חוויות מלידה שניה.. משתפת ופורקת את המחשבות שלי כאןכל מיני מחשבות
אין לי את מי לשתף במקום אחר..

חודש אחרי לידה שניה. אוחזת באוצרית הקטנה שלי ופשוט מאוהבת.. היא שלי. סוף סוף מרגישה אמא.

הגדול, שלא באמת גדול.. בן שנה וחצי. הוא כל העולם שלי אבל אני כל כך כואבת, את כל מה שהיה שונה איתו..ומצד שני כל כך שמחה שהיום זה אחרת.. ורק רוצה להגיד לו, אפילו שלא יבין, אבל אומרת לו ויותר אומרת בשבילי..

ילד שלי. קטן שלי שתמיד תהיה האחד שהפך אותי לאמא. אני רוצה לבקש ממך סליחה. סליחה שאיתך כל החוויה הייתה שונה.. סליחה שלא הצלחתי לתת לך את מה שאני נותנת לאחותך עכשיו..
תבין, הייתי במלחמת הישרדות.. הגעת לעולם והבאת איתך אור גדול. ויחד עם זאת גיליתי צדדים שונים וחדשים בחלק מהאנשים הקרובים אליי..

כולם לקחו בעלות עליך, לא נתנו לי רגע אחד לעכל. להנות מהאמהות, להנות ממך.. ציפו ממני לשחרר אותך מהר מדי, שרק לפני שניה היית חלק ממני. שרק לפני שניה הרגשתי אותך בועט בנמרצות בתוך הבטן שלי תוך כדי שאני מחייכת לעצמי ושמחה שאתה מראה 'אות חיים'. ואני, שאחרי הלידה הייתי כזו חלשה, "ויתרתי" עליך. שיחררתי אותך כל ביקור. כמעט ולא התקרבתי אליך.. הלכתי כי לא הפסיקו להגיד לי ללכת ולהשאיר אותך כי זה "בשבילי". מבלי לשאול אותי מה יהיה באמת בשבילי.. אם היו רוצים לעשות למעני.. היו שואלים ומבינים שהדבר היחיד שהייתי צריכה זה אותך. כל פעם כזו, שאתה קטן ואני בלעדיך לכמה שעות ואתה אצלה.. אני עם התקפי חרדה, בוכה, משתוללת רבה עם אבא ומה לא.. ולא מבינה שזה כי אני מתנגדת לטבע שלי.. לצורך הטבעי והלגיטימי והנורמלי של הנפש שלי..
וזה אף פעם לא הספיק. תמיד רצו ממך עוד. ותמיד רצו שאשאר טיפה מאחור שיוכלו ליהנות ממך. ולא היו לי כוחות לפרצופים. לאירוח הלא נעים כשאני בסך הכול רוצה להיות לידך אפילו "שיש לי אותך כל הזמן" כאילו היית צעצוע.. אז ניתקתי את הנפש שלי ושיחררתי.. וכשקראו לך "בן שלי וילד שלי" זה כאב. צרב לי בנפש. רציתי לצעוק. רציתי שהצדק ייעשה. לא רציתי להיות בקרבת אדם כל כך חסר.. שרואה רק את עצמו ולא אותי ואותך. אדם ממורמר ואולי קצת קנאי שבכל מיני אמירות מוזרות מבטל את האמהות שלי.. שאני בעצמי לא הייתי בטוחה בה בכלל.. אני מנסה לסלוח ולא מצליחה. המבט שלה שהחזיקה אותך, שאני כל השבת בוכה בחדר.. ולה לא אכפת העיקר שתהיה אצלה.. מבט של אדם חסר רגש. קר. אנוכי. ואני כועסת על עצמי שלא לקחתי אותך ונסעתי הביתה. שלא הצבתי עובדות. שלא הייתי אמא לביאה.. במקום זה, ניתקתי את עצמי כל פעם. כבר לא הייתי מרגישה שאתה שלי באמת.. וגם היום... אני נותנת את הלב והנשמה שלי אבל מרגישה שאתה לא מרגיש אליי רגש שמרגישים לאמא וזה רק בגללי.. שאתה לא קשור אליי וזה כי הלב שלך הרגיש את הניתוק הזה שעשיתי בנפש.. ורוצה לתקן.. ורוצה שתבין שאני אמא שלך ורק אני.. ושתאהב אותי יותר מסבתא, דוד, דודה או מה שזה לא יהיה.. אפילו שמנסים לעשות איתי תחרות והשוואות כל פעם וזה מערער אותי.. מבטיחה שאעשה את הכול כדי לנקות בי את הרגשות האלה.. בשבילך. בשבילנו. ושאהיה לך האמא שרציתי להיות ובגלל שהושפעתי מכולם הפכתי למשהו אחר.. ומחכה שקצת תגדל ותבין כמה אני אוהבת אותך. ושתפסיק לרוץ לכולם חוץ מאליי.. קשה לי שבתקוםה האחרונה אני בקושי איתך.. ואמרו לי שבגיל הזה לא מבינים אז למה אתה מתעלם ממני? זה קשה לי וכואב לי.. וכשהיא רואה את זה.. אוי כמה שמחה יש על פניה היא רק לא מבינה שזה זמני והכול יסתדר לטובה..

ולך, בובה קטנה, הגעת לעולם ברוגע ושמחה, לבית שיש בו שלום ולא מלחמה.. הצבתי את הגבולות מההתחלה כדי שאוכל להכיר אותך ולתת לך את כל מה שאת צריכה.. ואכן כך קרה. התאהבתי בך. לא על אוטומט. על אמת. בלי הדחקות, רק נוכחת. ברגעים היפים, המעייפים, המשמחים איתך במאה אחוז נוכחות בגוף ובנפש. ונהנית מכל רגע. ופורחת.
תודה שאת מראה לי שאפשר להרגיש אחרת. בזכותך הבנתי כמה התקופה ההיא הייתה לא נורמלית.. וכמה אני צריכה להילחם. להציב עובדות ולהרגיש איתן בנוח. גיליתי את האמהות שלי מחדש.. ומנגד, עם כמה שחשבתי שסלחתי.. הבנתי שיש לי עוד דרך. לימדת אותי המון אוצר שלי. ואני עדיין ממשיכה ללמוד.

יש לי עוד הרבה מה לכתוב אבל חפרתי לכן מספיק.. תודה למי שקראה עד לכאן זה חשוב לי ❤❤❤
וואו אהובה כל כך כואב!מחי
מחבקת אותך חזק!!
אני בטוחה שאת אמא מדהימה לשניהם. ובטוחה שה"גדול" יודע הכי טוב בעולם שאת אמא שלו ושאת מכירה אותו הכי טוב שאפשר. זה טבעי לילד לרוץ לסבא סבתא ודודים, זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. נורמלי וקורה להרבה אחים שאחרי לידה של אח או אחות הם "כועסים" על האמא ומתרחקים ממנה, אל תקחי את זה קשה ואל תשליכי על העבר. עם הרבה חום, אהבה, צומי וקצת שוחד הוא מהר מאוד ירוץ אליך בחזרה.
וואו. חיבוק ענק.נקודה טובה
הוא שלך, והוא יודע את זה. והוא תמיד ישאר שלך.
וכל הכבוד לך!!!
וואו, נשמע כל כך קשה!מכחול
קודם כל כך לשמוע שאת במקום הרבה יותר טוב היום. אני זוכרת אותך.
לגבי הגדול - הקשר ביניכם הוא הדבר הכי חזק בעולם, והוא יתגבר על כל קושי שהיה. בטוח!
ולגבייך - אולי כדאי ללכת לטיפול? אפילו לכמה מפגשים, שיעזרו לך לאוורר את כל הרגשות האלה?
העלית בי דמעותעזה כמוות אהבה
מרגש כל כך. מזדהה עם כל מילה
את מקסימה, ישר כוח!!!אמא_טריה_ל-2
כל כך ריגשת אותיציפיפיצי

התחברתי לכל מילה ומילה כי עברתי משהו ממש דומה בלידה הראשונה.

רק רוצה לומר לך... שהילד הזה הכי מחובר אלי היום. הוא פשוט קשור אליי מאוד.

איזה אמא מהממת את!מאוהבת בילדי

שיודעת לומר טעיתי- ואתקן....

בכלל לא מובן מאליו!

אני חייבת לשתףשירוש16
אותך במה שאני עברתי בלידה הראשונה:
נתחיל מהלידה עצמה -
התחיל באישפוז ממושך משבוע 41 בגלל 'פרוטוקול בי"ח'. אומנם היה מיעוט מים אבל לא טרחו לבדוק את זה, רק מידי פעם מוניטור. זה הכל. אז למה אני פה? השתחררתי על דעת עצמי.
לאחר מספר ימים, שבוע 42, התחילו צירים. פתיחה מינימלית, מים מקוניאליים, אין הרבה התקדמות, יאללה חדר לידה וזירוז.
זירוז כשל, ירידות דופק, ניתוח קיסרי חירום.
בניתוח עצמו תינוק חיוני ובריא לחלוטין. אין זכר ל'מצוקה עוברית'.
אפידורל נכשל באמצע הניתוח, המרדים לא מאמין לי שהתחלתי לחוש בדקירות, זזתי וכמעט קפצתי מהשולחן בצורה בלתי נשלטת, חותכים אותי ואני מרגישה ה-כ-ל.
למרדים לא הייתה ברירה, עבר להרדמה מלאה.

אחרי הלידה -
כאבים איומים. 2 דלקות בפצע ניתוח.
החלמה מאוד קשה. עד היום (שנתיים פלוס אחרי) עדיין יש רגישות במקום הניתוח.

התינוק-
לצד כל הטראומה יש תינוק קטן ומתוק. שלא הרגשתי ביציאתו, במשך חודשים הייתי אומרת לסביבה: אני לא ילדתי אותו, הוא לא שלי.
ממש בהכחשה מלאה.
מיותר לציין שלקח לי חודשים להתחבר אליו. זה לא היה פשוט, ממש לא הגיע מובן מעליו.
המשפחה תומכת ועוזרת, אבל אני הייתי מנותקת לחלוטין מהילד.

היום-
אני מחוברת אליו בצורה בלתי רגילה. הוא לא רק הילד שלי אלא חלק ממני, חלק בלתי נפרד.
זה לקח קצת זמן, הטראומה מהלידה השפיעה רבות על הקשר, אבל אחרי שנתיים פלוס מינוס הצלחתי להרגיש שאהבה שלי אליו לא תלויה או מושפעת מאופן הלידה והתקופה שלאחריה.
עכשיו, בהריון מתקדם, צפים ועולים בי חששות לקראת הבאות. וזה מעלה מהתהום את התחושות שהיו לי בלידה הקודמת, בהתחלה הרגשתי שזה משפיע מעט על הקשר שלי עם בני, אבל לאחר מספר ימים הבנתי שהבן שלי צרים אותי, אני אמא שלו, אין לו אמא אחרת. אני היצור היחיד שיכול לתת לו את האמהות הזאת, את האהבה ללא תנאי, את התחושה הזאת ש'אתה האור של חיי, איך חייתי בלעדיך..'. זו תחושה שאף אחת אחרת לא מרגישה ולא יכולה לתווך לילד.

וגם את-
אולי התקופה הנוכחית מעלה בך תחושות קשות וזה קצת משפיע על הקשר בניכם. אבל דעי לך שבפנים בפנים, הילד שלך רוצה אך ורק אותך!
הוא בטח מתוסכל ועצבני מכל המצב. הוא הפך להיות מנסיך הבית (במיוחד אם היה נכד ראשון) לעדיפות מספר 2. הוא פשוט מחפש את מקומו הטבעי החדש, לפעמים זה אצל הדודה או הסבתא שפנויים אך ורק אליו ולא לתינוק נוסף. ולפעמים הוא פשוט כועס, ובצדק. הוא ילמד לאט לאט שהוא לא מקום מספר 1 בעולם, יש עוד אנשים שצריכים אותך, את לא בלעדית שלו.
אבל, תדעי לך שהקושי שלו לא מגיע כי הוא לא מחובר אליך, להפך, הוא כל כך מחובר ואוהב וצריך אותך, שהמעבר הזה, בין ילד יחיד לבכור, קשה עבורו.

וסליחה שאני אומרת-
את לא טעית!
קיבלת את ההחלטות הנכונות עבורך בתקופת זמן בו את היית.
נכון שאפשר להסתכל אחורה ולהגיד: הפעם אני אתנהג אחרת. כי יש לי יותר ידע ויכולת.
אבל זה לא בהכרח מעיד שההחלטות שקיבלת בעבר היו שגויות לאותו רגע.
בעבר את הכילים לקבל את ההחלטה הזאת (ידע, ניסיון בגידול תינוק, לידה ראשונה לעומת שניה) , ולכן ההחלטה שקיבלת בעבר לא הייתה מוטעת אלא שונה.
היה עוזר לך להתיש את עצמך ולהתעקש ללכת נגד הזרם? להתנגד לסביבה?
יכול להיות שהסביבה בה היית לאחר הלידה לא הייתה אידיאלית. הגיוני. אנחנו לא חיים בעולם אוטופי.
הייתה לך התמודדות לא פשוטה רגע אחרי לידה ראשונה וילד ראשון. ואת עשית הכל, הכל, בשביל הילד ובשביל הבריאות הפיזית ונפשית שלך.
אל תחשבי לרגע שהילד לא אוהב אותך וכועס כל ההחלטות שלך בעבר.

לגבי המשפט:" לא הייתי אמא לביאה"
בואי, מותק, בקושי ידעת אז להיות אמא. רק התחלת ללמוד. ועוד את מצפה מעצמך להיות 'אמא לביאה'!?
זה מגיע עם הזמן, עם הניסיון, ועם הכרת הילד.
לא הייתי מצפה מאמא טרייה לדעת איך להיות אסרטיבית על היום הראשון. זה עיניין של זמן, ניסוי וטעייה.

היה חשוב לי לשתף דווקא בפורום הפתוח מ2 סיבות:
1. החרדות/חששות סביב גידול ילדים הוא טבעי, כלומר, כל הורה בשלב כלשהו יחווה איזשהו חשש או אפילו רגשות אשם כלפי הילד שלו.
זה אומנם מתבטא בצורה אחרת אצל כל הורה, אבל זה קיים.
האם החששות נכונים? האם בהכרח קיבלנו החלטה שגויה שהרעה עם הילד? לא.
זה רק אומר שהפכנו ממבוגרים להורים.
הפרפר הזה בבטן שאומר: חבל שלא עשיתי אחרת.. קיים אצל כולנו. (כל אחד מתמודד עם הפרפר הזה אחרת, אבל הוא קיים).

2. חוויה טראומטית או קשה סביב לידה זה דבר נפוץ- אומנם בעבר פחות דיברו על הנושא אבל הוא חי וקיים.
את לא היחידה, יש עוד כמוך, ויש מקומות שיכולים לעזור.
ייתכן וחווית ארוע קשה סביב ההריון/לידה של הילד. אומנם זה לא משפיע על האהבה של הילד אליך, אבל ייתכן וזה מקשה אליך באופן אישי. המלצה חמה - פשוט ללכת להיבדק. אולי לעבור עיבוד לידה או פגישת ייעוץ חד פעמית כדי לבדוק מה קרה באותה תקופה, אולי ארע משהו חריג (מעבר לעובדה שתלשו ממך את הילד שלך דקה אחרי שילדת אותו..) וזה עולה סביב ארוע לידה נוסף.
מקסימום תעשי פגישה אחת - אם לא מתאים או את מרגישה שזה מיותר - ממשיכים הלאה בחיים. לא קרה כלום.
אני אומרת לך את זה בגלל שאני אישית לא ידעתי על האופציה הזאת (מרפאות חווה), ופיספסתי את ההזדמנות ללכת לטפל בבעיה שאני עדיין מתמודדת איתה היום. יש מרפאות המיועדות באופן ספציפי לנשים סביב קשיי פוריות, הריון, לידה ולאחר לידה. אפשר להגיע אליהם במסגרת טיפול עד שנה לאחר לידה.

בהצלחה!
זוכרת אותך מאזאורוש3אחרונה
אני חושבת שזה מדהים שאת מצליחה הפעם לעמוד על מי ומה שאת ולפעול אחרת. ואת ממש מודעת לעצמך ובטוחה בעצמך ועברת תהליך מאוד עמוק ואמיתי.
אני חושבת שאסור לך לשפוט את עצמך בחומרה על מה שהיה עם הגדול. היית בהלם של תחילת ההורות ולא כזה פשוט לדעת ולדייק מה נכון ולהקשיב לקול הפנימי. אין לך שום שום אשמה. מה שכן, אם את מרגישה שזה עד היום פוגע לך בקשר עם הילד אז אולי כן כדאי לגשת לטיפול כדי לשחרר את זה ולבנות את הקשר איתו ממקום נקי. כי מה שהיה היה אבל לבניית הקשר יש משמעות לכל החיים שווה להשקיע בזה. לא הרגע. כשתתאוששי מהלידה. ממש כדאי.
לא הייתי נלחצת שהוא עכשיו קצת עושה לך דווקא. הרבה קטנים מגיבים כך אחרי שנולד אח חדש. זה בסדר. הוא צריך למצוא מחדש את המקום שלו. תנסי לתת את הקטנה לבעלך לחצי שעה ביום ולשחק רק איתו. זה יעשה פלאים.
ובקשר למשפחה הזו- נראה לי פעם בחודש ככה ולא יותר. תשמרי עליכם. אתם הכי חשובים.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאניאחרונה

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזהאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך