1. איפה את מרגישה שהגוף כבר לא בדיוק מה שהוא היה?
בעיקר סביב "תופעות הלוואי" של הקיסרי. היפרדות בטנית לא מטופלת. לא מגיעה לזה. היכולות הפיזיות שלי הדרדרו באופן מזעזע, רוב הזמן אני מעבירה את זה הלאה, אבל לעיתים רחוקות זה ממש מורגש וגורם לי צער גדול מאוד מאוד.
2. איך את מקבלת את השינויים האלה? (בקבלה / בהכחשה / מנסה לעכב אותם / חשה צער / קצת הכל ביחד / אחר (נא לפרט ))
כל השינויים ה"רגילים"- קמטים, שיער לבן וכו'- זורמת איתם. החלום שלי זה להיות כולי עם שיער לבן (לא נשאר עוד הרבה עבודה בתחום הזה), עדיף בגיל מבוגר כמובן. זה כל כך יפה בעיני (מי מזדעזעת מהמחשבה?). ברור שהייתי מעדיפה להיות בלי קמטים, אבל זה לא הולך לקרות ותכל'ס המשמעות שלהם היא חיים, גם חיים שנתתי וגם החיים הפיזיים שלי שברוך ה' נמשכים להם עדיין, אז משתדלת לא להתמרמר יותר מידי 
3. למה את מתגעגעת הכי הרבה?
מתגעגעת מאוד לחברות שלי. בתקופה האחרונה מצליחה קצת יותר לשמור על קשר, אבל בעיקר טלפוני ובהודעות. מתגעגעת ללשבת יחד על קפה ולשפוך את ההההככככככלללללל. קצת מתגעגעת לבילויים- הופעות, ריקודי עם, אבל יודעת שבעז"ה הבנות תגדלנה ואוכל לחזור לזה. זה מחיר קטן לשלם עבור הנוכחות שלהן בחיים שלי.
4. האם הגיל מעלה בך חששות שקשורים לפן הגופני? מהם?
עוד חזון למועד (אני מקווה...), אבל חוששת להיות תלויה באחרים, ובעיקר חוששת מהמשא שיפול על הבנות שלי כשזה יקרה. חוששת מאלצהיימר וכל מה שנכנס תחת המטריה "תשושי נפש". גם בגלל חוסר האונים הגדול, וגם בגלל החוויה של הבנות.
5. האם את מרגישה שהגיל משפיע גם על הנפש ועל תכונות האופי (לשלילה או לחיוב)? באיזה אופן?
משפיע לחיוב- הרבה פחות אכפת לי מדברים, לא מתרגשת מכל שטות, יודעת שהזמן בד"כ מסדר כמעט הכל.
6. איפה את מרגישה שהגיל דווקא מטיב איתך? מה הוא תורם לך? מה את הכי אוהבת בו?
ע"ע תשובה לשאלה 5.
7. אם היית יכולה להגיד משהו לעצמך בשנות ה-20, מה היית אומרת?
תקפיאי ביציות. תבדקי את הרזרבה השחלתית שלך, ותקפיאי ביציות. כמה צער שיגרם לך עכשיו, זה כלום לעומת הצער שיגרם לך בהמשך אם לא תעשי את זה.
ואל תתעלמי מהנושא הפיננסי. שום טוב לא יצא מזה.
8. תובנה או סתם מחשבה שיש לך על הדבר הגדול הזה שנקרא ״החיים״ 🙂
לא עולה לי משהו מסויים.