מקווה שאתן תבינו אותיאנונימית בהו"ל
מרגישה קנאה שורפת
כלפי כל אחת שיולדת רגיל ולא קיסרי
ובכלל כלפי נשים שיש להן לידות קלות
מגיעות
ויאללה יולדות
מגיעות למספרים של הרבה ילדים

ולא כמוני
שהלידות קשות גופנית ונפשית מאודדדד
וגם כשחשבתי שפתאום תהיה לי חוויה טובה ומתקנת והתפללתי והשתדלתי וזה ממש לא קרה
במקום חוויה מתקנת קיבלתי חוויה יותר גרועה

ממש לא יכולה לשמוע על נשים שיולדות רגיל
שאין איום על יספר הילדים שיוכלו להביא
ובכלל לא צריכות למנוע
יכולות עוד 3 חודשים להיכנס שוב להריון
אם ירצו
ולא משועבדות לגלולות או התקנים

מרגישה פשוט רע
כאילו מקווה שלא יהיה לה קל כדי שלא יכאב לי כ"כ
והנה היא ילדה רגיל תוך שעה!!!!
לידה קלה

גם אני רוצה
למה אתה לא מרחם עליי
למה
תחושות קשותאורוש3
שולחת חיבוק.
לכל אחת ה''תיק'' שלה. יש בנות עם לידות קלות אבל הריונות מהגהנום. יש טיפולים. יש תינוקות קשים. יש זוגיות מתפרקת.

כותבת כבוגרת 3 קיסריים לא קלים וכאחת שהתינוקות שלה לא קלים לגידול. אבל ההריונות ב''ה בסדר. לעומת כאלה ש-9 חודשים רוצות למות. סתם דוגמא.

ממליצה לך ללכת לעבד בטיפול או משהו את האכזבה והכאב שלך כדי להיות יותר בטוב מול כל החוויה הזו.

ה' מתווה לנו את הדרך. יש פה הרבה מאוד בידיים שלו. או הכל בעצם.
ניסיתי לטפל, אני מרגישה שאני שופכת ומספרת את כל התחושותאנונימית בהו"ל
וזה מקל לרגע ואז שוב חוזר...
הריון קשה זה קשה, נכון אבל זה עובר אחרי 9 חודשים זה לא כמו לידה קשה שיכולה להותיר צלקות גם לשנים פיזיות ונפשיות וגם השלכות נוספות...

תודה!
העניין זה לא רק לשפוך את התחושותרקלתשוהנ
העניין זה שמי שמולך יקבל את מה שאת אומרת, יעזור לך לעבד ולסדר במקום הנכון. לקבל זווית מבט אחרת על עצמך.
אוליאורוש3
תבקשי מהמטפלת להתמקד בלעזור לך להתבונן פנימה בשלב ראשון. ההשוואה עם אחרות היא הרסנית ממש. ובשלב השני רק לנסות לעבור תהליך של השלמה.
תראי אני בזמנו השלמתי עם זה שיהיה רק קיסרי ואולי פחות ילדים. וזה היה ממש כמו להוריד סלע מהלב. וכן, זה לשנות את המסלול המתוכנן ולמצוא את הטוב.
מבינה שאצלך זה מקום הרבה יותר מורכב וקשה. לכן המלצתי על טיפול. אבל ממש למקד בטיפול שהמטרות הן מבט פנימה ולא על אחרות והשלמה. אולי זה יעזור גם למטפלת לעזור לך.
בהצלחה רבה יקרה! אם את ממש בתקופה שאחרי לידה אולי עדיף לתת לדברים קצת לשקוע ולהתאזן במרחק הזמן. זה גם עוזר.
גם הריון קשה יכול להשאיר נזקים ארוכי טווח...דביבונת

אני לא חושבת שלידות קשות זה לא דבר קשה מאוד. אני מבינה את הקנאה (למרות שלכל אדם בעולם יש את מה שהוא צריך לעבור בעולם הזה, את לא באמת יודעת מה שאר התיק של הנשים האחרות). אבל אין סיבה להקטין קשיים אחרים...

יש לידות שמצלקות פיזית ונפשית לאורך שנים, ויש גם הריונות כאלה.

ומקווה שתמצאי טיפול שיעזור לך לעבד את הלידות ולהרגיש טוב יותר.

אולי עברתי גם הריון לא פשוט וגם לידה קשה?אנונימית בהו"ל
אין לך מושג מי אני...
לא מקטינה קושי של אף אחד, פשוט המקרה שדיברתי עליו זה מקרה של מישהי מאוד קרובה שאני דווקא כן יודעת שבהריון היה לה בסדר וגם הלידה, אז כן, זה כואב מאוד.
אבל לא כתבת את זה נשמה :-*רקלתשוהנ
אני חושבת שדביבונת הגיבה למשפט שכתבת שהריון זה קשה אבל עובר ולידה יכולה להשאיר צלקות.
וברור שלידה יכולה להשאיר צלקות פיזיות ונפשיות, אבל גם היריון, בהחלט.

וזה כל כך מובן שאחרי ניתוח קיסרי יש המון התמודדות פיזית ונפשית, אבל בעיקר לטובתך זה לא נכון לעשות את ההשוואה איזה קושי יותר קשה. כי לכל אחד יש את הקשיים שלו והניסיונות שלו. ויש עוד שלל ניסיונות וקשיים וצרות שלא קשורים בכלל להיריון ולידה, ולכל אחד יש את מה שה' נותן לו.
אז אפילו לטובת עצמך, תנסי להסתכל על אנשים (ועל עצמך!!!! קודם כל) מעבר למבט של איזה לידה היתה לה...

🌷🌷🌷
בדיוק. אין לי מושג על מי את (הפותחת) מדברת...דביבונת

כתבת משפט כללי על הנושא, אז הגבתי שבאופן כללי זה לא נכון. ונשמע שממש כדאי איזשהו עיבוד, השוואה לא עובדת לטוב לשום כיוון אף פעם (תמיד יהיו כאלה שהחיים שלהם יראו לנו קלים יותר משלנו, וכאלה שהחיים שלהם יראו לנו קשים בהרבה).

נראה לי טיפול טוב יכול לעזור להרגיש טוב ביחס לעצמך ולסביבה.

מרגישה שהתחום הזה של הילודה הוא מאוד חשובאנונימית בהו"ל
כלומר, נכון - לכל אחד יש את הקשיים שלו אבל איפה שהוא בראש שלי ילודה זה איפה שהוא בין הראשונים.
זה ממש חשוב, זה חלק מהנשיות, מהטבעיות, ממה שאני.

לפחות ממה שרציתי להיות...
ברור... לכל אחד כואב מה שכואב לו.רקלתשוהנ
❤❤❤
נכון שזה מאוד מהותילהשתמח
אבל יש עוד דברים מהותיים מאוד שאת לא תמיד יודעת.
כמו קשיים בזוגיות או בקיום יחסים שזה חלק כל כך מהותי בחיים שהרבה פעמים קשה אבל אי אפשר לדעת על זה מבחוץ. ואם יש קושי בגידול הילדים בגיל ההתבגרות זה גם לגמרי כאב גדול כי הילדים ומה שהם נהיים זה חלק מהמטרה הכי גדולה בחיים. וכן הלאה, אפשר להרגיש לגבי הרבה קשיים

לאף אחת אין חיים קלים. אני באמת מאמינה בזה, שלאף אחד בעולם אין חיים קלים. לכל אחת יש את התיק שה' תפר לה כי כנראה שזאת ההתמודדות שהיא צריכה כדי לגדול, להתקדם ולמלא את התפקיד שלה. כמה שזה קשה להרגיש את זה בתוך הקושי.
זה חשוב לך עכשיו. כי את בגיל של הילודההמקורית
וזה השיח של הנשים סביבך גם. וזה טבעי
אבל זה בשום פנים ואופן לא מגדיר אותך אם את תחליטי אחרת.
אני לא בוגרת של קיסריים, אבל ההריונות שלי כן קשים, ואולי אני לא מבינה למה בדיוק את מתכוונת אבל גם אני הייתי רוצה הריונות קלים יותר, ועוד הרבה דברים אחרים שאולי באים לאחרים ביותר קלות. וכן, גם עוד כח לעוד ילדים. מה שכרגע ממש אין לי, כשבינתיים כולן סביבי עוברות להריון הבא.
זה צובט ולא פשוט.
ועם זאת, מה שבעיניי צריך לקרות אצלך הוא השלמה. את כרגע בתהליך של אבל וכעס על כך שמה שרצית ומתכננת לא הלך לפי ׳התכניות׳, וזה בסדר וצריך להיות לזה מקום, זה חלק מהתהליך. ואנחנו לא תמיד מבינות למה דברים קורים בצורה הזו ולא בדרך אחרת.
אבל במיוחד בחברה שמקדשת ילודה - צריך לפעמים לעצור ולהתבונן עלינו כאינדיבידואל, על היכולות והמגבלות שלנו ולהבין שאנחנו צריכים להתייחס לעצמנו בלי נקודות ייחוס של אחרים - כי זה פשוט לא הגיוני ולא מציאותי. זה מאוד מקל על ההתמודדות אפילו שזה קשה
נכון, אמהות זה נשיות. זה משו שהשם טבע בנו. אבל אמהות היא לא רק איך יולדים או כמה ילדים יש לנו, ונשיות זה ממש לא רק ילודה.
שינוי ההגדרה אצלך בראש מאוד תקל עלייך ותשחרר ממך את העול הזה שאת צריכה לעמוד בסטנדרטים שלא שייכים אלייך כרגע
חיבוק על הקושי ❤️
סבתא שלי בת 90 פלוס ועד היום זה מעניין אותה מאוד אנונימית בהו"ל
יש לזה השפעה על מספר הילדים שיהיו, על גודל המשפחה, על חברים לילדים, על תחושת הנשיות, האימהות, על ביטחון עצמי. וואו. על מלא דברים.

אגיד לך מה, אם הייתי מרגישה שקשה לי הרבה ילדים וזה היה מסתדר לי בראש שזה לא מתאים לי אז אולי הייתי יכולה להשלים עם זה.
זה שזה רק זה, משהו טכני שהורס לי - משגע אותי ולא נותן לי מנוח
כם הריונות קשים יכולים להותיר צלקות שניםאניחדשהכאן
היה לי שתי הריונות היפזראמיס נוראי ששום מילים לא יתארו את הסבל שעברתי
ואני שנה אחריי.. ועדיין סובלת מצלקות פיזיים ונפשיים מההריונות הללו
החל מהפן הנפשי שמעדיפה לא לפרט במרחב הזה.
והחל מהפן הפיזי שהגוף שלי ממוטט ולא התאושש וסובלת מכל מיני בעיות רפואיות שההריונות הקשים גרמו לי.
לא לקנאות באדם אחר לעולם. גם אם את רק ״חושבת״ שאת יודעת את התמונה המלאה, תאמיני לי שאת לא יודעת.
מבינה ממש את ההרגשה שלךעטרת ראשי
בתור אחת שעברה הריון מהגהנום ואז קיסרי קשה שעד עכשיו שנה וחצי אחרי עדיין כואב פה ושם ובאמת קשה מאד זה טראומה אבל רק רוצה לאמר שהריון קשה זה צלקת נפשית קשה ואי אפשר לזלזל בזה אני אישית הייתי הולכת לעשר קיסרי ולא להריון אחד
חיבוק יקרה⁦❤️⁩מצטרפת..
זה מובן מאוד
כשחיכיתי להריון, והייתי רואה חברות שהתחתנו אחרי וכבר עם תינוק בידיים ואני בלי אחד בבטן אפילו, ממש זוכרת שהיה לי קשה איפשהו לפרגן.. ולאחל מזל טוב זה היה עול בשבילי..
ככה זה כשרוצים מאוד משהו ורואים אותו אצל אחרים
אבל יחד עם זאת, חשוב לא לבוא ממקום שיהיה קשה להן כדי שיהיה קל לי (כי גם לא חושבת שזה שיהיה להן קשה יקל על הקושי שלי.. כי הקושי שלי נשאר גם אם להן קשה)
אם ה' נותן להן כל כך בקלות, אז קטן עליו גם להביא לנו בקלות.. אז פשוט לא להפסיק להתפלל
אני ממש ממש ממש מבינה אותךמיואשת******
שנים הסתובבתי עם התחושה הזו
היום אני מבינה מכל מיני סיבות שהקבה שלח לי מה שטוב לי
ומה שמתאים לי
ומה שיכולתי להתמודד איתו
הדרך הזו היתה מדויקת לי ממש

לקח לי המון שנים
טיפול ארוך
עיבוד של חוויות
תובנות עצמיות ומחשבות
זה ממש לא קרה מהר אלא אחרי שנים ממש
אני כותבת לך את זה שתדעי שיום אחד, בע״ה אולי תרגישי כמוני
ואני מקווה שבינתיים תתנחמי בזה שאת ממש נורמלית
❣️❣️❣️❣️
תודה רבה לך!אנונימית בהו"ל
ממש ממליצה לפתוח את הנושא עם גורם טיפוליזיקוקים
כי זו סוגיה שפוגשת את כולנו, כל אחת בתחום שהקב"ה הביא לה-
התכנון שלנו לחיינו ואז כשזה לא הולך לפי הרצון הזה איך מתמודדים. אגב, בעיני זו הכנה מצויינת להורות כי גם כהורים יש לנו ציפיות מילידינו בין בנגלה ובין בנסתר ואז הם בוחרים אחרת וזה ממש לא פשוט, והיכולת לעבוד על המקום הזה לכאוב לקבל ולשחרר יכולה לעזור לנו בהמשך החיים ואפילו לעזור לנו לחשב מסלול מחדש בהתאם, ולהיות מדוייקים יותר עבור עצמנו ועבור המציאות שלנו ואולי אפילו עבור השליחות שבעבורה הגענו לעולם.

אגב, חייבת להגיב- ראיתי מה כתבת באחת ההודעות לגבי הריון שעובר, אז יכולה לומר לך שזו הסתכלות שלך כי יש לי חברה שהיא מושבתת 9 חודשים ברמה של חוסר תפקוד שזה השפיע ממש על מספר הילדים שהיא הביאה (בעז"ה שהקב"ה יביא לה כוחות להביא עוד) כי היא מרגישה שהיא לא יכולה לתפקד ברמה כ"כ קיצונית כמעט שנה (הריון 9 חודשים..)
בקיצור זו עבודה לחיים ויש פה הזדמנות לעבודה פנימית ודרכה לגלות על עצמנו דברים חדשים

שולחת כוחות
מסכימה, גם אני כזואניחדשהכאן
לא מתכננת הריון נוסף בשנים הקרובות ואולי אף רחוקות, בגלל שההריון שלי גהנום עלי אדמות.
אם אני יכנס להריון הילדים שלי פשוט יסבלו מאמא משותקת ויהו מוזנחים. אסור לי לאפשר לזה לקרות.
אוחחחחח כמה אני מבינה אותךאנונימית בהו"ל
אני גם מקנאה
וגם מקווה להמשך

אוף
גיסתי שקטנה ממני שילדה אחרי לידה ראשונה, ילדה לא מזמן פעם שניה. לידות קלות. נו בטח, היא לא היתה צריכה
למנוע... אוף כמה שחפרתי לבעלי שאני מקנאה, אבל לכל אחד יש את התכנית שה' הכין לו.

וכשלאחותי היה סיבוך כלשהו בהריון שכמעט הוביל אותה לקיסרי אבל בסוף הסתדר, שמחתי בשבילה, אבל התבאסתי קצת כי רציתי שתהיה לי אחות לצרה.

ויש רגעים שאני בהשלמה מלאה עם הענין, ואפילו מוצאת קצת מעלות, ויש רגעים שאני רק מקנאה.
אולי ננסה לפתור את זה לפני הלידה הבאה.
לגמרי ככהאנונימית בהו"ל
פשוט כואב
יכולה לנצל למשהו?!Thank-u-Hashem
אני היא הזאת המעצבנת שיולדת בקלות ממש
לידה ראשונה היתה תוך 4 שעות
לידה שניה תוך שעתיים

יש לי גיסה מהממת היא חוותה חוויה מאוד קשה בלידה ראשונה
כל מה שיכול להסתבך הסתבך שיקום קשה
דיכאון אחרי לידה וכו'
ניסיתי כמה שיכולתי לא לדבר מדי הרבה על הלידה שלי ולא להכאיב לה וכו'אבל כל המשפחה התעקשה לברבר על זה ואיך דבר כזה קורה כל כך מהר ואיך את עושה את זה וכו'אפילו חמותי ביקשה שאייעץ לה מה אני עושה וסירבתי כי לא רציתי להכאיב לה

השאלה שלי היא מהנסיון שלך עם מעצבנות כמוני
מה היית רוצה שאני יעשה? רוצה לנתב לגיסתי כדי שלא אכאיב לה ועצבן אותה....

לתת עצות, לא לתת? לדבר על זה? לא להזכיר בכלל?

אני מודה לקב"ה על הלידות המהירות והקלות שנתן לי זה ממש לא אומר שאני יותר טובה ממש לא תלוי בי

אבל מה שכן תלוי בי זה איך אני מתייחסת לזה כלפי אותה גיסה שיעצבן או יעציב יותר או פחות

מקווה שהבנת מה שאני שואלת... ושלא עצבנתי🙈
כאחת שעברה הריון קשה ולידה טראומתיתשירוש16
אני יכולה להגיד לך שהדבר הכי חשוב זה קודם כל מודעות.
דבר שלא לכל אחד יש אותו.
אמא שלי לדוגמה, ניסתה לעזור, אבל לא ממש הבינה איך מטפלים ועוזרים לאישה אחרי קיסרי.
היא מעולם לא ילדה בקיסרי. כל ההריונות והלידות שלה היו יחסית בקלות. (לידה ראשונה פחות מ12 שעות..)
היא תמיד הייתה אומרת לי: כן, אני יודעת שקשה לך. את אחרי לידה. ככה זה אחרי לידה. אני גם הייתי במקום שלך ואני מבינה מה את עוברת.
לא אמא, אין לך מושג מה אני עברתי.
אותך לא חתכו בחדר ניתוח בלי הרדמה כדי להוציא את התינוק שלך.
את לא היית צריכה להתמודד עם חתך ניתוח מזוהם אחרי לידה + טיפול בתינוק טרי + אמהות חדשה.
את לא התמודדת עם קשיי הנקה
את לא היית במקום שלי.
רציתי לצרוח את זה באוזניים שלה. שתבין שהיא ממש לא עברה את מה שאני עברתי.

ואני חושבת שזה מסר חשוב לכל אותן נשים שהרו וילדו בקלות:
לידה טבעית לא דומה במקצתה לניתוח קיסרי ועוד חירום.
לידה טבעית - הגוף מחלים בצורה עצמאית.
בקיסרי - הגוף עבר טראומה, ניתוח בטן פתוח מורכב עם כניסה לאיברים חלולים. בדרך כלל אחרי ניתוח כזה נותנים למטופל חופשת מחלה של לפחות חודש. אישה אחרי קיסרי אמורה לתפקד כרגיל ועוד לטפל בתינוק חדש. כשאני רואה מטופלים אחרי ניתוח בטן מורכב, שורצים במיטה כל היום ומבקשים משככי כאבים - אני מבינה אותם. לגמרי. מדובר בסבל וכאב מאוד גדול. לא מצפים מאנשים כאלה לתפקד במצב הזה.
ואישה אחרי קיסרי? תקומי, תעמדי. אסור לך משככי כאבים חזקים כי זה פוגע בהנקה. תתחילי לתפקד - יש לך תינוק.
נראה לך שלאישה אחרי ניתוח בטן פתוח אחר נותנים להכניס תינוקת לחדר? ועוד שהמטופלת תטפל בתינוק? נראה לך?

קיצור.
אפשר לעזור, לתמוך, לספוג את הדמעות. לא לנסות להזדהות כי זה לא אפשרי.
מעבר לכאב הפיזי הכרוך בקיסרי יש גם לא מעט כאב נפשי. שגם הוא מורכב ולא פשוט.

אם את שואלת מה לעשות - תנסי לעזור. באמת.
במיוחד אם מדובר בלידה שניה ושלישית - לקחת את הילדים ליום שלם. להכין להם ארוחות. לקנות להם משחקים - תעסוקה חדשה גם מאוד עוזרת להסיח את דעתם מהמצב.
לאישה אחרי לידה ראשונה שהסתיימה בניתוח - פשוט להיות שם ולעזור טכנית במה שאפשר.

מה לא לעשות - לא לנסות לתמוך נפשית. לא לנסות להזדהות. אפשר אולי להפנות אותה לחברה או קרובת משפחה שעברה חוויה דומה. אבל לפי דעתי זה לא המקום לשתף בחוויה האישית.
ממש עוררת מודעות אצלילהשתמח
עם כמה שחשבתי שאני מודעת. אני עכשיו הרבה יותר מבינה מה זה ניתוח קיסרי. מצדיעה למי שעוברת את זה כדי ללדת תינוק.
האמת שהכעס שלי בכלל לא כלפי אותן נשים אלא כלפי הקב"האנונימית בהו"ל
הן פשוט זכו
לא יודעת למה הם כן ואני לא
אבל זו לא אשמתן

אז מבחינתי את יכולה לדבר כל זה כמה שאת רוצה...
ומה תגיד אשה שנכנסת להריון מאפצ'י של בעלהחגהבגה
ההריון עובר לה בקלות,
יולדת מהר מדיי
מניקה חופשי
אבל חיה בעניות וצריכה לררות את הילדים שלה גונבים מרוב רעב?
או אפילו לא גונבים.
אלא לראות את המינוס גדל וגדל ואין פרנסה.

או אשה שאיבדה ילד/בעל בתאונת דרכים.
או מחלה קשה.

או אמא לילד שמתמודד עם מחלה סופנית.
או על ילד עם נטיות אובדניות.
או אשה שמתמודדת בעצמה עם נטיות אובדניות.

או אשה, שיש לה פרנסה, ובעל וילדים בריאים, נכנסת להריון בקלות ויולדת מהר
אבל הילדים לא נותנים לה מנוח מרוב כמה שצריך להתעסק בבעיות שלהם?

לכל אחת יש את התיק שלה יקרה.

אין לי מושג מה עברת, באמת שלא כי לא עברתי את זה בעצמי.
אבל גם לך אין מושג מה אחרות עוברות.

אני יכולה להבין את תחושת הכעס, אבל באותה נשימה אני חושבת שזה משהו שכן יש מה לעשות איתו.

זו הדרך שבה ה' בחר שתביאו ילדים לעולם.

יש נשים שצריכות לעבור טיפולים כדי להיכנס להריון.
ויש נשים שלעולם לא יוכלו.
ויש נשים בנות 45 שלא מוצאו. את הזיווג שלהן והזמן שלהן אוזל!

את מתארת משהו שנשמע כואב מאוד התמודדות גדולה לעצומה ויש פה נשים שמזדהים עם הערב שלך.
אני לא מנסה לומר לך להעלים, להתעלם או לגרום לו לפחות.

אלא להבין שכאב גדול כזה והתמודדות גדולה כזו כל אחת חווה, בתחומים שונים...
אני מרגישה שהלכת מאוד לקיצוניות, למקרים הקשיםאנונימית בהו"ל
ואילו אני בטוחה שיש נשים רבות שאין להן אף בעיה שציינת וגם יש להם לידות קלות...
ההתמקדות במה יש לאחרות לא מועילה...רקלתשוהנ
יש לך את הכאב שלך. איתו את צריכה להתמודד.

גם לנשים שיולדות לידות רגילות יש צרות, צרות אמיתיות וקשיים ומאבקים. את יכולה ממש להיות בטוחה בזה
אז אם תגידי לעצמך תמשיכי להרגיש כךחגהבגה
אני אומרת לך שלכולם יש צרות, אמיתיות וגדולות.
רק כדי לגרום לך להרגיש יותר טוב, אלא זו אמת.
יש כמות של צער שכל אחד צריך לעבור
כל אחד במה שהוא עובר.
את צודקת ולא צודקתאפונה
צודקת כי באמת יש אנשים שהנסיונות שלהם גדולים יותר.
ולא צודקת - כי גם הכוחות שונים.

אני יודעת שלכל אחד יש את הצרות שלו, ובכל זאת זה הכה בי כשהבנתי על מישהי שקרובה אלי, שהיא באמת - מבחינה כלכלית, זוגית, משפחתית, ילודה, בריאות, חינוך - טפו טפו ב"ה קיבלה המון מתנות. לקח לי המון זמן להבחין בכך שהיא מתמודדת עם בטחון עצמי שברירי מאד, ויש לה קשיים גדולים עם עצמה. ועם כל הצרות שלי (כן גם לי יש צרות) לא הייתי מתחלפת איתה בחיים, לוקחת את הנסיונות שלי עם כוחות הנפש שבאים איתם בשתי ידיים.
את לא מבינהשירוש16
שזאת, הפוסט הזה, זה חלק מהתמודדות.
לשמוע מאחרות, לקבל תמיכה, להפנים את המציאות.
זה חלק מההתמודדות.
אל תקחי לה את זה!
את לא יכולה להגיד: ככה זה החיים.
ממש לא!
אישה באמצע לידה טבעית שסובלת כאבי תופת - את תגידי לה - לכל אחד יש את השק שלו, זו ההתמודדות שלך כרגע!?
ממש לא. את תעמדי, ותתמכי, ותעזרי, ותעודדי.

האישה הזאת צועקת מכאבים.
זה לא הזמן להגיד: כולם כמוך, תתמודדי.
זה ההפך מתמיכה.
זה להנציח את הכאב, לא לתת לו מקום לנוע ולצאת בחופשיות.
^^^^ ממש ככהמיואשת******
טוב, מסכימה אני באמת לא מבינה...חגהבגה
מסכימה לגמרייערת דבש

נסתרות דרכי ה'..אם_שמחה_הללויה
בשביל להבין אותו צריך לראות את כל הסרט, שזה אומר את כל הגלגולים שהנשמות שלנו עברו עד שהגענו לעולם..
גם אני קויוויתי מאוד ללדת טבעי ושאלתי את ה':"איך אני, שכל כך יש לי כח סבל ואני מאוד מחוברת לעצמי ולנשיות שבי , לקחתי פעמיים דולה בגישה טבעית ובסוף ילדתי בקיסריים?!"
איפה שנגמר השכל מתחילה האמונה..
ואותי גם עודד להודות שיש את האופציה של הקיסרי בעבר אולי תינוקת כאלה לא היו שורדים🤷‍♀️
כותבת לך משהו, לא יודעת אם יעזור, אבל מנסה-אנונימית בהו"ל
תראי, ההריונות והלידות שלי לא קלים. בכלל.
אבל ב''ה ילדים צפופים, והריונות ולידות טבעיות, ילדים בריאים, יםים, חמודים, באמת מתנות מה'. מבחוץ זה ממש יכול לעורר קנאה ואני גם לפעמים חוששת שיעשו עליהם עין.

כשאני רואה נשים מקנאות בא לי להגיד, אל תקנאו, בחייכם, אל תקנאו, כי רק אני יודעת מה הנסיונות שעברתי בחיים. זה נראה מאוד יפה מבחוץ, אבל יודעת שעברתי ילדות ונערות ובחרות מהגהינום. זה סוד. זה אף אחד לא יודע. רק רואים אותי מבחוץ והכל נראה מושלם.
אז לפני שאת נשרפת (שזה טבעי ביותר! ) , תזכרי, שאת לא רואה את התמונה השלימה! ואפילו לא את קצה הקרחון. זה עבודה באמונה שלך בה', שהוא הוא מנהל את העולם, באמת שהוא אוהב אותך הכי שבעולם. ומסדר לך את ההכי טוב לך.
אז ברור שקל לי לדבר, מהמקום שלי, גם אני קינאתי בילדותי בכל מי שיש לה משפחה נורמטיבית ואני 'נדפקתי'. אבל זה מכוון משמים.
אז 2 דברים-
1. תזכרי שאת לא רואה את התמונה השלימה, ואפילו לא בקושי משהו קטן.
2. להתאמן באמונה. אמונה מלשון אימון. זה לא קל, אבל זו עבודת חיים.
במקרה הזה דווקא כן מכירה את התמונה השלמהאנונימית בהו"ל
כי זו מישהי ממש קרובה אליי.

אני אגיד לך מה, פשוט לא חושבת שזה הכי טוב בשבילי.
זה העניין
זה לא הכי טוב בשבילי
זה עושה לי כ"כ רע בנפש
סיוטים
פשוט כאב גדול
שרציתי שיתרפא מלידה ללידה וזה לא קרה
והשבר הוא גדול
וזה לא הכי טוב בשבילי

הטוב בשבילי זו משפחה גדולה ושמחה
זה להרגיש טוב בנשיות שלי ובגוף שלי

מחבקת אותך על מה שעברת❤❤❤
לי יש כלללמה לא123

אחרי שהתבאסתי על הרבה חוויות קשות שעברתי, למה רק אני עוברת את זה ולמה לכולם הולך הכל בקלות.

הכלל הוא: "אם אני משווה את עצמי למישהי שיותר קל לה בחיים, אני חייבת להשוות את עצמי גם למישהי שיותר קשה לה ממני בחיים"

ההשוואות הללו לא נותנות שום דבר טוב, הם רק עוזרות לנו להתקרבן, ומשום מה (ואני גם הייתי כך), אנחנו נהנים מהמקום המתמסכן הזה.

יש לבני האדם נטיה לחשוב שלילי, הדברים הטובים נהיים מובנים מאליהם, כמו עצם זה שיש לנו ילדים בכלל, ושהם בריאים ויפים וחכמים, זה כאילו ברור לנו שכך צריך להיות

לא, זה לא חייב להיות, זה לא מובן מאליו

יש הרבה אנשים שללכת או לראות זה לא מובן מאליו אצלם, ולכן אני ממש משתדלת כל יום להודות על כמה דברים שנראים לי מובן מאליו, בכדי לחדד לעצמי שהם ממש לא מובן מאליו.

ואני אגיד לך, שאחרי תקופה פתאום התחלתי לראות את הכול אחרת, התחלתי להעריך הרבה יותר, את מה שהקב"ה נתן לי ואת אותם דברים שהיה ברור לי שכך אמור להיות. ואני אפילו מתביישת לבקש אחרי זה דברים מהקב"ה, כי למה מגיע לי אחרי כל הטוב הזה שהוא מרעיף עלי?

לא כתבתי לך את הדברים הנ"ל כהטפה, אלא כשיתוף שלי מתובנות שהגעתי אליהן, אחרי תקופות קשות שעברתי..

בהצלחה

אני ממש לא נהנית מזה, סובלת מכל רגע.אנונימית בהו"ל
מרגישה כמו בועה שהתפוצצה, רצון לריפוי שרק נהיה גרוע יותר
ברור שלאלמה לא123

זו לא הנאה ממשית

זו הנאה בתת מודע

אף אדם לא רוצה לסבול, אבל יש לו איזשהי טובת הנאה מההתקרבנות

שמעתי פעם סיפור יפה שסיפר איזה רבלמה לא123

הרב אהרון לוי, אם שמעת עליו

הוא הגיע לנחם אמא ששיכלה את הבן היחיד שלה, היא היתה חילונית והבן שנהרג בתאונה טרגית היה בעל תשובה

וכולם סיפרו כמה הוא היה מיוחד.

הוא ניחם אותה ויצא, היא הלכה אחריו בדמעות לחדר המדרגות ואמרה לו:

"הרב, היו פה כבר כמה רבנים, וכל אחד שאלתי, איך הקב"ה עשה לי את זה, זה הבן היחיד שלי והוא חזר בתשובה לבד, והיה ילד מיוחד ובעל מידות, למה אלוקים לקח לי אותו? כל רב ענה לי תשובה אחרת, ואף תשובה לא סיפקה אותי, אולי לך תהיה תשובה שתניח את דעתי?"

הרב אמר לה "לא, אין אף תשובה שתניח את דעתך, כי השאלות שלך באות ממקום של רגש ולא ממקום שכלי, כששאלה באה ממקום שכלי, תשובה שכלית תניח את דעתה, כששאלה באה ממקום רגשי, שום תשובה שבעולם לא תספק אותך..."

כנ"ל אצלך, את צריכה לקבל את הרגשות, הם טבעיים ונורמלים, לא להתנגד לתחושות, ואת צריכה לעבור תהליך כלשהו של השלמה, איך? אני לא יודעת, אבל נשמע שאת סובלת וקשה לך..

שום תשובה שכלית פה לא תספק אותך...

בהצלחה

תודה על הסיפור! מסר מדויק!אם_שמחה_הללויה
היה לי לידות קלותאניחדשהכאן
והריונות גהנום שאין לתאר. הרגשתי על סף מוות בהריונות. היפזראמיס שגמר לי את כל הכוחות בגוף
ועכשיו כמעט אחרי שנה אחרי 2 ההריונות האלה הגוף שלי עדיין ממוטט ולא התאושש בכלל..
אין מה לקנאות כל אחת והתיק שלה
וזה גם לא נגמר בהריון ולידה.. יש את התיק של גידול הילדים
את התיק של המצב הנפשי את התיק של הזוגיות..
להסתכל על הדשא של השכן זה טעות שרק תזיק לך
מה שאני רואה שיש הרבהים...
שרוצות לחוות לידה רגילה.
למה זה כזה אישו בשבילך?
תנסי להבין מאיםה זה נובע ולשחרר את המקום הזה.
לגבי המניעה תראי את הטוב שבזה. שיש לך הפסקה בין ילד לילד שבינתיים הילד גדל ואז יותר קל להביא עוד אחד. שיש לגוף שלך זמן להתאושש ולהתחזק.
אני ילדתי לידות רגילותדרשתי קרבתךך
והשנייה באמת אולי נחשבת יחסית קלה (ממש לא שעתיים . יותר כמו לילה שלם אבל בשבילי זה מהר ) ובלי תפרים
אבל
מאוד קשה לי נפשית ...
לידה ראשונה חוויתי דיכאון וחרדה אחרי תקופה מהלידה
וזה ליווה אותי כל ההריון השני .. כנראה ההורמונים האלה לא עושים לי טוב , לצד הפחד והחשש ממה יהיה אחרי ..
ועכשיו אחרי .. ממשיכה להתמודד עם הקשיים האלה ועם תגובות של הסביבה לבחירות שלי (למשל, לא להניק ..) ורק מחכה לשים התקן לא הורמונלי ושיעבור מספיק זמן שאחזור כבר להרגיש שפויה
ומבחוץ
תראי מישהי שחזרה למשקל שלה מאוד מהר ... נראית טוב, כשאני יוצאת אני מתאפרת ובאמת לא ממש נראית אחרי לידה .
אל תאמיני אף פעם למה שרואים מבחוץ.. גם אם זו מישהי שקרובה אלייך את בסוף לא יודעת לגמרי מה עובר עליה.
אנונימית אחרתאנונימית בהו"ל
אפשר ממש לחלק את התגובות פה באשכול לשתיים
נשים שעברו קיסרי, ונשים שלא...

מסקנה שלי: מי שלא עברה קיסרי, לא תדע מה זה לעולם, ב"ה.
לא תבין את הכמיהה ללידה רגילה.
לא תבין את ההשלכות על ההתאוששות מכל הבחינות.
לא תבין את התחושה השורפת בשיחות נשים על לידה.
לא תבין שלמרות שמניעה לפעמים זה דבר מבורך, אחרי קיסרי הדבר שבא לך יותר מהכל זה להוכיח לעצמך שאת יודעת ללדת רגיל, וכמה שיותר מהר.
וכל זה כפול אלף שהקיסרי הוא חירום ו/או בלידה ראשונה.

כמו שמי שלא עברה הריון גיהנום לא תדע מה זה
ומי שלא עבר קשיים משמעותיים בזוגיות לא ידע מה זה
ומי שלא המתינה הרבה זמן לחתן או לילד לא תדע מה זה

אין מה לעשות, בני אדם נוטים לעשות השוואות.
וכנראה זה בסדר, אם ככה נבראנו.
וזה שמישהי מתלוננת על הקשיים שלה לא הופך את כל הקשיים בעולם לקטנים יותר.
קשה לה.
וזהו.
אני לא מסכימה אתךאן אליוט
עברתי 3 ניתוחים קיסריים. בראשון גם היו סיבוכים ככה שחודש לא יכולתי להרים את התינוקת שלי.
אבל, אני עדיין יודעת שיש לידות רגילות קשות יותר.
ואין לי כמיהה מיוחדת ללידה רגילה
ולא היה לי רצון "להוכיח לעצמי" שאני יכולה רגיל
ואין לי בעיה לשמוע נשים אחרות מדברות על הלידה הרגילה והמהירה שלהן.
זה מאוד אינדוידואלי.
ואני חושבת שהחיים שלי נהדרים, גם עם הקשיים, וממש לא הייתי רוצה להתחלף עם אחרות.

הנקודה פה שהפותחת סובלת בגלל השוואות, וזה מאוד מקשה עליה.
וזה כל אישה שסובלת מזה יכולה לענות ולייעץ ולנסות לעזור, למען הפותחת.
לא נראה לי שזה משנה מה הסיבה לקנאה
כן, זה לגיטימי, אבל זה עדיין פוגע באיכות החיים שלה מאוד
תראי, אני גם בוגרת קיסרייםמיואשת******
ופעם ממש חשבתי כמוך
אבל דווקא פה בפורום קיבלתי הרבה פרופורציות
קראתי על קרע דרגה שלוש
ועל תפירה צרה של נרתיק וכאבים חצי שנה ופרוצדורה רפואית לפתוח ויוסר יכולת לקיים יחסים בגלל זה (בדיוק מישהי שיתפה גם בשרשור אחר על הבודקת טהרה סיפור כזה)

אז נכון
אני יכולה להסתכל על זה שזה קורה. הרבה פחות באחוזים מקיסרי. ברור
ושסטטיסטית רב הסיכויים שהייתי עוברת לידה רגילה וסבירה
אבל עדיין
בין קיסרי לקרע דרגה שלוש… וואלה קיסרי לוקח
אז אני בוחרת להסתכל עלזה
בוחרת להבין שאין לי מושג מה היה יכול לקרות לי אם לא הקיסרי
בוחרת להבין שילדים צפופים בכל מקרה לא היו עושים לי טוב נפשית, אז לא נורא שמנעתי
בוחרת להסתכל על דברים מסוימים ולא להתמקד באחרים

וכמו שכתבתי למעלה זה עבודה של שנים. באמת. זה לא שזה קל
אבל יש מה לעשות עבודה פה
ויש בחירה במה להתמקד
וזה בסדר להרגיש ככה עכשיו
היו תקופות שמיררתי בבכי וצעקתי לאלוקים למה ככה ולמה זה מגיע לי ולמה אני לא יכולה להיות אשה ״נורמלית״

אני חושבת שמה שכואב הרבה זה חוסר לגיטימציה מהסביבה לתחושות האלו, בסגנון תגידי תודה שיש לך ילדים ויש ניתוח קיסרי ויכו.
זה באמת לא פייר שמישהי שלא עברה מה שעברנו אומרת לנו את זה.
אבל בתור מי שכן עברה, לפעמים אני אומרת לעצמי את זה
אומרת לעצמי תגידי תודה שיש היום רוםאים שיודעים לעשות קיסרי חירום כי אחרת לא הילה לך ילדה חס ושלום.

וביחד עם זה מותר לכאוב.
💔
אפשר להגיד את זה על המון דבריםפשיטא
אני לא מתיימרת להגיד שקיסרי זה לא נורא. בכלל לא. להיפך, זה הפחד הכי גדול שלי ואני מתכווצת מכאב רק מלקרוא נשים שכותבות על זה, בלי שעברתי בכלל.

אבל, הנקודה פה היא בכלל לא עצם הלידה הרגילה/ניתוח.
(אגב, גם אחרי שילדתי בואקום הרגשתי תחושות כשלון שלא הצלחתי ללדת בעצמי, למרות שזה לא היה תלוי בי בכלל)

הנקודה היא כשיש לי קושי סביב עניין מסויים- אני שמה לב למי שהעניין הזה בא לו בקלות וללא קושי- ואני בטוחה שיש לה המון שמחה ואושר בגלל שהעניין הזה בא לה בקלות, ומבחינתי ההסתכלות מסתכמת בזה.
אם תסתכלי עלי למשל- אני ב"ה נכנסת להריונות יחסית בקלות, הריונות "על הנייר" סבבה, לידות אחלה, מתאוששת מאוד מאוד מהר אחרי לידה.. נשמע גן עדן, נכון?

אז זהו, שלא ממש.

התחושה שלך מורכבת מההסתכלות שלך מזווית מאוד ספציפית, היא לא מספרת לך מה קורה מהזווית שלי, המתמודדת.

כשאת מסתכלת מזווית מסויימת את לא יכולה לראות את כל התמונה.

אז אני מאוד מאוד מבינה את הקושי. אובדן יכולת ללדת רגיל זה אובדן,
הגבלה על מספר ילדים הוא גם כן סוג של אובדן,
ועל אובדן אפשר ורצוי להתאבל... כל אובדן והאבל ברמה שלו..

ומצטרפת לממליצות להשקיע בטיפול איכותי, אצל מישהי מקצועית.
מטפל מקצועי הוא לא אחד שיודע לפתוח את ליבו ולתת ים של אמפתיה ומקום לפרוק.
מטפל מקצועי הוא אחד שיודע איך להציף את הקושי בצורה נכונה, ולהשתמש במה שצף כדי לעזור לך לעבד ולהבין בצורה מתוקנת את מה שאת חווה, ולעזור לך לקבל כלים נכונים שתתמודדי בעזרתם עם הסיטואציה הזאת ועם אחרות שתפגשי..

עברתי קיסרי חירום לידה ראשונהoo
והוא היה זוועה
אבל ההריון היה יותר גרוע ממנו
ויש דברים בחיים שלי שקשים יותר מהריונות ולידות וקיסרי, כאלו שלא עוברים אף פעם.

לא באה לגמד שום קושי, רק באה לומר, שהקושי הכי גדול, עוקף את הקשיים האחרים ומשכיח אותם, ואז נשאר להתמודד איתו.
ילדתי בקיסרי וממש לא מסכימהים...
בהתחלה כן חשבתי שאולי הייתי צריכה להתעקש יותר על לידה רגילה (ויותר בגלל מה שאחרות אומרות על זה או המחשבה הנפוצה בחברה)
אחר כך השלמתי עם זה ואני יודעת שעשיתי את הדבר הנכון עבורי ועבור הילדים.
לא ממשאורוש3
גם בוגרות קיסרי ואני ביניהן חושבות שהחוויה שלה קשה במיוחד. ובהחלט מצדיקה התייחסות טיפולית. כי זה באמת קשה. אבל אצלה יותר מהממוצע. ולא סותר קשיים אחרים.
וסתם נקודה שצעקה לי. אני לא מרגישה נחותה בשיח נשי. משתפת בחוויות הלידות הקיסריות שלי. אין שום סיבה שלא תהיה לזה לגיטימציה.
אני אגיד לך את האמת. אני מקנאה במי שיולדת איך שה׳ רוצה בשמחהלא מחוברת
אבל אני הייתי שם בכל החוויות השליליות של קיסרי . ותאמת עד היום קשה לי לשמוע את המילה הזאת.
ואני עברתי קיסרי בהול , ולא הייתי מוכנה לזה בשום מצב ממש ! הלם אמיתי.
ובסוף לא באמת משנה איך התינוקת המהמהמת יצאה .
ויש לי חברה שעברה קיסרי מזהה בקליל!!! משהו הזיה.
אני זוכרת ששאלתי אותה , מה איך את ככה?
והיא ענתה לי ההכי פשטות ברוך ה שיש לי ילדה מהממת.
יש משהו בחברה שקיסרי זה נורא . יש משהו נורא ״מקודש״ בתהליך הלידה (ושלא תביני לא נכון, אני חלמתי על לידה טבעית) אני חושבת שזה חבל, כי קיסרי זה הצלת נפשות! ממש !
אבל אחרי הקסרי (וטיפול) אני מבינה שזה לא באמת העיקר .
העיקר הוא איזה אמא את ואיך את מתייחסת לילדים שלך.
לפותחת היקרה - תגובה קצת אחרתיום שני

אני קוראת אותך,

את מתארת תחושת קנאה שורפת, כאב גדול, מין חוסר מוצא - כי חיפשת חוויה מתקנת ולא קיבלת

רצית טיפול - והוא הקל אבל לא לגמרי

הרבה הרבה סבל, זעקה מול ריבונו של עולם.

לא יעזרו לך התגובות של

"לכל אחד התיק שלו"

"אל תקנאי בהן - הקנאה לא עוזרת"

"גם היריונות זה קשה"

למה?

כי את כל זה את כבר  *יודעת* ו*מבינה* לבד.

אם היית במקום השלם, מלא הנחמה

היודע שהכל מלמעלה

ואת מושגחת

וה' נותן לך שפע ממש

לא היית מרגישה ככה!

לדעתי התשובה היא לא בשכל.

יש כאן כאב גדול, פיזי, וצלקות מהכאב הפיזי

אך בעיקר כאב נפשי, רגשי, כמעט אמוני.

קודם כל צריך לתת מקום לכאב. לפרק את התחושות, להקשיב להן.

מניסיוני- בדרך כלל יש כאב אחר שמסתתר מתחת להכל

(אולי תחושת "אני לא שווה באמת"?

אולי "אסור לי לקבל כלום בקלות"?

אולי "אני לא ראויה לנחמה, מגיע לי כאב"?

אולי אשמה בסיסית כזו, פנימית?

אני לא יודעת.

אולי את יודעת ואולי רק אחרי מסע תדעי).

צריך לתת מקום לפצע הכואב, המדמם.

וכשיש כוח לחפש מה מתחת.

כי יש פה צער גדול. והסיבה היא לא רק הלידה, או הניתוח, או ההיא...

איזו תגובה יפה וחכמה.בשבילך..
הצער הוא בעיקר על משפחה גדולה שככ רציתיאנונימית בהו"ל
יקרה אחתתוהה לי
כמה כואב את מתארת את מה שאת עוברת, כמה את נוגעת בעומק הלב
זה כל כך מובן כל מה שאת מרגישה ורוצה, ואת נלחמת עם המציאות כי זו לא מציאות שאת בחרת וגם לא מציאות שמיטיבה איתך אלא גורמת לך לסבל
ואת פשוט רוצה חיים פשוטים, חיים טובים, בשביל מה? בשביל ללדת ילדים בבריאות ונחת ושמחת הלב
יש כאן אבדן מאד גדול של חלום וחיים ותום, ועל אובדנים תהומיים כאלו צריך להתאבל המון המון המון, ולעבור את כל שלבי האבל עם ליווי טוב ולפעמים ארווווךךךך של אשת מקצוע טובה כדי לנקז את כל המוגלה הזו וללמוד לקבל את המציאות הייחודית שלך, של האדם הייחודי והמיוחד שאת. וגם מפצירה בך למצוא קבוצת שווים, בפורומים בפייסבוק ועוד של נשים שעהרו חוויות דומות, שלא תרגישי את החריגות הכואבת הזו בתוך הסבל.
כשאנחנו נלחמים במציאות אנחנו סובלים פעמיים, ויקרה,לא מגיע לך לסבול פעמיים, מגיעים לך חמלה ואהבה עצמיים וים של תמיכה, שיקוף רגשי, הכלה. מאחלת לך שתמצאי נחמה❤❤
תגובה מדהימה ❤מפתחות

---

ממני,

מאותגרת פוריות ראשונית

שעברה הריון בסיכון גבוה

עם היפראמזיס

ולידה לא קלה

תודה אהובהתוהה לי
וחיבוק גדול גדול על כל מה שעברת, זה מעתיק נשימה לחשוב על ההתמודדויות הרבות שעברת, מאחורי כל מילה ואבחנה מסתתר אוקיינוס של אתגרים וכאב, וגבורה וחוסן ואשה אחת גדולה מהחיים❤🧡💛
קראתי פוסט בפייסבוק בענין קשורשקדי מרק
לא מדבר על הקנאה
אלא על הקושי הזה
Log in to Facebook
חיבוק יקרה אחת!!מזלטוב
התחושות שלך כל כך אנושיות ומובנות
אל תשפטי את עצמך בכלל.
מגיע לך חיבוק על מסירות הנפש שלך ללדת ילדים!! מצדיעה לך!!
ואמן שיהיה לך רק טוב והכל בקלות מעכשיו ושה יפנק אותך בטוב גלוי❤️❤️
אהובהסליל
אלו תחושות ממש קשות וכואבות.
קודם כל קבלי חיבוק ענק

רוצה רק להגיד משהו קטן, בניגוד למה שנכתב פה, אני לא חושבת שיעזור לחשוב שלנשים אחרות יש התמודדויות אחרות. יכול להיות שזה נכון, ויכול להיות שלא. אני חושבת שבאמת ה' לא מחלק את הקשיים בעולם בצורה שווה. ויש אנשים שאובייקטיבית, באמת יותר קשה להם.

למה? אני לא יודעת. ה' הוא שנותן את הקשיים והניסיונות לכל אחד, בהתאם לכוחות שלו ולתפקידו בעולם ואני חושבת שזה דברים שאנחנו לא נבין.
אבל באמת חושבת שאין שוויון ולא כולם מתמודדים עם קשיים שווים.

אז חושבת שקודם כל, יש לך לגיטימציה לחשוב מה שאת רוצה. ומותר לך לבכות ולהצטער על החלום שלך שלא התממש כמו שרצית.
אחרי זה, מצטרפת לממליצות על ייעוץ או טיפול מקצועי. מישהי שתעזור לך לעבד את הרגשות שלך, להבין על מה בדיוק הדברים יושבים ואיך אפשר להתמודד עם זה. כי המחשבות האלו נשמעות לי מאוד קשות ומכאיבות, והסובלת מהם היא את. מגיע לך להיות יותר שלמה, יותר רגועה וטיפול אצל מישהי שתעזור לך למצוא כלים להתמודד עם זה, יכול לעזור.

חיבוק לך❤️
את אמיצה, גם על השיתוף וגם על כל מה שאת עוברת, בשביל להביא ילדים לעולם.
איך כתבת יפה. מסכימה איתך לגמרימיואשת******
תודה רבה❤️סליל
תודה אהובה❤❤❤אנונימית בהו"ל
מבינה אותך ממש!!!אוהבת את השבת
וחשוב שאת כותבת את זה ממש לא ידעתי שזו החוויה!!!
אבל בלי להיכנס לפרטים כ"כ חשוב טיפול טוב לא בגלל עין הרע לאחרות או בשבילם, אלא בשבילך!!!! שלך יהיה יותר נעים ורגוע וכיף בנפש ד,
באמת חוויות כ"כ כבדות וככ חשוב לעבד אותם
יקרה אי אפשר לדעת מה השנייה חובה,יתכן שיולדת בקלות אבל..רויטל.

המשך החיים לא בהכרח שקל לה,יש לכל אחת ניסיונות משלה,

אם זה בריאות.אם זה פחדים,אם זה שלום בית,אם זה פרנסה,

אם זה יראת שמיים,אם זה חינוך ילדים, וכ.. וכ..אבל קחי עצה טובה

טובה ומנוסה,תנסי לעשות כל מוצאי שבת סעודה רביעית עם לחם דווקא,

אם ממש קשה אז עם עוגה, אבל עדיף עם לחם,ותגידי לכבוד דוד המלך,

זאת סגולה נפלאה ללדת בקלות ושהאישה לא תפיל. בהצלחה רבה רבה לך אמן.

לגמרי מבינהשירוש16
לגמרי במקום שלך.

ב"ה יש לי ילד מושלם ומתוק בבית ולא הייתי מוותרת עליו לעולם.
אבל על החוויה הנוראית בהריון ולידה - הייתי מוותרת. בקלות.

על התחושה השורפת, הקנאה מכל אישה שילדה טבעי, הפחד מהעתיד, הידיעה שיש לי פצצה מתקתקת בגוף (כן, גם במהלך הריון עצמו אחרי קיסרי יש סכנה לקרע ברחם). הפחד מהלידה הקרובה, לחשוב שכל האחרות סביבי עשו את זה בקלות לבד ללא עזרה חיצונית ואני לא כזאת.

ברור שיש פחד
וכאב (פיזי ונפשי, כןכן.. פצע ניתוח יכול לכאוב גם שנים אחרי. זה לא מקום שמחלים בקלות. וגם אחרי החלמה מלאה תמיד התחושה באיזור שונה משאר הגוף. רמת הרגישות שונה)
ורגשות אשם
ובכי
ובעיקר הרצון להיות כמו כל אמא אחרת, עם גוף שהצליח לעשות את זה, לבד..

המלצה אישית שלי: לכי למישהי מקצועית ותעבדי את החוויה שעברת בלידה. זה יכול לחולל פלאים.
לידה זה ארוע שאישה אף פעם לא שוכחת, זה חלק מהחיים. לטוב ולרע.
אם יש לך טראומה מהלידה - זכותך ולטובתך ללכת לעזרה מקצועית עבור העתיד האישי שלך.
מניסיון- זה עוזר. זה מקל.
חיבוק ותודה❤אנונימית בהו"לאחרונה
גם אני ילדתי בקיסרייםאם_שמחה_הללויה
שני חירום ואחד מתוכנן.
אז אני פשוט לא נכנסת לסיפורי לידה וכו' ולא מכאיבה לעצמי בכח.
ובעיקר מבינה שזה פשוט לא היה תלוי בי.
לידה זה חשוב, אבל בסוף זה לא הדבר הבלעדי שיקבע את הקשר עם הילד לכל החיים, יש כל כך הרבה דברים אחרים 🙂
ויש דברים אחרים לדוגמא לי ההנקה הלכה די חלק..
שמעתי גם על העיבוד לידה שיכול לעזור.
ובעיקר הזמן עושה את שלו.
אשמח לשתף מנסיוניבת אור

שלום לך,

אני לאחר מס' ליידות בקיסרי. מבינה את תחושותייך מאד מאד.

גם לי אחיות וגיסות שזוכות בהריונות קלילים ובלידות קלות,

"עקפו" אותי כבר מזמן במספר הילדים, מה שאני כפי הנראה לא יזכה לעולם.

גם אני נשברתי לאחר כל מפגש עם נשים כאלה- בין מהמשפחה ובין חברות ושכנות,

הייתי מרגישה ממש שעולמי חרב עלי.

עד שיום אחד הגיעו מיים עד נפש.

בכיתי לקב"ה ובקשתי ישועה.

ואז הקב"ה נתן לי תובנה ששינתה את חיי-

הבנתי שהמקור לסבל הגדול שלי, בעומק, הוא המחשבה שהקב"ה לא אוהב אותי

ואילו כל האחרות שהכל הולך להן בקלות- אותן הקב"ה אוהב ורוצה לשמח אותן.

המחשבה הזאת- שאני לא אהובה אצל הקב"ה- היא הייתה מקור הסבל.

מאז אני מתפללת על כך המון, וגם בעבודה פנימית.

מזכירה לעצמי שהקב"ה אוהב אותי מאד (כפי שאהב מאד את אימותינו שהיו עקרות וכו'...)

מחזקת את עצמי בגודל אהבת הקב"ה אלי- ממש אומרת לעצמי מדי פעם: יש רק אפשרות אחת- הקב"ה אוהב אותי מאד מאד

ורוצה להיטיב לי טוב אין סופי. אני מוקפת בטובו וסומכת עליו. אני רגועה....

אני מתפללת לקב"ה שלא יעזוב אותי ושיחדיר לי את המשפטים האלה ללב, שלא יהיו רק ברובד השכל אלה שיכנסו לי ללב ולעצמות.

מקווה שעזרתי 

חיבוק מכל הלב! 

ריגש אותי מאד מה שכתבת... תודהרקלתשוהנ
וואי כתבת מקסים. תודה על זה 💕💕💕מיואשת******
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמתאחרונה

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושיאחרונה

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אבל זה בדיוק העינייןדרקונית ירוקה
אם ניקח את הדוגמא שלך של בהיר = יפה, זה כמו שיהיה מישהו לבקן. הרבה אנשים יגידו לו משפטים, אולי עם כוונה טובה, אבל בו זה יפגע. למשל "כדאי שתשתזף קצת. אתה לא נשרף ככה?", "נראה שאף פעם לא יצאת לשמש" ועוד. 
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''אחרונה

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומהאחרונה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדוללאחרונה
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
לימוד אנגלית לגיל הרך מה דעתכן?דיאן ד.

הבן שלי בן 4 מאוד מתעניין באנגלית

כל היום שואל אותי

אמא איך אומרים שולחן באנגלית? איך אומרים תודה באנגלית?

יש לנו בבית משחק של אותיות באנגלית אז כבר מכיר ומזהה את כל האותיות באנגלית.

קצת מתלבטת אם ללמד אותו מעבר לכך

ובעיקר אם כן אז איך עושים את זה?

אני בעצמי יודעת אנגלית די בסיסית, שלא לדבר שהמבטא שלי איום ונורא

קצת חושפת אותו למילים שזה אומרים ככה וזה ככה

אבל לדעתי זה לא משהו שיעזור לו לדעת מעבר ויחזיק מעמד.

סרטים לא באים בחשבון! הילדים אצלנו לא חשופים למסכים בכלל בכלל

אז לא סרטים ולא שיעורים (שזה גם לא נראה לי מתאים בגיל)

חשבתי בעיקר משחקים, ספרים ושירים.

אני מאוד רוצה שייחשף לא דרך המבטא שלי שכאמור הוא לא משהו.

יש רעיונות בקהל?

וגם אני רוצה משהו חוויתי וכייפי.

אצל הבן שלי יש חוג אנגלית בגן והוא ממש נהנה ואוהבכבתחילה
חוזר כל שבוע עם מילים חדשים ושירים באנגלית.

אפשר לחפש אם יש באזורכם חוג אנגלית קליל לילדים. 

היי! לא היית פה הרבה זמן, לא?השקט הזה
אני פה כל יום פשוט לא תמיד יש לי מה להגיב..כבתחילה
תודה הוא כזה קצת זמן בבית שלא רוצה להוציא לחוגיםדיאן ד.

חוזר בארבע מהגן ובשש כבר מתחילים שגרת ערב.

אבל אם את יודעת בגדול מה עושים בחוג אשמח לקבל השראה

נעשה לו חוג פרטי בבית

אולי ספרים מנגנים?שומשומ

יש ספרים מנגנים  עם מילים בסיסיות לפי נושאים

(כמו בעברית..)

אם מסך לא בא בחשבון אולי רק שמע? סיפורי ילדים באנגלית 

אני מתלבטת אם יבין סיפור בלבד באנגליתדיאן ד.אחרונה

מה שואילו פינו שלחה נשמע לי טוב כי זה שילוב של עברית ואנגלית.

אבל גם פה מתלבטת איך הדרך הנכונה לחשוף ילדים לאנגלית

יש סיפור מוקלט שנותן חשיפה לכל מיני מיליםואילו פינו
יוני ובובי.  לא מוצאת את הקישור אבל זה קבוצת וואצפ עם סיפורים ממש חמודים ובול לגיל 4.. 
הנה בתיאור הסירטון יש את מספר הטלפון להרשמה בוטספחילזון 123
וואי ממש חמוד תודה רבה!דיאן ד.

אולי יעניין אותך