ילדתי פעמיים בזרוז, אחרי ירידת מים.
יש כל מיני סוגים של זירוז, אצלי התחילו ישר עם פיטוצין שזו תרופה שמקבלים להוריד שגורמת לצירים.
הצירים עם פיטוצין יכולים להיות צפופים יותר מציקים שמתפתחים באופן טבעי.
בגלל שכל כך חששתי מהכאב בלידה הראשונה, גם אני אמרתי להם שאני לא מוכנה לקבל זירוז בלי אפידורל. ובאמת קיבלתי אפידורל ורק אחרי זה זירוז וזו הייתה לידה מאתגרת וארוכה.
בלידה השנייה עשיתי הפוך. ביקשתי קודם פיטוצין, אבל סיכמתי עם המיילדת שברגע שאני מבקשת, עושים הפסקה עם הפיטוצין, אני מקבלת אפידורל ורק אחרי זה ממשיכים עם הפיטוצין.
ככה הייתי בהתחלה עם זירוז, התחילו צירים, הייתי מחוברת למוניטור אלחוטי, יכולתי לזוז תוך כדי, להיות על כדור פיזיו ולקדם את הלידה. כשזה התחיל להיות כואב מידי (המיילדת מראש אמרה לי לא לחכות לשלב שבו זה בכלל בלתי נסבל, כי עם פיטוצין זה עלול להיות מהיר) ביקשתי להפסיק, הפסיקו את הפיטוצין, קיבלתי אפידורל ורק אחרי זה המשיכו והלידה הייתה יחסית מהירה.
אני יודעת שכל לידה היא שונה, ויכול להיות שחלק מההבדל זה בגלל שלושה ראשונה יכולה להיות ארוכה בלי קשר.
אבל אני משתפת כדי להגיד שהכאב יכול להיות מלחיץ, אני מבינה את זה. אבל אפשר לנסות להגיע מוכנה לפני כן (אני עשיתי קורס לפני הלידה השנייה, כדי שיהיו לי כלים להתמודד עם הכאב), ולנסות כן לקדם קצת את הלידה בעצמך ביחד עם הזירוז.
כי אפידורל זו ברכה גדולה והמצאה נהדרת, אבל גם לו יש את החסרונות שלו וגם לשכב על המיטה 12 שעות בלי לזוז זה לא תמיד כל כך נעים