מה עושים כשהילדה שלי מגעילה אותי?אנוונימית1
לא נעים לומר. באמת.
ואני מבקשת ממש ממש להיות רגישות איתי כי גם ככה זה עניין לא קל לשאת....
אבל אני מרגישה לפעמים דחייה מלגעת בגדולה שלי בת 5.
אני לא יודעת אם זה מה שהגיל מביא איתו או שזה עניין ספציפי איתה.
נתחיל עם זה שהיא מוצצת אצבע. בלי קשר לעובדה שזה מחרפן אותי זה גם מגעיל אותי אחר כך כשהיא נוגעת בי עם האגודל מלא ברוק ואני אומרת לה לא לגעת בי עם אגודל רטוב ושזה לא נעים לי. זה מה שמוביל לסיבה השניה- תולעים. כל היום עם אצבע בפה לא פלא שהיא תידבק כל חודשיים. זה מגעיל אותי ברמות כל ההתעסקות הזו בלילות הארורים הללו והיא כמובן גם לא משתפת פעולה כשאני משכיבה אותה על הרצפה להוציא את התולעים (סורי על התיאור) וזה מובן כי היא סובלת אבל זה הופך את כל הסיפור לעוד יותר מעצבן ובלתי נסבל. זה כבר נהיה שגרה בלתי נמנעת. ובגלל זה אני אף פעם לא נותנת לה לעלות למיטה שלנו
כי החשש שהיא עם תולעים כל הזמן מרחף באוויר. בעלי רצה פעם אחת לתת לה לישון במיטה שלו וכמעט הרגתי אותו כי אמרתי שמרפי ידאג לזה שהיא תקום עם תולעים באותו לילה ובאופן מצחיק ועצוב באמת ככה היה...
אנחנו מסבירים לה שהיא חייבת להקפיד בגן לשטוף ידיים עם סבון אחרי כל פעם בשירותים ועוזרים לה כשהיא בבית אבל זה לא עוזר. הסיבה השלישית שאני מרגישה שאני נגעלת זו העובדה שהיא לא מנגבת כמו שצריך אחרי השירותים בגן אז ממש לא באלי שהיא תתיישב עליי בשום הזדמנות בערך. בבית אנחנו עוזרים לה להתנגב אבל אני לא אתאר איך התחתונים שלה חוזרים לפעמים מהגן...
בנוסף, היא משחקת עם הפות שלה כל הזמן ולמרות שבשכל אני יודעת שזו סקרנות מינית בריאה והכל אני פשוט לא מצליחה שלא לחוש דחייה. היא לא תשטוף ידיים אחר כך כמובן אלא אם כן אני שם להזכיר לה ואז ברור לי שהדבר הבא זה להכניס אגודל בפה.

אוף אלה פשוט תחושות קשות. ממש לא מאמינה שבתור אמא זה מה שאני מרגישה.
אפילו את בעלי אני לא משתפת כי כל הזמן הזה אני אמרתי לעצמי "די נו... את תשדרי לה את הדחייה שלך אז חלאס תעברי הלאה" אבל אני רואה שאני תקועה על זה.
וגם ככה היא ילדה כל כך כל כך מאתגרת... עם אנרגיות מטורפות וברור לי שיש לה כוחות מדהימים אבל בחיי שזה קשה גם להתמודד איתה התנהגותית וגם עם כל הסיפור של ההגיינה.

עצות חכמות?
לא יודעת לתת לך עיצות אבל חיבוקממצולות
בטח לא קל לחשוב את זה ועוד להעלות את זה על הכתב
מקווה שיהיו פה בנות שיוכלו לעזור
בהצלחה
להיות אחראית על הנקיון שלהoo
עד שהיא תלמד
לקלח אותה כשחוזרת מהגן, ואם יש צורך לקלח שוב לפני השינה. לנקות לה את הידיים לעיתים קרובות, לעזור לה להיות נקייה אחרי שירותים, ולטפל תרופתית בתולעים
זה מה שאני עושה....אנוונימית1
כשהיא בבית מנגבים לה, ואז שוטפים לה את הידיים עם סבון אחרי. וברור שמטפלים תרופתית בתולעים אבל העניין שאני כל הזמן עם המחשבה "שאולי יש לה עכשיו" כי הם יוצאים רק בלילה הרי...
אבל הרעיון לקלח אותה מיד אחרי הגן זה רעיון
אם יש לה הרבהoo
תולעים אולי כדאי טיפול מניעתי אם יש
ניסית לעבור לטייצים קצרים במקום תחתונים?מיואשת******
מעשית יהיה לה קשה יותר לגעת שם.
ומצטרפת למה שאמרו מעלי- לקלח ולשטוף הרבה. אפילו להחליף בגדים אם צריך.
ואני חושבת שיש עבודה רגשית לעשות מולה אבל שתדעי שאת נורמלית. רק שרגשות וקושי בהתמודדות ביחד עם מה שתיארת יכולים לגרום לתגובה כזו אצלך ואת יכולה להתחיל מלחשוב מה את כן אוהבת בה ולנסות לחשוב על זה הרבה. למצוא בה דברים מיוחדים, להחמיא ולספר לבעלך על דברים מיוחדים שהיא עשתה
זה ממש אחלה רעיוןאנוונימית1
טייצים קצרים בהחלט יכולים לעזור.
וכן, אין לי ספק שאני צריכה לעשות עבודה ריגשית מולה.. הלוואי שה' יתן כוחות לעשות את זה כמו שצריך אמן
הייתי שםרינת 23
רוצה לעודד אותך שזה השתפר בהמשך!

אשת מקצוע שליוותה אותי באותה תקופה אמרה לי בשום פנים ואופן לא לעשות משהו שמגעיל אותי כי היא תרגיש את הגוף שלי נרתע. מצד שני- למצוא משהו שלא מגעיל אותי ולעשות אותו כמה שיותר.
למשל תתני לה מלא נשיקות אם זה לא מגעיל אותך (או כל דבר אחר שמתאים לך).
זה באמת הגיוניאנוונימית1
לא לעשות דברים שמגעילים אותי רק שלצערי לפעמים אין לי ברירה... כמו להתעסק עם תולעים או אפילו לנגב אותה בשירותים.
נשיקות אני באמת נותנת לה אבל נכון, תמיד אפשר יותר
מנסה להסביררינת 23
ברור שצריך לפעמים לנגב לילדים ועוד דברים שמגעילים.

אני לא התכוונתי ל״משימות״ שחייבים לבצע אלא למגע שאמור להביע אהבה וקרבה.
למשל אם חיבוק מגעיל אותך- לא לחבק אותה (בניגוד לנשיקה שאולי זה לא מגעיל אותך כי היא לא נוגעת בך עם ידיים מלוכלכות).

עוד רעיון: כל ערב מיד אחרי המקלחת להזמין אותה לשבת עלייך לסיפור או להתחבק על הספה בזמן שהיא נקיה.
קצת יכולה להזדהותחדשה ישנה
הבת שלי בת 4 וחצי, לצערי כמעט תמיד התחתו*נים שלה עם שתן. ריח נוראי, אני שולחת אותה להחליף תחתונ*ים וטיץ אבל אחרי שניה שוב היא נרטבת וזה גורם לי להגעל שתשב עלי ותעלה על המיטה שלי, היא גם לא מודעת מספיק להגיינה ויכולה להיות עם נזלת וזה לא מזיז לה, אני צריכה להכריח אותה לקנח, להסתכל במראה וכו'.
אבל מזלה שיש לה אנרגיות חיוביות והיא מהממת, ב''ה, כשהיא אחרי מקלחת הרבה פעמים אני נותנת לה להתרפק עליי, לשכב לידי במיטה וכד'. כל מגע חשוב מאוד מאוד. אולי אחרי אמבטיה טובה להתפנק איתה קצת? זה מאוד מאוד חשוב וגם בשביל החוויה שלך וגם בשבילה.
מאמצתאנוונימית1
את כל כך צודקת!
לשבת ולהתפנק איתה אחרי מקלחת זה באמת משהו שלא השקעתי מספיק מודעות לגביו כי בדרך כלל השלב הבא זה ישר למיטה לישון.
בזכותך אני אשקיע קצת יותר בשביל הזמן איכות אחרי המקלחת. תודה רבה רבה❤
לפעמים החינוך באחד הילדים הופך להיות 'פרויקט' לתקופהקמה ש.

בס''ד

קודם כל, חיבוק על התחושות! 

כתבת דברים כל-כך מובנים והגיוניים.

זה נכון שהיינו רוצים להיות אוהבים כל הזמן, ללא שום תנאים.

אבל מה נשעה שאנחנו בני אדם, עם מגבלות, עם חוש ריח ועם כל מיני תגובות בגוף...

מה נעשה שאנחנו בשר ודם ואנחנו נגאלים מדברים כמו תולעים...

מה נשעה שאנחנו לא מלאכים ותחתונים לא נקיים, זה לא הדבר הכי אהוב עלינו...

וזה שבאופן כללי היא ילדה שמאתגרת אתכם, לפי דעתי קשור לעובדה שאת מתקשה להכיל את הצדדים ה'פחות נקיים' שלה. מן הסתם אם היא הייתה ילדה סופר קלה, משתפת פעולה וכ', היית יותר פנויה רגשית כדי לחשוב על תכנית פעולה כדי לקדם אותה גם ברמת ההגיינה. אבל מכיוון שהיא גם ככה 'מוציאה מכם את המיץ', באמת קשה יותר למצוא בתוכך את המשאבים להתנהל מול זה, גם נפשית וגם תכלס ברמה הפרקטית.

ממש שומעים את הקונפליקט שלך, בין הרצון להעניק לה את כל האהבה שלך ולראות מעבר ללכלוכים ולהתנהגויות המלחיצות, היישר ללב ולנשמה שלה - לבין הרגשות האנושיים שעולים בך כשאת רואה דברים שדוחים אותך.

ואני חושבת שאת אמא מהממת, שאת פורקת כאן ומחפשת עצות, כדי להצליח לגשר בין השניהם ולהצליח לחזור לקשר נקי ונעים עם בתך. (זה גם מדהים שאת יודעת לדבר על הכוחות המדהימים שיש בה! אשרי בתך המתוקה שאמא שלה רואה את הדברים האלה!!)

ברמה הפרקטית, מה שעולה לי:

יש את החינוך הכללי של הילדים. השוטף.

ולפעמים אחד הילדים צריך מנות נוספות של טיפול וחינוך. באופן נקודתי, לתקופת-מה.

אני הרגשתי מההודעה שלך שזה המקרה עם הבת המתוקה שלך עכשיו.

אני הייתי לוקחת על עצמי (ועל בעלי) תקופה של אקסטרה-טיפול בה:

- להמשיך להסביר ולהזכיר לה על התולעים, על לנגב את האגודל, על שטיפת הידיים וכו'.

- להשתמש בדרכים חדשות שטרם ניסיתם (סיפורים על הגיינה, קנויים או פירות דמיונכם / מבצע / סרטונים מצויירים שמסבירים את הנושאים וכו').

- לדאוג להגיינה שלה בפועל כדי שהיא תראה טוב ותריח טוב (כמו שהציעו עם האמבטיה מיד אחרי הגן)

- אולי גם לקנות בגדים מתוקים חדשים, שמפו בריח שעושה *לך* ממש נעים, אקססוריז מתוקים לשיער - שהיא תראה כמה מתוקה ומטופחת שאפשר, בעינייך.

ובמקביל לעשות דברים שיעזרו לך להתחבר שוב לאהבה שלך אליה:

- זמנים מיוחדים רק את והיא

- כתיבה יומית של דברים טובים עליה

- קריאה של סיפור הלידה שלה אם יש לך

- לראות תמונות וסרטונים של כשהיא הייתה קטנה יותר וכו'.

ככה במשך אולי שבועיים. 

אני מניחה שהשילוב של שני הדברים יעזור לך לשים את הפוקוס על כל הטוב שבה ולהרגיע את תחושת הסלידה שאת חווה כעת.

[יכול להיות אפילו שזה ישפיע לטובה על ההתנהגות הכללית שלה

ושבמקום מעגל של התנהגות שלילית שלה ותחושת סלידה שלך ייפתח מעגל חיובי חדש עם הרבה התקדמויות בתחומים השונים].

* לגבי הטיפוס על המיטה שלך וכו' -  בעיניי לגיטימי לבקש שלא יעלו על המיטה, בעיקר אם זה בסוף יום במסגרת, כשכבר לא נקיים.

* לגבי התחתונים - מוכר... זה משתפר עם הזמן, עם ההסברים, עם הבגרות ההולכת והגדלה שלהם. עד אז צריך סבלנות... אבל זה לא יהיה ככה לתמיד בע''ה.

בהצלחה רבה יקירה, בטוחה שתעלו על הגל בע''ה ❤❤

וואלה חיכיתי לתגובה שלךאנוונימית1
כל מילה שלך זהב.
את תמיד כל כך מבינה ומכילה.
וגם באופן פלאי קולעת בול למה שמתחולל לי בנפש...

באמת התחלתי לחשוב על הסיפור הזה הרבה לאחרונה. פתאום קלטתי שענייני הגיינה פחות מפריעים לי עם הקטנה והייתי בטוחה שזה פשוט קשור לגיל (גיל חמוד יותר, יש יותר הבנה והכלה לקטנים..) אבל תכלס ברור לי שהסיבה העמוקה היא שהקטנה הרבה יותר משתפת פעולה, יותר כיף לנו ביחד והקשר שלנו נטול מאמץ.
כשעם הגדולה אני ממש מזכירה לעצמי להראות חיבה שוויונית כלפיה וזה פחות בא לי בטבעיות.
אולי עכשיו כשהתייחסתי לפיל בחדר אפשר לפעול יותר ביעילות....
לוקחת איתי את הטיפים שלך.
תודה יקרה שאת💗

❤❤ התובות שלך מדהימות ואני מאמינה שאיתן תתקדמי ממש בע''ה!!!קמה ש.

בס''ד

- מה שכתבת על ההשוואה בין היחס להגיינה כלפי הקטנה ובין היחס לזה כלפי הגדולה, ושבאופן עמוק זה קשור לטיב הקשר ביניכן ולרמת שיתוף הפעולה של כל אחת.

- מה שכתבת על הפיל בחדר, שעכשיו שהתייחסת אליו תצליחי בע''ה לעבוד איתו.

המון המון המון ברכה והצלחה יקירתי!!!

מאמינה בך מאד שתצליחי להתגבר על כל הנושא הזה ולראות הרבה ברכה בפרי עמלך בע''ה! ❤❤❤

תודה רבה-רבה על מה שכתבת לי!!! שימחת וריגשת אותי, באמת. ותודה כמובן לה' ששולח את המילים.

תודה על התגובהמאוהבת בילדי

לקחתי לי כמה טיפים...

תבורכי!

איזה כיף...! ב''ה! ותודה לך שכתבת ❤קמה ש.

איזה מדהימה את!!!!!אוהבת את השבת
איך תמיד את כותבת באריכות וגאונות ובסבלנות שאין כמוה!!!
תמיד חיובית אופטימית ומצד שני פרקטית!!!
ולפותחת זה ממש תחושות הגיוניות והדבר הראשון בטיפול זה המודעות למצב ולתחושות והדבר השני זה לעשות.. ואיזה כיף שיש לך טיפים של כל החכמות פה!!
תודה יקרה!!! ריגשת ממש!קמה ש.

בס''ד

ותודה לה' ששולח את המחשבות ואת המילים...

אולי לנסןת לגמול אותה ממציצת אצבע?הריון_ראשון
אני לא מכירה מקרוב אבל יודעת שיש שיטות שונות..
אולי ניסית כבר ולא הצלחת אבל לכאורה זה יפתור לך כמה בעיות כשזה יצליח..

נשמע לא פשוט וכל הכבוד לך!
ניסינו ניסינואנוונימית1
ללא הצלחה...
לק מרה, פרסים, הערות, תזכורות... עברנו הכל.

עכשיו דווקא החלטנו לשחרר לחלוטין כי הבנתי ממישהי שיש צורך ריגשי אמיתי למצוץ אצבע. מקווים שזה ישתחרר באיזשהו שלב מרצונה...
דבר ראשון חיבוק על החוויה בטוחה שלא קל.לא מחוברת
אבל אני ממש חושבת שכן כדאי לגמול מהמציצה של האצבע.
הצורך המציצה של מוצץ / אצבע תיאורטי זה גג עד 3 4 אחכ זה כבר קיבעון.
אני חושבת שזה אפילו יכול לעשות נזק. כל המעכל הלא נגמר של תולעים שתיארת. והדחייה שלך, גם יגיע שלב שיהיה דחייה כבר מצד החברים.
הצורך שלה בהתעסקות בפה צריך להחליף. אני חושבת שבמצב הזה אולי עדיף מוצץ אפילו..
ניסיתם לומר שמציצת אצבע זה רק בחדר לבד?
ודבר אחרון. אם יש משהו שלקחתי מהקורונה זה אלכוגל, נכון זה לא כזה בריא. אבל תקשיבי שזה גאוני זה מחטא וזה שניה וזה תמיד זמין.
אצלנו יש כמה ברחבי הבית ותמיד שבאים לגעת בתינוקת אז שמים קצת, למי שיש כח הולך לשטוף ידיים. אבל אולי זה ירגיל אותה ליותר נקיון.
וברמה הרגשית שלך אין לי עצה וכתבו לך דברים מהמהים ,רק חיבוק בטוחה שזה מתסכל
אני חושבתמשמעת עצמית
שאולי יש לך קצת ציפיות גבוהות ממנה.
אנסח בעדינות:
היא בסך הכל בת 5. נשמע שיש לה צורך גדול במגע.
הגיוני בגיל הזה שהיא תשכח לשטוף ידיים
שהיא תשכח להחליף תחתונים
שהיא לא תהיה מספיק מודעת להרגלי ניקיון.

בגיל הזה עדיין צריך תזכורות והדרכה צמודה.
ולאט לאט זה יהפוך להרגל שלה.
כמו כל התנהגות אחרת שאת רוצה לחנך / ללמד / להרגיל.

בענייני הגיינה אני מאוד אוהבת לעשות את זה על הצד הנעים הנקי המטופח.
לתת הרגשה של נעימות בכל הדרישות האלו.
לדאוג להנגשה לילדים כלומר: סבון ידיים נעים בהישג יד, מגבונים בשירותים, שרפרף לכיור, מגבת בגובה מתאים
כך הם גם לומדים לעשות את זה עצמאית.

את יכולה גם להשקיע קצת בטיפוח נוסף כמו לקנות לה מראה (עדיף לתלות בחדר) לפעמים הם באמת לא שמים לב לנזלת. אז אני שולחת אותם לראות במראה אם צריך לנגב, לשים קרם פנים, ורגליים אחרי האמבטיה, לקנות מלא תחתונים יפות ונוחות שכיף להחליף. וכו.

בהצלחה!
את אמא הכי נורמלית וטובה!💗
תודהאנוונימית1
אנחנו באמת מזכירים לה אינסוף..
לפעמים אבל היא אומרת שהיא עושה והיא לא באמת אז אני חוזרת איתה לשירותים לשטוף ביחד.
ברור לי שאני צריכה להמשיך לעשות את זה. גם אם זה מתיש. הבאסה שאין יכולת להקפיד על זה כשהיא בגן כי לגננות כמובן אין את הפניות להשקיע כמונו כשיש עוד 30 ילדים
ענו לך ממש עצות חכמות כאןהתמסרות
אני אוסיף כיוון לגבי המציצת אצבע.

אם יש לה צורך חזק במציצה אולי ניתן להחליף את מה שהיא מוצצת, ולא חס ושלום לסוכריה...
לנסות לקנות לה איזה משהו אחר שהיא תכניס לפה ויתן לה התעסקות, לא עולה לי רעיון מסויים עכשיו אבל אולי זה טיפה יקל עליה.

בהצלחה רבה רבה!
להתמקד ברגשי ולא בהתנהגותיתיתי2
מציצת אצבע היא *מרגיעה* וכשילד זקוק להרגעה מפני הסערה הפנימית, הוא מתמיד יותר במציצת אצבע (או תופעות אחרות).
לנסות "לחנך"- לצפות, לדרוש, להעיר, להיות חסרי שביעות רצון - לא נותן לו את המענה לצורך הרגשי.
אז או שהוא ימשיך למצוץ ביתר שאת
או שהוא יתחיל לפחד מהביקורת והתגובה של הסביבה, וימצא דרך אחרת להרגע (אולי מה שקראת "סקרנות מינית"?).

אין דרך אחרת מלבד לגעת בלב הרגיש, ולתת לו את הרוגע לו הוא זקוק.

ובדרך כלל הדרך לשם עוברת במערכת היחסים שלנו, ההורים עם הילד.
המוקד הוא שם
במה שקורה בקשר, ברגשות הנמצאים בו
ואצלנו כהורים - במקומות בנפש או בעבר שהמצב הנוכחי "זורק" אותנו אליהם.
נפתור את הקושי הרגשי שלנו כהורים, ממילא נמצא בתוכנו כלים להתמודד עם הקושי של הילד
באווירה רגועה והרמונית הרבה דברים נפתרים מאליהם...

בתור פתרון ביניים, אפשר למצוא דרכים שישמרו על אווירה טובה.
אמרו פה מכנסי טייץ
אני מציעה גם לא לחפש תולעים באמצע הלילה (חויה קשה לכולם), אלא לתת ורמוקס.
להתקלח בכיף אחרי הגן.
להמציא שיר מצחיק וקליל לשטיפת ידיים.

ההורות כל הזמן מפגישה אותנו עם סוגיות אישיות לא פתורות.
לא צריך להבהל מזה או להרגיש אשמה
לוקחים בשתי ידיים את מה שעולה בקשר עם הילד, עוברים תהליך (בהדרכת הורים?) ויוצאים שלמים יותר.
אחלה תשובה😊משמעת עצמית
איך היית ממליצה לעזור לפעוטה בת 2.5 שמוצצת אצבע?אנונימית בהו"ל
להמשיך למצוץ...דיליה

לא שאלת אותי,

אבל נראה לי זה גיל מוקדם מידי לגמילה מאצבע.

חלק ילדים יוציאו בעצמם סביבות גיל 5

מסכימהתיתי2
עד שמשהו לא מאוחר מדי ברמה זועקת לשמיים, אני לא מתערבת...
ילדים הם לא מכונות ולא עובדים לפי ספר או הנחיות של טיפת חלב
ולרוב הלחץ והמתח סביבם רק מפריע לגמילה והתבגרות.

היתה לנו התמודדות עם כסיסת ציפורניים לא מזמן
ואני ניגשתי לזה קודם כל בתשומת לב עם עצמי לצורך הרגשי ממני כאמא (מה שהיה חסר באותו זמן - ובואו, כמעט תמיד חסר, רק שלא תמיד לילד זה מפריע)
התקשרתי למורה לברר מה קורה (ובאמת קרה, כמו שתמיד קורה, כנ"ל)
ואחרי שהייתי מכוונת לתת מענה רגשי מוגבר (בזמן איכות, בשיחה, בפינוקים, בתשומת לב מוגברת)
אז ברגע של פתיחות ונעימות גם דיברתי על זה עם הילדה. כשהיא לא מרגישה ממני שום חוסר שביעות רצון, אלא נטו שיחה על כך שאני רואה אותה, את הקושי שלה, את הלחץ שהיא מרגישה, את חוסר נעימות, ושמה לב שבזמנים האלה היא כוססת. וזה הכי מובן בעולם, גם לי יש תקופות כאלה (פה הבת שלי הפתיעה בכך ששמה לב - כי אצלי זה לא כסיסה אלא משהו אחר יוצא דופן שלא שמים לב אליו, והיא שמה לב). ואולי נמצא יחד דרכים אחרות להרגע. לשתות מים/לעצום עיניים/לנשום עמוק/להתקלח/לשמוע מוזיקה/לצייר/חיבוק מאמא/לספר לאמא.
במקרה הזה הצלחנו והיא הפסיקה לכסוס.
אבל האמת שאני מופתעת ומבחינתי הייתי מקבלת גם המשך...

בגיל 2.5 רק חיבוקים נשיקות ויחס חם.
התמודדות רגועה עם ההתנגדויות של הילדה.
ולתת שמות לרגשות שעולים
קודם כל תודהאנוונימית1
אני מסכימה איתך לחלוטין שזה עניין רגשי ולא רק טכני.
העניין הוא שגם כשניסיתי כמה פעמים לפתוח את השיח איתה ולשאול אותה, זה לא עזר. תיקפתי לה את הרגשות ואמרתי "זה ממש קשה להפסיק למצוץ אצבע. הבעיה היא שזה גורם לך לדברים לא נעימים כמו תולעים... מה את חושבת שיכול לעזור לך?" והמתוקה הזאת באמת חשבה איתי ביחד. והציעה לאכול קרח במקום. העניין הוא שזה לא ממש פרקטי. גם זה טיפה מסוכן שתוכל להיחנק על זה וגם זה לא נותן פתרון לגן... אני הצעתי לשים לה פלסטר והיא בתחילת היום מסכימה אבל מורידה אותו במהלך היום בגן כי היא רוצה את האצבע...
בקיצור. גם שיח רגוע וכנה לא עזר.
היא קטנה מדי לזה.תיתי2
בגיל שנתיים וחצי אין שום יכולת להכיל שני צדדים.
יש דחף, והדחף הוא עוצמתי וחד משמעי
היא לא מרגישה ולא מסוגלת לחשוב באותו הזמן על משהו אחר, בטח לא משהו קוגניטיבי ארוך טווח (יהיו לי תולעים...).
אולי בעוד שנה היא תוכל לחשוב תוך כדי "אמא תכעס"
אבל את לא רוצה שהיא תחשוב את זה,
וגם אז היא לא תוכל לעצור את עצמה.

מציצת אצבע בגיל שנתיים וחצי היא נורמלית, אפילו טבעית
זה עדיין גיל שצריך בו הרגעה אוראלית (באמצעות השפתיים והפה) בדומה להנקה בשלב מוקדם יותר.
החלופות יגיעו באופן טבעי ובלי לחץ. אם בגיל 4-5 היא תמשיך, אפשר *להתחיל* שיח על הצורך בהרגעה (או שזה בכלל יבוא משעמום) וחלופות. בהתאם לבשלות שלה - אם היא בכלל מסוגלת לראות שני צדדים. להתחיל בלבד, כי זה הדרגתי ותהליכי.
רק בגיל 7 יש ממש בשלות לאינטגרציה (הכלת שני צדדים/מחשבות/רגשות). וכמובן שגם אז אין הכוונה שמיד יודעים לבחור בצד הנכון... כמונו המבוגרים...

בגיל שנתיים וחצי רק חיבוקים, נשיקות, לתת שמות לרגשות (כל הרגשות וכמה שיותר), ולהתמודד בהצלחה עם ההתנגדויות (שזה נושא בפני עצמו).
אפשר למצוא דברים שעושים לה נעים. בלי קשר למציצת אצבע כדי לא ליצור לחץ. סתם כך בשבילה. כל שיח הנעים/לא נעים הוא חשוב.
היא בת 5...אנוונימית1
התבלבלתי בין האנונימיות...תיתי2
שני דברים בקצרה
א. לתחושתי הבת שלך מרגישה שיש "אישיו" כלפי הניקיון וההיגיינה שלה, כולל מציצת אצבע. ולכן גם אם השיחה עצמה היא "רגועה וכנה" המכלול קצת פחות, וזה בסדר וטבעי, אבל לכן אין אפקטיביות.
לשיחה רגועה וכנה צריך לבוא בלב רגוע וכנה. משוחרר מהמעמסה האישית ההורית סביב מה שקורה.
החוויה של השיחה צריכה להיות כחלק מחוויה שלימה של רוגע וכנות.
ב. שיח רגוע וכנה עדיין לא פותר ברגע צורך רגשי וגם לא "רק" הרגל... מלבד האישיוז ההורי, צריך לתת מענה לצורך הרגשי. להרחיב את האופציות שיש לה לצורך הרגעה.
למצוא יחד איתה מה מרגיע אותה, מה עושה לה טוב.
לרוץ? לנשום? עיסוי? מוזיקה? ציור? בישול? קריאה? מקלחת? התכרבלות? שיחה? משחק?
למצוא דרכים להרגע ביחד,
לפתח תקשורת אינטימית בין ההורה והילד על הקושי ועל הדרך להרגע
בלי קשר ישיר והרבה לפני השיח על המציצת אצבע עצמה, או כל סימפטום אחר...

אני מאמינה, ותאמיני לי שאני לא אמא מושלמת,
שכל דבר שקורה אצל הילד שלי מתחיל בעבודה אישית שלי.
ולכן ההורות היא הדבר הכי מהפכני ותובעני שיש. כי היא כל הזמן שמה מראה לעצמי ותובעת ממני עבודה אם אני רוצה לתת לילד שלי מענה מיטיבי.
ולכן גם כל הזמן אני פוגשת את החלקים הפחות שלמים שלי.
וגדלה משם.
מעריצה אמהות!!! וגם אותך. לא פשוט להיות כנה מול עצמך.
רק רוצה להגיד שאת נשמעת אמא מדהימהבארץ אהבתי
תמיד אוהבת לקרוא את ההודעות שלך, ממש לומדת ממך, ומתחברת מאוד להרבה מהדברים שאת כותבת...
תאמיני לי יש לי את האישיוז שליתיתי2אחרונה
ואת העבודה שלי
ואת ההעברה הבינדורית שלי
אולי פעם נכתוב על זה משהו

אם אני אמא טובה דיה, זה רק בזכות עבודה קשה קשה קשה ותהפוכות נפש
שום דבר לא בא בקלות.

כותבת את זה לא כי קשה לי לקבל מחמאות ולהגיד "תודה"
אלא כי זו האמת, ואני מאמינה שצריך לומר אותה.
אמהות היא אתגר עמוק לכולן.
כמה דגשיםתיתי2
* ילדה בת 5 לא יודעת איך אפשר להרגע, אנחנו צריכים להוביל אותה. להתנסות איתה באפשרויות במשך הזמן, בעיקר דווקא כשהיא רגועה, ואז להציע אותן כשהיא לא רגועה. במשך תקופה. יקח לה זמן להבין על עצמה מה עוזר לה, ועוד זמן להיות מסוגלת להגיד מה היא צריכה כדי להרגע.
* מה המטרה של השיח הכנה?
תשאלי את עצמך...
האם המטרה היא הפסקת הסימפטום?
האם המטרה היא לספר לה מה הסיכון של הסימפטום?
או שהמטרה היא להתחבר לעולמה הרגשי?
להיות שם איתה, בג'יפה שלה.
(וואי בחרתי את המילה באופן ספונטני, אבל היא כל כך כל כך מדוייקת!)
להיות איתה במתח, בלחץ, בחוסר השקט
ברצון להרגע בדרך הכי קלה ופשוטה
מכירה את ההרגשה הזאת בתוך עצמך?
תתחברי אליה...
ותכירי בתוך עצמך בקושי שלך עצמך לחולל שינוי כשאת במערבולת הפנימית.
ומה בכל זאת עוזר לך.
ואיך את מתגברת.
את אמא שלה, יש לכן קווי אופי דומים, העצות הכי טובות עבורה לאיך מתגברים ואיך מתמודדים - נמצאים בתוכך, אמא שלה.
תולעים יכולים לגרום לה להיות מעצבנת גם, תקראי...יאמי
פותחת יקרה!
דבר ראשון כל הכבוד על העלאת הדברים למודעות ועל הכתב זה הצעד הכי חשוב בדרך לפתרון!
קרה לי כמה פעמים שהיה לי תחושות מסויימות קשות כלפי אחד הילדים וכל עוד ניסיתי להתעלם ואפילו לא לעלות על בדל שפתיי מול בעלי זה רק התעמק ודיברתי על זה עם בעלי והתייעצתי זה ממש עזר.

ולגבי עצם העניין
כותבת לך אני הקטנה מהניסיון הצר שלי.. ממש התפעלתי מהתשובות של החכמות פה.
זה מה שהיה לנו.. לא יודעת אם רלוונטי אבל שווה לפתוח ת'ראש אולי יעזור..
כותבת לך מניסיון ארוך ומאתגר. לבת שלי יש תולעים "כרוניות" יש לה כל הזמן והיא דווקא מאוד אוהבת לשמור על היגיינה, לא מוצצת שום דבר חוץ מבקבוק, וזה התחיל לה כשעוד הייתה ב"חינוך ביתי" בגיל שנה וחצי. הייתה תקופה שהשקעתי בטירוף של ניקיון ואחרי כמה חודשים שזה לא זכרתי הפסקתי עם זה וזה ממש הקל עלי..
גם ההבנה שזה לא תלוי בהתנהגות שלי או שלה אלא שיש ילדים שזה פשוט לא עוזב אותם.. ואגב היא אוכלת מאוד בריא ואפילו לתקופה הפסקנו לגמרי סוכרים גם טבעיים לחלוטין וזה גם לא עזר.

עוד משהו, היא לא מגיבה לוורמוקס בכלל, רואים תולעים גם בשבוע הראשון והשני אחרי וורמוקס. ואפילו עוד משהו כמעט תמיד היא מתלוננת בלי שאני רואה תולעים אבל כן ראיתי הרבה פעמים כשהתלוננה אז אני יודעת שזה אמין.

אז הדבר החשוב ביותר שבגללו אני כותבת את המגילה הזו שהיא ילדה מהממת ומדהימה ברמות אחרות אבל כשהיא בתקופות עם תולעים היא פשוט אחרת לחלוטין! מעצבנת, לא מקשיבה, עצבנית, לא חיננית, בוכה הרבה ועוד דברים. ממש קשה לה חברתית ומבודדת בניגוד לקלות החברתית שיש לה בשאר הזמן. זה לפעמים יותר ולפעמים פחות אבל ככה..
כשיש לה תולעים אני יוצאת מכל יום סחוטה נפשית..

אז בהתחלה כדי לשרוד את הלילות כל לילה היינו שמים לה שן שום אבל גם זה הפסיק לעזור וגם ראינו שזה ממש מכביד עליה במהלך הימים גם..

ואז רעיון גאוני של בעלי התחלנו לתת לה לאכול כל יום שום!

בהתחלה פירה טעים עם חמאה שבתוכו חצי שן שום כתושה, אח"כ תפו"א בתנור שבתוכם חתיכות שום קטנות וזה ממש הפך את המצב והיא חזרה כמעט תמיד להיות המהממת שהיא!
כשהיה לה קשה לאכול את זה הייתי מאכילה אותה כל בי"ס עם חתיכה של חטיף וגם מול סרטון שהיא רוצה, רק שתאכל כי זה היה משנה אותה ב180 מעלות. ואם זה מעניין אותך מצאנו עוד שיטה להאכיל אותה שום בקלות אבל לא כותבת מחשש לאאוטינג שנראלי כבר קרה (אם מישהי זיהתה אותי אשמח לדעת)..

ולגבי ההיגיינה עצמה זה חשוב בלי קשר..
אני תמיד משתדלת להאהיב את זה עליהם " וואי איך זה נעים שהידיים נקיות ומריחות טוב", "איזה כיף להיות עם תחתונים נקיות" וכאלה , וגם להסביר את ההיגיון ברוגע ,בחיוביות, ובלי רגש.." יש לנו מלא חיידקים על היידים, החיידקים גורמים למחלות", "כשנשאר קקי בטוסיק אז יש יותר תולעים כי יש להם מה לאכול ואז הם מציקות ;)" וכאלה..
ותחשבי שזה כמו שזה חשוב לטווח הארוך שהיא תאהב את הגוף שלה ותתייחס אליו בחיוביות אז חשוב שהיא תאהב לטפח אותו ממקום של שמחה, נעימות ותחושה של השקעה.. וכייפיות

מקווה ממש שעזרתי ושכתבתי בצורה נעימה ומעודדת
אני לא מנוסה בלתת עצות ארוכות..

