שונאת להרדים ילדים!!!אור123456
שונאת!!
מוכנה לבשל לקלח לטפל לנקות לכבס לעבוד לצאת לטייל איתם להאכיל אותם אבל לא להרדים!
זה סאגה שלא נגמרת...
מזדההאני חדשה כאן
שונאת גם לילה עם ילדים,
מתעוררים אלפי פעמים...
עם זה סיימתי ב"ה!אור123456
אני שונאת לקלח. בואי נתחלקויקרא שמי..?
מה עם בן הזוג? אין אפשרות להעביר לו את המשימה?מיקי מאוס
זה הסיכום שכל פעם מתמסמסאור123456
לגמריאביול
ברוך ה' היום הלך טוב יחסית כי הם היו שפוכים, אבל בימים אחרים... אררר
אולי תשני את ההסתכלות שלךאו ר
כשהם שוכבים זה זמן טוב לדבר איתם קצת על מה שיושב על הלב, ועדיף להתחיל לפני גיל ההתבגרות, שיתרגלו לדבר איתך.
תדמייני איך היית רוצה שיראו ההשכבות ולאט לאט תגרמי לזה להיראות ככה.
הזדמנות סוף סוף לשבת בנחת לידם. עושים להם קצת נעימי/דיגדג/ליטופים בגב/ביד/ ברגל , שכבר ידוע איך המגע הוא משמעותי. שרים שירים רגועים ברוח התקופה/חג הקרב. (ככה למדו אצלי את מה נשתנה, לפני השינה מראש חודש, אלופים בסדר עצמו)
נותנים צעקה או 2 כשנגמר הסבלנות. וזהו ישנים.
חחח בכל צחוק יש אמת
אבל ברצינות אני תמיד מנסה להזכיר לעצמי שעכשיו הכי כדאי עוד קצת סבלנות, גם בגילאי הגן פתאום מספרים דברים שלא מספרים במשך היום, איך נעלבו, איך עשו הילדים, וכו...
בהצלחה
כתבת ממש יפה!אם מאושרת
זה הזדמנות נהדרת אם יש לנו מספיק סבלנות...
אצלנו זה גם הזמן ללמוד שירים חדשים,בדיוק רציתי לפתוח על זה שרשור.
לגרום להם להגיע למיטה זה מה שמתיש ...כשהם כבר שםאור123456
זה יותר קל ומתנהל ב"ה בסדר.
זה באמת לפעמים יכול לשגעאם מאושרת
גם מבחינתם זה מה שהם אומרים-
שהם מוכנים לעשות הכל חוץ מלישון
חחחחחחחחחחפרצוף כרית

מזדהה!פרצוף כרית

זה אחד הקשים.... מ-בין הכל.... אבל ברגע שנכנסים להרגל, יותר קל לילדים.... 

אולי תבקשי עזרה מבעלך בהשכבה? זה באמת מצריך הרבה כוחות.....

באמת הרדמות זה אחד הסיוטים הגדולים...מתואמת
מה שעוזר אצלנו מדי פעם:
1. לקבוע שעת שינה - ולעשות תזכורת בפלאפון לשעה זו (אצלנו זה שיר ליחה טוב שהמצאתי פעם...)
2. להרשות להם מראש לקחת משחק או ספר (או שניהם) למיטה. מי שיוצא מהמיטה - לוקחים לו אותם...
3. להבטיח סיפור מיוחד לפני השינה (אצלי זה סיפור שאני כותבת להם בהמשכים, ומכיוון שזה במחשב שלי הם לא יכולים לקרוא אותו בעצמם...)
4. לשבת לידם ולשיר שירים רגועים/לספר סיפורים מצחיקים או מונוטוניים. אבל מודה שזה לרוב התחום של בעלי. לי אין סבלנות לזה...
5. לכבות את האורות בכל הבית. לפעמים כך לא יהיה להם עניין להישאר בסלון.
6. להתעלם מהם אם הם מחוץ למיטה. אבל זו שיטה למקרי קיצון...

כמובן, למרות כל זאת שעת ההרדמה אצלנו לרוב נמרחת ומסתיימת בצעקות... במיוחד שיש לנו גם מתבגרים, אבל מתבגר אחד חייב לישון מוקדם כי אחרת הוא לא מצליח לקום, והוא לא מספיק מבין את זה...
(שמחה שבימים האלה אני פטורה מההשכבות )
למה צריך להרדים ילדים?משמעת עצמית
משכיבה.
מכילה 2-3 פעמים של אני צמאה - חם לי - ×הציקה לי.

ואז הרוב נרדמים
ואחת שלא - אני מרשה ספר וזהו. אין יותר כלום עד מחר בבוקר.
ל י ל ה ט ו ב ! ! !
כנראה שלא קמים אצלך מהמיטה...מתואמת
קמים ואני מציבה גבולמשמעת עצמית
כמו כל דבר אחר בהורות...
מקסיםמתואמת
שאת מצליחה
יש כאלה שפחות... קשה להסביר למה, אבל ככה זה... ולכן צריך טיפים
אם יורשה לי:קופצת
זה החלטה שלך בלבד האם קמים מהמיטה או לא.
הרי לדוגמא אני מניחה שאין אצלכם ילד שהולך לבית הספר בלי נטילת ידיים של בוקר. ואין ילד שמרביץ לאמא. ואין ילד שהולך ב11 בלילה לאיפה שהוא רוצה בלי להודיע. נכון?
אז גם "לא קמים מהמיטה" - יכול בהחלט להכנס לרשימה הנ"ל.
הצעד הראשון - החלטה ברורה מאוד מאוד שלך.
נשמע קצת מתנשא...חילזון 123
דווקא בכלל לא קראתי אותה ככההמקורית
ומניסיון אומרת לך שרק זה עובד, ולהתמיד בזה לא פחות חשוב
כי זה עניין של הצבת גבולות, כמו כל גבול אחר
בהנחה שהילדים עייפים ולא רעבים, אם לא צריך להתפנות אין מה לקום מהמיטה בשעות שהולכים לישון
מצטערת גם זה נשמע *לי* מתנשא...חילזון 123
חבל, באמתהמקורית
זה בסהכ מתוך מטרה לעזור
אולי זה נשמע לך מאשים? כאילו *את* לא מסוגלת להציב גבול? ממש לא ממקום כזה
זו עצה חברית ותו לא, מניסיון, שאולי תוכל לעזור
מסכימה שזה לא קל בכלל, ופה כל אחת בוחרת את המלחמות שלה ועל מה שווה לה להוציא אנרגיות
ראי תגובתי למטה...חילזון 123
אוף. זו הסיבה שאני לרוב לא מגיבה בשרשורים כאלה🤦קופצת
אני הבן אדם הכי לא מתנשא שיש. מבטיחה לך.

אבל המון פעמים בא לי להגיד (90% מהמקרים לא אומרת) - שאפשר גם אחרת. באמת חבל על האנרגיות שיוצאות .
מה? לא היה מענין אותך לשמוע על כך?
באמת שואלת?
מסכימה מאודמשמעת עצמית
הרבה פעמים עולות כאן שאלות שאני בכלל לא מבינה מה השאלה כאן.

ואז אני מנסה לזכור שבטוח גם לי יש שאלות או בעיות שאחרות חושבות עליהן ככה...😁

כל אחת והבאגים שלה.
וחששתי שהתגובה שלי כאן אולי תתפרש כניתוק או התנשאות
לוידת למה בכל זאת כתבתי...
באמת???קופצת
את מזדהה עם ההרגשה הזו גם בחיים הרגילים?
זה ממש חשוב לי לדעת. אשמח אם תוכלי לענות🙏
מאודמשמעת עצמית
הרגשה מוזרה קצת...
קודם כל אני בהחלט מאמינה שבחיים האמיתיים את נחמדה וכו'חילזון 123
דבר שני העניין הוא לא התוכן אלא איך זה ''נשמע'' ומנוסח.
כשאת כותבת בצורה חד משמעית בלי שום הסתייגויות- ''זה רק החלטה שלך'' זה מרגיש מתנשא.

את לא לוקחת בחשבון שלך כרגע זה הצליח, אבל שאולי יש ילדים שונים, משפחות שונות, סיפורי רקע שונים, שלבים שונים בחיים...חינוך זה בד''כ לא שחור-לבן.

אם היית כותבת משהו כמו - אצלי זה ממש עניין חשוב, החלטתי שבזה אני לא מוותרת, אני עשיתי א, ב, ג והתמדתי בזה x ימים ועם הילדים שלי זה עבד לי - אז הייתי שומעת ואולי לוקחת לתשומת ליבי חלק מהטיפים. כי ככה זה היה שיתוף של מה אצלך.

והערה אחרונה לפחות על עצמי ראיתי שהיו תקופות בחיים שלי (כשהיו לי 2 ילדים למשל...) שאמרתי לעצמי וואלה החינוך שלי עובד וכו' ואז בא איזה ילד חדש שלא עובדות עליו השיטות הקודמות...או הרכב משפחתי אחר וכו'. אז אני חושבת שאפשר להיות טיפה פחות נחרצים...
תודה רבה רבה שכתבת לי! עזרת לי מאוד.קופצת
לוקחת לתשומת ליבי כל מילה!🙏
אני חושבת שיש משו במה שאת אומרתהמקורית
בהחלט, אבל ההתעכבות על הסמנטיקה, פה לפחות, מיותרת בעיניי. כי הנימה לא הייתה לא נעימה חלילה או משו בסגנון.
זה מרגיש קצת כאילו ש'מחפשים' על מה להיתפס, סליחה שאני אומרת. לא שזה מה שחיפשת לעשות, אבל בהרבה תגובות אפשר למצוא מאחורי המילים דברים שלא התכוונו אליהם בהכרח.
לא יודעת לגבי @קופצת, אבל ברור לי ברגע שאני כותבת תשובה שהיא על דעתי בלבד, לרוב אם זה לא מדעתי אז גם אכתוב מאיפה הבאתי את זה, וייתכן שבכל מיני שלבים בחיים זה לא נכון, כל אחת והמקום שלה ונסיבותיה היא, אבל כל אחת כותבת על עצמה מהניסיון שלה.
לוקחת לתשומת לבי, להבא אקפיד בלי נדר לשים לב יותר לניסוח, שלא ישתמע חלילה שהדעה שלי היא היחידה שקובעת ושהיא בטוח נכונה, אלא שזו דעתי וזה מה שעובד אצלי
תודה על החידוד
האמת שאני מאוד מסכימה עם חילזוןבארץ אהבתי
בעיני עיקר ההבדל בניסוח הוא על מי מדברים.
כשמישהי כותבת על מישהו אחרת - מה היא יכולה לעשות, מה כדאי לה לעשות, מה חשוב שהיא תעשה, וכו' - גם אם זה נכתב בצורה מאוד עדינה, זה יכול לגרום להרגשה לא נעימה למי שקוראת את זה. בעיקר כשמדברים על משהו שהיא לא מצליחה בו, וכותבים לה שזה תלוי רק בה.

אני תמיד משתדלת לכתוב על עצמי. גם כשמדובר על משהו שלא התנסיתי בו, אני כותבת מה אני חושבת שהייתי עושה.
אני חושבת שבניסוח שמדבר על עצמי - זה מאפשר למי שקוראת להכיר עוד גישה, לגלות שיש דרך אחרת שעובדת למישהי אחרת, ולברר עם עצמה אם זה משהו שמתאים לה לנסות ללמוד וליישם.
מוסיפה עוד משהובארץ אהבתי
אני מסכימה איתך שברור שהדברים לא נכתבו מתוך רצון להתנשא. ברור לי לגמרי מאיזה מקום זה נכתב.
אבל למעשה, כשכותבים למישהי בצורה ישירה על מה *היא* צריכה לעשות, ובמיוחד במשהו שהיא לא מצליחה בו, זה יכול לפגוע.
זה לא רק כאן, הרבה פעמים בשרשורים בפורום כשרואים שנשים מתחילות להיפגע, זה מתחיל מהודעה שמישהי כותבת לאחרת מה היא צריכה/לא צריכה לעשות. ותמיד זה ברור לי בקריאה מהצד שלא היתה שום כוונה לפגוע, אבל בפועל זה הרבה פעמים פגוע (אפילו לא במודע, ולפעמים זה גם גורם לתגובה לא נעימה בחזרה ומשם זה מתגלגל הלאה..)
אני חושבת שלכולנו זה יעזור אם נצליח לשים לב לזה. זה שינוי קטן בניסוח, והבדל גדול באווירה שזה יוצר.
ועוד משהו קטןבארץ אהבתי
אני חושבת שיש בזה הבדל גדול אם התגובה נכתבה כתשובה להתייעצות, או כתגובה לשיתוף.
כשמישהי שואלת שאלה, זה בהחלט הגיוני לענות מה אני חושבת בניסוח שמדבר עליה. גם כאן אפשר לכתוב על עצמי (אני משתדלת לכתוב ככה בכל מקרה), אבל זה לא אמור לפגוע אם אני אכתוב על מה שאני חושבת שהיא צריכה לעשות. כל עוד אני מכבדת את מה שהיא עושה עד עכשיו, וכותבת כהצעה ולא כקביעה.

אבל כשמישהי משתפת במשהו שקורה אצלה בבית, ולא שואלת איך אפשר לשנות - גם אם זה נכתב בנימה שברור שהיא היתה שמחה שזה ישתנה, צריך להיזהר מאוד מלכתוב לה מה היא צריכה לעשות כדי לשנות.
בהחלט יש מקום לפתוח לה עוד כיוון חשיבה, להציע גישה אחרת, אבל בניסוח שלא מדבר עליה.

(סליחה על כל החפירה בנושא. כמובן שמה שכתבתי זה לא רק בגלל התגובה הספציפית פה בשרשור, אלא בגלל שזה קורה גם במקומות אחרים וזו נקודה שחשוב לתת עליה את הדעת, לדעתי).
את מקסימה איך את מסבירה מפורט ובהיר..אוהבת את השבת
ואיזה לב גדול יש לך!!!
אכן, צריך לשים לב לזה, וודאיהמקורית
ולהתנסח בזהירות וברגישות, ובלי נדר אקפיד לשים לב כמו שאמרתי
אבל עדיין מרגיש לי שגם הערות כמו 'נשמע לי מתנשא' פחות מתקבלות, כאילו באים לחלק ציונים לתגובות. זה גם משו שלא נעים לי לקרוא. ועוד בנימה אישית.
אני לא כותבת פה כדי לחנך אף אחת, או להגיד לאף אחת מה לעשות, כמו שאמרתי - תמיד כותבת את דעתי בלבד, מאוד משתדלת לא לפגוע חלילה באף אחת, ואם צריך להתנצל כי מישהי נפגעה, אז וודאי שאעשה זאת. אין שאלה.
ולגבי התייעצות או שיתוף - חשוב לי לומר שלרוב זה ממש מתערבב ולרוב, לשיתוף (גם אם הוא לא התייעצות) יהיו גם תגובות שמייעצות. ככה זה פה לרוב. אחרת כל התגובות היו רק - מזדהה/ חיבוקים/ וכו
ואז הפלטפורמה הייתה מתייתרת. הפורום למיטב הבנתי הוא מרחב שיתופי,בה כל אחת משתפת מענייניה ומדעתה, מייעצת וכו. גם לצד שקורא יש אחריות לדון לכף זכות בעיניי, במיוחד עם ניקים מוכרים אחרי שמכירים כבר את הסגנון, במיוחד שמבהירים שאין כוונה כזו, ולקרוא דברים ממקום של שיתוף נטו, סוג של הבעת דעה אולי, וכמובן - אפשר לפתוח דיון על הכל ולחלוק על הכל, להגיד ש'זה לא רלוונטי לכולם, אבל לבקר תגובה ולחלק עליה ציונים זה גם פחות נראה לי.
אני מבינה מה שאת כותבתבארץ אהבתי
אבל זה בדיוק קשור למה שכתבתי קודם - שהרבה פעמים כשמגיעים בדיונים לתגובות לא נעימות, זה מתחיל מתגובה שאומרת למישהי אחרת מה לעשות, ומשם זה מתגלגל.
פה זה דווקא התגלגל אחרת אחר כך. כי קופצת לא לקחה את זה למקום שפוגע בחזרה, אלא התנצלה ושאלה בצורה הכי אמיתית אם היה עדיף לא לכתוב את זה.
וזה בדיוק המקום של לדון לכף זכות שכתבת עליו, ואני מאוד מסכימה איתו.
בהחלט גם כשקוראים תגובה שגורמת להרגשה לא נעימה, יש מקום ואחריות לדון לכף זכות ולהבין שזה לא היה מתוך רצון לפגוע, אלא רק צורת ניסוח שגרמה להרגשה הזו, ולהגיב בהתאם בצורה מכבדת.
(אגב, גם את חילזון יש מקום לדון לכף זכות, ברור לי שהיא לא כתבה מתוך רצון לפגוע, אבל גם פה הניסוח יצא שופט ופחות מתאר את ההרגשה שלה).

אבל לדון לכף זכות כשנפגעים זה לא תמיד קל. ואנחנו גם לא יכולים לקבוע איך אחרים יקראו את מה שכתבנו ואיך הם יגיבו. אז לפחות כדאי שכל אחת תשים לב לניסוח שלב, וככה נוכל לשמור על אווירה יותר נעימה.

ולגבי מה שכתבת על שיתוף לעומת התייעצות -
אני חושבת שלא הבנת אותי.
לא כתבתי שאין מקום לייעץ למישהי שרק שיתפה. אני חושבת שזה חלק מהותי מהפורום, ויש לזה בהחלט מקום.
אני כתבתי רק על הניסוח - שבמקרה שמגיבים לשיתוף, למישהי שלא ביקשה להתייעץ, אז צריך להיות זהירים במיוחד בניסוח.
אם למשל מישהו היתה פותחת שרשור שבו היתה שואלת - מה לעשות עם מצב בו הילדים לא הולכים לישון ויוצאים שוב ושוב מהמיטה אחרי שהשכיבו אותם, אז התגובה של קופצת היתה יותר במקום, גם בניסוח הזה (באופן אישי אני מעדיפה גם בתגובות כאלה לכתוב על עצמי, או לסייג שזו רק דעתי, אבל זה אולי כבר עניין של סגנון).
אבל במקום בו מישהי משתפת בקושי שלה, ורוצים לפתוח לה כיוון חשיבה נוסף, אז צריך הרבה יותר להיזהר מלכתוב *לה* מה *היא* צריכה לעשות.
זה לא אומר שרק צריך להזדהות ולחבק. אפשר לכתוב את אותו תוכן בדיוק, אבל בניסוח אחר, שמדבר על עצמי, למשל - 'אני רוצה לפתוח כיוון לגישה אחרת. אצלי לא לקום מהמיטה זה ברור מוחלט כמו שברור שילד נוטל ידיים על הבוקר. אני מרגישה שהכל פה תלוי בגישה שלי האמא. אם זה ברור לי שיש פה גבול מוחלט, הילדים יקבלו את הגבול הזה'. (סתם דוגמא לניסוח, לשם ההבהרה).
מסכימה. ואהבתי ממשהמקורית
תודה על התגובות המפורטות, נהנית לקרוא אותך מאוד, את מתנסחת בצורה רהוטה, יפה ומכבדת מאוד, ובעיקר - קלעת יפה לנקודה. החכמתי
ו@חילזון 123 מקווה שלא לקחת באופן אישי את העניין, אם כן אני מתנצלת ❤️ הדיון הוא על התגובה ולא על המגיבה
חח לא, זה בסדר לא נפגעתי אישיתחילזון 123
ממש נכוןאביול
ממש התחברתיאם מאושרת
למה שכתבת על ילד שמשנה את המוכר...
מזדהה עם תקופות הורות שונות…פנסאי
אני כל כך מתגעגעת לפעמים לאמא שהייתי כשהיו לי שני ילדים… (היה לי אחכ רווח של 3 שנים עד שנולדה הבאה בתור ומאז כולם צפופים)

כל כך הרבה עקרונות שהיו לי בתור אמא לשניים או דברים והרגלים שהלכו לי חלק היום לא ישימים אצלי או הרבה יותר קשה לי להתמיד ולהטמיע, ששמתי את הנחרצות של בצד והראיה שלי משתדלת להבין ששום דבר אינו ניצחי ושחור לבן והכל כל כך דינאמי, רגיש וזמני…
נראה לי שבאמת לא התכוונת, אבל יצאה לך הודעה שנקראת בצורהקופצת רגע
ביקורתית. גם בעיני.
ולא התכוונתי להגיב, כי בעיני אין מה להגיב בשרשורים האלה שהתגובות שלהן הן בסגנוו של: פשוט תניחי את התינוק שבע במיטה והוא ירדם בעצמו ( איך לא חשבתי על זה באמת??)

פשוט, בשביל לנסות להסביר למה זה נקרא ביקורתי, תחליפי את הבעיה שהפותחת העלתה בבעיה שמטרידה אותך עם הילדים שלך, פיזית, רגשית או חינוכית ( יש להם תולעים לעיתים קרובות? כינים? לא אוכלים טוב? לא גובהים טוב? מתקשים בבית הספר? מתקשים לרכוש חברים? וכו' וכו' וכו') ואז תקראי את התגובה שלך, באותן מילים, עם איזו עצה שכבר ניסית כמה פעמים וחברות שלך נשבעות שהיא עובדת (פשוט תסרקי אותה רצוף חמישה ימים כל ערב /פשוט תתני להם כף גרעיני דלעת שבוע שלם ואז פעם בשבוע/ פשוט תני להם תוסף ויטמינים ולא יחלו ויגבהו יפה / פשוט תזמיני להם פעמיים בשבוע חבר ותראי איך הכל מסתדר וכו' וכו' ) ותראי איזו הרגשה זה נותן...

אפשר לספר איך זה אצלך בבית, אפשר לספר מה היה לך קשה פעם ומה עשית שעזר מאוד, יש עוד הרבה צורות לכתוב עצות חוץ מהצורה שכתבת קודם...

מצטערת, יצאה לי הודעה התקפית ממש, האמת שהנושא הזה של שינה אצלך ילדים ועצות סטייל תניחי אותם במיטה ואם תהיי בטוחה בעצמך מספיק והחלטית מספיק הם ירדמו מעצמם מקפיצות אותי.
שימי לב למההמקורית
ש@מתואמת כתבה למטה למשל
שהיא לא מצליחה להיות כזו החלטית לגבי זה ושגם בעלה לא מרגיש עם זה בנח
זה לא בהכרח שניסו ולא עובד, אלא לא מעוניינים בכך.שזה גם בסדר,ברור, אבל מפה ועד ל- ניסיתי מאה פעם ולא עבד.. זה לא עובד לך/ לה, לא בגלל שהשיטה לא נכונה בכללי אלא בגלל ששיטת הפעולה לא מתאימה להם. נכון, זה דגש שאולי מצחיק לומר אותו, כי זה גם סוג של להגיד ש - לא עובד, אבל את מדברת על משו אחר ממה שהן כותבות להבנתי
אצלי, בכל מקרה, אם יש משו שבאמת אני מתקשה איתו, לפעמים לקבל חיזוק ממישהי שזה עבד בצורה שפחות התאימה לי יכול לדרבן אותי לנסות שוב, כי אם אני מיואשת מזה ומתוסכלת אז אנסה עוד דרך, גם כזו שאולי ויתרתי עליה, אבל אני מבינה שזה יכול גם לעצבן כי זה כאילו נכתב בצורה חותכת וחד משמעית, וגם כי כנראה זה נושא רגיש אצל חלק מהנשים פה
לא, הגבתי גם על הניסוח. כתבו לך שהוא נקרא ביקורתיקופצת רגע
והתפלאת, ניסיתי להסביר למה גם אני ראיתי את זה בצורה ביקורתית.
באמת יצא גם לי ביקורתי והתקפי. סליחה.
ורק אחר כך קראתי את ההודעות בהמשך, שכבר כתבו לך לגבי זה וראיתי שכבר כתבו, למשל, יותר לספר על מה שעובד אצלך ולא לתת עצות 'פשוטות' וחותכות לאחרות. כי זה סגנון ביקורתי יותר.

האמת ששרשורים כאלה מקפיצים אותי. אני באמת צריכה להשתדל לא להגיב בהם.
הדיון כבר ממש מיצה את עצמו🙈כתבתי פה יותר מדי בשירשור...חילזון 123
אבל רוצה להוסיף בכל זאת שזה כמו שמישהי שמנה, לא מצליחה לרזות
ותבוא מישהי רזה ותגיד לה ''מה הבעיה? פשוט זה עניין של החלטה. תורידי פחממות וסוכר ואל תאכלי בין הארוחות ותוך חודשיים תרזי 10 קילו''...
ואללה אני אישית לא הייתי מקבלת את זה בתור חיזוק ושיטה ממש חדשה שלא חשבתי עליה🙄

טוב בכל אופן סיכמנו שהכוונות של כולן טובות וכו וכו
הבנתי לגמרי כנראה שאני קוראתהמקורית
ומקבלת דברים בצורה קצת אחרת. אבל כמו שאמרתי, אשים לב לעניין
הממ...מתואמת
בהחלט יכול לקרות אצלנו שיש ילד שיתנגד בתוקף לנטילת ידיים. אלא שבמקרה הזה (כמה שזה לא נעים) אפשר ליטול לו "בכוח"...
וכן, גם יכול להיות מקרה שילד ירביץ לאמא מתוך עצבנות וכעס... הוא כמובן יינזף על זה מאוד, אבל זה לא שימנע חלילה את הפעם הבאה...
כמובן, המקרים האלה נדירים ב"ה, אבל בעיקר כי לא מדובר בדברים שקשים להם. לרוב הם שמחים ליטול ידיים בבוקר, ולרוב הם מעדיפים לחבק את אמא ולא להרביץ לה...
בענייני שינה, לעומת זאת, המצב אחרת. לרוב הם לא יהיו מעוניינים לישון (מסיבות כאלה ואחרות, הגיוניות בהחלט), ולהשכיב לישון - כל עוד לא קושרים את הילד למיטה, אין ממש אפשרות להכריח את הילד להישאר במיטה...
(באמת הייתה תקופה עם התאומים, כשהיו בני שנתיים ולא הבינו בשום אופן שצריך להישאר במיטה, שיצרנו להם מעין כלוב מהמיטה שלהם... זה היה נראה די אכזרי, אבל לא הייתה ברירה...)

מכירה את הגישה שאת מדברת עליה. גישת שפר/אדלר, כמדומני.
אני לא חושבת שהיא צודקת במאה אחוז... לפחות המציאות אצלי מראה שלפעמים חינוך ילדים הוא גמיש מאוד...
אוקיי. מקבלת.קופצת
מעולם לא למדתי שיטת חינוך, כך שלא יכולה להגיד מה ההגדרה של ההתנהלות הנ''ל.

אני כן חושבת ששווה "להשקיע" כמה ימים בהקניית גבולות ברורים בנושא. ואח"כ הרווח כולו שלך. וגם של הילדים - אין מריבות וכעסים כל ערב...

מאמינה שלא מתאים לכל אחת. ועוד יותר מאמינה - שאין דרך אחת נכונה.
המשפט האחרון שלך הוא המפתח.מתואמת
לכל זוג מתאימה דרך חינוך אחרת. וגם אותה צריך להתאים לכל ילד בפני עצמו...
לי אישית לא מתאימה השיטה של הצבת גבולות ברורים ונוקשים, כי אני עצמי רכה מדי. בעלי קצת יותר מצליח בזה, אבל אחר כך מלא בנקיפות מצפון נוראיות, שלדעתי כבר עדיף לו לנהוג אחרת...
שמחה שאתם מצאתם את דרך החינוך הטובה לכם
זה אולי נכון אצל גדוליםאביול
אצל קטנים זה יותר מורכב...
אז אצלך כרגע בנקודת הזמן הנוכחית עם הילד הספציפי זה עובדחילזון 123
לא כל הילדים כאלו...
תמיד כשאומרים "פשוט להציב גבול" זה נשמע כזה פשוט וקליליעל מהדרום
לק"י

הלוואי.

חח כן...משמעת עצמית
דוקא אני ממש לא חושבת שזה דבר פשוט וקליל
וכמורה בחנ"מ - (היי קולגה) זו סוגיה יומיומית כאשר פריצת גבולות זה לזרוק לי כיסא על הראש...

מה שכן, אני נוכחתי שכאשר *לי* הגבול ברור באיזושהי בהירות פנימית - ככה זה גם משודר למי שמולי.
תלמיד או ילד שלי.
וזה מוכיח את עצמו ביג טיים!
חלק גדול מחוסר משמעת היא כשלא מספיק ברור מה הגבול.

ועדיין
תמיד יש יוצאים מן הכלל...
האמת שכשאני עייפה אין לי כוחות לעמוד כמו שוטרת על דברייעל מהדרום
לק"י

בלי קשר לזה שיש אנשים אסרטיביים ממני.

בכיתה לפעמים יותר קל לי לשים גבולות, וגם שם אני לא 100%.
הוו תודה!קופצת
כבר התחלתי להרגיש רגשי אשמה שאני לא מהאמהות האלה "שמרדימות את הילדים"🤦
בכל דבר בהורות צריך לזכור שלכל אמא יש את החוזקות שלהלפניו ברננה!
אם אני לא טועה את זאת שכתבת את זה בשרשור על האירוח של החברים, לא?! 🤔
גם לי החלק של ההשכבה מאתגר במיוחדבארץ אהבתי
אצלנו עיקר הקושי הוא להיכנס למיטות בזמן (זה מתחיל מילדים שאוהבים להישאר הרבה זמן באמבטיה לשחק, והכל נמרח מידי לפעמים), סיפור עוזר לנו מאוד (עם הגבלת שעה שרק עד אליה אפשר להתחיל את הסיפור) ועדיין זה מתיש לפעמים. ואחרי הסיפור תמיד צצים כל מיני דיבורים וחיבוקים ועניניים שלוקח זמן עד שכולם שוכבים בשקט.
ואחר כך הקושי שלנו הוא שהילדים לא אוהבים להירדם בלי שאני בחדר. ולגדולה לוקח הרבה זמן להירדם. ב"ה עברנו תהליך עם זה ועכשיו אני כן יוצאת לפני שהיא נרדמת, וזה כבר הרבה יותר בקלות, אבל עדיין לא תמיד חלק...

אז קודם כל - מזדהה מאוד מאוד...
ורוצה להגיד משהו, גם קצת בקשר לדיון שהתפתח פה.
זה שיש אתגרים שונים בכל בית זה נורמלי. אני לא חושבת שיש בית שאין בו שום דבר שמאתגר את ההורים. לכל משפחה יש את המקומות שצורכים יותר אנרגיה, וזה לא תמיד קל, אבל דווקא אלו המקומות שהכי מגדלים אותנו (בטווח הארוך, תוך כדי זה לפעמים קשה לראות את זה).
למדתי את זה מהפוסט המהמם של @בהתהוות, שעזר לי מאוד בהתמודדות שלנו עם הסיפור הזה. וכמובן שהכי כדאי לקרוא את המקור -
מה שלא הולך לנו בקלות
תודה רבה על זה!מכחול
וואי מוכר!! 2 טיפיםאוהבת את השבת
עצה שלקחתי מהפורום זה להגדיר את הסדר של היום לפי שעות
ואז כולם יודעים שב** ארוחת ערב
בשעה *** במיטה
יש תיאום ציפיות וזה פחות הימרחויות ומלחמות..
וכן לקבוע שאם מליחים באמת להיות בחלון זמן המיועד יש משהו כיף במיטה סיפור שאוהבים או משהו כזה (גם עצה מהפורום)
ואצלנו זה ממש שינה את העניין שבמקום לרדוף אחריהם הם נכנסים מעצמם .. רצים למיטה..

עוד משהו אחרי כל הטקס במיטה )אני לפעמים מצחצחת להם שיניים גם במיטות ) אז אני מחשיכה לגמריייי את החדר ושמה להם שיר רגוע בפלאפון וזה מרדים אותם ממש טוב!!!

וכן כמו שהציעו אחרי פעם אחת שבטעות איבדתי את זה שמישהו יצא מהמיטה והייתי גמורה ממש וצרחתי עליו הם יודעים שאחרי שנכנסנו למיטה לא יוצאים ממנה גם אם אמא הולכת להביא משהו, אני כן בכללי יושבת לידם עד שנרדמים..

וכל זה כמובן לא מרשם קסמים ולא תמיד עובד.... גם לי זה אתגר רציני.. אבל כדאי אם כ"כ קשה לשנות קצת דברים שישאב פחות אנרגיות.
עוד נקודה חשובה- הילדיםאם מאושרת
לגבי כל הדיון שהתפתח כאן.
בכוונה לא מגיבה למישהי מסויימת,
אלא באופן כללי נראה לי שחשוב לקחת בחשבון שיש ילדים שונים בעולם...
גם אני פעם הייתי כזו תמימה,וחשבתי שאם רק אהיה עקבית אצליח בשיטות שאני רוצה.
ה' לימד אותי דרך הילדים שזה ממש לא תלוי בי ובשיטה שחלמתי ליישם.

כותבת כמה דוגמאות - אבל בוודאי שיש עוד דוגמאות שאני לא מכירה,לכן באמת כדאי לזכור שה' ברא הרבה הורים והרבה סוגים והרבה שיטות,ואין משהו יותר נכון ויותר טוב, אלא לכל אחד מתאים מה שמתאים לו.

ילד חמוד וקופצני במיוחד שגם רטלין לא עוזר לו לשבת,
לא בדיוק מסוגל לא לקום מהמיטה
ילד חמוד ורגיש במיוחד שמסוגל לשכב במיטה ולבכות שעות זה גם לא אידאלי😣
ילד חמוד עם פחות צורך בשעות שינה ( הרופאת ילדים היא זאת שאמרה שכנראה הוא לא צריך לישון את מספר השעות שכתוב בספר)
לא מסוגל להרדם . אי אפשר להכריח אותו לשכב שעות.😮

לכן נראה לי לעניות דעתי שתמיד טוב לשמוע מאחרות עצות וטיפים וללמוד וליישם מה שמתאים לי,
אבל לזכור את המשנה- אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו,
למקום שלו אתה לעולם לא תגיע...

ולזכור שהתכונות שלנו כהורים הן בדיוק התכונות שה' נתן לנו כדי שיתאימו לתכונות של הילדים שלנו

ממש ממש נכון!פרצוף כרית

כתבת יפה, תודה רבה ההודעה הזו👍קופצת רגע
התנצלות, הבהרה. וכו' וכו'קופצת
קראתי את כולכן.
אני מודה לכל אחת ואחת שטרחה להסביר. זה חשוב לי מאוד על מנת ללמוד לשפר את יכולת ההכלה, הקבלה והרגישות הנצרכת ביחסים בין בני אדם. ויש לי הרבה מה לשפר בענין...
תודה🙏

עניינית לנושא השרשור:
אז כן. אולי אנחנו משפחה חריגה. אולי אני חריגה (זה כבר הגיוני יותר😅). אולי זוהי שיטה מסויימת הנלמדת בהדרכת הורים.
לא יודעת.

מה שאני יודעת - שב99% מהשרשורים הנפתחים על הורות/ילדים/הורים. אני מכירה התנהלות אחרת לגמרי. בטווח גילאים נרחב.
כן. אני יודעת שאנחנו קצת שונים. מרגישה רואה את זה בחוש בעולם האמיתי. אבל כמו שאני רואה את הדברים - יש בזה הרבה מעלות טובות שיכולות לחסוך הרבה אנרגיה, מאבקים, התנגדויות. אצל הילדים.

אז זהו. זה היה רק "להגן" על מה שכתבתי 😅

אבל צודקות. לא ניסחתי נכון. אין לי גם כוח ופניות ל"עטוף" את הדברים כמו שצריך. והתרגלתי כבר קצת שאני חיה בעולם מקביל...
וההקלדה הארורה הזו בכלל בלתי אפשרית

שכל אחת וכל משפחה תמצא את הדרך הכי נכונה וטובה להם ולילדים. ובעיקר הכי חשוב - בשמחה ובנעימות.
אחרי הכל כולנו רוצות 100%בטובת הילדים בלבד.

בהצלחה לכולנו במסע הזה🤗❤️
אבל גם את לא חריגה!אם מאושרת
את הכי טובה למשפחה שלך,וכל אחת טובה למשפחה שלה.
למה חריגה?
אנחנו הרי רוצים הכלה של כל סוגי השיטות והאנשים,גם השיטה שלך.

וכתבת ממש יפה על הכלה. למדתי ממך
איזה נשמה את!קופצת
תראי. אם במשך 30 שנה את כמעט תמיד חושבת/מתנהגת אחרת מהחברה. בהורות/זוגיות/חינוך ילדים/התנהלות בית/דת/אמונה/מיניות.
לא נותר לך אלא להגיע למסקנה הנ''ל 😅

או שעדיין לא הכרתי את האנשים הנכונים...🤔
את.מקסימה ומיוחדת ברגישות שלך!אביול
את וואו!משמעת עצמית
כתבת מהמם
ורואים שאת באמת רוצה להבין...

אכפת לך להסביר מה שונה אצלכם?
מה ההתנהלות שגורמת שיהיו אצלך פחות מאבקים וכו?

יש לי תחושה שאזדהה...
גם אצלי אין מאבקיםoo
עם הגדולים בגלל שאני מעבירה אחריות אליהם, ועם בן השנתיים שלא יכול להיות אחראי על פעולותיו, אני לא פועלת עם מאבקים, אלא מלמדת אותו לשתף פעולה.

לדוגמא כשהולכים לישון, לא לוקחת אותו למיטה, אלא אומרת לו הולכים לישון, בוא תתן לי יד ונלך למיטה.
כנ״ל למקלחת, להחלפת טיטול, לבוא לארוחה וכו׳

ואם הוא לא רוצה, אני מפתחת איתו דיון/ מסבירה/ מסיחה דעתו. אף פעם לא בכוח, תמיד מחכה לשיתוף פעולה.
אני גם אשמח לשמועבת 30
משום מה, כתבתי פעם שאצלי אין בכלל קטעים עם ללכת לישון. לא יודעת למה.
אז אשמח לשמוע ממך
אז כמעט נשבעתי שאני לא מגיבה שוב בשרשורקופצת
הזה😅
אבל מחכה לבעלי שחוזר מאוחר היום. ומקודם נרדמתי באמצע סדרה... אז נראה לי להקלידדדדדדד 😑 ישמור עלי ערה כמו שצריך...

אקדים ואומר:
לא מתכוונת לחנך אף אחת. לא מתכוונת להגיד מה הכי נכון לעשות. לא מתכוונת להגיד שרק ככה עובד. סתם מספרת *רק* עבור מי שמעניין אותה:

אז האמת שהיום "ההשכבה" אצלי מסתכמת במקלחת לקטנה(1.10). מסניפה אותה כמו שצריך 😁 ושמה אותה בלול לישון.
אח''כ אני מכינה לי ארוחת ערב וכוס קפה. איך לא - לוקחת את המפזר חום, נכנסת לחדר שלי (עם דלת פתוחה - אצלנו זה אומר שאני "נגישה" ואפשר חופשי להכנס) וזהו. לפעמים קוראת/בטלפון/ אחד הילדים בא לדבר...

שאר הילדים (12.8, 10, 7.5) מסדרים את הבית (כן! כן! "המצאה" של בעלי לכבוד ההריון 😌) מתקלחים כן/לא והולכים לישון. באים להגיד לילה טוב וחיבוק.

עכשיו, ברור שההתנהלות היום "נשענת" כבר על אוירה וחינוך והרגלים שעבר קיימים. אבל כשאני "נוברת" בזכרון לשנים שהם היו קטנים והייתי משכיבה אותם - והיו קמים, והיו צריכים לאכול/לשתות/שירותים. והייתי נחמדה ונחמדה ונחמדה עד שהייתי הופכת למכשפה.

והייסורי מצפון.... וההרגשה הזיפתית הזו😔

אני זוכרת ששיתפתי את בעלי והוא אמר לי בערך את מה שהקפיץ פה כמה בנות למעלה: הרי יש לך עקרונות שעליהם את כן יודעת לעמוד. נכון? אז תחליטי שזה גם חוק בל יעבור וכך יהיה.
קצת עיבוד של הרעיון. הרבה החלטה - ויומיים! מבטיחה שיומיים! שהייתי קשה מאוד! בהשכבה. עמדתי בפתח הדלת ולא הסכמתי לא לאכול ולא לשתות (ידעתי כמובן שאכלו טוב בארוחת הערב) ולא שירותים ולא להוריד רק רגל מהמיטה ולא כלום!

אולי נשמע מזעזע, אבל מה זה יומיים אי שם בגיל שלוש - לעומת 10 שנים אח"כ של שעת השכבה נעימה ורגועה ב100%?!

זהו. זה מה שהיה אצלנו. מי שמתחברת - איזה כיף לי🤗
מי שלא - בטוחה שיום יבוא ותמצא דרך טובה. כולנו פה במסע למידה.. וכל עוד חיים - לומדים.
תודה שכתבת!בוקר אור
היה שווה🙂
תודה שכתבת והסברת!מתואמת
האמת שאצלנו נוסה דבר כזה, וזה ממש לא עובד לאורך זמן... כלומר - לאותו לילה כן. אבל אין סיכוי שהם יזכרו את ההתעקשות גם בלילה הבא...
אולי אנחנו לא משכנעים מספיק? או שהילדים שלנו עקשניים יותר מדי?
לא יודעת...
בכל אופן, כנראה באמת בכל משפחה זה עובד אחרת...
ובאמת תודה שנברת בזיכרונך כדי לגלות היכן התחיל הקסם!
חחחח אולי אתם לא יודעיםקופצת
להיות כאלה מפחידים
נניח ככה - 👹👺

וברור שבסוף הכל "נשען" על תכונות אופי קיימות...
כנראה, באמת... מתואמת
כתבת מהמם, תודה לך!בארץ אהבתי
בגדול אני חושבת שזה מאוד נכון - שברגע שלנו יש גבול שברור לנו, זה הופך להיות גבול שברור לכולם.

אבל אני חושבת שבסופו של דבר חייבים לבחור את הגבולות שלנו, ואי אפשר להחליט שכל הדברים הם גבול מוחלט.
בית שגם ילדים אוכלים רק במטבח, וגם מטאטאים אחרי כל ארוחה, וגם מסדרים את כל המשחקים כל יום, וגם מתקלחים לבד באחריות הילדים, וגם הולכים לישון לבד ולא יוצאים מהמיטות, וגם קמים בבוקר ומתארגנים לבד, וכו' וכו' - אולי הגבולות בו מאוד ברורים אבל נראה לי שהילדים שם לא יגדלו בבריאות נפשית הכי טובה...
אני חושבת שלכל בית יש את הדברים שבהם יש גבולות ברורים, אבל יש צורך גם במקומות שבהם משחררים. וזה חלק מהבריאות של הבית. וכמובן זה תלוי ההורים - מה מספיק חשוב להם בשביל להציב כגבול מוחלט, ואיפה הם מסוגלים לאפשר קצת שחרור.

וחוץ מזה, יש גם קשיים שההתמודדות איתם היא לא רק עניין של גבול. יש נפשות שונות וקשיים שונים, ולפעמים צריך מענה אחר.
אצלנו למשל היה קושי עם הבת שלי שלא היתה מסוגלת להירדם כשאני לא בחדר. ניסיתי פעם לשים גבול ולשנות את זה. זה לא עבד. יותר מחודש שהיינו בסיפור הזה וזה פשוט לא עבד. בכי בכל פעם מחדש.
בסוף עזבנו את זה. אחרי טיפול רגשי התחלנו שוב, עדיין זה לקח הרבה יותר מיומיים ועוד לא לגמרי סיימנו עם זה, אבל זה כבר במקום אחר לגמרי.

ובכל מקרה, תודה שכתבת!
תודה לך🙂קופצת
ברור שלא מתאים לכולם. אין ספק.
ואת מתארת בכלל ילדה עם קושי מסוים - שודאי שמצריך התנהלות אחרת.

לגבי העברת אחריות לילדים - זוהי כבר תורה אחרת גדולה ונפרדת בפני עצמה. אין קשר בינה לבין גבולות.
וילדים שלוקחים אחריות על עצמם - גדלים להיות בריאי נפש ושמחים בדיוק כמו כל ילד אחר. בדוק.
אין אספת הורים/שיחת טלפון/ מפגש שלנו עם המורים/גננת וכו' שהם לא מציינים את הנקודה הזו.

שרואים שמאחורי הילדים עומדים הורים. רואים שעומד בית יציב ודואג. רואים בגרות ובטחון עצמי...
אז מסתבר שזה לא כזה גרוע..😆
אתם נשמעים בית מהמםבארץ אהבתי
שיהיה ברור שהתיאור שנתתי לא היה אמור לרמוז שום דבר על הבית שלך.
ונכון שאחריות זה סיפור קצת אחר.

מה שניסיתי להגיד, שבית שהכל בו מלא בגבולות ברורים מכל הכיוונים - אולי הילדים לא מנסים לפרוץ את הגבולות כי הם מאוד ברורים, אבל זה עלול להיות יותר מידי מגביל.
לא כל דבר שמפריע לנו צריך להפוך להיות גבול שהילדים חייבים ללמוד ולהתאים את עצמנו אליו. גם לנו יש מקום להתגמש ולקבל את זה שהם צריכים את המרחב שלהם. ובכל בית יהיו את המקומות היותר משחררים, לפי מה שנכון להורים. כמובן שאם בסוף זה נגמר כל פעם בכעס אז סימן שמשהו צריך שינוי. אבל לפעמים השינוי לא יהיה בגבול מול הילד, אלא בשינוי של העמדה שלנו ביחס להתנהגות.

עכשיו כשאני חושבת על זה שוב, לא בטוחה כמה זה קשור לעניין של ההשכבה.
יותר לעניין הכללי של גבולות מוחלטים כאלו שהם בל יעבור. אני מרגישה שזה טוב שיש גבולות כאלו, אבל לא בכל מקום.
לא בטוחה כמה הצלחתי להבהיר את עצמי, נראה לי שאני לא הבנתי את עצמי עד הסוף, צריכה עוד לחשוב על זה...
אני חושבתoo
שיש גבולות שהילדים לא פורצים, כי זה הפך להיות הגבולות שלהם עצמם, אף אחד לא משגיח על הגבולות הללו, חוץ מהם עצמם, הם מבינים את ההגיון של הגבול ורוצים בו. וזה במילים אחרות- העברת אחריות.
הוווו חיכיתי לך!😅קופצת
זכרתי שאנחנו באותה דיעה..
בהחלט, גם אצלנו יש דברים כאלובארץ אהבתי
כמו הבן שלי כשעדיין זחל, אבל ידע באופן ברור שלא יכולים להיות בבית שלנו פירורים על הרצפה (זה מבעלי..😏) אז כשהוא מצא פעם פירור הוא הביא לי אותו ואמר לי 'אויש'.

אבל גם יותר מידי אחריות ביותר מידי תחומים זה לא נכון בילדות בעיני. זה חשוב וטוב כשזה קיים, אבל כשזה בגבול שמאפשר לילדים גם להיות ילדים.
זה נקרא אחריותoo
ולכאורה זה מצריך מאמץ לשאת באחריות.

אבל בפועל אני מלמדת את הגבולות (בדרך שלי, בנועם, ללא מאבקים) יש גבולות שעוברים בלי ששמתי לב, כמו נקיון- בן השנתיים כבר מבקש לנקות ידים, ויש גבולות כמו שינה בזמן, שאני מעבירה באופן יזום, אחרי הסברים והקנית הרגלים.

האם זה קשה לילד לעקוב אחר השעון וללכת לישון בזמן? חד משמעית לא. הוא רגיל לזה כבר שנים, ובהתחלה אני יכולה לתזכר אותו אם הוא רוצה. אין בזה באמת קושי כי האחריות הופכת להרגל.
ועוד משהוoo
האחריות לא חייבת להיות קושי לילד, היא יכולה להיות הרבה יותר קלה, ולעשות לו ילדות טובה והכנה לחיים טובה.

אם לדוגמא פעולות התארגנות בערב ובבוקר, נעשות באחריות הילד, הילד מרוויח שאין שיח שלילי סביב זה, ועדין עושה את אותם פעולות, כמו שהיה עושה אילו ההורה היה אחראי ומתזכר אותו. הוא לא עושה שום דבר נוסף מעבר להתארגנות. רק במקום שיש שיח סביב ההתארגנות, שיכול להיות שלילי ופוגע באוירה בבית ובתקשורת עם הילד, הילד מסתכל על השעון ויודע מתי להתחיל להתארגן.
טוב. כל דבר קיצוני - הוא לא טוב.קופצת
לא משנה באיזה תחום...

רק שאם נניח בכל בית העבודה של ההורים היא לדעת "לשחרר" ולהעביר אחריות לילדים על מנת להגיע לאיזון, אצלנו זה הפוך ואני מודעת לזה.

העבודה שלי היא לקחת אחריות אלי על מנת להגיע לאיזון. וכן, לפעמים זה קשה לי מאוד, מנוגד לאופי שלי. אבל זו העבודה שלי ועל מנת "לחזק" את עצמי, אני מזכירה לי את כל המעלות והרוחים שאני מרוויחה מצורת החינוך הזו. והראשי הוא - אוירה נעימה כמעט 100%. אין ויכוחים/מרירות/מריבות.

על החסרונות - אני עובדת. אולי אפתח שרשור פעם ותעזרו לי😅🙏
אני ממש מסכימה איתךבארץ אהבתי
מה שכתבתי לא היה כדי לסתור את הדברים שלך, אלא כדי לדייק אותם.

כי כשקראתי את הדברים שכתבת בהתחלה, על זה שהכללים צריכים להיות ברורים אצלנו וככה זה יעבור גם לילדים, זה נשמע כמו 'קסם' כזה, שרק צריך לקבוע את הכללים שמתאימים לנו, ולהיות ברורים ונחושים איתם, והכל בבית נרגע.
אבל הרגשתי שמשהו פה צריך דיוק. כי הקסם הזה יכול לבוא על חשבון הילדים, אם לא עושים את זה בצורה מאוזנת, שרואה גם את הצרכים שלהם.

ואם נחזור שוב לדבר על הנושא של ההשכבה - את כותבת שהקושי שתיארתי זה קושי מיוחד שמצריך יחס שונה.
אבל אף אחד לא גילה לי את זה מראש. כשהגעתי לשלב שהיה לי קשה עם ההשכבה כמו שהיא נראתה, החלטתי שאני קובעת כללים חדשים ועומדת מאחוריהם. והייתי נחושה שזה הולך להשתנות. וגם השתדלתי לעשות את זה בכמה שיותר תמיכה רגשית, ועם שיח מאחורי וכו', אבל במשך יותר מחודש עמדתי על הכללים החדשים, למרות שזה המשיך להיות קשה.
אבל אחרי שזה המשיך ככה, התחלתי להתלבט אם היא באמת מסוגלת לזה. והתייעצתי עם מישהי חכמה שעודדה אותי להקשיב למה שאני מרגישה, ונתנה לי את הביטחון שגם לחזור בי יכול להיות נכון במצב הזה. ואז הבת שלי גם שברה את היד ועברה ניתוח, ובהתחלה היתה צריכה אותנו בלילות, אז אני ראיתי את זה בתור סימן מהקב"ה שאנחנו צריכים לעצור את התהליך הזה, כי הוא לא נכון כרגע.
וזה היה הסיפור שגרם לנו להבין שיש פה צורך בטיפול רגשי. זה לא שידעתי מראש שהסיפור כאן אחר. הייתי צריכה הרבה הקשבה לעצמי ולבת שלי כדי לזהות שהסיפור כאן הוא אחר, ולא נכון להמשיך ולהיות נחושה עם הכללים שקבעתי.

אז אני מסכימה שיש מקומות שמתאים לקבוע בהם כללים, וכדי שהילדים יבינו שהגבול פה ברור, הוא צריך להיות ברור גם לנו.
אבל ביחד עם זה צריך להיות קשובים לילדים, ולראות מתי הכללים הם מעבר ליכולות שלהם.
וגם לשים לב מתי הכללים גורמים להם להיות יותר מידי כבולים. כי ילדים לא אמורים להיות חיילים. ואם למשל מפריע לי שילד בוכה יותר מידי חזק, אני לא אקבע כלל נחוש שאומר שחייבים לבכות בשקט או שאסור לבכות. ואם למשל קשה לי שהילדים מוציאים הרבה משחקים כי זה עושה לי בלגן בעיניים, אני לא אקבע כלל שצריך לשחק רק עם חפץ אחד בכל פעם. יש מקומות בהם אנחנו נצטרך לעבוד על עצמנו, ולא רק נשנה את הילדים כדי להתאים אותם למה שנוח לנו (בכוונה הלכתי על דוגמאות קצת קיצוניות, רק כדי להבהיר את הנקודה - שיש מקומות שבהם יכול להיות לי קשה עם משהו שהילדים עושים, והפתרון לא יהיה על ידי כלל חדש, אלא דרך העבודה העצמית שלי).

אני מאמינה שאצלך זה כן מאוזן. את באמת נשמעת אמא מהממת, והבית שלכם נשמע באמת בית מיוחד…
אבל רציתי לכתוב את הדברים בכל זאת, כי לא כן אחת שקוראת אותך יודעת איך את עושה את זה מאוזן. וכשזה נעשה בצורה לא מאוזנת, זה עלול לפגוע.
כתבת מקסים ונכון מאודבת 30
איזה מתוקבת 30
הבנתי אותך! ממש ממש!קופצת
ואת צודקת כ"כ!

זה בדיוק "הדיון" הקבוע שלי ושל בעלי.
"ההובי" של בעלי זה חינוך, וככזה - הוא אלוף בהצבת גבולות ומרבה להשתמש בהם..😅

ואז עומדת אנוכי ומסבירה לו את תגובתך הנ''ל.
למעשה? הוא כמעט לא נמצא בבית במהלך השבוע - אז הבית וגבולותיו נשארים למרותי. ומרותי - אם את שואלת - יותר בקטע של חגיגות..
(כמובן שאני יכולה ל"חגוג" כי יש מצע של בסיס משמעתי חזק מאוד...)

מה שכתבתי זה לגבי ענין העברת האחריות לילדים.
וצודקת - זה כבר לא רק קשור להשכבה..
תודה! איזה כיף שהבנת אותי..🙂בארץ אהבתי
את מקסימה ממש!מתואמת
רגישה גם לאחרות, גם לעצמך - זה מדהים!
מברכת אותך שתמיד תצליחי בדרכך (המיוחדת או הלא מיוחדת) ושגם תצליחי לעזור לאחרות שהדרך הזו יכולה להתאים להן אבל הן עוד לא מודעות לזה...
גם אני!!באר מרים
כבר שעתיים שאני מתאמצת בכל כוחותי ואפילו אחד מהם לא נרדם..
גם אני! משתפת בנסיון חדש מאתמול..באר מרים
אז אחרי חופשת קורונה ממש ארוכה חזרו לשגרה..

עם הגדולים בגילאי בי"ס הצלחתי להגיע לסוג של הסכםצשאיפס את השעוץ שניה.

אבל 3 הקטנים שבגנים ובמשפחתון שיגעו אוץי בלילות.

אתמול הזמנתי אותם לאסיפה משפחתית "רק כש הקטנים".
והם ממש התרגשו..
ישבנו בסולחן הגדול בפינת אוכל, חילקתי להם כוסות עם קש חדשות שקניתי ועוד לא הספקתי לתת עם שוקו.
ונתת חיטף שווה - ועשינו אסיפה.
הוצאתי דף ועט וכל דבר ש"סיכמנו" רשמתי.
סידרנו את סדר הערב משלב איסוף המשחקים, ארוחת ערב.... ועד סיום ההשכבה. כולל פירוט מסודר של מה קורה מהרגע שנכנסים למיטה ומכבים את האור ועד שאמא יוצאת מהחדר והילדים נשארים במיטות.
והם היו מאושריל מהצעמד!
בסוף "החתמתי" אותם על הדף: אני חתמתי. ואז בן ה6 רשם אץ שמו. בת ה 4 ציירה "אותיות" והרגישה גדולה ובן ה2.5 קשקש משהו..
תלינו את הדף על הדלת של החדר שלהם עם טבלה של נקודות לכל יום שהם יצליחו.

ואז בערב בכל שלב "בדקנו" מה עושים עכשיו וביצענו.
לפני שיצאתי מהחדר הזכרתי ש"אמא עכשיו שרה את השיר האחרון ואז אמא יוצאת לקפל כביסה ואתם נשארים במיטה" וזה מה שעשיתי.
התוצאה?
בן ה6 שהוא הגורם הכי בעייתי בלילות - נשאר במיטה ונרדם!!
בת ה4 יצאה לחצי שעה לבעלי ואז הזכרתי לה את ההסכם והחזרתי אותה למיטה והיא נרדמה.
בן ה ק.5 המשיך להתרוצץ עד מאוחר - אבל כשזה רק הוא זה הרבה פחות גרוע מכששלושתם עושים שטויות ביחד..
איזה תהליך יפה!מתואמת
מן הסתם נזדקק גם למשהו כזה אחרי שתסתיים פה חופשת הקורונה+חופשת אחרי הלידה... תוהה אם נצליח
גם אני תוהה כמה ימים זה יחזיק..באר מרים
תעדכני מתואמת
וואו!!!!בת 30
זה מרגש!!
אשרייך
אמא אלופה!אם מאושרת
ממש קפה דילמה
בהצלחה! שבעז"ה יכבדו את ההסכם
איזה רעיון מקסים!פנסאיאחרונה
בעז״ה עם תוצאות לטווח ארוך!
קרסתי בערב.עוד מעט פסח

מצאתי את עצמי אוכלת לחם עם קוטג' לארוחת ערב, אז החלטתי לפנק את עצמי, להכין סלט טעים לשבת ולאכול ממנו קצת כבר הערב.

הכנתי את הסלט עם הילדים סביבי, ואז שמתי לקטנים שירים בטלפון וישבתי לאכול במטבח.

חוזרת הביתה הגברת בת ה-15 (שקמה ב-12 וכל היום היתה עם חברות), אומרת לי- 'לכבוד מה הם רואים סרט?'.

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

היא אומרת לי- 'אה, אבל להכין סלט מושקע יש לך כח? בגלל זה הם יצאו ככה מופרעים'.

מצאתי את עצמי בורחת לחדר, מקללת אותה בלב.

חצופה ומנותקת, שלא מבינה שמינית ממה שעובר על הורים בימים האלה.

ואני כל כך כועסת עליה על כל הימים האלה, שאני בקריסה והיא לא עושה כמעט כלום בבית (מתבכיינת שעה על זה שביקשתי ממנה לקחת את הכביסה של עצמה!!! לחדר).

ועוד באה בהערות מתנשאות.

עכשיו הקץ' המעצבן, זה שלדעתי זו אמא של החברה שלה שקצת מורידה אותה נגדי. מין אמא כוסמת-חינוך ביתי-טיטול רב פעמי כזאת, שכל היום מספרת כמה כולם נחותים לעומתה.

אוף.

בא לי לצרוח.

יואו! מחרפן בהחלטיעל מהדרום
לק"י

אני מבינה שזה חלק מגיל ההתבגרות, אבל זה לא הופך לנחמד יותר.

🫂

הפתח לאמירה שלהoo

זה ההסבר שלך

אמרתי לה- 'כי אני עייפה וצריכה לנוח'

אני לא נותנת הסברים שמצדיקים את ההחלטות שלי

גם כי אין צורך וגם כי זה פותח אפשרות דיון לא רצויה

הייתי עונה בסתמיות 'רואים' 'ככה'

או מתעלמת מהשאלה

תלוי בטון שהיא נשאלה

נשמע מדויקמתיכון ועד מעון

בדיוקכך.

הבעיה שאנחנו המון פעמים מתנצלות, ממה שאני קוראת אותך את לא חיה את חייך כך ואת צודקת לגמרי, אבל רובינו כן

כןoo

רוב האנשים מצטדקים וגם מתנצלים כששואלים אותם (ובמיוחד נשים)

כדי להגיב אחרת

צריך להיות מודעים להשלכות התגובה ולהתאמן להגיב אחרת

(זו יכולת נרכשת)

בשיח הורה ילד

זה הכי משמעותי

כי ההשפעה של ההורה על השיח היא כמעט מוחלטת

(בניגוד לשיח בין מבוגרים

ששם ל2 אנשים יש השפעה על השיחה

ותגובה אחרת עוזרת

אבל השיח תלוי גם בצד השני)

ממש מזדהה. חיבוק ענקקדם
עבר עריכה על ידי קדם בתאריך א' בניסן תשפ"ו 20:49

משפט כזה היה מוציא אותי מדעתי, כל הכבוד שהלכת לחדר ולא צעקת עליה, אני לא הייתי מצליחה.

מאוד קשה לי שהמתבגרות שלי לא עוזרות בבית בכלל. ברמות שמזעזעות אותי. אצלנו שיחות הבהרה עוזרות, לצערי לזמן קצר מדי...

מציעה לשבת איתה לשיחה ולשקף את המצב מהצד שלך, למשל מה את עשית מהבוקר ומה היא. וכמה היא מקבלת מהבית ולא נותנת. (ארוחות, שימוש בכלים שמישהו צריך אח''כ לשטוף, קניות, הסעות, כביסות וכו') האמת שבעיני זה משפט כל כך חצוף, שהייתי מבהירה בהזדמנות קרובה באופן חד משמעי שלא מדברים ככה לאמא. ושלראות סרט זה הרבה פחות חמור מגאווה וחוצפה... אבל איך שאת מכירה אותה ואת הדינמיקה בבית, תעשו מה שנכון לכם

ווא, נעתקו לי המיליםמתואמת

את אמא מדהימה, שהצלחת לא להגיב לה! אני בטוח הייתי מתפרצת מיד...

האמת, שאולי במצב כזה לא נכון להתאפק, וכן צריך להעמיד אותה במקום מיד - לא מתוך התנצחות, אלא פשוט כהעמדת גבולות, שלא מדברים ככה לאמא בשום אופן.

מניחה שזו לא פעם ראשונה שהיא אומרת פנינים כאלה... חיבוק לך❤️ אולי אחרי המלחמה כדאי לשקול הדרכת הורים, כדי לדעת איך להתמודד מולה...

חיבוק על זה, לא נעים בכללשופטים

אני כן חושבת שצריך לדבר ולשתף, אם קשה בשיחה אפשר במכתב, בסוף אנחנו אחראים על החינוך ואם לא תספרי לה שנפגעת ושזה ממש לא היה במקום איך היא תלמד?

כשהיה לי מקרה דומה והייתי עצבנית ביקשתי מה AI לנסח מכתב ודייקתי אותו עד שהיה נראה לי קולע.

לא בהכרח שזה יעזור ויהפוך אותה 180 מעלות אבל אותי זה הרגיע שעשיתי את ההשתדלות שלי, כי למרות שאני טיפוס  שנמנע מויכוחים יש מצבים שזה הכרחי..

ואי אין לי מתבגרת אבל מעלה לי את הסעיף רק לקרוא🩷לפניו ברננה!

תקראי לה לחדר לשיחה ותלמדי אותה

שכדי ליצור אמא רגועה עם כוחות

אמהות צריכות לאכול אוכל איכותי גם אם זה במחיר סרט.

ושאם יש לה ביקורת שתתכבד ותשמור על האחים או שתעזור קצת כדי שלא תקרסי כשהפרינססה מסתובבת עם חברות.

סתם. לא יודנת כמה חכם להגיד את זה אבל אני מבינה אותך כל כך ושולחת חיבוק.

תודה לכולכן!עוד מעט פסח

הייתי בהדרכת הורים ספציפית עליה, כי היא באמת ילדה שמאתגרת אותי באופן מיוחד (בעלי טוען שזה בגלל 'היא ממש דומה לי. אני לא רואה את זה, אבל כן מעריכה את הדעה שלו, אז כנראה שיש בזה משהו).

אולי אני צריכה לחזור, כי זה כן הועיל לתקופה מסוימת, ועכשיו אני מרגישה ששוב אנחנו מתרחקות.

וכמובן שהחופש הזה שלה, מול כמות העבודה שלי, לא מוסיף רוגע. זה מתסכל ברמות.

אני חושבת שאולי כן יש מקום להודיע לה שהיא לא אורחתלפניו ברננה!
בבית ושמצופה ממנה איקס דברים מסויימים בכל יום (נראה לי עדיף מוגדרים שחוזרים על עצמם, כמו לדוג ארוחת ערב, או כלים וכביסות, ככה את מנטרלת ויכוחים) ואם מולך זה יתפוצץ אז שאבא יקח אותה לשיחה..
הלוואיעוד מעט פסח

אבא שלה באמת מצליח לגרום לה לעשות דברים.

אבל כשהוא לא כאן, אני לא.

היה לה בעקרון תפקיד מוגדר, היא פשוט לא היתה עושה אותו. כשהיינו מתעקשים, היתה עושה עקום בצורה שיותר פוגעת ממועילה.

הקטע שבעלי מצליח להוציא ממנה קצת עזרה (עם תלונות, אבל לפחות משהו), לכן ברור לי שהנקודה היא הדינמיקה ביני לבינה.

גם לי קרה משהו כזה פה ושם כמעט עם כל ילדפילה

אנחנו כהורים אשמים בזה.

אנחנו כל הזמן משדרים להם כמה דברים בעייתיים

1) הורה צריך להכיל כל הזמן

2) הורה הביא ילדים לעולם כך שכל התחזוקה היא בעייה שלו והוא צריך להתמודד עם זה

3) מותר להשתגע בגיל ההתבגרות

4) הורה צריך להיות תמיד חינוכי, נחמד וכספומט

5) אין ילד רע, יש ילד שרע לו

6) הורה צריך להיראות טוב ,לשדר שמחה ולהיות מוכן לכל תרחיש

7) העיקר שילד ישתף אותנו

8) מערכת החינוך לא טובה

9) מורה צריך למצוא גישה לכל ילד ולתת יחס אישי

10) צריך לאהוב את הילד בלי תנאי

יוצא שילדים מקבלים מסר שהם לא אשמים בכלום אף פעם , לא אחראים על שום דבר והורה צריך לשמוח כשבכלל משתפים אותו. וגם אם הם עושים בעיות , הורה עדיין חייב להם כי הוליד אותם.

ומה טוב בכלל בחינוך ביתי או חיתול רב-פעמי? 

הכיוון שלך נכוןמתואמת

אבל פחות אהבתי את הקביעה של "אנחנו ההורים אשמים בזה"...

אשמה עצמית לא תוביל לשום מקום בשום מצב.

יש דברים שאפשר לשנות בהתנהלות ובדינמיקה כדי לנסות לשנות, אבל יש גם אופי מולד של ילד, שההורה לא אשם בו... (וגם הילד לא, כמובן, וצריך לעזור לו ולכוון אותו לטוב - ככל האפשר)

..הרמוניה

נכון זה לא אשמת ההורים זה אשמת התרבות

ההורים שלי לא שידרו לי את רוב הדברים שהיא כתבה, בכל זאת איכשהו קיבלתי את זה מהסביבה

והתפיסות האלו יצרו לי ביקורות שונות על ההורים שלי (מודה בצער)

אין ספק שאם גם ההורים מושפעים מהחשיבה הזאת זה יותר רציני

..הרמוניה

סליחה על הפלישה, תגובה גאונית. ומאד מעוררת מחשבה

תראי יקרההפי

קודם כל כואב לקרוא את זה , ואין ספק שאת חשובה קודם כל ורק שתשקיעי בעצמך יהיה לך את הסבלנות להשקיע באחר(:

אז לא להזניח את עצמך תמיד לחשוב עליך , גם בנקיונות גם בבאלגן .

5 דק קפה לפני עם עוגה .. לשבת בחוץ לשמוע רגע שיר שאת אוהבת .. זה לא חייב להיות הפסקות של חצי יום. ( וגם זה מותר )

לגבי הבת שלך 2 דברים

1. היא מנסה לדבר איתך ( גם אם עקום , היא רוצה תשומת לב , לפעמים ילדים עוקצים דווקא במקום שכואב , כי כואב לה משהו , בדרך כלל זה שלא רואים אותה מספיק .. תנסי מתי שאת נינוחה ואין לך עומס לדבר איתה ככה בכיף. . ובלי מגננות .

2. יש פה גם חוסר כבוד , זה לא אומר שהיא רעה זה בדרך כלל אומר שעובר עליה משהו , אבל זה לא צריך לצאת עליך .

תגידי לה אני מבינה שחשוב לך החינוך שלהם ( באמת ולא בציניות) עם זאת תביני שאת מתנהגת בחוסר כבוד את קודם כל מזלזלת בעצמך ובי כאמא 

( גילוי נאות אמא אני לא , אבל עבדתי מלא עם ילדים ונוער עם בעיות התנהגות)

תודה לךעוד מעט פסח

באמת אחרי שנת לילה אני מבינה שהיא רצתה לקבל קצת זמן של קשר ויחס.

אולי היא קיוותה ששמתי לאחים שלה סרט כדי שאוכל לדבר איתה רגוע, והתאכזבה שלא זו היתה הסיבה...

האמת שמהחוצפה עצמה אני כבר לא מתרגשת.

מבחינתי זה כמו שלקטן בורח לפעמים פיפי- מתחלקות לה אמירות פוגעניות, אני הולכת עד יעבור זעם.

היא יודעת מה מותר להגיד ומה לא, ובדרך כלל אני לא כזה מתרגשת מפליטות פה שלה (אבל, כמו שכתבתי למעלה, זה גם היה משהו קיצוני, וגם היא תפסה אותי בזמן שגם ככה הייתי על הקצה).

לפחות עברנו את השלב שהיא אומרת את זה בצרחות...

את מדהימה באמתהפי
זה נשמע שאת בעין טובה ומכילה את הסיטואציה יותר מכל עצה טובה שאפשר לתת 
קשוח עכשיו, קשוח עוד יותר עם מתבגריםמתיכון ועד מעון

בטח בזמן הזה. היו לנו לא מעט פיצוצים קולניים עם המתבגרים (בעיקר אחת מהם) כולל בדיוק בשנייה שאחותי הגיעה לקחת משהו ושמעה צרחות הדדיות, זה לא ממקום שאומר שזה בסדר, רק לנרמל שזה קורה ולכולם, כולנו על הקצה

אני חושבת שטוב שאת דואגת לעצמך, וזה גם אולי לא סבבה שהיא קמה מאוחר, אבל הרבה נוער בגילה קם סופר מאוחר.

צריך למצוא זמן רגוע לדבר איתה לשמוע מה יושב עליה ולמסות למצוא דרך להציב דרישה וגם לראות אותה.

בהצלחה יקרה!!!

אני באמת מרגישה שהיא מתפספסת ליעוד מעט פסח

יש כל כך הרבה דברים הישרדותיים, sos שחייבים לעשות בדחיפות- שאין זמן לילדים שהם לכאורה עצמאיים ומסתדרים לבד.

אולי זאת היתה קריאת השכמה לראות אותה יותר.

מצד שני, בכנות, איפה אני מכניסה גם את זה ללו''ז???

אוף.

קשה להיות הורים במלחמה.

לגמרי קשהמתואמת
ואל תאשימי את עצמך על מה שאת לא מצליחה... תנסי לבדוק מה סדר העדיפויות הנכון לך עכשיו (אולי למשל אפשר לוותר על הלימודים של האמצעיים כדי שתוכלי לשים לב יותר למתבגרת? אולי איכשהו יש מקום להוריד סטנדרטים בסדר של הבית? אולי אפשר לשלב בין דברים, ודווקא תוך כדי שאת מסדרת להזמין אותה לדבר איתך? מה שנראה לך שתהיי מסוגלת לו עכשיו❤️)
זה ממש לא נאמר בשיפוטיות, מקווה שזה ברורמתיכון ועד מעון

אם תצליחי למצוא אפילו כמה דקות, רצוי בשעות הלילה שהקטנים כבר לא מסביב, לדבר איתה טיפה, ובעיקר להקשיב לה, זה מצוין. תנסי, רק אם יתאפשר.

זה באמת באמת קשוח

כל כך מכירה את זהאורי8
קרה לי עם חלק מהמתבגרים. זה מעצבן ופוגע ברמות אחרות... הגדולים שלי מעל גיל 20 ויש חי כבר נשואים. וטם זה מעודד אני יכולה לומר שזה מאוד מתעדם בהמשך, והם מתחילים בשלב כלשהו לראות אותך...ושאני ממש מנסה לעבד על עצמי לא להפגע אישית).לא תמיד מצליחה... רק בשבוע שעבר היה לח ענין דומה עם הבן שלי) . אני כן חושבת שכדאי לדבר איתה בזמן רגוע( אולי את ובעלך יחד) על איפה היא יכולה להיות שותפה בבית . ואחרי שנרגעת מהפגיעה הכל כך מוצדקת גם להיות המבוגר האחראי ולהמשיך את הקשר ולהיות אמא שלה  אפשר גם לנסות לומר שמה שאמר פגע בך כי את עובדת קשה ומותר לך לפנק את עצמך בלי להכנס לדיון על זה. ואז פשוט להמשיך הלאה ושזה לא יגרר לעוד ברוגז ןכעסים.  בהצלחה יקרה, זה לא קל , יכולה לומר שיש לי בת מהממת שדומה לי מאוד והתנהגה בדיוק כך בגיל 15. היתי נפגעת ממנה מאוד ותמיד אמרתי לה מה אני מרגישה אפילו שזה יכל להמשיך את המריבה כי לפי דעתי היא צריכה להבין שאמא היא בן אדם עם רגשות ולמילים שלה יש כח ויכולת לפגוע. אבל תמיד הקפדתי להמשיך הלאה ואחרי שנרגענו להיות אמא שלה לדאוג לה להיות אכפתית. לא נתתי למריבות להגרר .  ב"ה היום היא נשואה ואנחנו במקום אחר לגמרי. 
וואי קשוחתהילה 3>אחרונה

קודם כל נשמע מתסכל ומקומם

הקושי של הזמן הזה והעומס

זה שהגדולה מרוכזת בעצמה, וגם מבקרת, ולא מושיטה עזרה

תחושה שהאמא השניה מורידה אותך

ממש ממש קשוח.

בסוף הכל יושב על החוויה שלנו בתוך עצמנו,תחושה שאולי לא הצלחתי או לא הייתי אמא מספיק טובה היוםוהיא מכאיבה, ועוד יותר אם מישהו מגרד אותה, ופי כמה כשמסובבים את הסכין.

תחבקי את עצמך, תכאבי את התחושה,

ותזכרי שלמרות שזה מה שאת מרגישה כרגע,

הכל בע"ה יעבור ואת בוודאי אמא נהדרת ומשקיעה.

אחרי שתעבדי את מה שנגע בך וטלטל אותך, נשמע ששווה לתפוס שיחה עם הבת על הציפיה שלך ממנה, ובכללי על התחושה ואולי גם על האמירה הזאת (נשמע שגם לה יש תסכולים מסויימים, ושווה אולי לאפשר לה לשוחח על זה כשתהיי פנויה לשמוע)

אבחון פסיכודיאנוסטימשתדלת פלוס
מי מופנה לאבחון פסיכודיאנטסטי?

איך מתבצע?

מה בודקים?

מי מבצע אבחון זה?

בדרך כלל פסיכולוגים קלינייםמתיכון ועד מעון

עושים אולי גם שיקומיים, לא בטוחה

לרוב שיש שאלה רגשית עמוקה

עושים אבחון עם כלים רגשיים וגם מבחן אינטליגנציה 

תודה רבהמשתדלת פלוס
האם זה קשור לאוטיזם?
יש אבחון פסיכולוגי לאוטיזםמתיכון ועד מעון

ספציפי לאוטיזם עם כלים מותאמים.

שזה נערך ע''י התפתחותיים, קליניים של הילד וגם שיקומיים החינוכיים שעברו הכשרה 

מוסיפה שלצורך אבחנה של אוטיזםמתיכון ועד מעון
צריך גם אבחון רפואי של רופא התפתחותי או פסיכיאטר 
אצלנו קיבלנו הפניה בגלל חשד לאוטיזםמתואמתאחרונה

אבל בפועל האבחון הזה לא אבחן אוטיזם (צריך אבחון אדוס בשביל זה).

כך שאם זה החשד אצלכם - עדיף ללכת ישירות לאבחון אדוס אצל פסיכולוג שמומחה בזה... (וצריך גם לאבחן אצל פסיכיאטר)

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11אחרונה
אמיתי המספר
אמהות לבנים מתבגרים- עדיף לבן בכור. האם אתם מעיריםאביגיל ##

לתפילה??

אצלנו הנהגתי כלל בבית שקמים עד השעה 8:15

לכולם. גם למתבגרים וגם לקטנים יותר. כמובן גם לעצמי (זה מאוד מפתה להשאר במיטה בחופשים)

אבל את הבן המתבגר הגדול- בן 15 אני צריכה להעיר מלאא פעמים וזה מתיש אותי וגם מכניס אווירה לא טובה בנינו

מצד שני אם אני אעזוב אותו ואתן לו לקום בשעות מאוחרות, ברור שכולם בעקבותיו...

אשמח לשמוע מה קורה אצלכן

אצלנוoo

הגדול מגיל צעיר קם מעצמו בזמן לתפילות (יש מנינים גם ב9 פלוס ככה ש8:15 זה די מוקדם)

ודווקא הבא אחריו שהוא בן 15 לא תמיד קם מעצמו לתפילה

בעלי מעיר אותו

לפעמים כמה פעמים

אבל בגלל שהוא רגיל לקום (בזמני שיגרה) מוקדם לישיבה

אז לא קשה לו לקום ב8+

כשאנחנו מעירים אותו לישיבה

זה יכול להיות הרבה פעמים

אבל למדנו להישאר עם אווירה טובה גם כשזה לוקח הרבה פעמים

(סבלנות+ התאמת הציפייה למציאות)

בן הגדול תמיד קם לבדפילה

לבן שני בגיל של הבן שלך יש קושי , אז בעלי מעיר אותו אבל לא כל יום. בכוונה העברתי את הכבוד לבעלי מכל מיני סיבות.

בנות מתבגרות ביום חול קמות לבד, בשבת ובחופש יכולות לקום מאוחר . אני לא מעירה.

את ילדה בכיתה ו מעירה בימי חול , בשבת לא.

את קטנים מעירה ביום חול , בשבת לא .

אנחנו מעירים אותםמתואמת

אבל לא יותר מכמה פעמים. (יש לנו בת בכורה ואז שלושה בנים מעל בר מצווה)

לא חושבת שזה נותן דוגמה אישית לאחים הקטנים, לכאן או לכאן... כל אחד עם האופי שלו (והמורכבויות שלו), וכולם יודעים שלא כל האחים אותו דבר...

לא בן בכור אבל יש כמה בנים בגילאי 15-22אורי8

אחרי הרבה ניסוי ותהיה ובנים באופי שונה . החלטנו שלא מעירים. כן אומרים בוקר טוב. מעירים את מי שאנחנו יודעים שחשוב לו לקום. לא חופרים. חלק מהבנים שלנו קמים מוקדם לתפילה וחלק לא, מתפללים במנין מאוחר ולפעמים גם בבית כי אין כבר מנין. החלטנו שיותר טוב להשאיר את זה להתמודדות שלהם עם עצמם ומול הקב"ה ולא מולנו. זה גם לא קשור לכמה הילד תורני. מי שקשה לו לקום זו התמודדות שלו, לא מאבק מולנו. אנחנו רוצים שיקום לתפילה מתוך רצון ובחירה שלו. וראינו שאם זה מולנו זה הופך את זה לענין מולנו. אני לא רואה שזה משפיע על האחים אצלנו. יש 2 בנים שקמים מוקדם ו 2 שקשה להם יותר. והאח בן ה 11 הוא באופי של הקמים מוקדם וזה שאחיו ישן לא קשור אליו. היה נראה לנו שחבל על המלחמות בנושא. ובנות מתבגרות שקמות מאוחר בימי חופש אני לא מעירה. אלא אם כן הגזימו( השעה 12 והן עוד ישנות... )

כשאני מעירה אותו, הוא בסוף קם והולך. רק שזה התפקידאביגיל ##

שלי

ואת זה אני לא אוהבת 

תודה לכל מי שענתה! קראתי מזמן, אבל שכחתי את הסיסמאאביגיל ##

ולקח לי זמן להתחבר

אני שואלת האם בכלל להעיר את המתבגרים, זה בהכרח נכון?

ברור שהוא מעדיף לישון עד שעות הבוצר

מצד שני כן חשוב לי הגבולות, ולשמור על סדר יום ברור.

לקום בשעה נורמלית

מתלבטת בעניין 

כל מקרה לגופופילה

ברור שצריך לשאוף לנפרדות ולהעביר אחריות לילד. אבל לפעמים זה לא מתאים.

אם הבחירה בין להעיר או להגיע למצב שילד קם מאוחר , מפסיד חלק מיום לימודים , אז ברור שעדיף להעיר.

ממה שאני רואה כאמא לכמה מתבגרים , יש היום המון נשירה מבית ספר. גם מלחמה תרמה לזה

אני מדברת על החופש.. שאז הוא לא קם מעצמואביגיל ##אחרונה

בישיבה אני מתארת לעצמי שהוא כן קם בזמן

אני נוטה יותר להמשיך לעמוד על זה, פשוט הוא אומר לי שאת כל החברים שלו לא מכירים ומאפשרים להם לקום מתי שבא להם

אני באמת שומעת דעה כזאת פופולורית

מחנך שצועקנשימה עמוקה

כבר איזה כמה שבועות שאני מרגישה שהבן שלי בן ב9 לא כהרגלו. הוא קצת יותר משתובב ומתחצף, יש לו מין תיקים כאלו בעיניים ואפילו קרה שהגבתי על משהו בצורה לא הכי מכילה והוא התחיל לבכות.

מדובר בילד סופר מתוק וחברותי, שנראה שהכל טוב לו ולא נותן לדברים להשפיע עליו. הוא אהוב על החברים שלו ויש לו קסם אישי. הוא תמיד מסתדר עם הדברים ולעולם לא מקטר.

כששואלים אותו איך היה בבית הספר/בפעילויות תמיד עונה סבבה ונראה מבסוט. לכן היה לי ברור שמשהו עובר עליו.

לקחתי אותו לשיחה אחד על אחד ואמרתי לו שאני מרגישה שהוא לא כהרגלו וכמה שאני אוהבת אותו ואשמח לשמוע מה קורה איתו כי אני יודעת שגם לו פחות נחמד במצב הזה ואני רוצה לעזור לו.

הוא סיפר שיש שני דברים שמפריעים לו. יש 3 ילדים בכיתה שלוקחים לו דברים וזורקים אותם מאחד לשני. הם קרעו לו מחברת וחטפו לו את הכיפה וזרקו מעליו כמו קוף באמצע. הוא ממש היה עצוב כששיתף את זה וזה ממש עשה לי כווץ' ענק בלב והרגשתי את תחושת ההשפלה שלו. טען שהוא לא עשה להם כלום מראש והם עושים את זה בלי סיבה. הוא יודע גם להשתובב עם חברים אבל אף פעם לא עושה דברים כאלו שפוגעים בילדים.

הדבר השני שסיפר היה שהמחנך שלו בשבועות האחרונים ממש צועק. תיאר שהמחנך צעק על הילד שיושב לידו כי הוא דיבר בתפילה ואמר שהוא ממש פחד מזה ואחר כך ביקש לצאת לשירותים כי הרגיש שהוא צריך להירגע. הוא לא צועק עליו ישירות, אלא על חברים אחרים. הוא סיפר את זה עם דמעות בעיניים ואמר שזה גורם לו לפחד מהמחנך.

עכשיו, הנטייה הטבעית שלי במקרים כאלו שעולים בכיתה היא לפנות למחנך ולדבר איתו ישירות על מנת שיהיה מודע ויתערב באירוע. אבל עכשיו אני תקועה. לא יודעת אם נכון לפנות למחנך ולומר לו שהבן שלי מפחד כי הוא צועק. וגם לא בטוחה שהבן שלי ישתף פעולה עם המחנך לגבי הילדים שקשה לו איתם, בגלל שהוא לא סומך על המחנך ככה.

כמובן שלבינתיים אמרתי לו כמה אני שמחה ששיתף אותי ועכשיו אני יודעת מה עובר עליו. ניסיתי לחזק אותו כמה הוא חזק בפני עצמו ולהשתתף איתו ברגשות הקשים שעולים מתוך הסיפורים שלו.

אבל אני ממש רוצה לעזור לו מעבר ואשמח להצעות מה הדרך הכי נכונה לעשות זאת. לפנות לרב? לפנות להורים של הילדים הספציפיים? ליועצת?

קשה לשמוע שהילד שלנו עובר דברים כאלה...מתואמת

נהגת ממש בחוכמה, וכל הכבוד גם לו ששיתף אותך ככה.

נראה לי שהכי חכם לפנות ליועצת. אבל לא עכשיו, רק כשתסתמן חזרה לשגרה, כדי שהיא תוכל לדבר בדברים האלה בזמן אמת.

איך הוא עכשיו, כשהוא נמצא בבית ולא באזור הפעולה הקשה? איך הוא מושפע מהמצב?

הייתי5+אחרונה

כן מדברת עם המחנך. המחנך בבעיה, הוא צריך להשליט סדר בכיתה וללמד. זה מאוד מאוד קשה. בנוסף יש מורים שהקול שלהם גבוה יותר ממורים אחרים ונשמע יותר מאיים. הם לא תמיד מודעים לזה. גם בגלל שתלמידים לא ממש מקשיבים, הם נאלצים לצעוק לפעמים. יש ילדים רגישים (גם לי יש כאלו, וגם אני כזאת) שצעקות מלחיצות אותם. במיוחד רואים את זה שהם נבהלים מצעקות על מישהו אחר. כי אם זה היה עליהם זה היה מובן, אבל על מישהו אחר זה כבר רגישות גבוהה יותר.

שיחה כנה עם המחנך, יכולה להועיל, גם כדי להכיר את המחנך ודרכי הפעולה שלו, גם שהמחנך יהיה יותר מודע לילד שיושב בכיתה ומפחד ממנו, וזה בטח לא הכוונה שלו. (בד"כ, לא מכירה). לפעמים פיתוח של קשר אישי עם המחנך יכול לעזור ליותר קרבה והרגשה יותר בטוחה.

להסב את תשומת ליבו של המחנך לילד השקט בכיתה, זה חשוב. וחשוב גם לשתף אותו במה שקורה בין הילדים. המורים לא נמצאים עם הילדים כל רגע וממש חשוב שמחנך ידע גם מה קורה בהפסקה.

אפשר לאמר לו שתשמחו שידבר בכיתה על נושא כזה או אחר בלי להזכיר שמות של ילדים. האירוע נשמע כמו התחלה של בריונות, כדאי לגדוע אותה כבר עכשיו.

אבל נראה בכלל מתי יחזרו ללימודים...

(הבן שלי בתחילת השנה שמע מי יהיה המחנך שלו וממש התבאס ולא רצה ללכת ללימודים כל יום. היו לו דעות ממש גרועות עליו בגלל שפעם הוא לימד אותו וגער בו, או משהו כזה. אבל כמה שיחות שלי עם המחנך ויותר תשומת לב אישית של המחנך לבן שלי והתיחסות אליו בכיתה בצורה שמותאמת לו, באמת שינו את היחס של הבן  שלי למורה הזה. לפני כמה זמן המחנך יצא למילואים ועכשיו הבן שלי מתלונן על המורה המחליף ומתגעגע למחנך 😆). בהצלחה ממש, רוב המורים הם אנשים טובים שרק מנסים לעשות את העבודה שלהם. זו אחת העבודות הכי קשות שיש (מניסיון). לפעמים הם גם עושים קצת טעויות. כדאי לבא בעין טובה על המחנך וממקום כזה לשוחח איתו.

בהצלחה

כמה אתן משלמות על משלוחי מנות לגדולים?1289

בעקבות דיון עם הגדולים יותר בבית (שלוש עשרה וחצי ו11)

כמה אתן מסכימות לשלם על משלוחי מנות לילד?

היה כאן דיון מעניין

ונשים רגע בצד את האופציה של הכסף שלהם…

ועל מה זה יושב כי אני יודעת על מה…

לא יודעת בדיוק כמהoo

כי אני לא מתעסקת עם זה

אבל מגיל צעיר הם מכינים משלוח שכולל

שקית מעוצבת כלשהי

פחית/ טרופית

חטיף כלשהו

כמה ממתקים קטנים

הם מחלקים בין 5-15 משלוחים כאלה

תלוי גיל/ ילד

תלוי כמה משלוחים יש בסך הכליעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ו' באדר תשפ"ו 9:27

לק"י

אצלינו לארבעה ילדים יצאו בערך 20 משלוחים,

כך שמבחינתי גם 10 למשלוח זה בסדר. השנה יצא פחות. נראה לי סביב 6-7.

אנחנו לרוב קונים משלוחי מנות עבור מה שנותנים בכיתהבארץ אהבתי

שזה בא עם הגבלה של כמה ממתקים מותר לשים שם (2 או 3 בד"כ).

בפורים עצמו הם מביאים הרבה משלוחי מנות (הבת שלי בת 12 מן הסתם תכין לכל החברות בשבט ולמדריכות). אז אני מעדיפה להתבסס על משהו שמגיעים בבית (עוגיות מכמה סוגים), ומוסיפים לזה חטיפים/ממתקים שאנחנו מקבלים במשלוחים שמביאים לנו (גם ככה נשאר לנו אחר כך הר של ממתקים...)

זה אומר שצריך להכין כמויות אסטרונומיות של עוגיות,שופטים
לא? 🤔

אני בדרך כלל מכינה בצק פריךבארץ אהבתי

מהמתכון השני בחתימה של @יעל מהדרום, ומכינים מזה הרבה עוגיות מכמה סוגים - עוגיות בצורות (עם קורצנים), עוגיות ספירלה (צובעים חלק מהבצק בחום עם קקאו בשביל זה), אם יש כוח אז גם עוגיות דובים (דורש יותר השקעה אבל הילדים אוהבים).

ולפעמים הגדולה שלי מכינה גם עוגיות שוקולד צ'יפס.

בדרך כלל שמים בכל משלוח מנות כ-4-5 עוגיות, אורזים יפה בשקית צלופן, ולפעמים גם מוסיפים משהו מהממתקים/חטיפים שקיבלנו.

לפעמים אורזים כמו סוכריית טופי (בשקית צלופן ארוכה, קושרים משני הצדדים כמו סוכריה גדולה), ולפעמים הילדים מכינים לפני פורים מארזים למשלוחים שלהם בצורת ליצן, כמו פה -

זה לא יוצא משלוח ענק, אבל כן כזה שכיף לקבל. והילדים אוהבים את ההכנות, זה חלק מאווירת חודש אדר...

אוי זה מתוקשופטים

איך עושים את הליצן? הוראות לידיים שמאליות בבקשה 😅

מתי את מכינה ומתי אורזת? 

פה יש קצת יותר פירוטבארץ אהבתי

משלוח מנות קטן עם המון יצירה | נעמה ואני רעיונות לעיצובים מתוקים

לא חייבים לעשות בדיוק כמו שם.

בגדול העיקר זה ריבוע/מלבן לגוף הליצן, עיגול לראש (מציירים פרצוף, אפשר להדביק עיניים זזות), משולש לכובע, ומלבנים ארוכים לידיים שמחבקות את הכוס (אפשר להוסיף בקצה כפות ידיים, בעיני יוצא חמוד גם בלי צורה ברורה של ידיים..). לא צריך להיות מוכשרים בשביל שיצא טוב.

בדרך כלל את העוגיות אנחנו מכינים בשבוע שלפני פוריםבארץ אהבתי

צריכים למצוא לזה יום השבוע.

את הליצנים הילדים מכינים בעיקר לבד, לפעמים אני קצת עוזרת להם לגזור את החלקים. (בפעם הראשונה עשינו ביחד, אבל עכשיו הם כבר מנוסים...)

בערך 5 אולי טיפה פחותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ו' באדר תשפ"ו 17:55

נניח שקית שוקו ועוגיות ביתיות (היה עכשיו 8 שקיות ב15)

או פחית/בקבוק מיץ (משהו מהמבצעים) וחטיף ממארז או חטיף שוקולד קטן

או כמה חטיפים/ממתקים ממארזים

לא זוכרת בדיוקמתואמת
אבל עקרונית אנחנו קונים מארזים של ממתקים, ומסכמים איתם שהם יכולים להשתמש בזה, ואם הם רוצים להוסיף (למשלוח גדול יותר או לכמות גדולה יותר של משלוחים) הם יכולים להכין בעצמם מאכלים (כמו פופקורן, עוגיות וכדומה) ולהוסיף למשלוחים.
10 שח למשלוחאשת מקצוע
ישלי בת 11.5 ובת 10פלספנית

בעזהי"ת

קונה דברים שנחשבים בעיניהן 'שווים' בהזדמנויות משתלמות, כך שהמשלוח יוצא שווה ובעלות נמוכה. 

בד"כ סביב 4-5 שקלים, השנה הגענו ל6.5 וזה כולל את הכל (אריזה וכו'). 

ספציפית השנה לכל משלוח יש כוס ובו ממתק שווה של מקלות גומי עם ג'ל לטבילה וסוכריות קטנות לציפוי, חטיף קטן פשוט, סוכריה על מקל מהסוג השווה, סוכריות קופצות, שעון סוכריות, ובתוך המכסה של הכוס- סקוושי קטן ויד נדבקת (לגדולה במקום היד הנדבקת יש מחזיק מפתחות חמוד של דובי). 

זה יצא 4.5 שקלים למשלוח, אבל הן נורא רצו להביא גם בקבוק שתיה קטן אז זה עוד שני שקלים למשלוח.. 

יש שנים שהן עשו ביתי, נדמה לי ששנה שעברה הן הכינו כמה סוגים של עוגיות וארזו יפה, הייתה שנה שהן הכינו עוגות אישיות (בתבנית אינגליש-מיני) ואת השם של החברה משוקולד, כל פעם משתנה.. אבל זה סדר הגודל של העלויות.

הנשה הסתבכתי עם זה באמתפה משתמש/ת

כי הזמנתי מראש בזול מארזי חטיפים וֶסוכריות ומיני שוקולדים לכולם.

ואז הגדולה החליטה שהיא רוצה יותר מזה

אז נתתי לה עוד חטיף מיוחד בנוסף וגם זה כנראה לא היה נראה לה מספיק והיא רוצה להביא ללפחות 11 בנות רק היא.

אז את הפחית שרצתה להוסיף- היא קנתה מכספה. הרגשתי 'שה לא נכון להרגיל אותה לכזה רף גבוה ורק לה ואז בהמשך כולם יצפו להצטרף לרף הזה וגם ככה הז חג כהז יקררר

אז התלבטתי אם זה היה הגיוני שקנתה את הפחיות מכספה

באמת התלבטותיעל מהדרום
לק"י

אני כן מבינה שבשלב מסויים לגדולים מתאימים דברים אחרים. אפשר להחליט שבמקום 2 דברים זולים- לשים משהו אחד יקר יותר/ יותר מיוחד.

לדעתי זה הגיונירוני 1234אחרונה

אני השנה קניתי לגדולה פחיות כי היא נתנה רק ל-4 חברות אבל החבאנו את זה מהקטנים…

בעבר אמרתי לה שאני מוכנה לקנות רק X ממתקים בכל משלוח ואת השאר היא השלימה ממשלוחים שקיבלה 

דילמת יום הפיג'מות השנתית124816

כבכל שנה הגענו ליום הפיג'מות ואיתו הדילמה הקבועה.

מה יותר פאדיחה?

ללכת לבית הספר עם פיג'מה או ללכת לבית הספר עם בגדים רגילים ביום פיג'מות?

הצעת הפשרה של ללבוש מכנסי פוטר וחולצת גלופה, נפסלה באמירה נחרצת:"או פיג'מה פיג'מתית או בגדים רגילים"

ואולי הפתרון לשבת על הספה ולהתלבט עד שיסתיים יום הלימודים?

*פיג'מה, לאלו שפחות מכירות את המושג, הוא בגד שנועד במקורו לשינה, אך משמש בעיקר ליום פיג'מות, כי למה לא לישון עם הבגדים...

אהבתי את הכתיבה😂יעל מהדרום

לק"י

היו שנים שבאמת קניתי לילדים פיג'מות במיוחד לכבוד היום הזה, כי הם ישנים עם בגדים מאידיאל😅

(האידיאל שלי כמובן).

עדכון מהשטח124816

יצא סוף סוף לבית הספר,

הפתרון:

פיג'מה ועליה בגדי יום יום, כלומר לדחות את הדילמה להמשך...

יפה. חשיבה יצירתית😅יעל מהדרום
ועכשיו, למי יש מקלט ולא ממ"דמתואמת

יש מסיבת פיג'מות קבועה פעמיים-שלוש בלילה😅

(גם אצלנו לא לכולם יש פיג'מות אמיתיות, וזה אכן פדיחה כשצריך להציג את הפיג'מה לראווה...)

עברנו לפני מספר שנים מדירה עם מקלט לדירה עם ממד124816

באזעקות הראשונות אחרי המעבר, לילדים היה חסר ממש המפגש עם השכנים.

השבת עשינו קצת השלמה, כשירדנו למקלט של בית הכנסת, המשמש גם את השכנים, באזעקה שהיתה מיד בסיום קריאת זכור ושרנו שם שירי פורים בצותא, כולל פועלי בניין מהודו שמתגוררים ליד, וגם הצטרפו לשירה.

😅 ממש מהודו ועד כוש היה לכם!מתואמת
🤣יעל מהדרוםאחרונה
סקר על בנים בגילאי יסודיאבןישראל

בנים בגילאי 6-10

באיזה שעה הם חוזרים מהבית ספר/ תלמוד תורה?

ומה הם עושים אחרי צהרים/ איזה עיסוקים יש להם?

האם כל הפעילויות שלהם אחרי צהרים עם חברים או לא דווקא?

תודה ממש לעונות

זה יעזור לי ממש

רגילאבןישראל
ב8

אולי יעניין אותך