אז בעקבות השרשור לטיפים לתחזוקת הבית... השתמשתי בטיפ השעוןמתואמת
של @המקורית - גם סידרתי פחות או יותר את הבית לפי סדר השעון (אבל הפוך), וגם שמתי שעון עצר, כדי לראות כמה זמן לוקח לי לאפס את הבית בערב. (ואז לראות אם בפעמים הבאות אצליח בפחות זמן)
ולקח לי שעה ו-37 דקות! זה המון!
נכון שלאחרונה העליתי קצת סטנדרטים באיפוס הבית בערב (בעיקר כדי לחסוך קצת את העבודה המרובה ביום שישי - שעדיין היא רבה וקשה), ואם פעם יכולתי לאפס את הבית בעשרים דקות, כי הסתפקתי רק בפינוי הרצפה של המטבח והסלון, הרי שעכשיו - עם הדחת הכלים וגם טיטוא קל של החדרים - הגיוני שייקח יותר זמן. והפעם גם אספתי את כל הצעצועים בפינת משחקים ושטפתי רצפה (במטבח היא הייתה במתב מחריד מהטיגונים בימים האחרונים) וגם ניקיתי קצת את הכיריים (קיבלתי מוטיבציה מהשרשור ההוא).

בקיצור, בלבלתי קצת. בכל אופן, זה קצת מייאש שכל-כך הרבה זמן לוקח לאפס את הבית רק בערב אחד
ואולי זה אומר שמשהו כאן בכ"ז לא עובד נכון?
הלוואי שהייתי מסוגלת לדאוג לזמני איפוס גם במשך היום, אבל הילדים פשוט לא משתפים פעולה... וגם לי אין כוח וחשק להיות כל היום סביב הסדר והניקיון...
זה לא נקרא איפוסמיואשת******
אין שום בעיה שעשית גם רצפה במטבח וגם כיריים, אבל מה את מכניסה את זה בחישוב זמן של איפוס?
אז נגיד לקח לך שעה איפוס עם טאטוא וכלים
ועוד 35 דקות של אקסטרא שאת לא עושה בסבב איפוס רגיל
בכיריים לא השקעתי הרבה, אולי חמש דקותמתואמת
גם שטיפת הרצפה לא הייתה אמיתית - עם מגבון רצפה ושפשוף בסקוטצ', לקח לי עשר דקות בערך.
ואפילו את רוב הכלים שהיו בעלי הדיח...
העיקר היה הטיטוא והאיסוף של כל מה שבחדרים ובסלון ובמטבח ובפינת המשחקים. וזה כן קשור לאיפוס... (טוב, מיון הצעצועים הוא אקסטרה)
אולי זה קשור לכל פעילויות החנוכה שהיו כאן הערב 🤷‍♀️ באמת צריך לבדוק כמה זמן לוקח לי ביום רגיל לגמרי...
תודה!
אוי מיון זה המון זמן. 🤦🏻‍♀️מיואשת******
אכן... כנראה שבזה נעוץ העניין.מתואמת
הלוואי שהילדים היו עושים את זה
אבל לפעמים הזמן של הוויכוח איתם על זה כבר ארוך יותר מהזמן של המיון...
לא ממיינת כמעטמיואשת******
מדי פעם תוך כדי משחק עם הקטנה אני ממיינת
רב הזמן הכל זרוק בקופסא וזהו. זה לא מספיק חשוב הזמן שלי יכול להתבזבז על פעילויות הרבה יותר חשובות (פורום למשל 😜)
צודקת... אבל קשה מאוד לשחק כשלא ממוין...מתואמת
בתקווה שאם עושים ככה כל ערב, המיון כל ערב פוחת..יראת גאולה
וגם אם הוא לא פוחת,יותר קל לי לתת לילדים הוראות ממוקדות. בלגן של יום אחד הוא הרבה יותר נעים לסדר...ואם אני רואה שיש התפרסות מורחבת באמצע היום, קל לי להבחין במוקד הבלגן ולהכריז על עצירה לסדר. (קרה כאן היום. ילדון מתוק שהפך את שני סלי הבובות ברחבי הבית... זה עשה בלגן נוראי, אבל היה קל לסדר את זה כשזה בנפרד מבלגן אחר).
בקיצור , אני חושבת ששווה לנסות את זה לטווח ארוך.

