סימן שאין לו מה לומר.
1. מצאת את מי להאשים בהתנגדות למדינה.... את ה-איש שהקים אותה.
בן גוריון לא היה "קצין טורקי". הוא חשב שכדי לקדם את התיישבות היהודים בארץ ישראל הוא צריך להיכנס למערכת ולפעול מבפנים, אז ב1911 הוא נסע ללמוד משפטים באינסנטבול ולמד טורקית. אחר כך הוא עבר לארצות הברית והוציא ספר ופעל למען ציונות שם, התחתן עם אישתו, וכשהיה ברור שבריטיים יכבשו את ארץ ישראל אחרי הצהרת בלפור פעל למען הקמת הגדודים העבריים בצבא הבריטי, והתגייס לגדוד כזה בעצמו, תוך כדי נולדה הבת שלו שנקראה גאולה. הוא חזר לארץ ישראל רק ב1919.
ניל"י נפלה ב1917, בן גוריון לא היה אז בכלל בארץ, הוא לא היה חבר בשום "כנופייה", והנאמנות שלו אף פעם לא הייתה לטורקיה, רק לקידום ההתישבות היהודית בארץ ישראל.
אתה זה שצריך לפתוח ספר, או לכל הפחות את הערך שלו בויקיפדיה.
2. כן צריך לספר כי ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אתה מתכוון לוויכוחים האידאולוגים שגרמו לאצ"ל להתפרד מההגנה וללח"י להתפרד מהאצ"ל? אתה מתכוון להתפרקות תנועת המרד העברי בעקבות פיצוץ מלון המלך דוד?
אני בטוחה שכל המושגים האלו סינית בשבילך כי אין לך את הבסיס של ידע בנושאים האלו.
3. בן גוריון לא ירה על אף אחד, הוא רק נתן את הפקודה. רבין כן ירה כי הוא בשטח. שניהם באמת אנשים חשובים בלי שום מרכאות. ברור שיש המון דברים נוראים שקרו שם, זאת סוגיה פוליטית מאוד כואבת ומפלגת, אבל איך זה קשור להוד מעלתו ילדון בן 17 נותן לגיטימציה לגיוס לצה"ל?
4. למה רק רבין לא נכתב ביחד עם שמו הפרטי ברשימה הנחמדה שלך? זאת סתם תהיה, רק מראה כמה לא השקעת בתגובה הזאת. אתה חושב שאתה מחדש למישהו באמירה "היו פינויים של ארץ ישראל"?
כן היו. כן, זה לא בסדר. עכשיו איך זה קשור לגיוס לצה"ל?
5. סוף סוף אתה מדבר בקשר קלוש לנושא. וכן, יש בעיות כשרות בצה"ל, לא ברור מי שמעת שאומר שלא.
זאת בעיה, צריך לעשות עם זה משהו, ובנתיים חייל דתי צריך לקחת את זה בחשבון ולהתמודד עם זה בכל הדרכים שיש לו.
6. שוב הצהרות חסרות כל ביסוס והבנה הסטורית, פוליטית, אמונית, יהודית ועוד. (טלווזיה בשבת זה רע, נכון. מה הקשר לגיוס?)
ההפך הגמור של כל זה תהיה כנראה השואה. המדינה שלנו ממש לא בנקודת היעד של גאולה שלמה, אבל מתנקודת מבט הסטורית היא מה שהכי מתקרב לכך.
7. אתה אומר המדינה הזאת לא מדינת הלכה? בוקר טוב אליהו, מעולם עוד לא היה דבר כזה. המדינה הזאת היא הפעם הראשונה והיחידה שנוצרה מדינה יהודית. היא לא מושלמת, ברור, יש הרבה עוולות שצריך לתקן בכל התחומים, אבל לצעוק "געוולד" ו"פוס משחק" עושה בדיוק ההפך מלשפר את המצב.
זה לא רק "לא יעיל" במובן הפרקטי, עלק "שואף לכוס מלאה" אתה יורק לתוך הכוס שכולנו שותים ממנה. לריבונו של עולם שנתן לנו את הכלי הנפלא הזה, לאנשים שהקריבו את חיהם כדי אתה תוכל לכלך עליהם בלי שמץ הבנה בהסטוריה ובהרקבה שהם עשו, בכל הרבנים שפתחו גישות שונות למדינה ואתה חושב שאתה נעלה מהם.
8. נראה שכל מה שאתה יודע על הנושא הגיע מאיזה פשקוויל חרדי-גבעוניסטי (גם לי לא ברור השילוב הזה)
איפה שמעת על מי שמודה למדינה עצמה? הקריקטורה הלא קיימת הזאת פשוט לא מחוברת למציאות. אף אחד לא פונה למדינה בתפילה, אין דבר כזה ומעולם לא היה.
9. יופי של סיסמא "המדינה היא כוחי ועוצם ידי"- מה זה אומר? שיש אנשים שחושבים שהמדינה היא ביטוי לכוח האישי שלהם? מאז מלחמת יום כיפור זה ממש לא הקונצנזוס, במיוחד לא אצל חילונים.
ושוב אתה נופל אל הצהרה חסרת משמעות של "יש משהו רע בעולם"- צודק, צריך לתקן אותו, מה שאתה עושה לא מוסיף כלום.
10. ברור שאני עושה שירות לאומי, בבקשה תסביר איך הגעת למסקנה שזאת כפיות טובה? מי עשה לי טובה שבעשיית שירות אני פוגעת בו? אם כבר שירות לאומי הכי מכוון לאוכלוסייה עצמה ולא למוסדות המדינה.
(חוץ מתקנים שהם במשרדי הממשלה או במשטרה, או בתי חולים. לשיטתך מי שעובד בבית חולים פוגע במישהו? אולי כל עזרה לאזרח המדינה נחשבת כעזרה למדינה? הרי המדינה היא לא ישות מנותקת מהעולם אלא היא מה שהאזרחים עושים אותה שהיא תהיה. היא יכולה להיות ביטוי הגאולה השלמה אם רק נהפוך אותה לכזאת. זה כל העניין.)
לקחת את "כפיות טובה" בתור ססמא חסרת תוכן כמו כל שאר מה שדקלמת פה בלי להבין.