למה אנשים חושבים שזה מועיל לייאש?פה לקצת
שבוע 39+
עם קטנציק בן שנה ושלוש חודשים איתי בבית

כל מי ששומע על זה, כל מי שמכיר אותי- מייאש ומלחיץ אותי
איך תעשי את זה? אי אפשר להיות עם 2 תינוקות בבית לבד, איך תסתדרי ואיך תשרדי.

עד לא מזמן האמנתי בעצמי, האמנתי שאני רוצה ומסוגלת לעשות את זה מתוך ידיעה שאם זה יהיה קשה מידי אנחנו נמצא פיתרון.
עכשיו אני רועדת מפחד מזה, אני כל היום מוטרדת ודואגת ועצובה ומפוחדת ממה יהיה אחרי הלידה.
אןלי כל התחזיות הקודרות יתממשו ואני אקרוס
אולי זה באמת בלתי אפשרי
אולי אני באמת לא נורמלית שחושבת על זה

יש פה בנות שעשו את זה אולי?

אני אחזור להורים שלי אחרי הלידה לתקופה הראשונה, זה לא שיומיים אחרי לידה אני אמצא את עצמי לבד עם שני תינוקות.
ובכל זאת אני מיואשת ומתוסכלת ושואלת את עצמי אם אני אמורה לשלוח את הילד למעון עכשיו כדי לשרוד אחרי הלידה.
אוף נמאס לי מאנשים!

ואני מרגישה שממוצש ההורמונים שלי התחרפנו יותר, לא יודעת מה נסגר איתי.
אין לי כח לעצמי כבר.
ואנחנו אסורים וזה עוד יותר מקשה עליי. אין לנו אפילו איזה תאריך לחכות לו כי אין לי מושג מתי אלד בכלל.
אוף.
יוואו לא אוהבת את האנשים האלהסמיילי12
כשאת כן מביאה צפוף- למה צפוף?
כשאת לא מביאה צפוף- לא חבל? זה הזמן ללדת אותם.

תסנני דחוף.

אמא שלי היתה עם 3 ילדים כשהגדולה (אני) בת שנתיים וחודשיים.
ואנחנו בקשר מדהים.
וברגע שגדלנו היו לה הרבה ידיים עוזרות עם האחים הנוספים שהיא הביאה אחכ בפער מהשלישי (טיפולי פוריות)

יש לי חברות שמביאות צפוף כמוך. ואולי זה לא קל בהתחלה. אבל זה משתלם.! ומסתכלים לטווח הרחוק. איזה כיף להם שיהיו חברים.
אחי שקטן ממני בשנה וחצי הוא החבר הכי טוב שלי.
הלוואי שהיו לי כוחות
יקרה, את שניה לפני שזה קורה - עכשיו כל מה שיש לעשות זהLana423
להרפות ולהאמין.
לא סתם קיבלת מתנה כזאת! לא כל אחת זוכה לזה וזה מדהים! מהרבה מאודדד בחינות - איזה קרובים הם יכולים להיות כאחים! אולי תינוק שרק נולד ותינוק בן שנה וקצת זה יותר קל מאשר אחד שרק נולד ואחד בן שנתיים וחצי? יש כל כך הרבה יתרונות שאפשר לראות בזה. ובכל מקרה זה עוד רגע קורה בעזרת השם, את לא תשלחי את הילד עכשיו למעון. תלדי בעזרת השם, תהי אצל ההורים בנחת ותראי איך את מסתדרת.
במידה ותראי שלא הולך לך טוב - בטוחה שיהיו פתרונות. אבל קודם כל תנסי, אין לך מה להפסיד. אני בטוחההה שזה יהיה מאתגר וקשה, אבל אולי יהיה לך טוב ככה? אנשים שמעירים הערות לא יודעים מה הכי טוב לך ולמשפחה שלך.
שולחת חיבוקים והעיקר שתהי רגועה והכל יסתדר בעזרת השם ❤️
אויש נווווואורוש3
נשמות טובות באמת. תסנניייייי
כרגע הכי חשוב לנסות להסיח את הדעת ולשמור כמה שאפשר על רוגע ולהתכונן ללידה. לשמור על שפיות מה שנקרא.
כל אתגר בזמנו. בכל זמן תתמודדי ותחשבי על פתרונות והתייעלות. זה לא הזמן.
שני קטנטנים זה קשה. אבל הרבה פה עשו את זה. ויש להן עצות טובות. בתור אחת שגדלה ככה זה כיףףף יהיה לכם הרבה אושר ונחת!
אני עשיתי את זהאישהואימא
(ועדיין עושה)
ועוד מלא אימהות עושות את זה.. (רואה מספיק עגלות תאומים-אחים במעון של הילדים שלי)
אז אין סיבה שאת גם לא תצליח לעשות את זה..
יש רגעים מאתגרים אבל יש גם המון רגעי שמחה ואושר.
בטוחה שיהיה לך בסדר..
ואם קשה מידי- נעזרים, ביביסיטר, נערה שעוזרת קצת וכו'
שיהיה בשעה טובה, בקלות ובשמחה ובידיים מלאות!
אני עשיתי את זה כמה פעמים..באר מרים
השלב הראשון באמת קשה ומתיש - כי את לא מספיקה כלום חוץ מהילדים..

לאט לאט תלמדי להספיק לפחות את המינימום איתם.

כשהקטן יהיה לקראת גיל חצי שנה זה מתחיל להיות קל כי מתחילה להיותשגרה והם מהווים סוג של חברה אחד לשני..

אני הדתמשתי המון בסלקל או טרמפוחינה כדי "לצרף" את הקטן לפעילויות שעשיתי על הגדול הוא "מסתכל" על היצירה , "שומע סיפור" שאני מספרת לגדול, "מתפלל" איתנו והן הלאה..
אני בדיוק עכשיו ככהשוב בהריון

קצת יותר צפוף, שנה וחודשיים

בהחלט קשה, הרבה עבודה, אבל אפשרי

כרגע הם שנה וחצי וארבעה חודשים

בעיקרון הגדול במעון אבל בלידה היה שלושה שבועות חופש מהמעון ואז הגדול לא הרגיש טוב ואז חגים, היה מאתגר בהחלט, וצריך עזרה, אבל הם כ"כ חמודים ביחד שזה שווה ממש, כבר עכשיו הגדול כ"כ אוהב את הקטן, מנסה להביא לו משלו, מצחיק אותו, ולראות אותם פשוט שווה כל מאמץ.

אם יש לך עזרה מההורים אז מצוין, ותמיד יש פתרונות, בעל שצריך לעזור יותר, מדי פעם בייביסיטר, אבל אפשר להסתדר

ותכלס, כשהגדול כ"כ קטן יש בזה משהו נח שהוא עוד לא מבין לקנא שזה גם חתיכת סיוט

ותהיי בטוחה שיש המון אמהות שעשו את זה לפנייך והן איתנו כעת, אז כנראה שזה אפשר...

ובאסה על זה שאתם אסורים, גם לי היה את זה בלידה הראשונה וזה באמת סיוט, תחזיקי מעמד..

אני רק מעריצה אותך כי לא הייתי חושבת לנסות אפילומיואשת******
ואני חושבת שאם הקדשת לזה מחשבה והחלטת שאת יכולה- אז מאמינה שתצליחי ואפילו יהיה לך כיף!
בואי נחשוב ברצינות- מה זה תינוק קטן, את כבר יודעת.
מה זה התינוק הגדול- את גם יודעת
אז את יודעת והחלטת שתצליחי ביחד אז את יכולה! סמכי על עצמך
ונשמע שאת מודעת גם ליכולת להיכשל ויש לך רעיונות מה תעשי עם זה אם יהיה קשה מדי
ושאת מודעת לעצמך ולכוחות שלך
ובא לך לעשות את זה
ועל כן- אני מעריצה ובטוחה בך ותהיי בטוחה בעצמך!
ואני אגיד לך אמת לא פוטוגנית
כשאת מספרת למישהי משהו כזה
והיא לא עשתה ככה בעצמה
אז לפעמים זה לוחץ לה על כפתור ״היא אמא טובה יותר ממני״ במקום שזה ילחץ לה על כפתור ״היא אמא שונה ממני״
ואז היא מנסה להוכיח לך שמה שאת רוצה בלתי אפשרי, כדי שלא תהיי טובה יותר ממנה, כי אז מה היא, אמא לא טובה?
וזה הכל בתת מודע
ולא מרוע
אל תתני לזה להיכנס לך מתחת לעוד
בטוחה שתשמחי על ההחלטה שלך לאיזה טווח שזה יתאים לך
❤️❤️❤️
איזה תגובה חכמה!אמא לאוצר❤
@מיואשת****** איך אני אוהבת לקרוא אותך! אין על התגובות שלך...❤
❤️❤️מיואשת******
וואימאוהבת בילדי

@מיואשת******. את פשוט מיוחדת@!

את כ"כ מחכימה אותי... תודה!

איזה תשובה מהממתאביול
🙋כי כל פה
אצלינו גם ככה עכשו.. הגדולה היתה בת שנה ו4 כשילדתי וכבר אחרי חודשיים- שלוש הרגשתי שהגידול שלה יותר קל מהטיפול באחותה הגדולה כשהיתה בגילה..
כבר עכשו (בת חצי שנה) הם משחקות ביחד, ומצחיקות ומעסיקות אחת את השניה...
לא סותר את זה שזה היה קשה ומאתגר ועדין ככה אבל שווה את זה ובטוחה שאת יכולה לעמוד בזה אם את רוצה ומאמינה..
בהצלחה ולידה קלה בידיים מלאות!!🤗😁
זה באמת מעצבן...בארץ אהבתי
אני מבינה שעיקר ההערות הן לא על זה שיהיו לך בעז"ה שני ילדים צפופים, אלא על זה שאת מתכוונת להיות איתם בבית, ולא לשלוח למסגרת, נכון?

אז קודם כל, אמא שלי עשתה את זה. הפרש כזה אמנם לא היה לה, אבל היו כמה פעמים הפרשים של שנה ו-9 (שזה גם די תינוק עדיין).
ואמא שלי תמיד אמרה שגם עליה אף פעם לא הבינו איך היא מסתדרת. אבל היא אמרה לי, ואני חושבת שזה נכון, שילד שנמצא במסגרת הרבה פעמים הרבה יותר צריך 'להשלים זמן אמא' כשהוא נמצא איתה, וגם רגיל יותר להפעלות כל הזמן, ואז באמת קשה יותר להיות איתו בבית. ילדים שנמצאים בבית כל הזמן גדלים אחרת, יש להם שגרה אחרת, ומבחוץ אחרים לא יכולים באמת להבין את זה.
את מכירה את הבן שלך, את חשבת על זה ואת מאמינה שתוכלי להסתדר, יש לך עזרה להתחלה שזה השלב הכי קשה, אף אחד אחר לא יכול לדעת יותר טוב ממך ולהחליט כבר עכשיו שזה יהיה קשה מידי.
ובסופו של דבר, נכון שאת לא יכולה לדעת אם בסוף כן יהיה קשה מידי. אבל זה שאת מוכנה להיות גמישה, ולשנות את ההחלטות בהתאם למה שיהיה בפועל, זו ההחלטה הכי נכונה בעיני.
רשמת דברים כל כך נכונים!!אם_שמחה_הללויה
אני עשיתי משהו דומהאוהבת את השבת
אם יהיה לך עזרה מההורים זה ממש חשוב..
אבל אולי שווה לך לשקול מסגרת כדי שיעזור לגדול להסתגל למציאות החדשה שאמא כבר לא כ"כ שלו..
לדעתי זה עוזר וחשוב אבל תעשי מה שאת מרגישה.. זה גם מאוד משנה עד כמה איך את והתינוק תרגישו..
להוציא למסגרת עכשיו לפני לידה זה לצפות מהגדול להסתגל פעמייםבאר מרים
גם למסגרת וגם לתינוק..

אני לא רואה למה זה חוסך הסתגלות..

אם הוא בבית וטוב לה עם זה, אז עדיף שיצטרך להסתגל רק לתינוק..
למה.. זה לפעמים עושה טוב ממש גם לתינוקרקלרגעכאן
מאחר והבית הופך להיות מקום קצת רגיש עם התמודדות כלשהי - אז טוב לו קצת להתאוורר

ולשים לפני הלידה שיסתגל למקום החדש ואחר כך אחרי הלידה כבר יהיה רגיל לשם זה חכם מאוד
עשיתי את זה כמה פעמים
איזה שטויות אנשים מדבריםבת 30
בין הגדולות שלי יש הפרש של שנה וארבעה חודשים.
השניה נולדה והגדולה לא היתה במסגרת. זכורה לי תקופה נעימה ורגועה, לרוב.
דווקא בהפרש הרבה יותר גדול היה לי קשה, כי אז היתה לי ילדה בת שנתיים וחצי פלוס תינוקת, והלו''ז היומי היה כ''כ שונה שזה היה קשה מאוד.
בהפרש קטן בין ילדים, ממילא הגדול הוא עדיין תינוק בעצמו...
כמובן שמיד אחרי הלידה תצטרכי עזרה עד להתאוששות
וגם סביר שתגלי ששניים זה הרבה יותר קשה מאחת, שזה דורש ממך תמרון ויכולת הורית חדשה...
אבל זה ממש לא אומר שלא תשרדי...
זה אומר שכדאי לך להיערך עם נערה או שתיים שיוכלו לעזור לך בשעות הערב, וגם אם לאו פשוט תלמדי איך לתמרן.
וכמובן שכולן פה בפורום ישמחו לתת לך טיפים ועידודים , כך שרוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר, ותגדלי את שניהם בשמחה ובטוב לבב!!
אני עשיתי את זההמקורית
יש לי צמודים עם הפרש של שנה וחודשיים. לא נפלו השמיים והיום אני נהנית מזה מאוד מאוד מאוד
יכולה גם לומר שלי כמעט ובכלל לא הייתה עזרה. אם את נעזרת אז בכלל..
אתן לא מבינות כמה כל תגובה כאן מרימה אותי!פה לקצת
כל היום הייתי עם דמעות בעיניים מהלחץ והפחד והדאגה.
וכל תגובה שאני קוראת כאן מרגיעה אותי יותר ויותר.
פתאום זה שוב לא נראה לי הר כל כך גבוה.

אגיב יותר בהמשך בעז"ה.
ובינתיים, תודה לכל אחת ואחת שהגיבה! ❤
מבינה אותך... לי יש הפרש כזהסתם שם 1
ובעיניי זה מושלם!!
ההתחלה קצת מאתגרת אבל באמת שזה מדהים לראות אותם ביחד אחר כך

דבר נוסף, שמתי לב על עצמי שהרבה פעמים כשהלידה מתקרבת עולים לנו הרבה פחדים כל הלידה ועל ה 'אחרי'. גם דברים שבמהלך ההריון נראו לנו יותר פשוטים פתאום מתעצמים ומפחידים. אני חושבת שזה סוג של מנגנון כזה שהנפש מתכוננת לגרוע מכל כדי להיות מוכנה לכל תרחיש, אבל בפועל ברור שלא כל התרחישים האלה קורים...

לי מאוד עוזר להתייחס לכל אתגר בפני עצמו, ולהזכיר לעצמי שכל השאר זה מחשבות שליליות על העתיד, ואני לא רוצה להיות בהם. אני רוצה להיות נוכחת ברגע, בטוב שיש לי עכשיו ולהאמין שכל התמודדות שתגיע- תגיע עם הכח שאצטרך עבורה

בהצלחה יקרה! אמא אלופה!❤️
אני עשיתי את זהדבורית
היה לי נח גם בהיבט הטכני שלא הייתי צריכה להיות בלחץ בבוקר לקחת את הגדולה למסגרת שלה אלא היא זרמה איתי בסדר יום של התינוק
בדכ שניהם חזרו לישון לשינה נוספת בבוקר ואני איתם...
מה שהיה לי מאוורר וכיף זה אמהות שגם היו בבוקר בבית עם גילאים דומים והיינו נפגשות מידי פעם לארוחת בוקר אחת אצל השניה וזה היה מאוורר
הייתי עם שניהם שנה בבית
אויש אנשים יכולים ממש לייאשפשיטא
אני זוכרת שפתחתי פה שרשור על כמה אני פוחדת שיהיה לי יותר קשה עם שתיים והרבה כתבו שבאמת היה להן קשה אבל גם הרבה כתבו שהיה להן קל..

