אפשר לספר לכן משהו? קשה לי לארח את החברים של הילדים שליאנונימית באהב"ה

אני גדלתי במקום שלא היה מאד קהילתי. אמא שלי הגיעה מעולם מאד מסוים ואני מאמינה שלא הזמינו לה חברים הביתה. אבא שלי היה עובד עד מאוחר והייתי רואה אותו בעיקר בשבתות, כך שהוא בכלל לא היה מעורב במה שהיה קורה במהלך השבוע. בקיצור, בקושי יש לי זכרונות של חברים שהזמינו הביתה. בגדול ההורים שלי לא יזמו את זה (כן הייתה לנו שכנה אחת בגיל של אחותי שהייתה באה אלינו לשחק. ואני כן זוכרת שהזמנתי חברה אחת פעם או פעמיים. אבל זה הכל בגדול). זה פשוט לא היה במודעות שלהם. לי זה לא עבר בראש אפילו שיש אופציה כזאת!!! כלומר, ידעתי שיש בנות מהכיתה שנפגשות מחוץ לבית הספר אבל זאת תמיד הייתה מן תעלומה כזאת: איך הקשרים האלה נוצרים? איך זה קורה שהן נפגשות מחוץ לבית הספר? אולי הן שכנות? אולי ההורים שלהם חברים? ואיזה כיף להן שיש להן את זה...

היום אני מבינה כמה זה חשוב לילדים. כמה זה עשוי לעזור להם. כמה ביטחון זה נותן להם. כמה הזדמנויות זה מייצר. כמה זה חשוב מבחינת המעמד החברתי שלהם. בכנות אני לא כזאת שמזמינה כל שני וחמשי, ובוודאי שלא כל יום. וגם לא כל שבוע. לפעמים גם לא כל חודש. אבל משתדלת, איפה שאני מצליחה. שואלת את הילדים אם בא להם להזמין חברים ומי. ומנסה להכניס את זה לחיים פה ושם. ועוד יותר בחופשים.

אבל הקטע הוא שלרוב אני לא אוהבת את זה כשיש חברים בבית עצוב. זה הרבה דברים ביחד. אחד מהם זה שאני קצת מתקשה בעצמי למצוא את מקומי מול הילד או הילדה שמגיע. האם להיות אמא מתעיינת? האם להיות עסוקה בדברים שלי ולתת להם לזרום ביחד? האם קצת להצחיק את הילדים (כמו שאני מצחיקה את שלי)? (אבל אז הרבה פעמים זה לא בדיוק עובד. הילד האורח פחות מבין את הסגנון או לא יודע איך להגיב ואז אני נבוכה שעשיתי מעצמי אמא מוזרה...חושב).

עוד משהו זה שאני מרגישה שהרבה ילדים לא מאד מנומסים וזה מפריע לי. נגיד מגיעים אלי ושואלים ''אפשר שוקולד?'' (בלי ''בבקשה'' וגם בכלל הייתי מצפה שיחכו שאני אציע. אני תמיד מציעה כיבוד.) או ילדה שנשארה לארוחת ערב וראתה שהגשתי לעצמי משהו בצלחת ואמרה בקול ''כמה את שמה!!'' וזה היה לי ממש לא נעים.

לרוב הילדים בסדר בסך הכל. אבל פה ושם אני כן צריכה להעיר על משהו (''אצלנו לא קופצים על הספה'') וזה ממש מורכב לי אם הם לא מקשיבים לי מיד. הם לא הילדים שלי שאני יכולה לקחת הצידה ולהגיד להם כמה זה לא מתאים ולא נעים לי. אין קשר שבנוי על שנים של חינוך, אמון ואהבה. אז אני מרגישה חסרת אונים בתוך הבית של עצמי. ואם אני צריכה להקשיח את הטון, מה שקורה לעתים נדירות, אז בכלל לא נעים לי...

בכללי אני תמיד בשאלות ''מה הילד האורח חושב עלי? האם הוא רואה אותי כאמא נחמדה או לא?'' וזה הזוי כי אני לא פוחדת מדברים כאלה אצל מבוגרים בדרך כלל.

מישהי מזדהה? או סתם רוצה לכתוב לי משהו נחמד ומעודד?

אני יכולה לכתוב לך שאני שונאת להזמין אם זה משנה לךמיואשת******
ובקושי מזמינה כשאני צריכה להיות אחראית (פעם בשנה זה הרבה)
וכשהן גדולות הן מזמינות יותר אבל אז למרות שאני עדיין לא אוהבת את זה (בעיקר כי אני צריכה להתלבש ולהיראות כמי אמא ולא כמו יצור עייף ומסמורטט) לפחות הילדים מנומסים (כן גם אני שונאת את זה)
עם כל הכבוד למה שחשבת על ההורים שלך וכמה שזה חשוב בעינייך
אני לא כועסת על עצי
לכל אמא יש יכולות אחרות
אני עושה הרבה שברים שאימהות אחרות לא עושות, ימי כיף, או השקעה בפרויקטים שהם צריכות להגיש וכל מיני.
זה לא תחרות
לי יש את נקודות החוזק שלי ואת הנקודות שאני פחות טובה בהן
כל אמא יכולה לעזור במתמטיקה אנגלית וגיאומטריה? לא.
גם לא כל אמא יכולה לארח.
וזהו
הן הולכות לחברות
לפעמים נפגשות בגינה בימים יפים
ולעיתים רחוקות מגיעות הביתה
וזהו
סבבה מבחינתי
תודה רבה שהגבת! אני מרגישה שזה חשוב לילדים הספציפיים שליאנונימית באהב"ה

