אפשר לספר לכן משהו? קשה לי לארח את החברים של הילדים שליאנונימית באהב"ה

אני גדלתי במקום שלא היה מאד קהילתי. אמא שלי הגיעה מעולם מאד מסוים ואני מאמינה שלא הזמינו לה חברים הביתה. אבא שלי היה עובד עד מאוחר והייתי רואה אותו בעיקר בשבתות, כך שהוא בכלל לא היה מעורב במה שהיה קורה במהלך השבוע. בקיצור, בקושי יש לי זכרונות של חברים שהזמינו הביתה. בגדול ההורים שלי לא יזמו את זה (כן הייתה לנו שכנה אחת בגיל של אחותי שהייתה באה אלינו לשחק. ואני כן זוכרת שהזמנתי חברה אחת פעם או פעמיים. אבל זה הכל בגדול). זה פשוט לא היה במודעות שלהם. לי זה לא עבר בראש אפילו שיש אופציה כזאת!!! כלומר, ידעתי שיש בנות מהכיתה שנפגשות מחוץ לבית הספר אבל זאת תמיד הייתה מן תעלומה כזאת: איך הקשרים האלה נוצרים? איך זה קורה שהן נפגשות מחוץ לבית הספר? אולי הן שכנות? אולי ההורים שלהם חברים? ואיזה כיף להן שיש להן את זה...

היום אני מבינה כמה זה חשוב לילדים. כמה זה עשוי לעזור להם. כמה ביטחון זה נותן להם. כמה הזדמנויות זה מייצר. כמה זה חשוב מבחינת המעמד החברתי שלהם. בכנות אני לא כזאת שמזמינה כל שני וחמשי, ובוודאי שלא כל יום. וגם לא כל שבוע. לפעמים גם לא כל חודש. אבל משתדלת, איפה שאני מצליחה. שואלת את הילדים אם בא להם להזמין חברים ומי. ומנסה להכניס את זה לחיים פה ושם. ועוד יותר בחופשים.

אבל הקטע הוא שלרוב אני לא אוהבת את זה כשיש חברים בבית עצוב. זה הרבה דברים ביחד. אחד מהם זה שאני קצת מתקשה בעצמי למצוא את מקומי מול הילד או הילדה שמגיע. האם להיות אמא מתעיינת? האם להיות עסוקה בדברים שלי ולתת להם לזרום ביחד? האם קצת להצחיק את הילדים (כמו שאני מצחיקה את שלי)? (אבל אז הרבה פעמים זה לא בדיוק עובד. הילד האורח פחות מבין את הסגנון או לא יודע איך להגיב ואז אני נבוכה שעשיתי מעצמי אמא מוזרה...חושב).

עוד משהו זה שאני מרגישה שהרבה ילדים לא מאד מנומסים וזה מפריע לי. נגיד מגיעים אלי ושואלים ''אפשר שוקולד?'' (בלי ''בבקשה'' וגם בכלל הייתי מצפה שיחכו שאני אציע. אני תמיד מציעה כיבוד.) או ילדה שנשארה לארוחת ערב וראתה שהגשתי לעצמי משהו בצלחת ואמרה בקול ''כמה את שמה!!'' וזה היה לי ממש לא נעים.

לרוב הילדים בסדר בסך הכל. אבל פה ושם אני כן צריכה להעיר על משהו (''אצלנו לא קופצים על הספה'') וזה ממש מורכב לי אם הם לא מקשיבים לי מיד. הם לא הילדים שלי שאני יכולה לקחת הצידה ולהגיד להם כמה זה לא מתאים ולא נעים לי. אין קשר שבנוי על שנים של חינוך, אמון ואהבה. אז אני מרגישה חסרת אונים בתוך הבית של עצמי. ואם אני צריכה להקשיח את הטון, מה שקורה לעתים נדירות, אז בכלל לא נעים לי...

בכללי אני תמיד בשאלות ''מה הילד האורח חושב עלי? האם הוא רואה אותי כאמא נחמדה או לא?'' וזה הזוי כי אני לא פוחדת מדברים כאלה אצל מבוגרים בדרך כלל.

מישהי מזדהה? או סתם רוצה לכתוב לי משהו נחמד ומעודד?

אני יכולה לכתוב לך שאני שונאת להזמין אם זה משנה לךמיואשת******
ובקושי מזמינה כשאני צריכה להיות אחראית (פעם בשנה זה הרבה)
וכשהן גדולות הן מזמינות יותר אבל אז למרות שאני עדיין לא אוהבת את זה (בעיקר כי אני צריכה להתלבש ולהיראות כמי אמא ולא כמו יצור עייף ומסמורטט) לפחות הילדים מנומסים (כן גם אני שונאת את זה)
עם כל הכבוד למה שחשבת על ההורים שלך וכמה שזה חשוב בעינייך
אני לא כועסת על עצי
לכל אמא יש יכולות אחרות
אני עושה הרבה שברים שאימהות אחרות לא עושות, ימי כיף, או השקעה בפרויקטים שהם צריכות להגיש וכל מיני.
זה לא תחרות
לי יש את נקודות החוזק שלי ואת הנקודות שאני פחות טובה בהן
כל אמא יכולה לעזור במתמטיקה אנגלית וגיאומטריה? לא.
גם לא כל אמא יכולה לארח.
וזהו
הן הולכות לחברות
לפעמים נפגשות בגינה בימים יפים
ולעיתים רחוקות מגיעות הביתה
וזהו
סבבה מבחינתי
תודה רבה שהגבת! אני מרגישה שזה חשוב לילדים הספציפיים שליאנונימית באהב"ה

מהמקום הזה אני רוצה לארח. התכוונתי שמתוך מה שהיה אצלי אני מבינה כמה זה יכול להיות חשוב. אני לא באה בתלונה על ההורים שלי אבל אני חושבת שזה משהו שכן היה עוזר לי כילדה (במשך שנים העניין החברתי היווה בשבילי סבל גדול). אבל היה לי מפתיע ונחמד לראות שאת לדוגמה בקושי מזמינה. זה מרגיע ועוזר לקרוא חיוך

עכשיו יש לי נקיפות מצפוןמיואשת******
אבל יש לי שתי ילדות שזורמות חברותית מאד
ואחת שמנסה ומנסה ולא הולך לה (וזה נושא כאוב)
אולי זה קשור אולי לא
בכל מקרה כבר עברתי את הגיל. היום מתי שהן מבקשות אני מסכימה פשוט כי הן לא מבקשות הרבה
מה שכן, איך הן מסדרות יפה כשמגיעה חברה! לפעמים אני חושבת ששווה החוסר נוחות שלי בשביל הבית המסודר שמתקבל מפתאום 😝
את אמא מהממת!אנונימית באהב"ה

חיבוק על הילדה שמתקשה עם זה. אחד הילדים שלי מאד חברותי ואני פחות דואגת לו (הוא דואג לעצמו ונמצא המון בעצמו אצל חברים או בסניף). ויש לי ילדים אחרים שאצלם זה יותר מורכב. להם חשוב לי שהאירוחים האלה כן יתקיימו. אני לא מאמינה שקשה לבת שלך בגלל שהיא פחות מזמינה הביתה. זה נראה לי נטו קשור לתכונת אופי או דברים מהסוג הזה. אבל יכול להיות שכן ניתן לקדם את זה על-ידי אירוחים... המון הצלחה, אני ממש מקווה שתראו ישועות בקרוב נשיקה

תודה מותק ❣️מיואשת******
את בטוחה שזה חשוב להם ספציפית?חולת שוקולד
לא כתבת שיש להם קשיים או כל מיני פרטים עליהם שמצריכים את זה, רק כתבת שזה בגלל מה שהיה אצלך
אצלנו מגיל שנתיים בערך מביאים חברים כל הזמןאור123456
אני לפעמים מוצאת את עצמי עם עוד 2 3 ילדים נוספים..
בעלי צוחק שגם כשהילד שלנו לא נמצא החברים מגיעים..
מצד שני אני גדלתי בבית שכל הזמן שקק חברים ממש כל הזמן..
לפעמים אני משתגעת מזה וממש מבקשת שילכו הבייתה...
לפעמים נותנת להם חומרי ניקוי ונותת להם משימות ( האמהות מיודעות והם מקבלים משהו אחרי זה)
מבינה את החשש של מה יגידו עלי יותר מהצד של לא לפדח את הילד שלי..
לבן 16 היה תקופה שלא הביא חברים כי חשש שנפדח אותו...ב"ה זה כמעט עבר.
גיל שנתיים???פרצוף כרית

מה את עושה איתם? מגניבה לגמרי! 

נותנת להם לנקות? אחלה חסכון כספי !!!

מנסה לענותאורי8
קודם כל, רוצה לומר שכשבאים חברים של הילדים, אני בדרך כלל לא מזמינה אותם, אלא מסכימה לבקשות של ילדי לארח, ומותר לי גם לומר שלא מתאים, לפעמים.
כל הכבוד לך שאת מזמינה לפעמים, למרות שקשה לך, אני כן חושבת שזה חשוב לילד לארח חבר מידי פעם.
אני ממש לא מתערבת להם במשחקים, ממש לא מנסה לבדר, לשחק איתם, אני שם רק כדי להשגיח מרחוק ולוודא שהכל בסדר. לפעמים זה אפילו נח לי, כי הילד עסוק עם החבר, ואני פנויה לעסוק בעניני. אני ממש הולכת הצידה ונותנת להם להסתדר עם עצמם.
לפעמים מציעה כיבוד. והאמת, אם יש ילד שקשה לארח אותו כי הוא לא מקשיב או חצוף, אני פחות אסכים להזמין אותו, אין לי כח להתעסק עם גבולות עם ילד שלא שלי
אולי אם תשחררי את הצורך להעסיק את החבר ולארח אותו , זה יעזור, ילדים יודעים להעסיק את עצמם, במיוחד שהם יחד. מודה שלפעמים אפילו שוכחת להציע כיבוד, הילדים שלי מוציאים לבד, ונותנים, ולפעמים גם זה לא.
אולי אם תקחי את זה יותר בקלילות , זה יהיה קל יותר, זה לא ארוח של חברה שלך, זה ילד, שישחקו, יאכלו או לא, כמה ביסקויטים וזהו. וחבר שלא שומר על גבולות או לא מסתדר עם הילד שלך , אל תזמיני.
בפועל אני נותנת להם להסתדר לבד ולא יושבת איתםאנונימית באהב"ה

אני לא מרגישה צורך להעסיק את החבר. כלומר: אני לא מעסיקה בפועל. אבל מדי פעם תוהה אם זה תקין. אז תודה שהגבת על זה, זה אישר לי שזה בסדר גמור. גם עזר לי לקרוא שאת בעיקר נעינת ליוזמות של הילדים. אנחנו גרים קצת רחוק ולכן זה לא ממש שאפשר לקפוץ אחד אצל השני. זה כן הזמנות שצריך לתכנן אותן, לרוב. תודה על תגובתך!

גם אצלנו לא ממש קופצים ספונטניתאורי8
וגם אנחנו גרים מעט רחוק מחלק גדול מהחברים, חוץ מכמה בודדים. ובכל זאת אני לא יוזמת ארוחים, רק מסכימה אם מבקשים( ולפעמים לא מסכימה). אולי כשהגדולים היו קטנטנים יזמתי קצת, עכשיו אין צורך, הם מבקשים לבד, והקטנים רואים את הגדולים, ומבקשים גם. לגבי גבולות, כשהיו מקרים בודדים שאורח הציק לאחד מילדי, אמרתי שאני לא מרשה, ושאם זה ימשיך, אתקשר לאמא שלו שילך הביתה.
פעם היה ילד,שהיה מבקש דברים כל הזמן בהגזמה, אז אמרתי שמספיק, אכלנו קצת ועוד מעט יאכל ארוחת ערב בבית שלו, אבל בגדול, גם בגלל שאני פחוחת מתערבת, ופחות נוכחת ,רק מרחוק, ונותנת להם להסתדר לבד, אז הם מסתדרים לבד, הרבה פעמים גם בעניני הכיבוד.
צודקת ..שכחתי שממש לא מעסיקה אותםאור123456
זה היתרון היחיד שככה הם מעסיקים את עצמם
מחשבות ממש חשובותדיליה

נשמע שקודם כל את החשיבות של זה את מבינה וזה ממש טוב.

אני רואה שהרבה פעמים זה באמת מאוד משמעותי להתפתחות החברתית של ילדים. (בעברי הייתי גננת וזו הייתה הרבה פעמים המלצה שנתתי לאימהות שלילדה שלהן היה קשה בגן)

ולי לעומת @מיואשת****** אין בעיה להיראות אימא מסמורטטת מול החברים של הילדים.

ממש זורמת.

אני שמחה שהם עם חברים ואני פנוייה למשימות שלי.

ובהחלט אומרת לחברים שלקפוץ על הספה או לבקש שוקולד או כל דבבר אחר:

אצלינו בבית מחכים שאני אחלק משהו אז תחכה ואחרי שיסדרו אני אחלק או כששאני ארגיש שמתאים אני אחלק משהו...

או אצלינו לא קופצים על הספה אולי פעם כשהבן שלי יבוא לבית שלך הוא ישמח לקפוץ שם על הספה.

ואם ילד לא מקשיב לי אני לא מהססת- מאוד קשה לי שבאים אלינו ילדם שלא מקשיבים לי ונראה לי שיהיה לנו ממש כיף שתבוא אלינו עוד פעמים אז בבקשה.... כאלו דברים...

וגם ממליצה לא לחשוב מה החברים של הילדים יחשבו....

יום אחד הילד שלי היה עצבני עלי ואמר לי שרוצה אימא אחרת,

שאלתי אותו את מי?

בחר ללי את האימא הכי מטומטמת מהגן שלו... הייתי בהלם והוא אמר כן כי היא תמיד איתם מטה בחוץ אחרי הגן עד שאבא שלהם מגיע... אז זהו כל ילד וענייניו.

כשהם יגדלו אני מציעה לדב איתם על ההתנהגות שהם מצפים ממך (מדברת על המתבגרים האלו שאם איאמ אמרה להם בוא רגע הם כבר אדומים כסלק )

''אצלינו בבית מחכים שאני אחלק משהו אז תחכה''. וואו.אנונימית באהב"ה

עזרת לי. אני לא חושבת שהייתי מגיעה למשפט כזה בעצמי. 

אני רוצה שהחברים של הילדים יאהבו אותי חיוך, אני רוצה להיות מהאימהות האלה שכולם אוהבים. נגיד חמותי היא כזאת. בית פתוח, כולם רואים בה אמא שנייה. זה כזה מקסים בעיניי. ואיפה היא ואיפה אני... אז זה לא תחרות, כמו שמיואשת כתבה. אבל זה כזה חלום קצת שהייתי רוצה, ובפועל זה הכל מסורבל לי ולא נוח לי ולא כיף לי... 

לא חייב שזה קשורדיליה

אצלי חברים ממש אוהבים לבוא

ואני ממש לא אימא נחמדה במיוחד.

בעיקר משחררת כי ממש אין לי בעיה שבאים לפה.

אז אולי זה מה שכיף.

אבל נגיד לי היה חלום שיהיה לי תמיד אורחים בשבתות וכאלו וזה הרבה פחות קורה כי ממש כבד לי לארח ודורש ממני המון אז יאלה מאוכזבת מזה ומעצמי בעניין הזה אבל למדתי להבין שזה מה שטוב לי.

תודה יקרה. אני נותנת לדברים שאת כותבת לחלחל פנימה.אנונימית באהב"ה

תהיי את!שלומית.

ואם ילד עושה משהו לא מתאים, בבית שלך את מחליטה. אז אמנם לא תענישי, כי הוא לא שלך, אבל ברור שתגידי דברים כמו "בבית שלנו לא עושים ככה" "זה פחות נעים לנו ההתנהגות הזו" ואפילו לומר שהוא יצטרך ללכת יותר מוקדם... (במקרי קצה כגון אם קורה שחבר מציק לאחד הילדים בבית ביחד עם הילד-החבר...) 

ולגבי שיאהבו אותך: א. לדעתי זה הרבה יותר משמעותי כל הקטע הזה יותר במתבגרים, שאז כבר אין בד"כ את היציאות הפעורות כגון אלו שתוארו לעיל (יכולה להגיד לך שאמא שלי מארחת בשמחה הרבה חברים ולא מתביישת להיות אסרטיבית מולם ובכ"ז היא בהחלט אהובה על חברותיי...)

ב. בסוף כשיש לילדים יציאות כגון דרישה לשוקולד הם סתם מנצלים את זה שהם לא בבית שלהם ולדעתי הם די מצפים לתגובה קצת מחנכת וזה לא ישניא אותך עליהם... זה הנורמלי.

ותנסי לשחרר קצת, בסוף זה יכול להיות דווקא נחמד קצת שיש משהו שמעסיק את הילדים.

(אמנם לי אין עדיין ילדים בגיל, אבל התובנות מהבית שגדלתי בו...)

את רוצה ש אימהות של החברים תשנאנה אותך? 🤣מיואשת******
אני הייתי ממש נעלבת אם הילדות שלי היו רואות במישהי אמא שניה וכאלו. נגיד שכנה מבוגרת סבתאלה חמודה סבבה. מישהי בגיל שלי לא סבבה לי. ברור שהיא תמיד יותר נחמדה ממני שמחנכת אז לא נעים לי שהיא תנסה להיות אמא מגניבה ולקבל צומי מהילדים שלי.
נקודת מבט שונה
מנסה גם לענות וגם להתייחס למה שכתבת:באר מרים
פעם הייתי מחשבנת הרבה:
"אם הזמינו את הילד שלי אני חייבת להזמין חזרה"
"מה יגידו על איך שאירחתי"
איך לעשות איתם דברים "שווים"
מה לחלק לחברים כיבוד..
באיזו תדירות חשוב להזמין..

היום הפסקתי!
אין התחשבנות!!!

אני בלאגניסטית והבית שלנו כמעט תמיד מבולגן.
מי שמתאים לו - מעולה.
ומי שלא - לא.
אני לא דופקת חשבון לאף אחד איך חיים אצלי.
ולא מתנצלת על אורח החיים שלי.

אין חשבונות:
מי שרוצה להזמין את הילדים שלי מוזמן. אבל אני לא מחוייבת להזמין בחזרה.
(איזו הקלה! פעם הייתי כל כך מרגישה מחוייבת להזמין חזרה עד שכל פעם שסוף סוף הבית היה מסודר בעמל רב והייתי פנויה - במקום להנות עם הילדים שלי הייתי מזמינה בחזרה חברים כדי "לפרוע" את החוב..)

לגבי ילדי בית הספר:
אני לא מרשה לחזור הביתה מהלימודים ולהתחיל להתקשר להזמין חברים.
מי שרןץוצה להזמין חבר מהסוג שצריך להתקשר ולהזמין - מזמין מראש.
מתקשר היום ומזמין למחר. אפשר ישר אחרי הלימודים ואפשר בארבע, אבל אני יודעת מראש מי צפוי להגיע ומתי, ואני גם מתכננת עם הילד המארח מה הוא מתכוון לעשות עם האורח. ככב יש תיאום ציפחות ואני יודעת להתאגגן בהתאם. (וגם הילד המארח מסדר את הבית והחדר לכבוד האורח אז זה גם רווח..)

מה שאני כן מרשה ומשחררת חופשי זה להזמין שכנים או ילדים מהיישוב - מהסוג שלא מזמינים מראש.
בין 4 ל 6 אצלנו זה זמן חופשי. ובשעות האלה הבית פתוח. ילדים דופקים כאן חופשי ומוזמנים בשמחה.
אבל אני לא מחוייבת לזה. אין בהכרח כיבוד. אין שירות תעסוקה. אין פעילויות מיוחדת. הבית מבולגן. אני לא מתעסקת. הם זורמים כאן חופשי ומעסיקים את עצמם.
רוצים - שישחקו אצלנו בשמחה. רק שחובה לאסוף אחר כך.
נמאס - הולכים לחצר, לבית של השכנים, לגינה..
יש אצלי ילדים שמגיע חבר אחד והל משחקים ביחד את כל השעתיים אצלנו במשחק אחד או שנייל ויש ילדים שמשוטטים עם מגוון חברים ומגוון פעילויות..

ועוד משהו:
אין להישאר אצלנו כשמתחילה ארוחת ערב.
אם זה שכנים אני פשוט שולחת הביתה.
אם זה חברים "מוזמנים" - אני מבררת עם הילד מה התכנון ומי אמור לקחת אותו - ואם צריך שולחת סמס להורים לבדוק מה קורה. (כמובן שחריג זה אם ההורים נתקעו וצריכים עזרה עד שיחזרו ליישוב או משהו כזה..)

