אדישותפלונית5
בנות, לא מחרפן אתכן לפעמים האדישות של הגבר שלכן?
נגיד אם רבנו, אני כל היום אהיה כאובה בגלל מילים שהוא אמר לי, קשה לי להיות במריבה ובמרחק ממנו, כי בשאיפה אני שואפת להיות במצב של שלום
אבל הוא? זה לא משפיע עליו בכלל, חי את יומו בסבבה, לא מזיז לו מהקשר שלנו
הוא מסוגל לחייך ולצחוק כרגיל אחרי שרבנו
זה מפוצץ אותי, אני לא חשובה לו בכלל
האם כל הגברים הם כאלה, או רק שלי?
מקפיצהפלונית5
גבר חווה אחרת את הריבחגהבגה
רוב הגברים לפחות, כמובן שיש יוצאים מן הכלל.
אצלנו הנשים, בס"כ הכל משפיע על הכל.
לגברים יש הרבה פעמים יכולת לעשות הפרדה גמורה בין הדברים...
תודה לך, את קוראת לזה יכולת?פלונית5
אני היתי קוראת לזה 'חוסר אהבה' כלפי האישה
זה לא מפריע לך?
אז מה זה זוגיות בעיניך - רק יחסי אישות וילדים?
אני לא מתריסה, באמת שואלת ולא מבינה מה מהות הקשר הזוגי.... ומנסה לחדד
תודה רבה לך על תגובתך
זה לא חוסר אהבה. זו פשוט צורת חשיבה אחרתפלא הבריאה
את אישה והוא גבר. כל אחד מהמינים חושב אחרת ומעניק מקום לרגשות שלו בחיי היומיום בצורה שונה. אצל אישה הרבה פעמים הרגש ישתלט על המציאות הפיזית. ואצל גבר הוא לא מסוגל להתמודד אז הוא ידחוק לפינה בלב ויתנהל כרגיל. כי הוא לא נותן מקום לרגשות שלו.
מה שחשוב במיוחד אחרי ריב זה לתקשר את הפגיעה ולא לצור שתיקות רועמות בבית. נעלבת. שבי עם עצמך תכאבי את הכאב שיש שם. איזה רגש עמוק חווית שם? הרגשת לא אהובה? הרגשת כישלון? הרגשת שהוא לא רואה אותך? למה את זקוקה עכשיו ממך. ואחרי שתתני לעצמך תחשבי למה את זקוקה ממנו.
ואז לתקשר את זה אליו. בעלי היקר קשה לי להכין עכשיו לך/לילדים ארוחת ערב. אני ממש צריכה מענה רגשי ממך על המריבה שהיתה. להגיד לו במילים קצרות ולא מאשימות את הסיטואציה מנקודת מבטך. ואז להגיד איזה רגש עמוק חווית שם. ומה את זקוקה עכשיו ממנו. לדוגמא: שאתה מאחר להגיע הביתה אני מרגישה שלא רואים אותי. את העבודה הקשה שלי, את הציפייה וכו'. אני ממש זקוקה להתנצלות שלך. ולהרגשה שאתה רואה אותי.
ואם הוא לא נותן מענה למקום. אז שוב ושוב לדבר ו"להתעקש" על מענה רגשי ממנו. ולהסביר לו שקשה לך להתנהל כל עוד הוא לא נתן לך את המענה שאת צריכה.
רעיון נהדר ולצערי לא עובד אצלנופלונית5
אני סופר מתקשרת
אבל הוא מגיב שזה מחרפן אותו לשמוע אותי ושאין לו סבלנות, הולך באמצע שאני מדברת
הוא חושב שהוא עושה לי טובה כשהוא 'מקשיב' לי כשאני אומרת לו שמפריע לי דברים מסוימים ואני מבקשת שישנה
הלוואי שהוא היה יכול לי מענה רגשי, הפוך - במקום להיות הבנאדם שהכי מבין אותי בעולם - הוא הבנאדם שהכי גורם לי להרגיש רע ודפוק.. קשה.....
לא, זה חלק מאופי גבריחגהבגה
זה כמו שאנחנו- רוצות לשתף בשביל השיתוף וההשכלה
והם משתפים בדרך כלל כדי לקבל פתרונות ותשובות.
כשצד אחד לוקח קשהדבורית
הצד השני מרגיש שהוא יכול להוריד מעצמו את העול הזה
לקחתם פה תפקידים
קחי צעד אחורה
תשמחי את עצמך בלי תלות בו
תרימי לעצמך
תמצאי מה ממלא אותך ועושה לך טוב
לא כי לא אכפת לך ממנו
אלא כי אכפת לך גם מעצמך
את צריכה לשדר לו שאת מלכה!
שהרגשות שלך חשובים לך
שהרגשות שלך ראויים לכבוד!
תתרוממי יקרה, את בת של מלך!
ואת הדמעות שלך תפני לה'
הוא סופר אותן אחת אחת ליד כסא הכבוד.

תני לו לחזר אחרייך, את תלכי קצת אחורה הוא יבוא.
כתבת חכם מאוד! מקבץ נקודות חכמות!פלונית5
ובאמת תודה על זה!
לתחזק זוגיות זה מתיששששש
רשמת מחזק!!🙂אם_שמחה_הללויה
ואי מזדהה . אחרי ריב ממש קשה על בעלי אתמול.לא מחוברת
הוא פשוט הלך לישון!
המשיך את היום כאילו כלום
❤❤❤💗💖פלונית5
מעצבן! ליבי איתך!
גבר ואישה זה קשה לחיות ביחד..... התכונות כה מנוגדות...

הוא מתחתן בשביל חיי אישות, ואנחנו יותר בשביל קשר נפשי - אצלם הכל גשמי זה נורא....
את קצת מכלילה...מאוהבת בילדי

גבר לא רוצה אהבה?

גבר לא רוצה להרגיש שייך או שמשהו שייך לו?

אישה לא רוצה יחסי אישות?

וגשמיות???

לא באותה רמהפלונית5
כשגבר אדיש, ויותר מזה מתחיל להגיד בדיחות אחרי מריבה.........
זה לא מרגיש כמו שהוא רוצה אהבה נפשית...
זה מרגיש כמו ניצול קצת
מגוחך שכך חיי הנישואין עובדים...
ממש חבל שכך את רואה את זהאנונימיות
ממליצה לך ללכת לקרוא קצת וללמוד ולנסות לטפל *בעצמך* ובתפיסה הזו כי ככה אלו חיים באמת אומללים.
לחיות בהרגשת ניצול מיני מהאדם שהכי אוהב אותך.
הלוואי שהיתי מרגישהפלונית5

שהוא הכי אוהב אותי

זו בדיוק הנקודה

אני ממש לא מרגישה אהובה מצידו

כשאת חיה עם בנאדם שלא מרגישה אהבה נפשית ממנו, קשה לא להרגיש מנוצלת , זה הענין בדיוק 

נקודת ההנחה שאת יוצאת ממנה ככ שגויה יקירתיהמקורית
את צודקת שכל אחד מבטא את עצמו בצורה אחרת, ואפילו מתייחס לפגיעה בצורה שונה, אבל מפה ועד להגיד שגבר מתחתן בשביל אישות.. הפוך. תחשבי על זה מנקודת מבט גברית, כובשת.. בשביל אישות אין לו שום צורך להינשא ולהכניס את עצמו לרוטינה שוחקת, למערכת יחסים קבועה שיש בה עליות וירידות (והרבה ירידות) ותחזוק מתמיד. ועוד עם אותה פרטנרית לכל החיים, בואי.
אגב, גם בתור אישה, לעצמך, זה מאוד קשה לחיות בתחושה שהגבר איתך רק בגלל זה. זה כל מה שאת שווה? זה הדבר היחיד שיש לך לתת? תעריכי את עצמך ביותר מזה. את מכלול שלם של דברים שבגינם הוא נקשר אלייך *נפשית* ובחר לחלוק איתך את חייו, על כל המשתמע מכך- כלכלית, חברתית, משפחתית - את הולכת להיות (או שאת כבר מחילה, לא הסתכלתי בכרטיס) האמא של הילדים שלו. זו שמטפלת בהם ומחדירה להם ערכים, נותנת להם מעצמה, מעצמיותה ממש ומעצבת את אישיותם והופכת אותם מתינוקות חסרי ישע לאנשים בעלי אופי וקומה ומדרגה רוחנית. כל החגים והשבתות והשמחות המשפחתיות, וכל הרגעים הפחות שמחים, השגרתיים וה׳רגילים׳. נראה לך שגבר מתחתן וכל זה נופל עליו בהפתעה? הוא לא לוקח את זה בחשבון? הכל מתחיל ונגמר במיטה?
תאמיני לי, תלונה אחת שהוא שומע על אמא שלו לא שווה לו גם 100 פעם להיות איתך יחד.
אז מה כן?
הוא רוצה שתהיי שמחה. בשבילו זה מעיד על כך שהוא מוצלח. הוא עושה את התפקיד שלו כמו שצריך. וברגע שאת לא, הוא מרגיש כישלון. והתגובה..? כל אחד מגיב לזה בדרך שלו, לרוב זה ריחוק ואדישות, יש כאלה שזה יכול להתבטא אצלם בכעס כי האישה כפוית טובה ואיך היא לא רואה כמה הוא משתדל ועושה עבורה, והיא לא שמחה ואפילו מתלוננת?
אז איך עושים את זה נכון? איך לוקחים את הדברים בפרופורציות הנכונות?
קודם כל, להבין ולהפנים שאתם לא אחד נגד השני. אתם לא אויבים אלא זוג אוהבים. שאולי קצת נשחקו, אבל בחרתם זו בזה מסיבה מסוימת.
כל אחד צריך לנסות להיכנס לראש של השני ולדון אותו לכף זכות. להבין את השוני ביניכם, לתקשר נכון - בהקשר של מה להגיד, אם להגיד, איך להגיד ומתי ולתחזק את זה נכון. זה דורש המון השקעה וכן, זוגיות זה תחזוק אינסופי, אבל הפירות של זוגיות טובה לא יסולאו מפז. וזה לא קורה מעצמו כמו בסרטים הרומנטיים. זה החרטא של העולם שלנו. אל תתייאשו, ואם צריך תפני לייעוץ זוגי.
נגעת לליבי. תודהמאוהבת בילדי

כתבת ממש יפה! ממש מסכימה...בארץ אהבתי
כתבת מהמם ❤️סליל
תודה יקירות ❤️המקורית
גבר דתיפלונית5

חיב להתחתן בשביל יחסי אישות

ובשאר הדברים ברור שאת ממש ממש צודקת, ותודה על השקעתך

אבל יקירה זו הסתכלות מאוד צרה על הנושאהמקורית
הרי כתוב במסכת יבמות
כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, בלא תורה, בלא חומה, בלא שלום

האם הכל מתחיל ונגמר באישות? ממש לא
השאלה היא על מה את שמה את הזרקור, וחבל לשים אותו רק שם. אפילו שאדם מקדש את אשתו (בימינו) זה נעשה בדיבור ולא על ידי המעשה, גם זוג שנישא ולא קיים את המצווה במלואה זמן מסוים, וזה קורה, הם עדיין נשארים נשואים. משמע - זה רק חלק מהעניין, שהוא אמנם מהותי כי זה חלק ממה שבונה את הקשר, אבל לא בשביל זה הגבר מתחתן. ודווקא הזמנים שהאישה היא לא טהורה מאפשרים לבנות את הקשר בצורה אחרת שלא תלויה רק בזה, להמשיך את העניין של קידוש הנישואין בדיבור.
אני מציעה לך באמת לשקול בשבילך איזה ייעוץ בנושא, כי אם את חושבת שהאישות היא רק עבור הגבר - זו טעות גדולה. את מקבלת מזה לא פחות ממה שהוא, גם ברובד הגשמי וגם ברובד הנפשי, אבל את לא יוצאת מזה מנוצלת חלילה. ואם זה מה שאת מרגישה וחושבת - אז ברור למה לא טוב לך כי תפיסת החיים המשותפים והסודיים שלך היא לא נכונה. וחשוב לי לומר שאני לא אומרת זה חלילה בביקורתיות ארסית, הפוך - זה בשביל שיהיה לך טוב ותוכלי לראות את כל הדברים הטובים שאת מעניקה לבעלך במסגרת הקשר המיוחד ביניכם שהם לא רק אישות, וגם את כל הדברים הטובים שאת בעצמך מקבלת, ויש המון. חיים זוגיים בתחושה של חוסר מתמיד הם סוג של פצצה מתקתקת
ברור שאת צודקתפלונית5

אבל אצלנו זה לא מורגש, זה מה שאני אומרת

אני מרגישה שהוא חי איתי בשביל חיי אישות

יש בקשות חוזרות מכיווני אליו שהוא מתעקש לא לבוא לקראתי, תמיד אומר לאחר מעשה "סליחה, התבלבלתי , שכחתי" - לא יכולה לשמוע כבר את חוסר האחריות וחוסר האכפתיות שלו כלפיי

בשעת מריבה הוא זורק לי כינויים מעליבים שאין כאן המקום לכתוב אותם

אני לא מרגישה אהובה מבחינה נפשית

מה שאת מתארת נשמע כמו זוגיות ׳רגילה׳ ללא הדרכה נכונההמקורית
את מיטלטלת ומתערערת מכל דבר שקורה, וכמו שכתבת למעלה - את חיה בתחושה שכל מהות חייל היא הנישואין. את מפתחת תלות בטיב הקשר והיחסים שלך עם בעלך, ולפי זה סב הציר של מצב הרוח שלך והמצב הנפשי שלך. מאוד חשוב ללמוד לעשות את ההפרדה בין היותך אישה שעומדת בפני עצמה ויש לה מקור עצמי של אושר שלא תלוי באף אחד, רק בעצמה, לבין הקשר שלך כאישה מול בעלך, אחרת תמיד תהיי במצב הזה שבו כל ריב או מילה לא במקום או התנהגות שלא ראויה בעיניך מפרקת אותך ושוברת לך את הנשמה.
אין דרך אחרת לעשות את זה בצורה בריאה, כי כולנו בני אדם וכולם טועים, גם אני, גם את, גם בעלך, ואי אפשר להתפוצץ מכל טעות שאדם אחר עושה גם אם היא נוגעת כביכול אלייך.
אני חוזרת שוב על ההמלצה - לכי לטיפול זוגי או אישי. זה ישפר את איכות חייך ויעלה אותך כמה דרגות למעלה, ויעזור לך לתקשר עם בעלך בצורה נכונה, להבין שאם הוא אומר דברים לא יפים ( לא מדברת על מוטיבים דל זוגיות אלימה חלילה) או לא מתנהג כמו שאת מצפה ממנו, זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. הוא שוגה וטועה בדיוק כמו שאת. ויש לו את הדרך שלו להביע אהבה, רק אולי את לא יודעת לקרוא נכון את הסימנים נכון ומצפה שהוא יביע אהבה בצורה שקשה לו להביע ולכן התסכול הזה. יחד או לחוד תקבלו כלים להתנהלות רגשית ומעשית שתוריד מעלייך את המשקולת הזו שאת סוחבת מעלייך - הוא אוהב אותי או לא אוהב אותי? הוא איתי כי הוא מנצל אותי רק בשביל האישות? מה אני שווה בכלל אם אני לא מרגישה שבעלי אוהב אותי?
לאט לאט תגיעי למצב שאת בטוחה באהבה שלו אלייך, כי את תביני איך הוא מבטא את זה, והוא יבין איך לך חשוב ותגיעו לדרך האמצע, תביני שהנישואין הם חלק ענק מהחיים שלנו אבל אני יכולה להיות שמחה גם אם יש לי חילוקי דעות עם בעלי כי בסופו של דבר ברוך השם מתפייסים וחשוב שזה יהיה בלי משקעים כבדים, וגם תביני שהאישות היא כלי לביטוי אהבה וחיזוק הקשר ולא רק לסיפוק היצר. והכי חשוב - תביני שזה לא קורה ברגע. קשר זוגי יציב הוא דבר שנבנה על ידי הרבה דיבור והכלה והרבה סובלנות והרבה סלחנות והכרה שלי בצרכים שלי ובצרכים של האחר. זה ממש משו ללמוד אותו בצורה יסודית ומעמיקה
יכול להתגרש🤷חדשה ישנה
זו תחושה נוראית שאת חיה איתה וגל זמן שעובר זה רק מעמיק את הפצע.

אם זה באמת החוויה שלך, עכשיו את הולכת לטיפול!
אף אחד לא מתחתן רק בשביל יחסיםנעמי28
דתי או לא, זה כאב ראש שלא משתלם.
לקחת עול פרנסה, ילדים, לגור עם אישה רק בשביל יחסי מין?

מישהו פעם אמר לי שזה כמו להגיד שמישהו יקנה מטוס שלם בשביל הבוטנים שיש במטוס.

הם אנושים שזקוקים לאהבה בדיוק כמונו הנשים, אם כי זה מתבטא בצורה שונה.
רגע. ואישה דתית - לא צריכה להתחתן על מנת לממשקופצת
את מיניותה?

ומה זה אומר עליה? שרק לשם כך היא התחתנה?!
לאפלונית5

בשביל ילדים אני מתחתנת וגם בשביל קשר עם הבעל

אבל עובדה שאני רוצה לדבר איתו = קשר

והוא לא מעונין לדבר איתי = מסקנה: רוצה רק חיי אישות 

אוקיי.קופצת
נניח רגע בצד את זה שאת לא מרגישה זקוקה למימוש המיניות שלך. (אפילו שאני כן הייתי חושבת שזה שווה בדיקה..)

מבינה מאוד אותך כאישה שאת מחפשת קשר.
כתבת: "קשר =לדבר איתו"
מנין לך שזה המשמעות של המילה קשר? איפה זה כתוב? מי אמר שככה דווקא מתבטא קשר?

כלומר, אני יכולה להסיק מזה ש*אצלך* קשר זה אומר דיבור. סבבה.
אבל מה אומרת המילה קשר אצל בעלך למשל?
ומי קבע שרק הפרשנות שלך למילה קשר היא נכונה ושלו - לא?

.....פלונית5

קשר זה דיבור/שיחה,  לא ?

דיבור זה בהחלט מרכיב חשוב של קשר.קופצת
נתינה ועזרה לשני - זה גם מרכיב חשוב.
חויות משותפות - חשוב מאוד!
בקשר זוגי - גם למין מקום חשוב מאוד מאוד!!!

מקריאה אותך לאורך השרשור - בהחלט עולים דפוסים זוגיים בעייתיים. אך מכיון שאת כאן השואלת - אפשר להתייחס אליך בלבד:

את צריכה דיבור כדי להרגיש קשר. שימי לב - זה *הצורך* שלך על מנת להרגיש אהובה וקשורה. ושוב - זה צורך! זה לא אומר למשל שלכן את אוהבת יותר.

בעלך למשל - נשמע שהצורך שלו בקשר הוא יותר מיני ( מאוד מאוד הגיוני שגם ובעיקר דברים נוספים אחרים. אבל זה על סמך מה שכתבת). ושוב - זה הצורך שלו.
מי קבע של מי הצורך נכון יותר? נעלה יותר? אמיתי יותר?

אלו שני צרכים שונים של שני אנשים שונים שבהחלט כדאי וראוי לשבת ולבדוק איך אפשר במסגרת הנישואין שלכם למלא את הצרכים של *שתיכם* על הצד הטוב ביותר!

אני חושבת שההבנה הזאת קודם כל היא בסיס.

בלי קשר - נשמע טוב שתלכו לכמה מפגשים כדי לקבל כלים להידברות טובה ויעילה...
תודה !! צריכה את התמיכה הזאת עכשיו 😢לא מחוברת
חס וחלילה. הוא לא מתחתן בשבילחדשה ישנה
אישות בלבד.
אין דבר כזה, אחרת הוא היה עוזב אותך אחרי חצי שנה.
מכירה את התחושה שהרבב פעמים מרגישים כאילו שרק זה מה שהוא צריך ממני, אבל זה ממש לא נכון. ואם זה מה שאת חווה, אני ממליצה בחום ללכת ליעוץ זוגי, או לבד עם עצמך! את יכולה לחולל שינוי גדול גם אם רק את מטופלת .
וזה שהוא לא מסוגל לשמוע אותך ולהקשיב לך זה כואב, אבל זה ממש לא מרוע לב. לפעמים קשה להכיל, קשה להרגיש אשם, קשה להרגיש ביקורת, סוג של מנגנון הגנה . תהיי בטוחה שהוא רוצה אותך איתו בקשר טוב וחם! תרימי את הבטחון העצמי שלך, אל תהיי תלויה בו כדי להרגיש מוערכת, אהובה. את שווה בזכות עצמך, וזה שיש לכם קושי בזוגיות, זה משהו שניתן לפתור בע''ה.
מבינה אותךסליל
אבל אחרי הרבה פעמים, הבנתי שזה לא אדישות.
זו פשוט הדרך שלו להתמודד

כל אחד מאיתנו מתקשר בצורה שונה, כל אחד מאיתנו כשהוא פגוע רוצה משהו אחר.
אין דרך אחת נכונה יותר
זה פשוט שונה

לי מאוד עזר להבין את זה
זה שחרר אותי מאוד, הבנתי שזה לא שלא אכפת לו, הוא פשוט מגיב אחרת ממני. וזה גם עזר לי להיות במקום יותר מבין ויותר אכפתי כלפי בעלי

*כותבת מתוך הניסיון שלי. כמובן שרק את יודעת איך זה מתנהל בדיוק אצלכם. אבל רק מנסה להביא הסתכלות אחרת.
תודה יקרהפלונית5
קראתי וניסיתי להבין.... איך למעשה זה עזר לך להבין אותו?
אסביר קצת יותרסליל
לי ולבעלי, היו ריבים נוראיים. באמת.
אנחנו מאוד מאוד שונים אחד מהשני, אנחנו רואים את העולם בצורה אחרת וזה היה מוביל ללא מעט פיצוצים.

עכשיו מה הבעיה? שחוץ מהריב או הוויכוח על עצם העניין, לא היינו יודעים לסגור ריבים.
אם יצא ונפגענו, כל מה שאני רציתי, זה להתפייס כמה שיותר מהר. לא יכולתי לסבול עוד דקה אחת שבה אנחנו בכעס. בא נדבר על זה, בא נבין מה קרה כאן, נחמד לפעמים הבאות ונלך לישון שמחים ומחוייכים.

בעלי, ההיפך לגמרי. הוא נפגע. הוא לא מסוגל עכשיו מיד לבקש סליחה. באופן כללי הוא פחות אוהב שמדברים ומתעמקים בכל דבר ודבר. אז הוא היה הולך לחדר וממשיך בעיסוקיו.

אני אחריו, מנסה לדובב אותו ולשכנע אותו לדבר. הוא מבקש שאעזוב אותו. ככל שאני לוחצת, הוא משתבלל יותר ולא מוכן.

מה קרה כאן בעצם? מבחינתי, הרגשתי שלדבר אחרי ריב ולפתור את זה מיד זה ממש קיומי. לא יכולתי לסבול את זה שאנחנו בכעס. אז ניסיתי בכוח לגרום לו לדבר.

הוא מבחינתו, צריך את הזמן שלו. הוא באמת נפגע ממני. עדיין קשה לו להעביר את זה הלאה. הוא לא רוצה לדבר על זה עכשיו כשהוא עוד פגוע, רק כדי לסמן וי.

לכל אחד מאיתנו היה פתרון, שראה רק את עצמו ולא את השני.

אני הייתי בטוחה שזה נובע מחוסר אכפתיות. מה, לא אכפת לך שאני בוכה? לא אכפת לך שפגעת בי? למה אתה לא מוכן לדבר?

מבחינתו, הדיבור עכשיו לא יוביל לשום מקום. אז אין מה לדבר עכשיו.

וככה זה מן מעגל, כל אחד מתבצר בעצמו וככל שהשני מנסה למשוך לכיוונו, האחר מושך יותר בכול לכיוון שלו.

מבטיחה לך שטוב לא יצא מזה. הגענו למצב שכל ריב מועלה האופציה של גירושין. טונים גבוהים מאוד ותסכול אחד מהשני שרק הולך ומתגבר.

עד שהחלטתי לשחרר, החלטתי לנסות להסתכל דרך העיניים שלו

הסברתי לו את הצורך שלי בדיבור, בסגירה של הריב. הוא הסביר לי את הצורך שלו בקצת מרחב, לא לפתור מיד כל דבר.
הוא הסביר לי שזה לא חוסר אכפתיות, זו פשוט הדרך שלו. והוא גם דואג להראות לי בכל דרך, שאכפת לו ממני מאוד (ביום - יום, לא בריב. ואז כשאנחנו רבים, אני מזכירה לעצמי מה הוא עושה בדרך כלל, ואיך כן אכפת לו, ולא נותנת לעצמי ליפול למחשבות האלו של "לא אכפת לו ממני". כי זה לא נכון)

אז גם כמות הפעמים שאנחנו רבים מאוד הצטמצמה. אבל גם אם כבר מגיעים לזה, זה נראה אחרת. אולי קשה לי לשחרר ולא לדחוק בו לדבר, אבל אני משננת לעצמי כל הזמן "אכפת לו אכפת לו אכפת לו" ומנסה להבין איך הוא רואה את הסיטואציה. מנסה לזהות נקודות שבהן אני יכולה להתחבר לפגיעה שלו וזה ממש עוזר
כ"כ מזדההאמאנאם

אבל לפעמים (במיוחד במחזור) כ"כ קשה לשחרר!!!

שנים של עבודה יש לי על הקטע הזה - להבין שעכשיו להאשים אותו ולהתעקש לדבר ולחפור זה פשוט לא יעבוד ואף יחמיר, הוא נהיה יותר ויותר ציני וקר ואדיש ואני מתמסכנת יותר ויותר וזה נורא (בדר"כ מרוב תסכול הוא פשוט הולך לישון ואני בוכה את נשמתי מרחמים עצמיים)

זה באמת קשהסליל
לי זה הצליח רק כששיחררתי באמת.
לא רק לשחרר ולא לחפור בדיבורים, אלא לשחרר בלב. לתת לעצמי את החופש הזה, שהמצב רוח לא יהיה כל כך תלוי בכל ריב.

וגם, לנסות באמת באמת להבין מה עובר עליו. וזה גם עוזר לשחרר.
נגיד אם היה וויכוח על חלוקת תפקידים בבית (סתם זורקת), אני עושה את הדיון גם עם עצמי. מדברת לעצמי בראש, מסבירה גם את הצד שלו. לפעמים זה יותר קשה, אבל לפעמים זה מאוד עוזר לי להבין שאין צד צודק וצד טועה. שנינו פשוט רואים את זה בצורה אחרת. אז זאת לא מלחמה, אני לא צריכה להוכיח שאני הצודקת, אנחנו פשוט צריכים למצוא דרך להבין אחד את השני באמת. ואז זה הופך את זה למשהו זוגי ולא משהו לעומתי של אחד נגד השני
וואו, מדהימה! כתבת מהמם!בארץ אהבתי
גם בתגובה הקודמת...
זו עבודה כל כך קשה להצליח לראות את הצד שלו תוך כדי שאת פגועה. אבל זה באמת עושה הבדל עצום כשמצליחים.
תודה רבה! ❤️סליל
וואי זה כלכך נכון וזו עבודה שחייב לעשות אותההמקורית
אני ככ מצטערת שלא הגעתי לתובנות האלה לפני, ושעברתי דרך ארוכה ומייסרת עד שהשם זיכה אותי בשליחים טובים ששיפרו את איכות חיי ואת הראייה הבריאה על העולם. את השחרור והחופש הזה מהתלות במצב הזוגי. אני ממש יכולה לחלק את החיים שלי ל- לפני ואחרי.
נכוןפלונית5
זה מעגל נוראי.. מזדהה עם המעגל הקשה האינסופי הזה...
אולי הדבר המתאים כאן הוא לנסות לא לענות ולא לנסות לייצר שיח בכלל - כי זה פשוט לא עובד? אומרת גם לעצמי. ץ..
את צודקתסליל
זה מעגל נוראי, ובאיזשהו שלב, אנחנו כבר מתנהגים לפי התבניות שהכתבנו לעצמנו. כל אחד מיד מתנהג כמו שהוא התנהג תמיד ואי אפשר לצאת.

צריך לנסות לשבור את המעגל הזה שבו תגובה מסוימת מצידי מיד גוררת תגובה קבועה מצידו וככה הלאה.

איך לשבור את זה?

האם יש לך אפשרות לדבר איתו על זה לא בזמן ריב? לשקף לו מה שאת מרגישה. אבל לא ממקום מאשים, אלא מתוך מקום שרוצה שיהיה לכם טוב ביחד ולחשוב ביחד איך נכון להתנהל לכם בריב. נגיד את אומרת דבר אחד, שאותו חשוב לך שהוא לא יעשה. למשל: כשאנחנו רבים, חשובים לי שלא תלך אחרי זה לחדר ותתעלם ממני, כי זה גורם לי להרגיש ...
והוא מצידו אומר, כשאנחנו רבים, הכי חשוב לי שלא תגידי לי שלא אכפת לי ממך. כי זה רק מעליב אותי ופוגע בי יותר.

זה לא יפתור את כל הבעיה, אבל לפחות יהיו קווים אדומים שאותם אתם לא חוצים, בנקודות תורפה הכי כואבות של בן הזוג, לא פוגעים אפילו כשכועסים.

אם את חושבת שלא אפשרי לדבר על זה, נסי את בעצמך לשבור את המעגל הזה לבד.
שביל עם עצמך, תעשי ניתוח ריב. מה גורם לריב, אחרי שיש ריב, מה הנקודה שבה הוא יוצא משליטה.
תנסי לזהות את הנקודה הזו ולשנן לעצמך מה את עושה כדי לא ליפול בנקודה הזאת עוד הפעם.
בהתחלה זה מלאכותי, אבל עם הזמן זה נהיה יותר טבעי.
תחשבי על דרכים שבהם תוכלי לע ורק ריב רגע לפני שהוא מתפוצץ. אם זה ללכת למקלחת כדי שלא תכעסי עליו, לצאת להליכה, לשים מוזיקה, לבשל. תחשבי מה עושה לך טוב, מה יכול לעזור לך לעצור את הריב.

הדברים האלו יכולים פיזית לחסום לנו את האפשרות לצעוק על הבעל כרגע את כל מה שבא לי להגיד. זה עוזר להירגע ואז אפשר לחשוב בצורה יותר שקולה על מה שקרה, לנסות גם להבין את הצד שלו ורק אחרי חשיבה עם עצמך והבנה של הסיטואציה, להגיב בצורה רגועה יותר.
מעריכה ת'שיתוף, יקרה!פלונית5
ניתחת יפה, את נשמעת אישיות מאוד בוגרת שיודעת להתמודד, וכל מילה פה מחכימה! תודה רבה!
כתבת יפהגליאור
תודה לך על זה
בשמחה!סליל
תודה שכתבת
לגמרי חלק מהאופי הגבריציפיפיצי

גם בעלי כזה 

משתתפת בצערך פלונית5

איך את יודעת שזה לא אכפת לו?חדשה ישנה
קשה לי להאמין שסבבה לו להיות בכסאח עם אשתו.
מה שכן, לפעמים עושים הפרדות, מול אחרים מרגישים סבבה, ומול אשתך יש קושי.
גם אני עם השנים למדתי שגם אם יש לי קושי מול בעלי, אני משאירה אותו מול בעלי ולא על כל העולם. אין ברירה. אני הולכת לעבודה מבואסת, אבל כשאני שם אני שם, שוכחת מהמריבה איתו ויכולה לצחוק עם התלמידים או ווטאבר, ואח''כ עם הילדים בבית, אני עסוקה בהם שאין לי זמן לחשוב על המריבה, ברור שזה יושב איפשהו בלב, ומעצבן, מתסכל, מעליב, מאכזב, אבל אני מתנהלת פחות או יותר כרגיל מול ילדיי. אח''כ מול בעלי אני חוזרת למקום הפגוע. זתומרת, אני לא אדבר איתו כרגיל
ועוד משהו קטןחדשה ישנה
כתבת שאיך יכול להיות שבנאדם שהגי אוהב אותך הוא הכי פוגע בך בחיים.. אז מן הסתם שהוא לא אוהב אותך.
אבל זו הנקודה, באמת מי האנשים שהכי הכי פוגעים בנו? והכי כואב לנו? זה האנשים שהכי קרובים אלינו, הכי אוהבים אותנו. נכון בעלך, מספיק שיגיד מילה לא במקום, מספיק שיעשה לשניה פרצוף לא מרוצה ואת כבר נפגעת? למה? כי כשיש יותר קרבה יש יותר חיכוכים, הנפש יותר חשופה לבנאדם, אז היא יותר בקלות נפגעת. אבל זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך!
תודה לך קודם כלפלונית5

אבל הוא מטיח בי מילים פוגעניות שאף אחד בחיים לא אמר לי

נכון, כל הנקודה זה  שהוא קרוב - אני  מצפה ממנו לתמיכה ולהבנה, לאהבה , באופן כללי בחיים, ובמקום - מקבלת ממנו  "בוקס" (מטפורה) - המילים המעליבות ביותר, וודאי ובוודאי שלא תומכות

זה מאוד מאוד קשה... להכיל את הקוטביות הזו

את מיוחדת עד מאודפלונית5

אם את מצליחה להפריד - אני ממש מעריכה אותך, זו יכולת מופלאה

אצלי - מהות חיי זה הנישואין, שמחה שהתחתנתי ומקווה לשאוב משם את מקור האושר והאהבה

וזה נורא מתסכל כשזה קורה הפוך, כלומר כשהנישואין רק מורידים לי את הבטחון העצמי וגורמים לי לצער ולכאבי לב עצומים , אני לא יכולה להכיל בתוכי את הצער 

זוגיות מעצימה כל רגשנעמי28
מרגישים אהבה בעוצמה שלא הרגשנו לפני, אושר, חיבור, אבל גם כשכואב זה כואב הכי חזק ועמוק כמו שלא הרגשנו לפני.
מה שאת מתארת, את מרגישה ככה תמיד או רק אחרי ריב?
ניסתם טיפול זוגי?
כל הזוגות רבים / לא מסכימים / מתווכחים על דברים, ללמוד לריב נכון זה אחד הדברים החשובים בזוגיות.
להבין מה כל אחד מצפה מהשני בזמן ריב, לא לחצות קווים אדומים, לא לפגוע אישית.
ממש ללמוד את עצמך ואחד את השני. (גם אני צריכה לטפל בזה🤦🏼‍♀️)
אני בטוחה שגם לו לא נח במצב הזה, גם אם כלפי חוץ הוא נראה אדיש.
אני לא מבינה מה נסגר איתופלונית5

כי לפעמים הוא משדר שהוא אוהב אותי

אבל כשלא - זה פשוט נורא, הוא מטיח בי מילים קשות ביותר, מוציא דברים מהקשרם, אני בטוחה שיש לו בעיות תקשורת, זה ממש ברור לי , הוא לא יודע לדבר כמו בנאדם שקול ושפוי, הוא מדבר דברים בלי קשר, קשה לי להעריך אותו במצב כזה

ועוד אומרים לי - "תני לו כבוד והערכה" - איך אעריך אותו אם הוא מדבר אלי ככה? וגורם לי לבכות בלי טיפת אכפתיות?

אצלו גם בכי זו תכונה שמעידה על כך שאני לא נורמלית - זה ממש אכזרי - הרי בכי אמור לעורר רחמים, אותי חינכו שמי שבוכה צריך לעזור לו ולרחם עליו וכן הלאה, והוא כאילו שם עלי תגית של  לא נורמלית ברגע שאני בוכה מתסכול על דברים שהוא אומר לי 

זה מאוד מאוד קשה לי 

ואת צודקת שצריך לדעת לנהל ריב, כתבת דברים נכונים, ותודה על האכפתיות המדהימה שלך, באמת

😕😕😕נעמי28
באמת כואב, נשמע שבאמת צריך עבודה מהצד של שלו, אבל כן הייתי מתחילה מטיפול זוגי ולא אישי שלו.
גם כדי לא לתת לו הרגשה שהכל באשמתו והוא צריך להתמודד לבד, גם כי עיקר הבעיה היא מולך ולהבין אותך.

תשכנעי אותו בכך שתגידי שאת לא שמחה עם המצב ואת בטוחה שגם הוא לא והיית רוצה אווירה יותר רגועה ואוהבת בבית, לא בזה שהוא צריך לטפל בעצמו.

טיפול זה עבודה וגם הוצאה, פעם הלכנו דרך הקופה והיה זול ויחסית בסדר.

הרבה פעמים טיפול זה פשוט השיחה הזאת שאתם לא מצליחים לנהל בבית, היא מול אדם נוסף אז היא לא תדרדר למריבה נוראית ולהתעלמות.
אם כרגע אין אפשרות אחרת הייתי מתחילה דרך הקופה.

המון הצלחה❤️ אל תוותרי, מגיע לך להיות מאושרת ולהרגיש נאהבת.
מה עושיםפלונית5

בטיפול?

הם לא יכולים לפתוח פצעים ישנים ופתאום להעביר את ה"אשמה" אליי ולהגדיל את הקרע בינינו? מזה אני ממש חוששת

בטיפול פותחים ומפרקים את הקושיהמקורית

מטרת הטיפול היא לא להכריע מי יותר אשם במצב שהגענו אליו ולתת לשני את מדליית הצדק, אלא לתת כלים לגשר על הפערים שעולים בין הרצונות והצרכים של הזוג
לא מחפשים אשמיםנעמי28
כן ינסו להראות לך את נקודת המבט שלו, ולו ינסו להראות את נקודת המבט שלך.
יעזרו לך גם לדייק את הרגשות שלך ולהסביר בדיוק מה מפריע לך, יחפשו פיתרונות.

יש זמנים שזה יהיה כואב אבל אין ברירה ומשתלם אחר כך.
בטח פחות כואב מלהמשיך ככה.
אני לא כזאת מיוחדת, למדתי עם השניםחדשה ישנהאחרונה
שהאושר בחיים שלי לא יכול להיות תלוי בבעלי/בכסף שלי/ באיזשהו גורם חיצוני. האושר שלי בא מתוך עצמי. מתוך האמונה שלי בעצמי ובה'.
גם כשאנחנו בטוב ובאהבה אני לא בהכרח מאושרת, כי זה משהו בתוכי.
ומה שהוא עושה לך נשמע ממש לא נעים ופוגע ומצריך בירור והתקדמות. הנקודה הטובה היא שהרבה פעמים אנשים משתנים גם אם רק אחד מבני הזוג הולך לטיפול, כי הרבה פעמים איך שאת תגיבי משנה את הדינמיקה ביניכם! תמיד יש שני צדדים למטבע, והתגובות שלו יכולות להשתנות אם את תשני את התגובות שלך (לא אומר שאת אשמה!!) למשל, זוג שרבים, האישה בוכה, האיש מתעצבן, מתקפל והולך (מפני שזה מאיים עליו/קשה לו להכיך את זה כי זה פוגע בגבריות שלו/כי זה מביך אותו או לא יודעת מה), ואז בטיפול היא מבינה במהלך הטיפול שהוא מתקפל כי הוא מרגיש דפוק ולא גבר שאשתו בוכה ממנו, ואת לומדת להסביר לו כשאת רגועה, שכשאת בוכה זה כי את זקוקה לחיבוק . סתם דוגמא פשוטה, בדר''כ זה קצת יותר מורכב...)
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אני הייתי כועסת ומרימה את הקולoo

גם על חמותי

אף אחד לא חסין בפני

שיתנהגו בצורה נורמטיבית

במיוחד עם ילדים

במיוחד אם הילדים הם שלי

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

נכוןמותקקק

גם אני מדברת על אדם כלפי עצמו

הורים רוצים לפעמים מראה מסויים לילד שלהם לא כי בא להם אותו יפה אלא בשבילו, שיהיה לו נעים עם המראה שלו ופה אני אומרת שלא נכון לרצות אותם (או את עצמינו) רזים אלא לרצות אותם יפים בעיני עצמם (לא רק כי הם אוהבים את עצמם כמו שהם)

מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול
ילדים ומשחקי מחשבאנונימית בהו"ל

יש לנו בן מתוק בן שש.

המדיניות בבית שלנו כרגע היא שמותר עשרים דקות ביום לשחק במשחקי מחשב.

הבעיה היא שנראה שזה נהיה מוקד ההתעניינות שלו, ואם משהו שם לא מסתדר יהיו בכיות וצעקות שאנחנו לא נתקלים בהן בשום סיטואציה אחרת.

למשל, הבוקר, הערתי אותו עשר דקות מאוחר יותר ממה שהוא ביקש (מבעלי, הבקשה לא עברה אליי. אבל בכל מקרה זה היה עלול לקרות גם אם כן), וכל הבוקר היה מלווה בבכי וצעקות. כי הוא לא יכול להספיק לשחק לפני בית הספר. אני יודעת שהיום יום יוצא דופן, אבל דבר דומה היה יכול לקרות גם ביום רגיל באמצע השגרה.

יש לי כמה רעיונות ומחשבות אבל אשמח מאוד לשמוע את המחשבות שלכם בעניין, כי תמיד יש כאן תובנות חכמות ומועילות.

בלי ועם קשר אשמח גם לשמוע על רעיונות לעיסוקים מושכים אבל פחות ממכרים ויותר בונים לילד בגיל הזה, מאוד חכם וסקרן אבל עדיין לא קורא שוטף. דברים שלא דורשים ליווי צמוד של הורה לכל אורך הפעילות.

אני חושבת שכדאי לתת בזמן יותר רגועיעל מהדרום

לק"י

בבוקר- לא.

(ואצלינו הם כל יום כמעט במחשב, ויותר מעשרים דקות. ואני יודעת כמה קשה להגביל. אבל מזמן קבעתי כלל שבמוצ"ש אין מחשב, ואין. והם גם לא מבקשים.

אז מציעה לקבוע כללים ברורים וממש לעמוד עליהם).

יש כללים בביתבתאל1

ואישית אין מצב שהייתי נותנת מחשב או משחק כלשהו או התעסקות כלשהי - בבוקר.

מי שמוכן שישב לאכול משהו לפני שהוא יוצא...

אז ממליצה פשוט לומר את זה ככללבתאל1

לא בתור התנצלות או משהו...

מצטרפת, כדאי לקבוע בדיוק מתי מותר מחשבקופצת רגע
ולהגדיר שבבוקר אסור.

תגדירי מתי כן מותר לשחק במחשב, למשל אחרי שחוזרים מבית ספר, מניחים תיק במקום, אוכלים צהריים ואז אפשר מחשב. או מה שמתאים לך. בבוקר לא כדאי לדעתי. 

לגו,אצלי מעסיק אותו לבדמנגואית

ספרים עם ציורים

כמו של מדע

לגו בהתחלה בעלי שיחק איתו בשבתות , בנה איתו ביחד ועכשיו הוא כבר מדמיין בראש עולם ובונה לבד

משחקי הרכבה אחרים מעסיק אותו?

אפשר חוברת צביעה, מקו לקו וכדומה

אני שמה לב ,שאחרי מסךשמעונה
הם נהיים הרבה יותר עצבניים ,חסרי סבלנות ומתווכחים. גם בערך בגיל הזה. המסך ממש מושך אותם וגם כשהבהרנו מתי צריך לסגור והזכרנו, לא תמיד הם מקבלים את זה בקלות... עוד לא מצאתי ממש פתרון.. אנחנו מנסים כרגע לשקף להם שזה מה שעושה המסך ושלא יהיה מסך אם לא יקשיבו אחרי המסך....
תשקלותקומה

אם כל יום זה לא יותר מידי בגיל הזה, כי זה באמת מייצר איזושהי "תלות" או ציפייה לזה כל יום.

אצלנו מותר בימי שישי אחרי התארגנות לשבת

ומיד פעם במקרים חריגים במהלך השבוע, לזמן מוגבל

בבוקר אף פעם אי אפשר, זה לא הזמן לזה.

אם אני מרשה, זה רק אחרי הצהריים.

יכול להיות שהוא לא בשל לכלל הזהאמאשוני

אפשר להחליט על זמן מרוכז יותר ביום שישי או להפסיק לגמרי עד שיהיה בשל.

רעיון לחלופה, להשמיע לו סיפורים ברמקול שמחובר לבלוטוס של הטלפון שלך, דרך ספוטיפיי.

אין מסך, הטלפון אצלך.

הפרקים עוברים ברצף.

אפשר ללמד אותו לצבוע מנדלות הזמן הזה או לשחק בבצק וכד.

או פשוט לשבת ולהקשיב.

תעסוקה אקטיבית, אפשר ערכות לגו. זה ממש מתאים לגיל.

תקני את הערכות לגיל 5+

בהתחלה צריך ללמד אותם איך לעבוד לפי החוברת, בערכות הבאות הוא ידע לבד.

אפשר גם פאזלים.

חשבתי גם לקנות מיקרוסקופ מאליאקספרס, עוד לא רכשתי אז לא יודעת להמליץ אבל נשמע מתאים לסגנון.

עוד משהותקומה

מעבר לכמה זמן, יש עניין גם לתוכן של המשחק.

יש משחקים יותר ממכרים, יש כאלו שמשפיעים פחות לטובה.

אצלנו משחקים בעיקר במשחקים לימודיים (חשבון, אנגלית, מיומנויות כלשהן) ולא סתם משחקים כמו אנגרי ברדס או משחקי מלחמה.

לפעמים עדיף גם לשלם קצת כדי לקבל תוכן איכותי

אצלנו בנוסף לתיחום הזמן, יש גם טווח שעות רלוונטיטארקו

מותר זמן מחשב(משחק/צפיה, בתכנים בפיקוחנו)

שננעל ברגע שהזמן עובר(ללא תלות בנו אלא אוטומטי בבקרת הורים, לתחושתי מנטרל הרבה מהמתח סביב זה כי פשוט נסגר וזהו)

ורק בין השעות 15:30-18, אם מתאים באותו יום ואחרי ארוחת צהריים ומטלות נצרכות(ש"ב, עזרה מסוימת בבית..)

כשלא היה את הזמנים האלה זה באמת היה יוצא מפרופורציות ועכשיו שיש ממש הגדרות ברורות ההתנהלות סביב זמן מחשב נעימה לנו יותר

הוא בן 7.5

איך עושים את הבקרת הורים הזאתמקקה
אשמח להסבר
מציעה לך להתייעץ עם הצאט..טארקואחרונה

גם כי אני לא מבינה בזה ובעלי עשה

וגם כי הוא יוכל להדריך אותך הכי טוב.

בכל אופן יש אצלנו בקרה כפולה-

1. משתמש במייקרוסופט עם הגבלת זמן

2. משתמש כרום עם פמילי לינק ורק אתרים שאנחנו מאפשרים פתוחים.

אצלנו גם בתקופה האחרונה משחקי המחשב הגיעו לרמהמתואמת

מוגזמת... עד עכשיו הם עשו רק דברים מועילים - עלונים, ציורים, עיצובים... ואז הם גילו אתרים עם משחקים והתמכרו

הודענו להם שמאחרי פסח אין יותר משחקים במחשב, אבל הם כן יכולים לעשות את אותם דברים מועילים.

בקשר לבן שלך יש שתי אפשרויות, לדעתי:

1. למצוא משהו אחר שהוא יכול לעשות במחשב, מקסימום משחקים לימודיים - משהו פחות ממכר.

2. להוציא לגמרי מהתחום את השימוש במחשב. בהתחלה יהיה לו קשה, אחר כך כנראה שהוא יתרגל.

רעיונות לתעסוקות אחרות:

משחקי דמיון (פליימוביל וכו')

ערכות מדע ויצירה

יצירה חופשית ממגוון חומרים פשוטים

פרויקט בנייה (אם יש לכם חצר או מרפסת)

אולי גידול בעל חיים

ואומרת בעדינות - שאם אתם רואים את ההתפרצויות חסרות השליטה האלו בעוד תחומים, אולי כדאי ללכת לאבחון...

לגבי עיסוקים נוספים:טארקו

-ספרי תמונות ברמה גבוהה יותר(למשל יש את סדרת מבט מקרוב על.. שהבן החכם והסקרן שלי מאוד אוהב)

-משחקי הרכבה ברמות שונות לפי היכולת- לגו גדול או קטן עם או בלי הוראות, קליקס, מגנטים.. אצלנו סביב הגיל הזה התחילה ממש התעניינות ביצירת דגמים מהחוברות. אפשר לחפש גם דגמים נוספים באינטרנט ולהדפיס ושמעתי שיש אתר שאפשר לצלם לו חלקי לגו והוא מוציא דגמים מתאימים...

-יצירות מהשקל וכאלה שאפשר לעשות לבד. שוב תלוי רמה אבל דברים כמו הדבקה של מדבקות לפי מספרים, הדפים השחורים שצריך לגרד ועוד כל מיני כאלה אהובים פה מאוד.

-חוברות פעילות/עבודה, אצלנו הכי תופס או כאלה של משימות קלות, או כאלה שהן יותר חוברת צביעה אבל סביב תחום עניין.

-רולר בליידס/אופניים/קורקינט אם רלוונטי אצלכם

-לוח איזון, טרמפולינה ביתית וכו

אצלנוoo

אין הגבלת זמן על מסך

גם לבן ה6

אני לא מתייחסת למסך באופן שונה מכל דבר אחר

ואני לא רואה שהילד מתייחס/ מתנהל אחרת לגבי המסך

בתקופה הזו הוא אכן היה במסך יותר מדי

בעיניי זה מאד הגיוני

חופש ארוך נטול מטרה

עכשיו חוזרים ללימודים והמסך יחזור להיות משהו יחסית שולי

אצלנו התעסוקות שלו הן:

ציור/ יצירה/ דופלו/ לגו/ פליימוביל/ חברים

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעון
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
לצערי בדיוק באותו סרטסטודנטית אלופה
ילדת??עכבר בלוטוס

מזל טוב!!

תבדקו שפה קשורהגפן36

לא לשון, שפה.

אצלי עד שגילינו כבר היה מאוחר להציל את ההנקה.

מה זה?ניגון של הלב
ואיך מזהים? באמת יש לו בעיה לפתוח את הפה כמו שצריך
נראה לי שיש מישהו באיכילוב שמתעסק בזהגפן36
זה היה לפני 5 שנים, בטח יש שינויים ודברים חדשים. 
אצלנו זה היה בשפה העליונהגפן36אחרונה

בעקרון יש חתיכת עוד שמחברת במרכז בין השפה העליונה ללסת.

אצלנו החיבור היה ממש רציני והפריע לה ליצור ואקום, מה שגרם להמון ניתוקים, התעייפות מהירה, אי עליה במשקל..

זה נדיר ולכן לקח לנו הרבה זמן לעלות על זה, וכבר לא טיפלנו. כן עבדנו איתה בגיל גדול יותר על יצירת ואקום. 

תודה רבה לכל העונותניגון של הלב
התייעצנו עם אשת מקצוע, שאמרה שהוא עייף ולכן לא מצליח לינוק ברצף

ננסה כמה דברים שהיא הציעה לנו בתקווה שיעבוד

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמתאחרונה

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

בעקבות ניסיון לא מוצלח עם בונג'סטהתותית11

אשמח לכל רעיון יצירתי אחר איך להתמודד עם הבחילות

שפשוט לא פוסקות אף רגע ביום 😔

אשמח לכל כיוון 

מה הנסיון הלא מוצלח?גפן36
לוקח לבונג'סטה כשבועיים להגיע להשפעה מלאה לפי מה שאני זוכרת
גרם לי לעייפות קשהתותית11
הרגשתי סמרטוט רצפה לאורך כל היום 🤦‍♀️
תנסי רק b6 (ויטמין)המקורית

עם פראמין/ לבקש זופרן

תודה !תותית11
יש משהו שמכיל בי 6 וג'ינג'ר שנקרא נוזיקסיעל מהדרום
עם מרשם?תותית11
סליחה שמבאסתהבוקר יעלה
אבל אצלי זה עשה אפילו יותר בחילות. 
אוי תודה על המידעתותית11
אנסה 🙈🙏
האמת שפעם ניסיתי כדורי גינגר אחריםיעל מהדרום
לק"י

והם בהחלט היו דוחים בעצמם. אבל נראה לי שכן עזרו.

זה הסתגלותשירה_11אחרונה

תמשיכי

אני הייתי כמעט מתעלפת מעייפות בכל פינה אפשרית בבית

בסוף זה מתאפס

ממש תודה לכולן!תותית11

אולי יעניין אותך