ואת יתר הדברים, יכולים להיות כאן כמה כיוונים (ולא רק אלה כמובן):
א. איך אשתך בכללי?
האם יש לה מצב רוח טוב? היא שמחה? חיונית?
יש לה ביטחון עצמי ודימוי עצמי טוב?
האם עובר/עבר עליה משהו רגשי?
חשוב לבדוק כיוון שיש לה קושי רגשי או עומס רגשי והיא עוברת דברים בנפש וזקוקה לתמיכה ועזרה.
זה לא חייב בכלל להיות קשור לזוגיות - זה יכול להיות משהו אישי שלה עם עצמה שהיא עוברת.
תגובה של בכי לא באה סתם, היא יכולה להביא מצוקה או זעקה "קשה לי, הכאב מציף, אני חייבת עזרה!"
ואם כך - חשוב מאוד שהיא תקבל את אותה העזרה.
בין אם זה ממך, מדמות מקצועית, כל מה שצריך בכדי שהיא תגיע לרווחה נפשית.
זה חשוב מאוד.
ב. כיוון של מטענים מהעבר - כאן חשוב לברר איך הזוגיות שלכם מאז ההיכרות ועד היום, על כל השלבים.
מה בדיוק קרה ביניכם ובזוגיות, האם היו מטענים או פגיעות עבר שיכולות להוות מעין טריגר גם בדברים יחסית קטנים - שפשוט מציתים הכל בעוצמה כי הם לא טופלו או לא ניתן להם היחס הראוי...
ג. אם כפי שכתבת היא אחרי לידה + לוקחת גלולות - שני הדברים הללו גם יחד גם יכולים להסביר, לפחות חלקית.
אולי גלולות והורמונים ממש לא עושים לה טוב, ושילוב של אישה אחרי לידה עם גוף ונפש מפורקים + עוד גלולות - יכול להיות מתכון הרי אסון וצריך גם כאן לראות איך אפשר *לעזור* לאשתך, לא לבקר.
ד. כתבת שהיא אומרת שהיא צריכה תמיכה.
יש כאן צורך שלה שהיא ממש מצליחה לשים במילים ולהעביר לך אותו - וזה חשוב מאוד.
אם תהיה קשוב לבקשה הישירה והכה חשובה הזו שלה - ותדע לתת לה את אותה התמיכה - עצם זה יכול להרגיע בה ואצלה המון ולהוריד את תדירות ועוצמת הפעמים שיש תגובות לא פורפורציונליות, כי בעצם בתת מודע היא אומרת לעצמה: הנה! רואים אותי! אני חשובה! אני יקרה לו! הוא אוהב אותי ותומך בי! אני לא לבד!
יש ניראות לכאב שלי!"
ואז ממילא זה מרגיע את הכאב. נותן לו יד לעזרה והוא יכול להתחיל להתפוגג אט אט.
וזה עובד גם הפוך לצערנו - אם אותו כאב ואותו קושי ואותה מצוקה אישית/רגשית/נפשית/פיזית לא מקבלים מענה -
ואם הצורך בתמיכה לא מקבל מענה - וגרוע מכך - מקבל ביקורת או תחושה של זלזול -
אזי הנפש לא תוכל להכיל זאת ותצעק עד כאן! - ואז יופעל מנגנון ההגנה, זה שאחראי על הצד ההישרתותי שלנו, זה שמאותת לנו בעת "איום" - פיזי או רגשי עלינו -
ואותו מנגנון יכול בהחלט להיות בצורה של בכי בלתי נשלט / צעקות / בריחה / ניתוק / קיפאון / או כל מנגנון אחר.
וחשוב חשוב להבין את זה.
כי יכול להיות שיש כאן מעגל שמזין את עצמו - הצורך שלה בתמיכה לא ממומש - היא מבקשת אותו - היא לא מקבלת אותו - היא מקבלת זלזול או ביקורת - התת מודע אומר לה שלא אכפת לך ממנה או לא אכפת לך מהכאב שלה או שאתה לא רואה את הכאב שלה - הוא מסמן לה שהיא לבד - ועוד הרבה דברים שקשה לכתוב אלא צריך להסביר בצורה יותר עמוקה - ואז היא יותר "דורשת" את אותה הכרה בכאב, את אותה ניראות, את אותה התמיכה - ואז שוב לא מקבלת, אלא יותר ביקורת וזילזול - ואז שוב דורשת יותר חזק, ממש זועקת וצועקת את זה - וחוזר חלילה.
(ולא התייחסתי כאן גם למגנונים שלך ולצרכים שלך, שהם חלק בלתי נפרד מאותו לופ מכאיב שתיארתי כאן.
למשל, אם לך יש צורך בשלווה או באווירה רגועה או בשמחה של אשתך ומציאות רגועה וכן הלאה - בכל פעם שאתה רואה בכי - אתה מפרש, גם אם לא במודע, שזה מפר את אותו הצורך שלך - ואז אתה יכול להגיב כמו שאתה מגיב, בביקורת או בזילזול שבעצם \"מקטינים" או "מתעלמים" או "נמנעים" או עושים ניתוק לאותה מציאות שאתה לא יכול להכיל - כמו מנגנון של בריחה מזה ע"י הדחקה של זה והימנעות מזה - ואז אשתך חווה את "הריקושטים" של זה, ושוב המעגל הזה שבלי כוונה כל אחד מכם דורך לשני על "כפתורים רגשיים"
וחשוב ממש ממש לשים לב איך ניתן לצאת מהמעגל ההרסני הזה למעגל חיובי - שבו הצרכים של כל אחד מכם ממומשים, שאתם לא דורכים בלי כוונה על מקומות רגישים, שהתנועה היא תנועה של זרימה חיובית ומאפשרת לשניכם, של קירבה ואהבה.
יש בדבר הזה הרבה מאוד מה להאריך ולהעמיק, וגם לכוונן אותו בדיוק בדיוק עבורכם, לאנשים שאתם (אתה, אשתך, כל אחד בנפרד, ואתה ואשתך יחד - כזוג, תוך ראייה של שאר הסביבה והמשפחה שלכם כמובן), אבל כמובן שלא ניתן לעשות את כל זה ע"ג פורום...
בינתיים מציעה לך בחום בכל פעם שאשתך בוכה,
להחליף את מילות הביקורת במילים אחרות כמו "הכל בסדר.
הכל יהיה בסדר."
זהו.
רק אם תגיד לה "הכל בסדר. הכל יהיה בסדר".
או אם תוכל להוסיף "אני כאן. כל הזמן. איתך."
זה כבר נותן הכרה,
שיחרור,
ניראות,
תמיכה,
הכלה
וכל מה שאשתך זקוקה לו...
וכמובן לבחון תוך כדי גם את הכיוונים האחרים, כולל הכיוון של תמיכה ועזרה לאשתך שתוכל להגיע לאותה רווחה נפשית שכה נצרכת.
בהצלחה רבה רבה, והלוואי שאותו מקום של צער עמוק ומקום שבו הרגשת אובד עצות - יוביל עם דרך נכונה וטובה לברכה ואור גדולים ושלמים במהרה! ב"ה! 🙏