חודש אחרי לידה שניה. אוחזת באוצרית הקטנה שלי ופשוט מאוהבת.. היא שלי. סוף סוף מרגישה אמא.
הגדול, שלא באמת גדול.. בן שנה וחצי. הוא כל העולם שלי אבל אני כל כך כואבת, את כל מה שהיה שונה איתו..ומצד שני כל כך שמחה שהיום זה אחרת.. ורק רוצה להגיד לו, אפילו שלא יבין, אבל אומרת לו ויותר אומרת בשבילי..
ילד שלי. קטן שלי שתמיד תהיה האחד שהפך אותי לאמא. אני רוצה לבקש ממך סליחה. סליחה שאיתך כל החוויה הייתה שונה.. סליחה שלא הצלחתי לתת לך את מה שאני נותנת לאחותך עכשיו..
תבין, הייתי במלחמת הישרדות.. הגעת לעולם והבאת איתך אור גדול. ויחד עם זאת גיליתי צדדים שונים וחדשים בחלק מהאנשים הקרובים אליי..
כולם לקחו בעלות עליך, לא נתנו לי רגע אחד לעכל. להנות מהאמהות, להנות ממך.. ציפו ממני לשחרר אותך מהר מדי, שרק לפני שניה היית חלק ממני. שרק לפני שניה הרגשתי אותך בועט בנמרצות בתוך הבטן שלי תוך כדי שאני מחייכת לעצמי ושמחה שאתה מראה 'אות חיים'. ואני, שאחרי הלידה הייתי כזו חלשה, "ויתרתי" עליך. שיחררתי אותך כל ביקור. כמעט ולא התקרבתי אליך.. הלכתי כי לא הפסיקו להגיד לי ללכת ולהשאיר אותך כי זה "בשבילי". מבלי לשאול אותי מה יהיה באמת בשבילי.. אם היו רוצים לעשות למעני.. היו שואלים ומבינים שהדבר היחיד שהייתי צריכה זה אותך. כל פעם כזו, שאתה קטן ואני בלעדיך לכמה שעות ואתה אצלה.. אני עם התקפי חרדה, בוכה, משתוללת רבה עם אבא ומה לא.. ולא מבינה שזה כי אני מתנגדת לטבע שלי.. לצורך הטבעי והלגיטימי והנורמלי של הנפש שלי..
וזה אף פעם לא הספיק. תמיד רצו ממך עוד. ותמיד רצו שאשאר טיפה מאחור שיוכלו ליהנות ממך. ולא היו לי כוחות לפרצופים. לאירוח הלא נעים כשאני בסך הכול רוצה להיות לידך אפילו "שיש לי אותך כל הזמן" כאילו היית צעצוע.. אז ניתקתי את הנפש שלי ושיחררתי.. וכשקראו לך "בן שלי וילד שלי" זה כאב. צרב לי בנפש. רציתי לצעוק. רציתי שהצדק ייעשה. לא רציתי להיות בקרבת אדם כל כך חסר.. שרואה רק את עצמו ולא אותי ואותך. אדם ממורמר ואולי קצת קנאי שבכל מיני אמירות מוזרות מבטל את האמהות שלי.. שאני בעצמי לא הייתי בטוחה בה בכלל.. אני מנסה לסלוח ולא מצליחה. המבט שלה שהחזיקה אותך, שאני כל השבת בוכה בחדר.. ולה לא אכפת העיקר שתהיה אצלה.. מבט של אדם חסר רגש. קר. אנוכי. ואני כועסת על עצמי שלא לקחתי אותך ונסעתי הביתה. שלא הצבתי עובדות. שלא הייתי אמא לביאה.. במקום זה, ניתקתי את עצמי כל פעם. כבר לא הייתי מרגישה שאתה שלי באמת.. וגם היום... אני נותנת את הלב והנשמה שלי אבל מרגישה שאתה לא מרגיש אליי רגש שמרגישים לאמא וזה רק בגללי.. שאתה לא קשור אליי וזה כי הלב שלך הרגיש את הניתוק הזה שעשיתי בנפש.. ורוצה לתקן.. ורוצה שתבין שאני אמא שלך ורק אני.. ושתאהב אותי יותר מסבתא, דוד, דודה או מה שזה לא יהיה.. אפילו שמנסים לעשות איתי תחרות והשוואות כל פעם וזה מערער אותי.. מבטיחה שאעשה את הכול כדי לנקות בי את הרגשות האלה.. בשבילך. בשבילנו. ושאהיה לך האמא שרציתי להיות ובגלל שהושפעתי מכולם הפכתי למשהו אחר.. ומחכה שקצת תגדל ותבין כמה אני אוהבת אותך. ושתפסיק לרוץ לכולם חוץ מאליי.. קשה לי שבתקוםה האחרונה אני בקושי איתך.. ואמרו לי שבגיל הזה לא מבינים אז למה אתה מתעלם ממני? זה קשה לי וכואב לי.. וכשהיא רואה את זה.. אוי כמה שמחה יש על פניה היא רק לא מבינה שזה זמני והכול יסתדר לטובה..
ולך, בובה קטנה, הגעת לעולם ברוגע ושמחה, לבית שיש בו שלום ולא מלחמה.. הצבתי את הגבולות מההתחלה כדי שאוכל להכיר אותך ולתת לך את כל מה שאת צריכה.. ואכן כך קרה. התאהבתי בך. לא על אוטומט. על אמת. בלי הדחקות, רק נוכחת. ברגעים היפים, המעייפים, המשמחים איתך במאה אחוז נוכחות בגוף ובנפש. ונהנית מכל רגע. ופורחת.
תודה שאת מראה לי שאפשר להרגיש אחרת. בזכותך הבנתי כמה התקופה ההיא הייתה לא נורמלית.. וכמה אני צריכה להילחם. להציב עובדות ולהרגיש איתן בנוח. גיליתי את האמהות שלי מחדש.. ומנגד, עם כמה שחשבתי שסלחתי.. הבנתי שיש לי עוד דרך. לימדת אותי המון אוצר שלי. ואני עדיין ממשיכה ללמוד.
יש לי עוד הרבה מה לכתוב אבל חפרתי לכן מספיק.. תודה למי שקראה עד לכאן זה חשוב לי ❤❤❤