״כבר לא בת 20״,בואו נדבר על זה רגע 😃 (שרשור ההתבגרות הגדול)קמה ש.
בס״ד

1. איפה את מרגישה שהגוף כבר לא בדיוק מה שהוא היה?
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה?
4. האם הגיל מעלה בך חששות שקשורים לפן הגופני? מהם?
5. האם את מרגישה שהגיל משפיע גם על הנפש ועל תכונות האופי (לשלילה או לחיוב)? באיזה אופן?
6. איפה את מרגישה שהגיל דווקא מטיב איתך? מה הוא תורם לך? מה את הכי אוהבת בו?
7. אם היית יכולה להגיד משהו לעצמך בשנות ה-20, מה היית אומרת?
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״ 🙂

בואו תענו בהמוניכן 🤗🧡!
תשובותoo
1. הקמטוטים בפנים, הגב הרגיש שלי
2. מקבלת באהבה
3. לשקע בבטן
4. לא
5. לחיוב, פתוחה לחשוב ולנסות דברים חדשים
6. אני אוהבת את נסיון החיים שצברתי, את החלומות שהצלחתי להגשים
7. להיות יותר סלחנית עם עצמי
8. דרך החיים האהובה עלי ביותר היא דרך של ניסוי וטעיה, וכל פעם שאני טועה, במיוחד עם תוצאות הרות אסון, אני לוקחת החלטה לפעם הבאה, כדי לסלוח לעצמי על הטעות
כיף שענית! 🤗 ומאד אהבתי את התובנה שלך.קמה ש.

תשובותאור123456
1- לא יכולה לרוץ..לא נושמת אחרי שניה...אחרי ניקיון של הבית אני מוץשת ברמות על.
2.משלימה עםזה...אין ברירה
3.לא מתגעגעת לכלום..הספקתי ב"ה הרבה בחיים ושמחה עם זה
4.כן..פחד ממחלות ומקמטים
5.יותר בטוחה ושלמה עם החסרונות שלי
6.אין תינוקות אפשר לישון בלילה 😁 ..מבחינה כלכלית ב"ה התקדמנו מאד
7.שאפשר לחיות וטוב עם חרדות והתקפי חרדה...למדתי המון והתקדמתי בנושא
8.לא עןלה לי כרגע כלום
כיף שענית! 🤗קמה ש.

בס''ד

איזה יופי של דרך עשית ב''ה!

מנסה אף פעם לא חשבתי על זה...דיליה

1.מרגישה צעירה עדיין בגוף אולי ההריון קצת מכביד כרגע עדיין בהכחשה ומגישה בת 15..... (אז זה תשובה גם ל2...)

3. מתגעגעת לחוויה של הורות חסרת ניסיון ניסוי ותהיה התלהבות מכל דבר שהיום אולי מתקבלבבנאליות. מתגעגעת לזמן זהיינו רק אני ובעלי וילדים קטנים שיכולנו לעשות בסלון או בטבח מה שאנחנו רוצים ולא צריכים לרוץ לחדר בשביל כל נשיקה קטנה

4. וואו אני רחוקה מזה עדיין.

מבחינתי הגוף מתחיל לדבר רק בגיל 70.... אימא שלי הייתה קופצת בערך עד לפני 3-4 שנים...

5. נפשית אני יותר רואה התבגרות ושינוי בעיקר שפחות נבהלת מכל מיני דברים....

6. הרבה זמן לא חשבתי על הגיל שלי רק רואה איך הילדים גדלים... מאמינה ששינויים מתרחשים לא בטוח ששייכים רק לגיל.

עם זאת נראה לי שבגיל 30 מגיעה איזה רגיעה מקטע של איך העולם רואה אותי ויותר עסוקה בפיתוח האישיות.. מגיל 40 אני עדיין מספיק רחוקה מלתת תובנות....

7. הייתי מבטיחה לעצמי שאהיה בסדר, ואהיה נשוא הוגם יהיו לי ילדים בעזרת ד' זה ממש בגיל 20 כי התחתתי ב21... בשנות ה20 אמרתי לעצמי שכדאי לי ללמוד מקצוע כי לא ארצה להישאר במקצוע הקודם שלי יותר מידי זמן וזה מה שעשיתי... זה היה נכון

8. אני עובדת עם אנשים מבוגרים, כמעט שנה שאני שם. ולמדתי שאף פעם לא מאוחר לעשות שינוי. ותמיד יש הזדמנות שנייה בכול מיני תחומים,

בשעה טובה!! 💛 ממש הדהמת אותי שאף פעם לא חשבת על זה!קמה ש.

בס''ד

איזה כיף לך שזה לא מעסיק אותך ושאת מרגישה בת 15!!! ונשמע שיש לכן גנים טובים במשפחה , ב''ה! 

שמחתי ממש לקרוא שאת שמחה עם הבחירות שעשית, זה כל-כך חשוב...

והתובנה בסוף מקסימה. רוצה לפרט? (מה הכוונה מבוגרים? זקנים? ואיפה את רואה שאפשר לעשות שינויים גם בגילאים האלה? זה מעניין...)

אני עובדת עם אנשים בני 70 פלוסדיליה

ולומדת שכל אחד מהם יכול לעשות שינויים.

לא כולם במקום של לעשות שינויים בטח שלא גדולים.

אבל יש לנו משהו למשל פתאום אחרי שיצא לפנסיה החל לגדל בעלי חיים מעניינים (תוכים, וחתולים שחפשו בית)

עוד משהי שהתחילה קורס כתיבה יוצרת וכתבה ספר ביוגרפיה מרתק, לא פרסמה אותו אבל לבני משפחתה... 

ועוד.

אז זה לא גיל להתחיל ליודי רפואה אבל בהחלט בכול גיל אפשר לעשות דברים מדהימים.

ואגב למחרת שעניתי על הסקר ישבתי עם המנהלת שלי לאיזה התייעצות אז היא אמרה לי קודם כל אני רוצה לומר לך שאתמול ראיתי אותך רצה לאוטובוס לא הבנתי מה זה האישה בהריון שרצה ופתאופ ראיתי שזה את. אז אנא תשמרי על עצמך חחח....

מגיבה כדי להגיב בהמשך בעז"השלומצ'
מחכה לתשובה שלך 💛 (אבל זוכרת שיש לך שבוע עמוס, אז בזמנך...)קמה ש.

לא שכחתי בעז"ה בחמישי. השאלות (והתשובות) רצות לי בראששלומצ'

הבטחתי ולכן אקיים שלומצ'
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

💕💕💕מיואשת******
איזה כיף שקיימת 🤗🤗🤗קמה ש.
בס״ד

איזו חמודה את עם השיער הלבן!

לגבי 1 - אני רוצה לעודד. חברה שלי שמבוגרת ממני בכעשור סיפרה לי עד כמה היא מרגישה יותר חזקה בגוך עכשיו מאשר כשהיא היית מטופלת בילדים קטנים. אני מאמינה שהרבה מממה שאת מרגישה (וגם אני) הפיך. זה דורש טיפול, עבודה והכל אבל אני מאמינה שזה אפשרי. לא נחזור להיות בנות 20, אבל אפשר לשפר בהרבה כל מיני דברים, כולל היפרדות בטנית. לי השיחה הזאת פשוט נתנה כנפיים והעבירה אותי ממקום של יאוש ופחד למקום של תקווה וחזרה לעבודה.

3. ריקודי עם והופעות - מקסים! תיאור מלא חיים, את נשמעת כיף של בחורה ממש!

4. מבינה. שה׳ ישמור אותך ואת כולנו בבריאות איתנה, בגוף ובנפש בע״ה ♥️🙏🏻

״הזמן מסדר כמעט הכל״ - כמה, כמה נכון!

7. חיבוק גדול גדול. נגעת בי ממש. ♥️💔

שבת שלום אהובה!!! 💐
את משהו משהושלומצ'
מעתיקה מפוסט של מישהי:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

קשה להגיב על הכל...אור לציון
אבל בתור אחת שלא עושה ספורט כ'כ אני מרגישה שהגוף שלי חורק.. שקשה לי יותר לזוז. נראה שהצרות
של הסימפיזיוליזיס לא עוברים לי מההריון של לפני שנתיים. נתקעתי איתו.
אה... וגם השיער שלי מלבין ,😱
אבל יותר מהכל אני מתחילה לחשוב על מוות. של ההורים שיחיו של ההורים של בעלי.. כל השינויים שעתידים להגיע כשמגיעים לגיל ה 40..
הפחד הזה שאת כבר לא הילדה של ההורים אלא את מי שדואגת להם ומטפלת בהם. הקשר של הנכדים הקטנים אל הסבים הוא כ'כ אחר ממה שהיה עם הגדולים שזה עצוב לי..
5. כן אני חושבת שהגיל מראה לי בעיקר שלא צריך להבהל מכל דבר ויש נטייה לדברים להסתדר לאורך זמן.
7. ללמוד משהו מועיל באוניברסיטה ולא פסיכולוגיה....
''יש נטייה לדברים להסתדר לאורך זמן'' - מקסים ממש 💛קמה ש.

בס''ד

איזה כיף שהגבת!

אני מקווה שהגוף יתאושש בסופו של דבר מהסימפיזיוליזיס! 🙏🏼🙏🏼

ומזדהה עם התחושות לגבי ההורים שלא נהיים יותר צעירים. שה' ישמור עליהם בבריאות איתנה עד 120!

מאיזה גיל מותר לענות?😆משמעת עצמית
33 נחשב?🤭
חמודה את ❤️ מהגיל שמזדהות עם הנושא של השרשור 😉קמה ש.
בא לי לענות...אל הלא נודע
בעיקר בפנים. העור שלי ממש יבש ומתקמט מהר.
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))מצד אחד- מקבלת ומשלימה. מצד שני... מבאס אותי. ואין לי סבלנות להשקיע יותר מידי בטיפוח אז גם מבאס אותי שאני לא עושה מספיק בשביל המראה שלי.
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה? לילדה שבתוכי. מזמן לא פגשתי אותה
4. האם הגיל מעלה בך חששות שקשורים לפן הגופני? מהם? בעיקר מלהיראות זקנה בלה טמקומטת הרבה לפני שאני ארגיש שהרווחתי את זה ביושר...
5. האם את מרגישה שהגיל משפיע גם על הנפש ועל תכונות האופי (לשלילה או לחיוב)? באיזה אופן?
לגמרי!! קודם כל לחיוב. אני יותר מאמינה בעצמי, יותר מחוברת לעצמי, יותר בטוחה. מצד שני- אני מרגישה שמשהו בי נהיה קצת ציני וביקורתי כלפי כל מיני דברים וזה לא כיף לי... מתגעגעת לחלק בתוכי שהוא ותר קליל וילדי, שיודע להינות מהדברים הפשוטים.
6. איפה את מרגישה שהגיל דווקא מטיב איתך? מה הוא תורם לך? מה את הכי אוהבת בו? נראה לי עניתי על זה בשאלה הקודמת...
7. אם היית יכולה להגיד משהו לעצמך בשנות ה-20, מה היית אומרת? לא לדאוג. הכל בסדר והכל מגיע בזמן שלו. (גם לעצמי של עכשיו אני צריכה להגיד את זה...)
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״ 🙂 שזה ממש מגניב ההתפתחות הזו שמתרחשת. כשנותנים לעצמנו לגדול זה פשוט קורה. ואין כמו תמיכה של אנשים אהובים. זה חמצן.
כיף שענית! 🤗קמה ש.

בס''ד

וואו, לילדה שבתוכך... אני חושבת שאני יכולה להזדהות, באופן מסוים.

אמרתי לבעלי לפני כמה ימים שאני מרגישה שאני הופכת להיות אמא ''הורית'' כזאת, שלא חשבתי אי פעם שאהיה כזאת... זה קצת מטלטל אותי ואני במחשבות עם עצמי מה אפשר לעשות עם זה כי אני לא לחלוטין אוהבת את זה. אני לא יודעת אם לדבר כזה התכוונת, אבל ככה מה שכתבת פגש אותי... מאחלת לך ולי ולכל מי שהזדהה שנצליח לגעת בחזרה לנקודה התמימה הזאת...💛

ואיזה יופי של אמירה, שהכל מגיע בזמן שלו... 

בא לי גם לענותזמני לשליש1
בעיקר בשומנים בצדדים, הסימני מתיחה, קצת ירכיים ושאר אברי הגוף שגדלו ולא חזרו למידה המקורית שלהם.
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))
מתבאסת בעיקר. אחרי תקופה ארוכה ללא ספורט.. כרגע אין לי תירוץ. פשוט אין לי כח.. אבל מקווה שיום אחד אחזור לעצמי.
לבטן השטוחה
כן, בעיקר פחד מהשמנה, שערות לבנות..
בנפש אני יותר מתונה ממה שהייתי בעבר, מצד שני הנסיון חיים שלי גרם לי להבין כמה אני צריכה להיות בלחץ קצת מתנגש. לא יודעת.
קצת יותר פרופורציות. יותר נסיון.
חבל על הדמעות והחרדה המיותרת.
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״
משתדלת לחיות כל יום כאילו זה יומי האחרון.
איזה כיף שהגבת יקרה ,לא ראיתי אותך בפורום הזה עד עכשיו 🤗קמה ש.

בס''ד

אולי היית ופספסתי... בכל מקרה כיף שכתבת! 💛

תובנה חזקה ונכונה כל-כך!

מזדהה לגבי הגוף, וזה תמיד שאלה כזאת בשבילי, האם יש למה לטרוח בכלל כדי לנסות ''לחזור לעצמינו'' או שעדיף לעבור להשלמה וזהו? אני איפשהו בין לבין כרגע. 

