אפשר שניה לפרוק על חמותי?חדשה ישנה
נתחיל בכך שחמותי אישה באמת טובה!
היא באמת צדיקה גם... מאוד נותנת מרחב אישי, ולא נדחפת לנו בחיים בכלל, שזה ממש לא מובן מאליו.
באמת בתחילת הנישואים שלנו, היא מאוד מאוד אהבה אותי, העריכה אותי, היא נהנתה להשוויץ בי שאני מוכשרת ויפה (?!), וממש החזיקה ממני... וגם היא ממש עפה על בעלי , התפארה בו מאוד כמה הוא טוב בזה ובזה, וכשהוא היה ילד הוא היה עושה ככה וככה וכמה הוא יפה (אותם סיפורים בול, 8 שנים אני שומעת... כל שבת שאנחנו שם...חחח שתהיה בריאה)..
בקיצור, היה ממש נעים אצלה, לאט לאט הגיעו הילדים והיא גם התלהבה מהם מאוד ואהבה אותם. במקביל היא עברה תקופה קשה בחיים, בעיות בריאותיות קשות שהשפיעו על הנפש שלה מאוד, השתדלנו מאוד לסייע לה, בעיקר בעלי, אני באמת לא יכולה לשפוט אותה, אבל עדיין קשה לי מאוד! אני כמובן כל השנים הייתי כלה טובה , תמיד פרגנתי לה במילים, במתנות, עוזרת לה בבית, בהריונות פחות, אבל השתדלתי..
בקיצור, ככל שעוברות השנים אני מרגישה שהיא לא מעריכה אותי, לא מקשיבה לשום! אבל לשום!! מילה שלי!!! אני לא יכולה לתאר כמה זה מתסכל ופוגע.. אני מתחילה להגיד איזה משהו על העבודה שלי/על משהו שקרה לי/על קניות/עיצוב/ בישולים/ ווטאבר, היא קוטעת אותי ומתחילה לדבר ולדבר בלי סוף. אני כל הזמן מקשיבה ומקשיבה, והילדים רוצים יחס במקביל ותמיד אני שמה אותה לפניהם כדי לכבד אותה שאני מקשיבה לה, אבל כשאני משחילה איזה משפט , היא לא קשובה בעליל!!! ואני כל פעם אומרת לעצמי, איזה הבלה אני, למה התחלתי לספר?! הרי אני יודעת שהיא לא קשובה בשום צורה, אז למה לתת לעצמי את ההשפלה הזאת שאני אויר? וכל פעם בטעות אני מתחילה להגיד משהו ומתחרטת. הקטע שהכי כואב שאני מספרת לה על חכמות של הילדים, זה הנכדים שלך!! תקשיבי, זה בשבילך, תהני מהחכמות שלהם, מהמתיקות שלהם, והיא כזה- 'אה, יפה.. הבן של זאת וזאת עושה ככה וככה , והבת של זאתי מצחיקה כזאת אומרת ככה....וההוא ככה ואני הייתי עושה ככה ו.. ו...'
מה? הילדים שלי לא מעניינים? זה מעליב!! ובכלל כשהיא רואה אותי אני בכלל לא מרגישה שהיא שמחה ככ לפגוש אותי, בחיי, לא עשיתי לה כלום! בחיים לא אמרתי לה מילה לא במקום , תמיד כשיש ןיכוחים משפחתיים (ויש הרבה), אני ת-מיד לצידה! זו תחושה ממש קשה כי אני כל הזמן מרגישה שאני צריכה להוכיח את עצמי, אני מתאמצת הרבה מעבר לכוחותיי כשהייתי בהריון כדי לעזור, כדי להרגיש טיפה יותר מוערכת, אבל זה לא עוזר, ואני גם מותשת, וגם לא מקבלת יחס נעים וגם כועסת על עצמי שאני 'מתחנפת' ולא אמיתית עם היכולות שלי.
הקטע שהיא כל הזמן מתלהבת על איזה כלה אחת, ועל חתן אחד (אני לא מקנאה בהם חלילה, באמת שמחה בשבילהם) ואמרתי לעצמי, תתחילי להשלים עם זה, זכותה להתחבר למישהו יותר ממך, אבל כשזה הגיע לילדים זה ממש שבר אותי. הם ממש רוצים יחס ממנה, היא אוהבת אותם מאוד , אבל כבר לא ממש מתלהבת כשהם באים והכי מעצבן שהיא לא מקשיבה להם בכלל! לא משקיעה בהם ביחס (היא כן נותנת להם ממתקים ודברים כאלה, אבל יכולה להיות שבת שלמה שאנחנו שם לבד! והיא לא ישבה איתם רגע אחד נורמאלי. או שהיא עסוקה בארגונים, או בלישון, או בלקרוא תהילים, או עם חברנ שלה, או שהיא פשוט מדברת איתי או עם בעלי בלי סוף(וכאמור, אין לי יכולת להגיד משהו, רק מקשיבה לה) יש לך רגע לשמוע מה הם אומרים? והם מנסים להגיד דברים וכל מה שהיא עסוקה בו זה להגיד להם- לא נוגעים בזה, לא לטפס, לא לקפוץ, לא ללכלך, לא, לא , לא... ואני כל השבת במתח שלא יעשו דברים שלא מוצאים חן בעיניה, אני מרגישה שאני חונקת אותם, הבית שלה מוזיאון, זכותה שזה יהיה הבית שלה, אבל אני יוצאת בסוף שבת מותשת וכעוסה ופגועה , כל השבת כעסתי על הילדים שלא שלא שלא... מסכנים. פעם אחרונה שהיינו שם, היא ממש כעסה על הבן שלי שזרק לא בתוך הפח ואני מממש נבהלתי ונפגעתי בשבילו.
הקטע, שכבר מזמן אמרתי לבעלי שהיא כבר לא מתה עליי, וכבר לא כזה שמחה כשאנחנו באים, והוא לא הסכים איתי , ופתאום הוא התעורר וגילה שזה נכון. היינו בבר מצווה והיא כל הזמן הייתה עם נכדים מסויימים ועם שלנו בקושי. באמת שהילדים שלנו ילדים טובים , חכמים, נקיים... ולא כי אני אמא שלהם, זה פוגע. דיברנו על זה קצת, אבל יש לי צורך להתבחבש בזה מאוד מאוד כדי לשחרר שנה שאני שותקת, כי בעלי לא הסכים איתי והרגשתי שאין לי עם מי לדבר, והוא אמר שאני סתם מחפשת להיפגע.. אני לא מדברת עליה בחיים האמיתיים כדי לא לפגוע בכבודה ובכבודו של בעלי, שזו אמא שלו. אבל רציתי פשוט לפרוק ןלהתבחבש בזה. אז נפלתי עליכן 🤭
ושוב אני אומרת שהיא באמת אישה מאוד טובה ואכפתית, בעלי אמר לע שהוא ידבר איתה על זה ואמרתי לו שלא יעז! היא תתחיל להתנצל אלף פעמים ולהסביר את עצמה שנתיים ואני אמות מבושה...
מבינה אותך ממש וזה נשמע ממש קשהLana423
מציעה לך לנסות ״לתת״ לה את מה שאת מרגישה שהיא צריכה.
למשל - את מרגישה שהיא לא מקשיבה לך ורק רוצה לספר לך דברים? אולי זה בא ממקום שהיא מרגישה שאין לה עם מי לשתף והיא רוצה לשתף אותך - אז את יכולה להתעניין אקסטרה במה שהיא מספרת ולשאול עליה ולשלומה, ולאט לאט לבנות איתה מחדש מערכת יחסים שבה היא מרגישה שאת מקשיבה לה.
יכול להיות שזה לא האישיו בכלל בכלל, אבל ככה אני לקחתי את זה.
העיקר שתזכרי שאנחנו לא יכולים לשנות אנשים - לא את ההרגשה שלהם ולא את ההתנהגות שלהם - וזה לא אומר שום דבר עליך. אני בטוחה שאת מקסימה ומתייחסת אליה יפה ואין שום סיבה ליחס הזה כלפיך, אבל כדי לשנות משהו שמפריע לנו, אין לנו ברירה אלא לפעול בעצמנו ❤️
זה מה שאני עושה 😭חדשה ישנה
כל הזמן מתעניינת בה, בבריאות שלה , איך בעבודה , איך היא מרגישה... היא מרגישה מאוד בנח איתי ופורקת לי דברים אישיים שלה, שאפילו לבעלי היא לא מספרת. ואני מגיבה ומגבה אותה בכל דבר, מחזקת אותה.
האמת שכבר נמאס לי. מרגישה כזאת קטנה לידה. היא מדברת על כל אישה (חברות, בנות שלה, כלות שלה, שכנות מפעם...)כמה היא צדיקה, מיוחדת ומוכשרת ואני מרגישה פשוט שהיא לא רואה בי כלום! 😭

