היה פה כבר שרשור על צעקות הבוז על הנשיא באירוע של הרציה?עברי אנכי

כן שלום שלום כולם.

הייתי באירוע. האמת ששמחתי ב"ה שזה לא התפרסם בתקשורת יותר מידי. הם יכלו לחגוג על זה.

אז כן, למי שלא שמע על הסיפור, זה הסיפור:

הנשיא הוזמן כאורח כבוד (ומאוד כיבדו אותו. באמת) והתחיל לדבר.

בשונה מקודמיו - המסורת אצלו דבר מאוד חשוב. ואיזה עוד נשיא היה מתפאר בכך ששמו על שם הרב הראשי? שהדליק נרות חנוכה במערת המכפלה.

בואו לא נשכח שהיום ה"אשכנזי העשיר והחכם" בדכ הוא לא ככ אוהב יהדות, וממש לא מסוגל להכיל אותה.

מגיע לו יישר כח. ובפרט על הזקן אבלות שלו.

הוא דיבר באירוע, תכלס יפה מאוד.

הזכיר 3 עקרונות שמוכרים לכולנו - עם ישראל, ארץ ישראל והמוסר היהודי (מה? מה? כןכן.. המוסר היהודי כמובן. זה הדבר השלישי)

ואז מתוקף אותו מוסר יהודי הזכיר אירוע מחדל בנצח יהודה, על אותו ערבי וכו', קצת נותן מוסר, שהרציה לא היה אוהב את זה. (בקיצור נמרץ..) 

הקהל התחלק ל2 באותו זמן:

אלה שצעקו בוז בכל הכוח

ואלה שקברו את הראש מרוב בושה ואמרו "אוי ואבוי" וכן הלאה.

ע"כ הסיפור

משדר מיוחד: 40 שנה לפטירת הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל | ערוץ 7

הרב דרוקמן: מאוד התביישתי מקריאות הבוז לנשיא | ערוץ 7

הצעקות על נשיא המדינה | הרב מרדכי גרינברג: "מחזה מביש, חצופים" | ערוץ 7

הייתי מהקבוצה השניה דווקא. שישבו והתביישו. אפילו בצדק.

אחכ הרב יעקב שפירא עלה לדוכן, אמר שצריך לכבד בן אדם שמדבר (אפשר לפלפל בדבריו האם המחאה הייתה במקום רק צריך לכבד, או שאין לה מקום). אחכ הרב דרוקמן רמז לזה, אחריו הרב זלמן מלמד התייחס בחריפות, וכנראה עוד רבנים לאחר מעשה התייחסו. האם אלו בחורי הישיבות הגבוהות שהוזמנו שצעקו בוז, או אולי כל מיני תיכוניסטים תוססים, שאינם דווקא בהכרח בני תורה הם אלה שהפריעו. לאיודע.

ולפי מה שאני בא לומר כרגע - זה גם לא משנה.

לאחר מעשה ובירור וגם קצת דיונים, רציתי לשתף אתכם (ואולי גם לדון) במשהו שאולי אותו לא טרחו לפרסם בתקשורת

בחור בישיבת מרכז הרב, במוצ"ש, 3 ימים לפני האירוע הגדול. נדרס בפיגוע דריסה בשמעון הצדיק, שיח גראח. מה שתרצו.

מחבל ניסה להרוג אותו.

המחבל כבר שוחרר כי זו הייתה תאונת דרכים, הבחור לא מוכר כנפגע בפיגוע לאומני כמובן, ובנתיים עבר כבר 2 ניתוחים.

התקשורת לא ששה לפרסם את זה.. כמובן.

(מוזמנים להתפלל לרפואתו, דוד בן רחל. הוא צריך את התפילות האלה)

לפני שכל הרבנים מוחים, וכל מיני אנשים מוחים

רציתי לשאול, אם החבר הכי טוב שלכם מהישיבה, מהשכונה, או משפחה ח"ו היה נדרס עי מחבל, ששוחרר. ואז מגיע הנשיא, שאנחנו מכבדים אותו, ומדבר איתנו על פרשה שהיא בכלל על ערבי שהתפרע אצל החיילים, וכנראה מת מהתקף לב, ומה שהיה שם זה רשלנות, ולא טרור יהודי. ולמה בכלל להשמיס אותנו כשאתה אורח שלנו? אתה באמת חושב שהציבור הדתי לאומי הוא כזה אלים שבאירוע ממלכתי אתה נותן לנו מוסר?

אם הבן/אח/חבר שלכם היה נדרס כמה ימים לפני כן, ואז מגיע אורח ובערך.. קורא לכם אלימים. מתעלם מהבן שלך שנדרס... הייתם מסוגלים להיות שקטים ולהכיל את הכל?

אינני בא להצדיק, זוכרים? אני הייתי מהחבר'ה שישבו והתביישו. רק.. היה לי מאוד מאוד קל לדבר, אבל כשפוגעים בבן שלך, בחבר הכי טוב שלך, האם שייך לעשות חשבונות כאלה? שנוגעים לבן אדם בפצע הוא צועק. הוא לא מחשבן האם זה נכון או לא. והשתכנעתי...

(ואולי לכן מה שאמר הרב יעקב שפירא שעלה מיד אחרי הנשיא, היה קצת שונה מהרבנים האחרים..)

רק בא לפתוח את העינים, לא חלילה לזלזל ברבנים שמוחים, אני מעריך אותם מאוד מאוד מאוד. אני גם לא בא לדון האם המחאה היא במקום או לא... אני רק בא לומר שאדם שנוגעים לו בפצע צועק. ויש אנשים שבאמת כואב להם. שבאמת באמת כואב להם. שממש לא מגיע להם שתתן להם מוסר בתור אורח באירוע ממלכתי אחרי שחבר שלהם בבית חולים, דבר שלא פורסם בכלל בתקשורת (מסתמא גם הרבנים לא כזה יודעים..).

-בבקשה לשמור על דיון מכובד-

זה בחורים מהישיבוץ הגבוהות שהוזמנוחדשכאן
הישיבה שלך..

אם אתה לא חושב שזה היה במקום, למה להתבייש?
כי צריך לשתוק ולהגיד את הלחי השניה?
השתדלתי לא הביא את דעתי, אלא רק לעורר נקודהעברי אנכי

דעתי האישית?

אני השכנעתי

אני לא רואה סיבה לדון אם זה בסדר היה שצעקו או לא. כואב לי אז אני אומר אח. אני בוכה. אני צועק.

יש אנשים שכואב להם - תגיד להם לא לצעוק? הם סובלים.

מי שעשה את זה בשביל הפוזה והצחוקים.. זה משהו אחר שהוא גם ככה לא יקשיב לי

אם אולי תשאל מה לעשות בפעם הבאה.. אני שומע. מעניין. אפשר לדון. ויש צדדים לכאן ולכאן

אבל בנושא שלנו?

מה יש לשאול? כואב אז צועקים. ופשוט לא כולם יודעים ומבינים כמה שזה כואב

כתבת יפה וחשובבת שמיא
ואין לי מה לדון/ להגיד חוץ מזה שכואב על המצב הזה..
במה הרב יעקב שפירא היה שונה משאר הרבנים?ברגוע
דווקא לעלות במיוחד לבמה היה נראה לי יותר רציני, כנראה הרגיש יותר אחריות כי מרכז אירגנו את האירוע.

בקשר לאירוע עצמו, התחברתי למשהו ששמעתי בשם שני רבנים: הבחורים צעקו והרבנים מיחו, הכל בסדר, כל אחד עשה את התפקיד שלו.
הוא ארגן את האירוע לכן מחובתו לעלות..עברי אנכי

הוא לא אמר כבוד הנשיא, הוא לא אמר שלא היה צריך לצעוק בוז

הוא אמר צריך לכבד את כולם ולתת לדבר.

ומי שמכיר אותו יודע שהוא יודע לדבר בדיוק מה שהוא רוצה והוא מאוד מדקדק בנאומים שלו.

אני גם שמעתי על זה, וגם התחברתי. הרב זלמן, הרב דרוקמן ועוד לא מסכימים עם זה.

אתה יודע בשם איזה רבנים אמרו את זה?

טוב נוברגוע
גם הרב זלמן "רק" אמר שצריך לכבד, אבל לא נתווכח על זה..