אז באמת אני לא בבית עם שתיהן כל היום.
וב"ה הקטנה ילדה נוחה ומהממת.

אבלי באופן כללי- היה לי מעבר ממש ממש קל מאחת לשתיים,
בילד שני את כבר הרבה יותר יודעת.
אין לך את ההלם של ילד ראשון שאת לא יודעת איך להתנהל ואיך להכניס אותו בשגרת חיים שהתרגלת אליה.

בהנחה שאין משהו חריג כמו ריפלוקס והילד די רגוע בתקופה הראשונה- אז חוץ מעייפות (וגזים) כמובן, זאת תקופה די רגועה0 ולי באופן מוזר היה הרבה יותר קל להיות עם שתיהן יחד מאשר להיות רק עם הגדולה לבד..

בקיצור,
את פוחדת עכשיו וזה ממש הגיוני! כי עדיין את לא בתוך המציאות שתהיה, אין לך מושג איך היא תהיה.
אני מאמינה שה' נותן כוחות לכל אחד בהתאם לסיטואציה שבה הוא נמצא ולא לדברים שעדיין לא קרו,
טוב שאת מודעת שיכול להיות קושי, ועם זאת, מקווה בשבילך שממש תופתעי לטובה.
בעזרת השם יהיה לך קל ושמח ואת תראי ש,,,רויטל.

פי כמה וכמה עוד ילד זה באמת יותר קל,

כבר לא מתרגשים מכל בכי, מכל שעול, מכל חום,

מכל חיסון וכ..תכניסי שמחה לבית כל הבית יהיה בשמחה,

בעזרת השם שיהיה לך בקלות ובשמחה אמן.

יקרה את בהחלט מסוגלתמישהי11
אני עשיתי את זה אמנם עם ילד קצת יותר גדול, הוא היה בן 1.9 כשאחיו נולד אבל שניהם היו איתי ביחד בבית במשך שנה וחצי עד שהגדול נכנס לאחרונה לגן עירייה. אם את רוצה אפשר לדבר בפרטי על רעיונות וטיפים ואיך מסתדרים (לא היתה לי עזרה כמעט, בעלי היה אז בקבע ועבד עד שעות מאוחרות)
ואיי החזרת אותי אחורהאם_שמחה_הללויה
כמה קולות מאיישים היו סביבי. במיוחד כשזה אנשים קרובים זה קשה.
בפועל, זאת אחת ההחלטות הכי טובות שעשיתי בחיים שלי.
עזר לי לקרוא באתר של "באופן טבעי " על חינוך ביתי
וגם בפייסבוק יש קבוצה של חינוך ביתי וגם קבוצה של אמהות לילדים צפופים ( גיליתי אותה רק השנה) וגם פה בפורום יש המון בנות שעשו את זה.
זה עוזר להקיף את עצמך בסביבה תומכת, גם אם וירטואלית.
עונה לא קראתי תגובות של אחרותאניחדשהכאן
אני ילדתי את הקטנטונת שהגדול היה בן שנה וחודש
ועכשיו הוא אוטוטו בן שנתיים
ומאז ועד היום אני זאת שאיתם לבד בביית בלי עזרה מאף אחד לצערי
וכן יש רגעים קשים ועדיין מאוד קשה
אבל זה אפשרי צריך להכין את עצמך נפשית שזה תקופה לא פשוטה
ואם אפשר לקבל עזרה זה מעולה מעולה!!
ממש לא תצטרכי לשלוח את הילד למעון אל תקשיבי לקולות רקע תהיי בטוחה בעצמך!
פשוט תנמיכי קצת ציפיות שלילד לא תמיד יהיה כייף ומידי פעם ישתעמם וירצה אותך אבל לא נורא זה גם חלק מהחיים
מבשרת לך שיש המוןןן רגעים של אושר שאין לתאר
ועכשיו הגדול שלי בן שנתיים כמעט והקטנה אוטוטו שנה והם כבר התחילו לשחק ביחד והוא ממש אוהב אותה וקורא לה בכינוי חיבה..
וכייףףף לזכות לראות אותם גודלים ולדעת שהם במקום הכי בטוח להם-אמא.
וגם כמה אמרו לי שבגן ילד מתפתח יותר טוב ויותר חכם.. ואני סיננתי וסיננתי.. ובסוף ב״ה הגדול שלי ילד מחונן מאוד מאוד, בגיל שנה וחצי ידע את כל הצבעים בעל פה לזהות ולהגיד, מדבר כמו ילד בן שלוש, עוזר לי עם הקטנה.. לדעתי עם אמא ילד מתפתח הרבה יותר טוב.. זו דעתי האישית..

שיהיה לך מלא בהצלחה
תסנני קולות רקע ותאמיני בעצמך
אם תרצי שאלות אשמח לעזור בפרטי
אה ועוד משהו חשוב- תחזקי את עצמך פיזית בכל דרך כי מחסור בברזל או חולשה או b12 ממש משפיעים והופכים את הכל לשחור..לצערי מניסיון..
תבקשי אחרי הלידה אפילו עירוי ברזל אם יש לך פריטין נמוך.. תקחי b12 למציצה מתחת ללשון, תשתדלי לאכול אוכל שיחזק אותך- פירות ירקות אגוזים..
בהצלחה את נשמעת אלופה ברמות תאמיני בעצמך ❤️
יש לי 6 כאלה בבית-רובם בהפרשים של שנה או שנה וקצתרקלרגעכאן
זה לא סיוט ואת תסתדרי !!
ותהי אמא אלופה
וילדים חברים טובים ומתוקים שיעשו לך מלא נחת
ובית שמח!!

ההבדל בהפרש קטן זה בחודשים הראשונים אחרי הלידה בעיקר
שאז זה באמת 2 תינוקות יחד
לי היתה אחת בת שנה כמעט- שעוד לא הלכה
וזה באמת יותר מסובך קצת
ועדיין
זה עבר בסדר גמור!
למרות הקושי ההתחלתי

איך?
גישה טובה בלב! לא לבא לזה כמשימה כעול כ'איך אני אסתדר'
אלא הפוך
עם סקרנות ללמוד מחדש, לגלות כוחות בך שלא ידעת
לגלות שאת אלופת העולם בתמרונים
ושיש בך מלא אהבה שלא דמיינת.

ב. סבלנותתתת זה לוקח זמן אבל את תרתגלי לה-כ-ל. תלמדי לאט לאט איך עושים את זה
ורק את תלמדי לבד. לא צריך את כל ה0חדות של כולם הן לא עוזרות
את תלמדי מה השמנים היותר מאתגרים
ותשאלי את עצמך למה את זקוקה כדי שיעברו עליך יותר בקלות
תחשבי על רעיונות יצירתיים איך להעסיק את הגדול כשאת מניקה . ואיך להכין חביתה ביד אחת😏

ומה קורה כששניהם בוכים?
אז את תגלי
שאת לא קוסמת
וזה יקרה לפעמים
וזה בסדר
את תעשי מה שאת יכולה
כי מה שאת לא את במילא לא יכולה
וזהו

עוד טיפ- עובדים לפי הקטנטן לא לפי שעון
הכוונה- הקטן נרדם- יש לך ידיים פנויות? זה הזמן להכין ארוחת ערב ואז להלביש פיג'מה ולהחליף טיטול לגדול
לא לחכות לשעה הרגילה כי אז מי אמר שיהיוצלך ידיים פנויות

ואצלי- מנשא זה מממש ממממש הכרחי ברמה קיומית אחרת לא יכולה לעשות כלוםםם
אצלי הקטנטנים לא ישנחם בנחת במיטה רוב הזמן
ורוצים בידיים ..וזה הדרך היחידה שלי לתפקד

ואפשר לקבל עזרה מבחוץ בהתחלה כדי להתמקם
זה שווה!! חשוב שתהיה לך חוויה חיובית מהגידול ולא רק הישרדות

ועוד משהו- להוריד סטנדרטים בתחזוקת בית
אין מה לעשות אי אפשר הכל..במיוחד בהתחלה
וגם אחרי

אבל זה לא אסון שמתקרב- זה אושר שמתקרב ושמחה !! תשנני את זה. וזה הכיייי חשוב.
לא לשרוד את החיים
להנות מהם! זה הכל בראש שלנו ...
אם אומרים לי שקשה לי אני מתמסרנת
אם אומרים לי יווו איך זכית בכזאת חבורה
אני מרגישה מליונרית😍
איזה תגובה מחממת לב😍אם_שמחה_הללויה
ובאמת איך זכית בכזאת חבורה בלי עין הרע
תגובה יותר פרקטיתשוקולד פרה.

תנסי לברר על מטפלות פרטיות באזור.

זו יכולה להיות לך הצלה, במיוחד בימים שבהם תרצי להרגיש יותר חופש ופחות משימות.

אפילו לכמה שעות- יש הרבה מטפלות שעושות את זה.

זה יכול ממש להרגיע אותך.

העניין הוא שבאמת,

את לא יודעת איך יהיה הטיפול בתינוק.

אולי זה תינוק שידרוש הרבה? א אפשר לדעת.

וכדי שתהיה לך רשת ביטחון, אני ממש חושבת שכדאי לברר לגבי מטפלות.

מה אכפת לך? זה לא כמו מעון עם תמ"ת והכל.

רק תבררי.

ככה יהיה לך מס' של מישהי ביד, למקרה שתצטרכי.

וכן, 

גם אם התינוק יהיה בע"ה תינוק קל (אמן!)

כדאי שתשתמשי בעזרה של מטפלת, סתם  כדי לצאת בוקר אחד לכיף שלך.

לידה קלה בידיים מלאות בע"ה! 

האמת שגם אני ממליצה לשים את הגדול אצל מטפלתרקלרגעכאן
זה מאוד מתיש יום שלם
וזמן אפילו קצר לעצמך נותן המון!!
אני לא ממש מסכימה עם זהמישהי11
יש משהו בילדים שגדלים בבית שיש להם קצב של בית, רוגע מסויים. אני חושבת שלשים ילד יום פה יום שם במסגרת רק עלול לבלבל ולהקשות עליהם את השהיה בבית...אני הרגשתי שכשהגדול שלי הרגיש ביטחון שהוא איתי כל הזמן, למרות שהיתה קנאה וכו' זה איפשר לו להמשיך בשגרה הרגועה של הבית, לישון טוב בלילה, לאכול כרגיל...
אני שמה את האמא לפני הילדשוקולד פרה.

מבחינתי אם האמא מרגישה שהיא נחנקת

אז עם כל הכבוד לקצב של הבית ולרוגע של הבית

עדיף שהאמא תרגיש מרחב אישי ושמחה

מאשר שלילד יהיו את כל התנאים האופטימליים.

אז הוא יסתגל גם לתינוק החדש וגם לבייביסיטר\מטפלת חדשה. לא חרב העולם.

שנה שעברה עשיתי את זה עם הבת שלי, וב"ה הסתגלה.

כי באמת אין לדעת האם התינוק יהיה רגזן ויהיה קשה אתו
או שיהיה תינוק קל שישן מלא...

יש לנו רק תקווה ותפילה.

וטוב שתהיה אופציה של מטפלת למקרה ש...

וכן- גם למקרה שיתחשק לה לצאת לבית קפה עם חברה.

גם פה אני חושבת שעדיף שתהיה לה הנאה וכיף, מאשר להיות בחרדה איך הילד יגיב.

כנראה כוונתי לא הובנהמישהי11אחרונה
לא אמרתי שהילד יותר חשוב מהאמא, אמרתי שילדים בבית יש להם קצב שמאפשר השתלבות עם הבית. אם תוציאי אותו פעם בשבוע למטפלת האמא עלולה להפסיד מכל הכיוונים כי כל שאר הזמן יהיה לה קשה ממש איתו. ברור שהכל תלוי ילד וכו'
עשיתי את זהמתחדשת11
זה אפשרי, ונשמע שאת לגמרי מודעות לחלקים היותר מורכבים שבזה. מידי פעם כדאי להעזר. לשמור מספר של בייביסיטר טובה בצד, נערה או מטפלת שיכולה לקבל אתכם כשמתחשק..
לדאוג למנשא.
בהתחלה זה באמת הרבה סביב הקטן ולאט לאט זה מסתדר
העלת בי געגועים לתקופות שחלפו..❤
זה באמת בלתי אפשרי להיות עם שניים קטנים...חדשה ישנה
אבל מי ששלח לך את שני הקטנים הוא ידאג להם שלאמא שלהם יהיה את הכוחות לגדל אותם!
ומי שלא קיבל 2 קטנים צפופים כנראה זה באמת בלתי אפשרי בשבילו.... אז תאמרי לאנשים שכל כך דואגים לך, שהם צודקים וזה באמת בלתי אפשרי לגדל 2 כל כך צפופים ואז תוסיפי- בשבילך.
את צדיקה ואין כמוך! ובה שזכית וה יתן לך הרבה כחשמחהתמיד
ומסכימה עם מישהי שאמרה פה לאנשים תמיד יש מה לומר וצריך ללמוד לסנן... לקח לי זמן ואז למדתי!! את תעשי את זה וזה הכי כיף בעולם וקצת קשה והאמת שגם פער גדול לא תמיד כזה קל... אז בעה הרבה סיעתא דמשיא!!
שיח סוד
תשובה מועילה אין לי לתת לך ספציפית כי לא התנסיתי בעניין הזה, אבל היה דומה שהחלטתי לא לעבוד ולהשאר בבית ועוד כל מיני מסביב...
אבל העניין שאנשים מעירים בלי סוף ומנסים להראות שהם חכמים ועוד מייאשים וחופרים... נורא מעצבן. כאילו באיזו זכות הם מתערבים לך בהחלטות שלך בחיים.
תעשו מה שנכון לכם לעצמכם, לא מה שנכון לאחרים.
והלוואי שיהיה לכם טוב ומהמם ולידה קלה בעזרת השם!
עונה לכולכן! תודה לכל אחת ואחת שהגיבה!פה לקצת
אז כן, החשש שלי הוא לא בגלל המרווח בין הילדים אלא בגלל ששניהם איתי בבית.

ברור שאם הגדול היה במסגרת אז היה לי הרבה יותר קל אבל הוא לא ואין לי תכנון לשים אותו לפני שתגמר החופשת לידה שלי. (ולא יודעת מה אעשה אחריה)

בעיקרון, להצעה לשים במסגרת עכשיו או לפחות חלק מהימים.
עכשיו זה נראה לי לא שייך לעשות לו שינוי כזה שיצטרך להסתגל אליו ויש סיכוי שזה לא יהיה לו קל כשעוד רגע יש לו שינוי נוסף ותינוק חדש יתפוס לו הרבה מהמקום.
וגם כי טכנית אין לי איפה לשים, המעונות שמתאימים לנו מלאים ואין פה משהו אחר שמתאים לנו (מבחינה חינוכית ומבחינת כשרות).

@מיואשת****** נגעת בנקודה.
באמת יש לי חברה שבקושי שורדת את החופשת לידה ואצלה ברור לי שזה בא מהמקום הזה שהיא לא מסוגלת לזה אז שלא אחשוב שאני כן.

ואני לא יודעת איך זה יהיה, אפילו שיש לי תינוק גדול ואני יודעת מה זה תינוק קטן.
פשוט כי אף פעם לא היה לי את שניהם ביחד.
אבל אני חושבת שאני מסוגלת להצליח ובעלי יודע את זה.
אבל הוא גם יודע שאם אני ארגיש שאני לא מסוגלת אז אנחנו נצטרך למצוא פיתרון שיתאים לנו גם אם זה ידחוק אותנו כלכלית (כי לא נקבל שום הנחה כשאני לא עובדת) או אם זה ידרוש ממני יותר ממה שעכשיו או ממה שחושבים שידרש.

אני מאמינה שהרבה מהמקום שאני נותנת לאמירות מבחוץ קשורה להורמונים המשוגעים שמפגינים נוכחות השבוע, עזרתן לי להיזכר בזה ולתת לעצמי כח ואמונה שאני מסוגלת.

ושומרת לעצמי את השרשור הזה כי אחרי הלידה זה בטח יציף אןתי שוב ואז אקרא את התגובות שלכן ואתחזק מחדש.
תודה לכן ועל המקום המדהים הזה! ❤
את מדהימה!!אוהבת את השבת
ובעזרת השם אם את בגישה כזו אז למרות שיהיה לפעמים מאתגר את סה"כ תהני מזה בעזרת השם ויהיה לך כיף ומספק לגדל אותם ביחד!

אני גם עשיתי זה פעמיים..
בפעם הראשונה הייתי בכוחות ומוטיבציה להיות עם שניהם והיה תינוק רגוע וממש נהניתי סה"כ אבל קצת היה חסר לי זמן לעצמי כי בעלי עבד מלא ולא פינה אותי בכלל..
ובפעם השנייה הייתה תינוקת יותר דורשת והיא כבר הייתה השלישית ולא היה לי כ"כ מוטיבציה להיות עם כולם אבל הייתחייבת בגלל הקורונה ועדיין בעלי עבד בטירוף אז זה כבר לא היה לי כיף...
אז נראלי שבאמת העיקר זה המוטיבציה שלך ובעזרת השם שיהיה בטוב, וכמו כל דבר בהורות אפשר להחליט מראש מה שמתאים לנו ואז לזרום באותו רגע עם מה שמרגישים..

אז בקיצור, אם זה מה שמרגיש לך עכשיו שמתאים לך עכשיו אז לגמרי לכי על זה עם הרבה אמונה בעצמך ובקב"ה ובעז"ה באמת יהיה לך כיף ממש!!!
וואו יקרהאביול
זה באמת לא קל
אבל תזכרי שהתקופה הזאת של שניה לפני לידה מלחיצה בכל מקרה, כך אישה, אז זה לגמרי אובייקטיבי ולא באמת מלחיץ. זה פשוט ההורמונים וחוזר הידיעה...
הרבה עשו זאת לפנייך, הרבה יעשו גם אחרייך בע'ה.
הכל יהיה בסדר!
אני חייבת להגיד לךביבוש
שגם אני עברתי את זה. הגדול היה בן שנה ו4
וגם לי אמרו בגינה יואו איך תסתדרי איזה קשה...

ותכלס? היה לי ממש קל. אני לא אומרת לך סתם, באמת היה לי קל
הם היו 2 תינוקות. כל הצהריים הקטנציק בכלל ישן והיה לי זמן לגדול. לא הייתה קינאה לא היה בלגן היה ממש פנטסטי
ברור שהיו ימים יותר קשים אבל עם עזרה מהבעל למנוחה טובה זה לא אמור להיות ככה קשה.
אנשים ממש נבהלים מילדים צפופים ואני יכולה להגיד לך שעכשיו אני נכנסת לתשיעי ויש לי רווח נחמד בין הילדים ואני יודעת שיהיה לי הרבה יותר קשה בגלל שהילדים כבר גדולים ומבינים, תיהיה קנאה וכו'
וגם סתם אני הרבה יותר צריכה לתווך ביניהם, מה שלא היה בכלל בלידה הקודמת
הרבה הצלחה!!
תהני מהרגעים האלו שהם קטנים
עשיתי את זה עם רווח של שנה ו-7 חודשיםחדשה,,
וגם אותי ניסו להפחיד ולייאש, אבל לא ויתרתי!
יש לי המון עזרה מההורים שיהיו בריאים, ועדיין לא היה קל. ולמרות הקושי, לא מתחרטת!!!! הייתה תקופה קשה ותובענית אבל אני יודעת שלילדים שלי עשיתי טוב וזה מה שחשוב! תהיי בטוחה בעצמך ובעזרת השם יהיה בסדר! (לא קל, אבל לא לשכוח שזאת תקופה שתחלוף)
עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"לאחרונה

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלהאחרונה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלוםאחרונה

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
חיבוקתהילה 3>אחרונה

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

יש דבר כזה לאבחן היפראקטיביות לפעוט?אנונימית בהו"ל

סליחה אני ממש נואשת

הבן שלי בן כמעט שנתיים (עוד חודש)

שובבבבבבבבבבבב

פרא ממש

אני לא עומדת בקצב!

הוא גם מגיע לכל דבר מטפס משתחל

כל פעם אני מוצאת אותו במקום מפחיד אחר

אני לא מצליחה לשמור עליו.

הוא יודע לפתוח קופסאות של תרופות עם נעילת בטחון

וכמעט את כל סוגי המנעולים לארונות

ולברוח מהכסא בטיחות או החגורה של כסא האוכל בקיצור- הבנתן את העיקרון...

הוא גם לא יישן טוב בלילה- קשה לו מאד להרדם 

הוא צורח שעות, אז אי מוציאה אותו שלא יפריע לאחים שלו

ואז הוא נשאר ער עד 11 בערך ומשתולל בכל הבית...

ביום הוא בכלל לא ישן והגננת קצת מתלוננת עליו

ויש לו מלא כח

היה עכשיו מפגשי חנוכה ואני רואה שהבני דודים מפחדים ממנו

לא אלה בגילו, ילדים בני חמש שש חוששים ממנו

הוא מרביץ, שורט נושך

זורק חפצים על ילדים אחרים

האמת לפעמים גם אני מפחדת ממנו (למרות שיחסית לי ולבעלי הוא לא מציק וגם לא לגננת כי יש לנו סמכות עליו)

הוא חכם, הוא מבין, אני רואה לגמרי.

הוא יודע מה מסוכן מה אסור

זה לא עוזר

הוא לפעמים אומר אחרי שעשה משהו רע 'עונש, אני עונש' _לא יודעת מאיפה זה בא, אולי מהגן.

אבל הוא בהחלט מבין שעושה מעשה אסור.

(עכשיו אמרתי לו שמחר חוזרים לגן, היה חופש יומיים, מיד אמר לי את השמות של החברים ומשחקים האהובים מהגן)

לפעמים אני חושבת ש*אני* צריכה כדור כדי להתמודד איתו

אבל לפעמים נדמה לי שגם לו אפשר לעזור

גם בשבילו מפחיד להיות כזה מנוע עוצמתי בתוך גוף של פעוט.

הוא מנחם את האחים אחרי שפוצע אותם...

אחים שלו גם לא אוהבים אותו כל היום מתלוננים עליו הוא הורס להם נוגע מציק

אני באמת מנסה לעזור אבל לא תמיד יכולה אני אחת ושי לי 2 ידיים והבית לא גדול

והוא אוהב את אחים שלו ורוצה שישתפו אותו במשחקים.

אבל כשאי קולטת שאני דוחה את ההחתלה שלו כי אין לי כח להתמודד איתה-

אני מבינה שמשהו פה לא תקין.

שאני שוקלת אם לקחת אותו לגינה (כי אני אצטרך בטוח לטפס על המגלשה מבחוץ להוריד אותו משם)

או שעדיף להשאר בבית (ועוד משהו יישבר..)

בקיצור מה עושים?

לכי להתפתחות הילדפאף

תבקשי הפניה מהרופא ילדים, לא יאבחנו היפראקטיביות בגיל הזה, אבל תדגישי את הקשיים ואולי יתנו לך אבחון אצל מרפאה בעיסוק שתבדוק וויסות חושי ודברים נוספים...

אם המצב באמת כמו שאת מתארת-מרפאה בעיסוק ממש יכולה לעזור, ללמד אותו לווסת את הכוח שלו, ללמד אותך איך להתמודד איתו-יכול להיות שהוא ילד שזקוק לגירוי תחושתי גדול יותר, כי נשמע שהוא מתנהג בצורה טיפוסית לגיל שנתיים-אבל מפעיל המון כוח, הרבה ילדים בגיל שנתיים מרביצים או מפרקים משחקים לאחים שלהם, נשמע שהעניין אצלו שבכל פעולה שלו הוא מפעיל המון כוח...

בהצלחה! נשמע קשוח ממש

תודהאנונימית בהו"ל

זה לא ילד ראשון שלי

קלאסי בגיל שנתיים להציק אבל הוא פשוט מנוע טורבו

זה בלי הפסקה ומתזז ואני לא מצליחה לעצור את זה

גם אין לו פחד

חופשי בגינה נניח

ילד בן ישר עוקף אותו בתור למגלשה

הוא מטפס מהצד על הסולם נוגס בו בברך

וואלה זה זר לי..

וגם מאש/כביש/כלבים שום דבר לא מפחיד אותו..

זה נשמע לי קשור לוויסות חושיפאף
אני מסכימה איתך שזה לא בו שנתיים רגיל, זה פשוט נשמע כמו התנהגויות של בן שנתיים מוקצנות, עם היפראקטיביות פחות יש מה לעשות בגיל הזה, אבל וויסות חושי, הפסקות תנועה יזומות, דברים כאלה לדעתי יכולים מאוד לעזור, כדאי להתחיל מרופא ילדים ולהתעקש על הפניה להתפתחות הילד ולמרפאה בעיסוק 
מסכימהיראת גאולה
לא מאבחנים היפראקטיביות בכזה גיל, אבל יכולים לתת כלים מכיוונים אחרים.
אני רק שולחת חיבוקאחת כמוני
נשמע מתיש ביותר 
רק רוצה להרגיע אותך שעם הגיל זה מתאזן קצת...חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 23:59

וזה כבר מפסיק להיות מעניין לעשות מה שעניין אותו בגיל שנתיים...

יש לי אחד כזה שבגיל יותר צעיר אפילו עלה לארון העליון במטבח ופתח ושפך את האקמולי... היה אלוף במתקנים בגינה...וכד'

ובכללי צריך כל הזמן אקשן ומשהו לעשות...

אחרת מפנה את המרץ להצקות ולצומי...

יש לאופי הזה גם יתרונות. זה אחד שתמיד ישיג מה שהוא רוצה, עצמאי מאד, אוהב אתגרים

גם לי נשמע כמו ויסות חושי. בהצלחה רבה!!!! לא פשוט❤שיפוראחרונה
מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"לאחרונה
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור

אולי יעניין אותך