טריגר פגיעה מיניתתוהה לי
אז זה נושא נפיץ.. ומקומם.. וכשקורה משהו מערער חשוב לדבר על זה ולתת לעצמינו לנכוח בקושי..
אני מדברת על הפרשיה של פגיעות מיניות הקשורות בשמו של סופר הילדים הידוע והיועץ החינוכי, השדרן, הכתב, שלא אכתוב את שמו כאן כי השרשור שלי אולי ייחסם, יש כאן משבר אמון ברמה האישית, הקהילתית, הציבורית, האמונית. הסערה מעלה תהיות רבות, שאלות, אולי בקרב נשים מסויימות גם יש הצפה של זכרונות קשים.
אותי זה פגש במקום שממש מתקשה לראות את החברה החרדית מתקשה לשים גבולות ברורים. מסרים של הוי דן כל אדם לכף זכות ולשון הרע לא מדבר אלי, הם יפים ונכונים, אבל כשמדובר בשורש הרע שיכול להמשיך לפגוע, חייבים לשים את כל הגבולות ובלי להתנצל. וכמובן להאמין לקורבנות ולתת להן את מלוא התמיכה, האהבה, האימון שהן לא קיבלו במשך כל השנים הקשות. אנחנו מגדלים דור שעליו אנו מנסים לגונן מפני פגיעות מיניות, ולא זו הדרך.
מזמינה אתכן לשתף בכאב שלכן
אני רק חייבת לציין שמדובר כולה בכתבה של עיתון הארץ. לא נעשהטליה כ
משפט
ככה שאפשר לקחת את הדברים בערבון מוגבל
יש כבר עדות של אשה שהזדהתה בשמה המלאתוהה לי
ועוד כמה עדויות בעילום שם, של נשים שהזדהו בפני נשים אמינות מאד בציבור. יש כוחנות גדולה שמופעלת על מי שמפרסם ידיעה כזו או אחרת. ניתנה בימה לשדרן להמשיך לשדר ברדיו כשעל ראשו מרחפות האשמות חמורות ביותר.
דבר נוסף כדאי לשמוע איך מתבצעת כתבת תחקיר עם כמה עדויות ולהפעיל חשיבה ביקורתית
איפה יש עדות?תמיד להודות
בפייסבוקתוהה לי
Ruth giatתוהה לי
חייבת לציין שזה ממש לא 'כולה'אין לי הסבר
עיתון הארץ לא ייקח על עצמו את הסיכון בפגיעה ב''שמו הטוב'' של העיתון, ולא ייקח על עצמו את הסיכון בפיצויים כספיים ענקיים.

האם אני מאמינה לכתבה?
קשה לי.
אני נוטה להאמין שהיא נכונה עפ''י הסיבות שכתבתי, אבל עדיין קשה להאמין שאיש חינוך יפגע כך.

אני מחכה לפסק הדין, לאיזה משפט שיעשו, כי אני לא מתפקידי להכריע בעניינו של אדם.

עם זאת, אני חושבת שאי אפשר לזלזל בעדויות של נשים שנפגעו, זה נותן לגיטימציה לאסונות כאלו לקרות.
מאיפה הבטחון שהסיפור נכון?תמיד להודות
התלונות שמוזכרות הכתבה נחקרו בעבר והחקירה נסגרה כיום כבר יש על זה התיישנות. אין שום תלונה במשטרה וגם שלא כמו בסיפורים אחרים לא צצו עוד מקרים בעקבות הכתבה.

אין לי מושג מה היה אבל אותי גם מזעזע הקלות שניתן להרוס בן אדם ושאין שום עונש על תלונות שווא ומתקשה להתייחס לכתבה בעיתון ולדון ציבור שלם על סמך זה.
תלונה אחת נחקרה ונסגרהתוהה לי
מחוסר ראיות. וכפי שכתבתי למעלה מתחילות להיאסף עוד עדויות. חובה להפעיל חשיבה ביקורתית כשמדובר באדם עם כזו השפעה וגישה לילדים ולנוער וכן במה ציבורית להביע דיעות
איפה נאספות עוד עדויות?תמיד להודות
שמעתי כמה וכמה ראיונות בנושא כולל של מי שירך את התחקיר ובשום מקום לא הוזכר עוד נשים שצצו
מי שערך את התחקיר מדבר על עוד 10 עד 20 מתלונניםתוהה לי
ומי שמבין קצת בפסיכולוגיה ויודע כמה קשה לצאת נגד אדם חזק וכוחני שבידיו סודות גדולים מאד על חלקים רחבים מהציבור החרדי, כסף, סוללת עורכי דין, יודע כמה קשה להעז להגיד תלונה במשטרנ
מסכימה עם הקושיתמיד להודות
ועדיין הדרך היחידה לברר דברים כאלה זה במשטרה. מי שערך את התחקיר אמכ שהיו עוד 10 עד 20 סיפורים שלא הבשילו אפילו לכתבה כלומר לכי תדעי אם היו ומה הייתה רמת האמינות שלהם.
לא הבשילו לכתבה בגלל חוסר רצוןתוהה לי
של אותם מתלוננים להיחשף, בגלל חרדה, פחד, אשמה, אבדן אימון. לצערי המשטרה לא נוקטת בכל האמצעים כדי להעמיד סוטים לדין. עיין ערך פרשת משי זהב שנחקרה בעבר במשטרה ללא כל תועלת וכשהיה תחקיר מעמיק של עיתון, האמת הנוראית התחילה לצאת לאור
ראיתי 3 נשים, איך הגעת ל20??חדשה ישנה
תודה תוהה לי!! אני מסתובבת כבר כמה ימים ומתפוצצת מההשתקה!!איזו נחמה

איזו השתקה? למה שידברו על משהו שהוא לא מוכח?אחתפלוס
סתם רכילות זולה
האם לזאת תקרא רכילות זולה??? אולי דוקא לשה"ר לתועלת?????איזו נחמה

בכל מקרה כאן תוכלי לקרוא על ההשתקה שניסו ליצור כאן בכל המדיות בימים האחרונים:

בעקבות התחקיר על תקיפות מיניות: חיים ולדר הושעה מ"רדיו קול חי" - מקור ראשון

לשמחתי היום ובזכות אנשים ונשים אמיצים שלא ויתרו, חומת ההשתקה נפרצה,

אולי עכשיו סוף סוף המשטרה תתחיל לעשות את עבודתה

אגב, לכל הטהרניות שטוענות שהמשטרה צריכה לחקור וכו', אז שימו לב שהמשטרה לא מתחילה לחקור כל עוד קיימת השתקה, רק כשנוצר לחץ ציבורי אז למשטרה אין ברירה, ואולי היא תעשה את עבודתה סו"ס

לשון הרשע לתועלת זה רק אחרי שאלת רב. שאלת אם מותר לדבר?אחתפלוס
כשזה עוד לא מוכח זו רכילות.
תראי מה כתב הרב אליהו, זה מספיק שאל רב עבורך??איזו נחמה

הרב אליהו לא אמר לדבר עליו. הוא אמר לחשושאחתפלוס
כרגע ולמי שזה מפריע לה שתשיםצאת הספרים כרגע במחסן. משהו כזה, לא?
הוא לא התיר לרכל עליו משום תועלת. אלא לחשוש.
וברור שאני חוששת וחושבת אבל לא מחליטה סופית.
איך הוא כתב-יש ספק אם הוא אשםאחתפלוס
יש ספק. ותקראי הלכות חפץ חיים כשיש ספק אין היתר לדבר לשה''ר.
אחד מהתנאים לדיבור לשה''ר לתועלת-שזה ידוע בוודאות
ממש לא! אם יש ספק לנזק, ודאי לנזק של רבים אז חובה לדבר!איזו נחמה

כמובן לומר שזה ספק

כולם כאן מדברות על ספק

אבל ספק רוצח?. יש יותר חמור מזה??

שאלת רב אם מותר לך לדבר על ספק רוצח?אחתפלוס
אם כן-הכל טוב
אל תשכחי שכרגע הוא לא יכול להזיקאחתפלוס
זה לא שספק רוצח מסתובב ברחובות וצריך להזהיר.
גם ספק אנס צריך להזהיר אבל אם הספק רוצח כרגע בחקירות אני לא יועיל לאף אחד כרגע אז אסור לדבר.
הוא התבטא עליו בצורה החמורה ביותר! ספק רוצח!!איזו נחמה

אני גם לא מחליטה, אבל חובה לחקור את האמת ולא לעצום עיניים בטהרנות

לצערי חקירת האמת תעשה רק כשיהיה מספיק לחץ ציבורי

ולחץ ציבורי זה בדיוק ההפך ממה שאת עושה כשאת משתיקה את זה בטענות של רכילות זולה

אגב איך לדעתך מוכיחים דברים כאלה בכלל??איזו נחמה

איך בכלל אפשר להוכיח דבר כזה כל עוד הוא לא מוכח, ואסור גם לדבר עליו מחשש לשה"ר כפי שאת אומרת

אולי את תמימה ובאמת לא מבינה לאיך לצערי המערכת עובדת- חקירה תיפתח רק אם תהיה דרישה ציבורית, והשתקה בדבר הספק, זאת ההשתקה שאני מדברת עליה

כ"כ הרבה נזק נעשה במעטה של חשש לשה"ר שלא במקום

לא יודעת תמימה או לאאחתפלוס
יודעת שאני הולכת עפ''י דרך התורה שאוסרת עלי לדבר על אדם שעוד לא מוכח סופית שעשה מה שעשה.
אם הייתי בתפקיד ציבורי שיכולתי להשפיע הייתי שואלת רב מה הדין במקרה הזה.
אני לא חושבת כמוך. ברור שאסור להשתיק אבל חייבים לזכוראחתפלוס
שכיש ספק קטן שאולי זו עלילה. אסור לנו להיות אלו שנהרוג אותו.
אדם חף מפשע יכול לחטוף התקף לב מכזה דבר.
אם זה יוכח סופית שהוא אשם אז ברור שחייבים לעשות עליהום.
אבל זה עוד לא הוכח סופית
משטרה חוקרת רק כשיש תלונהלמה לא123

לא קשור ללחץ ציבורי

כל עוד לא הוגשה תלונה רשמית אין חקירה

זה מה שקרה גם אצל אוחובסקי

ממש לא, החוק הפלילי מאפשר קיום חקירהאיזו נחמה
עבר עריכה על ידי איזו נחמה בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ב 03:07

גם בלא תלונה, כשיש חשד ממשי לביצוע עברה, ובעיקר כשיש בזה עניין ציבורי.

וכשמדובר בהקף כ"כ רחב של חשדות

המשטרה יכולה לפתוח בחקירה גם כשאין מתלונן/ת וברור שכשיהיה לחץ ציבורי לעשות כך, המשטרה לא תוכל לטעון ש'אין עניין לציבור' כמו שהיא נוהגת לצערי לעשות לעיתים...

הנה לינק שיסביר לך את זה:

פתיחת חקירת משטרה ללא תלונת מתלונן

מתפלאת מאד על הגישהביבוש
דבר ראשון בלי קשר אליו זה חוצה מגזרים וואו לא חסר בשאר המגזרים
דבר שני זה כתבה מסכנה של איזה עיתון
הבנתי שהוא בכלל טיפל בפגועות של משי זהב ומישהו מנסה לשים לו רגליים
ממש לא כתבה מסכנהתוהה לי
מזמינה אותך להאזין לראיון של מנדי ביתאן עם העיתונאי שכתב את הכתבה על איך התבצע התחקיר. לקרוא בפייסבוק עדויות וגיבויים של נשות ציבור, תחקירנים
שמעתי ראיון בגלצ עם מי שעשה את התחקירתמיד להודות
לא הרשים אותי.

מפחיד אותי לחיות בדור שאנשים נשפטים בכיכר הפייסבוק זה כל כך קל להפיל ככה מישהו (אין לי מושג במקרה הזה מי צודק אבל אני סולדת מהקלות שבה שופכים דמם של אנשים היום)
אותי יותר מפחיד לחיות בדורתוהה לי
שנפגעים צעירים וצעירות חסרי ישע בידי אנשים כוחניים ונצלניים, מניפולטיביים מדרגה ראשונה, והשרשור הזה מוכיח כמה קל להאשים את הקורבנות ולהתעלם מהוכחות שהולכות ונערמות. להתעלם מהסטטיסטיקות שרוב המתלוננות הן מתלוננות אמת. להתעלם מהקושי לבוא להתלונן. יש למתלוננת הרבה מה להפסיד ושום רווח מתלהתלונן נגד אדם כוחני וחזק.
אני איתך. כואב כל כךחצילוש
^^^ כל מילה!!! ומה אם זה כן נכון???? לתת לו להמשיך לפגוע????איזו נחמה

ממש. כל מילהילד בכור
אף אחד לא מאשים את הקורבנותרוצה טוב!!!!!
פשוט לא מוכנים לשפוט אדם בגלל כתבה בעיתון
המשטרה צריכה לטפל בזה, בית משפט, לא התקשורת
כתבת תחקיר זו לא כתבה מסכנהחצילוש
זו כתבה שלוקח המון זמן לכתוב ולאסוף מידע. וחייב שהמידע יהיה מדוייק ואמין ללא סטייה כי מסתכנים בתביעות בסכומי עתק. זה עובר ביקורת ועריכות וכן עוברים על זה היועצים המשפטיים של העיתון ובודקים הכל בזכוכית מגדלת.. לא רק בעיתון הארץ. כל כתבת תחקיר
ממש לא נכוןדיליה

מכירה סיפור על ראש של אולפנה ממש רציני שהתלוננו עליו.

היה במעצר בית כשנה וחצי!!

ואז הוכח בבית משפט שהמתלוננות אפילו לא זיהו אותו במסדר זיהוי!!!!

מכיה עוד סיפורים של אנשים שישבו גם בכלא ואחר כך הוכחה חפותם,

אב זה לא מעניין ולא בתקשורת

לצערי יש גם עלילות והמון מתלוננות שפשוט משקרות.

זה לא סותא את הצורך להוקיע אנשים כאלו.

במקרה הספציפי הנוכחי אני נוטה לא להאמין,

כי אן אבין של הכתב בסכסוך מאוד רציני עם הנ"ל.

וכן הוא כתב המון נגד הפרקליטות...

אז מה לעשות שאנחנו חיים במדינה הזוייה שכשכמה אנשי שמאל מתגלים כאנסים חייבי מיד להאיר את החברה החרדית ככזו.

ובלי קשר זה כואב לי מאוד הסיפור הזה, כי התיאורים האלו עושים כאב בטן אמיתי בלי קשר לדמויות, אלא כי מקרים כאלו קיימים לצערינו...

הרבה יותר ממתלוננות שמשקרותתוהה לי
יש מתלוננות שלא משקרות אבל לא מעזות להתלונן בגלל שיגידו שהן משקרות. מי יאמין לבחורה בוכיה וטראומטית כשזו מיחה שלה נגד מילה שלו? המשטרה גם לא בהכרח תאמין, גם לא הסביבה. ואגב, ילד שההורים שלו יאמינו לו כשיבוא ויספר, הוכח מחקרית כבעל פחות סיכויים לעבור הטרשה מינית.
נכון לגמרי.דיליה

ואני תוההMeme
למה למתלוננות מאמינים מיד ואת ה"נאשמים" מעמידים ישר למשפט שדה.
היא יכולה לשק באותה מידה...
את רואה בשרשור הזה שמישהי מאמינה לקורבנות?תוהה לי
שמשהי הלכה וטרחה לקרוא את כל המידע שקיים ברשת וכבר קיים מידע רב? סטטיסטית זה ממש לא באותה מידה. רוב המתלוננות דוברות אמת.
למה?Dove
כי כדי לקום ולהתלונן צריך כוחות נפש אדירים ולעבור מסע ייסורים בדרך שסביר להניח שמי שמשקרת תתייאש מהר מאוד ולא תשקיע כל כך הרבה אנרגיה.
וחוץ מזה ברגע שיותר מאחת מתלוננת כנראה שמשהו באמת מסריח, וקשה לי להאמין ששלוש נשים שונות תיאמו ביניהם איזו עלילה והחליטו להפליל סתם בן אדם ולשקר.
למי שמעוניינת לקריאה ביקורתיתתוהה לי
תוהה לעצמי אם זה החינוך שאנחנו רוצים לתת לילדים שלנורוצה טוב!!!!!
מחילה, אבל בינתיים מה שהכי מזעזע אותי בפרשיה הזו, זה התגובה של כל מיני אנשי חינוך, האם כך אנחנו רוצים לחנך את הילדים שלנו? שמה שהתקשורת אומרת הוא קודש קודשים?? שאם אדם חשוד במעשים חמורים מאוד אנחנו ממהרים כלכל מהר לשפוט ולחרוץ את גורלו?? כי מה שהתקשורת אומרת בוודאי שהוא נכון??
בוודאי שצריך כבדהו וחשדהו, ואם למשל היה לי ילד שצריך טיפול לא הייתי שולחת אליו עכשיו, כי ברור שאני נזהרת יותר, אבל בואו, כרגע כל המידע שיש לנו זה מכתבה לא מחקירת משטרה, ובעיני כל עוד לא הוכח אחרת הוא בחזקת צדיק גמור!!!
ואני ממש לא חושבת שאם עכשיו אני אוציא את הספרים שלו מהבית הילד שלי יהיה מוגן יותר
בעיני כל התגובות "החינוכיות" האלה רק מלמדים את הילדים שאין שום בעיה לקבל לשון הרע, ולהאמין לכל מה שאומרים להם...
כל מילה.אחתפלוס
נכון מאדביבוש

היא לא אמרה כלום בכל מה שהיא כותבתביבוש

גם אם מה שקרה זה נכון, ספציפית מה שהבאת זה שטויות והבלים

אני לא כל כך מבינה בשביל מה הדיון נפתח האמתרקלתשוהנ

מבינה שזה מזעזע אבל גם דברים מזעזעים זה לא פותר מלשון הרע.

אני לא שמעתי על זה, וגם לא רציתי לשמוע.

הדיון שיתפתח פה יהיה לשון הרע - או על הנושא או על החברה החרדית.

לשון הרע לא נאמר במקרים כאלו שצריך לבער את הרעתוהה לי
ולמנוע פגיעות נוספות בנפשות ישראל.
לגבי הציבור החרדי, הוא עובר תהליך לא קל בימים אלו ועדיין יש בלבול גדול בין טוב לרע. יש הרבה כמוך שמעדיפים לא לדעת ולא לשמוע, ובעקיפין להשאיר את הרע בינינו. הקושי להאמין שקיים כזה רוע במסווה טהור הוא מובן מאד, אני לא מאשימה אותך. אבל רק בזכות העלאת המודעות נוכל לצמצם פגיעות מיניות בחברה שלנו ולוודא שהילדים שלנו ואנחנו עצמינו לא נמשיך להפגע.
אני לוקחת על עצמי את המשימה הזו כאן בפורום לאור המידע החסר אצל רבים מאיתנו לגבי מהות של תלונות על פגיעה מינית. רבים נוטים ללחוץ על ההדק של: מי אמר שזה נכון. אז כן, אם יש הרבה מתלוננים, שאין קשר ביניהם, כל אחד מתקופה אחרת, חלק מהם שיתפו מטפלים וחברים, בני משפחה ועוד, בזמן אמת, חלק באומץ וגבורה עושים זאת עכשיו בפלטפורמות שונות. אז כן, אין לנו לטמון את הראש בחול, להמשיך לקנות את ספריו, לקרוא את מאמריו, לשמוע את הגיגיו ופרשנויות, לתת לו לנהל את מחלקת רווחת הילד בעיריית עירו ולהתגונן בסיסמאות של לשון הרע שלא תקפות כאן
ביג לייק. מדוייקתחצילוש
תודה יקרה על התמיכה❤תוהה לי
תודה לך על הדברים המאוד חשוביםחצילוש
בדיוקסליל
לא ידעתי איך לכתוב
תודה שאת כותבת
תודה יקרה❤תוהה לי
כמה דבריםרקלתשוהנ

אני לא חלק מהחברה החרדית ולכן זה לא קשור המשפט ש"אני מעדיפה לא לדעת ובעקיפין להשאיר את הרע בינינו". זה פשוט לא שייך אליי. כמובן ששייך אליי הנושא, אבל לא כשזה מגיע למישהו מסויים שאין לי שום קשר אליו. הוא לא הגורו שלי בענייני חינוך או הכל עניין וזה לא מטלטל אותי מהמקום הזה.

אני לא חושבת שהכל טהור, ואני לא נופלת מהרגליים מהפרסום הזה. לא קראתי את הכתבה כי אני לא מעוניינת, אבל אם יש שם השתקה של מתלוננות זה משהו אחר לגמרי כמובן ואני לרגע לא מסכימה עם זה.

את כותבת שבזכות העלאת המודעות נוכל לצמצם פגיעות מיניות בחברה שלנו וזה נכון, ואת אכן מעלה את המודעות, אבל יש לזה עוד צד וזה שנעשה פה משפט שדה.

הלכות לשון הרע או לא הלכות לשון הרע, לפי התורה דינו של אדם נפסק בבית הדין עם עדויות ולא בעיתון, בטח לא עיתון הארץ.

אני לא אומרת שהוא צודק, אני אומרת שאני לא יודעת. עיתון הארץ זה המיץ של המיץ של הזבל ומקור לכל כך הרבה שקרים, אז בוודאי שאני לא מאמינה גם אם זה כתבת תחקיר.

אני מכירה אדם שנעשה לו משפט שדה בנושא הזה, מכירה מקרוב מאד, כל המגיבים והטוקבקיסיטים יודעים טוב מאד מה קורה בחדרי חדרים. ב"ה הוא לא מפורסם ולא היה כלום אז זה שקע.

אז אני רק רוצה להעלות את המודעות לצד השני.

המודעות לצד השני היא הקיימת והרווחת כשמדוברתוהה לי
בתלונות על הטרדה מינית. לכן חשוב לי כל כך לאזן כאן ולהביא את הצד הזה, הביקורתי, המאמין לקורבנות שבאים מרקעים שונים, גילאים שונים, זמנים שונים, ששיתפו בזמן אמת אנשים אחרים. שמשתפים עכשיו בשמם המלא, או דרך אנשי ציבור אמינים.
אני לא מהתחום וקשה לי להגיד מה יותר רווחרקלתשוהנ

אני פגשתי את הצד השני במקרה שסיפרתי ובמקומות אחרים, אז רק רציתי להדגיש את הנקודה הזאת...

פרח

מזמינה אותךלקרוא סטטיסטיקותתוהה לי
מחקריות על האחוז המזערי של תלונות שוא ביחס לתלונות אמת
https://www.google.com/amp/s/www.haaretz.co.il/amp/news/law/.premium-1.4567062
את כל כך צודקתמאמינה ומתאמנת
צריך לעצור ולבדוק לפני שנותנים לו להמשיך
אולי אולי התלונות לא נכונות, אבל אי אפשר לתת לאדם עם כאלו חשדות להמשיך לנהל מקום שמטפל בדיוק בדברים האלו..
כל כך נכוןתוהה לי
ומין הראוי שאיש ציבור שעל גבו עומדות הכפשות כה נוראות ישעה את עצמו ממגע עם אוכלוסיות רגישות ומתפקידים סופר רגישים וציבוריים, שממומנים על ידי הציבור! עד אשר תבוצע חקירה עניינית. ובמקום זה מה רואים? התקפה של בוטים טכנולוגיים שתוכנתו להגיב סיסמאות משוחזרות בעדו, השתקה והפחדה של אנשים שמעזים לדבר ולהפיץ את הסיפורים, תגובה מניפולטיבית שמאשימה את הקורבנות והתעלמות של כל גופי התקשורת החרדים הפורמלים
גופי תקשורת חרדים לא כותביםלמה לא123

אף פעם בנושא מיניות לטוב ולרע

ככה שזו לא התעלמות

נכון, אבל בגלל שהוא חלק מהםoo
צריך קודם כל להפסיק אפילו באופן זמני את עבודתו, ולהוציא איזשהי הודעה בנושא.
לא יתכן שאדם עם חשדות כבדים ובעייתיים ימשיך כרגיל בגלל שזה עיתון חרדי/ ספרות חרדית
הוא כותב בעיתון באופן קבוע?למה לא123

יתד נאמן במוסף שבתoo
כל שבועoo
עכשיו ראיתי שכתוב שהשעו אותו מיתד נאמןלמה לא123

טרי טרי

מעשה נכון וגם הרדיוoo
החרדים לא כותבים לעולםעדיעד
על נושאים כאלו.
ובתור אחת שמצוייה קצת בתחום, גם הטיפול שלהם בנושא הזה דיסקרטי. יש מקומות שרבני העיר בקשר הדוק עם אנשי מקצוע על מנת לטפל ולמנוע. ויש מקומות שלא.
פגיעה מינית זו לא מיניות זו אלימות חשוב להדגישמתייעצת סדרתית
מדוייק.חדשה ישנה
זה דקויות חשובות, כי בנאדם שפוגע זה לא כי האישה/הילדה/הילד כל כך משכו אותו והוא לא עמד בפיתוי, זה בא ממניע של *אלימות*, לכן זה גם לא קשור אם זו משהי יפה/ מושכת וכד' (מכירה משהי מסכנה, השכן שלה פגע בה כשהייתה ילדה ומאז היא התלבשה מכוער , הסתפרה קצוץ, נסתה להראות גברית ולא מושכת, אבל זה לא העניין!)
כןשירוש16
ואם יתברר שאת טועה?
את מוכנה לקחת את עצמך את הרצח אישיות הזאת על עצמך? בשם הטוב והצדק?

אפשר ללמד ילד על מוגנות עצמית מבלי להכפיש אנשים בדרך. גם אם זה מגיע להם, במיוחד אם לא.

אני לא אומרת שהנשים הללו משקרות או שאותו אדם צדיק עליון.
יש דרך אמצע. אפשר להגיד - אנחנו עדיין לא יודעים. בואו נחכה ונראה לאן זה יתפתח.

להכפיש שם של אדם בפומבי ועוד ללא הוכחות קונקרטיות לכך, מעבר להעבירה על החוק, זה גם נחשב להלבנת פנים ברבים.

גם כשיצאו נגד משי זהב אמרתי בואו נחכה ונראה. אי אפשר לתלות אדם לפני שעושים לו משפט.
וזה מה שאת עושה - את שופטת אדם עוד לפני שיכול להציג את הצד שלו. את דנה אותו לכף חובה עוד מבלי להכיר את 2 הצדדים.
אני בוחרת להאמין לקורבנות שהולכותתוהה לי
ומתגלות באומץ רב. ואם אנחנו לא נאמין להן, הן לא יתלוננו. ואם הן לא יתלוננו לא יוגש כתב אישום ולא תתבצע חקירת אמת.
את יכולה להאמיןשירוש16
למי שאת רוצה.
מכאן ועד להכפיש אדם בפומבי הדרך ארוכה.

כבדהו וחשדהו מיועד בידיוק למקרים הללו.

אני מאמינה שצריך להתבצע חקירה, אני לא מאמינה שהדרך היא להכפיש אדם שיש מצב סביר שהוא חף מפשע.
הדרך שלך לאמץ וצדק עוברת דרך הגיהינום.
אז תזהרי.
מי יודע במי תפגעי בדרך.
תאמיני למי שבא לךלמה לא123

אני לא מאמינה לאף אחד, אני לא פוליגרף מהלך...

כשישפטו והוא יורשע, אאמין לצד הצודק

ושוב, בכל מיקרה זה לא סותר את החינוך של מוגנות שחובה עלינו לתת לילדינו..

לחלוטין מסכימהאנייי88
ויותר מזה-כאן זה ממש לא פרשיית משי זהב.

משי זהב כבר שנים רבות היה אאוט לילדים בחברה החרדית.
שם הייתה השתקה של המשטרה. בגלל שהמשטרה הייתה צריכה את משי זהב.
ועדין כל עוד לא הוכחה אשמתו אנחנו לא יכולים לחרוץ גורלות.

כאן מדובר באדם שיצא בפומבי ויוצא מידי שבוע נגד מערכת המשפט והמשטרה.
ככה שמצד אחד חיכיתי לאיזושהי תלונה או סיפור נגדו מכול תחום. ואנשים הזהירו אותו אפילו ברדיו ואמרו לו שהוא משחק באש.

ודבר שני זה שגם ככה תלונה נסגרהלמרות מה שהוא אומר על המשטרה. ושממש מחפשים אותו. זה אומר הרבה.

וכן- הארץ על תחקיריו הרבה פחות אמינים בעיניי.
אני ימתין ואבדןק אם יש תלונות רלוונטיות.
שום ילד לא בסכנה. כי היום למיטב ידיעתי לפי המשתמע מסיפוריו הוא ממש לא נפגש עם ילדים לבד.

אז למחוק לו את כל זכויותיו בגלל משהו שעוד לא הוכח. נשמע לי ממש כמו משפט שדה.
גם בעברשירוש16
הוא לא נפגש עם ילדים. קל וחומר ילדות וכמובן שלא לבד.

הוא אדם שחי בתוך ומתעסק בעיקר עם החברה החרדית. דבר כזה (קליניקה פרטית לקבלת ילדות מתחת לגיל 18 לבד ללא נוכחות הורית) זה משהו שהוא מאוד לא מקובל. אגב למיטיב ידיעתי אין לו קליניקה פרטית ולא הייתה לו.
לא בטוחה...דפני11
אם אני לא טועה לפני 10 שנים בערך הוא היה נפגש עם קרוב משפחה שלי לטיפול (רגשי כזה) לא מעט....
זה שהוא לא פתח קליניקה רשמית לא אומר כלום על זה.המקורית
מאוד מעניין אותי לדעת אם אכן הוא קיבל ילדים או ילדות ביחידות. לא משנה איפה.
מחכה לאיזשהו שביב מידע על כך שהפגישות היו בנוכחות הורית או לא, טרם מצאתי כאלו
אני מנש מסכימהדפני11
תומכת מאד. חשוב מאדסופי123
בתוהה, כמובןסופי123
צודקת לגמרי לכל אורך הדיוןזאת שלצידך
תודה יקרה על התמיכה❤תוהה לי
וגם לך @סופי123 יקרה
אין לי מילים לזהסליל
מחזיק אותי אחורה, כשפרסמו את הדברים לגבי יהודה משי זהב.
בעיקר תחושה של אובדן אמון. כי אם "כולם ידעו" למה אף אחד לא אמר כלום? איך נתתם לנו ללכת שולל אחריו? (לא מתייחסת לנפגעים ולנפגעות, אלא לאחרים, שיודעים ולא אומרים)
אצל משי זהב "כולם ידע וכולם אמרו"למה לא123

ואפילו התלוננו שוב ושוב במשטרה ואפילו כמעט הרגו אותו פעם אחת במכות

היה לו המון כוח ועזרה שתוך המשטרה עצמה, ככה שלא היה הרבה מה לעשות עם זה.

דווקא בסיפור שלו מקומם אותי לשמוע שוב ושוב , למה החרדים לא עשו כלום, הם עשו ואף אחד לא הקשיב להם.

האשמה היא על השחיתות במשטרה.

שימו לב שמשי זהב כבר לא במיינסטרים החרדי הרבה שנים, וזה לא במיקרה..

בדיוק. זה ממש לא המקרה של משי זהבאנייי88
בתור בת של ואחות של...אנונימית בהו"ל
בתור בת של אבא עם עבר של הטרדות מיניות ואחות של עבריין מין ושנעשה על זה כתבות גם כאן בערוץ אומרת לך שכן, רצים מאוד מהר להאשים. רצים לנפח. לא הכל נעשה כמו שצריך
..
את אבא שלי חשפו בגלל לחץ. אפילו מי שחשף אותו אמר לאבא שלי שהוא מתנצל אבל מאיימים עליו אז הוא חייב.
אז אם באים לעשות צדק שיעשה כמו שצריך. אי אפשר בשם הצדק לפעול בדרך שלא צודקת.
ברור שצריך לטפל במקרים כאלה אבל יש דרך. התקשורת דואגת לנפח הכל. לא הייתי אתה להאמין לתקשורת ב100 אחוז.
יקרה, צר לי לשמוע על החוויות שעברתתוהה לי
אני נחשפתי לעדויות מכלי ראשון ושני בפלטפורמות חברתיות, הרבה מעבר לתחקיר של הארץ. העדויות כבר כאן ולנו נותר לקרוא ולהאמין. לצערי המשטרה מזמן הוכחה כלא יעילה בחקירת מקרים שכאלו.
את יכולה להאמין למי שאת רוצהאנונימית בהו"ל
אבל תזכרי מלעשות משפט שדה..
אם בסוף בסוף יהיה משפט והוא יצא זכאי את הורסת חיים של בנאדם.
גם עם אחי באו להתעמת איתו במשטרה ובמשפט אבל הפרקליטות החליטה לסגור את התיק.
אז את לא יכולה לדעת שום דבר. בכל זאת זה מילה מול מילה. אי אפשר להוכיח את זה.
זה לא שאני אומרת ונותנת לגיטימציה לדבר הזה. צריך להוקיע את הדבר הזה ואת המעשים האלו אבל מצידנו אנחנו צריכים כל כך להזהר
סליחה, אבל לא הצלחתי להביןתוהה לי
אם את מדברת על אח ואבא שאכן פגעו מינית או שהואשמו לשוא.. בכל מקרה מבינה שאת מדברת ממקום כואב ושולחת לך חיבוק גדול
במקרה הזה לאור חשיבה ביקורתית אני בוחרת להאמין לקןרבנות באשר הן והם
לא ככ הבנתי מאיפה הגישה האבסולוטית להאמין לנפגעותביבוש

בואי נגיד שיש יותר נשים שנפגעו ושתקו מאשר אנשים שהואשמו לשואחבובוש

ברשתות החברתיות כתוב רק אמת?למה לא123

נשים לא יכולות לשקר?

אולי שילמו להן המון כסף בעד התלונה, אין להן מה להפסיד, לא מעמידים לדין נשים שמשקרות

והחיים של הסופר ובני משפחתו יכנסו במחי מקלדת לפח הזבל של ההיסטוריה

כמה נשים מתלוננות סתם על גברים

אני מכירה מקרוב מישהי שלא החזירה חוב של עשרות אלפי שקלים למישהו, כשביקש ממנה אמרה לו אני אתלונן שפגעת בי מינית, ולא היתה לו ברירה אלא לוותר לה.

כבדהו וחשדהו

צריך לזכור את 2 הצדדים, גם את הקורבנות שאם המיקרה נכון, חייהן נהרסו

וגם את חיי המואשם, שאם זה לא נכון, חייו יהרסו

נשים לרוב לא משקרות, סטטיסטיתתוהה לי
התלונות הנוכחיות הן מלפני הרבה שנים. לו יצוייר ששולמו סכומים גדולים, מדוע הן חיכו כל כך הרבה שנים לתחקיר? וכבר אז שיתפו חברות, מטפל, משפחה? מדוע לקח מאמץ כה רב לשדל את הקורבנות להתראיין ועוד בעילום שם?
זה לא משנה סטטיסטיקהלמה לא123

זה משנה מה קרה כאן

ושוב, אין לי ולך מושג מה היה מאחורי הקלעים

ייתכן והוא בן אדם מושחת וייתכן ויש מישהו שרצה בעבר ובהווה לסגור איתו חשבון.

ולכן, חשוב להיזהר ולהזהיר, אבל להיזהר לא פחות מלהכפיש חיים של בן אדם שניבנו בעמל.

אנחנו לא שופטות ואין לנו את כל העובדות מול העיניים, כשבית משפט יחליט שהוא אשם

אוקיע אותו מכל הכיוונים..

לא יודעת איך זה בתלונות על הטרדהאנייי88
אבל נשים משקרות. ובגדול ממש!!!
את כנראה נתקלת רק בצד של הנשים.
אבל בתור אחות לאח גרוש. שגרושתו שיקרה רק בקטנה.
את שומעת סיפורי שקרים של נשים. פשוט מצמרר שקודם כל מאמינים להם.

הרבה פעמים אחר כך נסגר התיק. אבל בבסיס מאמינים ךהם.

יש הבדלסליל
בין הליך גירושין לבין להתלונן על הטרדה מינית "סתם".

תלונת שווא היא חמורה בכל מקרה ואני ממש ממש לא מעודדת את זה.
אבל לאישה בהליך גירושין יש מה להרוויח אם היא תעליל על בעלה דברים (שוב, לא מצדיקה את זה וזה נורא ואיום בעיניי)
לאישה שתתלונן על התוקף שלה, אין באמת מה להרוויח
אולי מול סתם אדם אנונימי אין לה מה להרוויחלמה לא123

אבל מול אדם מפורסם, אפשר לסחוט אותו בהרבה כסף, או להרוויח כסף ממישהו שישלם לה בכדי שתלשין

לא אומרת שזה המיקרה, ייתכן והסופר הנ"ל הוא אדם מסוכן, אבל צריך להיזהר מלהאמין לכל אחד ואחת

אם זו הייתה מתלוננת בודדת אז את צודקתהמקורית
אבל בדרך כלל כשמדובר באנשים בעלי כח והשפעה וגישה להמונים, במיוחד בסטטוס של מטפלים ובעלי סמכות, לרוב הניצול יהיה סדרתי ואכן צצות עוד עדויות.
נראה לי רחוק מהמציאות שיצליחו לגייס כמעט 30 נשים כמו שמתארים שיעידו רק כדי לפגוע בבנאדם. זה מספר מטורף של מעורבים שצריכים לשמור על גרסה אחידה ולשקר, זה פחות מציאותי.
אולי ,יש מצבלמה לא123

ועוד משהו שרציתי לומר לךהמקורית
ראיתי שכתבת שלגבי משי זהב לדוגמה הכרת אנשים ממקור ראשון שידעו וכו וזה הקל עלייך, זה לא פוטר אותנו לדעתי במקרה הזה מחשיבה ביקורתית על הסיטואציה גם אם לא הכרת במקרה הזה.
אני למשל לא ממהרת לשפוט, אבל פה למשל אם יתברר לי שאכן אותו אדם נפגש ביחידות עם בנות נשים ונערות מבחינתי החשד הופך ליותר ויותר מוחשי כי מי שמזלזל בגדרים של ההלכה ופורץ גדר בנושאים כמו ייחוד, אני לא תופסת ממנו שיעמוד בניסיון. הוא לא יותר טוב ולא יותר צדיק מכל אותם רבנים לשעבר שנפלו באותה מלכודת כי לא נזהרו באיסורים הללו.
צודקת לגמרילמה לא123

אוף. כל כך עצובמאמינה ומתאמנת
סיקרן אותי על מי את מדברת, בדקתי והזדעזעתי
קשה לי לשמוע דבר כזה על בן אדם שגדלתי על הספרים שלו (אני חרדית) והקשבתי לכל מיני תוכניות שלו על חינוך. בן אדם שהקים מקום שמטפל בילדים שנפגעו
זה סוג של משבר אמון כזה, משהו מטלטל שמערער אותך מבפנים ואת שואלת את עצמך על מי אפשר בכלל לסמוך בעולם הזה..
לא רוצה שהילדה הקטנה שלי תהיה חשופה לכל הרוע הזה
לא רוצה שתלמיד שלי ייפגע
לא רוצה שאף ילד בעולם ייפגע או ינוצל, במיוחד על ידי אדם שהוא דמות חינוכית לרבים

אני מנסה לקוות שזה לא אמיתי ולא נכון, אבל לפי מה שקראתי זה רק מתגלגל ומתעצם יותר ויותר (יש הרבה תלונות ונשים שסיפרו עלזה לציבור בשמן המלא)

זה מראה כמה אנחנו צריכים לבדוק כל אדם לפני שסומכים עליו ומפקידים בידיו את האוצרות שלנו.. ברגע שמשהו חשוד לעצור ולבדוק שוב

מתי זה יגמר? מתי זה יעלם?
אני חושבת שזה יקרה רק ביום שבו ה' ימחה דמעה מעל כל פנים, שכל הרע יעבור מהעולם, בגאולה האמיתית והשלימה
מסכימה ומזדההDove
חושבת שלאט לאט יש שינוי חיובי שמתחיל לחלחל גם למגזר החרדי, ועדיין יש דרך ארוכה מאוד.
וכן זה עצוב וכואב ומזעזע ושובר את האמון כל פעם מחדש.
את כותבת כאילו זו עובדה מוגמרתמשמעת עצמית
ואני מבינה את הזעזוע.
אבל לא חסרים סיפורים דומים עם האשמות מטורפות שנגמרו בלא כלום, ולא חסרים אנשים שכועסים על אדם כזה או מקנאים בו וינסו להרוס לו את החיים.
ממה שאני קראתי ושמעתי אלו תלונות ללא כל בסיס, ויש הרבה אינטרסים לכותבי התחקיר (בן של אויב ותיק שלו)
ועדיין אני לא בטוחה בכלום.
לכל הפחות תציבי סימן שאלה, תכתבי אם אכן עשה את המעשים המיוחסים לו.

יש דרך מסודרת לשפוט בנאדם. לפי התורה ולהבדיל לפי חוקי המדינה.
לצדד באופן ככ מובהק בצד אחד זו טעות וזה עוול.
כל מילהאחתפלוס
רק רוצהסליל
להגיב לכל מי שכותבת כאן שבית המשפט ישפוט.
זו אמירה מאוד מאוד תמימה, או לא מודעת למציאות.
רוב רובם של התלונות על הטרדה מינית נגמרות בלא כלום, אפילו לא מגיעות לידי כתב אישום. בדין הפלילי צריך שיהיו הוכחות או ראיות מאוד ברורות כדי להאשים מישהו ולכן אם אין הוכחות מוצקות לכך שפגיעה התקיימה, הפרקליטות פשוט תסגור את התיק. התלונה אפילו לא תגיע לבית משפט

שלא נדבר על החקירה שהמתלוננות צריכות לעבור, שהרבה פעמים זה כמו לעבור את התקיפה מחדש.

האם יש בעייתיות בתלונות שווא? יש.
אבל הפתרון הוא ממש לא "שהמשטרה תחקור, שבית המשפט ישפוט". אמירות כאלו רק מרחיקות מתלוננות מלהתלונן.
אז להאמין לכל סיפור שצץ?למה לא123

אם הייתי מכירה את המתלוננות מקרוב, סביר שהייתי מאמינה להן, אני לא חסרת רגשות ואפשר לשים לב אם מישהי משקרת, או שיש לה סיבה לשקר

אצל משי זהב למשל הכרתי מישהו שאמר שבילדות שלו כולם ידעו שצריך להתרחק ממנו. וזה גרם לי להאמין למתלוננות, כי הכרתי מקרוב מישהו שהכיר את הסיפור ואימת לי אותו.

זו בעיה שהחברה שופטת, כשאין לה את הכלים לזה

זה שאין בית משפט נורמלירקלתשוהנ
זה לא הופך אותנו הגולשים לבית משפט יותר טוב...
אין לנו איך לדעת, אין מה לעשות.
לגמרי מסכימההמקורית
בית המשפט לצערנו הוא לא המדד
מה שכן אני יכולה לומר, שאני חושבת שאם אותו אדם אכן נכח בפגישות אישיות עם בנות צעירות כחלק ממהלך טיפולי, אני כן בצד שמאוד מטיל ספק באמינותו ותמימותו. מה שנקרא אין אפוטרופוס לעריות.
יקרות, אני את האמת שלי הנחתי כאןתוהה לי
משאירה את הדיון הזה לכן, כל התחושות מובנות, הקושי, חוסר האימון.. אפשר לבחור למי להאמין, אפשר לבחור שלא להאמין, סוף האמת לצאת לאור.
אני איתךלמה לא123

הלוואי והאמת תצא לאור

ועוד משהו על פגיעה מינית באופן כלליDove
הרבה פעמים לוקח שנים לנפגעת להודות בינה לבין עצמה שהיא נפגעה.
יש מנגנון הדחקה והסתרה חזק מאוד.
וגם כשהנפגעת כבר מכירה בפגיעה שעברה היא מאשימה את עצמה, מתביישת ולא רוצה לחשוף את זה בפני אחרים, במיוחד שבד"כ הפוגע הוא אדם קרוב או מכובד.
אישה שהגיעה לשלב שהיא מוכנה לחשוף את מה שעברה ולהתלונן עברה הרבה מאוד בדרך.
הרבה נשים מעדיפות פשוט להדחיק ולשכוח במיוחד לאור תגובות של חוסר אמון במתלוננות.
באופן אישי ב99 אחוז מהמקרים אני אאמין לאישה שמתלוננת ולא לאדם החשוד כפוגע שמכחיש.
אוף זה נורא!!!!!מזלטוב
נורא אם זה נכון.. ואיש החינוך הזה עשה כאלה מעשים שדינם כרצח והרשה לעצמו להמשיך להיות איש חינוך

נורא אם זה לא נכון, וככה עוקדים על המזבח ושופכים דמים של חף מפשע

פשוט נורא

באיזה עולם אנחנו חיים ???????????
מסכימהלמה לא123

חיים נהרסו פה בכל מקרה, או של המתלוננות או של המואשם

ממש מסכימה..אמא לאוצר❤
אנחנו לא יכולים לדעת מה האמת..
ואני מסכימה עם כל אלה שכתבו שגם מתלוננות משקרות לא מעט, כי אין להם מה להפסיד...זה כבר נהיה מצב מוגזם שמאמינים לכל תלונה בלי בסיס כי למה שאשה תשקר..וזה ממש לא נכון. מכירה כמה סיפורים אישית, על מתלוננות שהמציאו ושיקרו בשביל כסף/כל מיני....ולפחות תיהיו מודעות שגם זה קיים. וממש לא כל מתלוננת דוברת אמת בהכרח.
וודאי שגם לא משקרת בהכרח..אבל תיהיו מודעות למורכבות.
ולצערנו אנחנו חיים בעולם שהכל סובב סביב כבוד פוליטיקות וכסף..וממש לא רק אמת. מכל הכיוונים.
וזה נורא בכל מקרה..
נורא מכל הכיוונים..
לא משנה מה האמת, זה נורא
וזה נורא שזה גורם לכאלה דיונים ומחלוקות
ומה שצריך זה רק גאולה
ובית מקדש
וסנהדרין
ובית דין שהולך על פי תורה
ועולם מתוקן....
במהרה בימינו אמן!
למי שמעוניינת לקרוא באופן ביקורתיתוהה לי
יש דף פייסבוק שמאגד את כל המקורות של העדויות בשם
"נפגעות עבירות המי ן של הפדופי ל הסופר ח ו", כמובן שיש להקליד את השם המלא
שמעתי על זה אתמול. זה מוטט אותי לגמרי.מצטרפת למועדון
ודבר ראשון שאלתי את עצמי איך לא כתבו על זה בפורום עדין?
את צודקת שזה משבר אימון. כאילו איך הדמות שהיתה מיוצגת כל הזמן כדמות המגינה מפני פגיעות, דמות מייעצת סמכותית.. איך דוקא מולו זה מתפוצץ?
זה קשה וזה מציף ומאיים מאד.
מצד שני בהקשר בו שמעתי את זה אתמול שמעתי בד בבד איך אחי בן 13 נתקל בפדופיל שניסה להתחיל איתו בארוע משפחתי והצליח להעמיד אותו במקום בצורה מעוררת השראה!!
הבן אדם אשכרה פנה אליו במשפטים מבחילים ואחי לא התבלבל ואמר לו עוף לי מהעיניים!
הסיפור הזה ריגש אותי מאד! זה היה הוכחה בשבילי שתכלס כן הצליחו לחנך פה דור מודע יותר ומתורגל להתמודד עם מצבים כאלו. כאילו החינוך למוגנות והכל יצא לו ברגע האמת ולא רק בתאוריה. אני לא יודעת אם אני בגילי ידע להגיב בצורה כזאת אם חס וחלילה אעבור כזאת הטרדה..
אז נכון שיש עוד דרך ויש עוד הרבה רק לבער.. אבל מצד שני הספור הזה יכל להגמר אחרת ובה שיש לילדים היום את המודעות לענין.
זה ממש מטלטל ונורא אם זה נכון!!!מתחדשת11
יש כבר הרבה עדויות שמצטברות..
ברור שאת האמת לאמיתה נדע רק בהמשך, אם בכלל..
תחושה של חוסר אמון ופחד על הילדים של כולנו ועל איזה עולם אנחנו חיים ומה הפכנו להיות..
ה' אמור לצרותיו די ושלא נעמוד בנסיון..
זה תמיד היה, לא משהו חדשלמה לא123

רק עם הטכנולוגיה של היום, הכול מתפרסם מהר

אני לא בטוחה תאמתמתחדשת11

פעם לא ניצלו ילדים?למה לא123

פעם לא אנסו נשים?

לא באותה רמה ולא באותו מינוןמתחדשת11
אין לי סטטיסטיקה מסודרת, אבל בתחושה שלי יש הרבה בירור בעולם שהוא טוב ומקדם,
ומצד שני העולם מאוווד השתבש, בכיון הלא טוב.
אני לא בטוחהלמה לא123

ייתכן ואפילו להיפך, פעם זה היה מנורמל יותר ואפילו לא קראו להטרדה-הטרדה

גם אני חושבת, פעם אפילו לא היה מה להתלונןבארץ אהבתי
אם נלך ממש אחורה - כל הסיפור של חנוכה מתחיל בזה שהיה 'חוק' שכל אישה צריכה להיאנס לפני החתונה...
היום זה אמנם קיים, אבל ברור לכולם שזה אסור. יש עוד הרבה מה להשתפר, בזה אין ספק, אבל הכיוון הוא חיובי.
מה???😱מתחדשת11
היה חוק שכל אישהלמה לא123

שמתחתנת חייבת לשכב בלילה הראשון עם הקיסר/המלך

מלחמת החשמונאים התחילה מהתנגדות אחת מנשות המשפחה למהלך, וביום חתונתה כשהגיע לבית הקיסר רצחו אותו, וככה פרצה המלחמה

אולי אני לא ממש מדייקת בפרטים, אבל כך בערך היה

כמו שכתבו פה (ממה שאני זוכרת) מדובר בבת יוחנן כהן גדולנפש חיה.
בזמנם כל כלה הייתה צריכה ללכת לקיסר
ושתקו על זה.
עד שבתו של יוחנן כהן גדול
עמדה ערומה וכולם הזדעזעו
היא זעקה את האבסורד
לראות אותי ערומה אתם מזועזעים
אבל לשלוח אותי למעשה כזה שפל ונבזה
על זה אתם שותקים????

ומכאן התחיל מרד החשמונאים..
מה? מה זאת אומרת חייבת להיאנס?כמהה ליותר

הקיסר היהחדשה ישנה
בועל כל כלה טרם חתונתה (בניגוד לרצונה כמובן, משמע, אונס)

זעזוע עמוק שאין מילים.
זה הסיפור של אליפורנוס ויהודיתחיים של
לא חושבת שזה הליפורנסנפש חיה.
פעם זה היה פחות מתועד ופחות מפורסם זה הכלדבורית
האנושות במהלך השנים רק מתקדמת מבחינה מוסרית ויש לזה הרבה הוכחות
ולכן כיום שומעים יותר על המקרים האלו
כי החברה מוקיאה את המעשים

יכול להיות כאמור אין לי סטטיסטיקה מוכחתמתחדשת11
אני כותבת מה שאני מרגישה
בטח שכן..חיים של
ע"ע דינה בת יעקב
זה מה שטענתילמה לא123

שאלתי את זו שמעליי שטענה שפעם לא היו כאלה דברים

לי בעיקר כואבאני זה א
מעבר לסיפור עצמו שהוא כמובן כואב העניין של האמון שבעצם בתקופה האחרונה היו כמה דמויות של משפיעי ציבור דתיות ברמה כזו או אחרת שפתאום התנםצה הבועה פתאום וזה נורא מפחיד אותי
חוסר אימון מוחלט באנשי ציבור.
לא שחלילה אני מרשיעה מישהו כן אבל מפחיד אותי שאולי,שמא...
ואיך הגענו למצב הזה ואני חושבת שבחברה הדתית לאומית התעוררו כבר לפני כמה שנים טובות והפסיקו לטאטא מתחת לשטיח אבל בחברה החרדית עוד לא ופותרים דברים בצורה עקומה ומביישת.
שמעתי כבר על מקרה של אדם שהטריד בעבר( מכירה אישית את האדם)ופתרו את זה בסגירת "דיל" מול איזה רב ועכשיו הכל התפוצץ לו והנפגעת התלוננה ובצדק.
ובאמת החברה החרדית( אגב אני משתייכת אליה אבל מגיעה מחברה אחרת כן עם מודעות לנושא) חייבת להפסיק לטאטא את הדברים והכי חשוב ללמד את הילדים על מוגנות ולתת כלים.
אני ממש חריגה בנוף שלי שמדברת עם הילדים על מוגנות וכשביקשתי שבמסגרות ידברו גם בנושא אמרו לי בעדינות יש נושאים שהשתיקה יפה להם ומאז הבנתי שאני זו שצריכה לדאוג ולתת כלים לילדים שלי.
זה ממש מעניין מה שאת אומרתאחתפלוס
אני גרה בעיר חרדית ואני יודעת שבכל בית ספר יש איש צוות שאחראי על לי עוד מוגנות.
הבנות שלי למדו על מוגנות, על מרחב אישי וכדו'.
וגם בבתי הספר באידיש הכשירו מורות לעניין

כך שיש מקומות חרדיים שמדברים על זה ממש.
וצודקת בעניין שבתכל'ס הכי חשוב שההורים ידברו עם הילדים
נכון, גם אצלינו דיברו על מוגנותלמה לא123

וזה בגדול תפקיד ההורים לחנך את ילדיהם לזה ולא לצפות שאחרים יעשו בשבילו את העבודה

זה אולי חדש כי לפני כמה שניםאני זה א
כשביקשתי זה מה שאמרו לי
נורא. פשוט נורא.חדשה ישנה
זה ממש מרתיח!!!
יש קטעים בחברה החרדית שיכולים להוציא מהדעת!

תלכו עם האמת
. אל תלכו עם מה שמקובל ומה שלא נעים.

זה מה שה' רוצה- רק אמת.

זה חילול ה' נורא, לא לדבר על מוגנות, מתוך מודעות שזה לא שייך , זה פשוט הפקרות לילדים..עצוב! בא לי פשוט לנער, לנער , לנער!

כל הכבוד לך שאת לא נכנעת לתכתיבים האלה, שנוגדים את התורה ואת אלוקים.

די, איזה עולם זה... זה שיש הרבה רוע זה ידוע, אבל מה שקשה שלא יודעים מה טוב ומה רע, ואיך בנאדם שהוא כל כך 'טוב', מתגלה ככל כך רע. (לא מדברת רק עליו, על כל כך הרבה מקרים וסיפורים מזעזעים כאלה.) את האיש שבשרשור אני לא דנה עד שרואה הוכחה משפטית סופית.
וואו, מישהי כתבה לך שאצלם לא מדברים-שזה גרוע ביותר!למה לא123

וכבר כל החברה החרדית נשפטת לחובה

לא שאני אומרת שאין מה לתקן בחברה החרדית בנושא, אבל לשפוט כי מישהי אחת אמרה שאצלם לא מדברים על זה?

אז אני חרדית ואצלינו העבירו שיעורים על זה, ויש שינוי לטובה וזה נכנס לאט לאט..

אני לא מסתמכת רק על הודעתה,חדשה ישנה
זה ממש לא רק אצלם. שמעתי על כך מהרבה מקורות.
ונכון שהחברה החרדית היא מגוונת ומלאה , ואני ממש שמחה שאצלכם זה לא כך, אבל תרשי לי, יש מקומות רבים שעדיין זה כך. וזה עצוב ונורא, וצריך לעקור את זה מן היסוד.
אני חרדיתציפור מתוקה
ואת צודקת ממש!
כואב לי לקרוא פה את ההכללות על הציבור החרדיאמהלה

בתור מורה חרדית, בבית ספר בית יעקב בישוב חרדי מובהק

אנחנו מחויבות להעביר סדרת שיעורים על מוגנות בתחילת כל שנה, בכל כיתה מא' עד ח'

ויש לנו על זה ביקורת ממשרד החינוך

וכל המורות עברו סדנאות כיצד ללמד את הנושא בצורה הכי פתוחה ונכונה שיש.

רק השבוע קבלנו עוד חומר מהחינוך העצמאי ודרשו מאתנו להוסיף עוד שיעורים ולהכניס נושאים נוספים.

גם בחיידר של הבן שלי הרבנים העבירו שיעורים על מוגנות

ואנחנו לא ישוב חריג מהנוף!!!!!!

כמובן שבתור הורים התפקיד לחנך ילדים בנושא מוגנות מוטל עלינו!!!! בלבד!!!!

ומי שמחכה שהצוות החינוכי בביה"ס יעשה זאת במקומו- פשוט מפקיר את הילד שלו!

אך מה שהכי כואב-

כואב, פשוט כואב לי לקרוא פה כאלו תגובות

כואב לי לקרוא כאלו הכללות

כואב לי לראות שאפשר להרוג בנ"א רק עם שמועות

לא מצדיקה אף אדם

ואדם שחלילה פגע, בעיקר איש חינוך- זה זוועת עולם

אך-

חכמים, הזהרו בדבריכם

קודם כל אני ממש שמחהחדשה ישנה
שאת מלמדת מוגנות.
וברור שכל הורה אחראי ללמד את ילדיו, אבל יש משהו כשזה בא מהמוסד יש יותר תוקף לדברים.

אני לא הכללתי את כל הציבור החרדי, דיברתי על מי שמלכתחילה לא מדבר על נושאים כאלה, *במודע*, זה לא מתוך בורות, זה מתוך מרובעות. ואת יכולה להתווכח, אבל מכירה גם מקרובי משפחה שלי, שהם חרדים שזה טאבו ואין מצב שידברו על זה במוסדות החינוך של ילדיהם, והנה, גם העידו חרדיות פה מהפורום שגם אצלהם זה כך. כמובן שהציבור החרדי מגוון לאין שיעור, אבל יש גם קבוצות כאלה, אי אפשר להגיד שאין!
כל מילהדבורית
אם הייתי גבר יש מצב שהייתי פוחדת לחיות בעולם הזהפה לקצת
לא פחות מאשר בתור אישה.
אני חותמת על המשפט הזהרקלתשוהנ
זה לא רק עניין של פחד, אני חושבת על זה ומוטרדת מזה הרבה .כל התרבות היום שונאת גברים ברמה שקשה מאד לגדול בן בעולם הזה ולאהוב את הצדדים הגבריים שלך.
אבל זה כבר לא קשור לנושא של השרשור
לחלוטין.חדשה ישנה
מסכנים גברים נורמאלים.

כמה מפחדים מהם, כמה עלילות שווא נשים רשעות מעלילות בהנד עפעף.

בעלי מלמד נערים והוא אמר לי שהוא מפחד אפילו לתת להם צ'אפחה על הגב...
בעלי הפסיק לענות לנשים בסל'עדיעד
על הלכות טהרה..
רק לבעלים שלהם. שלא יאשימו אותו.
וזה, מטורף.
עולם משוגע.חדשה ישנה
פשוט מטלטל כל סיפור כזה, מה זה מטלטל.
בא לי לחבק את הילדים שלי ולא לשלוח אותם לשום מקום בעולם 😣
למה עדיף ככה? זה בגלל שהעולם השתגעעדיעד
מה זה נכון!!!!מיץ ענבים

מסכימהמיץ ענבים

הרבה יותר לצעריאנייי88
ורק על מקרים קרובים אני מסתכלת.
באמת???נעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ב 03:07
שנים על גבי שנים לכל אורך ההיסטוריה נשים הוחפצו ונוצלו מינית.
פשוט היו אוויר וכלי לסיפוק גבר, מי חשב בכלל להתלונן פעם.

התנועה סביב הסוף לשתיקות היא מבורכת!!!
והתקדמות מטורפת לעומת כל הדורות

זה שיש מיעוט וקמצוץ קטנטן של נשים שמנצל את זה לרע עדיין לא הופך את זה לבר השוואה בכלל

לפי הסטטיסטיקה
אחת מתוך שלוש נשים עברה פגיעה מינית!!!
אחת מתוך חמש נשים עברה אונס!!!
אחת מתוך חמש ילדות עברה פגיעה מינית!!!
יש לך אחיות? חברות? בנות?? כנראה שלפחות אחת מתוכן נפגעהבצורה כזאת או אחרת.
כמה מקרים של אנשי ציבור על אונס התגלו כלא אמינות???

איך אפשר להשוות?? אני בשוק שזה מגיע דווקא מנשים.
כמה קושי יש בלהצליח בכלל לנשום אחרי ניצול מיני, לתפקד, לחיות, אם אפשר לקרוא לזה חיים…

כשמישהי בכלל מוצאת את הכוח להתלונן, דבר ראשון לחבק
מי שנחשב חשוד עד שיוכח אחרת זה הפושע ולא המתלוננת!!!
בטח ובטח שיש תלונות אחת אחרי השניה..

אז תסלחי לי אם יש כמה גברים שמשלמים על זה את המחיר בגלל נשים מטומטמות שעושות נזק לגברים ובעיקר לנשים
זה טיפה בים.
באמת.פה לקצת
ולא הבנתי מה הקשר בין מה שאמרתי לתגובה שלך.

אמרתי שנשים לא נוצלו?
אמרתי שגברים נפגעים יותר?
אמרתי שזה גרוע שהתחילו לדבר על זה?
אמרתי שחבל שיש התקדמות בנושא לעומת דורות קודמים?

ואמרתי לא לחבק ולהכיל את מי שמתלוננת?

באמת לא מבינה על מה הסערה בתגובה שלך 🤷‍♀️
אמרתנעמי28
שמפחיד להיות גבר כמו שמפחיד להיות אישה
זה פשוט לא מתקרב
גם אם יש פגיעות פה ושם ונשים משקרות
פשוט לא בר השוואה

רק שתביני מספרים לעומת סיפורים פה ושם על נשים שמשקרות
לרוב פרשיות שהגבר יצא ׳הצודק׳ בסוף אפילו לא התגלו כשקר מצד הנשים, אלא טענה מהגבר שזה היה בהסכמה משתי הצדדים והן לא הצליחו להוכיח אחרת..
לדעתך זה לא בר השוואה ולדעתי כן.פה לקצת
ממש מסכימה איתך לא בר השוואה בכללמתחדשת11
זה לא סיפורים על פה ושם.אמא יקרה לי*

בואי תראי את הכח שיש לאשה בתוך הליך גירושין, איך כל גבר פתאום הופך אלים.

מספרים הזויים ולא נתפסים של נשים שמונחות ע"י עו"ד וסביבתן להתלונן ולצייר את הגבר כאלים,

כדי לשפר עמדות בדרך למזונות/ משמורת/ גט...

והמשטרה לוקחת ברצינות (רק כשאשה מגישה תלונה! ולעולם לא להיפך), ועוצרת וחוקרת והרבה פעמים גברים באמת נקיים מוצאים את עצמם מבלים לילה במעצר עם "מיטב" עברייני ישראל.

זה לא מאיין את החובה שלנו לעודד נשים שנפגעות באמת- להתלונן, אבל צריך לשים לב טוב למחיר שמשלמים בדרך

לשם...

מה הקשר בין גירושין לאונסנעמי28
אין ספק שבגירושין יש לאישה הרבה יותר כח והרבה מנצלות את זה לרעה, מדובר בריב על הילדים וכסף.
וגם אז מדובר רק כשאכן מתגרשים.
כמה מסורבות גט לא נדבר אפילו..
מה הקשר למקרה הזה???

כמה מקרי אונס התגלו כלא נכונים? טיפה בים לעומת המקרים שכן.

מקומם והזוי שנשים פה חושבות שהמתלוננות בחזקת השקרניות ולא הוא בחזקת השקרן.

אני גם מחכה לחקירה והכרעה
אבל
כמות העדויות ותחקיר שיסתבך בתביעה אם הוא שקרי מספיקים לסמן אותו כחשוד לפחות.

כל השיח הזה על נשים שמשקרות זה פשוט עוול למתלוננת אמיתית והסיבה שנשים פוחדות להתלונן.

אני חייבת רק לצייןפה לקצת
(כי בסוף השיח הזה משתרשר מהתגובה שלי)
שאני לרגע לא חושבת שנשים משקרות.
לא נכנסת לזה בכלל ולרגע לא חושבת שאישה שמעיזה לדבר על זה יכול להיות שהיא משקרת.
אני יודעת כמה לא פשוט לשתף בדבר כזה, ובכזה פרסום ק"ו.
את רצינית??? אישית אני מכירה גבר אחד שנוצלאיזו נחמה

ע"י גרושתו, ומנגד אין סוף נשים כולל אני עצמי שעברנו לכל הפחות הטרדות מיניות!! שלא לדבר על פגיעות עד כדי אונס- וזה אני מכירה באופן אישי נשים מסביבתי הקרובה!

אני גם מכירה לצערי לא מעט גברים שנוצלו/הוטרדו/נפגעו מינית בילדותם, ע"י גברים כמובן...

אבל לומר שהיית פוחדת בתור גבר לא פחות מאשר אישה???

אני שמחה מאד בשבילך שאת לא מכירה כנראה את הצד הנשי הנפגע מאד, ואני מאמינה לך שחווית כנראה בסביבתך גברים שנפגעו מנשים בד"כ אגב הליך גירושין שאגב גם בו יש המון המון נשים שנפגעות, 

אבל האמירה שלך כ"כ סותרת את המצב בשטח שזה מקומם ומכעיס ומרגיש כאילו מנסים לגמד ולעוות את ההצגה של עדויות כנגד אלימות מינית. וזאת המילה אלימות מינית.

אגב, ההשוואה בין מצב קשה שבו גבר שנפגע באופן אישי ע"י אישה אחת- לא מזכיר אפילו את מה שהתחקיר הזה מנסה לחקור- תלונות על פגיעה מתמשכת וסדרתית בהרבה נפגעות (ואולי גם נפגעים אגב) אגב יחסי תלות של מטפל- מטופל שאלה היחסים שצריכים להיות תחת המטריה הכי רחבה של הגנה שלנו כחברה אחרי יחסי הורים וילדים, כי אם הפגיעה קורית ביחסים כאלה היא קשה ואכזרית לאין ערוך מאשר ביחסים אחרים, בפרט כנגד ילדות/ים! 

כל מילה! וחיבוק❤️נעמי28
כן.פה לקצת
אל תשמחי בשבילי כי נפגעתי בעצמי.
ואל תאמיני לדברים שלא אמרתי כי אני לא מכירה גברים שנפגעו תוך כדי הליך גירושין.

ולא ידעתי שאני צריכה לבקש רשות מנשים פה מה להרגיש ולחשוב, אדע להבא.
ואני עדיין לא משנה את דעתי בינתיים.
אני פוחדת בתור אישה להיפגע.
ואם הייתי גבר אז הייתי פוחדת להסתובב בעולם בידיעה שכל דבר קטן יכול להרוס לי את החיים ושיש לא מעט נשים שבעיניהן אני קודם כל מסוכנת וחשודה.

ומאיפה לך שהאמירה שלי סותרת את המצב בשטח?
בדקת מה הגברים בעולם מרגישים?

אגב, כבר כתבתי שאין שום קשר לתחקיר שעליו נפתח השרשור ושעליו אני לא רוצה ולא מעוניינת להתייחס כי לא קראתי על זה ולא שמעתי על זה ולא רוצה לדעת על זה.
זה פשוט צף בעקבות נושא השרשור ולא לעניין הספציפי שעליו מדובר.
זכותך כמובן לחשוב ולהרגיש מה שאת רוצהאיזו נחמה

לא בטוח שהמקום לשתף בו הוא שירשור על פגיעה מינית של נשים בידי גבר

כמו שהמקום לשיתוף שאני פוחדת מגברים כללית בגלל מה שעברתי ועברו סביבי, זה לא המקום הנכון שמישהי משתפת על מקרה כואב בו גבר נפגע מתלונת שווא.

אני לא אקפוץ ואומר לה תשמעי אבל אני פוחדת מגברים כי סטטיסטית הרבה יותר נשים נפגעו מגברים. זה נכון, אבל לא זה המקום לומר את האמת הזאת.

ולכן אמרתי שלכתוב את זה כאן נותן תחושה של הקטנת הסבל של הנפגעות. האזכור במקום הזה מקטין. יש משמעות לקונטקס הכללי בו נאמרים דברים. 

אגב, לגבי מה שגברים מרגישים או לא- לא לזה התכוונתי. התכוונתי לסטטיסטיקה הנ"ל

יש המון גברים שנפגעו מנשים, אבל עוד יותר המון נשים וילדים שנפגעו מגברים

כל מילה!! יישר כוח!יערת דבש

אני כבר מיואשת משרשורים כאלה

הכי עצוב לי שמי שבסוף מדברות בעד השתקה ומפקפקות בעדות הקרבנות אלו נשים

גם בשרשור על נשים מוכות בנשואים טריים וגם בשרשורים על הפדופיל הנוכחי

פשוט מייאש ועצוב

מתפללת שהשם יפקח את עיניהן

וכל הכבוד שכתבת!

ולכל מי שכתבה פה @תוהה לי תודה!

ו@מיואשת****** היקרה על מה שכתבת בשרשור על אלימות ונשים מוכות

העדפתי לא להתערב שם

אבל מחזקת אותך בכל מילה! זה לא יאמן איך נשים ואנשים מרשים לעצמם להתבטא מבלי להיות ולו מעט מעורים בנושאים האלה

והכי עצוב שנשים עושות את זה (פורום נשואים טריים מזמן לא במה נעימה ונורמלית לטעמי..אבל זה כבר נושא אחר)

תודה יקרהתוהה לי
מצטרפת לתחושותייך
אסור לעשות לבן אדם משפט שדה וזה מה שקורה כרגע בתקשורתאחתפלוס
מה גם שבני רבינוביץ שהוא פירסם זאת לראשונה הוא שונא שלו.
הוא היה מנהל יתד לשעבר וכועס על כל מי ששם.
הוא אדם מושחת שאין אפשרות להאמין לדבריו.
לכן חושבת שכדאי לקחת בערבון מוגבל.
חשדהו אבל גם כבדהו
חבל להכנס עמוק לתוך הרפש התקשורתיפיצישלי

אני אישית מאמינה לו וחושבת 

שזה נראה ממש לא אמין.

כל אחד שטיפה הולך לו המזל - מחפשים אותו. ואחרי שגמרו עליך - לך תוכיח אחרת

אבל חבל לנו בואו נסיק את המסקנות בנושא מוגנות בצורה יותר בוגרת ולא על גבו של אדם שכנראה חף מפשע

צודקתאחתפלוס
אולי כל אחד שטיפה מצליח והאגו גדל מנצל את זה לסיפוקים שלו?נעמי28
אני לא חורצת את דינו, בא נחכה להכרעה
אבל הוא זה שחשוד כל עוד לא הוכח אחרת ולא הן השקרניות כל עוד לא הוכח אחרת.
בטח שזה כמה וכמה נשים מול קול אחד.
שוב אני אומרתחדשה ישנה
זה לא סיפוק מינ*י!
זו אלימות לפני שזה מיני, אלימות.
זה ממש לא מספק אותם מינ*ית (מה מי*ני בילדה בת 4, 5, 10??) ,
זה הרצון לשלוט, הרצון להיות כוחני, זה כח של הרס.
ממש לא בהכרחנעמי28
יש מקרים כאלה ומקרים כאלה
ובטח שיש אנשים סוטים שנמשכים לקטינות, מחזיקים תמונות שלהן עירומות ומגיעים עם זה לסיפוק מיני, איזה שליטה בדיוק זה נותן ?! נטו סיפוק
יש ויש
זה לא תאוריה שליחדשה ישנה
עבר עריכה על ידי חדשה ישנה בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ב 09:13
שאני המצאתי, זה אנשי מקצוע מהתחום אומרים שאונס ופגיעות מיניות, לא באים מתוך חשק מ*יני מטורף, אלא מגיעים ממניע של כוחנות, אלימות ורצון לשליטה.
נכון שמצד ההגיון הפשוט זה נשמע שזה בא ממניע של פיתוי ליצר, אבל אנשים חקרו את זה שנים, ואומרים שזה ממש לא קשור. (אגב , לכן, זה לאו דווקא שנשים יפות ומןשכות יותר יפגעו יותר! מי שתיפגע יותר זה מי שיכולה להוות קורבן וטרף קל, לכן זה תמיד יהיה עמדב של פוגע ונפגע יחסים של שליטה כמו- מטפל- מטופל, רופא- פציינטית, רב- תלמיד, נער- ילד וכו')

(התמונות לא יודעת בתוך מה זה נכנס)
מה זה משנה בכלל מהיכן זה מגיע?עדיעד
זה מזעזע , בלתי נסלח ואיום ונורא.
זה בכלל לא משנה מבחינץי, פגיעה, אי עמידה ביצרים..גפ פדופילים הם חולים בראש "מסכנים" שלא יכולים לשלוט על עצמם, ומבחינתי לא משנה מה הסיבה שהם פוגעים. זה נבלה וזה טריפה.
בסוםו של דבר, כדברי חזל " לא עכברא גנב, חורא גנב" . האם כוונת חזל שבאמת העבר לא אשם? למה לא? הרי הוא גנב?? וברור לי שהתכוונו שברור שהעכבר אשם.. אבל אם לא היה לעכבר להיכן לסחוב את הגניבה , הוא לא היה מעיז לגנוב כי היה חושש להיתפס..
ומי שמגחך על דיני ייחוד, וכל הרחקות מינימליות בין גברים לנשים ובפרט במציאות של עמדות כח ,הנה דוגמא חיה למה יכול לקרות.
ואין בזה שום הסרת אחריות על הפוגע. וכל זה כמובם בהנחה שהוא אשם..

נכון,זה ממש לא משנה, סיפוק מיני או סיפוק אגו ושליטה..נעמי28
זה משנה כיחדשה ישנה
הרבה פעמים הנפגע מאשים את עצמו שזה קרה באשמתו.
'אם רק לא הייתי יפה זה לא היה קורה',
'אם רק לא הייתי מושכת.. למה לבשתי את הבגד החשוף הזה?' וכן הלאה. וזה ממש לא קשור לנתקפת! את מבינה את העיקרון?
וגם כשחושבים שזה מיצר חזק, זה באיזשהו מקום מוריד את האחריות מהתוקף, מה אני אעשה? לא עמדתי בפיתוי, זה היה גדול עליי.

לא. צריך לדעת שזה נעשה בערמומיות, בתכנון מדוייק, זה רוע בהתגלמותו ולהגיד 'יש גם צדיקים שנפלו', זה אוי ואבוי להשוות בכלל! מי שאנס, הוא לא צדיק, גם אם הוא עשה את כל המצוות שבעולם! מי שהתפתה ורצה אישה כשהוא נשוי, זה נפילה. זה הבדל חשוב מאוד.
ככהלמה לא123

אף אחת לא אמרה שגברים הם המסכנים

אלא שכיום לא פשוט גם להיות גבר, בלי קשר למיקרה הנ"ל, כי אפשר להרוס חיים של גבר בכמה שורות בפייסבוק.

אף אחת לא אמרה שהיא מאמינה למואשם ולא לנשים, נשים כתבו כאן שא"א לדעת למי להאמין.

לא נכוןסליל
יש כאן כאלו שכתבו שהן מאמינות לו.

והשוו כאילו מפחיד להיות גבר כמו אישה.
גם שיתוף שלי על הטרדה מינית שעברתי, נענה כאן בחצי אדישות חצי זלזול, אז ביקשתי למחוק.
נשים מוטרדות הרבה יותר
ובעיניי לכתוב שמפחיד גם להיות גבר, כאילו זה משתווה באיזשהו אופן למה שנשים עוברות, זה פשוט מעליב
מפחיד להיות גברלמה לא123

בלי קשר למה שנשים עוברות

כואב לי על מה שעברת, וזה חמור שזלזלו בך

נשים מוטרדות יותר כנראה

אבל תקראי כמה תלונות שווא נפתחות על גברים, ולא רק בהטרדות, אלא באלימת במשפחה במהלכי גירושין שזה גורר ניכור הורי וכו'

אז כן, גם גבר קשה להיות. 

מבלי לשקול מי סובל יותר.

תפרידיסליל
תלונות שווא הגירושין מתלונות שווא בנושאים אחרים

זה לא אותו דבר
לא כי זה לא חמור, אלא כי בגירושין יש לאישה באמת המון המון כוח בידיים

במקרים של תלונות אחרות על הטרדה מינית, זה לא המצב
זו היתה דוגמאלמה לא123

אני מניחה שנשים מוטרדות הרבה יותר מאשר גברים שנהרסו להם החיים כי נשים העלילו עליהם שהטרידו אותם.

ועדיין האם מישהי פה היתה רוצה שאיזה עובדת של בעלה תכפיש את שמו כי היא רוצה לסחוט ממנו כסף?

אני מכירה מקרה כזה מקרוב, של בחורה שסחטה מישהו.

מכירה מקרוב, אישה ששיקרה שבעלה אנס את הבת שלהחבובוש

בהליך גירושים.

איזה גהנום הוא עבר.

יש להם קלף מיקוח רציני ביד

אני גם עברתי כמה פגיעות מיניותכמהה ליותר

די רציניות (קצת יותר ממה שתיארת) ובכל אופן אני מסכימה מאוד עם מה שנאמר שמפחיד בימינו להיות גברים. 

גברים מותקפים כל הזמן על דברים פשוטים ולא רק בהקשר הזה, אישה יכולה בכיף להגיד לכל גבר שהיא מתעצבנת עליו - בא לי לתת לך סתירה, או כל מיני ביטויים אחרים והכל יסלח לה, אבל אם גבר יגיד - מיד יאשימו אותו בדיבור אלים.

אותו דבר גם במישפחה - אישה שתתען למישטרה שבעלה איים אליה - ירחיקו אותו מייד מהבית והילדים - אפילו בלי לבדוק את זה, לעומת זאת גבר שיגיש תלונה שאישתו אלימה כלפיו או כלפי הילדים - בקושי יתייחסו אליו.

באופן כללי במישפט של אישה נגד גבר - בעיקר בנושא של אלימות במישפחה - יאמינו הרבה יותר לאישה.

העולם שלנו (במדינת ישראל בעיקר) הוא באמת עולם שקצת שונא גברים - וזאת מציאות.

כל מה שכתבתי לא סותר בכלל את זה שלגבי המקרה הזה - ורוב מקרי התלונות על פגיעה מינית - אני מאמינה מאוד למתלוננות, ושהמעשים שלו מזעזעים, ושחובה להציף לדבר ולהוקיע אותו, ושכל אדם שמעיז לעשות מעשים כאלו יתן על זה את הדין.

חיבוק גדול על הפגיעות שעברת❤תוהה לי
תודה יקרהכמהה ליותר

קודם כלסליל
ממש מצטערת לשמוע על מה שעברת❤️

רק לגבי הפגיעה, לא כתבתי את זה כדי להראות שבגלל שהוטרדתי יש לי מונופול על היחס לנשים.

אני יודעת שזו נחשבת הטרדה קלה יחסית, ובכל אופן זה משהו שמלווה אותי כל החיים וזו לא חוויה נעימה.

כתבתי את זה כדי לתת דוגמה, שנשים נפגעות המון.
אני מסכימה שיש בעיה מאוד גדולה של תלונות שווא
אבל אם המסקנה של מישהי מהסיפור הזה, זה שמפחיד להיות גבר, זה עצוב לי.

לא כי אין לגברים חשש מתלונות שווא, פשוט כי אני לא חושבת שזו המסקנה שאנחנו צריכים ללמוד מכאן. ממש לא
תודה על ההזדהות!כמהה ליותר

הסברת מעולה, ואני באמת חושבת שאת צודקת - זאת ממש לא אמורה להיות המסקנה הפרשה הספציפית הזאת.

זה פשוט איכשהו עלה תוך כדי השירשור.

ואני מתנצלת שלא הבעתי גם הזדהות והתייחסות לפגיעה שלך - בסופו של דבר כל פגיעה היא פגיעה, במיוחד שזה משהו שממשיך ללוות אותך. חיבוק גדול פרח

איזה שרשור עצובסליל
אין לי מילים על התגובות כאן.

מילא זה היה נשאר רק ב"אני לא יודעת לכן לא שופטת"

אבל מכאן ועד להגיד שגברים הם המסכנים?
להגיד שאת מאמינה דווקא לו ולא לנפגעות?
לפטור את זה ב"סך הכל תחקיר של עיתון מסכן"?

תגידו, אתן יודעת מה זה אומר לעשות תחקיר?
יש לכם שמץ של מושג על אתיקה עיתונאית? מה עיתונאי צריך לעשות בשביל לפרסם משהו?
הכנסתם קצת לפייסבוק? קראתם עדויות של נשים שמזדהות בשמן? או מטפלות של נשים שאומרות, כן, המטופלת שלי נפגעה ממנו.

אין לי מושג אם זה קרה או לא. אבל אפשר גם קצת ענווה כלפי הנפגעות, לא מבינה מאיפה את הצדקנות הזו דווקא כלפיו.

באמת, פשוט עצוב התגובות כאן. רק מראה כמה עוד יש לנו לעבור כחברה.
כואב הלב ממשפיצישלי

הם נכנסים בו בגלל שהוא מביע את דעתו בנחרצות ובאומץ נגד כל הפרות הקדושות של "הארץ", זה היה ברור שזה עיניין של זמן עד שינסו לתפור לו גם כל מיני תיקים .. לא מאמינה למילה שלהם!

צריך לזכור ששלושת הנשים שהעידו הם נשים הזקוקות לטיפול נפשי שלפי עדותם גם לא הצליח כל כך, אז קחו את הדברים בערבון מוגבל.

אני אפילוסליל
לא מדברת על הנשים בכתבה.
תיכנסי קצת לפייסבוק, תקראי עדויות.
המקסימום, תגידי שאין לך מושג

ואם הם צריכות לטיפול נפשי, זה עוד יותר חמור אם הוא אכן פגע בהם
עכשיו אני רואהלמה לא123

שבאמת יש נשים שמאמינות לו

זה שזה חמור את צודקת אבל אין לנו את היכולת לשפוט באמת מהפיצישלי

קרה באמת

וכרגע רק כואב לי הלב עליו ועל נשים שעוברות דברים כאלה לא משנה ע"י מי

ו

רק הערה לגבי הטיפול הנפשימאמינה ומתאמנת
הרגשתי במילים שלך זלזול

איש/ה שזקוק/ה לטיפול נפשי בין אם זה בכדורים ובין אם זה בשיחות לא שונה מאנשים אחרים
זה לא אומר שהנשים האלו פחות אמינות
זה לא אומר שבגלל זה צריך לקחת את מה שהן אומרות בערבון מוגבל

גם בלי להתייחס לעניין הפגיעה שהייתה או לא הייתה, אלו נשים אמיצות
נשים שיש להן קושי נפשי
נשים שמטפלות בקושי שלהן (וכן, לא כל טיפול מצליח)
נשים שמסוגלת לספר באומץ לעולם שהן מטופלות נפשית
כמובן שאין הכוונה לנשים שמטופלות נפשיתדיליה

אבל באמת יש מחלות נפשיות שונות שמייצרות בעיה של אמינות.

למשל- בתי חולים פסיכיאטריים מלאים באנשים שהם המשיח או רבונו של עולם, כמובן שכאן אין בעיה להבין את הקיצוניות ולדעת שאין מדובר בדברי אמת. אדם כמספר שהוא משיח אף אחד לא יעמיד לדים עם הוא מספר על פגיעה מינית שעבר. אמממ שכאן יש בעיה אם אדם כזה באמת נאנס. מכון, במקרה כזה יצטרכו עדויות חפציות, או שאריות זרע וכד'.

אני לקחתי את הדוגמא הקיצונית הזאת כדי להסביר אבל אכן יש מחלות אצל נשים מסויימות (ולמרבה הצער הן נפוצות ביותר אצל נשים שהיה להם אונס קודם!!) ואז מבחינה פסיכאטרית עדותן אינה נחשבת אמיתית. הבעיה היא שוב מה קורה אם נשים כאלו חוות אונס נוסף וזה החלק הנורא בעניין הן יכולות לחוות כאונס גם דברים רחוקים מזה. וגם לסבול סבל רב.

זה בעיה כנשים כאלו מעידות על אדם כי הן מאמינות באמת ובתמים שנפגעו והעדות שלהן נתפסת כאמיתית וכואבת ורק בתוך טיפול נכון (וגם אז לא תמיד) הן מסוגלות להבין את ההבדלים. 

אז כן זו בעיה אמיתית התחום של פגיעות. וזה הסיבה שיש בעיה להיות גברים בעולם הזה, וזה גם הסיבה לריבוי תלונות שוא. 

זה נורא מכל כיוון שלא נסתכל על זה, אך משאיר את חזקת החפות לכל הנוגעים בדבר.

וד' ישמור.

תפקידינו כהורים זה כמובן להגן על ילדינו. ואם זו מכרה שלנו עלינו להאמין לכל מילה שהיא אומרת!! ולטפל בכול החומרה, אין דרך אחרת לשמור על בנות ככה!!!

מבינה את מה שאת אומרתמאמינה ומתאמנת
בתגובה שהתייחסתי אליה הדברים נשמעו שונה לגמרי
זו הייתה תגובה מכלילה מאד
יש רצף של אנשים שמטופלים. יש אנשים שמטופלים בשביל להעלות ביטחון עצמי או להיות מודעים יותר לעצמם, יש אנשים עם דיכאון וחרדות, ורק בקצה יש אנשים שהגיעו למצב של בלבול מוחלט (וכמובן שיש עוד כל מיני אנשים שמטופלים מסיבות אחרות, מה שכתבתי פה היה רק דוגמא קטנה)
מפריע לי מאד שנכתב שהסיבה שצריכים לקחת את הנשים האלו בערבון מוגבל היא זה שהן עברו טיפול נפשי..
אם היו להן מחלות מהסוג המסויים הזה כנראהחולת שוקולד
שבאמת לא היו מאמינים להן ולא היו מפרסמים את זה, התחקירנים לא טפשים
לא בדיוקדיליה

אני לא אסביר יותר בהרחבה אבל רק איש מקצוע יכול לקבוע את האמינות.

ולפעמים באמת נראה כי הן דוברות אמת.

מכירה סיםורים כאלו פשוט ברמה האישית.

עד שפסיכיאטר לא כתב חוות דעת מסבירה אדם היה במעצר...

אני לא מאמינה שאני היחידה האובייקטיביתאם הבנים שמחההה

אני מרגישה 50-50, באותה רמה שאני מאמינה שאותן נשים נפגעו אני גם לא מאמינה שאותו אדם עשה את זה.

אי אפשר לדעת מה האינטרסים של כל גורם ולא מתפקידי לעשות משפט שדה (לשני הצדדים אגב) לאף אחד!

ושום דבר לא יצדיק את הלינץ' התקשורתי הזה, שבהינף מקלדת כל אחד יכול לחרוץ גורלות.

רק לחשוב על בני המשפחה שפשוט לא מסוגלים לצאת לרחוב (ועוד בני ברק: )

ועוד משהו קטן- גם אני נפגעתי מינית. מאדם מסוים, שהוא גם בן משפחה.

וכשאני חושבת לעצמי האם הדבר יעשה לי טוב להפיץ את המקרה ולפרסם אותו- חד משמעית לא! אין לי עניין, וגם לא היה לי עניין לגרום רוע לאותו אדם. טיפלתי בעצמי, לא הזנחתי את  המקרה, לא מדחיקה וגם לא מסתירה. אבל אני מרגישה עדיין אנושית כלפי הסובבים אותי. ומי שצריך להיזהר כבר הוזהר.

את ככ צודקתתתתתתתתתתתתתפיצישלי

גם אני כמוך,אנחנו לא בית משפטלמה לא123

מאידך לפעמים יש אפשרות לדעת את האמת גם ללא בית משפט

עיין ערך "משי זהב"

רק מבחינה מתמטית איך 50-50??? מדובר על המון עדויותאיזו נחמה

של נפגעות, מילא היתה אחת מול אחד אז הספק הוא 50-50

אבל כשיש עשרות עדויות של קרבנות מול עדות של אדם אחד שמכחיש- למה כל העדויות הללו במצטבר שוות ערך בדיוק למילה היחידה שלו???

אולי זאת לא ממש אובייקטיביות כי מתמטית זה בטוח לא 50-50

אני מתכוונת לאמינות הטענותאם הבנים שמחההה

וכמו שאותן בנות טענו שפגעו בהן מבחינתי הן צודקות ב50%

כך הטענות של אותו פוגע הן 50% צודקות

ואין אפשרות לדעת אם אותן בנות צודקת. יש המון אינטרסים בעולם הזה, אנחנו אפילו לא יודעות כמה.

את שוכחת, שאדם שפוגע באחתבאורות
יכול לפגוע בהרבה אחרות.
ולהתחתן, וללדת בנות, ולפגוע בהן. מבחינתי זו הסיבה העיקרית לפנות ולפרסם, שידעו להזהר ממנו. שיהיה חייב ללכת לטיפול. שלא ימשיך להתסובב חופשי ולסכן עוד גברים ונשים בפגיעה.
מצטערת על מה שעברת❤
יש מושג של איזוןאם הבנים שמחההה

ואם הסביבה שלי יודעת להיזהר (כולל הורים ועוד כמה גורמים רלוונטיים)

לא אפיץ את הדבר ואגרום למשפחה שלו להתפרק ולילדים שלו ללכת עם אות קין כל החיים.

יש כלל כזהחדשה ישנה
מי שאלים פעם אחת, אלים תמיד.
מי שפוגע מינית/אנס פעם אחת , זה יקרה שוב ושוב... זה כמעט אף פעם לא יהיה מקרה בודד. כי בסופו של דבר זה אופי של בנאדם.
הפסקנו להאמין בתשובה?פה לקצת
(לא קראתי את רצף ההודעות אלא רק את זאת)
זה לא עניין של תשובהתוהה לי
כי זו סטייה עמוקה עמוקה בנפש.
אז אין תקנה לאנשים כאלה?פה לקצת
באמת מנסה להבין
זה תלוי באופי המקרהבאורות
לדעתי גבר שמטריד ילדה זה דפוס עמוק שלא יעלם אחרי הטרדה אחת. ובטח שלא יעלם בלי שום טיפול או פחד מזה שיתפסו אותך.
לעומת מישהו שיטריד מישהו בגילו ואז אולי כן אפשר להשתנות. לפעמים יש סיפורים כאלה חד פעמיים(מכירה אישית מישהו שהטריד מישהו בגיל תיכון וזה עבר לו ולא הטריד אף אחד אחר מעולם)
במקרה הנלתוהה לי
זה דפוס שחזר על עצמו לכאורה פעמים רבות, לאורך שנים רבות, תוך ניצול עמוק. סטיה ממש עמוקה שלא יודעת אם ניתן לשנות
אגב בני סלע התחנן שיסרסו אותובאורות
ולא הסכימו.
באמת? חידשת לי. חבלהמקורית
השאלה היא לאן את לוקחת את זה.כי לעולם חסדו
היית מוכנה להתחתן או שהבת שלך תתחתן עם מישהו כזה?
בטח שמאמינים בתשובהטארקו
אבל השלב הראשון של תשובה זה להכיר בחטא...
מי שמודע ועבד וטופל זה עניין אחר לגמרי. לא בזה מדובר...
זה לא עניין של תשובהחדשה ישנה
זה נתון עובדתי.
אם מישהו מצליח להכיר בחטא, ולוקח את עצמו בידיים ומטפל בעצמו אז הוא מן הסתם יכול לצאת מזה ואשריו.. אבל המציאות בשטח מראה שבנאדם שהיה אלים פעם אחת זה כנראה יהיה תמיד . זה עובדה, מה לעשות .
למה אני אומרת את זה? כי כשמישהי נפגעת לא עלינו, חשוב שהיא תתלונן, ולא רק בשביל שהאמת ןהצדק יצאו לאור, כי סיכוי גבוה שהןא יפגע בעוד קורבנות. ואני כמובן לא שופטת את מי שלא מתלוננת, מבינה שזה דורש כוחות נפש עצומים, שלא תמיד קיימים אחרי דבר כזה, אבל מי שפונה ומתלוננת- זה חשוב מאוד!
מתוקה,חדשה ישנה
כואב לי מאוד מאוד על מה שעברת!!
מה שנכתב כאן לגבי 'מסכנים הגברים',
זה ממש לא בא להצדיק שום צל של פגיעה מינית. חס וחלילה!!
לצערינו, יש נשים רעות,!! רשעיות!! שיש להן איזשהו מריבה/כסאח/ ווטאבר עם גבר, וכשהן רוצות להיות הצודקות הן פשוט תופרות לו תיק על הטרדה מינית. וזה נורא, לא רק בגלל שמסכן הגבר שלא עשה כלום, אלא גם בגלל הנשים שבאמת עברו פגיעה מינית ואז הם כבר לא נהיו אמינות, בגלל השקרניות האלה שצצות כפטריות אחרי הגשם. מישהו סיפר לנו למשל שהעלה טרמפיסטית, והחצופה הזאת דרשה מלא כסף, הוא לא הסכים והיא איימה עליו שהיא תגיד שהוא הטריד אותה, למה שיאמינו לו? אז הוא נאלץ לתת לה מלא כסף. ומאז לא מעלה בנות טרמפיסטיות.

ובגלל כל המקרים המזעזעים של פגיעות מיניות, גברים הרבה פעמים מצטיירים כתאוותנים, כוחניים, דורסניים, אלימים, גם כשהם לא! אני שנים בתור ילדה ונערה סלדתי מגברים באשר הם, מרוב שהזהירו אותנו באולפנא, ביסודי, עשו לנו סדנאות למוגנות שזה מבורך וחשוב, אבל זה להיחשף לגועל זה גם פוגע.
וואי חצופה הטרמפיסטית, יש כאלו חצופות בעולם? לא מאמינה..הזוימיץ ענבים

חצופה ברמות. יש לצערנו גם רשעיות, לא רק רשעיםחדשה ישנה
עיין ערך כל הגננות והמטפלות המתעללות.
ולא מזמן התפוצץ סיפור על גננות רשעיות של ילדה עם תסמונת רט (נראה לי שככה אומרים ) של הבת של @טובוש שפגעו בה פיזית ומינית (!!)
לא רוצים להאמין, אבל זה קיים.
אני מבינהסליל
פשוט קצת כאבו לי חלק מהמסקנות בשרשור הזה
להבנתי,חדשה ישנה
כשכתבו ש''מפחיד להיות גבר'', זה לא היה כ*מסקנה* לשרשור הזה.
פשוט השרשור התפתח, כדרכם של שרשורים סוערים, לעוד נקודות, בהם יש מקרים שזה באמת עלילת דם (במקרה הנ''ל, אין לי מושג, אני לא מאמינה עד שלא מוכח כראוי) ולכן מפחיד להיות גבר.
אני מבינה שאת באה ממקום סוער בגלל מה שעברת, אבל אם תקראי בנחת, תראי שאף אחת לא הצדיקה אותו, אלא *ערערו* באמינות התחקיר, כי, בואי, עיתון הארץ זה לא שיא האמת, והאמת תצא לאור בקרוב בע''ה, אבל הוא עוד לא עבר משפט מסודר.
אני אחת מאלה שכתבו שמפחיד להיות גברפה לקצת
ואת צודקת, זאת סתם מסקנה מוטעית להסיק שזאת המסקנה שלי מהשרשור.

זאת המסקנה שלי מהנושא הזה שצף כל פעם מחדש ואת מגלה אנשים שזה פשוט לא מתלבש עליהם. ואז אני שואלת את עצמי מה נשאר? אם כל האנשים האלה שמחזיקים מהם והם דמויות חינוכיות/רבנים/מרצים דגולים בנושא גם פוגעים מינית, על איזה גבר אפשר לסמוך?
ואז כן, אם המחשבה הזאת שאני מפחדת שיום אחד יהיה לבן שלי מלמד/מורה/רב ואחרי שנים עלולים לגלות עליו כאלה דברים מעסיקה אותי מעכשיו אז כנראה שזה לא פשוט גם להיות גבר בעולם הזה.
אתה חשוד עוד לפני שבכלל פתחת את הפה.

ואני אפילו לא מערערת על אמינות התחקיר, אני פשוט לא מגיבה לנושא הזה כי אין לי מושג מה באמת היה שם ונראה לי שאני גם לא רוצה לדעת.
היה סיפור כזה של נהג מוניתשמעונה
עלתה אישה והתחילה לעשות בלגן, אז הוא הזמין משטרה ואז היא טענה שאנס אותה ,ואז הוא הראה למשטרה שיש לו מצלמה באוטו ולא היה ולא נברא, אבל אם לא היה לו מצלמה, לא היה לו סיכוי לצאת מזה
יקרה אני שולחת.לך חיבוק גדולתוהה לי
גם על מה שעברת וגם על המשך הפגיעה שנוצרת מתגובות לא פשוטות לקריאה
אני מאמינה שזה עניין של זמן עד שיותר אנשים ייחשפו לעדויות הרבות, כבר עכשיו יש יותר אימון כלפי הנפגעות ולפחות חשדנות כלפי האדם הזה.
יש לך תפקיד גדול בהסברה, גם אם לפעמים לוקח זמן להפנים את הנקרא
תודה❤️❤️סליל
בהחלט עיתון מסכןביבוש

יש לך מושג בכלל על הרמה של האנשים שכותבים שם? אנשים רדודים מאד שחיים על לשון הרע ורכילות עושים הכל בשביל רייטינג 

לא חסר אנשים שנפגעו על לא עוול בכפם

ודי למבין

דברי הרב אליהו בענייןPandi99

אוף פשוט כואב לי הלב מהסיפור הזה זה עשה לי ממש רעפיצישלי

קצת קשה לי לכתוב את זהאל הלא נודע
אבל האמת, שזה לא הפיל אותי.
לפני כמה שנים, הייתי עם הילדים שלי בסוג של מפגש אתו שארגנו פה בשבוע הספר או משהו כזה.
יצאתי ממש מזועזעת.
הרגשתי שזה אדם שבעיקר אוהב את עצמו ומנסה למכור את הספרים שלו. זה פשוט היה מפגש אנטי חינוכי מבחינתי. האופן שבו הוא התייחס לילדים גרמה לי לחשוב שיש פה איזה פייק מחנך, שמנסה לעשות רושם של אחד שכל כוונתו להיטיב עם ילדים, אבל חוץ מלעשות רושם אין שם כלום.
אז כן, יש לו כישרון כתיבה. וכריזמה.
מה אנחנו יודעים עליו מעבר לזה? כלום.

אז מפתיע שאדם כזה מואשם בכאלה דברים?
אותי לא.

וחוץ מהספרים שלו על אורי, שכתב ביחד עם אהובה רענן, אני לא סובלת את הספרים שלו. כבר שנים. אבל זה כבר לא קשור לעניין...

אז נכון שלא צריך להיות חשדניים כלפי כל אדם, אבל צריך להיזהר גם מהערצה עיוורת.
אני אגיד לך את האמת הקשה שלידפני11
וזה נשמע ממש נורא
אבל כמעט אין אדם בתפקיד כלשהו שיגידו לי עליו ואפול מהכיסא.....

אני כבר למדתי
מה שאומרים אין אפוטרופוס לעריות- זה ממש ככה
כולם כולם כולם בעיני בחזקת יכולים ליפול
ולכן תמיד אזהר ואזהיר את קרובותי וקרובי.
לשמור על דיני יחוד זה לא צחוק ולא המלצה
ולהשאיר ילדה עם מבוגר לבד- כנל. לא משנה איזה סוג של עזרה המטפל עוזר.
ויותר מזה... דווקא עם אנשי ציבור/חינוך/השפעה, ראיתי כמה צריך להזהר....
ולאו דווקא בעניין מיני. זה יכול להיות כשאת רואה התנהגות שהיא לא דרך ארץ. כשאנשים לא הכי ישרים ומעגלים פינות.. זורקים אחריות... לי זה מדליק מיליוני נורות אזהרה.
בכלל עניין הסגידה למישהו, ולא משנה מי הוא- בורחת מזה.
כולם בני אדם.
והקב"ה נתן לנו שכל ישר כדי להפעיל אותו.. ולפעמים האנשים הפשוטים, העמך, הם אלו שרואים את המציאות נכוחה ובישרות, מה שלא בהכרח קיים אצל אנשי העשירון העליון (לא משנה באיזה תחום..)
ולכן תמיד לוקחת את כולם בערבון מוגבל מאוד, ואפילו במיוחד את האנשים המכובדים....

וכל זה, לא סותר בעיני את זה שאי אפשר לעשות לבנאדם משפט שדה. ויהיו התחקירים אשר יהיו.(בטח ובטח אם הם מעיתון הארץ.....)
ומאוד התחברתי למה שכתבה @שירוש16

קשה מאוד.. הלוואי לפחות שסיפורים כאלו יביאו פחד בליבם של כל מי ששוכח שיש דין ויש דיין ובסוף האמת יוצאת לאור.... לא משנה כמה רם מעלה הוא.
זו אולי ההודעה שהכי התחברתי אליה בשרשור העצוב הזה 💔מיואשת******
מאוד מאוד עצוב. .. נשבר הלב מסיפורים כאלודפני11
כל כך נכון.אל הלא נודע
תודה.
כל מילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מזלטוב
אין אפוטרופוס לעריות.
נקודה.
זו התורה הקדושה קבעה!!
וכבר יש סיפורים בגמרא על צדיקים שנפלו בגילאים מופלגים
רק לדייק-חדשה ישנה
אין אפוטרופוס לעריות,
וצדיקים שנפלו,
זה לא קשור למקרה הנ''ל שלו, (לא יודעת אם זה אמיתי, אבל נניח שכן).
אנשים שנופלים בעריות/צדיקים שנפלו, הם בעצם לא עמדו בפיתוי של דברים מיניים, (למשל נאפו עם אישה נשואה) , אבל כשאדם אונס, זה לא שהוא לא עמד בפיתוי, זה שהוא רצה לשלוט בכח , זו אלימות לכל דבר, רק שזה בא לידי ביטוי באופן מיני. אני לא רואה את זה בתור 'נפילה', זה רוע בהתגלמותו, זו רשעיות, זה לא מקרה חד פעמי, זה נעשה בתכנון גמור ובדיוק רב. זה דברים שלא נסלחים לעולם.

ומתחברת מאוד לדברים של @דפני11 , שדווקא אנשים שיש להם כח ציבורי, שיש להם עמדה, הרבה פעמים פושעים בכך, הם מרגישים מלכי העולם ושולטים בהכל, דווקא מאנשי ציבור מפורסמים כבר למדנו להיזהר יותר.
עם כל זה, זה תמיד בוקס בבטן...
רק חשוב להגיד, גם ילדים נפגעים מגבריםבאורות
לא רק בנות. צריך מאוד מאוד להזהר.
צודקתדפני11
לכן כתבתי קרובותי וקרובי
באזור שלנו יש הרבה יותר בנים שנפגעים מבנותאחתפלוס
וואי, חשבתי כבר שאני החריגה שלא נפלתי מהכיסא לצערי.נקודה טובה
כבר אבד לי האמון שזה לא יכול לקרות למישהו נחשב..
גם אניטארקו
והרגשתי ממש רע עם זה שזה לא שוק בשבילי..
ההפך ככל שמישהו יותר נחשב כך יש יותר סיכוןמיואשת******
פשוט בגלל ההזדמנויות לניצול.
לכן הדברים שמתפרסמים זה כל מגזר ועמדות הכח שלו.
מפקדים בצבא
מנהלים ומנכלים בחברות
נשיא מדינה
רופאים בכירים
ורבנים ומנהלי חינוך.

כשמישהו נפגש עם הרבה אנשים שמעריצים אותו, שלמישהו יש יחסי מרות עם כפופים לו, שמה בדיוק יש סכנה ויכולת לנצל דברים כאלו
😭
ברור שיש יותר סיכוןנקודה טובה
אבל משום מה כגודל הסיכון כך רמת ההפתעה של האנשים..

קיצ, רק על ה' אפשר לסמוך
כל מילה אני בדיוק כמוךעדינה אבל בשטח
סתם אגב ובלי קשרדיליה

את הספרים של אורי הוא לא כתב....

מכירה את מי שכתבה אותם עבור אהובה רענן.

שמו הופיע עליהם כקידום מכירות

לכן את אוהבת אותם יותר...

וואלה?אל הלא נודע
טוב, האמת שגם זה לא מפתיע אותי..

אבל לפחות עכשיו ארגיש בנוח עם המצפון שלי להשאיר את הספרים האלה בבית...
מצטערתאני אנונימית80

נכנסתי לכאן כדי לפתוח שרשור על הבת שלי ראיתי והזדעזתי היתי חייבת להגיב

לא מאמינה..

עיתון הארץ לא מקור אמין בכלל הוא אנטי חרדי ונגד העם היהודי בכלל

ופייסבוק זה גם לא משהו אמין

מצטערת שראיתי את זה

פשוט מה שעושים לו זה הלבנת פנים ושפיכות דמים להאשים עוד לפני שיודעים אם בוודאות קרה משהו

לשון הרע לא קבלתי

והרב שמואל אליהו גם לא אמין בעינייך?אל הלא נודע
וזה שהסירו את הספרים שלו מ"אושר עד"?
כנראה שלצערנו יש בסיס מספיק רחב כדי להבין שכנראה זה לא סתם.
זה לא אישה אחת ואז זה מילה מול מילה וקשה להחליט למי להאמין. זה כמה וכמה וכמה נשים.
עצוב, אבל צריך לפקוח את העיניים ולהבין את המציאות..
הרב שמואל אליהו לא אישר את החששותפרח חדש
הוא אמר שמי שמרגיש נכון, יכול בינתיים להתרחק ממנו ומספריו עד שיתבררו הדברים.

וכל המקומות שמסירים את ספריו של ולדר, אל דאגה, הם לא מנסים לשמור עלינו הם דואגים לעצמם ולשמם הטוב. הם דבר ראשון לא רוצים להיות מזוהים עם מישהו שיש חשש שפגע מינית. זה עדיין לא אומר שהם חקרו, בדקו והגיעו לתוצאות אמת. זה סהכ כדי לא לפגוע בשמם.
תקראי שובאל הלא נודע
"אין ספק שיש פה עננה כבדה מאוד של חשדות לאונס ולהטרדה מינית ברמות הגבוהות של נשים רבות במשך שנים ארוכות"
"מדובר בספק אם יש פה רוצח המונים. בגלל הספק הנורא הזה אני לא מחזיק בבית ספרים שלו"
"יש עשרות נשים שמעידות שהוא םגע בהן בצורה קשה ואי אפשר להתעלם מהצעקה שלהן"
)מתוך מה שכתב הרב שמואל אליהו)
לא חידשת לי כלום. הוא מאשר שיש פה חששפרח חדש
וזה כולם יודעים. אבל הוא לא אומר שזה בוודאות קרה.
יש פרסום אחר של הרב שלא בפייסבוק?אני אנונימית80

ברור שאמין אבל בדרך כלל רבנים שיש להם חשבון פייסבוק מנוהל דרך אנשים אחרים

להם אין אינטרנט או גישה לאינטרנט

שמענו ממנו ישירות פנים את אותו הדבררקלרגעכאן
אז זה נכון...
בתור נפגעת מיניתממעלממש
לא ממנו.

אני בהזדהות מלאה עם הכותבת.

כל פרסום כזה, מציף אצלי הכל...
לא יכולה להפסיק להתעסק בזה.

הרוצח שלי מסתובב חופשי.
אין לי מושג, אבל סיכוי סביר שהוא ממשיך לפגוע...

אני לא מסוגלת כרגע להתלונן עליו, להרוס לאשתו, לילדים ולנכדים שלו את החיים.

אין לי גם ראיות, רוב הסיכויים שהתלונה שלי תסגר בלי כלום.

מה אני ארוויח מללכת למשטרה?
למי אני יכולה ללכת כן?

הדבר היחיד שאני עושה זה להזהיר בפרטיות את מי שסביבו, להרחיק ממנו ילדים...

אנשים אחרים כבר דאגו שהוא יעזוב את העבודה שלו, אבל עדיין אני לא רגועה.

חיה בחרדות...

מה שקרה לי יכול לקרות ברגע זה ממש לילדה / נערה אחרת.

הוא פגע ביותר מאישה אחת...

כל מתלוננת ואישה שמעזה לדבר היא אישה גיבורה וצדיקה!!

אומרת את זה בתור מי ששותקת...
לדבר זה קשה.
לדבר זה חסר תועלת.

נכון, עומדת לח.ו חזקת החפות.
אבל מי שמכיר מקרוב את הנושא, יודע שכמות כזו של נשים לא ממציאה. זו לא נקמה.
אישה שקמה ומתלוננת צריכה לאסוף כוחות והמון ביטחון כדי לדבר.

נכון, המשפחה שלו לא אשמה ובטח הם סובלים עכשיו.
אבל אולי ככה חיים ובריאות נפש של עשרות נפגעות פוטנציאליות ניצלו.

נכון, נהרסו לילדיו החיים.
וזה הדבר הכי כואב. שאין לנו כלים אחרים כחברה לטפל בזה חוץ מלבייש את הפוגע ולהרוס לו ולמשפחתו את השם הטוב.

לכן נשים כמוני שותקות ונושאות את הפחד והאחריות לבד.
מה אני ארוויח מלהתלונן?
לכלא הוא לא יכנס...
אני שותקת ונשרפת.
סיטואציה מאוד קשהממעלממש
אבל לפחות להביא למודעות ולחדד-

זה לא לשון הרע, זו לא רכילות.
התורה מצווה "ובערת הרע מקרבך".
אין לנו, למי שנפגע שום דרך להציל אחרים חוץ מלדבר.

המחשבה שברגעים האלה מאוד סביר שהוא ממשיך לפגוע שורפת אותי מבפנים.

לפעמים אני חושבת שאולי זה קרה לי עצמי, ואני ארגיש על הגוף והנפש שלי מה זה שאדם נוגע בך, משחק בך, לוקח לך את הבחירה והחופש והשליטה הכי בסיסית. רק כדי שאני אדע שיש אמת בשמועות ואעשה עם זה משהו.
אבל בנתיים אני לא מסוגלת...

מי שכתבה על סיפורים נוראיים שנשים ממציאות פגיעות,
זה מזעזע!!
אבל האחוז של סיפורים כאלה לצערנו אפסי.
אם מדובר ביותר מתלונה אחת...
כואב הלב. אבל כנראה זו האמת.

צודקת מי שכתבה שפגיעה מינית זה לא תאווה מינית, זה לא משיכה. זה לא קשור ליופי של הנפגעת, ולא לאיך היא התלבשה, ולא למה היא עשתה.

אני נפגעתיממעלממש
כשעדיין הייתי ילדה. צנועה ותמימה.
מה עשיתי בדיוק שמשך אותו? מה הבנתי?

זה צורך בשליטה, בריגוש, זה מגיע ממקום אחר לגמרי בנפש.

מברכת את עצמי ואת כל מי שנפגעה לקבל כוח ולמנוע את הפגיעה הבאה...

אמן שיתרפא. שישתנה. שאף אחת לא תפגע יותר.
שהנפשות החולות שמסתובבות בעולם הזה ימצאו תרופה.

פרקתי...
אוף הסיפור הה עצוב בכל קנה מידה שתסתכלו עליופיצישלי

אם הוא באמת עשה את זה זה נורא ואיום ואין מילים שיוכלו לתאר את הזעזוע

ואם לא אז זה ככ כואב ככה לגמור בנאדם יש לן אשה וילדים ומפעל חיים שלם שיהרס במילים של אנשים

ותקשורת שגועשת ורועשת ומנפחת

די אני לא מצליחה להרגע  איזה עולםםםםם

חיבוק גדול גדול על החוויה הנוראית שעברת!חדשה ישנה
באמת אין מילים לנחם.
זה ממש כמו רצח.
שולחת לך מלא כוחות ורפואת הנפש💕
את כל כך יקרהתוהה לי
ותודה רבה על השיתוף האמיץ שלך כאן, בטוחה שגם באנונימיות זה לא קל לשתף ולהזכר ולפתוח את זה.. חיבוק גדול ותודה על ההסבר שאת נותנת על למה אנשים לא מתלוננים, ולמה זה מראה שכשנשים כן מתלוננות, זה לרוב אמת.
אם תרצי שאחבר אותך עם נשים שמסייעות לנפגעות כמוך לעבור את התהליך הכואב של הגשת תלונה, אני כאן❤ וכמובן כמובן שאם תבחרי אחרת זה הכי הכי מובן בעולם. כי זה כל כך קשה לנתלונן כשהעולם לא מאמין וכשמערכת החוק והמשפט כזו בעייתית, וכשההשלכות הרגשיות של הפגיעה הנוראית גם משפיעות על התהליך הזה.
חיבוק גדול גדול ענק ומוחץ אהובה יקרה❤❤❤חצילוש
וואי איזה כואב ועצוב!!!!!! הלב שלי לגמרי איתך ועם כל אחת/אחדאיזו נחמה

שהיה (ובאיזה שהוא מקום עודנו... ) בתוך ההפגיעה הבלתי נתפסת הזאת!!!

חיבוקים ענקיים יקרה!!!!!!!!!!!!

זה כ"כ מובן וברור שכזה סיפור צף, כל כך הרבה נפגעים שותקים עוברים שוב את הסיוט הפרטי שלהם.

חיבוק ענק!!

אני מאד מאד  מקווה שלפחות מבחינת תמיכה וטיפול זכית לאיזה מענה שהוא...

ורק רוצה להזכיר לך ולמלא אחרות פה שמתייחסות לשמו הטוב ולמשפחתו של חשוד כזה או אחר- מי שפגע במשפחתו ובשמו הטוב שלו עצמו, הוא כמובן הפוגע. האלים. לא הקרבן שמתלוננת או מספרת את הסיפור שלה

הלוא שתמצאי נוחם וריפוי לנפשך ברפו"ש מן השמיים רפואת הנפש ורפואת הגוף!! חיבוק ענק!!!!נשיקה

@ממעלממש

כמה כאב!!! שולחת לך טונות של חיבוקים ואהבהמתחדשת11
חיבוק גדול גדול גדול אהובה❤❤❤❤❤כי לעולם חסדו
חיבוק חזק חזק!!!זה נורא!נעמי28
שולחת לך חיבוק, יקרה!מכחול
זה לא עניין של מגזר אלא הלכה יבשהרשש

אין כל היתר להאמין לדבר כזה, מותר רק רק לחשוש

את יודעת הרי כמה שקרים יש בתקשורת

אני מכירה אישית מקרה דומה בסדר גודל קטן יותר (כלומר איש חינוך שהואשם בתקיפה) ולא היו דברים מעולם ובסוף גם התביעה נסוגה והתיק נסגר

בינתיים אנשים שהאמינו שרפו את הבן אדם הצדיק

ואני מכירה מקרה של רב בית ספר שפגע מינית בבנות ביסודיחצילוש
ומרוב שחששו ללשון הרע איפשרו לו חבצע את זממו בלא מפרע במשך שנים רבות. אגב זה שתיק נסגר, לא אומר שלא היה כלום..
אנשים מדברים לשון הרע עשרות פעמים ביוםלמה לא123

פתאום בסיפורים כאלה, מתחילים מאוד להקפיד על הלכות לשון הרע

לא שזה לא חשוב

זה משעשע אותי

ברור! אך תהליך הבירור חייב להתבצע ע"י רבנים ולא בעיתון הארץרשש

מי שלא בודק מחשש לשון הרע הוא פושע ודמם של הנפגעים על ידיו

מה השאלה בכלל?

זה לא מתיר את דמו של הנחקר במהלך הבירור

זו ההלכה, עיינו בחפץ חיים שמירת הלשון

למה תהליך הבירור חייב להתבצע על ידי רבנים?חצילוש
זה לא תפקיד של רבנים. ולפעמים שום דבר לא זז עד שיש לחץ ציבורי. במיוחד כשמדובר באנשים עם המון המון כוח. וחיים ולדר הוא ללא ספק כזה.
סליחה מכבודם של רבנים, אבל מה הקשר לרבנים?חדשה ישנה
מה הם חוקרים? הם אלוהים?
רבנים תפקידם להורות הלכה , ללמד תורה וכו'. לא לחקור במשטרה...
אני היום ניהלתי שיחהתוהה לי
עם נכד של אחד הרבנים הכי גדולים בציבור החרדי, שהוא בן בית אצל סביו ובוחש בקדירה..שאלתי אותו: מתי תצא מחאה מבית קודשי הקודשים נגד המעשים לכאורה של ח.ו? כי אם אין איזושהי אמירה שקוראת לפחות להזהר, איך יימנעו פגיעות נוספות פוטנציאליות? אם אין יזימה לפחות לפתוח חקירה פנימית בתוך הקהילה, לעודד אנשים שנפגעו להתלונן לרשויות, לנסות לטהר את המחנה, איך תהיה מוגנות בעם ישראל?
השיחה היתה פשוט איומה, בלי שום לקיחת אחריות, בלי שום הבנה של גודל האחריות וגודל הסכנה.
יש ציבור גדול מאד שהמידע היחיד אליו הוא חשוף זה תחקיר הארץ וידיעה עמומה על פוליגרף. ועל זה הם נשענים באמרם: אם המשטרה תחקור ובית המשפט ירשיע, נאמין. וזה, זה רשלנות שנובעת גם מהשתיקה הרועמת העולה מבתי רבנים. יש רבנים נוספים שכבר עורבו בעדויות ובפרשה ומסרבים להביע דיעה בראש חוצות בגלל המחיר שייאלצו לשלם. לפעמים הכוח מגיע מהציבור ולא מראשי הציבור, הן הרוחניים והן סמכויות האכיפה והחוק.
האם לפעמים יש משפטי שדה? כן. האם לפעמים אנשים מואשמים לשוא? כן. האם זה המקרה כאן? לא. ולמי שיש ספק, מוזמנת לפנות אלי לקבל מקורות של נשים מדהימות שעובדות עם נפגעות ושמעו עדויות, ברבים, ממקור ראשון.
את פשוטשירוש16
מניחה הנחות בלי סוף ללא בסיס/ראיות.

מי ערב לך שאכן מה שמתרחש פה זה לא משפט שדה ורצח אדם?
אגב, לשון הרע נאמר על אמירת אמת!! לא על שקר.
שקר זה הוצאת שם רע.
כלומר, גם כשאנחנו יודעים שאדם עשה מעשה (רע או טוב) לא תמיד מותר לספר על זה, בכל סיטואציה.

אפשר ללמד ילדים על מוגנות עצמית גם מבלי לשרוף אנשים חי באינטרנט.
החיים לא שחור או לבן.
גם אני אישית נפגעתי בילדותי, האם זה הופך כל אחד לפוטנציאל להיות רשע? האם זה מצדיק לפגוע במישהו? לשפוך את דמו ואת דם משפחתו לעיני כל?
ההלכה אומרת שלא.
אני מבינה שיש לך דעה שונה מההלכה.
רק בבקשה, אל תבואי בשם התורה הקדושה וההלכה הטהורה כדי לשפוך דמים.

אפשר להוקיע את הרע מקירבנו בצורה נכונה ובריאה. אפשר ללמד ילדים איך לשמור על עצמם. אפשר להרים את עצמינו מבלי לדרוך על אחרים.
לא צריך לחכות לאירועים כאלה כדי ללמד ילדים על מוגנות. להפך, רוב המקרים לצערנו מתרחשים בתוך המשפחה או עם אדם קרוב לילד שנפגש איתו על בסיס יומי ( מחנך, מורה). במעגלים הפנימיים שלו. לא אצל אדם זר שהוא רואה פה ושם.
אני אישית חונכתי מגיל קטן מאוד לשמור על עצמי. וזה עוד לפני שידעתי בכלל על מושגים כמו הטרדה ומיניות.
יקרה, קודם על חיבוק גדול על מה שעברת❤תוהה לי
אני יכולה להכנס איתך לדיון על סטטיסטיקות כשמדובר על תלונה אחת נגד אדם אחד,ומה קורה כשמדובר בתלונות רבות על אותו אדם. כמובן, גם תלונות שסופרו לאדם אחר ולא רק למשטרה, בגלל הקושי הנורא ללכת להגיש תלונה מסודרת. אני יכולה לדבר איתך מספרית על אזלת היד של מערכת המשפט ועל הסטטיסטיקות הנמוכות להפליא של הגשת כתבי אישום נגד אנשים שהטרידו מינית בגלל הקושי להוכיח את זה פורנזית. להפציר בך לדבר עם אשה שנפגעה ומזדהה, או עם נשים רבות ואמינות שדיברו עם אנשים שנפגעו.
אבל מספיק לי שאת יותר לא תשלחי ילד או ילדה,נער או נערה, איש או אישה, להתייעץ עם ח.ו ביחידות על כל נושא שהוא. זה כבר ימנע נזק עתידי.
ובעז"ה האמת תצא לאור גם מבחינה משפטית.
איזה נסשירוש16
שמערכת המשפט לא מתנהלת על פי סטטיסטיקות והשערות. באמת נס.

לא מעמידים אדם לדיון ציבורי על פי סטטיסטיקה.
לא מכפישים אדם במקום ציבורי על סמך השערה או דיבור.
כשיהיו הוכחות - נדבר.
עד אז - כל דיבור הוא בגדר צד אחד. לכל מקרה יש 2 צדדים.

אפשר לדבר על בנושא בכללותו. יש מקום ללמד ילדים לשמור על עצמם.
אבל למה זה *חייב* לבוא על חשבון דמו של אדם שעדיין לא הוכח מעבר לכל ספק שהוא פושע?

את משערת שהנשים דוברות אמת והוא פושע?
את משערת שהוא אדם רע כי ככה שמעת עליו?
את משערת שהוא חייב והיא צודקת?
את משערת. זה הכל.
את סומכת על המילים של אותן נשים אפילו מבלי לבדוק אם התפתחה חקירה בנושא.

את מאמינה להן. ובצדק. גם לי נראה שמשהו פה מסריח וחשוד.
מכאן ועד להכפיש את שמו של אדם בפומבי, לגרור את המשפחה למאבק על שמם הטוב, לצאת בריש גליא נגד אדם, לרצוח אותו מאחורי המקלדת...
יש מרחק מאוד גדול.
מאיפה את בטוחהמשמעת עצמית
שזה לא המקרה כאן?
השעייה מיתד זו אמירה מאד ברורהoo
תראיתוהה לי
יש המון אנשים מבני ברק שלא חשופים לתקשורת. אז השעייה מיתד זו לא אמירה מספקת. זה אכן צעד ראוי ומתבקש, אבל רחוק מלהיות מספיק
זו שיחת היום בציבור החרדיoo
לא מאמינה שיש הרבה אנשים שלא שמעו
יש הרבה אנשים ששמעו על הכתבהתוהה לי
בהארץ ועל הפוליגרף של ולדר. וזהו. ועם שני הנתונים האלו הם עושים משוואה פשוטה: עיתון הארץ ידוע כאנטי דתי. נשים משקרות. ולדר צדיק ובכלל, הפוליגרף מעיד יותר מכל. אז כל עוד לא יצא גורם חרדי מקובל נגד האדם הזה שהוא אנס פוטנציאלי ויש לשמור מרחק עד שיוכרע אחרת, אז זה לא מספיק. אני מכירה אישית משפחה חרדית שהיתה מודעת לחלק ממעשיו עוד הרבה לפני התחקיר ואב המשפחה שמגדיר עצמו חבר של ולדר אסר על ילדיו להתקרב אליו כיון שפוגע בילדים, מה שלא מאב המשפחה להזמין את ולדר לחתונת בתו שתיערך הקרוב. אז כן, אנשים הזויים.
בדיוק שמעתי הקלטה שלמצטרפת למועדון
תכנית ברדיו מורשת שעשו עם הכתב של הכתבה בעיתון הארץ.
הוא מתאר את היעוץ המשפטי הצמוד ואת האימותים שהם עושים על כל פרט שמספרים להם כדי שיוכלו בחקירה משטרתית אם תהיה להראות מה המקור של כל מילה בכתבה שהם עשו.
למשל אם המתלוננת מספרת שיש אדם שהיא ספרה לו את הספור לפני 10 שנים מתאמים איתו שבאמת זה נכון ולפני 10 שנים ולא פחות או יותר הוא שמע את הסיפור.
עוד מילה בנוגע לפוליגרף. ולדר הזמין את הפוליגרף. הזמין את השאלות ותכנן את התנאים בהם הוא יבוצע. למשל אחת השאלות היא האם אתה חתום על הסכם השתקה? אם הפוליגרף היה מבוצע שלא מטעמו השאלה שהיתה נשאלת זה "האם קיים הסכם השתקה"? ולא "האם אתה חתום עליו"? בדכ אף אדם לא חתום על הסכם השתקה של עצמו.
קיצר אין הרבה משמעות לפוליגרף שלו מלבד קצת להרגיע את הרוחות מצידו.
לגמרי🙏תוהה לי
כדי לצאת נגד מישהו צריך שיהיה הליך משפטיoo
לא רק תחקיר
אז איך אנשים אמורים לדעת להתרחק ממנו?תוהה לי
ואיך נפגעים אמורים להתעודד להגיש תלונה?תוהה לי
כשיש פרסום כזהoo
כל אחד יכול לעשות את שיקול הדעת שלו אם להתרחק או לא.
הפרסום עצמו יכול לעודד נפגעות להתלונן, ואם יש למישהו יש שאלה לרב הוא יכול לשאול.
יש הבדל גדול בין הבעת דעה פרטית לדעה ציבורית, שצריכה קצת יותר מתחקיר.
וואו אין לכם מושגאמא אבא ותינוק
להשעות מיתד!!!
זה צעד מטורף בשביל הציבור החרדי וזה מעיד על שינוי לא נורמאלי בהתייחסות של המגזר לסיטואציה,
זה אמירה לחלוטין חד משמעית שתהיו בטוחים! ומי שלא ידע עד עכשיו על הסיפור התוודע השבוע כשהכתבות שלו לא פורסמו.
נכון, זה עדיין לא המצב הכי טוב, אבל בשביל מגזר סופר שמרני שהעיתונות שלו נמנעת לחלוטין מתוכן רכילותי/כניסה לחיים פרטיים של אדם/ דיבור על נושא שילדים ישאלו עליו שאלות/ בעיה של קריאה כללית של הבעיות בשמן 🤦‍♀️
זה אומר ככ הרבה וזה רק מראה שמגמת השינוי בהתיחסות גדולה מאד!
את מכירה את החברה החרדית???עדיעד
אצלם השעיה דל כותב שהוא מהוותיקים
ומוערך מאד זה אומר המון. אצלם לא כל דבר כותבים בריש גלי.
יש יתרונות וחסרונות
אני חרדית ואני מאמינה בשינויתוהה לי
והשינוי אכן קורה, לאט לאט, אבל מבורך. וזה לא אומר שאין תקווה לעוד שינויים מבורכים
מה בדיוק רצית שהוא יגיד לךביבוש

נשמע שאת אובססיבית לגבי הסיפור הזה...בלי קשר לממצאים

זה ממש ממש פוגע מה שכתבתתוהה לי
תןדה על זה🧡תוהה לי
ותודה על זה💜תוהה לי
כמה נפשות נרצחו עד עכשיו כי הרבנים ׳טיפלו בזה׳ שה’ ישמורנעמי28
מדברת מדמי.

למי שמדברת על חזקת החפות...ממעלממש
חייבת לומר, מה האלטרנטיבה?
מה אפשר לעשות חוץ מלהתלונן ולהזהיר אחרים?
איזה כלי יש לי למנוע פגיעות נוספות שלו?

נכון שעומדת לו חזקת החפות, ולכן עד שבית משפט לא ירשיע אותו הוא יסתובב חופשי.
אבל בנתיים חייב שאנשים ידעו לפחות לתפוס ממנו מרחק ולהזהר.
ולכן גם מצווה לפרסם את זה עוד ועוד, במיוחד לאנשים שנמצאים בסביבה שלו ובמגע איתו.

עוד משהו, אם מישהי תפגע בנתיים, היא תדע שיש עוד נשים שנפגעו ממנו וזה יתן לה כח. לדעת שהיא לא היחידה, שהיא לא אשמה. שהוא החולה.
חובה ומצווה לפרסם!!

הנושא הזה לא חדש. ותמיד, אבל תמיד, כשמתגלה פגיעה אחת, מתגלות עוד פגיעות.

האנשים האלה הם פוגעים סדרתיים, לא מדובר באדם שנפל חד פעמית. זו נפש חולה, זה לא אדם נורמלי.

מה את מציעה לנפגעות לעשות?

זה לא לשון הרע...

אני לצורך העניין שותקת ועל המצפון שלי יושבות הנפגעות שלו בנתיים. זה מביא לי חרדות שאין לתאר...
אבל זה מחיר שאני משלמת כי אני יודעת שגם ככה אין ערך לתלונה שלי.
נפתחו נגד מי שפגע בי תיקים ונסגרו מחוסר ראיות.
(מה שקורה בדרך כלל בתיקים של תקיפה מינית, כי לא תאמיני, אבל למרבה הפלא... בדרך כלל דברים כאלה קורים שלא בנוכחות עדים. מעניין נכון? לכי תוכיחי בבית משפט תקיפה שקרתה לפני 8 שנים, בלי עדים בסביבה...)
וואי יקירתי!!!!!! אני חייבת לומר לך משהו לגבי מה שכתבת:איזו נחמה

"אני לצורך העניין שותקת ועל המצפון שלי יושבות הנפגעות שלו בנתיים. זה מביא לי חרדות שאין לתאר..
אבל זה מחיר שאני משלמת כי אני יודעת שגם ככה אין ערך לתלונה שלי.
נפתחו נגד מי שפגע בי תיקים ונסגרו מחוסר ראיות"

את חייבת לומר לעצמך שהאשמה העצמית הזאת היא גם סוג של מנגנון הגנה, שנותנת לך הרגשה כאילו יש לך  אפשרות לעשות משהו- להחזיר לך איזו שהיא שליטה לידיים בקשר לטראומה הנוראית הזאת.

כשבעצם באמת את יודעת כמו שאת כותבת שכרגע אין טעם להתלונן כי זאת מסכת ייסורים שלא בטוח תביא לתוצאה הרצויה ובעצם המעשה הנכון מצידך כרגע הוא להגן על עצמך מפני פגיעה נוספת שעלולה להיות בהגשת תלונה שתידחה.

אולי אם תוכלי לומר לעצמך שזה הדבר הנכון מצידך לעשות כרגע, והרצון להגן על נשים אחרות הוא יפה וטוב אבל באמת שזה לא באפשרותך אלא רק באפשרות ה' יתברך, אולי זה יכול לעזור לך למצוא מעט שלוה.

ואני חוזרת שוב על מה שכתבתי לך כבר- מקווה שאת מוקפת באנשים טובים תומכים ואוהבים ושאת בטיפול או שהיית...

חיבוק גדול יקרה!! תחזיקי מעמד!!!נשיקה

@ממעלממש

וואי, תודה לך על זה.הריון ולידה_פצ
הגבת למישהי אחרת, אבל כל כך הייתי צריכה לשמוע את זה!! הרגשתי ממש לא בסדר עם עצמי שבחרתי לא להתלונן במשטרה (כבר הלכתי כמה פעמים, ובכניסה התחרטתי) ואני לא מספרת לאנשים סביבי- וכבר כמה שנים הולכת עם התחושה שאם חלילה עוד מישהי נפגעת- זו אשמתי.
אבל במקרה שלי אין הוכחות מי פגע (יש הוכחות לעובדה שנפגעתי מינית) אז אמרו לי שבכל מקרה המשטרה לא תעשה כלום, וללכת להתלונן זה רק לנקות את המצפון שלי.

מאז בכל שיחה שמגיעה לנושא אני מסבירה לכל מי שסביבי כמה חשוב לשמור על דיני ייחוד ולהחמיר בהם (סליחה מהפתרונות ההלכתיים שהם התחכמות עם ההלכה. זה נועד לשמור עלינו, צריך להחמיר בזה כמה שיותר!! אצלי המדד הוא מקום שהייתי מעיזה להניק בלי סינר הנקה- סימן שלא מספיק עוברים אנשים. פעם המדד היה אחר אבל זה קצת אאוטינג), לא להסתובב במקומות שוממים לבד, ותמיד אם איכשהו יוצא משהו שלא נראה לנו ומגיע הפחד שיקרה משהו- שיחת טלפון לאדם קרוב, שדואגים שתוקלט אוטומטית. (כמובן להתרחק ולהימנע מסיטואציה שכזו. אבל לפעמים אין את האפשרות, וההקלטה נצרכת במקרה של תלונה)
חיבוק יקרה!!! כואב לשמוע על הרגשות אשם הללו , ממש כואבאיזו נחמהאחרונה

חיבוק גדול!! מקווה שזכית לתמיכה ראויה מסביבתך הקרובה בהתמודדות הקשה הזאת!

מעלה עדויות ותכתובות וואטסאפ למי שמעוניינת- מכיל תיאורים גרפתוהה לי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ב 10:37
לדעת את האמת
מכיל גם תיאורים גרפיים

כל כך עצוב ציפיה.
היא חייבת ללכת!חניתה

אני מאמינה לכולן

אבל כ"כ קשה לי שבחברה שאני בה רוצים לא להאמין

ויש לה עדות בידיים כתובה שהוא שלח והטריד

היא חיבת אבל חייבת לעשות את זה 

ולסתום לו את הפה שהכל שקר

היא חייבת את זה למי שאין לה איך להוכיח

ולא מאמינים לה

מה קרה לקבוצה בפייסבוק?חניתה

לאיזו קבוצה?תוהה לי
מזעזע. אני רק חושבת מי הבא שיתגלהעדינה אבל בשטח
איזה עולם אלוקים.
מזעזע אבל אין כאןמשמעת עצמית
שום הוכחה שהוא אכן עשה.
הרבה כתיבה מאוד דרמטית שכל אחד/ת יכול לכתוב. ולמה לא הוגשו תלונות מסודרות אם יש ככ הרבה נפגעות?
בסיפורים אחרים מהסוג הזה (אבגי, קסטיאל וכו) תוך כמה שעות היו הרבה מתלוננות ואחרי שבוע כבר היו תלונות מסודרות ונפתחו הליכים משפטיים.
עד שאין מישהי שמוכנה באומץ לב להתלונן ולהעיד תחת שמה המלא, כל אלו לא נותנים כלום לאימות.
ואני מבינה שזה דבר שקשה מאוד להעז לעשות. אבל מה היתה מטרתן של נשות התחקיר אם לא להביאו למשפט? למה לא פתחו בהליכים נגדו?

ואין לי כלום נגדו או בעדו.
מבחינתי באותה מידה שזה קרה זה לא קרה. 50 50.

טוב שהוא הושעה מכל תפקיד ציבורי כי אדם שיש עליו כאלו שמועות לא מתאים ימשיך בעשייה ציבורית.
זה עדיין לא מוכיח שום דבר.
את יודעת כמה זמן לקח לנפגעות של אבגי לדבר???ממעלממש
תבדקי קצת.
גם אחרי שהסיפור יצא
יש הרבה מאוד חשש ומחיר יקר מאוד לשלם.
ללכת, לפתוח את כל הפצעים, לזכות בטלפונים מעוררי רחמים מצד המשפחה שלא תדברי כי את הורסת להם את החיים... או לחילופין באיומים.
מאמינה שיהיה קשה מאוד למתלוננות פה, בטח אם הן חרדיות ללכת למשטרה, שאין להן אמון בה ולהציף את הדבר הכי אישי שלהן.
הלוואי הלוואי שהחקירה הזו תתקדם ותבשיל.
זה לא קורה בדרך כלל, ולחץ ציבורי במקרה הזה רק יכול לעזור
מסכימה שזה לוקח הרבה זמןמשמעת עצמית
אבל
כל עוד זה לא קרה ואין הוכחות מסודרות
אי אפשר לדבר כאילו זו עובדה מוגמרת.
זה לא.
אם אחרי שקראת הכל את עדיין ב50 50תוהה לי
את חלק מהסיבה שנשים לא מתלוננות. כי לא מאמינים להן. גם החוקרת במשטרה, גם המשפחה הקרובה, החברה, השכנים. לא מאמינים.
כמובן יש עוד סיבות שמונעות מנפגעים להגיש תלונה: אשמה, חרדה, טראומה,רחמים על משפחת המקרבן, הנטייה של הציבור להאשים את הקורבן. ובציבור החרדי עלולות להיות השלכות חמורות מצש הסביבה. אם בחורה מתלוננת שנפכעה ממנו מי יסכים לצאת איתה? אם אשה נשואה, יתחילו לרנן על הילדים שלה, על בעלה. איך יגיבו אל הקורבנות במקום העבודה? איך יקבלו את בני משפחתם במוסדות הלימוד?
ומה זה הרבה כתיבה דרמטית שכל אחד יכול לכתוב? קראת מי זה הנשים האלו? רחלי רושגולד, מירי פורסט, רות גיאת. את רוצה לומר לי שהן החליטו יום אחד להתיישב ולכתוב כתיבה דרמטית כנגד אדם, סתם? פשוט סתם? ולהמציא שהגיעו אליהן עוד תלונות? ולהמציא תכתובות?
את משנה ממה שכתבתי.משמעת עצמית
לא אמרתי שכתבו סתם.
לא אמרתי שהמציאו.
לא אמרתי שאני לא מאמינה להן.

אמרתי שבכל הפוסטים הללו אין ראיה / הוכחה / עדות.
ובשביל להחליט שבנאדם הוא אשם בכל דבר קטן כגדול, ודאי אם רוצים להגיד שעשה כזה פשע מטורף ובלתי נסלח צריך יותר מפוסטים בפייסבוק. צריך הוכחות.

הדיון כאן הוא לא העוולות וההסתרה בציבור החרדי
והוא לא על הסיבות שגורמות לנפגעות לא להתלונן. הכל נכון.
אני הבאתי קול מאזן מול המוחלטות נגדו והבטחון בכל הסיפורים שצצים.
אולי כן ואולי לא.
אין
עדיין
הוכחה
לכלום.
ביום שזה יוכח אני אהיה הראשונה להוקיע אותו מכל וכל ולעשות עליו איקס גדול ואדום.
כל עוד זה לא קרה - אי אפשר לדבר כאילו זו עובדה.
מזמינה אותך לקרוא את הכתבה הבאהתוהה לי
כ92 אחוז מתיקי האונס מדי שנה, שכן דווח עליו וכן הוגשו תלונות, נסגרים בפרקליטות לא הגשת כתב אישום. אז לחכות עד שהמשטרה ובית המשפט ירשיעו זו תמימות גדולה בעיניי. וזה גם מלא זמן יקר שיכולים עוד אנשים להפגע.
92% מתיקי האונס נסגרו ללא אישום. מה עומד מאחורי הנתונים?
כשאת ב50 50 ואפילו לא נעה במספר אחד של 49 51, זו התעלמות מוחלטת מכל הסטטיסטיקות הקיימות על האחוזים המזעריים של תלונות שווא, במיוחד תלונות רבות ומגוונות. אז את ממש לא אובייקטיבית כאן, את נאחזת כאן בנייטרליות שהכי פוגעת בנפגעות
אבל אנשים כבר לא יכולים להפגע ממנואחתפלוס
עכשיו כבר כל ב''ב יודעת.
בואי נגיד שאם כל ב"ב יודעת זה לא בזכות כל המגינים עליו...איזו נחמה

ברור. אבל לא בטוח שמותר לנו לדבר עליו אם הוא כבר לא יכול לפגאחתפלוס
לא נפתח לימשמעת עצמית
אבל לא נורא.
אני רוצה לדייק את עצמי ולומר שאני לא מרגישה 50 50.
אולי 30 70 נגד, לא יודעת בדיוק. אין לי אמונומטר...

מה שכתבתי היה לסייג את הצורה המוחלטת והסופית בה דברים נכתבים
גם אם הוא חשוד מאוד (ואני מבינה מיום ליום שכנראה כן) עדיין לדעתי צריך להחזיק את הסיכוי שאולי קיים . והוא קיים כל עוד לא הוכרע כלום.

הבנאדם כבר איבד כל מה שהיה לו.
לא יוכל כבר לפגוע ככל הנראה.
כבר לא דמות להערכה.
וטוב שכך אם הוא אכן פושע.

אי אפשר לחרוץ דין בפייסבוק, בפורום, בווטסאפ או בעיתון.
זה חוסר אחריות שלנו כחברה.
לקבל דברים כאלו כפשוטם ולהכריע שאדם רוצח נפשות על סמך פוסטים זה נורא.

הרעיון של פרסום תחקירים הוא הצפת הנושא. וזה בדיוק מה שקורה כאן.הצפה.
מבול של מילים שחלקן אולי אמת ובטוח שחלקן לא.

השלב הבא בפרסום תחקיר הוא - שנפגעים באמת ילכו ויגישו תלונה ויפתחו בהליכים. ואז יש איזשהו תוקף לדברים וגם הוא חלקי עד שהאמת תתברר.
האם יש טעויות? כן.
האם תלונות נופלות מחוסר ראיות? ודאי.
האם זה מקומם ומכעיס? כן!
האם יש השתקה? כן וזה חמור!

כל אלו עדיין לא מהווים הוכחה לסיפור הספציפי הזה.

בעולם הזה יש הרבה רוע
וכשמתפוצצת כזאת פרשה
יש זעזוע ורצון לשנות ולתקן ולהעניש את כל הרעים.
זה לא עובד ככה. מה לעשות.
שינוי עושים בצורה עמוקה, יסודית.
בחינוך בטיפול בבית המשפט.

פוסטים בפייסבוק וברשתות יכולים לחולל שינוי אבל יכולים גם להרוס ומכיון שאין שום פיקוח וכל אחד יכול לכתוב מה שבא לו זו פלטפורמה מאוד מסוכנת.

מבטיחה לך שאני יכולה כאן ועכשיו לכתוב טקסט עמוס בפרטים על הפרשיה הזאת, אמין וקורע לב. ולפרסם אותו בשרשור הזה. האם היית יודעת שזו המצאה? כנראה שלא.. ככל הנראה היית שולחת אותו אלי כ"עוד הוכחה".

אני כמובן לא אומרת שכל מי שכתבה פוסט הוא מומצא. רק מנסה להראות עוד צד.
הנושא כאן הוא לא חיים ולדר. הנושא הוא איך טנחנו כחברה מתמודדים עם פרשיות כאלו. כמה משקל אנחנו נותנים לכל פרסום ואיפה האמת מונחת.

זה מערער כל אחד.
גם אותי.
אני באמת לא יודעת מה קרה שם.
הכי קל להאמין ולבחוש ולדלות פרטים מגעילים ולספק את יצר הסקרנות ולקלל אותו לנצח.
אני מנסה להחזיק רגע בסחף המטורף הזה
ולשמור על עוד קול של איזון כלשהו.

במידה ויוודע באופן מוחלט שזה נכון, כך יהיה.
הוכחה לניאוף כבר ישoo

זןןעה. זוועה פשוט נורא.רקלתשוהנ
גועל נפש!!משמעת עצמית
ובאופן אישי מעולם לא החשבתי אותו לדמות חינוכית או להערכה למרות שבציבור כן נחשב.

עדיין זה שונה מפדופיליה ואונס קטינים וקטינות.

כן זה נראה כמו קצה הקרחוןoo
משהו לא ברור בסיפור הזהחולת שוקולד
אם אכן בית הדין (איזה?) אסר אישה על בעלה כל העניין אמור להיגמר כאן ואין יותר ספקות
איך בי"ד לא פונה למשטרה בעצמו או אפילו מרשיע אותו מטעמו? או לפחות לפחות מפרסם את זה בראש כל חוצות
ולמה הנושא הזה ירד מהכותרותמשמעת עצמית
אחרי כמה ימים בודדים של אובססיה?
זה לא פלילי זה הלכתיoo
אבל אם זה נכון זה נותן לנו אמת חד משמעיתחולת שוקולד
אם זה היה מזויף הנאשם היה תובע מזמןoo
ברור שזה נכון
ממש לא בטוחמשמעת עצמית
בשביל לצאת מול כל העולם צריך הרבה כוח, כסף וראיות נגד.
לא בטוח שיש לו איך להפריך גם אם זה לא נכון.

דבר אחד בטוח בכל הפרשייה הזו: שום דבר כאן לא סופי ולא בטוח. עד שיוכח אחרת.
לתבוע על מסמך מזויף לא אמור להיות מסובךoo
אז רוב הסיכויים שהמסמך לא מזויף.
ובית דין לא היה נותן פסק דין כזה אם לא היו לו הוכחות ברורות
לא יודעתמשמעת עצמית
וגם אם המקרה הזה נכון,
זה רחוק מפדופיליה
ואין הוכחה שזה לא היה בהסכמה.

מגעיל, נכון.
לא הלכתי
לא מוסרי

ועדיין לא כל מה שכתבו 🤷‍♀️
זו הוכחה שהאדם רמאיoo
מציג עצמו כאיש חינוך ובפועל עסוק בלנאוף.
כשיש טענות נגד אדם רמאי, הנטיה היא להאמין לטענות
תביעת דיבה היא דוקא קלה מאד להוכחהאיזו נחמה

יחסית כמובן

ולא מדובר בנאשם- נאשם זה הליך פלילי שבו נטל הראיה גבוה הרבה יותר

בתביעת דיבה פשוט צריך להוכיח שזה שקר ולא היו דברים מעולם

במקרים כאלה- בפרט שהאדם הנ"ל הכחיש הכל מכל וכל, לטענתו לא היו דברים מעולם,

דוקא במקרה כזה אם אכן הוא צודק- הצעד המתבקש מבחינתו היה להגיש מיידית תביעת דיבה

אז נכון שאי הגשת תביעת דיבה לא אומרת שכל השמועות עליו נכונות,

זה כן אומר שיש מספיק אמת בשמועות כדי שהוא לא יצליח בתביעת דיבה שכזאת ולכן לא הגיש אותה עד לרגע זה, למרות שגם הנזק במקרה שלו קל מאד להוכחה, הועיקר בתביעת דיבה אפילו לא צריך להוכיח נזק ממשי!! בודאי כשיש נזק ממשי כמו השעיה מכל תפקידיו, הסרה של ספריו מן המדפים ועוד ועוד, נזק שכזה יכול לזכות בפיצוי אדיר של מיליוני שקלים אילו היה מצליח להוכיח שאין אמת בשמועות או בכתבה! זה שלא הגיש תביעה שכזאת בהחלט מוכיח שיש אמת בנאמר.

אולי את באמת לא בקיאה בהליכים המשפטיים כמו רוב האנשים, ואולי נוח לך יותר להיצמד להכחשה.

דבר אחד גם אני תוהה ושואלת- איך זה שהכל שקע???? כמה השתקה עוד יכולה להיות במערכות הצדק והמשפט???!!!! 

בית דיןרוצה טוב!!!!!
המסמך הזה לא אומר כלום, הוא רק אומר שהאישה העידה כך ולכן עפ"י ההלכה היא אסורה, זה הכל, זה לא אומר שהדיינים בדקו אם זה נכון או לא, זה מסמך הלכתי נטו, שלא אומר כלום!
טוב נכוןחולת שוקולד
אבל למה שאישה תעיד סתם?
היא דווקא רוצה להאסר על בעלה?

אולי נמאס לה ממנו ומצאה דרך יצירתית במיוחד🤭😲

בכל מקרה אם בית הדין אסר אותה כנראה שהוא מאמין לה ואם האמון מספיק להם כדי לאסור אותה למה הוא לא מספיק כדי להרשיע את ולדר
אולי בעלה של האישה העיד עליה?למה לא123

למה בית דין צריך להתערב בעניין של ולדר?

ואולי זה לא באמת ולדר? אולי זה חיים ו. אחר?

ואולי הוא כן הגיש דיבה?

כי כדי להרשיע צריך הוכחה שזה קרה וחקירה משמעותית יותרהריון ולידה_פצ
לא כל מה שאסור בתורה הוא לא חוקיהרקולסית
גם אני לא חושבת שהמסמך הזה לבד מוכיח משהו אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שהרב אליהו גם יודע שיש הרבה חיים ו בעולם ובכל זאת בחר להראות לנו את המסמך הזה כרלוונטי. ואם המסמך הזה רלוונטי לאדם המדובר, זה מראה לנו שהוא כנראה לא טלית שכולה תכלת.
אבל יחסי מין בהסכמה עם אשה נשואה הם חוקיים בארץ. אין פה שום מקום להרשאה בבית משפט, גם אם בית הדין מאמין שהם התקיימו.
הו, לתשובה כזאת חיכיתיחולת שוקולד
תשובה מהסוג של "איך לא חשבתי על זה"

תודה

וזה קצת מוזר לומר שאולי זה חיים ו אחר, בכלל, זה שזה פורסם מטעם הרב אליהו ולא מטעם הבית דין קצת מוזר
גם לא אמרו לנו איזה בית דין זה, לא קשה לזייף מסמך בלי לכתוב אפילו את השם של בית הדין
אני מתחילה לחשוב שבאמת אין כאן כלום כל עוד לא ראיתי מסמך רשמי שבית הדין הוציא עם שמו
את מתכוונת שאת לא סומכת על הרב אליהו שבדק את זה?הרקולסית
אישית אני שמחה שבית הדין לא מוציא כאלה פרסומים. מה זה ענייני עם מי מותר לשכנה שלי לשכב ועם מי לא?
אבל, הרב אליהו הוא מנהיג בנושא הזה והוא מנסה להראות לנו את המידע שרלוונטי לנו. כשמדובר על אדם שכנראה יש לו התנהגות סדרתית, המידע הופך רלוונטי מאד.
שוב, לא לדיינים, שתפקידם לשפוט מקרה ספציפי (למיטב הבנתי) אלא למנהיג שרוצה להתוות דרך ולהנהיג ציבור
כמובן שלא עם שם האישהחולת שוקולד
עם שם בית הדין
את צודקת אבל עדיין קצת מוזר שהפרסום הזה לא עבר דרך בית הדין עצמו
לי זה לא מוזרהרקולסית
בית הדין לא יכול לתקן את כל העוולות החברתיות. הוא שופט במקרה נקודתי.
גם בלי שם האשה זה לאו דווקא מתאים לפרסם. נניח שזה לא היה פוגע סדרתי, למה צריך לפרסם את השם שלו?
אני לא מצליחה לערוך אבלחולת שוקולד
בעצם זה מסביר למה הם לא פנו למשטרה או לבית משפט אבל לא מסביר למה הם לא פרסמו בעצמם
למה שבית הדין יפרסם?נעמי28
למה שיפרסמו? זאת לא עבירה על החוק, וכל מי שעובר עבירה מהתורה יפרסמו את זה בפומבי?
בית הדין עסוק כל היום בעבירות כאלה ואחרות, גם אם הוא מפורסם, למה שיפרסמו?
גם לשון הרע, גם לא רלוונטי וגם עלולים להיתבע.

אגב לפי מה שראיתי מישהו אחר פירסם את המסמך ולא הרב אליהו, הרב רק הצהיר שהוא יודע סיפורים עליו, זה לא חדש לו והחשד בו מוצדק.

במקרה שלו זה כן רלוונטי וממש לא לשון הרע, להראות שצדיק תמים הוא לא והיו כבר סטיות בתחומים האלה.
אמנם לא אומר שהוא אנס אבל תמים הוא לא.

אנשים מנסים להיאחז בתקווה בחפותו בכוח, לא ברור למה.
אולי העריצו אותו בתור ילדים / מבוגרים, אולי באמת נמאס להתאכזב ולאבד אימון בכל אחד.

אבל לא להאמין לבית דין או לרב אליהו, איש ירא שמיים שכמעט אף פעם לא מתבטא בכזאת נחרצות על אנשים, שלוקח על עצמו אחריות על ספק ״הרס״ של אדם.. זה באמת כבר מעל לכוחותי🙏🏼
הבנתיחולת שוקולד
בעצם את אומרת שזה מעיד "רק" על ניאוף ולא מוכיח את העדויות על פגיעות
אבל עדיין קשה לי להאמין כשזה סתם מישהו (אפילו לא הרב אליהו) שהפיץ סתם מסמך, כל איד יכול להקליד כמה מילים ולפרסם ואף אחד לא יתבע אותו כי הוא לא כתב אפילו איזה בית דין
אבל לי אישית מספיקות ההוכחות האחרות כדי להאמין לנפגעות
כן זה רק על ניאוףנעמי28
בהסכמה של שניהם ( אלא אם כן בעלה כהן שגם אונס אוסר אותה עליו)

בטח שיתבעו אם המסמך לא נכון, הכי קל להוכיח את זה.
המשטרה פונה לבית הדין והוא חייב להגיד אם זה נכון או מזוייף, סוף פסוק.
אבל אף אחד לא הגיש תביעה…

איך יתבעו אם המסמך אנונימיחולת שוקולד
ובית הדין גם כן?
אפילו לא יתבעונעמי28
אם זה תחת חותמת של הבית דין יבקשו מהבית דין הצהרה שהמסמך מזוייף או לא קשור אליו.
זה באמת סיפור פשוט.
בטח שזה אירגון כמו בית דין שלא יכול שתחת שמו יצאו שקרים.

וגם אנונימי- המשטרה יכולה לגלות בקלות.
אבל לאזרח הפשוט איןחולת שוקולד
איך לדעת כל עוד לא תבעו וגם לא הראו לו מסמך עם מינימום של אמינות
אשת כהן שנאנסה אסורה?? לא ידעתיחצילוש
את בטוחה?
אני שמעתי על זה בדיוק היום.סמיילי12
מסתבר שזה נכון
אני רואה שכן!!! אמאלהחצילוש
בעלי ישן, אז לא יכולתי לשאול אותו.. וואי. מלחיץ ממש.. בייחוד כי אני אשת כהן. ה' ישמור
באמת מלחיץ אשת כהן יקרהדיליה

לידיעתך מקווה בעז"ה שח"ו לא יקרה כמובן!!

זה לא כשיש הטרדה אלא רק אונס מלא ח"ו

ומשהו שחשוב לדעת והוא נוראי ביותר, 

אם הבעל לא יודע מזה אז אין בעיה להישאר ביחד,

לכן אם ד' ישמור קורה דבר כזה לאשת כהן מומלץ לפנות לרב ולא לבעל לברר את ההלכה.

אויש זה נורא לכתוב את זה אבל נראה לי עדיף לדעת.

מכירה מקרה נוראי של משפחה עם 8 ילדים שנאלצו להתגרש וככה התוודעתי לעניין, סיפור נוראי ביותר.

אמאלההה צמרמורת שלא נדעעע חחחחצילוש
אני מוקפת בכהנים. אמא שלי בת כהן שנישאה לכהן, וגם אני בת כהן שנישאה לכהן..
מקריאה חפוזה בגוגלכמהה ליותר
אשת כהן שנאנסה אסורה על בעלה אם יש שני עדים כשרים ונאמנים שראו את זה. האישה עצמה לא נאמנה להעיד על עצמה שנאנסה.
חברה שלי אשת כהן אמרה ליאמא אבא ותינוק
שבעלה אמר שאם צועקת בשעת מעשה היא לא נאסרת על בעלה
את יודעת למה אנשים רוצים להאמין בחפותו?למה לא123

כי מחר אפשר להאשים אותי או אותך ולתלות אותנו בכיכר בעיר? למה?

כי למישהו בא לסחוט אותנו או לנקום בנו, וזה ממש מפחיד אותי.

רק אתמול התפרסם מקרה כזה על עיתונאי מ"ישראל היום" שסחט מישהו בצורה כזו על מקרה שלא היה ולא נברא.

אז אני לא אאמין לכל אחד שיפרסם כל דבר, זה נושא מורכב.

לא אומרת שחיים ו. לא עשה את מה שעשה, אבל לא ממהרת להאמין לכל דבר..

נכון מאוד!משמעת עצמית
לכן לא מאמינים סתםחולת שוקולד
אלא סומכים על הרב אליהו ועל תחקירני הארץ שאמרו והציגו הוכחות די חד משמעיות, מעבר לרק עדויות ובטח שמעבר לסתם עדויות אנונימיות או לא שפורסמו סתם בשום מקום ולא אצל מישהו אמין
מי אמרחדשה ישנה
לך שבית הדין סומכים רק על מה שהאישה אמרה?
אני ראיתי בערוץ 7 סרטון של הרב שמואל אליהו שאמר שיש הוכחות ברורות, כולל הקלטות וכו' על פשעים שלו, כך שלא רלוונטי לחקור אותו בכלל.
אני הרבה יותר סומכת ומאמינה לבית דין של הרב שמואל, שעובד בצורה יהודית, נטול אינטרסים, ולא בצורה חוקית עקומה ומעוותת כמו מערכת המשפט הישראלית.
דיברתי על בי"ד שאסר אישה על בעלהחולת שוקולד
לא על מה שהרב אליהו אמר, לו אני מאמינה
מה שאני מבינהחדשה ישנה
שמדובר על בית דין של הרב שמואל אליהו, לכן הוא מעורב עמוק בפנים...
אהההה, וואלהחולת שוקולד
אז למה הרב אליהו לא אומר שזה הבית דין שלו?

את מתכוונת לבית דין שאסר את האישה או לבית דין שאליו הגיעו עדויות וכאלה?
נראה לי גם וגםחדשה ישנה
לא קראתיסליל
את כל המסמך.

אבל מבחינה הלכתית אדם לא יכול להעיד על עצמו, כך שלא בטוח שעל סמך הודאתה פסק בית הדין מה שפסק.

אני באמת לא קראתי, ואין לי מושג מה כתוב שם.
אבל כן חושבת שלערער על מה שבית הדין כתב זה כבר להרחיק. אפשר להחליט שלא מאמינים לאף אחד ואז לא משנה איזה מסמך יביאו לנו אנחנו לא נאמין.

אבל בהנחה שיש לנו איזושהי אמונה בסיסית במערכת, אני חושבת שמסמך של בית דין זה כן משהו שראוי לסמוך עליו. (גם אם לא בהקשר של פגיעה, בוודאי בהקשר של התנהגות לא נאותה)
גם אני חושבת כךחולת שוקולד
אני פשוט מנסה למצוא תשובה טובה לשאלה הזאת כדי לשכנע את בעלי שלאור השאלה הנ"ל עדיין ספקן מאוד🤭
את האמתסליל
שזו נראה לי התשובה הכי טובה.

אם "אין אדם משים עצמו רשע"
ו"אדם קרוב אצל עצמו"

ויש ממש סוגיות בגמרא על זה (מסכת סנהדרין, לא זוכרת דף). שלא מרשיעים אדם על פי עדות של עצמו.
המסמך הוא לא מסמך שקורא להיזהר, לכאורה זה מסמך הלכתי שבית הדין משתמש בכלים *הלכתיים* בשביל לאסור מישהי על בעלה.

אז לכאורה בית הדין היה צריך לדעת בדרכים אחרות שזה אכן קרה.

שוב, אין לי מושג מה כתב שם בית הדין. אבל לפי מה שאני מבינה, לאסור אישה על בעלה זה לא משהו שעושים סתם כך.
אבל זה לא עונה על השאלהחולת שוקולד
למה בית הדין לא מפיץ את זה מטעמו ועם שמו
אניסליל
לא בטוחה שמותר לבית הדין להפיץ מסמך כזה רגיש בכזו רשמיות.

בסוף זה מקרה פרטי שהתברר בבית הדין. ובאמת, זה לא מוכיח על פגיעה מינית. כן מעיד על התנהלות לא תקינה
אני אסביררוצה טוב!!!!!
לפני כן, האמת שלא קראתי בעיון את המסמך כי אני לא מבינה בזה כלום. אבל שאלתי את בעלי וזה מה שהוא אמר לי, ועדיין אני לא מבינה בזה שום כלום, ואולי היה עדיף שלא הייתי כותבת כלום אבל בגלל שכבר התחלתי רק אסביר את מה שהוא אמר לי,
זה לא עניין שלערער על בית הדין, זה פשוט שהמסמך לא רלוונטי לעניין
האישה באה והעידה בבי"ד שהיא הייתה עם גבר אחר (חיים ו) (ואגב, זה לא אומר שזה היה באונס או משו פשוט היא הייתה עם גבר אחר) ומאותו רגע היא אסורה לא משנה אם זה נכון או לא נכון (כמו שברגע שאישה אומרת לבעלה שקיבלה מחזור היא נאסרת לא משנה אם זה נכון או לא...)
המסמךסליל
לא מעיד על פגיעה מינית.
הוא כן מעיד שנעשו דברים לא ראויים.

את האמת שלא התכוונתי להיכנס לניתוח של המקרה עצמו, החלטתי ביני לבין עצמי שאני לא רוצה להתעסק בזה יותר כי קראתי ושמעתי מספיק.

רק רציתי להגיד לגבי מה שכתבת שזה שהאישה אמרה, לא אומר שזה נכון.

למיטב הבנתי זה יותר מורכב מזה, ולא בטוח בכלל שמקבלים את הודאתה של האישה בעניין לצורך לאסור אותה, בדיוק בגלל הסיבה שאולי היא פשוט רוצה להתגרש מוצאת לזה סיבה.
אבל ראיתי עכשיו זו סוגיה יותר מורכבת, ואני באמת לא יודעת מה בדיוק ידע בית הדין ועל סמך מה החליט את מה שהחליט.
כך לא נראה מסמך של בית דיןמשמעת עצמית
לא כותבים שם בראשי תיבות.
לרוב כותבים שם ושם האם פלוס שם משפחה (בדומה לכתובה)
ולמה לא פורסמו שמות הדיינים החתומים על המסמך?
ברשותךסליל
אני באמת באמת לא רוצה להיכנס לזה. הפרשה הזו נוראית מכל כיוון שנסתכל עליה. אני לא חושבת שנכון לי להתעסק יותר ויותר בפרטים. מרגע שקראתי מספיק בשביל להבין, אני מעדיפה לא לקרוא יותר. מכאן והלאה זה תפקיד של המשטרה / בתי המשפט / גורמי הנהגה לטפל בזה.

לא קראתי את המסמך, רק ראיתי את הקובץ שפורסם עם הטשטוש.

כל מה שעניתי, היה לגבי העניין ההלכתי. האם בית דין יכול לאסור על סמך אמירתה של האישה בלבד או לא.
מסכימה מאודמשמעת עצמית
שלא מתפקידנו לטפל.

הי יקרהתוהה לי
אני רוצה להגיב לך, קודם כל תודה שאת משתפת בתהליך שאת עוברת, באמונות שלך, את אומרת דברים ממש חשובים. ואכן יש כאן סוגיות הרות גורל.
אני רוצה להתייחס למה שכתבת על שנורא קל לכתוב פוסטים מומצאים. אבל השיח כאן הוא לא על פוסטים אנונימיים קורעי לב שיכולים להיות מומצאים. השיח כאן הוא על נשים אמיתיות שדיברו עם נשים אמיתיות, או שדיברו עם אנשי טיפול אמיתיים, או שדיברו עם תחקירנים אמיתיים או רבנים אמיתיים. יש אשה אמיתית בשם חני מלול ורחלי רושגולד ומירי פורסט שאשכרה דיברו עם קורבנות. וכל אחת מהנשים האלו הן נשים חזקות, עוצמתיות, עסוקות, שיש להן דברים הרבה יותר חשובים נאשר להמציא סיפורים תמורת מה? כסף? כבוד? כי את זה אין כאן, יש רק מסע הכפשות ואיומים שכל אחת מהן עוברת. יש אנשי טיפול אמיתיים ששיתפו על תלונות של מטופלים שנים אחורה. יש רבנים אמיתיים שנחשפו לעדויות של אנשים אמיתיים. אז חשוב לי לומר את זה.. כי גם אם הקורבנות עדיין חוששים בצדק לצאת לאור עם האמת הכואבת שלהם, האנשים האמיתיים שאיתם הם דיברו כן יצאו לאור עם האמת מכלי שני. וזה המון המון המון.
זה ממש לטמון את הראש בחול, במחילההמקורית
כמה מקרי עבירה יש שאין להם הוכחות, כמה..
לצערנו בדין הפלילי הראיה הכי נחשבת היום, ראית הזהב מה שנקרא, זו ההודאה. נראה לך שהוא יודה?
ובמאמר מוסגר, נעשה מחקר בארה״ב שגילה אחוז ממש גבוה של אנשים שהודו בפשעים שלא ביצעו מתוך לחץ בחקירות, ייאוש, אינטרסים, שחיתות ועוד כהנה וכהנה
ומאידך, יש הרבה מקרים בהם מרשיעים אנשים על סמך נסיבתיות. קרי, אין הוכחה חותכת מלבד מילה נגד מילה, ועדיין ניתן להסיק שהעבירה בוצעה על ידי אותו אדם. ואשכרה מרשיעים ככה אנשים.
איזה הוכחות את רוצה? בדיקות זרע עם די אן איי לא יהיו פה
כן יש תכתובות וואצאפ, עדויות רבות שסותרות את גרסתו (זה במישור של ההוכחות לכאורה) , ואף בית דין רבני שישב ודן ואף אסר אישה על בעלה (שזה כבר במישור המוסרי גם)
זה שמערכת המשפט הישראלית תתן לכך גושפנקא - אחלה. לא תמיד צריך לחכות לזה כדי לפתוח את העיניים, כמו במקרה של איבגי למשל.
זכות החפות עומדת לאדם זה ודאי, אבל הזכות והחובה שלנו כחברה להפעיל את הראש ושיקול דעת אל מול הדברים שעומדים לפנינו חשובה לא פחות. ולהמשיך להגן בחירוף נפש לא מובן על האדם הבזוי הזה, שרב כמו הרב אליהו עומד ומתריע על מסוכנותו ומשווה אותו לעזרא שיינברג זה ממש תמוה בעיניי
אני ממש לא מגנה עליו. תקראי שוב.משמעת עצמית
אין לי איתו כלום ושום דבר
והדיון הוא לא פרסונלי עליו.
אבל איפה עובר הגבול?
לפי מה נקבע אם סיפור הוא אמת או לא?

לא בשביל זה יש דרך מסודרת לחרוץ דין?
אם את סומכת על הדין הישראלי אז אני מציעה לךהמקורית
בכנות להתעורר מהתרדמת. ולא אומרת את זה מתוך זלזול, אני רואה שאת מתחבטת עם עצמך לנוכח הסיטואציה ואני מעריכה אותך מאוד שאת עומדת על דעתך ועונה לכל אחת, באמת. ועם זאת אני חושבת שעמדתך היא כזו מתוך תמימות נטו, ומתוך הסתמכות על מערכת המשפט בצורה עיוורת ש׳ייעשה צדק, יש שופטים בירושלים״
לא, יקירה, אין צדק אמיתי בבתי המשפט.
בבתי משפט יש עומס, אז מגיעים לפשרות והסדרי טיעון מקלים. מאוד. עד כדי גיחוך.
במחלקות החקירה של המשטרה יש תיקים שנסגרים מחוסר עניין לציבור. לבחורה שאזרה אומץ והתלוננה יש הרבה עניין, וגם למשפחה שלה, ולכל אותם הקרובים אליה בהווה ובעתיד שיושפעו ממעשה העוולה הזה, וגם לכל אלו שאולי יפגעו אחריה כי התיק נסגר.
במדינה מתוקנת, עבירות מין לא היו אמורות להיסגר מחוסר עניין, כי זה הכי ענייני להעמיד פושעים לדין ולגזור דין קשה למען יראו וייראו, העניין הוא שלא נותנים צ’אנס למקרים הללו להגיע לבתי המשפט ולא דנים בהם בכובד ראש כמו שדנים בעבירות מס.
בשביל זה קמה ההתעוררות המטורפות הזו של האנשים, מתוך אזלת היד של המדינה. ולכן, אני מאמינה להן ומאמינה לרב אליהו. ומאמינה לבית הדין הנכבד.
מי שלא רוצה להתלכלך ברפש, שלא יכניס ידיים לטיטול מלא קקי. ואם התלכלך שיקח אחריות וירחץ ידיו מה שנקרא.
אם לא היה על מה להעיד והוא היה כזה נקי כפיים - לא היו הרבה עדויות. ועוד כאלו שמעידות על מהלך סדרתי עם אופן פעולה דומה
אם תבדקי את המקרה מהצד השני תביני שלתאם גרסאות של 20 נשים גם יחד זה רחוק מהמציאות. ולעבור על הלכות ייחוד ולצפות לא ליפול כי אתה צדיק ויש לך שגעון גדלות.. נו, אנחנו רואים מה התוצאות.
מאוד יכול להיות שאת צודקתמשמעת עצמית
אני לא תמימה.
בעבודתי ליוויתי ומלווה נפגעות מין
יודעת כמה זה נורא
הפגיעה
החקירה
ההוכחות
המשפט.

אני יודעת.
ממש לא מחכה שמערכת המשפט תפעל
טחנות הצדק טוחנות לאט מאוד.

ועדיין
במה נחזיק כחברה? בפוסטים?
מה יחזיק לנו את הקרקע מתחת הרגליים אם לא נחכה להוכחה כלשהי. וכל פרסום ישר נבחר צד?
אני אגיד לך ממה. מהתורה הקדושה ומהשכל שהיא נותנת לנוהמקורית
ומניסיון העבר. אין חדש תחת השמש יקירה.
מדובר באדם שהוא כביכול ירא שמיים
אדם ירא שמים לא אמור להימצא לבד עם נשים וילדות ונערות. ממש לא. בטח לא אם הוא אחד שמעורה עם כל גדולי ישראל.
ואם הוא הגיע לשם - ואף נאף - כנראה שאמות המוסר שלו שחוקות עד דק, ואין אטופרופוס לעריות, זה אנחנו כבר יודעים ממקרים קודמים חמורים לא פחות, שאדם שעבר על הגדרים ההלכתיים נגרר לדברים שהשם ישמור.
נכון שלא כל פוסט, אבל מצד שני - לא כל הפוסטים? תפעילי שיקול דעת ביקורתי לטובת הנפגעות. ועוד יותר אם את מכירה מקרוב.
וגם שיקול דעת חברתי הוא נחוץ. במקרה של עדויות כה רבות אין מקום לחזקת החפות. ואני באמת מאמינה בזה.
ושוב, זה לא רק הפוסטים, אל תתעלמי משאר הדברים שיש. זה לא רק פרסומים, אל תמעיטי בערך הדברים שעלו כאן.
גם במקרה של איבגי, קצב, אוחובסקי ושאר חברי מועצת העיר התל אביביים עכשיו, משי זהב ושיינברג זה התחיל מעדויות.
האם מותר לנו כחברה להתעלם מזעקת הנפגעים והנפגעות? להגיד להם חכו, יפה שאמרתם, אבל בואו - נחכה שטחנות הצדק האיטיות יטחנו אתכם מבפנים ומבחוץ כי לא למדנו ממקרים קודמים?( יש תורה שלמה שנקראת קרימינולוגיה ועל סמך הידע שנצבר על פושעים מכל הסוגים ועל דרכי פעולתם אפשר להבין מול מי את מתמודדת. יש חשיבות לכל פיסת מידע ועדות אני בטוחה שאת יודעת .) או שמא עלינו להשתיק את קולם כי נשמטה הקרקע תחת רגלינו ואנחנו ממאנים להשלים עם הבשורה?
בטח שלא להשתיקמשמעת עצמית
בטח שלא להתעלם

להתייחס הכי ברצינות לכל תלונה.
רק במקומות הנכונים
ולא כדי לספק את יצר הנייעס של כולנו.

בתורה יש דרך מאוד מאוד מפורטת איך להאשים אדם. איך למצוא עדים ואיך לחקור אותם.
הלואי שכך היינו פותרים דברים.

באמת מצב הזוי
היום המקום הנכון הוא הרשת. לשמחתנו ולשמחתם של כלהמקורית
אלה שיכולים לספר בלי לפחד לעבור זוועות של חקירות כדי לשחרר קודם כל את הפגיעה ולהזהיר אחרים. פעם זה היה אחרי חקירה, היום כבר הרבה מבינים שהחקירה מהווה סוג של מכשול. אז עוקפים אותה, אבל היא תקרה מתישהו. על ידי מישהו מאותם הנפגעים, גם אם לא על ידי כולם. זה לא משנה את הסיפור שאותם נפגעים מספרים, כן? הם יספרו את אותו הדבר בחדר החקירות גם.
עובדה שככה דברים מתקדמים מהר יותר. הקיבעון על דרך מסוימת שהיתה בעבר והיום קצת השתנתה לא מורידה מחומרת המעשים.
וזה מבחינתי דווקא - מענה בועט וצודק ל׳חוסר עניין לציבור׳ הזה, הטיעון המכובס שבשמו לא עובדים קשה ומגיעים לחקר האמת, ולא מתייחסים לדברים שחשובים לכולנו. חשוב לנו שהמדינה תהיה מקום בטוח.
תודה יקרה על זה, כמה חשוב ונכוןתוהה לי
אחרי שקראתי את זה אני לא צריכה שום גושפנקא נוספתהמקורית
מבתי המשפט מבחינתי
וכל אמירה אחרת היא התייפייפות בעיניי
זוועה!
מטורף. הזוי כמה זה הפוך על הפוךחדשה ישנה
הוא קיבל הוקרה מראש הממשלה ''מגן לילד'',
כמה אבסורד...
אני חושבת שאומרים על התקופה של הגאולה, שלא יודעים מה טוב ומה רע, ויש בלבול גדול... זו הנחמה שלי... באמת לא יודעים מהו טוב ומהו רע...
משיח!!! 😩😩😩
וואי זו בדיוק הנחמה שלייי😬😬אין לי הסבר
אני כל הזמן אומרת שימות המשיח כבר כאן.
עם כל ההתנהלות של המדינה מול טרור, עם כל הפיגועים, עם כל הסיפורים המחרידים על אונס והטרדות. באמת שאני מרגישה (יותר מקווה) שזה מתקרב!;
תוהה לי מדהימה שאתנגמרו לי השמות
@תוהה לי

קראתי את השרשור ולא הספקתי להגיב עד עכשיו.

רק רוצה לכתוב לך יקרה,
שאני מתפעמת מהאכפתיות שלך,
מהרגישות שלך, לכל אישה באשר היא,
מהתבונה שלך,
מהלב הכל כך טוב שלך.

ממש שומעים הכי חזק שיש בכל מילה שלך עד כמה את אישה טובה, אוהבת, חומלת, מעניקה, ובעלת לב ענק ורצון לעזור

ישר כוח לך יקרה על העלאת המודעות, על הרגישות הבאמת מפעימה בה את עונה אחת אחת, גם כאן בפורום וגם בחיים האמיתיים
ועל מסירות הנפש שלך, ממש מסירות נפש,
בלי להכירך אני פשוט יודעת שיש בך אותה.

חזקי ואמצי יקרה
שירבו אנשים ונשים כמוך בישראל וכבר העולם יהיה יותר טוב

ממש מעט מן האור (ואת הרבה הרבה אור!!!) דוחה הרבה מן החושך!

ואם בתחילת המחשבה על הנושא הזה הרגשתי מוצפת ולא יכולה להכיל את הרוע ופשוט לא חשבתי על זה בכלל מרוב העוצמות של הרע שלא רציתי להיפגש איתן,
הרי שעכשיו אני מסתכלת על הנושא מהמבט של האמונה ובתקווה שיש אנשים כל כך טובים בעולם, וכל זה דרכך ובזכותך, ואת הדוגמא שלי לכך בנושא הכה כואב הזה.
אז תודה לך יקרה.
באמת תודה.
עלייך
🙏❤️🙏
את כל כך ריגשת אותי עכשיו ונגעת ביתוהה לי
קראתי פעמיים והייתי צריכה את המילים האלו, במיוחד לאור תגובות מורכבות בשרשור הזה. ושלא יובן לא נכון, זה שרשור פתוח ותגובות משני צידי המתרס מתקבלות בהבנה ולגיטימציה, אבל כשזה כזה נושא כואב, קשה לי לשמוע את הצד השני, גם כשהוא לגיטימי, ולהמשיך להביע את קולי, לשכנע, לפרוס נתונים.
אז תודה יקרה על התמיכה והשיקוף של המניע שלי שהוא טוב. תודה על הכוח שאת נותנת לי להמשיך לפעול ולו מעט, כי עצם הפעילות שלי כאן נותנת לי יכולת לעשות איזשהו שינוי קטן לטובה בתוך ים חוסר האונים וחוסר הצדק. ❤
אני גם רוצה לומר לך תודה שיש לך את הכוח לחזור ולכתובציפיה.
ולחזור ולכתוב בנושא.
אני לגמרי בעמדה שלך, אבל אין בי את הכוחות להכנס לדיון בנושא הזה, אז תודה לך.
תודה יקרה על המילים האלו❤תוהה לי
גם אני מצטרפתהרקולסית
עוקבת אחרי השרשור כבר מתחילתו (נחשפתי לסיפור מהשרשור הזה) ובאמת את מדהימה בסבלנות ובהכלה שלך
❤❤❤❤
תודה יקרה, זה ממש מעודד😘תוהה לי
❤❤❤נגמרו לי השמות

את מדהימה

מצטרפת לכל מילה וחותמת עליה ^^^מצטרפת למועדון
תודה אהובה❤תוהה לי
זה ממש משמעותי עבורי
בגדול אני נוטה להאמין לנפגעות אבלחולת שוקולד
משהו לא צסתדר לי באמירה שזה שקשה לנפגעות לשתף ולהעיד מעיד על האמינות שלהן, זה שהן לכאורה התגברו וסיפרו לא אומר כלום כי לשקר זה לא קשה, זה לא שגם בשביל זה הן היו צריכות כוחות, ובסוף האינטרס להכפיש בן אדם הוא גם חזק ושווה "להתאמץ" בשבילו
אני נוטה לומר שאם כבר זה דווקא משהו שמחזק את האפשרות השניה כי מה אכפת להן לשקר-זה לא קשה- לעומת עדות אמת שכן קשה
לשקר על פגיעות מיניותתוהה לי
זה ממש ממש ממש קשה. וגם לשתף באמת זה ממש ממש קשה. מוזמנת לשאול כל איש טיפול
מה כל כך קשה בלשקר על פגיעות מיניות?רוצה טוב!!!!!
וגם שואלת ובאמת מנסה להבין, אם אישה כבר נחשפה וסיפרה אז למה לא ללכת גם להתלונן במשטרה?
אוהו.... מה שהן עוברות בתחקירים של המשטרהחדשה ישנה
אומריט שזה כמו לחוות את הפגיעה מחדש...
שאלות לפרטי פרטים, צריך להיזכר בכל דבר, ובצורה לא הכי נעימה שיש, יש שאלות שנותנות לך להרגיש אשמה וכו'.. איך אפשר להשוות בין פוסט בפייסבוק לבין תחקירים , בירוקרטיה, בודקים אותך מכל כיוון אם את דוברת אמת, להיכנס לפרטי פרטים של הפגיעה.
ברור שאין מה להשוותרוצה טוב!!!!!
אבל גם אין מה להשוות בין אמון של פוסט בפייסבוק לאמון של תלונה במשטרה ..
הרב שמואל כתבחדשה ישנה
שהוא ממש לא הסתמך על הכתבה ב'הארץ', זה דברים שפנו אליו, ויש לו הוכחות חד משמעיות.
אני גם לא מאמינה מיד לכל פוסט שיכתבו, חסר אינטרסים בעולם ? אבל לצערי עם המקרה של ח.ו זה לא רק על בסיס פוסט , זה הרבה מעבר..

הרב שמואל אליהו: חיים ולדר מסוכן לחברה, מהסוג של עזרא שיינברג ואליעזר ברלנד | ערוץ 7
מצרפת לך חוברת עם תשובותתוהה לי
תודה שהעלית את זה פה.גלויה
יש גם כתבה כזאת בערוץ.
בית הדין לא זימן אותו כיוון שלא היה צורךתוהה לי
זה התברר בין שני בני הזוג, עם הוכחות מצולמות, כתובות וכל מה שהיה צריך. שימי לב לנוסח המניפולטיבי. בית הדין מודה שולדר לא זומן.
כמו כן הוא בוחר להזכיר את שמה של אריאלה שטרנבך אך מי שיקרא את עדותה ישים לב שכל מה שכתבה היתה כדי להוכיח שהוא אכן פגע ושהתחקיר הינו תחקיר אמת. צירפתי את עדותה.

לא, זה לא אמיתי😲חולת שוקולד
היא כותבת בפירוש שבטח יהיו אנשים שיקחו את העדות שלה על זה ש"חיפשו" אותו וישתמשו בה לטובתו ושההיפך הוא הנכון ואז כבוד החשוד בכבודו ובעצמו עושה את זה😬
כמה אמין
אגבהרקולסית
ממש נראה לי שהוא לא היה מעז להגיד את מה שהוא אמר על הרב אליהו אם היה מדובר ברב חרדי.
(לי אישית נראה ממש לגיטימי שאם הרב אליהו שמע מהדיינים הוא לא צריך לדבר גם עם האדם עצמו. אין כאן שום תהיה)
אני מסכימה איתך ..תוהה לי
הוא עדיין משחק קורבן במגרש של החרדים ומרגיש איזושהי תמיכה מבפנים.
והרב אליהו פרסם כי הקים בית דין לחקר ההאשמות בדלתיים סגורות. הלוואי שהקורבנות יאזרו אומץ להתלונן
מוסיפה פה לתועלת הכלל-אולי יוסיף קצת אוריערת דבש

ובהירות שלמי שמתקשה לראות את האמת הזועקת

הרבנית רחל בזק נכדה של הרב מרדכי אליהו

מדברת על האור שבאישה בהקשר של נס חנוכה

האור שגורם לכך שהנקודה הפנימית הזו

של כבוד האישה והילד\ה יהיה נהיר וברור לה בפנימיות. 

ולכן הזעקה הכי גדולה נגד תופעות והשתקות כאלה צריכה להשמע קודם כל מנשים

ועצוב עצוב שדוקא נשים הן אלו שמפקפקות ומכסות ונותנות יד להמשך ההרס והפגיעה הנוראיים האלה.

היא מזכירה שם באופן מאוד חד וברור את המקרה של הפדופיל עליו נכתב כאן.

וזועקת נגד התגובות הרפות המפקפקות שיש לנשים רבות

בדיוק כמו שקרה פה.

משמח ומבהיר וברור.

בדיוק העליתי את הסרטון הזה פה בהקשר אחרחדשה ישנה
שיעור חזק מאוד!
לא ראיתי הכל אבל האמירה שאלימות מהבן זוגחולת שוקולד
קורית בגלל שמשהו באישה מסכים לזה היא האשמת הקורבן קלאסית ולא שייכת בכלל בכלל
מניחה שהיא מכוונת גם לפגיעות של ח.ו
להבנתי,חדשה ישנה
הרבנית לא דיברה על הקורבנות שנפגעו ממנו, היא דיברה על איך *הציבור* מגיב למעשים האיומים של הפוגעים.
וגם - יש הבדל גדול בין 'משהו בי מאפשר את זה', לבין האשמה. האשמה ברור שהיא על הפוגע , אבל למשל אני מכירה אישה ששנים רבות סבלה מאלימות רגשית וכלכלית מבעלה,אחרי עשרות שנים של נישואין היא הלכה לטיפול, והמטפלת אמרה לה חד משמעית שהיא איפשרה לבעלה להתעלל בה. מה הכוונה? הוא היה כועס עליה על משהו, היה עושה עליה חרם, לא מדבר איתה לא מגיב ימים שלמים, היא הייתה בוכה לו ומתחננת שיסלח לה ומבטיחה שתשפר את מעשיה (מעשיה זה היה למשל לבשל משהו שהוא לא מסוגל להריח אותו) ובסוף הוא היה מתרצה ויענו סולח לה עד לפעם הבאה שהיה 'נפגע' ממשהו אחר ושוב עושה עליה חרם של שתיקות רועמות ימים שלמים ושוב היא הייתה מרצה אותו. את מבינה שהיא שותפה לפשע שלו? היא לא*אשמה* חלילה . היא אפשרה לו, בכך שהיא הגיבה כמו שהוא רצה שהיא תגיב.
עכשיו ב''ה היא יצאה משם, ועזבה את הכל.

אני גם כתבתי את זה בעניין אחר פה בפורום שמשהי כתבה שבעלה הצביעה עליה ואמר לה- בטח שאני פחות אוהב אותך, תראי איך את מתלבשת. זה דיבור מזעזע בעיני!
אם היא שתקה ולא הגיבה 'והעבירה' לו על מה שהוא עשה , היא מאפשרת לזה לקרות. היא צריכה למחות! אתה לא תדבר אליי כאילו אני אחת מהרחוב!! אתה תכבד אותי. לעמוד על שתי הרגליים האחוריות ולדרוש שיכבדו אותך! וקודם כל להאמין בלב שאת מכובדת בעיני עצמך .
לכאורה כל אחת ואחד שסובל מאלימות קבועהoo
מאפשר את המשך הפגיעה, בכך שהוא לא מתרחק מהפוגע או מתלונן עליו.
אבל במציאות קשה מאד להתרחק/ להתלונן/ לצאת ממעגל אלימות או התעללות.
ולכן לא רלוונטי לדבר על אשה שאפשרה להתעלל בה, כי זה בעצם קושי לצאת ממעגל התעללות או בכלל לזהות שזו התעללות
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

לא ציפית יותר מידיממשיכה לחלום

לדעתי לא יפה לעשות אירוע בבית, להזמין אנשים, ךהכין כיבוד ולא לדאוג שהם יוכלו לאכול.

זה חוסר התחשבות

כמו שתיארת איך התאמצת שיהיה משהו טבעוני מכל דבר

ממש ככהיעל מהדרום

לק"י

בטח כשלא מדובר בחילוני גמור שמנותק לגמרי מאנשים דתיים.

הוא לא יודע שדתיים צריכים אוכל כשר?... ולא אוכלים בכל מקום?

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

אז כנראה באמת פשוט להעלות למודעותשלומית.

ולתזכר אותו ....

ובאמת נשמע מצב מאתגר, בהצלחה!!

אתם ממש בסדרזווית אחרתאחרונה

אתם אלופים שהלכתם, ונתתם הרגשה טובה.

חושבת שאת צודקת שלא עשו לכם דווקא, יש לך הסתכלות של עין טובה וזה מקסים בעיני.

בפעם הבאה כדאי לתאם איתם מראש איך מתנהלים עם האוכל.מניחה שבאמת אם הוא דתלש הרבה זמן הוא שכח כבר את ענין התנור.גם לי יש דתלשים במשפחה שממש מתחשבים, אבל חושבת שגם הם לא היו שמים לב לענין החימום בתנור.

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

מציעה לפתוחהמקורית

ולבקש להתחשב או להגיע שבעים או להביא פיצה בעצמכם

אצלנו השיח במשפחה על הכשרות פתוח, לא אוכלים טרפות ב"ה אבל לא ברמה שלנו אז מדברים על מה כן ומה לא, כשברור לנו שזה שיח לגיטימי

אתם התחשבתם עם האקדח, לגיטימי שיתחשבו בדברים אחרים שחשובים לכם. לא רואה סיבה להשאיר את זה לא פתור ולצבור מרמורים

אצלנו אחרי תקופה קצת מתוחה בהתחלה פתחתי שיח ומאז עובר בטוב והכל בסדר

רק לי מוזר ממש הבקשה על האקדח???אונמר

מה נשמע עם אנשים.

בחיים לא הייתי מכבדת בקשה כזו. אני לא אגיד לך אפילו לבוא עם חולצה עם שרוול ולא גופיה.

על האקדח אתה בא עלי??

אני כן מצפה שיבואו בצניעות בסיסיתיעל מהדרום

לק"י

(חולצה עם שרוולים, לא מחשוף גדול, מכנסיים לא קצרים).

לא מבקשת אולי, אבל כן ברור לי שאמורים לכבד. למרות שמאנשים שמבקשים ממני לא לבוא עם אקדח, בהחלט אפשר לבקש לבוא עם לבוש מכבד. מבחינתם זה כנראה ממש דת, הפציפזם הזה (לא שאני מסכימה איתם כמובן. אבל יש מצבים שעדיף לכבד כדי לשמור על יחסים תקינים. בטח אם מדובר בביקור של פעם ב...).

טכנית לא הבנתי את הענין. מה המטרה שלה בבקשה הזו?אונמר
פציפיזם יכול להיות גם החשש מעצם הימצאות הנשקירושלמית במקור
כלומר חשש פרקטי של תאונה שעלולה לקרות,

אבל גם כוללת את הרתיעה מהנוכחות שלו במרחב האישי שלהם, רתיעה מכך שהוא חלק מחיי היומיום (במגוריהם כביכול אין סיבה לנשק), העובדה שהוא בתוך בית עם ילדים, והצורך להסביר להם. מבחינתם שהילד גם לא ילך לצבא... יש למשל הורים פציפיסטיים שמסרבים לחשוף את הילדים למשחקים עם אלימות וכיבוש, אפילו משחקי קופסה, אז הם לא ירצו מראה של הכלי הזה עצמו בבית.

(חושבת על הקבלה של אולי לבוא במעיל פרוות שועל לבית טבעוני)

(כמובן שאני אישית לא מזדהה, רק מסבירה את העמדה שיכולה להיות, ותמיד שווה שהפותחת זו שתסביר, או שתשאל את קרובי מהשפחה הפציפיסטיים אם אינה יודעת)

מהשאלה שלך, שווה לך לגגל פציפיזם. חנוכה שמח!

תודה. ווא קשה לכבד במציאות חיים שלנו.. מבינה אבל.אונמר
פציפזם זה עניין מצפוני. לא?יעל מהדרום

לק"י

לא נשמע לי שזה קשור לחשש מתקלות עם הנשק.

אלא לזה שהם נגד מלחמות (חיים בסרט. אבל שיהיה).

ככה הסבירה לי פציפיסטית בעבר. לא התווכחתיירושלמית במקור
חחח...נשמע לי כמו תירוץ שלהיעל מהדרום
תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

זה נשמע כמו סוגיה מול ההוריםכורסא ירוקה

אבל באמת זו סוגיה ביניכם.

אם תלכו את תרגישי רע ושמתייחסים אלייך לא יפה וזה טינה שכבר נצברה ותיצבר עוד.

אם לא תלכו אז בעלך יהיה זה שיצבור טינה.

אם תעשו פעם ככה פעם ככה מתוך שמחה - זה יכול להיות פתרון, אבל אם זה יבוא מתוך מרמור ותסכול ותחושת אין ברירה - בסוף שניכם תרגישו רע.

לדעתי כדאי לכם ללכת ליעוץ זוגי ממוקד על זה, גם כי זה פער שמתרחב ביניכם ביחס למצב, וגם אם יש דפוס של ריצוי שפוגע בזוגיות אז חשוב להאיר את זה ולראות מה ניתן לעשות.

תאמת שלא הייתי באהמקקה
אולי שבעלך ייסע רק עם הגדולים אם זה חשוב לו
למה בעצם להגיע?באתי מפעם

הם ישמחו אם תבואו?

אתם תשמחו להגיע?

זה נשמע שגם אתם וגם הם לא ממש שמחים להיפגש, אז למה לטרוח? 

וואי ממש לא הייתי באה ואת עוד יולדת!Doughnut
לנסוע רחוק עם תינוק קטן, ולטרוח להכין אוכל שלא ברור מתי יאכלו- אין מצב שהייתי מוכנה. מודיעה שלא באה עם התינוק ואם חשוב לו הוא יכול לנסוע עם חלק מהגדולים יותר אולי.
לא נוסעתהמקורית

מרחק, תינוק, להגיע מאוחר ועוד עם משהו שצריך להביא.. מה ההנאה פה בדיוק?

לא יודעת, אם לא זורם אז לא בעיניי

שבעלך ייסע לבד עם הילדים 

האמתחנוקה

היה לי בעבר מצב כזה מול חמותי

לא אפליה אלא שהיא לא היתה מבינה את הקושי שלנו בלהגיע

הם גרים בחור

היינו בלי רכב

יכלה להתקשר במוצש אנחנו מתישבים למלווה מלכה אולי תגיעו? כאילו הם גרים בפינת הרחוב... ולא נעים לסרב

ואנחנו נחפזים לצאת מטרטרים ומגיעים כשמפנים את השולחן.

עברנו הרבה מים בנהר סביב זה.

בסוף הבנתי- שזה לא טוב לאף אחד.

אני לא באה כשאין בצד השני מי שמעריך את המאמץ להגיע.

להורים שלי אין מצב שלא נבוא, כי תמיד נקבל יחס טוב, יכול להיות שיש להם פחות יכולות/תנאים לאירוח, אבל אנחנו מרגישים רצויים.

אצל חמותי לפעמים החויה היא קצת מנותקת. כאילו מזמינה מלא אבל לא מדברת איתי.

גיסה אחרת אמרה לי בגילוי לב שמרגישה שבעצם היא מזמינה אותנו כדי לראות את הנכדים אבל לא רוצה להיות מחויבת לבייביסיטר.

מאז ששחררנו, וזה היה עבודה משותפת שלי ולש בעלי- אנחנו באים רק כשזה בכיף לנו.

כן זה מאמץ, אבל אנחנו באים ממקום של רצון.

הבנו את החשיבות לש זה בשבילנו ועושים צה שטוב לנו.

מה אגיד לך, עשה פלאים למערכת.

קודם כל היום היא מזמינה הרבה יורת בנעימות )מסיבת חנוכה ביום שלישי, נשמח שתבואו. זה היום שמתאים ךי ואני מבינה שיכול להיוץ זה לא יתאים לכולם( לעומת פעם שגיסה מאושפזת היא חשבה שצריכה לחתום שיוצאת ערב!!! כי איך מפספסים כזה אירוע.

וכאמור גרים בחור אף פעם לא הצעה להקפצה אפילו לצומת קרובה או משהו...

היום יש הערכה ואוירה יותר טובה כשמגיעים

ובעיקר אנחנו לא מרגישים מחוקים.

והיום רואה הרבה יותר את הטוב שבה.

היא שומרת לי על הילדים אחרי לידה

היא סבתא טובה.

נכון אני אפפעם לא אהיה ידידת נפש שלה כנראה, אבל לצאת מהמקןם המרצה עה ממש טוב.

אגב אצלינו זה כן קשור אליה כי כל הכלות עברו את התהליך הזה )אין לה בנות( כל אחת בקצב שלה...

למה אתם מגיעים מאוחר ככ כשכולם מגיעים מוקדם?חילזון 123

זה באמת מאמץ מיותר להגיע רק לקינוח כשזה נסיעה רחוקה ככ

יותר הגיוני לצאת מוקדם, או להגיד מראש שלא מסתדר לכם ולחסוך את הטירחה

בגלל הדלקת הנרות. הם בטח רוצים להיות חצי שעהאמהלה

עם הנרות לפני שיוצאים מהבית. ואם הם מדליקים בצאת הכוכבים+נסיעה למקום רחוק זה הגיוני מאד.

@מולהבולה היקרה

כשלנו קרה שהגענו לסעודת פורים של המשפחה לקינוח, או יותר מדויק לזימון.... אחרי 3 וחצי שעות נסיעה בפקקים

וכל זה כי היו צריכים להתחיל מוקדם כי לירושלמים יש קריאת מגילה וצריכים לחזור בזמן הביתה

ודווקא לנו שזה היה מצוה לאכול סעודה לא חיכו.

אז הודעתי לבעלי שבזה נגמר הסיפור

והתחלנו לחגוג פורים בבית.

אותו דבר בחנוכה ובכל זמן אחר

יש שלב שזה כבר נהיה לא הגיוני לסחוב את כל המשפחה, במיוחד כשאת אחרי לידה.

ובמיוחד בחנוכה שהכל כ"כ פקוק ויש הדלקה

ממש לא הייתי נוסעת

הייתי מבקשת שינסו לעשות במקום קרוב יותר או מזמינה אלי את כולם

או שפשוט הייתי מתארגנת על מסיבה חילופית לילדים בבית.

חנוכה שמח ושיהיה לכם רק טוב

נכון..או לעשות מפגשים בצהרים ..לפני ההדלקהבורות המים
או בזאת חנוכה שאין הדלקה

או אופציה אחרתהמקורית

להדליק כשחוזרים

לכתחילה זה בצאת כוכבים, אבל לא אסור להדליק אחרי.

אישית אנחנו נוסעים להדלקה אחת אצל ההורים שלי כל חנוכה ויוצאים מוקדם. בעלי מדליק אצלנו בבית שחוזרים. לא לכתחילה,אבל זה בהחלט יגרום לנו לפספס אם לא נצא מוקדם וחשוב לנו לפגוש אותם. אפשר להתגמש כשצריך 

נכון. ואפשר גם להשתתף בהדלקה של המארחיםיעל מהדרום

לק"י

להשתתף בכסף או שהם מוותרים.

או להביא חנוכיה ולהדליק שם גם (אם זה אפשרי מבחינת המנהגים. לא יודעת).

נראה לי שאלו פתרונות שמתאימים רק אם נשארים לישוןבארץ אהבתי

לפי מה שזכור לי, מקום הדלקת הנרות צריך להיות במקום שבו הולכים לישון.

אז אם נשארים לישון שם - אפשר להדליק שם, או לצאת ידי חובה בחנוכיה של המארח.

אבל אם חוזרים אחר כך הביתה, אז זה לא פתרון נכון הלכתית. ועדיף באמת להדליק בבית אחרי שחורים.

אפשרות נוספת זה להדליק לפני הזמן ואז לצאת - מותר להדליק החל מפלג המנחה, רק צריך לדאוג שהנרות ימשיכו לדלוק מספיק זמן שיישארו דולקים עד חצי שעה אחרי צאת הכוכבים (וכמובן צריך לדאוג שזה יהיה בצורה בטוחה, שלא תהיה סכנה להשאיר את החנוכיה בלי השגחה. בתוך אקווריום לדעתי צריך להיות מספיק בטיחותי).

אנחנו פחות מתנהלים ככהבורות המים

זה בכללי גישה לתורה..

נכון לפעמים נבחר את מה 'שמותר'..אבל ראוי שלא

אבל מבחינתנו זה שייך רק למצבי אין ברירה קצת ...ולא לכל מצב

בחנוכה או שננסה לקבוע דברים לבוקר-צהרים

ואז יאפשר להפגש לפני ההדלקה

או אחרי אם זה לא רחוק

ואם לא אז בזאת חנוכה שזה בלי הדלקה

ואם לא אז לא

אז נבוא לבקר בלי קשר

הרבה אנשים עובדים בחנוכהיעל מהדרום

לק"י

ולכן להפגש בבוקר פחות רלוונטי.

זה גם משהו שצריך לחשוב עליו.

במקרים מסויימים אולי אפשר לקחת את החנוכיה ולהדליק בבית של המארחים (כתבתי "מקרים מסויימים", כי אני לא בקיאה בהלכות של כל עמ"י).

זכותכם כמובןהמקורית

אבל זו בהחלט אופציה בעיניי ואין שום בעיה של גישה לתורה לפי הרב ששאלתי בכל אופן

מה ראוי ומה לא הוא אינדיבידואלי לכל סיטואציה בפני עצמה ואם יש מורכבות כזו או אחרת זה יכול להיות ראוי למהדרין

ועוד משהוהמקורית

על גישה לתורה

קל להסתכל מהצד ולחשוב שיש גישה כזו או אחרת לתורה ובוחרים מה שמותר.

את אף פעם לא יכולה לדעת כמה אדם מוסר נפש על מצווה כזו או אחרת ואי אפשר לדעת מה הגישה של כל אדם אז ראוי לכתוב בזהירות לענ"ד שמגיעים לנושאים כאלה

זה לא רקתקומה

קשור לגישה לתורה.

אם ההלכה מאפשרת הדלקה מאוחרת יותר, גם אם במצב לא אידיאלי, אני אשתמש בזה כדי שאוכל ללכת למפגש משפחתי ולשמח את סבא וסבתא.

מפגשים משפחתיים זה גם מהנה, אבל לא רק.

אצלנו למשל זה מאתגר, יש חצי מהחג מפגשים ב"ה, וזה נסיעות ארוכות, מיד אחרי העבודה.

ועדיין, חשוב לנו לעשות את זה בשביל המשפחה.

בשביל סבא וסבתא שלא תמיד יש הזדמנות לפגוש ובכללי מפגש עם משפחה שלא תמיד יוצא לנו להיפגש.

יש לזה לגמרי ערך גם בפני עצמו

ואם ההלכה מאפשרת את זה, מצויין.

כן, במצב אידיאלי הייתי שמחה להדליק נרות בדיוק בזמן.

אבל נגיד אצלנו זה לא כל כך מצב שואלים כל אחד מתי נוח לו. פשוט קובעים ואין לנו יכולת להשפיע על זה.

אז אני אעשה את המאמץ שלי, גם אם זה אומר להדליק מאוחר.

והדמעות בעיניים של סבתא שרואה את כל המשפחה יחד, שוות את זה בעיניי.

לדעתי זה גישהניגון של הלב

המשפחה שלי מאוד כזאת, ואני רואה את זה מתבטא בדברים בכל החיים, לא רק חנוכה. אם ההלכה היא X ואפשר להקל במידת הצורך, הם לא יקלו אלא בצורך מאוד מאוד גדול וגם אז יעשו הכל בשביל להקל כמה שפחות. וכן, כשבאים בגישה כזאת יש הרבה אנשים שמפגש משפחתי הוא לא צורך גדול מספיק. ויש בזה גם משהו מאוד יפה בעיני, שלקיים מצוות הדלקת נרות בהידור ובזמן מלכתחילה חשוב לנו יותר. ההתייחסות היא לא שאם יש מצב אידיאלי אתה מדליק בזמן (ובעצם כמו שצריך. חשוב להדגיש שהאופציות של להדליק בבית המארחים או אחרי/לפני זה להקל. רוב מוחלט של הרבנים יגידו שזה מותר, אבל ההלכה היבשה היא להדליק בזמן) אלא שאתה עושה הכל בשביל להדליק כמו שההלכה קבעה מלכתחילה, בלי קולות

אני לאתקומה

יודעת על איזה הרכב משפחתי את מדברת, ומה הגודל של המשפחה.

יש מצבים שבהם את לא יכולה להשפיע על הבחירות ההלכתיות של המשפחה שלך או על התכנון שלהם.

אם המשפחה קבעה מפגש בחמש, כי זה מה שנוח להם וזה מה שנוח לסבתא רבא, אני לא זו שאזיז את זה בשביל להדליק נרות בדיוק בזמן.

האם זה קצת מצער אותי? כן

אבל מי אמר שהשיקול ההלכתי של להדליק חנוכיה בדיוק בצאת הכוכבים, גובר על כבוד לסבתא? או על הערך של לשמח את מבוגרים במשפחה שכבר פחות נמצאים עם כולם, והם יותר לבד?

אני חושבת שיש בזה משהו מאוד מתנשא או מאוד צר, להסתכל על זה מהפרספקטיבה ההלכתית של ההדלקה בלבד, בלי התייחסות למכלול הדברים.

כשהייתי ילדה, והמשפחה הייתה קטנה יותר, באמת קבעו את המפגש בצורה שאנשים ידליקו בבית ורק אז יצאו.

היום המשפחה מגוונת יותר, והאילוצים אחרים.

זה לא הופך אותנו לפחות טובים ואני באמת לא יודעת מבחינה הלכתית להגיד האם מה שאת אומרת הוא נכון או לא. 

וגםתקומהאחרונה

בכלל לא ברור לי שהחלוקה ההלכתית שלך כאן מדוייקת

את מייחסת את אותה הרמה להדלקה אצל המארחים, ולהדלקה לפני / אחרי. ואני בכלל לא בטוחה שזה נכון

אלו שני מצבים שונים

ובעוד שאני מכירה של של להדליק אצל מארחים בבית שאתה לא ישן בו זה באמת ממש ממש עדיף שלא

להדליק מאוחר יותר בבית שלך, במיוחד אם זו עוד שעה שאנשים מסתובבים ברחוב, זה באמת בסדר.

בסדר אבל אם המפגש בחמש נניחחילזון 123

אז יוצאים ככה שיגיעו בערך בחמש ומדליקים בבית כשחוזרים.

ואם אין מצב לא להדליק בבית, אז מראש מודיעים שלא נגיע... לא רואה איפה החוסר התחשבות פה...

אם כבר, אז הם אלו שלא מוכנים להתגמש ולא מתחשבים. אולי יש דברים קודמים שמעכירים את האוירה וכו'. אבל ככה סתם רק המקרה הזה, לא בטוחה איפה החוסר התחשבות פה.

אגב גם במקרה שלכם של פורים

לא יודעת, נניח יש 3-4 משפחות שמחכות למשפחה אחת שנתקעה בפקקים. מה הציפיה? שלא יאכלו שעתיים שלוש וישבו סתם ויחכו עם כל הילדים?

אני הייתי מתקשרת מהדרך ואומרת אל תחכו לנו, תשמרו לנו אוכל.

ואם זה כזה טירחה באמת להבא זכותכם להחליט שיותר נח לחגוג בבית ולא להטרטר בחג בפקקים, האמת לגיטימי.

יש אנשים שנוהגים שאי אפשר.ניגון של הלב

אצלנו במשפחה (כולל המורחבת מאוד) הרוב מקפידים להדליק בזמן, והפתרונות של להדליק מאוחר/מוקדם בבית המארחים תקפים רק במקרי קיצון, לא סתם ככה כי אנחנו רוצים לקבוע מפגש משפחתי בהדלקת נרות. אז מתחשבים בכולם, כולל אלו שגרים רחוק, בין אם בשעה או במיקום (זאת אומרת אם בחרנו מיקום שלמישהו יקח שעתיים נסיעה, נתחשב בו בקביעת השעה, ולא במי שגר במרחק הליכה). וכן, יש לי דודים שאומרים שלא יודעים אם יגיעו מראש או לא, כי הם גרים רחוק וקשה להם להתנייד. אבל חד משמעית לדעתי, אם אתה יודע למשפחה מסוימת יש מגבלות קבועות (הם כל שנה מגיעים באותה שעה, לא שהיה בלת"ם) צריך למצוא פיתרון כלשהוא, וגם שאר המשפחה צריכה להתחשב. כמו שאם יש משפחה אחת שאוכלת מהדרין כשכל השאר לא, לא באופן קבוע כל מפגש לא יהיה להם מה לאכול, צריך למצוא פיתרון ביניים 
אולי לאחר קצת את המפגש ואז הם יגיעו יותר באמצע, אולי לעשות במקום קרוב יותר, ברור שגם הם יצטרכו להתגמש, אבל לפעמים יש דברים שלנו אין איך לשנות

לא הכרתי מנהג כזהיעל מהדרום
לק"י

אס אם זה המצב, באמת כדאי למצוא פתרון. גם אם לא כל שנה, אז פעם בשנתיים לפחות.

באופן כללי, הלכתית יש זמן להדלקת נרותניגון של הלב

ואפשר להדליק בזמנים אחרים כשיש צורך. אני מכירה הרבה אנשים (דרך אגב, לרוב זה בא בעוד תחומים בחיים, העניין הזה של מה אתה מגדיר צורך שניתן להקל בו) שלא מקלים בזה אלא אם ממש אין להם ברירה, ומפגש משפחתי לא תמיד נכנס לקטגוריה הזאת. אני מדברת על אנשים שגם הופכים עולמות בשביל להדליק נרות בזמן ומשנים תוכניות שלמות בשביל זה, שנה שעברה התארחנו בשבת חנוכה ונשארנו לישון במוצ"ש למרות שזה פחות נוח לנו, בשביל להדליק נרות בזמן ולא באיחור של כמה שעות

אבל להדליק יחד עם המארחים?יעל מהדרום

לק"י

לא נתקלתי בבעיה בנוגע לזה.

זכור לי שאפשר להשתתף בתשלום בשמן/ נרות.

או באמת להביא חנוכיה ולהדליק אצל המארחיםיעל מהדרום

לק"י

ולמה להשאר לישון?

אי אפשר להדליק ואז לחזור הביתה?

לפי הלכההמקורית

שאני מכירה המצווה היא להדליק בבית שלנים בו

מי שמקפיד להדליק בזמן ידאג לישון איפה שמדליקים

הבנתי...(תגובה כללית לכולן)יעל מהדרום
זה תלוי אם אתה ישן שם וזה נחשב הבית שלך או לאניגון של הלב

וגם אז לא בטוח. לי אמרו פעם שאם הבית שלי במרחק הליכה סביר ואני יכולה ללכת להדליק שם נרות, גם אם אני ישנה בבית אחר אני צריכה ללכת להדליק שם כי זה הבית שלי. כמו שכתבתי, לרוב זה סגנון מסוים של אנשים, שנוהגים לא להקל אלא אם אין ברירה (בתור נערה קבעו לי טסט רגע לפני הדלקת נרות, אז הלכתי, אבל חזרתי כמה שיותר מהר להדליק, וזאת הפעם היחידה לדעתי עד שהתחתנתי שלא הדלקתי בזמן). זה אנשים שבאמת מוכנים גם לשלם מחירים בשביל להקפיד על ההידור ההלכתי, וזה מתבטא בהמון דברים

זה דיתקומה

בדיעבד.

הכי טוב להדליק בבית שלכם

להשתתף עם מישהו בתשלום זה לא לכתחילה הלכתית

לא כל כך הבנתי למה אתם חייבים להגיע בסוף האוכלקופצת רגע
כל שנה? 
הסתכלות אחרתזווית אחרת

תמיד מעניין אותי לקרוא איך כלות מתיחסות שונה לחמה ולאמא.ולפעמים הסיטואציות זהות..

1.לגבי ההגעה המאוחרת שלכם- זו החלטה שלכם.אפשר להדליק אצל הסבא והסבתא ואחר כך בבית.אי אפשר גם לרצות להדליק בבית לחכות חצי שעה ואחר כך להתלונן שמגיעים לקינוח.הם גרים רחוק.מה לעשות?

2.ביקשו לא להגיע ביידים ריקות- מבינה שיש הרבה אנשים.טרחה גדולה והרבה עבודה וטרחה לפני ואחרי להורים, מקובל שכל אחד מביא משו.אפשר לקנות.לא ביקשו רק מכם.

3.שינה- כאשר מארחים עם הרבה אנשים, המארחים בעיקר אם הם יחסית מבוגרים, זקוקים קצת לשקט.לינה של משפחה עם ילדים מקשה מאוד- מצעים, ארוחת בוקר, רעש.ממש לא פשוט. את אומרת שבכל אופן הציעה לך לישון, למרות הקושי- אז על מה את מתלוננת? שלבעלך אמרה שקשה? כי עם הבן שלה היא מרשה לעצמה להגיד שקשה.ובשבילך היא מתאמצת.האמת? ראוי להערכה גדולה מצידה.הכי קשוח להורים שילדים קטנים נשארים לישון אחרי ערב מורכב, בטח כמו פורים.

3.אין לה בעיה שהבת תישן? זה מעצבן אותך....כן, מה לעשות, בת זה משהו אחר מכלה.הבת גדלה בבית .מניחה שאמא לא מרגישה בנח שיש בלאגן  כאשר הכלה בבית ומרגישה נח עם הבת.טבעי.

4.ביביסיטר- הסבתא לא אמורה להיות ביביסיטר.היא אמורה להינות מהנכדים.

5.המפגש הוא לאו דווקא שהסבא והסבתא יראו אותך- זה מפגש גם שבני דודים נפגשים, אחים נפגשים.יש לזה ערך חשוב.

6.בעלך לא רוצה לרצות אותם. בעלך אוהב את המשפחה שלו ורוצה להיות במחיצתם.

סליחה אם כתבתי קצת קשה.מאוד מעצבן לראות את העין הרעה שיש לכלות על החמיות ואת התמיכה שהן מקבלות על זה מבנות הפורום.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

מציעה לך פיתרון לסוףתוהה לעצמי
חלוק מגבת שברור מאוד שהוא שלך וחיים ישתנו לנצח. אם תצליחי לגרום לבעלך לקנות לך מתנה חלוק מגבת מפנק במיוחד זה בכלל יתן לו מוטיבציה לשמור אותו רק שלך.
הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינואחרונה

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
תודה בנותמחיאחרונה

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אוראחרונה
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
איך אנשים עם המון לחץ בעבודה רזים ואני לא?אובדת חצות

כשיש עליי סטרס או עומס או תחושת רחמים עצמיים על עומס, אני אוכלת לא מסודר, הרבה ומשמין כדי לפצות.

אכילה רגשית. אבל - איך יש מנהלות רזות, רכזות רזות, והרבה נשים במשרות בכירות שעדיין רזות? הרי עליהן מן הסתם יש יותר לחץ ועומס ואחריות- להן בטח יש פחות זמן להתמיד באוכל בריא או פילאטיס, אז איך זה הגיוני?

לפעמים זה גניםואני שר

לפעמים אוכלות פחות מהלחץ

לפעמים מנוהלות מספיק כדי שלמור על בריאות גם בעומס

מבינה את התסכול

אבל לא יודעת איך זה עוזר לך

עזבי את זה ותתרכזי במה נכון וטוב ואפשרי לך

אני כמוך124816
אבל רואה סביבי גם נשים שהטבע שלהן שונה ודוקא כשהן עמוסות ולחוצות הן לא מוצאות זמן לאכול/ אין להן תאבון וכדו'... גם שם זה לא אידיאלי וגם אם לא גורם להשמנה יכול לגרום לבעיות אחרות...

ומאמינה שיש גם את הבודדות שיכולות גם לעמוד בעומס וגם להתמיד באוכל בריא והתעמלות, אבל אותן אני פחות רואה סביבי...

לאנשיםoo

במשרות בכירות לרוב יהיה תכונות אישיות גבוהות

מה שעזר להם להגיע למשרה

וזה גם מה שעוזר להם לתזונה נכונה ומשקל תקין

מודעות תכנון ושליטה עצמית

בנוסף אם לומדים ניהול זמן ואנרגיה נכונים

אפשר להספיק בחיים גם קריירה וגם אורח חיים בריא (וגם עוד דברים)

איך לומדים את זה?..שוקולד פרה
ע"יoo

1. הגדרת מטרות

2. תכנון זמן/ כוח ריאלי לכל מטרה

3.תיעדוף משימות לפי רמת החשיבות

4. שיבוץ המשימות באופן יומי/ שבועי/ חודשי וכו

5. להשאיר מקום בלו"ז לבלתמים והפסקות

6. לעשות בקרה תקופתית על עלות תועלת של ביצוע המשימות לעומת הזמן והאנרגיה שהן לקחו

במידת הצורך לחזור שוב על הסעיפים מחדש

הבעיה שלישוקולד פרה

שאני לא מחשבת נכון זמנים

כמו באג כזה חח

ובכלל אני לא זריזה

זה קשהooאחרונה

לחשב זמנים באופן מדויק

אני תמיד מוסיפה זמן נוסף מעבר למה שחשבתי

נניח משימה שלוקחת שעה אני נותנת לה שעתיים

כי כמעט תמיד יש בלתמים

וחוסר דיוק בתכנון

על זריזות אפשר להתאמן

לא לעשות יותר מהר

אלא יותר יעיל

אני תמיד מחפשת את הדרך הקצרה ביותר שנותנת את התוצאה הטובה ביותר 

חחח שאלת חייאפרסקה
עם כמות הזמן שאני מבלה בעבודה בלהתרוצץ ממקום למקום, הייתי צריכה להיות כבר מקל 😂
לפעמים זה הנס קפההשם גדולל

שסוגר את התאבון..

תכנון זמן נכוןהמקורית
כשאת מפנה זמן לעצמך, יהיה לך זמן. זה מגיע גם עם תחושה שאת חשובה וראויה ודברים אחרים פחות חשובים יחכו או יעברו למיקור חוץ

וגם - יש אנשים שעומס ועשייה עושה להם טוב וממקד אותם, יש אנשים שפחות. השאלה היא איפה את נמצאת בסקאלה.

זה לא קשור בכללניגון של הלב

כשלך יש עומס את אוכלת לא מסודר. לא לכל הנשים זה ככה. כשלי יש עומס אני בקושי אוכלת, יכולה לעבור גם ימים שלמים בלי אוכל או עם ארוחה אחת ביום. זה משתנה בין כל אדם, ולכן זה שהן במשרה בכירה או שיש להן הרבה עומס לא משפיע על הרצון שלהן.

גם זה שהן במשרה בכירה לא אומר שהן עמוסות יותר. יכול להיות שכמו שכתבו פה הן יודעות לתכנן זמנים נכון, או שלהן יש פחות דברים בחיים האישיים שמעמיסים עליהן או שיש להן יותר עזרה
וזה גם אופי של אנשים כמה הם מרגישים עומס וסטרס או שהם נהנים ופורחים מזה

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

אנחנו עשינו ל30 אישמקקהאחרונה

אולם של בית כנסת

קיטטרינג עשו לנו 30 מנות ויש פה הרבה שעושים ככה. זה מגיע בתבניות גדולות וצריך להגיש.

קנינו שתייה וחד פעמי

צלם ממש לא ראינו צורך

יצא בין 2000-3000

והיה ממש מכובד בעיני

אולי יעניין אותך