אני יוצאת מהכלים....אנונימי (פותח)
ב"ה זכינו לילד היום הוא כמעט בן 3
אבל הוא לפעמים מוציא אותי מדעתי
 אני מגישה לו ארוחת ערב ובכוונה מורח את הגבינה על השולחן והידיים כשהוא יודע שאני לא מרשה זורק חפצים בבית או  עלי ועוד, מתיז מים אלה דברים שהוא יודע שאסור מצייר איפה שבא לו בגן הגננת  אומרת שהוא מרביץ בשבועיים האחרונים
היא שואלת אם משהו עובר עליו
לפעמים אני מענישה, לפעמים פותרת בשבילי את הבעיות ע"י סיפור אבל הסיפור זה בשביל להעסיק אותו ובנתיים מאכילה אותו מה שאני רוצה אחרת מזמן כל השולחן היה הפוך
כמה מעלימים עין מהקונצים שהוא עושה?אני ממש חייבת להעסיק אותו מהרגע שמגיע מהמעון אחרת יעשה בלגן עם כל רק מה שימצא
 גם אתם צריכים להעסיק את הילד כל הזמן? אחרת הבית מתהפך? ואני לא רוצה לשים אותו מול מחשב....
תודה לה' ולכם

קודם כל, ברור שלכולם זה קורה!אנונימי (פותח)
ואת ממש לא לבד.

תראי, בגיל הזה מה שעובד איתם הרבה פעמים מאוד טוב זה הסחות דעת, למשל, רציתי שהבת שלי תנגב את האף והיא לא הסכימה, אז עשיתי כאילו הטישו בוכה ולא מוכן בשום אופן שינגבו איתו את האף שלה, אז אני כאילו ניסיתי לשכנע את הטישו שיסכים ולאט לאט גם היא נסתה אז שכאילו הטישו הסכים ואז ברור שהיא "הרשתה" לו לנקות לה את האף.

טכניקה נוספת, זה פשוט לזכור לא להכנס על כל דבר למלחמות, לשמור את ה"אסור" ואת ה"לא". לדברים החשובים באמת.

אני ממליצה גם לקרוא את הספר איך לדבר כך שילדים יקשיבו ולהקשיב כך שילדים ידברו, הוא מאוד פותח את הראש לרעיונות שלא חשבנו עליהם קודם.

בהצלחה!!

האתר שלנו דבש מסלע-
יתכן ובהחלט את צריכה להעסיק אותו כל הזמןיהודית פוגל
ובודאי להיות בהשגחה תמידית עליו. אם סיפור מאפשר לך להאכיל אותו ברוגע אז מה רע בכך אפשר גם כמה סיפורים כל יום! ואולי יש גם משהוא שהוא אוהב לעשות ויכול להעסיק את עצמו ואז את יכולה להתפנות למשהוא אחר. אבל בגדול אין הרבה שקט וסדר בבית כאשר ילד אקטיבי בגיל הזה מתרוצץ מסביב, קחי את זה בחשבון וסוף הסדר לבוא כשהוא יגדל קצת. בקשר לזה שהוא מרביץ בגן, הגננת צריכה לשים לו גבולות ברורים ואת בבית יכולה לחזק אותם. כל הענין הוא מי יותר חזק ומי מפחד ממי. כרגע נראה לי שאת מפחדת ממנו, ואת זה חייבים לשנות. בהצלחה.
אני לא חושבת שסרבתי כ"כ הרבה להורים שלי...אנונימי (פותח)
לגבי הפחד אני לא מרגישה שאני מפחדת ממנו אלא מהמציאות שהוא לא רוצה להקשיב עכשיו ובטח אח"כ זה נהיה יותר קשה. כל היום סיפורים למי יש זמן? דה נכון שזה כדאי כדי לחסוך עימות אבל כך זה נראה שהוא זה שמחליט הדברים יתקבלו רק לפי רצונו? מה הבעיה לעשות מה שאני אומרת לא מבקשת הרים לדוג' הערב :יוצאים מהאמבטיה... והוא לא רוצה אני סופרת עד 3 וזה לא מזיז לו. אז אבא יוציא אותך והוא נשאר אז אני חוזרת ופשוט מושכת אותו מהמים גם לפני השינה הוא במיטה מסתכל על המחשב ואני במטבח ופתאום הוא בא נשכב על השטיח לא מוכן ללכת לישון
אם אני לא מרימה אותו כלומר זו פעולה כוחנית וחבל אז שום דבר לו זז בסופו של דבר הוא יהיה חזק וזה רק יוסיף ויהיה יותר קשה השאיפה שלי שהכל יהיה בנועם
תודה לכן על שאתן מאירות את עיני
ה' יברך אתכן
תראי יקירה, הילד נמצא בשלב של המובחנות -יהודית פוגל
שזה אומר שחשוב ודחוף לו לברר האם הוא יישות נפרדת ממכם ההורים, או שהוא מין נספח שלכם, חסר דעת וחסר דיעה. הוא מוכרח לברר אם יש לו חיים, רצונות וצרכים משל עצמו או שהוא רק מין נספח שלכם, נשלט וחסר כל חיים משל עצמו. לכן חשוב לא להתעמת איתו על ענינים זניחים, בחלק מהזמן להסיח את דעתו דרך סיפורים, ורק בחלק קטן מהזמן להכנס איתו לעימות חזיתי כמו במצבים שהוא מסכן את עצמו או את סביבתו. כאשר המובחנות שלו תהיה יציבה וברורה הוא ירגיש יותר יכולת להיות ממושמע. כרגע הוא עסוק בהגנה על הטריטוריה והעצמאות שלו שהן בסימן שאלה גדול אצלו. לא הייתי עוצרת את התהליך ההתפתחותי החשוב הזה.  לגבי זה שאת הייתי יותר ממושמעת, ובכן אולי הוריך נתנו לך יותר חופש ואולי עזרו לך יותר בתהליך יצירת המובחנות שלך. כדאי לך להשתתף בחוג להנחיית הורים, ו/או לקרוא ספרים על חינוך, כמו הספר "איך לדבר כדי שילדים יקשיבו, ואיך להקשיב כדי שילדים ידברו". תשיגי את זה בכל סניף של סטימצקי. בהצלחה!!
יא חביבתיאנונימי (פותח)
חביבתי,
מאיפה להתחיל?
אולי  מלראות את האור בקצה המנהרה-
לא, זה לא חיב להיות ככה ובגיל הזה בטח שלא.
למה זה האור בקצה המנהרה?
כי הידיעה שזה לא חייב להיות ולא "אצל כולם זה ככה" אומרת שזה לאחייב להיות ככה והיום שלך ושלכם יכול להיות אחרת.
סליחה ממש על החריפות.
בגיל הזה יש לנו  (לך ולי) כבר ילד מתוק ומבין
וכן, הכל יכול להיות בנחת.
ולתכל'ס,
רעיונות לישום:
בעניין  הגבולות (למשל כשזורק חפצים מורח גבינה ומה שלא יהיה) אני למשל שלחתי אותו לחדר להרגע ונכנסתי אחריו שם עבדנו ביחד על רעיונות להרגע (השתוללות על המיטה, נשימות (הלך פצצה), ספר, שירים וכל רעיון שעולה לך בראש)
כמובן כל זה תהליך ולא בפעם הראשונה
אחר כך (אחרי שהוא נרגע) הוא צריך לקרוא לאמא(או למי שהתקל היה מולו) לשיחה.
זה דורש ממנו כהורים את הזמן לזה כל פעם אבל לנו זה היה שווה ואז בשיחה אפשר להעלות מה שהכי משמעותי כרגע ממה שהיה (למשל: כל הכבוד איך הצלחת לבד להרגע בצורה נעימה או כל הכבוד שהלכת לחדר מייד כשאמא אמרה וגם- גם כשאתה כועס על אמא אני לא מרשה לדבר אלי ככה במקום זה אתה יכול... וכו) הרעיון הוא לפתוח לו אופציות ורעיונות אחרים  ולגיטימים שמתאימים לו  (ולא רק לנו) לתגובות כשהוא כועס משועמם וכו
רק אחרי שיחה ששנינו הגענו למשהו משותף שטוב לנו איתו אז הוא מורשה לצאת מהחדר (למשל אמאלא מרשה למרוח גבינה על השולחן ודני מבקש שאמא תזכיר לו בעדינות)
 אגב בהתחלה בעיקר (ולא רק) כשאמרנו לו ללכת לחדר הוא לא ממש שם עלינו אז בעצה מאישה חכמה קיבלנו:
א. אין צורך לחזור על הוראה יותר מפעמיים. הבחור חכם, לא חירש וגם מבין עברית אם הוא לא מקשיב זה בד"כ בגלל שהוא לא רוצה להקשיב. (ולכן גם אין צורך לספור וכד')
ב.  אם הוא "לא שם" עלינו כשאומרים ללכת לחדר, פשוט בלי כעס לקחת אותו ולשים אותו בחדר ממש לא כעונש אלא כחלק מהתהליך ש'דיברנו' עעליו קודם

חוץ מזה, לגבי תעסוקה-
לא יודעת אם אצל כולם זה יעבוד אבל אצלנו תקופה ארוכה שיחקנו איתו (משחקי קופסא, כדור, בובות אצבע וכו') עד שזה מספיק גרה אותו לעבוד ולשחק לבד.
גם את שלב לאסוף את המשחק אספנו ביחד ולפעמים אספתי אפילו לבד וזה שידר לו שזה חלק מהמשחק וגם יכול ילהיות בכיף. 
דבר אחרון (וסליחה על האורך פשוט המכתב שלך מאוד נגע...
לגבי הביית המסודר...
אז זהו שלא...
אבל בשביל זה מתי שהוא הם הולכים לישון והסדר צ'יק צ'אק משתלט על הבית (טוב, לא כ"כ בצ'יק צ'אק) ובנתיים זה מורידהרבה מהלחצים ביננו (בין אמא והילדים)
ובנתיים נשיקות למתוק.
חובזה- העצות טובותאמא מסורה
אבל לא מתאימות לכולם.
לי יש ילד בן שנתיים ו-7 (קרוב לגיל המדובר) והוא עדיין לא בשל לנהל שיחות כמו שתיארת.

כשאני שולחת אותו לחדר (וזה רק במקרים שהוא מרביץ לאחותו הקטנה) הוא בוכה עד שאני אומרת לו שהוא יכול לצאת מהחדר (בד"כ אני לא נותנת לו יותר מחצי דקה- דקה, כי גם זה הרבה בשבילו).

מה שאני רוצה להגיד בכל זה- הרעיונות טובים, המסר שלהם ברור- אתה לא תעשה מה שאתה רוצה ותנהל את הבית, אלא תהיה אחראי למעשים שלך ובכל זאת כל אמא צריכה לעשות את השיקולים האינדבידואלים מה מתאים לילד שלה כי לא לכל אחד מתאימה המתכונת הזאת כמו שהיא.

יישר כוח על הדברים!!!
אמא מסורה וגם מבינה עניינים- תודה.אנונימי (פותח)
אין כמוך צודקת.
זה היה הרעיון ואת אמרת את זה בפשטות. השאר זה רק דוגמאות ורעיונות לישום וכל רעיון אחר יכול להיות מעולה. גם אני אשמח לשמוע...
תודה. 
אני עדיין מחפשת את דרך המלךאמא מסורה
כשאמצא אודיע לך

עדיין לא מצאתי משהו שעוזר לנו, כל הזמן זה ניסוי וטעיה. מנסים ככה, מנסים אחרת.

מה שחשוב אם יש דרך שמנסים ולא מצליחה- לעזוב את זה. שמעתי פעם הרצאה של הרב יעקבזון על חום ואהבה, הוא אמר שילדים להורים "אינטלקטואלים" עלולים יותר למרוד, כשהם גדולים, מאשר ילדים להורים שלא, ולמה? כי הורה שלמד בטוח בדרך שלו וגם אם מה שהוא מנסה לא מתאים לילד שלו, אותו הורה יתעקש, כי זו הדרך ה"נכונה"- כי ככה לימדו, ואז הילד גדל בצורה לא בריאה- הקיבעון הזה הוא הורס את הילד. ואילו הורה שלא למד שיטות חינוך מנסה דרך אחת, לא הולך, מנסה משהו אחר ואז אין משהו שמתקבע אצל הילד ובינתיים הוא גדל וזה לא משאיר אצלו משקעים.
הרב יעקובסון - אין עליו! הוא כ"כ ענק!קרנלהאוראחרונה
ממליצה שוב לממליצות שמעלי על הספר החשוב כל כך: "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו, ולהקשיב כך שהילדים ידברו".
אם תרצו אפשר לארגן גם סדנה המבוססת על הספר.

".... ילדים זה שמחה..... ילדים זה ברכה..."
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך