האם לצאת איתו/ה, אכן משנה. הבחירות שלנו במסלול החיים הן חלק ממה ששומעים עלינו בבירורים ממש בשלב ראשוני.
אם ההצעה נשמעת מעולה ורק הפרט הזה לא מסתדר/ אם מאוד מאוד סומכים על המציע - יש מקום וכדאי לברר יותר. מותר ורצוי לשאול גם על הבחירה ה"תמוהה" של אותו בחור/ה.
לעומת זאת, לזוגיות זה פחות משנה (אלא אם מדובר בבחור שעדיין בישיבה ומצפה מאשתו שתהיה אברכית במקום שהוא ממש לא הסגנון הטבעי שלהם, ואז זה כן משפיע וקריטי).
עוד משהו שקצת משנה בו - זוג שהוא מאוד חברותי ונפגש עם חברים יחסית הרבה, ואז החברים פחות בסגנון, פחות יש מכנה משותף.. למשל מישהי ממגדל עוז שהתחתנה עם הר המורניק, וכל הנשים של החברים שלו מאוד סטייל הרובע, ואין לה שיח משותף איתן, ברמה שהמסלול חיים ככ שונה שהן אפילו לא מוצאות דוסים שלובים

ואין מאיפה להתחיל לגלגל שיחה, אין תחומי עניין משותפים, כלום כלום... אז היא מתבאסת ומבקשת מבעלה שיהיו פחות מפגשים חברתיים זוגיים והוא מתבאס, כי לו זה ממש חשוב ודרך קריטית לשמר חברויות.
חושבת גם שיש הבדל אם מדובר באולפנה/ ישיבה תיכונית או מדרשה/ ישיבת הסדר או תחום ומוסד לימודים אקדמאי בהתאם לשלב של הבחור/ה בחיים.
לצורך העניין, אדם בן 28 כנראה השתנה מאותו נער בן 18 שבחר ישיבה, וגם אותה אישה בת 24 התקדמה בחיים מאותה נערה בת 14 שבחרה אולפנה.
אני אומרת הרבה פעמים לבעלי שבסיטואציה של הצעה רגילה בחיים לא היינו מסכימים לצאת, אז נס שהקב"ה הפגיש אותנו בצורה אחרת. בפרטים היבשים - הוא לומד בישיבה הרבה יותר ליברלית מההשקפה שלי, יש עליהם סטיגמה שהם אנשים אנליטיים ושכלתנים בצורה קיצונית שבאה על חשבון הרגש, ושהם מאוד עירוניסטים מפונפנים. ככל שאני מכירה יותר את הישיבה ואת החבר'ה אני מבינה כמה יש שמץ אמת בסטיגמה והיא הרבה יותר מנופחת מהמציאות מצד אחד, ומצד שני באמת קשה לי להאמין שבחורה קלאסית מ"טוהר" למשל או כל דבר שמאוד מנוגד לסגנון אצליח לשדך אפילו לבחור אחד ספציפי מהישיבה הנ"ל.
בקיצור, בכל סטיגמה יש טיפת אמת והשאלה המרכזית היא כמה ההצעה כשלעצמה שווה כדי שנשקיע מאוד מאוד בבירורים שהאדם הנ"ל לא נכנס תחת אותם סטיגמות.
@ברוקולי (אוחח לא מתייג) לבקשתך, בדיליי קליל.