לכל המנסות לאכול בריא, שאלה -אנונימית בהו"ל
נניח הבוקר אכלתי ארוחת בוקר של סלט גדול (באמת גדול) עם אבוקדו וגבינה בולגרית ופרוסת לחם אחת.
וואלה נהניתי
אממה? בא לי משהו מתוק

עכשיו ברור לי ששבעתי לגמרי
אני לא רעבה בכללללל
אבל בא לי משהו מתוק

ואיפה שהוא בראש יש קול שאומר לי למה שלא אקח ואהנה?
למה שאפסיד?

וואייייייי
כל כך לא פוליטקלי קורקטאמא אבא ותינוק
אבל אני לא מוותרת לעצמי על קוביית שוקולד
מרגיש לי שזה הגבול... מה יקרה מקוביה אחת מהההה
לא יקרה לגוף כלום אבל גם לנפש לא יקרה כלום🤭חולת שוקולד
לדעתי ממש צער בעלי חיים...אמא אבא ותינוק
אוהבת לשמור על תזונה, אבל כשזה שוקולד ולא נניח איזה צבע מאכל/מונוסודיום גלוטומט אני לא מרגישה לא בנוח לנשנש דברים טעימים
הבעיה זו לא קוביית השוקולד אם את עוצרת בה......יעל מהדרום
בדיוקבימבה אדומה
מנסיון. קוביה אחת זה לא קיים אצלי. ואז אני כם כל היום מחפשת 'משהו'.... והימים שאחרי.... קיצר, אצלי זה סכר שלא נגמר....
חחחחחח השאלה היא אם את יודעת לעצור אחרי קוביה אחתאנונימית בהו"ל
(אני לא)
קוביה אחת זה סבבה, בערך 25 קלוריות.סופי123
השאלה אם אפשר לאכול רק אחת...
לא דומה, אפילו לא מתקרבבבבאנונימית בהו"ל
לא טוב פירות אחרי אוכל..חיים של
זה תוסס בקיבה
(משו כזה)
צודקת אבל גם לא טוב שוקולדמתחדשת11
שוקולד ממש לא כזה נורא, ביחוד אם זה 60 אחוז ומעלהמיקי מאוס
כמות הסוכר בקובית שוקולד מריר מאוד נמוכה
יש בו מעט מאוד קפאין(לא רע)
והרבה מרכיבים שהם אפילו בריאים שמגיעים מהקקאו

לדעתי זה פתרון נהדר.
או תמר, שאין בעיה לאכול אחרי אוכל כי זה לא 'מתקלקל ' בקיבה
שוקולד מריר זה לא טעים אנונימית בהו"ל
תני לי קינדר בואנו או פסק זמן בכמויות!
60 אחוז ומעלה זה כבר מר..מתחדשת11
פחות מזה מתוק לי מדי😅מיקי מאוס
60 אחוז הוא עדיין מספיק מתוק.
אני מוכנה אפילו 85 אחוז
רק 90 אחוז מוגזם לי מדי.....

שוקולד חלב אני בכלל לא מבינה איך אפשר לאכול אני נחנקת מהמתוק...
אבל חטיפי שוקולד איכשהו אני אוהבת למשל פסק זמן (עם הקפה שמאזן) כנראה בזכות הופל
יפה ועכשיו לשאלה העיקריתמתחדשת11
איך עשית את זה??
פשוט התרגלתי.... לא עשיתי בכוונהמיקי מאוס
אני מאוד אוהבת מתוקים, שלא תחשבי. לצערי לאחרונה חזרתי לאכול כל יום עם הקפה.
אבל משתדלת שיהיו מתוקים סבירים, חטיפי אנרגיה (מהסוג שלא מפוצץ סוכר)
עוגיות ביתיות- אוטומטית חותכת את כמות הסוכר במתכון
תמרים
שוקולד מריר

אני בגישה של להתפנק, אבל להשתדל שהמתוק יהיה הכי סביר שיש
וכשזה אוכל- אז שיהיה בריא.

כבר שנים שבצקים מבחינתי זה לא ארוחה, אפילו לא אורז לבן.
אם אני אוכלת לחם(כוסמין) זה בתור פינוק במקום המתוק,זה לא נחשב ארוחה

בשבילי קל להוריד פחמימות בארוחה כי אז אני אוכלת בשביל לשבוע ו"לשמור" אותם לפינוקים. שממילא אוכלים כמות קטנה
אז תספרי לי מה את אוכלת?אמא חדשהה
מיציתי עדשים וקינואה.. אז מה התוספת שלך ליד בשרי?
בבוקר זה יותר קל לי אבל עם הצהריים נתקעת
סלט חי עם גרעיניםבימבה אדומה
ירקות מבושלים מכל הסוגים עם תבלינים ללא סוכר ושמן זית
קטניות: חומוס, שעועית לבנה, שחורה, אדומה, אזוקי, מאש, מנומרת, עדשים שחורות, ירוקות, כתומות, מנומרות, אורז שחור (טעים ברמות אבל יקר)

ואז נמנעים מאוכל סוכרי....

ומאוד חשוב לאכול לאט. מאוד.
לא מספיק משביע אותי ירקות.. בערב או בבוקר כן אבל בצהריים לאאמא חדשהה
צריך לנסות עוד קטניות למרות שאין לי כוח להתעסק בבישול שלהם..
תודה!!
לגבי קטניותמיקי מאוס
אני ממש לא מסתדרת עם קטניות "כבדות" כמה שאני משרה והכל זה כבד לי בבטן ממש

ממליצה לנסות עם קטניות עדינות-שעועית מש, עדשים שחורות (הולך מעולה בסלטים או עם קוביות בטטה)
להשרות לילה או אפילו יום במקרר עם החלפת מים
לבשל כמות
ולהקפיא בשקיות

ככה יש לך בסיס לתבשילים בקלות

גם אפונה זה מעולה אפשר לקנות קפואה היא קלה לעיכול ולא הבנתי עד הסוף למה אבל ממה שהבנתי מבחינה תזונתית לפני היבוש היא יותר קרובה לירק מאשר לפחמימה

וכמובן שעועית ירוקה אם את אוהבת, מהיר וטעים
לגבי השובעבימבה אדומה
יתכן
אני באמת חושבת שצריך גם שומן איכותי.

ודבר נוסף, לבחון את קצב האכילה. זה ממש קריטי. לא קלישאה. שינויים קטנים. להתאמן על לחושוב על מה שאני לועס ואיך זה משביע אותי לאט לאט.
אמנם לא שאלת אותי אבל כמה רעיונותPandi99
ירקות אפויים- גמבה.בצל, קישואים , חצילים
שעועית ירוקה מבושלת
בורגול
גם ברוקולי וכרובית מאוד משביעיםPandi99
ירקות מבושלים...מיקי מאוס
קישואים, בטטות (פחמימה אבל בסדר, שכחתי אני כן אוכלת תפוחי אדמה ובטטות) גזר וכו.
אפשר לבשל עם תיבולים מעולים
לאפות אנטי פסטי שזה ממש מהיר וקל

אם את אוהבת תבשילי קטניות אפילו לא צריך בשרי, עכשיו בחורף מרקים עם קטניות זה קל מהיר ומשביע

אורז מלא לסוגיו זה גם סבבה, זה פחמימה לא ריקה אז משביעה טוב בכמות קטנה

ובשבילי סלט ירקות עם טונה וביצה זה ארוחה, אז אני לא דוגמא😶
יש לך מתכונים עם קטניות?אנונימית בהו"ל
תודה כולן!!אמא חדשהה
אז ככהבימבה אדומה
יש מציאות שהתרגלנו לאכול כל שעתיים שלוש ואז מנגנון השובע והרעב שלנו די נדפק מזה. קשה לנו לדעת מתי זה רעב פיוזולוגי אמיתי ומתי חשק בגלל ההרגל הלא טוב.

אז כדי לתת לגוף שלנו הזדמנות לחזור אחורה למנגנון התקין
צריך לדאוג לארוחות בצורה הבאה:
חצי צלחת ירקות
רבע צלחת חלבון איכותי
רבע צלחת דגן איכותי

ועוד שומן איכותי כמו שמן זית, אגוזים, שקדים, אבוקדו, זיתים....

וזה לא נגמר בזה

צריך לאכול לאט. ללעוס לאט. להניח את הסכו"ם (במטרה שנאכל לאט) שנתרכז באוכל ואז נאכל את הכמות המתאימה. כשאוכלים את הכמות המתאימה נמנעים מאכילת יתר ותחושת התפוצצות שאחכ גורמת לחשקים בהמשך.

אחרי כמה ימים כאלה החשק למתוק יורד פלאים אחרי האוכל.

תגלי שאת רעבה אחרי 4,5,6,7 שעות. כן, אחרי ארוחות כאלה עם כמויות הרבה יותר קטנות ממה שאת רגילה. כי אנחנו רגילים לאכול תוך כדי דברים, בהיסח הדעת, בלעיסה לא כמות שצריך, ביס אחרי ביס באטרף.... וכמובן, גולת הכותרת-

אוכל סוכרי.

האוכל הסוכרי גורם לתחושת עוד ועוד ומפריע מעוד לאכילה בריכוז. הוא עושה את ההיפך. תביא לי מזה עוד ועוד כי מי יודע מתי פעם הבאה תהייה לך אנרגיה זמינה כזו (בעידן שלנו - פחחחחחח)

אז....

לחם- נחשב אוכל סוכרי. זה חיטה, שעברה כמה שלבים, טחינה, התפחה, עירבוב עם סוכר, שמרים (שזה סוכר), שמן מעובד ולא איכותי (שלגוף מתנהג כמו סוכר)

זה לא נחשב בקטגוריית הדגן האיכותי

אוכל איכותי זה אוכל שעבר כמה שפחות עיבוד.

סלט- מעולה. רק לשים לב ללעיסה האיטית ותשומת לב לתחושת השובע... ולא התפוצצות.

גבינה בולגרית- מוצרי חלב יש בהם סוכר לקטוז וגם הורמוני גדילה שמפריעים בעיקרון למי שרוצה לרדת במשקל...

גם מוצרי חלב וגם לחם איכותי (נניח כזה שתכיני בבית) עדיף להפסיק לתקופה כלשהי לתת לגוף להיזכר מה זה לא לאכול מזונות סוכריים.

אבוקדו- מעולה! לשים לב לאכול כמה שפחות מעובד כלומר להימנע עד כמה שניתן מלמעוך ולרסק את האוכל. למשל לאכול קוביות אבוקדו ולא למעוך. כנל סלט אבוקדו וביצים למשל. קוביות ולא למעוך.
כשמכניסים לגוף אוכל מרוסק כבר, כבר 'גנבת' לעצמך חלק מתהליך העיכול ואז זה גורם לאכילת יתר... כי יקח לגוף יותר זמן לעדכן במוח שאת שבעה.
וגם בכל כף מרק טחון למשל אוכלים יותר ממה שנכנס בכף מרק לא טחון. מוזמנת למדוד במשקל...

כתבתי הרבה ובבלאגן קצת וזה על קצה שעל קצה הקרחון....

מוזמנת לחפש 'גיל רווה' ביוטיוב להעשיר את הידע שלך...
דווקא לאכול כל 3-4 שעות זה מצוין .. כמובן מאוזן כפי שאת כותבPandi99
מה שמצויןבימבה אדומה
זה לאכול לפי תחושת הרעב. האישית. הפיזיולוגית. זה יכול יום אחד להיות 3 ויום אחר 6. אנחנו לא אותו דבר כל יום, ימים חמים/קרים, ימים שהוצאנו יותר פעילות ימים שפחות יש כל מיני השפעות. מה שקובע זה התחושה שנרגיש.

ולכן צריך ללמוד אותה.
היא הלכה לאיבוד בעולם הסוכר השופע שקיים במציאות הנוכחית.....
מענייןPandi99
ואם אדם לא רעב בכלל.. רק בבוקר ובצהריים?

בתור סכרתית.. אני יכולה לומר לך שאני לא נוגעת בסוכר ולפעמים לא רעבה ומכריחה את עצמי לאכול, אבל זה כמובן סיפור אחר לגמרי
ממה שאני מכירהסליל
חשוב לאכול שלוש ארוחות עיקריות ביום.
בוקר, צהריים וערב. אם מרגישים רעב בין לבין, אפשר להוסיף ארוחת ביניים קטנה (עד שלוש ביום). ארוחת ביניים יכולה להיות פרי + כמה אגוזים, פרי + יוגורט, פריכיות + קוטג'...

בבוקר ובצהריים חשוב לשלב את כל אבות המזון - פחמימות, חלבונים, שומנים וירקות.
אלו השעות שבהן הגוף שלנו בשיא הפעילות ולכן הפירוק של האוכל יעיל יותר.
אם מישהו לא רעב כבר בארוחת ערב, מומלץ לאכול משהו, אפילו קליל יותר. נגיד ירקות וגבינה.

@אנונימית בהו"ל
מוסיפה באופן כללי לגבי מתוק, עדיף לא להצמיד מתוק לאוכל עצמו. אני מגבילה את עצמי למשהו מתוק פעם ביום בלבד, בין הארוחות. וגם זה, לרוב לא יהיה משהו מאוד מתוק כמו פסק זמן או כדור גלידה. אולי עוגיית קוואקר קטנה, שוקולד מריר 70%. ומגבילה את עצמי רק למנה אחת.
מידי פעם, מרשה לעצמי גם משהו קצת יותר גדול, אבל זה באמת מידי פעם, פעם בשבוע - שבועיים, כדי שלא יהיה הרגל.

מעבר לזה, אני כשניסיתי להיגמל ממתוק, הורדתי מתוק למשך חודש לחלוטין. בלי עוגיות, שוקולדים וממתקים בכלל, בישול בלי סוכר, קמח מלא במקום קמח לבן. אחרי חודש, הצורך התמידי נעלם ועכשיו אני מצליחה לאכול מתוק בצורה מבוקרת ויכולה לעצור גם אחרי עוגייה אחת. אם פעם הייתי חייבת מתוק, היום הזה הפינוק שלי, זה יוגורט ביו ואפרסמון או שני תמרים ואגוזים. וזו תחושה ממש נחמדה

בוודאי לא התכוונתי לכל 3 שעות ארוחה עיקריתPandi99
אלא באמת כפי שכתבת
3 ארוחות עיקריות
ובינהם במרווחי זמן ארוחת ביניים קלה
יוצא מסתדר לפי השעות בול
איזה אלופהאנונימית בהו"ל
איך עשית את זה?
אני לגמרי יודעת את כל מה שצריך בתיאוריה אבל פשוט לא מצליחה בפועל
כל פעם מחדש חייבת את המתוק ואוכלת וזהו נגמר
אני אישיתסליל
לא הצלחתי לבד. כל פעם אמרתי לעצמי שאנסה, אבל הרגשתי שאין לי מספיק כלים ואני לא יודעת באמת מה בריא ומה לא.

אז נרשמתי לתוכנית שנקראת אמא חוזרת לג'ינס וזה עזר לי מאוד מאוד. מקבלים תפריטים עם מתכונים שווים, מלא אפשרויות מגוונות לאוכל, את לא מרגישה בדיאטה, לא מרגישה מסכנה. פשוט מרגישה שאת מקבלת כלים איך לחיות חיים בריאים יותר. כשנרשמתי לא הייתי בעודף משקל, אבל הרגשתי שהרגלי האכילה שלי גרועים. תזונה שמבוססת בעיקר על פחמימות, כל פעם שקשה לי הייתי אוכלת שוקולד או מתוק בשביל להתנחם, תוסיפי לזה את הקורונה שרוב הזמן הייתי בבית וזה באמת עשה לי לא טוב.

ממש שמחה שנרשמתי, מעבר לזה שרזיתי שזה כיף, אני הרבה יותר עירנית, אוכלת יותר מסודר, מגוון, כשאני רעבה, לא תלויה בזה כל כך...
אפשר להיות בתכנית הזו בלי פייסבוק?משמעת עצמית
לאסליל
צריך פייסבוק
של חודש נפתחת סדנא
מצרפים אותך לקבוצת פייסבוק סגורה ושם יש מדריכות שמלוות אותך ואת כל הקבוצה בתהליך. אפשר לשאול שאלות, עולים פוסטים של מוטיבציה, התחייבויות כדי להצליח ועוד כל מיני דברים. אני מאוד נהנת מזה, למרות שאני בדרך כלל לא אחת שמשתפת ברשתות חברתיות. אבל זה פשוט עובד.
אני יודעת שיש כאלו שפתחו פייסבוק במיוחד בשביל זה.

תכלס את יכולה להיות בלי פייסבוק, כי יש אתר שדרכו מקבלים את המתכונים והתפריטים, ואליו עולים כל אימוני הכושר. אבל זה אומר שזה יהיה בלי ליווי, ובעיניי מה שעוזר כאן זה הליווי
נרשמת לחודש בודד?אוהבת את השבת
תהיתי אם אפשר להירשם לחודש אחד או שזה עובד רק אם עושים מנוי קבוע להרבה זמן...
אפשק להירשם לחודש בודד לדעתיאנונימית בהו"ל
אפשר השאלה אם זה מספיק כדי להיכנס לזהאוהבת את השבת
אני נרשמתיסליל
בהתחלה לחודש בודד.

כל שבוע מקבלים תפריט חדש, עם הרבה אפשרויות
הכושר פתוח רק למהלך החודש הזה.

מספיק זה תלוי במטרה.
אם את מחפשת תוכנית של ירידה במשקל בפעם אחת וגמרנו, זה פחות מתאים.
אבל זה מתאים למי שמחפשת הנחיה והדרכה איך לחיות נכון. כמובן כמובן שיש דגש גם על ירידה במשקל, וזה חלק משמעותי מהתוכנית, אבל מקבלים ממנה הרבה מעבר.

החודש הראשון הוא מצויין בשביל להכיר את התוכנית, הוא כן נותן כלים בסיסיים להבנה איך לשלב כושר בחיים, איך נכון לאכול וכו'.
בשבילי הרגשתי שאורח החיים שלי לפני כן היה כל כך לא מאוזן, ובשביל להצליח להטמיע את ההרגלים הייתי צריכה זמן יותר ארוך, כדי שאוכל באמת להמשיך להתנהל בצורה נכונה גם אחר כך. אז נרשמתי לעוד שלשה חודשים (זה נקרא סדנת וותיקות). לי זה הוסיף מאוד, עזר לדייק יותר מה נכון לי ומה פחות נכון לי ובאופן כללי אני מאוד נהנית.

גם המחיר לגמרי סביר. אם נרשמים בזמן של מחיר מוזל, זה 160₪ לחודש, אחר כך המחיר עולה במהלך החודש, עד ל240₪ לחודש שבעיניי זה גם מחיר מאוד טוב בהתאם למה שמקבלים. סדנת וותיקות היא סדנא שמיועדת למי שהייתה כבר חודש אחד בסדנא, והרישום המוקדם אליה הוא 120₪ לחודש (סה"כ 360₪) כך שגם מבחינת מחירים זה מחירים מאוד סבירים והוגנים.

וזה עובד, באמת.
זה מאוזן, זה הגיוני, יש מקום גם לנפילות, יש מלא פרגון וזה פשוט נותן תחושה טובה
עשית את הכושר? זה מתאים למי שלא רגילה לזה?אנונימית בהו"ל
תוכלי לשלוח קישור?מתחדשת11
מצרפתסליל
על הסדנא – עושות שינוי

זה קישור להרשמה, הסדנא הבאה מתחילה בתחילת ינואר.

יש בפייסבוק קבוצה גדולה שנקראת "אמא חוזרת לג'ינס". זו קבוצה שאפשר להיכנס אליה ללא הרשמה לסדנא. תוכלי לשאול שם פרטים על הסדנא, נשים מעלות לשם את הסיפורים שלהם... פעם בשבוע יש לייב עם מאמנת הכושר של הסדנא, ופעם בשבוע לייב של התזונאית. הן שתיהן מהממות וממש כיף להקשיב להן ונותנות טיפים מעולים. זה פתוח גם למי שלא בסדנא, אז מי שמתלבטת יכולה להתחיל בלהיכנס לקבוצה ולהתרשם.
תודה!!!מתחדשת11
אז איזה דגן איכותי למשל?אנונימית בהו"ל
והגעת ככה למצב שלא בא לך לאכול מתוק בכלל?
הרבההההה פחותבימבה אדומה
ירד משמעותית...וכשזה קורה, וזה קורה, אני יודעת באיזה כלים להשתמש כדי להימנע מזה. למדתי לזהות מה הסיבה מאחורי זה שאני רוצה. למשל שיעמום בעבודה. למדתי ועדין לומדת להמתין. לחכות איקס זמן לפני שאני מספקת את הדחף. לפעמים זה עובר מעצמו. ולפעמים לא. ואז לוקחת. אבל זה תהליך...

דגן איכותי- אורז בסמטי מלא, אורז פרא, אורז שחור (יקר אבל טעים ממש) קינואה לבנה, אדומה, כוסמת ירוקה (הרגילה היא קלויה - עברה עיבוד ונהרסו חלק ממרכיביה החשובים)

אני באופן אישי אוכלת חלבון כמו דג/בשר/עוף בתיבול ללא סוכר, תוספת של חלבון מהצומח (שעועית על גווניה, חומוס, עדשים)
והרבה ירקות חיים/מבושלים עם שמן זית.
וכמובן אגוזים וכד'. שומן איכותי חשוב מאוד לשובע.
רוצה לפרט יותר?מנגואית
מה את אוכלת ביום לדוגמא מחולק לארוחות (ואולי גם שעות בערך)
ממש מעניין אותי לנסות!

ואיפה את קונה את כל סוגי האורז?
ואיך מכינים שעועית לבנה שיהיה טעים?

תודה רבה
די כתבתי בהודעה למעלהבימבה אדומה
בעיקרון
אני אוכלת 2-3 ארוחות ביום, לרוב שתיים.
אוכלת באיזור 11 וחצי-12 ארוחה ראשונה בעבודה
בגלל שזה חדר אוכל תעשייתי ראיתי שלאכול את התוספות משם אפילו של ירקות כמו קישוא וחציל, גורם לי לנפילת אנרגיה אח"כ
אז מה שמצאתי שטוב לי זה מנה עיקרית כמו: כרע עוף, דג סלמון/מושט, פרוסות בקר (מנה חלבונית מהחי כמה שפחות מעובדת, כמו קציצות למשל), עוד קצת קטנית מבושלת ללא תבלינים ושמן (במקומות כאלה הבישול הוא בשמן לא איכותי אז עדיף לי בלי שמן ואז אני מוסיפה לזה שמן זית טרי ומלח. לא ואוו אבל סבבה)
ועוד סלט חי משפע ירקות מתובל בשמן זית, לימון ומלח. שמן זית בנדיבות.
נקודה סופר חשובה שאני חופרת עליה זה אכילה א י ט י ת ממש! מתרכזת האכילה איטית, מחכה בין ביס לביס, ומתרכזת איך האוכל משביע אותי לאט לאט. ואיך שאני מרגישה מלאות, אני מפסיקה לא משנה מה נשאר לי בצלחת. (אני לא פח זבל)

וב"ה ככה אין לי נפילת אנרגיה בעבודה אח"כ (בזמן שכולם רצים להכין קפה)

ארוחת צהריים כשאני בבית או ביום שאני מביאה לי אוכל זה חלבון מהחי (קציצות, דג, עוף) תוספת קטנה של קטנית, ירקות מבושלים וסלט חי מתובל עם גרעינים.

ארוחת ערב יכולה להיות ב5/6/7 תלוי בתחושת הרעב שלי.
סלט גדול עם אבוקדו ו/או גרעינים + חביתת ירק/שקשוקה
או אולי רק סלט עם עדשים מבושלים ו/או קינואה. ומשתדלת מאוד לגוון בסלט.
לא כל יום המשולש הקדוש מלפפון עגבניה גמבה.
משתדלת להוסיף קצת עשבי תיבול, או גבעולי סלרי
או לפעמים בכלל סלט חסה וכרוב
חשוב הגיוון גם כדי לא להשתעמם וגם כי ככה מקבלים יותר מהטבע😍

שוב, האכילה האיטית היא אחד הדברים הכי משביעים שיש.

מה שגורם לנו להשמין זה אכילת יתר. ברגע שמבינים מה הגורמים לאכילת יתר ומתאמנים כדי לשנות את ההרגלים שלוקחים אותנו לאכילת יתר (למשל אכילת שאריות של הילדים, לא לאכול בשולחן עם צלחת וסכו"ם, אכילה בנהיגה, אכילה תוכדי טיגון/הגנה וכו' וכו', אכילה מהירה, אכילה תוך כדי צפיה בפלאפון/סרטונים/סרטים)

יורדים במשקל אוטומטית.
וואו! תודה רבה!מנגואית
אני אשתדל לנסות להתחיל עם העקרון של האכילה האיטית ויותר ירקות בכל ארוחה

קטניות זה דבר שטעון שיפור אצלי .. חח ;)
צריכה ללמוד איך לבשל טעים
בשמחה רבה ממש!בימבה אדומה
תזכרי. בייביסטפס.
אפילו רק שינוי קטנטן שתקחי על עצמך ותיהי מוכנה לעמוד בו לחצי ארוחה ביום, זה שינוי אדיר בהמשך!!!!
לגבי הקטניות, תתחילי עם משהו שאת אוהבת, גם אם קצת מסובך להכין בהתחלה, בהמשך יוקל לך...
וואו פירטת מדהים! תודה!!אוהבת את השבת
יש לך ק צת מתכונים לכל הדברים המסובכים שכתבת שהם דגן מלא? אורז בסמטי מלא, שעועית מאש, קינואה אדומה, כוסמת ירוקה, אורז פראי ?? דברים שאני הרבה זמן רוצה להכניס למטבח אבל אין לי מתכונים טעימים...

וגם, איזה שומן איכותי את אוכלת?
בכלליבימבה אדומה
אני לרוב מכינה שילובים
למשל סוגשל מג'דרה עם עדשים כתומות, שחורות, שעועית מאש כמובן עם בצל מטוגן מתובל במלח פלפל כמון...

זה זורם כזה...

קינואה לבנה/אדומה עם עדשים כתומות עם בצל וגזר מגורד וכשאין לי כוח אפילו ככה רק.

אורז שחור זה פשוט טעים ככה לא משנה מה תעשי לו.... ב"ה מצאתי עכשיו במחיר שפוי של 14 שח לקילו... (לפני כן מצאתי באיזה 20 שח 400 גרם)

אורז פראי ושחור זה אותו דבר נראה לי.

המפתח זה להתחיל בקטנה, בלי התחייבויות והצהרות. לקנות משהו ולנסות. לא מצליח חלילה? מנסים שוב, מתכון קצת אחר... עד שלומדים וזה הופך לפשוט...

שומנים איכותיים:
אבוקדו
שמן זית/קוקוס איכותי
זיתים (לא בתפזורת שמוסיפים להם תבלינים ומלא שמן קנולה)
גרעינים (חמניה דלעת)
זרעים (צ'יה, שומשום מלא, זאעי פשתן)
שקדים
אגוזים (מלך, לוז, פקאן, ברזיל, מקדמיה)
צנוברים

חשוב לגוון.. לא כל היום כל יום רק שקדים נניח... למצוא את הכמה שאת אוהבת ולשים בסלטים. משדרג מאוד ומשביע.
וואו איזה פירוט!! תודה מהממת שאתאוהבת את השבת
ואיזה מדהים נראה שממש את חיה את זה אבל באיזון וגיוון!!
בשמחה רבה רבהבימבה אדומה
מבחינת האוכל ב"ה זה טעים וכיף לי... וב"ה למדתי מה זה פסטה/פתיתים/קוסקוס... אז הם לא אופציה... וממילא חייבים למצוא משהו אחר
וואי תודה!אוהבת את השבת
האמת חשבתי אנחנו אוכלים בריא אפילו פתאום אחרי שתיארת אני מבינה שלא..

