1. נשמע שהם באמת אנשים מדהימים. כנראה הגיעו לביקורים תכופים מידי, ביקשת שיפסיקו והם עשו כרצונך. זה לא מובן מאליו, יש כאלה שדוחפים למרות בקשות האמא.
2. הערות והארות על טיפול בילד - טבעי ונורמלי. להנהן בראש ולהגיד תודה ולהמשיך עם מה שנוח לך. את האמא ואת יודעת מה הכי טוב לילד שלך.
לא אשכח את אמא שלי נותנת לי הערות בלי סוף על סיגנון ההשכבה של התינוק, היא ממש דיברה נגד השיטה, מול משפחה וחברים, כל מי שרצה לשמוע. כמובן שזה הגיע עם השוואה לאחותי שילדה מספר חודשים לפניי.
בסופו של דבר ביקשתי שתדבר על זה איתי או עם בעלי אבל לא עם בני משפחה אחרים, לפחות לא בנוכחותי כי זה מפריע לי.
לאחר מספר חודשים עשינו שבת אצל ההורים עם אותה אחות. התינוק שלי ישן 12 שעות רצוף, מ7 בערב עד 7 בבוקר. הילד שלה (שהיה גדול יותר) ישן בצורה לא רצופה, 4 שעות פה ושם, היה ער רוב הלילה ואחותי התעוררה עייפה ומותשת.
לאחר אותה שבת אמא שלי הודתה שאכן השיטה שלי אומנם הקריבה את הנוחות שלה (היא לא יכלה לבלות עם התינוק בערב כי הוא ישן לעומת התינוק של אחותי שהיה ער) אבל בסופו של דבר הרווחתי שנת לילה ראויה, התינוק היה ערני ושמח, ישן שנ"צ ראוי ואכל כמו שצריך.
אחותי הייתה מוטשת. ובצדק.
אז מה למדתי? שלכל הורה יש את השיטה שלו לגידול ילדים. וזה בסדר גמור.
הורים בגיל מתקדם לא תמיד יכולים להכיל את השוני הזה לעומתנו, אמהות צעירות, שיכולות לטפל בתינוק שלהם בשיטה X אבל לקבל באהבה שכנה או חברה שפועלת אחרת ממנה. בלי לתת הערות למיניהם.
3. תנצלי את זה!
לא לכולם יש משפחה כל כך תומכת ומכילה. ייתכן וההורים שלך או שלו לא יודעים כיצד לתמוך ומבחינתם הם עושים את המקסימום שהם יכולים/יודעים לעשות.
אולי לתת להם כיוונים אחרים כמו:
תוכלו לעזור לי להתארגן ליציאה?
לקנות משחקים/עריסה/ ציוד לתינוק עבור הילד שיהיה לו בבית שלכם כשאנחנו באים לבקר?
אולי לקנות בגדים?
לתת להם להשתתף בגידול הילד בדרכים שמתאימות לכם. אבל כן לתת להם מקום כלשהו, אחרת הם ימצאו מקום להתערב בו וזה לא בהכרח יהיה המקום המועדף עליכם.
בהצלחה