לגבי ילדי הגן:
אני כמעט לא מזמינה.
אם מזמינים אותם - שולחת. כמו שכבר כתבת - לא מנהלת פנקס חשבונות.
אם הם מאוד רוצים חבר - אני בוחרת מראש באיזה יום מתאים לי ומתאמת את ההזמנה מראש.
(כשמדובר באמהות צעירות לדעתי יש בזה משהו טוב: אני זוכרת את עצמי כאמא לקטנים מנסה בנרות לחשוב איפה אפשר לשים אותם לשעתיים ביום שיש לי רופא או משהו כזה - אז לדעתי אם אני מתקשרת לאמא צעירה מראש לשאול באיזה יום מתאים לה לשים אצלי את הילדים זה בעצמו סוג של חסד.)
אני משתדלת להזמין לקטנים חברים משותפים מאותה משפחה, ככה שביום אחד אני מסמנת וי על חברים לכולם. וגם יותר קל לארח זוג אחים.
וביום הזה אני אכן יותר מתעסקת בלתווך ביניהם ולהפעיל אותם אם צריך.

ועוד משהו חשוב:
אחד הדברים שלמדתי זה שיש המון סוגים יפים של אימהות (שורוק ב"ו"):
יש אמא שאופה עם הילדים
יש אמא שעושים אצלה כל הזמן יצירות
יש אמא מצחיקה/מכינה הצגות/ שרה שירים
יש אמא למדנית ומעשירה
יש אמא שתמיד יש אצלה סירים מלאים כל טוב

ומה שהכי חשוב - זה שהאמא תהיה שמחה במה שהיא עושה ותהנה מזה. כי ההנאה של האמא עוברת לילדים.

אז אם אמא מארחת עם בית פתוח שמחה בזה ועושה את זה בנחת - זה מצויין.ץאבל אם זה גורם לאמא להיות עצבנית, לחוצה, מותשת - אז עדיף לוותר על זה לץולמצוא משהו אחר שעושה אותך אמא שמחה ובו להשקיע.

וכן - גם לי יש הרבה חלומות שחלמתי על הבית שאקים ובפועל גיליתי שהם חלומות באמת יפים אבל לא מתאימים לי ולתנאי החיים שלי או לאופי שלי או לזוגיוץ שלי.
ועצוב לוותר על חלומות כאלה,
אבל חלק מתהליך ההתבגרות שעברתי (לא רק בהורות אלא בעוד המון תחומים) זאת היכולת להבין שלא כל מה שטוב צריך להיות אצלי. אלא יש דברים טובים שמתאימים לי ואני מאמצת אותם, ויש דברים טובים ואפילו מצויינים שלא מתאימים לא ואני מוותרת עליהם ומשאירה את הטוב הזה לאחרים.

בהצלחה!
ממש אהבתי את מה שכתבת על סוגי אמהותמחי
וגם על החלומות שלא מתאימים לנו... מזדהה.
ואני בתהליכי בירור עם האמהות, אני עדיין בהתחלה
מסכימהפנסאי
פחות מתחשבנת היום מי הגיע ומתי, לא מנסה למצוא חן בעיני החברים. משתדלת להציב גבולות אם הם הורסים או שוברים ולא להזמין ילדים שואבי אנרגיה…

אהבתי את שחרור החלומות שלא מתאימים וסוגי האמהות…
איזה תגובה יפה. תודה שכתבת 💕מיואשת******
תודה רבה!מכחול
כתבת כל כך יפה!יקית לשעבר

תודה!!!

בדיוק המילים שהייתי צריכה לשמוע.

חזק ביותר! תודהפרצוף כרית

עונהרק טוב!
1. יש שלבים שקשה להזמין חברים. ואני מרגישה את עצמי כמו גננת. לזה לרוב אין לי כוח. ואם הילדים לא יודעים להפעיל את עצמם, ארשה חבר רק לעיתים נדירות בהתאם למצב הכוחות שלי. זה יכול להיות נכון למשל לגיל 4. אבל עכשיו יש לנו בת שנתיים וחצי שמזמינה חבר שכן ומשחקים ממש יפה שניהם ואני לא מתערבת בכלל. אפילו נרדמתי על הספה כשהוא היה פה (בעלי והילדים האחרים היו גם בבית).

2. אם ילד עושה שטויות או מפריע, אם זה משהו קיצוני אעיר לו באסרטיביות. נניח נוגע בחפץ של אחד האחים כשאסור, קופץ יל הספה, מציק לאחד האחים וכו.
אם זה משהו בקטנה יותר, אבקש מהילד המארח להעיר לו.
אני רואה שהילדים שלי כבר למדו להעיר בעצמם לחברים: למה אתה נוגע בזה? אמא שלי לא מרשה ממתקים. וכו'.

3. משתדלת להציע פירות (בעיקר תפוח) ומים. מודה שלא תמיד.

4. הבית שלנו מאוד צפוף ולא נוח ובכל זאת, אם זה הגדולים שמארחים (גילאי יסודי הכיתות הנמוכות) מבקשת מהילדים וגם הם מעדיפים, לארח באחד החדרים או בחוץ ולא בחלל הציבורי. כך יש יותר פרטיות לשאר המשפחה. משתדלת מידי פעם לבוא להציץ שהכל בסדר.

5. לא מתערבת או מנסה לפטפט עם החברים, בטח שלא לשעשע אותם. אלא אם זה חבר שכבר נמצא אצלנו הרבה או מכיר אותי. או חבר שיושב איתנו לארוחת צהרים ואז כדי שלא יהיה שקט מביך אז שואלת שאלות הכרות.

6. מינונים- לפעמים להזמין, לפעמים ללכת לחבר. לא מרשה בד"כ ללכת לאותו חבר פעמיים בשבוע אלא אם ההורים בטוח שמחים מזה (בגילאי הגן. בביה"ס הם כבר הולכים לבד ומסתדרים בינהם). אם בעלי חוזר מאוחר ולא מתאים לי חבר אומרת לילדים למה לא מתאים היום או מציעה להם ללכת לחבר.

7. עוד רעיון- להזמין משפחות של חברים לסעודת שבת. גם מחזק קשרים, וגם זה עם ההורה וגם יותר ברור מה קורה במהלך הביקור. ומצד שני מקרב ומגבש וגם מראה לילדים איך אנחנו מארחים.

בהצלחה!

אני מזדהה לגמרי.מתואמת

דווקא גדלתי במקום קהילתי מאוד, אבל מעולם לא הייתי חברותית יותר מדי. תמיד העדפתי את השקט של הבית ואת הבילוי בחברת אחיי הקטנים - החברות מבחינתי נועדו לשעות הלימודים וזהו. פעמים בודדות הזמנתי חברות הביתה, וכשהייתי קטנה זה היה ביוזמת אמא שלי בכלל...

ולכן גם היום אני פשוט לא מבינה למה הילדים שלי זקוקים לחברים אחר הצהריים... באמת יש כמה מהילדים שירשו את האופי שלי, אז הם לא זקוקים לזה, אבל האחרים כן מבקשים. אז בגיל גדול - זה באחריותם, ואני יכולה גם לדרוש מהם להיות בחדר ולא להפריע. בגיל קטן - זה ממש מאתגר אותי. כי אני שונאת להתקשר ולחפש אחר חבר שמעוניין לבוא, ושונאת את המעמד של האחריות על ילד זר, ולא סובלת את זה שיש ילדים שלפעמים מתנהגים במעין חוצפה, כמו שתיארת או אפילו גרוע מזה...

בשנתיים האחרונות אני משתמשת הרבה בקורונה כתירוץ לא להזמין חברים

לא אומרת שזה טוב, רק שתדעי שאת לא לבד בזה

אני הפוךהמפוזרת

כשהיתי ילדה היתי לעתים קרובות עם חברות, והיום כאמא זה מאוד חסר לי החברה

(לא קשור ישירות לנושא השרשור )

כשאנחנו היינו ילדיםחולת שוקולד
היינו פשוט יוצאות לדשא ליד הבית, פוגשות חברות ומשחקות, ואם לא היו שם חברות היינו הולכות ודופקות אצלן בדלת, הכל היה ספונטני, בדכ בחוץ

ילדות חלומית בלי טיפת השקעה הורית שלצערי אני לא יכולה לתת לילדים שלי

ואני ממש מזדהה, גם הילדים שלי צריכים את זה ממש וקשה לי (יותר ברמה הפרקטית, שולחת הודעה לאמא והיא לא עונה, איך החברץץץץץץץץהכל דורש תיכנון וצריך להזמין ולסדר את הבית וכ') לצערי לא קורה כמעט
עונה בלי לקרוא תגובות קודמותשחרית*
אצלי יש ילדים שאוהבים להזמין חברים, יש כאלו שאוהבים ללכת לחברים ויש כאלו שלא אוהבים בכלל. אז זורמת איתם. והאמת שהגדולים שלי היו פחות עם חברים, וככל שהילדים גדלו יותר ונולדו עוד ילדים, נהייתי גמישה יותר.

כשאני מזמינה חבר, זה בדכ חבר שכבר התנסינו איתו וראינו שהילדים משחקים יפה ביחד ולא משתוללים.
אם הזמנתי חבר ויש השתוללות או שהילדים מאבדים את זה, אני קוראת לאמא שלו שתבוא לקחת אותו.

בדכ עם חברים מתאימים לילד, הילדים משחקים יפה ביחד בלי שאצטרך להתערב (אולי רק להציע משחק בהתחלה). ואם זה דורש ממני יותר מזה (לתווך משחקים, להפריד מריבות וכאלה), אני לא מזמינה כי אין לי כוח.

לגבי אוכל- אף חבר לא נשאר אצלי לארוחת ערב, שונאת את זה. מסכמת עם ההורים באיזו שעה לבוא שהיא לפני ארוחת הערב.

שוקולד וכאלה- גם לא. כי אני לא יודעת אם אמא של החבר מרשה (וגם אומרת את זה לילד, או שפשוט אומרת- אי אפשר שוקולד. וזהו). אם הם רעבים, מביאה תפוח חתוך.

ואכן, ילדים הם בדכ לא מנומסים וגם חסרי טאקט. זה לא את, זה הם. הם גם לא מעסיקים את עצמם בשאלה איזו אמא את, תשחררי מעליך לגמרי את המחשבות האלו.
לא התעמקתי בכל הנקודות, אבל מזדהה בנוגע לחלקןפרצוף כרית

בנוגע להזמנת חברים - לא אוהבת להזמין חברים, הם רואים את הבלגן בבית, קשה להעיר להם על דברים שעושים כמו מבלגנים או משתוללים יותר מדי - כי הם לא הילדים שלי.. מדי פעם מזמינה ולפעמים גם אומרת "לא", אני חושבת שהכל תלוי בכוחות שלך - אם אח"כ תהיי סמרטוט בגלל האירוח - אז תגידי "לא" היום שזה לא נוח, בגלל תירוץ כזה או אחר (יום חמישי מתכוננים לשבת / לא אספתם את המשחקים אתמול/ וכיו"ב) 

לגבי משפט שכתבת - תלוי באופי הילדים - אני לא מתבישת מילדים , הם דווקא חמודים, כן ממבוגרים אבל תלוי איזה ילדים.. אולי באמת אלו שהגיעו אלי הם עם אופי יותר אוהב... ויש ילדים עם אופי אחר שאולי גרמו לך להרגיש לא נעים...

אני חושבת שאת צריכה להיות זו שמחליטה אם מתאים לך , עם חוט שדרה חזק ובלי נקיפות מצפון (כמה שאפשר!), כי יש המון פרמטרים - נקיון, שרותים, כוחות שלך, פרנסה , תאריך (נניח יום של אירוע או ליל טבילה לא נוח לארח)  וכן הלאה... ועוד ועוד - ואת צריכה להיות שלימה עם עצמך עם ההחלטה, כי זכותך להחליט שיותר חשוב שהבית יהיה נקי מאשר החברים, והם יכולים ללכת לחברים או לשחק בחוץ (בקיץ) או למצוא פתרון אחר, ואולי כשהם גדולים ישחקו יותר אצל חברים וכשקטנים פחות , כי קטנים צריכים יותר עזרה לתווך ביניהם... בהצלחה ומבינה אותך..

אני כל כך מבינה אותך!משמעת עצמית
את ההרגשה שאת "צריכה להיות בסדר/נחמדה/ קולית ומגניבה" מול הילד האורח.
ולמה לעזאזל אכפת לי מה ילד קטן חושב עלי...

אז מה עושה לי סדר בראש?

1. זה הבית שלי! אני מחליטה אם יבואו, ואם כן מה אני מרשה ומה לא. ברגע שזה נהיה לי ככ פשוט בתוכי - לא היתה לי בעיה להגיד לילד בחיוך: אצלינו בבית לא עושים כך וכך.

2. אני נחמדה. בלי קשר לזה שיש אורח. בגדול אני רוצה להיות נחמדה תמיד. משתדלת שתהיה אוירה טובה וקלילה. בלי ריצוי. פשוט סתם כך. ואם היום אני עצבנית מדי/ עייפה מדי וכו אז לא מזמינים.

3. סדר ובלגן - קשור לראשון.זה הבית שלי וחיים בו ולא נורא אם יש קצת בלגן. כן משתדלת לסדר כי יותר נעים. ובעיקר מלמדת את הילדות שאם מגיע אורח - יהיה להן יותר נעים שלא יהיו זרוקים בחדר טישויים ותחתונים ולורדים. ואז הן מסדרות.

4. כיבוד - אני ממש אוהבת לפנק ולכבד. ויש ילדים שבשבילם זה חלק מהחוויה של להתארח. אז למה לא...
תמיד יש את הילדה שמחלקת וזה ממש תפקיד
אם יש אורח שקצת "מתחזר" אומרת משו בהומור קליל (מה קרה? צמת היום?) וזה ממש עוזר...

5. מעורבות - כשמגיע אני מאירה פנים, שואלת כמה שאלות נימוס ושולחת אותן אחר כבוד לחדר. בגילאים קטנים עוזרת לבחור משחק מוגדר.
אם יש השתוללות- בד"כ מתעלמת. אם זה מוגזם - חופשי מתערבת ושמה גבול.
אם יש מריבה - נותנת להם להסתדר ואם באים אלי להתלונן, תלוי מי המציק. אם זה האורח - בדכ אומרת לשניהם: אויייי! x בא אלינו כדי שיהיה לכם כיף! בטח הוא רוצה לבוא אלינו עוד ולהנות, אז עכשיו תשחקו יפה...
ואם זה הילד שלי - אקרא לו לצד לשניה ואסביר.

לפעמים קורה שמציקים לילד צעיר וכו - אבקש מהם לשתף אותו ואם לא עוזר - אעסיק אותו איתי במשו כיף שלא יהיה איתם בסביבה.

בגדול
משתדלת להיות בטבעיות
ומשו חשוב: להחמיא להורים של האורח. זה נותן ככ הרבה! "תקשיבי, הבת שלך כזאת מתוקה ומחונכת, היה לנו ממש כיף איתה!..."
בכנות?קופצת
שחררי.

לא כיף לך לארח. לא זורם לך להזמין חברים. יש ודאי כ"כ הרבה תחומים אחרים בהם את חזקה וטובה, ומעניקה ומההמת. למה להתכסח על מה שאת לא??

אולי נראה לך שטחי. אבל זו עבודה. ולדעתי לקבל את עצמך כמו שאת. להשלים עם מה שפחות אצלך. להאדיר את מה שטוב אצלך - זה ממש משנה חיים!

אצלי חברים/ות באים חופשי. אפילו לא מודיעים לי מראש. כמעט כל יום הבנות שלי חוזרות עם איזה חברה ישר מהבית ספר...
לא מזיז לי. לא מפריע לי. לא דורש ממני כלום

להתעסק עם המטבח לעומת זאת, בשבילי זה סיוט. שונאת לחשוב מה צריך לקנות לשבוע הקרוב לבישולים. שונאת לתכנן מה לבשל מחר. שונאת לבשל את הצהריים. קוצר נשימה רק מהמחשבה אולי להכין משהו טיפה שונה לשבת.
אין עוגות. אין סלטים בשבת. מינימום הכרחי.

אללי כמה דמעות והלקאות עצמיות היו לי...
איזה מן בית זה... איזה אמא זו... איפה החמימות של הבית, של הסירים?! איזה אוירה של בית כבר יכולה להיווצר בלי הואי של אוכל?! איזה צורה יש לשבתות שלנו?!
וכן הלאה וכן הלאה.

אחרי שינוי גישה והרבה אהבה עצמית. היום (כמעט) לא מזיז לי. זו אני. וכך אני מושלמת.
יש כ"כ כ"כ הרבה דברים שבהם אני טובה. למה לי להתעקש עם עצמי. לנבור במקום הקשה שלי?! זה יוצר התמרמרות וחוסר בטחון באמהות - מה שבטוח לא תורם לילדים.

לפעמים אני מדמיינת בצורה מוחשית ממש. איך אני פונה לחלק הקשה הזה שלי, לחלק הפחות חזק שלי - ומלטפת אותו. כן. ממש מחבקת את האוביקט הזה שנקרא קושי בבישול, ומכילה. אוהבת. חומלת.....
אויש. אולי זה נשמע טיפשי. אבל זה כ"כ עוזר לי. בדיוק כמו כל קושי נניח אצל אחד הילדים שלך שהיית מזהה ומחבקת...
זה הקושי שלי והוא זקוק לחמלה ואהבה, לא להתנגחות...

מקווה שהבנת בכלל מה התכוונתי לאמר... נראה לי נסחפתי פה קצת🤦

בהצלחה❤️

מהממת! לקחתי לתשומת ליבי.רותי7
כ"כ אמיתי. תודה לך!
(לא הפותחת)
איזה כיף לי 🙂קופצת
תודה.
נכון מאוד! תגובה מהממת!פרצוף כרית

תודה🙏❤️קופצת
וואו. מדהיםדבורית
לדעתי5+
עבר עריכה על ידי 5+ בתאריך ל' בשבט תשפ"ב 22:36
חשוב לארח חברים. הילד לומד להתחלק עם אחרים במשחקים שלו, לומד לדאוג לאורח, לכבד אותו. זה גם נותן לילדים המון תעסוקה ועניין. כמה כבר אפשר לשחק לבד או עם אחים...
מצד שני אם לך זה לא בא בטוב, אז תקשיבי לעצמך. תעשי את זה כשטוב לך ונעים לך.
כשבאים ילדים גדולים יותר כבר פחות צריך לטפל בהם.
מצד מה שכתבת על בעיות מול ילדים של אחרים, כדאי לקחת יותר בקלות. כן מותר לך לעמוד על כללי הבית. מותר להגיד לילד של מישהו אחר 'לא' בבית שלך. לא קרה שום דבר אם היה קצת חוסר טקט מצד מישהו.
יכולה לספר על עצמי שממש אוהבת שילדים באים אלינו, אצלינו זה חופשי בישוב, כולם הולכים לכולם. ואני אוהבת שיש בבית ילדים וחיים. גם אם לפעמים הם משגעים לי את הראש עם בקשות מוזרות. או משאירים אחריהם בוץ ובלאגן (יש ילד של שכנים שמבחינתו הבית שלנו זה הבית שלו, אז הוא פותח לבד ארונות להוציא לעצמו כוס, פותח מקרר לחפש פרי... כל חמש דק' בא להגיד לי שהוא רעב... אותי זה מצחיק. כשנמאס לי אני שולחת אותו הביתה להגיד להורים שלו שהוא רעב.) וכשזה לא מתאים לי אני אומרת, לא מתאים עכשיו. גם הילדים שלי הולכים לאחרים וזה נותן להם הרבה עניין אחה"צ.
תודה שהעלית את הנושא!יקית לשעבר

אני מתחבטת עם עצמי בדיוק על זה כבר הרבה זמן. (מאז שהגדולה נכנסה לגן עירייה וכל יום החברות בגן משבצות מי תגיע למי ומתי ;))

התגובות כאן עזרו לי מאד להבין את עצמי ולהרגיע את נקיפות המצפון.  (המצפון לא ממש מוותר לי עדיין, שזה בכלל פוסט חדש לכשעצמו... מצפון מפותח בהורות)...

תודה רבה לכולן על התגבות 🙂🙂אנונימית באהב"ה

סליחה שמרוב עומס כבר לא מגיבה להגיב אחת אחת אבל שתדעו שעזר לי מאד לקרוא את הדברים שכתבתן ומעריכה מאד את הזמן ואת ההשקעה בתגובות השונות!

איזו מהממת את נשמעת!דבורית
ממש הזדהתי עם מה שכתבת
זה אפילו עזר לי להבין עת עצמי. ממש מזדהה!!
ואת כזאת מהממת שאת מזמינה בשביל הילדים אפילו כשפחות נוח לך!
נראה לי שזה עניין של תרגול...סופי123אחרונה
אני ממש מבינה אותך כי גם אני גדלתי בבית שלא היו בו חברים וגם אני החלטתי שזה חשוב לי להשקיע בזה ובהתחלה זה העיק עליי ממש. אבל כמו כל דבר כשמתאמנים משתפרים. היום הילדים יודעים שהבית פתוח לחברים בשמחה אבל רק מ4-6 (כי ככה נח לי, אין לי כח להאכיל ילדים של אחרים) שרק חברים שמתנהגים יפה מוזמנים ושאני לא בעסק- החבר הוא אורח שלהם האחריות לשעשע אותו היא עליהם. ברור שלפעמים יש קונפליקטים ואני עוזרת אבל בגדול הפסקתי להתאמץ וכולנו שמחים. הילדים שיכולים להזמין מתי שבא להם ואני.
ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך