הלכתי לאיבוד!!!באר מרים
פתאום גיליתי שהלכתי לעצמי לאיבוד..

בהתחלה הייתי אני.
והיו לי הרבה חברות.
והייתי מאוד פעילה בהמון תחומים.
והיו לי המון תחביבים,
וחלומות, ודיעות, ואידאלים..

ואז התחתנתי.
והיינו אנחנו. זוג צעיר.
הרגשנו על אי בודד.
והיו החלומות שלנו, האידאלים שלנו, וביררנו המון את הרצונות והדיעות שלנו.
ולא היה לי הרבה מקום ופנאי לאף אחד אחר וגם לא לעיסוקים פרטיים.

ואז הגיעו הילדים.
והיה לי עמוס. ממש. וצפוף..
ותמיד הייתי בהריון או בהנקה או שניהם ביחד.
ורוב הזמן לא עבדתי אלא הייתי בבית עם ילד.
או שניים. או עם בטן...
ןהחברןת שלי היו האמהות של החברים של הילדים שלי.
ונפגשנו בגינה מפגשים אקראיים ודיברנו על גידול ילדים.
וככל שהיו לנו יותר ילדים בגנים או בכיתות משותפות - נהיינו יותר חברות. כי חלק ניכר מהקשר היה מסביב ל "מי יעזור לי להוציא את הילד בצהריים" ו"אצל מי אפשר להשאיר ילדים כשאני הולכת עם הגדול לרופא שיניים" וכדומה..
והאירועים החברתיים שלי היו: מסיבת סידור, וחומש, וחנוכה, וערב הורים, וערב אמהות, ושם פגשתי את ה"חברות שחי" ויכולנו לשוחח על הילדים וענייני התלמוד תוקה..
והמכנה המשותף העיקרי היה שותפות לדרך: הורים ששלחו לאותו תלמוד תורה, לאותם חוגים, הבתים שלהם היו מספיק "נקיים" בשביל החינוך שלנו, אכלו אותם הכשרים..
ןמעט הזמן הפנוי שעוד היה לי הוקדש כולו לשימור הזוגיות.
האירועים והבילויים שלי היו ערבי נשים אקראיים בישוב, ולפי התוכן שהביאו לערבים האלה כך נראו חיי התרבות שלי..

ואז הילדים גדלו..
ואני כבר לא יוצאת איתם לגינה (שולחת אותם עם הבת הגדולה)
וגם מי שפעם הילדים למדו ביחד, היום כל אחד הלך לישיבה אחרת והחיים התפצלו..
והבנים שלי "דוסים" כולם.. ושל אחרים חלקם סטו מן הדרך ואני מרגישה שיש אמהות שכואב להן לראות את המשפחה שלנו.. ולכן גם לא מדברת על הילדים כדי לא להכאיב עם ה"צרות של הדוסים" שלי..
ובעלי רב קהילה אז אפילו אם אני טורחת ללכת לבית הכנסת אני פחות מגיעה לשם כחברה ויותר "בתפקיד" של אשת הרב..
ועדין עמוס.. ואפילו יותר..
ואין לח בכלל זמן לצאת בערבים לשיעורים או חוגים כי יש מתבגרים שצריכים את אמא במיוחד בשעות האלה..
והזמן שלי מתבזבז עם כמויות ענק של כביסות ובלאגן..
ושיעורי בית.. ואבחונים.. ורופאים.. ובעיות חברתיות..

ויצאתי לעבוד בחצי משרה.. ואפילו בסביבה דוסית.. אבל אני היחידה המבוגרת ועובדות איתי צעירות שרק התחתנו ונמצאות בשלבי טיטולים..
ופחות מעניין אותי נושאי השיחה שלהן..
ואני מרגישה בכל מקום שברגע שאני מספרת כמה ילדים יש לי כבר מסתכלים עלי כמו עב"ם ומתרחקים ממני..
סוג של תמהיל של ביקורת והערצה על גודל המשפחה שלי..
ואני אמורה להיות ה"מנוסה" וה"יודעת כל" וה"רבנית" - ואני ממש לא!!!
ואם אני לרגע משתפת בקושי או חולשה ישר אני מקבלת עקיצןת על מספר הילדים והצפיפןת שלהם.. כאילו שמי שיש לה שלושה ברווחים גדולים לא חווה שום קושי..

ןיש לי שכנות נחמדות בשביל להשאיל מהן חלב וביצים ואפילו לפטפט, אבל העולם הרוחנח שלנו לא ממש משותף ואין לי קשר עמוק איתן..

ונשארתי לבד.

אני לא יודעת מי החברות שלי.. והאם יש בכלל כאלה?
אני לא יודעת מה התחביבים שלי.. מה הרצונות שלי.. מה אני אוהבת..

ןהגיסות שלי ממש לא לטעמי..
למדתי להסתדר איתם, אבל קשרים שטחיים של שלום שלום שלא נותנים לי מענה..
והמשפחות גדולות ורחוקות אז ממש כמעט שלא נפגשים..

מרגישה ממש בודדה ושזה נופל על בעלי..
כי את כל הקשרים שאין לי אני מחפשת אצלו
וזה לא נכון ומעיק..
אבל אני כל כך לבד..

ואפילן לא יודעת מה בעצם אני מחפשת..
הלכתי לאיבוד כבר אמרתי?

שאלתי את עצמי אם הייתי יוצאת לנופש מה הייתי רוצה לעשות, והתשובות היחידות שעלו לי הן מה בעלי היה נהנה ממנו או מה היה לי כיף לעשות עם הילדים, אבל אין לי שום רעיון מה *אני* רוצה..
כנ"ל לגבי תחביבים, או חוגים, או שיעורים - אני ממש לא יודעת לענות על השאלה מה *אני* רוצה לעשות בזמני הפנוי.. (לא שממש יש לי כזה אבל בשביל השאלה..)

אז איפה אני ומה נשאר ממני?

ממש מרגישה שנאבדתי לעצמי..

מחכה שמנוסות ממני יגיבומכחול
בינתיים רק שולחת לך חיבוק, ואומרת לך שיש לך פה מעריצה שתמיד שמחה לקרוא אותך, והיתה שמחה להכיר אותך גם במציאות ❤️
תודה רבה על החיבוק!באר מרים
ואחת הבעיות שלי היא שבקלות אני יכולה בתור אשת רב וכשיש לי רקע תורני בעצמי להתחיל ללמד שיעורים בקהילה, אבל אז יהיו לי תלמידות ו"מעריצות" (לא ממש אבל הבנת את הכוונה..) אבל בעצם אני מחפשת חברות שאני יכולה להיעזר בהן ולא רק ההיפך..
הגיוני לגמרימכחול
❤️
וואי בא לי להיות חברה שלך!!רקלרגעכאן
למרות שאני בשלב הטיטולים עדיין

פשוט כי אני מבינה אותך ממש
וגם לי חסר ויש געגוע בלב
לחברות ..כמו שהיה פעם ברווקות...לשיחות נפש עמוקות
לכיף יחד להקשבה
משהו שלא קורה ביברויות של נשואות

ומזדהה עם הרבה ממה שכתבת אפילו שיש לי ''רק ''חצי ממספר הילדים שלך אולי(לא יודעת בדיוק חח)

אבל .. יש דרך לגעת חזרה בעצמך
כי כשאת תהי מחוברת לעצמך שלך
אז הכל ירגיש אחרת.

