מה דעתכם על זה?אור וחיים

https://www.inn.co.il/news/532435

"בשנת 2020 נפתחו תיקים נגד 177 גברים בגין תקיפה חמורה של בת הזוג, ולעומת זאת נגד נשים נפתחו 2,068 תיקים בגין תקיפה חמורה של בן הזוג". תקיפה חמורה היא תקיפה שלרוב מצריכה טיפול רפואי אחריה. 

האם אנחנו כחברה מתעלמים מאלימות של נשים כלפי בני זוגן?

אם הייתם יודעים על גבר שחווה אלימות על שלל מאפייניה, הייתם עוזרים לו בדיוק כמו שהייתם עוזרים לאישה שחווה אלימות כזאת? 

האם גברים בכלל יודעים לזהות סימני אלימות המופנים כלפיהם לפני שזה מסלים? או שאולי מעולם אף אחד לא לימד אותם שהם בכלל יכולים לחוות אלימות מבת הזוג, ואף אחד לא לימד אותם מה הם סימני האזהרה או קווים אדומים שאין לחצות אותם. והרבה פעמים הם מכילים חציית קווים אדומים, ומבינים שהם בקשר אלים רק כשזה מגיע למצב קיצוני? 

לא... לאאאאאיהודה224
אל תעוות נשים אינן אלימות כלל רק הגזע הנחות והאלים הזכרים האלה הם ורק הם אלימים.
אתה מעיז לנתץ את הטיעונים "האמיתיים" של הטרור הפמיניסטי והמיזאנדרית בעולמינו הקטן
מסכים איתךבסדר גמור
דווקא מסכימה איתהנעמי28
אז מה שהאחוזים נמוכים? אז מה שלא כל גבר הוא מטרידן?
לבת/ בן שלי אני אעשה הכל כדי שלא יחשפו גם לאחוזים הנמוכים האלה!
האם תעלה טרמפ עם נהג ערבי? באמצע הלילה?
יש יותר אנסים מטרוריסטים אם כך למה (בעייני מובן למה) לרבים מאיתנו יש איזשהו פחד או תרחיש בראש על פיגוע שנמצאים ליד אחד כזה ובטח נמנע להעלות על טרמפ איתם.
גם אם האחוזים נמוכים מאד, כשזה מגיע לחיים ומוות ואונס הכי מובן שנעשה הכל כדי לא להיפגש עם האחוזים האלה..

עדיף זהירות יתרה, אפילו לא לסמוך בקלות על בני משפחה קרובים כדי למנוע מהאחוזים הנמוכים האלה להתממש..
מה גם שהם לא מאד נמוכים
זה שאלה בכללי עד כמה נותנים לסיכונים נמוכים לנהל אותנואור וחיים

האם בגלל שיש סיכון לתאונת דרכים לא ננהג ברכב? רוב האנשים לוקחים את הסיכון הזה ללא שום חשש. 

הרבה פעמים זה עניין של פרספקטיבה. אדם אחד יחשוב שיש סיכון וכדאי להימנע, ואדם אחר יחשוב שאין בזה סיכון. 

למשל יש אנשים שלא עולים על טרמפים בכלל, בטח לא ביו"ש, שמא זה ערבי בתחפושת. תשאלי בחור שגר בתל אביב האם הוא יעלה על טרמפים ביו"ש. הוא יחשוב שזה מאוד מסוכן. לעומתו אנשים שגרים ביו"ש יעלו על טרמפים בלי חשש, למרות הסיכון הקטן. 

כך גם בנושא הזה. יש אנשים שלא יראו בזה שום בעיה, ויחשבו שהסיכוי שיקרה משהו כזה הוא מאוד רחוק ואין סיבה לחשוש. ויש אנשים שיחששו, כי לדעתם זה לא כל כך רחוק שדבר כזה יקרה, וצריך להיזהר.   

השאלה עד כמה צריך לחשוש בנושא הזה. הרבה פעמים זה מושפע מתרבות, מסביבה חברתית, מתפיסת עולם, ומחוויות אישיות. 

מההיכרות שלי בנות דתיות יותר שומרות על עצמן בנושאים האלה. דווקא בגלל שהגעתי מתרבות חילונית לתוך העולם התורני, ראיתי פער בין היחס של נשים דתיות לבין היחס של נשים חילוניות. למשל בעיר שלי אפשר לראות לא מעט בנות חילוניות במקומות בילוי עד השעות הקטנות של הלילה, או הולכות לבדן ברחוב מאוד מאוחר. דתיות לא עושות את זה... 

אין כאן נכון או לא נכון. זה שאלה של תרבות, סביבה חברתית, השקפה, השפעה מחוויות אישיות או מסיפורים שפגשו...

הסיכונים במקרה שרוויטל דיברה לא נמוכים בכללנעמי28
אחוזים מטורפים מידיי בשביל לקחת סיכונים ולאף גבר לא כתוב אנס על המצח, זה בתחופשת רב, רופא ואיש השנה..

אני מדברת על האחוזים של אישה להיפגע ולא על אחוז הגברים שפוגעים.
בעייני תמימות שלא במקום לא לעשות הכל כדי להימנע מזה.

וגם בי״וש לא יעלו על טרמפ ערבי באמצע הלילה. לפחות ממה שאני מכירה..
בעיני זה לא אחוזים מטורפיםאור וחיים

ברור שרוב מוחלט של הגברים פשוט יחזירו אותה הבייתה.

אבל אני מבין את מי שלא ירצה בכך, ויחשוש שמא יקרה. וגם אם הסיכוי מאוד קטן, לא שווה לקחת סיכון כזה שמא הוא יאנוס אותה או ירצח אותה או יגנוב לה את הכסף. כי אלה דברים שקורים בעולם, ולך תדע אולי האדם הזה מטורף... 

וברור שאף אחד לא יעלה על טרמפ ערבי באמצע הלילה (למרות שיש לי חבר שעשה את זה חח). אי אפשר להשוות בין ערבים שנמצאים במלחמה אתנו על המדינה, ויש סיבה טובה לחשוד בהם. לבין גבר רנדומלי, שרוב הסיכויים שהוא אדם רגיל, ואין שום סיבה לחשוד בו. 

עכשיו ראיתי שכתבת שיש יותר אנסים מטרוריסטים. ואני מבין שאנחנו תופסים את העולם אחרת לגמרי. ואין סיבה להמשיך להתווכח. כי כל אחד במבט שלו. 

זה עובדות לא תפיסותנעמי28
לאישה ולגבר חד משמעית יש יותר סיכויים להיפגע מינית מאשר להיפגע בפיגוע טרור.
אחת מכל שלוש נשים נפגעה מינית.
אחת מכל חמש נאנסה.
האחוזים אצל גברים קטנים יותר וגם שם המון מקרים מושתקים.
רוב הפוגעים יפגעו הרבה פעמים ככה שזה מקטין את אחוז הגברים הפוגעים אבל זה לא מקטין את אחוז הפגיעה בי או בילדי..
למה כל דבר שנעשה כדי להגן על עצמינו מטרור זה לגיטמי אבל כשזה מגיע להגנה מגברים זה מתקבל בחוסר הבנה?

גם הרבה ערבים טובים נפגעים, מה לעשות שלא כתוב על המצח מי טרוריסט או אנס ומי לא.
לא כל הגברים אנסים, רובם אנשים טובים אין ספק, האחוזים שניפגע גדולים מידיי כדי שנהיה נחמדים ונסמוך על כל אחד.

את בעצמך כתבתאור וחיים

"רוב הפוגעים יפגעו הרבה פעמים ככה שזה מקטין את אחוז הגברים הפוגעים". 

גבר אחד אנס יפגע בהרבה נשים עד שייתפס. ככה שהנתונים על כמה נשים נפגעות לא מראים כמה גברים אנסים יש. 

וכתבתי שהסיבה שיותר חוששים לטרור כי בערבי יש סיבה לחשוש, ובגבר רגיל אין סיבה לחשוש. ערבי מעצם היותו ערבי זה כבר מעורר חשד שמא הוא רוצה לפגוע, כי אנחנו במלחמה מולם על המדינה, הוא חלק מאוכלוסייה שנאבקת בנו. אבל גבר מעצם היותו גבר זה לא מעורר חשד שמא הוא רוצה לאנוס. וזה שאלה האם לחשוד בכל גבר גם אם אין סיבה, רק בגלל שיש מקרים בעולם. יש כאלה שיחששו, ויש כאלה שלא.

ולא אמרתי שזה לא לגיטימי לחשוש לזה. הפוך כתבתי במפורש שלגיטימי לחשוש לזה ואני יכול להבין את מי שחושש. 

כמות הפוגעים פחות רלוונטיתנעמי28
אולי אם אנסח את זה אחרת זה יהיה שונה.
לא אכפת לי כמה פוגעים יש, אלא מה הסיכויים לפגיעה.
והסיכויים גדולים ודורשים ממני הגנה על עצמי ועל ילדיי.
לא רואה בזה סימון של כל הגברים כאנסים או פגיעה במין הגברי וגם גברים לא צריכים להתסכל על זה ככה.
לא סתם נקבע איסור איחודטרכיאדה

למרות שרוב הגברים טובים ונורמטיביים

איחוד נועד כדיאחת פשוטה
שבני זוג לא יחטאו לפני החתונה.. לא נועד כדי שהגבר לא יאנוס את האישה /הילד/ הילדה...

אלא אם כן יש איחוד גם על גיל קטן.. ? מעניין לבדוק את זה
יש ייחוד גם מגיל קטןאמא של בנותי

איסור ייחוד הוא לבנות מגיל 3 ולבנים מגיל 9

טוב לדעת .אחת פשוטה
תודה
ייחוד הוא ממש לא רק לפני חתונה, ולא רק לבחורים ובחורותמיקי מאוס
ייחוד הוא מגיל שהילד/ה נחשביים ראויים למיניות ע"פ ההלכה וגם אחרי הנישואין עד המוות

הקפדה על הלכות ייחוד עשויה למנוע חלק מסוים מהפגיעות, ובאמת היה טוב אם כולם היו מקפידים על זה ולא רק ממניע דתי. אבל לא את כולן כמובן...
מעניין מאוד. וגם עצוב מאוד.המקורית
מניחה שאכן לא מזהים סימנים כאלה או שמכילים אותם, וגם אם יש מעט שכן - קשה לפרוץ את מחסום הבושה.
צודק לגמרי.מיקי מאוס
לא רק שאין להם את אותה מעטפת של עזרה, אין להם את הלגיטימציה בכלל להיות מוכים.
וגבר נורמטיבי שגדל בחינוך טוב לא יעיז להרים יד על אשתו, גם כשהיא כן, למרות שהוא יכול להחזיר בענק כי רוב הגברים חזקים יותר מהאישה שלהם. אבל ברגע שהיא תתלונן או שפעם אחת הוא כן- יאמינו לה ולא לו

אני בטוחה שבמודע כולנו רוצים לעזור גם להם, אבל גבר שחוטף כאפה ירגיש שהוא סתם בכיין אם הוא הולך להתלונן ולא יוצא "גבר".
וגם החברה פחות תאמין לו שהוא לא אשם, אולי היא רק החזירה

זה נכון שנשים הן פחות אלימות, ובפער אדיר פחות רוצחות. אבל במסגרת המוגנת של המשפחה וכשמדובר באלימות שהוא לא רצחנית אבל נוראית בתא המוגן (כמו גם אלימות מילולית וכלכלית) ההבדלים האלה מיטשטשים אבל אנחנו עדיין שבויים בתפיסה הכוללת שגברים הם אלימים ונשים לא

וגם- חובה לעשות את ההבחנה הגזענית פה בין החברה הערבית (וכן, גם קצת בקרב יוצאי אתיופיה וארצות המזרח בדורות שקדמו להתערבבות שלהם בתרבות המערבית, ועם הרבה אהבה ליהודים האלה להבדיל) ששם יש אלימות נגד נשים שמקבלת לגיטימציה (על רקע כבוד המשפחה/ כבוד הגבר/ מניעת פריצות וכו) לבין החברה היהודית ששם האלימות הגברית היא מאותם מניעים כמו האלימות הנשית (קנאות, אופי אלים, חוסר שליטה) ולא ממניעים תרבותיים חברתיים

מפתיע אותי מאוד מאוד שיש כ"כ הרבה תלונות במשטרה, זה טוב ויפה שלפחות הם מתלוננים רשמית.
אני מנחשת שזה בגלל ההבנה שזה חשוב לתביעות שיבואו נגדם בהמשך אבל עדיין זה מרשים וחשוב

זה נכון שכמעט ואין רציחות של גברים ע"י נשותיהם (כנראה כי נשים בטבען פחות חזקות ופחות אלימות ככלל, אולי גם כי גבר שחש סכנה כבר כן יגן על עצמו בכל מחיר). אבל כמו שאנו מוקיעים אלימות גברית לא רק בגלל שהיא תגיע לרצח אלא כי היא פסולה כך גם אלימות נשית צריכה לקבל את ההוקעה הכי חזק שאפשר למרות שאין חשש סביר שזה יגיע לרצח
..הללויה~
חד משמעית מתעלמים היום מנשים אלימות כאילו רק גברים יכולים להיות כאלו
וזה עצוב

כי אם אישה תאמר שהיא חווה אלימות ישר יאמינו לה ואם גבר יאמר זאת כנראה שישתיקו אותו ויתעלמו.
כגבר שחווה אלימות קשה מצד בת הזוגהולך לאיבוד
אני יכול להגיד שמה שהתחיל בקללות וזילזול רב מצידה שאחת הבעיות הגדולות היא הכחשה נוראית.
כשהיא קראה לי קוקסינל בקוליי קולות כמה וכמה פעמים בחתונה של אח שלה כי אמרתי שלום להוריי הכלה (וסרבתי להיכנס לריב של הוריי הכלה עם האמא של החתן - אח של פרודתי), כשהיא קראה לי הומו אוהב גברים בבניין המשותף בו אני גרים 4 שנים, כשהאזינה לשיחות שלי (דרך אפלקציית הקלטת שיחות) עם חברים משפחה ולקוחות לא הבנתי שזו אלימות.
כשהיתה מעלימה לי את כרטיס האשראי לא הבנתי שזו אלימות.
כששברה את המיטה של הילדה אחרי שהטיחה אותה בריצפה לא הבנתי שזו אלימות.
רק שהיא אימה עליי שלא תאפשר לי לראות את הילדים אחרי הגרושים הבנתי שיש כאן בעיה חמורה שכנראה למרות שחושיי טובים התעלמתי ונתתי לסרטן לשלוח גרורות עמוק עמוק בתוך הנשמה שלי.
היום אני לא מוכן לחזור אליה גם אם אליהו הנביא ירד מהשמיים ויבטיח לי ולכל צאצאיי גן עדן!!!
גם אם תעבור טיפול נפשי והתקנת מערכת הפעלה מחדש.
לא מוכן לשמוע ממנה עוד דבר וחצי דבר שאיננו קשור בצורה כזו או אחרת לילדים.

איש מהמערכת לא באמת בא לתמוך בי.
איש במשטרה לא שש לשמוע מה יש לי להגיד.
אף עובדת סוציאלית לא פתחה את ליבה לתרום לי מהנסיון שלה.
לא שופטים, לא עורכי דין ולא דבר מהמערכת העצומה הזו שנקראת "יקום" למעט המשפחה הקרובה והמצומצמת שלי!!!

בדיוק כמו שאם בחורה תבדה מקרה אונס כולם יעמדו דום בשבילה
ואם גבר יתלונן על שנאנס ע"י אישה איש לא יאמין לו ואפילו יצחקו עליו כולם!!!
עצוב שהורגלנו שבנות הן תמיד הקורבן בעוד שהגברים הם תמיד זאבים צמאיי דם
נורא. פשוט נוראהמקורית
לצערינו אתה לא היחיד.יהודה224
אחי במקרה חיי עם אחת כזו חודשיים והיא הצליחה לגרום למעצר שוא שלו ולמשפטים, תיקים פליליים ואזרחיים על תקיפות ואונס...
בנס היא לא הושיבה אותו בכלא...
אבל היום היא מגדלת את הבן של אחי שלא ראה אותו כבר 4 שנים..
והיא גרושה כבר כמה פעמים
אבל למי מאמינים בסוף? לפסיכית הזו... בגלל שהיא נקבה
ולזכרים אין שום זכויות בעולם הזה
נשמע נוראשם פשוט
באמת נורא ואיום.
אבל קשה לי להבין איך בית משפט פוסק כזה דבר בלי הוכחות וראיות
בקלות5+
במדינת ישראל הפסיקה היא חד משמעית לא תוצאה של משפט הוגן. רואים את זה שוב ושוב במשפטים.
לאחרונה שמעתי על מישהו שכל חייו עובד להיטיב עם אנשים. בין השאר הוא עובד במועדונית של ילדים ממשפחות מצוקה. אמא אחת פסיכית התלוננה במשטרה שהוא פגע מינית בילדה שלה. אין לה שום הוכחות, הילדה עצמה לא סיפרה שום דבר מחשיד, אבל האמא החליטה להתעלל בבן אדם. לא ברור למה. אז בלי משפט שמו אותו במעצר. כבר שבועיים הוא במעצר.
ושלא נדבר על עצורים מנהליים של השבכ שגם שם אין שום משפט הוגן. ככה זה במדינה ששופטים חסרי מצפון וחסרי דעת תורה מנהלים אותה איך שבא להם.
מצד שני יש גם הרבה נשים מוכות/נאנסות שבאות להתלונן אחרי שאספו כוחות משום מקום ואף אחד לא עושה עם זה כלום.
מסכימה איתך שמערכת המשפט במדינה היא הגוףסוסה אדומה
הכי לא הוגן במדינה...

רק לומר שלהגיד על אישה שהיא הזויה בלי שאתה באמת יודע מה היה שם, גם זו בעיה.
אתה לא יודע...

אתה יכול לומר אולי שלא היה צריך לעצור אותו, אבל לחשוב מה כן היה צריך לעשות.
אבל להחליט שהיא הזויה רק בגלל שהוא מיטיב עם אנשים?
אז מה? יש הרבה גברים כאלה ש"מיטיבים" עם אנשים והם סוטים באותה המידה.

לצערי מערכת האכיפה והמשפט שניהם לא מתמודדים כמו שצריך עם בעיות אלימות מכל סוג שהוא.
נשים לא נספרות ולא מתלוננות במקרים של אונס, וזו תופעה חולה. בטוחה שאם תחשבו על הבנות שלכם תצליחו לחוות את התסכול שבדבר.
הרי ברור שיש יותר אונסים מאונסות, נכון?
כמה מהן מתלוננות? מעט מידי זו מחמאה.
לא כל מי שמצדיק גברים הוא גבר 😆5+
אני אישה. ואני אומרת לך שכלכך קל להעליל על מישהו משהו שלא היה ולא נברא. וכן יש עשן בלי אש. יש אנשים עצורים על לא עוול בכפם. או שלא רואים את הילדים שלהם כי האישה שלהם מרשעת.
שמעתי ממישהו תמים וצדיק שלקח טרמפיסטית בטרמפ מתוך רצון לעזור. הטרפיסטית איימה עליו שאם לא ייקח אותה בדיוק לאן שהיא צריכה, היא תגיש תלונה במשטרה נגדו על אונס. הוא לא הכיר אותה והוא פחד. לכן מצא את עצמו מסיע את החצופה לאן שרצתה. היית מאמינה לקלות בה ניתן לאיים על בן אדם שאפילו לא מכירים? מישהי הייתה רוצה שזה יקרה לבעלה?
הבן אדם הזה הפסיק לקחת טרמפיסטיות בגלל זה. ואנחנו גרים באיזור שזו הדרך של רוב הצעירים לנסוע. זה פשוט לא יאומן מה אנשים עושים בגלל מערכת משפט מעוותת ואנשים שמנצלים את זה עד הסוף.
מסכימה לגמריסוסה אדומה
באמת יש נשים שמנצלות את ה"כח" הזה, והורסות לכל הנשים הנפגעות האמת...

וזה באמת חייב תיקון, גם זה...
נורא ואיום!חצילוש
כואב נורא מה שעברת. ממש ממשחצילוש
עצובאמא וגם

באמת שינוי שצריך לעשות

עצוב מאוד מאוד...סוסה אדומה
ואני מאמינה לך.
וזו פשוט הזיה...
כל פעם שאני שומעת על אישה שמתנהגת בצורה הזאת אני בהלם איך דבר כזה יכול להתאפשר.
ובאמת יש איזה חופש כזה לנשים מהסוג הזה, כי זה לא שיעצרו אישה כזאת.
נגיד, במקרה של שולי רנד, יש פה מקרה של אלימות מזעזעת בעיניי, מה עושים עם זה? אפילו לא מגבילים אותה מבחינת "חופש הביטוי". זה חולני.

לגבי הפסקה האחרונה, הלוואי שזה היה נכון. כולן יודעות את האמת המרה, שזה רחוק ממה שאתה מתאר.
יעמדו דום בשבילה?
ב90% מהמקרים, לא יאמינו לה.
לא יאמינו לה?בסדר גמור
אז מה הגברים עושים בתא מעצר בלי צו בית משפט אם האישה התלוננה?
צא ולמדסוסה אדומה
כמה נשים הוטרדו ונאנסו ואפילו לא התלוננו רק בגלל היחס שהן מקבלות בכל התהליך הזה.
עצובאמא וגם

וטוב שמטפלים בזה

לא מטפלים בכלוםבסדר גמור
אבות גרושים נזרקים לכלבים
מי שישמע שהחברה יודעת לטפל בנשים שחוות אלימות.סוסה אדומה
גם אם כן לגמרי לא מספיק...

וכן, ברור שאם הייתי יודעת על גבר כזה, הייתי עוזרת לו באותה מידה. מה זה משנה בכלל שהוא גבר?! לא הבנתי...

אני חושבת שגברים יודעים לזהות באותה המידה,
יש הרבה נשים שלא מתלוננות כי יש להן את תסמונת האישה המוכה או שהן חוששות להציף את זה מכל מיני סיבות.
באותה מידה יש גברים עם אותה תסמונת, והסיבה העיקרית שהם לא מתלוננים זה כי כביכול זה מוציא אותם לא גברים לדעתם.
חבל מאוד.

מה שבטוח, עם כמה שיש מקרים הזויים מצד נשים כלפי גברים, אי אפשר להשוות את כמות המקרים ובואו לא ניתמם כי זה לא בא להוריד מחומרה של שום דבר.
זה לא מתבטא רק בזה.
בהרבה נושאים הגבר אקטיבי והאישה פסיבית.
הרבה פעמים (לא תמיד) להיות מוכה - זו אלימות מסוג פסיבי. בכל אופן, הבעיה החמורה יותר היא האלימות האקטיבית ובזה ניתן יותר בקלות לזהות וממילא לטפל.
אבל הוא הנראה לך שנשים יותראיש השקים
סטטיסטיתהולך לאיבוד
על כל 20 נשים שנרצחות (חס וחלילה חס ושלום) 400 גברים מתאבדים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני כבר לא לא יודע איך אמור להרגיש אבא שרואה את הילדים שלו רק 3 שעות בשבוע ללא שבתות וללא חגים.
אפילו תורם זרע נהנה יותר מסוג קשר שכזה
המדינה מפקירה את הגברים לצד כל הקמפיינים נגד אלימות נגד נשים אבל על אחימות נשים נגד גברים לא תשמעו כלום לעולם.
יש קהילות שלמות שמשקיטות את מי שבאמת עושה את הרעש הכי נוראי שיש.
ניכור הורי ואלימות נשים נגד גברים זו לא סתם ססמא
ואל אישתך תשוקתך והוא ימשול בך.בעל בחירה
זה המציאות. הפסוק הזה, הוא הוא המציאות. היום מנסים להתגבר על החטא, ועושים לו תיקונים שונים ומשונים ומנסים לתת לנשים שליטה. אני לא מזלזל. השלמה עם חטא אדם הראשון וקבלת העונש הם צעדים מאוד מאוד קשים. כמו שיש מי שלא שומר שבת כי מאוד קשה לו, כך יש מי שלא מקבל את העונש של אדם וחוה, ככה אני רואה את זה. בעניין זה חלק מהמאבק התרבותי במדינה.
לא מבין מה יוצא יותר גרוע שמתגובה שלךבסדר גמור
שיש לגברים לגיטימיות לרע בגלל הקללה או שנשים צריכות. לקבל את זה ברצון כדי לתקן חטא.
לא יודע מה זה אומר לתקן את החטאבעל בחירה
מה שאני יודע, זה שגבר הוא המושל, וכל ניסיון לשנות את זה הוא מגוחך ומטורף כאחד
לי תמיד צרם הפסוק 'והוא ימשול בך..'פרצוף כרית
זה לא נשמע טוב......
אבל כשמכירים את המציאות, אישה שהיא יותר מדי גברית, *לפעמים* קצת מאבדת מהחן שלה..... אולי לכך הכוונה
כל הכיף של הגבר זה לתת לה, ואם היא לא מאפשרת לו לתת ומסתדרת בלעדיו כביכול בכל דבר - ---- אז היא מוציאה אותו כאילו 'מיותר' ואז רמת הקשר שלהם יורדת, במידה מסוימת....
כשהבעל עוזר לאשתו והיא אומרת לו כמה הוא הציל אותה ואין כמוהו - זה תורם לקשר ביניהם, לענ''ד
(ולא הפוך - 'עד שסוף סוף אתה עוזר - לא מגיע לך תודה... ' זה הנטיה הטבעית להגיד ככה, וכדאי להפחית את השימוש במשפטים אלו, לענ''ד, חוץ ממקרים שממש צריך.... )
יפהבעל בחירה
הצגת משהו יפה. וכל הזמן יש לאן להתקדם
......פרצוף כרית
יש לאן להתקדם?! לא נשמע טוב חחח
מושל??חולת שוקולד
גבר בטבעו הוא המוביל והאישה נהנית מזה שיש לה על מי להישען
מושל- נשמע פחות טוב🤔
אין צורך לנסות לשנות את הטבע כל עוד הוא נח ונעים לכולם, מי שזה לא מתאים לו כי האופי שלו שונה או מכל סיבה שהיא- גם סבבה
מי אמר שצריך להשלים עם קללה ?אחת פשוטה
לא הבנתי..
אתה בכל הולך היום לשדה וקוצר חיטים כדי שייתקיים בך הקללה "בזעת אפיך תאכל לחם?"
או שאולי אישתך לא תיקח אפידורל בלידה בשביל שייתקיים "בצער תלדי בנים". ?

העולם מתקדם אל תיקונו .. וזה מבורך וטוב .
מה לדעתך ההתקדמות של ואל אשך תשוקתך?שם פשוט
תיקון החטא הוא אשליה.בעל בחירה
זה מה שאני אומר
הזוי, אבל שמעתי על קהילות מסוימות שאוסרים על אפידורלמיקי מאוס
מישהי סיפרה שבן הזוג של יולדת כלשהי היה בחוץ ו"שמר" שלא תיקח אפידורל..... הטיעון היה הקללה (אבל אולי זה סילוף או טעות בהבנה)
הכי הזוי שזה מאותם אנשים שעל "זעת אפך" וויתרו מזמן והאישה מפרנסת אותו כאברך או נהנים מכספי הציבור ותרומות.

אני לא חושבת שהקללה המקורית היתה שהגבר ימשול באישה ברמה טכנית, מעולם לא היתה לגיטימציה ביהדות להכאת נשים או לאונס אישתו או משהו דומה. אישה תמיד היתה יצור חופשי ובעל רכוש (בשונה מתרבויות אחרות)

מה שכן- בעולם עתיק אישה לא יכלה לשרוד בלי גבר, תפקיד הגבר היה להגן עליה ולפרנס אותה, ומכח זה היא היתה כפופה לו ותלויה בו

בכל מקרה- לגבר אסור להכות את אשתו ולאישה אסור להכות את בעלה וזה חד משמעי בהלכה כמו שאסור להכות כל אדם אחר

נכון שיש תנועה פמיניסטית שלפעמים מגיעה לאבסורדים קיצוניים וטפשיים אבל אין שום פסול בלתת לנשים שליטה במקומות שזה מגיע להן בצדק ובזכות - לא מבחינה יהודית, בטח לא הלכתית, ולא חברתית.
זה טיפשותאור וחיים

מעניין האם הוא מהדר לקיים את הקללה "ארור אשר לא יקים את דברי התורה הזאת" (דברים כז, כו). 

איזה עיוות מחשבתי צריך בשביל לחשוב שיש עניין לקיים קללות. יש אנשים שלומדים תורה בלי מוח, וממציאים המצאות מטופשות. וברור שגדולי ישראל יצאו נגד הטיפשות למנוע מאישה לקחת אפידורל כדי לקיים קללה. 

צריך לקיים מצוות ולא קללות. 

הקללות הם הבנה של משהו במציאותבעל בחירה
לא צריך לקיים אותם..
אבל אם יש לך אפשרות לא לסבול מהן בקלותחולת שוקולד
תחליט דווקא לסבול?
אין אפשרות לא לסבול מהםבעל בחירה
הרבנית ימימה מזרחיפרצוף כריתאחרונה
אמרה שלמשל הקללה של הנשים 'הרבה ארבה עצבונך' - זו אכן קללה, אך אין טעם להגביר אותה,
להפך צריך להיות אישה שמחה ולעבוד על זה!

להבנתי זה קשור גם לכאן (אם הבנתי נכון את הויכוח, לא התעמקתי לפרטי פרטים....) -
הקללה היא מציאות וטבע העולם, אבל כדאי למצוא את כל הדרכים להתגבר ולעקוף את הקללות

כלומר, יתכן שבמציאות הגבר יותר מלחמתי מהאישה, אבל זה לא אומר שמצווה עליו להיות כזה, להפך הוא צריך לעבוד על זה שלא להיות כזה
^^אחת פשוטה
ומוסיפה שהיום הזוגיות שלנו היא לא כמו של ההורים שלנו ..ושל ההורים לא כמו של ההורים שלהם..
היום יש הרבה יותר זוגיות שיתופית מקשיבה מכילה , יש יותר רצון לעומק ואהבה, קבלת החלטות יחד והערכה הדדית..
לפחות באידיאל.
בדורות קודמים היו נשים שהבעל יכל לפרנס אותו וזה הספיק להם.. לדוג' .
אז בטח שהעולם הולך לתיקונו..וזה לטובה..
הם אוסרים אפידורל מתוךהגיבן מנוטרדהם
נקודה של בצער תלדי בנים?!
אז אם נולדת בת יהיה מותר כבר?

לא מפריע לי שיהנו מכספי ציבור ותרומות! שיקחו ויהנו! אמור להפריע שמחבלים ושונאי ישראל נהנים לנו מכספי הציבור!

אין קשר לדעתי בין למשול לבין אלימות וגם אם בעל ״מושל״ באשתו זה לא קשור לאלימות אלא לדאגה כמו שכתבת! ואומר לך את זה אדם אלים במהותו אני אלים עם מי שמעצבן אותי או מי שאני שונא ולא עם מי שאני אוהב! לא שאין לי מה להשתפר עם אישתי אני בן אדם בסך הכל ולא מלאך
גם אדם לא אמור להיות אלים.אחת פשוטה
גם לאנשים שהוא שונא מאוד.
אל תצדיק אלימות כי אתה רק בן אדם ולא מלאך..
אדם במהותו לא אלים , ואם הוא פיתח צד כזה אז שיטפל בעצמו ולא יאמר ככה אני.
אני מעדיף שמי שאני אלים כלפיוהגיבן מנוטרדהם
ילך לטיפול רפואי.

ואל תערבב/י את הדברים שאמרתי בבקשה!
אמרתי שאני אדם ולא מלאך על הקטע הזוגי ולא על הקטע האלים. לא כולם כמו הרב פיינשטיין שבהלוויית אשתו אמר שהוא לא צריך לבקש ממנה סליחה כי מעולם הוא לא פגע בה.

סתם ככה להגיד על מהות של אדם שהוא לא אלים זה ממש טעות לדעתי!
״אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו״
אז זה שאני אלים זה כי אין לי מוראה של מלכות אולי.

את/ה לא יודע/ת מה עשו לי אנשים שאני שונא אז אל תתיימר/י בשמי לומר מה אני אמור להיות כלפיהם!
אני לא שונא סתם אני יכול להבטיח!
שבת שלום.
😲😱חולת שוקולד
מילא לא לקחת אפידורל בגלל הקללה, זה טיפשי אבל זכותו של כל אדם להתנהג בטיםשות

אבל זה שהבעל אוכף את זה על האישה🥺
זאת צריכה להיות החלטה שלה וגם אם נגיד שהוא מחליט בשבילה אז לאכוף את זה בצורה כזאת ועוד בסיטואציה כ"כ רגישה כמוצלידה?? במקום לתמוך בה הוא ננצא בחוץ ומה שיש לו לעשות זה להתעסק עם כן או לא אםידורל??
אם כבר מדברים על אלימות- הנה דוגמה

קודם שהוא בעצמו ילד בלי אפידורל ואחכ שיחליט לאישה
אה, ואני מקווה שהמיילדת נתנה לה אפידורל על אפו וחמתו של המושחולת שוקולד
מדהים מה שעשיתמזלטוב
הבאת אנשים שאוסרים על הנשים שלהם לקחת אפידורל ואז קישרת את זה לגברים שלומדים בכולל..

איך שהוא הוצאת פה קהילה שלימה ןקשת רחבה מאוד של אנשים רע
את ההשלכה על קהילה שלמה אתה עשית. ח"ו לא הדברים שלימיקי מאוס
גם אמרתי שהוא גבר, אז השלכתי על כל הגברים?!?
הוא המציאות אצל מי שעוד לא עשה תשובהסוסה אדומה
מה זה והוא ימשול בך? לתת לו לשלוט באישה? באיזה קטע?

מנסים לתת לנשים שליטה?

למה לשלוט כל היום כשאפשר להיות פשוט נורמלים?

איפה נותנים לנשים "שליטה"? ומה אתה רוצה לראות?
נשים משתוקקות לבעליהן בבית, הולכות בראש מורכן וחוטפות את המכות של ה"מושלים" באהבה ובהכנעה?

סליחה שאני אומרת, יש משהו אלים בשאיפה שלך.
גבר כמו אישה צריך לשאוף שיהיה קשר מסוג אחר בעולם.
להבין שזו קללה בדיוק כמו שזו קללה לאכול בזעת אפך.
אנחנו עושים הכל כדי לאכול ללא עמל רב לפני כן, כנראה ששם אתה לא מקבל את הקללה הזאת כמציאות. נכון? אלא אם כן אתה יוצא כל בוקר לקצור, לברור, לטחון ולאפות.

אז זהו, שצריך קודם להבין מה זה "למשול". ואח"כ לדבר.
ואם כבר לדבר, אז ברור שגבר שרוצה למשול באישתו, צריך להתרחק ממנו.

אם אתה חי במדינת ישראל, אני מניחה שאתה בעצמך לא מקבל את העונשים על עצמך.
ולפי חוגים מסויימים אתה מפר את השבועות.

בקיצור, בוא, אל תהפוך את זה לאידיליה, תגיד שאתה פשוט רוצה להיות בעמדת כח מול אישתך.
וחבל, כנראה שלא ניסית משהו טוב הרבה יותר...
ההבנה של מה זה ימשול ומה זה בזיעת אפך תאכל לחםבעל בחירה
זו הבנה שכל החיים אדם מתקדם ומבין יותר טוב מה זה אומר. אין נקודת עצירה. כל הזמן מתקדמים ומבינים יותר טוב.
את מחפשת תשובות קסם. ואין כאלה. מי שחושב שמשול הכוונה להרביץ זה בעיה שלו, לא שלי. מי שחושב שבזעת אפך תאכל לחם זה עבודה בשדה, זה בעיה שלו, לא שלי.
להגיד קודם כל תבין ואז תדבר יוצר מצב שלעולם לא נדבר, כי לעולם לא נבין. התורה מתחדשת כל הזמן וההבנה שלנו את התורה הולכת ומשתכללת. לא סתם חוזרים על התורה שוב ושוב.
הנסיוניות המטורפים להתעלם מהתורה ו"לתקן" את מה שכתוב בה, הם כפירה.

דבר שני כתוב ימשול בך, איך את כותבת ישלוט?! זה שני מילים שונות
אתה דיברת על שליטה, לא אני.סוסה אדומה
אני רק שיקפתי לך את השאיפות שלך.

טענת שמנסים לתת לנשים לשלוט, איפה?!
במה?
בזה שהן לא מוכנות להאנס?
בזה שהן לא מוכנות להיות מוכות?
לא אומרת שאין נשים כאלה, אבל אתה מדבר על זה כתופעה וזה שקר.
ומעבר לזה, אתה אוהב להישאר מקולל, יותר נכון אתה שואף שנשים תשארנה מקוללות.
וזה כי *אתה* עדיין בחטא. ולא כי מישהי אחרת שואפת להתקדם משם.

יותר ממה שקשה להוציא את היהודי מהגלות, קשה להוציא את הגלות ממנו.
ככה זה נראה...
נשים חושבות ברוב גאוותן שהם לא חוטאותבעל בחירה
וזה שטויות.
לא מוכנות להאנס.. נו באמת. תקבלו את העונש שלכם ותיהיו בשקט.
כן אני עדיין בחטא, ולא באמת רוצה לשנות את זה. מקבל את זה
רגע, אז הן צריכות להסכים להאנס ולהיות בשקט?חולת שוקולד
לא יודעת אם הבנתי אותך נכון אבל אם כן😱
את לא הבנת לחלוטיןיהודה224
תקראי את השתלשלות השרשור ותביני
רגע, אתה בעצם פצלש של בעל בחירה? גם לו קוראים יהודה...סוסה אדומה
ממש לאיהודה224
אין לי שום פצלשים פה
ואני נשוי ברוך ה
חס ושלום.בעל בחירה
אני לא בא להסביר מה צריך להיות בכלל. אני אומר שיש חטא ויש עונש
מקווה שאתה טרולסוסה אדומה
ואם לא, אז מקווה שאתה באמת גרוש כמו שמצויין בכרטיס האישי שלך.

מה שבטוח, שאם אתה לא טרול, אתה אדם מסוכן מאוד.
אני זה שהיה מותקף.בעל בחירה
מה את באה להגיד במסוכן מאוד??? למה?
משום מה לא מאמינה לך דווקא.סוסה אדומה
ולמה אני חושבת שאתה מסוכן?
כי אתה מתבטא וחושב בצורה אלימה.

אם היית מותקף בעקבות ההתנהגות הזאת שאתה מבטא כאן בשרשור, אז הייתם כוחות כנראה.
אני לא חושב בצורה אלימה. חס ושלוםבעל בחירה
לא עולה על דעתי להרביץ, או לשלוט בכוח, זה בכלל לא בא אצלי. את יודעת למה? כי אני באמת, אבל באמת לא זקוק לזה. אני מאמין בתורת משה ומאמין שהקללה הזו קיימת. ספגתי מכות אולי בגלל שאני מאמין וגרושתי לא האמינה. היא חשבה שהיא יכולה להכתיב את המציאות, וכן, האמונה שלי בתורת משה היא יכולה להיראות אלימה, כי אני באמת מאמין בה.
לשפוט אותי בגלל שאני קורא מה כתוב, ולהחליט בשם זה איזה אדם אני, זה הופך היהדות. את באה אלי ושופטת אותי כאילו את מחוץ לחטא אדם הראשון וחזרת בתשובה. זה אלימות.
למה האמונה שלך יכולה להיות אלימה?פשוט אני..
גם אני מאמין, ואפילו משתדל לקיים... אך בשום פנים ואופן האמונה שלי לא אלימה והיא לא הופכת אותי לאלים
תשובהבעל בחירה
אדם עם אמונה, צדק, בהרבה מקרים מאיים על המרחב מחייה של השני. דורש ממנו להתקדם גם כשהוא לא רוצה ורוצה להישאר בחטאו.
הוא אשר אמרתיסוסה אדומה
אתה חושב שכך מתנהג אדל בעל אמונה. אז מסתבר שאתה אלים בעצמך...

או טרול.
אבל למה אתה חושב שאתה אחראיחולת שוקולד
על ההתקדמות של השני?
כאילו, תאמין שצריך לקבל את הקללה, סבבה, אבל למה אתה חושב שאתה אחראי על הקללה של מישהו אחר? כמו שאתה לא אחראי על התפילה של אשתך אתה גם לא אחראי על הקללה שלה
אני לא אחראי.בעל בחירה
זה תוצר של יחסים חברתיים
ומה עושים אם אחד חושב כך והשניחולת שוקולד
חושב אחרת כשלכאורה הקללה שלה תלויה בך?
אתה מבין מה שמתאים לך להבין "בתורת משה"סוסה אדומה
זו לא תורת משה בשום צורה.

ככה מחללים את שם ה'. להגיד שהגישה שלל היא תורת משה.

אתה מכליל נשים בצורה אגרסיבית, קורא להן לקבל את העונש (איזה עונש? שהוא ימשול בהן...). וקורא להן להיות בשקט. מי אתה מר אדון? למה שנהיה בשקט חמוד? ומשתמש באותה נשימה שאתה כותב לא מוכנות להאנס... ב"נו באמת".
ככה מתנהג אדם בעל אמונהבעל בחירה
ובגישה הזו אני הרבה יותר מקבל את תפיסת העולם הנוצרית, מאשר את היהודית, ביהדות אדם בעל אמונה זה משהו מפלצתי.
כנראה זה הפער בנינו.
ה ירחם עליך ועל נשמתךיהודה224
לתומי חשבתי שאתה לא מתכוין למה שכתבת שם כנראה אני טעיתי והן צדקו...
אמן. רחמים. הרבה רחמיםבעל בחירה
כי להגיד לי מה צודק ממש לא עובד.
מפלצתי? באיזה מובן?מיץ ענבים
אהממבעל בחירה
זה שאלה אישית קצת.. איך אני רואה את המושג מפלצתי בדבר הזה.
מצטער, אני לא רוצה לשתף
אז פשוט אין לך ברירה אלא להיות מפלצתיחולת שוקולד
כי אתה מאמין בדת המפלצתית
זה לא אשמתך, זה אשמת הדת שבה אתה מאמין
ואוו, צדיק
לא משנה באיזה נושאפרצוף כרית
גם אם אתם לא מסכימים, למה לעקוץ ככה?
מקבלת ומתנצלתחולת שוקולד
את קוראת לדת הזו מפלצתית אני קורא למשהו אחר מפלצתיבעל בחירה
כל אחד ודעתו שלו.
אתה קראת לה מפלצתית, לא אניחולת שוקולד
חבר'הפרצוף כרית
טוב די לריב.... תוציאו ת'עצבים על הבעל/אישה...
במחשבה שניה, תוציאו פה, עדיף מאשר על הבעל /אישה - תמשיכו!
גישה נוצרית יותר מיהודית..נעמי28
יכול להיותבעל בחירה
השוואה בין מצווה שחובה לקיים לבין עונש שאין שום עניין לקייםפשוט אני..
לא אמרתי לקיים. אמרתי לא להתכחש לעונשבעל בחירה
זה "אישך" לא "אישתך".. כתבת מהתת מודע שלך.. חחLia

נו וגם כתוב "נקבה תסובב גבר"...

גבר הוא המשפיע, אישה היא המקבל.

הכל טוב ויפה. 

מה זה קשור לכך ששני בני הזוג חייבים בכבודם אחד של השניה?

איפה כתוב ש"ימשול" = רודן שמחליט לה מה לעשות? שאסור לה להחליט על שום דבר?

איפה נשים "מושלות" שכל כך צורם לך?

שאלה טובה.בעל בחירה
כל כך טובה שצריך להסתכל במציאות ולא לרשום בפורום. אנשים במציאות מתכחשים לעונש שקיבלו
תקראו ותפנימוLia
תודה על השיתוףבעל בחירה
עצובנעמי28
שיוון כולל שיוון בהכל.
אז מסתבר שהנתונים שגויים..נעמי28
עדיין הנושא כואב וצריך טיפול אבל הנתונים לא נכונים

המשטרה טעתה בנתונים, ב"עולם קטן" מתנצלים | ערוץ 7
מראש זה היה נראה הזוי, לכן לא הגבתי...פשוט אני..
כנ"ל. שרשור הזויLia

לא ברור מהכתבהאחת פשוטה
אז מה נכון ? שגברים אלימים יותר במשפחה או נשים?
גברים אלימים יותר, מה השאלה בכלל?פשוט אני..
ואפילו אם באמת יותר תיקים היו נפתחים נגד גברים, מה שכמובן התברר כפייק מוחלט.

את האלימות סופרים בבתי הקברות, לא בתחנות המשטרה.
ברור שגבריםסוסה אדומה
לא מבינה איך אפשר לתהות על זה בכלל.
שיש יותר תיקים נכד גברים. זה ממש נשמע הגיוני יותרמיקי מאוס
וזה לא נכון שכולם פה הסיקו שהנה כל הדיבור על נשים אלימות זה קשקוש כי למרות שזה נכון לגמרי שגברים יותר אלימים ככלל, כשמדברים על אלימות במשפחה זה ממש לא נכון.

במרחב הביתי נשים אלימות כמותית כמו גברים, ואת זה יודעים ממחקרי עומק שעשו באופנים יותר רציניים

מה שכן- בכתבה דובר על פגיעות חמורות, שזה באמת גם בתוך המשפחה יותר נפוץ אצל גברים (כי הם פיזית יותר חזקים וגם ככלל- גבר אלים יהיה יותר אלים מאישה אלימה)

אבל אלימות בכללי (בטח אם כוללים אלימות על כל היבטיה ולא רק פיזית)- כמעט זהה.
התביעות בנושא אלימות לא דווקא חמורה? מנחשת שגם שם יותר נשים מגברים כי גברים פחות מתלוננים (ועל זה התדהמה בנתונים השגויים)
הנתונים לא סתם לא נכונים אלא הפוכים פשוט ...סופי123
כוחו של פייק ניוז.
ובכז, נעשה כבוד לנושא ונציין את רשימת הגברים שנרצחו השנה בידי בנות זוגם:
1.
אני לא מאמין למשטרת ישראל לצערייהודה224
משהו שם מסריח, או שהנתונים מהונדסים משהו לא מסתדר לי שגוף כל כך עצום עם כל כך הרבה כח מרשה לעצמו ליפול בטעות כל כך אדירה
נשמע לי הזוי...
ועוד יותר הזוי זה שכולם מקבלים את זה בשוויון נפש של אה טעו... נו נו טועים.. טעינו...
ולפני שפורסם כטעות האמנת להם?סופי123
אתה יכול ללמוד על עצמך לא מעט מזה.
ולפני זה האמנת..נעמי28
למרות שהנתונים היו לא הגיוניים בעליל..
זה מה שאת טוענתיהודה224
אני טוען שהנתונים האלו מאד הגיוניים.
אני מכיר כמה וכמה גברים שסובלים קשות מניכור הורי שזה אלימות לכל דבר.
אבל למי אכפת ש400 גברים מתאבדים מדי שנה בגלל שהאמא מנצלת את כוחה היחסי ברשויות החוק ודואגת לזה שהוא יחשב כאלים ויצטרך לשהות במרכז קשר ולדאוג על כל פצע קטן של הילד שמא ימצא את עצמו יושב במעצר על אלימות...
אלימות נשית היא לא על ידי רצחמזלטוב
אלא על ידי התעללות צינית ארוכה ארוכה ושקטה מאוד...
גם אלימות גברית מהסוג הזה קיימת בהחלט.סופי123
זה נורא ואיום אבל פחות סופני מרצח.
גם אלימות נשית בעיגון גברים קיימתיהודה224
יש יותר גברים מעוגנים מנשים מעוגנות הידעתן?
הידעת שגברים מעוגנים כביכול יכולים להתחתן דרך הרבנות שוב אםסופי123
בא להם?
שקרנית.יהודה224
זה ממש לא נכון.
צריך לעבור הרבה תלאות בדרך
היא לא שקרניתאן אליוט
למרות שאתה צודק שזה לא קל או פשוט, זה עדיין אפשרי. ראה שולי רנד
לנשים אין בכלל אפשרות כזו
בהחלט שקרניתיהודה224

20211128135555.pdf
בנוסף זו התורה לא תהא מוחלפת.
אכן גבר שמסרב לתת גט הוא יותר בעייתי מאישה המסרבת לקבל גט אבל מה לעשות שלא נותנים מספיק כלים אמיתיים לבתי הדין הרבניים לאכוף את הדבר הזה
כשיתנו לבתי הדין הרבניים פתרונות שהיו נהוגים פעם כמו לתת את הסרבן בכיפה ולא יעשו אז תבואו בתלונות לבתי הדין הרבניים....
מה את מצפה שבתי הדין ימחקו את התורה בגלל שלכמה פמיניסטיות לא מתאים שגבר צריך לתת גט ולא הפוך???
מי שלא מתאים לה שמראש תתחתן בחתונה אזרחית או לא תתחתן ויהיו רק ידועים בציבור ושיעזבו את היהדות בשקט
אל תצפי מבית דין רבני לתת לך אישור לעשות דברים שהם נגד התורה
תאמיני לי שבתי הדין הרבניים פה במדינה עומדים בפני סיטואציות בלתי אפשריות ומתקיים בהם תמיד אכל לקה ושילם.
תמיד מאשימים אותם. שוללים מהם סמכויות והם יהיו תמיד אשמים בזה שלא נתנו לאישה להתחתן בלי גט...
טמטום
אני לא מבינה למה אתה עונה בצורה כ"כ תוקפנית ולא נעימהאן אליוט
העובדות הן שאישה בלי גט לא יכולה להתחתן שוב לפי ההלכה בעוד גבר יכול. אין מה להכחיש.
וכבר אמרתי שאני מסכימה שזה לא פשוט, אבל זה עדיין אפשרי.
לא אמרתי כלום לגבי בית הדין הרבני, ומה הם עושים או לא עושים. (למעשה אני מסכימה אתך בנקודה הזו). וגם לא אמרתי שאין סרבניות גט.
אז לא, היא לא שקרנית.
ואתה לא צריך להגיב בצורה כזו.

העובדות הן כךיהודה224
אישה לא יכולה להתחתן שוב ללא גט
גבר גם לא יכול עפ חוקי המדינה להתחתן שוב ללא גט.
יש לעיתים נדירות פתחים שמוצאים בהלכה לבטל את הקידושין מעיקרא(נדיר מאד)
יש לעיתים שמתירים לבעל להינשא שוב במקרה של סרבנות גט(נדיר פחות)
יש יותר סרבניות גט מסרבני גט (עובדה)
כל גבר וכל אישה יכולים לחיות בזוגיות כרצונם אפילו הם עדיין נשואין באופן הלכתי (גם אם אינה עפ ההלכה)
מי שרוצה להינשא כדת משה וישראל צריך להיות כפוף להלכה ומה לעשות שבסיטואציה הזו היא לא שוויונית
ולסיום. לבית דין תורני יש כלים (הלכתיים) מאד יעילים להתמודד עם סרבנות גט רק הבעיה היא שהן אינן דמוקרטיים ולכן בתי המשפט כמעט ולא מאשרים שימוש בהן (לא בכולם רק בחלקם) כמו מעצר וכדו
אני בטוח שאם היו יושבים עם דיינים ומנסים ליצר כלים להתמודד עם התופעה עם קצת פחות דמוקרטיה... לא היו היום כמעט בכלל סרבנים.
רק הבעיה מתחילה בזה שמקיימים רק חצי תורה ולב"ד רבניים אין באמת כלים להתמודד עם התופעה כי נטלו אותם מהם
ושום דבר פה לא סותר את מה שכתבתיאן אליוט
או את מה ש@סופי123 כתבה...
אז שוב, היא לא שקרנית ואין סיבה להתבטא ככה
יש בהחלט סיבהיהודה224
כי
תמיד תולים את זה
1 בתורה החשוכה
2 בעליונתם של הגברים
3 בחוסר המוטיבציה של הדיינים להתיר נשים
כאילו שזה בידיהם
ואם שמת לב היא כתבה
הידעת שגברים מעוגנים יכולים להתחתן דרך הרבנות אם בא להם
ובכן זה ממש לא אם בא להם
אלא אם הדיינים רואים צורך נכון ואמיתי להתיר אותו כגון שהעיגון הוא מסיבות לא אמיתיות ולא עניניות "ולא סתם כי בא לו"
את זה אתה כתבת..אן אליוט
בסך הכל הסבירו לך פה שלגברים מעוגנים יש תקווה בעוד נשים מעוגנות תלויות לגמרי בבעל.
אלו חוקי התורה. זה הבסיס.
וכן, יש דרכים לכפות גט או להפקיע את הקידושין, ומסכימה אתך שמגבילים את הדיינים ועוד ושאר הדברים שכתבת.
אבל הנקודה היא שלגברים כן יש את האפשרות ולנשים אין. זה הכל

נו ומה לעשות?יהודה224
כל הבכי והנהי לאן יובילו?
יש מה לעשות??? לא.
זו התורה
וגם אם יש כאלה שנמצא פתח בפניהם להינשא שוב הם חוו אלימות קשה לפני כן וגם עיגון גברי אז מה?? זו לא אלימות??
שולי רנד חווה אלימות קשה וזה מגובה בהקלטות וראיות נוספות אז היתה לו את האפשרות להינשא שוב אחרי שמצא 101 רבנים שחתמו לו על זה שיכול להינשא שוב
שוב, אתה קורא דברים שלא כתבתיאן אליוט
אין לי בעיה שלגברים יש פתח להינשא שוב. אין לי גם טענות לשולי רנד ואני שמחה בשבילו. הבאתי אותו רק כהוכחה שזה אפשרי.
טענו פה שלגברים יש את האפשרות ולנשים לא, ואתה טענת שזה שקר, ובצורה מאוד לא יפה.
אז זה לא שקר. זו עובדה שגם אתה מסכים לה
לאיהודה224
טענו שכל גבר שבא לו...
ולזה אני לא מסכים
הבנת?
אם יש להם סיבה טובה, והם יתאמצו, הם יכולים להצליחאן אליוט
אני הבנתי את ה"אם בא להם" בזה שיהיו הרבה שלא ירצו או לא יהיה איכפת להם.
הילדים שלהם לא יהיו ממזרים אם יולידו אותם לפני הגט, והשעון שלהם גם לא מתקתק כמו של נשים.
ככה שפשוט אי אפשר להשוות את זה לכוח שיש לגברים מעגנים על נשותיהם.
ולפני שתחשוב אחרת, זה בהחלט מזעזע ומרושע מצד גברים וגם נשים לעגן את הצד השני. אני לא חושבת אחרת
אני הבנתי את האם בא להםיהודה224
כצעד פשוט וקל שהגבר יכול לעשות ולשחרר את עצמו מהנישואין מה שבאמת ממש לא נכון
והאשה אינה יכולה לעשות כלל.
(זה נכון ברוב המקרים) ואת זה אי אפשר לשנות בכלל רק על ידי נקיטת אמצעים מאד דרמטיים כמו כליאה בבידוד וכאלה
כלים?פרצוף כרית
כלים למניעת סרבנים? מה זה אומר? מסקרן

לא רלוונטי לי ב'ה, אבל נושא מענין.....
מעצר לדוגמא.. בסוג של צינוקיהודה224
בוהו, תלאות. כל אישה עגונה היתה חותמתסופי123
על התלאות האלה במקום הכלא אולי לכל החיים של העגינות שלה.
ואופן הביטוי התוקפני שלך, שוב, מלמד עליך לא מעט (+ הדעות החשוכות ואיזה כיף לי שאני לא חייבת להיות איתך באינטראקציה, ביוש)
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמראחרונה
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

הכל עניין של מיומנותדובדבני

נחמץ הלב מהרעב...

בעיני, הכל עניין של מיומנות. 

בישול זו מיומנות נרכשת. לא מתחברת לכך שבישול זה צ'יק צ'ק.

עקבו אחר ילדים שמתנסים בפעמים ראשונות לבשל...

אפילו אורז שזה עניין של 10 דקות הכנה באין הדרכה צמודה קשה לקלוט בדיוק באיזה שלב להוסיף את המים ומתי לכבות את הלהבה.

אבל מה? זה עניין של מיומנות.

אני בהמלצה ללכת על תקופת רכישת מיומנות בבישול. 

זה ייקח זמן וזה לא יהיה פשוט אבל אח''כ זה משתלם.

קח את זה כאתגר שווה כפי שאמרו קודמי בתגובות. 
בהצלחה 

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

אולי יעניין אותך