האיש חתך כי כנראה אני לא מספיק צדיקה או "שמורה" בשבילו.
איך זה מרגיש לי?
אני רחוקה שנות אור מלהיות צדיקה, בחיים לא אהיה צדיקה. התייאשתי מלזכות בחתן צדיק,כנראה לא מגיע לי ולא יגיע לי וזהו
עד כאן @וידויים בלנ"ו
אוקיי אז...אנונימי בלנ"ו
תחושה לא נעימהארץ השוקולד
הציפיות שמצופות ממך הן בינך לריבונו עולם לפי אמות מידה שהוא קבע ולא לפי הבחור שיצאת איתו, אז את לא צריכה למדוד לפי מה שאותו בחור חשב
^^הָיוֹ הָיָה
זה נשמע לי שדר מאוד שליליadvfb
פער דתי זה אכן עניין משמעותי אבל יש משמעות לאיך תופסים את הפער הזה ומה הוא אומר.
אם זה נתפס כדבר תחרותי - זה איום ונורא!
אבל איך אתה ממהר להחליט שככה הוא תופס את זה?הָיוֹ הָיָה
לא נראה לי סימוך מספיק..
אין לי מושג מה הוא תופסadvfb
ואם היא קלטה התנשאות זה חמור מאוד.
להפוך את העניין הדתי לדבר תחרותי זה נורא. זה להשתמש בשרביט של מלך לעבודה בזוייה
אז למה אתה מאשים אותו בהאשמה חמורה כל כך?הָיוֹ הָיָה
כי זה מה שהיא קלטה ממנוadvfb
אם היא קלטה לא נכון - אז אני מניח שאין פה בעיה.
זה לא מוכיח כלום.הָיוֹ הָיָה
נכוןadvfb
...advfb
חשוב מאוד מאוד להזהר מפידבקים בדייטיםadvfb
יש אנשים שמכירים אותך ממש טוב והם יודעים שאת צדיקה. תקבלי את הפידבקים מהם ולא מבנאדם שבא לעשות לך מבחן והוא לא מכיר אותך מסםיק
ככה טען?הפי
אפשר להגיד שלא מתאים בחלק מהמטרות לא צריך לקטלג אותך.
רק ה' יכול לשפוט אותנו אל תיקחי אותו קשה ושזה לא חלילה יוריד אותך רוחנית.
צדיקות היא הרבה מעבר לדברים שאפשר לדרג .
צריך לחזור לפשטותראשיתך
מאוד!כלי פשוט
@@∆∆רב שמואל
הלך אחד, יבוא שני שהרבה יותר יעריך אותך ו מתאים לך! בעזרת הנפש חיה.
את בנאדם מצויין.
יש בנים (ובנות) שפשוט חיים בסרט...תורם דם
שהוא לא מייצג את רוב הגברים...🙏
בלי קשר אל הבחור, ובכנות, אני לא חושב שככ קשה להיות בת צדיקהנוגע, לא נוגע
בחורה עם לב טוב שלא מלכלכת על אנשים, שמקיימת את המצוות שמחוייבת בהם, שלומדת קצת/שומעת שיעורים ומחכימה ומתחזקת אמונית, שלבושה בצניעות לפי דעת הפוסק שהולכת לפיו, שיש לה רגש ואכפתיות מבני אדם, שחוש הנאמנות הטבעי שלה לא נפגם, ושהנחש המערבי "לא פקח את עיניה" לכל מיני דברים לא צנועים.
@מחוקה כתבה על זה אתמול או שלשום ושכנעה אותי שזה באמת ככה
לעומת זאת בשביל בן שרוצה להיות צדיק דרושה הרבה השקעה. בלימוד תורה, בקיום מצוות וכמובן בעבודה מול היצר. ומבין אלה שהגיעו למצב שהם לא חוטאים בגלל היצר- אצל הרוב הם לא חוטאים בפועל אבל כן מתעורר בהם הרצון לחטוא והם מתגברים עליו (כמו הבינוני של התניא בעניין הזה).
אז צריכים הערכה הדדית- בנים צריכים להעריך בנות על זה שמטבען הם יותר נאמנות ואין להן שטויות במוח בהקשר הזה של היצר המיני ובנות צריכות להעריך בנים שנלחמים ולא מוותרים.
אני לא יודע מה קרה עם הבחור ההוא אבל להגיד שאת לא מספיק צדיקה או שמורה זה קצת מצחיק בעיניי. הוא יכול להגיד שהוא מחפש מישהי שמקפידה יותר בעניינים כאלה ואחרים, אבל להגדיר אותך איך שהגדיר, כשמן הסתם לו יש הרבה יותר עבודה מול היצר והרבה יותר עיניים שלא מתמקדות רק בזו שמולו (גם אם בפועל הוא לא חוטא, כדלעיל)- זה באמת קצת מגוחך לדעתי.
אני לא בא להגיד שבנות מושלמות וכו' ושאין תחומים שבהם יש להן עבודה יותר מבנים, אבל באופן כללי אני חושב שמראש הן במקום גבוה יותר בלא מעט תחומים בגלל האופי הטבעי הממוצע של אישה. ומנגד הן צריכות להעריך בנים יותר מאת עצמן כי בנים עובדים קשה יותר על שמירת תורה ומצוות.
אני מוחה על הקביעות האלה.מדרשיסטית20
בעיני אתה אומר את זה כי יש לנו (כלומר לדור שלנו) נטייה כזו לביקורת עצמית.
"בנים עובדים קשה יותר על שמירת תורה ומצוות"? מניין הקביעה הזו?
מעולם לא הבנתי את הקביעה שנשים נמצאות אוטומטית במקום גבוה יותר (ואם יש לך מקור לעניין אשמח לשמוע).
ולגבי התחום הספציפי שהדגשת בתגובה הזו-
א. גם לבנות יש התמודדויות בתחום המיני. (אולי יותר בתחום של הלהיראות ופחות בלראות)
ב. עצם הימצאות ההתמודדות לא מעידה על רמת צדיקות, אלא כמה אתה נתון בידי היצר בהתמודדות הזו.
ג. זה לא התחום היחיד שקובע רמת צדיקות. יש עוד כל כך הרבה פרמטרים, ולא הוגן ולא נכון בעיני לתלות את זה רק בזה.
(ומחילה מהפותחת על הניצלו"ש הקל)
לגבי זה שהאישה במקום גבוה יותר אוטומטיתנפש חיה.
אבל מעצם זה שהיא נבראה מהצלע שהוא מקום פנימי
ולא מהאדמה שהוא מקום שיותר "מתחכך" עם העולם
וגם זה שהיא פטורה ממצוות מסויימות, או ש יכולה להתפלל אפילו במידה מועטת
ולהתקרב לה' בלי להתפלל או ללמוד בצורה מסודרת כדי לקבל את התחושה של קירבה… יש לה את זה כבר.
יש הרבה מקורות על זה, אחד מהם זה הספר של הרב פינקוס "נפש חיה" ושאר ספרים.
הראי"ה קוק שעשני כרצונוכלי פשוט
תודהנפש חיה.
יש ספר שמובא בו בשם הרצי"הנוגע, לא נוגע
אתה יודע על מה אני מדבר אולי?
אני לא זוכר אם זה ספר של שכתוב/ליקוט דברים שאמר הרצי"ה בענייני זוגיות או שזה ספר של הרב אבינר שהוא מביא את זה.
לא (אור לנתיבתי אולי?)כלי פשוט
בכל מקרה בעולם הזה השלמות של האשה היא בגלל שמשלימה את הגבר, והמעלה של הגבר היא מצד עצמו. עולים לי כמה מקורות לזה
לא אור לנתיבתי (אולי זה גם שם. אני לא ראיתי שם)נוגע, לא נוגע
אשמח למקורות
תודה
הנק הזאת מוזכרת גם ברב גינזבורג שדיברנו אתמולמישהו איתי
יש מקורות גם מלפני החסידותכלי פשוט
נכון, התכוונתי למשהו מסויים שדיברתי עם נוגע לא נוגעמישהו איתי
נכוןנוגע, לא נוגע
🤭מישהו איתי

בנים עובדים קשה יותר קודם כל מהסיבה הפשוטה שיש להםנוגע, לא נוגע
איפה אמרתי שנשים נמצאות במקום גבוה יותר? אמרתי שבתחומים מסויימים זה ככה. וזה ברור לכל מי שמתבונן במציאות.
א. אין מה להשוות, מכמה סיבות. אבל לא אכנס לזה.
ב. איך זה קשור למה שכתבתי?
ג. לא כתבתי שזה התחום היחיד. ואפילו כתבתי במפורש להיפך בפסקה האחרונה.
ולגבי הפסקה השלישית (שלי)- אני פשוט אומר שגם בשקלול הכולל זה מצחיק להגיד לבחורה שהיא לא מספיק צדיקה או שמורה כשבאותו תחום עצמו שאליו בד"כ מתייחסות המילים האלו (ושוב, אני ממש לא אומר שהתחום הזה הוא חזות הכל)- כנראה הוא בדרגה יותר נמוכה, גם אם לא באשמתו.
לסיכום, כל אחד צריך להעריך את הצד השני (פרטית וכללית) על דברים שהוא טוב בהם יותר ולא משנה אם הסיבה היא עבודה או טבע.
