יש פה מתעניינים במצב בין רוסיה ואוקראינה?נוגע, לא נוגע
המצב שם יוצר תחושה של חזרה אחורה בזמן
אני לא מתעניינת במיוחדשפרינצא בוזגלו

אבל הסביבה הברסלבית שלי חופרת על זה.
מה שנראה כרגע זה שעד שהאוקראינים יצליחו לדפוק לפוטין כדור בראש- קיומה של אוקראינה עומד בסכנה.

מה זה משנה לברסלברים אם זה יהיה תחת שלטון אוקראיני או רוסי?נוגע, לא נוגע
או שהם מדברים על זה פשוט כי הם מכירים את הארץ?

לפוטין יש ראש חסין כדורים נראה לי

וזה באמת נראה שקיומה של אוקראינה בסכנה.
ארה"ב ומדינות אירופה יפקירו אותה בסופו של דבר גם בעניין הסנקציות.
מכאן זה גם יכול להתגלגל לארצות נוספות שרוסיה תרצה לכבוש ולשינויים נרחבים בפוליטיקה העולמית שנראים לנו היום דמיוניים.
אין כל רגע שהעולם נראה פתאום שפוי ומתורבתממלא כל עלמין

מישהו קופץ כדי להוכיח שאין חדש תחת השמש

כן אה..נוגע, לא נוגע
בלי אמונה באלהים אין סיכוי שהעולם באמת יהיה מתורבת מתישהו
לא מספיקה אמונה בה'ממלא כל עלמין

העולם מאמין בו כבר בחצי או רוב

כמו שלא מספיקה אמונה כדי להיות מוגדר שומר תומ, לא מספיקה אמונה אצל גוי אלא גם שיקבל עע 7 מצוות בני נוח

התכוונתי לאמונה אמיתית באלהיםנוגע, לא נוגע
אמונה אמיתית מובילה לרצון להידבק בו ולהתנתקות מהרדיפה המוגזמת אחרי החומריות (במילים אחרות, אני לא בטוח שז' מצוות בני נח יספיקו)
וואלה יכול להיות..ממלא כל עלמין

אבל מה שנקרא קמעא קמעא...

כי הם לא יוכלו לטוס לאומן בזמן המתיחות...שפרינצא בוזגלו

מעניין לקרוא על צבא הצללים של הטבח של פוטין, זה מראה כמה הבנאדם הזה גאון וכמה העולם המערבי לא מזיז לו.
איך אין כשל באבטחה שלו כ"כ הרבה שנים ברציפות? הוא פשוט לא טועה, וזה על גבול הלא אנושי...

רוסיה עוברת כיום תהליך פרו קומוניסטי עם שם קצת יותר מודרני, וזה מפחיד כי באמת יש להם כח לפגוע במי שיתנגד להם.

חח הראש שלי לא חושב כמו ברסלבר..נוגע, לא נוגע
איפה קראת על צבא הצללים הזה?

אני מניח שכל אלו שסביב פוטין מאוד מעריצים את הכח והגאווה שהוא משדר.

חבל שאז כשבנט החמור כיוון את הצלם איפה לעמוד במקום ללחוץ לפוטין יד הוא לא הכניס אותו לאיזה צינוק טחוב כעונש..

ואגב, מעניין שפוטין העדיף אז דווקא את טראמפ החזק על פני נשיא דמוקרטי רכורכי שהוא יכול לסובב אותו כמו שהוא עושה עכשיו לביידן
ואתה בכל זאת מצליח לנהל חיים תקינים? אם כך הכל בסדר איתך 😉שפרינצא בוזגלו

לא זוכרת, קראתי על זה מזמן.
בכולופן זה בעצם צבא שכירי חרב שמועסקים ע"י חבר של פוטין (שמועסק ע"י פוטין כמובן) אותם פוטין משגר לכל מקום בעולם שחשקה נפשו לבחוש בגיזרה, הוא הורג אנשים בלי שהעולם יוכל להגיד משהו כי תכל'ס אין באמת קשר רשמי בינם לבין פוטין.
נראלי קוראים להם כח ווגנר. תקרא עליהם בגוגל.

בנט (וגם אנחנו איכשהו) היה חוטף ICBM לראש.
באמת שזה מסוכן מידי לעשות את זה בגלוי. זה צריך להיות סוכן כלשהו שמקריב את עצמו.

לא היה צפוי שסלופי ג'ו יהיה כזה רכרוכי, כלומר היה ברור שהוא רכרוכי, לא עד כדי כך...
אבל באמת מעניין מה היה המניע..

חחנוגע, לא נוגע
תודה. קראתי קצת עכשיו.
יש להם גם את הGRU. "המוסד" שלהם

והתכוונתי שחבל שפוטין לא העניש את בנט..
..שפרינצא בוזגלו

יש להם יכולות אגדיות, ללא ספק לצערי.

אם לפוטין היה רצון לסגור חשבון אם בנט מסתמא שגם אנחנו היינו סובלים מזה.

נראה לי גם הוא קלט שבנט צנח למקום שהוא לא קשור אליונוגע, לא נוגע
והוא מרחם עליו ולא כועס.. חסדי ה' עלינו
זוכר את הקמפיין 'מת לגג נפתח? בנט הוא אח!'?שפרינצא בוזגלו

מאז אני מחכה לפורשה, עדיין לא קיבלתי ממנו מתנה ליומולדת...
ככה שהשקר הראשון שלו לא היה זה שהוא נכנס לממשלה, זה היה הרבה לפני, כבר אז סימנתי אותו כשקרן וכאכזבת בחירות...

נוגע, לא נוגע
"מת לבית לא בקומות? שקד היא אחות!"
זה גם היה?
מתים שמישהו יעזור לכם עם החרוזים העלובים והתחביר המזעזע?שפרינצא בוזגלו

שפרינצא היא...
(רגע, מה שפרינצא בשבילם?)

נדמה לי שבילפת...
זה היה קמפיין שזכור לי כאוטוקרטי במיוחד.

נכון. רק לבנט מותר לבלף?נוגע, לא נוגע
אם אתה רוצה שאני אבחר בך- תבלף. תנאי סף.שפרינצא בוזגלו

אז אני מתחייב שאם אני ראש הממשלה הבאנוגע, לא נוגע
ביולי אוגוסט יוצבו בכל איזור מישור החוף והדרום מכונות שמייצרות עננים על מנת שלא יהיה לכם אזרחי ישראל היקרים חם מדי
נעעע, אתה צריך להבין מה חסר לי, להבטיח, ולאכזב..שפרינצא בוזגלו

אחרת לא תהיה כשיר מספיק, ואפילו 6 מנדטים לא יצילו אותך מחרפה נוראה.

חחחנוגע, לא נוגע
אז אני מתחייב שכל נער ונערה יהודים יוכלו לגדל פאות מבלי שזה יגרום למשטרת ישראל לרדוף אותם
אח שלי מגדל פאות לתפארה ממש, ואף שוטר לא רודף אותו.שפרינצא בוזגלו

אם כבר הייתי מאשימה את הסטייל הזרוק, לא את הפאות.

לא ממש.. אבל מעניין אותי מה התירוץ למלחמה הפעםמבקש אמונה

אבל איזה אחורה בזמן אחי... העולם הזה אף פעם לא השתנה

תמיד אנשים נלחמים ביניהם

רק שלוקחים קצת הפסקות כי לא נעים.. 

אבל תכלס אם תהיה מלחמה או לא - זה משמים 

אני לא רואה את זה ככה האמתנוגע, לא נוגע
ולגבי הסוף- נכון. יש גם מסורת בשם הגר"א (כזו שסדר המסירה שלה ידוע), שבזמן שרוסיה תיכנס לאיסטנבול המשיח יבוא (אני כמובן לא מבין בדברים האלה, וראיתי גם שיש אומרים שהגר"א אמר את זה בהתאם לזמנו ומאז זה השתנה, אבל כמובן שאי אפשר להתייחס לזה בקלות דעת)
הקצנתי קצת.. (אם כי לגבי זרע עשו לדעתי זה די נכון)מבקש אמונה

אבל ברעיון

התכוונתי לומר שלכל אחד נראה שבעברו היו מלחמות וזלזלו בחיי אדם ועכשיו הבינו את הלקח

במציאות תמיד מתגלה שרק הפסיקו לכמה זמן ושוב נלחמים.

אז אמרתי את זה בציניות כאילו

הבנתי מה התכוונת. אני חושב שהעולם דווקא מתקדםנוגע, לא נוגע
אלו שנשארו "אותנטים" כמו המוסלמים והרוסים והצפון קוריאנים הם עדיין שוחרי מלחמה (בגלל דת או בגלל רצון לעושר ושטחים ושליטה).
לעומת זאת עולם המערב (כולל גרמניה ואיטליה שלפני שמונים שנה בלבד היו במקום אחר לגמרי) והמקומות שהושפעו ממנו (יפן לדוג') הם נגד מלחמה אם לא לצורך הגנה.
יש לעולם המערב בעיות אחרות שגורמות לו להיהרס מבפנים אבל מתישהו זה גם יפתר (הפוסטמודרניזם יקרוס).
לא נראה לי שככה מתחת לפני השטח, אבל אוקיימבקש אמונה

לדעתי עמוק בלב הם עדיין אוהבים מלחמות, ונשק עושה להם את זה

אצלם אם היה לוחם מהעבר שהצליח להפיל הרבה יריבים אפילו שזה היה נגדם הוא נחשב לגיבור (במקום לרוצח)

לדעתי ההתנהגות עכשיו זה מאי נעימות מרוב שהיו הרוגים ומלחמות

אבל לא תהיה להם בעיה לסובב מלחמה במקום אחר ולמכור נשק שיתרום להרוגים שם

גם אחרי השואה אמריקה וויתרו לחלק מפושעי מלחמה כי הם יכלו לעזור להם בהמצאת נשק..

קיצור, "על חרבך תחיה"

יש להם חיות ממלחמות..

אני לא טוען שהם צדיקים גדולים ושהגאולה תגיע בזכותם..נוגע, לא נוגע
אני רק אומר שלמעשה העולם התקדם והוא מקום טוב יותר גם אם יש עדיין לא מעט רע באנושות.

(דוגמאות של אחרי מלחמת העולם לא ככ רלוונטיות)
רק ש"על חרבך תחיה" זה עשיוממלא כל עלמין

ורוסיה ואוקראינה זה זרע חם ככל הנראה 

מעניין. על סמך מה את אומרת את זה?נוגע, לא נוגע
קודם כל עפ"י תורת הגזעממלא כל עלמין

הם סלאבים, בתרגום לעברית הכוונה לעבדים (באנגלית סלייבז)

ולא זוכרת מדויק לומר אבל שמעתי מאבי מורי ומעוד שידוע עליהם שהם מזרע חם, ותורת הגזע קצת מקבילה בחלוקה שלה את העמים לשם, חם ויפת

לא נעים לקחת מתורת הגזע אבל זה מה ששמעתי...

מקור השם סלאבים זה לא מעבדות.. זה פירוש שהשתרש מאוחר יותרנוגע, לא נוגע
בלטינית כי הרבה מהם נמכרו לעבדים.

ותורת הגזע היא לא ראיה כי היא לא חילקה על סמך ידע הסטורי של מוצא העמים (בנוסף לכך שהיא שמה את הגזע השמי בתחתית, מתחת לסלאבים ולכל השאר, ככה שזו חלוקה לא הגיונית אם מקשרים אותה לחלוקה התנכית).

לא מעט ויקיפדיה קראתי בזכות השרשור הזה..
ברור שזה לא חד משמעיממלא כל עלמין

וזה גם לא ראיה וכמובן מנקודת מבט לא יהודית...

אבל יש דיבור כזה, אני יכולה לשאול שוב על המקור לדברים, כרגע לא יודעת

בלי קשר ברור שאף אחד לא ממש יודע מי מגיע מאיפה, הכל ממילא השערות וגם אין לזה השלכה מעשית... חוץ מלהבין אולי את שורש התרבות/השעבוד של לאום כזה/אחר

אשמח שתשאלינוגע, לא נוגע
כי זה באמת דבר בלי מקורות הסטוריים וכמו שגם כתבת בסוף.
כנראה שכל העניין פה הוא לא הסטורי אלא נפשי/רוחני יותר, כמוכח גם מעצם הקישור של הנצרות לעשו ואדום, ואם כן צריך גילויים שמימיים או מסורת על כאלה כדי לעשות את קישורים בסגנון.
טדאאם שאלתיממלא כל עלמין

אבא שלי ראה את זה בשרי המאה של הרב מימון בשם אחד המפרשים על הנביאים... מדובר עליהם שם כצאצאי הכנענים..

יותר מזה אין לי מושג, וגם הוא לא זוכר אם מדובר ברד"ק או פירוש אחר

👍🏻נוגע, לא נוגע
שכוייח לרב ושכוייח לבת הרב
חחח בכיף.. חדמש אבי מורי..ממלא כל עלמיןאחרונה

כמובן שאין היום משמעות של ממש לזה כי הכל ממילא התערבב... 

צודק, עכשיו גם אני הלכתי לויקיפדיהממלא כל עלמין

ושם יש פרשנות שהמילה "סלייבז" (עבדים) באנגלית מגיעה מהשם סלאבים ולא להיפך (כנראה בגלל כיבושים ונורמה של סחר בהם בתקופה מסוימת)... 

כן על זה הסתמכתי..נוגע, לא נוגע
על פי הרווחת בקרב בלשנים המילה "סלאבים" נגזרת מהמילה "סלובו" (slovo) שפירושה "מילה" בשפות הסלביות ובמקור משמעות השם היה "עמים המדברים שפה משותפת". השערות אחרות מצביעות על האפשרות שמשמעות המקורית של המילה היא "אדם מאמין" בהקשר של "מאמין בדת הסלאבית המשותפת" או שהמילה היא נגזרת משם של מקום, אולי נהר או מקום יישוב.[5]

המילה האנגלית לעבד (Slave) מקורה מהמילה סלאבי Slav, והתפתחה מהמילה sclavus בלטינית וולגרית. ההשערה היא שבמהלך המלחמות של הצבא הרומי ובמהלך מלחמות צבא האימפריה הביזנטית נאספו מספר רב של שבויים סלאבים שנמכרו לעבדות עד שהשם "סלאבי" הפך לנרדף לעבד.[6]
לדעתי אתה טועהפלונטר19
לא נראה לי שזה קשור לאותנטים או לא, זה משהו שמושרש אצל בני אדם. השוני הוא רק באופן הביצוע
ככה נראה לי...
ואגב- רוסיה לא נחשבת דמוקרטיה כיום?אורין

ככה היא מוגדרת בויקיפדיה-נוגע, לא נוגע
"למרות ליברליזציה יחסית בשנים שלאחר התפרקות ברית המועצות, החל משלב מסוים המשטר אימץ בהדרגה, ובמיוחד תחת שלטון פוטין, מאפיינים דה פקטו שאינם דמוקרטיים ובפועל נחשבת רוסיה לבעלת משטר אוטוקרטי וסמכותני"
תודה. אז היא עדיין דיקטטורה, גם אם לא קומוניסטיתאורין

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

אין מה להתגאות בוhamedinai
ביבי התגאה שהיה הראשון למנות הומו לשר. ואז קרה האסון הגדול בהיסטוריה – מירון, הכשלון במשרד שאמיר אוחנה אחראי לו.

אחר כך התגאו שבחרו הומו ליו"ר הכנסת, ואז לראשונה אסון של סרבנות צבאית, כי סירבו לקבל את חקיקת הכנסת, והתוצאה: טבח 7/10.

אנחנו לא מבינים את דרכי ה' אבל זה כל כך בולט.

שכר שיחה נאה מגיע לערוץ 14איתן גיל

שהראה לפרופסור שיצא מהארון את הדלת החוצה.

חסרי תועבה אנחנו?

אפשר להיעזר בו, כמו שנעזרים ברופא. אבל לא להרעיףhamedinaiאחרונה

נעזרים ברופא וכל מומחה אחר בלי לחםש מי הוא בחיי הפרטיים.

אבל לא להרעיף עליו שבחים בתור הומו. לא להגיד שהנה הומו עשה איזהמשהו מועיל.

הטעות עם אוחנה שהתגאו שהוא היה ההומו הראשון להיות שר, ואחר כך התגאו שהוא ההומו הראשון להיות יו"ר הכנסת.

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
שיעור כלשהו ששמעתי בעבר כמדומנינקדימון

אםשרות שניה היא באחד המאמרים על תשובה (אולי באתר שלו, אולי באחד הספרים).

הרב שרקי מפזר את דבריו וחוזר עליהם במגוון הקשרים שוב ושוב, כידוע.

יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטורי
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

האם אתה שיכור?צדיק יסוד עלום
אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

כי ה' אמר "ולא ינטשו עוד מעל אדמתם"נקדימון

היות וזכותו של האל למסור מידע לנביאיו (עיין חומש דברים), והוא אכן החליט למסור, ממילא מי שמאמין בחומש בהכרח נובע שהוא מאמין גם בשאר הנביאים. הראשון גורר את השני. אם תרצה לוותר על השני, תצטרך לוותר על הראשון.

ייתכן ואתה חולק על הזיהוי של התקופה שלנו ככזו שנמצאת בתוך תהליך הגאולה, ואז זה דיון אחר. כרגע אני מבין שאתה חולק על עצם מושג הגאולה, וזה ידידי, מנוגד למה שה' עצמו אמר. ואז יש לך כבר עסק איתו ולא איתי.

לגבי חז"ל, זה איש קש יפה לפחות במרחב הדיון שמתנהל בפורומים כאן. אם אתה מתכווח איתנו, אז ביחס אלינו מדובר באיש קש.

בכל הנוגע למדע, כבר רבי יהודה הנשיא שיקע במשנה את הקביעה "חוכמה בגויים תאמין", ואף הגמרא עצמה מביאה דיונים בין חכמי ישראל לחכמי הגויים ומסכימה לדעתם. אפילו בתוך ישראל האמורא 'רב' אמר על עצמו ש"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר", כלומר הבהיר בהחלט שיש דברים שבהם צריך עובדות של ממש (ואם העובדה תשתנה הדין ישתנה וכו).

ובעניין "מגנא ומצלא" אז קודם כל מומלץ ללמוד את מלוא הגמרא שם ולא לגזור ממנה מה שנוח להתנגחות שלך. שנית, מומלץ לפתוח פרשנים שם כדי לראות מה אומרת היהדות האורתודוקסית.

שורה תחתונה, או שאתה בור וחסר ידע - ובמקרה כזה כדאי לרוץ ללמוד ולמלא את החסר, או שאתה כן יודע אבל רשע להכעיס - ובמקרה כזה כדאי להודיע לכולם שאתה טרול.

מסכחם איתך מאוד!!!!!!שלג דאשתקד

מדינה שמתקיימים בה דברים כאלה זה ממש מאפיל ומעפיל על כל דבר טוב או הגיוני.

היה הכי טוב עם ד"ר יעקב ישראל דהאן היה מקים לנו מדינה ועומד בראשה. במדינה של דהאן היו מוציאים להורג כל חד מיני (רגע, בעצם זה מה שעשו, לא?!)

אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גילאחרונה

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאראחרונה

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?hamedinai

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?

​המונח "שנאת חינם" מוכר לכולנו כסיבה לחורבן הבית, אך לעיתים קרובות אנחנו מרגישים שהשנאה שלנו "מוצדקת". אנחנו בטוחים שיש לנו סיבות הגיוניות, עובדות ונתונים. אך בתורת חסידות חב"ד מוסבר שהסדר הוא הפוך: השורש הוא קודם כל שנאה, וההסברים השכליים מגיעים רק אחר כך כדי להצדיק אותה.

​כדי להבין את זה לעומק, כדאי לבחון את המציאות האקטואלית סביבנו:

​המקרה החרדי: סטיגמה מול עובדות

​השנאה כלפי הציבור החרדי מבוססת בדרך כלל על הטענות שהם "לא מתגייסים" ו"לא עובדים". אבל כשבוחנים את הפרטים, התמונה משתנה:

* ​בחזית הלחימה: חרדים רבים משרתים בצה"ל. גדוד "נצח יהודה" הוא דוגמה חיה ללוחמים שמתמודדים באומץ מול טרור. מפקדים בולטים מהמגזר (כמו זרביב) הובילו שיטות לחימה מול מחבלים המסתתרים בבתי אזרחים, ובכך הצילו חיים של חיילים רבים.

* ​במנועי הכלכלה: הציבור החרדי הוא עמוד השדרה של ענפים קריטיים, כמו בורסת היהלומים – אחד מענפי הייצוא החזקים של ישראל.

​* ובראיה רחבה: ביטחון המדינה הוא לא רק צבא. ללא הניצחון במאבק הדמוגרפי, לא היה ערך לניצחונות צבאיים.

באותו אופן, כלכלה אינה רק "ידיים עובדות" אלא גם חוסן חברתי: אחוזי הפשיעה, הרצח והתמכרות לסמים במגזר החרדי הם כמעט אפסיים. המדינה חוסכת הון עתק בזכות העובדה שכמעט אין פשיעה חרדית.

​מי שבוחר להתעלם מהנתונים הללו ועדיין לשנוא, מוכיח שהשנאה שלו לא נובעת מחוסר ידע, אלא מהחלטה מוקדמת לשנוא.

​המבחן הכפול: חרדים מול ערבים

​ההוכחה החזקה ביותר לכך שהשנאה מחפשת תירוצים נמצאת בהשוואה ליחס לאוכלוסייה הערבית.

​רבים מאלו שמרבים להאשים את החרדים ולחפש סיבות להשניא אותם, משנים את גישתם לחלוטין כשמדובר במגזר הערבי. למרות שאחוז הפשיעה והרצח שם גבוה עשרות מונים, הם לא יאשימו את האוכלוסייה עצמה אלא ימצאו הסברים חיצוניים כמו "הזנחה של המדינה".

​השורה התחתונה:

זהו הפרדוקס של שנאת חינם. כשאנחנו רוצים לשנוא, אנחנו הופכים לחוקרים פרטיים שמחפשים "סיבות". כשאנחנו רוצים לאהוב, אנחנו מוצאים את הדרך להבין ולסלוח. בסוף, הכל תלוי בשאלה מה אנחנו באמת רוצים להרגיש כלפי מי שעומד מולנו.

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai

מדברים על קרטל חברות המזון?  

ומה עם **הקרטל התקשורתי**?  

הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.

כן, יש קרטל תקשורתי.  

שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:

1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.

2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.

כל מילהשבור לרסיסיםאחרונה

הנדסת תודעה

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודייםhamedinai

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודיים

​הטרגדיה הנוראה של השביעי באוקטובר חייבת להפוך למצפן הביטחוני החדש של מדינת ישראל. כדי ש"לעולם לא עוד" לא תהיה רק סיסמה, עלינו להפנים שלושה לקחים קיומיים:

​1. מרחב ביטחון הוא לא מותרות – הוא תנאי לשרידות

​אי אפשר להגן על מדינה כשהאויב נמצא במרחק נגיעה מהגדר. אם מערכי ההגנה של צה"ל קרסו מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק כי האויב תפס אותנו לא מוכנים – איך נוכל להגן על 700 ק"מ של גבול שחוצה את לב המדינה?

​הלקח: ללא "פרימטר" ומרחב חיץ משמעותי, כל קו הגנה סופו להיפרץ.

​2. אשליית הנסיגה התנפצה

​ב-7 באוקטובר קיבלנו הוכחה כואבת: נסיגה עד הסנטימטר האחרון לא מביאה שלום, היא מביאה מלחמה בתנאים גרועים יותר. נסוגנו מעזה עד הגרגיר האחרון, וקיבלנו בתמורה בסיס טרור מפלצתי.

מי שמאמין שמסירת שטחי יהודה ושומרון לאלו שקוראים לעצמם "פלסטינים" תספק אותם, מתעלם מהמציאות. המטרה שלהם היא לא קווי 67', אלא השמדת ישראל. נסיגה נוספת רק תקרב את הטבח הבא למרכז הארץ.

​3. יוזמה התקפית: להכות ראשונים

​הקונספציה של "הכלה" ו"הגנה פאסיבית" קרסה. הוכח שגם צבא עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם לא יכול לעמוד בבלימה מוחלטת כשהאויב הוא זה שקובע את זמן ושיטת התקיפה.

אויב שחמוש בנשק פשוט וטילי נ"ט יכול לשתק מדינה שלמה אם נותנים לו ליזום.

​הלקח: צה"ל חייב לחזור להיות צבא שתוקף, יוזם ומשמיד את האיומים בעודם קטנים, ולא לחכות לספיגת המכה הראשונה.

​במדינה דמוקרטית, הכוח לשנות נמצא אצל העם. ההיגיון הזה חייב לחלחל לכל בית בישראל כדי שנוכל לדעת איך מגיעים לביטחון אמיתי.

​שתפו!

אולי יעניין אותך