בהתחלה הייתי אני.
והיו לי הרבה חברות.
והייתי מאוד פעילה בהמון תחומים.
והיו לי המון תחביבים,
וחלומות, ודיעות, ואידאלים..
ואז התחתנתי.
והיינו אנחנו. זוג צעיר.
הרגשנו על אי בודד.
והיו החלומות שלנו, האידאלים שלנו, וביררנו המון את הרצונות והדיעות שלנו.
ולא היה לי הרבה מקום ופנאי לאף אחד אחר וגם לא לעיסוקים פרטיים.
ואז הגיעו הילדים.
והיה לי עמוס. ממש. וצפוף..
ותמיד הייתי בהריון או בהנקה או שניהם ביחד.
ורוב הזמן לא עבדתי אלא הייתי בבית עם ילד.
או שניים. או עם בטן...
ןהחברןת שלי היו האמהות של החברים של הילדים שלי.
ונפגשנו בגינה מפגשים אקראיים ודיברנו על גידול ילדים.
וככל שהיו לנו יותר ילדים בגנים או בכיתות משותפות - נהיינו יותר חברות. כי חלק ניכר מהקשר היה מסביב ל "מי יעזור לי להוציא את הילד בצהריים" ו"אצל מי אפשר להשאיר ילדים כשאני הולכת עם הגדול לרופא שיניים" וכדומה..
והאירועים החברתיים שלי היו: מסיבת סידור, וחומש, וחנוכה, וערב הורים, וערב אמהות, ושם פגשתי את ה"חברות שחי" ויכולנו לשוחח על הילדים וענייני התלמוד תוקה..
והמכנה המשותף העיקרי היה שותפות לדרך: הורים ששלחו לאותו תלמוד תורה, לאותם חוגים, הבתים שלהם היו מספיק "נקיים" בשביל החינוך שלנו, אכלו אותם הכשרים..
ןמעט הזמן הפנוי שעוד היה לי הוקדש כולו לשימור הזוגיות.
האירועים והבילויים שלי היו ערבי נשים אקראיים בישוב, ולפי התוכן שהביאו לערבים האלה כך נראו חיי התרבות שלי..
ואז הילדים גדלו..
ואני כבר לא יוצאת איתם לגינה (שולחת אותם עם הבת הגדולה)
וגם מי שפעם הילדים למדו ביחד, היום כל אחד הלך לישיבה אחרת והחיים התפצלו..
והבנים שלי "דוסים" כולם.. ושל אחרים חלקם סטו מן הדרך ואני מרגישה שיש אמהות שכואב להן לראות את המשפחה שלנו.. ולכן גם לא מדברת על הילדים כדי לא להכאיב עם ה"צרות של הדוסים" שלי..
ובעלי רב קהילה אז אפילו אם אני טורחת ללכת לבית הכנסת אני פחות מגיעה לשם כחברה ויותר "בתפקיד" של אשת הרב..
ועדין עמוס.. ואפילו יותר..
ואין לח בכלל זמן לצאת בערבים לשיעורים או חוגים כי יש מתבגרים שצריכים את אמא במיוחד בשעות האלה..
והזמן שלי מתבזבז עם כמויות ענק של כביסות ובלאגן..
ושיעורי בית.. ואבחונים.. ורופאים.. ובעיות חברתיות..
ויצאתי לעבוד בחצי משרה.. ואפילו בסביבה דוסית.. אבל אני היחידה המבוגרת ועובדות איתי צעירות שרק התחתנו ונמצאות בשלבי טיטולים..
ופחות מעניין אותי נושאי השיחה שלהן..
ואני מרגישה בכל מקום שברגע שאני מספרת כמה ילדים יש לי כבר מסתכלים עלי כמו עב"ם ומתרחקים ממני..
סוג של תמהיל של ביקורת והערצה על גודל המשפחה שלי..
ואני אמורה להיות ה"מנוסה" וה"יודעת כל" וה"רבנית" - ואני ממש לא!!!
ואם אני לרגע משתפת בקושי או חולשה ישר אני מקבלת עקיצןת על מספר הילדים והצפיפןת שלהם.. כאילו שמי שיש לה שלושה ברווחים גדולים לא חווה שום קושי..
ןיש לי שכנות נחמדות בשביל להשאיל מהן חלב וביצים ואפילו לפטפט, אבל העולם הרוחנח שלנו לא ממש משותף ואין לי קשר עמוק איתן..
ונשארתי לבד.
אני לא יודעת מי החברות שלי.. והאם יש בכלל כאלה?
אני לא יודעת מה התחביבים שלי.. מה הרצונות שלי.. מה אני אוהבת..
ןהגיסות שלי ממש לא לטעמי..
למדתי להסתדר איתם, אבל קשרים שטחיים של שלום שלום שלא נותנים לי מענה..
והמשפחות גדולות ורחוקות אז ממש כמעט שלא נפגשים..
מרגישה ממש בודדה ושזה נופל על בעלי..
כי את כל הקשרים שאין לי אני מחפשת אצלו
וזה לא נכון ומעיק..
אבל אני כל כך לבד..
ואפילן לא יודעת מה בעצם אני מחפשת..
הלכתי לאיבוד כבר אמרתי?
שאלתי את עצמי אם הייתי יוצאת לנופש מה הייתי רוצה לעשות, והתשובות היחידות שעלו לי הן מה בעלי היה נהנה ממנו או מה היה לי כיף לעשות עם הילדים, אבל אין לי שום רעיון מה *אני* רוצה..
כנ"ל לגבי תחביבים, או חוגים, או שיעורים - אני ממש לא יודעת לענות על השאלה מה *אני* רוצה לעשות בזמני הפנוי.. (לא שממש יש לי כזה אבל בשביל השאלה..)
אז איפה אני ומה נשאר ממני?
ממש מרגישה שנאבדתי לעצמי..

אויש