שלום אנ"ש!!!ימח שם עראפת

תגיד, אברהם, מה תעשה בעתיד?
למה הכוונה? אתה יודע, תתגייס?

למה כולם שואלים שאלות שעליהן תשובות הם כבר יודעים.
אז לא! אני ילד יהודי! ובצבא הזה אין לי מקום, אין.
אבל מה, תשתמט? לא תשרת את המדינה, שנתנה לך כל כך?
מה היא נתנה לי??? את ההר סגור ליהודים? כואבת לי שן.
אוליי בכלל את גוש קטיף, אולי את ארץ ישראל? כואב לי המוח.

מדינה שהוקמה על ידי מי שרדף את לוחמינו,
האנשים שבאמת רצו מדינה יהודית על פי ההלכה,
לא מדינת כל אזרחיה. אנו מדינת חוק, חוק ההלכה.
המדינה הזו עובדת על פי מה שבג"ץ הנחה.
ואם אתה שואל, אז כן, זה נוגע לי בלב וגם לך.

מדינה שהוקמה על ידי קצין טורקי, שהוא עצמו ירה באלטלנה,
לא שכחנו! ואחר כך מה? מקים מדינה, חזון הרצל.
ומה עם מתנת ה'? הפקירו, זרקו, נתנו לאוייבים, רצחו וגדעו.
תשמע, לא כל מה שהיה עדיין קיים, דברים השתנו, אבריימל.
זה שטות, אתה יודע, השמאל עוד כאן, ממש לא טבעו.

ונניח שאתגייס, וייתנו לי לגרש משפחה מהבית, מה אז?
או שאהיה בשמירה, מחבל יזרוק בקת"ב, ואני מרים נשק.
מגיע שוטר, אני באזיקים, בג"ץ פסק - הנה אני פה, מחבק סורגים.
למה שאשרת את המדינה כשבראש, בכנסת - נתק.
שם בהיכל הגדול צעקות, חמאסניקים שם, ובג"ץ - שותקים.

את מי אשרת, את מחמוד עבאס? או את מירב מיכאלי? אולי לפיד?
אי לכך, אינני יכול. מתעקש בן שיחי, וממשיך להפציר:
אולם אתה תוכל לשנות מבפנים! (או שהפנים - ישנה את החוץ)
ונניח שכן, מה אעשה עם כשרות? האם נתן לסמוך על הטבח השעיר?
ואולי בישל בשר בכלי חלבי, או שלעצמו מבשל גם טריפות ושיקוץ?

והנה אני כאן מול הבבלי, בוהה ברש"י, מה אעשה?
אני עוד מעט מגיע ל18, המכתבים מהצבא לא פוסחים עליי.
ואני כאן. מול הבבלי. מגיע ללשכה, עוד מעט,יתבהר העשן מעליני.
עולה במדרגות, וחייל מושיט לי מכתב. את הפטור של חיי.
לא צריך יהודי כמוני בצבא של קצין טורקי.

כתבת דברים כואבים.רחל יהודייה בדם
האמת כואבת.ימח שם עראפת

--- ---רב שמואל
יש לך בעיה.
מכיוון שאתה חושב שמטרתך היא "לשלוט על פי ההלכה".
בעוד מה שאתה צריך הוא "לקיים את חייך ומדינתך כיהודי על פי התורה - ההלכה היא הדרך להבין את היישום של "כיהודי" - לא שיטה או רעיון של איך "לשלוט""
אדם שכזהנקדימון
באמת טוב שייכנס לישיבה ללמוד בה כמה שנים.
חצי הכוס הריקה היא מחלה קשה ואכזרית, מקווה שלימוד תורה באמת ייתן עין טובה, חשיבה מורכבת, היכרות עם ספרות חזל בנושא הגאולה, והבנה שהקב"ה מנהל את עולמו כמו שהוא רוצה ולא כמו שבא לנו.
הוםימח שם עראפת

אני דווקא מסתכל על חצי הכוס המלאה כרגע.

אגרום לאנשים לחשוב לפני גיוס - סתם, מי שמתגייס מתגייס ואין סיכוי.

אבל באמת חופרים לי מספר קרובי משפחה שהיו בקרבי,

ככה שהשיר היה חצי דיאלוג שלי עם בן דוד שלי.

וב"ה לימוד התורה גרם לי להבין - קרבן פסח!!!!!

השנה נקריב קרבן פסח!!!! לא עוד כנף צלויה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - הר הבית

בפשטות: זאת כפיות טובה, חוסר הבנה הסטורית, פוליטית, ואמוניתחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך ב' בשבט תשפ"ב 19:22

תייגת אותי, אבל ערכת...שפרינצא בוזגלו

בכולופן, מסכימה איתך ללא ספק.
יש מה להרחיב. אבל בגגדול מה שכתב @נקדימון פשוט מדויק.
כמה שנים בישיבה רצינית יעשו לו טוב. 

סבבה.ימח שם עראפת

הקופסא שלך מכילה יותר מדי דברים שצריכים לצאת.

מספר עובדות היסטוריות:

בן גוריון התנגד להקמת מדינה בתחילה.

בן גוריון סבר שצריך להשתלב, ובזמן התורכים היה קצין בצבא העותמאני. כנופייתו הסגירה את מחתרת ניל"י.

אין צורך לספר כל מעללי ההגנה והפלמ"ח בזמן הבריטים אני מניח. לכל היותר פתחו ספר

בן גוריון רבין ועוד אנשים "חשובים" ירו והטביעו את אלטלנה.

רבין שמעון פרס מנחם בגין בנימין נתניהו אריאל שרון אהוד אולמרט וכנראה שכחתי מישהו, גזרו את ארץ ישראל.

בצבא ישנן בעיות כשרות רבות לאין ספור, כמו מי שאומר שאין שקרן. רק תחשבו אם החייל הדרוזי טיגן שווארמה במטבח.

המדינה הזו היא ההפך הגמור של מדינת היהודים ושל מלכות ישראל. לאחר מלחמת ששת הימים תודתה לה' יתברך הייתה פתיחת הטלוויזיה הישראלית גם בשבת.

מדינת היהודים אינה מונעת עבירות שחייבים עליהם כרת, כגון גילוי עריות וחילול שבת המצוי בכל פינה.

תוכלו לומר שאני מביט בחצי הכוס הריקה, אולם אני שואף שהכוס תהיה מלאה עד סופה.

אני שואף לקיים את רצון ה' במלואו.

אמנם אני אומר תודה לה' וכן הלל ביום העצמאות. אולם אני מודה לה', ולו בלבד.

איני מודה "למדינה" שכל דבריה הם כוחי ועוצם ידי. זו אינה כפיות טובה. אדרבה, את כפוית טובה ותסלחי לי אבל זה מחליא.

אני אומר תודה לה' ומסרב לשרת את המדינה שקמה רק בעזרתו יתברך, והפנתה עורף. ואילו את מודה למדינה, בטח עושה שירות לאומי, או אפילו מתגייסת, ועוד חושבת שאת מחזירה טובה למי שגמלך טובה. המדינה לא גמלה לך טובה. ה' טוב גמל לך את כל הטובה הזו ואת משתפת פעולה עם כפיות הטובה הנוראית המשותפת לכל מי שמתגייס לצבא.

@נקדימון

@שפרינצא בוזגלו

כמו תמיד, כשמישהו מוציא משחק מילים מטופש על שם הניק שליחושבת בקופסא

סימן שאין לו מה לומר.

1. מצאת את מי להאשים בהתנגדות למדינה.... את ה-איש שהקים אותה.

בן גוריון לא היה "קצין טורקי". הוא חשב שכדי לקדם את התיישבות היהודים בארץ ישראל הוא צריך להיכנס למערכת ולפעול מבפנים, אז ב1911 הוא נסע ללמוד משפטים באינסנטבול ולמד טורקית. אחר כך הוא עבר לארצות הברית והוציא ספר ופעל למען ציונות שם, התחתן עם אישתו, וכשהיה ברור שבריטיים יכבשו את ארץ ישראל אחרי הצהרת בלפור פעל למען הקמת הגדודים העבריים בצבא הבריטי, והתגייס לגדוד כזה בעצמו, תוך כדי נולדה הבת שלו שנקראה גאולה. הוא חזר לארץ ישראל רק ב1919.

ניל"י נפלה ב1917, בן גוריון לא היה אז בכלל בארץ, הוא לא היה חבר בשום "כנופייה", והנאמנות שלו אף פעם לא הייתה לטורקיה, רק לקידום ההתישבות היהודית בארץ ישראל.

אתה זה שצריך לפתוח ספר, או לכל הפחות את הערך שלו בויקיפדיה.

2. כן צריך לספר כי ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אתה מתכוון לוויכוחים האידאולוגים שגרמו לאצ"ל להתפרד מההגנה וללח"י להתפרד מהאצ"ל? אתה מתכוון להתפרקות תנועת המרד העברי בעקבות פיצוץ מלון המלך דוד?

אני בטוחה שכל המושגים האלו סינית בשבילך כי אין לך את הבסיס של ידע בנושאים האלו.

3. בן גוריון לא ירה על אף אחד, הוא רק נתן את הפקודה. רבין כן ירה כי הוא בשטח. שניהם באמת אנשים חשובים בלי שום מרכאות. ברור שיש המון דברים נוראים שקרו שם, זאת סוגיה פוליטית מאוד כואבת ומפלגת, אבל איך זה קשור להוד מעלתו ילדון בן 17 נותן לגיטימציה לגיוס לצה"ל?

4. למה רק רבין לא נכתב ביחד עם שמו הפרטי ברשימה הנחמדה שלך? זאת סתם תהיה, רק מראה כמה לא השקעת בתגובה הזאת. אתה חושב שאתה מחדש למישהו באמירה "היו פינויים של ארץ ישראל"?

כן היו. כן, זה לא בסדר. עכשיו איך זה קשור לגיוס לצה"ל?

5. סוף סוף אתה מדבר בקשר קלוש לנושא. וכן, יש בעיות כשרות בצה"ל, לא ברור מי שמעת שאומר שלא.

זאת בעיה, צריך לעשות עם זה משהו, ובנתיים חייל דתי צריך לקחת את זה בחשבון ולהתמודד עם זה בכל הדרכים שיש לו. 

6. שוב הצהרות חסרות כל ביסוס והבנה הסטורית, פוליטית, אמונית, יהודית ועוד. (טלווזיה בשבת זה רע, נכון. מה הקשר לגיוס?)

ההפך הגמור של כל זה תהיה כנראה השואה. המדינה שלנו ממש לא בנקודת היעד של גאולה שלמה, אבל מתנקודת מבט הסטורית היא מה שהכי מתקרב לכך.

7. אתה אומר המדינה הזאת לא מדינת הלכה? בוקר טוב אליהו, מעולם עוד לא היה דבר כזה. המדינה הזאת היא הפעם הראשונה והיחידה שנוצרה מדינה יהודית. היא לא מושלמת, ברור, יש הרבה עוולות שצריך לתקן בכל התחומים, אבל לצעוק "געוולד" ו"פוס משחק" עושה בדיוק ההפך מלשפר את המצב.

זה לא רק "לא יעיל" במובן הפרקטי, עלק "שואף לכוס מלאה" אתה יורק לתוך הכוס שכולנו שותים ממנה. לריבונו של עולם שנתן לנו את הכלי הנפלא הזה, לאנשים שהקריבו את חיהם כדי אתה תוכל לכלך עליהם בלי שמץ הבנה בהסטוריה ובהרקבה שהם עשו, בכל הרבנים שפתחו גישות שונות למדינה ואתה חושב שאתה נעלה מהם.

8. נראה שכל מה שאתה יודע על הנושא הגיע מאיזה פשקוויל חרדי-גבעוניסטי (גם לי לא ברור השילוב הזה)

איפה שמעת על מי שמודה למדינה עצמה?  הקריקטורה הלא קיימת הזאת פשוט לא מחוברת למציאות. אף אחד לא פונה למדינה בתפילה, אין דבר כזה ומעולם לא היה.

9. יופי של סיסמא "המדינה היא כוחי ועוצם ידי"- מה זה אומר? שיש אנשים שחושבים שהמדינה היא ביטוי לכוח האישי שלהם? מאז מלחמת יום כיפור זה ממש לא הקונצנזוס, במיוחד לא אצל חילונים.

ושוב אתה נופל אל הצהרה חסרת משמעות של "יש משהו רע בעולם"- צודק, צריך לתקן אותו, מה שאתה עושה לא מוסיף כלום.

10. ברור שאני עושה שירות לאומי, בבקשה תסביר איך הגעת למסקנה  שזאת כפיות טובה? מי עשה לי טובה שבעשיית שירות אני פוגעת בו? אם כבר שירות לאומי הכי מכוון לאוכלוסייה עצמה ולא למוסדות המדינה.

(חוץ מתקנים שהם במשרדי הממשלה או במשטרה, או בתי חולים. לשיטתך מי שעובד בבית חולים פוגע במישהו? אולי כל עזרה לאזרח המדינה נחשבת כעזרה למדינה? הרי המדינה היא לא ישות מנותקת מהעולם אלא היא מה שהאזרחים עושים אותה שהיא תהיה. היא יכולה להיות ביטוי הגאולה השלמה אם רק נהפוך אותה לכזאת. זה כל העניין.)

לקחת את "כפיות טובה" בתור ססמא חסרת תוכן כמו כל שאר מה שדקלמת פה בלי להבין.

פסקה ראשונה - די.ימח שם עראפת

בן גוריון היה *קצין בצבא העותמאני*ימח שם עראפת

תקשיבי, אני לא יודע מאיפה הבאת את השקרים הללו, אבל אני אתמצת לך את זה:

1 חברי בן גוריון הסגירו את ניל"י.

בן גוריון חשב שצריך להשתלב בכל מקום, כך עשה גם בימי הבריטים. אנשי ההגנה הסגירו לא מעט אנשי לח"י ואצ"ל.

ערכי ויקיפדיה אינם נכונים כפי שכבר נוכחתי לדעת, כתבתי שם בעבר עובדות, אולם כל המנהלים שמאלנים והורידו אותי די מהר. אין לראות בויקיפדיה ערך היכול ללמד היסטוריה ללא צינזור.

2אני חושב שאת שפוטה של משרד החינוך מטעם ממשלה מנוכרת שהאכיל אותך בכפית הבלים. אמרי לי, האם פתחת פעם ספר שאינו ספר היסטוריה או ויקיפדיה, אלא סיפור חייו של לוחם? אני בטוח שהתשובה היא לא, אז פשוט פתחי. ממליץ על חיילים אלמונים של יעקב בנאי.

3רק נתן את הפקודה זה הרבה יותר חמור מלירות בפקודה, במחילה אבל את ממש חסרת הבנה ואני מתאפק לא להוסיף תארים. כמו שאת לא מבינה הם מפלגת מפא"י שהייתה אחראית על חינוך העם והצליחה לא מעט, שכיום הם נקראים כחול לבן יש עתיד ודומיהם. 

4 מפגרת במוח. אדם כזה רשע שאת בכלל שואלת???

5 קל לך לומר. מה הוא יעשה? הא? אין לך הבנה בתחום. הוא לא יכול להביא אוכל מהבית או שהו כזה, וכשרות זה חלק קטן. ישנן בעיות מרובות שאין כאן מקום להאריך בהם.

6נעים להכיר. המדינה אחראית על הצבא והיייתה אחראית גם על הטלוויזיה בימים אלו.

7 איף תשתקי כבר. אף פעם לא היה כי זה לא מה שעם ישראל רוצה או צריך.

על מלכות ישראל שמעת? שום תשים עליך מלך מדגדג באוזן? כנראה שלא. אולי דוד שלמה שאול מזכירים משהו?

נכון, מדינה לא היה. היה מלכות. ומלכות תשוב. את שמחה במצבנו אנו, כי בתוכך את לא עובדת ה'. ככה פשוט את רגילה להיות ומפחדת משינויים. את צריכה להבין את עצמך דחוף. את חושבת שזה כלי נפלא. אמת. אם כי מי שיורק זה לא אני ולא לתוך הכוס, אלא לפנים של מי שמזג אותה. אני רוצה למזוג למוזג כוס חדשה, מלאה.

8 גיבוב לא ברור. נקסט.

9 לא ממש קשור. נקסט.

10 לא מבינה. נקסט.

יופי סיימתי. כל טוב.

חולה נפש, אתה חולה נפש, ותפתח ספר כי אם לא אתה תהיה חולה נפששפרינצא בוזגלו

תגיד לי, יש לך משהו להגיד חוץ מזה שהיא חולת נפש שלא יודעת כלום?

כן, לא אמרתי את זה.ימח שם עראפת

עכשיו התדרדרת לתאוריות קונספירציה פרנואידיותחושבת בקופסא

1. מה זה "חברי בן גוריון"? מה המקור שלך לסיפור הזה? אני אומרת לך שהוא לא היה בכלל בארץ בזמן שניל"י נפלה, הוא הוא התגייס לגדוד יהודי ונלחם נגד האימפריה העות'מנית שגם ניל"י נלחמו נגדה.

ברור שאם לסיפורי הסבתא הלא מבוססים האלו אתה קורא עובדות, לא ייתנו לך להכניס אותם לויקיפדיה.

(יש בעיות של הטיה פוליטית בויקיפדיה, אבל מעשיות כאלו לא יכנסו לא משנה מאיזה צד הן הגיעו)

2. מה הקשר למה שכתבתי קודם? יופי של אבחנה- כל ההיסטוריה הקיימת לא רלוונטיים לדעתך? רק כמה ספרים של אנשים בלי שום הסמכה שבמוצהר הולכים נגד כל ההבנה הסטורית? (יעקב בנאי הוא שחקן קולנוע!) אני מניחה שמשם שלפת את המעשייה הנ"ל שבכלל לא מסתדרת מבחינת התאריכים.

3. מי אמר שלתת את הפקודה זה פחות חמור? תקנתי אותך מבחינה עובדתית כי נראה שזה לא הצד החזק שלך.

4. אתה חושב שזה כלל ברזל ש"אדם רשע" אסור שיוזכר בשמו הפרטי וכל מי שלא מודע לכלל המדומיין שלך "מפגר במוח"? 

5. לא אמרתי שזה קל, זאת באמת בעיה שחיילים מתמודדים איתה, לציין שהיא קיימת זה לא טיעון.

6.מה זה "המדינה אחראית על הטלוויזיה"? הערוץ הראשון היה הערוץ הממשלתי והיחיד באותה תקופה והוא החליט לשדר בשבת, גולדה מאיר דחתה את התחלת השחדורים בשבת בעקבות לחץ מהסיעות הדתיות אבל עורכי דין עתרו לבג"ץ והערוץ הראשון עבר לשדר שבת.

אתה ממש לא מבין את המונחים כאן, אין דבר כזה "המדינה אחראית על הטלווזיה" אם זאת ההבנה שלך אין לך שום סמכות לדבר על הנושא.

7. המדינה היא לא מה שעמ"י רוצה או צריך? הוד מעלתך וכל 4 הקונספירולוגים חסידי שחקני הקולנוע על פני ההיסטוריה שאיתך זה עם ישראל עכשיו? איך אתה מעז להתכחש לעובדות של השואה, שהראתה מעבר לכל ספק שיש צורך במדינה יהודית? איך אתה מעז להגיד את זה לכל היהודים שלאורך הגלות חלמו על הרגע הזה ובדורות האחרונים עבדו ליישם אותו בפועל?

אני לא עובדת ה'? אתה חושב שאני צריכה להוכיח לך משהו בתחום הזה? מלכות ישראל לא נוצרה מהאוויר, לפניה הייתה צורת שלטון אחרת, וגם מלכות ישראל עצמה לרוב ההיסטוריה שלה הייתה במצב הרבה יותר נורא מאשר מה שקורה במדינה, בהרבה תחומים.

יופי, דילגת על מה שטיפה אתגר את תפיסת השחור לבן הקונספירולוגית והלא מחוברת למציאות שלך. אתה גיבב הרבה יותר שטויות, זה לא מנע ממני להסביר מה הבעיה בהן, רק מראה שאין לך מה לענות על זה.

טוב, ממש אני לא רואה צורך להשיב לך.ימח שם עראפת

האכילו אותך בכפית והטביעו אותך בכד שמנת של היסטוריה. אני לעומת זאת למדתי את מרבית ההיסטוריה שאני יודע מאנשים שדיברתי איתם וספרים שהם כתבו על עצמם. אני פשוט גדלתי מחוץ לכד השמנת ההיסטורית ונוכחתי לדעת שמה שנמצא בשולי הכד זה ההיסטוריה האמיתית והמכוערת. שם מסתירים את חלקי הריקבון והעובש. את גדלת במרכז הכד כשמטביעים אותך עמוק יותר. אני גדלתי בחוץ, לעיתים הייתי חלק מאירועים שוודאי לא ידעת על קיומם. ואני מודה לה' יתברך שלא שמני שם בתוך הכד אצל משרד החינוך המנוכר. אין לי בעיה עם הגיוס. לא איתו בלבד. כל דבר הקשור בשלטון המנוכר, הזר אם תירצי, בעייה מבחינתי. אולי לא תביני זאת וזה חבל. אין לי סבלנות לקרוא מה שכתבת, ארוך מדי. אז כל טוב,

מאחל לך שתזכי להבין את האמת ולצאת מן הכד.

ורק לגבי יעקב בנאי, הבאתי לך ויקיפדיה כמו שאת אוהבתימח שם עראפת
אני אומר לכם את האמת, תגובותיכם מעט מפתיעות.ימח שם עראפת

זה תמיד קורה למי שהיה נעול במערה שלונקדימון
פתאום מגלה שהעולם לא נראה כמו באשליות שלו, ושיש עולם שלם של נימוקים לכאן ולכאן, ועולם שלם של חכמים ותלמידי חכמים שישבו ויושבים ודנים וחולקים הלוך ושוב בכל הנושא הגדול הזה.

אולי מזמנים לך מהשמיים את החומר הנדרש לשיעור בענווה.
שמע, אני לא הייתי מופתע לו הייתם תלמידי חכמים.ימח שם עראפת

אני מופתע מכך שאתה חושב בכלל שאתה תלמיד חכם כי אין לך הבנה בסיסית בתורתו יתברך.

אני לא תלמיד חכם, בדיוק כמוךנקדימון
אבל אני, בניגוד אליך, לא נשען על כזית המוח שלי
ועל היהירות של החזקת טובה לעצמי על התורה שלמדתי.
אני חושב שהחלפת ביני לבינך.ימח שם עראפת

תודה על הכתיבה על כך. כתיבה יפה ונכונה, אהבתי.מים זכים

ויש עוד הרבה להוסיף.. אוכל לשלוח למי שרוצה חומר..

או להפנות לשרשורים קודמים בנושא..

אם מדברים על ה'שורשים', או על המציאות שעליה כבר אין צורך לדבר...

עם ישראל לא צריך מדינה, רבותיי. הוא צריך מלכות ישראל בארצו.ימח שם עראפת

תשכחו מהמדינה הזו. המנוכרת. המתנכרת לדת.

תוכלו להתכחש לסיפורי עולי תימן.

לסיפורי לוחמי לח"י ואצ"ל.

סיפורי לוחמי ארץ ישראל.

סיפורי לוחמי המקדש.

תוכלו להתעלם מכל מעללי האנשים שהקימו את מדינת הניכור הזו.

תוכלו להתעלם מגילוי העריות שפיכות הדמים ביזוי שם השם אכילת אבר מין החי וכל עבירה אפשרית שרק תוכלו להעלות בדעתכם שקיימת ברחובות. תוכלו להתעלם ולחיות את חייכם. תוכלו.

דעו רק זאת. גם אתם עוברים כעת על רצון ה'. אתם מתחילים להיפרד מה'.

אחד בפה ואחד בלב. וביערת הרע מקרבך. שום תשים עליך מלך. ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם.

כל יהודי ויהודי. החובה במצוות הנזכרות לעיל חלה על כל אחד ואחד מאיתנו.

תחליטו אתם - האם עת לעשות לה' הפרו תורתך - או שאין אתם רוצים לשנות. אולי מפחדים משינויים.

מאחל לכם שתדעו לבחור באמת, ולא לבחור כי כך כולם בוחרים, לבחור מכיוון שבה' אתם מאמינים.

מלכות היא מדינה ומדינה היא מלכותנקדימון
היות ויש מחלוקת האם מצוות מלך היא חובה או רשות אזי ברור שלא זה מה שמגדיר מצב אידיאלי לגאולה. מציאות של עם ישראלי כאשר הוא ריבוני בארצו היא עצמה המצב הרצוי.

אמת, השולטים בפועל מתנכרים לתורת ישראל אבל כך היה במשך תקופות ארוכות אצל מלכי יהודה וישראל, והמצב הזה לא הפקיע את שלטונם ולא הפך את כמצב של אם ישראל לגלות. תקופת השופטים גם היא הייתה גרועה, עד כדי ששמשון היה נשוי לגויה. ואעפכ היה שופט שהושיע את ישראל.
ואפשר להוסיף גם את אחאב לרשימה המפוארת ואת אליהו בהר הכרמל ולזכור שאליהו רק לפני המלך כדי לכבדו. המלכות הייתה רעה ורשעה ומחטיאה ובכל זאת זהו שלטון ישראלי על עצמו בארץ ישראל. דבר שהתנך רואה כמבורך בפני עצמו.
גם מלכות בית חשמונאי, שאף כשהיו צדיקים הרי שערבו את הכהונה במלוכה, ובמיוחד כשרוב תקופתם היו ממש מתיוונים, ובכל זאת הרמבם בתחילת הלכות חנוכה מביא את זה כנימוק לאמירת הלל (!) ומרים על נס את העובדה 'שחזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה'. והרי זו מלכות שאינה לפי תורה כלל, והייתה חוטאת ומחטיאה.

ואי אפשר בלי להזכיר את הגמרא בסנהדרין במחלוקת רבי אליעזר ורבי יהושע שמסיימת כרבי יהושע שהגאולה אינה תלויה בתשובה. וכך מביאים הקרבן העדה, הרמ"ה והמהר"ל על אתר.

ובנוגע למצוות שאתה מציין, ניכר בבירור שאין לך לא ידע ולא הבנה בגדרים של המצוות. גם לא יד או רגל בספרות האגדה והאמונה. ציטוטים בעלמא של ילד מגודל.
להחריב את עולמו של הקב"ה יצאת? חזור למערה.

קיצורו של דבר, כשם שלא הרומאים החריבו את מדינת ישראל הקדומה ואת בית ה' אלא ריבונו של עולם סובב לו את השליחים שלו - כך תקומת עם ישראל בעת הזו אינה מעשים של אותם חלוצים אלא יד ה' שסובבה לה אותם כשליחים. הוא לבד בוחר את אלה שיקדמו את התוכניות שלו.
כמובן זה לא סותר את האחריות שלנו לפעול אם א-ל ולהשקיע את כוחנו בתיקון הדרוש תיקון, ובשיפור הדרוש שיפור, ובלימוד של הדרוש לימוד.
שורה ראשונה. מחלוקות על מינוי מלך?????????ימח שם עראפת

שום תשים עליך מלך ועיין ברמב"ם הלכות מלכים ומלחמות. אין מחלוקת בנוגע למינוי מלך.

ואתה ללא טיפת הבנה. עם ישראל צריך לחיות בא"י על פי התורה. לא על פי מצב ריבוני שבו הוא בארץ.

זה המצב הרצוי אצל אנשים שאינם עובדי ה', אם אתה נמנה עליהם הריני לאחל לך רפואה שלימה.

אני רואה שגם את התנ"ך אתה לא לומד עם מפרשים. דלילה הייתה גיורת.

ואני לא מבין מה אתה רוצה לומר בכך, שזה מספיק טוב? שלא צריך לשאוף לדבר האמיתי ולא להסתפק בפגום?

אתה שוכח דבר חשוב, אליהו רץ לפני אחאב אחרי שהאחרון השתכנע שה' הוא האלוקים.

ובכלל, לו היית חושב היית נזכר שבימי אחאב הייתה אהבת חינם יוצאת דופן בעם ישראל, מה שאי אפשר לומר על ימינו.

סליחה??? בית חשמונאי היו כהנים, כן. ואין שום מניעה לכהן להיות מלך. אז תעשה לי טובה, מה אתה מקשקש?

מלכות שאינה על פי התורה? אתה בכלל מחובר למציאות?

וואלה, הגאולה לא תלויה בתשובה, היא תלויה במעשים, יופי.

עד כה שמתי לב שאתה מעט מעופף,

אז לקשקש עולמו של הקב"ה יצאת?

כן, לא הרומאים. אתה ממש מעצבן. הם היו שליחי הקב"ה מכיוון שעם ישראל התחיל לעבוד אלוקים אחרים, העולות שהוקרבו במקדש לא היו לשם שמיים ועם ישראל חשב כמוך. על כן חרבה ציון.

--- ---רב שמואל
זה לא מה שכתוב בחז"ל.
בחז"ל כתוב שזה היה בגלל שינאת חינם
ככה לא לומדים באמתנקדימון
הרמבם אינו סוף הסוגיה, אף פעם, הוא רק ההתחלה. יש ספרות שלימה והרמבם עם כל גדולתו לא תמיד זה שנפסק בסוף. בוודאי ידוע לך שאפילו השו"ע לקח לעצמו 3 עמודי הוראה ואם הייתה מחלוקת בין 2 ל1 הרי שפסק כפי השתיים ואפילו היו נגד הרמבם.
ומכל מקום, טענתי הייתה שעצם קיומה של המחלוקת מצד עצמה (ובטח חכם כמוך יודע שהמחלוקת מתחילה בגמרא) מלמד שלא במלכות תלויה הגאולה בהכרח.

מציאות של עם ישראל בארצו תחת ריבונות עצמאית אינה האידיאל המוחלט ואכן לא כתבתי ככה. כתבתי שזה דבר מבורך. זה תשתית ראשונה לכל גאולה. התנך מוכיח שהגלות היא היציאה מהארץ ואובדן הריבונות.
יש הבדל בין אידיאל לדבר מבורך, ביו גאולה שלימה לגאולה חסירה, בין זבנג וגאולה לבין קמעא קמעא. ציפיתי שתבין את זה.

לגבי שמשון, אז יש מחלוקת פרשנית בשאלה האם כל נשותיו היו גיורות והאם גם הפרוצה שבא עליה גוירה. וגם מי שסובר שהן היו גיורות הרי שרואה בזה קילקול שגוירו לצורך ביאה. התנך עצמו מחביא את לימוד הזכות של הפרשנים, ויש לזה סיבה.

לגבי אליהו ואחאב אתה צודק. מצד שני, המשך הפרקים אחר כך ונבואת העונשים לאחאב מלמדים על מלך רשע גדול שחטא והחטיא בדברים חמורים מאוד. אם היית חושב וזוכר היית רואה שעבודה זרה חמורה כעריות. והמציאות של עם ישראל תחת שלטונו לא הייתה גלות כלל, והקב"ה לא רצה אלא לתקן את דרכיו של אחאב. ודבר זה חוזר בכל המלכים הרשעים, כך שיש הבדל בין קיומה של המלכות וערכה לבין הקילקולים שנעשים בה ודורשים תיקון. כריכה של השניים היא טעות זדונית.
לגבי אהבת החינם, זה נימוק בפי חזל להצלחת המלחמות. הא ותו לא.

המלוכה ניתנה ליהודה ולבית דוד. מבחינה טכנית כל אחד יכול להיות מלך, גם הורדוס, אבל מבחינה תורנית זה תפקיד ששמור אך ורק לשבט יהודה (אלא אם כן הקב"ה עצמו גילה שינוי בדבר, וכפי שעשה עם המלכת ירבעם והבאים אחריו), לכן כהן שמשמש כמלך אינו עושה זאת על פי התורה. יש לו תפקיד אחר. ומכל מקום, על מלכות המתיוונים החשמונאית הרמבם גומר את הלל.

את המלים 'גאולה לא תלויה בתשובה' פשוט לא הבנת. תנסה להפעיל את המחשבה. המילים שלך שם מביכות.

אנחנו לא משרתים את המדינה ולא אומרים הלל בשבילה עצמה. אנחנו מודים להקב"ה על הגאולה שמתקדמת ועל שפטר אותנו מגלות של שואה, פוגרומים, שיפלות, גזירות, רציחות, ומצב לאומי מושפל. אנחנו משרתים בצבא כי בלעדיו אין תקומה לעם ישראל, כי זה 'ואהבת לרעך כמוך', כי זה כיבוש הארץ, כי זה שותפות מעשית בהצלה של האחים שלנו (כולל אלה שכמוך)

סך הכל, טוב שקיבלת פטור. טוב שתשב בישיבה ותגדל שם קצת.
אתה טוען שיש מחלוקת? תוכיח.ימח שם עראפת

אני טוען שאלו הבלי הבלים.

ואתה בכלל יודע מהי הגאולה?

הגאולה היא שבית המקדש יבנה במהרה בימינו אמן, שעם ישראל ישלוט בארצו על פי התורה, ואלו הדברים העיקריים. לא תלוי??? זו הגאולה!

אתה ממשיך לעצבן בלי סיבה. שום דבר מבורך בכך שעם ישראל מפנה עורף לקב"ה. אין ריבונות יהודית, זה לא שונה בהרבה מהמנדט הבריטי, תסלח לי.

ואני ציפיתי שתבין דברים גדולים וחשובים. אבל הנך מתעקש שהמדינה היא צמיחת גאולתנו, גם אם אתה הולך סחור סחור זו הכוונה. אתה באמת מאמין שה' משגיח על הכל ושאנו צריכים לעשות רצונו או שאתה נהנה להרגיש דוס שעושה מה שצריך וכולם חושבים שהוא צדיק?

אתה אומרים דברים קשים לפי ראות עינך. תוכיח. לא לבלבל במוח.

נכון, גם פרעה עיין במפרשים יכל לשוב בתשובה ולא רצה. בסוף הוא האמין בקב"ה, אבל עיין במפרשים ותראה שהקב"ה נותן לאדם מספר הזדמנויות לשוב בתשובה, אם הוא אינו מנצל אותם, הקב"ה נועל בפניו אפשרות זו, הקשה את לב פרעה על מנת שיוכל להעניש אותו ולא יאמרו המצרים כי תשובה אינה מועלת להינצל מן הדין. כך גם אחאב, בסוף הבין שהקב"ה אמת, אולם הזדמנויותיו תמו, והוא נענש. ושוב אינך מבין כי אכן החוטא יענש, ו"כריכת שניהם" מאד הגיונית לעומת דבריך.

הגיוני יותר לומר שהמלכות צריכה להיות מלכות יהודית, ולא הגיוני לומר שאם המלכות לא יהודית עדיין העיקר שיש מלכות. דאם כך זה, מה טעמה של מלכות? הלא יכולנו להמליך עלינו מלך רומאי ודיינו.

אתה שוב אומר שטות. דבריך סותרים זה את זה. אם ה' רוצה שכך תהיה המלוכה, לא מזרע בית דוד - מוטב, אבל בית חשמונאי היו כהנים ולא מזרע בית דוד. וואו, אתה באמת אדם גאון. תחבר את שניהם.

נראה לי שבכלל אתה לא הבנת את הגמרא שם. פרט מהיכן אתה מצטט.

החלק הראשון נכון ביותר(אני מדבר על הפיסקה ולא על התגובה) אני אכן מודה לה' שאני חי בארץ הקודש ויכול לנוע בה מבלי חשש כמעט. איני משרת בצבא, כיוון שבלעדיו יש תקומה לישראל. אם ה' לא ישמור עיר - שווא שקד שומר. הצבא הנו רק כלי קטן על לוח שחמט שאם יפול וישבר פשוט נביא חייל חדש. הוא אינו שווה דבר בלעדי ה' יתברך. ואהבת לרעך כמוך אינו קשור כלל ועיקר לגיוס למדינה מנוכרת לתורה. פשטותו של הכלל הוא לאהוב אותך, למשל, למרות שאתה ממש מעצבן. לא לאהוב את מי שמתחייב סקילה, על זאת יש לי פסוק וביערת הרע מקרבך, וגם אם נאמר שכיום יש לאהוב כל יהודי כיוון שהם תינוקות שנשבו, מה ואהבת לרעך כמוך בלהתגייס לצבא מנוכר? כיבוש הארץ? אולי נסיגה ממנה. ועיין ברמב"ן וברמב"ם החולקים מה נקרא יישוב הארץ. להתגייס לצבא ממש לא אחד מהאפשרויות. ע"פ הרמב"ן מי שהולך בא"י שנכבשה כבר, או אפילו נוטע עץ במקום בית או להפך, לא קיים את המצווה. הארץ כבר הייתה מיושבת.

אפס בתרבות דיוןנקדימון
כאן לא פורום בית מדרש, וגם שם יגלגלו אותך מהמדרגות עם כזה דרך ארץ.
הבנתי שאתה חכם בעיני עצמך.
3 מקורות ללימוד עצמאי נתתי פה, את השאר אתה בעז'ה תלמד בישיבה.
בלשון אחרת - אין לי הוכחות אבל יש משהו אחר.ימח שם עראפת

אגו בלעז

אני שמח שאתה עקבי ביהירותנקדימון
אין שום טעם להמשיך להתכתש איתך, לא תצמח מזה תועלת. הוכחות לא הגיעו מכיוונך כך שאני אפילו לא מוצא את עצמי חייב.
סתום ולך לישון.שפרינצא בוזגלו

אל תזלזל בבנ"א שמדבר יפה ומגבה את דעתו במקורות.
אחרי שתקום אולי תעיין ותגלה שכתוב אחרת, אבל אולי כמו בכל הדיונים הקודמים איתך נגלה שאתה לא רואה מעבר לכרס של עצמך...
בדיוק כמו הקישקושים שלך על עליית רווקות להר, שגם מי שכן עולה הייתה מתביישת במה שאתה אומר...

טוב, לסלף גם אני יכול. אי לכך קשטי עצמך ואותו תחילה.ימח שם עראפת

אתה מיטיב לעשות זאת בשרשור הזה ובאחרים...שפרינצא בוזגלואחרונה

כתבת שאני מצטט ציטוטים בעלמא של ילד מגודל.ימח שם עראפת

ותיובתא, דהא אנן אמרינן ציטוטים, ואילו אנת אמרינן מילי דשטותא.

אתה אכן מצטט כילד מגודלנקדימון
אפשר להתחיל בקריאה ראשונית של 'קמעא קמעא' של הרב דרוקמן, ושל 'כך גאולתן של ישראל' של הרב יחזקאל קופלד, ושל 'ויהי ידיו אמונה' של הרב אלי סדן, וכן את 'המכתב לחרדים' של הרב קלנר. (מצ"ב קישור).

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.bneidavid.org/DocsUpload/000170/Doc_170.doc&ved=2ahUKEwiB2pSbtqT1AhWEgP0HHdZsBrAQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw1vDRKxf67B18EJ5vjj0ydN
נכנסתי לקישורים ששלחת, מסך לבן ריק. יופי.ימח שם עראפת

אז חפש ישר בגוגלנקדימון
מכתב לחרדים הרב קלנר. ודעת לנפשך תאיר
למה כל שיר צריך כותרת?רץ-הולך

דרך כוכב מיעקב, זהרורי אור הלאה זורה.

סיר נפוח גועש, שביבי אדים עולים לבורא.

משהו ישן נפתח כחדש, לבנה בדרך לבית המקדש.

חיוך מטופש, עיניים בורקות, ורגליים שבקושי ברצפה נוגעות.

מוקדש ל @אני הנני כאינני

וואו... יפיפה ועמוק.אני הנני כאינניאחרונה

שלושת השורות הראשונות נשמעות כתיאורים למהלכים הפנימיים של הגאולה. משהו בשורה האחרונה זורק את הכל לעולם אחר

קטע מסיפור חיים של נער יהודי מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

השעון המתקתק במרתף

-סיפור זכרונות מנעוריו של הרב מיכל וישצקי בברה"מ,

בצילו של רֶבּ מענדל פוטרפס-

ה ז ר

צ'רנוביץ (עיר בברית המועצות), 1955. בן 14. 

גבר מעט נמוך, עם זקן עבות ועיניים חודרות, עומד בפתח הבית, חצי מטר ממני, ועיניו סוקרות אותי. 

אני מעפעף מולו. מאות השׂערות הקטנות והמסולסלות על לחייו כמו מדביקות את עיניי לפניו, ומקפיאות אותי על מקומי למשך שניות.

זָ-קָ-ן. זקן! 

יש בברית המועצות עוד אדם מזוקן, חוץ מאבא?

"זה הבית של רֶבּ מיישה וישצקי?" הוא אומר בקול מיוחד, מלא תקווה.

אז הוא מכיר את אבא! מי הזר החסידי הזה יכול להיות?

אני מהנהן.

פניו מוארות לפתע.

"ואבא בבית?"

"אפשר לדעת מי אתם?" אני אומר ברבים, לשון כבוד. "מה צריך למסור לאבא?"

"שמי מענדל פוּטֶרְפַס, אני חבר של-"

"רב מענדל פוטרפס?!" אני משתאה בקול רם מדי.

*

אולי אני חולם? או מדמיין?

הרי גם המורה להיסטוריה העירה לי על זה בתעודה השנה: 'בעל דמיון מפותח שבהחלט מחייה את הנלמד'. וצדקה. בשבילי הסיפורים היו עובדות, ותמיד ראיתי כל דבר שקראתי. יותר מראיתי: שמעתי, הרחתי, נגעתי. אולי אפילו יכולתי ללחוש הוראות לדמויות, מפעם לפעם.

ולא היו סיפורים מלהיבים יותר ממה שסיפרו על פוטרפס. אמרו עליו שניצח את הצוענים ביער, והציל את הבחורה החטופה מידיהם – בקרב בו האדמה רעדה. כן התלחשו שנתלה על מוט מחוץ לרכבת, בגדיו נעים ברוח, בנסיעה ממוסקבה לחרקוב – לארגן מלמדים לכמה בחורים. וגם היללו אותו על שהבריח את כל חב"ד לפולין, ונשאר כדי לברר ניצוצות אחרונים של אור.

זה באמת הוא? 

*

"מענדל!" אבא מצטעק מאחור וכבר רץ לכיוון הדלת. השניים מתחבקים, בוכים, ואז מתיישבים. במשך חמש דקות הם מסתכלים אחד על השני בדממה, ואז מתחילים לבכות שוב.

והנה, אמא מגישה להם תה שחור בידיים רועדות – הנוזל כמעט מטפטף החוצה, ושתי צלוחיות וַארֶנְיָּה קנוי, מדובדבנים מתוקים מעורבבים בסוכר.

ואני עדיין עומד, קפוא. זה באמת רב מענדל פוטרפס! זה באמת הוא… מי היה מאמין?! 

מאז שאבא השתחרר מהכלא לפני חודשיים, הוא הספיק לספר למשפחה על הפגישה ביניהם בכלא. אבל מי היה מאמין שרב מענדל פוטרפס ישתחרר גם? ולמה הוא הגיע דווקא אלינו? ואיך, ריבונו של עולם, הוא ידע את הכתובת?

אני בוהה באיזו נקודה לעוד רגע. רב מענדל זה אגדה. הסיפורים עליו לפחות, היו אגדות.

ועל אגדה אין שאלות.

*

אבא ורב מענדל נעלמים מעיניי עוד לפני שאני מספיק להתיישב איתם, ומסתגרים בחדר השינה. אני נשאר רגע לעמוד, מביט בדלת הסגורה.

"בוא, מִיכֵל, מכינים ארוחת צהריים", קוראת אמא. ואני נחפז לעזור.

היא מגישה לי קערת תפוחי אדמה, ואני קולף אותם במהירות הפוצעת לי אצבע. ואז רץ לחנות לקנות עשר ביצים, "אבל שיהיו הכי גדולות", לטורט הגבוה שהיא מעולם לא הכינה בימי חול. 

*

שעתיים לאחר מכן, פירה מומס בחמאה מוגש לאסירים המשוחררים, ואנו מתיישבים על יד השולחן בבית.

הם מדברים – בעיקר רב מענדל מדבר – ואני רק שעוּן קדימה. מרותק. 

בשלב מסוים, לא יודע איך, אני כבר רק בוהה בו, בהר הגעש שנקרא רב מענדל. רוחו זורמת אליי, משקיטה את הקולות סביב, את מה שאבא אומר, את צלילי המזלגות המונחים חזרה על הצלחות, את ריח הטורט הגבוה, את התחושה בפה, את המגע של האוויר עם העור, של הגוף עם הכיסא, של הבגד עם הגוף.

הסיפור המלא יפורסם בקרוב...

הכותבת היא כותבת סיפורי חיים.
ליצירת קשר:
0553075722
yehuditorens@gmail.com

כנראה. עומס יתר.ריק סאנצ'ז

"תודה טליה" הוא אמר לה ולאט קם מחיבוקה "אני צריך קצת זמן עם עצמי" הוא התנצל כשפסע יחף לכיוון הדלת.

"לילה טוב" היא לחשה, עיניה עוקבות אחריו בדאגה.

הוא נעצר לרגע כשידו על הידית ולבש חיוך על פניו "לילה טוב מתוקה" הוא סובב את ראשו שחרר אנחה, הרפה, עצם עיניים, ויצא.

הוא הסתכל אל השמים, אל הירח המלא, אך מכוסה עננים.

אלוהים מה קרה. מתי הכל הפך להיות כל כך. כל כך כזה.

הוא הביט אחורה אל ביתו הקטן, פעם חשב שכשימצא שלווה האושר יבוא. הוא נאנח שוב והשעין את ראשו על הגזע הגדול בעצימת עיניים ונגה.

הוא הרגיש יד נוגעת בכתפו ופקח עיניים במהירות "אבא?"

כמה זמן הוא פשוט ישב שם על האדמה? שעה? אולי כמה דקות. ואולי רק הרגע עצם את העיניים?

"היי מתוקה למה את לא ישנה?" הוא קירב אותה בחיבוק לשבת לידו.

עיניה הגדולות הסתכלו עליו מתעלמות מהשאלה, חוקרות היטב מבעד לעיניו שלו העייפות "זה נכון שפיטרו אותך מהעבודה?"

צל של חיוך עבר על פניו, איך הילדה הזאת תמיד יודעת הכל "לא בדיוק" הוא חייך אליה "בואי נגיד שהחלטתי להפסיק לעבוד במקום הזה פשוט"

"כי הם לא מביאים לך מספיק כסף?" המבט הדואג בעיניה לא שכח.

עכשיו הוא ממש צחק "לא לא מה פתאום, שלא תדאגי מזה חמודה" הוא הצמיד אותה אליו בידו "פשוט חשבתי והחלטתי שאני רוצה אולי לחפש עבודה מסוג אחר, את מבינה?"

נראה שהוקל לה מעט וגופה נרגע בחיקו "באיזה עבודה תהיה?"

הוא בהה לרגע באופק, זה שאלה מצוינת למעשה "אני לא יודע"

"אבא, לא הבנתי למה הפסקת לעבוד" היא לא עזבה את העניין.

הוא הביט אל הירח, איך הוא מסביר לילדה הזאת איפה החיים שלו נתקעו.

"אבא?"

הוא נאנח "אלי, במה את רוצה לעבוד כשתהיי גדולה?"

"אני אהיה רופאה כמו דודה נאווה" מבט נוצץ הופיע לה בעיניים, רק שתשמור על זה אלוהים.

הוא נשם אוויר פנימה "אני רציתי להיות צייר כשהייתי בגילך" הוא ליטף את שערה "חלמתי הרבה חלומות, ופתאום אני כבר גדול, מבינה?"

הוא הסתכל עליה, שעונה בתוך חיקו, עיניה כבר עצומות ונשימתה סדורה.

הוא הביט חזרה אל הירח. "אני אבוד" הוא לחש בשקט ובלע את רוקו "כל כך אבוד".

"אבא" היא התעוררה פתאום "אתה – בוכה?"

הוא מחה במהירות דמעה קטנה "לא אני רק-"

היא שלחה שתי ידיים וחיבקה אותו חזק, מניחה את ראשה על הבטן שלו.

משהו בפנים נשבר.

גוש עמוק בגרון שלו קיבל ממשות , הוא ניסה לומר משהו , שהכל בסדר, אך יצא רק המהום חלוש ועלוב.

היא נרדמה שוב.

עיניו כוסו דוק של רטיבות, והוא עטף אותה חזק בשתי ידיים והצמיד את ראשה לראשה.

"אני אוהב אותך ילדה שלי" מישהו בתוכו לחש "את מדהימה" והוא נתן לדמעות לזרום כרצונם.

היא לא הפסיקה להסתכל מבעד לחלון של החדר, חיוך מאושר התגנב אל פניה כשראתה אותם מחובקים כך, אבא ובת.

דמעה קטנה ירדה במהירות על לחיה, והיא נרגעה, חיבקה את עצמה וחזרה למיטה.

יפיפה ונוגע.אני הנני כאינני

היתה רק נקודה שהפריעה לי - היא מדברת במבט נוצץ, מה שמעיד על ערנות מסוימת, ואז כבר עם עיניים עצומות ונרדמת. ניגודי ומתהפך במהירות מידי לדעתי.

מלבד זאת - הגה"ה: 'ראשו לראשה' ולא "ראשה לראשה".

תודהריק סאנצ'ז
תודה על הדיוק
איזה קטע עדין ויפה, תודה רבה!צדיק יסוד עלום

יש לי הרבה הרבה מה לומר. אבל העיקר שאני רוצה להבליט: יש בטקסט הזה המון המון חמלה שמובעת דרך הריאליזם. השאלות של הילדה שדוחקות באבא, הפער הבלתי ניתן לגישור בין תחושת היותו "אבוד" ובין היותו אבא עוטף ומנחם; אי הפיתרון בסוף שבכל זאת מביא נחמה; המבט החומל והטוב של האישה בסוף... כמה עדינות וחמלה בקטע כל כך בלתי פתיר!

בקלות ניתן היה להוסיף גסות "אתגר קרתית" לסיפור - למעוך לילדה את התמימות, להוסיף מתח בין טליה והגיבור. אבל בתוך ומתוך המורכבות התגלתה חמלה פשוטה ויקרה מפז

תודה רבה רבה!

תודה❤️ריק סאנצ'ז
מדויק
וואו אחיימח שם עראפת
אני זוכר שפעם פעם שיתפת באחת הקבוצות (אולי אמת או חובה?) איזה קטע שכתבת על הרומאים, המשכת אותו?
האמת שאני לא זוכרריק סאנצ'ז
אבל איזה ימים היו
וואי חבל, זה היה קטע חזקימח שם עראפת
בהחלט, וואו כמה הרבה עבר מאז...
ואווהוד444

אהבתי את המוטיב של הירח

וואו, כתוב כה יפה ונוגעארץ השוקולדאחרונה
צהריים טובים, משתמשי קינדל בקהל?סופר צעיר

בשעה טובה, הוצאתי לאור את ספרי הראשון באמזון

אני מחפש אנשים שיקראו אותו ויתנו לי פידבק, הספר זמין בחינם למשתמשי קינדל אנלימיטד.

אם אתם משתמשי קינדל אנלימיטד אשמח לשמוע מכם את דעתכם (קשה לי לבקש ממישהו לשלם על ספר של סופר לא מוכח).

https://www.amazon.com/dp/B0GCVFXHKP

ערב טוב לך סופר צעיר, במה עוסק ספרך?ימח שם עראפת
פרוזה, סיפור קצרסופר צעיר

משוגע שעובר חוויה שגורמת לו להיוולד מחדש

ימח שם עראפת
אשמח לקרוא אבל אין לי קינדל...
תודה לך!סופר צעיראחרונה
..מוריה.

כשהייתי קטנה רציתי לי בית.

שאלתי, חיפשתי, התאמצתי.

בסוף נמצא הבית המיוחל, שלו ומתוק

ושלי!

יום אחד בא הטרקטור, הרים את הבית, אני בתוכו, העמיס על העגלה, ונסע לו,

ואני לא ידעתי לאן.

הנסיעה טלטלה אותי, נפלתי, כאבתי.

עם כל מהמורה שבדרך התכווצתי, כמו מחכה למכה שתבוא. 

בכל עליה שעברנו חששתי שמא היא תלולה מידי, שמא ניפול בדרך.

בירידה פחדתי שהנה אנו יורדים עד לתהום,

ובנסיעה במישור לא פסק ליבי מלפעום באימה-

לעולם לא נגיע.

עלינו למעלה, ירדנו למעלה, היו גם זמנים של עמידה במקום.

''לאן אתה לוקח אותי? לאן אתה לוקח את הבית שלי?'' שאלתי את הנהג, והוא לא השיב.

עד היום אני נוסעת. 

בלי לדעת לאן,

כמה זמן תארך הנסיעה 

והאם בסופה ישאר לי בית, 

אשאר אני.

אך הוא הנהג, ואני הנוסעת,

ואין לי אלא להאמין בו, שבסופו של דבר אמצא את עצמי,

בתוך ביתי,

בין שני שיחים בָּצֶל.

מעניין.אני הנני כאינני

קצת התקשתי לעמוד על התוכן הפנימי של הכתוב. בכללי מזכיר את תחילת הסיפור של 'הקוסם מארץ עוץ'. בהתחלה נשמע מין קונטקסט של פינוי התנחלויות, שדי מהר נאבד. 

יש משהו אבסורדי באי-הריאליסטיקה בזה. טרקטור שלוקח איתו בית לנצח, אדם שגר בביתו ולא יוצא החוצה.

ניכרת מין תחושה של הסכמה מאורע, להרגשת שותפות עם הטרקטור (ונהגו, שבתחילה לא מוזכר כלל, רק מתייחסים לטרקטור, ופתאום בסוף ניכר ש"הוא הנהג" [קצת באופן.. מוזר. כאילו, היה אפשר לטעות שהטרקטור הוא הנהג, מין האנשה שכזו], שישנו מין מכוון).

את הסיומת לא הבנתי.  

ואו, חשבתי שזה יצא מובן יותר..מוריה.

בגדול לא ממש אוהבת להסביר את הכתיבה שלי, אבל אנסה..

מה שניסיתי לתאר פה זו חוויה פנימית של חיפוש בית שליו וטוב, ואחרי שהבית נמצא, פתאום משהו בו מתערער ומיטלטל, ואיפשהו מגיעה ההבנה שאני צריכה לסמוך על הנהג (בנמשל- הקב''ה) ולדעת שהסוף הטוב יגיע.

הנהג מגיע בסוף בכוונה, כי לוקח זמן להסכים לשחרר שליטה ולומר שיש פה נהג, ועוד יותר לוקח זמן להסכים לבטוח בו..

יותר מובן?

(אני מקווה שהיה מובן שהבסיס לקטע זה הסיפור 'הבית של יעל')

אני הבנתי בדיוק ככהרקאני

יפה מאוד

אהבתי ממש

וואו יפה ממשהוד444אחרונה
משתפת משהו שיצא לי לכתוב. אשמח לתגובות טאטע מלך העולם

ליפול לבור של כמו

אתה יודע?

פעם פגשתי מישהו,

ורציתי ללכת כמוהו,

לדבר כמוהו

אבל לא הצלחתי.

ופעם אחת הייתה לי חברה,

שממש רציתי להצליח כמוה.

בלימודים במבחנים ובכללי בחיים

אבל גם שם, משהו נתקע....

אתה יודע, יש דבר כזה שנקרא

‘ליפול לבור של כמו’.

אתה רוצה להיות כמו אנשים שראית,

אבל אתה מפספס את עצמך!

את הכוחות שלך, הרצונות השאיפות.

את האור שאתה יכול להאיר בעולם.

אתה מיוחד בפני עצמך,

אתה לא צריך להיות האחר,

והאחר לא צריך להיות אתה.

אחרת כולם היו אותו דבר.

שווים.

עם אותם רצונות. אותם שאיפות.

לא יהיה שום פואנטה בעולם.

לא יהיו התמודדויות כי כולם עם אותה מחשבה.

כולם יהיו מושלמים.

אבל אתה, אתה לא צריך להיות מושלם.

אתה צריך להיות אתה.

שונה ומיוחד.

כדי שתוכל

להביא את האור המיוחד שלך.

יפה מאודגב'
מזכיר לי את האמירה של רבי זושא- ''לא ישאלו אותי למה לא היית משה רבינו, אלא למה לא היית זושא''
יפה. כתוב טוב, רהוט.אני הנני כאינני

על המסר יש מקום לדון

מוזמן/ת לשתףטאטע מלך העולם
המסר מעולה ידידיימח שם עראפתאחרונה

בעצם אולי אנחנו לא חלוקים

לכבוד הפרשה מעלה משהו משנה שעברההוד444

להתעטר 

בשקט בחוץ בפנים

קצת יצירת אטמוספירה אחרת

להרגע להתייחד ומאיליו זה מקרין

עושה מעשה נערות מסלסל בשערו 

הוא המושלם הוא מקרין הוא בשלב אחר 

מגלה ה' בפועל

במעשה בתנועה

יש לו צדק מיוחד

יש לו שם

יש לו אומץ 

אי אפשר להתעלם

מעבר לכל החלומות יש שם אמת

נו אז מה עכשיו נשחט עוד עיר?

נפקיר עוד אחת?

-מגע של בית אבא-

אנוכי ערב את הנער

תפילה חרישית

פיצוץ

'ויגש אליו'

חור שחור

ליט לה מגרמה כלום

הוציאו כל איש

ויבך..

(קצת הרבה מבולגן אבל אשמח לתגובות @ימח שם עראפת 

יפה אחי,ימח שם עראפת
הייתה לי צמרמורת בשורה האחרונה.. דמיינתי את יוסף והסיטואציה..
תודה כפרההוד444אחרונה
שיר רע מיום רעצדיק יסוד עלום

"עולם מכוער מאוד"

-

אוויר הרים צלול כיין, סיפרו לתרים

רקיע עמוק ועמוס כוכבים הניבט מפסגות ההרים

אבדה לה הדרך, התפתלה בין צוקים

נשברו אמיתות, אותיות, מספרים

שותים כיום משקה חריף ומקיאים בצד שולחן

נערות מסלסלות בשערן ופוזלות הצידה בארס

מי שיעמוד באמצע הרחוב יישמע נהרות יישאו קולן

את הביוב השוצף, המגבונים לסתימות, הצואה השקרים והרפש