כלום לא מובן מאליו ומודה על כל השפע... מבקשת שימשיך..
אבל עדיין, רואה שיש פה נקודה שחוזרת אלי שוב ושוב ומעיקה עלי מאוד.
חשבתי אולי ללכת לאיזה טיפול בנושא. אבל אולי התובנות שלכן גם יעזרו לי..... אשמח מאוד לשמוע מה שיש לכן לומר..
ב"ה יש לנו 3 ילדים.
בן בת ועןד בת מתוקה שנולדה לא מזמן.
ההריונות של כולם היו תמיד ממקום של ב"ה אנחנו בריאים, צעירים, זה הזמן להביא את הילדים.. וגם רצון למשפחה גדולה.
לא הייתי אחת שרק מחכה כל היום לתינוקות (בכללי, גם לפני החתונה), ומצד שני עם הלידות והאהבה לילדים נקשרת אליהם יותר ויותר ויותר....
מה העניין?
עוד בהריון עכשיו של השלישית הרגיש לי מוזר, כאילו מאיפה יהיה לי עוד מקום בלב לאהבה...
הבן שלי מתוק מתוק, ילד חכם, סקרן, כיף לדבר איתו...
הבת שלי בלי עין הרע ממש ילדה יפה ומיוחדת, עם אינטלגנציה רגשית מאוד גבוהה....
וכאילו השלישית.. איפה היא תכנס? הרגשתי כאילו כבר יש לי הכל...
זה נשמע נורא אני יודעת אבל זאת היתה התחושה...
חשבתי שאחרי הלידה הכל יסתדר
ואומנם ב"ה היתה לידה מהממת, הכי טובה שהיתה לי, ושמחתי בה נורא.
אבל עכשיו מידי פעם עדיין צף לי הכל ואני מרגישה שאני הרבה פחות אוהבת אותה....
ואני זוכרת עם הגדול שלי שהיתה לי גם חוויה לא קלה כשהוא נולד והכל היה מתוח ולחוץ עד שסוף סוף גדל והיה עם מי לתקשר אבל גם כשהיה קטנטן, כל הצדדים ממש התלהבו עליו וזה השפיע עלי...
ועם השניה היא היתה ממש יפה מהרגע שנולדה, וגם בגלל שהיא היתה בת אז הרגשתי משהו מיוחד כזה.. כאילו משהו יותר מוכר, אני מסתדרת טוב עם בנות אז איזה כיף הכל יהיה זורם ופשוט... ובאמת כל הגידול שלה, אפילו שהיתה תינוקת צרחנית היה זורם לי בלב...
ועכשיו ב"ה יש לי תינוקת כזאת מתוקה, ונוחה, ומקסימה כזאת! באמת אני כבר מרגישה את הלב המתוק והטוב לב שלה... ולא יודעת למה, אין בי את הריגוש, את הציפייה, את ההרגשה שיש פה משהו מיוחד.. חדש...
כאילו מרגיש לי ש"מה כבר אחדש פה.." כבר יש לי בת, היא נראת רגילה ממש (כלומר יופי רגיל, לא עוצרת נשימה כמו הגדולה), ילדה נוחה...
מבינות מה אני אומרת?
בבקשה בבקשה אל תשפטו אותי כי ההרגשות האלו מבאסות אותי כל כך..... אני בתוך תוכי אוהבת את הילדה הזאת ומודה עליה יום יום והיא כזאת מותק...
אבל המחשבות וההרגשות האלו עולות לי וזה כל כך מבאס אותי.....
והפעם גם אין לי ככ תגובות מהסביבה או מהמשפחה על המתיקות או היופי או כל דבר אחר ומרגישה שזה גם מקשה עלי...
והרי אני אמא שלה! ואני צריכה להיות החזקה.. לא להתלות במסביב....
אימלה השם. איך עושים את זה?
התחלתי להתפלל על זה, כי אני ממש במצוקה. אבל מרגישה שצריכה גם משהו יותר פרקטי, או אפילו נירמול כי אני מרגישה אמא כזאת רעה.....
תודה על המקום לפרוק, ואם במקרה יש למישהי משהו לומר אשמח לשמוע באמת הכל.
גם לגבי התינוקת החדשה וגם לגבי הגדולים.