אבל באמת תודה רבה על התגובה!! 🥀
תשמעי אני במצב מאוד דומה לשלךLana423
הגעתי למצב שאני ממששש סובלת להיות שם ושכבר שמים לב.
אז אולי זאת לא עצה טובה, אבל תכלס זה מה שעזר לי שראו שאני כבר על הקצה במשך איזה 3 שבתות, שאין לי רצון להיות שם ושלא טוב לי.
ורק אז הבנתי שאני לא אשנה אותה ובטח לא אם אתנהג ככה לא יפה.
ומאז שחזרתי להתנהג כרגיל, אני מרגישה עם עצמי יותר טוב ואז גם יותר נוח לי להיות שם.
איזו עצה גרועה סליחה חחח
חחחח.. כבר חשבתי על זהחדשה ישנה
קצת להראות שאני מבואסת ולייבש אותה שתיקח צעד כלפיי... אבל תכלס זה לא נעים, זה אני עושה רק לבעלי
מבינה אותך ממש💕מתחדשת11
לי יש חברות כאלה, שכשאני מספרת על משהו שקרה לי הן מיד קוטעות ואומרות וואו גם לי היה כך וכך ומספרות על עצמן או על השכנה /חברה שקרה לה משהו דומה.
שמתי לב שזה איזשהי תכונה שהמטרה שלה לפעמים באופן תמוה, זה דוקא ליצור איזשהי הזדהות. הן ממש מאמינות שזה עוזר ומחזק כשיש מישהו נוסף באותה סירה..
אותי זה כמובן פחות מעודד, אבל
אולי גם אצלה זה מגיע מהמקום הזה?
מה שממש מנחם זה לדעת שיש את בעלי והוא מקשיב, ותכלס זה הכי חשוב
ולגבי הלא הבלתי פוסק כלפי הנכדים- שיא המבאס!! אבל אני תמיד שואלת את עצמי איך אהיה בעוד 20 שנה? אולי גם לי לא תהיה אותה סבלנות ולפעמים זה באמת בלי קשר לסבלנות אלא סתם אופי כזה
חמותי גם כזאת. תמיד נותנת תחושה שהנכדים מפריעים ומשתוללים ופחות שמחה בשהות שלהם. זה ממש מתסכל ולכן אנחנו מגיעים לשם לשבת פעם במליון שנה
באופן כללי שבת זה זמן שמתנתקים בו מהכל, ואז השיח בין אנשים נעשה בולט. תנסו לחשוב אולי עדיף להגיע לביקורים בימי חול.. זה מה שאנחנו עושים. בשבת כל הקשיים צפים, ביום רגיל במקסימום חוזרים הביתה

וואי וואי. האמת,חדשה ישנה
שאם בשבת אין הקשבה , אז ביום חול אין ב כ ל ל הקשבה, כי הפלאפון כבר לוקח את כל תשומת הלב. והשיחות איתה לא מסתכמות בהקשבה לה בלבד, היא גם מראה לי דברים לא מעניינים בפלאפון. באמת שלא אכפת לי להקשיב ולראות את הדברים האלה, למרות שזה מעיק (כי גם הכל חוזר על עצמו כבר שנים), מה שבאמת כואב לי זה ההרגשה שהיא לא רואה אותי ולא את הילדים שלי. שהיא לא שמחה בנו כל כך. זו הנקודה שכואבת באמת.

באמת מנסה להתנחם בבעלי, רק שלפעמים גם הוא לא הכי קשוב בעולם... אבל לו אני יכולה לפחות להגיד את זה והוא ממש משתדל... לפעמים זה בא ביחד, גם הוא לא ממש קשוב והיא לא קשובה בעליל ואני מרגישה פשוט נורא.
מסכימה איתך מרגישה כאילו אני כתבתימתחדשת11
זה אומנם תהליך שלוקח זמן.. אבל בסופו של יום צריך להפנים שזה הפסד שלה, היא מפסידה את הנכדים שלה ואתכם.
ואולי יהיה פלאפון ביום חול אבל תהיה לכם אפשרות מילוט..
נראלי שאם תצמצמו את הזמנים המשותפים הפ יהיו ממוקדים יותר ואיכותיים יותר..
חיבוק גדול♥️
יכולה להזדהות....מחכה עד מאוד
הייתה כאן מישהי בשרשור אחר שכתבה משהו ממש נכון.
שבאים להורים צריך לעשות סוויץ
ולזכור שאנחנו מכבדים אותם.
גם ממני דורש הרבה מאמץ להיות שם...
מכל מיני סיבות.
אבל עושה יותר קל במודעות שזה שכר גדול על כיבוד הורים
לי לפחות.
אני באה כדי לכבדחדשה ישנה
אף פעם לא ציפיתי ממנה למתנות, חוץ מבאירוסין היא לא נתנה לי כלום אף פעם. לא מצפה לכסף, לא לפינוקים, רק להרגשה שבנאדם שמח לראות אותי. ששמחים לראות את הילדים שלי.
באמת שלא מעבר לזה.
אם היא לא יודעת להראות את זה זה באמת קשה...מחכה עד מאוד
יכולה להגיד לך לך שאני לפעמים יכולה לזרוק לחלל האויר אתם שמחים שבאנו??
כאילו בשם הילדים
ומקבלת
בטחחח
חחחח... היא גם תגיד את זהחדשה ישנה
אני לא חושבת שהיא עצובה שהגענו חלילה, אבל וואלה, לא ששה ושמחה.
היינו בבר מצווה לא מזמן יחד, לא נפגשנו הרבה זמן והיא בקושי אמרה לי שלום...
נשמע שהיה ביניכן קשר טוב לפנימתחדשת11
ופתאום כשהיא מתרחקת, זה חסר..
מה דעתך אולי לנסות ליזום את ולחזק את הקשר?
להתקשר יותר ולשאול לשלומה,
מידי פעם כשאתם מגיעים להביא משהו עבורה אפילו ציורים שהילדים הכינו..
אולי עוגה טעימה כדי להזכיר לה שחשבתם עליה
פשוט לטפח את הקשר שלכן מחדש
נכון מאוד. אולי זה מה שכואב..חדשה ישנה
היינו קצת כמו חברות..
נכון שהיא דיברה ואני בעיקר הקשבתי, אבל הרגשתי שהיא אוהבת אותי ושמחה בי, עכשיו אני גם הכותל וגם לא אהובה במיוחד, וגם הילדים שלי.

באמת חשבתי להתקשר אליה יותר, אבל אני במלחמה פנימית עם עצמי, אם אני עושה את זה כדי לקבל מעט הערכה ממנה ולא באמת כי אני רוצה לשמח אותה, כך גם על מתנות ודברים כאלה, כשהבאתי לה היא לפעמים ממש מייבשת ואז אני עוד יותר מתוסכלת, כי המטרה הייתה שתשמח ממני... מרגישה סתם חנפנית, אני עושה בירור פנימי עם עצמי כל פעם אם אני מספיק אמיתית עם עצמי כשאני מביאה לה, כי לא בא לי להרגיש רמאית שאני עושה את את זה רק בשביל להתחנף.

אבל הטלפונים זה רעיון טוב, אני צריכה להתחזק בזה, כי שם אני יותר אמיתית עם עצמי
את מהממת נשמע שאת בכיון הנכון 💝מתחדשת11
תודה על ההזדהות, זה ממש עוזר ❤️חדשה ישנה
נכון שזה הפסד שלה, אבל גם הילדים מפסידים סבתא... וחשוב לי מאוד שהם יהיו בקשר טוב עם סבא וסבתא שלהם.
אנחנו לא באים כזה הרבה, אנחנו גרים ליד אילת והיא בכלל במרכז..
♥️מתחדשת11
מבינה לגמרי..
הרגשה מאוד מובנתאחד מכולם
לחלוטין אפשר להבין אותך, בטח לאור מה שתיארת.
אני מניח שהמשבר הבריאותי שעברה והשנים שעוברות עושות את שלהן.
בהחלט קשה להרגיש ככה, כלפי עצמך וכלפי הילדים, מאוד מבין על מה את מדברת. זה מוכר.
תמשיכי להראות שאת קשובה אליה, שאת מכבדת אותה, מתוך ההתעניינות שלך בה תנסי להביא אותה אל הילדים. תנסי שהילדים יתקרבו אליה מעצמם...
ואני בטוח גם שככל שהם יגדלו התקשורת לה איתם תתרחב.

בעניין הבית שהוא מוזיאון, מזדהה ממש, מוכר לגמרי. צריך באמת המון סבלנות ונשימה עמוקה לפני שבאים.

אולי להמעיט הגעה לשבת שלימה ויותר קפיצה באמצע השבוע לזמן קצר יותר
תודה רבהחדשה ישנה
אפשר לשאול בת כמה היא?מקרמה
מה שאת מתארת לגמרי נורמלי לעת זקנה.
אנשים נוטים להתכנס בעצמם.
קני המידה נעלם וצרות קטנות הופכות להיות צרות גדולות.
הקשב נעלם
ואיתו גם חלק מהסבלנות
והפחד מהזקנה ממלא והדאגות לפעמים מציפות הכל.
מוסיםה עוד נקודה..באר מרים
בהמשך לזיקנה..

כמה חברות יש לה בחיים?

אולי אין לה עם מי לדבר ולכן כל כך חשוב לה לשתף אותך ופחות להקשיב..
אפשר לשאול משהו על הבעיה הבריאותיתמיואשת******
בעצם אל תעני
אני רק רוצה לומר שאני מכירה מצב כזה של אשה שעברה שבץ
קל ממש, בה בלי שום סימן חיצוני מבחינת הרופאים הכל עבר
אבל היא מתנהגת ממש ככה
איבדה כל יכולת של קשב וריכוז
מסוגלת רק לדבר ובקושי להקשיב
גם אשה מקסימה והכל
וזה פשוט משהו בריאותי. וזהו.

אני לא יודעת אם זה המצב אצלכם אבל אם זה יכול להיות תחשבי על זה. ותחשבי אם יש לך איך לתקשר לילדים. כמו שסבתא נגיד היתה עכשיו עם מכשיר שמיעה ולא שומעת או משהו… פשוט מצב נתון וזהו.

אגב זה שהיא מדברת על אחרים זה לא אומר שהיא באמת מקשיבה להם, אולי להם היא מספרת עליכם
תנסי לשאול גיסה אחרת אם לה היא מקשיבה או שזה באמת בעיה שהתפתחה אצלה לכולם.
וחיבוק ❣️
נראה לי שהיא עברה שינוי כלשהוהמקורית
וזה לא בהכרח קשור אליכם
או הטלטלה מהמשבר הבריאותי, או עניין של הגיל, לא יודעת
במקומך הייתי בוחרת שלא להסתכל על זה באופן אישי ולהעלב, אלא להבין שכנראה היא כבר לא כמו פעם, וצריך להתאים את עצמנו לסיטואציה. לבוא כדי לכבד מה שנקרא, להקשיב לה כי נראה שהיא ממש מחפשת את זה, ואת כל השאר לשחרר.
בקשר לנכדים נראה שהיא קשורה לנכדים של הבת יותר אצלי למשל..רויטל.

היא קשורה נורא חזק לנכדים של הבת שלה יותר משלי,

ולכן כלה לעולם לא תהיה כמו בת, כשחמתי באה אלינו

כמעט לא עושה כלום חוץ מלתת מעט כסף וממתקים,

אבל כשאמא שלי מגיעה היא ''מרימה'' לי את הבית 

לכן הכי כדאי לקחת מעט מרחק ורק לכבד אותה ואל

תכנסי לצער או עצבות זה לא שווה את זה. 

תודה לכל המגיבות, עונה במרוכזחדשה ישנה
קודם כל אתן ממש צודקות שהיא מתחילה להזדקן. זה באמת מה שאמרתי לעצמי כל פעם שנפגעתי, אבל עכשיו כשבעלי פתאום שם לב לכך גם, אז כל תחושת הפגיעה צפה אצלי ממש, כי אני כבר שנה שותקת. אבל באמת אתן ממש צודקות, זה מכניס לפרופורציה ופתאום אני מפחדת מהזמן שאני אזדקן

ולגבי המצב הבריאותי שלה, זה לא היה משהו בראש, היא שומעת והכל, אבל לקחה את זה קשה רגשית.

וחברות, יש לה, יותר ממני 🤭 האמת שהיא תמיד הייתה כזאת פטפטנית מהיום הראשון שהגעתי לשם היא לא הפסיקה לדבר איתי, בכל מקום שאני נמצאת היא מדברת יותר מכולן, אבל לפחות פעם היא הייתה מקשיבה גם מפעם לפעם...

מצוקה רגשית מתבטאת גם בדברים פיזייםמיואשת******
באמת שאי אפשר לדעת
מה שחשוב לדעתי זה לשים לך אם זה רק אליך אי לא. ברגע שזה לכולם אז זה מנטרל את כל הפגיעה, ככה היא וזהו.
שנזכה כולנו לבריאות הגוף והנפש. לא קל.. ❣️
זהו, שזה לכולם, אבל נראה לי שכלפיי יותר מאשרחדשה ישנה
על אחרים.
נראה שהיא הרבה יותר מתלהבת מנכדים אחרים מאשר משלי. מצד שני, עם כולם היא מעירה בלי סוף -לא לגעת, לא ללכלך, לא לטפס, לא לצעוק, לא ...
תדברי עם גיסות שלךמיואשת******
יש ממצב שהן מרגישות בדיוק כמוך וזה רק הרגשה שזה כלפייך יותר
וואי לא נעים לי ללכת לדבר עליה איתן😬חדשה ישנה
תנסי בעקיפיןמיואשת******
וואי אני שומעת מהחמות כל היום על הילדים המוכשרים שלכם, מתי אתן מספיקות לספר לה את כל החכמות של הנסיכים?
ותראי איך זה מתפתח
🤣טובה אתחדשה ישנה
מלא נסיון 😁מיואשת******
ופעם הבאה שאת מגיעה עם עוד משפחה לשבת תנסי להסתכל מהצד על שיחות שלה איתן
דווקא לא נשמע לי רעיון רע לפתוח את זה מולה, בכבוד ובחוכמהכי לעולם חסדו
וכמובן להסביר לילדים את המצב ולדבר איתם על זה מראש.
מה להגיד?חדשה ישנה
שאני מרגישה שהיא לא ממש מתייחסת כבר?
אני ממש מתפדחת מהדברים האלה..
אני אוהבת להגיד דוגרי ולא לשמור בבטן...כי לעולם חסדו
את יכולה לומר לה שאת מרגישה שהקשר שלכן השתנה והיית רוצה לדעת אם זה משהו שעשית או אמרת.
לומר לה "וואייי הנכדים חיכו להגיע אלייך כדי לספר לך על XYZ" ולראות איך היא מגיבה.