בכנות מתוך המקצוע שלי -עובדת בתחום טיפולי.. רואה שזה ממש מדהים כמה תזוזה וחיות יש לנו מלהתחבר חזרה לא י שלנו ולרצונות ולחלומות שלנו.

יש לי גם המלצה על מאמנת מקסימה שמתעסקת בדיוק עם נשים בשלב המעבר- בדיוק מה שתארת. .ההתמקמות מחדש אחרי שהילדים קצת גדלו..
ממש צודקת!באר מרים
נראה לי שאני ממש צריכה לקחת יום חופש ולצאת ל"נופש" עם עצמי כדי להתבונן ולקבל כמה החלטות פנימיות לגבי החיים שלי..
למצוא חברות זה מורכב ולוקח זמןoo
אבל אפשר בתור התחלה למצוא ספורט אהוב ולעשות אותו באופן קבוע אפילו לבד.

למצוא תחביב שאפשר לעשות לבד אפילו בבית אומנות כלשהי/ קריאה/ צפייה במשהו

וגם אם לא ברור לך מה מענין אותך, אפשר לנסות, ואם הולך טוב אז להמשיך.

לבילויים באמת באסה לצאת לבד. לי היו שנים בלי משהי לצאת איתה, אח״כ התחלתי לצאת עם אחותי וגם מצאתי קצת חברות
ספורט זה לא הצד החזק שלי.. 🥺באר מרים
ואולי לכן גם המשקל שלי בהתאם..

אבל כן. צריכה לחזור למצוא מה אני רוצה לעשות כתחביב..

אני באמת ממש אוהבת לקרוא אבל זה שואב אותי וגוזל ממני זמן יקר..
זו בדיוק המטרה של תחביבoo
לשאוב ולמלא את הזמן בהנאה שלך
וואו אלופה שאת🥰🥰🥰מותק 27
מזדהה איתך בחלק ממה שכתבת- בעניין החברות..
היו לי מלאא חברות, מכל רחבי הארץ, והיום, מה נשאר.. כלום כמעט.. אולי אחת שגרה בעיר לידי, אבל גם לא קשר יותר מידי.. שיחה פעם ב...

גם מתגעגעת לתקופות האלו של השחנשים עפ החברות שפתאום כל אחת במקןם אחר במצב אחר- רווקות, נשואות עם ילדים בלי ילדים וכו..

והגיעו הילדיפ כמו שאת כותבת, ואז מוצאת את עצמי בשלב הזה של הטיטולים-הנקה- הריון ומה שביניהם...
אמנם נכון, אני עובדת ובמשרה מלאה ויש שם חברות, אבל לא הסגנון שלי מבחינה דתית.. כמו שאת אומרת על השכנות.. מבינה אותך ממש.. שכנות, אין בכלל מה... לא מצאנו עדיין פה באזור..
הכרתי חברה אחת ממש התחברנו ובסוף הם עברו לעיר אחרת באזור אחר בארץ אז נשאר קשר טלפוני..

גיסות? אין.. כלומר יש לבעלי אחות אחת אבל לא מתראים איתה ולא מדברים כי אין לה אפשרות להודעות בטלפון...

אחיות שלי? כל אחת בעולם משלה... עכשיו הקטנה מתגייסת, אחת רווקה עוד לא מצאה את עצמה, ועוד אחת נשואה כרגע בלי ילדים עדיין, בעזרת ה'. אז כל אחת אמנם במקום שלה בחיים, אך אנחנו כן בקשר..

וממש מפחדת להגיע לשלב הזה שפתאום אין ללכת לגן משחקים, אין גינה משותפת כי כבר יגדלו הילדים.. ואז ... איזה חברות יהיו? אני כאילו במחשבות כבר שם....
ממש ממש..באר מרים
וגם..

החברות שלי כאן בישוב גם הן גדלו והתפתחו, וכשאני מתבוננת על ה"קבוצה" החברתית של האימהות שהתאימה לי לפני עשר שנים ושלכאורה הן עדין החברות שלי גם כיום אני פחות ופחות מוצאת בהן ענין..

מרגישה שהן קבוצת ה"ותיקות" בישוב, ויש בהן משהו שמתפרש אצלי כקצת "סנובי" ביחס לנשים אחרות שקצת פחות ב"שטנץ" של הישוב.. וזה פחות ופחות עושה לי חשק להיות שייכת אליהן..

מצד שני, אם לא הן אז מי כן?
אני חושבת שהלכת לאיבוד כי אין לך מקור להתמלא ממנו בעצמךהמקורית
את מרגישה ריקה ושאת כל הזמן במקום שאת צריכה לתת, בין אם מתוקף תפקידך כאמא או כאשת הרב או המתחזקת הבית או של הדברים האחרים, וממה את מקבלת כדי להתמלא בעצמך? כי בין שלל תארייך נמצא גם האינדיבידואל שאת, באר מרים, שטובע בתוך ערימות הכביסות, הניקיונות, הקניות, הבישולים, והשגרה והמחויבות המבורכת מאוד אך שוחקת באותה מידה.
את נמצאת בשלב של חיפוש. וזה טוב שאת עושה את זה עכשיו. (שלא לומר חבל שלא קודם)
את צריכה זמן עם עצמך לחשוב מה יעשה לך טוב. אפילו לנסות ולשלול כל מיני אופציות עד שתגיעי לדבר הזה שאת מרגישה שהוא רק שלך, שמאפשר לך להתחבר לעצמך בחזרה ולמלא את הצורך הזה.
אל תכבי הצורך הפנימי הזה כי את לא מצליחה לדקור את הנקודה או כי יש כרגע כל מיני כשלים טכניים בדרך כמו זמן פנוי, זה יבוא על פתרונו ברגע שתביני קודם מה את צריכה.
כל מילה.באר מרים
כמו שכותב הרב קוק:
"ראשית התשובה - שישוב האדם אל עצמו"..

אז אני צריכה להתחיל את הדרך לשם..
אבל קצת מפחיד לראות מה אגלה בדרך..
כנראה שאני צריכה להיפרד מהרבה עטיפות שעטפתי את עצמי בהן לאורך השנים וכבר לא שייכות לי..
ברור, זה תהליך נפשי ומעשיהמקורית
לאט לאט ❤️
כתבת כל כך נוגעאורוש3
ומרגישה כמוך הרבה פעמים למרות שאני רחוקה שנות אור ממספר הילדים. פשוט טובעת בין הבית לעבודה. ולצערי דווקא אצלי הזוגיות הכי נדחקת. ואת עצמי שכחתי גם רוב הזמן. אין לי המלצה חכמה במיוחד. אז חיבוק. הלוואי שלמישהי תהיה עצה חכמה.
תודה על החיבוק.. שמחה שנגעתי..באר מרים
וממש אל תזניחי את הזוגיות!!!
זה העוגן הכי חשוב ומשמעותי לאורך השנים..

בסוף, לטוב ולרע, שניכם ביחד על אותה סירה לאורך ימים ושנים..
תודה יקרהאורוש3
אני ממש ממש זוכרת עמוק דברים שכתבת. אני פשוט לא מצליחה ליישם. שנינו עובדים טרפת.
וואו.מזלטוב
אז קודם כל חשוב שתשמעי את עצמך כמה שהחיים שלך מלאים, מלאים בחיי המשפחה שהקמת, ועוד מעט (הזמן עובר מהר..)הם יתמלאו בכלות ובעולם שלם שיעסיק אותך.
זה מופלא. ונפלא. ועולם שלם.
חוץ מזה. אני ממש כן חושבת שטוב שאת עוצרת וחושבת על עצמך!! אבל אל תפלי מהמחשבה הזאת, נראה לי שרוב הנשים מגיעות לנקודה הזאת בחיים אחרי המרתון של גידול הקטנים שואלות, היי מה קורה איתי.
לא סתם רואים הרבה נשים בשלב הזה שמתחילות ללמוד פתאום... ((אני מכירה שתי נשים נפלאות שקצת אחרי השלב שלך למדו סיעוד ונהיו אחיות))
ומהמקום הזה של המודעות העצמית, את רק תצמחי...
תעשי חשיבה עמוקה מה ימלא אותך ולאן את שואפת ואז עופי על זה..

בהצלחה יקרה
דוקא הקטע של הכלות העתידיות ממש ממש מלחיץ אותי..באר מרים
קוראת את כל השרשורים של התלונות על החמות וחושבת לעצמי מה יאמרו עלי הכלות שלי..
הרי הבית שלי תמיד מבולגן, ורועש אצלנו.. והבית יחסית קטן.. והרבה אנשים..
ולכי תדעי מה עוד יםריע להן..
ואיך אדע לבנות מערכת יחסים עם מישהי שקטנה ממני ב25 שנה ולגמרי שונה ממני..
ואיך אדע להיפרד נכון מהבנים שלי ולתת לאישה אחרת את זכות הקדימה בחיים שלהם..

אני מאוד יודעת לאן מעניין אותי להתפתח הלאה מבחינה מקצועית..
אבל עוד יקח לזה כמה שנים.
וזה לא יתן מענה לצורך החברתי שלי וגם לי קשור לרצונות ולזמן הפנוי שלי..
וואי כל-כך מזדהה עם התהיות והחששות שלך לגבי הכלות העתידיותקמה ש.
בס״ד

בע״ה...

זה נפלא שאת יודעת לאן את רוצה להתפתח מקצועית, זה כבר ענק!! האם יש צעד כלשהו לקראת זה שאת יכולה לעשות כבר עכשיו?
צעדים ממש קטנים..באר מרים
אולי עוד חמש שנים כשהילדים באמת יותר יגדלו אוכל באמת לעשות שינוי..
הייתי מתחילה מלאמץ תחביבמיואשת******
אוף כואבת לי היד ואני כותבת כל מילה בקושי רב
סליחה על התמצות
תתחילי בקטן
משהו אחד שבא לך
תחפשי ותתענייני
ותתחילי
לאט לאט זה יבוא
את נשמעת לי מאד נורמלית וזה קורה לכולן בשלב כלשהו, אולי קרה לך מאוחר יחסית כי היית עסוקה בה
אכן כן..באר מרים
הבעיה אני טיפוס די רציני ודוסית ותחביבים כל הזמן מראים לי כמו בזבוז זמן..

צריכה פטיש על הראש בנושא הזה..
אז אולי תחביב שמחובר לקודש או לאידיאליםלהשתמח
לדוג'
אם לצייר- אז לעטר פסוקים
אם לקרוא- אז ספרים על דמויות מופת שנותנים השראה
אם לנגן- אז ניגונים מרוממים
קודם כל קבלי פטיש!מיואשת******
דבר שני יש תחביבים שיוצאים מהם דברים שימושיים ואז זה ממש לא בזבוז זמן
למשל נגינה- להכניס מוזיקה הביתה זה נפלא
רקמה- יכולה למשל מפית לחלות
סריגה- כובעים וצעיפים לילדים
אלבומים דיגיטליים- תוצרים מעלפים הילדים מאושרים
שיעור תורה- ממלא את הנפש ומאפשר להעניק הלאה חוסן רוחני
התעמלות- עושה מצב רוח ובריא לגוף

בעצם קשה לי לחשוב כרגע על תחביב שהוא בזבוז זמן , באמת מהכל יוצא דברים טובים ממש
תודקת..באר מרים
יש לי רעיון בשבילךמכחול
מה עם התנדבות?
יש אישה יקרה שצריכה עזרה. אמא למשפחה ברוכת ילדים, אשת רב, מטפלת בבית מלא פעילות 24/7, ועוד עובדת מחוץ לבית. הכל טוב, רק שמישהו צריך לדאוג לאישה עצמה, כדי שיהיה לה כוח, בשבילה ובשביל כל אלו שתלויים בה.
צריך להקדיש לה זמן, לשמוע אותה, לראות מה היא באמת צריכה, ולשדר לה שהיא עצמה חשובה.

תוכלי לפנות לזה זמן? זה יהיה ממש חסד עם אישה יקרה יקרה!
איי איי איי. גאונה 💕מיואשת******
🤣🤣🤣באר מרים
מתואמת
שכחת להוסיף שהאישה הזו זקוקה ל"ריפוי בעיסוק", ושלא יזיק לה לעשות קצת יצירות וכדומה, אפילו אם הן לא שימושיות בעליל
וואו... השארת אותי פעורת פה ומחשבה עם כל מה שתיארת...מתואמת
מזדהה קצת עם חלק מהדברים. אבל רק קצת. ולו רק כיוון שאני בהחלט יודעת מה אני רוצה לעשות עם הזמן הפנוי שלי - אם נופל לידיי כזה.
נשמע שבזה את צריכה להתחיל. למצוא לעצמך תחביב או משהו אחר מעבר לבית ולילדים. אולי אפילו ללכת לאימון אישי בשביל זה. (ועצם זה שתפני זמן לאימון האישי - כבר ייתן לך מקום לעצמך...)
מה שכן - אני לא חושבת שאת צריכה לחוש שהלכת לאיבוד בכל השנים שבהן גידלת ילדים. זו פשוט הייתה מהות מסוג מסוים. והגיוני שעכשיו תחפשי לעצמך מהות חדשה. אנחנו בני אדם, לא חפצים שאינם משתנים, אנחנו לובשים ופושטים צורה כל הזמן, וזה בסדר שנשנה כיוון ודרך חיים ואפילו אישיות.
ובעניין החברתי - יכול להיות שקבוצות וירטואליות (עם מפגשים ממשיים מדי פעם) של נשות רבנים יוכלו להתאים לך? מניחה שתוכלי למצוא משהו כזה... (ואולי-אולי אוכל לעזור לך בזה - בעלי מכיר קבוצות כאלה של רבנים...)
בכל אופן, בנושא הזה אני באמת מעריצה אותך (ואני מקווה שזה בסדר שאני אומרת את זה...) אני לא הייתי מסוגלת לעמוד במקום של "רבנית"... והודעתי את זה לבעלי, ולכן אנחנו נשארים במקום מרובה-הרבנים שלנו, שבו בעלי לא יכול להפוך לרב אף שיש לו פוטנציאל...
בהצלחה במציאת עצמך ובהוצאת עצמך מ"איבוד"!
תודה! אבל..באר מרים
פחות מחפשת מפגשים וירטואליים..
יותר מחפשת קשרים אחד על אחד אמיתיים.

וכן. שונאת להיות "אשת הרב" ולגמרי מבינה אותך..
מוכנה לגמרי לוותר על זה בחיים שלי..

השאלה אם יש סיכוי למצוא קשרים כאלה באזורך...מתואמת
לפעמים הווירטואלי יכול לספק מעט כשאין קשר ממשי... אבל אולי זו רק אני
את נשמעת אישה כלל ישראליתאמונתיך

את מתארת את עצמך כמו הכח של חוה אמנו- את מחיה את הסובביך אותך וזה מהות חייך.

זוגיות, ילדים, קהילה, אידיאלים.

ובעצם כל אלה זה את. את הרבה מעבר לתחביבים ולטיול המהנה. את נהנית כשהאחרים נהנים וטוב לך

כשטוב למשפחה שלך. והשאלה שלך היא בעומק מה עבודת ה' שלך כרגע? אחרי שהתחתני ואחרי שהילדים גדלו

(אבל יש לך עוד קטנים...) ואחרי שביררתי את האידיאלים שלי ואת הדרך שלי בחינוך הילדים...

בנקודת זמן הזאת בעצם נשארתי לבד?

תחביב או ספורט זה מדהים ואפילו חובה, אבל לא ממלא את שאלת המהות.

במקומך הייתי מתחילה סדר לימוד אישי במשהו שדרכו תתברר לי נקודת החסר שלי.

לדוג' מסילת ישרים, נתיבות שלום, ללמוד על בית המקדש, ספר אחר באמונה או במחשבה שתעורר בך את נקודת המהות. 

אומרים שאת התשובות מוצאים בתוך הלימוד תורה.
או רעיון אחר למצוא חברה שהיא פחות או יותר בשלב שלך בחיים ולעשות איתה חברותא בנושאים האלה.

ולברר את המהות שלכן בתקופה הזאת. 

ממש התחברתי! כ"כ אמיתי נכון!!!אם מאושרת
יש בעולם המערבי ( פוסט מודרניזם?)
מחשבה מוטעית שחילחלה אלינו שהאני היא ישות עצמית.
זה ממש מדהים שאת כותבת שבעלך הוא ה"חברה " שלך- זה ממש אידיאלי. -( יש על זה פירוש יפה- "אשת חבר",אבל אני לא זוכרת בדיוק)
כשאת מנסה לחשוב על תחביבים/חברות ואין לך זמן- אולי אין סיבה לחשוב מחשבות חסרות אחיזה במציאות?
תסתכלי על מה שאת מלאה בו כל היום- אני תמיד נדהמת מההכלה שלך של הילדים מתפעול הבית- אז את יכולה להגדיר לך תחביבים מתוך זה-
סתם דוגמא- במקום לחפש תחביב חיצוני-" אני אוהבת לצלול ולחפש אלמוגים" תמצאי אצלך - " אני אוהבת לשבת עם המתבגרים שלי לשחנ"ש לילי"."אני אוהבת ללכת לקורס אומנות ופיסול בפימו" תגלי שאת מכינה עוגות מיוחדות...
ועוד מחשבה - שחשבתי על עצמי- אני לא מכירה אותך כדי לדעת אם מתאים לך- כשעוברים תקופה קשה/עמוסה מסיקים מסקנות מתוך חולשה ולרוב הן לא נכונות.
אולי את צריכה עכשיו לנשום קצת אוויר לעצמך להתרענן ואז לפקוח את העיניים ולראות סביבך איזה עולם מדהים הקמת סביבך?
בטח תמצאי חברות ותחביבים שכן יש לך.
את נשמעת אשה כ"כ מיוחדת שנראה לי שמכל הנשים שפגשת בחייך בוודאי היו כמה חברות שראו את המיוחדות שלך ושמרו על קשר, ומבחינתי קשר זה גם הודעה פעם ב-... שיחה לעיתים רחוקות,אבל הידיעה בנפש שיש מישהי שאוהבת אותך ואת חשובה לה שומרים על קשר רחוק.
הרי במילא אין לך זמן עכשיו- אז כשתגיעי לשלב הזה יצא כבר שתשמרי על קשר יותר תדיר.

מסכימה מאןד!באר מרים
את נוגעת בנקודה די שורשית ואמיתי.

אני חייבת לחזןר ולמצוא את הנקודה שמחייה אותי בלימוד תורה וממנה לחזור להיבנות..

ולוקחת לתשומת ליבי את הרעיון של החברותא..
קשה לי לחשוב על מישהי מתאימה אבל אולי תהיה לי הפתעה..
אם תרצי פשוט תשאלי, אני בטוחה שיהיו פה בנות שישמחונפש חיה.
להיות חברותא איתך
חשבת על חברותא עם מישהי שמחפשת להתחזק?מיואשת******
שמעתי שיש מיזמים טלפוניים כאלו
ויש לך המון המון מה לתת. ונתינה זה אחד הדברים הממלאים את הנפש ומביאים שמחה לחיים
סתם רעיון
אכן רעיון..באר מרים
מצטרפת לרעיון, מצרפת קישור מתאיםבארץ אהבתי
https://www.karovelay.co.il/%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9C%D7%9E%D7%93-%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94/
מיזם מהמם של התאמת חברותות, בקישור פה ממלאים את הפרטים, די מהר מתקשרים אלייך ושואלים אותך מה את מחפשת ומתאימים חברותא מתאימה ללא תמיד מוצאים חברותא מיד, אבל הם זוכרים ומוצאים..).
וואוקמה ש.

בס''ד

ממש העברת לנו את התחושות! חיבוק באר מרים המדהימה!

אני הקטנה רק רוצה להגיד לך: ''אל תבהלי''.

התחושה היא חזקה ומטלטלת.

אבל יש בה משהו נורא בריא.

זה כמו מחשב שעבד יופי עם תוכנה מסויימת.

ועכשיו הגיע הזמן להתעדכן ולהשתדגר לגרסה חדשה יותר, שיותר מתאימה לפונקציות החדשות שהוא נדרש לבצע.

אני חושבת שהתחושה הזאת באה לומר לך שמה שהיה נכון ומעולה בשבילך עד עכשיו כבר פחות עדכני.

ושהגיע הזמן להתקדם לגרסה הבאה של החיים שלך.

ובעיניי זה נפלא שזה תופס אותי סביב שנות ה-40 לחייך, ולא 10-15 שנים אח''כ (כמו שקרה לקרובת משפחה אהובה שלי שגם הייתה עקרת בית רוב שנות חייה).

נראה לי שמהרגע שתצליחי להרגיע את הבהלה הזאת שאוחזת בך,

כשתזכרי כמה את מדהימה על כל מה שבנית (לא אומרת ששכחת, אבל נשמע שהערב זה טיפה נדחק לך הצידה)

כשתזכרי שהחיים תמיד דינמיים, תמיד בתנועה, ועוד יותר בדור כמו שלנו

כשתסכימי להאמין שלא הגעת למבוי סתום חלילה, אלא שאת רק בפתח של התחלות חדשות ומרגשות

--

אז כבר תמצאי את הדרכים להתחבר בחזרה לקולות הפנימיים שלך (אלו שאת כבר לא שומעת אותם כרגע)

ושכבר תמצאי את השבילים שיעזרו לך ליישם ולהגשים את כל מה שלא ממש היה לו מקום עד היום.

את ממש-ממש צעירה ובע''ה כל החיים עוד לפנייך, וזאת בשורה מאד מרגיעה ומשמחת 🤗

יש לי ביטחון גדול מאד שעוד תמצאי את עצמך בחזרה, ושזה יהיה מדהים בע''ה.

חיבוק גדול יקירתנו ❤

תודה רבה על האמון, קמה..באר מרים
זה בהחלט כמו לפשוט צורה וללבוש מחדש..
תודה ענקית לכולן!!באר מרים
היתה כאן הערב שעת השכבה קשה וארוכההההההה.

עייפה מכדי להגיב לכל מה שנאמר.

אמרתן דברים חכמים.

אשתדל בע"ה להתייחס באופן מפורט מחר.

שוב תודה!
נוגע כל כך! כתבת מיוחד וממש התחברתי לתחושות.אמא שמחה????
חשבתי על 2 עניינים:
1. למצוא תחביבים כיפיים ואפשריים. מהכנת עוגות/פוטיפרים וכד', דרך סריגה או תמונה מחוטים, או עבודה בעץ- שנותנת אויר בעיני.
2. לא פחות חשוב מכך, לנסות למצוא בקהילה חברה או שתיים שרואה *אותך* כאדם, כאשה, ולא רק אותך בתפקידך, ואיתה- להעמיק את הקשר.
אותי מצאה מישהי כזאת, וזה נותן הרבה!
כל הכבוד לך על הכל, ועל המודעות!
בהצלחה!
אכן..באר מרים
בעיקר מה שאמרת על חברה..

אבל זה קשה לי פתאום להתחיל לחפש..

במיוחד שאני פחות באה במגע יומיומי עם נשים בקהילה כרגע.. אז יש פחות הזדמנויות..
כתבת כלכך נוגה ומדויקמתחדשת11

חיבוקים
וואו... תארת אותי ממשסבלנות 12
מזדהה כל כך גם אם הפרטים קצת שונים... זה נושא שמטריד אותי ותהיתי מה יהיה בעוד כמה שנים... מרגישה שאשאר לבד
חיבוק..באר מרים
ממש כואב לי מה שכתבתאורחת רבתא

שאת נותנת לילדים שלך ללכת רק לאנשים שאוכלים את אותם ההכשרים כמוך. כאילו הכשרים שונים הם טרף ומי שאוכל אותם לא ראוי להיות בחברתך. ככה בדיוק עם אחד הופך להיות אגודות אגודות.

לדעתי ההערה הזו לא רלוונטית וממש לא במקוםהמקורית
כאילו סליחה, אבל מה הקשר בין מה שהיא פתחה עליו בשרשור למה שאת כותבת כרגע? או איך זה לצורך העניין עונה לה למה שהיא כתבה?
הערה ממש לא במקום.מתואמת
אפשר להיות חברים של כל עם ישראל, גם בלי לאכול בדיוק את אותם מאכלים ואותם הכשרים.
בכל אופן, השרשור הזה נועד בשביל לשתף בקושי ולקבל תגובות מכילות. תגובות מהסוג הזה הן לא קשורות ולא מכילות ולא עושות טוב.
מלבד זאת, מומלץ להיות יותר פעילה בפורומים הרלוונטיים ובצורה רלוונטית לפני שמתערבים בשרשורים של אחרים. (מעיון בכרטיס האישי שלך נראה שעיסוקך העיקרי הוא בדיקות גנטיות.)
זה לא העיסוק העיקרי שלי אלא העיסוק העיקרי בניק הספציפי הזהאורחת רבתא

אין איסור, זה פורום פתוח בסופו של דברמתואמת
אבל זה בהחלט לא ראוי ולא במקום.
ומעבר לביקורת..באר מרים
תחשבי שאת רוצה שהילד שלך ילך לחבר אחרי הגן וכמובן שיתנו לו שם צהריים - את באמת לושבת שזה מתאים עם משפחה שממש לא מקפידה על אותם הכשרים? וצריך להתחיל להסביר על כל מןצר, או שהילד שלי יאכל רק לחפ?

וגם אחרי הצהריים הרבה פעמים בתמימות מחלקים לילדים שמתארחים ממתק, עוגיה אי דוקולד - ומי שלא מקפיד על הכשרים מהודרים זאת ממש בעיה ויוצר חוסר נעימויות..

הרבה אנשים יעלבו אפילו אם אשאל אותם על ההכשר, ואני ממש לא מתכוונת לתת לילדים שלי לאכול משהן לא בהכשר.. אב זה אכם יותר חסם חברתי..

באמת חבל שזה לא פשוט יותר..
אם אנשים היו מקבלים בקשה להקפיד על הכשר מהודר באותה פשטות כמו בקשה להימנע מבוטנים בסביבת ילד אלרגי זה היה יותר קל..

ומצד שני, כמובן שיש את חוסר הרצון להכביד ולהטריח במיוחד..

אז בבקשה נסי לדון לכף זכות לפני הביקורת!!
מבינה אותך מאודמנסה לעזור

וחושת שגם אהיה במצב כזה בהמשך.

יש לי חברה אחת טובה מהתיכון אבל פחות יוצא לנו לדבר לאחרונה כי היא אחרי לידה ופנויה יותר בבקרים כשאני עובדת..

ושאר החברות אלו שכנות שיוצאות איתי יחד לגינה לפעמים..

וגם אני סוג של אשת רב אבל לא מצליחה עדיין להגיע לבית הכנסת... חוץ מהחגים וכאלה.

מה שכן- יש לי אחיות

ובמיוחד אחות אחת קרובה שקטנה ממני בשנה וגם גרה ליד..

יש לך אחיות?

או אפשרות ורצון לפתח קשר עם חברות מהעבר?

זהו שלא ממש..באר מרים
היחסים עם אחותי ממש ממש מורכבים..
ועם הגיסות שלי ממש לא קרובים..
אוישמנסה לעזור

מאחלת לך שתמצאי חברה טובה כלבבך.

וסתם תדעי שאני מאוד מאוד אוהבת לקרוא תובנות שלך ואת מה שאת רושמת. את נותנת כאן המון עצות מחכימות.

הלוואי שהיתה לי חברה כמוך

בלתק, אולי הייתי מתחילה משיעור אחד קבוע או חוגחילזון 123
יכןל להיות שזה צריך להיות הכיוון..באר מרים
שלחתי לך מסר. בהצלחה!!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בכסלו תשפ"ב 14:50
...
אולי תבואו לגור ביישוב שלי??באר מרים
ואז יהיו לי הרבה חברות מקסימות!!!

ותודה גם לכל מי שכתבו לי באישי..
הלוואי !נפש חיה.
לחדש קשרים עם חברות מפעםתהילה 4
אני אומנם מעט יותר צעירה ממך אבל אני מרגישה שהחברות מימי הנעורים הם החברות שמכירות אותך כמו שאת. בלי כל המעטפת של ה"תפקידים". אז ברור שצמחת והשתנית- גדלת. אבל זה יתחיל בפגישה של העלאת נוסטלגיות ויעבור למשהו שמלווה את היום יום. סביר להניח שרוב החברות שלך בדוק במקום שלך. ילדים שגדלו, יותר פניות ובשלות וסביר להניח שגם הן מחפשות את אותו הדבר.
ו- כן אני מדברת מניסיון ואחרי כמה שנים שלא דיברנו בכלל ופתאום (התודות לוואצאפ) התחלנו להיפגש פעם ב... ולדבר ופתאום. כן. יש מקום שבו אני זה אני.
זה רעיון ממש נחמדמיואשת******
וואלה זה רעיון..באר מרים
^^יוקי
גם אמא שלי כמוך כל השנים היתה סביב בית עבודה ילדים ולא מצאה זמן לשום דבר אחר (חוץ מחברות בגני השעשועים ) ולאחרונה התחילה לחדש קשרים עם חברות שהיו לה מהאולפנה ורואים איך זה ממלא אותה ומשמח אותה. אז זה לא חברות אינטנסיבית כזו כי מן הסתם כל אחת גרה במקום אחר ודי עסוקה אבל הן מקיימות מפגשים של ״החבורה״ שלהן כל כמה זמן ולה יש באופן אישי קשר יותר צפוף עם נשים מסויימות משם
גם אני חידשתי קשר עם 2 חברות מהאולפנאאורי8
חידשנו את הקשר לפני כמה שנים, היינו חברות טובות באולפנא ובשנים הראשונות של הנישואין, אחר כך היו כמה שנים שלא היינו כמעט בקשר.
כשאנחנו נפגשות פעם בהמון זמן, אנחנו לא מפסיקות לדבר, באמת מרגיש כמו קשר של נעורים, המון צחוק, וחיבור מיוחד, אפילו שהתפתחנו לכיוונים שונים בחיים. וגרות רחוק אחת מהשניה.
וואו. איזה תחושותמטילדה
רק שולחת חיבוק♥️♥️♥️
יקרה,חדשה ישנה
כתבת כל כך כנה ואמיתי...
יכולה קצת להזדהות, שהיו לי חברות ממש טובות, בסגנון שלי עד לחתונה, הכל נמחק לצערי.
אח''כ החברות היו מהלימודים, לא תמיד בסגנון שלי, אבל זרמתי עם זה, כי הן מי שהיו לי מבוקר עד ערב.
אח''כ החברות היו מהעבודה, לא ממש הסגנון שלי , תמיד הייתי הדוסית... אני זורמת בגדול גם עם אחרות, אבל תמיד בלב חסר לי חברה שתדבר איתי על דברים רוחניים, עמוקים... זה נחמד לדבר על בישולים וטיטולים אבל זה לא ממלא.
העניין הוא שבאמת אין לי זמן לחברות, וגם אין לי, ואני עסוקה כ''כ בבית- עבודה וכו'.
עכשיו אני בחופשת לידה, ב''ה מרגישה טוב, פתאום שואלת את עצמי מה הייתי רוצה לעשות עם עצמי? מה התחביבים שלי? מי החברות שלי? ואני כל כך מבולבלת, כל כך מזדהה איתך בקטע של לעשות מה שהילדים אוהבים, מה שהבעל, ההורים.... מה אני אוהבת? לא יודעת! פעם מאוד אהבתי אומנות, עכשיו אני מרגישה שאין לי את זה כל כך כמו פעם ובעיקר אין לי סבלנות. וכשבא לי ללמוד משהו, הקשב והריכוז ממני והלאה.
וגם אני אשתו של.... וזה קצת מעצבן לפעמים, צריכה להיות מייצגת כזאת...
אין לי ממש עצות, רק התרגשתי מהכנות ובאתי להזדהות.
מרשה לי לספר את זה קצת אחרת?בארץ אהבתי
את כותבת כל כך יפה, וכל כך נוגע, אבל אני רוצה רגע לנסות לספר את הסיפור שסיפרת במבט קצת אחר.
כי איך שאת מספרת את הדברים, זה נשמע שמה שהיה עד עכשיו היה טעות שהובילה אותם למקום לא טוב. שרק פעם היית 'אני', ולאט לאט נעלמת.
ואני רוצה להציע לספר את זה קצת אחרת. אני מנסה לכתוב כאילו במילים שלך, מקווה שאני מצליחה לדייק, את יכולה לתקן או לשנות, או לכתוב לעצמך מחדש…

פעם הייתי צעירה.
והיו לי הרבה חברות.
והייתי מאוד פעילה בהמון תחומים.
והיו לי המון תחביבים,
וחלומות, ודיעות, ואידאלים..

ואז התחתנתי.
והיינו אנחנו. זוג צעיר.
הרגשנו על אי בודד.
והיו החלומות שלנו, האידאלים שלנו, וביררנו המון את הרצונות והדיעות שלנו.
ולא היה לי הרבה מקום ופנאי לאף אחד אחר וגם לא לעיסוקים פרטיים.
אבל התחלתי להגשים את התפקיד שלי כרעיה, הייתי שותפה בבניין חורבה מחורבות ירושלים.

ואז הגיעו הילדים.
שהקב"ה שלח לנו אחד אחרי השני, בהרבה ברכה, ועם כל הקושי אפשרנו לברכה הזו להגיע ולמלא את הבית שלנו בעוד ילדים, וגם כשהיה קשה, שמחנו בכל ילד שנולד.
ותמיד הייתי בהריון או בהנקה או שניהם ביחד.
ורוב הזמן לא עבדתי אלא הייתי בבית עם ילד.
או שניים. או עם בטן… ומילאתי את התפקיד שלי בבניין עם ישראל, והשקעתי בחינוך הילדים בדרך שהאמנתי שהכי טובה להם.
והחברות שלי היו האמהות של החברים של הילדים שלי.
ונפגשנו בגינה מפגשים אקראיים ודיברנו על גידול ילדים.
וככל שהיו לנו יותר ילדים בגנים או בכיתות משותפות - נהיינו יותר חברות. כי חלק ניכר מהקשר היה מסביב ל "מי יעזור לי להוציא את הילד בצהריים" ו"אצל מי אפשר להשאיר ילדים כשאני הולכת עם הגדול לרופא שיניים" וכדומה..
והאירועים החברתיים שלי היו: מסיבת סידור, וחומש, וחנוכה, וערב הורים, וערב אמהות, ושם פגשתי את ה"חברות שחי" ויכולנו לשוחח על הילדים וענייני התלמוד תוקה..
והמכנה המשותף העיקרי היה שותפות לדרך: הורים ששלחו לאותו תלמוד תורה, לאותם חוגים, הבתים שלהם היו מספיק "נקיים" בשביל החינוך שלנו, אכלו אותם הכשרים..
ומעט הזמן הפנוי שעוד היה לי הוקדש כולו לשימור הזוגיות.
האירועים והבילויים שלי היו ערבי נשים אקראיים בישוב, ולפי התוכן שהביאו לערבים האלה כך נראו חיי התרבות שלי..
וב"ה בזכות כל זה, היו לי חברות, והיו לי 'חיי תרבות', למרות העומס של הבית.

ואז הילדים גדלו, ועברתי לשלב חדש בחיים, ואני צריכה למצוא את עצמי מחדש בשלב הזה.
אני כבר לא יוצאת עם הילדים לגינה (שולחת אותם עם הבת הגדולה), אז יש לי פחות מפגשים חברתיים ספונטניים.
וגם מי שפעם הילדים למדו ביחד, היום כל אחד הלך לישיבה אחרת והחיים התפצלו..
וזכינו שהבנים שלי ב"ה "דוסים" כולם.. וזה גורם לנשים שהילדים שלהם סטו מהדרך להרגיש פחות קרובות, ופחות נוח לי להמשיך לדבר איתם על ילדים, בגלל הכאב שהפער הזה גורם להן.
וב"ה זכיתי שבעלי רב קהילה, אבל זה גם יוצר מורכבות כי יש לי גם תפקיד של 'אשת הרב', שגם גורם לנשים פחות לראות אותי כ'חברה'.

וגם הזמן שלי עדיין מלא בעיסוקים מבורכים של טיפול בבית - כביסות, בלאגן של הבית (של חיים וברכה ושמחה, אבל עדיין צריך לטפל בו). וגם הטיפול בילדים דורש הרבה התעסקות - שיעורי בית.. ואבחונים.. ורופאים.. ובעיות חברתיות..
ואין לי בכלל זמן לצאת בערבים לשיעורים או חוגים כי יש מתבגרים שצריכים את אמא במיוחד בשעות האלה..

ויצאתי לעבוד בחצי משרה.. ואפילו בסביבה דוסית.. אבל גם שם לא מצאתי באמת חברות, כי אלו שעובדות איתי צעירות יותר ונמצאות בשלב אחר בחיים, נושאי השיחה שלהן פחות מעניינים אותי..
ואני מרגישה שהרבה פעמים כששומעים על מספר הילדים שיש לי, זה גורם לאנשים להעריך ולהתפעל, אבל גם להתרחק קצת ולראות אותי כ'שונה', ולפעמים גם קצת לבקר.
ואני מרגישה שמצפים ממני להיות ה"מנוסה" וה"יודעת כל" וה"רבנית", ואני רוצה שיקבלו אותי כמו שאני, עם החולשות שלי ועם הקשיים שלי.

ןיש לי שכנות נחמדות בשביל להשאיל מהן חלב וביצים ואפילו לפטפט, אבל העולם הרוחני שלנו לא ממש משותף ואין לי קשר עמוק איתן..
וגם במשפחה אני לא מוצאת חברות. הגיסות שלי ממש לא לטעמי.
למדתי להסתדר איתם, אבל קשרים שטחיים של שלום שלום שלא נותנים לי מענה..
והמשפחות גדולות ורחוקות אז ממש כמעט שלא נפגשים..

ואני מרגישה לבד.
עברתי כל כך הרבה שינויים בחיים האלו, ואני מרגישה שאני צריכה להכיר את עצמי מחדש.
למצוא את החברות שמתאימות לשלב הזה בחיים שלי. לגלות מה אני באמת רוצה, מה אני אוהבת.

ב"ה יש לי את בעלי, אז אני לא באמת לבד.
אבל הוא לא יכול לספק לי את כל הקשרים שהייתי רוצה.
ואני רוצה שיהיו לי עוד חברות, חוץ ממנו.

ואני עוד מנסה להבין מה בעצם אני מחפשת. מרגישה קצת שהלכתי לאיבוד...

אני מרגישה שמאוד נתינה למשפחה, אני צריכה לגלות את עצמי מחדש.
שאלתי את עצמי אם הייתי יוצאת לנופש מה הייתי רוצה לעשות, והתשובות היחידות שעלו לי הן מה בעלי היה נהנה ממנו או מה היה לי כיף לעשות עם הילדים, אבל אין לי שום רעיון מה *אני* רוצה..
כנ"ל לגבי תחביבים, או חוגים, או שיעורים - אני ממש לא יודעת לענות על השאלה מה *אני* רוצה לעשות בזמני הפנוי.. (לא שממש יש לי כזה אבל בשביל השאלה..)

אז איך אני אלמד את עצמי עכשיו?
איך אני מוצאת את עצמי בשלב החדש הזה?

אני מקווה שזה בסדר ש'נכנסתי לפה שלך'..
פשוט רציתי להדגיש שבאמת כל כך שעשית עד עכשיו היה טוב ונכון לדעתו. והיית (ואת עדיין) עמוסה בעשייה ברוכה, בדברים של שליחות, במילוי התפקיד שלך בצורה הכי מלאה וטובה שאת יכולה.
והקושי שאת מרגישה עכשיו לא אומר שבמשך כל השנים האלו נאבדת לאט לאט. אלא שעכשיו את במקום שרוצה לגלות את עצמך יותר. החסר שאת מרגישה אמור להוביל אותך בעז"ה לבנייה של השלב הבא. אבל זה לא צריך להאפיל על כל מה שהיה עד עכשיו. ועל כל הטוב שקיים גם עכשיו, שאמנם הוא גם חלק מהמורכבות שהגעת אליה, אבל בסוף זה המון המון טוב וברכה.

ואני לא יודעת אם אני יכולה לייעץ, כי אני באמת לא בשלב שלך. אבל מצטרפת להמלצה על אימון אישי. זה ממש ממלא, נותן הסתכלות אחרת על עצמך, עוזר לגלות בך כוחות שלא הכרת, וגם מכוון לצעדים מעשיים כדי להגיע לשינויים שאת רוצה לעשות בחיים.
אם מעניין אותך הכיוון, אבל המחיר גבוה מידי, בדיוק ראיתי לאחרונה פרסום של מכללת כוונה, שאפשר לקבל אימון אישי של סטאז'רים (שבדיוק סיימו את הקורס) במחיר של 500 לכל התהליך. לא יודעת אם עוד רלוונטי אבל אפשר לבדוק - תהליך אישי מקצועי במחיר סמלי
וואו, עשית את זה נהדר!מתואמת
יש לך היכרות עם תחום הטיפול הנרטיבי?
תודה! לא מכירה את התחום...בארץ אהבתי
תקראי עליו קצת, נשמע מתאים לך... (אבל לא אנצל"ש יותר )מתואמת
תודה על השיקוף..באר מרים
אני מרגישה שאני פחות צריכה אימון ויותר פשוט צריכה להקדיש זמן לעצמי ולשבת עם זה בעצמי..
תודה רבה על השיתוף!באר מרים
פחות צריכה אימון.
יותר צריכה זמן לשבת על זה בעצמי..
מדהימה. אהבתי את ההסתכלות.לפניו ברננה!
אני חייבת לומר ל@באר מרים שכשקראתי את ההודעה שלה רציתי להגיד לה, שבדיוק גיסתי מעבירה אותי תהליך של אימון במסגרת לימודים שלה, וזה ממש פותח לי את הראש לגבי רצונות שלי, תחביבים, כוחות, יכולות..

ושזה שזה מעוגן בזמן של אימון בעצם מכריח אותך לקחת את הזמן הזה ולחשוב ולהתבונן.
אז אם את לא מצליחה לפנות את עצמך לשבת על זה עם עצמך אל תפסלי את האופציה..
זה גם יעזור לך לגלות תחביבים וחלומות.
כל העניין הזה של האימון נורא שונה ממה שדמיינתי אותו.

שולחת חיבוק ענק על התחושות ❤️❤️❤️
עונה מה שעוזר לי..אם_שמחה_הללויה
אני כל הזמן בבית ולא יושבת לרגע,
אבל יש לי אוזניות בלוטוס כאלה
ואני כל הזמן שומעת שיעורים,
בזמן שעושה כביסות, כלים וכו'
ככה אני מרגישה כל הזמן בהתפתחות ובלמידה.
ושהימים עוברים עם משמעות.

ולמצוא חברות טובות זה לא פשוט,
מזדהה איתך. ושולחת חיבוק❤
זה ךחות מתאים לי..באר מרים
אני ממש צריכה את השקט שלי ואת הזמן להקשיב לעצמי תוך כדי עבודות הבית..
תופעה רווחת לדעתירששאחרונה

וזה רק מעיד שעשית את תפקיד הרעייה והאמא בשלמות

כל הכבוד!! מצדיעה!! הלוואי עלי!!

את צריכה במקביל לפעול לפגוש חברות בגילך שכיף לך איתן

נופשי נשים למשל או לעבור לעבודה אחרת אם אפשר

לצאת לכנסים כאלו של נשים (הופעות הרצאות וכדומה)

חוג התעמלות לבנות גילך (ולא לנשים אחרי לידה...)

לבקש משכנה חביבה לצאת להליכה בקביעות

יש לך בטוח עוד שלל רעיונות כאלו, פשוט לקום ולעשות

בהתחלה זה יהיה מוזר ומביך ללכת לבד אבל לאט לאט את תמצאי חברה

איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיooאחרונה

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111אחרונה
טיפול ב"טיק" לילדהפלפלונת

לבת שלי בגיל 6 יש "טיק" ואני מנסה להוציא אותה מזה.

הטיק זה שנוגעת באף וזה לא נעים וכבר איזה שנתיים לא עבר.

חשבתי אולי לק או מדבקת לק יעזרו, אבל זה קצת יקר ולא ידעתי אם לא מזיק לציפורניים (לא מבינה בזה בכלל) ואם יועיל בכלל. או איזה משחק לאצבע. אשמח לעיצות.

עד כמה שאני מבינה, הערות לא עוזרותיעל מהדרום
לק"י

אולי הפוך....

אכן ראיתי שזה לא מועיל. מה כן יכול לעזור?פלפלונת
נראה לי שנוירולוג הוא הכתובתיעל מהדרום
אני לא ממש מבינה בזההשם שלי

נראה לי מה שאפשר לעשות,

זה לנסות להחליף את הטריק, למשהו אחר שפחות מפריע.

לא יודעת איך עושים את זה.

אפשר לפנות לנוירולוג.

ננסה נוירולוג בע"ה. אם יש עוד עיצות, אשמח.פלפלונת
את יכולה לפרט מה הטיק? כי לא בדיוק הבנתיקופצת רגע

איך מדבקות על הציפורניים יעזרו לנגיעות באף?

נראה לי שיש הבדל בין הרגלים לא טובים (כמו חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, גרוד גלדים וכדו') ובין טיקים ממש שהם הרבה פעמים נראים כתנועות לא נשלטות כל כך כמו מצמוצים בעיניים, העוויות מוזרות בפרצוף, תנועות חוזרות.

למה את מתכוונת?

כי אני חושבת שהטיפול שונה.

בהרגלים לא טובים ( כמו חיטוט באף), אפשר להסביר לילד את החסרונות של ההרגל( עושה פצעים בתוך האף ואז עוד יומיים מגרד, לא נעים להסתכל על זה וכו') ולהציע התנהגות חלופית או מקובלת חברתית( ללכת לכיור לקנח ולשטוף, להעסיק את האצבעות במשהו אחר כששמים לב).

אבל לגבי טיקים זה לא יעבוד, יש לי ילד שהיו לו תקופות של טיקים מתחלפים, לדעתי אצלו קשור לחרדה, אחר כך גם אובחן על הרצף אולי קשור. כאן שיחה ישירה לא תעזור והכי טוב להתעלם, ולנסות  להפחית חרדה ולעזור להרגע באופן כללי בלי קשר ישיר לטיק. ואולי באמת ללכת לנוירולוג להתייעץ...

אצלי הבן הנ"ל הצליח להפסיק או להפחית מאוד הרגלים לא טובים כשהבין את החסרונות שלהם והייתה לו מוטיבציה עצמית להפסיק. אבל טיקים לרוב עוברים מעצמם אצלנו אחרי תקופה... 

תודה על ההסבר והפירוט. אז אצלה זה הרגל.פלפלונת
הזמנתי כמה משחקים לידיים, מקווה שיעזור.
קודם כל - להתעלםחוזרתאחרונה

ככל שמתייחסים לזה יותר - זה יחמיר

אח''כ - בירור נוירולוגי

אם לא עוזר - פסיכולוגי / פסיכיאטרי

אולי יעניין אותך