לא יודעת מה לעשות 😕מיס
אני קוראת כאן לפעמים אבל מעולם לא כתבתי כאן קודם לכן.
אנחנו זוג צעיר עם כמה ילדים קטנים ומתוקים. אוהבת מאוד את בעלי ורוצה להאמין שגם בעלי אוהב אותי. הוא איש מקסים וטוב לב, מצחיק, חכם ואחראי. אבא מדהים. יש לנו גם השקפות דומות על החיים.

כל זה נפלא ואני באמת מרגישה ברת מזל להיות נשואה לו, אבל יש משהו מהותי שחסר לי נורא שם, שגורם לי לצער רב. החלק הפיזי במערכת יחסים ביננו בשנים האחרונות כמעט ולא קיים. בעבר, לפני שהגיעו הילדים, היה לו חשק רב והרגשתי שהוא נהנה בחברתי (וזה כמובן היה הדדי). אבל מאז שנולדו הילדים, אני מרגישה שהוא איבד את החשק. 😕 לפעמים הוא מנסה, כי הוא יודע כמה זה חסר לי, אבל זה כמעט אף פעם לא ביוזמתו ותמיד מרגיש לי שהוא עושה את זה כדי לא לצער אותי ושהוא לא באמת רוצה להיות שם. היו לנו שיחות ארוכות על כך והוא יודע איך אני מרגישה, והוא באמת רוצה לשמח אותי אבל בפועל, המצב נשאר אותו הדבר. אין לו חשק או שאולי אני כבר לא מושכת אותו יותר. יכולה לעבור גם חצי שנה מבלי שיקרה ביננו משהו ונדמה שזה לא מפריע לו בכלל. זה גם לא כל כך מעניין אותו מתי אני צריכה לטבול, וכל פעם כזאת גורמת לי למועקה נוראית. בשלב כלשהו הפסקתי לטבול לגמרי, כי הוא ממילא לא שואל, וממילא לא יקרה שום דבר.

גם אין שום יוזמה מצידו לשום מגע, אפילו כזה שאיננו מיני, כמו חיבוק או נשיקה. הוא יזרום אם אני אזום, אבל זה אף פעם לא יגיע ממנו. ואת האמת, זה די מתיש אותי ושובר אותי כל פעם מחדש. אני מרגישה לא מושכת, לא אהובה. כמו איזה פרח נבול. זה מדכא אותי נורא. זה גם הופך אותי לקצרה ועצבנית וזה עוד יותר מעכיר את האווירה. אני בוכה מזה כמעט כל יום. במשך שנים. יש עליות ומורדות אבל בעיקר מורדות. התקופות הקשות הן בעיקר בהריונות ולאחר מכן בזמן ההנקה. הוא אומר שזה גורם לי לחוסר חשק. וגם שהוא פשוט עייף כל הזמן. הוא באמת עובד נורא קשה, אבל, כל המצב הזה מתסכל אותי ממש.

אני מרגישה שאנחנו רוב הזמן יותר כמו שותפים לדירה שגם מגדלים ילדים. הגעתי ממשפחה שההורים במערכת יחסים חמה ואוהבת. הוא הגיע ממשפחה שאני אוהבת מאוד אבל ההורים שלו לא ממש מתפקדים כזוג ורוב הזמן זה מרגיש שהם בקושי סובלים אחד את השני. לפעמים אני תוהה אם הוא בקושי סובל גם אות ואם זה העתיד שצפוי לנו.

לאחרונה אני מבינה שזה פשוט לא הולך להשתפר וזה גורם לי לצער נוראי וסוג של אבל על מערכת היחסים שהיתה ביננו ושכנראה לא תחזור יותר. אני מדוכאת מזה נורא. לא יודעת מה לעשות ואיך אני אשרוד ככה לאורך זמן.

אני חושבת שלמרות שאני צריכה עוד להוריד קצת במשקל מאז הלידה האחרונה (שהיתה לפני חודשים ספורים) שאני בסך הכל נראית טוב וזה גם מה שאני שומעת מהסביבה, אבל זה כנראה לא מספיק ואני לא בטוחה אם המצב ישתפר גם אחרי שאחזור לעצמי, כי זה לא ממש קרה גם בעבר.

הוא באמת משתדל והוא טוב אליי, אבל נראה שהוא מעדיף להדחיק את המצב הנוכחי מאשר לטפל בו. וככה יום ועוד יום עוברים להם ואני בעיקר אוכלת את עצמי מבפנים. כל מצב הזה מכאיב לי מאוד ואני לא רואה איך זה הולך להשתפר בהמשך או איך יוצאים מזה.

הוא לא מאמין בטיפול, אני כן חושבת שזה יכול לעזור אבל אין לנו כסף או זמן לזה כרגע. 😕

מצב אפשרי. נגמרו שמות תדע להשיב ..העני ממעש
כמה נקודותפשוט אני..
א. לדעתי הלא מקצועית, רוב הסיכויים שאין לזה שום קשר לאיך את נראית וכמה את שוקלת.
כלומר לבעלך יש חוסר חשק, וזה קשור אליו בלבד או למכלול היחסים ביניכם - לא למראה שלך.
חבל שתשקיעי אנרגיות מיותרות במחשבות רעות על עצמך, אני חושב שהן לא יועילו ורק יעכירו עוד יותר את מצב רוחך.

ב. אם מדובר בחוסר חשק באופן כללי, זה יכול לנבוע מגורמים רבים. חלקם פסיכולוגיים (דיכאון, עייפות, לחץ, דאגות מרובות, מחשבות טורדניות, חוסר הערכה עצמית וכו') וחלקם פיזיולוגיים (למשל רמת טסטוסטרון נמוכה או אימפוטנציה) אך זה די נדיר בגיל צעיר.

ג. אם מדובר בקושי שנובע ממכלול היחסים ביניכם, אז שווה לבדוק איך אתם מתנהלים מלבד החלק של המגע.
אתם מדברים לעיתים קרובות או שהכל תמיד סביב הילדים? יש לכם מחוות רומנטיות? יוצאים מדי פעם להליכה/מסעדה/טיול ביחד?
את מתארת כאן הרגשה של ''שותפים לדירה'', אז אני מניח שאתם *שניכם* ממש צריכים חיזוק בקטע הזה. לצאת לבלות, לצחוק ביחד, להיזכר בתקופה הכיפית של הדייטים.

ד. אני בכלל לא בטוח שזה קשור, אבל גם את זה כדאי להזכיר - אולי אתם צריכים יותר לגוון את המגע, לפעמים אחרי כמה שנים מגיע ''שעמום'' אם עושים תמיד בדיוק את אותו הדבר, ואז החשק יורד בהתאם.

אני ממש מאמין שטיפול זוגי או אישי יכול לעזור לכם מאוד.
גם אם הוא לא רוצה עכשיו טיפול זוגי, את יכולה ללכת לבד ואולי בהמשך הוא יצטרף.

מצטרפת להמלצה על טיפול זוגי לבדרק שאלה לי
גם אם הוא לא מאמין בזה, את יכולה ללכת בעצמך. זה עוזר מאוד.
אין כסף וזמן - עושים כסף וזמן. עושים סדרי עדיפויות למה חשוב לכם כרגע, ומשנים הרגלים כדי לאפשר את הטיפול. זוגיות טובה זה מעל הכל (חוץ מעצמך).
ממני, שחיה על השקל ועל הדקה, ומצאתי שנה שעברה דרך ללכת לטיפול בעצמי, במשך חצי שנה.

ממליצה ממש ממש!
נגמרו לי השמות

וישר כוח גדול יקרה 

תודה.מיס
כן, אני יודעת שיכול לעזור אבל שילוב של כסף, עייפות (גם שלי) וחוסר רצון שלו, פשוט לא גורמים לזה לקרות.

אני משקיעה את מרבית האנרגיה שלי בתינוקת ובילדים שלנו (שזקוקים להשקעה רבה).
אז תשקיעי בילדים פחותרק שאלה לי
קחי בייביסיטר, תיעזרי במשפחה אם אפשר. שוב, סדרי עדיפויות. זה קלאסי שהילדים באים על חשבון הזוגיות, אבל זה לא צריך להיות ככה.
לגבי החוסר חשק שלו שמוריד לך... מובן לגמרי. כשלי זה קורה, כשאני רוצה לעבוד על משהו ובא לי שדווקא הפעם הוא יעשה את הצעד, אני באמת קודם כל נמנעת. ואז אני חושבת לעצמי שזה נטו אגו, כי הזוגיות חשובה לי (וגם לו), ואני רוצה שהיא תהיה במקום אחר, אז אני אוותר רגע על האגו שלי ועל התמיכה שלו ואעשה מה שצריך. כי שוב, הזוגיות היא מעל הכל.
זה באמת קשה לאזןמיס
לא מסכימה אבל שזה צריך להגיע על חשבון הילדים. אמנם מרבית האנרגיה לשם ולי באופן אישי קצת קשה לג׳נגל, אבל יש הרבה דברים שיכולנו לעשות ומספיק הזדמנויות, אבל אין אף פעם יוזמה מצידו וכשזה מגיע ממני במרבית המקרים אין לו כוח או חשק, אז זה עוד יותר מכבה אותי. יכול להיות שיש כאן גם עניין של אגו... אבל זה בעיקר הרבה רצון מצידי להרגיש נחשקת, שמישהו רוצה אותי. אז אני בעיקר נפגעת וזה איזה מעגל שלילי שאני לא מצליחה באמת לצאת ממנו.
זה מגיע טכנית על חשבון הילדיםרק שאלה לי
לא מעבר. אפילו הפוך.
הורים בזוגיות טובה זאת אחת המתנות הכי גדולות שאפשר לתת לילדים (מעבר לחשיבות של הדבר בפני עצמו). כמו שכדי להיות אמא טובה אני חייבת זמנים לעצמי, ככה כדי להיות הורים טובים צריך זוגיות טובה (אני מקצינה, כן? ברור שיש מקרים שבהם חובה לסיים את הקשר, ויש אמהות חד הוריות מהממות הרבה יותר מנשים בזוגיות). בגדול, לילדים לא טוב ולא נעים לגדול בבית עם הורים שלא חיים בשלום זה עם זה. לפעמים לילדים עדיפה מציאות של הורין בנפרד מאשר הורים יחד שלא מסתדרים זה עם זה.
סליחה שאני חדה, אבל שיהיה לך ברור שהילדים מרגישים את טיב הקשר ביניכם, זה משפיע עליהם.
ואם תקחי בייביסיטר פעם בשבוע בצהריים כדי ללכת לטיפול אישי-זוגי, אז הם יפסידו זמן אמא, אבל ירוויחו אבא ואמא שחיים בשלום זה עם זה.

שוב, ברור שזה שבעלך לא יוזם מצידו זה מכבה אותך, במצב כזה צריך לאזור הרבה יותר כוח כדי ללכת לטיפול, וזה מה שאני מנסה עכשיו לתת לך.
וכבר לא זוכרת אם כתבתי, אבל גם אם הבעיה בזוגיות היא לכאורה אצלו, עדיין טיפול זוגי שתלכי אליו לבד יכול לחולל פלאים. מניסיון. נכון, זה פוגע היחס שלו, וממש קשה לצאת מזה, אבל שוב, זה מה שאני מנסה לעשות עכשיו - לתת לך כוח לקום ולעשות מעשה.
תודה רבה! לא חשבתי על זה ככהמיס
נתת הרבה חומר למחשבה.
בשמחה!רק שאלה לי
הלוואי שיהיה לתועלת.

בהצלחה רבה יקירה!❤️
כל מילהנגמרו לי השמות

קראתי את השאלה ובאתי להגיב

ואז ראיתי את התגובה שלך - אז פשוט חותמת על כל מילה! כתבת מדהים!

תודה רבה על התגובה שלךמיס
העלאת נקודות ממש חשובות ואני אקח אותן לתשומת ליבי. אני משערת שזה אכן יותר קשור אליו וכנראה גם למערכת היחסים ביננו, ואולי פחות לאיך שאני נראית אבל קשה לי ממש שלא לשקוע למרה שחורה ולמחשבות שליליות כלפי עצמי. 😕

אני לא מצליחה להבין איך הוא מסתדר ללא מגע כלל ולמה בהתחלת הקשר ביננו כן היה הרבה מגע ועכשיו כבר לא. הוא אכן מאוד עייף כל הזמן וטרוד בעבודה וגם יש לנו ילדים קטנים. אבל באמת שאני לא יודעת מה לעשות עם זה. להרבה זוגות עם ילדים קטנים קשה לא? זאת תקופה כזאת שכל מי שיש לו ילדים עובר....אנחנו המבחינה הזאת לא יוצאי דופן. הוא אומר שלא מסוגל לשלב ושקשה לו מאוד ובזמן הפנוי המעט שיש לו מעדיף לאכול או לישון.

אין מחוות רומנטיות. הוא לא כל כך טיפוס שיוזם. ואני אבר התעייפתי להיות זאת שיוזמת כל הזמן. אני יכולה להסתדר גם בלי מחוות אם היה מגע או משהו אבל כל הדינמיקה הזאת שהיא רק סביב עבודה וטיפול בילדים מוציאה לי לגמרי את כל האוויר ומכבה אותי כאדם.

אני דווקא אדם שמאוד אוהב גיוון אבל הוא ההפך הגמור. מעדיף את אותו הדבר כל הזמן. עם הזמן התרגלתי כי גם עם דברים קבועים טוב לי והוא יודע מה לעשות כדי שיהיה לי טוב, אבל גם עכשיו זה כבר לא ממש קיים ופעם ב, הוא כאילו עושה לי טובה, כי הוא יודע כמה זה חסר לי אבל אחרי זה זה גורם לי להרגיש עוד יותר גרוע ועוד פחות אהובה ונחשקת 😟

יודעת שטיפול זוגי יכול לעזור אבל הוא לא מעוניין ואני בעצמי כבר עייפה ואין לי כוח לשום דבר ממילא.
וואו קשוחרקלתשוהנ
אני קוראת את מה שאת מתארת, ואת בתוך השאלה כבר חצי מספידה את הזוגיות שלכם.
האם גם במצב כזה את לא יכולה לפנות זמן או כסף לטיפול?

לפי מה שנשמע ממך עשית כל מה שאת יכולה, דיברתם שעות, בעלך לא מתנכל אלייך או משהו, זה פשוט בור שחור ענק באמצע החיים שלכם. וזה לא סתם בור, זה בור שבולע הכל. אני לא יודעת מה בעלך מרגיש, אבל גם את כותבת וגם זה מאד הגיוני שתרגישי חסרת חיים, נבולה כמו שכתבת. לא יפה. לא מוערכת. זה כל כך כואב לחיות ככה, וכל כך הרבה זמן!!!

בעיניי זה ברור שצריך לעוף לטיפול, לא יודעת אם זוגי או מיני, ואם בעלך לא רוצה ללכת - לכי לפחות את.
את צודקת שאני חצי מספידה את הזוגיות שלנומיס
אבחנה ממש מדויקת. לכן אני מדוכאת כל כך. כי המצב לא משתפר. גם כשיש עליות, הם קטנות והמורדות גדולות יותר. בהרבה. אני מבינה שככה אני לא אוכל להמשיך לאורך זמן וזה מדכא אותי ממש. הוא יודע איך אני מרגישה כי אני אומרת לו כל הזמן, אבל זה עדיין לא משתנה. הוא לא מתנכל אליי ולא עושה את זה בכוונה. זה אכן בור שחור בתוך החיים שלנו שאני לא יודעת איך סוגרים ועושה רושם שזה לא מפריע לו בכל ושהוא יכול לחיות ככה (אולי גם מעדיף?).

אני אכן מרגישה לא מוערכת, לא יפה ונבולה לגמרי. ממש כמו צמח שהפסיקו להשקות אותו והוא התייבש לגמרי 😕
אני חושבת שתסתכלי שוב על האופציותרקלתשוהנ
שנגמרו לי השמות כתבה לך...
זאת המציאות (הקשה באמת)
יש לך 3 אופציות מה לעשות.
אתם ככה שנים, נראה לי שהגעת לנקודת שבירה כלשהי. מה את בוחרת עכשיו?

❤ חיבוק

כן, זה אכן שלושת האופציות האלהמיס
אני חושבת שהבנתי את זה בפנים אבל עד שלא ראיתי את מה שנגמרו לי השמות כתבה, לא הצלחתי לגמרי לראות את זה בבירור. אני מבינה גם למה אני בדיכאון כל הזמן. אני לא אפרד כי אני אוהבת אותו ואת המשפחה שלנו ופרידה תפגע בי גם נפשית ואני לא מסוגלת לחשוב על זה בכלל. מצד שני, אם אמשיך לחיות ככה, אני גם אפגע. 😟

כלומר נותרה לי רק האופציה של טיפול, אבל כרגע היא לא באמת קיימת ולכן אני בעיקר בדיכאון 😕
למה היא לא קיימת? זה בחירה.רקלתשוהנ
זה מקום ראשון כרגע בסדרי העדיפויות שלכם.
זה מובן מאד מאד למה קשה לעשות את הצעד הזה, באמת באמת. אבל זה הצעד שצריך לעשות, אחרת את *בוחרת* באחת משתי האופציות השניות. לסבול ככה תמיד או להיפרד.

זה בחירה שלך. את יכולה לבחור.
זאת לא אופציה כי הוא לא מעונייןמיס
אבל כתבו לך פה כמה פעמים שאפשר ללכת לבד, ושזה גם יכול לקדם.רקלתשוהנ
ואולי הוא יצטרף בהמשך, אם את לא יודעת מה מונע ממנו לרצות טיפול עכשיו את גם לא יודעת מה יניע אותו כן להסכים.

אולי תנסי לצייר לך את הימים שכן היו טובים
שכן היה לו חשק
שהייתם יחד, ושמחת והרגשת טוב, והרגשת אהובה וקרובה ושייכת.

ממש לדמיין את זה ולהיזכר בתחושות ומה היה לך טוב. אולי זה ייתן לך כוח להאמין שאפשר לחזור לשם. הרי משהו היה טוב ואז השתבש, זה לא שמאז ומעולם אתם ככה, אז אולי תשאבי מזה כוח להאמין, ולרצות, ולמצוא בעצמך כוח לעשות מעשה...

לבד אני לא אלך, אבל אנסה לשכנע אותו ללכת ביחדמיס
בתור אחד שהלך לבד, אני חושב שזה כדאי.די שרוט
אפילו לכמה מפגשים בודדים. נגיד חמישה מפגשים.
תודה על השיתוף.מיס
יקרה ❤נגמרו לי השמות

אכן ניכר מדברייך עד כמה את אוהבת את בעלך,

עד כמה את באמת מעריכה אותו ורואה בו אדם מדהים וטוב לב, אבא מדהים, מצחיק, חכם ואחראי ועוד הרבה טוב שאת רואה בו.

ודווקא בגלל כך הכאב שאת מתארת הוא באמת כאב גדול

לא פשוט להרגיש (גם אם זה לא נכון, עצם ההרגשה) האם בעלי אוהב אותי? האם בעלי נמשך אליי? האם בעלי רוצה אותי ובי?

זו הרגשה ממש ממש קשה,

וככל שהאהבה והכמיהה גם יותר גדולים - כך תחושת התסכול, האכזבה, העצב, השבר, הקושי ואולי גם הכעס וחוסר האונים גדלים...

כתבו לך כאן הרבה דברים חכמים ואני מצטרפת באמת לכל מילה.

חשוב לבחון את המצב לאשורו ולהבין את התמונה המלאה,

גם של בעלך מול עצמו

גם של הזוגיות שלכם

וגם של המיניות שלכם

כי יכולים להיות כ"כ הרבה אפשרויות, וזה כמעט כמו לירות באוויר לכל הכיוונים עד שמשהו יפגע ויהיה נכון עבורכם ספציפית...

לכן חשוב לברר (מול בעלך בעיקר) מה באמת קורה וקרה כאן.

מה גורם או גרם לזה,

ומה יש שם בעצם.

ועוד כמה שאלות נוספות בינתיים,

כמה זמן נשואים?

בני כמה הילדים?

כתבת שלפני שהגיעו הילדים היה לו חשק רב.

האם רק הגעת הילדים הייתה השינוי היחיד שהוא עבר מאז?

איך הוא באופן כללי, במצב הרוח ובחיות (בשורוק) שלו?

הוא שמח ומרוצה מהחיים באופן כללי? ומעצמו?

האם הוא עבר משהו שתקופה הזו? או אתם יחד כזוג? או הילדים?

האם יכול להיות שהוא בדכאון או משהו נפשי אחר שעובר עליו?

האם הוא לוקח כדורים או תרופות כלשהן?

איך בפן הכלכלי?

איך הוא מרגיש מבחינה מקצועית? מסופק? שהוא מממש את עצמו?

איך הזוגיות עצמה ביניכם? הוא מרגיש שאת אוהבת אותו? וכל המילים הנהדרות שכתבת עליו - הוא יודע ושומע שכך את חושבת עליו?

יש ביניכם שיחות, תקשורת, חברות?

היומיום שלכם עמוס מאוד או שיש קצת זמן לעצמכם ולזוגיות?

יש עוד הרבה שצריך לברר כאן, שוב, גם ובעיקר מולו ולשמוע את הצד שלו ומה קורה איתו...

לגבי הסיפא שלך -

אם הוא מוכן לנסות ללכת לטיפול, אפילו לפגישה אחת, כדאי לנסות כיוון של יעוץ זוגי ומיני שיראה גם את הצד האישי שלו ויתן לכך מענה רחב ומקיף.

כי ככה באמת קשה מאוד להמשיך.

יש לכם בעצם 3 אפשרויות

א. להישאר ככה בדיוק כל הזמן.

האם את רואה את עצמך חיה כך עוד שנה? שנתיים? 10 שנים? לנצח?

ב. לנסות וללכת לאנשי מקצוע ולעבוד כדי שהמצב ישתפר, לפחות לנסות ולראות מהן האפשרויות

בתקווה שתגיעו לחיים טובים יחד, מכל הבחינות

ג. חלילה להיפרד אם לא מוכנים לחיות כך - שזו כמובן אופציה שאפילו להגיד אותה נשמע כואב ונורא מאוד, אז קחי אותה רק כמשהו כתוב רק כדי להבין את הדברים, ממש לא כמשהו שעל הפרק...

אבל כן חשוב להבין שהמחיר של הישארות במצב כזה בו את מרגישה נבולה כדברייך, שאת בוכה על כך כל יום, שאין שיפור, שזה כך כבר נשים, שאת מרגישה מבוי סתום, שאת מדוכאת מזה נורא, שאת לא יודעת איך תשרדי כך (הכל מילים שלך יקרה) - הוא מחיר גבוה מאוד.

בין אם זה להישאר ולהיות כאובה 

בין אם זה חלילה להיפרד ואז כל הזמן והכסף שאמרת שאין לכם - עוד יותר לא יהיו שבעתיים

(כי גירושים עולים הרבה הרבה מאוד, לכיס וגם ללב

וכמובן שזמן גם עוד יותר לא בנמצא במציאות שכזו...)

לכן למצוא זמן

להוריד דברים אחרים ולמצוא לכך זמן.

שעה או שעתיים בשבוע.

אפילו אם זה במוצאי שבת שיוצאת מוקדם, או כל זמן אחר! למצוא בוקר צהריים או ערב וללכת.

וכסף - לחפש אולי אנשי מקצוע שלוקחים פחות, או דרך עמותת "חיים של טובה", או דרך הקופה (לוקח זמן וצריך לקחת בחשבון זאת), או אפילו לקחת הלוואה, או לראות איך אפשר להיעזר בהורים/הגדלת הכנסה/צמצום במשהו אחר שפחות קריטי כרגע וכן הלאה...

שולחת המון המון כוחות

זה בהחלט לא פשוט

אבל ב"ה יש תקווה ויש אנשים טובים בעולם שיוכלו לעזור לכם ולהיות השליחים של הקב"ה להאיר לכם את הדרך 

שתהיה הצלחה רבה רבה רבה  

תודה ממש על ההודעה המושקעת שלךמיס
כבר כתבתי תגובה ארוכה דרך הנייד אבל אז הכל נמחק 😕

אנסה לשחזר אבל זה כנראה יהיה קצר יותר ממה שכתבתי במקור.

את צודקת לגמרי. בגלל זה הכאב כל כך גדול. הוא איש טוב ואני באמת אוהבת אותו. אני אכן מסתובבת עם תחושות קשות כל הזמן שרק מתעצמות עם הזמן. תחושות שליליות שמשליכות על הערך העצמי שלי וגורמים לי לעיתים לשנאה עצמית. אני מתקשה לזהות את עצמי ולפעמים אני מתקשה להביט בעצמי במראה. במהלך הריון ולידה זה אפילו מתעצם עוד יותר.

אנחנו נשואים שבע וחצי שנים ויש הפרשים של שלוש שנים בין כל ילד (הגדול בין שש). בתחילת מערכת היחסים ביננו היה לו הרבה חשק והוא היה יוזם במרבית הפעמים. באופן אבסורדי דווקא לי היה פחות חשק כנראה בגלל שהייתי עם גלולות. הוא הודה שמאוד קשה לו היריון ולידה (זה מרתיע אותו). בשילוב של עייפות (הוא עייף כל הזמן ואומר שכל האנרגיה שלו מושקעת בעבודה ובילדים ושהוא פשוט מעדיף לישון כשיש לו קצת זמן פנוי.

הוא לא לוקח כדורים ובסך הכל אדם די בריא. הוא לא טיפוס יוזם באופי שלו אבל בעבר כן היה יוזם מגע וכן היה מחמיא וגורם לי להרגיש אהובה ונחשקת. הוא הפסיק לחלוטין מאז שהגיעו הילדים ועושה רושם שלא כיף לו בחברתי ושהוא עושה לי טובה כשהוא נמצא איתי. זה גורם לי להרגיש אפילו יותר גרוע. שהוא לא באמת רוצה להיות שם. שזה לא צורך שלו כמו שלי.

הוא יודע שאני אוהבת אותו. אני אומרת לו לעיתים קרובות. אני חושבת שהוא גם אוהב אותי אבל אני כבר לא יודעת שום דבר. אין ביננו שיחות ואנחנו לא יוצאים. שנינו די עייפים בכללי וחוסר החשק שלו ממש מכבה אותי עוד יותר. הוא לא טיפוס שמרוצה מהחיים באופן כללי. יש לו עבודה טובה אבל כל הזמן חושש על מקומו. עובד נורא נורא קשה. הוא די פסימיסט באופי שלו (אני ההפך הגמור). אני תמיד אומרת לו שיש לו נטייה לראות את חצי הכוס הריקה...

ההודעה שלך גרמה לי לראות את הכל בצורה יותר ברורה וזה כנראה הסיבה לדיכאון שלי בתקופה האחרונה כי אני לא רוצה להפרד ממנו, אני אוהבת אותו ואת המשפחה הקטנה שהקמנו. אבל אני באמת לא יודעת כמה זמן אני אשרוד ככה. הוא יודע מה אני מרגישה ועדיין מעדיף להדחיק כנראה ולא לעשות שום דבר. כל פעם שהוא מבטיח שזה ישתפר זה לא קורה ואז אני עוד יותר נכנסת למרה שחורה ונהיית פסימית בעצמי. אני מצד אחד כועסת ומצד שני לא כי אני מבינה שהוא פשוט לא מסוגל, הוא לא עושה לי את זה בכוונה. הוא לא אדם כזה.
הייתי שואל אותו מה קרההיום הוא היום
זה משהו חשוב וחיוני בזוגיות שחייבים לפתור. אם הוא לא מאמין בטיפול שימצא פתרון אחר. אי אפשר להגיד לא ולא להגיד מה כן. צריך לדבר איתו בצורה מסודרת

נשמע ששניכם זוג של אנשים טובים ואוהבים ואם תסדרו את העניין הפיזי יהיה לכם טוב.

שאלתי אותו הרבה פעמיםמיס
הוא טוען שעדיין נמשך אליי אבל שהוא פשוט עייף מדי והשגרה שוחקת אותו. אני כבר לא יודעת אם אומר את זה כדי לא לצער אותי והוא כבר לא נמשך אליי, או שפשוט ירד לו כל החשק באופן כללי. בכל מקרה, אני מרגישה שאני במבוי סתום לא משנה הסיבה לכך.
תודה, אז חשוב לדבר איתו שימצא פתרון לזההיום הוא היום
זו לא בעיה שאפשר להשאיר ככה.

את תשמחי לגבות אותו בעניין ולחשוב איתו אבל שלא יישאר ככה. גם בשבילו.
אנסה להוסיף כמה נקודותנגמרו לי השמות
ומתנצלת שממש בקצרה כרגע כי לא יכולה להאריך:

א. המציאות עצמה - כדאי לבחון ולברר לעומק מה ניתן לעשות בכדי להוריד ממנו ובכלל מעומס החיים.
גם אם זה אומר פחות שעות עבודה / מקום מגורים קרוב יותר לעבודה / מציאת עזרה חיצונית לפחות לכמה זמן לילדים / צהרונים לילדים ומסגרת אם אין לכולם, אפילו חלקית / מיקור חוץ בכל עבודות הבית / יעוץ כלכלי אולי שניתן לראות איך אפשר להסתדר כלכלית בתוך כל זה / בקשת עזרה מההורים בתקופה הקרובה אם רלוונטי / משהו אחר - כאשר המטרה היא הורדת העומס.
שיהיה זמן קבוע לאיוורור.
גם עבור בעלך אישית (כמובן גם עבורך)
וגם לזוגיות

מצב בו העומס ירד יכול ב"ה להשפיע לטובה

ב. כיוון של טיפול לבעלך - לשלול מצב של דכאון או חרדות או מורכבות נפשית וקושי מול גורם מקצועי מוסמך כמו פסיכולוג קליני,
ולראות מה קורה בעצם עם בעלך, כי מאוד יכול להיות שעובר עליו משהו עם עצמו... שהוא בהתמודדות מאתגרת ששואבת ממנו את כל הכוחות הנפשיים והפיזיים.
וידוע שחלק מהותי מאוד במיניות זו החיות (בשורוק) של האדם. ואדם ללא חיות, אדם מדוכדך, גם החשק יורד לריצפה...

כיוון של טיפול וריפוי הנפש וקבלת כלים לעוצמה ורווחה נפשית לבעלך זה גם כיוון שיכול להשפיע לטובה ב"ה אם אכן רלוונטי.

ג. שימת הדברים על השולחן בצורה ברורה ואסרטיבית - ברגע שבעלך יבין שכך את לא יכולה לחיות, לא כי את לא רוצה או אוהבת אותו, להיפך, אלא כי כך אלו לא חיים עבורך - וברגע שיבין זאת *באמת* ולעומקם של דברים - אולי משהו בו יזוז כן לכיוון של טיפול ולעשות הכל כדי לשמור על הבית הזה.

כי יכול להיות שאיפשהו הוא לא לוקח ברצינות או לא מבין את חומרת המצב עבורך,
וצריך להבהיר לו זאת, זה חשוב.

כי לא לרצות טיפול ולא לעשות כלום, אוקיי, אבל מה במקום? עדיף חלילה להתגרש? ודאי שלא, לכן טיפול הוא הכרחי. אין אפשרות אחרת. ויש להציג את הדברים בצורה כזו שאכן אין שום אפשרות אחרת!

ד. פגישת ניסיון - תתחילו בצעד אחד. קטן.
בשיחת טלפון לאיש מקצוע.
אח''כ רק פגישה אחת.
אחת.
תגדירו אותה אפילו ביניכם ומול המטפל כפגישת ניסיון.
אולי אם בעלך יראה כך את הדברים הלחץ וההתנגדות קצת ירדו כי הוא הולך רק לפגישה אחת.
אח''כ כבר תהיו יותר חכמים ותראו לאן הדברים נושבים ומה עושים הלאה.

ה. להבין מה עובר עליו - זה קריטי כאן. חייבים חייבים לשמוע את הצד שלו כאן, כי שוב, יכולים להיות באמת אלף ואחת סיבות וצריך להבין במה מדובר לפני שמציעים, זה יכול להיות פשוט כל דבר ולכל דבר ינתן יחס ומענה שונה לגמרי...

אפילו אם למשל יש לו משהו שאחרי המעבר לאימהות/אבהות זה מוריד את החשק המיני מתוך תפיסה (שגויה) שיש לו שהורים לא יכולים להיות גם יצורים מיניים (יש כאלה אנשים וחשוב לשחרר תפיסות שגויות ואמונות מגבילות במקרים הללו) - כבר היחס כאן שונה למשל מאשר הוא בדכאון למשל
או במחסור פיזי בויטמינים או הורמונים בגוף
או בעומס
או במשבר נפשי
או במציאות שגוררת מציאות שבה אחרי זמן שאין קרבה גופנית - זה כמו מעגל שמזין את עצמו עוד ועוד ושוכחים באמת עד כמה זה טוב ונצרך וכאילו זורמים עם החיים,
או מצב שהוא בכלל חושב *שאת* לא מעוניינת
או מצב שהוא לא רוצה להכאיב לך אחרי לידה וכו'
או מצב שיש ריחוק זוגי רגשי
או מצב של חוסר משיכה
או מצב של הופעת משהו שלא היה קודם בשלל תחומים (אין כאן המקום לפרט אבל זה כולל הרבה מאוד אפשרויות)
או מצב של עייפות כרונית ולחץ וטרדות שמורידות את החשק לריצפה
או באמת עוד כ"כ כ"כ הרבה תרחישים שאין לדבר סוף *וחייבים חייבים להבין מבעלך עצמו מה קורה איתו באמת*
כך הדרך קדימה תהיה הרבה יותר בהירה ב"ה

המון המון הצלחה,
זה לא קל בכלל, אבל אני באמת מאמינה שזה אפשרי 🙏❤️🙏
וואי את כזאת מהממת איך שעונה תמיד לכל אחד שזקוק.קשה לי!
תודה יקרה 🙏❤️נגמרו לי השמות
וואו, תודה רבה על כל הנקודות החשובות שהעליתמיס
כל כך כואבשוקולד פרה.

באמת.

חיבוק גדול לך יקרה. העברת בצורה מדויקת ומוחשית כ"כ את מה שאת עוברת. הכאב שלך צף ומבעבע כ"כ מבין המילים והשורות.

באמת כאב לי לקרוא אותך,

ואני חושבת שבגלל הבושה שיש לך סביב זה (אולי אני שמנה, אולי אני לא מושכת, איזו מן אישה אני, למה אצלי לא כמו "כולם")

את כבר לא מעלה את הנושא מולו

ורק הכרית סופגת את הדמעות...

הוא צריך לדעת כמה זה כואב לך כדי ללכת לטיפול. 

אם אני הייתי הוא, והייתי קוראת את דברייך- הייתי מחר קובעת תור לטיפול. 

הוא נשמע אדם הגון, רגיש וטוב לב- ואין מצב שזה לא היה נכנס לו לכל נבכי הלב. תשמעי, מה שאת מתארת פה זה כאב יום-יומי. זה ממש קשה. יש לך כוחות אדירים, אם את מצליחה לטפל בילדים ולדאוג לבית, כשעננה כבדה כ"כ רובצת על נפשך.

אני ממש מציעה שתכתבי לו מכתב.

יש בכוח המילה הכתובה לחדור יותר עמוק מאשר שיחה.

אני בטוחה שהדברים ילכו אתו 

ושאם תבקשי ממנו ללכת לטיפול- אין מצב שהוא יגיד לא.

צריך לפנות זמן לזה? כן
צריך למצוא כסף? נכון

אבל אתם לא במצב שבו אתם יכולים להזניח. וגם לא למרוח את הזמן ולהגיד אחר-כך. זה זמן להזיז את הגלגלים לכיוון קדימה.

את נשמעת אישה מקסימה, טובת לב, רגישה ומכבדת.

אין לי ספק שבעלך זכה.

תודה על מה שכתבתמיס
מה שכתבת ממש ריגש אותי. תיארת את זה בצורה מדויקת ורגישה. אני אכן מתביישת מכל הסיפור ולקח לי זמן להעלות את זה מולו. היום כבר הפסקתי לעשות את זה. זה ממילא לא עוזר ורק משפיל אותי עוד יותר. הכרית שלי אכן כבר רטובה לגמרי 😕. הוא אדם טוב אבל הוא לא מבין. יכול להיות שזה בגלל הרקע ממנו הגיע. הוא לא גדל בבית עם זוגיות נורמלית ואוהבת. ההורים מאוד קרים אחד לשני ודי מתנהלים כמו שותפים נרגנים. אני באמת לא יודעת מה הם עושים ביחד. לפעמים אני לא מבינה מה אנחנו עושים ביחד ולמה הוא רצה בי כבת זוג מלכתחילה. מרגישה שאני כבר לא טובה בשום דבר. אני אכן אוהבת אותו מאוד אבל זה לא מספיק לי ואני זקוקה ליותר וכל העניין הזה גורם לי עוד יותר להכנס למצוקה כי אני מבינה שהוא כנראה לא יכול לתת לי מעבר. אני אדם נאמן ואוהב באופי ואני לא אפרק את זה, אבל זה אומר פשוט שאני אחיה ככה כל הזמן ירק המחשבה הזאת גורמת לי להמון כאב וצער כי זה אומר למחוק את עצמי לגמרי ואני מפחדת מההשלכות של זה על הנפש שלי.
כתבו כבר הרבה דברים חכמים, מוסיפהצפורה
אולי צריך להתניע את הקשר האינטימי במנות קטנות.
כדי להתניע אותו צריך בעצם לחזק את כל הזוגיות מסביב.
מגע אוהב והרצון למגע מתחיל בקשר יומיומי חיובי, בבית חם, באווירה נעימה, פחות לחץ ועייפות (אפילו מנוחה קלה של 20 דק עושה פלאים). עומס בעבודה/בלימודים/ בשגרה יכול ממש לגמור על החשק.

אינטימיות דורשת פנאי ותחזוקה שוטפת. לפעמים מרב שמתרחקים שוכחים כמה כיף ונעים יחד ואז מתרחקים עוד (מרעיבו שבע אבל ממש שבע ..כבר שכח מה זה).
בעדינות, ברגישות, לצור קשר וקרבה לאורך זמן. להקפיד יותר על התעניינות ומחוות. לזום מגע באופן לא מחייב (כשמרגישים מחויבים כל הכיף הולך). להתכונן אולי לדחיה או שלא תמיד זה יהיה מתאים ולהיות קשובים.
לדעת לשתף בלי להאשים. למשל, אני מאוד שמחה כשאתה מפנק אותי בחיבוק, ממש חסר לי הקשר הפיזי כמו שהיה בעבר. אפשר לנסות להעלות מה השתנה ואיך אפשר לעזור לו בזה. לציין שזה אתגר משותף ואנחנו יחד בזה ונתקדם לאט בקצב שמתאים לו והוא אהוב ויקר גם עכשיו ללא תנאי.

כתבת כל כך נוגע ללב, אולי פשוט תרשמי במכתב לבעלך פחות או יותר מה שכתבת פה. אפילו שרק ידע כמה הוא יקר ואהוב וכמה את אוהבת אותו וזה חשוב לך ומשהו שם ברצון יזוז אצלו..
זה בסדר שיקח זמן לשקם את הקשר האינטימי. תהיי מוכנה לתקופה. כבר שיודעים שזה יקח זמן ושצריך לרוץ למרחק ארוך עוזר לאורך רוח וסבלנות.
וכדאי גם תמיד תפילות, תפילות על הזוגיות שלנו, על הבית שלנו, על השמחה שתהיה בינינו, על השכינה שתשרה בינינו. להרחיב את הרצון האמיתי והפיסי למשהו גדול יותר זה כבר נותן כח.
זה נכון, זוגיות דורשת תחזוקהמיס
אבל במקרה שלנו זה באמת לא קורה. ניסיתי כמה פעמים אבל בסופו של דבר זה רק יוזמה שלי וזה פשוט עייף אותי. כשזה מגיע רק מצד אחד כל הזמן, זה פשוט מתיש. זה לא שהוא לא רוצה אבל הוא כל הזמן עייף. גם אני עייפה הרבה והשילוב של זה אכן בעייתי.
את בטוחהLia

שהוא לא בוגד?

אדם שהיה עם חשק ופתאום לא?.. חצי שנה לא?? לא יודעת בכל זאת גבר.. את מצד אחד מתארת שהוא בן אדם מדהים וכייפי מצד שני מתארת סיטואציה של ניכור כלפייך שאפילו מגע כמו חיבוק או נשיקה הוא לא יוזם..

אם זו לא בגידה אז חייב טיפול. 

בחיי שהייתי צריכה לוודא שאני קוראת פוסט של אישה. בד"כ הגברים כותבים את זה

או משיכה מודחקת לגבריםרוממה
חברה חברה תרגעו מה יש לכן.די שרוט
למה כל דבר מ 0 ל 100?

"בעלי לא ראה איפה שמתי את הבובו שלי"
"הוא כנראה בוגד בך עם עיזים"

המחקרים העדכניים ביותר מראים שבניגוד לדיעה הרווחת שגברים הם חרמנים כל הזמן 24/7, מאז שהם מתחתנים החשק שלהם דווקא בירידה ופחות יוזמים יחסים.

בערך 5 שנים. כך זכור לי מהכתבה.

ברוב הפעמים זאת שחיקה, עייפות, טרדות וכאלה. מיעוט הפעמים זה בגידה או חוסר משיכה או הומואיות.
תודה על התגובה מעריכה את זה ממש.מיס
זה בסדר, לקחתי בחשבון שאקבל גם תגובות כאלה
בכיף. אבל שלא ישמע ממני כאילו התעצבנידי שרוט
על מישהי מהמגיבות.

זה סתם היה להכניס קצת הומור לתוך מציאות מבאסת 😁
כן כן ההומור התקבל לגמרי בברכה 😁מיס
לצערי אני מגלה את זה יותר ויותר בסביבה שלירוממה
ולאור אי המשיכה החריג מאוד, זאת אופציה שבהחלט הייתי מעלה על השולחן.

יש משהו גדול ביניהם ואף אחד לא מדבר עליו.

אתה עיזופוב חשוךפשוט אני..
יואוו איזה מגזימהיהודה224
למה את מכניסה שטויות לראש של אנשים באמת????
מה אנחנו מכונות??
למה את לא מציעה לגברים שמתלוננים שנשותיהם אינן בעניין לבדוק אם הן בוגדות
לפי התזה שלך רוב הנשים בוגדות
?????Lia

א. זה לא שטויות. זו מציאות כואבת וגם כאלה שבחיים לא היית מאמין שהם יעשו עושים.. 

ב. לא אמרתי נחרצות שזו הסיבה. העלתי השערה. לא צריך לצרוח עליי.

ג. כן, שיבדקו גם נשים. הן לא חפות מפשע. מה לעשות שזו המציאות.

הוא לא הטיפוסמיס
בקושי יש לו כוח אליי, אז לעוד אישה? 😅. הוא באופי שלו מאוד נאמן. זה לא הכיוון במקרה הזה.
אמרו לך כאן דברים נכונים וטובים.שם פשוט

תחשבי מה נכון לך ולכם לעשות,
רק אל תשארי במצב הזה, אל תתרגלי לזה.
זה לא חיים ככה.
תודהמיס
אני חושבת יותר על בדיקות דם..אולי משהו הורמונלי..אור123456
גם לגברים יש הורמונים..
בלוטת התריס..ועוד

ובאמת עיניין המשיכה...את צריכה להבין אם זה העיניין..אולי המשקל כמו שאמרת למרות שלא נשמע לי הכיון
יכול להיותמיס
אבל לא יודעת איך להעלות את זה. לא בטוחה שזה העניין אבל מסכימה שזה משהו שצריך לשלול. לא בטוחה אבל מה זה יעזור. נגיד ויש ירידה בטסטוסטורון, האם זה אומר לקחת הורמונים סינטטיים עכשיו? אני לא בעד. זה לא מפריע לו ולא הייתי רוצה שיקח כדורים רק בגללי שעוד עלולים להיות עם תופעות לוואי. אם לי היתה בעיה כזאת לא הייתי רוצה לקחת כדור הורמונלי...
ואם נניח שזאת כן הבעיה?רקלתשוהנ
למה לקחת הורמונים זה "רק בגללך"?

זה הזוגיות שלכם, של שניכם.
זה שאת מצליחה לתפקד ככה זה בגדר נס, באמת. אבל הדבק של הזוגיות שלכם בבעיה חמורה, זה בשום צורה לא רק בגללך.
זה לא רק עניין של סיפוק פיזי, זה ממש המהות של הזוגיות שלכם.

אני חושבת שכדאי ממש לשנות את הגישה בנוגע לזה. נכון, כרגע לך יש חסר מאד מורגש והוא כאילו מתפקד. אבל פער כזה גדול באישות זה לא בעיה שלך, זה גם לא בעיה שלו, זה בעיה של הזוגיות שלכם. והזוגיות שלכם היא של שניכם בדיוק באותה מידה, ואם היא נפגעת אז שניכם נפגעים בדיוק באותה מידה, גם אם נראה לך שכרגע רק את סובלת.
כי יש לדברים האלה תופעות לוואימיס
שיכולות להשפיע על הגוף והנפש. אני למשל הפסקתי לגמרי לקחת גלולות. זה עשה לי לא טוב וכיבה אותי לגמרי. עם התדירות הנמוכה אני יכולה למנוע גם בלי גלולות ממילא. התנזרות היא אמצעי המניעה היעיל ביותר בסופו של דבר. למרות שאני לפעמים תוהה אם לא עדיף לחזור לגלולות שיורידו לי את כל החשק או חלק ממנו ואז אני לא אסבול כל כך כל הזמן.
אבל יש כאלה שהגלולות לא מפריעות להןרקלתשוהנ
לי למשל.

לא נשמה לא עדיף לקחת גלולות רק בשביל שירד לך החשק :-* עדיף לראות איך מטפלים במצב הנוכחי ולא מוסיפים עוד בעיות :-*
כן, זאת לא היתה באמת מחשבה רצינית אבל לפעמים היא עולה לי מיס
אני גם חשבתי פעם שהגלולות לא מפריעות לי עד שהפסקתי ופתאום הייתי יותר רגועה ועלה לי החשק ובאופן כללי הרגשתי לגמרי אחרת בלעדיהן. אני בהחלט לא מתגעגעת אליהן
זה שונהלמה לא123

את לקחת גלולות שמשבשות ומורידות רמת הורמונים

והוא לוקח להעלאת הורמונים

בכלל לא בטוח שההשפעה היא אותה השפעה, תבררי לפני שאת מחליטה

יש הבדל גדול בין המקריםפשוט אני..

יש הבדל בין מצב שבו לאשה יש הורמונים מעולים, בכמות באיכות בתזמון וכו', אבל מביאים לה כדורים בשביל לשנות את מהלך העסקים הרגיל של הגוף שלה,

לבין מצב שבו למישהו יש שיבוש בהורמונים שאמורים להיות לו בגוף, ולכן מביאים לו הורמונים בשביל לתקן את מה שלא טוב.

אני לא אומר שזה המצב של בעלך, אבל אם למישהו יש מחסור בטסטוסטרון - זה פוגע בכל מהלך החיים, לא רק ביחסי המין.

מתוך אתר הכללית:

החסר בטסטוסטרון גורם להאטת תהליכי בנייה והתחדשות של הגוף ולסימנים האופייניים להזדקנות מוקדמת. גברים עם רמת טסטוסטרון נמוכה סובלים מ: ירידה בחשק המיני, ירידה בזקפה, ירידה במסת השרירים וירידה בכוח השרירים, ירידה בצפיפות העצם ונטייה לשברים בעצמות, ירידה במצב הרוח ודיכאון, עייפות וחוסר אנרגיה, עצבנות ונטייה למצבי רוח, ירידה בכמות הזרע, ירידה באיכות האורגזמה, שינויים בתפקוד המוח (קשיי ריכוז, ירידה בזכרון), גלי חום, השמנה.

מכאן אפשר לראות שחוסר בטסטוסטרון הוא בעיה רפואית של ממש, אשר דורשת טיפול גם בלי שום קשר לחשק המיני.

בקיצור:

נטילת הורמונים בשביל לשנות את הגוף הבריא זה לא אותו דבר כמו נטילת הורמונים בשביל לתקן גוף חולה.

אוקיי. תודה על ההרחבה והנקודה החשובהמיס
לא חשבתי על זה ככה. בהחלט אבדוק את זה. תודה!
חייבת להגיד לך שאני ממש לא מסכימה איתךחבובוש

אין לי מושג מה התופעות לוואי של זה, אבל אם זו הבעיה וזה מה שיכול לשפר את היחסים בינכם, לא הייתי מוותרת.

ויש אלפי נשים שלוקחות גלולות וזה גם הורמונים וגם תופעות לוואי, אבל לפעמים אין ברירה.

אני לקחתי תקופה ארוכה גלולות, לא היה קל לפעמים, לא התאים לי משהו אחר ועוד כל מיני סיבות, זה הייתה בחירה משותפת של שנינו וחלק מתופעות לוואי שהיו ידענו שזה השפעה של הגלולות ולא לוקחים את זה קשה או אישי.

ויש הרבה דברים בחיים שלוקחים או עושים אותם ויש להם תופעות לוואי או השפעות ואין ברירה. ראי ערך הריון ולידה  

בכל אופן, יכול להיות שיש גם פתרונות טבעיים.

אבל קודם תדעי מה הבעיה.

חיבוק גדול ובהצלחה.

אולי תנסו לקחת כמה ימים מלון או צימר לבדבוריס
לא חייב משהו יקר או מפואר.
תנסו לגלות את הזוג שבכם מחדש הזוג שהוא לא הורים שהוא פשוט זוג.
תלוי בזמן שתהיו שם לא מחייב שיקרה משהו דווקא במלון אבל אולי הוא צריך להכיר אותך שוב.
את כתבת שהוא עייף וכתבת שאת משקיעה המון כוחות בילדים זה הכי נראה שגרה שוחקת.
אם תשברו אותה זה יעשה לכם טוב.
אז לקחנו צימר בעברמיס
ואוקיי, זה אכן קירב ביננו, אבל אני לא יכולה לחיות מצימר לצימר, אני זקוקה למגע (לאו דווקא מיני) גם בשוטף. בסופו של דבר זה לא מחזיק יותר מדי ועוד יותר מתסכל אותי. אבל כן אתה צודק לגמרי ששגרה היא שוחקת ושצריך לשבור אותה, נכון. אבל אין לו כוחות והוא גם משקיע המון בילדים, בעיקר עכשיו שיש תינוקת שלוקחת לי הרבה מתשומת הלב שלי.
את האמת מרענן לשמוע על אישה שחווה את זהיהודה224
בדרך כלל מי שמתלונן אלו הגברים על בנות זוגן
לגבי העניין עצמו אני לא מבין בזה כל כך אבל השנקל שלי הוא על העבודה
כמה העבודה קשה לו
הוא מגיע הביתה גמור ברמה שרוצה רק לישן?
אם זה כך זה לגיטימי בהחלט.
צריך לקחת איזה 4 5 ימי חופש לצאת קצת לבד בלי הרעש של הילדים, לנוח ואני בטוח שזה ירענן משהו
אבל האמת זה לא פיתרון לטווח הארוך.
צריך לראות איך מנהלים חיים בלי להיגמר כל יום בעבודה
כן, הוא מגיע גמור לגמרי מהעבודהמיס
עובד הרבה שעות ועם הרבה לחץ. מסכימה שזה לא נפוץ התופעה הזאת, כי אני לא רואה כל כך נשים מדברות על כך, אבל זה בעיקר גורם לי להיות מובכת מכל הסיפור. רציתי לכתוב כאן כבר הרבה זמן ואפילו שזה בעילום שם, היה לי עדיין קשה לחשוף את זה.
לא מסכימה שזה לגיטימיקשה לי!
ואל תהיי מובכת.
את ממש בסדר וממש צודקת בתחושות שלך.
כל הכבוד שהצלחת לשחרר את זה מהלב,
לפחות לכאן.
יקרה ואהובהשיהיה בטוב
את כותבת כאן מדם לבך וזה מדהים שאת בכלל מסוגלת לפתוח את זה ולהעלות על כתב דבר ככ אישי וכואב. המציאות שאת מתארת קשה מאוד ולעניותי לא סובלת דיחוי בכלל. את חייבת חייבת לדבר עם איש מקצוע. אין דבר כזה אין לי זמן וכסף. זה הדבר הכי חשוב בחיים. זה מהות הבית. בית לא יכול להמשיך כך. אני מעודדת אותך לא לעצור כאן. ולהרים טלפון עוד היום לאיש מקצוע. אפשר לבניין שלם/ מכון פועה והם יתדרכו אותך למי לפנות. מגיע לך חיים טובים ומאושרים! זה לא עניין של איך נראית או גיוון זה משהו בסיסי מאוד שצריך טיפול שורש. כולנו איתך יקרה. אל תהססי.
תודה על התגובהמיס
אני יודעת בלב שזה מה שאני צריכה לעשות אבל פשוט אין לי כוחות. גם כסף כרגע חסר וגם הזמן הוא משאב חסר.

להוסיף על כך שהוא לא מרגיש בנוח לדבר עם יועצים או מטפלים (אפילו ממש מתנגד) כדי להכשיל את כל העניין.
הם כבר ידעו איך לכוון אותךשוקולד פרה.

אתם לא המקרה הראשון והאחרון עם התופעה הזו... זה דבר שקיים, וכבר מודעים אליו.

תניעי את העגלה קדימה, יקרה. זה הזמן. אל תחכי למחר, או אל תגידי "עכשיו זה לא כואב, אני יכולה לשרוד".

נכון, להתחיל תהליך זה קשה, אבל זה יכול להביא כ"כ הרבה אור לחיים שלך.

אחותי זה יתן לך כוחותלקחת הכל בטובאחרונה
תתקשרי חינם אין כסף יש יועצות דקדושה כל ערב. ‭02-6515050‬ הם יתדרכו אותך. אל תשארי עם זה לבד.
כואב מאודפרצוף כרית

כואב מאוד הקטע שלא אכפת לו מליל טבילה ושלא יוזם נגיעה בך, כאב גדול מאוד

חיבוק...

האם יש קושי שמעיב עליו לדעתך? בלי קשר אליך -  נגיד חוסר סיפוק כללי מהחיים או מקצועית או בלימוד  או משהו דומה? 

לא יודעת אם לא אכפת לומיס
פשוט אין לו חשק או כוח. זה לא שהוא מעניש אותי חלילה או עושה בכוונה. השגרה שוחקת אותו מאוד. הןא מאוד אוהב את העבודה שלו, אבל באופן כללי הוא פחות מרוצה מלא מעט דברים. הוא גם נוטה להיות פסימיסט ולחשוב מחשבות שליליות (למשל שלא יצליח להתקדם וכו) למרות שהוא מאוד חכם וטוב במה שהוא עושה.
וואי יקרה... כאב לי כלכך לקרוא את השרשור הזהחדקרן
הצורך שלנו במגע אוהב הוא כלכך בסיסי, אפילו קיומי...
מה שאת מתארת נשמע ממש קשה!
תקופה ארוכה להרגיש לא אהובה ולא נחשקת... פשוט כואב.
מצטרפת לכל הממליצים לפנות לטיפול. נשמע שזה ממש נצרך.
אני רוצה להאיר נקודה נוספת, שעלתה פה בין השורות בתגובות אבל לא נאמרה ישירות -
יקרה, את מעריכה את עצמך?
את חושבת שאת טובה?
את מוצאת בך יופי?

כתבת פה "מרגישה שאני כבר לא טובה בשום דבר", "אני לא מבינה למה הוא רצה בי מלכתחילה", ועוד כל מיני משפטים שכיוצ'צ'ו לי את הלב...
הצורך שלנו בהערכה מבחוץ, במיוחד מהאנשים הכי קרובים לנו, הוא גדול ומובן! ברור שתרצי להרגיש שבעלך מעריך אותך, אוהב אותך, רוצה אותך.
אבל בבקשה, גם אם את לא מרגישה את זה בא ממנו, אל תאבדי את ההערכה העצמית שלך! (כמה קל לכתוב, כמה קשה ליישם...)
את יכולה למצוא בעצמך דברים טובים? להסתכל על עצמך במראה ולהגיד - אני יפה? אני טובה? אני מושכת?
אם לא, זו הנקודה שהייתי מתחילה ממנה... להעלות את הערך של עצמך בעיני *עצמך*.
תמצאי זמן בכל יום לכתוב 5 דברים טובים *בך*.
)אני כבר יכולה לכתוב כמה - ילדת! 3 ילדים! את אוהבת אותם! דואגת להם! אכפת לך מבעלך! אכפת לך מהזוגיות שלך!...)
תתחילי להרגיש שאת טובה בזכות עצמך, גם אם כרגע את לא מקבלת לזה אישור מבעלך.
אולי תתאפרי קצת, תקני בגד חדש, תפרגני לעצמך בפגישה עם חברה. תגידי לעצמך כמה את טובה ושווה וראויה לחוש נאהבת!
ולדעתי אז גם תגדל המוטיבציה שלך לפנות לייעוץ חיצוני, אפילו לבד. כי מגיעה לך זוגיות טובה ומאושרת! כי מגיע לך ולבעלך לאהוב זה את זו בכל המישורים. כי תביני שאת חשובה ויש לך ערך, והתחושות שלך והטיפול בדברים שמפריעים לך לא צריכים להידחק לשוליים. אפילו אם זה דורש מאמץ, וכסף, וזמן. כן, את ראויה כדי להשקיע בעצמך את המשאבים האלה!
(ולא חלילה שבעלך לא טוב. נשמע מדברייך שהוא אדם נהדר, עם מידות טובות, ויחד עם כל הטוב הזה יש משהו שחוסם ומפריע בתחום הפיזי בזוגיות שלכם.).
שולחת לך הרבה כוחות לעשות את הצעד הזה, של לפנות לייעוץ. יודעת על עצמי (בעקבות צורך אחר) כמה זה לא פשוט לקבל את ההחלטה הזו, ואחרי שהתקבלה ההחלטה - לעשות את הצעד ולהתחיל... תמצאי בתוכך את הכוח ותעשי את זה, בשביל עצמך 😘

)ואגב, לפעמים כשהביטחון העצמי של אישה עולה, כשהיא שמחה בעצמה ומרגישה שווה, גם בעלה פתאום מסתכל עליה באור אחר, מעריך יותר... אז אולי שינוי בתחום הביטחון העצמי ישפיע גם בהבט הזה בע"ה...)

בהצלחה גדולה גדולה!!
תודה רבה על מה שכתבתמיס
זה לגמרי נכנס לי ללב. אני חושבת שבסך הכל יש לי בטחון, ואני גם יודעת שאני נראית טוב, אפילו עם משקל עודף של הריון, אבל חוסר העניין שלו בי, לגמרי מתחיל להשפיע על הדרך בה אני רואה את עצמי ולאט לאט מחשבות שליליות מתחילית להכנס ולתפוס שם מקום.
אני חושבתפרצוף כרית

שברגע שמפסיקים את התלות בבעל ומתחילים להיות אישיות עצמאית שמחליטה על השמחה שלה - 

זה שלב משמעותי בחיי הנישואין

להפסיק לחלום על האביר על הסוס הלבן...

יכול להיות שהוא בתקופת משבר עם עצמו, בלי שום קשר אליך, אז זו הזדמנות לרומם אותו במקום לצפות לקבל ממנו

אני יודעת שזה קשה לשמוע, אבל אין ברירה - חיבים להתחיל להפסיק להתלות בבעל........ נראה לי זו תקוות שווא וברכה לבטלה - אין להם הרבה כח לחזר אחרינו באיזשהוא שלב......... 

אבל מה שתיארת על ליל טבילה באמת כואב, לא מקטינה את הקושי שלך כמובן וכמובן כמובן שלא באשמתך כלום, את בסדר גמור!

הלואי והעיניים יסתדר...shay1987
אני מאוד אשמח שתשתפי אותו בפתרון גם בעוד שנה במידה ומצאתי... אני במצב אחד לאחד כמוך!!! שאני לא יכתוב מה אני עוד עושה עבור אישתי שתיהיה מלכה של הבית ...ברמה שהיא הייתה בחול שבוע עם אחותה פרגנתי לה.. הייתי עם התינוקות לבד בבית...לפני שהיא חזרה ואני משאיר לה בית מבריק עם פתקים ובלונים ומה האוזנים שלי שומעות מאחורי הגב שהשארתי לה בית סדום והמורה...כנראה שלא להכול יש פתרון.. אני מקווה שכן...יש ילדים קטנים שהבאנו לעולם וצריכים לקחת אחריות... מקווה שתסתדרו בניכם..
אישתי מסוג הנשים שצריכות גבר קצת ... שישחק איתם... אני לא יודע את המשחק... יכול להיות שבעלך צריך אותו דבר... אז קחי צעד אחורה לעצמך תפנקי את עצמך תראי את עצמך יותר...
מאחלת לכם שתסתדרו ותצליחו בעז״ה. לא פשוט בכלל.מיס
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
אז הגיע היום פקחיהודיה מא"י

הכלבים שניהם בלי שבב, בסבירות גבוהה, ברחו מאיזה כפר ערבי.

עברו להסגר, לוודא שלא חולים בכלבת.

בתקווה שיהיה אפשר לאמץ אותם לאחר מכן

לשאול בחוות באיזור אולי5+
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
גזעיים?זיויק
נראים לגמרי האסקי.יהודיה מא"יאחרונה

אבל בלי תעודות, הם לא שווים יותר מסתם כלב.

ולכלב משוטט אין תעודות בדר"כ.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמני

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

בעיניי הקשבה מעל הכל5+אחרונה

כל אחד שמח במשהו אחר, אבל כדי לדעת מה משמח את השני דרושה הקשבה הדדית ופתיחות להגיד מה באמת משמח.

יש כאלה שישמח אותם מתנה ויש כאלה שזה יעצבן אותם (כי בזבוז כסף/ כי אני לא צריך את זה/ כי מיותר בעיני...) יש כאלה שימחו לקבל כוס קפה (למיטה?) ויש כאלה ששונאים קפה או  אוהבים רק את זה שהם מכינים וכו'...

לכן א'. לא להקיש שאם חבר קנה לאישתו תכשיט חדש והיא היתה בעננים זה אומר שגם אישתך תשמח בכזה דבר.

ב'. מה שמשמח אותך לקבל או לתת, לא בהכרח משמח גם את השני/ה.

אנשים שונים אוהבים וצריכים דברים שונים. ע"ע 5 שפות האהבה.

ג. הייתי מחלקת בין מטלות בבית וטיפול בילדים שבהן מתחלקים כל אחד לפי מה שמתאים לבין חיזור ונתינה מעבר לרגיל כדי להוסיף אהבה. לדעתי הבלבול בין הדברים גורם להרבה מתחים של: אבל עשיתי כל כך הרבה (שטפתי/ קמתי/ סידרתי/כיבסתי...) איך זה שהיא עדיין לא שמחה איתי/ כועסת עלי/ מרוחקת ממני?... אולי כי אין בעיניה (או בעיניו) קשר בין דברים שצריך לעשות לבין אהבה. (שזה גם קצת נכנס לעניין שפות האהבה, אבל לא בהכרח.)

בהצלחה רבה. כיף שמחפשים מה משמח את השני. אבל לא צריך לחפש רחוק. לדעתי, אפשר פשוט לשאול ולדבר על זה כמה וכמה פעמים בחיים. זה דברים שמשתנים כל הזמן.

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

אולי יעניין אותך