רק הסתגרות והתקרבנות.
אז כמה נקודות למחשבה - לא שאני אופטימי שיש מישהו כאן שבאמת ייקח את הדברים הללו לתשומה ליבו:
1. בסרטון הזה אין שום טענה אפילו, שמדינת ישראל מתקצבת אותו ארגון.
אותו אדם שהצטלם עם בכירי החמאס ישב בישיבות האוצר - אבל לא מוזכר שמדינת ישראל מעבירה כספים לארגון שלו.
אני מניח שהיו אומרים את זה לו זה היה נכון.
2. ביבי הצטלם בעצמו עם רוצח היהודים הגדול ביותר בהיסטוריה מאז היטלר - יאסר עראפת. הוא גם לחץ לו את היד.
ביבי העביר ועוד איך כספים לרשות הפלסטינית - שלא רק שהיא עומדת מאחורי חלק מהפיגועים הכי נוראיים שידענו, אלא שהביבי העביר לה כסף כדי שתשלם משכורות לחמאס.
3. אולי - וזו רק השערה - יש קשר בין העובדה שביבי לא הצליח להשיג 61 לבין הכניעה שלו לחרדים פעם אחר פעם?
אולי, באמת יש לאלה שחושבים שלא הגיוני שמגזר שלם ייפול למעמסה כלכלית על כל יתר האזרחים במדינת ישראל איזשהו טיעון שכדאי להתחשב בו?
אני יודע, זה מטורף לחשוב ככה... זה הכל דמוניזציה, ושנאת דת ובלה בלה בלה... אנטישמיים... - אבל אולי, רק אולי, יש אנשים שמסתכלים על הברוטו שלהם ואז על הנטו שלהם, ואז על תקציבי העתק שהחרדים... סליחה, ה"ילדים"... מקבלים לאחר התעקשות של המפלגות החרדיות שחלוקת הכספים תהיה על בסיס מספר ילדים... והם קצת כועסים? אולי הם אפילו, ר"ל, קצת צודקים?
4. אם כללי המשחק הם שמשלמים שוחד למפלגות שרוצים להקים איתן קואליציה - למשל, ביבי והמפלגות החרדיות - אז כללי המשחק הללו חלים גם על רע"מ.
אי אפשר להחליט על כללי משחק רק כשזה נח.
הפוליטיקה היא לא בית המשפט העליון...
5. חשוב להזכיר שמי שהכשיר את רע"מ ורצה אותם ראשון בקואליציה שלו, הוא ביבי.
נראה שאנשים נוטים לשכוח את זה.
בקיצור, יש גבול לכמה אזרחי ישראל מוכנים לספוג בגלל ש"ממשלת ימין היא חשובה".
מתוך מחשבה ואמונה של ביבי והמפלגות החרדיות שהציבור "ימני" מספיק כדי לתת להם לעשות ככל העולה על רוחם בקופה הציבורית ובכלכלה בכלל - הם הרשו לעצמם להתעלל באזרחי מדינת ישראל והפכו אותה למקום שהכי גרוע לחיות בו בעולם המערבי.
אפילו עכשיו, בסקרים, לביבי אין 61.
עד כדי כך היה המצב כאן הפך לאיום ונורא - וכן, לחרדים יש חלק לא מבוטל בזה.
אז קצת חשבון נפש וקצת התבוננות פנימה במקום לצעוק "גיוועאלד" ו"אנטישמיות".
זה פשוט מגוחך.