״כבר לא בת 20״,בואו נדבר על זה רגע 😃 (שרשור ההתבגרות הגדול)קמה ש.
בס״ד

1. איפה את מרגישה שהגוף כבר לא בדיוק מה שהוא היה?
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה?
4. האם הגיל מעלה בך חששות שקשורים לפן הגופני? מהם?
5. האם את מרגישה שהגיל משפיע גם על הנפש ועל תכונות האופי (לשלילה או לחיוב)? באיזה אופן?
6. איפה את מרגישה שהגיל דווקא מטיב איתך? מה הוא תורם לך? מה את הכי אוהבת בו?
7. אם היית יכולה להגיד משהו לעצמך בשנות ה-20, מה היית אומרת?
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״ 🙂

בואו תענו בהמוניכן 🤗🧡!
תשובותoo
1. הקמטוטים בפנים, הגב הרגיש שלי
2. מקבלת באהבה
3. לשקע בבטן
4. לא
5. לחיוב, פתוחה לחשוב ולנסות דברים חדשים
6. אני אוהבת את נסיון החיים שצברתי, את החלומות שהצלחתי להגשים
7. להיות יותר סלחנית עם עצמי
8. דרך החיים האהובה עלי ביותר היא דרך של ניסוי וטעיה, וכל פעם שאני טועה, במיוחד עם תוצאות הרות אסון, אני לוקחת החלטה לפעם הבאה, כדי לסלוח לעצמי על הטעות
כיף שענית! 🤗 ומאד אהבתי את התובנה שלך.קמה ש.

תשובותאור123456
1- לא יכולה לרוץ..לא נושמת אחרי שניה...אחרי ניקיון של הבית אני מוץשת ברמות על.
2.משלימה עםזה...אין ברירה
3.לא מתגעגעת לכלום..הספקתי ב"ה הרבה בחיים ושמחה עם זה
4.כן..פחד ממחלות ומקמטים
5.יותר בטוחה ושלמה עם החסרונות שלי
6.אין תינוקות אפשר לישון בלילה 😁 ..מבחינה כלכלית ב"ה התקדמנו מאד
7.שאפשר לחיות וטוב עם חרדות והתקפי חרדה...למדתי המון והתקדמתי בנושא
8.לא עןלה לי כרגע כלום
כיף שענית! 🤗קמה ש.

בס''ד

איזה יופי של דרך עשית ב''ה!

מנסה אף פעם לא חשבתי על זה...דיליה

1.מרגישה צעירה עדיין בגוף אולי ההריון קצת מכביד כרגע עדיין בהכחשה ומגישה בת 15..... (אז זה תשובה גם ל2...)

3. מתגעגעת לחוויה של הורות חסרת ניסיון ניסוי ותהיה התלהבות מכל דבר שהיום אולי מתקבלבבנאליות. מתגעגעת לזמן זהיינו רק אני ובעלי וילדים קטנים שיכולנו לעשות בסלון או בטבח מה שאנחנו רוצים ולא צריכים לרוץ לחדר בשביל כל נשיקה קטנה

4. וואו אני רחוקה מזה עדיין.

מבחינתי הגוף מתחיל לדבר רק בגיל 70.... אימא שלי הייתה קופצת בערך עד לפני 3-4 שנים...

5. נפשית אני יותר רואה התבגרות ושינוי בעיקר שפחות נבהלת מכל מיני דברים....

6. הרבה זמן לא חשבתי על הגיל שלי רק רואה איך הילדים גדלים... מאמינה ששינויים מתרחשים לא בטוח ששייכים רק לגיל.

עם זאת נראה לי שבגיל 30 מגיעה איזה רגיעה מקטע של איך העולם רואה אותי ויותר עסוקה בפיתוח האישיות.. מגיל 40 אני עדיין מספיק רחוקה מלתת תובנות....

7. הייתי מבטיחה לעצמי שאהיה בסדר, ואהיה נשוא הוגם יהיו לי ילדים בעזרת ד' זה ממש בגיל 20 כי התחתתי ב21... בשנות ה20 אמרתי לעצמי שכדאי לי ללמוד מקצוע כי לא ארצה להישאר במקצוע הקודם שלי יותר מידי זמן וזה מה שעשיתי... זה היה נכון

8. אני עובדת עם אנשים מבוגרים, כמעט שנה שאני שם. ולמדתי שאף פעם לא מאוחר לעשות שינוי. ותמיד יש הזדמנות שנייה בכול מיני תחומים,

בשעה טובה!! 💛 ממש הדהמת אותי שאף פעם לא חשבת על זה!קמה ש.

בס''ד

איזה כיף לך שזה לא מעסיק אותך ושאת מרגישה בת 15!!! ונשמע שיש לכן גנים טובים במשפחה , ב''ה! 

שמחתי ממש לקרוא שאת שמחה עם הבחירות שעשית, זה כל-כך חשוב...

והתובנה בסוף מקסימה. רוצה לפרט? (מה הכוונה מבוגרים? זקנים? ואיפה את רואה שאפשר לעשות שינויים גם בגילאים האלה? זה מעניין...)

אני עובדת עם אנשים בני 70 פלוסדיליה

ולומדת שכל אחד מהם יכול לעשות שינויים.

לא כולם במקום של לעשות שינויים בטח שלא גדולים.

אבל יש לנו משהו למשל פתאום אחרי שיצא לפנסיה החל לגדל בעלי חיים מעניינים (תוכים, וחתולים שחפשו בית)

עוד משהי שהתחילה קורס כתיבה יוצרת וכתבה ספר ביוגרפיה מרתק, לא פרסמה אותו אבל לבני משפחתה... 

ועוד.

אז זה לא גיל להתחיל ליודי רפואה אבל בהחלט בכול גיל אפשר לעשות דברים מדהימים.

ואגב למחרת שעניתי על הסקר ישבתי עם המנהלת שלי לאיזה התייעצות אז היא אמרה לי קודם כל אני רוצה לומר לך שאתמול ראיתי אותך רצה לאוטובוס לא הבנתי מה זה האישה בהריון שרצה ופתאופ ראיתי שזה את. אז אנא תשמרי על עצמך חחח....

מגיבה כדי להגיב בהמשך בעז"השלומצ'
מחכה לתשובה שלך 💛 (אבל זוכרת שיש לך שבוע עמוס, אז בזמנך...)קמה ש.

לא שכחתי בעז"ה בחמישי. השאלות (והתשובות) רצות לי בראששלומצ'

הבטחתי ולכן אקיים שלומצ'

בעיקר סביב "תופעות הלוואי" של הקיסרי. היפרדות בטנית לא מטופלת. לא מגיעה לזה. היכולות הפיזיות שלי הדרדרו באופן מזעזע, רוב הזמן אני מעבירה את זה הלאה, אבל לעיתים רחוקות זה ממש מורגש וגורם לי צער גדול מאוד מאוד. 

2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))

כל השינויים ה"רגילים"- קמטים, שיער לבן וכו'- זורמת איתם. החלום שלי זה להיות כולי עם שיער לבן (לא נשאר עוד הרבה עבודה בתחום הזה), עדיף בגיל מבוגר כמובן. זה כל כך יפה בעיני (מי מזדעזעת מהמחשבה?). ברור שהייתי מעדיפה להיות בלי קמטים, אבל זה לא הולך לקרות ותכל'ס המשמעות שלהם היא חיים, גם חיים שנתתי וגם החיים הפיזיים שלי שברוך ה' נמשכים להם עדיין, אז משתדלת לא להתמרמר יותר מידי חיוך גדול

מתגעגעת מאוד לחברות שלי. בתקופה האחרונה מצליחה קצת יותר לשמור על קשר, אבל בעיקר טלפוני ובהודעות. מתגעגעת ללשבת יחד על קפה ולשפוך את ההההככככככלללללל. קצת מתגעגעת לבילויים- הופעות, ריקודי עם, אבל יודעת שבעז"ה הבנות תגדלנה ואוכל לחזור לזה. זה מחיר קטן לשלם עבור הנוכחות שלהן בחיים שלי.

עוד חזון למועד (אני מקווה...), אבל חוששת להיות תלויה באחרים, ובעיקר חוששת מהמשא שיפול על הבנות שלי כשזה יקרה. חוששת מאלצהיימר וכל מה שנכנס תחת המטריה "תשושי נפש". גם בגלל חוסר האונים הגדול, וגם בגלל החוויה של הבנות.

5. האם את מרגישה שהגיל משפיע גם על הנפש ועל תכונות האופי (לשלילה או לחיוב)? באיזה אופן?

משפיע לחיוב- הרבה פחות אכפת לי מדברים, לא מתרגשת מכל שטות, יודעת שהזמן בד"כ מסדר כמעט הכל.

ע"ע תשובה לשאלה 5.

תקפיאי ביציות. תבדקי את הרזרבה השחלתית שלך, ותקפיאי ביציות. כמה צער שיגרם לך עכשיו, זה כלום לעומת הצער שיגרם לך בהמשך אם לא תעשי את זה.

ואל תתעלמי מהנושא הפיננסי. שום טוב לא יצא מזה.

לא עולה לי משהו מסויים.

💕💕💕מיואשת******
איזה כיף שקיימת 🤗🤗🤗קמה ש.
בס״ד

איזו חמודה את עם השיער הלבן!

לגבי 1 - אני רוצה לעודד. חברה שלי שמבוגרת ממני בכעשור סיפרה לי עד כמה היא מרגישה יותר חזקה בגוך עכשיו מאשר כשהיא היית מטופלת בילדים קטנים. אני מאמינה שהרבה מממה שאת מרגישה (וגם אני) הפיך. זה דורש טיפול, עבודה והכל אבל אני מאמינה שזה אפשרי. לא נחזור להיות בנות 20, אבל אפשר לשפר בהרבה כל מיני דברים, כולל היפרדות בטנית. לי השיחה הזאת פשוט נתנה כנפיים והעבירה אותי ממקום של יאוש ופחד למקום של תקווה וחזרה לעבודה.

3. ריקודי עם והופעות - מקסים! תיאור מלא חיים, את נשמעת כיף של בחורה ממש!

4. מבינה. שה׳ ישמור אותך ואת כולנו בבריאות איתנה, בגוף ובנפש בע״ה ♥️🙏🏻

״הזמן מסדר כמעט הכל״ - כמה, כמה נכון!

7. חיבוק גדול גדול. נגעת בי ממש. ♥️💔

שבת שלום אהובה!!! 💐
את משהו משהושלומצ'

איך יש לך פנאי ומילים טובות לכל אחת ואחת. תבורכי! פרח 

ותודה על העידוד לגבי מצב הגוף, הייתי צריכה את זה נשיקה

קשה להגיב על הכל...אור לציון
אבל בתור אחת שלא עושה ספורט כ'כ אני מרגישה שהגוף שלי חורק.. שקשה לי יותר לזוז. נראה שהצרות
של הסימפיזיוליזיס לא עוברים לי מההריון של לפני שנתיים. נתקעתי איתו.
אה... וגם השיער שלי מלבין ,😱
אבל יותר מהכל אני מתחילה לחשוב על מוות. של ההורים שיחיו של ההורים של בעלי.. כל השינויים שעתידים להגיע כשמגיעים לגיל ה 40..
הפחד הזה שאת כבר לא הילדה של ההורים אלא את מי שדואגת להם ומטפלת בהם. הקשר של הנכדים הקטנים אל הסבים הוא כ'כ אחר ממה שהיה עם הגדולים שזה עצוב לי..
5. כן אני חושבת שהגיל מראה לי בעיקר שלא צריך להבהל מכל דבר ויש נטייה לדברים להסתדר לאורך זמן.
7. ללמוד משהו מועיל באוניברסיטה ולא פסיכולוגיה....
''יש נטייה לדברים להסתדר לאורך זמן'' - מקסים ממש 💛קמה ש.

בס''ד

איזה כיף שהגבת!

אני מקווה שהגוף יתאושש בסופו של דבר מהסימפיזיוליזיס! 🙏🏼🙏🏼

ומזדהה עם התחושות לגבי ההורים שלא נהיים יותר צעירים. שה' ישמור עליהם בבריאות איתנה עד 120!

מאיזה גיל מותר לענות?😆משמעת עצמית
33 נחשב?🤭
חמודה את ❤️ מהגיל שמזדהות עם הנושא של השרשור 😉קמה ש.
בא לי לענות...אל הלא נודע
בעיקר בפנים. העור שלי ממש יבש ומתקמט מהר.
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))מצד אחד- מקבלת ומשלימה. מצד שני... מבאס אותי. ואין לי סבלנות להשקיע יותר מידי בטיפוח אז גם מבאס אותי שאני לא עושה מספיק בשביל המראה שלי.
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה? לילדה שבתוכי. מזמן לא פגשתי אותה
4. האם הגיל מעלה בך חששות שקשורים לפן הגופני? מהם? בעיקר מלהיראות זקנה בלה טמקומטת הרבה לפני שאני ארגיש שהרווחתי את זה ביושר...
לגמרי!! קודם כל לחיוב. אני יותר מאמינה בעצמי, יותר מחוברת לעצמי, יותר בטוחה. מצד שני- אני מרגישה שמשהו בי נהיה קצת ציני וביקורתי כלפי כל מיני דברים וזה לא כיף לי... מתגעגעת לחלק בתוכי שהוא ותר קליל וילדי, שיודע להינות מהדברים הפשוטים.
6. איפה את מרגישה שהגיל דווקא מטיב איתך? מה הוא תורם לך? מה את הכי אוהבת בו? נראה לי עניתי על זה בשאלה הקודמת...
7. אם היית יכולה להגיד משהו לעצמך בשנות ה-20, מה היית אומרת? לא לדאוג. הכל בסדר והכל מגיע בזמן שלו. (גם לעצמי של עכשיו אני צריכה להגיד את זה...)
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״ 🙂 שזה ממש מגניב ההתפתחות הזו שמתרחשת. כשנותנים לעצמנו לגדול זה פשוט קורה. ואין כמו תמיכה של אנשים אהובים. זה חמצן.
כיף שענית! 🤗קמה ש.

בס''ד

וואו, לילדה שבתוכך... אני חושבת שאני יכולה להזדהות, באופן מסוים.

אמרתי לבעלי לפני כמה ימים שאני מרגישה שאני הופכת להיות אמא ''הורית'' כזאת, שלא חשבתי אי פעם שאהיה כזאת... זה קצת מטלטל אותי ואני במחשבות עם עצמי מה אפשר לעשות עם זה כי אני לא לחלוטין אוהבת את זה. אני לא יודעת אם לדבר כזה התכוונת, אבל ככה מה שכתבת פגש אותי... מאחלת לך ולי ולכל מי שהזדהה שנצליח לגעת בחזרה לנקודה התמימה הזאת...💛

ואיזה יופי של אמירה, שהכל מגיע בזמן שלו... 

בא לי גם לענותזמני לשליש1
בעיקר בשומנים בצדדים, הסימני מתיחה, קצת ירכיים ושאר אברי הגוף שגדלו ולא חזרו למידה המקורית שלהם.
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))
מתבאסת בעיקר. אחרי תקופה ארוכה ללא ספורט.. כרגע אין לי תירוץ. פשוט אין לי כח.. אבל מקווה שיום אחד אחזור לעצמי.
לבטן השטוחה
כן, בעיקר פחד מהשמנה, שערות לבנות..
בנפש אני יותר מתונה ממה שהייתי בעבר, מצד שני הנסיון חיים שלי גרם לי להבין כמה אני צריכה להיות בלחץ קצת מתנגש. לא יודעת.
קצת יותר פרופורציות. יותר נסיון.
חבל על הדמעות והחרדה המיותרת.
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״
משתדלת לחיות כל יום כאילו זה יומי האחרון.
איזה כיף שהגבת יקרה ,לא ראיתי אותך בפורום הזה עד עכשיו 🤗קמה ש.

בס''ד

אולי היית ופספסתי... בכל מקרה כיף שכתבת! 💛

תובנה חזקה ונכונה כל-כך!

מזדהה לגבי הגוף, וזה תמיד שאלה כזאת בשבילי, האם יש למה לטרוח בכלל כדי לנסות ''לחזור לעצמינו'' או שעדיף לעבור להשלמה וזהו? אני איפשהו בין לבין כרגע. 

מתוקה שאת זמני לשליש1
קשוח לי בפורום השני. למרות שזה האוטומט שלי להכנס לשם.. הלוואי שאחזור לשם. ושיהיה ארוך ומשעמם. בינתיים לא בכיוון

אני משתדלת לחזור למה שהייתי בין הריונות.. בשבילי בעיקר. להרגשה.
כרגע אני במצב די קשוח מבחינת ה"בין הריונות" כי לכאורה עברתי הריונות אבל לא באמת. אולי כן באמת. לא יודעת. אני מרגישה הכי שמנה. יותר מאחרי לידה.. ואין כ"כ מצב רוח וחשק להשקיע בזה :/

ברור לי שיגיע יום שאשלים עם זה.
מקסים שבאת לכאןדיליה

בטוחה שתפיקי פה מלא

והשהות שלך תוסיף לנו.

איזה כיף שיש ב"ה ילדים בריאים בבית.

מקל על הקושי אני מניחה.

אבל לאבד 2 הריונות מתקדמים זה לא פשוט.

זוכרת אותך כל הזמן היינו אמורות ללדת ביחד. 

מקווה שתצליחי לקחת מהתקופה הזו משמעויות להמשך החיים.

אהובה, סליחה סליחה שמגיבה רק עכשיוקמה ש.

בס''ד

פשוט לא הייתי כאן לתקופה. ההודעה שלך ממש נגעה בי. שה' ישלח לך את כל הטוב בעולם, ובאופן הכי מתוק וגלוי שיש, אמן, אמן ואמן!

ושוב ממש שמחה על הצטרפותך! וכמו שנכתב במכתב הפתיחה, הפורום נועד גם לנשים שמסיבה כלשהי פחות מתאים להן להיות בפורום השני כרגע והן עדיין חפצות בקהילה של אימהות לילדים בגילאים של הילדים שלהן. אז טוב מאד שבאת ❤נשיקה

שימחת ❤זמני לשליש1
עונה ומזמינה את כל מי שמרגישה קשורה לענות גם 😎קמה ש.

בס''ד

1. אני מרגישה שהגוף חלש יותר כזה, ורידים, עור הפנים וכמה קילו שהשנים הוסיפו לי... 
2. בגדול עדיין מנסה להאבק נגדם, לפעמים עם יותר נחישות, לפעמים עם פחות... מתלבטת אם זה שווה את המאמץ או לא. כרגע נוטה לכיוון שכן, אבל בלי להשתגע...
3. לתחושה הזאת שאני חזקה ממש, סוג של ''כל יכולה'' (כמו שהרגשתי בתור צעירה), שאני יכולה לא לישון לילה שלם, שאני יכולה לצום בכיף, יכולה להרים בלי סוף, יכולה לעשות דברים ספורטיביים ממש...
4. אני מפחדת מלהגיע לאיזושהי כבדות כזאת של הגוף שכבר לא אוכל להחזיר לאחור. שכבר ממש לא אוכל לרוץ יותר וכאלה.
5. הגיל הקנה לי רוגע וביטחון, בהשוואה למה שהיה פעם. מאידך אני מרגישה שמשהו בי נהיה קצת עייף-זקן פתאום, ואני לא אוהבת את זה.
6. אני הכי אוהבת את מה שהשנים האלה הקנו לי - הקמת משפחה ב''ה. וגם את הפרספקטיבה שיש לי היום. הרגשה שהחיים יותר מורכבים, יותר עדינים, יותר עשירים ויותר טובים ממה שחוויתי פעם.
7. וואי וואי... שאני אהיה בסדר, שאני אמצא את מקומי בעולם הזה (זה בתנועה, כן? ובמובן מסוים זה חיפוש של חיים. אבל ברמת החוויה זה משהו הרבה יותר שליו ממה שהיה אז), שאני אתחתן ואזכה לילדים משלי, שאני אצא מהדיכאון ושעוד יהיה לי טוב מאד. ששווה להמשיך. 
8. זה מדהים אותי איך לכל שלב יש יתרונות וחסרונות. אני ממש מרגישה איך ה'דעיכה' הפיזית (אולי המילה קצת דרמטית מדי, אבל הבנתן) עומדת כנגד הרווח העצום במישורים אחרים, כמו משפחה, בגרות וחכמה שהגיל והניסיון מקנים לאט לאט...

מי שעוד לא הגיבה, אשמח לקרוא אתכן!!! 😍

לא מתייגת אבל בהחלט חושבת על כל מיני נקיות שאשמח לקרוא את תשובותיהן!

כתבת ממש יפה. מזדהה עם הרבה💕מיואשת******
אמנם בגיל אני צעירהחדשה ישנה
אבל ממש מרגישה כבר לא מה שהייתי,לא בכוחות ולא במראה 😔
הכוחות זה בעיקר מהלידות.
ממש כמו שכתבת, קמה ש. , שהייתי 'כל יכולה': לא לישון, לצום בקלות, ללכת מלאא מרחקים... עכשיו אני מדלגת על ארוחה אני רועדת...חחחח 🤭

וגם, ממש מרגישה שהתבגרתי, בקטע שאין לי סבלנות למקומות לא נוחים. פעם הייתי מה זה זרמנית, אני עדיין משתדלת, אבל לא בא לי בקלות.למשל, לישון במיטה לא נוחה, או למשל להתארח אצל אחרים, פעם היה לי ממש כיף, עכשיו אני כבדה ומחכה לבית שלי החמוד, להתפרק על הספה, ולהסתובב עם בגדים נוחים... צריכה את הפינה שלי..
התארחנו באיזה מקום בשבת ולא יכולתי לשאת את הג'יפה שהייתה שם. ממש השפיע עליי נפשית. והרגשתי כ''כ זקנה 🙊

המראה בפנים, נושא רגיש כי אני מרגישה שאני נראית חמש שנים יותר ממה שאני וזה ממש מבאס.
תודה על ההזדהות ותודה שהגבת וענית! ❤❤קמה ש.

בס''ד

לגבי האירוח במקום לא נקי - ממש יכולה לדמיין סיטואציה כזאת על עצמי...

חיבוק על התחושות המוכרות! אני מקווה שאת מפיקה גם טוב מהזמן שעובר. אם תרצי לשתף גם לגבי זה, בשמחה רבה!!

למען האמת, אני לא כל-כך משקיעה תשומת לב בשינויי הגוףמתואמת
(אולי כי מעולם לא ייחסתי לו חשיבות? לא הייתי מהנערות ששמות לב יותר מדי לבגדים שהן לובשות, ועוקבות אחרי כל גרם שהשתנה במשקלן...)
ההתקדמות בגיל בעיקר מפחידה אותי מבחינת ה"הספקים": עוד חמש שנים אהיה בת 40, וזה גיל שלכאורה אמורים להיות כבר עם כיוון יציב בחיים ועם רזומה מכובד בנשוא המקצועי. ואני לא יודעת אם באמת אהיה כך... ובכלל, מרגישה הרבה פעמים כל-כך ילדה בנפש שלי...

בכל אופן, מהצד הגופני: אני כן מרגישה שההיריונות האחרונים שלי, שאחרי גיל שלושים, היו קשים יותר מהקודמים. אבל אני לא יודעת אם זה קשור לגיל או למספר ההיריונות ב"ה...
גם שאר השינויים שנהיו לי בגוף (כמו ההשמנה, סימני המתיחה, הכבדות באופן כללי) כנראה נובעים בגלל ובזכות ההיריונות. אין לי עניין להילחם בהם (אלא אם כן הם מגיעים למצב של חולי), ובאופן כללי לא מייחסת להם יותר מדי חשיבות.
כן יש לי לפעמים מחשבה כזו שהלוואי שהייתי יכולה להתנתק מהגוף שלי ולעסוק כל היום רק ב"רוח"...
אני ממש מזדהה איתךדבורית
לגבי החשק הזה להתנתק מהגוף ולעסוק רק ברוח. אני גם כזאת. ממש. לכן היום האהוב עליי ביותר הוא יום כיפור.... סוף סוף מנוחה קצת מהתחזוק האינסופי של הגוף
הו, הלוואי שהייתי בדרגה שלך...מתואמת
לי בכ"ז קשה ביום כיפור בלי לאכול
אבל כן, הלוואי באמת שלא היה בכלל את הצורך הזה לאכול... ועוד יותר - את הצורך להכין אוכל...
אני בכלל לא בטוחה שזו דרגה גבוהה, להיפךדבורית
הקדושה מגיעה בכוחות נפש וגוף יחד
כשהגוף משמש לקודש
אני נראה לי קצת דפוקה בקטע הזה
נכון... גם אני דפוקה בזה, מסתבר...מתואמת
הלוואי שנדע לעבוד על עצמנו גם בקטע הזה...
איזה כיף שענית גם את! ואשרייך על כל שאת לא מאלהקמה ש.
בס״ד

שמוטרדות מכל שינוי גופני. זה נשמע הרבה יותר כיף לחיות ככה 💗

יכולתי להתחבר למה שכתבת על הכיוון המקצועי, במידה מסוימת לפחות. אמנם יש שני תחומים שמעניינים אותי מאד ושאני ב״ה עוסקת בהם, אבל מכיוון שאני בעיקר בבית אני מרגישה שלא צברתי את הניסיון (וגם לא את ההכנסות, פנסיה וכו׳) שהייתי ״אמורה״ לצבור בגיל הזה. זה לא ממש מפריע לי ביום יום ואני די שלמה עם הבחירות שעשינו עד היום אבל פה ושם זה כן מעלה דאגות קצת - האם הכל יהיה בסדר מההיבט הזה וכו׳. שה׳ ישלח לכל אחת את כל הברכות הרוחניות והגשמיות 🙏🏻💗
טוב, נשברתי😂קופצת
אני "חלונות" לשעבר...
בחיי שלא מבינה איך אתן מחזיקות מעמד עם להיות פעילות בפורומים + ניהול בית
אבל יאלה, פתאום התחשק לי לענות גם. מקווה שאחזיק מעמד עוד קצת בפורומים...

הכוחות הפיזיים ממש לא כמו פעם. מאוד מרגישה את זה בקטע שאני צריכה שיהיה לי נוח, אם פעם ישנתי באוהל על האדמה/החוף - היום אין מצב. לא נוח לי/כואב לי הגב וכו'...
לגבי הנראות החיצונית:
האמת שזה ענין שמעסיק אותי מאוד. ב"ה כל חיי אני נראת ממש טוב בלי להשקיע הרבה. זה אומר שבתחום הזה כמעט ולא עושה עבודה של קבלה ואהבה עצמית (אם כי במחשבה שניה זה לא מדויק.. יש לי חברות שנראות מיליון דולר ולא עפות על עצמן בכלל...)
בקיצור. אני רגילה לאהוב את עצמי, והחלום שלי זה לאהוב את עצמי גם בגיל שבעים! חלום!
ואני כ"כ רואה בחוש שמה שאת מרגישה ומשדרת - זה מה שאת מעבירה החוצה וזה מה שיחשבו עליך! רואה חברות מבוגרות בעבודה ששונאות איך שהן נראות ומתמרמרות על כך - וזה אשכרה משפיע על הנראות שלהן או לפחות על איך שהסביבה רואה אותן. ויש נשים, מבוגרות לא פחות. שעפות על עצמן בעוצמה גבוהה - והן כ"כ יפות! באמת יפות! אני מסתכלת עליהן והן נראות לי יפות בדיוק כמו צעירה דוגמנית בת עשרים - ואפילו יותר מכך! כי מלווה לזה נופך אישיותי עוצמתי כ"כ!
בקיצור, ממש מקווה להיות כזו... לאהוב את עצמי בכל גיל - הנראות וההרגשה כבר יסתדרו מאליהם...

הכי מתגעגעת אולי לתמימות הזו של גיל עשרים.

ההתבגרות מביאה איתה כזו גדילה רגשית שמרגש אותי עד דמעות לחשוב על זה! אחת ההנאות הגדולות זה להבין תובנות חדשות. לגלות עומקים חדשים בנפש, לפתח מודעות... - זה מדהים! ו(אצלי לפחות) - זה לא היה קיים בגיל עשרים!
מהבחינה הזו אני אפילו "מחכה" בהתרגשות להתבגר יותר - כי אם כ"כ כיף לי מחשבתית ורגשית עכשיו - כמה כיף יהיה לי בגיל שישים?!

אם הייתי יכולה להגיד לעצמי משהו בגיל עשרים: נראה לי הייתי פשוט מחבקת את עצמי חזק ולוחשת לעצמי באוזן - את לא מבינה כמה טוב מחכה לך! (זה לא היה ברור לי בכלל אז...)

החיים האלה, מה אני אגיד, מסע מרתק! אני אוהבת לחיות ומקווה שהתשוקה הזו תישמר לי כל החיים.

וואו! איזה כיף היה לי לחזור לפרוס את הגיגיי
נחמד שחזרת oo
חחחח נלחצתי לקרוא את המילה "חזרת"קופצת
ואף פעם לא הפסקתי לקרוא!
פשוט ראיתי שיש הבדל תהומי בין רק לקרוא לבין להיות פעילה - מבחינת כמה זה שואב אותך...

וקראתי אותך בשרשור של "שחרור אחריות" - והנהנתי בראשי לכל אורכו. ממש מסכימה עם דרכך.
תודה לךoo
אשכרה חשבתי עלייך אתמול. אם הכל בסדר איתך..אחתפלוס
איזה נשמות אתן!קופצת
תודה ממש לכולכן❤️
ממש כיף, בדיוק חשבתי שאת חסרה...מטילדה
נכון!מכחול
הייי שלום לך!! ממש חסרת!רקלתשוהנ
יאאאא כמה הפתעת ושימחת! היית כל הזמן במחשבות שלי!קמה ש.
בס״ד

ואיזה דברים מקסימים כתבת, ממש. התפיסות שלך כאלה בריאות. ומה שכתבת בסוף - זה ריגש אותי. זה מאד דומה למה שהייתי אומרת לעצמי. ❤️

ברוך שובך! (כפעילה, לפחות מדי פעם)
איזה נשמה את! תודה❤️קופצת
ככ הרבה פעמים ניסיתי לענות ולא הצלחתי לסיים.. ננסה עכשיודבורית
הרבה. בעיקר בשיניים. אחת כבר הלכה. והעור של הפנים.
אבל מצד שני, יש גם דברים טובים. מערכת החיסון שלי היום הרבה יותר טובה משהייתי בת 20. הייתי חולה פעם הרבה הרבה יותר. וגם הייתי חלשה יותר מסוחרחרת יותר מאשר היום.

2. איך את מקבלת את השינויים האלה? בהכחשה בעיקר, אני ממש מפחדת להישאר בלי שיניים 🤭
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה? לבגדים במידה או 2 פחות. פשוט יותר קל להתלבש במידות קטנות.
ואני מתגעגעת לפעמים לחלומות שהיו לי בגיל 20. ה
כל האפשרויות היו פתוחות היה אפשר לחלום בגדול, בענק
מפחדת להישאר בלי שיניים כמו שכתבתי
מפחדת מהורידים שתופסים תאוצה
אווה. משפיע מאודדדד
דווקא השינויים בתחום הזה מבורכים
מזדהה ממש עם מה שאת כתבת
החיים הופכים להיות מאוזנים יותר, עדינים יותר, התפיסה לא רק בשחור ולבן, יש הבנה של מורכבות, יש הרבה יותר כלים להתמודדות לשיח בריא לתקשורת, חוסן פנימי

תורם לי בעיקר בחוסן הרגשי
בתובנות החיים
בתיקון המידות
בהרחבת הכלים של האמונה
אמאלה
הייתי אומרת לעצמי כל כך הרבה
בעיקר הייתי שולחת לעצמי מנה גדושה של ענווה

הם גדולים עליי כרגע, אין לי תובנה
כרגע משתדלת להקשיב
לבלאגן הזה ששוצף לי בראש ובלב
ולהרגיש את יד ה' מחבקת אותי
גם ככה, גם כשקשה
דבוריתוש, כיף לי שענית!!קמה ש.
בס״ד

הזדהות גדולה לגבי הוורידים. וחיבוק גדול לגבי השיניים ❤️, הלוואי וזה יפסיק כאן / שיימצא פתרון טוב.

וזה שציינת שמערכת החיסונית שלך חזקה יותר - כיף לגלות שיש פלוסים גם ברמה הגופנית ב״ה. זה מנחם ומרגיע!

לגבי 7 - ממש מה שהייתי עושה עם עצמי בגילאים 15-16-17 😅.

לגבי 8 - ממש שמחתי לקרוא שאת מרגישה הרבה יותר טוב ב״ה. את מהממת ❤️
עונהסבלנות 12
1. הגוף כבר לא מה שהיה - הרבה עודפי שומן ברמה שלדעתי כבר לא בריאה. הכח לא מה שהיה (חייבת להתחיל לעשות התעמלות). הורמונלית - תופעות של גיל המעבר (קיבלתי ממש מוקדם מסיבה רפואית)
2. מקבלת את עודפי השומן, פחות מפריע לי. כן מפריע לי שאין לי כח ובזה אני מתכוונת להילחם ולהתחיל להתעמל. לגבי התופעות של גיל המעבר, מבואסת, מנסה להתמודד אבל מקבלת שהרוב לא בשליטתי.
3. לא יודעת אם הכי הרבה, אבל מתגעגעת לחלק מתופעות לוואי של ההורמונים לפני גיל המעבר
4. הגיל לא מעלה בי חששות בפן הגופני (אבל עברתי הרבה מהבחינה הזו בחיי הצעירים)
5.בוודאי הגיל משפיע על הנפש - הרבה יותר בגרות, נסיון חיים, שלווה. וכן, קצת בדידות כי אין לי זמן ואין את מי לשתף בתחושות.
6. הגיל מיטיב איתי מבחינת נסיון חיים, תובנות לחיים ועבודה עצמית.
7. להתאזר בסבלנות. לכל זמן ועת לכל חפץ.
8. תובנות על הדבר הזה שנקרא חיים - להודות על כל נשימה ונשימה כפשוטו
את סבלנית כמו הניק שלך נכון?מיואשת******
יש משהו נורא רגוע ומקל בתשובות שלך
איכשהו אני קוראת אותך ונרגעת כזה
איזה מתנה 💕
אפשר לשאול למה התכוונת בתשובה 3? או בפרטי אם מתאים לך
הלוואי... עבודת חיים שליסבלנות 12
מאז שנולדו הילדים הרגשתי שאני זקוקה לטון של סבלנות - מתפללת על זה מחליטה ביו"כ שעל זה אני עובדת... כך כל הזמן בערך...
דווקא מעודד אותי לשמוע שאני נשמעת רגועה, כנראה שבמשהו כן הצלחתי קצת... הלוואי....
ולגבי הפירוט לשאלה שלך אשלח באישי
ממש אשמח אם תוכלי לשלוח גם לי..באר מרים
איזה כיף שהגבת, סבלנות 💗קמה ש.
בס״ד

מזדהה עם 5 - החברות שלי מפוזרות בארץ וזה נהיה כל-כך מורכב להיפגש. עיקר הקשר בווצאפ וזה מדיום שהוא טוב ומבורך, אבל זה לא אותו דבר. האמת היא שזאת אחת הסיבות שכ״כ רציתי שהפורום הזה ייפתח.

חיבוק על כל ה״הרבה״ הזה שעברת בחיים מבחינה גופנית!
ואני מקווה שתצליחי להתחיל להתעמל כמו שאת רוצה. המון הצלחה!!! ההתחלה קשה, אחר-כך זה נהיה הרבה יותר קל (לא רק מבחינת השרירים, אלא בעיקר מבחינת להצליח להכניס את זה לשוטף).

כמה את צודקת, וכמה צריך להודות על הכל. תודה שכתבת את זה ❤️
כבר כמה ימים אני ממש מחכה לענות על זה!!! מיואשת******
אף
פעם לא הייתי רקדנית או ספורטיבית או מאד רזה… מרגישה שאני מתמודדת על אותם דברים רק הכל קצת קשה יותר. מה שמאד השתנה לרעה זה כאבי ידיים כתוצאה מעבודה במחשב לא ממש קשור לגיל

פיגמנטציה!!! אההההה זוועת עולם ואשתו. נושא לשרשור אחר.

2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט )
הרבה קבלה, קצת צער לפעמים משתדלת לא להפנות את המחשבות לכיוון של- אם היית בת שלושים ורזה הייתי יכולה כך וכך. לא בריא ומיותר. לפעמים קורה. שוין

באמת באמת? לחוסר עול הכלכלי. כשלא היתה לי משפחה לא היה לי עול. לא היה צריך לדאוג מכסף, אבא ואמא דאגו לחיים, לא היו לי הרבה דרישות.. עם השנים אני רוצה יותר ויש המון שאני רוצה לתת למשפחה ויוצא שהרבה מבחינה כלכלית אני מוותרת על דברים שאני רוצה כדי שיהיה לי לחסוך לילדים.
מתגעגעת לזה שלא צריך לחשוב על אף אחד חוץ ממני. אנוכי? לא נורא. מותר לי.

אלצהיימר חדמ״ש. נכון זה לא חשש ״קרוב״ אבל וואללה זה הכי הכי מפחיד. חבל שאין המתת חסד הלכתית למצב הזה.
בפן הקרוב יותר, נו, שומן וסכרת וכאבים שונים וכאלו. כיף להתבגר הכל מתפרק 😆
וגם חוסר היכולת לשאת הריון וללדת שאני מנסה להשלים איתו מדי פעם מזנק עלי מהחושך וגורם לי לרצות למות מצער. אבל רב הזמן אני בסדר.

וואי בטחחחח!! הרבה הרבה יותר רגועה. אבל הרבה הההה. !!!
הבלאגן הרגשי. זה שלקחתי כל דבר ללב בעוצמה שלוש מאות. להגיב מהבטן ולא מהראש
לא מושלמת היום בשום צורה כן? אבל נגיד אם הרצוי הןא לספור עד עשר, פעם לא הייתי מצליחה לספור עד אחת, והיום אני סופרת עד חמש. יש לא מעט מקום לשיפור אבל הרוגע הנפשי וההבנה שלא כל פיפס הוא סוף העולם ופרספקטיבה של שנים על נושאים כמו הורים, משפחה, אישות, זוגיות משנים לגמרי את המבט.
יופי. יצאתי תרחית על!
🙈🤭

אני מרגישה בת 15 מהרבה בחינות. אולי כבר פחות בא לי לעשות טרקטורונים נגיד. אבל לפעמים ברור לי שהילדות שלי מגלות יותר אחריות ממני. מביך.
הגיל עשה לי טוב בקטע הנפשי כמו שכתבתי למעלה. אבל זה לא אומר שאני לא מרגישה קצת זקנה, ושלא בא לי להיות שוב אנרגטית בגילאי העשרים שיכולה להרים מסיבות ואירועים ולרכוב על סוסים.
אני אוהבת את זה שאני לא מפחדת כל כך מאנשים אחרים, שאני מרגישה שווה להם(בעבודה) ויש לי ביטחון עצמי היכולות שלי ובמה שאני שווה ואני לא מרגישה כל הזמן שאני לא טובה מספיק וכאלו. (קצת, לפעמים, אבל בגדול אני בסדר עם עצמי)

תסעי לחול לשנה לפני שיש לך ילדים ותעשי טיול ענק בעולם.
קחי חופשת לידה ארוכה יותר. מינוס של עשר אלף אפשר לסגור אבל חודשים ראשונים עם הילדה אי אפשר להחזיר. (מן הסתם למי שיש עשר ילדים זה לא הגיוני אבל לי כן)
ילדים זה לא דבר מובן מאליו
הורים זה לא דבר מובן מאליו
תעריכי ותשמרי על שניהם ועל הקשר איתם.

תפסיקי להשוות בעלים של חברות. זה משהו של נשים צעירות ואיזה הרסני זה . קיבלת מה׳ את מה שהכי הכי הכי מתאים לך! תשמחי מכל מה שאין לו בדיוק כמו מכל מה שיש לו, כי מה שאין לו פשוט לא טוב לך. כמה שאני מעריכה את זה היום

יקרים מאד

(יופי. יצאתי ממש זקנת השבט קשישה טרחנית. הצילו. )
נהניתי לקרוא ❤️❤️לפניו ברננה!
תדעי לך, שאני (בת 25, כמעט עדיין בת 15, לכן לא עניתי על השרשור 😅) מחפשת נשים כמוך עם ניסיון ופרופורציות על החיים ונהיית חברה שלהן.
ולא מרגישה שהם זקנות, רק מרגישה שיש לי כל כך הרבה ללמוד מהן ומהחוכמה שלהן. על סמך התשובות שלך, נראה לי נעבור דירה שוב ונגור לידך כדי שאני אאמץ אותך בתור חברה.
ובכלל מהתגובות שלך לא מרגיש שאת קשישה.. 🤔
חמודה את, תודה רבה! בואי בואי ❤️מיואשת******
גם אני רוצהההההה😘אחתפלוס
תבואו! אני פההההה ❣️😍מיואשת******
את יודעת למה הכי התחברתי, נכון? ❤שלומצ'
❣️❣️❣️❣️❣️❣️מיואשת******
באנו חושך לגרש…. 💔❣️
מיואשת אני ככ שמחה שהגבת!! 💕קמה ש.
בס״ד

ממש שימח אותי שכתבת גם ושיתפת.

ויש גם חלקים שממש נגעו בי ללב, ורציתי מאד להגיב אבח לא יכולי מיד ❤️

וואו הלוואי ויימצא לך פתרון לכאבים בידיים!!!!!! נשמע לא קל! (וגם לפיגמנטציה, אם זה חשוב לך, אז מקווה יחד איתך!)

לגבי 2 - את כל-כך צודקת. זה לא מאד קל להפסיק להשוות למה שהיינו, אבל זה מאד נכון....

לגבי 3 - זאת בהחלט תשובה מקורית, אבל היא כל-כך נכונה. זה באמת מטורף להיות כל הזמן במקום של דאגה (לא רק דאגה של חשש, אם כי גם זה לפעמים, אבל התכוונתי ל״לדאוג לאחרים״). זה שואב כל-כך הרבה משאבים... וזה נון-סטופ ואין חופש אף פעם. וב״ה על כל מה שיש אבל מאד הבנתי ויכולתי להזדהות.

חיבוק גדול לגבי 4 ♥️💔. ממש קראתי ו״הרגשתי״ אותך.
אלופה שרוב הזמן את בסדר. שימחת אותי עם המשפט הזה.

5 - הזדהות ממש!

8 - יקרים מאד במובן העמוק של זה? או הפיננסי?

♥️♥️
במובן העמוק! 🤦🏻‍♀️❤️מיואשת******
לא חשבתי אפילו שזה עלול להתפרש כמשהו פיננסי
😯

ותודה על התגובה היפה ❤️
רב הזמן אני בסדר … כן. לפעמים מתפרקת ממש.
איזה סקר חמוד😊אם_שמחה_הללויה
בריצות ובקפיצות, כאב עמום מדי פעם בפרקי יד, קמטים קטנים מסביב לעיניים.

יש לי תקווה שעוד לא הכל אבוד ויש לי רצון גדול לחזור לכושר🙂
ואת הקמטים/ פגמנטציה מקבלת באהבה גדולה❤ זה מזכיר לי שעברתי הריונות וגם שחייכתי הרבה. ועדיין אוהבת ללמוד על טיפוח ולנסות על עצמי.

3. למה את מתגעגעת הכי הרבה? לשיחה קלילה עם חברות ילדות על כוס קפה, היום כולן מדי עסוקות. לחיבוק של אמא סתם ככה באמצע היום.

מנסה לא לחשוב על זה ובעיקר להתחזק שהרבה תלוי בי.

לחיוב: נהייתי אמא במלוא מובן המילה. יש לי כוחות מיוחדים שלא היו לי קודם וככל שילדים גדלים אני גודלת יחד איתן ויש לי תובנות חדשות על עצמי ועל העולם.
לשלילה: נהיתי אמא, זה אומר שנוספו לי המון דאגות שלא היו לי קודם

יש בי הרבה יותר שלום עם עצמי. שלום עם המראה החיצוני, עם האופי שלי. יש לי תעוזה לעשות דברים בלי לפחד על מה יגידו (בעיקר הוריי), השגתי הרבה דברים בזכות התפילות שלי וזה חיזק מאוד את האמונה שלי בעצמי ובה'.

"הכל יסתדר. "

החיים הם קצרים מדי בשביל לחיות בעתיד או בהווה, צריך להשתדל לחיות כבר היום.
״מזכיר לי שחייכתי הרבה״ - מקסים 🥰קמה ש.
בס״ד

תודה שהגבת וכתבת בשרשור ❤️
עונה בהתרגשותתפוחים ותמרים
לא העתקתי את השאלות, אז עונה מהראש, תודה קמה ש.!
איפה הגוף לא כמו שהיה?
שערות לבנות בכ-ל מקום. אוף.
מה אני אוהבת בגוף?
שהוא בריא. ודי חזק עדיין. ויציב אחרי כל הלידות. מרגישה יותר חתיכה מאשר בגיל 20.... כי אני אוהבת אותו יותר ומחוברת לעצמי יותר.
במה ההתבגרות היטיבה איתי?
בהכלללללל!!!!!
למה אני מתגעגעת?
לא!! חוזרת לשנות העשרים שלי. היה לי כל כךךך קשה. הייתי חולה. הייתי אפוטרופסות. העולם קרס עלי. לא אהבתי את עצמי. הייתי שיפוטית, ביקורתית/נוקשה/מפוצלת. בנזוג קשוח וממש לא מתאים לא היטיב את המצב.
עם כל הכמיהה שלי לילודה - והיא רבה - לא הייתי חוזרת אחורה בזמן ויולדת מוקדם יותר. החיים שלי בנויים מדויק לי ב 100%. הפכתי לאמא בטיימינג אידאלי עבורי ועם בנהזוג שהכי מתאים לי.
מה הייתי אומרת לעצמי בת העשרים?
לא לבזבז את האנרגיה ואת הזמן על זוטות.
לא להתעכב על כל מילה.
לא להתרגז לחינם.
לא לדבר עד כלות. מילים לא מתקנות יחסים. רגש ומעשים מתקנים יחסים.
לסמוך על האינסטינקטים.
לתת לאמא את המקום שלה. תמיד.
לא להיכנס ראש בראש. שום טוב לא יוצא מזה.
לחיות את הרגע ולא לשכוח אף פעם שהזמן הרלוונטי היחיד הוא ההווה. לא לשקוע במחשבות על העבר. לא להיאחז בשליטה על העתיד. אין לנו לא את זה ולא את זה, אלא רק את הרגע הזה.
להפנים שהחיים לא בשליטתי. ככל שההבנה הזו גדלה אצלי - כך גדלה מידת הרווחה האישית שלי.
יא! איזה התרגשות!שלומצ'

כמה חשבתי עליך! 

מה שלומך? 

(ומה שלום חברה שלך?)

חיבוק

יש מלא חכמה בדברים שכתבתמשמעת עצמית
ומוכנה להסביר לי יותר
שורה אחת שתפסה אותי?
רוצה לרדת לסוף דעתך...

"לא לדבר עד כלות. מילים לא מתקנות יחסים. רגש ומעשים מתקנים יחסים."
הרבה מהשיחות שהיו לנו בהתחלהתפוחים ותמרים
נגעו לדברים שמורכבים עבור אחד מאיתנו אצל השני, ובבסיס היתה תקווה שהדברים האלה גמישים ובשליטה (נניח.... האיש זז *לאט*. ממש. בקיצון. כשהוא אומר שהוא מתארגן יכולה לעבור דעה עד שהוא אומר שהוא מוכן. וגם אז - איפה המפתח? הארנק? מזל שהראש מחובר )
לא עזר להתכונן ולחכות בלי סבלנות
לא עזר לחכות שיהיה מוכן
לא עזר להפציר בו שיזדרז
לכעוס
כלום
כלום כלום
כלום.
רק להבין שזה האיש. וזהו. ולקבל אותו ככה.
ויש כמובן עוד מליון דוגמאות.
משפט נכון. טחת העצות החכמות שקיבלתי.אם_שמחה_הללויה
לא רק בזוגיות, גם ביחסים עם הורים. מעניין שבד"כ העצה הראשונה שנוטים לתת זה "תדברו על זה"..
אבל אי אפשר לדבר אם יש ים משקעים.
לדיבורים צריך להקדים עבודת לב, ואז דיבורים נשמעים.
הבעיה שלנו שאנחנו עצלנים מדי ולא רוצים לעבוד, רוצים לפתור ישר הכל על ידי דיבורים.
עוד משפט זהב פה...לדיבורים צריך להקדים עבודת לב.רקלתשוהנ
ממש מסכימה
אחרת הרבה פעמים הדיבור זה סתם פיצוץ. סתם לפתוח שוב את מריבה או הכעס ואז עדיף לשתוק...
אבל אם עושים קודם עבודה של עין טובה, ופרספקטיבה, והכרה עצמית בטעויות שלי והבנה על מה דרכתי שהכאיב למי שמולי - אז דיבור יכול לעשות פלאים...
בדיוקתפוחים ותמרים
כשאני מצפה מהשני - לא קורה כלום )בנסוג/ילד/הורה/חבר)
כשאני מצפה מעצמי - *לפעמים* אחרים זזים

העבודה היחידה שלנו בעולם היא פנימה. זו תובנה ככ חזקה. וגם מאד מחזקת כשאנחנו על הרגלים. כשאני "נמוכה" כמובן הרבה יותר קשה לי לצפות מעצמי, ומתחשק לי שאחרים יזוזו ולא אני....

זה ממש נכון..באר מרים
תוך כדי שאני קוראת אני חושבת לעצמי שבעצם כן צריך קודם כל לדבר על זה, אבל לא עם הזולת אלא עם עצמי.
זה שלב שמשום מה אנחנו נוטות לדלג עליו.
אחרי שאנחנו "מדברות על זה" עם עצמנו, יותר קל לגשת לזולת עם רגש ומעשים כמו ש@תפוחים ותמרים הציעה (ואני עדין בשיא ההתרגשות לתייג אותך שוב..)
תודה שהוספתתפוחים ותמרים
מתרגשת מאד להיפגש שוב @באר מרים! אוהבת אותך ומקווה שאת בטוב
בטוב ובעומס..באר מרים
עוד חייבת לך תשובה בפרטי על הבת מצווה אבל מותשת ממש
תנוחי יקרה, יש לי כל הזמן והסבלנות לחכות לתשובה ממך.תפוחים ותמרים
איזה כיף שהגבת! ❤קמה ש.

בס''ד

זה מדהים לקרוא כמה עברת ואת ההבדל שאת מתארת בין שנות ה-20 להיום. זה מרגש ומדהים. כמה החיים מופלאים וכמה המסע הזה שווה... ואת - כל כולך פלא ❤

תודה ששאלתתפוחים ותמרים
בימים האלה אני פחות שמה לב לפער הזה כי... את יודעת, היומיום.
אבל רואה איך פעם הייתי קורסת ומטלטלת כולי, והיום, בכל זאת, המוקד שלי יציב, אני עדיין קצת עצובה, אבל לא בסערה, לא רצה החוצה לפרוק, אלא להיפך, מתכנסת פנימה לעבד ולהתגבר - דרך איזון פנימי ולא דרך הרגעה חיצונית.
לכן ככ הוסיפו לי הדברים של @@באר מרים - כי אני מדברת המון והרבה יותר לעומק - אבל בעיקר עם עצמי. אגב, גם עם הילדים - לא 'נואמת' הרבה. יותר משתפת. השיח הוא יותר זרימה מלב אל לב מאשר מעבר של מילים. מקווה שהצלחתי להסביר את הכוונה שלי.
מזדהה ממש ועייפה מכדי להגיב בשפיות.. אולי מחר..באר מרים
כן כן זה מובן לגמרי. וזה מדהים 🤍קמה ש.אחרונה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך