לא יודעת מה לעשות 😕מיס
אני קוראת כאן לפעמים אבל מעולם לא כתבתי כאן קודם לכן.
אנחנו זוג צעיר עם כמה ילדים קטנים ומתוקים. אוהבת מאוד את בעלי ורוצה להאמין שגם בעלי אוהב אותי. הוא איש מקסים וטוב לב, מצחיק, חכם ואחראי. אבא מדהים. יש לנו גם השקפות דומות על החיים.

כל זה נפלא ואני באמת מרגישה ברת מזל להיות נשואה לו, אבל יש משהו מהותי שחסר לי נורא שם, שגורם לי לצער רב. החלק הפיזי במערכת יחסים ביננו בשנים האחרונות כמעט ולא קיים. בעבר, לפני שהגיעו הילדים, היה לו חשק רב והרגשתי שהוא נהנה בחברתי (וזה כמובן היה הדדי). אבל מאז שנולדו הילדים, אני מרגישה שהוא איבד את החשק. 😕 לפעמים הוא מנסה, כי הוא יודע כמה זה חסר לי, אבל זה כמעט אף פעם לא ביוזמתו ותמיד מרגיש לי שהוא עושה את זה כדי לא לצער אותי ושהוא לא באמת רוצה להיות שם. היו לנו שיחות ארוכות על כך והוא יודע איך אני מרגישה, והוא באמת רוצה לשמח אותי אבל בפועל, המצב נשאר אותו הדבר. אין לו חשק או שאולי אני כבר לא מושכת אותו יותר. יכולה לעבור גם חצי שנה מבלי שיקרה ביננו משהו ונדמה שזה לא מפריע לו בכלל. זה גם לא כל כך מעניין אותו מתי אני צריכה לטבול, וכל פעם כזאת גורמת לי למועקה נוראית. בשלב כלשהו הפסקתי לטבול לגמרי, כי הוא ממילא לא שואל, וממילא לא יקרה שום דבר.

גם אין שום יוזמה מצידו לשום מגע, אפילו כזה שאיננו מיני, כמו חיבוק או נשיקה. הוא יזרום אם אני אזום, אבל זה אף פעם לא יגיע ממנו. ואת האמת, זה די מתיש אותי ושובר אותי כל פעם מחדש. אני מרגישה לא מושכת, לא אהובה. כמו איזה פרח נבול. זה מדכא אותי נורא. זה גם הופך אותי לקצרה ועצבנית וזה עוד יותר מעכיר את האווירה. אני בוכה מזה כמעט כל יום. במשך שנים. יש עליות ומורדות אבל בעיקר מורדות. התקופות הקשות הן בעיקר בהריונות ולאחר מכן בזמן ההנקה. הוא אומר שזה גורם לי לחוסר חשק. וגם שהוא פשוט עייף כל הזמן. הוא באמת עובד נורא קשה, אבל, כל המצב הזה מתסכל אותי ממש.

אני מרגישה שאנחנו רוב הזמן יותר כמו שותפים לדירה שגם מגדלים ילדים. הגעתי ממשפחה שההורים במערכת יחסים חמה ואוהבת. הוא הגיע ממשפחה שאני אוהבת מאוד אבל ההורים שלו לא ממש מתפקדים כזוג ורוב הזמן זה מרגיש שהם בקושי סובלים אחד את השני. לפעמים אני תוהה אם הוא בקושי סובל גם אות ואם זה העתיד שצפוי לנו.

לאחרונה אני מבינה שזה פשוט לא הולך להשתפר וזה גורם לי לצער נוראי וסוג של אבל על מערכת היחסים שהיתה ביננו ושכנראה לא תחזור יותר. אני מדוכאת מזה נורא. לא יודעת מה לעשות ואיך אני אשרוד ככה לאורך זמן.

אני חושבת שלמרות שאני צריכה עוד להוריד קצת במשקל מאז הלידה האחרונה (שהיתה לפני חודשים ספורים) שאני בסך הכל נראית טוב וזה גם מה שאני שומעת מהסביבה, אבל זה כנראה לא מספיק ואני לא בטוחה אם המצב ישתפר גם אחרי שאחזור לעצמי, כי זה לא ממש קרה גם בעבר.

הוא באמת משתדל והוא טוב אליי, אבל נראה שהוא מעדיף להדחיק את המצב הנוכחי מאשר לטפל בו. וככה יום ועוד יום עוברים להם ואני בעיקר אוכלת את עצמי מבפנים. כל מצב הזה מכאיב לי מאוד ואני לא רואה איך זה הולך להשתפר בהמשך או איך יוצאים מזה.

הוא לא מאמין בטיפול, אני כן חושבת שזה יכול לעזור אבל אין לנו כסף או זמן לזה כרגע. 😕

מצב אפשרי. נגמרו שמות תדע להשיב ..העני ממעש
כמה נקודותפשוט אני..
א. לדעתי הלא מקצועית, רוב הסיכויים שאין לזה שום קשר לאיך את נראית וכמה את שוקלת.
כלומר לבעלך יש חוסר חשק, וזה קשור אליו בלבד או למכלול היחסים ביניכם - לא למראה שלך.
חבל שתשקיעי אנרגיות מיותרות במחשבות רעות על עצמך, אני חושב שהן לא יועילו ורק יעכירו עוד יותר את מצב רוחך.

ב. אם מדובר בחוסר חשק באופן כללי, זה יכול לנבוע מגורמים רבים. חלקם פסיכולוגיים (דיכאון, עייפות, לחץ, דאגות מרובות, מחשבות טורדניות, חוסר הערכה עצמית וכו') וחלקם פיזיולוגיים (למשל רמת טסטוסטרון נמוכה או אימפוטנציה) אך זה די נדיר בגיל צעיר.

ג. אם מדובר בקושי שנובע ממכלול היחסים ביניכם, אז שווה לבדוק איך אתם מתנהלים מלבד החלק של המגע.
אתם מדברים לעיתים קרובות או שהכל תמיד סביב הילדים? יש לכם מחוות רומנטיות? יוצאים מדי פעם להליכה/מסעדה/טיול ביחד?
את מתארת כאן הרגשה של ''שותפים לדירה'', אז אני מניח שאתם *שניכם* ממש צריכים חיזוק בקטע הזה. לצאת לבלות, לצחוק ביחד, להיזכר בתקופה הכיפית של הדייטים.

ד. אני בכלל לא בטוח שזה קשור, אבל גם את זה כדאי להזכיר - אולי אתם צריכים יותר לגוון את המגע, לפעמים אחרי כמה שנים מגיע ''שעמום'' אם עושים תמיד בדיוק את אותו הדבר, ואז החשק יורד בהתאם.

אני ממש מאמין שטיפול זוגי או אישי יכול לעזור לכם מאוד.
גם אם הוא לא רוצה עכשיו טיפול זוגי, את יכולה ללכת לבד ואולי בהמשך הוא יצטרף.

מצטרפת להמלצה על טיפול זוגי לבדרק שאלה לי
גם אם הוא לא מאמין בזה, את יכולה ללכת בעצמך. זה עוזר מאוד.
אין כסף וזמן - עושים כסף וזמן. עושים סדרי עדיפויות למה חשוב לכם כרגע, ומשנים הרגלים כדי לאפשר את הטיפול. זוגיות טובה זה מעל הכל (חוץ מעצמך).
ממני, שחיה על השקל ועל הדקה, ומצאתי שנה שעברה דרך ללכת לטיפול בעצמי, במשך חצי שנה.

ממליצה ממש ממש!
נגמרו לי השמות

וישר כוח גדול יקרה 

תודה.מיס
כן, אני יודעת שיכול לעזור אבל שילוב של כסף, עייפות (גם שלי) וחוסר רצון שלו, פשוט לא גורמים לזה לקרות.

אני משקיעה את מרבית האנרגיה שלי בתינוקת ובילדים שלנו (שזקוקים להשקעה רבה).
אז תשקיעי בילדים פחותרק שאלה לי
קחי בייביסיטר, תיעזרי במשפחה אם אפשר. שוב, סדרי עדיפויות. זה קלאסי שהילדים באים על חשבון הזוגיות, אבל זה לא צריך להיות ככה.
לגבי החוסר חשק שלו שמוריד לך... מובן לגמרי. כשלי זה קורה, כשאני רוצה לעבוד על משהו ובא לי שדווקא הפעם הוא יעשה את הצעד, אני באמת קודם כל נמנעת. ואז אני חושבת לעצמי שזה נטו אגו, כי הזוגיות חשובה לי (וגם לו), ואני רוצה שהיא תהיה במקום אחר, אז אני אוותר רגע על האגו שלי ועל התמיכה שלו ואעשה מה שצריך. כי שוב, הזוגיות היא מעל הכל.
זה באמת קשה לאזןמיס
לא מסכימה אבל שזה צריך להגיע על חשבון הילדים. אמנם מרבית האנרגיה לשם ולי באופן אישי קצת קשה לג׳נגל, אבל יש הרבה דברים שיכולנו לעשות ומספיק הזדמנויות, אבל אין אף פעם יוזמה מצידו וכשזה מגיע ממני במרבית המקרים אין לו כוח או חשק, אז זה עוד יותר מכבה אותי. יכול להיות שיש כאן גם עניין של אגו... אבל זה בעיקר הרבה רצון מצידי להרגיש נחשקת, שמישהו רוצה אותי. אז אני בעיקר נפגעת וזה איזה מעגל שלילי שאני לא מצליחה באמת לצאת ממנו.
זה מגיע טכנית על חשבון הילדיםרק שאלה לי
לא מעבר. אפילו הפוך.
הורים בזוגיות טובה זאת אחת המתנות הכי גדולות שאפשר לתת לילדים (מעבר לחשיבות של הדבר בפני עצמו). כמו שכדי להיות אמא טובה אני חייבת זמנים לעצמי, ככה כדי להיות הורים טובים צריך זוגיות טובה (אני מקצינה, כן? ברור שיש מקרים שבהם חובה לסיים את הקשר, ויש אמהות חד הוריות מהממות הרבה יותר מנשים בזוגיות). בגדול, לילדים לא טוב ולא נעים לגדול בבית עם הורים שלא חיים בשלום זה עם זה. לפעמים לילדים עדיפה מציאות של הורין בנפרד מאשר הורים יחד שלא מסתדרים זה עם זה.
סליחה שאני חדה, אבל שיהיה לך ברור שהילדים מרגישים את טיב הקשר ביניכם, זה משפיע עליהם.
ואם תקחי בייביסיטר פעם בשבוע בצהריים כדי ללכת לטיפול אישי-זוגי, אז הם יפסידו זמן אמא, אבל ירוויחו אבא ואמא שחיים בשלום זה עם זה.

שוב, ברור שזה שבעלך לא יוזם מצידו זה מכבה אותך, במצב כזה צריך לאזור הרבה יותר כוח כדי ללכת לטיפול, וזה מה שאני מנסה עכשיו לתת לך.
וכבר לא זוכרת אם כתבתי, אבל גם אם הבעיה בזוגיות היא לכאורה אצלו, עדיין טיפול זוגי שתלכי אליו לבד יכול לחולל פלאים. מניסיון. נכון, זה פוגע היחס שלו, וממש קשה לצאת מזה, אבל שוב, זה מה שאני מנסה לעשות עכשיו - לתת לך כוח לקום ולעשות מעשה.
תודה רבה! לא חשבתי על זה ככהמיס
נתת הרבה חומר למחשבה.
בשמחה!רק שאלה לי
הלוואי שיהיה לתועלת.

בהצלחה רבה יקירה!❤️
כל מילהנגמרו לי השמות

קראתי את השאלה ובאתי להגיב

ואז ראיתי את התגובה שלך - אז פשוט חותמת על כל מילה! כתבת מדהים!

תודה רבה על התגובה שלךמיס
העלאת נקודות ממש חשובות ואני אקח אותן לתשומת ליבי. אני משערת שזה אכן יותר קשור אליו וכנראה גם למערכת היחסים ביננו, ואולי פחות לאיך שאני נראית אבל קשה לי ממש שלא לשקוע למרה שחורה ולמחשבות שליליות כלפי עצמי. 😕

אני לא מצליחה להבין איך הוא מסתדר ללא מגע כלל ולמה בהתחלת הקשר ביננו כן היה הרבה מגע ועכשיו כבר לא. הוא אכן מאוד עייף כל הזמן וטרוד בעבודה וגם יש לנו ילדים קטנים. אבל באמת שאני לא יודעת מה לעשות עם זה. להרבה זוגות עם ילדים קטנים קשה לא? זאת תקופה כזאת שכל מי שיש לו ילדים עובר....אנחנו המבחינה הזאת לא יוצאי דופן. הוא אומר שלא מסוגל לשלב ושקשה לו מאוד ובזמן הפנוי המעט שיש לו מעדיף לאכול או לישון.

אין מחוות רומנטיות. הוא לא כל כך טיפוס שיוזם. ואני אבר התעייפתי להיות זאת שיוזמת כל הזמן. אני יכולה להסתדר גם בלי מחוות אם היה מגע או משהו אבל כל הדינמיקה הזאת שהיא רק סביב עבודה וטיפול בילדים מוציאה לי לגמרי את כל האוויר ומכבה אותי כאדם.

אני דווקא אדם שמאוד אוהב גיוון אבל הוא ההפך הגמור. מעדיף את אותו הדבר כל הזמן. עם הזמן התרגלתי כי גם עם דברים קבועים טוב לי והוא יודע מה לעשות כדי שיהיה לי טוב, אבל גם עכשיו זה כבר לא ממש קיים ופעם ב, הוא כאילו עושה לי טובה, כי הוא יודע כמה זה חסר לי אבל אחרי זה זה גורם לי להרגיש עוד יותר גרוע ועוד פחות אהובה ונחשקת 😟

יודעת שטיפול זוגי יכול לעזור אבל הוא לא מעוניין ואני בעצמי כבר עייפה ואין לי כוח לשום דבר ממילא.
וואו קשוחרקלתשוהנ
אני קוראת את מה שאת מתארת, ואת בתוך השאלה כבר חצי מספידה את הזוגיות שלכם.
האם גם במצב כזה את לא יכולה לפנות זמן או כסף לטיפול?

לפי מה שנשמע ממך עשית כל מה שאת יכולה, דיברתם שעות, בעלך לא מתנכל אלייך או משהו, זה פשוט בור שחור ענק באמצע החיים שלכם. וזה לא סתם בור, זה בור שבולע הכל. אני לא יודעת מה בעלך מרגיש, אבל גם את כותבת וגם זה מאד הגיוני שתרגישי חסרת חיים, נבולה כמו שכתבת. לא יפה. לא מוערכת. זה כל כך כואב לחיות ככה, וכל כך הרבה זמן!!!

בעיניי זה ברור שצריך לעוף לטיפול, לא יודעת אם זוגי או מיני, ואם בעלך לא רוצה ללכת - לכי לפחות את.
את צודקת שאני חצי מספידה את הזוגיות שלנומיס
אבחנה ממש מדויקת. לכן אני מדוכאת כל כך. כי המצב לא משתפר. גם כשיש עליות, הם קטנות והמורדות גדולות יותר. בהרבה. אני מבינה שככה אני לא אוכל להמשיך לאורך זמן וזה מדכא אותי ממש. הוא יודע איך אני מרגישה כי אני אומרת לו כל הזמן, אבל זה עדיין לא משתנה. הוא לא מתנכל אליי ולא עושה את זה בכוונה. זה אכן בור שחור בתוך החיים שלנו שאני לא יודעת איך סוגרים ועושה רושם שזה לא מפריע לו בכל ושהוא יכול לחיות ככה (אולי גם מעדיף?).

אני אכן מרגישה לא מוערכת, לא יפה ונבולה לגמרי. ממש כמו צמח שהפסיקו להשקות אותו והוא התייבש לגמרי 😕
אני חושבת שתסתכלי שוב על האופציותרקלתשוהנ
שנגמרו לי השמות כתבה לך...
זאת המציאות (הקשה באמת)
יש לך 3 אופציות מה לעשות.
אתם ככה שנים, נראה לי שהגעת לנקודת שבירה כלשהי. מה את בוחרת עכשיו?

❤ חיבוק

כן, זה אכן שלושת האופציות האלהמיס
אני חושבת שהבנתי את זה בפנים אבל עד שלא ראיתי את מה שנגמרו לי השמות כתבה, לא הצלחתי לגמרי לראות את זה בבירור. אני מבינה גם למה אני בדיכאון כל הזמן. אני לא אפרד כי אני אוהבת אותו ואת המשפחה שלנו ופרידה תפגע בי גם נפשית ואני לא מסוגלת לחשוב על זה בכלל. מצד שני, אם אמשיך לחיות ככה, אני גם אפגע. 😟

כלומר נותרה לי רק האופציה של טיפול, אבל כרגע היא לא באמת קיימת ולכן אני בעיקר בדיכאון 😕
למה היא לא קיימת? זה בחירה.רקלתשוהנ
זה מקום ראשון כרגע בסדרי העדיפויות שלכם.
זה מובן מאד מאד למה קשה לעשות את הצעד הזה, באמת באמת. אבל זה הצעד שצריך לעשות, אחרת את *בוחרת* באחת משתי האופציות השניות. לסבול ככה תמיד או להיפרד.

זה בחירה שלך. את יכולה לבחור.
זאת לא אופציה כי הוא לא מעונייןמיס
אבל כתבו לך פה כמה פעמים שאפשר ללכת לבד, ושזה גם יכול לקדם.רקלתשוהנ
ואולי הוא יצטרף בהמשך, אם את לא יודעת מה מונע ממנו לרצות טיפול עכשיו את גם לא יודעת מה יניע אותו כן להסכים.

אולי תנסי לצייר לך את הימים שכן היו טובים
שכן היה לו חשק
שהייתם יחד, ושמחת והרגשת טוב, והרגשת אהובה וקרובה ושייכת.

ממש לדמיין את זה ולהיזכר בתחושות ומה היה לך טוב. אולי זה ייתן לך כוח להאמין שאפשר לחזור לשם. הרי משהו היה טוב ואז השתבש, זה לא שמאז ומעולם אתם ככה, אז אולי תשאבי מזה כוח להאמין, ולרצות, ולמצוא בעצמך כוח לעשות מעשה...

לבד אני לא אלך, אבל אנסה לשכנע אותו ללכת ביחדמיס
בתור אחד שהלך לבד, אני חושב שזה כדאי.די שרוט
אפילו לכמה מפגשים בודדים. נגיד חמישה מפגשים.
תודה על השיתוף.מיס
יקרה ❤נגמרו לי השמות

אכן ניכר מדברייך עד כמה את אוהבת את בעלך,

עד כמה את באמת מעריכה אותו ורואה בו אדם מדהים וטוב לב, אבא מדהים, מצחיק, חכם ואחראי ועוד הרבה טוב שאת רואה בו.

ודווקא בגלל כך הכאב שאת מתארת הוא באמת כאב גדול

לא פשוט להרגיש (גם אם זה לא נכון, עצם ההרגשה) האם בעלי אוהב אותי? האם בעלי נמשך אליי? האם בעלי רוצה אותי ובי?

זו הרגשה ממש ממש קשה,

וככל שהאהבה והכמיהה גם יותר גדולים - כך תחושת התסכול, האכזבה, העצב, השבר, הקושי ואולי גם הכעס וחוסר האונים גדלים...

כתבו לך כאן הרבה דברים חכמים ואני מצטרפת באמת לכל מילה.

חשוב לבחון את המצב לאשורו ולהבין את התמונה המלאה,

גם של בעלך מול עצמו

גם של הזוגיות שלכם

וגם של המיניות שלכם

כי יכולים להיות כ"כ הרבה אפשרויות, וזה כמעט כמו לירות באוויר לכל הכיוונים עד שמשהו יפגע ויהיה נכון עבורכם ספציפית...

לכן חשוב לברר (מול בעלך בעיקר) מה באמת קורה וקרה כאן.

מה גורם או גרם לזה,

ומה יש שם בעצם.

ועוד כמה שאלות נוספות בינתיים,

כמה זמן נשואים?

בני כמה הילדים?

כתבת שלפני שהגיעו הילדים היה לו חשק רב.

האם רק הגעת הילדים הייתה השינוי היחיד שהוא עבר מאז?

איך הוא באופן כללי, במצב הרוח ובחיות (בשורוק) שלו?

הוא שמח ומרוצה מהחיים באופן כללי? ומעצמו?

האם הוא עבר משהו שתקופה הזו? או אתם יחד כזוג? או הילדים?

האם יכול להיות שהוא בדכאון או משהו נפשי אחר שעובר עליו?

האם הוא לוקח כדורים או תרופות כלשהן?

איך בפן הכלכלי?

איך הוא מרגיש מבחינה מקצועית? מסופק? שהוא מממש את עצמו?

איך הזוגיות עצמה ביניכם? הוא מרגיש שאת אוהבת אותו? וכל המילים הנהדרות שכתבת עליו - הוא יודע ושומע שכך את חושבת עליו?

יש ביניכם שיחות, תקשורת, חברות?

היומיום שלכם עמוס מאוד או שיש קצת זמן לעצמכם ולזוגיות?

יש עוד הרבה שצריך לברר כאן, שוב, גם ובעיקר מולו ולשמוע את הצד שלו ומה קורה איתו...

לגבי הסיפא שלך -

אם הוא מוכן לנסות ללכת לטיפול, אפילו לפגישה אחת, כדאי לנסות כיוון של יעוץ זוגי ומיני שיראה גם את הצד האישי שלו ויתן לכך מענה רחב ומקיף.

כי ככה באמת קשה מאוד להמשיך.

יש לכם בעצם 3 אפשרויות

א. להישאר ככה בדיוק כל הזמן.

האם את רואה את עצמך חיה כך עוד שנה? שנתיים? 10 שנים? לנצח?

ב. לנסות וללכת לאנשי מקצוע ולעבוד כדי שהמצב ישתפר, לפחות לנסות ולראות מהן האפשרויות

בתקווה שתגיעו לחיים טובים יחד, מכל הבחינות

ג. חלילה להיפרד אם לא מוכנים לחיות כך - שזו כמובן אופציה שאפילו להגיד אותה נשמע כואב ונורא מאוד, אז קחי אותה רק כמשהו כתוב רק כדי להבין את הדברים, ממש לא כמשהו שעל הפרק...

אבל כן חשוב להבין שהמחיר של הישארות במצב כזה בו את מרגישה נבולה כדברייך, שאת בוכה על כך כל יום, שאין שיפור, שזה כך כבר נשים, שאת מרגישה מבוי סתום, שאת מדוכאת מזה נורא, שאת לא יודעת איך תשרדי כך (הכל מילים שלך יקרה) - הוא מחיר גבוה מאוד.

בין אם זה להישאר ולהיות כאובה 

בין אם זה חלילה להיפרד ואז כל הזמן והכסף שאמרת שאין לכם - עוד יותר לא יהיו שבעתיים

(כי גירושים עולים הרבה הרבה מאוד, לכיס וגם ללב

וכמובן שזמן גם עוד יותר לא בנמצא במציאות שכזו...)

לכן למצוא זמן

להוריד דברים אחרים ולמצוא לכך זמן.

שעה או שעתיים בשבוע.

אפילו אם זה במוצאי שבת שיוצאת מוקדם, או כל זמן אחר! למצוא בוקר צהריים או ערב וללכת.

וכסף - לחפש אולי אנשי מקצוע שלוקחים פחות, או דרך עמותת "חיים של טובה", או דרך הקופה (לוקח זמן וצריך לקחת בחשבון זאת), או אפילו לקחת הלוואה, או לראות איך אפשר להיעזר בהורים/הגדלת הכנסה/צמצום במשהו אחר שפחות קריטי כרגע וכן הלאה...

שולחת המון המון כוחות

זה בהחלט לא פשוט

אבל ב"ה יש תקווה ויש אנשים טובים בעולם שיוכלו לעזור לכם ולהיות השליחים של הקב"ה להאיר לכם את הדרך 

שתהיה הצלחה רבה רבה רבה  

תודה ממש על ההודעה המושקעת שלךמיס
כבר כתבתי תגובה ארוכה דרך הנייד אבל אז הכל נמחק 😕

אנסה לשחזר אבל זה כנראה יהיה קצר יותר ממה שכתבתי במקור.

את צודקת לגמרי. בגלל זה הכאב כל כך גדול. הוא איש טוב ואני באמת אוהבת אותו. אני אכן מסתובבת עם תחושות קשות כל הזמן שרק מתעצמות עם הזמן. תחושות שליליות שמשליכות על הערך העצמי שלי וגורמים לי לעיתים לשנאה עצמית. אני מתקשה לזהות את עצמי ולפעמים אני מתקשה להביט בעצמי במראה. במהלך הריון ולידה זה אפילו מתעצם עוד יותר.

אנחנו נשואים שבע וחצי שנים ויש הפרשים של שלוש שנים בין כל ילד (הגדול בין שש). בתחילת מערכת היחסים ביננו היה לו הרבה חשק והוא היה יוזם במרבית הפעמים. באופן אבסורדי דווקא לי היה פחות חשק כנראה בגלל שהייתי עם גלולות. הוא הודה שמאוד קשה לו היריון ולידה (זה מרתיע אותו). בשילוב של עייפות (הוא עייף כל הזמן ואומר שכל האנרגיה שלו מושקעת בעבודה ובילדים ושהוא פשוט מעדיף לישון כשיש לו קצת זמן פנוי.

הוא לא לוקח כדורים ובסך הכל אדם די בריא. הוא לא טיפוס יוזם באופי שלו אבל בעבר כן היה יוזם מגע וכן היה מחמיא וגורם לי להרגיש אהובה ונחשקת. הוא הפסיק לחלוטין מאז שהגיעו הילדים ועושה רושם שלא כיף לו בחברתי ושהוא עושה לי טובה כשהוא נמצא איתי. זה גורם לי להרגיש אפילו יותר גרוע. שהוא לא באמת רוצה להיות שם. שזה לא צורך שלו כמו שלי.

הוא יודע שאני אוהבת אותו. אני אומרת לו לעיתים קרובות. אני חושבת שהוא גם אוהב אותי אבל אני כבר לא יודעת שום דבר. אין ביננו שיחות ואנחנו לא יוצאים. שנינו די עייפים בכללי וחוסר החשק שלו ממש מכבה אותי עוד יותר. הוא לא טיפוס שמרוצה מהחיים באופן כללי. יש לו עבודה טובה אבל כל הזמן חושש על מקומו. עובד נורא נורא קשה. הוא די פסימיסט באופי שלו (אני ההפך הגמור). אני תמיד אומרת לו שיש לו נטייה לראות את חצי הכוס הריקה...

ההודעה שלך גרמה לי לראות את הכל בצורה יותר ברורה וזה כנראה הסיבה לדיכאון שלי בתקופה האחרונה כי אני לא רוצה להפרד ממנו, אני אוהבת אותו ואת המשפחה הקטנה שהקמנו. אבל אני באמת לא יודעת כמה זמן אני אשרוד ככה. הוא יודע מה אני מרגישה ועדיין מעדיף להדחיק כנראה ולא לעשות שום דבר. כל פעם שהוא מבטיח שזה ישתפר זה לא קורה ואז אני עוד יותר נכנסת למרה שחורה ונהיית פסימית בעצמי. אני מצד אחד כועסת ומצד שני לא כי אני מבינה שהוא פשוט לא מסוגל, הוא לא עושה לי את זה בכוונה. הוא לא אדם כזה.
הייתי שואל אותו מה קרההיום הוא היום
זה משהו חשוב וחיוני בזוגיות שחייבים לפתור. אם הוא לא מאמין בטיפול שימצא פתרון אחר. אי אפשר להגיד לא ולא להגיד מה כן. צריך לדבר איתו בצורה מסודרת

נשמע ששניכם זוג של אנשים טובים ואוהבים ואם תסדרו את העניין הפיזי יהיה לכם טוב.

שאלתי אותו הרבה פעמיםמיס
הוא טוען שעדיין נמשך אליי אבל שהוא פשוט עייף מדי והשגרה שוחקת אותו. אני כבר לא יודעת אם אומר את זה כדי לא לצער אותי והוא כבר לא נמשך אליי, או שפשוט ירד לו כל החשק באופן כללי. בכל מקרה, אני מרגישה שאני במבוי סתום לא משנה הסיבה לכך.
תודה, אז חשוב לדבר איתו שימצא פתרון לזההיום הוא היום
זו לא בעיה שאפשר להשאיר ככה.

את תשמחי לגבות אותו בעניין ולחשוב איתו אבל שלא יישאר ככה. גם בשבילו.
אנסה להוסיף כמה נקודותנגמרו לי השמות
ומתנצלת שממש בקצרה כרגע כי לא יכולה להאריך:

א. המציאות עצמה - כדאי לבחון ולברר לעומק מה ניתן לעשות בכדי להוריד ממנו ובכלל מעומס החיים.
גם אם זה אומר פחות שעות עבודה / מקום מגורים קרוב יותר לעבודה / מציאת עזרה חיצונית לפחות לכמה זמן לילדים / צהרונים לילדים ומסגרת אם אין לכולם, אפילו חלקית / מיקור חוץ בכל עבודות הבית / יעוץ כלכלי אולי שניתן לראות איך אפשר להסתדר כלכלית בתוך כל זה / בקשת עזרה מההורים בתקופה הקרובה אם רלוונטי / משהו אחר - כאשר המטרה היא הורדת העומס.
שיהיה זמן קבוע לאיוורור.
גם עבור בעלך אישית (כמובן גם עבורך)
וגם לזוגיות

מצב בו העומס ירד יכול ב"ה להשפיע לטובה

ב. כיוון של טיפול לבעלך - לשלול מצב של דכאון או חרדות או מורכבות נפשית וקושי מול גורם מקצועי מוסמך כמו פסיכולוג קליני,
ולראות מה קורה בעצם עם בעלך, כי מאוד יכול להיות שעובר עליו משהו עם עצמו... שהוא בהתמודדות מאתגרת ששואבת ממנו את כל הכוחות הנפשיים והפיזיים.
וידוע שחלק מהותי מאוד במיניות זו החיות (בשורוק) של האדם. ואדם ללא חיות, אדם מדוכדך, גם החשק יורד לריצפה...

כיוון של טיפול וריפוי הנפש וקבלת כלים לעוצמה ורווחה נפשית לבעלך זה גם כיוון שיכול להשפיע לטובה ב"ה אם אכן רלוונטי.

ג. שימת הדברים על השולחן בצורה ברורה ואסרטיבית - ברגע שבעלך יבין שכך את לא יכולה לחיות, לא כי את לא רוצה או אוהבת אותו, להיפך, אלא כי כך אלו לא חיים עבורך - וברגע שיבין זאת *באמת* ולעומקם של דברים - אולי משהו בו יזוז כן לכיוון של טיפול ולעשות הכל כדי לשמור על הבית הזה.

כי יכול להיות שאיפשהו הוא לא לוקח ברצינות או לא מבין את חומרת המצב עבורך,
וצריך להבהיר לו זאת, זה חשוב.

כי לא לרצות טיפול ולא לעשות כלום, אוקיי, אבל מה במקום? עדיף חלילה להתגרש? ודאי שלא, לכן טיפול הוא הכרחי. אין אפשרות אחרת. ויש להציג את הדברים בצורה כזו שאכן אין שום אפשרות אחרת!

ד. פגישת ניסיון - תתחילו בצעד אחד. קטן.
בשיחת טלפון לאיש מקצוע.
אח''כ רק פגישה אחת.
אחת.
תגדירו אותה אפילו ביניכם ומול המטפל כפגישת ניסיון.
אולי אם בעלך יראה כך את הדברים הלחץ וההתנגדות קצת ירדו כי הוא הולך רק לפגישה אחת.
אח''כ כבר תהיו יותר חכמים ותראו לאן הדברים נושבים ומה עושים הלאה.

ה. להבין מה עובר עליו - זה קריטי כאן. חייבים חייבים לשמוע את הצד שלו כאן, כי שוב, יכולים להיות באמת אלף ואחת סיבות וצריך להבין במה מדובר לפני שמציעים, זה יכול להיות פשוט כל דבר ולכל דבר ינתן יחס ומענה שונה לגמרי...

אפילו אם למשל יש לו משהו שאחרי המעבר לאימהות/אבהות זה מוריד את החשק המיני מתוך תפיסה (שגויה) שיש לו שהורים לא יכולים להיות גם יצורים מיניים (יש כאלה אנשים וחשוב לשחרר תפיסות שגויות ואמונות מגבילות במקרים הללו) - כבר היחס כאן שונה למשל מאשר הוא בדכאון למשל
או במחסור פיזי בויטמינים או הורמונים בגוף
או בעומס
או במשבר נפשי
או במציאות שגוררת מציאות שבה אחרי זמן שאין קרבה גופנית - זה כמו מעגל שמזין את עצמו עוד ועוד ושוכחים באמת עד כמה זה טוב ונצרך וכאילו זורמים עם החיים,
או מצב שהוא בכלל חושב *שאת* לא מעוניינת
או מצב שהוא לא רוצה להכאיב לך אחרי לידה וכו'
או מצב שיש ריחוק זוגי רגשי
או מצב של חוסר משיכה
או מצב של הופעת משהו שלא היה קודם בשלל תחומים (אין כאן המקום לפרט אבל זה כולל הרבה מאוד אפשרויות)
או מצב של עייפות כרונית ולחץ וטרדות שמורידות את החשק לריצפה
או באמת עוד כ"כ כ"כ הרבה תרחישים שאין לדבר סוף *וחייבים חייבים להבין מבעלך עצמו מה קורה איתו באמת*
כך הדרך קדימה תהיה הרבה יותר בהירה ב"ה

המון המון הצלחה,
זה לא קל בכלל, אבל אני באמת מאמינה שזה אפשרי 🙏❤️🙏
וואי את כזאת מהממת איך שעונה תמיד לכל אחד שזקוק.קשה לי!
תודה יקרה 🙏❤️נגמרו לי השמות
וואו, תודה רבה על כל הנקודות החשובות שהעליתמיס
כל כך כואבשוקולד פרה.

באמת.

חיבוק גדול לך יקרה. העברת בצורה מדויקת ומוחשית כ"כ את מה שאת עוברת. הכאב שלך צף ומבעבע כ"כ מבין המילים והשורות.

באמת כאב לי לקרוא אותך,

ואני חושבת שבגלל הבושה שיש לך סביב זה (אולי אני שמנה, אולי אני לא מושכת, איזו מן אישה אני, למה אצלי לא כמו "כולם")

את כבר לא מעלה את הנושא מולו

ורק הכרית סופגת את הדמעות...

הוא צריך לדעת כמה זה כואב לך כדי ללכת לטיפול. 

אם אני הייתי הוא, והייתי קוראת את דברייך- הייתי מחר קובעת תור לטיפול. 

הוא נשמע אדם הגון, רגיש וטוב לב- ואין מצב שזה לא היה נכנס לו לכל נבכי הלב. תשמעי, מה שאת מתארת פה זה כאב יום-יומי. זה ממש קשה. יש לך כוחות אדירים, אם את מצליחה לטפל בילדים ולדאוג לבית, כשעננה כבדה כ"כ רובצת על נפשך.

אני ממש מציעה שתכתבי לו מכתב.

יש בכוח המילה הכתובה לחדור יותר עמוק מאשר שיחה.

אני בטוחה שהדברים ילכו אתו 

ושאם תבקשי ממנו ללכת לטיפול- אין מצב שהוא יגיד לא.

צריך לפנות זמן לזה? כן
צריך למצוא כסף? נכון

אבל אתם לא במצב שבו אתם יכולים להזניח. וגם לא למרוח את הזמן ולהגיד אחר-כך. זה זמן להזיז את הגלגלים לכיוון קדימה.

את נשמעת אישה מקסימה, טובת לב, רגישה ומכבדת.

אין לי ספק שבעלך זכה.

תודה על מה שכתבתמיס
מה שכתבת ממש ריגש אותי. תיארת את זה בצורה מדויקת ורגישה. אני אכן מתביישת מכל הסיפור ולקח לי זמן להעלות את זה מולו. היום כבר הפסקתי לעשות את זה. זה ממילא לא עוזר ורק משפיל אותי עוד יותר. הכרית שלי אכן כבר רטובה לגמרי 😕. הוא אדם טוב אבל הוא לא מבין. יכול להיות שזה בגלל הרקע ממנו הגיע. הוא לא גדל בבית עם זוגיות נורמלית ואוהבת. ההורים מאוד קרים אחד לשני ודי מתנהלים כמו שותפים נרגנים. אני באמת לא יודעת מה הם עושים ביחד. לפעמים אני לא מבינה מה אנחנו עושים ביחד ולמה הוא רצה בי כבת זוג מלכתחילה. מרגישה שאני כבר לא טובה בשום דבר. אני אכן אוהבת אותו מאוד אבל זה לא מספיק לי ואני זקוקה ליותר וכל העניין הזה גורם לי עוד יותר להכנס למצוקה כי אני מבינה שהוא כנראה לא יכול לתת לי מעבר. אני אדם נאמן ואוהב באופי ואני לא אפרק את זה, אבל זה אומר פשוט שאני אחיה ככה כל הזמן ירק המחשבה הזאת גורמת לי להמון כאב וצער כי זה אומר למחוק את עצמי לגמרי ואני מפחדת מההשלכות של זה על הנפש שלי.
כתבו כבר הרבה דברים חכמים, מוסיפהצפורה
אולי צריך להתניע את הקשר האינטימי במנות קטנות.
כדי להתניע אותו צריך בעצם לחזק את כל הזוגיות מסביב.
מגע אוהב והרצון למגע מתחיל בקשר יומיומי חיובי, בבית חם, באווירה נעימה, פחות לחץ ועייפות (אפילו מנוחה קלה של 20 דק עושה פלאים). עומס בעבודה/בלימודים/ בשגרה יכול ממש לגמור על החשק.

אינטימיות דורשת פנאי ותחזוקה שוטפת. לפעמים מרב שמתרחקים שוכחים כמה כיף ונעים יחד ואז מתרחקים עוד (מרעיבו שבע אבל ממש שבע ..כבר שכח מה זה).
בעדינות, ברגישות, לצור קשר וקרבה לאורך זמן. להקפיד יותר על התעניינות ומחוות. לזום מגע באופן לא מחייב (כשמרגישים מחויבים כל הכיף הולך). להתכונן אולי לדחיה או שלא תמיד זה יהיה מתאים ולהיות קשובים.
לדעת לשתף בלי להאשים. למשל, אני מאוד שמחה כשאתה מפנק אותי בחיבוק, ממש חסר לי הקשר הפיזי כמו שהיה בעבר. אפשר לנסות להעלות מה השתנה ואיך אפשר לעזור לו בזה. לציין שזה אתגר משותף ואנחנו יחד בזה ונתקדם לאט בקצב שמתאים לו והוא אהוב ויקר גם עכשיו ללא תנאי.

כתבת כל כך נוגע ללב, אולי פשוט תרשמי במכתב לבעלך פחות או יותר מה שכתבת פה. אפילו שרק ידע כמה הוא יקר ואהוב וכמה את אוהבת אותו וזה חשוב לך ומשהו שם ברצון יזוז אצלו..
זה בסדר שיקח זמן לשקם את הקשר האינטימי. תהיי מוכנה לתקופה. כבר שיודעים שזה יקח זמן ושצריך לרוץ למרחק ארוך עוזר לאורך רוח וסבלנות.
וכדאי גם תמיד תפילות, תפילות על הזוגיות שלנו, על הבית שלנו, על השמחה שתהיה בינינו, על השכינה שתשרה בינינו. להרחיב את הרצון האמיתי והפיסי למשהו גדול יותר זה כבר נותן כח.
זה נכון, זוגיות דורשת תחזוקהמיס
אבל במקרה שלנו זה באמת לא קורה. ניסיתי כמה פעמים אבל בסופו של דבר זה רק יוזמה שלי וזה פשוט עייף אותי. כשזה מגיע רק מצד אחד כל הזמן, זה פשוט מתיש. זה לא שהוא לא רוצה אבל הוא כל הזמן עייף. גם אני עייפה הרבה והשילוב של זה אכן בעייתי.
את בטוחהLia

שהוא לא בוגד?

אדם שהיה עם חשק ופתאום לא?.. חצי שנה לא?? לא יודעת בכל זאת גבר.. את מצד אחד מתארת שהוא בן אדם מדהים וכייפי מצד שני מתארת סיטואציה של ניכור כלפייך שאפילו מגע כמו חיבוק או נשיקה הוא לא יוזם..

אם זו לא בגידה אז חייב טיפול. 

בחיי שהייתי צריכה לוודא שאני קוראת פוסט של אישה. בד"כ הגברים כותבים את זה

או משיכה מודחקת לגבריםרוממה
חברה חברה תרגעו מה יש לכן.די שרוט
למה כל דבר מ 0 ל 100?

"בעלי לא ראה איפה שמתי את הבובו שלי"
"הוא כנראה בוגד בך עם עיזים"

המחקרים העדכניים ביותר מראים שבניגוד לדיעה הרווחת שגברים הם חרמנים כל הזמן 24/7, מאז שהם מתחתנים החשק שלהם דווקא בירידה ופחות יוזמים יחסים.

בערך 5 שנים. כך זכור לי מהכתבה.

ברוב הפעמים זאת שחיקה, עייפות, טרדות וכאלה. מיעוט הפעמים זה בגידה או חוסר משיכה או הומואיות.
תודה על התגובה מעריכה את זה ממש.מיס
זה בסדר, לקחתי בחשבון שאקבל גם תגובות כאלה
בכיף. אבל שלא ישמע ממני כאילו התעצבנידי שרוט
על מישהי מהמגיבות.

זה סתם היה להכניס קצת הומור לתוך מציאות מבאסת 😁
כן כן ההומור התקבל לגמרי בברכה 😁מיס
לצערי אני מגלה את זה יותר ויותר בסביבה שלירוממה
ולאור אי המשיכה החריג מאוד, זאת אופציה שבהחלט הייתי מעלה על השולחן.

יש משהו גדול ביניהם ואף אחד לא מדבר עליו.

אתה עיזופוב חשוךפשוט אני..
יואוו איזה מגזימהיהודה224
למה את מכניסה שטויות לראש של אנשים באמת????
מה אנחנו מכונות??
למה את לא מציעה לגברים שמתלוננים שנשותיהם אינן בעניין לבדוק אם הן בוגדות
לפי התזה שלך רוב הנשים בוגדות
?????Lia

א. זה לא שטויות. זו מציאות כואבת וגם כאלה שבחיים לא היית מאמין שהם יעשו עושים.. 

ב. לא אמרתי נחרצות שזו הסיבה. העלתי השערה. לא צריך לצרוח עליי.

ג. כן, שיבדקו גם נשים. הן לא חפות מפשע. מה לעשות שזו המציאות.

הוא לא הטיפוסמיס
בקושי יש לו כוח אליי, אז לעוד אישה? 😅. הוא באופי שלו מאוד נאמן. זה לא הכיוון במקרה הזה.
אמרו לך כאן דברים נכונים וטובים.שם פשוט

תחשבי מה נכון לך ולכם לעשות,
רק אל תשארי במצב הזה, אל תתרגלי לזה.
זה לא חיים ככה.
תודהמיס
אני חושבת יותר על בדיקות דם..אולי משהו הורמונלי..אור123456
גם לגברים יש הורמונים..
בלוטת התריס..ועוד

ובאמת עיניין המשיכה...את צריכה להבין אם זה העיניין..אולי המשקל כמו שאמרת למרות שלא נשמע לי הכיון
יכול להיותמיס
אבל לא יודעת איך להעלות את זה. לא בטוחה שזה העניין אבל מסכימה שזה משהו שצריך לשלול. לא בטוחה אבל מה זה יעזור. נגיד ויש ירידה בטסטוסטורון, האם זה אומר לקחת הורמונים סינטטיים עכשיו? אני לא בעד. זה לא מפריע לו ולא הייתי רוצה שיקח כדורים רק בגללי שעוד עלולים להיות עם תופעות לוואי. אם לי היתה בעיה כזאת לא הייתי רוצה לקחת כדור הורמונלי...
ואם נניח שזאת כן הבעיה?רקלתשוהנ
למה לקחת הורמונים זה "רק בגללך"?

זה הזוגיות שלכם, של שניכם.
זה שאת מצליחה לתפקד ככה זה בגדר נס, באמת. אבל הדבק של הזוגיות שלכם בבעיה חמורה, זה בשום צורה לא רק בגללך.
זה לא רק עניין של סיפוק פיזי, זה ממש המהות של הזוגיות שלכם.

אני חושבת שכדאי ממש לשנות את הגישה בנוגע לזה. נכון, כרגע לך יש חסר מאד מורגש והוא כאילו מתפקד. אבל פער כזה גדול באישות זה לא בעיה שלך, זה גם לא בעיה שלו, זה בעיה של הזוגיות שלכם. והזוגיות שלכם היא של שניכם בדיוק באותה מידה, ואם היא נפגעת אז שניכם נפגעים בדיוק באותה מידה, גם אם נראה לך שכרגע רק את סובלת.
כי יש לדברים האלה תופעות לוואימיס
שיכולות להשפיע על הגוף והנפש. אני למשל הפסקתי לגמרי לקחת גלולות. זה עשה לי לא טוב וכיבה אותי לגמרי. עם התדירות הנמוכה אני יכולה למנוע גם בלי גלולות ממילא. התנזרות היא אמצעי המניעה היעיל ביותר בסופו של דבר. למרות שאני לפעמים תוהה אם לא עדיף לחזור לגלולות שיורידו לי את כל החשק או חלק ממנו ואז אני לא אסבול כל כך כל הזמן.
אבל יש כאלה שהגלולות לא מפריעות להןרקלתשוהנ
לי למשל.

לא נשמה לא עדיף לקחת גלולות רק בשביל שירד לך החשק :-* עדיף לראות איך מטפלים במצב הנוכחי ולא מוסיפים עוד בעיות :-*
כן, זאת לא היתה באמת מחשבה רצינית אבל לפעמים היא עולה לי מיס
אני גם חשבתי פעם שהגלולות לא מפריעות לי עד שהפסקתי ופתאום הייתי יותר רגועה ועלה לי החשק ובאופן כללי הרגשתי לגמרי אחרת בלעדיהן. אני בהחלט לא מתגעגעת אליהן
זה שונהלמה לא123

את לקחת גלולות שמשבשות ומורידות רמת הורמונים

והוא לוקח להעלאת הורמונים

בכלל לא בטוח שההשפעה היא אותה השפעה, תבררי לפני שאת מחליטה

יש הבדל גדול בין המקריםפשוט אני..

יש הבדל בין מצב שבו לאשה יש הורמונים מעולים, בכמות באיכות בתזמון וכו', אבל מביאים לה כדורים בשביל לשנות את מהלך העסקים הרגיל של הגוף שלה,

לבין מצב שבו למישהו יש שיבוש בהורמונים שאמורים להיות לו בגוף, ולכן מביאים לו הורמונים בשביל לתקן את מה שלא טוב.

אני לא אומר שזה המצב של בעלך, אבל אם למישהו יש מחסור בטסטוסטרון - זה פוגע בכל מהלך החיים, לא רק ביחסי המין.

מתוך אתר הכללית:

החסר בטסטוסטרון גורם להאטת תהליכי בנייה והתחדשות של הגוף ולסימנים האופייניים להזדקנות מוקדמת. גברים עם רמת טסטוסטרון נמוכה סובלים מ: ירידה בחשק המיני, ירידה בזקפה, ירידה במסת השרירים וירידה בכוח השרירים, ירידה בצפיפות העצם ונטייה לשברים בעצמות, ירידה במצב הרוח ודיכאון, עייפות וחוסר אנרגיה, עצבנות ונטייה למצבי רוח, ירידה בכמות הזרע, ירידה באיכות האורגזמה, שינויים בתפקוד המוח (קשיי ריכוז, ירידה בזכרון), גלי חום, השמנה.

מכאן אפשר לראות שחוסר בטסטוסטרון הוא בעיה רפואית של ממש, אשר דורשת טיפול גם בלי שום קשר לחשק המיני.

בקיצור:

נטילת הורמונים בשביל לשנות את הגוף הבריא זה לא אותו דבר כמו נטילת הורמונים בשביל לתקן גוף חולה.

אוקיי. תודה על ההרחבה והנקודה החשובהמיס
לא חשבתי על זה ככה. בהחלט אבדוק את זה. תודה!
חייבת להגיד לך שאני ממש לא מסכימה איתךחבובוש

אין לי מושג מה התופעות לוואי של זה, אבל אם זו הבעיה וזה מה שיכול לשפר את היחסים בינכם, לא הייתי מוותרת.

ויש אלפי נשים שלוקחות גלולות וזה גם הורמונים וגם תופעות לוואי, אבל לפעמים אין ברירה.

אני לקחתי תקופה ארוכה גלולות, לא היה קל לפעמים, לא התאים לי משהו אחר ועוד כל מיני סיבות, זה הייתה בחירה משותפת של שנינו וחלק מתופעות לוואי שהיו ידענו שזה השפעה של הגלולות ולא לוקחים את זה קשה או אישי.

ויש הרבה דברים בחיים שלוקחים או עושים אותם ויש להם תופעות לוואי או השפעות ואין ברירה. ראי ערך הריון ולידה  

בכל אופן, יכול להיות שיש גם פתרונות טבעיים.

אבל קודם תדעי מה הבעיה.

חיבוק גדול ובהצלחה.

אולי תנסו לקחת כמה ימים מלון או צימר לבדבוריס
לא חייב משהו יקר או מפואר.
תנסו לגלות את הזוג שבכם מחדש הזוג שהוא לא הורים שהוא פשוט זוג.
תלוי בזמן שתהיו שם לא מחייב שיקרה משהו דווקא במלון אבל אולי הוא צריך להכיר אותך שוב.
את כתבת שהוא עייף וכתבת שאת משקיעה המון כוחות בילדים זה הכי נראה שגרה שוחקת.
אם תשברו אותה זה יעשה לכם טוב.
אז לקחנו צימר בעברמיס
ואוקיי, זה אכן קירב ביננו, אבל אני לא יכולה לחיות מצימר לצימר, אני זקוקה למגע (לאו דווקא מיני) גם בשוטף. בסופו של דבר זה לא מחזיק יותר מדי ועוד יותר מתסכל אותי. אבל כן אתה צודק לגמרי ששגרה היא שוחקת ושצריך לשבור אותה, נכון. אבל אין לו כוחות והוא גם משקיע המון בילדים, בעיקר עכשיו שיש תינוקת שלוקחת לי הרבה מתשומת הלב שלי.
את האמת מרענן לשמוע על אישה שחווה את זהיהודה224
בדרך כלל מי שמתלונן אלו הגברים על בנות זוגן
לגבי העניין עצמו אני לא מבין בזה כל כך אבל השנקל שלי הוא על העבודה
כמה העבודה קשה לו
הוא מגיע הביתה גמור ברמה שרוצה רק לישן?
אם זה כך זה לגיטימי בהחלט.
צריך לקחת איזה 4 5 ימי חופש לצאת קצת לבד בלי הרעש של הילדים, לנוח ואני בטוח שזה ירענן משהו
אבל האמת זה לא פיתרון לטווח הארוך.
צריך לראות איך מנהלים חיים בלי להיגמר כל יום בעבודה
כן, הוא מגיע גמור לגמרי מהעבודהמיס
עובד הרבה שעות ועם הרבה לחץ. מסכימה שזה לא נפוץ התופעה הזאת, כי אני לא רואה כל כך נשים מדברות על כך, אבל זה בעיקר גורם לי להיות מובכת מכל הסיפור. רציתי לכתוב כאן כבר הרבה זמן ואפילו שזה בעילום שם, היה לי עדיין קשה לחשוף את זה.
לא מסכימה שזה לגיטימיקשה לי!
ואל תהיי מובכת.
את ממש בסדר וממש צודקת בתחושות שלך.
כל הכבוד שהצלחת לשחרר את זה מהלב,
לפחות לכאן.
יקרה ואהובהשיהיה בטוב
את כותבת כאן מדם לבך וזה מדהים שאת בכלל מסוגלת לפתוח את זה ולהעלות על כתב דבר ככ אישי וכואב. המציאות שאת מתארת קשה מאוד ולעניותי לא סובלת דיחוי בכלל. את חייבת חייבת לדבר עם איש מקצוע. אין דבר כזה אין לי זמן וכסף. זה הדבר הכי חשוב בחיים. זה מהות הבית. בית לא יכול להמשיך כך. אני מעודדת אותך לא לעצור כאן. ולהרים טלפון עוד היום לאיש מקצוע. אפשר לבניין שלם/ מכון פועה והם יתדרכו אותך למי לפנות. מגיע לך חיים טובים ומאושרים! זה לא עניין של איך נראית או גיוון זה משהו בסיסי מאוד שצריך טיפול שורש. כולנו איתך יקרה. אל תהססי.
תודה על התגובהמיס
אני יודעת בלב שזה מה שאני צריכה לעשות אבל פשוט אין לי כוחות. גם כסף כרגע חסר וגם הזמן הוא משאב חסר.

להוסיף על כך שהוא לא מרגיש בנוח לדבר עם יועצים או מטפלים (אפילו ממש מתנגד) כדי להכשיל את כל העניין.
הם כבר ידעו איך לכוון אותךשוקולד פרה.

אתם לא המקרה הראשון והאחרון עם התופעה הזו... זה דבר שקיים, וכבר מודעים אליו.

תניעי את העגלה קדימה, יקרה. זה הזמן. אל תחכי למחר, או אל תגידי "עכשיו זה לא כואב, אני יכולה לשרוד".

נכון, להתחיל תהליך זה קשה, אבל זה יכול להביא כ"כ הרבה אור לחיים שלך.

אחותי זה יתן לך כוחותלקחת הכל בטובאחרונה
תתקשרי חינם אין כסף יש יועצות דקדושה כל ערב. ‭02-6515050‬ הם יתדרכו אותך. אל תשארי עם זה לבד.
כואב מאודפרצוף כרית

כואב מאוד הקטע שלא אכפת לו מליל טבילה ושלא יוזם נגיעה בך, כאב גדול מאוד

חיבוק...

האם יש קושי שמעיב עליו לדעתך? בלי קשר אליך -  נגיד חוסר סיפוק כללי מהחיים או מקצועית או בלימוד  או משהו דומה? 

לא יודעת אם לא אכפת לומיס
פשוט אין לו חשק או כוח. זה לא שהוא מעניש אותי חלילה או עושה בכוונה. השגרה שוחקת אותו מאוד. הןא מאוד אוהב את העבודה שלו, אבל באופן כללי הוא פחות מרוצה מלא מעט דברים. הוא גם נוטה להיות פסימיסט ולחשוב מחשבות שליליות (למשל שלא יצליח להתקדם וכו) למרות שהוא מאוד חכם וטוב במה שהוא עושה.
וואי יקרה... כאב לי כלכך לקרוא את השרשור הזהחדקרן
הצורך שלנו במגע אוהב הוא כלכך בסיסי, אפילו קיומי...
מה שאת מתארת נשמע ממש קשה!
תקופה ארוכה להרגיש לא אהובה ולא נחשקת... פשוט כואב.
מצטרפת לכל הממליצים לפנות לטיפול. נשמע שזה ממש נצרך.
אני רוצה להאיר נקודה נוספת, שעלתה פה בין השורות בתגובות אבל לא נאמרה ישירות -
יקרה, את מעריכה את עצמך?
את חושבת שאת טובה?
את מוצאת בך יופי?

כתבת פה "מרגישה שאני כבר לא טובה בשום דבר", "אני לא מבינה למה הוא רצה בי מלכתחילה", ועוד כל מיני משפטים שכיוצ'צ'ו לי את הלב...
הצורך שלנו בהערכה מבחוץ, במיוחד מהאנשים הכי קרובים לנו, הוא גדול ומובן! ברור שתרצי להרגיש שבעלך מעריך אותך, אוהב אותך, רוצה אותך.
אבל בבקשה, גם אם את לא מרגישה את זה בא ממנו, אל תאבדי את ההערכה העצמית שלך! (כמה קל לכתוב, כמה קשה ליישם...)
את יכולה למצוא בעצמך דברים טובים? להסתכל על עצמך במראה ולהגיד - אני יפה? אני טובה? אני מושכת?
אם לא, זו הנקודה שהייתי מתחילה ממנה... להעלות את הערך של עצמך בעיני *עצמך*.
תמצאי זמן בכל יום לכתוב 5 דברים טובים *בך*.
)אני כבר יכולה לכתוב כמה - ילדת! 3 ילדים! את אוהבת אותם! דואגת להם! אכפת לך מבעלך! אכפת לך מהזוגיות שלך!...)
תתחילי להרגיש שאת טובה בזכות עצמך, גם אם כרגע את לא מקבלת לזה אישור מבעלך.
אולי תתאפרי קצת, תקני בגד חדש, תפרגני לעצמך בפגישה עם חברה. תגידי לעצמך כמה את טובה ושווה וראויה לחוש נאהבת!
ולדעתי אז גם תגדל המוטיבציה שלך לפנות לייעוץ חיצוני, אפילו לבד. כי מגיעה לך זוגיות טובה ומאושרת! כי מגיע לך ולבעלך לאהוב זה את זו בכל המישורים. כי תביני שאת חשובה ויש לך ערך, והתחושות שלך והטיפול בדברים שמפריעים לך לא צריכים להידחק לשוליים. אפילו אם זה דורש מאמץ, וכסף, וזמן. כן, את ראויה כדי להשקיע בעצמך את המשאבים האלה!
(ולא חלילה שבעלך לא טוב. נשמע מדברייך שהוא אדם נהדר, עם מידות טובות, ויחד עם כל הטוב הזה יש משהו שחוסם ומפריע בתחום הפיזי בזוגיות שלכם.).
שולחת לך הרבה כוחות לעשות את הצעד הזה, של לפנות לייעוץ. יודעת על עצמי (בעקבות צורך אחר) כמה זה לא פשוט לקבל את ההחלטה הזו, ואחרי שהתקבלה ההחלטה - לעשות את הצעד ולהתחיל... תמצאי בתוכך את הכוח ותעשי את זה, בשביל עצמך 😘

)ואגב, לפעמים כשהביטחון העצמי של אישה עולה, כשהיא שמחה בעצמה ומרגישה שווה, גם בעלה פתאום מסתכל עליה באור אחר, מעריך יותר... אז אולי שינוי בתחום הביטחון העצמי ישפיע גם בהבט הזה בע"ה...)

בהצלחה גדולה גדולה!!
תודה רבה על מה שכתבתמיס
זה לגמרי נכנס לי ללב. אני חושבת שבסך הכל יש לי בטחון, ואני גם יודעת שאני נראית טוב, אפילו עם משקל עודף של הריון, אבל חוסר העניין שלו בי, לגמרי מתחיל להשפיע על הדרך בה אני רואה את עצמי ולאט לאט מחשבות שליליות מתחילית להכנס ולתפוס שם מקום.
אני חושבתפרצוף כרית

שברגע שמפסיקים את התלות בבעל ומתחילים להיות אישיות עצמאית שמחליטה על השמחה שלה - 

זה שלב משמעותי בחיי הנישואין

להפסיק לחלום על האביר על הסוס הלבן...

יכול להיות שהוא בתקופת משבר עם עצמו, בלי שום קשר אליך, אז זו הזדמנות לרומם אותו במקום לצפות לקבל ממנו

אני יודעת שזה קשה לשמוע, אבל אין ברירה - חיבים להתחיל להפסיק להתלות בבעל........ נראה לי זו תקוות שווא וברכה לבטלה - אין להם הרבה כח לחזר אחרינו באיזשהוא שלב......... 

אבל מה שתיארת על ליל טבילה באמת כואב, לא מקטינה את הקושי שלך כמובן וכמובן כמובן שלא באשמתך כלום, את בסדר גמור!

הלואי והעיניים יסתדר...shay1987
אני מאוד אשמח שתשתפי אותו בפתרון גם בעוד שנה במידה ומצאתי... אני במצב אחד לאחד כמוך!!! שאני לא יכתוב מה אני עוד עושה עבור אישתי שתיהיה מלכה של הבית ...ברמה שהיא הייתה בחול שבוע עם אחותה פרגנתי לה.. הייתי עם התינוקות לבד בבית...לפני שהיא חזרה ואני משאיר לה בית מבריק עם פתקים ובלונים ומה האוזנים שלי שומעות מאחורי הגב שהשארתי לה בית סדום והמורה...כנראה שלא להכול יש פתרון.. אני מקווה שכן...יש ילדים קטנים שהבאנו לעולם וצריכים לקחת אחריות... מקווה שתסתדרו בניכם..
אישתי מסוג הנשים שצריכות גבר קצת ... שישחק איתם... אני לא יודע את המשחק... יכול להיות שבעלך צריך אותו דבר... אז קחי צעד אחורה לעצמך תפנקי את עצמך תראי את עצמך יותר...
מאחלת לכם שתסתדרו ותצליחו בעז״ה. לא פשוט בכלל.מיס
עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi

מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו

שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות

לשימוש עירוני

תודה 🙏 

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מבינה אבלמקלדתי פתח

מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?

זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.

לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג. 

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפאחרונה
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טוב

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה

תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז

לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..

אפשר להזמין דברים ספציפיים.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

וואו תודה היה כיף נורא, נהנינו מאדדמתייעצת גירושין
תשתפי אותנו מה עשית והיה כזה כייף?אלישבע999אחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

אחרי שנה זה הופך לצ'יק צ'ק ומענייןshaulreznik

התחלתי לבשל אחרי שהתחתנתי. עוד לא היה לי סמארטפון, ולא יכולתי לבדוק כל פעולה ופעולה. אפילו  לא ידעתי איך מבשלים ביצים - ישר הכנסתי אותן לתוך מים רותחים. 😂

אבל שוב, ניתן ללמוד הכול בעזרת ניסוי, טעייה ורשת האינטרנט.

אולי יעניין אותך