כל זה כמובן בהנחה שמבינים שבני זוג משלימים זה את זה וזו המטרה של זוגיות ולא בהנחה שיש פה איזו תחרות.
ובהערת אגב, זה נראה שהכנסת הרבה דברים ששמעת ממקומות אחרים לדברים שלי.
...מדרשיסטית20
סליחהנוגע, לא נוגע
אם הקבה נותן כוחות לאדם בין אם הוא איש בין אם הוא אישהadvfb
הקבה מחייה אותך עכשיו... מה אתה בוחר לעשות עם זה??? זה על נשים וגברים כאחד.
כל רגע שהקב"ה מחייה בנאדם הוא משמעותי ולכן לשני המינים תמיד יהיה מה להתקדם עוד ועוד ועוד עד אין קץ.
זה בחינת סולם מוצב ארצה וראשה מגיע השמיימה. תמיד יש מה לעשות למען שמו הגדול והנורא
זה לא סותר את מה שכתבתינוגע, לא נוגע
מה אכפת מי עובד יותר קשה ממי?advfb
אולי פה הפתח שזה גורם לאנשים לא להרגיש נעים..
זה נשמע כביכול שיש פה צד שהוא פחות משמעותי.
צודקנוגע, לא נוגע
על סמך מה אתה אומר שלא כל כך קשהאור וחיים
להיות בת צדיקה?
אתה לא חושב שיש בנות שיש להן קושי עם צניעות? שיש להן קושי עם שמירת ההלכה? שיש להן קושי להרגיש מחוברות? שקשה להן להתפלל? שקשה להן לשמור על עצמן מכל התרבות שיש מסביב? שקשה להן לא לשקוע בחומריות ולשכוח מהרוח? שקשה להן לתקן את המידות?
למה אי אפשר לקבל שגם לבנות קשה? כשבפועל רואים המון בחורות דתיות שיש להן קושי?
גם אפשר להבין מהדברים שלך שאין סיבה לבת לא להיות צדיקה, כי זה לא מסובך כל כך. ולכאורה כל הבנות שיש להן קושי והתמודדות הן לא בסדר. אבל זה שלגברים יש התמודדות, זה מובן וצריך להכיל את זה. ברור לי שלא לזה התכוונת, אבל זה מה שיוצא מהדברים.
אבל לא אמרתי שאין קושי. ברור לי שיש קושי וקושי גדולנוגע, לא נוגע
ואגב (בלי קשר לדבריך), כל השיח הפוסטמודרני שיש היום שאי אפשר להשוות קשיים והכל אינדיבידאולי וסובייקטיבי- לדעתי זה פשוט תירוץ לאנשים שרוצים להרגיש טוב עם עצמם (בין אם זה בגלל התמודדות ובין אם זה בגלל חוסר ההתמודדות). ברור שאי אפשר להשוות כל דבר ושיש דברים אינדיבידואליים, אבל לומר את זה ככלל פשוט מסרס התמודדויות של אנשים.
לא אהבתי מה שרשמתהפי
צדיקות לא בהכרח יכולה להימדד
לכן האמירה כאן בעיני לא נכונה
מה את מתכוונת בלא בהכרח יכולה להימדד?נוגע, לא נוגע
שזה תלוי ברמת קושי אינדיבידואלית?
הראשוןהפיאחרונה
מסכימהמחוקה
אני רק-מצטרפת למועדון
"אחחח.. רק מי שלמד תניא לא ישתמש בהגדרה צדיק בשביל לתאר משהו שנמצא ברמת הקפדה דתית וחבור לקדושה כמו שאתה חותר אליה בתאורך "
במחשבה שניה
" @נוגע, לא נוגע עם כל הידע הרחב שלו בטוח למד תניא ויודע את זה. כנראה שהוא מחלק בין המושגים כפי שהם בתניא ובין איך שמשתמשים בהם בשפה דבורה"
קוראת עוד קצת.
מגיעה לסוגריים (כמו הבינוני של התניא במקרה הזה).
בינגו!
חח נוגע לא נוגע שלנו הוא בחור ת''ח רציני....הָיוֹ הָיָה
בשונה מנושאים אחריםמצטרפת למועדון
זאת פשוט צורת הסתכלות מסוימת עמוקה יותר על המושגים צדיק ורשע. היא לא מבטלת את ההסתכלות הפשוטה אלא בהחלט מאפשרת את קיומם של שני הרבדים.
לכן כשאמרתי רק מי שלא למד תניא משתמש במונח צדיק למקרה הזה התכוונתי בתור אחת שהתניא היא לגמרי הקו המנחה שלי שאצלי גם ברובד הפשוט יותר אני אבחר במונח אחר כי זה מאד מושרש אצלי. ולא שמי שלמד תניא מחויב לבטל את ההסתכלות השטחית יותר ולא לתפוס יותר את המונח צדקות באמות מידה של העולם.
מנין לך שההסתכלות האחרת היא ''השטחית''?הָיוֹ הָיָה
גם אני למדתי תניא, ועדיין אני לא מניח שבהכרח המהות האמיתית של צדיק זה כדברי התניא.
אם תביא לי ספר שמציע חלוקה אחרתמצטרפת למועדון
אבל כאשר ההסתכלות שבאה מול ההעמדה שמציע התניא היא כזאת שמחלקת בין רב מעשים טובים למיעוט מעשים טובים אני מרשה לעצמי להגיד שההסתכלות הזאת היא שטחית בהשוואה להסתכלות של התניא שמעמיקה אל נבכי הנפש ומשקללת גם את הרמה הנפשית בהתגברות הטוב על הרע.
אולי הבחירה במילה "שטחית" הקפיצה אותך. זה לא היה כדי לזלזל חלילה באיך שרובו ככולו של עם ישראל מכנה אדם שמלא במצוות ומעשים טובים. עדין מנסה למצוא חלופה עדינה יותר.
ההבהרה קבילה?מצטרפת למועדון
לאהָיוֹ הָיָה
כי יש כזה טרנד להמעיט בחשיבותם של המצוות המעשיות, וזה נשמע לך מסתדר...
השאלה היא לא בתדמית וה''וואו'' שיש לנו כשאנו קוראים, אלא מה האמת. מה התורה אומרת.
וזו אולי המחלה של הדור הזה. נמשכים ומאמינים במה שמעורר התפעלות, במקום בחתירה אחרי אמת.
(וזה, דווקא לא בהקשר של החסידות אלא בהקשר של שיטת הפלפול, היתה אחת הזעקות הגדולות של מרן הגאון החסיד מוילנא זלה''ה)
יש מקום שבו הגר"א מתיחס לסוגיה הזאת?מצטרפת למועדון
אם יש ולו רב אחד שאומר קראתי את דברי התניא ואני סובר שההיפך הוא הנכון. אני חוזרת בי מדברי.
זה כמו שהרב קוק יקח מושגים רווחים כמו שכר ועונש ויתן להם פרשנות מאירה יותר. נגיד שהוא יסביר ששכר מצוה היא ההנאה בקרבה לה' והעונש הוא הצער מהרחוק מה' (אני סתם נותנת דוגמה באויר למשהו שיכול להיות) אף אחד לא יצעק שאיך מעיזים להגיד שהפרשנות הרווחת שכנראה גם גדולי ישראל משתמשים בה למזה שכר ועונש היא פרשנות פשוטה יותר או שטחית יותר. כי הוא לא בא לבטל את הפירוש הזה הוא בהחלט קיים רק ברובד פשוט יותר וזה שהוא זכה לתת את הפרשנות העמוקה יותר על המושג לא אומר שגדולי ישראל אחרים לא מסכימים איתו ולא אומר שהם פחות ממנו. יש דברים אחרים שהם זכו לחדש לנו ולהאיר אותנו.
בכל מקרה אין קשר בין הטרנד להמעטת בחשיבות המצוות המעשיות לבין מה שכתבתי. אני בהחלט לא שותפה לטרנד הזה , וזה אגב הרבה בזכות זה שלמדתי תניא פרקים לה-לח.
יש קצת סתירה בין מה שאת כותבת כעת למה שכתבת קודםהָיוֹ הָיָה
ובכל מקרה צריך לחדד כאן משהו: אני לא טוען שדברי התניא אינם נכונים. אכן יש רבדים ובחינות שונות. רק שלא ניתן לומר שדווקא זה הרובד היותר עמוק.
והדוגמה שנתת לא רלוונטית, כי אני לא טענתי שכולם מחוייבים לקבל כל חידוש של הרב קוק
(אגב, ספציפית מה שזרקת לגבי השכר והעונש זה באמת הפשט המוסכם, לא צריכים את הרב זצ''ל לחדש את זה)
כרגיל שמתעסקים בדקויות יש לפעמיםמצטרפת למועדון
בכל אופן אני רוצה רגע לנסות לסכם שוב את מה שאני חושבת.
יש רובד פשוט שמוסכם על כולם והוא שצדיק ביחס לרשע הוא אדם עם יותר זכויות וכמו הלשון שמביא התניא "כאחד שזוכה בדין". הרובד הזה היה מוסכם על כולם במשך שנים וממשיך להיות כזה. זוהי הנחת יסוד. אף אחד לא היה צריך לחדש את זה ולהסביר את זה ולכן אף אחד לא לוקח בעלות על הדעה הזאת והופך להיות בר פלוגתא של בעל התניא בענין הזה.
עד כאן אנחנו מסכימים?
בשלב השני אם כן, יש את בעל התניא שבספרו נותן פרשנות עמוקה וכאן אני מדגישה שוב שהיא יותר עמוקה בעיני כל עוד היא רק ביחס להנחת יסוד הראשונה למזה צדיק ורשע ולא ביחס לגדול ישראל אחר שהתיחס לסוגיה הזאת. הפרשנות הזאת היא עמוקה יותר ביחס לפרשנות הרווחת לא בגלל שמצוות הן לא חשובות ביחס לעמדה הנפשית. אדרבה, אדוהז מאריך בכל הסוגיה הזאת דוקא כדי להרים את קרנם של הבינונים שעיקר עבודתם זה המעשה בפועל. הפרשנות הזאת היא עמוקה יותר כי היא כוללת יחס לעוד רבדים בנפש בניגוד לפרשנות הרווחת.
במילים אחרות, מכיוון שאף אחד לא יצא נגד אדוהז בעניין והפריך את הסברא שלו על ידי סברא אחרת הגורסת שאין שום משמעות לאדם שהפך את הרע שלו לטוב גמור אלא הכל הכל מסתכם במה תכלס אנחנו עושים או לחלופין כן סובר שיש לעמדה הנפשית משמעות רק שהוא מציע חלוקה אחרת בשביל לסווג את הדרגות אז אני עדין שלמה עם זה שאמרתי שההסתכלות של אדמור הזקן היא עמוקה יותר. ברגע שתביא לי עוד גדול ישראל שדן בסוגיה הזאת ומציע הסבר אחר שהוא לא ההסבר הרווח אני אוותר על הפריבילגיה של הסברא העמוקה.
ואגב אני לא חושבת שזה הפשט המוסכם לגבי שכר ועונש. גם אם ברור לנו שהשכר והעונש הוא במושגים רוחניים עדין יש פשט שהאדם נהנה מזיו המצווה *שלו* או שהוא חווה יסורים שנוצרו מהעברות ש*הוא* עשה וההסבר על הקרבה והריחוק מה' הוא ברובד עמוק יותר.
טוב נו זה כבר מתישהָיוֹ הָיָה
ואז לא צריך התפלפלות על ''השפה המדוברת'', פשוט לא מנחים את הכל דווקא לפי דעת התניא.
זה לא מה שנסיתי להוביל אליו בהודעה האחרונהמצטרפת למועדון
מה שהיה אחכ זה שתקפת אותי על השמוש במונח פרשנות עמוקה לעומת שטחית ואת זה נסיתי להבהיר בהודעות האחרונות.
נוגע, לא נוגע
גבר שמחפש "צדיקה", חשוד באינפטנטיליותshaulreznik
החיים הם לא סיפורי צדיקים. מחפשים סגנון דתי מסוים ומידות טובות, זהו.
לא מבין את התגובות כאןאור וחיים
לגיטימי להיפרד על פערים דתיים. גם אני נפרדתי בגלל זה מספר פעמים.
אם הוא באמת אמר לה את זה ככה, שהיא לא מספיק שמורה או צדיקה, זה ממש חסר טאקט. אבל מהלשון שלה "כי כנראה אני לא מספיק..." רואים שהיא מרגישה שבגלל זה הוא חתך, והיא מגדירה את זה כלא מספיק צדיקה או שמורה, אך הוא לא אמר לה את זה ככה.
לכן אני לא מבין מה הבחור עשה לא בסדר. הוא החליט שיש ביניהם פערים דתיים, וזה לא מתאים לו. לגיטימי לגמרי. הוא לא טען שהיא לא מספיק צדיקה או שמורה. היא הגדירה את זה ככה, כי ככה היא מרגישה, ולכן היא פורקת כאן. היא מרגישה בעצמה שהיא לא מספיק צדיקה (כפי שהיא פורקת), בגלל זה היא מפרשת שהפרידה ממנה זה בגלל הדבר הזה שכואב לה.
הוו תודהאנונימי בלנ"ו
באמת לזה התכוונתי, אגב @נוגע, לא נוגע ו@advfb ו@shaulreznik באמת הייתי באמצע לכתוב שהתחושה שלי לא הייתה שאני פחות צדיקה ביחס אליו, אלא שביחס לאישה שהוא מחפש... לא היה התנשאות או תחרות או משהו.
תחושה שלי נטו, הוא אחלה בחור, לא מאשימה אותו. כנראה מבחינתו יש פער, מבחינתי באסה כי שואפת למשהו שכנראה אני בפער גדול ממנו והקשר הזה היה שיקוף לכך.
זה נטו תחושה שלי מהחוויה שלי, לא ממה שאותו האיש שידר.
ותודה למי שחיזק אותי.
אז בעז"ה שתגיעי בקלות למקום שאת רוצה להיות בונוגע, לא נוגע
הווווadvfb
מאחל לך שתרגישי טוב ותהיי שלימה עם עצמך ועם המדרגה שבה הקב"ה שם אותך.
על פי מה רמת הצדיקות נמדדת? על פי השאיפות? על פי המעשים? על פי שניהם?
השיקוף הזה שם אותך במקום שיכול לעורר חשיבה מחדש.
חשיבה שבעז"ה תביא להעצמה.
יפה מאודהפי
תגובה חשובה, ומכאיבה...., יישר כחהָיוֹ הָיָה
לכל אורך המעקב שלי אחרי השרשור, קיבלתי תחושה שמראש באים בשיפוטיות כלפי הבחור על עצם זה שהוא יצא הדוס בסיפור. וישר השליכו שהוא רואה בזה ניצחון, עליונות, תחרותיות, ושאר ירקות. ישר התייחסו אליו בשאט נפש, ישר יצרו איזה מרחק ריגשי, תיעוב אוטומטי, בידול.
זה קצת תואם למה שכתבתי כבר מזמן, שמרוב אובר-זהירות משיפוטיות כלפי חולשה ביראת שמיים, הגיעו לשיפוטיות כלפי חוזק ביראת שמיים. כאילו אדם דוס צריך להתנצל על עצם היותו כזה.
זה המשך לעליהום שהתנהל פה כמה פעמים כלפי מי שטען (ולא, לא רק אני...) שהוא לא רוצה להתחתן עם בת שלא צנועה לפי אמת- מידה x. כאילו שזה לא שיא הלגיטימי. אז עכשיו העליהום הזה קורה בלייב, על מקרה אמיתי של בחור שבס''ה הגיע למסקנה שיש ביניהם פערים, מה שלא גרוע מפערים על עוד אלף נושאים שבעולם. מה נגרע חלקה של עבודת ה'?
אני באמת מוצא את עצמי מתקשה להתנסח ולבטא את בליל הרגשות שעלו לי למקרא השרשור הזה (אני אשכרה עורך שוב ושוב, ולא מצליח להרגיש שמיציתי ושיקפתי את מה שאני מנסה לומר, לזעוק), ואני לא אחד שמתקשה להתנסח בדרך כלל.... אבל כאן זה ממש הזוי. למה? למה כבר מכילים קרירות בעבודת ה' יותר מחמימות בה? למה אדם צריך להרגיש אשם, או אינפנטיל, או שחצן, או אנאעארף, בגלל שהוא שם דגש על עבודת ה' ואכפת לו מרמה מסויימת? למה צדקות=שחצנות? למה אסור לשפוט כלום, אבל על יראת שמיים אפשר ואפשר? למה אדם יכול להרגיש בנח להיות דתלש, יותר מאשר להיות דוס? למה זה כבר הפך כמעט לאקסיומה, שאם הוא כזה אז הוא בטח..... (כל החסרונות ןהמידות הרעות הקיימות...)? למה ישר מניחים שהוא בעייתי? למה מיד עולים למתקפה, ובפול ארטילריה? למה משתי מילים כבר מניחים איבחון שלם, למה כ''כ צנפחים, למה ישר התחושות הן של סלידה ו''איכס''? למה???
על איזה עוד ''חסרון'' היו מתנהלים ככה?
מה השדר שזה נותן? מה אנחנו מלמדים את הדור הבא?
כואב לי כ''כ שזו המציאות, והשרשור הזה הוא בס''ה שיקוף קטן, דרישת שלום מהעולם והתנהלותו.
אולי השרשור הזה, במיוחד לאחר ההבהרה של הפותחת, יביא לקצת ''חושבים'' ולאיזו שהיא זהירות והסתייגות מכאן ואילך. הלוואי.
מסכים עם מה שאתה אומר וכמובן גם מסתייג ;)advfb
אני רואה טעם בזהירות הזאת.
צריך לדעת מתי היא שייכת ומתי היא לא.
וכמובן שאין מצווה לפגוע לא בשם כך ולא בשם מישהו אחר.
אנשים שאכפת להם חוו על בשרם את הגאווה הדתית הלא חיובית שקיימת.
הם טועים ומקשרים את זה סוציאטיבית לכל מה שדומה.
זאת חולשה. אני מבין מאוד מאיפה היא באה.
ממש ממש לא רואה צורך לזלזל בחולשה הזאת גם אם היא מביאה לידי טעות.
אני לא חושב שזאת טעות מחוסר רצינות אלא להיפך, מיתר רצינות.
טעיתי פה, ואני טועה הרבה פעמים, ולפעמים אני חוזר על טעויות שלי בלי משים בגלל הטעיות אסוציאטיביות. מודה.
אמשיך ואחדד:הָיוֹ הָיָה
אבל - גם זהירות מפשרנות נצרכת, גם פשרנות מגיעה במצבים רבים נטו מפשרנות, וגם מפשרנות אפשר להיכוות.
ולמרות זאת, את הזהירות והכאב והאסוציאטיביות על זה - פחות מקבלים. בלשון המעטה.
האם ניתן לומר בלב שלם שההבדל ביחס לא נובע מכך שהכוויה הראשונה צרבה יותר מהשניה? מכך שכואב לאנשים כשמישהו התנשא עליהם יותר מאשר כואב להם לראות קלות ראש בעבודת ה'? חוששני שלא ניתן. ודאי שלא בלב שלם.
ועל זה - ידוו כל הדווים.
יתירה מכך, אם אדם רואה על עצמו ועל סובביו שהשימוש האסוציאטיבי קיים, והוא לא מרוע אלא מהטבע האנושי שבו ומחמת מאורעות עבר והרפתקי דעדו עליה, האם לא שומה עליו להתייחס באותו יחס גם למקרים ההפוכים - בהם מישהו זועק מדם ליבו כנגד תופעה הפוכה, של חולשה ביראת שמיים? דומני ששומה ושומה.
למה מי שזועק בכאב ''קנא קינאתי להשם'' מקבל קיתון של רותחין ודבריו מבוטלין במקלחת של צוננין. הוא מותקף ומבוזה ומואשם בכל מידה רעה אפשרית. אם רואים שקיימת מציאות של זעקת כאב מתוך אסוציאציה, לכל הפחות?
כלומר, יתכן שמה שקרה פה הוא חולשה ככל החולשות, ואין לזלזל בה. אבל תהא נא כהנת לכל הפחות כפונדקית - להבין שגם בחולשה של אדם שציפור נפשו נפגעת מזלזול בעבודת ה' לא פחות מאשר בפגיעה אישית - גם בה אין לזלזל.
להבין, לחיות, שהלגיטימציה לכאוב את כאב התורה, אינה פחותה מהלגיטימציה לכאוב כאב אישי. כל לימוד זכות על השרשור פה - הוא לימוד זכות גם על תמונת המראה שלו.
וכל עוד זו לא המציאות שמפנימים, על דא ודאי יאות למבכי.
מה שאתה אומר מוביל לשאלה סופר חשובה ומשמעותיתadvfb
מה בנאדם רשאי לעשות כשפוגעים בציפור נפשו...?
זה נראה לי הכיוון.
אתה חושב שהתשובה היא פשוטה?
גם אם אחרי חשיבה אפשר להגיע לתשובה מסויימת, אני חושב שריגשית זה מעבר פחות פשוט.
האם אפשר להתעלם מפגיעה בכבוד התורה?
האם מותר לפגוע בעקבות כך?
פגיעה בעקבות פגיעה בכבוד התורה היא מוסיפה כבוד לתורה? לא תמיד.
ואני מסכים איתך שפשרנות בקיום מצוות וביראת שמיים זה דבר רע שלא צריך להתעלם ממנו
דווקא בגלל זה כבוד הבריות הוא חלק מזה.
מה היחס בין החלק הזה לשאר החלקים?
צודק, אבל לא זה הנושא.הָיוֹ הָיָה
דיברתי על כל שאר התחומים שבזה, השיפוטיות, הנחרצות, היחס המעריך לעומת היחס המזלזל, הכלה לעומת דחיה, וכן הלאה.
ודו''ק.
להבנתיadvfb
זה בדיוק המורכבות.
מה זה "הכלה"?
מה זה שיפוטיות?
את מה יש להכיל ואת מה לא?
לא שופט את השיפוטיות, כן פונה אליה.
שוב:הָיוֹ הָיָה
את אותה הכלה כלפי השיפוטיות שהייתה פה לבחור ההוא - שתהיה כלפי שיפוטיות לקרירויות שונות בעבודת ה'.
את אותה ביקורת שמפנים כלפי ''דוסיות יתר'' - שיפנו כלפי ''לייטיות יתר''.
את אותה שלילת ביקורת כלפי פשרנות - להחיל כלפי דקדקנות.
וכו' וכו'
לא אמרתי מה אמור להיות, אמרתי שמה שלא יהיה - זה אמור להיות שווה.
ואם זה לא שווה - זו צביעות.
כשהיחס שונה, כשמתירים כאן את האסור כאן, ומשבחים פה את שמגנים שם - זה מוסר כפול מאין כמוהו.
אני לא חושב שזאת צביעות. חד משמעיתadvfb
כי עולם ערכי זה דבר שהוא אישי פר בנאדם.