עשה לי קצת חולשת הדעת אבל לא נורא

תגידי, אבל מה את מכינה לילדים? גם את המתכונים האלה?
ואי סליחה😅בימבה אדומה
הילדין שלי ב"ה אוהבים אורז בסמטי לבן לבד ובשילוב עוד דברים
וגם קינואה עם עדשים כתומות ממש אוהבים
וחומוס, שעועית.

בעיקרון כן.

אבל גילוי נאות, הם בצהרון ושם הם אוכלים מה שיש שזה אורז לבן פרסי בשמן קנולה, פסטות, פתיתים, קוסקוס לבן וכו'... כן ראיתי בתפריט שיש שם דברים בשילוב חיטה מלאה... ניחא...
תודה על התגובה המושקעתמאמאיה
תגדירי ארוחה ביום שיהיה לה סיום ״מתוק״ עד ח100 קלוריותPandi99
מהניסיון האישי שלינעמי28
חובבת מתוקים
אי אפשר לשרוד דיאטה בלי משהו מתוק, לפחות אני, זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן.
אפשר להכין חטיפים בריאים, כדורי תמרים, שקדים או אגוזים עם שוקולד באחוז קקאו גבוה, סתם תמרים..יש כל מיני מתכונים
ולפרגן לעצמך פעם ב
בין לבין ארוחות, אמנם יש לזה ערך קלורי לא נמוך אבל זה טבעי ומתנקה בקלות מהגוף.
זו תגובה ףזיולוגית טבעית של הגוףחגהבגה
ברגע שאת מתחילה לאכול, הגוף שלך מתחיל להפריש אינסולין שמסייע בפירוק הפחמימות. אחרי שנכנסה מסה של אוכל לגוף, הסוכר עולה (סוכר הכוונה פחמימות) ואז יש צניחה חדה, והגוף מרגיש צורך במשהו מתוק.
דבר נוסף- אכילת פחמימה מגבירה את הצורך והרצון ב פחמימה,. ז"א ככל שנאכל פמימות- נרצה עוד, בגלל תנועת האינסולין שנוצרת.
יש לך 2 אופציות- או לעמוד בחשק הזה, או לנסות להפחית םחמימות. זה ממש תהליך גמילה לגוף ואת תראי שאת גם לא מרגישה שאת 'צריכה'.
מצד שני אומרים שחשןב לאכול פחמימות, לא?אנונימית בהו"ל
תלויחגהבגה
קודם כל זו לא תזונה שמתאימה לכולם.
דבר שני יש פחמימות בפירות, ירקות, גם בבשר קטניות אגוזים.
יש ערכים של פחמימה.
דבר שני כתבתי להפחית, לא להוריד.
מי שמנסה, מגלה שם חמימות שהן המקור הכי זמין לאנרגיה, גורם לנו לאורך זמן חוסר אנרגיות.
כשאני אכלתי ככה (ועוד המון אנשים שאני מכירה)
הופכים להיות הרבה יותר אנרגטיים לטווח ארוך.
לא באמת. וגם אם כן - איכותיות.ציפיה.
נניח, בסכרת היריון צריך לאכול 30 גרם פחמימות בארוחה עיקרית, ו15 בארוחות ביניים.
30 גרם פחמימה זה בערך 100 גרם אורז מבושל/פסטה מבושלת. זו כמות הרבה הרבה יותר קטנה ממה שאנחנו רגילות לאכול.
ולהרבות בירקות, שומן (עדיף ממקור צמחי) וחלבונים.

כשלא בהיריון/מניקות, אפשר לצרוך פחות פחמימות, או אפילו לעבור לתפריט דל פחמימה. זה ממש עניין של הרגל.
במידהסליל
ממה שאני יודעת, עד 100 קלוריות של פחמימה בארוחה.

5 כפות דגנים מלאים מבושלים (בורגול / אורז מלא / פתיתים מלאים וכו') / תפוח אדמה בינוני / בטטה בינונית וכו'
זה ממש ממש מובן!רק טוב=)
אני משתדלת לאכול תמר מתוק או משהו בסגנון..
וגם, זה הרגל.. אפשר להצליח גם בלי, אבל אם בכלל זאת בא לך אז למצוא תחליף בריא
מנסה להסבירבשורות משמחות
1. 'סוכר גורר סוכר' על משקל עבירה גוררת עבירה.
כשאכלת לחם, פחמימות- תרצי עוד סוכר.

2. עניין של הרגל אם את בימים הראשונים של לאכול בריא אז התגובה הזו היא הרגל- בהמשך למה שכתבתי למעלה גם אם תאכלי מנה ללא סוכר בכלל תירצי לאכול משהו מתוק מהרגל, אבל אם תעצרי ותביני את ההיגיון במהלך- גם תביני למה אין צורך לקחת משהו מתוק משלים.
במידה ואת שבעה זה מספיק ואין צורך להעמיס על הקיבה, מה שכן תוכלי להנות ממשהו מתוק ובריא בעוד שעתיים בתור ארוחה נוספת נפרדת ולא בתור תוספת לארוחה.
אני אוכלת שלוש תמרים הקפה וזה מתוקסיה
בלתק. זה כי אנחנו מכורות למתוק.ציפיה.
צריך להתגבר על זה כמה פעמים ואז הגוף נרגע קצת מבחינת ההתמכרות וזה נהיה קל יותר.