בהצלחה ממש!!!
תודה ששיתפת, ממש חשוב לדעת שיש מקרים כאלו. אתם מהממים!מיואשת******
וואוואנוונימית1
נשמע סיוט עם התולעים!!
מה עשית אבל כשהיא לא מגיבה לוורמוקס?? בחיי איזה ייאוש!
אלופה ממש על הדרך שמצאתם להתמודד...
גאונים...אורין

יו את כ"כ כנה וזה יפה!רשש

אני אישית לא מרשה למצוץ מוצץ מעבר לגיל המתאים ובטח ובטח שלא למצוץ אגודל

זה לא נכון ולא בריא לילד לדעתי, לא נפשית ולא הגיינית

אז אני מטפלת בבעיה ואז ניצלת בעז"ה מהתוצאות הלא נעימות שלה

אולי בתור התחלה תתרכזי בלגמול ממציצת אצבע? (ללמד לשטוף בסבון זה לא ממש הגיוני, היא קטנה)

למשל אפשר לשים מרה על האצבע, במקביל לעשות מבצעים

או לקבוע שמוצצים אצבע רק במיטה אחרי הרחצה או בכיסא/כורסא ספציפי אחרי שטיפת ידיים

לגבי הפישפוש בגוף - לא מבינה כ"כ את הפרשנות המוזרה הזו (שאני יודעת שרווחת בקרב אנשי מקצוע)

הרי לבנים לא נאפשר לעשות זאת, אז למה לבנות זה סביר?

ממליצה מאוד לגרוב גרביונים בקביעות (חורף וקיץ) שמעתי מגננות (וראיתי בעצמי) שזה ממש מונע את התופעה

לגבי תולעים - תני לה לאכול שום חי בקביעות (מרוסק עם עגבניות מגורדות למשל)

זה מצד אחד מונע מאוד מאוד ומצד שני קצת לא טעים ואז תסבירי שמי שמוצצת אצבע לא נקיה זה מה שקורה לה

בשורה התחתונה בעייני הכי חמור וגרוע עבורה שאת נדחית ממנה (לא שזה לא בסדר מצידך, אלא שזה הפסד עבורה), ולכן עדיף בהחלט לפעול באמצעים קשים יחסית (החל מגרביונים בקיץ וכלה בעונש אם מוצצת אצבע מחוץ למקומות או הזמנים שהגדרת) כדי שתהיה נקייה ונעימה. דעי לך שאם את חשה ככה אז הגננת כנראה עוד יותר, ובשנה הבאה גם החברות, וזה ממש לא טובת הילדה.

את כנראה אמא מהממת עם לב נקי וכן! הרבה הצלחה!!

כמו שאמרתי קודםאנוונימית1
ניסיתי בכל האמצעים...

קטע שאת אומרת "אני לא מרשה למצוץ אצבע" כאילו זה לגמרי תלוי בהורים

הרי ברור שאני לא רוצה ונמאס לי מזה. מה לעשות שכל המרה שבעולם לא עזר (היא פשוט התרגלה לטעם) וגם פרס שווה שהראינו לה שהיא תקבל כשהיא תיגמל מהאצבע, או שהטלנו סנקציה שהיא לא יכולה לשבת על הספה כשאנחנו מקריאים לה ספר כשהיא מוצצת, וגם אמרנו לה שהיא מקבלת תולעים וסובלת מזה בגלל שהיא מוצצת אצבע...
תשמעי הלוואי והיה פתרון קסם לגמול אותה. כמו שאת רואה ניסינו...
אההה לא קלטתי שניסית ב-א-מ-ת את הכלרשש

מכירה לפעמים כאלו שלא באמת מנסים אבל חושבים שניסו?

חייבת לציין שאחי מצץ אצבע עד סוף בית ספר, אבל לא בקטע מגעיל

אז אין לי משו חכם לאמר

חוץ מלאכול שום - גדלתי עם זה (ולא מצצתי אצבע, זה סתם טבע להידבק יותר)

לנסות להפסיק עם האצבע על ידי הפתעה או לשים שם חומר שעוזררויטל.

בקשר לתולעים לנסות על ידי תרופה מתאימה,

ויקרה תני לה המון אהבה והיא תחזיר לך בגדול

לא נראה לי שמציצת אצבע קשורה לתולעיםדיליה

אצלי סובלים מתולעים מידי פעם 

חוץ מילד אחד, ההוא שמוצץ אצבע.... 

לכן זה לא נרהא לי קשור למרות שדוגמא אחת כמובן לא מעידה על הכלל.

עוד שיתופון בעניין. בן ה9 מצץ אצבע עד לפני חודש, וכעת בעזרת המורה שלו (נעשה בינהם בלי שיתוף שלנו בצורה מדהימה!!) הפסיק למצוץ אצבע (פעם בשבוע הוא מחליף לו פלסטר ומצ'פר אותו) 

אבל בחודש הזה היו לו כמה פעמים שבערב ברח לו קצת קטנים במכנסיים (עברנו איתו גמילה מאוד ארוכה ומאתגרת שהסתיימה בגיל 6...) אז רק אומרת שלמצוץ אצבע הוא מענה רגשי שלפעמים ילדים ימצאו לו תחליף. 

לא נורא גם זה כבר מאחורינו וזו הייתה רגרסיה קצרה יחסית ב"ה, אבל גיל 5 הוא עדיין ממש רגיש.

אני רק - תודה לך על השרשור הזהקמה ש.
בס״ד

ולכל המגיבות לגבי מציצת האצבע...
אני מחכימה מהתשובות שלכן, תודה רבה ❤️
ממליצה על שפריצר בשרותים. טוב גם למבוגרים והופך את שטיפת הילאורין

הילדה אחרי שירותים ללא מגעילה

קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך