כן שלום שלום כולם.
הייתי באירוע. האמת ששמחתי ב"ה שזה לא התפרסם בתקשורת יותר מידי. הם יכלו לחגוג על זה.
אז כן, למי שלא שמע על הסיפור, זה הסיפור:
הנשיא הוזמן כאורח כבוד (ומאוד כיבדו אותו. באמת) והתחיל לדבר.
בשונה מקודמיו - המסורת אצלו דבר מאוד חשוב. ואיזה עוד נשיא היה מתפאר בכך ששמו על שם הרב הראשי? שהדליק נרות חנוכה במערת המכפלה.
בואו לא נשכח שהיום ה"אשכנזי העשיר והחכם" בדכ הוא לא ככ אוהב יהדות, וממש לא מסוגל להכיל אותה.
מגיע לו יישר כח. ובפרט על הזקן אבלות שלו.
הוא דיבר באירוע, תכלס יפה מאוד.
הזכיר 3 עקרונות שמוכרים לכולנו - עם ישראל, ארץ ישראל והמוסר היהודי (מה? מה? כןכן.. המוסר היהודי כמובן. זה הדבר השלישי
)
ואז מתוקף אותו מוסר יהודי הזכיר אירוע מחדל בנצח יהודה, על אותו ערבי וכו', קצת נותן מוסר, שהרציה לא היה אוהב את זה. (בקיצור נמרץ..)
הקהל התחלק ל2 באותו זמן:
אלה שצעקו בוז בכל הכוח
ואלה שקברו את הראש מרוב בושה ואמרו "אוי ואבוי" וכן הלאה.
ע"כ הסיפור
משדר מיוחד: 40 שנה לפטירת הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל | ערוץ 7
הרב דרוקמן: מאוד התביישתי מקריאות הבוז לנשיא | ערוץ 7
הצעקות על נשיא המדינה | הרב מרדכי גרינברג: "מחזה מביש, חצופים" | ערוץ 7
הייתי מהקבוצה השניה דווקא. שישבו והתביישו. אפילו בצדק.
אחכ הרב יעקב שפירא עלה לדוכן, אמר שצריך לכבד בן אדם שמדבר (אפשר לפלפל בדבריו האם המחאה הייתה במקום רק צריך לכבד, או שאין לה מקום). אחכ הרב דרוקמן רמז לזה, אחריו הרב זלמן מלמד התייחס בחריפות, וכנראה עוד רבנים לאחר מעשה התייחסו. האם אלו בחורי הישיבות הגבוהות שהוזמנו שצעקו בוז, או אולי כל מיני תיכוניסטים תוססים, שאינם דווקא בהכרח בני תורה הם אלה שהפריעו. לאיודע.
ולפי מה שאני בא לומר כרגע - זה גם לא משנה.
לאחר מעשה ובירור וגם קצת דיונים, רציתי לשתף אתכם (ואולי גם לדון) במשהו שאולי אותו לא טרחו לפרסם בתקשורת
בחור בישיבת מרכז הרב, במוצ"ש, 3 ימים לפני האירוע הגדול. נדרס בפיגוע דריסה בשמעון הצדיק, שיח גראח. מה שתרצו.
מחבל ניסה להרוג אותו.
המחבל כבר שוחרר כי זו הייתה תאונת דרכים, הבחור לא מוכר כנפגע בפיגוע לאומני כמובן, ובנתיים עבר כבר 2 ניתוחים.
התקשורת לא ששה לפרסם את זה.. כמובן.
(מוזמנים להתפלל לרפואתו, דוד בן רחל. הוא צריך את התפילות האלה)
לפני שכל הרבנים מוחים, וכל מיני אנשים מוחים
רציתי לשאול, אם החבר הכי טוב שלכם מהישיבה, מהשכונה, או משפחה ח"ו היה נדרס עי מחבל, ששוחרר. ואז מגיע הנשיא, שאנחנו מכבדים אותו, ומדבר איתנו על פרשה שהיא בכלל על ערבי שהתפרע אצל החיילים, וכנראה מת מהתקף לב, ומה שהיה שם זה רשלנות, ולא טרור יהודי. ולמה בכלל להשמיס אותנו כשאתה אורח שלנו? אתה באמת חושב שהציבור הדתי לאומי הוא כזה אלים שבאירוע ממלכתי אתה נותן לנו מוסר?
אם הבן/אח/חבר שלכם היה נדרס כמה ימים לפני כן, ואז מגיע אורח ובערך.. קורא לכם אלימים. מתעלם מהבן שלך שנדרס... הייתם מסוגלים להיות שקטים ולהכיל את הכל?
אינני בא להצדיק, זוכרים? אני הייתי מהחבר'ה שישבו והתביישו. רק.. היה לי מאוד מאוד קל לדבר, אבל כשפוגעים בבן שלך, בחבר הכי טוב שלך, האם שייך לעשות חשבונות כאלה? שנוגעים לבן אדם בפצע הוא צועק. הוא לא מחשבן האם זה נכון או לא. והשתכנעתי...
(ואולי לכן מה שאמר הרב יעקב שפירא שעלה מיד אחרי הנשיא, היה קצת שונה מהרבנים האחרים..)
רק בא לפתוח את העינים, לא חלילה לזלזל ברבנים שמוחים, אני מעריך אותם מאוד מאוד מאוד. אני גם לא בא לדון האם המחאה היא במקום או לא... אני רק בא לומר שאדם שנוגעים לו בפצע צועק. ויש אנשים שבאמת כואב להם. שבאמת באמת כואב להם. שממש לא מגיע להם שתתן להם מוסר בתור אורח באירוע ממלכתי אחרי שחבר שלהם בבית חולים, דבר שלא פורסם בכלל בתקשורת (מסתמא גם הרבנים לא כזה יודעים..).
-בבקשה לשמור על דיון מכובד-