קודם כל רוצה להרגיע אותך.
בשתי הפרוצדורות, הרגשתי ממש בסדר אחר כך.
אלו פעולות יחסית "פשוטות", גם אם את בוחרת בהרדמה מלאה, זה לא הליך רפואי מורכב ובאותו היום כבר חזרתי הביתה.
לגבי העניין הראשון - באיזו פעולה לבחור:
בלידה הראשונה לא ידעתי שיש אופציה אחרת. אז הלכתי על הרדמה מלאה, כמו שאמרו לי בבית החולים.
אני מבינה את הלחץ שלך, זה טבעי ונורמלי. לפני ההרדמה גם מחתימים אותך על מסמך עם כל הסיכונים, כך שזה גם קצת מלחיץ. אבל תחשבי שזו פעולה שעושים בבית חולים עשרות פעמים כל יום, הסיכונים הם באמת באמת נדירים. וזה מאוד מגניב פתאום להירדם ואז לקום ;)
אז מה היתרון של הרדמה מלאה?
את מסיימת את הפעולה באותו היום ואין חשש שתצטרכי פעולות נוספות.
את לא צריכה לראות ולחוות את התהליך עצמו.
חסרונות:
עצם ההרדמה. נכון שלא צריך לפחד שלא תקומי, כי הפעולה הזו מתבצעת כל כך הרבה. אבל בסוף זו כן פרוצדורה רפואית יותר מורכבת שייתכן שעדיף להימנע ממנה אם אפשר.
עוד נקודה, שאלת לגבי האם הפרוצדורה אוסרת..זה מצריך בירור. לפי הפסיקה שלנו אם הכלים שמשתמשים בהם הם פחות מקוטר מסויים, הפעולה לא אוסרת. אבל אני חושבת שאם הפעולה נעשית בהרדמה מלאה, הכלים רחבים יותר ולכן זה יכול לאסור. אבל זה מצריך בירור בדיוק. בפעולה ללא הרדמה הכלים לרוב הכי צרים שאפשר וזה בסדר (שוב מדגישה שזה מצריך בירור מול הרב שלכם ומול המקום בו את עושה את הפעולה.
אופציה ב' - See and Treat:
זו האופציה שבחרתי אחרי הלידה השנייה.
באולטרסאונד היה נראה שיש משהו ברחם, אבל הוא היה קטן ולא היה ברור אם זו אכן שארית או לא. אז בחרתי ללכת על פעולה שהיא מתחילה באבחנה ואם זו אכן שארית, במידת האפשר מוציאים אותה כבר באותו רגע, אבל אם זו שארית גדולה או שיש קושי אחר, צריך לקבוע תור מחדש.
באמת הייתה לי את ההתלבטות לגבי ההתרסקות והחשש שלא יוכלו להוציא את השארית ואצטרך לקבוע תור נוסף. וגם ככה במצב של שארית יש המון תורים והתעסקות וזה די מתיש.
אבל בגלל שהשארית הייתה קטנה, זה היה כבר אחרי הטבילה והעדפתי להימנע מהרדמה מלאה, בחרתי באופציה הזו.
זו פעולה די פשוטה. בהתחלה מכניסים מצלמה קטנטנה לרחם, כדי לראות האם יש שארית או לא. אצלי מצאו שארית קטנה ואז הרופא הוציא אותה. אני שמחתי שבחרתי באופציה הזו, הרגשתי שיש לי יותר שליטה מאשר בהרדמה מלאה וזו באמת הייתה שארית קטנה שהיה אפשר להוציא באותו הרגע.
מבחינת דימומים: לרוב יהיה דימום קל במשך כמה ימים אחר כך. אז אם מותרים והפעולה לא אוסרת, זה בסדר. אם אסורים, צריך לקחת בחשבון שלוקח עוד קצת זמן עד שאפשר לעשות הפסק. (וכמובן להתייעץ עם רב).
לגבי הנקה- אחרי הרדמה מלאה אמרו לי לשאוב ולזרוק. לקחתי איתי משאבה לבית החולים, ובגלל שקיבלתי עירוי שאבתי כמויות שהייתי צריכה לזרוק אחר כך🥴
הבן שלי נשאר עם בעלי, הוא כמובן לא הגיע איתי לבית החולים ואיתי אמא שלי הגיעה (שזה היה מוצלח, כי היא יכלה לעזור לי ואם בעלי היה מגיע הוא לא היה יכול לעזור לי בדברים פיזיים כי היינו אסורים).
מוזמנת לשאול עוד אם משהו לא ברור