את צודקת לדעת יש יש לנו אחריות לחנך אולם
אני חושבת שהאחריות שלי מתבטאת בעיקר בדוגמא האישית (כן, אנחנו רבים. לפעמים לידם…הפתעה נכון? 😅)
בדיונים שלי איתם על חוסר הסכמות או כשאני כועסת
באיך שהן שומעות אותי מדברת על חוסר הסכמה או ויכוח עם גיסות מדי פעם (עוד הפתעה לא? 🤣)
כשזה מגיע למה שקורה בינהן אני עוצרת באלימות (שבה כבר לא קורית. היתה קורית לצערי לא מעט פעם)
ראיתי שבכל התערבות אחרת, גם אל זה כולל להסביר ולשקף , תמיד יש הרגשה למישהו שלקחת את הצד של השני.
הכעס והמרירות שנגרמים מזה אתל אחת כלפי אחותה, לא שווים אלף מריבות
כאמור אני רגישה מאד מאד מאדדדדד לקנאה בין אחים כתוצאה ממעשי ההורים. אולי רגישה אובר. אבל לא אכפת לי.
יש אנשים שעברו פגיעות מיניות, אני עברתי קנאה. ואני לא מגזימה וסליחה ממי שחושבת שכן. יש דברים שעד שלא חווים לא מבינים כמה הם הרסניים לנפש ולאישיות. וכמה קשה לצאת מהם.
טוב קצת סטיתי אבל זה בשביל להסביר למה התערבות זה ממש ווטו מבחינתי
כי ניסיתי
ותמיד מישהו נפגע מזה
וזה אף פעם לא יגמר במשהו טוב. אולי שקט. שקט זה לא תמיד טוב.
95 אחוז מהמריבות שאני לא מתערבת בהן עוברות אחרי חצי שעה לצחקוקים כאילו לא קרה כלום.
צחקוקים זה הרבה יותר טוב משקט.
מה שכן, לפעמים במקרים שהיה משהו ממש רציני או שחוזר על עצמו, אחרי יום אני יכולה לדבר עם אחת ולומר משהו כמו- את יודעת, אחותך עוברת עכשיו תקופה קשה בלימודים/היא במחזור/ חברה עזבה אותה וכו. אז אני יודעת שהיא קצת מעצבנת עכשיו, גם אותי ואת אבא היא מעט משגעת, אבל תנסי - רק אם את יכולה - טיפה להבין מה קורה איתה.
בדכ זה משנה מאד את ההסתכלות.
אם יש מריבה שחוזרת על עצמה נגיד על אור קטן בלילה, אז יושבים ביחד מנסים לישוב איך לפתור את נושא המריבה נקודתית
ולפעמים הומור כשאומרים לי - אמא היא מעצבנת אותי! ואני כזה- כן, אנחנו משלמים על זה

אבל בגדול, להתעלם כל כך כל כך מוכיח את עצמו והמריבות פוחתות והצורה משתפרת והם לומדות מצוין מהנסיון זו מול זו להסתדר זו עם זו. אני לא בטוחה שזה פחות יעיל מכל מיני כלים וכללים לניהול מריבות.