אני זוכרת שלי באמת לא חגגו בת מצווה. היינו 3 בנות ולאף אחת מאיתנו לא חגגו.. אבל גם במסגרת הכיתתית, לא היו הרבה בנות שחגגו להן בת מצווה... ממש בודדות...כאילו זו הייתה הנורמה, אז לא הרגשתי שחסר משהו...
למה אני כותבת זאת,
כי היום כשהבת הבכורה שלי בכיתה ו' והיא אמורה לחגוג אחרונה, בשנה הבאה בעזרת ה', היא הולכת לכל כך הרבה אירועי בת מצווה שכל אחד שונה מהשני... הרוב חוגגות באולם של בית כנסת, כי באמת החגיגה זה רק לבנות הכיתה ובנות משפחה.. אין בנים באירועים אלו. ומאירוע לאירוע משתנה לה המחשבה מה היא רוצה לחגוג ובאיזה אופן.. היא מתרשמת מכל מיני סוגים וכו..
אולי רק 2 חברות חגגו ממש באולם, אבל זה כי אחת מהן היא בת יחידה אז ההורים עשו הפקה מכל הכיוונים והזמינו עולם של אנשים, לפי מה ששאלתי אותה מבחינת כמות האנשים..
מציינת ששתי הבנות האלו למדו איתה בביהס אחר שלמדה בו פרק זמן קצר עקב אירועי מלחמה וכו..
הבנות בכיתתה חוגגות באולמי בית כנסת, שתיים חגגו במסעדה..
היא יודעת שנחגוג באחד מאולמות בתי הכנסת, והשאר נתכנן ונראה מה מתאים.. יש בנות שהקליטו שיר כניסה והייתה גם עמדת כניסה עם בלונים וכו.. מזמינים קייטרינג שלדעתי הוא רוב הסכום..
אני אכין לה אלבום בת מצווה, כלומר אצלם בכל מיני מקומות יפים ואעצב לה אלבום דיגיטלי, אדפיס שיגיע בזמן..
במקביל אפתח חלק מהתמונות ואדביק לה באלבום מעוצב ידני שהבנות יכתבו באירוע.. אעצב לה מצגת בקנבה של תמונות שלה מהילדות עד הלום..
מבחינתי, העיקר זה התוכן של בת המצווה ולכן חושבת,
אחרי שתעשה את הכניסה היא תגיע לשולחן שבו כבר יהיה לה בצק מוכן להפרשת חלה.. לפני זה נברך אותה, אבא ואני, באיזשהו שלב היא תגיד את דבר התורה שלה- דרשה, לפני או אחרי ההפרשת חלה...
מבחינת מוזיקה, צריכה לדאוג לכך..יש פה מישהי שהרבה לוקחים אותה, ככה הבנתי מאמהות שחגגו כבר לבנות שלהן, שהיא עושה גם את המוזיקה וגם מצלמת מגנטים במהלך האירוע..
ומזכרת בסוף, ראיתי בשיין כל מיני רעיונות.. עדיין לא סגורה על משהו.. מזמור לתודה כבר קיבלה בכל כך הרבה וריאציות וצורות.... שמנסה לחשוב על כיוון אחר...
אני יודעת שיש בנות שאמהות סגרו להן רבנית שתבוא לעשות להן הפרשת חלה, ויש שסגרו איפור ותסרוקת...
ויש אחת שהזמינה כל מיני בגדים לצילומים במקומות שונים בלבוש שונה...
יש אחת שחגגה ועשתה חינה ועשו לה טקס של קבלת תכשיטי זהב מהסבתא..
אחת אחרת עשתה סדנא יצירתית בבית לחברות, וחגגה עם המשפחה המורחבת במקום אחר..
ויש בנות שלא חוגגות, הן עושות טיול משפחתי...
זה באמת עולם ומלואו..
רק שנזכה להכניסן לקבלת עול המצוות בשמחה ובאהבה לכל החיים ומקווה ממש מתוך פשטות וצניעות