שאני צריכה לסחוט מידע מחברים שמבררת אצלם.
אני לא יודעת מה הגורם לכך כי אני ממש לא שואלת שאלות יותר מידיי חופרות
או שהבחורים שנותנים לא מספיק מכירים -משמע שהבחור לא נתן מישהו שחבר שלו באמת או שזה הקשר שלו עם חברים. או שהם לא יודעים לדבר או לא מבינים בנפש האדם (ברמה מינימלית של תכונות נפש)
יכול להיות שזה קשור לבני המין השני,שבכללי ההכרויות ורמת החברות שונה בין בנים לבנות, או שיש גם בנות כאלה?
לפעמים יש לי תחושהאנונימי בלנ"ו
אם את רוצה מידע בסגנון הזהultracrepidam
את צריכה להתקשר לחברה שלו, לא לחבר שלו.
זאת הדרך שבנים מכירים את החברים שלהם, זאת הדרך שבנים מדברים על חברים שלהם.
אם את רוצה בחור שאין לו חברה, זה המצב
מותר לי לחלוק?מדרשיסטית20
כל השאר ממש הכירו לעומק וידעו להסביר ולפרט מעולה.
(מפאת המבוכה לא אגיד כמה זמן אורכות השיחות בירורים שלי, אבל בוא נגיד שהאורך שלהם די מעיד שבנים יודעים לדבר יפה מאוד על חברים שלהם..)
עושה רושם שאת צריכה להעביר בזה קורסהָיוֹ הָיָה
אני לא בטוחה שמומלץ 😅מדרשיסטית20
אין לי מושג למה הפכתן אותי למאסטר בבירורים
בינה.
מה פתאום. אם אני אמרתי, אין רשות לחלוקultracrepidam
וברצינות - אני מבין מה את אומרת, הלכתי ממש לקיצוניות. אבל 1 זה תלוי בבחורה ובבחור 2 זה כן נכון כהטיה, כלומר יהיה קשה *יותר* להוציא מידע
אה, אז זאת אמירה שונה לחלוטין..מדרשיסטית20
אני גם לא מסכיםadvfb
לפעמים בנים אולי לא ידעו פרטים מסויימים אבל בכל מה שקשור לתכונות זה תלוי אדם וממש לא זיהיתי הבדלים בין בנים לבנות. גם בנות מאוד מתקשות להסביר
ברור שדיברתי בקיצוניות וההבדל לא חד כל כך. אבל נראה לי שישultracrepidam
לא כזה רגיל לסגנון דיבור כזהadvfb
אני דווקא התרשמתי אחרתultracrepidam
לכן גם כתבתי. אמנם הקצנתי, אבל היה גרעין של אמת
אני מזמן אמרתימקלידה משהו
יצא לי הרבה פעמים שהיה פער גדול בין מה ששמעתי בבירור, לבין האדם כמו שאני פגשתי אותו, וזה היה בגלל שהממליץ לא ידע לדבר.
באסה.
קשה לפעמים להגדיר בנאדם...advfb
אפשר דוגמא (מהפותחת או מאחרים)לשאלות שלא יודעים להשיב עליהן?צע
יש לי בשפע, אבל דווקא יש משהו מאוד מלמד בגמגומים..בינה.
אתה מגדיר אותו עמוק? במה זה מתבטא?
האם הוא רחב אופקים? מהם תחומי העניין שלו מחוץ לבית המדרש?
איפה היית ממקם אותו בציר שבין הרגש לשכל ולמה?
האם הוא יותר נחבא אל הכלים או דומיננטי בחברה? תוכל להסביר?
האם הוא יותר מקשיב או יותר מדבר? אשמח לשמוע דוגמא.
באיזה אופן הוא מקבל החלטות?
איך הקשר שלו עם המשפחה?
מה היחס שלו לחומרות? מה היחס שלו לעולם החול? אשמח לדוגמאות...
מה הוא עושה בשעות הפנאי?
והיד עוד נטויה 💁
שאלות מצוינות, חייב לומר
ultracrepidam
וזה נשמע כמו שאלות שמאד מוגדרות, ולכן יחסית קל לענות עליהן, בהנחה שמכירים את הצד הרלוונטי באישיות שלו
...מדרשיסטית20
תודה!. אם כי לא הבנתי את הכותרת שלך על גמגום.צע
תשמעי באמת על חלק מהדברים קשה מאוד לענות..
מפתיע אותי מאוד שחברה תוכל להשיב על כל השאלות הללו..
מאיפה היא תדע איך חברתה מקבלת החלטות?
ובאמת שאלות יפות.
חברה לא תכתוב אותי לבירורים אם אני לא מכירה אותה מספיק טובבינה.
שאלות כמו מה תחומי העניין שלו/מה הוא עושה בשעות הפנאיצע
כנל אם הוא מקשיב או מדבר..
ולגבי עמוק באמת אשמח לשמוע אילו ביטויים שונים יש לעמוק..
..בינה.
כן, היא עמוקה, היא תמיד מבססת את דעתה לעומק, מבררת מאוד, לא תגיד דברים סתם, אלא רק אחרי חשיבה וביסוס לעומק
כן, היא עמוקה. היא ממש רגישה, היא תמיד מבינה אותי עד לעומק הנפש
כן, היא עמוקה, יש לה נפש רחבה כזו, היא כותבת שירים ויש בה צד אומנותי כזה, היא רוחניקית
כן, היא עמוקה, היא שומעת פודקאסטים על היסטוריוסופיה וקוראת ספרי עיון כבדים
כן, היא עמוקה, יש לה קו מחשבה חד וחריף, היא מבריקה בצורה יוצאת דופן ומתבטאת ברמה מאוד גבוהה ועמוקה. לאנשים שלא ברמה שלה לפעמים קשה להבין אותה
כל אחד מהם מתאר דמות שונה לחלוטין וכולם עונים במובן מסויים על ההגדרה "עומק", עכשיו יותר מובן?
מצוינתברוקולי
...ענווה1
ב"ה אני כבר נשואה ולא מתקילה את בחורי ישראל
בינה.

וואו וואובנש"ק
קודם כל שאלות מעולות
אבל אם אפשר לשאול - למה? לא עדי, להתרשם מהבחור בעצמך? יש גבול עד כמה חברים בסופו של דבר מכירים וגם ויודעים להגדיר ולפעמים אם שואלים יותר מדי ונכנסים לרזולוציות גבוהות מדי משהו שם יכול להתפספס, לא?
מבינה מה שאתה אומר, אבל לי היה נכון לברר טובבינה.
אני תמיד הקפדתי לברר אצל שני אנשים שונים, לשאול מאיפה הם מכירים אותו ולומר שזה בסדר גם אם הם לא יודעים לענות, וכמובן קודם נותנת להם לספר, ומתוך כך שואלת בהקשר של מה שחשוב לי ומה שסופר...
משיחה עם שני אנשים בד"כ הרגשתי שאני מזהה כיוון כללי ומתחילה לאחוז מי הבנאדם בצורה מאוד כללית ולא מחייבת, כמובן שבירורים זה לא פגישה..
מצאתי את בעלי ב"ה אחרי יותר משנה וחצי של חיפושים (עם הפסקות) ויצאתי בסה"כ עם עשרה בחורים, כשבפועל ב"ה היו לי יותר הצעות מזה.. לא "מבול" כמו שיש לאנשים אחרים, אבל ב"ה היו הצעות. וכן, סיננתי גם על סמך בירורים.. כי יש לי מלאי כוחות נפש מוגבל ואני לא יכולה להפגש עם כל בחור דוס אבל פתוח חכם וגם רגיש באשר הוא, חיפשתי משהו יותר מדוייק מזה..
ובאמת כל מקרה לגופו, כשההצעה הגיעה ממישהי שאני מאוד סומכת עליה, באמת ביררתי פחות...
אוקיי, יפה מאודבנש"ק
אבל נשמע שירדת ממש לעומק עם בירורים.
ויש אנשים שהם קצת יותר מורכבים ומה שחברים שלהם עונים כי הם בטוחים שזה נכון, לא בהכרח תואם 100% למציאות... כשיורדים לעומק מדי אפשר בקלות לפספס, זה לא עניין קצת גדול מדי בשביל להפקיד אותו בידיים של ההתרשמות של שני בחורים מתלהבים בני 21?
לא אמרתי שהאמת אצלי, אמרתי שלי זה מה שעשה טובבינה.
אתה באמת חושב שהחבר הכי טוב של אותו בחור לא יודע לענות איפה הוא על הציר של השכל-רגש? לא ביקשתי מספר מ1-10, אלא שיחה חיה, זורמת ודינאמית שמסבירה לי האם הוא נוטה לצד מסויים, האם הוא מאוד במקום טוב באמצע, אולי הוא נמצא בקיצוניות מסויימת? אנסה לשמוע ולהבין איך זה מתפרט בדוגמאות ואיך זה משתלב לי במכלול של האישיות ממה ששמעתי עד עכשיו.
לא זכור לי שהייתי מסמנת וי על צ'ק ליסט מסויים.. אלא מנסה להבין האם יש פה משהו שמדבר אליי, שהוא הכיוון, האם התרשמתי שמתחשק לי לפגוש את הבנאדם? שיתכן ותהיה לי כימיה טובה איתו? האם הוא עונה על הדברים הכי בסיסיים שאני מחפשת?
זה נשמע כאילו אני מצפה להכיר את הבנאדם מהבירורים ברמה של דייט עשרים, וואלה לא.
גילוי נאות - החלטתי להתחתן עם האיש שלי לפני דייט 20. לא מאמינה בלעשות שבכ, מאמינה גדולה מאוד בכימיה והתאמה שהיא דינמית וממש לא רשימת מכולת!
אבל בירורים זה כלי מאוד מאוד מאוד חשוב ע"מ לברר ולבחון *בשכל* לפני שמתערבב רגש בסיפור, האם על הנייר יש פה פוטנציאל התאמה או שהציעו חצאית לכיפה?
ממש. בירורים זה מעצבן..Cherry
אני מנסה לפעמים לבקש דוגמאות, אבל עוד לא מצאתי פיתרון מניח את הדעת.
אני חושב שיש משמעות להבדל בין בנים לבנותמישהו איתי
קראתי כמה דוגמאות שהובאו כאן בשרשור ולא בטוח בכלל אם הייתי עונה לענין אם היו מבררים אצלי (ואני חושב שיש לי את זה באופן כללי).
גם כי לא תמיד הקשר כ"כ עמוק וקרוב.
וגם אם כן, לא תמיד מודעים לכל הרזולוציות, או שקשה להסביר אותן בצורה ברורה
(בסוגריים אומר שאני לא בטוח כמה בירורים משקפים.
ברור שהם נותנים תמונה כללית, אבל לא תמיד אפשר להגדיר בנאדם לפרטי פרטים, במיוחד בדברים שמשתנים.
מישהו אחד יחווה x, שני קצת אחרת, ומדוייטת באופן שלישי..)
❤️בינה.
יכול להיות לזה כמה סיבותענווה1
לפני כמה זמן האדם הכי קרוב אלי בעולם, ביקש ממני שיבררו אצלי עליו. ובפעם הראשונה לא הכנתי מה לומר, ופשוט נתקעתי, והצגתי אותו בצורה לא הכי מדויייקת. והבנתי שלמרות שאני מכיר אותו כל כך טוב, אף פעם לא הייתי צריך לתאר אותו במילים, ולהעביר כמה שיותר ממנו לאדם אחר שלא מכיר אותו. פתאום אני צריך להיכנס לדקויות של הרמה הדתית שלו, והיחס בין התכונות השונות. וקשה תוך כדי שיחה לחשוב איך להציג את זה בצורה מדוייקת. והבנתי שלא הצלחתי להעביר אותו לצד השני מספיק טוב.
ואז ישבתי וכתבתי לעצמי עליו. והצלחתי להגיע לתיאור די טוב שמציג אותו בצורה מדוייק לדעתי. ובפעם הבאה שביררו אצלי, הבחורה ממש הודתה לי שהסברתי ממש טוב עליו.
אין ספק שיש כאלה שידעו לדבר שותף גם בלי להכין מראש. יש כאלה ששופכים מידע בלי לעצור (לפעמים זה יותר מבלבל ממועיל כי זה עלול לצאת מבולגן). אבל הרבה אנשים לא רגילים לתאר אנשים אחרים, והם עלולים להתקע אם לא הכינו.
יאמר לזכותן של הבנות שיצא לי לברר אצלן, שכמעט כולן הכינו מראש, כתבו על דף נקודות על הבחורה. והן ידעו מה לומר בצורה מסודרת. עדיין כשאני שואל שאלות חדשות, הן צריכות כמה שניות לחשוב, כי יש דברים שהם ייחודיים למה שאני מחפש, ולא מתכוננים לזה מראש, ולפעמים קשה לענות על זה. אמנם גם יש שאלה בסיסית שהמון בנות לא יודעות לענות או שעונות תשובות מפותלות, לגבי הלימוד בישיבה (אני צריכה לשאול אותה/ היא רוצה שילמד בישיבה אבל לא יותר מידי/ שילמד בישיבה אבל היא לא רוצה להיות מפרנסת יחידה - והן לא יודעות ממש להסביר לגמרי מה זה אומר).
אמנם גם לי קרה ליפול על ממליצות שלא ידעו לומר יותר מידי. אבל הרבה פעמים זה קרה כי גם אני עוד לא ידעתי לברר מספיק טוב, וגם אני הייתי די תקוע בשיחה.
עוד דבר נפוץ זה שלא תמיד הממליצים מכירים את המשפחה. למשל היא למדה איתה במדרשה, אבל אף פעם לא הייתה אצלה בבית. וגם קורה לפעמים שמביאים ממליצים שהיו חברים טובים בעבר, אבל הם לא בקשר הכי שותף בהווה. קרה לי שמישהי ידעה לתאר לי מאוד טוב את האופי, אבל לא היה לה מושג מה הבחורה לומדת ואיפה, ועוד כל מיני פרטים על ההווה.
אני יכול להבין את זה. גם לי יש חברים מאוד קרובים, שאף פעם לא פגשו את המשפחה שלי (למשל חברים בישיבה), אף על פי כן כנראה הם ידעו לומר ברמה מסויימת מתוך הסיפורים. ויש לי חברים מאוד טובים, שכבר לא נמצאים איתי באותה מסגרת, והקשר לא שותף ורציף כמו בעבר.
ולא קל למצוא מישהו שמכיר אותי בצורה מקיפה לגמרי. גם בישיבה, גם בבית, גם בהווה, גם בעבר, את כל הצדדים השונים הבאים לידי ביטוי בסיטואציות שונות. הרי אין מישהו שהיה איתי לאורך כל הדרך בכל המסלולים שבחרתי לעצמי בחיים. למזלי יש מישהו אחד שמכיר אותי כמעט ככה, שאני יכול לתת אותו (אותו בחור מתחילת התגובה).
ועדיין גם אם הבירור היה טוב, זה לא אומר שהמציאות תהיה תואמת למה שציירנו בראש בעקבות הבירור. כי אישיות של אדם זה דבר מורכב ומלא בדקויות, שאי אפשר באמת לדעת דרך הבירור הכל. אפשר לדעת כיון כללי. אבל הרבה פעמים כל התכונות שחיפשנו יכולות להתבטא בצורות שונות ומגוונות.
---רב שמואל
**
בירורים עם חבר/ה זה בזבוז זמן.יהודי פשוט.
הרבה פעמיםadvfb
בירורים זה יעיל אם יש את התנאים המתאימים לכך.
שיחה טלפונית של 5 דק' עם העלמהיהודי פשוט.
אתה מרגיש בנוח לשאול ולענות על שאלותadvfb
בוודאי.. אנחנו רוצים להכיר לא?יהודי פשוט.
לא באמתחושבת בלב
ב5 דקות אתה שומע עליה מהראיה של עצמה לפי התפיסה שלך.
בחצי שעה אתה שומע ממישהי שחיה איתה ביומיום הרבה יותר מ5 דקות, שיש לה היכרות איתה.
וכנראה שגם העלמה סומכת עליה שמכירה אותה, ואז תופס לפי התפיסה שלך
יוצא שכאן אתה תופס מהיכרות של 5 דקות שיחה טלפונית וכאן מהיכרות יומיומית
מחילה, לא מסכים. אני יכול לספור אולי פעמייםיהודי פשוט.
..מדרשיסטית20
אם מותר להעיר (או אולי להאיר) 🙈
ברור שהחברה תגיד דברים טובים, השאלה היא אם הטוב הספציפי הזה *שייך לך*, קשור למה שאתה מחפש.. זו בעיני המטרה האמיתית של שיחת בירורים, לא למצוא את השריטות של מי שהציעו לך, אלא לנסות לחזות (ע"פ התכונות המרכזיות של הבחור/ה והיחס שלך אליהם) אם יצליח להיווצר קשר טוב.
ואגב, יש דרכים לברר ולהבין דברים גם אם החברה לא אומרת דברים חד משמעיים..
יפה!הָיוֹ הָיָה
"הבעיה" שהטוב הזה בד"כ חוזר על עצמו בהרבה שיחות בירור.יהודי פשוט.
ומותר להעיר ולהאיר בשמחה
כן? בדיוק אותו טוב?מדרשיסטית20
יותר הגיוני לי שה"כותרות" דומות, כלומר השם שנותנים לתכונה מסוימת. כדי לעמוד על ההבדל המדויק בניהם (כי הוא בהחלט קיים, לא יתכן שכל בנות ישראל הן אותו הדבר) צריך לבקש דוגמאות, ולשאול במה זה מתבטא.
לשם הדוגמא-
מלא פעמים אומרים לי בשיחות בירורים שהבחור הוא חכם, ואני תמיד שואלת איזה סגנון חוכמה- חוכמה אנליטית? חוכמה של ידע כללי רחב? חוכמה שכלתנית שעוזרת לו לפצח סוגיה בגמרא בקלות? או בכלל חוכמת חיים?
וכשאני שואלת את זה, כל פעם עונים לי משהו אחר.
אני מניח שלא בדיוק אותו דבר. אבל לא משהו קונקרטייהודי פשוט.
כן? גם עם בנות שאתה פוגש בפועל זה ככה?מדרשיסטית20
(אתה לא חייב לענות כמובן לגבי הבנות שאתה פוגש ספציפית, זאת יותר שאלה תיאורטית, בשביל הדיון..זה תקף גם לגבי בנות אחרות בעולם.)
יש הבדלים במציאות, ודאי.יהודי פשוט.אחרונה
---רב שמואל
אני חייבת להבין את זה..מדרשיסטית20
אז אתה יוצא עם כל אחת שמציעים לך?
או שאתה יוצא רק על פי מה שאתה מבין מהכרטיס?
לא ברור לי איך זה יעיל😅
לא. אבל עיקר הבירור שלי נעשה מהכרטיס ומהשיחת טלפון הראשונה.יהודי פשוט.
אבל מה זה עוזר שזה משיחת הטלפון הראשונה?😅מדרשיסטית20
מה תעשה אם תרגיש פתאום בעקבותיה שזה לא מתאים?
אם ארגיש שזה לא מתאים אז אשתף אותה בזה.יהודי פשוט.
לא חתונה קטולית, פשוט פחות נעים (ואולי גם פחות פייר) לחתוך..מדרשיסטית20
או שהם פשוט לא טובים במילים והם צריכות שאלות מדויקותחופשיה לנפשי
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?
או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.
בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)
קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
הזויה🤦♀️יעל מהדרום
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))
אני בהלם!!
אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
..הרמוניה
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
מבינה שזה מעליבברוקולי
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה
הניסוח אכן די פוגע...
ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)
את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)
והאוסידי היה ידוע לשדכן.
הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל
ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.
לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.
ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין
ומאושרים. ואשרי השדכן!
תודה! אמןגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני
אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).
מה עושים.
זה בסדרadvfb
זה זמני
זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני
בשם הבחורה
תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני
ב. אינם באים בחשבון
ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי
במקרה כזהטיפות של אור

כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb
מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.
מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.
הרהורים בנושא..
ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".
דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.
לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.
בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול
השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)
לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.
בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.
הגיוני? כן.
האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא.