זה חלק מהסדר יום, לא מכריחים, זה פשוט קורה. חלק מהסדר שצריך לעשות לפני שיוצאים מהבית / לפני שאוכלים ארוחת בוקר.
מצוות אחרות - לא יודעת מה לענות, יש דברים שמוקבעים בסדר יום, ואם לא עושים אותם אי אפשר לעשות את הפעילות הבאה. זה נקרא להכריח?
קריאת שמע בלילה - אני יושבת לידם במיטב ואומרת (בשיר), ומי שרוצה מצטרף. זה חלק מהסדר ואני לא בודקת מי בדיוק אומר ומי לא.
לאחרונה התחלנו משהו חמוד, לוח משימות להתארגנות ערב, ומסמנים מה כבר עשו. היות שיש שם גם קריאת שמע - הם התחילו לומר בעצמם ואפילו הקטנים מבקשים מהגדולים שיאמרו איתם 😍
תפילה - הקטנה מאוד אוהבת, אנחנו פותחות את הסידור שלה עם הציורים ושרות ביחד.
בימים שאנחנו בבית, בד"כ נותנת משהו נחמד אחרי התפילה (משחק או יצירה. לפעמים ממתק) - אז זה מדרבן אותם. אני לא בודקת איך התפללו... מתפללים לבד... מה שכן, בעלי מתעקש איתם שיתפללו כמו בכיתה, ואני מסתפקת בתפילה מינימלית (אנחנו קוראים לזה 'כמו בגן'), ושיוסיפו אם וכמה שמתחשק להם.
כיפה וציצית - זה חלק מהבגדים... לפעמים ילד מתרגז על משהו ומוריד את הגרביים כאילו כדי לעשות הפגנה שהוא הולך יחף בחורף.... אותו דבר. אני לא מתרגשת בד"כ.
ברכות לפני האוכל - זה חלק מהסדר... מזכירה או שואלת מי יודע מה מברכים. ברור להם שעושים ככה וזהו. אף עפם פעם לא מצאתי את עצמי מתעקשת על זה.
על שעורי בית אני צריכה להתעקש, על לסדר משחקים, על לא לחפור באדמה בחוץ או לא לשחק במשחקים מסויימים על הרצפה, על להיכנס להתרחץ... במצוות אני לא מרגישה שצריך להתעקש, כמו שאני לא מתעקשת שיתלבשו או שיאכלו.