לא שמעתי את הרבנים בעצמי אז מעדיף לא לכתוב את השמות
הבנתי את הכאב הזהיו0י

גם בלי דעת את המקרה הספציפי שהישיבה חוותה. כי זה באמת כואב.

יכול להיות שהייתי מוחה. תלוי מה היה בסביבה שלי.

אבל עדיין אני חושב שלגיטימי לסבור שזאת טעות להרעיש אולם בזמן שאדם מדבר..

יצויין שהדברים של הרב דרוקמן זה סה"כ קטע מתוך שיעור לתלמידים שלו בתיכונית, ולא גילוי דעת לציבור.

וגם אם הוא ידע שזה יעלה לערוץ הישיבה ביוטיוב, לא בטוח שזה על דעתו הבמה שנתנו לדברים.

ויש הבדל גדול.

אם כבר מדברים על האירועברגוע
הפריע גם הקטע של המתופף וההופעה של ישי ריבו.
אני מאוד מחבב את ריבו, רק נראה לי פחות מתאים באירוע כזה שזקני הרבנים נמצאים.
זה עיריית ירושלים. אני *יודע* להגיד לך שבקטע עם המתופףעברי אנכי

מלא רבנים לא ידעו איפה לקבור את עצמם

מה היה עם המתופף?אניוהוא
חסום...אניוהוא
...ברגוע
היה מתופף מיוחד שעשה הצגה שלמה.. הסתובב בין הקהל והמשיך על הבמה
@נפש חיה.
לא הבנתי מה קרה שם, עקבתי ולא הבנתי .נפש חיה.
היה איזה מתופף שעשה הצגה מוזרה כזאתעברי אנכי

על זה הדיבור חחעברי אנכי

שאף אחד לא ידע איך לאכול אתזה

אה חחנפש חיה.אחרונה
אמפתיה זה דבר מעולהadvfb
וזה נכון להעריך אותה
נראה לי שהרבנים שמחו הם לא פחות כואבים על שאר העוולות, חשוב גם את זה לומר.
ולא כל מי שמוכר הוא צועק מכאב, לפעמים צועקים גם מהאגו
מי יודע על זה בכלל? שמעת על הפיגוע הזה? אף אחד לא שמע.עברי אנכי

אולי רק אנשים שיש להם יועצי תקשורת (שיעול, שיעול, הנשיא)

לא צריך את האירוע הספציפי הזה כדי להביןadvfb
שיש פה עניין בעייתי באמירה הזאת
על זה אין חולק. גם הרבנים שמחו נגד הבוז, יודעיםעברי אנכי

שהנשיא לא התנהג בהתאם

השאלה היא האם היה נכון לצעוק

הרי הם מחו, אז מה השאלה?advfb
אתה שואל את זה בלי קשר לדעת
נכון, הצגתי דעה שונה מדעתם. ויש גם רבנים שאמרו כמוני.עברי אנכי

זה בדיוק מה שכתבתי...

אז גם הנשיא לא ידע..advfb
כי אם היה מודע לזה ובכל זאת אומר - זה היה יותר חמור.
ואיזה רב היה בעד לצעוק?
?? ברצינות? בנאדם, יש לו יועצי תקשורת.עברי אנכי

חוצמזה, הוא ידע שהוא יקבל בוז על המשפטים האלה, זה התרסה. ובדיוק לכן הוא התנצל (ההתנצלות לא פורסמה כמובן)

רבנים לא יפרסמו שהם בעד לצעוק על הנשיא. הם אומרים את זה בחוגים מצומצמים.

לצורך הדוגמא,

תראה מה שכתב כאן ובהודעות תגובה לזה:

במה הרב יעקב שפירא היה שונה משאר הרבנים? - צעירים מעל עשרים

זה תלמיד ממרכז?advfb
הרב יעקב שפירא ידע ואמר את מה שאמר.
קשה לי להעלות על הדעת שהרבנים הם לא רגישים (או לא רגישים מספיק) לנושא הזה!!!!
נכון.עברי אנכי

ולכן הרב יעקב שפירא, שכבר ביקר את הבחור ויודע מה מצבו. לא אמר שלא היה נכון למחות, בשונה מרבנים אחרים

הרבנים רגישים, הם לא שמעו על הנושא כי אין סיבה שישמעו. כי אף אחד לא שמע על זה חוץ ממי שמכיר את הבחור, אם חברים שלו, שכנים שלו, או אנשים שלומדים במרכז

וברור שלמי שמכיר אישית את הבחור הרבה הרבה הרבה יותר כואב.

זה פשוט מאוד,

אם הבן של אחד האנשים שם היה נדרס - הוא לא היה מגיב ככה בשום מצב.

אבל זה לא משנהadvfb
בגלל שזה דבר שלא פורסם בתקשורת אין פה הד ולכן זה לא מוסיף על החומרה
אבל הנשיא שמע. כי הוא נשיא. ולכן מחועברי אנכי

זה לא משנהadvfb
להבין ולגלות אמפתיה אפשר כנגד כל אחד, האם זה מעשה צודק זאת שאלה אחרת לגמרי
לא בטוח שהנשיא ידעברגוע
שמדובר על תלמיד ממרכז
יש לו יועצי תקשורת טובים מאודעברי אנכי

הוא בא לנאום באירוע של מרכז

אתה באמת מאמין שהוא לא שמע? נו..

זאת תמימות יתר

זה שהתקשורת בחרה שלא לפרסם, והמשטרה בחרה להעלים ראיות כדי לשחרר את המחבל, לא אומר שאדם בעל משרה מכובדת כזאת לא ידע על דברים בסיסים שאירעו בשמעון הצדיק

בפרט שהוא בא לדבר במרכז, והם יבדקו לו טוב מאוד מה הולך במרכז

לדעתי אתה קצת הופך יועצי תקשורת למלאכיםברגוע
הוא סתם אמר שצריך לכבד את כולם?advfb
נו אז התבטא בצורה יותר עדינה, שויין
הוא הטיף לנו מוסר.עברי אנכי

הטיף לנו מוסר כאילו שאנחנו אלימים אחרי שחבר שלי נדרס עי מחבל שלא עושים לו כלום

כואב.

אכן כואבadvfb
אבל הרגש הזה הוא לא העניין היחיד שקיים פה.
לא תמיד יש זמן לעשות חשבונות ארוכים ומפולפלים.עברי אנכי

מי שדורך על פצע פתוח - אז צועקים. בלי לחשוב.

זה לא נכנס להגדרות של "טוב" או "רע". זה רגש טבעי כי אכפת לך.

מי שמנסה להתפלפל זה פשוט כי לא כואב לו אז הוא יכול להתפלפל.

אם זה היה הבן שלו - הוא לא היה מגיב ככה. פשוט.

אני לא שופט את מי שצעקadvfb
אני לא יודע מי בדיוק צעק ולמה הוא צעק.
אני כן יכול לדון מה נכון לעשות.

ואכן ראוי למחות אחרי בצורה מכובדת, לא באמצע האולם כאילו זה מגרש כדורגל
אתה מציג את זה בתור משהו סופר רגישadvfb
ואתה צודק, ואעפ כן - הרבנים שמחו הם לא פחות רגישים לעניין הזה!!! ולא משנה אם היה אירוע אתמול או לפני 10 שנים
מאיפה הם יודעים? יש להם יועצי תקשורת?עברי אנכי

אני מכיר את הבחור. אף אחד לא שמע עליו. הוא מוגדר כפצוע בתאונה.

אתה שמעת עליו בלעדייי?

אני אכתוב שוב את מה שכתבתי בפיסבוקחופשיה לנפשי
לא מאמינה שזה לא היה מכוון והוא לא צפה את התגובה.
לא ראיתי את הסרטון אבל לא הביאו אותך להטיף מוסר אל תטיף מוסר.
נכון מאוד.עברי אנכי

אתה אורח אצלי באירוע, תתנהג כמו אורח ואל תטיף מוסר למארח

הנשיא הוא לא אורח סתם הוא אורח כבודadvfb
נכון. כתבתי את זה בהודעה של פתיחת השרשורעברי אנכי

ומארגני האירוע, וגם אנחנו בתור קהל, כיבדנו אותו מאוד עד שהוא התריס

אתה מציג את זה כאילו אנחנו עושים לו טובהadvfb
שאנחנו מכבדים אותו.
להיפך - הנשיא מכבד אותנו בנוכחותו.
גם אם נשיא טועה יש לכבד אותו.
בכלל כל העניין שלפגוע בזלזול כלפי טעויות זה מראה על רמת שיח נמוכה מאוד.
לא מדוייק. את פרס מעולם לא הזמינו, גם ריבליןעברי אנכי

אנחנו מכבדים אותו ומעריכים אותו

והוא אכזב.

לא "אם", כולם מודים שהוא טעה. זה ברור לכולם. הוא גם הבין את זה ולכן שלח התנצלות.

מה הדרך למחות? לא משנה. שוב. זה לא מה שאני דן עליו.

כתבתי פה כבר כמה וכמה פעמים בשרשור:

אם כואב לי אז אני צועק - לכן צעקו. לא צריך להתפלסף בזה אם זה נכון או לא.

אורח כבוד זה עדיין אורחחופשיה לנפשי
לא הזמינו אותך להטיף מוסר אל תטיף מוסר
לא אמרתי שהוא צדק בדבריוadvfb
בדיוק! מילא אם היה נוהג להטיף מוסר לערבים על כל הרוצחיםארלט

שיוצאים מתוכם אבל לא שמענו אותו מדבר על כך, אז אין שום סיבה שפתאום כשמארחים אותו יתפס למקרה מסוים ויהיה המטיף בשער. צביעות.

תתפלאי אבל לפעמים אנשים אומרים שטויותחדשכאן
ולא חושבים על ההשלכות
לא חושבת שהוא עד כדי כך נאיביחופשיה לנפשי
חוץ מזה שבדיוק בשביל זה יש יועצים
@@@@@@רב שמואל
-בוא אני אעזור לך להבין-

יש תפיסה של -עם ישראל-

הנשיא - בא מתוקף תפקידו כנשיא של -מדינת העם היהודי

הוא בא לישיבה, שמסמלת את -העם היהודי-

יש נתק בימינו - מסיבות שונות - בין התפיסות ה-דתיות- והתפיסות ה-לאומיות-.

הנשיא - חייב לדאוג, ראשית בראש ובראשונה - לסדר. אם יש סדרים מוסריים - אין כל בעיה לארגן את האמונה כמו שצריך, את לימודי האמונה - את כל מה שצריך - בצורה ברורה, שלא תנגוד את הסדרים. אם יש סדרים - המדינה כולה - גם צה"ל - יכולים לתפקד בצורה מסודרת - גם מבחינת בפועל, גם מבחינת ייצוג, מבחינת יחסים בינלאומיים וכדומה. אם לא - אי אפשר. הרבה יותר קשה. לפעמים כמעט בלתי אפשרי.

אם יש הסכמה להידברות - אפשר להבין אחד את השני, אפשר לדבר - אפשר להגיע להבנות הדדיות. ולפתור מחלוקות בצורה מתקבלת על הדעת. - לא רק זה - גם יותר קל להגיע להידברות - או על כל פנים - לבירורי עמדות - מול מדינות אויב.

זאת הסיבה, שבראש ובראשונה - קבוצה שרוצה להצליח - צריכה גיבוש. הסכמה. איחוד.

אם אתה בא, בשם הערכים - ערכי המקדש - ומקשה על הנשיא לאחד את העם - זה מצב לא רצוי.

אתה יודע - אחד מהדוגמאות הקלאסיות של 'הוראת שעה' - אליהו הנביא בנה מזבח בהר הכרמל - בעצם, במה מחוץ למקדש, בזמן איסור הבמות. - גם בני גד ובני ראובן, - וביחד איתם חצי שבט המנשה, ממזרח לירדן - בנו 'מזבח גדול למראה' - מייד כשחזרו מהמלחמה שבה היו חלוצים לפני כל ישראל. - זה כמובן - שוב - במה מחוץ למקדש, בזמן איסור הבמות. (גם אליהו הנביא, למעשה - הגיע מהמזרח לירדן. לא קשור להסבר ההלכתי, אבל זה ציון נושא שמזכיר ועשוי לפעמים, בדיון תורני הנאמן למקורות - להיות קשור גם לכאן) גם על זה היה 'דיון' קצר - שמופיע כבר בדברים בנביא בספר יהושע. אלו - אבל - הוראות שעה. - זה לא 'שיטה'. כשאתה רוצה 'שיטה' - אתה צריך לזכור - את כל מה שעומד לפניך. - גם התורה - היא מאוד בעד האחדות - ואפילו, יש מצבים, שהציבור - למשל 'מנהג ישראל'. למשל - פסח חזקיהו. יש מצבים שבהם מתאפשר - יותר נכון - יש צורך- לשים את האחדות במרכז. - זה לא אומר - מה צריך לעשות 'דווקא' בפועל בפעם זו או אחרת. אבל העיקרון - הוא החשוב. הוא העקרוני. הוא - זה שקובע, בסוף, מה אתה צריך לעשות. איך אתה צריך לחשוב. ולהנחות את התנהלותך שלך עצמך - וגם במקרה הציבורי - העקרונות התורניים המקודשים והאחדותיים - הם אלו שצריכים להנחות את ההתנהלות בנושא. יש מצבים מורכבים - בלי ספק. נדמה שעיקר המאבק בארצנו בזמן הזה - הוא על הזכויות היהודיות האמיתיות. על הנושא של קדושת הזכויות היהודיות בארץ, בתורה, המוסר, ובכלל. - את זה בעיקר - נראה שאויבינו מנסים להתקיף. אם תשים לב, לשמור קודם כל על קדושת הזכויות היהודיות - גם בתורה, וגם באחדות - וכל הזכויות היהודיות - אז תראה, שהבעיה האחת הקטנה, כאן או שם - הם דברים חשובים - אבל 'מצורפים' 'נספחים' 'מתווספים' - מתרכזים ומתארגנים - סביב העקרונות. ולא להפך.
סתם בובה ממלכתית בזוי. אמר לאבא של אהוביה שהואחסדי הים
בונה קונספירציה כאילו רצחו את הבן שלו.
ואח'כ שואלים למה הנוער מאבד אמון ברבנים.אניוהוא
הנוער באינסטינקט הבסיסי הרגיש את העוול הנורא בדברי הנשיא..
ולכן הוא התקומם. כל הרבנים שכרגע יוצאים להגנתו ולא מסבירים כמה חמורים היו הדברים שהוא אמר בעצם חוטאים לנוער, והנוער יאבד אמון בעולם הרבני.
מסכיםekselion

ועוד דבר ,אניוהוא
לא הבנתי את הקשר לפיגוע דריסה בשכונת שמעון הצדיק.

הבעיה בדברים של הנשיא זו ההשוואה שהוא עשה. המכתב של הרצי'ה דיבר על ילדים שסתם זרקו אבנים על זקן ערבי.
ולהשוות את זה לחיילים בפעילות מבצעית, ששומרים על העם והארץ, וטעו בשיקול דעת בשטח - זה עוול נורא.
קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידי

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

פעם הכרתי יותר. היום לא.נפש חיה.

סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.

וכן עבודה חקלאיתנפש חיה.
שכחת מה שידעת?זיויק
הזיכרון כבר מתעמעם.... לצערינפש חיה.אחרונה
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
אם רוצים לתייג משתמש אז יש דרך פשוטהנקדימוןאחרונה

כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת 

אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי  

לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ  אלא ממש ניכר בכל המעשים.

בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...

מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוג

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

זה באמת הדבר הראשון שעולה לך לראש כשאתה רואה חרדינעומית

בתחנת אוטובוס?

בתור לרופא?

באמת? 

בדרך כלל כן, אבלנקדימוןאחרונה
א. לא תמיד הכל ביחד. לפעמים רק אחד מההתנהגויות ייראה.

ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.

ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.

ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוג

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידי

60 לשעה

צודקל המשוגע היחידי

80 לשעה

לא כולל הפסקות אוכל

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלת
את??? את מגיבה הכי טוב בעולם!מחפש אהבה
הלואי הלואי...לא תמיד. אבל נחמד לשמוע. תודה!!!!נחלתאחרונה
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

אולי יעניין אותך