לא חושב שאדם יכול להכנס לעולם הערכי של חברו ללא רשות
ולכן גם אם למישהו יש עולם ערכי פגום, זה ממש לא ענייני להכנס לזה בצורה שלא תהיה נעימה.
אני חושב שאפשר להיות בעל עולם ערכי חזק ויציב ולא מתפשר כהוא זה ולא צריך להכנס לעולמם הערכי של הסביבה ללא רצונה.
מ.ש.ל.הָיוֹ הָיָה
התגובה שלי היתה צבועה?advfb
לא.הָיוֹ הָיָה
אבל, אם אתה חושב שזה הצדקה רק לתגובה שלך ולא לכיוון ההפוך.. אז.. איך נאמר.. יש בזה מן הצביעות.
מה הכוונה "הצדקה לכיוון ההפוך"?advfb
מה שכתבתי בשתי תגובותי הראשות בתת-שרשור זה. מתחת @אור וחייםהָיוֹ הָיָה
אז אומר ככהadvfb
אני בין מי שטעה בשרושר הזה ואני מודה בכך
ולא נעים לי לקרוא את מה שכתבת בגלל הסגנון ולא בגלל התוכן.
ולכן היה חשוב לי להדגיש שמותר לטעות, ולא כל מי שטעה הוא עשה את זה מתוך צביעות או מתוך רצון לפגוע בך או כל מה שכתוב. היה חשוב לי להדגיש כי זה יכול להשתמע מכך.
חוץ מזה - לא נעים באמת סגנון הכתיבה המתקיפה.
אני לא שופט אותך לרגע בכלל בכלל ואני לאמ טיח בך אשמות ולא נכנס לכוונות שלך.
באלי לומר - אתה יכול להביע ביקורת בצורה יותר נעימה.
האם אתה חייב? לא.
האם אני שופט אותך בגלל שזה אני חושב שזה לא נעים? ממש ממש ממש לא.
...הָיוֹ הָיָה
(קצת אירוני, אבל זה עצמו חלק מתסמיני התופעה. הוחלט שתמיד אני לא בסדר, וכבר לא משנה איך אתנסח, תמיד יטענו שזה רע.)
ב. שוב - מותר לטעות? יפה, גם לכיוון השני מותר.
מותר להבין שיפוטיות בגלל אסוציאציה? גוד, גם לכיוון השני מותר.
וכן הלאה והלאה והלאה. איני רואה טעם לחזור על עצמי.
אני מסכימה איתך הפעם על סעיף אברוקולי
אז מה? זה לא רבותה מבחינתי כל עוד את לא שותפה לדיוןadvfb
ובדיוק לכן אמרתי שאני לא שופט אותךadvfb
ואם אתה לא מסכים איתי לגבי הסגנון זה לגיטימי 
לשנינו מותר להביע את הדעה כלפי העניין.
זה סמנטיקה בעיני. לא מהותי. סליחה.הָיוֹ הָיָה
גם הבחור, אפילו אם היה אומר דוגרי ''את לא צדיקה מספיק בשבילי'' יכול היה לומר שזה לא שיפוטיות.
הטייטל אינו השאלה. אלא המציאות וההתנהלות.
(לא חכמה לומר שלגיטימי שהסגנון שלי יהיה בסדר בעיני, אם הלגיטיציה הזו לא מונעת מאף אחד פה להתייחס אלי כאל דמון)
מה ההבדל בין הביקורת שלי על הסגנון לבין הביקורתadvfb
שלך על התוכן?
מבחינתי שתיהם לגיטימיות
למה הגענו לשרשור כזה אני ואתה?advfb
בגלל שאתה קישרת את זה לדיונים על העבר..
ופה היית בסדר גמור מבחינת ההתנסחות אבל הקישור לעבר הוא לא נכון בעיני.
היה פה (בעבר) דברים חמורים שלא צריך להעלים אותם, גם אם עכשיו אתה צודק לגמרי.
אתה לא קורבן רק של גישה צבועה ומתחסדת. ממש לא.
שוב מש''ל. בסדר...הָיוֹ הָיָה
את הכל אסור לבקר, חוץ מאת מי שמבקר.
כל פשרנות תקבל מטריית הגנה, אבל יראת שמיים צריכה להתנצל על קיומה.
משפט חכם: - צעירים מעל עשרים
צודק ממש,מחוקה
התקשורת חינכה כבר כמעט את כולם.
יש בזה גם טוב-אפשר להרוויח את הדיוק מהביקורת אבל צריך עמוד שידרה כדי לא לזוז מהאמת.
שמירה מגיעה מ'תמימות' לא מצדקנות צבועה:חסדי הים
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלתאחרונה
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?