מהמקום הזה אני רוצה לארח. התכוונתי שמתוך מה שהיה אצלי אני מבינה כמה זה יכול להיות חשוב. אני לא באה בתלונה על ההורים שלי אבל אני חושבת שזה משהו שכן היה עוזר לי כילדה (במשך שנים העניין החברתי היווה בשבילי סבל גדול). אבל היה לי מפתיע ונחמד לראות שאת לדוגמה בקושי מזמינה. זה מרגיע ועוזר לקרוא חיוך

עכשיו יש לי נקיפות מצפוןמיואשת******
אבל יש לי שתי ילדות שזורמות חברותית מאד
ואחת שמנסה ומנסה ולא הולך לה (וזה נושא כאוב)
אולי זה קשור אולי לא
בכל מקרה כבר עברתי את הגיל. היום מתי שהן מבקשות אני מסכימה פשוט כי הן לא מבקשות הרבה
מה שכן, איך הן מסדרות יפה כשמגיעה חברה! לפעמים אני חושבת ששווה החוסר נוחות שלי בשביל הבית המסודר שמתקבל מפתאום 😝
את אמא מהממת!אנונימית באהב"ה

חיבוק על הילדה שמתקשה עם זה. אחד הילדים שלי מאד חברותי ואני פחות דואגת לו (הוא דואג לעצמו ונמצא המון בעצמו אצל חברים או בסניף). ויש לי ילדים אחרים שאצלם זה יותר מורכב. להם חשוב לי שהאירוחים האלה כן יתקיימו. אני לא מאמינה שקשה לבת שלך בגלל שהיא פחות מזמינה הביתה. זה נראה לי נטו קשור לתכונת אופי או דברים מהסוג הזה. אבל יכול להיות שכן ניתן לקדם את זה על-ידי אירוחים... המון הצלחה, אני ממש מקווה שתראו ישועות בקרוב נשיקה

תודה מותק ❣️מיואשת******
את בטוחה שזה חשוב להם ספציפית?חולת שוקולד
לא כתבת שיש להם קשיים או כל מיני פרטים עליהם שמצריכים את זה, רק כתבת שזה בגלל מה שהיה אצלך
אצלנו מגיל שנתיים בערך מביאים חברים כל הזמןאור123456
אני לפעמים מוצאת את עצמי עם עוד 2 3 ילדים נוספים..
בעלי צוחק שגם כשהילד שלנו לא נמצא החברים מגיעים..
מצד שני אני גדלתי בבית שכל הזמן שקק חברים ממש כל הזמן..
לפעמים אני משתגעת מזה וממש מבקשת שילכו הבייתה...
לפעמים נותנת להם חומרי ניקוי ונותת להם משימות ( האמהות מיודעות והם מקבלים משהו אחרי זה)
מבינה את החשש של מה יגידו עלי יותר מהצד של לא לפדח את הילד שלי..
לבן 16 היה תקופה שלא הביא חברים כי חשש שנפדח אותו...ב"ה זה כמעט עבר.
גיל שנתיים???פרצוף כרית

מה את עושה איתם? מגניבה לגמרי! 

נותנת להם לנקות? אחלה חסכון כספי !!!

מנסה לענותאורי8
קודם כל, רוצה לומר שכשבאים חברים של הילדים, אני בדרך כלל לא מזמינה אותם, אלא מסכימה לבקשות של ילדי לארח, ומותר לי גם לומר שלא מתאים, לפעמים.
כל הכבוד לך שאת מזמינה לפעמים, למרות שקשה לך, אני כן חושבת שזה חשוב לילד לארח חבר מידי פעם.
אני ממש לא מתערבת להם במשחקים, ממש לא מנסה לבדר, לשחק איתם, אני שם רק כדי להשגיח מרחוק ולוודא שהכל בסדר. לפעמים זה אפילו נח לי, כי הילד עסוק עם החבר, ואני פנויה לעסוק בעניני. אני ממש הולכת הצידה ונותנת להם להסתדר עם עצמם.
לפעמים מציעה כיבוד. והאמת, אם יש ילד שקשה לארח אותו כי הוא לא מקשיב או חצוף, אני פחות אסכים להזמין אותו, אין לי כח להתעסק עם גבולות עם ילד שלא שלי
אולי אם תשחררי את הצורך להעסיק את החבר ולארח אותו , זה יעזור, ילדים יודעים להעסיק את עצמם, במיוחד שהם יחד. מודה שלפעמים אפילו שוכחת להציע כיבוד, הילדים שלי מוציאים לבד, ונותנים, ולפעמים גם זה לא.
אולי אם תקחי את זה יותר בקלילות , זה יהיה קל יותר, זה לא ארוח של חברה שלך, זה ילד, שישחקו, יאכלו או לא, כמה ביסקויטים וזהו. וחבר שלא שומר על גבולות או לא מסתדר עם הילד שלך , אל תזמיני.
בפועל אני נותנת להם להסתדר לבד ולא יושבת איתםאנונימית באהב"ה

אני לא מרגישה צורך להעסיק את החבר. כלומר: אני לא מעסיקה בפועל. אבל מדי פעם תוהה אם זה תקין. אז תודה שהגבת על זה, זה אישר לי שזה בסדר גמור. גם עזר לי לקרוא שאת בעיקר נעינת ליוזמות של הילדים. אנחנו גרים קצת רחוק ולכן זה לא ממש שאפשר לקפוץ אחד אצל השני. זה כן הזמנות שצריך לתכנן אותן, לרוב. תודה על תגובתך!

גם אצלנו לא ממש קופצים ספונטניתאורי8
וגם אנחנו גרים מעט רחוק מחלק גדול מהחברים, חוץ מכמה בודדים. ובכל זאת אני לא יוזמת ארוחים, רק מסכימה אם מבקשים( ולפעמים לא מסכימה). אולי כשהגדולים היו קטנטנים יזמתי קצת, עכשיו אין צורך, הם מבקשים לבד, והקטנים רואים את הגדולים, ומבקשים גם. לגבי גבולות, כשהיו מקרים בודדים שאורח הציק לאחד מילדי, אמרתי שאני לא מרשה, ושאם זה ימשיך, אתקשר לאמא שלו שילך הביתה.
פעם היה ילד,שהיה מבקש דברים כל הזמן בהגזמה, אז אמרתי שמספיק, אכלנו קצת ועוד מעט יאכל ארוחת ערב בבית שלו, אבל בגדול, גם בגלל שאני פחוחת מתערבת, ופחות נוכחת ,רק מרחוק, ונותנת להם להסתדר לבד, אז הם מסתדרים לבד, הרבה פעמים גם בעניני הכיבוד.
צודקת ..שכחתי שממש לא מעסיקה אותםאור123456
זה היתרון היחיד שככה הם מעסיקים את עצמם
מחשבות ממש חשובותדיליה

נשמע שקודם כל את החשיבות של זה את מבינה וזה ממש טוב.

אני רואה שהרבה פעמים זה באמת מאוד משמעותי להתפתחות החברתית של ילדים. (בעברי הייתי גננת וזו הייתה הרבה פעמים המלצה שנתתי לאימהות שלילדה שלהן היה קשה בגן)

ולי לעומת @מיואשת****** אין בעיה להיראות אימא מסמורטטת מול החברים של הילדים.

ממש זורמת.

אני שמחה שהם עם חברים ואני פנוייה למשימות שלי.

ובהחלט אומרת לחברים שלקפוץ על הספה או לבקש שוקולד או כל דבבר אחר:

אצלינו בבית מחכים שאני אחלק משהו אז תחכה ואחרי שיסדרו אני אחלק או כששאני ארגיש שמתאים אני אחלק משהו...

או אצלינו לא קופצים על הספה אולי פעם כשהבן שלי יבוא לבית שלך הוא ישמח לקפוץ שם על הספה.

ואם ילד לא מקשיב לי אני לא מהססת- מאוד קשה לי שבאים אלינו ילדם שלא מקשיבים לי ונראה לי שיהיה לנו ממש כיף שתבוא אלינו עוד פעמים אז בבקשה.... כאלו דברים...

וגם ממליצה לא לחשוב מה החברים של הילדים יחשבו....

יום אחד הילד שלי היה עצבני עלי ואמר לי שרוצה אימא אחרת,

שאלתי אותו את מי?

בחר ללי את האימא הכי מטומטמת מהגן שלו... הייתי בהלם והוא אמר כן כי היא תמיד איתם מטה בחוץ אחרי הגן עד שאבא שלהם מגיע... אז זהו כל ילד וענייניו.

כשהם יגדלו אני מציעה לדב איתם על ההתנהגות שהם מצפים ממך (מדברת על המתבגרים האלו שאם איאמ אמרה להם בוא רגע הם כבר אדומים כסלק )

''אצלינו בבית מחכים שאני אחלק משהו אז תחכה''. וואו.אנונימית באהב"ה

עזרת לי. אני לא חושבת שהייתי מגיעה למשפט כזה בעצמי. 

אני רוצה שהחברים של הילדים יאהבו אותי חיוך, אני רוצה להיות מהאימהות האלה שכולם אוהבים. נגיד חמותי היא כזאת. בית פתוח, כולם רואים בה אמא שנייה. זה כזה מקסים בעיניי. ואיפה היא ואיפה אני... אז זה לא תחרות, כמו שמיואשת כתבה. אבל זה כזה חלום קצת שהייתי רוצה, ובפועל זה הכל מסורבל לי ולא נוח לי ולא כיף לי... 

לא חייב שזה קשורדיליה

אצלי חברים ממש אוהבים לבוא

ואני ממש לא אימא נחמדה במיוחד.

בעיקר משחררת כי ממש אין לי בעיה שבאים לפה.

אז אולי זה מה שכיף.

אבל נגיד לי היה חלום שיהיה לי תמיד אורחים בשבתות וכאלו וזה הרבה פחות קורה כי ממש כבד לי לארח ודורש ממני המון אז יאלה מאוכזבת מזה ומעצמי בעניין הזה אבל למדתי להבין שזה מה שטוב לי.

תודה יקרה. אני נותנת לדברים שאת כותבת לחלחל פנימה.אנונימית באהב"ה

תהיי את!שלומית.

ואם ילד עושה משהו לא מתאים, בבית שלך את מחליטה. אז אמנם לא תענישי, כי הוא לא שלך, אבל ברור שתגידי דברים כמו "בבית שלנו לא עושים ככה" "זה פחות נעים לנו ההתנהגות הזו" ואפילו לומר שהוא יצטרך ללכת יותר מוקדם... (במקרי קצה כגון אם קורה שחבר מציק לאחד הילדים בבית ביחד עם הילד-החבר...) 

ולגבי שיאהבו אותך: א. לדעתי זה הרבה יותר משמעותי כל הקטע הזה יותר במתבגרים, שאז כבר אין בד"כ את היציאות הפעורות כגון אלו שתוארו לעיל (יכולה להגיד לך שאמא שלי מארחת בשמחה הרבה חברים ולא מתביישת להיות אסרטיבית מולם ובכ"ז היא בהחלט אהובה על חברותיי...)

ב. בסוף כשיש לילדים יציאות כגון דרישה לשוקולד הם סתם מנצלים את זה שהם לא בבית שלהם ולדעתי הם די מצפים לתגובה קצת מחנכת וזה לא ישניא אותך עליהם... זה הנורמלי.

ותנסי לשחרר קצת, בסוף זה יכול להיות דווקא נחמד קצת שיש משהו שמעסיק את הילדים.

(אמנם לי אין עדיין ילדים בגיל, אבל התובנות מהבית שגדלתי בו...)

את רוצה ש אימהות של החברים תשנאנה אותך? 🤣מיואשת******
אני הייתי ממש נעלבת אם הילדות שלי היו רואות במישהי אמא שניה וכאלו. נגיד שכנה מבוגרת סבתאלה חמודה סבבה. מישהי בגיל שלי לא סבבה לי. ברור שהיא תמיד יותר נחמדה ממני שמחנכת אז לא נעים לי שהיא תנסה להיות אמא מגניבה ולקבל צומי מהילדים שלי.
נקודת מבט שונה
מנסה גם לענות וגם להתייחס למה שכתבת:באר מרים
פעם הייתי מחשבנת הרבה:
"אם הזמינו את הילד שלי אני חייבת להזמין חזרה"
"מה יגידו על איך שאירחתי"
איך לעשות איתם דברים "שווים"
מה לחלק לחברים כיבוד..
באיזו תדירות חשוב להזמין..

היום הפסקתי!
אין התחשבנות!!!

אני בלאגניסטית והבית שלנו כמעט תמיד מבולגן.
מי שמתאים לו - מעולה.
ומי שלא - לא.
אני לא דופקת חשבון לאף אחד איך חיים אצלי.
ולא מתנצלת על אורח החיים שלי.

אין חשבונות:
מי שרוצה להזמין את הילדים שלי מוזמן. אבל אני לא מחוייבת להזמין בחזרה.
(איזו הקלה! פעם הייתי כל כך מרגישה מחוייבת להזמין חזרה עד שכל פעם שסוף סוף הבית היה מסודר בעמל רב והייתי פנויה - במקום להנות עם הילדים שלי הייתי מזמינה בחזרה חברים כדי "לפרוע" את החוב..)

לגבי ילדי בית הספר:
אני לא מרשה לחזור הביתה מהלימודים ולהתחיל להתקשר להזמין חברים.
מי שרןץוצה להזמין חבר מהסוג שצריך להתקשר ולהזמין - מזמין מראש.
מתקשר היום ומזמין למחר. אפשר ישר אחרי הלימודים ואפשר בארבע, אבל אני יודעת מראש מי צפוי להגיע ומתי, ואני גם מתכננת עם הילד המארח מה הוא מתכוון לעשות עם האורח. ככב יש תיאום ציפחות ואני יודעת להתאגגן בהתאם. (וגם הילד המארח מסדר את הבית והחדר לכבוד האורח אז זה גם רווח..)

מה שאני כן מרשה ומשחררת חופשי זה להזמין שכנים או ילדים מהיישוב - מהסוג שלא מזמינים מראש.
בין 4 ל 6 אצלנו זה זמן חופשי. ובשעות האלה הבית פתוח. ילדים דופקים כאן חופשי ומוזמנים בשמחה.
אבל אני לא מחוייבת לזה. אין בהכרח כיבוד. אין שירות תעסוקה. אין פעילויות מיוחדת. הבית מבולגן. אני לא מתעסקת. הם זורמים כאן חופשי ומעסיקים את עצמם.
רוצים - שישחקו אצלנו בשמחה. רק שחובה לאסוף אחר כך.
נמאס - הולכים לחצר, לבית של השכנים, לגינה..
יש אצלי ילדים שמגיע חבר אחד והל משחקים ביחד את כל השעתיים אצלנו במשחק אחד או שנייל ויש ילדים שמשוטטים עם מגוון חברים ומגוון פעילויות..

ועוד משהו:
אין להישאר אצלנו כשמתחילה ארוחת ערב.
אם זה שכנים אני פשוט שולחת הביתה.
אם זה חברים "מוזמנים" - אני מבררת עם הילד מה התכנון ומי אמור לקחת אותו - ואם צריך שולחת סמס להורים לבדוק מה קורה. (כמובן שחריג זה אם ההורים נתקעו וצריכים עזרה עד שיחזרו ליישוב או משהו כזה..)

לגבי ילדי הגן:
אני כמעט לא מזמינה.
אם מזמינים אותם - שולחת. כמו שכבר כתבת - לא מנהלת פנקס חשבונות.
אם הם מאוד רוצים חבר - אני בוחרת מראש באיזה יום מתאים לי ומתאמת את ההזמנה מראש.
(כשמדובר באמהות צעירות לדעתי יש בזה משהו טוב: אני זוכרת את עצמי כאמא לקטנים מנסה בנרות לחשוב איפה אפשר לשים אותם לשעתיים ביום שיש לי רופא או משהו כזה - אז לדעתי אם אני מתקשרת לאמא צעירה מראש לשאול באיזה יום מתאים לה לשים אצלי את הילדים זה בעצמו סוג של חסד.)
אני משתדלת להזמין לקטנים חברים משותפים מאותה משפחה, ככה שביום אחד אני מסמנת וי על חברים לכולם. וגם יותר קל לארח זוג אחים.
וביום הזה אני אכן יותר מתעסקת בלתווך ביניהם ולהפעיל אותם אם צריך.

ועוד משהו חשוב:
אחד הדברים שלמדתי זה שיש המון סוגים יפים של אימהות (שורוק ב"ו"):
יש אמא שאופה עם הילדים
יש אמא שעושים אצלה כל הזמן יצירות
יש אמא מצחיקה/מכינה הצגות/ שרה שירים
יש אמא למדנית ומעשירה
יש אמא שתמיד יש אצלה סירים מלאים כל טוב

ומה שהכי חשוב - זה שהאמא תהיה שמחה במה שהיא עושה ותהנה מזה. כי ההנאה של האמא עוברת לילדים.

אז אם אמא מארחת עם בית פתוח שמחה בזה ועושה את זה בנחת - זה מצויין.ץאבל אם זה גורם לאמא להיות עצבנית, לחוצה, מותשת - אז עדיף לוותר על זה לץולמצוא משהו אחר שעושה אותך אמא שמחה ובו להשקיע.

וכן - גם לי יש הרבה חלומות שחלמתי על הבית שאקים ובפועל גיליתי שהם חלומות באמת יפים אבל לא מתאימים לי ולתנאי החיים שלי או לאופי שלי או לזוגיוץ שלי.
ועצוב לוותר על חלומות כאלה,
אבל חלק מתהליך ההתבגרות שעברתי (לא רק בהורות אלא בעוד המון תחומים) זאת היכולת להבין שלא כל מה שטוב צריך להיות אצלי. אלא יש דברים טובים שמתאימים לי ואני מאמצת אותם, ויש דברים טובים ואפילו מצויינים שלא מתאימים לא ואני מוותרת עליהם ומשאירה את הטוב הזה לאחרים.

בהצלחה!
ממש אהבתי את מה שכתבת על סוגי אמהותמחי
וגם על החלומות שלא מתאימים לנו... מזדהה.
ואני בתהליכי בירור עם האמהות, אני עדיין בהתחלה
מסכימהפנסאי
פחות מתחשבנת היום מי הגיע ומתי, לא מנסה למצוא חן בעיני החברים. משתדלת להציב גבולות אם הם הורסים או שוברים ולא להזמין ילדים שואבי אנרגיה…

אהבתי את שחרור החלומות שלא מתאימים וסוגי האמהות…
איזה תגובה יפה. תודה שכתבת 💕מיואשת******
תודה רבה!מכחול
כתבת כל כך יפה!יקית לשעבר

תודה!!!

בדיוק המילים שהייתי צריכה לשמוע.

חזק ביותר! תודהפרצוף כרית

עונהרק טוב!
1. יש שלבים שקשה להזמין חברים. ואני מרגישה את עצמי כמו גננת. לזה לרוב אין לי כוח. ואם הילדים לא יודעים להפעיל את עצמם, ארשה חבר רק לעיתים נדירות בהתאם למצב הכוחות שלי. זה יכול להיות נכון למשל לגיל 4. אבל עכשיו יש לנו בת שנתיים וחצי שמזמינה חבר שכן ומשחקים ממש יפה שניהם ואני לא מתערבת בכלל. אפילו נרדמתי על הספה כשהוא היה פה (בעלי והילדים האחרים היו גם בבית).

2. אם ילד עושה שטויות או מפריע, אם זה משהו קיצוני אעיר לו באסרטיביות. נניח נוגע בחפץ של אחד האחים כשאסור, קופץ יל הספה, מציק לאחד האחים וכו.
אם זה משהו בקטנה יותר, אבקש מהילד המארח להעיר לו.
אני רואה שהילדים שלי כבר למדו להעיר בעצמם לחברים: למה אתה נוגע בזה? אמא שלי לא מרשה ממתקים. וכו'.

3. משתדלת להציע פירות (בעיקר תפוח) ומים. מודה שלא תמיד.

4. הבית שלנו מאוד צפוף ולא נוח ובכל זאת, אם זה הגדולים שמארחים (גילאי יסודי הכיתות הנמוכות) מבקשת מהילדים וגם הם מעדיפים, לארח באחד החדרים או בחוץ ולא בחלל הציבורי. כך יש יותר פרטיות לשאר המשפחה. משתדלת מידי פעם לבוא להציץ שהכל בסדר.

5. לא מתערבת או מנסה לפטפט עם החברים, בטח שלא לשעשע אותם. אלא אם זה חבר שכבר נמצא אצלנו הרבה או מכיר אותי. או חבר שיושב איתנו לארוחת צהרים ואז כדי שלא יהיה שקט מביך אז שואלת שאלות הכרות.

6. מינונים- לפעמים להזמין, לפעמים ללכת לחבר. לא מרשה בד"כ ללכת לאותו חבר פעמיים בשבוע אלא אם ההורים בטוח שמחים מזה (בגילאי הגן. בביה"ס הם כבר הולכים לבד ומסתדרים בינהם). אם בעלי חוזר מאוחר ולא מתאים לי חבר אומרת לילדים למה לא מתאים היום או מציעה להם ללכת לחבר.

7. עוד רעיון- להזמין משפחות של חברים לסעודת שבת. גם מחזק קשרים, וגם זה עם ההורה וגם יותר ברור מה קורה במהלך הביקור. ומצד שני מקרב ומגבש וגם מראה לילדים איך אנחנו מארחים.

בהצלחה!

אני מזדהה לגמרי.מתואמת

דווקא גדלתי במקום קהילתי מאוד, אבל מעולם לא הייתי חברותית יותר מדי. תמיד העדפתי את השקט של הבית ואת הבילוי בחברת אחיי הקטנים - החברות מבחינתי נועדו לשעות הלימודים וזהו. פעמים בודדות הזמנתי חברות הביתה, וכשהייתי קטנה זה היה ביוזמת אמא שלי בכלל...

ולכן גם היום אני פשוט לא מבינה למה הילדים שלי זקוקים לחברים אחר הצהריים... באמת יש כמה מהילדים שירשו את האופי שלי, אז הם לא זקוקים לזה, אבל האחרים כן מבקשים. אז בגיל גדול - זה באחריותם, ואני יכולה גם לדרוש מהם להיות בחדר ולא להפריע. בגיל קטן - זה ממש מאתגר אותי. כי אני שונאת להתקשר ולחפש אחר חבר שמעוניין לבוא, ושונאת את המעמד של האחריות על ילד זר, ולא סובלת את זה שיש ילדים שלפעמים מתנהגים במעין חוצפה, כמו שתיארת או אפילו גרוע מזה...

בשנתיים האחרונות אני משתמשת הרבה בקורונה כתירוץ לא להזמין חברים

לא אומרת שזה טוב, רק שתדעי שאת לא לבד בזה

אני הפוךהמפוזרת

כשהיתי ילדה היתי לעתים קרובות עם חברות, והיום כאמא זה מאוד חסר לי החברה

(לא קשור ישירות לנושא השרשור )

כשאנחנו היינו ילדיםחולת שוקולד
היינו פשוט יוצאות לדשא ליד הבית, פוגשות חברות ומשחקות, ואם לא היו שם חברות היינו הולכות ודופקות אצלן בדלת, הכל היה ספונטני, בדכ בחוץ

ילדות חלומית בלי טיפת השקעה הורית שלצערי אני לא יכולה לתת לילדים שלי

ואני ממש מזדהה, גם הילדים שלי צריכים את זה ממש וקשה לי (יותר ברמה הפרקטית, שולחת הודעה לאמא והיא לא עונה, איך החברץץץץץץץץהכל דורש תיכנון וצריך להזמין ולסדר את הבית וכ') לצערי לא קורה כמעט
עונה בלי לקרוא תגובות קודמותשחרית*
אצלי יש ילדים שאוהבים להזמין חברים, יש כאלו שאוהבים ללכת לחברים ויש כאלו שלא אוהבים בכלל. אז זורמת איתם. והאמת שהגדולים שלי היו פחות עם חברים, וככל שהילדים גדלו יותר ונולדו עוד ילדים, נהייתי גמישה יותר.

כשאני מזמינה חבר, זה בדכ חבר שכבר התנסינו איתו וראינו שהילדים משחקים יפה ביחד ולא משתוללים.
אם הזמנתי חבר ויש השתוללות או שהילדים מאבדים את זה, אני קוראת לאמא שלו שתבוא לקחת אותו.

בדכ עם חברים מתאימים לילד, הילדים משחקים יפה ביחד בלי שאצטרך להתערב (אולי רק להציע משחק בהתחלה). ואם זה דורש ממני יותר מזה (לתווך משחקים, להפריד מריבות וכאלה), אני לא מזמינה כי אין לי כוח.

לגבי אוכל- אף חבר לא נשאר אצלי לארוחת ערב, שונאת את זה. מסכמת עם ההורים באיזו שעה לבוא שהיא לפני ארוחת הערב.

שוקולד וכאלה- גם לא. כי אני לא יודעת אם אמא של החבר מרשה (וגם אומרת את זה לילד, או שפשוט אומרת- אי אפשר שוקולד. וזהו). אם הם רעבים, מביאה תפוח חתוך.

ואכן, ילדים הם בדכ לא מנומסים וגם חסרי טאקט. זה לא את, זה הם. הם גם לא מעסיקים את עצמם בשאלה איזו אמא את, תשחררי מעליך לגמרי את המחשבות האלו.
לא התעמקתי בכל הנקודות, אבל מזדהה בנוגע לחלקןפרצוף כרית

בנוגע להזמנת חברים - לא אוהבת להזמין חברים, הם רואים את הבלגן בבית, קשה להעיר להם על דברים שעושים כמו מבלגנים או משתוללים יותר מדי - כי הם לא הילדים שלי.. מדי פעם מזמינה ולפעמים גם אומרת "לא", אני חושבת שהכל תלוי בכוחות שלך - אם אח"כ תהיי סמרטוט בגלל האירוח - אז תגידי "לא" היום שזה לא נוח, בגלל תירוץ כזה או אחר (יום חמישי מתכוננים לשבת / לא אספתם את המשחקים אתמול/ וכיו"ב) 

לגבי משפט שכתבת - תלוי באופי הילדים - אני לא מתבישת מילדים , הם דווקא חמודים, כן ממבוגרים אבל תלוי איזה ילדים.. אולי באמת אלו שהגיעו אלי הם עם אופי יותר אוהב... ויש ילדים עם אופי אחר שאולי גרמו לך להרגיש לא נעים...

אני חושבת שאת צריכה להיות זו שמחליטה אם מתאים לך , עם חוט שדרה חזק ובלי נקיפות מצפון (כמה שאפשר!), כי יש המון פרמטרים - נקיון, שרותים, כוחות שלך, פרנסה , תאריך (נניח יום של אירוע או ליל טבילה לא נוח לארח)  וכן הלאה... ועוד ועוד - ואת צריכה להיות שלימה עם עצמך עם ההחלטה, כי זכותך להחליט שיותר חשוב שהבית יהיה נקי מאשר החברים, והם יכולים ללכת לחברים או לשחק בחוץ (בקיץ) או למצוא פתרון אחר, ואולי כשהם גדולים ישחקו יותר אצל חברים וכשקטנים פחות , כי קטנים צריכים יותר עזרה לתווך ביניהם... בהצלחה ומבינה אותך..

אני כל כך מבינה אותך!משמעת עצמית
את ההרגשה שאת "צריכה להיות בסדר/נחמדה/ קולית ומגניבה" מול הילד האורח.
ולמה לעזאזל אכפת לי מה ילד קטן חושב עלי...

אז מה עושה לי סדר בראש?

1. זה הבית שלי! אני מחליטה אם יבואו, ואם כן מה אני מרשה ומה לא. ברגע שזה נהיה לי ככ פשוט בתוכי - לא היתה לי בעיה להגיד לילד בחיוך: אצלינו בבית לא עושים כך וכך.

2. אני נחמדה. בלי קשר לזה שיש אורח. בגדול אני רוצה להיות נחמדה תמיד. משתדלת שתהיה אוירה טובה וקלילה. בלי ריצוי. פשוט סתם כך. ואם היום אני עצבנית מדי/ עייפה מדי וכו אז לא מזמינים.

3. סדר ובלגן - קשור לראשון.זה הבית שלי וחיים בו ולא נורא אם יש קצת בלגן. כן משתדלת לסדר כי יותר נעים. ובעיקר מלמדת את הילדות שאם מגיע אורח - יהיה להן יותר נעים שלא יהיו זרוקים בחדר טישויים ותחתונים ולורדים. ואז הן מסדרות.

4. כיבוד - אני ממש אוהבת לפנק ולכבד. ויש ילדים שבשבילם זה חלק מהחוויה של להתארח. אז למה לא...
תמיד יש את הילדה שמחלקת וזה ממש תפקיד
אם יש אורח שקצת "מתחזר" אומרת משו בהומור קליל (מה קרה? צמת היום?) וזה ממש עוזר...

5. מעורבות - כשמגיע אני מאירה פנים, שואלת כמה שאלות נימוס ושולחת אותן אחר כבוד לחדר. בגילאים קטנים עוזרת לבחור משחק מוגדר.
אם יש השתוללות- בד"כ מתעלמת. אם זה מוגזם - חופשי מתערבת ושמה גבול.
אם יש מריבה - נותנת להם להסתדר ואם באים אלי להתלונן, תלוי מי המציק. אם זה האורח - בדכ אומרת לשניהם: אויייי! x בא אלינו כדי שיהיה לכם כיף! בטח הוא רוצה לבוא אלינו עוד ולהנות, אז עכשיו תשחקו יפה...
ואם זה הילד שלי - אקרא לו לצד לשניה ואסביר.

לפעמים קורה שמציקים לילד צעיר וכו - אבקש מהם לשתף אותו ואם לא עוזר - אעסיק אותו איתי במשו כיף שלא יהיה איתם בסביבה.

בגדול
משתדלת להיות בטבעיות
ומשו חשוב: להחמיא להורים של האורח. זה נותן ככ הרבה! "תקשיבי, הבת שלך כזאת מתוקה ומחונכת, היה לנו ממש כיף איתה!..."
בכנות?קופצת
שחררי.

לא כיף לך לארח. לא זורם לך להזמין חברים. יש ודאי כ"כ הרבה תחומים אחרים בהם את חזקה וטובה, ומעניקה ומההמת. למה להתכסח על מה שאת לא??

אולי נראה לך שטחי. אבל זו עבודה. ולדעתי לקבל את עצמך כמו שאת. להשלים עם מה שפחות אצלך. להאדיר את מה שטוב אצלך - זה ממש משנה חיים!

אצלי חברים/ות באים חופשי. אפילו לא מודיעים לי מראש. כמעט כל יום הבנות שלי חוזרות עם איזה חברה ישר מהבית ספר...
לא מזיז לי. לא מפריע לי. לא דורש ממני כלום

להתעסק עם המטבח לעומת זאת, בשבילי זה סיוט. שונאת לחשוב מה צריך לקנות לשבוע הקרוב לבישולים. שונאת לתכנן מה לבשל מחר. שונאת לבשל את הצהריים. קוצר נשימה רק מהמחשבה אולי להכין משהו טיפה שונה לשבת.
אין עוגות. אין סלטים בשבת. מינימום הכרחי.

אללי כמה דמעות והלקאות עצמיות היו לי...
איזה מן בית זה... איזה אמא זו... איפה החמימות של הבית, של הסירים?! איזה אוירה של בית כבר יכולה להיווצר בלי הואי של אוכל?! איזה צורה יש לשבתות שלנו?!
וכן הלאה וכן הלאה.

אחרי שינוי גישה והרבה אהבה עצמית. היום (כמעט) לא מזיז לי. זו אני. וכך אני מושלמת.
יש כ"כ כ"כ הרבה דברים שבהם אני טובה. למה לי להתעקש עם עצמי. לנבור במקום הקשה שלי?! זה יוצר התמרמרות וחוסר בטחון באמהות - מה שבטוח לא תורם לילדים.

לפעמים אני מדמיינת בצורה מוחשית ממש. איך אני פונה לחלק הקשה הזה שלי, לחלק הפחות חזק שלי - ומלטפת אותו. כן. ממש מחבקת את האוביקט הזה שנקרא קושי בבישול, ומכילה. אוהבת. חומלת.....
אויש. אולי זה נשמע טיפשי. אבל זה כ"כ עוזר לי. בדיוק כמו כל קושי נניח אצל אחד הילדים שלך שהיית מזהה ומחבקת...
זה הקושי שלי והוא זקוק לחמלה ואהבה, לא להתנגחות...

מקווה שהבנת בכלל מה התכוונתי לאמר... נראה לי נסחפתי פה קצת🤦

בהצלחה❤️

מהממת! לקחתי לתשומת ליבי.רותי7
כ"כ אמיתי. תודה לך!
(לא הפותחת)
איזה כיף לי 🙂קופצת
תודה.
נכון מאוד! תגובה מהממת!פרצוף כרית

תודה🙏❤️קופצת
וואו. מדהיםדבורית
לדעתי5+
עבר עריכה על ידי 5+ בתאריך ל' בשבט תשפ"ב 22:36
חשוב לארח חברים. הילד לומד להתחלק עם אחרים במשחקים שלו, לומד לדאוג לאורח, לכבד אותו. זה גם נותן לילדים המון תעסוקה ועניין. כמה כבר אפשר לשחק לבד או עם אחים...
מצד שני אם לך זה לא בא בטוב, אז תקשיבי לעצמך. תעשי את זה כשטוב לך ונעים לך.
כשבאים ילדים גדולים יותר כבר פחות צריך לטפל בהם.
מצד מה שכתבת על בעיות מול ילדים של אחרים, כדאי לקחת יותר בקלות. כן מותר לך לעמוד על כללי הבית. מותר להגיד לילד של מישהו אחר 'לא' בבית שלך. לא קרה שום דבר אם היה קצת חוסר טקט מצד מישהו.
יכולה לספר על עצמי שממש אוהבת שילדים באים אלינו, אצלינו זה חופשי בישוב, כולם הולכים לכולם. ואני אוהבת שיש בבית ילדים וחיים. גם אם לפעמים הם משגעים לי את הראש עם בקשות מוזרות. או משאירים אחריהם בוץ ובלאגן (יש ילד של שכנים שמבחינתו הבית שלנו זה הבית שלו, אז הוא פותח לבד ארונות להוציא לעצמו כוס, פותח מקרר לחפש פרי... כל חמש דק' בא להגיד לי שהוא רעב... אותי זה מצחיק. כשנמאס לי אני שולחת אותו הביתה להגיד להורים שלו שהוא רעב.) וכשזה לא מתאים לי אני אומרת, לא מתאים עכשיו. גם הילדים שלי הולכים לאחרים וזה נותן להם הרבה עניין אחה"צ.
תודה שהעלית את הנושא!יקית לשעבר

אני מתחבטת עם עצמי בדיוק על זה כבר הרבה זמן. (מאז שהגדולה נכנסה לגן עירייה וכל יום החברות בגן משבצות מי תגיע למי ומתי ;))

התגובות כאן עזרו לי מאד להבין את עצמי ולהרגיע את נקיפות המצפון.  (המצפון לא ממש מוותר לי עדיין, שזה בכלל פוסט חדש לכשעצמו... מצפון מפותח בהורות)...

תודה רבה לכולן על התגבות 🙂🙂אנונימית באהב"ה

סליחה שמרוב עומס כבר לא מגיבה להגיב אחת אחת אבל שתדעו שעזר לי מאד לקרוא את הדברים שכתבתן ומעריכה מאד את הזמן ואת ההשקעה בתגובות השונות!

איזו מהממת את נשמעת!דבורית
ממש הזדהתי עם מה שכתבת
זה אפילו עזר לי להבין עת עצמי. ממש מזדהה!!
ואת כזאת מהממת שאת מזמינה בשביל הילדים אפילו כשפחות נוח לך!
נראה לי שזה עניין של תרגול...סופי123אחרונה
אני ממש מבינה אותך כי גם אני גדלתי בבית שלא היו בו חברים וגם אני החלטתי שזה חשוב לי להשקיע בזה ובהתחלה זה העיק עליי ממש. אבל כמו כל דבר כשמתאמנים משתפרים. היום הילדים יודעים שהבית פתוח לחברים בשמחה אבל רק מ4-6 (כי ככה נח לי, אין לי כח להאכיל ילדים של אחרים) שרק חברים שמתנהגים יפה מוזמנים ושאני לא בעסק- החבר הוא אורח שלהם האחריות לשעשע אותו היא עליהם. ברור שלפעמים יש קונפליקטים ואני עוזרת אבל בגדול הפסקתי להתאמץ וכולנו שמחים. הילדים שיכולים להזמין מתי שבא להם ואני.
קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך