היי לכולן,
חייבת לשתף ולפרוק את הקושי שלי בחזרה לעבודה..
התינוק המתוק שלי כרגע בן 3+ חודשים, גיל 4 חודשים אני חוזרת לעבוד. משרה מלאה של 8.5 שעות. אני מניקה אז אין לי אפשרות להתפנק על שעת הנקה.. עובדת רחוק אז ככה שיוצא שאני לפחות 10 שעות בחוץ (במקרה הטוב..)
זה יוצא שחוזרת הביתה נניח בסביבות 16.30 והתינוקי נכנס לישון בדכ ב 21-22:00, אז מה נשאר לי איתו? 4-5 שעות..?
לא יודעת איך להתמודד עם זה.. ככ קשה לי..
משאירה את התינוקי עם אבא שלו.. נכון שזה טיפה יותר מרגיע אבל באלי להיות איתו בעצמי!
ככ קשה לי ואני אומרת את זה לבעלי והוא לא מבין את הקושי שלי, הוא אומר לי אין מה לעשות צריך כסף..
בעקבות החוסר רגישות שלו אפילו לפני כמה ימים נפלט לי שאני מתחרטת שהתחתנתי עם אברך.. כולן יוצאות לעבוד בגיל 6 חודשים ואפילו יותר ואני צריכה לעזוב את התינוק שלי בגלל כסף. הוא נפגע ממני קשות בכינו יחד חצי יום.. הרגשתי ממש לא נעים אבל זה לא פתר לי את התחושה הקשה שאני מרגישה שאני עוזבת אותו.
באלי נס ושאני אשאר בבית עם התינוקי שלי..
אני מרגישה שרק אני מרגישה אותו ויודעת מה הוא רוצה.. בעלי מסוגל להשאיר אותו בלול עם המובייל ובעצמו להיות בטלפון או במחשב וזה מציק לי.. כמה אני יכולה להעיר לו?
לא יודעת איך להתגבר על זה.
הארכתי את החופשה בשבועיים עד גיל 4 חודשים ונכנסנו למצב שאין לו איך לשלם את השכירות.. מרגישה אשמה שמעודדת אברך לצאת לעבוד..
אבל מצד שני, הוא בעצמו מספר לי שבכולל שהוא לומד כל האברכים עושים משהו מהצד.. כולם מכניסים משהו.. אז למה שגם אתה לא תעשה את זה? הוא לומד עד 12.30 ואז חוזר הביתה ולא חוזר לכולל לסדר ב בטענה שאף אחד לא נמצא שם וכל האברכים לא חוזרים וגם החברותא. אני מבינה שזה קשה יותר ללמוד לבד אז לפחות תעשה משהו בצהריים, לא?
הוא טוען שזה נסיון באמונה ולא רצה לצאת לעבוד. אני אמרתי לול שנראה לי שזה נסיון בהשתדלות בפרנסה. הוא הסכים לבדוק, מצא משהו מזדמן, אבל יש לי יסוריי מצפון.
ועדיין לא מצליחה להתגבר על הקושי של חזרה לעבודה. איך מתמודדים?
חשבתי אולי לשאוב ברכב בדרך לעבודה ובחזרה וכך לצאת מוקדם יותר בחצי שעה ע"ח שעת הנקה.. אבל אולי זה לא צנוע או אפילו מסוכן מידי לשאוב בדרך? מישהי עשתה את זה?
וגם, עוד משהו..
איך הסתדרתן כשיצאתן לעבוד מבחינת בישולים, נקיון?
יש לי גם מבחנים חודשיים אחרי החזרה לעבודה.. אז איך מסתדרים גם ללמוד למבחנים גם לתחזק זוגיות וגם ילד..?
איך התחלתן להרגיל את התינוק לבקבוק?
חייבת חיזוקים..
תודה רבה לכולן!!