נשמע ממך שטוב לך, שהשוני והפער ביניכם מפרה ומאזן זה את זו ועושה לכם טוב. ולא חלילה מפריע או מקשה, ככה לפחות הבנתי מדברייך.
אתם יוצאים די הרבה זמן, וזה כבר לא "נצנצים" של התחלה, אלא את באמת מרגישה משהו אמיתי כלפיו, טוב לך והוא מאזן אותך, נשמע מדהים!
אז מה בעצם חוסם אותך?
לי נשמע ששני דברים:
1) פער בין מה שדמיינת לבין המציאות
2) "הגיע שלב ההכרעה פחות או יותר" ונשמע שעוד לא החלטת במאה אחוז ואת עוד צריכה לבחון את הדברים
בואי נתחיל מהשני, כי בו יותר קל לגעת...
האם את מגיעה מחברה מסויימת שיש בה סוג של נורמה שאת מרגישה צורך להתיישר לפיה? (למשל, שלושה חודשים יוצאים בערך + שלושה חודשים אירוסין בערך ואז חתונה?) האם הבחור כבר התחיל לשאול על חתונה ולדבר ולדחוף לכיוון ואת עוד לא שם וזה מערער אותך?
קודם כל, לגבי נורמה - אין דבר כזה בדייטים. תזרקי הכל לפח. כל זוג הוא בפני עצמו, את מקימה את הבית שלך ולא של אף אחד אחר. אני מכירה בנות מתוקות, חברות ילדות ואברכיות באותה ישיבה והבעלים גם חברים. אחת יצאה 3 שבועות והתארסה, אחת שלושה חודשים והתארסה, ואחת תשעה חודשים והתארסה. לכולן יש ילד/ה ונראה שהן מאושרות. כל אחת עשתה מה שטוב לה, ולאו דווקא מה שמצופה ממנה. וזה מעולה.
יכולה להעיד אישית, שתוך חודשיים החלטתי להתחתן עם בעלי, ולפני כן הייתי בטראומה מקשר קודם שכמעט נגמר באירוסין ואמרתי לעצמי שאין מצב, ועם בעלי אקח את הזמן ונצא לפחות חצי שנה, וככה אני ואני לא יכולה להחליט דבר ככ חשוב ככ מהר, והנה זה קרה

וחברה מאוד טובה שלי שהתחתנה עם בחור שחבר של בעלי, אמרה בדיוק ההפך ממני, והם יצאו שבעה חודשים עד שהחליטו... אז שחררי את הנורמה

אם הבחורצ'יק התחיל לדבר על חתונה, תבקשי ממנו זמן ונחת ובלי דד ליינים, ותעשי בירור עם עצמך, מעמיק אבל מתוך שמחה ולא מתוך לחץ, שהנה הגעת לשלב. אם הוא באמת אוהב אותך, הוא יחכה.
לגבי הנקודה הראשונה,
מה מפריע לך? אם טוב לך במציאות, מה משנה הדמיון?
נניח דמיינת שיהיה אדם אנרגטי ומתלהב כי את כזו, אבל קיבלת אדם שלו ורגוע, וזה סופר מאזן אותך.. כי הוא שקול, ומרגיע ומשרה ביטחון ונותן לך מקום, וזה כיף לך, אבל יש עדיין צביטה בלב כי הוא לא מתלהב ורבאקיסט ביחד איתך כמו שדמיינת...
האם זה משהו מהותי לך, או קליפה?
האם זה חוסם אותך כי כך דמיינת, או שהשוני בין הדמיון למציאות הוא באמת ויתור אקוטי שיפגע בבית שתקימי?
נסי לדייק ככה, על כל שוני ושוני שמפריע לך.
למשל, חיפשת מושבניק עם חולצת טישרט גזורה ששזוף גם בחורף, הולך עם בלנדסטון ושורש ועשה את שביל ישראל בהמשכים בבין הזמנים, וכרגע את יוצאת עם עירוניסט, סטייליסט פצצות שיותר בקטע של מסעדות דווקא.
נסי לדייק, מפריע הפער בדמיון או שבאמת משהו במציאות לא מתיישב לך?
הדמיון הגיע כי ככה אני מכירה וגדלתי וזה מה שדומה לי, או כי יש כאן משהו מהותי עבורי? כיף לי עם הבנאדם ואנחנו מאזנים ולפעמים טיול ולפעמים מסעדה, או שכל הבילויים כל החיים יהיו לא כיפיים לך? המראה מפריע לך או שאת דווקא אוהבת את הלוק של הבחורציק? זה משהו רק בלבוש/ שיער וזקן שאפשר לשנות, או שזה מהותי עבורו?
חיפשת מישהו שיהיה אברך בהתחלה והוא כבר סטודנט, או קרבי והיה ג'ובניק.. האם האידאל של התורה והארץ באים לידי ביטוי בצורה אחרת והכל טןב וזה רק פער בין הדמיון למציאות? או שיש כאן מחלוקת מהותית ותכל'ס לטווח רחוק יהיו מחלוקות משמעותיות שיאיימו על הקשר?
ממש ממש זרקתי דוגמאות, סתם כדי לסייע ולהבין איך אפשר לפרק מתכונות אופי ועד מראה. כמובן שצריך לעשות בירור כזה בין הדמיון הספציפי שלך לבין הבחור הספציפי שאת יוצאת איתו..
תבואי בלב פתוח, נקי ושקט. ובנחת.
החלטות טובות! בהירות הדרך ולב שלם ושמח..התרת הספקות בקרוב בע"ה ❤️