בקשה לעזרה קטנה (פעולה כל הפיגוע במרכז)הסנה-בוער
בס"ד
בעוד שבוע אי"ה ר"ח אדר.
ממש לא להאמין שעברו כבר שנתיים מהרצח!!
אני רוצה להעביר לחניכות שלי פעולה על הנרצחים-
בד"כ אני שונאת לעשות פעולה בלי מסר מוגדר- הבעיה היא שפה באמת נתקעתי-
על מה אפשר לעשות? על קידוש ה'? מה בדיוק בקידוש ה'? חייהם, המוות שלהם? אשמח לשמוע עוד רעיונות..
ו- אחרי שיש רעיון, זרקו כל מני רעיונות למטודות רצוי לא סיפורים וכו', כי הן שונאות לשבת הרבה זמן.

הם פשוט נרצחו תוך כדי לימוד תורה.דוסית גאה!
יש מסר גדול יותר מזה?
אפשר להתמקד במידות של אחד מהםמוריה צפת=)
רעיונות בחוברות של מרכז (יש שם כמה שמוקדשות ליחיים מהנירצחים ניראה לי)
בנות  כמה הם (ממש משנה...)-יהודית-
כתה ה', אבל נא לא לזלזל באנטילגנציה הסנה-בוער
בס"ד
סיימתי את הפעולה, מי שמעוניין שיאמר..

אני! שלחי לי!שיראל.
מאתגר.. לא חשבתי לרגע שזה לכתה ה'<אריאל>
אני גם מדריך את הקטנטנים האלה.. האוכל להביט?
למה לא?הסנה-בוער
בס"ד
לניצנים לא מגיע?
סתם שאלה מסקרנת, איזה שבט חשבתם שאני מדריכה?
כי  אני מדריך נב"נצים ולא תיארתי לעצמי...<אריאל>
קבלי ח"ח.. על ה-חינוך חניכים המוצלח שלך..

הנה>הסנה-בוער
בס"ד
זו פעולה רצינית- שימו לב שהחניכים יכולים לשבת ולהקשיב באמת. 
נכון שזה נראה יותר מדי לילדים קטנים, אבל מגיע לחניכים שלכם קצת אמון. אני בטוחה שאם תאמינו בזה שהם יקשיבו ויפנימו, זה באמת יקרה. אפשר כמובן לפשט וכו'.

- מקריאים את אחד מהסיפורים, כדי להכניס את החניכים לאוירה. ממש לא חייבים לקרוא את הסיפורים עד הסוף, הם ממש ארוכים. 
מספרים לחניכים על זה שנרצחו 8 בחורי ישיבה. 
מפזרים על הרצפה את השמות של הנרצחים, רצוי גם עם תמונות.
שואלים את החניכים מה היה מיוחד בהם, ומנסים להגיע בסוף למסקנה שהם מתו על קידוש ה'.
- קוראים את המכתב של יהודה גזבר (מצו"ב)- שוב, אפשר לקצר.
- דנים בפסוק "בכל לבבך.. ובכל מאודך"- מה זה מאודך? רש"י- ממונך. מזה כסף? הנאות של העולם הזה. למה זה נכתב כאילו הכי קשה? כי לפעמים יותר קשה לזכור את ה' בדברים הקטנים שלנו. לשתף את החניכים שגם הם יתנו דוגמאות - איפה יש יותר מצווה ענקית- להכין לאמא את כל הבית לפסח, או כשאני ממש ממש צריך אותה לא להעיר אותה- להגיע למסקנה ששני הדברים ענקיים, אבל בד"כ מה שהכי קשה לנו זה הדברים הקטנים. צריך ללמוד מהנרצחים הצדיקים, אבל על דרך המוות שלנו אין לנו שליטה, אבל האם לחיות על קידוש ד' זו בחירה שלנו.
-מראש שמים מתחת לכל כסא פתקה עם סיפור, ואז אומרים לחניכים להציץ מתחת לכסאות שלהם- זה שובר קצת את האוירה. נותנים לכל חניך בתורו להקריא (הסיפורים מצורפים ג"כ למטה), גם פה אפשר לקצר.  אחרי כל סיפור לשאול את החניכים איזו מידה אנחנו לומדים פה. אם יש הרבה חניכים, אשפר לחלק לקבוצות ושהם יגיעו למסקנה ביחד.
רושמים את התכונות על הרצפה [אם זה בשבת להכין מראש רשימת תכונות אפשריות]. 
- שואלים את החניכים איזה מצוות אפשר לעשות דרך התכונות האלו- הם בטח יזרקו רעיונות גדולים, להזכיר להם שאנחנו רוצים להתמקד בדברים הקטנים. ניתן להם לזרוק מלא הצעות, ואז בסוף כל השבט מחליט על מצווה קטנה מסויימת שמיישמים כל חברי השבט השבוע בשעה מסויימת, ומזכירים אחד לשני. [לדוגמא, מהתכונה של סבלונת, אז כל יום מ4 עד 4 וחצי לשחק עם האחים הקטנים. מתפילה- כולן שרות אני מאמין בכוונה בתפילה השבוע, וכו'. [סתם ד"א, כדאי להשתמש בזה בכל הפעולות, וכדי לבדוק שהמסר באמת נכנס, לקחת על עצמינו כל השבט משהו קטן שקשור לפעולה במשך השבוע.]
-צ'ופר- אפשר את זה - וַאֲנִי בַּה' אֲצַפֶּה, אוֹחִילָה לֵאלֹהֵי יִשְׁעִי. יִשְׁמָעֵנִי, אֱלֹהָיי: אַל-תִּשְׂמְחִי אֹיַבְתִּי לִי, כִּי נָפַלְתִּי קָמְתִּי. כִּי-אֵשֵׁב בַּחֹשֶׁךְ, ה' אוֹר לִי: (מיכה ז)  או סתם לחפש קטע יפה..

תכונות: יסודיות, כבוד, דאגה לזולת, לימוד תורה, הפצת תורה, רוגע, סבלנות, עדינות, אהבה, אמונה, דבקות, תפילה, שמחה, וכו'.
(אני לא יכולה עם השרת הזה להקטין את התמונות, אז מן הסתם זה ייצא ענקיי.. אם המנהלים יוכלו אני אשמח שתערכו..)

הקטעים-הסנה-בוער
בס"ד
אני לא מצליחה להעלות
ננסה להקטין-
לא עובד
כשאני מעביר על נושאים רציניים וכואבים<אריאל>
אני נותן הקדמה לחניכים :"הנושא של הפעולה דורש רצינות שאני בטוח שיש בכם, ואני מעביר לכם את הפעולה הזאת בגלל שאתם כבר גדולים וצריכים...וכו' " - הדבר נותן להם מוטיבציה להקשיב ולהפתח לנושאים רציניים.

הפעולה ממש טובה. לפני כמה שבועות העברתי על קידוש השם אז זה יהיה קישור נחמד לפעולה ההיא (שאני בטוח שהם זוכרים..)
כן, אבל אריאל..ד"ר אריק
בס"ד
אתה מדריך של שבט נבטים-ניצנים!אני מזכירה לך במקרה שכחת....
כן, וגם הם צריכים לפעמים נושאים קשים ורציניים.<אריאל>
לא הכל ורוד, שמח וכיפי - צריך גם ללמוד ממקרים שהם טרגיים-ברור שבמידה אבל כמו שבימי הזיכרון מדברים איתם על סיפורים טרגיים אפשר להכניס מדי פעם נושאים כואבים. לגבי הפעולות הרציניות- הילדים עושים חיים- ומדי פעם הם מקבלים פעולה עם תוכן רציני. ומסתדרים יפה מאוד .

לדעתי נקמה זה הנושא הכי חשוב.אנונימי (פותח)
ואין לי כח להאריך.
אני דווקא אשמח שתאריך כדי שנוכל להגיב באמת.הסנה-בועראחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך