אני לא פוליטקלי קורקט.חתולה ג'ינג'ית

א. כל הכבוד על המחשבה והרצון להעמיק את הקשר ביניכם ולהפוך אותו לקרוב יותר.

ב. כדי שזה יהיה באמת רומנטי, זה צריך להיות משהו ממך, אליה. משהו שחשבת שישמח אותה, שיתן לה תחושה טובה וקרובה. העיצות שלנו זה נחמד, אבל זו לא רומנטיקה. רומנטיקה היא בסיס לקשר קרוב ואינטימי, וככזה הוא רק שלכם...

אתה מכיר אותה. אתה יודע מה נוגע לה בלב. זה מה שחשוב.

עריכה: וכדי לעזור לך קצת בכל זאת, כדאי שתקרא על חמש שפות האהבה. תבין מה השפה שלה ותכוון לשם... 

אנחנו דוברים שפות שונות, ולכן מחווה שהיא רומנטית כלפי אחת היא דביקה ומעיקה כלפי אחרת... הכל אינדיבדואלי.

בהצלחות!

יש לך לינק מומלץ לנושא?הָיוֹ הָיָה
לא משהו ספציפי שזכור ליחתולה ג'ינג'ית

יש על זה ספר שלם... 

אבל בקצרה חמש השפות הן:

- מתנות

- מחוות מעשיות

- מגע 

- זמן איכות 

- מילים

נורא מעניין להתבונן באילו שפות אנחנו מביעים את עצמנו בקשרים קרובים, ואפשר גם לפתח את זה כנושא עם הפרטנר/ית כדי ללמוד מה השפה שלו. זה חשוב בעיני כי כמו שכתבתי, בסוף התנהגות אחת יכולה להיות בעלת פרשנויות רבות, הכל בהתאם לשפה שדובר הפרטנר. ולפעמים... אנחנו פשוט עובדים ברובד הלא נכון.

נשמע ספר עזרה עצמיתכלי פשוט

(אישית פחות מתחבר. כל אחד ממציא שיטה די שטחית משלו)

זה לא "עוד שיטה" שמישהו המציא..מדרשיסטית20
זאת תיאוריה פסיכולוגית רצינית וידועה ממש.
על מה היא מתבססת? (אני לא מכיר אותה ספציפית)כלי פשוט
אני גם מכירה. זה ד"ר ג'רי צ'פמןנפש חיה.
הוא גם היה כומר. וזה קצת אירוני שכומרנוגע, לא נוגע
כותב ספר על אהבה..

(אני יודע שזה מדבר על אהבה בכללי ולא רק אהבה זוגית אבל עדיין..)
גם להארוויל הנדריקס יש רקע של כמורהחתולה ג'ינג'ית

ובכל זאת הוא היה פסיכולוג וכתב את אחד מספרי הסביב בהבנת תקשורת זוגית.

כנראה זה בעקבות כל הוידויים שהם שמעו..נוגע, לא נוגע
או שאולי הם היו נשו"טים והתגרשו, התייאשו מנשים ואהבה, החליטו להיות כמרים, התגעגעו ואז חשבו והבינו..

סתם
יש אנשים עם כשרון טבעי לזה. זה פשוט קצת מצחיק אותי..
וכפרוטסטנטים, הם לא שומעים וידויים...לגיטימי?

אוקיינוגע, לא נוגע
אז הם מקבלים רק את ההטבות של הכמורה אני מבין..
גם הוא נשוי +3, ופרוטסטנטילגיטימי?

אה כן? לא ידעתינפש חיה.
הוא נשוי +2 (כפרוטסטנטי, הם לא נוהגים כמו הכומרים הקתוליםלגיטימי?

שחיים חיי פרישות מינית)

👍🏻נוגע, לא נוגע
כומר לייט חח
תגגל "חמש שפות לאהבה"מדרשיסטית20
גיגלתי. בקיצור מישהי המציאה שיטה. כרגיל.כלי פשוט
ברגע שזה כתוב בספר והספר הופך לרב מכר, לא צריך מחקרים או חוקרים אחרים שתומכים במה שכתבת. ברוכים הבאים לעולם ספרי העזרה העצמית והקלישאות בגרוש.
לאו דווקאנפש חיה.
יש דברים שכשהם נעשים ע"י בעלי אני שמחה וזה טוב לי
ויש דברים הפוכים, שאני יכולה לעשות דברים שלא יזיזו כלום...

זה קצת כן נותן לפחות מידע על מה להתמקד בשביל לשמח את השני.

מסכימה איתך שגם בלי הספר אפשר לדבר, לשאול וככה להבין מה ישמח את השני .
ההכנסה לתבניות ספורות מעוותת בעיני.כלי פשוט
5 הדרכים להיות עשיר, 7 הדרכים לרכוש השפעה... בד"כ ספרים עם שמות מפוצצים שמתבררים מאוד מהר כחארטה אחת גדולה. בתור אחד שהציץ ונפגע (מספרים לכאורה רציונליים...). ומסוכן לעבוד בקשר זוגי עם צ'קליסט מאוד מוגדר. כי אתה מכניס את בן הזוג השני כל הזמן למבחן ומה הוא עושה/ לא עושה בשבילי.
זה טוב כל עוד לא מתקבעים על זה ויודעים שיש הרבה צורות לקשרים ולהבעת אהבה. מעבר לחמש או 12. לדעתי זה אמור לתת עצות, רעיונות. לא להכתיב את האהבה הזוגית שלנו.
מסכימה איתך.נפש חיה.
אתה צודק בביקורת שלך אבל היא חריפה מדיultracrepidam

תזכור שבסופו של דבר כשמשתמשים בזה נכון מוצאים הרבה הזדמנויות שזה עוזר.

זה שלא צריך להיות מוגבלים לזה - אתה צודק 

מסכים שהיא חריפה (מקווה שהמודל לא נפגע..)כלי פשוט
וחייבים לדעתי את האיזון הזה.
הצד ההפוך קיים יותר מדי, והוא לא בהכרח מיטיב איתנו

למשל תחשוב על בחור יותר שקט ופחות יוזמתי. תחשוב איזה מסר זה מעביר לאנשים על אחרים שהם נפגשים איתם לדייט והם קצת שונים. למשל ששפת האהבה שלהם היא לא מילולית ויותר לא מילולית - שפה שלא כתובה בחמשת השפות האלה. או כל שפה אחרת. זה לא משנה. זה מכניס אנשים לתבניות שלא מותאמות בהכרח למידותיהם, וגורם להרבה כאב אצל אנשים שלא נמצאים בתבניות האלה. ואולי גם לנזקים נוספים

ואם יש משהו שמחרפן אותי במה שקשור ללנ"ו זה שלמיינסטרים טוב, ויש מלא שהולכים לאיבוד כי הם לא מיינסטרים.
ושבגלל שלמיינסטרים טוב, אז לכולם כביכול אמור להיות טוב. ואנשים נזעקים על כל שינוי שהוא שאתה רוצה לעשות, כדי לעזור גם לאלה שהם לא המיינסטרים. מסכנים, לא נבראו כאלה.
ההכנסה לתבניות כמו שאמרת, טובה לרוב. היא טובה למיינסטרים. ודופקת את כל האחרים.
הבעיה איננה שהמודל נפגע, הבעיה היא שאתה וכולם נפגעיםultracrepidam

מה שאני קורא בתגובה שלך זה המון מרירות וכעס.

מרירות וכעס לא יקדמו אותך ולא יקדמו אף אחד אחר.

אתה גם לא מציע או מבקש חלופה, ולכן התגובה שלך לא תקדם כלום.

ולכן אתה נפגע ומי שקורא את התגובה שלך נפגע.

חשוב מאד בעיני להיות פתוח לרעיונות חדשים.

- אם זה מועיל לך, הכי טוב

- אם לא מועיל לך אבל מועיל לאחרים, גם טוב

- אם אתה חושש שזה מזיק לאנשים, תכתוב הסתייגות ואזהרה. אני עושה את זה כאן לא פעם.

אבל לא נכון בעיני לכתוב ממבט מריר וכועס. זה מתסכל בשבילך ובשביל כולם, יקטין את הסיכוי שלך להיעזר במשהו שיכול לעזור לך. 

לא יודע כמה שנים אתה מנסה את מזלך בתחום הזה, אבל יש סיכוי טוב שאתה נמצא הרחק מאחורי. גם אני עברתי תקופות של תסכול ומרירות, אבל הבנתי בשלב מסוים שזה עושה לי רק רע. אם משהו טוב למיינסטרים, אני אבדוק איך אני יכול להשתלב ואילו חלופות יש לי, איך המיינסטרים משתמש בזה ומה מזה אני יכול לאמץ, מה זה אומר על צורת הבניה שלקשרים ואיך אני משתמש באותו רעיון בשבילי, במקום לצעוק שזנחו אותי ולאף אחד לא אכפת. אל תהיה צודק, תהיה חכם. יכול להיות ששינוי נקודת המבט יאפשר לך לעשות שימוש גם ב"עוד תיאוריה שמישהי כתבה" וזה יכול להיות ההבדל בשבילך בין קשר שנגמר אחרי דייט אחד או בעצם לא התחיל, לבין קשר אמיתי שהתפתח. אם לא תעשה את השימוש הזה אתה לא אשם אבל מי שיסבול זה אתה ולא אף אחד אחר.

זה כבר שיפוט שלך. ותאמין לי שאני עושה מעל ומעברכלי פשוט
ואני מרגיש שזה לא רק שיפוט שלך,
זה בכללי היחס שלך כלפי התגובות שלי (שיפוטיות).
ואם אני היחיד שסובל, תהיה בריא עם עצימת העיניים. לקדם זה לא יקדם לא אותך ולא אף אחד. בהצלחה לך.

נ.ב. המשפט אל תהיה צודק תהיה חכם, מתאר 2 דברים: 1. את ההבדלים בינינו. 2. את אי ההבנה שלך והפרשנויות שלך לתגובות שלי וניסיונות לנתח את האופי שלי ומה אני עושה ולא עושה. בוא, אתה לא נביא. לפחות במקרה הזה לגמרי לא.
אולי לפעמים כדאי להתעלות מהרציונליות היבשה בלי טיפת לחלוחית של נשמה. מומלץ אפילו, זה לא הכל בחיים. תאמין לי
אני אסביר לך למה השיטה הזו עוזרתלמה לא123אחרונה

כשמישהו מתחתן ומדבר אהבה למשל בשפת המילים, ככה הוא מביע אהבה

אבל אישתו מדברת בשפת המתנות, ככה היא חשה אהובה.

ובעלה מחמיא לה בלי סוף, כותב לה מכתבי אהבה, מכניס לה בחשאי לתיק פתקים עם מסרי אהבה קצרים וכו, אבל היא לא ממש מתלהבת, זה נחמד לה וכיף אבל זה לא מה שיגרום לה להרגיש אהובה.

והיא, היא קונה לו מתנות, לפני כל יומהולדת שלו, היא עושה סיעור מוחות משפחתי, מה הכי ישמח אותו, והוא בכלל לא מתלהב.

יוצא ששניהם נותנים אהבה בשפה שהם מכירים, אבל הצד השני נהנה, אבל זה לא מה שנותן לו תחושה זוגית ואהבה.

זוג כזה שיקרא את התאוריה הנ"ל, יבין את שורש הבעיה וילמד לתת ולקבל לפי שפת האהבה שלו.

אין לך מושג כמה זה יכול לשדרג את הזוגיות שלהם.

כמה תסכולים יכולים להימנע

ואי מהמםהפי
מה שרשמת
מה הכוונה מחוות מעשיות, ובמה זה שונה ממתנות?הָיוֹ הָיָה
מחוות מעשיות - לתקן משהו שצריך בבית (= דבר מעשי)נפש חיה.
מתנות - לקנות ספר, בושם, דיסק.
מתנה זה לא דבר ששייך לעשייה, זאת יותר דרך לומר למישהו "חשבתי עליך, קניתי כדי להפתיע אותך / שתשמח "
יישר כח!הָיוֹ הָיָה
יש מי שעבורו עזרה בבית משמשת כ"שפת האהבה" שלו?
פעמים שעזרה מעשית משמשת ביטוי לאיכפתיות שמראה על אהבהנפש חיה.
ברור שזה מעיד. אבל אני מתקשה לדמיין מציאות שבה זו דרך הביטויהָיוֹ הָיָה
קשר מבוסס על אהבה. חתולה מספרת על חמש שפות לביטוי אהבה - כשאנשים שונים מתחברים לדרכים שונות.
אני יכול להבין מציאות של אהבה שתתבטא ותונכח על ידי מילים ולא מתנות, או מתנות ולא מילים, או לא שניהם אלא זמן איכות, וכן הלאה. אבל רק על ידי מחוות שמעידות על אכפתיות? קשה לי להאמין.
זה כזה לא רומנטי בעליל...
יש אנשים שזו דרכם והם פחות רומנטיים בעלילנפש חיה.
חוץ מזה רוב השגרה של הנישואים היא לא רק פרפרים ולבבות
וואי זה הכי רומנטי בעולם מדרשיסטית20

זה ממש לראות את הצורך של הצד השני, ולרצות לשמח אותו תוך מילוי הצורך הזה.. אפשר להרגיש מזה הכי אהוב בעולם.

כנראה פשוט זו לא השפה שלך

מבחינתי נגיד מתנות זה לא רומנטי בעליל ביחס לשאר🤷‍♀️

אין, זו תאוריה גאונית.

כן? קשר שמתנהל רק על ידי זה?הָיוֹ הָיָה
דמייני קשר עם גבר, בלי מילים, בלי מגע, בלי זמן איכות.
הוא רק מגיע מידי יום לתקן לך פנצ'ר, לסדר מדף, לקדוח חור, לתקן ארון..
נראה לך קשר רומנטי?
למה בלי מילים?חדשכאן
והוא מגיע לשמוע איך עבר עליה היום וכו',
זו גם מחווה של איכפתיות, וזו דוג' אחת..
כי זה שפה נפרדת. זה בדיוק מה שלא מובן ליהָיוֹ הָיָה
מה שאני מנסה להגיד זהחדשכאן
שמדרשיסטית לא אמרה לך לְמה בדיוק היא מתכוונת במחוות רומנטיות.
היא כן יכולה להגיד שקניה של מתנה לדוג', פחות עושה לה את זה..

[עריכה: לא שמתי לב שהגדירו את השפות ככה לפני כן.. בכל אופן, ברור לי שהיא לא התכוונה רק..]
אז זה לא עונה על מה ששאלתי.הָיוֹ הָיָה
שים לב להתפתחות הדיון
צודק 😅חדשכאן
טעות שלי

סתם רציתי להרגיש חלק 😁
ברור שכולנו דוברים בסופו של דבר יותר משפה אחתחתולה ג'ינג'ית

אבל יש שפות שדומיננטיות עבורנו יותר ויש שפחות.

למשל מחוות מעשיות מבחינתי זה לא ביטוי רומנטי, זו נשיאה בעול, או אנושיות בסיסית.

ומבחינת מישהו אחר הדרך שלו להביע רומנטיקה היא בדיוק זו.

ואז יווצר מצב שהוא יביא נגיד כיבוד לדייט, שזו אגב מחווה מעשית, ומבחינתו היא מוכיחה עד כמה הוא רוצה בי

וישאל אותי איך ייתכן שאני לא מרגישה שהוא דלוק וממש בעניין.

את הסיבה שמבחינתך זה לא ביטוי רומנטי את לא צריכה להסביר.הָיוֹ הָיָה
מה שאני מתקשה להבין זה מי שאצלו יש רומנטיקה שמבוססת נטו על זה.

אני אחדד יותר: זה שזה *מעיד* על אכפתיות - אין חולק.
אני מניח שאת תדעי את זה, למרות שזה לא השפה שלך.
אז השפות אינן דרכים שונות *לדעת על קיומה של האהבה*.
החילוק בשפות הוא כנראה על ההרגשה הזו. לא מספיק לך *לדעת* שהוא אוהב אותך, על ידי חישוב לוגי וראיות, אלא צריך שתחושי בה. והשפות השונות הן דרכים שונות של אנשים לחוש אהבה. לא *להוכיח שהיא קיימת*

וזה מה שלא מובן לי. ברור שמבחינתו זה מוכיח שהוא אוהב. גם מבחינתך זה מוכיח. אבל איך מבחינתו אהבה יכולה להיות מורגשת ונוכחת בחיים רק על ידי זה? זה מה שלא מובן.
לא בטוחה שהבנתי את החידוד שלךחתולה ג'ינג'ית

זה מראה שאתה לא מבין את השפה הזאת... זה בדיוק הנקודהultracrepidam

אם יש שפות אהבה מסוימות שאתה מרגיש אותן - הן השפות העיקריות שלך

ויש עוד כאלה, שאתה מבין שזה יכול להיות אבל פחות דומיננטי מבחינתך

ויש כאלה שאתה לא מבין בכלל

בדיוק כמו שעברית אתה מבין מצוין

בערבית אתה יודע שלש מילים בהקשר לא נכון

ובהונגרית אתה לא יודע מאיפה להחזיק את הדף

כןהפי
חוץ מזה שאין הוא יכול לעשות את כל הדברים האלה בלי תקשורת?
כנראה הוא קלע בדיוק לצורך שלה שחסר
כלומר הבין אותה שבזה לא תמיד צריך מילים ..

ולמה זה אמור לבוא אחד על חשבון השני כנראה אם עשה את זה הוא מבין מה הצורך שלה - רואה אותה , ומבין אותה .. דואג לה גם במילים ובאכפתיות.
לא אמרתי שזה בא "על חשבון"הָיוֹ הָיָה
שוב: התייחסתי לתפיסת השפות *השונות*, למציאות של שימוש בשפת אהבה *אחת*.
לא שכל מי שעוזר בבית זה "על חשבון" מילים. אלא התייחסות למי שלפי התזה הזו שפת האהבה שלו היא רק זו.
אז זה מה שאני אומרתהפי
לא חושבת שיש מישהו שמדבר רק בשפה אחת אלא שאצלו אותה שפה יותר "מדברת".
------רב שמואל
הוא חושב שכשאומרים 'לתקן או לדפוק מסמר או לסדר או לארגן משהו כ'שפת אהבה'' הוא חושב שהכוונה, שהבן אדם 'אוהב את השולחן/ארון/כלי/מסמר/מה שיהיה, שכאילו זה הופך להיות דבר סימבולי הדבר הזה בעצמו - זה כמובן לא קשור, אבל הוא לא מפעיל את השכל, וכן מפעיל את כישורי ההטרדה שהוא ניחן בהם וגם פיתח אותם כנראה הרבה שנים)
------רב שמואל
בוא נדייק - הוא מבין - בצורה שטחית - את המושג של 'סימבוליקה' שהוא לפעמים גם 'כוללני' - שזה כידוע - קיים במציאות - כמו אם יש 'חדר עבודה' - ויש בו חפצים מסויימים - חפץ מקרי עשוי להיות 'סימבולי' ולהזכיר את החדר. והוא עושה מזה 'היקש' מיותר, ובלתי קשור לחלוטין - כאילו עכשיו, כל חפץ מאותו חדר 'נדבק' בראש ובראשונה באותה 'סימבוליקה'. ואז הוא שואל: אם כשאני (או כשהוא, כי אני לא חושב על כאלה שטויות), אבל כשהוא חושב על משהו, נניח שניסו להבהיר לו ש'זה ייחשב כשפת אהבה'' כי זה קשור לסימבוליקה 'כוללנית' כלשהיא (כהגדרתה קודם של 'סימבוליקה כוללנית') - אז אם זה ייחשב - כך אומרים לו ל'סימבוליקה כוללנית' כלשהיא. אז הוא שואל - אבל רוב החפצים, כשלעצמם - הסימבוליקה שלהם מבחינה פרטנית - בלי קשר לסימבוליקה הכוללנית הנ"ל - מבחינה פרטנית יש לכל חפץ סימבוליקה שלחלוטין - או עשויה במקרים מסויימים להיות לחלוטין לא קשורה. - ואז, הוא שואל, מקשה, מתפלפל, ככה עם האצבע המצחיקה שלו כמו טמבל, והוא אומר: מילא כל זמן שהחפצים היו הסימבוליקה הכוללנית הראשונה, אני יכול להבין שכולם שייכים ל'שפת האהבה'. אבל שפת האהבה היא לאישה - לבן אדם! איך אפשר להעביר את כל חבילת החפצים, ולהפןך אותה למילון של שפת האהבה, כשחבילת החפצים שם בכלל לא קשורה לבן אדם השני, ואולי יהיה צריך בכלל מערכת אחרת של חפצים כדי ליישם את המילון-לקסיקון שהוא מדמיין ל'שפת האהבה' הזו? הא? זו קושייתו המסובכת, לפי דעתו - ובשביל זה הוא משגע לך את המוח. - בשביל לשגע את המוח - ובכן - יש לו שפה די עשירה ומתוחכמת. הוא לא מתבלבל בתרגום של שום סימבוליקה הנדרשת כדי לשגע אותך, לבלבל את המוח וסתם להציק ככל האפשר (ע"ע הניק @ח.כ. 'מושך בצמות של בנות')
------רב שמואל
אתה טועה בהגדרה.

אתה חושב, שהאהבה "מייצרת" מחוות. אהבה לא "מייצרת" ולא יכולה "לייצר" מחוות.

אם אתה אדם מבין, ויש לך מחוות, ואתה גם אוהב - כמו שאם יש לך כסף - אתה יכול להשקיע אותו במתנה - בדיוק אותו דבר.

לא כתבתי את זה בשבילך - אתה טרול ואפילו לא צריך לשמוע וגם לא מגיע לך.

כתבתי את זה בשביל אנשים אחרים שצריכים להבין את הנושא הזה גם כן.
תודה, לא הכרתי את התיאוריה הזאת והיא ממש מעניינת!arixon
חבל שאין על זה שרשור בנפרד, הייתי שמח לשמוע עוד מאנשים על זה
מוזמן לפתוח.חתולה ג'ינג'ית

ובאמת מחילה מפותח השרשור. ממש נצלשנ"ו לו.

אולי כדאי לפצל לשרשור נפרד?

@ברוקולי

באמת מעניין להתבונן בשפות האלוכבר לא ישיבישער

וצריך לשים לב שהשפות שבהן אנחנו *מעניקים* ומבטאים את אהבתנו אינן בהכרח אותן השפות שאנו מצפים *לקבל* בהם אהבה.

לדוגמא יתכן אדם שמצליח להביע אהבתו הכי טוב במילים, אבל חשוב לו להרגיש ולקבל את האהבה בזמן איכות למשל.

ואח"כ יש גם את השפות המועדפות על הפרטנר.

כך שבסוף יש בעצם 4 חלקים שנכנסים לשיקולים: השפה שאני מבטא, השפה שאני רוצה להרגיש, ו2 אלו אצל בן\בת הזוג.

@נשמה כללית לגבי הדיון שלך פה- אני לא חושב שמישהו טוען שכל שפה עומדת ועובדת בפני עצמה. 

זה גם מאד מושפע תרבותיתחתולה ג'ינג'ית

ויש תרבויות שכן, המחוות המעשיות הן הדרך הכמעט יחידה שלהן לבטא אהבה.

מכירים את סטריאוטיפ האמא הפולניה? זה בדיוק זה.

(ובכללי לתרבות האשכנזית הכבדה, ובייחוד זו הפולנית, למי שעוד נותר במנטליות הזו, יש דרכי הבעה די עקיפות, נדיר שהם יאמרו למישהו אני אוהב אותך באופן מפורש. וחיבוק זה ממש בעיתים מיוחדות ונדירות. והם משתמשים הרבה במחוות כאלה כביטויי אהבה... )

שמעתי פעם סיפור עצוב בהקשר הזהנוגע, לא נוגע
אישה שבעלה ובנה מתו בתאונה באיזה טיול, אמרה בראיון כמה זמן אחרי זה שהיא מצטערת שהיא לא ביטאה יותר את אהבתה במילים ולא אמרה להם כמה היא אוהבת אותם

ואם מותר לומר- אני לא מבין איך מצוות עונה לא משנה אנשים בקטע של שפת המגע (אא"כ גם שם יש בעיות). כנראה נפש האדם היא עוד יותר מורכבת ממה שחשבתי שהיא..
^^אלפיניסטית

לא חושבת שהיא דיברה על מערכת יחסים זוגית, אלא על מערכות יחסים באופן כללי

כן אני יודע. פשוט מן הסתם בהסתכלות הטבעית שלינוגע, לא נוגע
זה ישפיע גם על זה
זה מורכב.חתולה ג'ינג'ית

וקצת מרגיש לי לא מתאים כי אנחנו בפורום מעורב.

אבל בקצרה, מגע כביטוי לאהבה הוא הרבה יותר ממגע בהקשר מיני.

👍🏻נוגע, לא נוגע
וכן.. לא התכוונתי לפתוח דיון על זה סתם תהיתי בקול..
אתה צריך להבין במה מדוברultracrepidam

לא מדובר בעצם היכולת, אלא בשאלה מה משמעותי יותר בעיניך

האם אתה מעדיף חיבוק או מחמאה? אגרטל במתנה או "לך לישון, אני כבר אשטוף כלים"? מה מרגש אותך יותר? מה גורם לך להיקשר יותר לאדם האחר?

כי יכול להיות שהיא תקנה לך פרחים ובעיניך זה בזבוז, או היא תתן לך מחמאות ואתה תתיבש כי רצית חיבוק.

זאת הכוונה ב"חמש שפות"

ובכל מקרה נפש האדם יותר מורכבת ממה שחשבת. וזה בלי לדעת מה חשבת.

ומי אמר לך שאני לא מבין? ומה זה קשור למה שכתבתי?נוגע, לא נוגע
ולגבי המשפט האחרון שלך- אם אתה כבר מדקדק בדברים שנאמרו כצורת ביטוי שגורה, אז גם דקדוק במשפט הזה שלך יגלה שהוא לא לוגי.. אבל אני לא מתכוון להיכנס לזה כמובן
מה שמפריע לי עם התיאוריה הזאת (או אולי עם האופןנוגע, לא נוגע
הרווח שמשתמשים בה), זה שאדם יכול להגיד "זה השפה שלי" במקום לעבוד עם עצמו על שינוי. לפעמים, ואולי אפילו ברוב המקרים, אדם שלא משתמש בשפות הפנימיות יותר (מילים ומגע) זה בגלל חסימה כלשהי, פחד מדחיה, פחד מאינטימיות וכו'.
אז לדעתי יותר נכון להשתמש בתיאוריה הזאת רק במקרים שהיו מספיק נסיונות לפתח גם את שאר השפות (בעיקר מגע ומילים) ולא הלך.
וכמובן גם במקרה של מאורסים וכו' צריך להשתמש בתיאוריה הזאת.
מעניין. אני רואה את זה הפוך...חתולה ג'ינג'ית

מתוך מודעות לשפה ולצרכים של הפרטנר אנחנו מנסים לפתח בנו שפות נוספות, והוא מנסה גם כדי להתאים את עצמו אלינו ואז יש רפרטואר רחב ועשיר יותר.

ואגב, מסכימה עם מה שכתבת בנוגע לחסימה בשימוש במילים ומגע.

וזה גם קשור למה שכתבתי בעניין התרבותי.

צודקתנוגע, לא נוגע
אני פשוט מכיר כמה מקרים בעיתיים אז זה מה שעלה לי..
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויקאחרונה
ב"ה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובללל

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

יצאתי פעם עם מישהישפלות רוחאחרונה

והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה

נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוחאחרונה
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אולי יעניין אותך