מתוקה שאת זמני לשליש1
קשוח לי בפורום השני. למרות שזה האוטומט שלי להכנס לשם.. הלוואי שאחזור לשם. ושיהיה ארוך ומשעמם. בינתיים לא בכיוון

אני משתדלת לחזור למה שהייתי בין הריונות.. בשבילי בעיקר. להרגשה.
כרגע אני במצב די קשוח מבחינת ה"בין הריונות" כי לכאורה עברתי הריונות אבל לא באמת. אולי כן באמת. לא יודעת. אני מרגישה הכי שמנה. יותר מאחרי לידה.. ואין כ"כ מצב רוח וחשק להשקיע בזה :/

ברור לי שיגיע יום שאשלים עם זה.
מקסים שבאת לכאןדיליה

בטוחה שתפיקי פה מלא

והשהות שלך תוסיף לנו.

איזה כיף שיש ב"ה ילדים בריאים בבית.

מקל על הקושי אני מניחה.

אבל לאבד 2 הריונות מתקדמים זה לא פשוט.

זוכרת אותך כל הזמן היינו אמורות ללדת ביחד. 

מקווה שתצליחי לקחת מהתקופה הזו משמעויות להמשך החיים.

אהובה, סליחה סליחה שמגיבה רק עכשיוקמה ש.
מעתיקה מפוסט של מישהי:
פורסם בכיכר השבת:

שימחת ❤זמני לשליש1
עונה ומזמינה את כל מי שמרגישה קשורה לענות גם 😎קמה ש.

בס''ד

1. אני מרגישה שהגוף חלש יותר כזה, ורידים, עור הפנים וכמה קילו שהשנים הוסיפו לי... 
2. בגדול עדיין מנסה להאבק נגדם, לפעמים עם יותר נחישות, לפעמים עם פחות... מתלבטת אם זה שווה את המאמץ או לא. כרגע נוטה לכיוון שכן, אבל בלי להשתגע...
3. לתחושה הזאת שאני חזקה ממש, סוג של ''כל יכולה'' (כמו שהרגשתי בתור צעירה), שאני יכולה לא לישון לילה שלם, שאני יכולה לצום בכיף, יכולה להרים בלי סוף, יכולה לעשות דברים ספורטיביים ממש...
4. אני מפחדת מלהגיע לאיזושהי כבדות כזאת של הגוף שכבר לא אוכל להחזיר לאחור. שכבר ממש לא אוכל לרוץ יותר וכאלה.
5. הגיל הקנה לי רוגע וביטחון, בהשוואה למה שהיה פעם. מאידך אני מרגישה שמשהו בי נהיה קצת עייף-זקן פתאום, ואני לא אוהבת את זה.
6. אני הכי אוהבת את מה שהשנים האלה הקנו לי - הקמת משפחה ב''ה. וגם את הפרספקטיבה שיש לי היום. הרגשה שהחיים יותר מורכבים, יותר עדינים, יותר עשירים ויותר טובים ממה שחוויתי פעם.
7. וואי וואי... שאני אהיה בסדר, שאני אמצא את מקומי בעולם הזה (זה בתנועה, כן? ובמובן מסוים זה חיפוש של חיים. אבל ברמת החוויה זה משהו הרבה יותר שליו ממה שהיה אז), שאני אתחתן ואזכה לילדים משלי, שאני אצא מהדיכאון ושעוד יהיה לי טוב מאד. ששווה להמשיך. 
8. זה מדהים אותי איך לכל שלב יש יתרונות וחסרונות. אני ממש מרגישה איך ה'דעיכה' הפיזית (אולי המילה קצת דרמטית מדי, אבל הבנתן) עומדת כנגד הרווח העצום במישורים אחרים, כמו משפחה, בגרות וחכמה שהגיל והניסיון מקנים לאט לאט...

מי שעוד לא הגיבה, אשמח לקרוא אתכן!!! 😍

לא מתייגת אבל בהחלט חושבת על כל מיני נקיות שאשמח לקרוא את תשובותיהן!

כתבת ממש יפה. מזדהה עם הרבה💕מיואשת******
אמנם בגיל אני צעירהחדשה ישנה
אבל ממש מרגישה כבר לא מה שהייתי,לא בכוחות ולא במראה 😔
הכוחות זה בעיקר מהלידות.
ממש כמו שכתבת, קמה ש. , שהייתי 'כל יכולה': לא לישון, לצום בקלות, ללכת מלאא מרחקים... עכשיו אני מדלגת על ארוחה אני רועדת...חחחח 🤭

וגם, ממש מרגישה שהתבגרתי, בקטע שאין לי סבלנות למקומות לא נוחים. פעם הייתי מה זה זרמנית, אני עדיין משתדלת, אבל לא בא לי בקלות.למשל, לישון במיטה לא נוחה, או למשל להתארח אצל אחרים, פעם היה לי ממש כיף, עכשיו אני כבדה ומחכה לבית שלי החמוד, להתפרק על הספה, ולהסתובב עם בגדים נוחים... צריכה את הפינה שלי..
התארחנו באיזה מקום בשבת ולא יכולתי לשאת את הג'יפה שהייתה שם. ממש השפיע עליי נפשית. והרגשתי כ''כ זקנה 🙊

המראה בפנים, נושא רגיש כי אני מרגישה שאני נראית חמש שנים יותר ממה שאני וזה ממש מבאס.
תודה על ההזדהות ותודה שהגבת וענית! ❤❤קמה ש.

בס''ד

לגבי האירוח במקום לא נקי - ממש יכולה לדמיין סיטואציה כזאת על עצמי...

חיבוק על התחושות המוכרות! אני מקווה שאת מפיקה גם טוב מהזמן שעובר. אם תרצי לשתף גם לגבי זה, בשמחה רבה!!

למען האמת, אני לא כל-כך משקיעה תשומת לב בשינויי הגוףמתואמת
(אולי כי מעולם לא ייחסתי לו חשיבות? לא הייתי מהנערות ששמות לב יותר מדי לבגדים שהן לובשות, ועוקבות אחרי כל גרם שהשתנה במשקלן...)
ההתקדמות בגיל בעיקר מפחידה אותי מבחינת ה"הספקים": עוד חמש שנים אהיה בת 40, וזה גיל שלכאורה אמורים להיות כבר עם כיוון יציב בחיים ועם רזומה מכובד בנשוא המקצועי. ואני לא יודעת אם באמת אהיה כך... ובכלל, מרגישה הרבה פעמים כל-כך ילדה בנפש שלי...

בכל אופן, מהצד הגופני: אני כן מרגישה שההיריונות האחרונים שלי, שאחרי גיל שלושים, היו קשים יותר מהקודמים. אבל אני לא יודעת אם זה קשור לגיל או למספר ההיריונות ב"ה...
גם שאר השינויים שנהיו לי בגוף (כמו ההשמנה, סימני המתיחה, הכבדות באופן כללי) כנראה נובעים בגלל ובזכות ההיריונות. אין לי עניין להילחם בהם (אלא אם כן הם מגיעים למצב של חולי), ובאופן כללי לא מייחסת להם יותר מדי חשיבות.
כן יש לי לפעמים מחשבה כזו שהלוואי שהייתי יכולה להתנתק מהגוף שלי ולעסוק כל היום רק ב"רוח"...
אני ממש מזדהה איתךדבורית
לגבי החשק הזה להתנתק מהגוף ולעסוק רק ברוח. אני גם כזאת. ממש. לכן היום האהוב עליי ביותר הוא יום כיפור.... סוף סוף מנוחה קצת מהתחזוק האינסופי של הגוף
הו, הלוואי שהייתי בדרגה שלך...מתואמת
לי בכ"ז קשה ביום כיפור בלי לאכול
אבל כן, הלוואי באמת שלא היה בכלל את הצורך הזה לאכול... ועוד יותר - את הצורך להכין אוכל...
אני בכלל לא בטוחה שזו דרגה גבוהה, להיפךדבורית
הקדושה מגיעה בכוחות נפש וגוף יחד
כשהגוף משמש לקודש
אני נראה לי קצת דפוקה בקטע הזה
נכון... גם אני דפוקה בזה, מסתבר...מתואמת
הלוואי שנדע לעבוד על עצמנו גם בקטע הזה...
איזה כיף שענית גם את! ואשרייך על כל שאת לא מאלהקמה ש.
בס״ד

שמוטרדות מכל שינוי גופני. זה נשמע הרבה יותר כיף לחיות ככה 💗

יכולתי להתחבר למה שכתבת על הכיוון המקצועי, במידה מסוימת לפחות. אמנם יש שני תחומים שמעניינים אותי מאד ושאני ב״ה עוסקת בהם, אבל מכיוון שאני בעיקר בבית אני מרגישה שלא צברתי את הניסיון (וגם לא את ההכנסות, פנסיה וכו׳) שהייתי ״אמורה״ לצבור בגיל הזה. זה לא ממש מפריע לי ביום יום ואני די שלמה עם הבחירות שעשינו עד היום אבל פה ושם זה כן מעלה דאגות קצת - האם הכל יהיה בסדר מההיבט הזה וכו׳. שה׳ ישלח לכל אחת את כל הברכות הרוחניות והגשמיות 🙏🏻💗
טוב, נשברתי😂קופצת
אני "חלונות" לשעבר...
בחיי שלא מבינה איך אתן מחזיקות מעמד עם להיות פעילות בפורומים + ניהול בית
אבל יאלה, פתאום התחשק לי לענות גם. מקווה שאחזיק מעמד עוד קצת בפורומים...

הכוחות הפיזיים ממש לא כמו פעם. מאוד מרגישה את זה בקטע שאני צריכה שיהיה לי נוח, אם פעם ישנתי באוהל על האדמה/החוף - היום אין מצב. לא נוח לי/כואב לי הגב וכו'...
לגבי הנראות החיצונית:
האמת שזה ענין שמעסיק אותי מאוד. ב"ה כל חיי אני נראת ממש טוב בלי להשקיע הרבה. זה אומר שבתחום הזה כמעט ולא עושה עבודה של קבלה ואהבה עצמית (אם כי במחשבה שניה זה לא מדויק.. יש לי חברות שנראות מיליון דולר ולא עפות על עצמן בכלל...)
בקיצור. אני רגילה לאהוב את עצמי, והחלום שלי זה לאהוב את עצמי גם בגיל שבעים! חלום!
ואני כ"כ רואה בחוש שמה שאת מרגישה ומשדרת - זה מה שאת מעבירה החוצה וזה מה שיחשבו עליך! רואה חברות מבוגרות בעבודה ששונאות איך שהן נראות ומתמרמרות על כך - וזה אשכרה משפיע על הנראות שלהן או לפחות על איך שהסביבה רואה אותן. ויש נשים, מבוגרות לא פחות. שעפות על עצמן בעוצמה גבוהה - והן כ"כ יפות! באמת יפות! אני מסתכלת עליהן והן נראות לי יפות בדיוק כמו צעירה דוגמנית בת עשרים - ואפילו יותר מכך! כי מלווה לזה נופך אישיותי עוצמתי כ"כ!
בקיצור, ממש מקווה להיות כזו... לאהוב את עצמי בכל גיל - הנראות וההרגשה כבר יסתדרו מאליהם...

הכי מתגעגעת אולי לתמימות הזו של גיל עשרים.

ההתבגרות מביאה איתה כזו גדילה רגשית שמרגש אותי עד דמעות לחשוב על זה! אחת ההנאות הגדולות זה להבין תובנות חדשות. לגלות עומקים חדשים בנפש, לפתח מודעות... - זה מדהים! ו(אצלי לפחות) - זה לא היה קיים בגיל עשרים!
מהבחינה הזו אני אפילו "מחכה" בהתרגשות להתבגר יותר - כי אם כ"כ כיף לי מחשבתית ורגשית עכשיו - כמה כיף יהיה לי בגיל שישים?!

אם הייתי יכולה להגיד לעצמי משהו בגיל עשרים: נראה לי הייתי פשוט מחבקת את עצמי חזק ולוחשת לעצמי באוזן - את לא מבינה כמה טוב מחכה לך! (זה לא היה ברור לי בכלל אז...)

החיים האלה, מה אני אגיד, מסע מרתק! אני אוהבת לחיות ומקווה שהתשוקה הזו תישמר לי כל החיים.

וואו! איזה כיף היה לי לחזור לפרוס את הגיגיי
נחמד שחזרת oo
חחחח נלחצתי לקרוא את המילה "חזרת"קופצת
ואף פעם לא הפסקתי לקרוא!
פשוט ראיתי שיש הבדל תהומי בין רק לקרוא לבין להיות פעילה - מבחינת כמה זה שואב אותך...

וקראתי אותך בשרשור של "שחרור אחריות" - והנהנתי בראשי לכל אורכו. ממש מסכימה עם דרכך.
תודה לךoo
אשכרה חשבתי עלייך אתמול. אם הכל בסדר איתך..אחתפלוס
איזה נשמות אתן!קופצת
תודה ממש לכולכן❤️
ממש כיף, בדיוק חשבתי שאת חסרה...מטילדה
נכון!מכחול
הייי שלום לך!! ממש חסרת!רקלתשוהנ
יאאאא כמה הפתעת ושימחת! היית כל הזמן במחשבות שלי!קמה ש.
בס״ד

ואיזה דברים מקסימים כתבת, ממש. התפיסות שלך כאלה בריאות. ומה שכתבת בסוף - זה ריגש אותי. זה מאד דומה למה שהייתי אומרת לעצמי. ❤️

ברוך שובך! (כפעילה, לפחות מדי פעם)
איזה נשמה את! תודה❤️קופצת
ככ הרבה פעמים ניסיתי לענות ולא הצלחתי לסיים.. ננסה עכשיודבורית
הרבה. בעיקר בשיניים. אחת כבר הלכה. והעור של הפנים.
אבל מצד שני, יש גם דברים טובים. מערכת החיסון שלי היום הרבה יותר טובה משהייתי בת 20. הייתי חולה פעם הרבה הרבה יותר. וגם הייתי חלשה יותר מסוחרחרת יותר מאשר היום.

2. איך את מקבלת את השינויים האלה? בהכחשה בעיקר, אני ממש מפחדת להישאר בלי שיניים 🤭
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה? לבגדים במידה או 2 פחות. פשוט יותר קל להתלבש במידות קטנות.
ואני מתגעגעת לפעמים לחלומות שהיו לי בגיל 20. ה
כל האפשרויות היו פתוחות היה אפשר לחלום בגדול, בענק
מפחדת להישאר בלי שיניים כמו שכתבתי
מפחדת מהורידים שתופסים תאוצה
אווה. משפיע מאודדדד
דווקא השינויים בתחום הזה מבורכים
מזדהה ממש עם מה שאת כתבת
החיים הופכים להיות מאוזנים יותר, עדינים יותר, התפיסה לא רק בשחור ולבן, יש הבנה של מורכבות, יש הרבה יותר כלים להתמודדות לשיח בריא לתקשורת, חוסן פנימי

תורם לי בעיקר בחוסן הרגשי
בתובנות החיים
בתיקון המידות
בהרחבת הכלים של האמונה
אמאלה
הייתי אומרת לעצמי כל כך הרבה
בעיקר הייתי שולחת לעצמי מנה גדושה של ענווה

הם גדולים עליי כרגע, אין לי תובנה
כרגע משתדלת להקשיב
לבלאגן הזה ששוצף לי בראש ובלב
ולהרגיש את יד ה' מחבקת אותי
גם ככה, גם כשקשה
דבוריתוש, כיף לי שענית!!קמה ש.
בס״ד

הזדהות גדולה לגבי הוורידים. וחיבוק גדול לגבי השיניים ❤️, הלוואי וזה יפסיק כאן / שיימצא פתרון טוב.

וזה שציינת שמערכת החיסונית שלך חזקה יותר - כיף לגלות שיש פלוסים גם ברמה הגופנית ב״ה. זה מנחם ומרגיע!

לגבי 7 - ממש מה שהייתי עושה עם עצמי בגילאים 15-16-17 😅.

לגבי 8 - ממש שמחתי לקרוא שאת מרגישה הרבה יותר טוב ב״ה. את מהממת ❤️
עונהסבלנות 12
1. הגוף כבר לא מה שהיה - הרבה עודפי שומן ברמה שלדעתי כבר לא בריאה. הכח לא מה שהיה (חייבת להתחיל לעשות התעמלות). הורמונלית - תופעות של גיל המעבר (קיבלתי ממש מוקדם מסיבה רפואית)
2. מקבלת את עודפי השומן, פחות מפריע לי. כן מפריע לי שאין לי כח ובזה אני מתכוונת להילחם ולהתחיל להתעמל. לגבי התופעות של גיל המעבר, מבואסת, מנסה להתמודד אבל מקבלת שהרוב לא בשליטתי.
3. לא יודעת אם הכי הרבה, אבל מתגעגעת לחלק מתופעות לוואי של ההורמונים לפני גיל המעבר
4. הגיל לא מעלה בי חששות בפן הגופני (אבל עברתי הרבה מהבחינה הזו בחיי הצעירים)
5.בוודאי הגיל משפיע על הנפש - הרבה יותר בגרות, נסיון חיים, שלווה. וכן, קצת בדידות כי אין לי זמן ואין את מי לשתף בתחושות.
6. הגיל מיטיב איתי מבחינת נסיון חיים, תובנות לחיים ועבודה עצמית.
7. להתאזר בסבלנות. לכל זמן ועת לכל חפץ.
8. תובנות על הדבר הזה שנקרא חיים - להודות על כל נשימה ונשימה כפשוטו
את סבלנית כמו הניק שלך נכון?מיואשת******
יש משהו נורא רגוע ומקל בתשובות שלך
איכשהו אני קוראת אותך ונרגעת כזה
איזה מתנה 💕
אפשר לשאול למה התכוונת בתשובה 3? או בפרטי אם מתאים לך
הלוואי... עבודת חיים שליסבלנות 12
מאז שנולדו הילדים הרגשתי שאני זקוקה לטון של סבלנות - מתפללת על זה מחליטה ביו"כ שעל זה אני עובדת... כך כל הזמן בערך...
דווקא מעודד אותי לשמוע שאני נשמעת רגועה, כנראה שבמשהו כן הצלחתי קצת... הלוואי....
ולגבי הפירוט לשאלה שלך אשלח באישי
ממש אשמח אם תוכלי לשלוח גם לי..באר מרים
איזה כיף שהגבת, סבלנות 💗קמה ש.
בס״ד

מזדהה עם 5 - החברות שלי מפוזרות בארץ וזה נהיה כל-כך מורכב להיפגש. עיקר הקשר בווצאפ וזה מדיום שהוא טוב ומבורך, אבל זה לא אותו דבר. האמת היא שזאת אחת הסיבות שכ״כ רציתי שהפורום הזה ייפתח.

חיבוק על כל ה״הרבה״ הזה שעברת בחיים מבחינה גופנית!
ואני מקווה שתצליחי להתחיל להתעמל כמו שאת רוצה. המון הצלחה!!! ההתחלה קשה, אחר-כך זה נהיה הרבה יותר קל (לא רק מבחינת השרירים, אלא בעיקר מבחינת להצליח להכניס את זה לשוטף).

כמה את צודקת, וכמה צריך להודות על הכל. תודה שכתבת את זה ❤️
כבר כמה ימים אני ממש מחכה לענות על זה!!! מיואשת******
אף
פעם לא הייתי רקדנית או ספורטיבית או מאד רזה… מרגישה שאני מתמודדת על אותם דברים רק הכל קצת קשה יותר. מה שמאד השתנה לרעה זה כאבי ידיים כתוצאה מעבודה במחשב לא ממש קשור לגיל

פיגמנטציה!!! אההההה זוועת עולם ואשתו. נושא לשרשור אחר.

2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט )
הרבה קבלה, קצת צער לפעמים משתדלת לא להפנות את המחשבות לכיוון של- אם היית בת שלושים ורזה הייתי יכולה כך וכך. לא בריא ומיותר. לפעמים קורה. שוין

באמת באמת? לחוסר עול הכלכלי. כשלא היתה לי משפחה לא היה לי עול. לא היה צריך לדאוג מכסף, אבא ואמא דאגו לחיים, לא היו לי הרבה דרישות.. עם השנים אני רוצה יותר ויש המון שאני רוצה לתת למשפחה ויוצא שהרבה מבחינה כלכלית אני מוותרת על דברים שאני רוצה כדי שיהיה לי לחסוך לילדים.
מתגעגעת לזה שלא צריך לחשוב על אף אחד חוץ ממני. אנוכי? לא נורא. מותר לי.

אלצהיימר חדמ״ש. נכון זה לא חשש ״קרוב״ אבל וואללה זה הכי הכי מפחיד. חבל שאין המתת חסד הלכתית למצב הזה.
בפן הקרוב יותר, נו, שומן וסכרת וכאבים שונים וכאלו. כיף להתבגר הכל מתפרק 😆
וגם חוסר היכולת לשאת הריון וללדת שאני מנסה להשלים איתו מדי פעם מזנק עלי מהחושך וגורם לי לרצות למות מצער. אבל רב הזמן אני בסדר.

וואי בטחחחח!! הרבה הרבה יותר רגועה. אבל הרבה הההה. !!!
הבלאגן הרגשי. זה שלקחתי כל דבר ללב בעוצמה שלוש מאות. להגיב מהבטן ולא מהראש
לא מושלמת היום בשום צורה כן? אבל נגיד אם הרצוי הןא לספור עד עשר, פעם לא הייתי מצליחה לספור עד אחת, והיום אני סופרת עד חמש. יש לא מעט מקום לשיפור אבל הרוגע הנפשי וההבנה שלא כל פיפס הוא סוף העולם ופרספקטיבה של שנים על נושאים כמו הורים, משפחה, אישות, זוגיות משנים לגמרי את המבט.
יופי. יצאתי תרחית על!
🙈🤭

אני מרגישה בת 15 מהרבה בחינות. אולי כבר פחות בא לי לעשות טרקטורונים נגיד. אבל לפעמים ברור לי שהילדות שלי מגלות יותר אחריות ממני. מביך.
הגיל עשה לי טוב בקטע הנפשי כמו שכתבתי למעלה. אבל זה לא אומר שאני לא מרגישה קצת זקנה, ושלא בא לי להיות שוב אנרגטית בגילאי העשרים שיכולה להרים מסיבות ואירועים ולרכוב על סוסים.
אני אוהבת את זה שאני לא מפחדת כל כך מאנשים אחרים, שאני מרגישה שווה להם(בעבודה) ויש לי ביטחון עצמי היכולות שלי ובמה שאני שווה ואני לא מרגישה כל הזמן שאני לא טובה מספיק וכאלו. (קצת, לפעמים, אבל בגדול אני בסדר עם עצמי)

תסעי לחול לשנה לפני שיש לך ילדים ותעשי טיול ענק בעולם.
קחי חופשת לידה ארוכה יותר. מינוס של עשר אלף אפשר לסגור אבל חודשים ראשונים עם הילדה אי אפשר להחזיר. (מן הסתם למי שיש עשר ילדים זה לא הגיוני אבל לי כן)
ילדים זה לא דבר מובן מאליו
הורים זה לא דבר מובן מאליו
תעריכי ותשמרי על שניהם ועל הקשר איתם.

תפסיקי להשוות בעלים של חברות. זה משהו של נשים צעירות ואיזה הרסני זה . קיבלת מה׳ את מה שהכי הכי הכי מתאים לך! תשמחי מכל מה שאין לו בדיוק כמו מכל מה שיש לו, כי מה שאין לו פשוט לא טוב לך. כמה שאני מעריכה את זה היום

יקרים מאד

(יופי. יצאתי ממש זקנת השבט קשישה טרחנית. הצילו. )
נהניתי לקרוא ❤️❤️לפניו ברננה!
תדעי לך, שאני (בת 25, כמעט עדיין בת 15, לכן לא עניתי על השרשור 😅) מחפשת נשים כמוך עם ניסיון ופרופורציות על החיים ונהיית חברה שלהן.
ולא מרגישה שהם זקנות, רק מרגישה שיש לי כל כך הרבה ללמוד מהן ומהחוכמה שלהן. על סמך התשובות שלך, נראה לי נעבור דירה שוב ונגור לידך כדי שאני אאמץ אותך בתור חברה.
ובכלל מהתגובות שלך לא מרגיש שאת קשישה.. 🤔
חמודה את, תודה רבה! בואי בואי ❤️מיואשת******
גם אני רוצהההההה😘אחתפלוס
תבואו! אני פההההה ❣️😍מיואשת******
את יודעת למה הכי התחברתי, נכון? ❤שלומצ'
❣️❣️❣️❣️❣️❣️מיואשת******
באנו חושך לגרש…. 💔❣️
מיואשת אני ככ שמחה שהגבת!! 💕קמה ש.
בס״ד

ממש שימח אותי שכתבת גם ושיתפת.

ויש גם חלקים שממש נגעו בי ללב, ורציתי מאד להגיב אבח לא יכולי מיד ❤️

וואו הלוואי ויימצא לך פתרון לכאבים בידיים!!!!!! נשמע לא קל! (וגם לפיגמנטציה, אם זה חשוב לך, אז מקווה יחד איתך!)

לגבי 2 - את כל-כך צודקת. זה לא מאד קל להפסיק להשוות למה שהיינו, אבל זה מאד נכון....

לגבי 3 - זאת בהחלט תשובה מקורית, אבל היא כל-כך נכונה. זה באמת מטורף להיות כל הזמן במקום של דאגה (לא רק דאגה של חשש, אם כי גם זה לפעמים, אבל התכוונתי ל״לדאוג לאחרים״). זה שואב כל-כך הרבה משאבים... וזה נון-סטופ ואין חופש אף פעם. וב״ה על כל מה שיש אבל מאד הבנתי ויכולתי להזדהות.

חיבוק גדול לגבי 4 ♥️💔. ממש קראתי ו״הרגשתי״ אותך.
אלופה שרוב הזמן את בסדר. שימחת אותי עם המשפט הזה.

5 - הזדהות ממש!

8 - יקרים מאד במובן העמוק של זה? או הפיננסי?

♥️♥️
במובן העמוק! 🤦🏻‍♀️❤️מיואשת******
לא חשבתי אפילו שזה עלול להתפרש כמשהו פיננסי
😯

ותודה על התגובה היפה ❤️
רב הזמן אני בסדר … כן. לפעמים מתפרקת ממש.
איזה סקר חמוד😊אם_שמחה_הללויה
בריצות ובקפיצות, כאב עמום מדי פעם בפרקי יד, קמטים קטנים מסביב לעיניים.

יש לי תקווה שעוד לא הכל אבוד ויש לי רצון גדול לחזור לכושר🙂
ואת הקמטים/ פגמנטציה מקבלת באהבה גדולה❤ זה מזכיר לי שעברתי הריונות וגם שחייכתי הרבה. ועדיין אוהבת ללמוד על טיפוח ולנסות על עצמי.

3. למה את מתגעגעת הכי הרבה? לשיחה קלילה עם חברות ילדות על כוס קפה, היום כולן מדי עסוקות. לחיבוק של אמא סתם ככה באמצע היום.

מנסה לא לחשוב על זה ובעיקר להתחזק שהרבה תלוי בי.

לחיוב: נהייתי אמא במלוא מובן המילה. יש לי כוחות מיוחדים שלא היו לי קודם וככל שילדים גדלים אני גודלת יחד איתן ויש לי תובנות חדשות על עצמי ועל העולם.
לשלילה: נהיתי אמא, זה אומר שנוספו לי המון דאגות שלא היו לי קודם

יש בי הרבה יותר שלום עם עצמי. שלום עם המראה החיצוני, עם האופי שלי. יש לי תעוזה לעשות דברים בלי לפחד על מה יגידו (בעיקר הוריי), השגתי הרבה דברים בזכות התפילות שלי וזה חיזק מאוד את האמונה שלי בעצמי ובה'.

"הכל יסתדר. "

החיים הם קצרים מדי בשביל לחיות בעתיד או בהווה, צריך להשתדל לחיות כבר היום.
״מזכיר לי שחייכתי הרבה״ - מקסים 🥰קמה ש.
בס״ד

תודה שהגבת וכתבת בשרשור ❤️
עונה בהתרגשותתפוחים ותמרים
לא העתקתי את השאלות, אז עונה מהראש, תודה קמה ש.!
איפה הגוף לא כמו שהיה?
שערות לבנות בכ-ל מקום. אוף.
מה אני אוהבת בגוף?
שהוא בריא. ודי חזק עדיין. ויציב אחרי כל הלידות. מרגישה יותר חתיכה מאשר בגיל 20.... כי אני אוהבת אותו יותר ומחוברת לעצמי יותר.
במה ההתבגרות היטיבה איתי?
בהכלללללל!!!!!
למה אני מתגעגעת?
לא!! חוזרת לשנות העשרים שלי. היה לי כל כךךך קשה. הייתי חולה. הייתי אפוטרופסות. העולם קרס עלי. לא אהבתי את עצמי. הייתי שיפוטית, ביקורתית/נוקשה/מפוצלת. בנזוג קשוח וממש לא מתאים לא היטיב את המצב.
עם כל הכמיהה שלי לילודה - והיא רבה - לא הייתי חוזרת אחורה בזמן ויולדת מוקדם יותר. החיים שלי בנויים מדויק לי ב 100%. הפכתי לאמא בטיימינג אידאלי עבורי ועם בנהזוג שהכי מתאים לי.
מה הייתי אומרת לעצמי בת העשרים?
לא לבזבז את האנרגיה ואת הזמן על זוטות.
לא להתעכב על כל מילה.
לא להתרגז לחינם.
לא לדבר עד כלות. מילים לא מתקנות יחסים. רגש ומעשים מתקנים יחסים.
לסמוך על האינסטינקטים.
לתת לאמא את המקום שלה. תמיד.
לא להיכנס ראש בראש. שום טוב לא יוצא מזה.
לחיות את הרגע ולא לשכוח אף פעם שהזמן הרלוונטי היחיד הוא ההווה. לא לשקוע במחשבות על העבר. לא להיאחז בשליטה על העתיד. אין לנו לא את זה ולא את זה, אלא רק את הרגע הזה.
להפנים שהחיים לא בשליטתי. ככל שההבנה הזו גדלה אצלי - כך גדלה מידת הרווחה האישית שלי.
יא! איזה התרגשות!שלומצ'
מעתיקה מפוסט של מישהי:
פורסם בכיכר השבת:

יש מלא חכמה בדברים שכתבתמשמעת עצמית
ומוכנה להסביר לי יותר
שורה אחת שתפסה אותי?
רוצה לרדת לסוף דעתך...

"לא לדבר עד כלות. מילים לא מתקנות יחסים. רגש ומעשים מתקנים יחסים."
הרבה מהשיחות שהיו לנו בהתחלהתפוחים ותמרים
נגעו לדברים שמורכבים עבור אחד מאיתנו אצל השני, ובבסיס היתה תקווה שהדברים האלה גמישים ובשליטה (נניח.... האיש זז *לאט*. ממש. בקיצון. כשהוא אומר שהוא מתארגן יכולה לעבור דעה עד שהוא אומר שהוא מוכן. וגם אז - איפה המפתח? הארנק? מזל שהראש מחובר )
לא עזר להתכונן ולחכות בלי סבלנות
לא עזר לחכות שיהיה מוכן
לא עזר להפציר בו שיזדרז
לכעוס
כלום
כלום כלום
כלום.
רק להבין שזה האיש. וזהו. ולקבל אותו ככה.
ויש כמובן עוד מליון דוגמאות.
משפט נכון. טחת העצות החכמות שקיבלתי.אם_שמחה_הללויה
לא רק בזוגיות, גם ביחסים עם הורים. מעניין שבד"כ העצה הראשונה שנוטים לתת זה "תדברו על זה"..
אבל אי אפשר לדבר אם יש ים משקעים.
לדיבורים צריך להקדים עבודת לב, ואז דיבורים נשמעים.
הבעיה שלנו שאנחנו עצלנים מדי ולא רוצים לעבוד, רוצים לפתור ישר הכל על ידי דיבורים.
עוד משפט זהב פה...לדיבורים צריך להקדים עבודת לב.רקלתשוהנ
ממש מסכימה
אחרת הרבה פעמים הדיבור זה סתם פיצוץ. סתם לפתוח שוב את מריבה או הכעס ואז עדיף לשתוק...
אבל אם עושים קודם עבודה של עין טובה, ופרספקטיבה, והכרה עצמית בטעויות שלי והבנה על מה דרכתי שהכאיב למי שמולי - אז דיבור יכול לעשות פלאים...
בדיוקתפוחים ותמרים
כשאני מצפה מהשני - לא קורה כלום )בנסוג/ילד/הורה/חבר)
כשאני מצפה מעצמי - *לפעמים* אחרים זזים

העבודה היחידה שלנו בעולם היא פנימה. זו תובנה ככ חזקה. וגם מאד מחזקת כשאנחנו על הרגלים. כשאני "נמוכה" כמובן הרבה יותר קשה לי לצפות מעצמי, ומתחשק לי שאחרים יזוזו ולא אני....

זה ממש נכון..באר מרים
תוך כדי שאני קוראת אני חושבת לעצמי שבעצם כן צריך קודם כל לדבר על זה, אבל לא עם הזולת אלא עם עצמי.
זה שלב שמשום מה אנחנו נוטות לדלג עליו.
אחרי שאנחנו "מדברות על זה" עם עצמנו, יותר קל לגשת לזולת עם רגש ומעשים כמו ש@תפוחים ותמרים הציעה (ואני עדין בשיא ההתרגשות לתייג אותך שוב..)
תודה שהוספתתפוחים ותמרים
מתרגשת מאד להיפגש שוב @באר מרים! אוהבת אותך ומקווה שאת בטוב
בטוב ובעומס..באר מרים
עוד חייבת לך תשובה בפרטי על הבת מצווה אבל מותשת ממש
תנוחי יקרה, יש לי כל הזמן והסבלנות לחכות לתשובה ממך.תפוחים ותמרים
איזה כיף שהגבת! ❤קמה ש.

בס''ד

זה מדהים לקרוא כמה עברת ואת ההבדל שאת מתארת בין שנות ה-20 להיום. זה מרגש ומדהים. כמה החיים מופלאים וכמה המסע הזה שווה... ואת - כל כולך פלא ❤

תודה ששאלתתפוחים ותמרים
בימים האלה אני פחות שמה לב לפער הזה כי... את יודעת, היומיום.
אבל רואה איך פעם הייתי קורסת ומטלטלת כולי, והיום, בכל זאת, המוקד שלי יציב, אני עדיין קצת עצובה, אבל לא בסערה, לא רצה החוצה לפרוק, אלא להיפך, מתכנסת פנימה לעבד ולהתגבר - דרך איזון פנימי ולא דרך הרגעה חיצונית.
לכן ככ הוסיפו לי הדברים של @@באר מרים - כי אני מדברת המון והרבה יותר לעומק - אבל בעיקר עם עצמי. אגב, גם עם הילדים - לא 'נואמת' הרבה. יותר משתפת. השיח הוא יותר זרימה מלב אל לב מאשר מעבר של מילים. מקווה שהצלחתי להסביר את הכוונה שלי.
מזדהה ממש ועייפה מכדי להגיב בשפיות.. אולי מחר..באר מרים
כן כן זה מובן לגמרי. וזה מדהים 🤍קמה ש.אחרונה
מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית

וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו

אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-

שעשינו פעילות גופנית

שאכלנו בהתאם לרצוי

נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו

וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.

באיזה שעה את אוכלת ארוחת ערבשימושית

ובאיזה שעה הולכת לישון?

טקס בת מצווהגלי מטר

שלום לכן!

אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.

עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.

הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.

אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.

אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.

אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.

תודה מראש!

אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי

למשל שרה-

ש- שלום

ר- ראיית הטוב

ה- התמדה

ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.

ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.

תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך

אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית

זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר

יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...

תודה על ההצעה!

אשמח לשמוע עוד רעיונות

אפשר עם שם המשפחה..טארקו

הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית

שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'

לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים

וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.

כיוון מעניין, תודה!גלי מטר

לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.

אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות

היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית

עם התוכן היא תסתדרגלי מטר

היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה

אולי אפשרעוד מעט פסח

שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?

עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית

אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)

ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)

איזה מושקעגלי מטר

נשמע מאוד חמוד, תודה

עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא

אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.

זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.

דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?

מסכימהגלי מטר

בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים

אולי ליצור מזה סרטון?יעל...

כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..

נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר

באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.

איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!

מה שאנחנו עשינופלספנית

בעזהי"ת

בסרטון.

עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).

את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.

בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.

רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר

אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון

כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי

בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח

ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.

ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.

אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...

הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24אחרונה

4 זה מספר מעולה.

והרעיון הזה מקסים!!!

(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)

מקווה וילדים גדוליםשימושית

שלום,

אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.

השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'

בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.

אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.

(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)

תודה.

הרגלתי אותם שלפעמים אני יוצאת בערבפרח חדש

לסידורים אישיים שלי

לפעמים זה ארוע

לפעמים התעמלות

לפעמים קניות

ולפעמים מקווה

ואני לא מרחיבה כל פעם לאן בדיוק יצאתי

שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון

נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)

אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.

כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?

ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?

אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27

והלכנו בערב המאוחר לכותל....

אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..

היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.

לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...

למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה

לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו

ומשם לקחת רכבת

לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)

מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.

בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת

אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.

אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי

כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת

שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)

מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית

אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת

הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.

אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.

מקווה שמובן...

נשמע רעיון יפה!שימושית

המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות

כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת

כמובן, הבאנו לה מילה קלה...

התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.

אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה

נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת

זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף

(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)

רעיון ממש מוצלחשימושית

אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.

בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם

נשמע מקסים!אר

אשמח גם אם מתאים לך

שולחת לך.מתואמתאחרונה

גם אני אשמחguest

תודה

שולחת לך.מתואמת

באלול העומס מתחיל רק בערברקאני

מהבחינה הזאת תהיי רגועה

האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב

אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא

יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות

אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה

לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת

מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן

לא רכבאנוני.מית

להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.

שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30

הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך

אשמח לרעיונות!

תודה לכן

איזה שלב מרגש!יראת גאולה

אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,

בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...

איזה מרגשנברשת

בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)

כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע

חלוק מגבת

קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.

תלוי באופי של הילדה וההרגלים.

אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות

או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות

או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול

בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123

שקית כביסה עם תמונה

קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו

כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'

אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון

קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.

עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה

הי לך 🙂oo

טוב לראות אותך

אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים

כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי

לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים

לבנות אפשר גם

או תכשיט / תיק

היי, ברוכה השבה!מתואמת

אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈

ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".

אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...

יופי, תודה לכן!!בת 30

שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)

משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה

כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב) לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום

לק"י

אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.

ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.

מזל טוב!

מנסהטארקואחרונה

בגדול כל דבר אפשר לקשר אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..

אבל בכל זאת כמה רעיונות-

כלי לסבון

ספלים

מחבת

תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה

סמרטוט מגב דלי וכו

מגבות, מצעים

שלט שאפשר לעשות לדלת

צידנית קטנה

מחצלת

משחקי קופסא

צריכה עזרה, המלצה לקניית צלחות וסכום חדפ לבת מצווהמותק 27

מאזור ירושלים

אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה

מזל טוב!! ומלא בהצלחה באירגונים(:ניגון🌿

יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:

אה והייתי שם לפני כמה שניםניגון🌿

אז אולי השתנה שם..

תודהההמותק 27

באושר עדיראת גאולה

זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,

אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.

תודההמותק 27

יש בכנפי נשריםמאוהבת בילדי

חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.

יש גם בגאולה ברחוב הישיבה

יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה

תודהמותק 27

מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?

בגדים למי?מאוהבת בילדי

כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...

יש ברחוב בית הדפוסשלומית.

את "שגעון של שולחן" חנות מעולה

בירושלים?מותק 27

אם יש לך זמןעוד מעט פסח

ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.

אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).

אה,עוד מעט פסח

ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.

אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.

לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.

הזמנתי משיין מפיות ועוד כלמיני דברים ספציפייםמותק 27

אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ

יפההמותק 27

בגאולה ישרקאני

חנות עם מלא מבחר וזולה

ליד מרכז האלקטרוניקה

מעדכנת, רכשתי בסוף בירושלים בחנות ברחוב יפו.מותק 27

נראלי קוראים לה גאולה...

סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור

כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה

קונפטי לפזר על השולחנות,

שלט גדול של בת מצווה 12

ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח

חנות שקוראים לה גאולה ברחוב יפו?שמה לב

את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?

וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?

יש שם באמת חנות חד"פ שממליצים עליהמתואמת

ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.

נכון. יורדים אליה במדרגותמותק 27

איך סחבת הכול?מתואמת

אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...

היינו לילה במלון בירושלים, הגענו עם מזודהמותק 27

ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום

אה, יפה! (בעצם אפשר גם עם עגלה, כחושבים על זה)מתואמת

כן, תלינו גם על העגלהמותק 27

נכון. זה סניף של החנות שיש גם בגאולהמאוהבת בילדי

אם אני זוכרת נכון, קוראים לה גאולה.מותק 27

לא ג'ינה.. ולא קרוב למאפה נאמן, ממול, בצד השנימותק 27

קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.

כוסות חדפ

עוד מפיות של 12

שלט גדול של בת מצווה 12

מוזהבים לפזר על השולחנות

וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'

רק מפות לא קניתי..

הי אשמח לשמוע איפה בדיוק החנות ממוקמתשמה לב

בעיקרון ממש ליד תחנת הרכבת של הדווידקה.מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך