שגם לי היה משו דומה בהריון של הקטנה
זה היה הריון צפוף 5 חודשים אחרי לידה, אני גרה רחוק מהמשפחה, עובדת במקום עבודה מגעיל שלא אוהבים אותי בו ודואגים להגיד לי כמה זה לא בסדר להיכנס שוב להריון ככ מהר ו'זאתי באה לעשות עלינו קופה'
ובחודש רביעי הסימפיזיוליזיס חוזר ברוב עוז והדר וכאב ובאסה. כבר לא יכולה לתפקד בעבודה או בכלל אז יוצאת לשמירה. אני לא צריכה לומר לכן כמה אהבו את זה בעבודה..
המנוחה והיציאה מהמרדף היומיומי מקלות עליי. אבל אז מגיעה הבדידות. אין תמיכה והבנה של הסיטואציה מאף אחד. לא מהמשפחה שלי שבשבילם 'הריון זו לא מחלה' ולא מבעלי שלא מבין למה זה מתסכל לשבת בבית ולקבל כסף. אף אחד לא מבין מה המשמעות של ראש שעובד על מאתיים וגוף שלא נענה. אני מרגישה כלואה בתוך הגוף שלי ו'למה עשיתי את זה לעצמי'.
אפילו נסיעה למשפחה או יציאה קצרה כרוכה בכאבים מטורפים, בקושי יכלתי להתלבש. נוסיף על זה שאני עולה במשקל הרבה בהריון, באזור 20-25 קילו אז הכבדות והנראות לא מוסיפות חיוביות לאווירה.
אין לי את מי לשתף בקושי. אף אחד לא מבין וכל הסביבה המוכרת שלי פתאום ככ מנוכרת
עברו עליי ימים קשים עד הלידה. וגם אחריה לא היה קל.
שבועיים לפני הלידה המטפלת במשפחתון יוצאת לחופשת לידה ואני נשארת עם כל הכבדות והתסכול והבאסה עם תינוק בן שנה וחודש שדורש את שלו, והמצב הזה נשאר ככה גם במהלך חופשת הלידה ואפילו מחמיר כשחזרתי לקחת גלולות.
כשהקטנה שלי הייתה בת פחות מחודש הזדמן לנו לקנות בית ברוך השם. אני רק רוצה כמה שעות שינה ובעלי מריץ אותי מבית לבית ומבנק לבנק ולא מבין למה אני לא שמחה במהלך.
כל יציאה מהבית הייתה מלווה בקושי נפשי.
רק לחשוב לארגן 2 תינוקות ליציאה, אפילו לנדנדות שמתחת לבית, היתה כמו קריעת ים סוף בשבילי
ובעלי לא מבין ולא נרתם. הוא עובד וממשיך בשגרה שלו כשאני צוברת תסכולים ועצב, ותחושת הבדידות ממשיכה. מבחינתו אם אני צועקת הוא לא שומע, אם אני בוכה שקשה לי אז אני כפוית טובה כלפי כל הטוב שהשם נתן לנו. איזו אטימות השםםם
אין לי עזרה ואין מי שייקח אותם וייתן לי כמה שעות של שקט
אחרי חופשת לידה כבר חזרתי לעבודה ישר לא יכלתי להישאר דקה נוספת בבית. כבר היה יותר קל ואז הגיעה הקורונה שהחזירה אותנו שוב לבית
עם פרוץ המגפה ניצלו את המצב בעבודה ופיטרו אותי.
אני שוב עם 2 תינוקות בבית. והשכן מעליי בדיוק התחיל לשפץ. בא לי להרוג אותו כי הקדיחות מתחילות בדיוק איך שהם צריכים לישון צהריים
נשארתי איתם בבית עוד תקופה שבמהלכה עברנו גם שיפוצים של הבית הנוכחי שהיתה גם כן לחוצה וקשה למרות שביחס למצבי דאז אני לא מאמינה שהצלחתי לעצב בית יפה ככ כמו שיש לי היום

אחרי מעבר הדירה כבר השתפר מצבי קצת בגלל ההתלהבות מהבית החדש ובגלל שהקטנים קצת גדלו והכי חשוב - הפסקתי את הגלולות!
מאז אני לומדת להכיר את עצמי הישנה מחדש, בלי שמיכה שחורה של הורמונים, מצבי רוח והתקפי זעם. מחזירה לעצמי את העצמאות, מרחיבה את חיי החברה שלי וחוזרת למעגלים שקצת נשכחו, לומדת להכיר מחדש את בעלי אחרי שעברנו טיפול זוגי ואחרי שהייתי בטיפול אישי, צוחקת הרבה ובעיקר - מקווה שזה לא יחזור על עצמו לעולם.
תודה לך על השרשור הזה. עכשיו שאני משתפת אני מרגישה שירדה לי אבן ענקית מהלב. סלע.
❤️