מי עושה השנה בגרות??? תסתכלו בקישור. מה אתם חושבים על זה?תולעת ספריםם
המשך של הבגרות בלשון משנה שעברה.. ה' ירחם.סוזנה ושות'

גם שנה שעברה זה היה ככה?תולעת ספריםם

היה איזה טקסט הזוי...בימאית דמיונות

הטקסט היה על "עברית רב מגדרית" או חרטא אחרת בסגנוןסוזנה ושות'

והמבחן עצמו גם היה כתוב ככה? שמעו נראה ליתולעת ספריםם

כדאי לעשות הפגנה או משו אחרת התכנים ילכו וידרדרו מרגע לרגע

מגוחךאני לכאורה

מנסים להתכחש בכוח למי שהם

מטופש!14

מטומטמים/ותטונה(לא דג)

וואלה עשיתי אתמול בגרות והיה כתוב בלשון זכר..פופניק2

מעניין אולי רק במועד קיץ

זה נראה לי בכל הבגרויותמגיבה אחרת
שכתוב בלשון זכר, ובצד כתוב ' הטופס כתוב בלשון זכר אך זה מיועד לשני המגדרים' או משהו כזה
הם\ן שוטים\ות בצורה לא נורמלית.מנ-דוס

כןןן14

באתי לכתוב שזה שטויות אבל אז מצאתי את זהנעה ונדה

אל תטרחו לקרוא הכל, מספיק את התקציר https://www.wgalil.ac.il/files/GENDER/Language_and_gender.pdf

זה נראה כמו חרטא פמיניסטיתטונה(לא דג)

עשיתי בגרות לשון זכר וקיבלתי מאה.

מה זה אומר?

שאת חכמה, או שלמדת טובנעה ונדה

לא אמרתי שזה אומר בהכרח שנשים יקבלו ציונים נמוכים בגלל שימוש בלשון זכר, אלא שעובדתית זה משפיע, סטטיסטית. אני יודעת שזה הכי קל לבטל נתון שלא מסתדר עם הדעה שלנו, אבל מה לעשות שלפעמים הפמיניסטיות צודקות. שלא תבינו אותי לא נכון, אני חושבת שהן מגזימות לפי כל קנה מידה, אבל זה לא אומר שהן תמיד טועות.

אם יש לתלמידה מינימום שכלטונה(לא דג)

היא אמורה להסתכל על זה בצורה ריאלית בלי להתחשבן.

ברורנעה ונדה

הטענה היא שלמוח שלנו (אפילו לא במודע) לוקח קצת זמן להמיר את ההוראה לשפה שהוא רגיל אליה. זה מוכח בכל הניסויים והמחקרים שנעשו.

דרך אגב, הינה כתבה מעניינת שמצאתי: בלשנות: השפה העברית מפלה דווקא גברים

באנה אכילת סרטיםםם חחחטונה(לא דג)

זה מה שעוצר את המין הנשי? כמה אותיות שימוש?חושבת בקופסא

תשנו אותם וכל הדירקטוריונים בחברות הגדולות יהיו עם רוב נשי?

(מעניין שהן אף פעם למסתכלות על פילוג המין אצל פועלי בניין, שם אין צורך בשוויון)

לפי ההיגיון הזה, בשפות בהן אין פניה נפרדת לנשים וגברים אז הנשים צריכות להצליח יותר מאשר בשפות שיש.

אז נשים דוברות אנגלית אמורות להצליח יותר מדוברות צרפתית. אשמח לראות מקור סטטיסטי אחרת נשארנו במדגם הדגימה הפיצי הזה יחסית לטענות שהוא מעלה.

כשאני עונה על שאלה באזרחות אני לפעמים כותבת "צייני הציגי והסבירי" גם כשבהוראות זה נכתב בלשון זכר (ובואו, למורה יש דברים יותר חשובים לעשות מלערוך כל שאלה במבחן) סתם כי ככה מתחשק לי. אין לי שום חוסר בטחון בהיותי נקבה שאני צריכה שיזכירו לי את זה כל דקה, ולא היה שום שוני במבחנים כתבתי את זה בלשון זכר או בלשון נקבה.

הגישה הזאת מאוד מתנשאת על נשים. כאילו אין לנו את היכולת השכלית להבין מילים אם הן לא הותאמו לנו באופן אישי בניגוד לכללי השפה. כאילו אנחנו חלשות וטיפשות שלא יכולות לקלוט את העולם אם הוא לא עבר ריכוך מיוחד בשבילינו.

אם כבר זה הרבה יותר פוגעני משימוש תקין בעברית.

@שפרינצא בוזגלו יש לך מה משהו להוסיף? אני ממש אשמח לשמוע מה שיש לך להגיד.

זה לא מה שהתכוונתי להגידנעה ונדה

אני בכלל לא מסכימה עם הפמיניסטיות, רק הערתי שבעניין הספציפי והפיצי הזה הן צדקו.

גם אני לא מרגישה שום צורך בשינוי הניסוח. וכמובן שאף אחד לא חושב שנשים הן טיפשות, זה מדובר גם לגבי גברים שעונים על שאלונים שמנוסחים בלשון נקבה.

חבל שאף אחת שם לא רואה איך הפמניזם הופך אותנו לפגיעותשפרינצא בוזגלו

במקום שנרגיש טוב עם המקום שלנו הן כל הזמן מנסות להסביר למה החיים שלנו זבל לעומת החיים של הגברים.
אני לא רואה איך זה מעצים אותנו. אני בהחלט חושבת שאישה יכולה לשמש בתפקידים ניהוליים, בהחלט התקדמנו מבעבר, ולאישה יש מקום מכובד יותר, יש חברות בהן הנשים באמת צריכות להילחם על משהו (חברות סופר אורתודוקסיות כמו חרדים נניח), אצלינו כבר מזמן עברנו את השלב הזה, הן באמת יכולות לנוח ולהרגיע, זהו, השלימו את המהפכה לא צריך להרוס כל חלקה טובה סתם...

אני מתה עליך!! תמיד כותבת כ"כ יפה!

יש חברות שנשים בהן צריכות להילחם? אולי לנשים האלה איןתולעת ספריםם

תפיסת עולם שמתאימה לזו של החברה שלהן והן פשוט צריכות להבין שזה לא המקום המתאים עבורן? אולי קהילות כאלה הן באמת קיצוניות ומתאימות לאנשים מאוד מאוד סגורים? מי שבוחר להיות בחברה או בזרם מסויימים צריך להזדהות עם הערכים שלהם ואם הוא לא מזדהה אין למה להילחם. יש להבין שהמקום לא טוב בשבילן. אין למה לנסות לשנות דברים שקבועים כבר חמישים שנים.

קבועים רק חמישים שנה?חושבת בקופסא

אני לא חושבת שאנחנו מדברות על אותו הדבר.

יש הבדל בין נגיד לקבל לגיטימציה חברתית להוציא תואר במקצוע מדעי ולהשתמש בו, לבין לבכות על "פערי השכר" או על ישיבה נפרדת באירועים.

בדיוק כמו שכתבה @חושבתשפרינצא בוזגלו

יש הבדל בין לבכות על ברכת 'שלא עשני אישה' ו'התורה ממש לא שיוויונית וזה פוגע באישה' לבין לבכות על צורך קיומי בעצמאות וניידות (נניח על כ"כ שבחברה החרדית אישה לא מורשה לנהוג ברכב למרות שאין קשר להלכה).
בהחלט ישנן חברות שאישה עדיין צריכה להילחם בעבור צרכים בסיסיים שלה.
בחברה הדתית לאומית למשל המלחמה מיותרת, יש לנו את מה שאנחנו צריכות, היחס כלפינו מכבד ולא מחפיץ, מה עוד צריך?

להגיד- 'מפריע לך אז עופי מפה' זה לא ישים ולא אפשרי.
לא כך מתנהלת חברה מתוקנת. חברה מתוקנת מחפשת להשתפר.
ואם היא לא מחפשת את זה אז צריך להילחם.

..נעה ונדה

יש טענה שקראתי לא מזמן בספר ממש מקומם בשם "חזרה ללא תשובה" של מיכה גודמן (דתי למרבה הפלא), שאומרת שהדת לפעמים סותרת את הערכים שלנו, אחת הדוגמאות שהוא הביא לכך היא שנשים מופלות לרעה ביהדות - הן פסולות לעדות (שמעתי תירוץ יפה שאומר שהזמנה לעדות מבית הדין היא חובה והרי נשים פטורות ממצוות שהזמן גרמן. התירוץ הזה אולי עונה על למה הן פטורות מעדות אבל לא למה אסור להן להעיד), אסור להן להצטרף למניין, להצטרף לזימון, לעלות לתורה ועוד דברים כאלה.

למען האמת נשארתי בלי מילים. וזה נדיר. אשמח לקבל תשובות

לגבי עדות- לי אין תשובה. זה מציק לי גם.שפרינצא בוזגלו

אבל לגבי תפילין ומניין וציצית וכו'- זה באמת מה שחסר לי? כאילו אין לי מצוות אחרות לקיים שממש דחוף לי להתעורר לפני סוף זמן קר"ש, ולהקפיד על תפילה במניין, ולא לשכוח תפילין, ולהקפיד על ציצית..
עזבי אותי, טוב לי איפה שאני. באמת!

את צודקת לגמרינעה ונדה

זה לא סתם נראה לנו מופרך, זה באמת לא מתאים (על פי רוב) לנפש הנשית.

תפילין וציצית דרך אגב אולי מותר בהיתר מיוחד, מניין, זימון ועלייה לתורה אולי יש חשש זה לא ממש צנוע, אבל עדות?? ויותר מזה, בדקתי עכשיו בויקיפדיה, אבא יכול לבטל נדרים של ביתו ולאחר הנישואים הבעל יכול לבטל. מה האישה היא רכוש? גם כתוב במשנה שהאיש קודם לאשה להחיות (מסכת הוריות, פרק ג, משנה ז).

קראתי פעם ספר של הרב אלישע אבינר בשם "בת מלך" שעונה ממש יפה על הרבה ציטוטים בגמרא שלכאורה נגד נשים, אבל הוא לא דיבר על ההלכות שבמפורש מפלות נשים.

אני לא כ"כ בקיאה בזה...שפרינצא בוזגלו

@נשמה כללית
אולי אתה קצת יותר מונח בסוגיה? 

תסתכלי בתגובה שלי בהמשך. אותה סיבה של סחטנות..סוזנה ושות'

וכן, אז גם מהנשים נמנעה ההשכלה- ולכן הן לא תמיד הבינו לאן הן נכנסות..

*לגבי העניין של הפרת נדריםסוזנה ושות'

הפרטים לא משנים ברמה העקרוניתחושבת בקופסא

אני לא חשבת שזה בריא נפשית לחפש איפה להעלב. אם מעניין אותך הנושאים האלו את יכולה לשאול אנשים שמבינים בתחום, אבל לא מתוך "אכלו לי, שתו לי, הפלו לי".

אם את מאמינה שהתורה היא אמת וה' נתן סמכות לחכמים, בטוח שיש הסבר מתקבל על הדעת או שהמצב לא באמת כמו שהוא נראה. 

כשהגישה הראשונית היא לחפש את האפליה, לא מפתיע שמוצאים את מה שמחפשים. (זה מה שאני חושבת על המחקר הזה באתי לכתוב שזה שטויות אבל אז מצאתי את זה - נוער וגיל ההתבגרות )

כמובן שיש הסבר, אני בטוחה בזהנעה ונדה

ואולי הובנתי לא נכון, אני ממש לא מהמתמסכנות האלה, רק ביקשתי להבין את הנקודה הזאת.

ולגבי המחקר שהבאתי, תתפלאי אבל אני באמת חיפשתי נתונים שיחזקו את הדעה שלי (מה שנקרא הטיית האישוש) אבל מצאתי ההיפך. וכשאני מוצאת נתונים שסותרים את הדעה שלי, בניגוד לרוב האנשים, אני פתוחה לקבל. כמובן שאחרי הפעלת שיקול דעת.

לגבי עדות, יש עוד צד.סוזנה ושות'

הרי הנשים היו, לפחות אז, החלק החלש בחברה.

על אישה היה הרבה יותר קל לאיים [ויכול להיות שאולי זה נכון גם היום], אז החשש שמא מישהו עומד מאחורי אותה העדות היה מוצדק [דמיינו למשל אישה שנפגעה מינית.. כמה נשים מספרות על מה שהפוגע עשה כדי שהיא תשתוק?].

ועוד דבר: עדות אינה "זכות".. להעיד זה לא דבר חיובי.. זה להיכנס לתוך הרפש של דיני שכנים, ממון וכו'.

הגברים, שגם ככה היו [ועודם] שקועים בלית ברירה בדברים הללו- פחות נורא שיעידו. נשים, שאז לא היו מעורבות בזה- אין למה להכניס אותן לשם..

--

לגבי הטענה הראשונה: הדת לא סותרת את הערכים, נקודה. מי שיש לו בעיה עם ערכי הדת- מוזמן לחשוב טוב איפה הטעות שלו, יכול להיות שהוא פשוט לא הבין טוב ו/או מחזיק בדעות זרות.. ה"ערכים" אמורים להיות ע"פ התורה ולא להיפך.

אה, יפה.נעה ונדה

ולגבי העניין של הערכים, הוא באמת כתב שם שטויות. עיצבן אותי ממש. הטענה העיקרית שלו נגד הדת הייתה שהיא בהכרח מביאה לרגשות אשמה ולשיפוטיות, אבל כל אמת וכל מחויבות מביאה איתה בהכרח שיפוטיות. אם מישהו יגיד לי שאחת ועוד אחד שווה שלוש אני אחשוב שהוא טועה. אין מה לעשות, יש אמת. כשאדם לוקח על עצמו תפקיד בעל אחריות ומחויבות הוא לוקח בחשבון שהוא יטעה והוא ירגיש אשם, אבל היתרונות של המחויבות הזאת הם בלי שום פרופורציה.

חידוד נוסף.שפרינצא בוזגלו

העדות היא חובה, היא לא רשות.
מי שראה מחויב להעיד.

זה כבר נאמר פה..סוזנה ושות'אחרונה

זה לא מה שאמרתי. אם מישהי לא מסכימה עם עקרונות הבסיס שלתולעת ספריםם

החברה שלה, לטובתה עדיף לה לחפש מקום שיהיה לה יותר טוב.

אבל יש הבדלחושבת בקופסא
יש מצב שמישהי פמיניסטית על הראש ולא יכולה לראות איך אין 50% נשים במועצת העיר, במקרה הזה שתעזוב את העיר, ברור.
אבל אם מישהי מאמינה בדרך החיים החרדית, כל מי שהיא מכירה שם והיא לא רוצה לעזוב ורק רוצה גם ללמוד נהיגה, במקרה הזה זה לא ממש חד משמעי שהיא צריכה לעזוב, יותר הגיוני לנסות לעקוף את הכלל המטופש הזה.

זה בגדול תלוי עד כמה מה שמפריע לה שולי או מהותי. יש גם את העניין של נושא שבאמת מזיק לכל הציבור שנפגע מהגבלה כזאת והיא רוצה לעזור להם, או סתם משהו אישי שלה שאי אפשר לשנות.
מאיפה הבאת את זה?פלונטר19
אם חברה לא מחפשת להשתפר לטעמך צריך להילחם בה? מי שמך?
זה לא להילחם.שפרינצא בוזגלו

זה פשוט יקר, ולא שווה להחזיק אנטנות לדור 3-2 בשביל חברה כזו מצומצמת ולא משנה מה היא.

תפסיקו להתבכיין.
אף אחד לא רוצה בראתכם. מישהו פשוט לא רוצה ברעת עצמו ולא יהיה פריייאר.

את אמרת להילחםפלונטר19
זה פשוט יקר? אז אולי בואי גם נוותר על כול ההוצאות של הדת בישראל הרי זה לא שווה..

אין מה לעשות כולם צריכים לצאת מתישהו פרייארים אחרת לא נוכל לחיות ביחד.
אז למה שהחילונים יצאו הפעם פרייארים?שפרינצא בוזגלו

מתי יגיע תור החרדים לצאת פרייארים?

דת בכלל לא קשורה למשוואה. רוב העם מעדיף את הרבנות כפי שהתנהלה עד כה ע"פ הרפורמות של מתן כהנא.

את רצינית??פלונטר19
את מבינה מה זה אומר בכלל? "ההפסד" של החילונים בסיפור הזה הוא מזערי יחסית להפסד של החרדים.
כסף זה הפסד מזערי?שפרינצא בוזגלו

אני לא יודעת מה איתך, אבל אם את חושבת שרק לחרדיים יש דברים דחופים וחשובים שהם לא יכולים לוותר עליהם- צר לי לבשר לך שככה זה אצל כולם.
ובתור מדינה, כל עוד זה לא עבירה על התורה והמצוות צריך להתחשב בכולם.
במיוחד אם האנשים שדורשים את הרפורמה הרבה יותר תורמים למדינה בפועל (ואל תזכירי לי את איחוד הצלה ואת זק"א כי זה לא תרומה למדינה אלא לחברה).

כול הוצאה שאינה לחילונים היא הפסד?פלונטר19
למה את גוררת את זה לחילונים מול חרדיים?שפרינצא בוזגלו

זו לא המלחמה. 
זה רק מה שהחרדיים מנסים לייצר.

המלחמה היא על כסף. והקומה הכשרה ודור 2/3 גורמים הפסד כספי.

סליחה. אבל את התחלתפלונטר19
ומה עם ההפסד הכספי שיהיה לציבור מביטול דור 2 ו3?
אין כזה. זה מה שאת לא מבינה.שפרינצא בוזגלו

נראלי את לא באמת הבנת על מה נלחמים פה.
שמעת תעמולת בכיינות קלאסית של 'אכלו לי שתו לי' וכמובן בגלל שיש להם כיפה שחורה אז הם צודקים...

נוו אז בואי תחדשי לי.פלונטר19
אין לי כח.שפרינצא בוזגלו

תבדקי לבד.
יש פה מספיק נתונים בשרשור הזה. פשוט תקראי.

את מבינה שתחזוק טכנולוגיה מיושנת זאת לא הוצאת דת?חושבת בקופסא
בחו"ל חרדים משתמשים בסמארטפונים מסוננים בתוכנה חיצונית בלי בעיה, ואין את ההמצאה הזאת של חותמת כשרות על דברים שהם לא אוכל.
חושבת, אין על הקול השפוי שלך!שפרינצא בוזגלו

רק לציין-הָיוֹ הָיָה
יש גם דברים שצריכים הכשר למרות שהם לא אוכל. (כלי אוכל, לדוגמה. מסלולי בנק, דוגמה נוספת)

כן, אני יןדע שלא על זה דיברת. סליחה על הכבדות, אבל זה דורש ציון, שלא לבוא לידי מכשול.
מקבלתחושבת בקופסא

התכוונתי להזיה של חותמות כשרות שהן יותר אישור חברתי של מי "אנשי שלומינו" ואין להן קשר להלכה.

למה לא?פלונטר19
לדעתי זה קשקושתולעת ספריםם

יאאאשישיסטית:)

מרגש סוף סוףף

נו, באמת.סוזנה ושות'

את/ה(ם/ן) בעד שאלות מהסוג הזה? זה פשוט מיותר, רווי אג'נדה פוסטמודרנית ויגרום לבלבול של הנבחן/ת/ים/ות.

ככה את רוצה שהבגרות שלך תיראה?!

אומרת רציניי?????14

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך