אלא אם כן יש התארגנות של הרבה הורים יחד. יש נסיונות כאלה בכל מיני מקומות.
זה יותר מצליח במקומות עם אוכלוסיה דתית מאוד גדולה, וגם עם הבנות. יש סגנונות של ישיבות שהם יחודיים ומי שמחפש אותם לא ימצא אותם בישיבה איזורית, גם אם תהיה ברמה תורנית טובה.
הייתי מעדיפה מוסדות ללא פנימיה , או עם חצי פנימיה, חלק מילדי למדו בחצי פנימיה, גם לא זול.
זה קצת איזורי, וקיים יותר אצל הבנות. קשה לי עם הפנימיות, כל הזמן מקווה שיצליחו לפתוח בעיר שלי ישיבה טובה , ללא פנימיה/ חצי. מנסים כבר כמה שנים, היה נסיון שנכשל, כי הרוב עזבו בכיתה ט.
להורה בודד אין יכולת לשנות את זה, ואם ינסה הילדים שלו ישלמו מחיר כלשהו.
וגם, לפעמים לילד יש רצון למוסד מסוים, וממש לא רוצה להשאר במוסד האיזורי, גם אם ההורה חושב שהמוסד האיזורי בסדר. אני ממש בדעה של - אדם לומד תורה במקום שליבו חפץ, ומאפשרת לילדים אם הם רוצים ישיבה מסוימת, מאוד חשוב לי שיהיו מחוברים למקום הלימודים, לפי דעתי כך הם יותר פתוחים לקבל מהמקום( בינתיים כל ילד אצלי למד במקום אחר בגיל תיכון, אנחנו בגישה של להתאים את המוסד לילד).
וכן, זה עולה הרבה כסף, והם מקבלים הרבה. קשה לי עם זה, אבל על דברים טובים משלמים, אף אחד לא עושה עלינו קופה או מתעשר מזה. לא רואה פתרון שישאיר את אותה רמה בישיבות והאולםנות, אולי רק פחות פנימיות. חצי פנימיה בריא יותר בעיני( אבל רק מעט יותר זול).
בישובים מסוימים ובירושלים, יש ישיבות ואולפנות טובים ללא פנימיה, בפריפריה פחות, יש מקומות טובים שרובם פנימיות, מעט חצי פנימיות. ומעט נסיונות התארגנות באולפנות והישיבות העירוניות להישארות של קבוצות תלמידים מבתים תורניים/ כיתות תורניות, לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. וגם שם משלמים יותר מתיכון.