פתחתי פצלש לשאול שאלה לא מעודדת..פצלש 1233
למה אנחנו נוטים לחשוב שזה אמור להיות פשוט?
אם אכן זיווג זה משהו נשמתי, ייחודי, מה ההסתברות למצוא אותו?
גם אם יש כמה זיווגים. עדיין הם מיעוט לעומת ההיצע(ואף אם ההיצע הוא רק למשל בנות הציבור הדתי לאומי שאינן ליברליות מידי עבורי בגילאי 23-26 עדיין ההיצע מטורףףףף)

אמנם ב"ה החיים הם לא רק הסתברות קרה. וקודם כל ומעל הכל יש את הקב"ה בעולם..
אבל , בהנחה שלא העפנו הצידה את הרציונליות עדיין נותרו מאות או עשרות בנות.. (ולהפך..)

ולמרות מה שכתבתי, בכנות רבה מתפלל שזה יגיע כמה שיותר מהר ומדויק לכולם כאן..
מה הכוונה שזיווג זה משהו נשמתי?כלי פשוט
מישהו פה למד את הנושא הנשמתי הזה לעומק?
מעניין לשמוע את הפותח למה הוא מתכוון...לב אוהב
אפשר לדמות את זה לבורסההאדם

שומעים הרבה על משקיעים ששיחק להם המזל והתעשרו. וזה תמיד פשוט, הברקה אחת, שלמעשה מדובר במזל, כוח עליון.

שומעים מעט מאוד על רבים וטובים שפשטו רגל. למרות שעשו הכל נכון, לפי הספר.

החלק העצוב באמת, שהזוכים התעשרו על חשבון המפסידים. כסף או זיווג לא נוצרים יש מאין. השקעות ושידוכים לא מגדילים את היצע הכסף או בנות הזוג הרלוונטיות.

יש שתי גישות, לא בהכרח סותרותultracrepidam

גישה #1:

כשאתה רוצה לאכול עוגה, אתה הולך לקונדיטוריה ובודק מה היצע העוגות שלהם. אם מצאת מה שמתאים לך, אתה לוקח, ואם לא, תבוא עוד שבוע, או תבדוק בקונדיטוריה אחרת. אם גם העוגה היתה בוחנת אותך, הזמן עד למציאת עוגה סבירה היה מכפלה של בררנות העוגות בבררנות שלך - אם אתה תאכל כל עוגה, וכל עוגה מוכנה להאכל על ידך, ברגע שתמצא עוגה סיימת את החיפוש. אם אתה אוכל רק 5% מהיצע העוגות, ורק 5% מהיצע העוגות מוכן שתקנה אותו, אז תצטרך בממוצע לבחון 20X20 עוגות, כלומר 400. במקרי הקצה תגיע אפילו עד 800.

אז זה ההסתברות, ואכן, היא לא גבוהה מאד, במיוחד כי יש המון אלמנטים שצריכים לקרות. מצד שני, זה לא בלתי אפשרי.

ויש הרבה אנשים שמתחתנים תוך שנה, וזה מוכיח שזה ממש לא מורכב מדי. ולכן זה נראה די פשוט.

השאלה היא מה ההסתברות ליצירת חיבור טבו מספיק כדי להוביל לחתונה. בעיני? הסתברות יחסית טובה. מי שמרגיש שאצלו זה אחרת, שילך לטיפול, שאולי ישנה את ההסתברות בשבילו.

גישה #2:

אמור להיות חיבור מאד ייחודי ונשמתי, לכל אחד יש מישהי שמחכה לו.

אז כנראה מי שיצר את הנשמה הזאת גם יודע להפגיש בניכם או ידע שאתם תיפגשו.

אפשר להאמין בשתי התפיסות אבל לא טוב לערבב ביניהן

נס. לא מוצאת מילה אחרת.מעלות
ומה את אומרת על הכמות הגדולה של הזוגותפצלש))
המתגרשים, הרבים ,המסתכסכים ,הפוגעים וההורסים את הצד השני?
גם נס?
זה תוצאה של מעשה, לא נס אלא טבע.נפש חיה.
דבר שלא משקיעים / מטפחים אותו- נובל
אוטו ללא דלק- לא נוסע
פרח או עציץ ללא מים- נובל

וכן על זה הדרך.
המפגש והחיבור ביניהם בהכרח ניסי ושמיימי?פצלש))
מה עם זוגיות שמתפרקת בעקבות גילוי דברים משמעותיים שהוסתרו ועוד שלל בעיות בלתי ניתנות להכלה עבור הצד השני או גילוי שיש חוסר התאמה בסיסי בינהם לאחר מעשה ועוד ועוד..?
זה בדיוק טבע. מי שבטבע מתנהג לא כהוגן- משלם על זהנפש חיה.
מי שמתעקש ליסוע ישר לקיר- נתקע בו
יש דבר שנקרא שכל , חוק . אי אפשר להתעלם ממנו.
חוץ מזה
לשקר אין רגליים (טבע. אין אפשרות להסתיר דברים לאורך זמן)
אני שמעתיחושבת בלב
שזה כמו בהלכות השבת אבידה. רוב האנשים מקבלים על פי סימנים(אבדה לנו חצי נשמה, שהיא נמצאת אצל מישהו,שזה ודאי משהו נשמתי אבל מתבטא חיצונית בכיסוי לבושים גשמיים ונקבל אותה על פי סימנים מסויימים שהם אותם לבושים),
וחכם יכול לדעת בטביעת העין- שהוא עוקף את הלבושים החיצוניים
יפה. וזה דווקא חכם שלא משנה בדיבורוכלי פשוט
אז בנמשל אולי הכוונה דווקא לחכם שהעולם הגשמי לא עובד עליו- למשל חוש הראיה (התמונה לא נראית לי) חוש השמיעה (הקול שלו מוזר), חוש הטעם (הוא לא הטעם שלי) ושאר החושים לא משפיעים עליו לגבי מה מתאים לו. מה שנקרא "סימנים" (סימני הכר, חיצוניים).
מממחושבת בלב
נראה לי סימנים זה גם מה שאתה כותב
וגם דברים מהותיים יותר כמו תכונות\מידות\סגנון

החכם זה מישהו שרואה את החיבור הנשמתי, מעבר להתאמה, גם המחשבה דיבור ומעשה הם לבושים (החכם זה כמו אישתו של רבי עקיבא אולי, שראתה את הנשמה, זה לא בדרגה שלנו)
יפה מאוד. מסכיםכלי פשוט
כי הדעה היא שבדרך שאדם רוצה - בה מוליכין אותומבקש אמונה

ואין פה שום תלות בהסתברות,

הרי הקב"ה יודע בדיוק מי מתאים למי, רואה אותם כל רגע, ויכול להפגיש ביניהם מתי שהוא רוצה..

אז אם אדם מסויים רציני בחיפוש אחרי אשה שדי תתאים לו בלי בררנות מיותרת

כנראה שהקב"ה יזמן לו את האשה שלו די מהר. אין סיבה שימנעו ממנו להתחתן או יתנו לו להתחתן עם מי שלא הזיווג שלו

ממש לא בהכרחכלי פשוט
אולי רצון ה' שהאדם יבנה את האישיות שלו מתוך הרווקות?
זה לטובת האדם.
כותב כאדם מאוד לא בררן... לא הכל בשליטתנו ועל פי תפיסתנו איך העולם צריך להתנהל
צודק. ברור שיש מקרה כזה..מבקש אמונה

אני אומר שבגדול הדעה היא שזה פשוט כי זה לא תלוי בהסתברות 

אני חושב שזה שטר ושוברו בצידוהָיוֹ הָיָה
אם אנחנו מאמינים שזה משהו נשמתי - אנו מאמינים שההוא שמכוון את החיבור הזה מכוון גם למצוא אותו.
וזה מוכח כמובן בשטח, הרי כל כך הרבה אנשים אכן כבר מצאו אותו.
בישיבתית קוראים לזה ממה-נפשך
מה מוכח?האדם

יש אינסוף מספרים זוגיים אז מוכח שכל המספרים זוגיים?

מה הקשר?הָיוֹ הָיָה
מוכח שלמרות שיש רק בודדים פוטנציאלים (בהנחה זו) המציאות מנצחת את הססטיסטיקה ואנשים כן מצליחים למצוא את בני זוגם.
האם מוכח שאיש פלוני יתחתן? ברור שלא. אבל זה גם בלי שום קשר לשאלה הפותחת וגם בלי לקבל את הנחות היסוד שלה.
לא הוכחת כלוםהאדם

סטטיסטית?חושבת בלב
ברור שרוב האנשים מתחתנים
^^הָיוֹ הָיָה
@האדם, לא מבין מה לא ברור לך פה.
השגחה פרטית. או "דברים קורים תמיד בזמן נכון" נפש חיה.
כמאמר השיר של דני רובס (לא מצליחה להביא לכאן, מי שרוצה מוזמן.)

בסוף
זה קורה.

מתי הסוף? לא ידוע, כי כל אחד ומסלולו

אבל
הייתי אומרת בהקשר הזה שתורת היחסות מעולם לא הייתה יותר רלוונטית.
צריך תפילות כמו כל דבר בחייםהפי
אני לא מאמינה בזיווג נשמתי ייחודילגיטימי?

אלא בבחירה שלי ושל מישהו להפוך את הקשר שלנו לייחודי, לבחור לשתף את הנשמה (הפנימיות, נשמה קצת יותר מידי מיסטי בשבילי), לחיות בקרבה רוחנית, נפשית ופיזית. האינטמיות המשותפת הזו היא זו שיוצרת את החיבור הזה.

וממילא (@פצלש))) יש אנשים שלמרות שהם מתחתנים הם לא בונים את הקומה המשותפת הזאת.

אני מאמינה מאוד גדולה בבחירה חופשית ולא בגורל.

אני מאמינה שיש יותר מאחד שאיתו אוכל ליצור את הקשר הזה. נכון שיש מיליארדי אנשים בעולם, אבל זה לא שאני הולכת לבדוק אם יש אינדונזים פוטניאליים...

כשאנחנו מדברים על הקהילה של המגזר שלנו, של רווקים, בטווח גילאים מסוים - זה יותר בקטע של אלפים - וככל שחותכים את זה לפרוסות יותר דקות המספר הולך ומצטמצם.

תגובה מצוינת. משקפת גם את דעתיכלי פשוט
יפה כתבת.פצלש))
אני מאמינה שיש גם וגם
יש זיווגים נשמתיים..אם מספיק פתוחים לראות ולהרגיש יש זוגות שאפילו עוד לפני החתונה אפשר לראות שהם מתאימים מאוד ועוד יותר אחרי החתונה- יש זוגות שפשוט רואים שהם אחד,זה מתגלה אחרי הבחירה האנושית- בירור מה מתאים לי וחיפוש בהתאם או מפגשים אקראיים שהקב"ה מזמן בכל מיני צורות.
ויש שלא - כאלה שעומדים תחת החופה לגמרי בטעות או הטעיית הצד השני..
יש לי חברה שלכולנו-החברות שלה..היה ברור שהם יתגרשו מהר מאוד וזה אכן קרה.
יש מי שזוכה למצוא זיווג שמיימי טוב
ויש מי שמסוגל באמצעות עבודת מידות טובה להתאים להמון אנשים וגם לחיות איתם טוב.אף אחד לא יכול לדעת לאיזו מחלקה הוא שייך-בזו שיזכה לזיווג נשמתי אחרי בחירה או זיווג בחירי רגיל..
ויש גם המון טעויות אנוש,בחירות לא טובות מכל מיני סיבות או או חוסר עבודת מידות או מידות מקולקלות שאולי מפרקות זוגיות שמיימית.
תודה לכם!לגיטימי?

👌🏻חדשכאן
זאת שאלה?advfb
אני מזהה את תוכן ההודעה שלך כניסיון להביע אמירה כלשהי (גם אם היא לא כל כך בהירה לך עד הסוף)
לא נראה לי שנכון בכלל לצאת מנקודת הנחה שזה פשוט.
אם החיים פשוטים זה מעודד? לא נראה לי.
הרבה דברים לא פשוטים אנחנו פועלים למענם, גם כאן. עובדה אנשים מתחתנים מול עינינו (וזה עדיין לא נהייה פשוט).
בלי יותר מדי לדבר באוויר של סיכויים לכאן או לכאן הכי יעיל להתמקד במטרה ולנסות לשמוח מהאתגר.
..ארצ'יבלד
אם, לאדם יש יחד עם האמונה שיש זיווג נשמתי יחודי וכו' כפי שכתבת, את האמון שה' ישלח בדיוק בזמן המתאים (במידה ומשתדלים) אז זה אכן פשוט.
מכיוון שהמחפש/ת לא מנסה להגיע לתוצאה על ידי החיפוש, אלא החיפוש-הפעולות שאדם עושה למציאת זיווג- הוא הוא ההשתדלות.

הדרך הזו לא קלה, אך היא פשוטה להבנה.
היא לא קלה מסיבות רבות. לדוגמה: אני רוצה להתחתן החודש ואלוקים מתכנן לשלוח שנה הבאה.

אבל הדברים, בעיני, ברורים.

בדרך ”הרציונלית" (יש לי אסוציאציה שהמילה הזו הרבה פעמים מנסה לשלול את התערבות היוצר בעולם) תרד האמונה שלכל אדם יש את האדם היחודי לו.
ועל כן, היאוש לא יתבטא בחיפוש היחודי, אלא האם כדאי להתחתן במידה ואין מישהי שמיוחדת לי. זה סבל המרובה מהנאה?
ואולי גם במשבר בזוגיות, האוחזים שה' שלח להם יתמודדו ביתר קלות.
אני פשוט מאמין בה' יתברך בפשטותחצילים
זה נכון שזה ייחודיהיום הוא היום
זה דומה לפרנסה.

שניהם קשים כקריעת ים סוף. אתה משתדל בצורה משמעותית והשם עושה את החלק שלו מצויין.

לא צריך לעסוק בחשבונות של "משהו נשמתי ייחודי"ד.

זה יתברר למפרע לגבי מי שתמצא בעז"ה.

צריך באופן רציונאלי, לראות מה חשוב לאדם, מה הרקע/תכונות שנראה לו ששם הכי סביר שימצא מי שמתאימה גם מבחינת מציאת החן האישית. לבקש הצעות כאלה. אח"כ להכיר ולראות אם אכן.

כמובן, יתכנו גם הפתעות, ומוצאים בדרך שלא חשבו. הקב"ה מנהל את העולם.

ואם אתה מוצא מישהי כזו, אל תעסוק בחשבונות האם היא זו שמבחינת "הנשמה" היא היא... החשבון שלך הוא בכלים שבידך.

וכמובן, להתפלל באמונה תמימה.

כמה דברים חשוביםנוגע, לא נוגע
1. הגמרא מוכיחה מהתורה מהנביאים ומהכתובים שמה' אישה לאיש. ודבר שנכתב בתנ"ך הוא בנבואה או ברוה"ק ולכן הוא וודאי אמת.
2. אין קשר ישיר בין העניין של זיווגים נשמתיים לאמור בסעיף הקודם.
כלומר, גם לדעות שאין היום זיווגים נשמתיים וגם לאלה שמעדיפים לא להתעסק עם זה ולא לחשוב על זה- ברור שהאמת היא שמה' אישה לאיש ולכן ממילא הדבר הכי רציונלי לעשות זה להתנהל לפי זה. כלומר, לדעת שה' איתי בחיפוש ושהוא מוליך אותי לעבר מי שהוא מייעד לי ושאני צריך להתבונן במה שאני עובר בתחום ולהתבונן בעצמי בכללי כדי להבין על מה הוא רוצה שאני אעבוד ואת מה עליי לתקן כדי שהוא ישלח לי מישהי שנתאים זה לזו. והתאמה אין פירושה שהכל חלק כמובן, אלא שיש בסיס מוצק לקשר, יש משיכה, יש התאמה טובה, יש מציאת חן ויש אפשרות לבנות בית, שגם בו תהיה עבודה.
3. אני חושב שרוב האנשים מתכוונים בזיווג נשמתי לא למושג כפשוטו אלא לזיווג נפשי (התאמה בעולם הנפש, הרגש והשכל).
רק כדי לסבר את האוזן, מעטים האנשים שזכו להתגלות של נשמתם בתוכם, רוב האנשים בדרגת נפש או רוח.
אז אם בכל זאת מנסים לעשות סטטיסטיקה (בניגוד לנאמר בסעיפים 1ו2)- צריך לחשב את זה על פי זיווג נפשי ולא נשמתי (כלומר לא לערבב ביניהם ולקחת את ההסתברות מהזיווג הנשמתי ולשים אותה על הזיווג הנפשי וק"ו שלא להגדיר זיווג נשמתי כזיווג נפשי ואז להתקבע על רצונות נפשיים מסויימים). בזיווג נפשי כמות המתאימים גדלה (בנוסף לכך שגם בזיווג נשמתי יכולים להיות שינויים בעקרון ככה שגם שם זה לא שיש אחד יחיד ומיוחד)

מי שמתעסק בשידוכים כמרדף שה' רק עוזר בו ולא כתהליך שה' מוביל אותו- זה מתכון להרבה כאב לב וגם לעיכוב ההגעה ליעד.
אני לא בטוח שהרמב"ם מסכים עם הגישה הזאת של זיווגים נשמתייםכלי פשוט

עכשיו אתם יכולים להגיד שזכותו לא להסכים. אבל תצטרכו להתמודד עם הטענות שלו.

סותר לשיטתו את הבחירה החופשית.

מה' אישה לאיש זה לא אומר דווקא אישה ספציפיתנוגע, לא נוגע
אם האדם יהיה בסדר הוא יקבל אישה מסויימת ואם פחות בסדר הוא יקבל אישה אחרת. הכל בהתאם למעשיו. אבל זה לא סותר שבשני המקרים ה' שלח לו אותה.

מה שכתבתי "מי שהוא מייעד לי"- לא התכוונתי במובן הרגיל אלא במובן של הסוף "מישהי שנתאים זה לזו".

או שהתכוונת לומר שיכולות להיות הרבה מתאימות אם רק עובדים ביחד?
נכון. אבל בסופו של דבר ה' גם סידר לך מישהי כזאת שמוכנה לעבוד איתך. וגם אם נניח שכולם יתחילו לחשוב ככה, הרי ברור שיש רמת התאמה בסיסית נצרכת, וגם אם כולם היו יכולים להתאים לכולם זה עדיין נכון שמה' אישה לאיש וזה מצבטא בזה שדווקא עם פלונית הוא בחר שתעשה את העבודה ולא עם אלמונית.

מה' אישה לאיש זה לא אומר שלא צריך עבודה, זה בסך הכל אומר שבסופו של דבר ה' הוא המזווג דווקא את זה וזו (וזה לא סותר שיש כאלה שהעבודה שלהם בסופו של דבר היא לא לפרק את הבית). ויש גם כאלה שהוא בוחר לא לזווג להם בגלל מעשיהם וכדומה.
אני לגמרי בסדר עם גישה שמדברת על התאמה בסיסית. שתישאר בסיסיתכלי פשוט

(זאת לא התפיסה הנפוצה).

מה שמפריע לי זה שאנחנו משליכים את עיקר האחריות על הקב"ה, ולא על עצמנו.

נוח לנו להשתמש בפסוקים האלה ובחז"ל, כי האחריות היא על ה', ואנחנו לא צריכים להשתנות ולעבוד על המידות

כן אני מכיר את הגישה שלך..נוגע, לא נוגע
ואני מסכים איתך. אדרבה, באתי להראות איך ההבנה השגויה הזו בפסוקים ובחז"ל, שמסירה מאיתנו את האחריות, היא לא נכונה (הוספתי אח"כ קצת בסוף ההודעה הקודמת כנראה לא ראית)
אני לא חושב שהתפיסה מתחילה מחז"לכלי פשוט
היא בהחלט נעזרת בזה.
אבל הדגש נמצא במקום הלא נכון לדעתי לא בגלל הבנה מוטעית בחז"ל. אני רק מנסה להגיד שייחס את חז"ל לתפיסה הזאת זה לא מגיע מתוך הרבה עיון והעמקה. כשהמטרה שלי שיפסיקו להשתמש בחז"ל למה שנוח ורק כשנוח. לפרק את האשליה שמה שמניע את התפיסה הזאת זה העמקה בחז"ל
כמובן שזה לא מתחיל מחז"ל. כמו בעוד עניינים, זה הלבשהנוגע, לא נוגע
של מחשבות אנושיות שמושפעות מאופי, רצונות תרבות ועוד דברים, על דברים שחז"ל אמרו ונראים ממבט ראשון משוחד כאילו הם דומים.
מסכיםכלי פשוט
לא נכנס לנושא הספציפי, אבל האמירה הכללית מאוד נכונה...הָיוֹ הָיָה
יש הרבה מה לומר על זה, אבל אכמ"ל. אסתפק בהפניית תשומת הלב לחשיבותה.
כן, הרמב"ם כותב ש"מה' אשה לאיש" - טובה אם הוא טוב ורעה אם לאultracrepidam

בקיצור, "הזיווג שלך" הוא לא בהכרח מה שאתה רוצה שיקרה לך.

יכול להיות שהוא העונש על לשון הרע שדיברת.

אמאל'ההפי
מקווה שהוא גם על הדברים הטובים
ויש עוד דברים שהרמב"ם כותב על זיווג...כלי פשוט
אין לי כח לחפש כרגע. אבל מכיון שחתונה זו מצווה, ואדם יכול לבחור גם להיות עם מישהי בעבירה - שום דבר לא מכריח עם מי תתחתן. מלבד אתה עצמך. אחרת זה סותר את הבחירה החופשית. זה מה שהרמבם אומר.
אני לא חושב שדיברתי לשון הרע על אף אחד.
מתנצל אם התפרש כאישי.ultracrepidam

"אתה" - כהכללה. ובגלל ש"כולם באבק לשון הרע" אני לא כל כך חושש להתנסח ככה. אבל אולי הייתי צריך להזהר. מתנצל.

ההסבר שאני מכיר בהקשר הזה הוא שכיון שחתונה זו מצוה, יש לאדם את הבחירה שלא להתחתן בכלל, אבל בהנחה שהאדם בוחר להתחתן, הבחירה עם מי להתחתן איננה נתונה בידו. כך אין סתירה בין התפיסה שלכל אדם יש זיווג שנגזר עליו לבין האמונה בבחירה חופשית.

אעתיק את לשון הרמב"ם (אגרות מהדורת הרב שילת עמוד רלז. תשובה לר' עובדיה הגר):

זה שאמר לך רבך "בתו של פלוני לפלוני וממון פלוני לפלוני" - אם ... הדברים כפשטן, למה נאמר בתורה "פן ימות המלחמה ואיש אחר יקחנה"? ... זה שאמרו חז"ל "בתו של פלוני לפלוני" - דרך שכר או דרך פורענות הוא זה. שאם עשה זה האיש או זאת האשה מצוה שראוי לתן שכרה זווג יפה ומשובח הקב"ה מזווגן זה לזה; וכן אם ראוי להפרע מהם בזווג שתהא בו מלחמה וקטטה תמיד - מזווגן.

נכון. למדתי את האיגרת. אני לא זוכר איפה המקורות האחרים ככ,כלי פשוט
אבל משמע מהם שזיווג הוא לא בידי שמים בכלל. אני אחפש.
איזו דרך נוראית להסתכל על זה ככהפצלש))
במקרה ש"זוכים" בבן/בת זוג לא טוב/ה..
ועוד יותר להיות העונש של אדם אחר..איום ונורא.
אפשר להסתכל על זה הפוך...ultracrepidam

הסתכלות שמאד תואמת את תפיסת הרמב"ם במקומות אחרים...

הרמב"ם (וגם ליקוטי מוהר"ן... אחד מההקבלות המעניינות בין הרמב"ם לר' נחמן מברסלב) מדגיש ש"אין ייסורים בלא עוון" וממילא כשיש לאדם ייסורים הבעיה היא החטא שגרם לזה ולא עצם הייסורים. ולכן צריך לקבל ייסורים באהבה.

בהקשר הזה - להבין שאם הזוגיות היא לא טובה, זה עלול להיות פשוט בגלל התנהלות לא נכונה, אבל יש גם האפשרות שמדובר בעונש על חטאים, ואז מה שצריך זה לחזור בתשובה. אם אכן הסבל הוא בגלל חטאים (ולא, לדוגמה, סבל שאדם גורם לעצמו...), כשחוזרים בתשובה הסבל צריך להפסיק. בעיני יש כאן בשורה מעודדת ממש.

אם הסבל תלוי באדם אחר ובדעתו- חזרה בתשובה כנראה לא תעזור כינוגע, לא נוגע
זה מצריך התערבות בבחירה החופשית.
זה סוג של עונש שהוא כנראה בלתי הפיך (אא"כ האדם פשוט יתגרש אבל זה כבר לא תלוי בחזרה בתשובה כמובן. אולי החזרה בתשובה כן תועיל שאחרי הגירושין הוא יקבל זיווג אחר טוב)
"ברצות ה' דרכי איש, גם אויביו ישלים איתו"מבקש אמונה
כל שכן מה שאמרו חז"ל על הפסוק הזה..
אני מאמין שאתה מכיר
יפהנוגע, לא נוגע
למרות שאני חושב שברצות ה' דרכי איש זה יותר מאשר לחזור בתשובה על עבירות (ככה לכאורה משמע משאר הדעות במדרש שהאויב זה הנחש ויצר הרע ואפילו הם ישלימו עם האדם. וראיתי גם שדוגמאות שמביאים שם לברצות ה' דרכי איש זה אברהם אבינו ועם ישראל על הים. לכאורה עמ"י על הים מתיישב עם דבריך. אבל אפשר לדחות)
מממ...מעניין. בעצם יש מצב שבמקרה הזה אתה צודקמבקש אמונה

כי באמת היו צדיקים שהייתה להם אשה רעה

וכנראה שהמעשים הטובים לא עזרו להם...

------רב שמואל
אתה טועה.

הבעיה שהבחור שאתה דן איתו הוא בחור כופר.

ה'גאולה' מהייסורים - אינה תלויה לא בדעתו של האדם השני. וגם לא ב'שינוי' מצב' בהגדרה ספיציפית. האמונה אומרת, שהקדוש ברוך הוא הוא הקובע. צריך לדעת לקבל את מה שיש לך 'איזהוא עשיר השמח בחלקו'. אבל בכל זאת - להכיר באמונה, שהדבר עצמו תלוי בקדוש ברוך הוא - זה דבר בסיסי ועקרוני. בלי קשר ל'המעשים הטובים עזרו להם' או 'לא עזרו להם'.
👍🏻נוגע, לא נוגעאחרונה
יתכן גם לומר שזה לא "כלל ברזל", כמו שלדוגמא כתוב "הרגיל בנר הווין ליה בנים ת"ח" ורואים שזה לא בדיוק ככה- הרי היו גדולי ישראל שנזהרו בזה כמובן ולא היו להם בנים ת"ח. זה כלל עקרוני ויש לו יוצאי דופן. לכן יתכן שגם במימרא שהבאת- הכלל מדבר על מקרים רגילים של חשבון שכר ועונש ע"פ המעשים ולא על מקרה של אדם שנגזר עליו בטרם נולד שזה חלק מהמסלול שלו בעולם (כמו שיש אדם שנגזר עליו להיוולד עם מחלה מסויימת. זה שיהיה צדיק כנראה לא יגרום לו להבריא)
אני זוכרת שלמדתי על הנושא פעםהפי
שיש דרגות
יש באמת זיווג אלוקי שהוא החצי שלך .
אחרי זה יש כמה דרגות של זיווג
יש זיווג לפני המעשים שלך (שזה נראלי מה שהתכוונת).
ובאופן כללי שיש הרבה זיווגים שאמורים להתאים לך.
ברגע שאתה מתחתן איתם שם אתם הופכים לאחד.

לא יודעתפצלש))
קשה לי מדי עם מושגים של עונש,חזרה בתשובה וכפרה בהקשר של זוגיות
זוגיות זה מקום שבוחרים אם להיות בו או לא,בכל רגע נתון יש בחירה אם להיות שם או לא.
המושג תיקון נשמע לי רך וגם נכון יותר וגם מעודד יותר ונותן כוחות להתמודדות לעומת הסכמה לקבל ייסורים..מי רוצה לקבל ייסורים? אנחנו רוצים להיות טובים ומתוקנים יותר לא מיוסרים במקום שיש לנו בחירה.
הסמנטיקה כאן לדעתי מאוד משמעותית .
מי רוצה להיות העונש של בן/בת הזוג שלו?
אני מעדיפה לוותר על זוגיות מאשר להיות עונש של מישהו.
------רב שמואל
אני לא יודע מה את רוצה.

את שומעת בן אדם מטורף. בן אדם שאומר לך, שאם הסבל בגלל חטאים (אולי, מיד יודע?) אז כשזה יתכפר הסבל צריך להפסיק (איך מודדים, מתי, ובאיזה אופן והקשר?) וזה בעיניו תשובה מעשית ממש לבעיות הזוגיות - לא רק זה, אלא שהוא רואה את זה כתחליף אמיתי לכל קונפליקט זוגי בין-אישי. במקום זה יש לו פיתרון פשוט וקל. - ושתדעי לך: הוא מבהיר בבירור: "מדובר בבשורה מעודדת ממש"! מה את אומרת, כזה דבר את מוותרת?
רק לגבי השורות האחרונות...ultracrepidam

יש תחומים שבהם באמת המשמעות היא לא להתחתן עם מי שלא רוצה אותך באמת - זה מה שתעשי בכל מקרה, נכון?

ויש תחומים שבהם המשמעות היא להיות אשה טובה ונעימה. אני מקווה שזאת התוכנית שלך בכל מקרה.

אז את פשוט לא יכולה להיות העונש של מישהו. זאת לחלוטין בחירה שלך.

טוב, ולגבי השורות הראשונות - בהנחה שאנחנו מאמינים שיש שכר ועונש גם בעולם הזה, כל החיים שלנו אמורים להתחשב בזה. מה זה משנה אם זה בזוגיות או קפה שנשפך על בגד?

"זוגיות זה מקום שבוחרים אם להיות בו" - עקרונית כן, אבל הבחירה הטובה היא בחירה של גילוי ולא בחירה של החלטה

"בכל רגע נתון" - אני דווקא מאמין שלא. הבחירה היא פעם אחת לכל החיים, יש כאלה שהתחרטו על הבחירה או בחרו אחרת במהלך השנים, אבל הבחירה היא לתמיד. יש בחירה מתמדת בשאלה כמה להיות נוכח ומה עומק הנוכחות.

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אוקיי אז ככהחתול זמני

– בנוגע ללבוש אל תלבש משהו שלא היית לובש ביום־יום.

– בנוגע למה כן זה תלוי בבחורה ובנישה שלה יש כאלה שאוהבות לוק גלופות בלנדסטון ג'ינס יש כאלה שאוהבות יותר סולידי.

– לפיכך אם נפל הכותל האבנים והמקום של שניהם.

– לפיכך יש שתי גישות אפשריות, אחת פשוט תביא את עצמך השנייה תביא משהו נייטרלי סולידי לא שלוחי לא מאיים. אבל באמת נראה לי שאין בזה נכון או לא־נכון.

– בהחלט תבחר משהו נוח שלא יהיה לך חם או שתצטרך להתגרד כל־הזמן.

– לגבי מיקום קח אותה לציון ריש לקיש המקום הכי נידח במדינה כנראה.

– או לסרט טוב (הייתי ממליץ על "שואה" אבל תפנו לפחות תשע וחצי שעות)

סתם מה שאני הייתי מציע לך זה מקום נייטרלי שבו לשניכם יש אפשרות לבטא את עצמכם ולהתרכז אחד בשני. נניח בית קפה מסעדה קלילה טיילת פיקניק פארק יפה. שיהיה נוח לשבת וקצת להסתובב (אבל לא יותר מדי כי זה לא הכי נוח לדבר ולהתרכז בהליכה).

– לגבי טלפונים אני לא יודע מה זה אם אני צריך משהו ממישהו אני שולח לו מכתב בדואר.

– לגבי אוטובוסים נראה לי מספיק ללוות אותה לתחנה ודי מה עכשיו תשבו/תעמדו awkwardly חצי שעה באיזו תחנה כשיש שם אנשים (וגם אם אין).

תרומות בביט

חחחחאני:)))))

אל תבוא עם חולצת גלופה בדייטים ראשונים גם לא בחול המועד, תבוא מכובד יחסית.

מיקום- עדיף בחוץ (במיוחד אם זה פעם ראשונה שלך) כדאי ליד מקלט אבל.

תלווה אותה לתחנה ולגבי לחכות תציע ואם היא תסרב אז לא צריך.

כדאי שתשתף אותה שזה פגישה ראשונה שלך, זה יוריד ממך מתח והיא תהיה פחות שיפוטית אם תעשה טעויות (:

בהצלחה!

..אני:)))))

וכדאי להביא שתייה.

בקבוקים נפרדים.

רואה שכבר ענו לך על הכלLavender

פשוט להביא את הגרסה הטובה ביותר של עצמך

ושיהיה בהצלחה🙌

תודה לכולכם!נו, ההוא מהזה

אם יש עוד טיפים להוריד לחץ וכו' יתקבלו ביותר משמחה

ולגבי אותו הערב/יום אחרי - הבנתי שנהוג לשלוח הודעה/להתקשר לגבי הפעם הבאה או משהו כזה

מישהו יכול לפרט?😅

..אני:)))))

תזכור שגם היא לחוצה כי לא רק אתה נבחן אלא גם היא.(:

וה' מזווג זיווגים תשליך עליו, תכניס לך לראש שאתה בסה"כ עושה את ההשתדלות שה' ציווה עליך. אתה עושה מצווה. עם אפילו קצת מסירות נפש. וזהו תשליך לה'.

שאתה באמת לא יודע מי היאadvfb

וזה מרגיע כי כרגע גם לא מצופה שתדע מי זאת אלא פשוט תכירו

עדיין אין מחוייבות משמעותית שתגרום ללחץ.

המחוייבות היא בעיקר לכבד ולבוא בטוב ;)

ויש אווירה של מתח שהיא מאוד טבעית, כי לא יודעים ב"ה מה קורה במחשבות של כל אחד. וגם לורח זמן לעכל, לא לנסות בכוח להגיד ישר שמתאים או שלא מתאים אלא לתת זמן. גם זמן אחרי הדייט לעכל, איך אתה מרגיש ומה אתה חושב.

לגבי ההודעה/טלפון יום אחרי - תחשוב שאתה בצד שלה, במידה והלך טוב - אתה תרצה להיות באוויר ולא לדעת לאיפה זה הולך? כמובן שלא.

בעיני, יותר הגיוני לשלוח הודעה לפני בשלב הזה כדי לרכך את העניין. עדיין יכולה להיות התרגשות.

כמה טיפיםתפוחית 1

להביא כיבוד (בקבוק שתיה- חדש כמובן, וחבילת עוגיות)

לגבי ליווי להציע ולראות מה אומרת

לגבי מיקום - לדעתי בפגישה ראשונה לרוב נוח בחוץ. אני כבר רגילה שלרוב לפני דייט ראשון בחור שאת אותי איפה נוח לי  להיפגש.

למחרת לשלוח הודעה מתי נוח לדבר ואז לפי השעה שתגיד להתקשר.

בהצלחה!

לא בפסח 😄זיויק
לא ממש אופציהנו, ההוא מהזה

בעיקרון ממש ניסיתי לקבוע לאחרי פסח אבל לצערי לא התאפשר

מנסים לעבוד עם מה שיש לנו

אז תיאום ציפיותזיויק
שלא יהיה פדיחות
ומה צריך להיות התוכן של השיחה?נו, ההוא מהזה
היכרות כללית לא חופרתזיויק
תן דגש על הקלילות
השיחה יום אחרי מטרתה להגיד האם לשניכםתפוחית 1

היה נחמד ואתם רוצים להמשיך

השיחה לפני הפגישה מטרתה לקבוע יום וזמן לפגישה 

להתעניין בה ולדבר על דברים שמעניינים את שניכםadvfb

בדרך כלל אנשים אוהבים שמתעניינים בהם, בקטע אנושי פשוט שלהתעניין כי עומד מולי בנאדם.. כמו גם כחלק מההיכרות.

לגלות ולעורר סקרנות זה דבר טוב. 

לא גמרא וצבאחתול זמני

משפחה תחביבים חתולים היפואלרגניים

בהצלחהברוקולי

לא חולצות גלופה לפני דייט רביעי

בפסח להביא שתיה בקבוק חדש וכוסות חדפ

להציע ליווי

היכרות טבעית ולא ראיון

פשוט מאודהמצפה לישועה

תהיה נעים ואכפתי כמובן לא הצגה אלא שככה כל אדם צריך להיות...

אני בעד הכלל שאומר שאין כללים אפשר לזרום רק לא לעשות דברים משונים...

משונה זה הרבה פעמים לא רק המעשה אלא האופן שבו הוא נעשה...

והעיקר ליהנות...זה עיקר העניין בפעמים הראשונות ליצור חיבור, נעימות בצורה הכי פשוטה...

ואפשר גם לדבר על דברים רציניים אבל הכל לפי הענין זה גם חלק מהנעימות...

בהצלחה צדיק!

שוב תודה לכולם!!נו, ההוא מהזה
הלוואי שלפני תפילה היינו מרגישים ככהנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך י"ח בניסן תשפ"ו 15:05

תזכור שאתה בא לפגוש מישהי נחמדה ככה"נ, שלחוצה יותר ממך. תחשוב על לייצר לה חוויה נעימה.

אם אתה כבר בזה, תנסה לנתב את ה"יראה" ליראת הרוממות מהמעמד, בדיקה של התאמה לבניית בית בישראל, זה מרגש.

כמה דברים שעזרו לייהודי שואף לטוב

קודם כל, בהצלחה רבה!

תתחיל מתפילה. ככה פשוט. שב במקום שקט ותגיד לאבא שאתה רוצה להקים לכבודו בית, שאתה מכיר בכך שאתה לא יכול לבד ואתה מבקש ממנו עזרה. ספר לו מה חשוב לך, ספר את הפחדים והחששות, שתף בחוסר הוודאות.

מלבד החשיבות העצומה של תפילה, אמונה וביטחון, זה יוצר סדר, מה אני יודע, מה אני בטוח ובמה אני מהסס.

אתה גם יכול לשבת ולכתוב את הדברים.

ועכשיו לעולם הפגישות.

תחשוב על זה. יש מישהי, נשמה, שאתה אוהב, משתוקק. 

מחילה, בטעות לחצתי על שליחת התגובה באמצע...יהודי שואף לטוב

מתחיל מהתחלה.

כמה מחשבות ודברים שעזרו לי

קודם כל, בהצלחה רבה!

תתחיל מתפילה. ככה פשוט. שב במקום שקט ותגיד לאבא שאתה רוצה להקים לכבודו בית, שאתה מכיר בכך שאתה לא יכול לבד ואתה מבקש ממנו עזרה. ספר לו מה חשוב לך, ספר את הפחדים והחששות, שתף בחוסר הוודאות. תבקש שיעזור לך שלא תבייש ולא תתבייש, לא תפגע ולא תיפגע. שיעזור לך לעשות סדר בראש.

מלבד החשיבות העצומה של תפילה, אמונה וביטחון, זה יוצר סדר, מה אני יודע, מה אני בטוח ובמה אני מהסס.

אתה גם יכול לשבת ולכתוב את הדברים.

ועכשיו לעולם הפגישות.

תחשוב על זה. יש מישהי, נשמה, שאתה אוהב, משתוקק. זה החצי הראשון שלך. אתה מכיר אותה מעולה אבל אתה לא יודע באיזה גוף היא, לא מכיר את התכונות הארציות שלה, וייתכן שזה לוקח זמן.

אז מה אתה עושה?

כמו שאמרו חכמים.

אתה מחפש את אבידתך.

מנסה לשחזר את הקשר הנשמתי לקשר בין גופים הנושאים את הנשמות בעולם הזה ומגלים אותן.

אתה לא מגיע לדייט ראשון מתוך מחשב 'אולי זו אשתי', ואז לחוץ כל הזמן לא לעשות טעויות. אתה מגיע להכיר בת ישראל נחמדה (פתאום הרבנים מרשים חברה). כמובן שהמטרה היא למצוא את אשתך, אבל תקליל את הלחץ, תבוא להכיר, אם לא יועיל-לא יזיק, לפחות בפגישות ראשונות.

ועכשיו מבחינה טכנית.

קודם כל, אין בזה תורה מסיני. תהיה אתה, מקווה שאתה אדם טוב...

בטלפון לפני אתה מציג את עצמך (היא יודעת שאתה צריך להתקשר), מוודא שנוח לה לדבר כרגע (כן, רגישות ותשומת לב זה תמיד חשוב, גם מחוץ לעולם הדייטים) מתאמים שעה ומקום, מתי נוח לה, איפה נח לה, כדאי לחשוב מראש על מקומות בסביבתה (לא רחוק מידי מהבית, אבל גם לא איפה שכל החברות שלה), אפשר להתייעץ עם חברים, אם היא לא תציע (מה שכנראה יקרה) תשאל אם פה מתאים או שם מתאים. תחשוב על מקומות שיהיו נוחים, שירותים בסביבה, מקלט קרוב, מקום פרטי *יחסית* לשבת, ומתאים למזג האוויר בשעת הפגישה. אם זה בסגנון שלכם-בית קפה וכדומה גם מתאים לחלק מהאנשים.

על הדייט עצמו. כמובן שיש פחדים. איך אני מעביר שעה וחצי-שעתיים עם מישהו שאני לא מכיר, ועוד בחורה?

אז ככה.

היא לא נושכת.

אמירה פופוליסטית מאד.

אני יודע.

אבל שמעת עליה דברים טובים בבירורים. כנראה שהיא נחמדה סך הכל.

כנראה שלא תראה את כל הנחמדות שסיפרו לך עליה מייד. לוקח זמן להיפתח.

אתה פוגש אותה, פונה אליה, מוודא שזו היא ומציג את עצמך (לאשר לה שזה אתה). כדי למנוע אי נעימויות ולתת לשניכם ביטחון שאתם לא מייצרים עכשיו פאדיחה שתסופר שנים קדימה/סיפור רומנטי על זוג שנפגש בטעות. אני מכיר כמה כאלה, זה מספיק.

אתה מספר על עצמך ומתעניין בה. טכני, איפה גדלת ומה עשית, מסלול החיים, ישיבה, צבא לא להתחיל מור"קים מהצבא אם זו לא כל ישותך. לו"ז כללי, משפחה, קצת על ההורים, קצת על האחים (אצל דוסים עם 4,000 אחים לכל אחד כבר העברת מלא זמן). מה מוביל אותך בחיים (אידאלים, לא שיעור באורות הקודש ג', נקודות שחשובות לך), תכניות לשנים הקרובות (ישיבה/צבא/לימודים/עבודה בחנות כפתורים) מה אתה רוצה לעשות בחיים (אפילו כיוון. אם יש). נושאים נוספים, עבודה, לימודים, סביבה חברתית, משפחה מורחבת, תחביבים, טיולים ושאר ירקות, מסגרות, מעשים ועניינים.

היא מדברת על החיים שלה. תהיה קשוב, אבל תוך כדי 'ומתוך כך' אתה יכול למצוא נושאי שיחה נוספים. כמובן, בלי לחתוך אותה.

תן גם לה לשאול שאלות כמובן.

כמובן הכל בצורה מתעניינת. אתה סקרן להכיר אותה, הרי שמעת כל כך הרבה טוב עליה מהחברה שבמשך רבע שעה סיפרה כמה היא כך וכך, ואתה רוצה להכיר את זומשכל זה סופר עליה, נשמע שהיא אדם טוב.

אתה לא חייב לעבור על כל הנושאים, פשוט לשוחח, להכיר את האדם שמולך.

זו אינה שיחת שיווק. אתה לא עסוק בלמכור את עצמך, אז אתה לא מתחיל לספר כמה אתה מוצלח בלהקפיץ בקבוק זכוכית 748 מ"ל על האוזן או שאר עניינים, בדיוק כמו שהיא לא מנסה למכור את עצמה תמורת שלשה גמלים.

זה גם לא מבחן או ראיון עבודה. אתה לא בודק אם היא מספקת.את הצרכים שלך/יודעת.לבדל קוסקוס בדיוק כמו אמא. אין שיפוטיות. באת לשמוע ולהתעניין, וכן לתת לה לשמוע עליך ולהתעניין בך.

פשוט מדברים ומכירים.

במהלך הפגישה אתה לא עסוק במחשבות 'מתאימה/לא מתאימה'. אתה פשוט מכיר בן אדם. תחשוב שנתקעתם יחד באוטובוס מאילת לקרית שמונה.

יהיה לזה זמן אחרי הפגישה.

ראיתי פה בעבר (אולי כשהייתי במצבך) שמישהו הגדיר את נושא הלבוש כ'מכובד לא חגיגי שלך' ואהבתי את ההגדרה. בחול המועד אפשר קצת יותר חגיגי, לא נראה לי גלופה אם זו אינה כל ישותך.

במהלך הדיבורים תפתח את הבקבוק שהבאת איתך (חדש כמובן), תמזוג לכוסוץ חד"פ בשביל שניכם. היא לא תעשה את זה לבד. היא גם לא תאכל מהעוגיות אם לא תפתח ותאכל בעצמך (וכולי האי ואולי). אתה לא בארוחת צהריים.

לגבי פסח, יש פה נקודה עדינה אם מה אוכלים, שים לב שאתה מביא משהו שהיא לא תגיד עליו (או תשתוק עליו) 'המנהג שלנו לא לאכול קטניות/לפתית/שרויה/עגבניות לא מקולפות/כשרות פלונית או אלמונית בפסח. משהו עם בד"צ עד"ח כנראה יהיה בסדר)

תזכור שהיא גם לחוצה. כתבו פה למעלה שהיא לחוצה יוצר ממך. אם זו לא פעם ראשונה/שנייה שלה לא בטוח, אבל בכל מקרה היא לחוצה, מתביישת כנראה, תהיה עדין וקשוב לצרכים שלה. אם אתם בחוץ והיא רוצה להיכנס לקניון לדוגמא, ייתכן וקר לה/היא צריכה שירותים. תשומת לב. זה לא הזמן להיות 'סייר' וללכת כל הדייט, או לרוץ מרתון. בקצב שלה.

כשאתה רוצה לסיים אתה מציע לה להתקדם לכיוון תחנת האטובוס/הרכב וכדומה, ומתחילים ללכת. אתה יכול להציע לה לחכות איתה לאוטובוס, זה לא קריטי, כל עוד אתה לא זורק אותה באיזה חור או באמצע הלילה.

אפשר לסכם לפני שנפרדים 'אז נדבר מחר בבוקר?', אם זה היה בבוקר אז אפשר גם בערב, אבל לפעמים לא יזיק לישון על זה לילה. אפשר גם לסיים בסתם 'אז נדבר' ובבוקר לשלוח לה הודעה מתי נוח לה לדבר. בכל מקרה, לא למרוח. בטח לא להיעלם. תחשוב עליה. היא מצפה לתשובה. היא במתח. כמוך, היא מפחדת מהטלפון הזה אבל רוצה להיות אחריו.

אתה לא מתקשר כשאתה מתלבט אם אתה רוצה להיפגש שוב. זה לא אומר שאתה לא מתקשר, ממש לא, אלא שאתה מחליט. אתה לא צריך להחליט שזו אשתך, אלא שאתה סקרן להיפגש שוב. זה הכל.

לא הצלחת להחליט? צריך עוד קצת זמן? אין בעיה. תעדכן אותה. אתה לא משאיר אותה באוויר, מתנדנדת כעלה ניסף, כעגונה באלמנות חיות. כן, הדימוי הזה רציני. היא תקועה, לא יודעת מה לעשות עם עצמה, היא תפוסה, לא יודעת מה לעשות עם הרגשות שלה, עיכוב כזה הוא ממש עינוי הדין. מי שלא מבין את זה שלא יתחיל לצאת בכלל.

קולמוסים ומקלדות רבות כבר נשברו על השאלה מה עושים אם מתלבטים, אני לא רוצה להיכנס לדיון. אומר רק שדעתי האישית היא שאם לא הרגשת סיבה מוחלטת לא להמשיך (התברר בפגישה שהיא חרשת-עיוורת-אילמת-טטרנית וגידמת ב4 גפיים וראש, או פחות מזה, מה שאתה מרגיש), שווה לתת צ'אנס נוסף. קח בחשבון שבהתחלה יש ביישנות וקשה להביא את עצמך (בדיוק כמו שלך קשה, ויותר מזה לבנות ישראל הצנועות, שביישניות הן. גם אם החברה אמרה שהיא לא ביישנית, לפגוש גבר זר זה שונה).

יש שיחלקו עלי, רבים עם נסיון רב (זה ייתרון? לא נכנס). מה נראה לך. בסוף לפגישה אתה צריך להגיע לא מתוך אילוץ כמי שנגזר גורלו, אלא מתוך רצון. רק כך אפשר להתקדם.

בשיחה, כמו בשיחה הראשונה, תוודא שנוח לה לדבר עכשיו (גם אם תיאמתם מראש שעה. אולי אחותה/חברתה לידה עכשיו). תשאל בקצרה מה שלומה ותעבור לעניין שלשמו הכנסתם- לומר שהיה לך טוב/נחמד/מה שהיה לך, ואתה תשמח/כמהה/רוצה/לא רוצה בשום אופן להיפגש שוב, וכמובן לשאול מה היא חושבת.

אם אתה לא רוצה, אתה לא צריך להביא לה שהפזילה שלה מפריעה לך או שהפריע לך שהיא לעסה מסטיק כל הפגישה. פשוט לא הרגיש לך מתאים. אם זה משהו שאתה חושב שהיא יכולה לשפר וכדאי שתיזהר ממנו כשתפגש עם בחורים אחרים, אתה יכול להעביר לה בעדינות מסר דרך השדכן.

אם לא מתאים לה, היא לא חייבת לך הסברים, אם זה לא היה קשר חזק וארוך. פשוט לא, לא צריך להיפגע מזה.

כמובן, אם נגמר, אתה לא זורק וממשיך. אתה מקדיש רגע וחושב לאיזה חבר היא יכולה להתאים. אולי עוד יצא משהו מהפגישה שלכם. לא, זו לא פאדיחה. זו מצווה גדולה.

אם היא אתם מעוניינים להיפגש שוב, אתם צריכים לסכם שוב על זמן ומקום, לדבר ולדבר, מצטרף נושא שיחה חשוב- מה איך היה לה ביום/יומיים/שלשה מאז הפגישה הקודמת.

ודו"ק ואכמ"ל.

ואולא יודעתת
הלוואי וכולם היו ככה,נשמע די מדויק
הדעה האובייקטיבית ביותר כאן בפורוםחתול זמניאחרונה
תשובותלגיטימי?

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

בחול המועד, אני מצפה שבן אדם ילבש את מה שהוא לובש בחול המועד.

לא בחול המועד, יש ציפייה ללבוש מכובד. תלוי גיל ושלב בחיים, חולצות גלופה לא נחשבות מכבדות - אבל אם אתה מרגיש שזה כל זהותך, לא הייתי אומרים לך לשנות. מה שכן, אולי זה כן השלב בחיים לעבור משלב 'נוער' שבו מקובל ללכת עם גלופה, לשלב 'מבוגר' שבו זה לא מקובל (באירועים רשמיים).

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

מה שהיא ואתה מעדיפים. בעקבות המצב הבטחוני - הייתי דואגת למקלט\ממ"ד נגיש. לגבי עוד אנשים - בהחלט. יש עניין הלכתי של ייחוד, אבל גם מעבר לזה - לא נפגשים בפינה אפילה שמבודדת מהציבור. כדאי לדעתי להיפגשת במקום שבו נוח לשניכם, שתרגישו בנוח להקשיב ולדבר - כלומר לא רועש מידי. אבל גם לא שקט מידי. לא מרכזי מידי, כי אתם רוצים להתמקד אחד בשני ולא בחבר שלך מהתיכון שבדיוק עובר בסביבה.

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

חובה! לדעתי, חובה עליך ליצור קשר איתה בתוך 24 שעות, ואנחנו מדברים על ערב חג. בהנחה שלא היה משהו קטסטרופלי, או שאתם ממש לא בכיוון, אמור להיות דייט שני. ולכן, בתור אתה, הייתי שולחת הודעה למחרת בבוקר, שמביעה את הרצון לדבר, אבל עם ההבנה שערב חג יכול להיות לחוץ - ולשאול אם יש לה זמן לשיחה קצרה בערב חג או במוצאי חג. אם היא לא זמינה לשיחה - אז להתכתב.

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תציע לה. 

בסופו של דבר זוגיות זה תקשורת, ויש בנות שיעריכו את זה וירצו, ויש כאלו שזה דווקא ירתיע אותן, או שחושבות שזה שלב מוקדם מידי בקשר לדבר כזה.

באופן כללי, אל תניח דברים - אלא תשאל אותה להעדפותיה.

בעיני, הכי טוב לדבר -

לשתף שזה הדייט הראשון שלך. להגיד שאתה חושש. שאתה לא יודעים מה אמורים לעשות ועל מה אמורים לדבר. בעצם לדבר על החששות האלה. זה נראה לי מקום טוב להתחיל ממנו. לשאול אותה אם גם היא חוששת.

בניגוד למה שאחרים אמרו, אני לא אוהבת חקירות שב"כ בדייטים. מה אכפת לי כמה אחים יש לו ומה הם עושים? איך זה עוזר לי להכיר אותו? בעיני דייט ראשון זה לפתוח צוהר לעולם של השני. לראות אם הוא מקשיב, אם הוא פתוח לדעות אחרות, מה מעניין אותו, מה הוא עושה עם הזמן שלו - הרי בסופו של דבר אנחנו מספרים על עצמינו - מה ואיך אנחנו בוחרים לספר. האם הוא מתעניין בי ובעולם שלי? הוא מראה כבוד והערכה כלפיי?

כל בנאדם הוא עולם ומלואו, ואפשר לנהל שיחה מרתקת - אבל לא תמיד זה קורה. לפעמים הדברים קצת יותר קשים ומורכבים, ויכול להיות צריך עוד זמן, ולכן לדעתי נכון לצאת מינימום לדייט נוסף.

בהצלחה!

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זו בעיה נפוצה שבחורות מחפשות גברintuscrepidam

גבוה מהן ב15 ס"מ.

אגב הכותרת ככה בכוונה, החלק הראשון בבעיה מתחיל מזה שהן מחפשות 

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמניאחרונה

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

אולי יעניין אותך