ומשהו קטן, את הסיום סיומת של המיון, אוסף של חלקי משחק או מכשירי כתיבה שמצאתי אחרי האיסוף וכדומה - אני מניחה במרוכז בסלסלה, ומדי פעם מסדרת. סיום המיון הזה יכול לקחת עשר דקות, ולא משפיע על ההרגשה הכללית של סדר.
תודה! באמת מקווה שאצליח להתמיד במיון יומיומיומתואמת
וגם לגייס את הילדים לצורך כך...
(אולי אעשה להם תחרות עם שעון העצר?)
אפשר לקנות שעון חול וככה רואים את הזמן עובר ויש אפקט להספקנפש חיה.
רעיון יפה!מתואמת
נזכרתי בעצם שהם מצאו אפשרות במצגות של power point לעשות שעון עצר, וכשהם עושים את זה זה באמת מתמרץ אותם לסדר.
צריכה לזכור את זה!
אני לא אוספת צעצועיםאורי8
זה לגמרי התפקיד של הילדים בכל סוף יום. בדרך כלל משתפים פעולה. ואם נשאר קצת או שהיה משהו ולא אספו היום, או שאני לא אוספת וזה מחכה למחר, או אוספת למקום אחד בצד, והם יפזרו מחר. כשהם היו קטנים ממש וזה היה תפקיד,שלנו , זה היה ממש קשה, והבית לפעמים נראה הפוך. כשגדלו קצת הרגלנו אותם שזה התפקיד,שלהם כל יום.וגם הקטנים כבר נכנסים לזה.
הלוואי שאצליח להרגיל אותם לזה...מתואמת
אולי צריך לפתוח שרשור טיפים לחינוך ילדים בתחומים שונים...
האמת שאם זו פעם ראשונה אז זה באמת לוקח הרבה זמןהמקורית
כל העניין של האיפוס - הוא רק לשם האיפוס, מה שנקרא, שאריות של סדר, כשהרוב מסביב פחות או יותר במצב נורמלי.
גם אני בפעם הראשונה התעכבתי עם זה הרבה הרבה מעבר למה שחשבתי כי היה לי הרבה מה למיין
אבל כשסוף סוף מיינתי מלא צעצועים שהתערבבו להם, החלטתי גם להרים חלק ולשים בארון כדי שהאיפוס הבא יהיה יותר קצר, ואכן היום אחרי שאני מתורגלת כבר ועברתי איפוסים ארוכים, אני מרשה לעצמי לשים סטופר ואז לסדר לפי הזמן ולא הפוך. אבל קחי בחשבון שזה גם תלוי בסטנדרט שלך וברמת התחזוק במהלך היום
כי אם מחכים עם הכל לערב אז במקום שהאיפוס הזה יהיה משו קליל שסוגר את הפינה ליום הבא, זה הופך להיות ארוך ומייגע ואז מאוד קשה להתמיד
זו לא פעם ראשונה... זו פעם ראשונה ששמתי סטופרמתואמת
בכל יום צריך לאפס פה את הבית, לפעמים יותר לפעמים פחות. לפעמים אני מאפסת ממש בסיסי (כלומר, רצפה פנויה), לפעמים אני רוצה להשקיע קצת יותר (גם שולחנות פנויים, כלים שטופים ולעתים רחוקות גם רצפה שטופה).
אתמול זה היה איפוס מושקע יותר, אבל זה שלא ש"הפכתי" את כל הבית כמו ביום שישי...
אולי באמת הבעיה העיקרית היא שאין לי כוח וחשק במשך היום לסדר. רק כביסות אני עושה במשך היום ולפעמים פינוי השולחן במטבח בין הארוחות.
צריכה לחשוב אם מתאים לי לשנות את זה...
ברור, לא התכוונתי שזו פעם ראשונה שאת מאפסתהמקורית
אלא שמדובר באמת בשיטה שיש לה הרבה תועלת אם היא מביאה לשינוי הרגלים.
וכן, מזדהה שהמרדף הלא פוסק קצת מתיש, אבל האמת שאני הרבה יותר שלווה רגועה ומיושבת כשהסביבה שלי נקייה, ושמתי לב שגם הילדים שלי ממש מתפזרים ועושים שטויות כשיש בלאגן, כאילו מאבדים את הקשב מרוב צעצועים ולא מצליחים להתרכז במשו אחד הרבה זמן, ולעומת זאת כשהסביבה מפונה ואני מתעקשת שיאספו משחק לפני שלוקחים אחד אחר - הם הרבה יותר מרוכזים באותו משחק ועושים הרבה פחות בלאגן.
לא יודעת, אצלנו הבלגן לא מפריע להם כמדומה...מתואמת
מסוגלים להמשיך לעשות אלף ואחת דברים על גבי כל הבלגן...
ואני - פשוט טומנת את הראש במחשב/בספר/בפלאפון ומתעלמת מהבלגן עד שמגיע הלילה...
מעדכנת שהיום לקח לי שעה ושבע דקות... כבר שיפורמתואמת
אמנם בלי שטיפת רצפה ולא היו מלא צעצועים למיין בזכות אתמול ובזכות שפעם אחת באמצע היום ביקשתי - והצלחתי - שהם יסדרו קצת. אבל היו לי יותר כלים.
מה שכן, זה היה תוך כדי ששני הקטנים, ואז רק אחד מהם, ערים. (הגדולים הלכו למסיבת חנוכה עם אבא שלהם). מצד שני - הילדון גם עזר לי קצת לסדר... (מה לא עושים בשביל לא ללכת לישון )
מקווה שבימים הבאים אתקדם בקצב
אלופה!המקורית
מנסה גם לענות…בארץ אהבתי
קודם כל, אין לנו אותו מספר ילדים, ולפי איך שנשמע גם רמת המרץ והטמפרמנט לא ממש אותו דבר, אז את יכולה לקחת את הדברים שלי בערבון מוגבל - רק מה שמתאים לך…

מה שרציתי להגיד, זה שאני חושבת שבאמת הפתרון הוא שהילדים יהיו שותפים בסידור הבית. לא שכל האחריות עליהם, אבל בהחלט אם הם אלו ששיחקו ובילגנו, הם צריכים להיות שותפים בסידור אחריהם.
ברגע שהם רגילים שהם שותפים לסדר, אז גם אפשר במשך היום להציע להם לסדר משחק לפני שמוציאים עוד משהו, כדי שלא תהיה יותר מידי עבודה בסוף היום.
השאלה באמת היא איך ליצור את זה, כי כשלא רגילים זה באמת קשה לשנות…

אני יכולה קודם כל לספר איך זה אצלנו. ברור שאת לא יכולה להעתיק באותה צורה, אבל אולי זה יתן כיווני חשיבה.
מבחינתי כשאני מצפה מהילדים לסדר, זה גם כי לי ולבעלי חשוב שיהיה בית נקי ומסודר, וחשוב לנו ללכת לישון כשהבית במצב מסודר (בהתחלה היה חשוב בעיקר לבעלי, ולי היה חשוב בשבילו. בבית שבו גדלתי היינו מסדרים רק לפני שבת, לא הרגשנו שום בעיה ללכת לישון עם רצפה מבולגנת. אבל עכשיו גם לי זה חשוב…). אבל זה גם כי חשוב לי לחנך את הילדים לסדר, חשוב לי להקנות להם הרגלים בריאים בנושא - שהם ידעו איך מארגנים ומסדרים בלגן, ושהם יקחו אחריות על מה שהם מוציאים לשחק בו.
כמובן שלא מכל גיל אני מצפה לאותה רמת שותפות. מהקטן (בן 3) אני לא מצפה באמת לדעת לסדר, אני כן מזמינה אותו לעזור לי לאסוף משחק ספציפי, כשהוא במצב רוח מתאים (לפעמים אני אבחר לא לבקש ממנו בכלל כי אני רואה שזה יגרור מלחמות מיותרות).
הגדולים יותר (5.5 ו-8) כבר בהחלט יודעים לסדר. ברור שהם צריכים דרבון, אבל הם כבר יודעים מה זה אומר לסדר. לפעמים אני עוזרת להם ומסדרים ביחד. לפעמים אני יושבת על הספה, עוצמת עיניים וסופרת עד 50, והם מסדרים כמה שהם מספיקים, ואז אני פוקחת עיניים ומתלהבת ממה שסידרו, עוצמת שוב לכמה שצריך עד שהם מסיימים. כשיש יותר משחקים שהם הוציאו אני נותנת בהתחלה משימות מוגדרות (אתה אוסף את המגנטים, את אוספת את הקוביות וכו') עד שכבר יש יותר סדר.
בגלל שהגדולים יודעים שהם יצטרכו לסדר אחריהם, הם שוקלים איזה משחק לשחק בהתאם לאם יהיה להם כוח לסדר הרבה. לפעמים הם בודקים איתי אם אני אוכל לעזור להם לסדר ולפי זה מחליטים אם אפשר לשחק במשחק יותר מבלגן. ובימים ארוכים שעוברים בין משחקים כמה פעמים, אני לרוב כן מציעה להם לאסוף לפני המשחק הבא (ועוזרת להם) כדי שלא יצטבר יותר מידי בלגן לסדר בערב.

עוד נקודה - בגלל שמה שחשוב לי באמת זה שהבית יהיה מסודר, יש פעמים שאני כן מוותרת על השותפות שלהם כי אני רואה שמורכב מידי לגייס אותם לסדר, אבל אני כן אסדר בעצמי אחר כך (או בעלי..), כי אני רוצה בית מסודר.
קראתי פעם (ואני גם מרגישה שזה נכון אצלנו), שבשביל לחנך באמת לסדר, חשוב שהילדים יראו שהמצב של הבית מסודר, גם אם הפעם הם לא היו שותפים.
אם כשלא מתאים לי לדרוש מהם לסדר הייתי משאירה אחריהם את הבלגן ומשאירה להם לסדר למחרת, אולי הם היו מבינים שאני לא מוכנה לעבוד במקומם, אבל הם גם היו מבינים שבעצם אין עניין דווקא שהבית יהיה מסודר, וכך מה שאני דורשת מהם לסדר זה רק בשביל שאני לא אעשה את העבודה 'שלהם'.
(לפעמים לא מסדרים ממש הכל - כשהם בונים משהו מיוחד ורוצים להשאיר למחר אנחנו כן מרשים, אבל אוספים את כל השאר מסביב).

(רוצה רק להדגיש ביחס למה שכתבתי, שמבחינתי גם בית שמחליטים באופן מודע שאפשר ללכת לישון בלי לסדר, זה ממש מעולה וזו החלטה לגמרי לגיטימית. כמו שכתבתי - אני גדלתי בבית כזה וגדלתי מצויין ב"ה… אצלנו ההחלטה שחייבים לסדר לפני השינה היא כי לבעלי זה מאוד חשוב. ומה שכתבתי זה מתוך המקום שלנו בנושא).

לגבי איך לגייס את הילדים לתפקיד החדש-
אני לא כותבת פה מניסיון, כי אצלנו זה היה די מההתחלה.
אני כותבת מה אני חושבת שהייתי מנסה, תקחי מה שיתאים.
קודם כל - הייתי יוזמת שיחה מסודרת עם הילדים. בתוך השיחה היינו מדברים קצת על הנושא של סדר, למה זה חשוב לנו, מה זה נותן לנו כשיש סדר, למה חשוב להיות אדם שיודע לסדר, שיודע לקחת אחריות על הדברים שהוא משתמש בהם וכו'.
אולי הייתי מדברת קצת על ההרגשה שלהם כשהם קמים לבית אחרי שאיפסת אותו, איך זה שונה מאשר לקום לבית מבולגן, ואיך הבלגן מצטבר וגדל אם לא עושים את האיפוס הזה כל יום.
ואז הייתי מדברת על מה שהולך לקרות מעכשיו. לדבר על הציפייה שלך שהם יהיו שותפים.
אפשר לחשוב ביחד איתם מה יעזור להם. אולי להתחיל בקטן בהתחלה - למשל 10 דקות עם סטופר שבהם כל אחד מבצע משימה מוגדרת וכשמסיים מגיע אלייך לקבל משימה חדשה. אפשר לתת לכל אחד מספר ואז הוא צריך לאסוף פריטים לפי המספר שיצא לו (אני לפעמים אמרתי לילדים לאסוף פריטים לפי הגיל שלהם, והם מעצמם הוסיפו עוד אחד לשנה הבאה…). יכול להיות שאפשר לעשות בהתחלה מבצע עם פרסים כדי לתמרץ אותם בהתחלה (אבל שהם ידעו שהם ימשיכו גם אחרי המבצע, המטרה היא לא הפרס של המבצע, אלא להכניס הרגל חדש, והמצבע הוא כלי כדי להפוך את זה לכיף יותר).
בהדרגה עם הזמן אפשר להעלות את השותפות שלהם והאחריות שלהם, עד שיהיה מצב שבו תוכלי להגיד להם לסדר ואת בינתיים תכיני ארוחת ערב... (אצלנו זה קורה לפעמים, ממש לא תמיד והרבה תלוי במצב רוח וברמת הבלגן, אבל ב"ה שזה בכלל יכול לקרות...)

ועכשיו אני חושבת שאת בטח יכולה גם לכתוב להם איזה סיפור יפה שיעזור להם גם להפנים את המסר...

יצא ממש ארוך, יותר ממה שחשבתי.. מקווה שיעזור לך.
תודה רבה!! השקעת ממש!!מתואמת
יש פה טיפים שאני משתמשת בהם לפעמים - העניין העיקרי הוא שצריך גם כוח בשביל להפעיל אותם לסדר... ולפעמים יותר קל לי להשקיע את מעט הכוח שיש לי בלסדר בעצמי, פשוט...
אבל עודדת אותי שיש חשיבות חינוכית גם בזה שהם פשוט יראו שהבית מסודר! זה באמת מנחם אותי לדעת שזה לא רק סתם ויתור...
(ישיבות סדר וכאלה עשיתי כמה פעמים, וגם מבצעים. הועיל לתקופה קצרה...)
לכתוב סיפור זה באמת רעיון! האמת שיש לי איזשהו סיפור שהתחלתי פעם לכתוב בעניין (על צעצועים שמסדרים את הבית בעצמם אחרי שהילדים סירבו ) - צריכה לסיים אותו...
שוב ממש תודה! כנראה שבאמת הפרויקט הבא שאקח על עצמי (אחרי הפרויקטים בסדר וארגון הבית) יהיה חינוך הילדים לסדר...
זה בהחלט לא פשוט...בארץ אהבתי
הרבה יותר לעשות בעצמך מאשר לגייס אחרים שלא משתפים פעולה...

והאמת שאולי יש היגיון לעשות את הדברים דווקא בסדר הזה - קודם לשנות בעצמך, להשקיע ולעבוד כדי שהבית יהיה מסודר, והם יתחילו להתרגל ולהפנים לסדר החדש של הבית כל בוקר. ואז מתוך זה, ומתוך שהילדים יודעים שזה חשוב לך בגלל עצמך ולא רק בשביל לחנך אותם - אז את מגייסת אותם להשתתף.
ואז אולי אפשר גם להתייחס למימד של כיבוד הורים - הם שותפים לסדר כי הם יודעים שזה חשוב לך, והם מסדרים כדי שאת לא תצטרכי לעבוד קשה לסדר את מה שהם לא סידרו.

ואת אלופה שאת ככה עושה שינויים שדורשים כל כך הרבה השקעה, ומצליחה להתמיד וכבר לתכנן את הפרוייקט הבא!
תודה רבה!מתואמת
אני מקווה שבאמת יש עוד תקווה... כי כבר שנים אני משתדלת מאוד שיהיה סדר בסיסי בבית בסוף היום, ואולי הילדים פשוט כבר רגילים לזה...
העניין של כיבוד הורים לפעמים עובד עליהם, אבל אני לא אוהבת להשתמש בזה באופן קבוע, כדי שזו לא תהפוך למצווה מאוסה עליהם...
(ותודה על התמיכה ברצון להשתנות! באמת ב"ה אני בתקופה שיחסית "מאיר" לי לרצות לעשות שינויים והרגלים חדשים. אז אני מנסה לתפוס את זה לפני שיתמסמס...)
רק בקשר לסיפור~מרמלדה
קיים כבר ספר כזה בדיוק - "מי עוזר לאמא". זה היה הספר האהוב עלי בתור ילדה
אבל בטח כשאת כותבת בעצמך סיפור לילדים זה הרבה יותר מיוחד ומשפיע עליהם. בהצלחה!
כן, מכירה את הספר הזה מתואמת
הרעיון של הסיפור אצלי קצת שונה, במיוחד שהוא מבוסס על סיפור שכבר כתבתי בשבילם...
ובאמת יש ייחודיות בסיפור שאמא כתבה במיוחד בשביל הילדים
תודה!
אני ממש אוהבת את השרשורים שלך, וכ"כ מתחברתחרות
באה לעודד שלי לוקח הרבה יותר זמן לאפס את הבית בערב, ולכן פעמים רבות אכן לא מצליחה לסיים... וגם לא מצליחה לעבוד ברצף כי הקטנים מתעוררים באמצע וצריך לשבת לידם מחדש....
תודה מתואמתאחרונה
זה מעודד לשמוע שאני לא היחידה... אצלי ב"ה הם פחות מתעוררים בתחילת הלילה, אז אני כן יכולה לנקות ברצף. אבל זוכרת מוצ"ש אחד לאחרונה שהקטנה שלי התעוררה והקיאה שלוש פעמים די ברצף, ואז באמת לקח לי יותר משעתיים לסיים את איפוס הבית - ובאותה פעם הילדים דווקא עזרו... כי הייתי צריכה גם לנקות אותה ולכבס את הבגדים שלה...)
ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך