גיל התבגרות מוקדםציפיפיצי

ילד בן 9 מאתגר מאוד.

ממש מוציא אותנו מהכלים. מרגישה כ"כ לא טוב פיזית בגלל זה.

מתחצף המון, אין רגע שלא מציק לאחים שלו, שלא נדבר על זה שמתעלם מבקשות

ואני מסתכלת עליו בזמן שמבקשת משהו והוא פשוט עושה פרצוף מתעלם וממשיך לשחק/לדבר.

ברור לנו שזה רגשי מאוד גם.

היינו בטיפולים רגשיים. ניסינו בלי סוף דברים. באמת.

כמובן שמציעים להתעלם ולהרעיף אהבה וחום. בשטח זה קשה ביותר.

עוד דבר שנורא מפריע לי, מוריד המון את הכיפה ונמשך לדברים לא טובים. תמיד יעדיף חברים

מבתים לא טובים.

מה מה מה עוד ניתן לעשות. פשוט מותשתת!!!

וואו נשמע לא פשוטמטילדה
חיבוק♥️

מה עם ללכת לייעוץ/הדרכת הורים?
שמעתי על הקורס של גלית גלבוע דברים טובים, מכירה?
וממליצה גם על הרב והרבנית לבנון

בהצלחה רבה
האם בתוך מה שניסיתם היה גם עיצוב התנהגותי?אמאשוני
אצלנו ממש עזר לצלוח את החופש בשלום.
כמובן בהתאם לרמת ההבנה שלו,
לשתף בתהליך.
הסברנו שהמטרה שלכולם יהיה נעים יחד ולכן כל אחד צריך לוותר על חלק מהנוחות האישית שלו, ונתנו דוגמאות.
הסברנו שכדי שיהיה נחמד ולא רק ויתור נערוך מבצע ניקוד בסוף כל יום בהתאם לכללים מסוימים שקבענו.
כל נקודה שווה 10 אג' ובסוף תקופת המבצע הוא יוכל לבחור מה לקנות בכסף הזה (בהתאם למגבלות שקבענו מראש)
אבל כמובן שזה רק נועד לחזק והפרס הוא לא העיקר, אלא השייכות והאווירה בבית.
זה כמובן בנוסף לטיפול עומק שאתם לוקחים אותו, זה ככה כדי לעודד את היישום בבית.
אפשר גם לצ'פר בהפתעה בלי תנאים ובלי הבטחות מראש. לצרף פתק הוקרה על מעשים טובים/ התגברות לספר כמה נחת יש ממנו. זה נותן המון.
וגם שמתי לב שבגיל הזה אפשר גם לשקף להם שמשקיעים בהם בשוטף מתוך אהבה. (בישול אוכל מיוחד שאוהבים, התאמת החלטות במשפחה בשבילם ועוד)
אם לא נגיד הם לא יראו את זה. כשרואים שמשקיעים בך זה מרגיע משהו בלב.
בנוסף לשים לב אם אנחנו מתייחסים אליו בשוטף כמו לילד קטן או כמו למתבגר.
למשל לרהט/ לעצב את החדר יחד איתו ולא להחליט בשבילו מה יפה.
לשתף אותו יותר מה עומד מאחורי החלטות מסויימות.
ובכלל לשתף עוד טרם קבלת ההחלטה לשמוע מה דעתו.
לא לפחד להיות יד מכוונת. ללמד את העקרונות.
לגבי להרעיף חום ואהבה, גם אני שאלתי את עצמי מה זה אומר.. כי זה לא גיל שאתכרבל איתו ואקריא לו סיפור, ולא אדגדג אותו ולא אחבק ואנשק כל הזמן.
דרך אחת לפחות שמצאנו כרגע זה לצאת איתו לריצה.
בהתחלה הוא נגרר בקטע שמה ההורים הדפוקים האלו רוצים ממני עכשיו ומהר מאוד זה הופך לתחרות והוא נפתח וסה"כ כיף ומדברים על עניינים של גדולים.

לגבי החברים אין לי עצות.. אז קבלי חיבוק!
אני רוצה להעיר משהו על הרעפת אהבה שכתבתהמקורית
ב2 ספרים על חינוך שקראתי של הרב ידיאמנט והרב יעקובזון הם מאוד חולקים על העניין הזה שיש גיל שכבר מפסיקים לחבק ולהרעיף אהבה. הם דווקא אומרים שהפוך, ילד יכול להראות גדול פיזית והוא כאילו לא צריך את זה אבל זה רק מה שנראה לנו, והם אפילו אומרים שיש ילדים שכאילו דוחים את מחוות האהבה הללו מההורים כי זה מה שמשודר להם, שהם גדולים וזה כבר לא הגיל, אבל בתוכם הם כמהים להן
ממליצה להקשיב או לקרוא את החומר שלהם בנושא, זה ממש מחכים וממש מצאתי את עצמי כילדה ונערה בתוך הסוגיות הללו
מה זה כאילו דוחיםאמאשוני
יש ילדים שמביעים מורת רוח מחיבוקים ונישוקים.
לא שאני מוותרת לגמרי, אבל מבחינתו זו הקרבה "להרשות" לי את זה
אז דווקא בזמנים של ריחוק אני לא אכפה את עצמי עליו..
"להרעיף אהבה" זה מושג לא מוחשי. כל השאלה איך עושים זאת בפועל ונתתי דוגמה שעובדת אצלנו.
ובכלל להתייחס לנושא כאילו זה בא מצד ההורים, זאת שיפוטיות מעצבנת
גם כי זה לא נכון וגם כי היא מסיטה את הדיון למקום שנורא קל להגיע אליו אבל אין בו טעם.
העובדה שהילדים גדלים זאת עובדה ויש להם יותר היכרות ושליטה על גופם. לא קשור הורים משדרים "אתה גדול".
לעולם לא אמנע מילד להתכרבל איתי (למעט אם אני מניקה נניח) אבל יש גיל שהם פחות מעוניינים בזה ומעדיפים שאפנה את הספה מאשר להצטרף. ויש להם דרכים מאוד לא אלגנטיות להבהיר זאת.
מבינה ולא אומרת שיש רק שיטה אחתהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ"ה בחשון תשפ"ב 10:25
מציגה לך נקודת הסתכלות אחרת שיצא לי להיחשף אליה. אני לא אצליח להעביר לך אותה בעצמי רק לומר לך שכששמעתי על הגישה כן הצלחתי להזדהות עם הנאמר בתור אחת שלא הרעיפו עליה מחוות אהבה בגיל הזה, מניחה שכמו רוב ההורים שחושבים שלנשנש תינוק או פעוט זה בסדר אבל לחבק ילד או ילדה בני 9 או 10 זה כבר לא מתאים
ויכולה לומר לך על עצמי בתור ילדה ונערה וגם כבחורה שלא הייתה בעייתית בכלל יותר בכיוון של חנונית מצטיינת וילדה טובה- עדיין היו לי כל מיני התמודדויות על הרקע הרגשי והיה להיות לי ככ הרבה יותר קל אם היו לי את המחוות הללו של החיבוקים והנשיקות שפשוט משדרות גם בלי מילים שהכל בסדר ואוהבים אותי והבית הוא המקום הכי טוב עבורי, זה נותן ככ הרבה כח לילד. וברור שבתור התחלה מתנגדים לזה, הרי לא גידלו אותנו לזה שזה טבעי ואנחנו אמורים להסתדר לבד ולתקשר במילים, אז איך משנים ומרחיבים את התדר עכשיו?
ויש הורים שכמה שינסו לא יכולים להעביר במילים מה שילד צריך כמו שמחווה אוהבת יכולה. את יכולה להחמיא לילד על ציונים טובים ולפנות לו זמן ולהתעניין איך היה לו בבית ספר ולתגבר אותו בשיעור פרטי ולבשל לו ולקנות לו בגדים ולקחת אותו לכל מיני טיפולים בשבילו שזה מעולה וזו נתינה אינסופית ההורות, אבל עם כל זה זה לא יספיק. תמיד נמשכתי לבתי החברות שלי שהייתה שם תקשורת בלתי אמצעית שלא הייתה בבית הוריי וברוך השם שלא נפלתי על חברה לא טובה, אבל הלכתי למקום שהרגשתי שאוהבים אותי יותר ונותנים לי מקום. וכן הייתי ׳מאמצת׳ אמהות של חברות אחרות שהיו מחבקות ומספקות לי את הצורך הזה באהבה והערכה. היום ברור לי שזה היה מקום לא טוב, אבל לקחתי מה שיכלתי מאיפה שנתנו לי, והיום אחרי תהליך אני במקום אחר אבל הגישה הזו לפחות אצלי כן פתחה צוהר לחשיבה אחרת ואני בהחלט אשתדל לנהוג כך עם ילדיי
יש לי רק את הנסיון שלי בנושאמיואשת******
ואני לא מתיימרת להכיר את כל סוגי הילדים וגישות החינוך
אבל הבכורה שלי גם היתה כזו שממש דחתה נשיקות וחיבוקים ואני התעקשתי עם בעלי שזה הגוף שלה ומה שנעים לה וזכותה המלאה, ובדיעבד מבינה שעשינו ממש טעות והיא חיכתה שנתעקש ונראה לה שחשוב לנו לחבק ולנשק אותה כמו את השאר אפילו שהיא שידרה לגמרי עצבים מזה ואמרה שזה איכס ורטוב ומגעיל ועוד שלל פנינים. לקח לנו הרבה זמן לעבוד על הנושא הזה (וגם גילינו את זה אחרי כמה שנים טובות ודי בטעות ובינתיים נהיה לה ממש חסך מזה)
שוב זה סיפור אישי שלנו, לא אומרת שניתן וצריך להקיש מזה לכל אחד אבל לדעתי חשוב מאד לדעת שיש גם כזה דבר והעובדה שכיבדנו את הגבולות שלה היתה ממש טעות
ויש גם סיפורים הפוכיםאמאשוני
לא לכבד גבולות על הגוף זה מזעזע. ממש.
מילא היית אומרת נניח להמשיך להציע כל יום במשך שנים בלי להתייאש. או להנכיח את זה בשיח.
אבל בפועל לא לשמוע את הילד שלך אומר "לא" על הגוף שלו זה.. אין מילים.
וילדים צריכים לשאת בתוצאות הבחירות שלהם גם אם נבעו מחשיבה ילדותית או לא יודעת מה..
בטוחה שזה לא הדבר היחיד שהיא תסחב לעתיד שלה שאולי הייתם יכולים לעשות אחרת לגביו.
זה עדיין החיים שלה גם כשהיא טועה לגביהם.
לא אמרתי שאין. אבל זה הסיפור שלי וזה המסקנה שלימיואשת******
זה לא כזה שחור לבן כפי שאת מציגה את זה. וכן ילדים קטנים לא יודעים תמיד מה טוב להם
אם יחד נכווה ויצעק לך לא לשים משחה לכוויות האם תכבדי את הלא שלו על הגוף שלו?
שום דבר לא כזה פשוט וגם לא כזה מזעזע בהכרח.
אני שיתפתי את הסיפור שלי (ולא אמרתי גם איך הכי כדאי להתמודד ע״פ זה, רק הבאתי את הסיפור) וכל אחת יכולה לעשות על זה מה שבא לה.
רק רציתי להאיר שלפעמים מרב שנהיה היום טרנדי וחובה להקשיב לילד, וזכותו על גופו וכל זה (לא באה לבטל מהאמת שבעניין אבל יש גם הגזמה מסוימת) אז לפעמים הורים כמונו מקשיבים לילדה שאומרת משהו אחד אבל מתכוונת משהו אחר וזה התפקיד שלנו כהורים להבין מאיפה נובע הרצון הזה שההורים שלך לא יחבקו אותך - שהוא בפירוש לא רצון טבעי ונורמלי לדעתי- ולנסות לפתור את הבעיה שהובילה לרצון הזה. ולא כמו שאנחנו עשינו- לקבל את זה כרצון לגיטימי. זה לא. (שוב, לדעתי) ועצם העובדה שחשבנו שזה רצון לגיטימי נובעת מכל השיח הזה שצריך לכבד את הילד ואת רצונו ואת גוםו וכולי. שזה נכון, אבל לא בקיצוניות כמו שאנחנו עשינו
תגדירי ילדאמאשוני
ילד בן 9 שמתנגד למשחה ברור שלא אמרח לו בכח. מה השאלה בכלל. פשוט מנוי וגמור.
אם זה משהו חמור בשביל זה יש רופא וגם הוא לא כופה טיפול בכח ברוב המוחלט של המקרים מגיעים להסדר.
ממש בעייתי בעיניי הגישה הזו. מחילה.המקורית
זה לאפשר לילד לקיחת אחריות על דברים שלא בתחום הסמכות שלו והיכולות השכליות שלו אפילו במינימום. יש גבול לחופש וללקיחת האחריות שיש לתת לילד, היא ממש לא בא סמכא כדי לאמוד את ההשלכות של מעשיו. בשביל זה אנחנו ההורים
אני כן. גם בגיל 15מיואשת******
טוב כנראה לא אוכל פיזית אבל ברעיון…אני בהחלט אניח שהכאב או הפחד לא מניחים לו לישוב בבהירות ואם לא אמרח את זה הרגע זה יכאב לו כל החיים. (התכוונתי למשחה מצילת חיים או צלקות רציניות, לא פלסטר על איזה שלפוחית אומללה)
גם אם הבת שלי בת 12 תצעק שהיא מעדיפה צלקת על הפנים לכל החיים מאשר את המשחה לא אקשיב לה לרגע ולא אעמוד מולה אחר כך ואגיד לה זו היתה החלטה שלך תשאי בתוצאות. ממש לא. אני אכריח ואעשה מה שנכון וטוב לה ולא אכבד את הגבולות שלה בכלל. בידיעה מוחלטת שיש טוב מוחלט פה ושהיא תבין ותשמח כששיקול הדעת הנכון יחזור אליה
בכל אופן אני מבינה שגישותינו שונות מאד וזה בסדר. לא אמשיך את הדיון, אבל כן מרגיש לי שקראת בים השורות כל מיני דברים שלא כתבתי בכלל. אולי זה יושב לך על נושא רגיש או משהו. מציעה סתם אם בא לך לקרוא שוב מה שכתבתי מאוחר יותר בישוב הדעת כי לא ברור לי למה הנחת למשל שאתן נשיקות בהכרחה ובכח. לא כתבתי כזה דבר.
זה החיים שלה אם היא טועה במשהו שהיא יכולה להפעיל לגביו שיקולהמקורית
דעת מושכל. לרוב ילדים לא יכולים להביע את רצונותיהם בצורה קוהרנטית וברורה אלא רק רומזים, וההתנהגות שלהם היא זו שמעידה על בעייתיות כלשהי לרוב.
מסכימה עם מיואשת לגמרי
כשאת באה לתת נשיקהאמאשוני
וילד אומר לך לא ומנסה להגן על עצמו ואת לא מכבדת וממשיכה עם זה...
זה טירוף.
אין מילים.
תקראי שוב מה שכתבתי למעלהמיואשת******
ערכתי והוספתי פשוט.
את מציגה את זה כאילו יש שתי דרכים- להימנע או להכריח בכח. זה לא נכון. (ואם הבנת ממני שזה מה שאני חושבת אז לא ברור לי איך ולמה כי לא כתבתי כזה דבר) יש המון דרכים להתמודד עם זה ולדבר על זה - כמו כל בעיה. ברגע שמקבלים את זה שילד שלא רוצה מגע עם ההורים שלו זה בעיה. את יכולה להחליט שלא. אני חושבת שכן.
אתן לקחתם את זה לקיצוניותאמאשוני
אני כתבתי לא אחבק ואנשק *כל הזמן*
ומפה התפתח הדיון על גבולות ומה זה כשילד אומר "לא"
תקראו שוב את מה שכתבתי לפותחת ותגידו אתן אם היה צורך לפתוח תת שרשור על מה שכתבתי
אני חושבת שאולי את מרגישה מותקפתהמקורית
כשהדיון הוא לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.
מה שהערתי לגבי הרעפת אהבה היה מיועד לפותחת יותר כי היא אמרה שקשה לה עם זה ואת הוספת שלא הבנת מה זה בדיוק אומר, אז הרשיתי לעצמי לפתוח את הנושא עם גישה שונה ואז הוספתי גם את המקרה הפרטני שלי ונפתח פה דיון כולל אבל זה לא ש- את האישיו פה מבחינת נכון או לא נכון, זו גישה הורית
ומי שעברה ניסיון עם זה בין אם בתור ילדה או בתור אמא תדע לומר לך כמו שאמרנו שאם אפשר לא להגיע לשם על ידי ידע מוקדם זה ממש הצלה וזה יכול למנוע הרבה נזקים וזה נושא שהרבה לא מודעים אליו, בין אם בגלל שאין התנהגות חריגה, או בין אם הילד דוחה כביכול את ההורה. או שזו פשוט גישה כזו, כל אחת והמקרה שלה.
זה ממש לא מכוון כלפייך באופן אישי ואני מתנצלת אם נראה לך שכך יצא.
לא נעיםמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ה בחשון תשפ"ב 11:47
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ה בחשון תשפ"ב 11:42
אני סה״כ ניסיתי להביא את הסיפור שלי והדגשתי שהוא שלי, כנקודת מבט נוספת וכי כואב לי עד היום הענין אז אני מרגישה שבזה שאני משתפת את הסיפור שדי קשה לי לעשות את זה, אני קצת מכפרת על הענין.
ממש לא היתה פה שום כוונה להתנגד אישית או לפתוח דיון אישי. ממש לא, וסורי אם הובנתי כך.
האמת שקראתי עכשיו הכל עוד פעם והדיון הזה מאד לא נעים לי. לא חושבת שכתבתי פה משהו שמצדיק התנפלות כזו. כתבתי סיפור אישי ורגיש על מנת להאיר נקודת מבט, קיבלתי התבטאויות כמו- זה טירוף ואין מילים… ממש פוגע ולא נעים. פורשת מהשרשור הזה.
זה נראה לי פשוט חוסר הבנה ביניכןמחכה_ומצפה
כי את מדברת על להמשיך להציע מגע גם אם הילדה לא מעוניינת (אני מניחה שלשם כיוונת), והאחרות אולי קראו את זה כאילו צריך לכפות מגע על ילד שמתנגד (שגם אני נגד זה, ומניחה שגם את).

אם בא לך לפרט, אני דווקא אשמח לשמוע מה את מציעה. איך להמשיך להציע או להביע אהבה במגע גם אם הילד או הילדה לא מעוניינים ואומרים את זה במפורש.
כי זו באמת נקודה רגישה, מצד אחד ברור שילד צריך לדעת שיש לו אוטונומיה על הגוף שלו ושלא זה לא, ובוודאי שזה מסר שראוי שיוטמע היטב עם כל הפסיכים שיש בעולם, ומצד שני אני מבינה שיכול בהחלט להיות ילד שאומר איכס ולא רוצה על נשיקות ואז מתכווץ לו הלב כשכבר לא מציעים לו יותר.

אז אני מסכימה שכדאי להמשיך להציע, מה עוד אפשר לעשות?
לעצם השאלה שלך עצמה מיואשת******
ברור שזה להמשיך להציע, אבל השאלה איך ומה. מה שאני למדתי מהסיפור שלנו זה להתעקש איתה שאנחנו אוהבים ורוצים לנשק ולחבק אותה. ולא ״מוותרים״ עליה
כמובן שיש סיבות שונות שיכולות להוביל לזה, למשל רגישות תחושתית לזקן של אבא, לדוגמא. ולכן יש פה הרבה שיח. לדבר ולהבין למה, מה לא נעים, אם יש כזה, ואם לא אז למה בעצם, ובעיקר להגיע למינון מסוים. זה בסדר שהיא מרגישה שהיא עושה לי טובה שהיא מרשה לי נשיקה. אבל היא יודעת שאני הבהרתי לה שאני אמא שלה ואמא מחבקת ומנשקת, ואין דבר כזה שאת אחת הילדות שלי לא אחבק וכנשק. אם זה מפריע לה אז בסדר, נקבע כללים וזמן. לא בלי התראה מראש נגיד, בזמן קבוע אולי לפני השינה, צורה כלשהי שנגיע ביחד להבנה עליה. העיקר שהיא תרגיש שאני לא מוותרת לה על זה. כמו שאני רוצה לנשק את כולן כך גם אותה. היא אחת מהילדים שלי אני אוהבת אותה אותו הדבר ולכן אני לא מוותרת על זה.
מבינה? זה הענין של השדר והמסר זה מה שאני הרגשתי שאצלינו היה בעייתי מרב שכיבדתי והקשבתי לילדה קטנה ולרצונות שלה בסופו של דבר ההרגשה שלה היתה שויתרתי שאת כוחן אני מנשקת כל היום ואותה לא.
אצלינו גם הייתי מוסיפה מדי פעם (נגיד פעם בשבוע לא לעיתים קרובות מדי) נשיקה בזמנים שלא הסכמנו עליהם. קטנה כזו, או חיבוק פצפון,מאד מהיר ולא מעיק, והייתי אומרת לה- לא יכולתי להתאפק את כזו מקסימה ומיוחדת והייתי ממש חייבת
ראיתי אותה זורחת כל פעם כזו. כמובן אם הייתי רואה סבל וכעס אמיתי הייתי מפסיקה וחושבת על דרך אחרת
בהתחלה כל העסק היה לי מאד לא טבעי כל כך התרגלתי לתת לה את המרחב הזה שהכל הפך מעושה ולא טבעי ביננו. ואז הבנתי כמה זה היה נורא ולא נכון לעשות את זה.
היום היא מחבקת אותנו אפילו יותר מכולן. משלימה חסכים…

שוב אני רוצה להדגיש שזה המקרה האישי שלי. לא כל ילד הוא ככה לא כל סיפור הוא ככה. ולא לכולם הפתרון שלנו ישים.
מה שכן אני בהחלט חושבת שזה דבר לא טבעי ולא נכון ילד שמביע חוסר רצון מוחלט בחיבוקים ונשיקות (לא כזה שמתנגד למינון, אלא כזה שמתנגד בכלל) משהו בזה לא נכון- בעיני- וצריך עבודה, ולא לקבל את זה שאם זה מה שהילדה רוצה ניתן לה. זאת נקודת המבט שלי היום.
יש ילדים וגם מבוגריםoo
שלא אוהבים חיבוקים ונשיקות.
וזה כן טבעי וכן נכון ילד שמביע חוסר רצון מוחלט, אם הוא לא אוהב.

זה טוב שילד מודע מה הוא מרגיש ומה הוא רוצה, ואפשר לחוש אהבה ביחס ובדיבור, לא חייב מגע.

אני כזו בתור ילדה לא אהבתי וגם בתור בנאדם בוגר.
בעיני זה לא טוב ובעייתי. מותר לא להסכיםמיואשת******
בדיוק כמו שלא טוב ולא טבעי לגבר או לאשה להחליט שהיחסים שלהם יהיו מושתתים על יחס אוהב ודיבור ללא מגע בכלל.
בעיני הקשר בין הורים לילדים חייב לכלול מגע גופני כמו שהקשר בין בני זוג כולל את זה. זה חלק מהקשר הטבעי הנכון והנורמלי. זו דעתי
ההבדל הואoo
שבזוגיות יש למגע גם קטע מיני.
ולגבי הטבעי- הטבעי הוא שילד קטן עד גיל חמש בערך, ניגש להורים שלו מעצמו, מחבק ומנשק.
בגיל חמש יש ילדים שממשיכים לגשת, ויש ילדים שפחות. ויש ילדים שאם ההורה יוזם הם כבר פחות בענין ומתנגדים.
את מכירה את הצד של הסיפור שלך, זה לא אומר שכל הילדים וכל אנשים צריכים לישר קו אם אותה התנהגות ואותם רצונות.
הטבעי זה הנטיה הטבעית והרצון הנקי של הילד/ הבוגר
טוב אני לא מעונינת לפתח את הדיון הזהמיואשת******
בעיני זוגיות שיש בה מגע רק בקטע מיני זה עצוב מאד. ויש הרבה דברים בעולם שקורים כתוצאה ממקרים שונים. זה לא אומר שהם טובים ונכונים. לא תמיד מה שקורה זה מה שטבעי ונכון. כדוגמא למשל ילדים שגדלו בבית ילדים בקיבוץ מצאו שהם כהורים היו להם בעיות במגע ע״פ הילדים שלהם ולפעמים זה המשיך הלאה לעוד דור. זו התנהגות שקרתה ״טבעית״ אבל היא ממש לא נכונה. אבל זה סתם דוגמא ואני בהחלט מביאה פה את דעתי האישית והלא מקצועית, ודעתי היא שזה לא נורמלי. כפי שאמרתי אפשר לא להסכים. לא מתכוננת להמשיך להתדיין על זה
לא כל מיoo
שלא אוהב חיבוקים ונשיקות חווה טראומות מכל מיני. זה גם ענין של אופי. לא חייבים להסכים, אבל לכתוב ׳לא טבעי ולא נכון׳ בשעה שזה טבעי ונכון לילדים ומבוגרים רבים, זה בעייתי.
כתבתי במפורש שזו דעתי האישיתמיואשת******
שאפשר למצוא לה גם המון סימוכין מאנשי מקצוע אגב. אבל אין לי ענין לעשות את זה. מי זה באמת מענין אותה תוכל למצוא את המידע בלעדי
זה ממש ממש מרגש לקרוא את זהתוהה לי
ובאופן אישי זה כל כך מתחבר לי ומרגיש לי נכון. כמובן עם כל הסייגים שהוספת בעצמך. כילדה כל כך אהבתי שאמא שלי היתה מלטפת אותי לפני השינה, אפילו בודקת לי כינים או גורבת לי גרביים. לאט לאט המגע הצטמצם עד שהוא נהיה כל כך לא טבעי ומעושה. וזה כזה עצוב וחבל. עד היום כשאני רואה מגע בין ילדים בוגרים להורים,משהו בי מתכווץ מקנאה ומזה שז ה נראה לי לא טבעי כשזה הדבר הכי טבעי בעולם. והדרך שעשיתם את התהליך הזה היא ממש מיוחדת בעיניי. ובעצם מה שמתחדד לי כאן שיש כל כך הרבה סוגי מגע וערוצי תחושה שאם אחד פחות עובד, אפשר לנסות דברים אחרים. עיסוי נעים, לשחק בשיער וכו
תודה מיואשת******
אם ילד באמת יש לו בעית מגע תחושתית נגיד, לא ניסיתי אז רק חושבת לעצמי, אפשר להפריח נשיקות באוויר באופן קבוע. ממש לעצור להסתכל בעיניים ולתת נשיקה באוויר. ובטח יש עוד דברים שאפשר לעשות. אבל באמת חושבת שמגע ממש הוא מאד מאד חשוב והייתי ממש נלחמת בכל הדרכים היצירתיות שעולות על דעתי בשביל לא לוותר על זה
תודהמחכה_ומצפה
אני חושבת שממש חשוב שכתבת את זה.

בקשר לתת השרשור שהתפתח מההודעה הזו, אז אני לא בטוחה שכל קשר הורה-ילד חייב בהכרח לכלול מגע אחרת זה לא טבעי. לא בטוחה לגבי זה, במיוחד בגילאים יותר גדולים (או רק בגילאים יותר גדולים, כי קשה לי לחשוב על תינוקות/פעוטות/ילדים קטנים שלא מחבקים ומנשקים אותם).
אבל אני כן מסכימה שיכול להיות שילד החליט שהוא לא רוצה יותר נשיקות וחיבוקים ואז לא יודע איך לרדת מהעץ. וההורה מבחינתו מכבד את הילד ולא יוזם ואז זה סתם רע לכולם.
אז ממש ממש תודה שהארת את הנקודה הזו.
תודה לך. אם כתבת את זה רק בשביליאחתפלוס
והיה זה שכרך.
התיאור של הבת שלך זה אחד על אחד לבת שלי.
אז תודה על הכוחות שאת נותנת.
ממש שמחה שהיה לתועלת לכן מיואשת******
את לא מבינההמקורית
ברור שלא בכח
הכוונה היא שזה הוא דחה אותך לא אומר שתתקבעי על זה שהוא לא מעוניין בזה ולא תנסי שוב, זו הכוונה. אנחנו לא מתכוונות לאונס של חיבוקים ונשיקות, אלא בתור התחלה לחפש הזדמנויות יותר מאפשרות לקרבה כזו לילד ולבנות הרגל. ילדים רוצים להרגיש שההורים לא מוותרים עליהם ובגלל זה הם לפעמים מכניסים את עצמם לסיטואציות של התנגדות או התנהגות שהם יודעים שלא מקובלת עלינו (זה במקרה הטוב שמאפשר לראות שבאמת יש בעייתיות מסוימת, לא יודעת אם קראת מה שהגבתי לך, ערכתי שם - אני הייתי מהילדות הסמויות דווקא ולא היה להורים שלי שום דרך לדעת באיתותים שליליים כביכול) כי הם בוחנים איך נתנהג בסיטואציה הזו לטווח רחוק וקרוב.
קראתי את התגובה הערוכה שלךאמאשוני
קודם כל נשמע ממש לא פשוט מה שעברת בתור ילדה,
אבל שימי לב שזה לא קשור למה שרשמתי לפותחת.
כתבת על גישות שחולקות כשבעצם אין מחלוקת. פשוט נתת פרשנות שגויה למה שרשמתי ומודה שזה עצבן 😬
אני בטוחה שאם תצללי לתוך התחושה ושפת הגוף של האמהות של החברות שלך תגלי שהיה שם משהו שלא התחיל ממגע שלך היה חסר.
בקיצור לדעתי כדאי למחוק את כל התת שרשור הזה כי אין בו שום דבר מועיל לפורום ותגיבי ישירות לפותחת את כל מה שיש לך להגיד ומהמעט שכתבת פה ובשרשורים קודמים יש לך המון דברי טעם מחכימים לעזור לה.
אני לא מסכימה איתך, הוספתי נדבך וחיזקתיהמקורית
את מה שייעצו לה והיא אמרה שקשה לה ליישם. בזה״כ הרחבתי את היריעה. זה לא סוד שילדים שמתריסים נגד הוריהם או הולכים לחברה לא טובה זה הרבה פעמים כי חסר להם משהו בתוך הבית, והדינמיקה מולם היא יותר קשה אז הם מאותתים בדרכם שקשה להם.
את אולי לא מסכימה עם זה אבל זו לא המצאה שלי ולהגיד שזה לא מועיל לפורום זה לא פחות ממקטין ומאוד לא יפה.
ברור שאני חושבתאמאשוני
שילדים מאותתים שלא טוב להם צריכים יותר את ההורים שלהם, עצם זה שאת כותבת מפשט כזה ומוסיפה את אולי לא מסכימה עם זה, כבר מבטל את כל מה שכתבתי.

כלומר בכיף לנהל מחלוקת עניינית, לא ראיתי איפה חלקת *עלי* עניינית את את מסכימה שלהרעיף אהבה זה לא מגע בכח.
לא ראיתי איפה ענית לפותחת, מתנצלת. אם הגבת לה בוודאי שיש בזה ערך.
ראיתי שהגבת רק לי,
אולי בעריכה ולא שמתי לב. מתנצלת.
הגבתי לה וגם לך כי שתיכן דיברתןהמקורית
על הרעפת אהבה
אני מניחה שלא באמת הצלחת להבין אותי כי התעצבנת על התגובה שלי, לא יודעת למה באמת אבל זה לא ככ משנה לי. בשורה התחתונה -
אני עומדת מאחורי דבריי גם אם לא תסכימי איתי שהרעפת אהבה במחוות פיזיות לילדים גם אם הם מסרבים לכך או אם אנחנו לא רואים בכך צורך או אם קשה לנו כהורים, כי אני רואה בכך צורך אלמנטרי של ילד כמו שהוא צריך לאכול בריא מבחינתי, זה לא רק עניין של ילד מאותת. ילד מאותת הוא כבר מצב חירום אז בוודאי שנשים לב אבל יש כאלה שלא מאותתים או שעושים זאת בדרך שלא חשבנו עליה, וזה לא מבטל את הצורך שלו ואני מאמינה גם בזה שלילד אין יכולת לאמוד את השלכות מעשיו או התנהגותו והוא לא תמיד יידע להביע את זה כמו שאנחנו מצפים ממנו(ולכן הגבתי גם לך כי הצגת גישה אחרת) ובשביל זה אנחנו ההורים פה, ובסהכ יש פה דוגמאות שמראות לך על חשיבות העניין מכמה נקודות מבט.
הדיון בהחלט יכול להסתיים פה כי הוא עבר לנימות אישיות שלא רלוונטיות פה, כתבתי לתועלת הכלל גם אם הגבתי לך לצורך העניין והייתי שמחה אם תת השרשור הזה לא יימחק כי הוא מאוד חשוב לדעתי
אכפת לך שאבקש עריכהאמאשוני
מהכותרת של התגובה הראשונה שלך
למחוק את המילה "שכתבת"
כלומר יישאר "לגבי הרעפת אהבה"
בנוסף זה ישורשר לפותחת ולא אלי
ואז יימחק כל המשך התת שרשור?
הייתי רוצה שהתגובות שלי יישארוהמקורית
השקעתי הרבה זמן ומחשבה בכתיבה שלהן ולדעתי יש בהן תועלת
אם אפשרי שרק התגובות שלך יימחקו זה עדיף
בא לי לבכות. הבת שלי מגיל קטן כזאתאחתפלוס
אפשר לשאול אותך בפרטי על זה?
אז איך אני שמחה שכתבתי את זהמיואשת******
אל תבכי פשוט תדברי איתה על זה, תגידי לה שזה חסר *לך* שאת מאד אוהבת לחבק ולנשק את הילדים המתוקים שלך, וראית שזה מפריע לה אז את מכבדת את זה, אבל זה מאד חסר לך והאם היא מוכנה לאפשר לך קצת יותר כי היא חשובה לך וזה חשוב לך וכו.
תזרמי איתה משם. ❤️❤️
אני אנסה וה' יעזור. תודה❣️אחתפלוס
להרעיף חום ואהבהרק שאלה לי
זה חובה חובה חובה בכל גיל. גם אם נהיה קשוחים עם הילד ונציב גבולות מאוד ברורים, מהצד השני צריך כל הזמן להראות לו כל הזמן כמה אנחנו אוהבים אותו.
בכל גיל זה יתבטא בצורה אחרת...
קודם כל חיבוק גדול גדול גדולחדשה ישנה
ממש קשה.
צער גידול בנים זה הכי כואב שיש... יותר מצער של הריון ולידה...

לא מבינה בתחום, רק יכולה לספר שאח שלי היה כזה... מתחצף כל הזמן, עושה מה שבא לו, ממש, שם פסס על כוווולם.
תעזבו אותי בשקט, נותן תחושה כל הזמן שאמא 'חופרת', הורים גרועים, לא רוצה קשר איתם בכלל, רק שיעזבו אותו כבר וזהו. ובפועל, אחרי שנים רבות, אני יכולה להגיד שהיה שם בפנים נפש של ילד סופר רגישה, שברירית ועדינה, שמבחוץ הוא היה מפלצת גדולה ומתבגרת, וכל מה שהוא היה צריך שיקשיבו לו, שיתייחסו אליו ברצינות, שיכילו ויחבקו אותו (כמה קל להגיד, כמה קשה לבצע!) ושיחבקו אותו, כן, למרות שהוא דחה כל קשר וכל קרבה!! אין דבר כזה שילד לא רוצה שום קשר עם ההורים, הוא פשוט רצה ספייס משל עצמו. אני באמת קטונתי מלתת עצות, אני לא יודעת איך עושים את זה בפועל, אבל נראה לי הכי חשוב להתפלל על זה. כי לפעמים באמת עושים הכל הכל הכל וזה לא עובד. גם לאברהם ויצחק יצאו מפלצות גדולות.... יש דברים שלא בידינו. תפילה לה' בהדלקת נרות ובכל הזדמנות על ילדינו ⁦❤️⁩
כיוונים שעולים ליקמה ש.

ה' שפתיי תפתח

הי יקרה,

מנסה להגיב מתוך 'אחוות אימהות' גדולה... חיבוק

כמוני כמוך, וגם אצלנו הילדים הגדולים יכולים לאתגר אותנו ממש-ממש. ב''ה.

עניין החוצפה - לי עוזר לזכור שכבר בגמרא כתוב שלקראת סוף כל הדורות, רגע לפני הגאולה, 'פני הדור (יהיו) כפני כלב'. כלומר שהחוצפה תהיה בכל מקום בעולם בערך. אני ממש רואה איך הדור שלי היה חצוף יותר מהדור של ההורים שלי. ואני רואה את הדור של הילדים שלי, וזה עם פי כמה יותר חוצפה ממה שראיתי כשגדלתי... וזה לא רק ילדים כלפי הוריהם וכלפי מוריהם. זה מצוי המון בתרבות שלנו. בתקשורת. מול אנשים מלומדים. מול רבנים. בכל מקום שבו הזול והרדוד מתחרה ביקר ובאיכותי בלי למצמץ אפילו. ואיפה לא.

אז ברובד הפשוט, אני מתנחמת בזה שזאת תופעה שהיא לא רק אצלי בבית. ושזה למעשה אחד ממבשרי הגאולה. שזה כמובן אחד הדברים הכי מעודדים בעולם.

וברובד העוד קצת יותר עמוק (ואני חושבת שזה רעיון ששמעתי מהרבנית ימימה מזרחי פעם), אני חושבת שהחוצפה הזאת היא הצד השני של מטבע יקר ערך ממש. דור שיודע להתעקש ולעמוד על שלו ממש. דור שלא עוד נשלט יותר על-ידי אחרים - אלא לומד להיות השליט של עצמו. זה עדיין בוסרי מאד וזה לפעמים הולך לכיוונים לא רצויים (כמו כל החוצפה הזאת). אבל בע''ה עוד נזכה לעדן את זה ולהגיע למקום מאוזן ובריא, שיאפשר לנו למלא את תפקידינו של אור לגויים בעולם. מקום שבו עם ישראל ידע בגאון להגיד 'אנחנו עם סגולה, ואנחנו כאן כדי לקרוא בשם השם בעולם הזה' בלי להתבלבל יותר. קשה לי להעביר את הרעיון בצורה ממש רהוטה, אבל אולי משהו מכל זה הגיע אלייך בכל זאת על-ידי מה שתמצתי.

עניין ההתעלמות - האם בדקת אם הוא מתעלם באמת ובמכוון? או שאולי הוא פשוט קצת מעופף? נגיד אחד הילדים שלי יכול לתת לנו רושם שהוא *בוחר* לא לשמוע אותנו. אבל האמת היא שהוא פשוט כל-כך נשאב בדברים שלו שהוא סוג של באמת לא שומע את מה שאנחנו מבקשים ממנו.

* אפשר לעשות כל פעם וידוא שמיעה והבנה - ''מיכאל, תסתכל אלי עכשיו בעיניים. שמעת את מה שביקשתי ממך? מה אמרתי לך?''

* אפשר לקיים איתו שיחה ייעודית על הנושא הזה ולשקף לו ברוגע איך זה מרגיש כשמנסים לתקשר עם מישהו והוא מתעלם מאיתנו. אפשר לשאול אותו איך הוא היה מרגיש אם היה מדובר במקרה הפוך. האם הוא לא היה מרגיש 'שקוף' ולא חשוב בעינייך? האם זה לא היה פוגע בו?  

תפילות - אפשר לפתוח כל יום בתפילה אישית עליו. לקרוא מדי הדלקת נרות את 'תפילת השל''ה' (עצה שקיבלתי ממשהי). ממש לבקש, לבקש, ולבשק עוד מריבונו של עולם עליו. מנחת ההורים זיוה מאיר אומרת שבכל מקום שאנחנו תקועים מול הילדים שלנו, זה הזמן להוציא את הקלף של ''השותף השלישי''. מתוך ''שלושה שותפים לאדם - אביו, אמו והקב''ה''. ריבונו של עולם הוא השותף שלנו כאן. וזה לא סתם שותף. זה שותף כל יכול. ב''ה גם לנו יש לא מעט קשיים בבית, אבל באמת שזכיתי לראות עין בעין בהמון הזדמנויות איך פנייה להקב''ה חוללה ניסים באותה הסיטואציה שנתקענו לתוכה.

לשים לב לכל הטוב שבו - אפשר לייעד מחברת ולכתוב כל יום שלושה דברים טובים על הילד. אפשר להקפיד כל לילה לפני השינה לשבח אותו על כך וכך דברים טובים שהוא עשה היום או שהוא עושה באופן כללי. נשמע שהוא במעין לופ שלילי כזה. סיכוי טוב שהוא כבר מתחיל לראות את עצמו כילד שעושה בעיות. המטרה שלנו היא להפוך את הגלגל ולהזכיר (לעצמינו קודם ולאחר מכן גם) לו שהוא ילד טוב. שגם אם הוא טעה פה ושם ולא התנהג כראוי, במהות שלו (החלק האלוקי שבו) וגם בפועל באיך שהוא מתנהג, אתם כן מצליחים לראות המון טוב. טל בן שחר כותב שכש''מסתכלים על היש, היש גדל''. אנחנו רוצים להסתכל על הטוב שבו ולהעצים אותו. בהכי הרבה כוחות שרק נצליח לגייס. ''כי הם חיינו''. הגידול של הילדים האלה, חיינו הם ממש (לפחות חלק עצום מהם). ולכן אין לנו ברירה אחרת חוץ מלהמשיך לחנך באמון גדול בטוב שלהם, כנגד כל הכוחות שמושכים אותנו לכיוון העצבים והייאוש.

לנסות להשתחרר מהמבוכה - ולזכור שבסופו של דבר, הילד שלי הוא לא אני. אז הוא המון מוריד את הכיפה. זה ממש לא נעים. ''לא ככה אמור להיות''. ילד יהודי שומר מצוות אמור להיות עם כיפה על הראש. אבל בסך הכל, אין לנו שליטה מוחלטת עליו. כמו שאני לא יכולה למנוע מילד בן 3 להימרח על הרחוב ולצעוק בבכי לעיני כל בגלל שלא הרשיתי לו X. בסופו של דבר אנחנו מוגבלים במה שאנחנו יכולים לגרום לילדים שלנו לעשות או לעשות. לפעמים אפשר לעודד בכיוון של מצבע עם פרס. לפעמים אפשר לעודד עם סיפורי השראה והרבה דיבור על החשיבות של. לפעמים אפשר לתזכר. אבל לפעמים, הבחירה שלנו תהיה לשחרר אותו סביב נושא ספציפי. כי בתור ההורים שלו, אנחנו נרגיש בחושים שלנו שכל דרך אחרת כרגע לא תעזור ואולי חלילה רק תזיק. ואנחנו לא רוצים להזיק. להיפך, אנחנו רוצים שהגישה ממנו אלינו תישאר פתוחה. כי אנחנו יודעים שבריצה למרחקים, זה מה שיהיה באמת חשוב.

אז אנחנו מבפנים נדע למה אנחנו לא מתעקשים יותר על הכיפה. אבל נשאר הנושא של 'מה אחרים יחשבו עלינו'. וזה יכול להיות ממש מביך, להיות זוג הורים דתיים/חרדיים ולהסתובב ליד ילד שכל הזמן שם את הכיפה בכיס. או לארח חברים והילדים שלנו קורא על הספה בלי כיפה. זה אתגר אמיתי - לזכור שהילדים שלנו לא באמת יכולים לשמש כחלון ראווה שלנו, שמראה כלפי חוץ כמה החינוך שלנו טוב וכמה, בתור משפחה, אנחנו במקום של הצלחה. אנחנו נדרשים לחנך לנערים ולנערות שלנו על פי דרכם. להתבונן בצורה הכי אמיתית שאפשר ולהחליט מה האסטרטגיה הטובה ביותר כדי שיעלו הסיכויים ש*לטווח הארוך* הם כן יגדלו להיות אנשים נאמנים לתורת ישראל ולעם ישראל. ולפעמים האסטרטגיה תהיה לשחרר נקודה מסוימת, על אף שהיא עלולה להסב לנו לא מעט מבוכה. מתוך המקום הכי עניו שיש בתוכנו ושאומר ''ריבונו של עולם. כמה לא נעים זה בשבילנו. אבל התלבטנו, חשבנו ובדקנו והגענו למסקנה שבנקודת הזמן הזה, הדבר הנכון הוא שאנחנו נישא את המחיר למען שמך הגדול. כדי שבעזרתך הוא בסופו של דבר *יבחר* לדבוק בכיפה שלו ובך''.

לשחרר ובמקביל לבחור להאמין - אין לנו דרך לדעת מה יהיה עם הילדים כשהם יגדלו. והאמת הכואבת היא שאין לנו שום תעודת ביטחון שהם לא יסורו מהדרך שאנחנו מייחלים להם חלילה. אף אחד עוד לא המציא את הנוסחה המושלמת לחינוך ילדים שעובד בוודאות. אז הכל יכול לקרות, וחלק בתוכנו צריך להיות ערוך גם לאפשרות כזאת. יש בזה משהו שמשחרר את הכיווץ הזה, שאני מאמינה שאת מדברת עליו כשאת כותבת שאת מרגישה פיזית לא טוב בגלל זה. הילד שלי הוא לא אני ואין לי שליטה מוחלטת על העתיד שלו. אז מוטב שאני אשחרר את הפחדים שממלאים אותו ושאני אסמוך על הקב''ה שלא משנה מה יהיה המסלול שלו, זה יהיה בהשגחה פרטית ומדויקת, ושהכל יהיה לטובתו. אני עושה את ההשתדלות המקסימלית שלי. אני ובעלי. ומעבר לזה, זה כבר בידיים של הקב''ה.

ומאידך, אני רוצה להאמין שהילדים שלי יתגברו על הצדדים המורכבים שלהם כרגע ואני מטפחת את האמונה הזאת. שימי לב שכאן אני משתדלת לא להיות בניסיון לשלוט בעתיד. אלא רק להאמין. לטפח חזון חיובי. שבו הילדים שלי גדלים להיות אנשים טובים. יהודים טובים. מחוברים בכל חלק וחלק שלהם לזהות שלהם, למורשת שלנו, לתורה ולמצוות, לארץ ישראל ולעם ישראל. שהם עושים דברים גדולים בחיים שלהם. שהם מנפים את כל הכוחות שה' נתן להם (וכל-כך איתגרו אותנו בילדותם) לדברים חשובים וטובים מאד. שהם בעלי חסד ובעלי משפחות שמחות, בריאות ויפות. המון פעמים, אני מנסה לצאת מהווה הכאוטי שבו אני נמצאת, ולוקחת את עצמי בדימיון לכל הטוב שהם עוד יהפכו להיות. יש לזה כוח מרגיע וממקדם. ואני מאמינה שאיכשהו זה עובר גם אליהם, ברמת התדר. שהם מרגישים איכשהו שאני סומכת עליהם שהם יצליחו לנווט אל תוך הגלים הלפעמים סוערים של העולם הזה ויהיו מסוגלים בע''ה לבנות לעצמם חיים ראויים וטובים עד מאד.

הנחיית הורים - עוד לא ניסינו אבל זה כיוון שמעניין אותי לאחרונה. ראיתי שהזכירו את זה גם בשרשור הזה. מאמינה שיכול להעניק עוד כלים, עוד נרמול (כמה נצרך!) ועוד זוויות ראייה.

טיפולים - כל הכבוד ממש על כל מה שהענקתם לו. זה ממש לא פשוט וזה דורש המון מאמץ ומשאבים. האם הייתם מרוצים מהטיפולים? האם יש עניין לחפש משהו נוסף / שונה / משלים?

להתמלא בעצמך - כך שגם אם הוא ימשיך לאתגר אתכם, זה לכל הפחות יפגוש בך כשאת ''על מיכל מלא'' (או לפחות כמה שיותר קרוב לזה). ממש להתאמץ לדאוג לעצמך. כדי שתהיי עם כוחות ושתוכלי להמשיך לחנך לא מתוך תשישות אלא מתוך מקום כמה שיותר רגוע, שמח ומלא.

כמובן שההתנהגות של הילדים שלנו יש בכוחה להתיש אותנו. המטרה שלנו היא שמהצד השני נוכל לאזן את התשישות הזאת על-ידי דברים שמסבים לנו שמחה, כוחות ואנרגיות בונות. יציאות זוגיות. תחביבים. ספורט. זמן אישי עם עצמך וכו'. ככה אנחנו שומרות על עצמינו, וגם על הזוגיות שלנו, על שאר הילדים שלנו -- ואני מאמינה שבסופו של דבר זה ישפיע לטובה גם בהקשר של אותו הילד. בע''ה.

המון ברכה והצלחה!!!

לכם ולכולנו למעשה...

ושנזכה לרוות נחת אינסופית מכל ילדינו וצאצאינו. אמן!

אהבתי ממש!מכחול
תודה על זה @קמה ש. , רלוונטי לכולם ❤️
תודה יקרה 🤍, ב״ה.קמה ש.
תודה רבה, עוזר גם ליאחתפלוס
תודה יקרה שאת אומרת 🤍קמה ש.
בס״ד

ב״ה על הזכות. בהצלחה לכולנו!!!
ואוולפניו ברננה!
לגזור ולשמור.
קמה, את פשוט מדהימה!!
את כותבת מדהים, וכל כך נכון! תודה על זה...בארץ אהבתי
אני כ"כ אוהבת את איך שאת כותבת!שקדיה.
נראה לי את צריכה להוציא ספר שיאגד את כל הפוסטים שלך, אני אהיה הראשונה שאקנה. ובאמת- יש דרך לשמור לי את הדברים האלה חוץ מהעתק הדבק?
ורוצה להגיד גם ל @מיואשת****** שהתחברתי מאוד לדרך שלך לחבק ולהגיע גם לילד שמסרב לכך.. תודה לשתיכן!!
תודה רבה יקרה! ממש מרגש לקבל הודעה כזאת. 🤍 וברוך ה׳ ששולחקמה ש.
בס״ד

את המילים 🙏🏻

אאל״ט קראתי שאפשר לשמור קישורים לשרשורים (או להודעות הרלוונטיות) בכרטיס האישי. יש שם מקום להערות שנועד לזה. (מי שמסתכל בכרטיס האישי לא יכול לראות את מה שאת שומרת ממה שהבנתי).

בפועל אני שומרת הודעות שחשובות לי ע״י העתק-הדבק לקבצים וורוד ולתקייה ייעודית במחשב...🙈

וברשותך מנצלת את ההודעה להגיד גם תודה ל@לפניו ברננה!, @עוד תשובה ו@בארץ אהבתי על התגובות המחממות לב כולן 🤎
תודה!!שקדיה.
בנתיים באמת פתחתי תקיה במחשב כדי להעתיק ולשמור..
תודה לך, על המילים והדיוקים האלו.עוד תשובה
בראיה שליoo
יש קשר ישיר בין חוצפה של ילד, לבין סגנון השיח המופנה אליו. אם השיחה מורכבת מהרבה דרישות של עשה ואל תעשה, יש סוגי ילדים שזה מתיש אותם וגורם לחוצפה והתעלמות.

אני משתדלת להפחית בבקשות/ דרישות, ולמלא את השיח בהתענינות/ אמפטיה/ הומור / אהבה וחברות.

לגבי הצקה לאחים, יש לי מציק סדרתי בן 11, ואני לא מפסיקה לתווך ולשקף לו, מה מציק במה שהוא עושה. יש דברים שהוא כבר הפנים ויש שלא. אצלו נראלי קשור לקשב וריכוז.
ואו חברות ! אני בהלם מכל התגובות איזה כיףציפיפיציאחרונה

לא יצא לי להיות בפורום כ"כ ולקרוא הכל

החכמתי מאוד מכל התגובות 

ולוקחת המון!!!

הפתעתן אותי בגדול

תודה רבה!

תודה על השרשור! עוד לא בשלב אבל מחכים מאותי לקראת הבאות..השביל הזה...
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושיאחרונה

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוניאחרונה
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''אחרונה
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדוללאחרונה
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אין פה העלבותoo

זה מטרד

אני מלאת בטחון עצמי ושמה פס על החברה בצורה די יוצאת דופן

ועדיין

כשכמה נשים בעבודה כל יום היו מדברות על המשקל/ האוכל/ המראה שלי

זה היה מטרד גדול

הן בטח התכוונו לטובה

אז מה

זה ממש מטריד לשמוע את האמירות והשאלות הללו שוב ושוב

אני חושבת שאם כל אחד היה מסוגל לפתח מחשבה שהיא קצת מעבר למה שהוא חושב

לנסות להסתכל מנקודת המבט של האחר

וגם אם לא להצליח

לפחות להבין שאפשר לראות/ לרצות/ להרגיש דברים אחרים

היה הרבה יותר טוב לכולנו 

בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..

אולי יעניין אותך