תנסי להמיר את זה בקוביית שוקולד עם אחוז קקאו גבוה.
פשוט רדי מהשולחן ישר כשאת מסיימת לאכולהאור שבלב
תעסיקי את עצמך במשהו שמשמח אותך,

אחרי שבוע בלי סוכר-

יחלוף לך החשק

מבטיחה!

אם ממש ממש לחוץ, קחי תמר..

הכלל:
סוכר מביא סוכר!
אוכלים סוכר= הגוף דורש סוכר...
אני ממש מרגישה כמו מכור לסמים. באמת!אנונימית בהו"ל
כאילו הגוף שלי מכריח אותי לצאת למכולת ולקנות שוקולד
אוףףףףף
מה עובר עלי????
נכון.דיליה

תסמיני גמילה ממתוק דומים לתסמיני גמילה מסמים.

זה לא פשוט לגוף 

מאחלת לך שתצליחי...

כל כך מזדהה איתך!חצילוש
אני טרום סכרתית, ככה שצריכה לשמור יותר מהרגיל.. זה באמת באמת התמכרות. נולדנו וגדלנו לתוך עולם מתועש ומלא בסוכר..
כי זה באמת כךבימבה אדומה
ואפשר להיגמל! להכיר בזה שזו התמכרות זה כבר טוב!
לצערי די מגעיל מה שאתאר לך שקורה...האור שבלב
מסתבר שכשיש תולעי מעיים- יש חשק עז למחוק!!
כמו שתיארת- כמו מכור לסמים... עכשיו
אני
צריכה
מתוק!

כן, זה לא פשוט..
מנסיון!!!

תשמעי לי טוב- להפחית סוכר לא עוזר לרצון למתוק!
לא עוזר!!
רק *להפסיק*!!!!!!
זהו.
רק זה.
וכשמפסיקים לגמריי,ומוסיפים לתפריט שום טרי(למשל סלט עגבניות עם שום)
וגם קצת מגעיל)- לשים בפי הטבעת כמה ימים שן שום מקולפת בוואזלין-
התולעים נעלמים
והגוף מפסיק לצעוק
ולא דורש יותר סוכר.
זה קורה,
מבטיחה♥️

אני לא ממש דוגמאDove
אבל בתור מכורה למתוק אוכלת הרבה מוצרי דיאט וממתיקים מלאכותיים.
יש גלידות דיאטטיות מוצלחות ודלות קלוריות, יוגורטים ומעדנים ושתיה מתוקה דיאט.
לא בריא אבל מבחינתי זה הרע במיעוטו.
בהריון אני כן משתדלת לצמצם צריכה של ממתיקים מלאכותיים ומשתדלת אם כבר לצרוך את אלה שנחשבים פחות מזיקים.
אומרים שמוצרים דלי סוכר משמינים לא פחות ממוצרים רגילים.קול ברמה
המוח קולט שנכנס משהו מתוק ומפריש אינסולין... ותוך כדי את גם מכניסה אוכל הרבה פחות בריא.

אצלי בסכרת היריון הדיאטנית אמרה לי שעדיף כפית סוכר בקפה מאשר סוכרזית.
אני יודעת, ובכל זאת לי זה עובדDove
וכן עוזר לשמור על המשקל.
רק חשוב לא לאכול מזה הרבהקול ברמהאחרונה
כי הפרשה גדולה של אינסולין יכולה לגרום לבסוף לסכרת.
יש לי טיפ ממש טוב.מתחדשת11
לשתות כוס מים כשאת מרגישה חשק למתוק.
לי הרבה פעמים זה עוזר. לפעמים הגוף פשוט צמא
מסטיק לי עוזרbula
לשתות מיםדבורית
הרבה פעמים מפחית מאוד את הצורך במתוק
החשק למתוק ותחושת צמא יכולים להתחלף הרבה פעמים
בכיוון קצת אחרבארץ אהבתי
שמעתי פעם מהרבנית קטי מנדלביץ' (בתוך שיעור בנושא אחר, היא נתנה דוגמא בעניין הזה) -
הרבה פעמים כשמנסים לעשות דיאטה, נופלים כשלא מתגברים על החשק למתוק. אבל בעצם הנפילה היא לא מהדבר הראשון שאוכלים, אלא מתחושת היאוש והאכזבה מעצמי, שמביאה להמשיך לאכול עוד ועוד.
ומה שהיא הציעה זה שכשקשה מידי ורוצים מתוק, להחליט באופן מודע 'עכשיו אני רוצה לפנק את עצמי, אחרי כל מה שהתאמצתי לאכול בריא', לקחת קוביית שוקולד (אפשר כמובן גם משהו מתוק אחר), להחליט שרק איתה אני מתפנקת ואחר כך אני ממשיכה בהרגלים הטובים של אכילה בריאה ומאוזנת. ואז לאכול את הקוביה וממש להתמקד בהנאה, להתענג עליה. לא לאכול מהר עם רגשות אשם שלא נותנים ליהנות כמו שצריך. להתעכב על הטעם שלה, למצוץ לאט לאט, להרגיש את הטעם מתפשט בפה, ולהתפנק באמת.
מבחינת הדיאטה זה לא יהרוס כלום, ואולי זה אפילו יתן כוח להמשיך ביתר כוח (עם עוד תחנות התפנקות מידי פעם. אולי להגדיר מראש כמה תחנות כאלו אני מרשה לעצמי).

(גילוי נאות - לא הייתי בניסיון הזה, אז לא מדברת מניסיון שלי. אצלי הניסיונות הם בדברים אחרים... רק מעבירה מה ששמעתי ממנה. זה קצת מנוגד למה שכתבו כאן ש'מתוק גורר מתוק'. תראי איזה כיוון יותר נכון לך לקחת...)
כל מה שכתבו לך כאן מעולה.קול ברמה
כמו שכמה כתבו לך כאן, אם תימנעי ממזונות סוכריים לחלוטין, אחרי שבועיים הם יהיו הרבה פחות מאתגרים.

ובכל אופן - שתי עצות מעשיות שיכולות לעזור אם את מרגישה צורך גדול, ולא מתאים לאכול מתוק-
1. לעשות נשימות עמוקות. זה הרבה פעמים עוזר להעביר את ה'לחץ' למתוק.
2. לצאת לריצה / לעשות ספורט אחר.

יכולה לספר על עצמי שנכנסתי עכשיו לאיזושהי תכנית של תזונה, ואחרי כמה ימים כבר הרבה יותר קל לי בלי סוכר וקמח. הלוואי שאצליח.
לכל המנסות לאכול בריא- לחם טף!!אוהבת את השבת
גיליתי לאחרונה מתכון קליל וטעים (הכל יחסי) של לחם טף

טף זה קמח מאוד מאוד מאוד בריא ודי משביע.
כדאי להוסיף למתכון גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת וכל מה שתרצו.

זה ממש קל- כמו לערבב עוגה בחושה!

ומומלץ לאכול עם ממרח טעים כי צריך את זה עם עוד משהו.

מתכון ללחם טף שגם כשר לפסח - האופה

תהנו♡♡
אני רקבימבה אדומה
הוספת גרעינים לא מומלצת בגלל שיש בהם שומן גבוה ובחום גבוה השומן מתחמצן ונהייה רעיל...

אני אוכלת המון גרעינים אגוזים וזרעים אבל בסלטים או ככה.
וואו תודה!! ממש חשוב לדעת!אוהבת את השבת
אז זה אומר גם שאי אפשר להכין גרנולה ביתית?
זה נהיה הלהיט הבריאותי אצלנו לאחרונה..
אפשר בהחלטבימבה אדומה
להוסיף את הגרעינים אגוזים אחר כך, לא ביחד עם השיבולת שועל...
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמתאחרונה

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכהאחרונה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

אבל זה בדיוק העינייןדרקונית ירוקה
אם ניקח את הדוגמא שלך של בהיר = יפה, זה כמו שיהיה מישהו לבקן. הרבה אנשים יגידו לו משפטים, אולי עם כוונה טובה, אבל בו זה יפגע. למשל "כדאי שתשתזף קצת. אתה לא נשרף ככה?", "נראה שאף פעם לא יצאת לשמש" ועוד. 
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''אחרונה

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.אחרונה

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדוללאחרונה
אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
לימוד אנגלית לגיל הרך מה דעתכן?דיאן ד.

הבן שלי בן 4 מאוד מתעניין באנגלית

כל היום שואל אותי

אמא איך אומרים שולחן באנגלית? איך אומרים תודה באנגלית?

יש לנו בבית משחק של אותיות באנגלית אז כבר מכיר ומזהה את כל האותיות באנגלית.

קצת מתלבטת אם ללמד אותו מעבר לכך

ובעיקר אם כן אז איך עושים את זה?

אני בעצמי יודעת אנגלית די בסיסית, שלא לדבר שהמבטא שלי איום ונורא

קצת חושפת אותו למילים שזה אומרים ככה וזה ככה

אבל לדעתי זה לא משהו שיעזור לו לדעת מעבר ויחזיק מעמד.

סרטים לא באים בחשבון! הילדים אצלנו לא חשופים למסכים בכלל בכלל

אז לא סרטים ולא שיעורים (שזה גם לא נראה לי מתאים בגיל)

חשבתי בעיקר משחקים, ספרים ושירים.

אני מאוד רוצה שייחשף לא דרך המבטא שלי שכאמור הוא לא משהו.

יש רעיונות בקהל?

וגם אני רוצה משהו חוויתי וכייפי.

אצל הבן שלי יש חוג אנגלית בגן והוא ממש נהנה ואוהבכבתחילה
חוזר כל שבוע עם מילים חדשים ושירים באנגלית.

אפשר לחפש אם יש באזורכם חוג אנגלית קליל לילדים. 

היי! לא היית פה הרבה זמן, לא?השקט הזה
אני פה כל יום פשוט לא תמיד יש לי מה להגיב..כבתחילה
תודה הוא כזה קצת זמן בבית שלא רוצה להוציא לחוגיםדיאן ד.

חוזר בארבע מהגן ובשש כבר מתחילים שגרת ערב.

אבל אם את יודעת בגדול מה עושים בחוג אשמח לקבל השראה

נעשה לו חוג פרטי בבית

אולי ספרים מנגנים?שומשומ

יש ספרים מנגנים  עם מילים בסיסיות לפי נושאים

(כמו בעברית..)

אם מסך לא בא בחשבון אולי רק שמע? סיפורי ילדים באנגלית 

אני מתלבטת אם יבין סיפור בלבד באנגליתדיאן ד.אחרונה

מה שואילו פינו שלחה נשמע לי טוב כי זה שילוב של עברית ואנגלית.

אבל גם פה מתלבטת איך הדרך הנכונה לחשוף ילדים לאנגלית

יש סיפור מוקלט שנותן חשיפה לכל מיני מיליםואילו פינו
יוני ובובי.  לא מוצאת את הקישור אבל זה קבוצת וואצפ עם סיפורים ממש חמודים ובול לגיל 4.. 
הנה בתיאור הסירטון יש את מספר הטלפון להרשמה בוטספחילזון 123
וואי ממש חמוד תודה רבה!דיאן ד.

אולי יעניין אותך