בגדול כמובן שלא לפגוע, אבל כן לנסות להבין מה הסיבה. אולי זה לא סתם ככה ויש משהו מאחורי זה ואולי זה עניין של גיל, אבל הייתי רוצה לדעת 🤷‍♀️
אולי אפשר "להכיר" אותה מחדש?אם מאושרת
יש לך מודעות עצמית ממש גבוהה! ממש כתבת יפה ובעין טובה!!!
הרגשתי ממה שכתבת שקשה לך השינוי.כיום לעומת העבר.
אני חושבת שלשנות אנשים אחרים זה בלתי אפשרי.
לכן לא יעזור לדבר איתה.
אז אולי בשביל ההרגשה שלך כאילו תכירי אותה מחדש?כאילו עכשיו התחתנת,ואת מכירה אותה פעם ראשונה- זו חמותך- ועכשיו תבני איתה קשר בהתאם להווה.
ודבר נוסף- יש לנו צורך אנושי לקבל מחמאות חיזוקים וכו'.. היא כיום לא נותנת את המענה הזה- תחפשי אותו במקום אחר לגמרי- אל תחלמי אפילו שהיא תעשה את זה ולא משנה אם לאחרים היא כן נותנת את זה.
ואז
לא תתאכזבי ויהיה לך יותר קל כשאתם שם.

קודם כל תודה רבה על המילים החמות!חדשה ישנה
זה ממש מחזק 💕

באמת לפעמים אני תוהה לעצמי אם היא הייתה כזאת כשהתחתנתי, אז מן הסתם הייתי הרבה פחות נפגעת... האמת שאני כבר מזמן לא מצפה למחמאות, אבל מכירה את זה שיש כל כך הרבה מסר שעובר בלי שום מילה? ניואנסים הכי קטנים? מספיק לי מבט קצר בעיניים לראות שהיא לא שמחה כל כך שבאנו בשביל לעשות לי צביטה בלב.
אנחנו מתחילת השבוע מתרגשים,' נוסעים לסבתא,' הילדים מבסוטים, לארגן מזוודות לכולם, נסיעה ארוכה ומתישה! ואז כשאני נכנסת אני רואה בעיניים שלה את החוסר התלהבות. אני יודעת שאני רגישה מאוד, מנסה לא לקחת ללב יותר מדי, אבל כבר אגרתי את זה ואגרתי... אז עכשיו גם כל דבר קטן מצטרף לפגיעה.
באמת לא קל בכללאם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך י"א בכסלו תשפ"ב 02:17
צריך הרבה כוחות לנסיעה כזו💗
(ובאמת שהיה נחמד לקרוא את השרשור-יש לך יכולת מדהימה-כתבת ממש יפה כל השרשור-זיהית את מה שאת מרגישה ומנתחת את המציאות מהשכל ולא מהלב👋👋👋)
תודה אם מאושרתחדשה ישנהאחרונה
שימחת אותי מאוד במילים שלך 😘
ואוו ממש נשמע שהיא מזדקנתהתמסרות
איזה מורכב ואוו! בהחלט מבאס המצב...

נשמע שאחרי העניין הבריאותי היא נכנסה למעגל ההזדקנות והתמקדות פנימית היא אחת התופעות הבולטות של זה....

מה שקשה גם זה שאין להם מודעות למצב ולרוב זה גם לא ככ יעזור לשקף להם את זה.

זה גם תופעה נפוצה אצל מחלימים ממחלות ארוכות מאוד, משהו בהסתכלות על החיים משתנה עבורם.

רק לגבי השיחות שאינן נגמרות יש לי המלצה מעולה לספר "תקשורת לא אלימה, תקשורת מקרבת"
עוזר פלאים לצמצם שיחות ארוכות של חמות/דודות/שכנה מבוגרת וכו'
מנסיון אישי אני אומרת! ובלי קשר ספר נפלא לחיים.

את צדיקה ממש שלמרות הכאב את זוכרת לה את השנים היפות! ופתחת בעין ככ טובה עלייה יישר כוח!
תודה רבה...חדשה ישנה
..מלחיץ אותי ההזדקנות פתאום 😬 באמת לא נראית ממש מודעת לכך.

תודה גם על המילים החמות שנותנות כח ❤️
עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

לי עשו בליחנוקהאחרונה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי

כן זה גם החשבון שליחנוקהאחרונה

זה נחמד לי ומגוון

אם הייתי מסתובבת ככה היה מלחיץ אותי לצבוע לעצמי אבל זה רק לבית ולעצמי אז למה לא

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 

אולי יעניין אותך