איך משנים דימוי עצמי של ילדים?אנונימית באהב"ה
יש לנו ילדה מתוקה, בכיתה ג', שלפעמים גם קצת משגעת אותנו (בתקופה האחרונה יותר מתמיד).
לפעמים כשבעלי כועס, הוא אומר לה מילים שנותנים לה 'כותרת' שלילית (שתלטנית, לא מתחשבת, חצופה).
ואני כל הזמן הייתי אומרת לו כמה צריך להיזהר מזה, וכמה הכותרת שאנחנו נותנים לה זה איך שהיא תראה את עצמה.
ותמיד כשדיברנו הוא קיבל והסכים שצריך לשנות, אבל בפועל זה עדיין ממשיך לפעמים (זה לא קורה בדיבור הרגיל, אבל כמעט בכל פעם שמשהו מכעיס אותו זה הדרך שלו לבטא את הכעס).

והיום אחרי שהיא קצת הוציאה אותי מהכלים, וכעסתי עליה מאוד, ואחר כך ביקשתי סליחה, היא פתאום התחילה להסביר לי כל מיני הסברים על עצמה - שבעצם היא ילדה שתלטנית, והיא 'מלכה', והיא מתנשאת ולא מתחשבת באחרים. אחר כך היא עידנה את זה קצת והסבירה שבעצם יש לה בתוכה שתי 'קופסאות' - אחת עם מידות טובות, ואחת שבה היא שתלטנית ומתנהגת לא יפה, והיא בוחרת כל פעם איך להתנהג. וזה לא יצר הרע שמשתלט עליה אלא שהיא בוחרת להיות כזאת.

היה לי מאוד קשה לשמוע אותה בשיחה הזאת.
קודם כל, כי כמעט כל המילים השליליות שהיא אמרה על עצמה הן מילים שהיא שמעה מבעלי בזמנים שהיא הכעיסה אותו.
וכואב לי שזה איך שהיא רואה את עצמה עכשיו.
ועצוב לי שהיא חושבת שבאמת יש בה צד של רוע.
ואני קצת כועסת על בעלי שלא הצליח לעבוד על עצמו ולשנות את זה, כשאני ידעתי ואמרתי לו תמיד שזה מה שיקרה.

ואני באמת לא יודעת מה לעשות עכשיו.
קודם כל מצד בעלי - כי אני רוצה לדבר איתו אבל מרגישה טעונה מידי ויודעת שאם אני אדבר איתו ככה זה לא יגרום לו להשתנות.
ובכלל אני לא יודעת איך אפשר כן להביא אותו לשינוי.
והוא באמת בעל ואבא מדהים בהמון דברים, ואני באמת אוהבת אותו. אבל בחינוך הילדים אני מרגישה שהזמנים שהוא כועס יכולים להרוס המון. ומפחיד אותי לראות את זה קורה באמת. אחרי שחששתי מזה והזהרתי מזה.

וחוץ מזה - אני דואגת על הבת שלי.
אני לא רוצה שככה היא תראה את עצמה.
ניסיתי תוך כדי השיחה לדבר איתה על זה שלכל תכונה יש צדדים חיוביים ושליליים. שגם אם יש בה תכונה שהיא אוהבת לשלוט, אפשר לקחת את זה למקום חיובי של לתכנן ולארגן דברים (שהיא מחליטה מה יקרה, אבל זה בדברים שעושים טוב לאחרים), שזה משהו שהיא באמת עושה לפעמים (ונתתי גם דוגמאות כדי להראות לה שיש בה את התכונה הזאת באופן חיובי).
זה לא ממש עזר, היא המשיכה להסביר שהיא בוחרת לפעמים להתנהג לפי ה'קופסה' הרעה שבה.
באיזשהו שלב הפסקתי את השיחה באמצע כי הרגשתי שזה כבר מרגיז אותי יותר מידי.
אבל אני באמת בהרבה מחשבות מה אנחנו צריכים לעשות עכשיו. איך מתקנים לפני שהמצב נהיה גרוע יותר.

(מציינת שכל הקושי קורה רק בבית, בבית ספר הכל מצויין - מעולם לא הפריעה בשיעור, תלמידה שקטה ורגועה).

מי יכולה לכוון אותי קצת?
אויש נשמע ממש קשה ולא נעיםפעם אחת
תיכף יבואו החכמות. בינתיים חיבוק!
כמה נקודותמיואשת******
ממי היא שמעה את זה? נשמע כמו משהו שמישהי לימד אותה, שיש שתי קופסאות והיא בוחרת וכו. הייתי מגששת
להבין ממי היא למדה את הטרמינולוגיה הזו, אולי תגלי שזה המורה או חברה הסבירה לה והיא השאילה את המילים האלו לתוך התיאוריה הזו.
כי את המילים היא שמעה אולי מבעלך אבל מאיפה התיאוריה של הקופסאות?

דבר שני תחכי יום יומיים ותספרי לבעלך על השיחה בראשי פרקים, בלי להאשים אלא כסיפור, ותבקשי ממנו לדבר איתה על זה. תגידי לו שאת לא יודעת איך להוציא לה את זה מהראש ואולי הוא יכול לדבר איתה ולהבין מה לעשות.
מאמינה שכשהוא ישמע אותה מדברת זה יהיה הרבה ייתר טוב מכל מה שאת תסבירי ותדברי.
זה שאלה טובהאנונימית באהב"ה
אני לא יודעת אם היא שמעה על הקופסאות ממישהו. אבל אנסה באמת לשאול אותה.
למרות שיש סיכוי שהיא המציאה את זה. היא ילדה מאוד יצירתית ובהחלט מסוגלת להמציא לעצמה כל מיני דימויים.

לגבי בעלי - זה באמת רעיון.
למרות שאני לא יודעת אם היא תגיד את זה באותו אופן כשהוא ירצה לדבר איתה.
כשהיא דיברה איתי היא היתה במצב רוח קצת מעצבן, ורצתה להראות לי שהיא בעצם 'שתלטנית'.
אם הוא ינסה לשחזר איתה את השיחה כשהיא במצב רוח טוב, אין לי מושג לאיזה כיוון זה יגיע, ומה היא תגיד שם.
אבל אני אחשוב על הכיוון הזה.
מנסה להביןריבוזום

אם היא בעצמה אמרה שיש סט של התנהגויות טובות וסט של התנהגויות לא טובות, והיא בוחרת במה להשתמש, ולפעמים היא בוחרת לא טוב - מה רע בזה? באמת אנחנו לפעמים בוחרים לא טוב. ואם היא בעצמה אומרת שהיא בוחרת בזה, אז היא מבינה שיש לה שליטה, ושהיא יכולה לבחור טוב, וצריכה ללמוד להתגבר ולבחור יותר ויותר בטוב ופחות ופחות ברע.

אם אני מבינה נכון, מציק לך שהיא רואה את ההתנהגויות השליליות ככאלו שנמצאות "בתוכה", אבל היא בעצמה הפרידה, ובמקום לומר שהן היא עצמה, תיארה את עצמה כמי שהמאפיין המשמעותי שלה הוא הבחירה - אולי זו דווקא ראיה בריאה? אני חושבת אולי שלראות את עצמינו כבוחרים זה לא רק טוב יותר מלראות את עצמינו כרעים, אלא גם יותר טוב מלראות את עצמינו כצדיקים וטובים. דימוי חיובי יכול להפוך להרגל, יכול להתנפץ או לעמוד בסימן שאלה, יכול לייאש. דימוי בוחר הוא תמיד נכון, וזו גם אמת מידה שנראית לי מאוד מועילה לשיפור והתקדמות.

מסכימהאפונה
בעיני זה מבט מאד בוגר.
מגיבה לשתיכןאנונימית באהב"ה
קודם כל - תודה על ההתייחסות. בהחלט גרמתן לי לחשוב יותר מה העניין שמפריע לי.
מנסה להסביר - כשהיא אמרה לי את זה, זה היה נשמע שהיא מנסה להסביר לי שמבחינתה זה לגמרי בסדר לבחור מתי להיות ככה ומתי להיות ככה. שהיא לפעמים בוחרת להתנהג בצורה טובה (בכיתה כל הזמן, ולפעמים גם בבית), ולפעמים היא בוחרת להתנהג בצורה מעצבנת ושתלטנית כי זה גם חלק ממה שהיא, וזה לגמרי בסדר מבחינתה, לא משהו שהיא חושבת שצריך להתחרט או להתצטער או להתנצל עליו.

רוצה להסביר עוד משהו - באמת יש לה צד שלפעמים היא רוצה להשתלט, וזה באמת פוגע באחרים.
כשהיא משחקת עם אחותה הקטנה, היא רוצה להחליט מה יהיה במשחק, וכשאחותה מציעה משהו אחר, או לא זורמת עם הרעיונות שלה, היא יכולה לצעוק עליה, להפסיק את המשחק בהפגנתיות, או להכאיב לה.
היא יכולה לתכנן פעילות למשפחה, ואם משהו לא מתאים למישהו בדיוק כמו שהיא תכננה, היא תשבור את הכלים, תתעצבן ותבכה, ולא תהיה מוכנה להתגמש.

כל זה כמובן התנהגות שקיימת אצל ילדים, זה לא שעצם ההתנהגות מטרידה אותי. כמובן שחשוב לי לחנך אותה וללמד אותה איך להתמודד במקרים כאלו, אבל אני מבינה שזה הגיוני שזה יקרה, ושזה חלק מהתפקיד שלנו ללמד אותה להתמודד עם המידה הזו, לכוון אותה לצדדים טובים, וללמוד להתגמש במצבים שצריך.
הבעיה שכזה קורה, כשבעלי מתעצבן מזה הוא מכנה אותה 'שתלטנית', וזה גורם לה לראות את עצמה ככזאת.
וכשהיא הסבירה לי את העניין עם הקופסאות, זה היה כדי להסביר לי למה בכיתה זה לא ככה, ובבית זה הרבה פעמים ככה. כאילו בכיתה היא בוחרת לא להראות את התכונה הזאת, אבל בעצם זה חלק ממנה ובבית היא בוחרת כן להראות את זה, ומבחינתה זה נתון שזה חלק ממנה והיא לא רוצה לשנות את זה, למרות שזה פוגע באחרים.
במחשבה נוספתאנונימית באהב"ה
@ריבוזום אהבתי מאוד איך שתיארת את הדברים - של דימוי עצמי בוחר.
יכול להיות שאני באמת יכולה לקחת את התיאור שלה ולפתח אותו ביחד איתה, לעזור לה לדייק אותו.
מה שהיה חסר לי במה שהיא אמרה זה המשפט שכתבת "היא מבינה שיש לה שליטה, ושהיא יכולה לבחור טוב, וצריכה ללמוד להתגבר ולבחור יותר ויותר בטוב ופחות ופחות ברע." היא לא התייחסה לחלק הזה כרע, ולא חשבה שהיא צריכה להתגבר עליו. וזה בעיקר מה שהפריע לי.
אבל היא היתה במצב רוח קצת מעצבן, היה נשמע שהיא קצת מנסה לעצבן אותי באמירות שלה. אולי אם נפתח את זה כשהיא במצב רוח אחר היא כן תהיה מוכנה לחשוב על זה אחרת.

אני עוד מתלבטת האם להשאיר את האמירה של 'לפעמים אני שתלטנית'. מרגיש לי שגם אם מכניסים פה את ה'לפעמים', זה עדיין לא נכון.
הייתי רוצה שהיא תתייחס לזה כהתנהגות ולא כתכונה. 'לפעמים אני מנסה להשתלט וכועסת כשהדברים לא הולכים כמו שרציתי'.
מה שעוזר לי-לזכור ששלושה שותפים באדםאם מאושרת
כשמשהו מכעיס אותי ונראה לי נורא ואיום שהחצי השני עושה משהו שנראה לא חינוכי בעיני.
אחרי שהכעס שוכך ,אני מזכירה לעצמי שהקב"ה נתן את הנשמה הזו לשנינו. אז ה' בחר לילד את האבא הכי טוב,
( טוב ה' לכל),
והקב"ה שותף ביצירת הילד וגם בגידולו וחינוכו,אז מתפללת לה' שיעזור לגדל אותו.
חשוב לזכור...מאמאיה
תודה על זהאנונימית באהב"ה
באמת נכון. הולכת להתפלל על זה...
אני רק אומר שנראה שבורכת בילדה חכמה עם חכמה רגשית גבוההמתואמת
תטפחי בה את זה. תדגישי כמה טוב שהיא רגישה כל-כך ויודעת לתאר את רגשותיה בצורה חכמה כל-כך. אולי זה יחזק בה את הביטחון בכוחותיה ובכישרונותיה.
לגבי השיחה עם הבעל - אולי את יכולה רק לתאר לו את השיחה איתה? יכול להיות שהוא יבין מעצמו שזה "בגללו", כי כבר דיברתם על זה...
תודה! ממש שימחת אותיאנונימית באהב"ה
זה באמת משהו שכדאי לחזק בה.

ולגבי הבעל - אני חושבת שאת צודקת, שאני לא צריכה להגיד לו שזה באשמתו, והוא יכול להבין לבד. זה באמת פחות פוגע ככה.
עדיין לא ברור לי האם זה יעזור. כי בשכל הוא כבר מזמן מבין שצריך לשנות. במעשה הוא לא מצליח לשנות את ההרגל בזמן הכעס. זו התגובה האוטומטית שלו והוא לא מצליח לשלוט בזה תוך כדי שהוא כועס.
אולי בהנחית הורים יוכלו לעזור בזה?מתואמת
כמובן, תציעי לו שתלכו ביחד להנחית הורים, כדי לדעת איך לעזור לבת שלכם עם מה ששיתפה עכשיו. (כלומר, אל תאמרי לו ישירות שהוא זה שצריך הנחית הורים).
רעיון, תודה.אנונימית באהב"ה
תקראו יחד בספר חינוך ילדים ותנסו ליישם הכל.רויטל.

יש המון ספרים של חינוך ילדים והעיקר שתהיו יחד את ובעלך

יד אחת רק תצליחו,יש ספר של הרב אבנר קווס נקרא ילדנו(יש את זה בהידברות שופס)

גם יש כמה ספרים ממש מיוחדים בחינוך ילדים יש את באתר של ספרי אור החיים

בהצלחה רבה רבה לכם אמן.

 

דווקא נשמע מקום מרגש וטוב יחסי...תיתי2
ילדה עם תובנה רגשית,
שנפגשת במציאות מורכבת (כמו כולם)
היא למדה להבין על עצמה שיש לה צד כזה וצד כזה,
ואפילו מרגישה שיש לה בחירה (מסויימת כנראה, אבל לפחות בחוויה היא בוחרת).
ויש לה אמא נפלאה שמלמדת אותה שגם בשלילי ובמאתגר יש טוב, ונותנת לה חוויה של זוגיות מאוחדת ומכבדת גם כשיש קשיים ואי הסכמות כואבים - בעצם מעבירה לה שדר שאת מקבלת את אבא כפי שהוא, גם כשקשה לו לשלוט בעצמו וכשאת רואה את ההשלכות

וכשהיא מתעקשת איתך על זכותה לבחור להתנהג לפי "הקופסא הרעה" היא מבקשת את אותו הדבר גם עבורה
תקבלי את החלקים הפחות טובים שלי, כפי שהם. כרגע.
אני יכולה לבחור אחרת, אבל אני רוצה להרגיש אהובה גם כשיש לי קושי לשלוט, או חלקים לא מושלמים.

את יודעת שהיא טובה ורוצה להיות טובה
וברגעים שהיא לא מצליחה להיות טובה, מאוד קשה לה, וכשיש ביקורת אז עוד יותר קשה לה לחזור להיות טובה
פשוט כי כשיש מתח נפשי, התכונות שנובעות מחרדה קופצות עוד יותר. שתלטנות, חוסר התחשבות, לא לראות אחרים, חוצפה- חרדה מעצימה.
תהיי גשר עבורה לרדת מעוצמת החרדה, להזכיר לה שהיא אהובה גם עכשיו, גם כשהיא מתנהגת "לא יפה". יהיה הרבה יותר אפקטיבי כך להחזיר אותה לשלוות נפש ולזרימה בבית...


והייתי מציעה לה להחליף את המילה "טובה" ו"רעה" לקופסאות
כי היא לא רעה
לשאול אותה איך היא היתה קוראת להן?
קופסת "הטבע שלי" מול "התגברות"
או "מצב רוח טוב" מול "מצב רוח לא טוב"
באמת מעניין איזה מילים אפשר לתת לקופסאות האלה, שיתנו פרשנות אחרת למה שמתחולל בה.


ועוד הערה קטנה,
אמרת שבבית הספר היא נהדרת ורק בבית מורכב. יופי!
הילדה מביאה אליכם את העולם הפנימי שלה. היא סומכת עליכם, היא מרגישה בטוחה, היא לא זקוקה לצעוק הצילו מחוץ לבית בכל מיני דרכים (לא שזה מעיד על הבית אם ילד צועק את עצמו בחוץ, ממש לא).
היא לא אמורה להיות פרפקט בבית
היא ילדה
היא אמורה להביא ולבטא עולם פנימי סוער, לא מאורגן, נע ונד בין יצרים
בדרך לבניית אישיות . ואיזה פלא את מגדלת, שכבר בכיתה ג היא מזהה את עצמה ומודעת ומתחילה לבנות.

אם יש רגעים קשים, של התפרצות, של כעס, של ריחוק
אפשר תמיד לבוא ולומר ברגע הראשון שמתאפשר - הקשר שלנו חזק יותר מזה.
גם אם עכשיו היה לנו קשה לתת לך את מה שהיית זקוקה, ולך היה קשה לבטא ולבקש בדרך נעימה,
הקשר ביננו חזק יותר מהרגע הספציפי הזה
ואנחנו אוהבים אותך גם ברגעים האלה וביתר שאת כעת אחרי שנחשפת בפנינו עוד קצת.
וואו, כתבת כל כך מדהים!בארץ אהבתי
רציתי לכתוב גם כמה דברים באותו כיוון, אבל עכשיו קראתי אותך וכתבת פשוט כל כך מדוייק שאין לי מה להוסיף. מצטרפת לכל מילה!
תודה רבה רבה!אנונימית באהב"ה
גם על המילים הטובות, וגם על כל ההמשך. ממש פתחת לי את המחשבה.
כתבת מקסים. נהניתי לקרואמיואשת******
מקסיםמאמאיה
וואי המון זמן לא היית כאן!! ממש חסרת! לי לפחות רקלתשוהנ
כתבת ממש יפהאורוש3
זה בערך מה שעלה לי רק לא מאורגן. איזה ילדה חכמה ומפותחת. מביעה את עצמה רגשית מהמם.
וואו, תגובה אמיתית ומלאה בחכמהבת 30
רוצה שוב להודות לכל מי שהגיבהאנונימית באהב"ה
הערב היתה לי שיחה עם בעלי, שיחה ממש טובה ב"ה, של חשיבה משותפת ביחד על הילדה, על חוזקותיה ועל מה שיש לנו לעזור לה.
בזכותכן הצלחתי לדבר על הדברים ממש בלי שום האשמה, ובעלי גם היה בגישה מאוד מקבלת ועם רצון לשינוי ותיקון.
קיבלנו גם החלטות כלליות על איך להתנהל בכל מיני מצבים מולה, וגם חשבנו על איך להמשיך לפתח איתה את השיחה, להשתמש בדימויים שהיא הביאה אבל לעזור לה לדייק אותם ולהבין יותר איך להשתמש בדימוי הזה לטובה.
עכשיו רק נשאר למצוא זמן לשיחה אישית איתה (איך עושים את זה כשיש עוד קטנים בבית? להשאיר אותה בבית ביום החופשי שלי?).
שוב תודה רבה לכולן!
רק שתדעיבת 30
שהילדה שלך מאוד מיוחדת אם בכיתה ג' היא מדברת בצורה כזו, ועם כל הקושי עכשיו בטח תהנו ממנה מאוד מאוד כשהיא תגדל עוד קצת.
וגם את אמא חכמה ורגישה. אז אולי בעצם היא קיבלה את זה ממך...
להשאיר בבית ביום החופשי זה יכול להיות רעיון טובמתואמת
אם זה לא פוגע בך מדי. יכול להיות שבוקר שלם של תשומת לב יכול לעשות לה טוב...
אבל אפשר גם בשעות הערב, להסתגר איתה במטבח או משהו כזה אחרי שהשאר במיטות.
אפשר לצאת להליכה בערבאפונהאחרונה
או ביום החופשי אפילו חלק מהיום (נניח לשחרר אותה מוקדם או שהיא תגיע ב10)
תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).


בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.


אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.


אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).


א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

מה אתםחושבות על הנקה?אליה דבורובסקי

אני חושבת להפסיק להניק ולעבור למטרנה מה אתם חשובות על זה?

זאת שאלה שמתאימההשם שליאחרונה

לפורום הריון ולידה.

זה פורום שעוסק האימהות לגילאים גדולים יותר, וגם הוא פחות פעיל.


זה מאוד משתנה בין אחת לאחת, וגם בתינוק וההנקה הספציפיים.


לא כתבת באיזה גיל התינוק.


תעשי מה שטוב לך, בלי קשר למה אחרים חושבים.

מחפשת רעיון לעיצוב עוגה לסיום מסכת בבא בתראnik

אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.

לא משהו מורכב מידי🫣

תודה!

תשובה מג'מינימאוהבת בילדי

מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.

לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:

עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.

מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.

עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.

מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.

טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.

האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?

אני הייתי עושהמאוהבת בילדי

עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה

אולי ציור של שער?אן אליוט
רעיונות טובים! תודה!nik
וואו אם הייתי מעצב עוגה של בבא בתראחתול זמני

הייתי שם באמצע מחיצה שבורה

ולפיכך האבנים והמקום של שניהם

תודה על הרעיון, אבל זה פורום לאמהותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שהגעת לפה מהראשי בלי לשים לב.

אה סליחה לא שמתי לב בכלל חתול זמני

הייתי בטוח שזה בית המדרש או משהו

אני עשיתי משהו שמזכיר את העמוד הראשוןעל הנסאחרונה

שיש בו מין ציור של שער/עמודים.

חיפוש מקום מגוריםמרים מרים

אנחנו זוג עם חמישה ילדים 1.5-9. מחפשים רעיונותלמקומות מגורים תורניים עם חיונך טוב. 
אנחנו פתוחים לשמוע על גרעינים, יישובים, וריכוזים אחרים. פחות בכיוון של חווה או מקומות שהם בשלבים מאד התחלתיים של הקמה. 
חשוב לנו מקום עם יראת שמיים גדולה, שמחה, אנישם עם פשטות ועומק. 

כרגע גרים בירושלים בריכוז מאד תורני ומרגיש לנו שחסרה פה חיות, וחיבור לעם. 

 

אז האפשרות היא או לגור ביישוב שיש קרבה סבירה לעיר כלשהי.

או בגרעין תורני שמח ואיכותי. 

ממש אשמח שתפקחו לנו את העיניים!!! תפתיעו אותי עם רעינונות

הגרעין ברמלה ממש נשמע משהו בסגנון שאתם מחפשים.אני=)אחרונה
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1


כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרום

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.


ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)


אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.


הבנתי שביבנה יש הרבה דתיים צעיריםטארקואחרונה
ולא קהילה מאוד תורנית

שווה בדיקה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)


בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהggg

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

 

זה ממש מאתגראורי8
באמת השילוב של הכל- אולפנות , ישיבות, מדרשה, ישיבות גבוהות , חתונות ממש ממש מאתגר. כשראינו שאנחנו לא עומדים בזה התחלנו להוסיף עבודות , אבל לא מעיקות פתחנו עוסק פטור והתחלנו להכניס עוד כסף מהצד מדברים שתמיד חלמנו לעשות . שמעתי פעם ממישהי שאם חסרה לך פרנסה אולי הקב'ה אומר לך שיש לך עוד משהו לתת לעולם ... זה מעמיס אבל גם מגדל אותנו וכבר אין תינוקות קטנים בבית כך שאפשר להקדיש אחר צהרים/ ערב בשבוע לעוד משהו.  היו לנו 2 חתונות ב"ה, השתמשנו בקרנות השתלמות . אנחנו עדין על הקשקש . מקוים לגדול עוד מקצועית ולהגדיל הכנסות.  אנחנן גם מכוונים בעזרת ה' לעזור מעט בקנית דירות, עזרנו בינתים לבת אחת. בענין הזה אם לא יפול עלינו כסף מהשמים אנחנו מתכננים להוסיף את הסכומים למשכנתא שלנו. וכך עשינו עם הבת הגדולה. מיחזרנו את שלנו והוספנו סכום. לא נתנו סכום מטורף,  לא מבקשים מהילדים לממן בעצמם ישיבה או מדרשה כי הם כן עובדים מעט תוך כדי או בחופשים וזה מממן להם את שאר המחיה שלהם בתקופה הזו וגם אם יתחילו לחסוך לעתיד שלהם לא יזיק. מתכננים לממן גם תואר למי שיצטרך( הגדולה קיבלה מלגות הצטינות ולא שילמה) ,  בעזרת ה נשלם מההכנסות החודשיות. זה באמת באמת לא קל ועם כל התוספות מהצד אנחיו עדין על הקשקש. בעזרת ה מתפללת שהקב"ה יתן לנו מספיק פרנסה לעזור לכל הילדים שלנו. 
אתם גיבורי עלפילה
אני לא רואה את עצמי לוקחת משכנתא לילד בגיל 45-50. וברמה מסוימת מרגיש לי ניצול. יוצא שילד הולך כמה שנים לישיבה/ מדרשה ,אחרך משרת. אחר כך לומד . זה בעצם אומר לפרנס אותו עד גיל 25 כשיש עוד כמה קטנים שבאמת צריכים שיפרנסו אותם. וכשקטנים יהיו בני 25 אני אהיה בת שישים פלוס ובעלי בן שבעים. בעצם צריך לפרנס אותם עד מוות?
ממש ממש לא ניצולאורי8

קודם כל הם לא ביקשו. אנחנו הצענו. זה כנראה ענין של נורמות ומנטליות. זה מה שאנחנו קיבלנו וזה מה שאנחנו מתאמצים לתת( רק שלהורים שלנו היו הרבה פחות ילדים אבל קיבלנו הרבה יותר).זה גם לא נכון שמפרנסים אותם עד גיל 25. רק עוזרים מעט. הבנות הנשואות שלי מפרנסות את עצמן והן התחתנו בגיל 20. עזרה  מועטה בדירה  זה רק לתת משהו מינימלי שיהיה להם מאיפה להתחיל.הבת שעזרנו לה לקחה משכנתא גדולה שאני מקוה שתעמוד בה. ( אפילו שקנתה בפריפריה). בלי העזרה שלנו כנראה היה לוקח לה עוד כמה שהים לקנות . ולממן ישיבות וחתונות לא מממן להם חיים. זוג צעיר צריך לפרנס בית, את זה הם עושים לבד תוך כדי הלימודים / צבא/ ישיבה ובאמת הם גיבורי על. המימון של הלימודים זה עזרה קטנה בתוך זה.  וכם בחור בישיבה גבוהה או בת במדרשה עובדים תוך כדי  או בחופשים ומממנים להם את כל שאר החיים שלהם. את ממש לא חיבת כלום תחליטי מה באפשרויות שלך. לנו חשוב להתאמץ על זה, כנראה כי זה מה שאנחנו קיבלנו , ואני רוצה לתת להם התחלה טובה יותר לחים. אפילו מרגישה שאנחנו לא נותנים מספיק. הלוואי שהיה לי לתת יותר לדירה , גם ככה קשה להיות זוג צעיר שלומד ועובד ומגדל ילדים. והילדים שלי חיים בפשטות , ממש לא מנצלים אותנו. ולגבי לפרנס,אותם עד מווצ, מאחלת לנו חיים ארוכים.... אבל מה היעוד של הכסף מבחינתך? מבחינתי היעוד שלו לאפשר חיים נוחים לי ולילדים שלי. ובעזרת ה גם בגיל 80 אם יהיה לי מה לתת אתן להם גם כדי לשפר את תנאי חייהם. אין לי מה לעשות עם הכסף בעולם הבא...

אם היה לי עשרים מיליון שקלפילה

הייתי קונה דירה לכל ילד ...

אבל המצב שבו ילד רוצה עוד כמה שנים בישיבה ואבא מבוגר ייקח עוד עבודה , נשמע לי קצת לא בסדר.

בגיל שמונים אם ההורים עצמאיים, זו כבר מתנה.

אני רוצה שהוא ילמד בישיבהאורי8
כשהילד שלי בישיבה גבוהה או שהבת שלי עושה שנת מדרשה אני מודה לה' כל יום שזו הבחירה שלהם. ומוכנה לעבד בשביל זה( גם לקחנו עבודות שמענינות אותנו, מה שאני עושה הוא התפתחות מקצועית שחלמתי עליה ואם היתי יכולה היתי עוזבת את העבודה כשכירה ועושה רק אותה, זה עוד יקרה...). לכן זה לא קשור בכלל בכלל לניצול. אני חושבת.ששנת מדרשה( גם אני למדתי שנה במדרשה). נןתנת בסיס תורני עמוק לכל החיים. וכנ"ל ישיבה גבוהה/ הסדר/ מכינה. אני לא מדברת על בחור שיןשב 10 שנים. ומי שבוחר להמשיך שנים , אם הוא מתחתן תוך כדי הוא כבר לא משלם לישיבה ואם לא, באמת מן הראוי שבגיל מסוים יקח אחריות גם על התשלום. אנחנו מדברים פה על השנים הראשונות , כדי לחיות חיים של עומק ותורה בעולם החורכב שלנו חיבים בסיס של תקופה בישיבה גבוהה/ הסדר/ מכינה. והשנים האלה מאוד חשובות בעיני. וגם לפי הבנצי והכרותי רוב ההורים משלמים אותן ( לא מדברת על שנים ארוכות , הזמן שלפני הצבא, לפעמים בהסדר גם השנה שאחרי. מי שממשיך אחר כך פעמים רבות מתחתןנומשלב עבודה וכבר עצמאי כלכלית. 
נראה שיש לך פחד,שהילדים ינצלו אותךאורי8

אני בכלל בכלל לא נמצאת בתוך המושגגים האלה. גם אנחנו קיבלנו את הדברים האלה מההורים( חוץ מהמדרשה ששילמתי לבד כי אבא שלמ לא הבין למה בת צריכה מדרשה, ישיבות לאחים שלי הוא שילם). ואף פעם לא ניצלנו אותם. אמרנו תודה יפה וזהו. ועבדנו קשה בשביל כל השאר. באמת שבמציאות הכלכלית של זוגות צעירים שמחתנים בתחילת שנות ה 20 ומחזיקים לימודים/ עבודה/ צבא/ בנית זוגיות וילדים קטנים זה טיפה בים. אין פה שמץ של ניצול. הם עובדים קשה ובכלל לא מתפנקים. והזמן של הלימוד לפנינ/ אחרי צבא הוא מה שנותן את הבנין הרוחני העמוק לחיים. גם אצלנו אף אחד מהאחים שלי או של בעלי לא ניצל. כולם עובדים , מתפרנסים, לוקחים אחריות על המשפחות שלהם , וגם לדור הבא, ברור לנו שאנחנו רוצים לתת כמו שקיבלנו. . וגם בשלב של הלימוד כשהם רווקים הם ממנים לעצמם את רוב הצרכים שלהם. 

העניין הוא שזה יקר מאודפילה

דבר שני , אם אנחנו משלמים לראשון אז גם שביעי ירצה. וצריך לחסוך גם לזקנה כדי לא ליפול על ילדים . ובשלב שקטנים שלי יסיימו בית ספר , אני אהיה בסוף שנות חמישי ובעלי יעבור גיל שישים.

כך שלא הגיוני להוציא עכשיו הכל על גדולים.

שנית ,  בונים נורמה חברתית שהרבה אנשים לא באמת יכולים לעמוד בזה. יש לי מלא שכנים שהם עצמם עדיין בשכירות וכבר מתחילים לחתן , לשלוח לישיבה גבוהה. משפחה ברוכה הרבה פעמים לא יכולה לעמוד בזה.


מסכימה איתךאורי8
זה באמת עול ממש גדול. ויש לנו יותר ילדים מאשר ל2 ההורים שלנו יחד.... ( ובאמת נתנו פחות לדירה). ואנחנו ממש לא עשירים.  לא יודעת מה לומר אנחנו פשוט מתאמצים לעשות מה שאנחנו יכולים. תחשבו מה אתם יכולים ותתנו ממה שיש( בעניננו גם להוסיף במשכנתא שלנו כדי לתת לדירה זה לתת ממה שיש כי יש לנו נכס ויש לנו יכולת לעמד בתשלום בעזרת ה) . גם בחתונות. הגדרנו כמה אנחנו נותנים( זה אף פעם לא יהיה מדןיק, כי ערך של כסף ועליות משתנים בבמהלך השנים). ומי שרוצה חתונה יותר מפוארת יהיו לו פחות מתנות . כי נאלץ להשתמש בכספי המתנות לכיסוי הפער.  תעשו מה שמתאים לכם. גם בתוך הציבור לא כולם אותו דבר , מגלים את זה בחתונות כשמתחילים לדבר עם הצד השני על כסף.... תהיו מול משפחות שנותנות יותר מכם ומשפחות שנותנות פחות. וחשוב שתהיו שלמים עם עצמכם ועם האפשרויות שלכם. 
ממש מעניין הדיוןשמעונהאחרונה
אני אשמח לכיוון כמה כיוונתם לחסוך לכל ילד לחתונה?
מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו


תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)

אולי יעניין אותך