הרצל הוא משיח בן יוסף?שמחה ואמונה
המורה שלי באולפנה אמר שהרב קוק אמר שהרצל הוא משיח בן יוסף, אבל אחר אמר לי שהוא אף פעם לא אמר את זה..אתם יודעים אולי?.. ואם אפשר מקור. תודה
אפשר להבין את זה נדמה לי מהמספד בירושליםאליסף ט
~הסנה-בוער
בס"ד
הר' קוק לא אמר שהרצל הוא משיח בן יוסף. כשרהצל נפטר הר' קוק היה יחסית רב טרי בארץ, והוא בא להספידו מטעמי שלום. בהספד שלו להרצל הוא אמר שמשיח בן יוסף זוהי תקופה שבה מתחילה הגאולה החומרית, והרצל הוא אחד האנשים שפעל רבות למען קידומה. יש הרבה שהבינו מכך שהרצל הוא משיח בן יוסף.
בגנזי הראי"ה פורסמה אגרת של הר' זצ"ל בה הוא הגיב על זה שיש מי שחושב שהוא ייחס את הרצל למשיח בן יוסף-``שאחרים גילו פנים בדברי שלא ככוונתי ושיערו שמשמעות דבריו היא סנגוריה חלילה לדברי רשעים``.
הר' קוק התייחס להרצל לא באהדה גמורה. הוא העריך את פועלו למען החשת הגאולה החומרית, אבל זכר שהוא רחוק (מאוד-מאוד-מאוד) מהיהדות.

לעומת זאת הרב צבי יהודה מתייחס להרצל בצורה יותר אוהדת- "מציאותנו וסידור חיינו, כל אלה נמשכים מהרצל.
אין להתחמק מהעובדה הזאת. הוא היה נשמה נפלאה פלאי פלאים, בעלת שליחות אלקית מיוחדת. נחה עליו הרוח שצריכה לקום מדינה יהודית..."

כן ולאדני-יהונתן
כוונת הרב קוק הייתה שהרצל הוא מייצג ומסמל וביטא בפועל חלק מעבודתו של משיח בן יוסף , שהוא לא רק אדם אלא תנועה עממית של תחיית האומה מבחינה פיזית לאומית, ולא בהכרח מבחינה רוחנית - שעל זה אחראי משיח בן דוד.
בקיצור הוא לא..שמחה ואמונה
תודה=]
וזה למה?.. אתה לא אמור לראות בהרצל כאדםשמחה ואמונה
משמעותי לדת הציונית?
הדת הציונית?הסנה-בוער
בס"ד
יש לנו רק דת אחת שאנחנו הולכים לפיה, והיא היהדות.
חח כן צודקת.. לא יודעת  מאיפה זה בא לי..שמחה ואמונה
הרצל עשה המוןב.ש.
אולם עד כמה שזכור לי נאמר לי שזו הבנה מוטעית בעין אי"ה.
ודרך אגב הרצל לא רצה להקים פה מדינה גרמנית נוצרית? ומה עם תוכנית אוגנדה שנקברה עם מותו?
נקודה למחשבה...
>הסנה-בוער
בס"ד
הרצל רצה להקים פה מדינה שתהיה לכלל האזרחים מכל הלאומים, ושהאופי שלה יהיה יהודי מתוקף זה שהרוב פה יהיו יהודים. אבל כן, מדינה חילונית למהדרין.
תוכנית אוגנדה- מה עם אנשי המזרחי שתמכו בתוכנית? זה לא כזה שחור ולבן.

לסנה בוערב.ש.
הוא הדגיש שזה יהיה חילוני עם אופי גרמני...
תוכנית אוגנדה...הרוב המוחלט מאנשי המזרחי ובראשם מנחם אוסישקין היה לחלוטין נגד תוכנית אוגנדה... ומי שיזפ ודירבן את כל התוכנית הזו הלא הוא תיאודור הרצל בכבודו ובעצמו. 
לא באתי להגן עליוהסנה-בוער
בס"ד
[אני האחרונה שתעשה את זה]
אבל יש דברים שאנחנו מייחסים רק אליו, וזה לא רק הוא.
זה שאנשי המזרחי הצביעו לטובת התוכניתלוטמניה
לא מאשר ומטהר את התוכנית.

היחס שלנו להרצל-הוא עצם היחס שלנו לציונות החילונית כולה.

קודם כלב.ש.
הרצל כן רצה שנהיה באוגנדה והוא זה שעמד בראש המהלך הזה ולולא הוא מת בגיל הזה אולי המשלחת שיצאה לאוגנדה קודם הקונגרס השביעי לא היתה פוסלת את ההצעה. עוד השערה שלי: בהצבעה שהועלתה בקונגרס השישי התוצאות היו 292 צירים בעד, 176 צירים נגד ו-143 צירים נמנעים מה שמעיד ללא ספק על רוב מוחלט. אז איך זה שבקונגרס השביעי ההצעה נדחתה ממש על הסף? לא. הסיבה לדעתי וודאי לא היתה אותה טענה של חוסר יכולת חקלאות יהודית בפועל. לא זו היתה הבעיה. כפי שכתבתי בראשונה הרצל מת ואיתו נקברה גם ההצעה. אין ספק בכך שזו היתה אחריותו הבלעדית של הרצל. ומי יודע אם לא היו אלו חשבונות שמים ליטול את נשמתו של הרצל בגיל מאוד צעיר (44!) אולם....ברגעים הקריטיים בהחלטה גורלית זו.
נוסטלגיה...golani
אני זוכר שביום הנסיגה מגוש קטיף לימדו אותנו את זה בשביל להראות לנו שעמ"י עבר משברים יותר קשים ועבר אותם בשלום...
תקרא5י את מה שאמר הרצל על תוכנית אוגנדה ותשפטי לבדgolani
ציטוט 1
ההצעה פירושה הקמת יישוב יהודי אוטונומי במזרח אפריקה [...] אם כי לא ייתכן, כמובן, שתהיה לעם ישראל שום מטרה סופית אחרת מלבד ארץ-ישראל [...] בכל-זאת יכיר הקונגרס לאיזו התקדמות בלתי-רגילה זכתה תנועתנו על ידי המשא-ומתן עם הממשלה הבריטית. אני רשאי לומר, כי השקפותינו בנוגע לארץ ישראל הובהרו בגילוי לב מלא ובפרוט רב לחברי הקבינט הבריטי ולפקידים הגבוהים, המסכימים לעניין זה. אני מאמין שהקונגרס יכול למצוא אמצעים לעשות שימוש בהצעה הזאת [...] בלא שנוותר על משהו מן העקרונות הגדולים, שעליהם מושתתת תנועתנו.
ציטוט 2
הקונגרס הציוני שמע ברגשי תודה עמוקה מפי ראשו את ההודעה של הממשלה האנגלית, האומרת לתת לעם היהודי את היכולת ליסד ממלכה אוטונומית במזרח אפריקה [...] אך בעת ובעונה אחת הקונגרס מודה כי [הצעה זו] איננה פתרון כל [דגש במקור] שאלת היהודים, ואת הפתרון ההוא הוא רואה עתה, כמו קודם, ביסוד בית לאומי מוכר במשפט העמים בארץ ישראל [...] ההודעה ההומנית של הממשלה האנגלית דורשת התבוננות [...] עד כמה היא מתאימה [...] הקונגרס מביע את התקווה כי באי כוחו עם אנגליה הגדולה [...] יראו לנו את עזרתם הכבירה להוציא אל הפועל את מטרתנו העיקרית והיסודית – בריאת מקלט לאומי בארץ ישראל`.‏‏
 ציטוט 3
אנוכי הגדתי דברים מפורשים בנאום הפתיחה שלי בקונגרס השישי, שאוגנדא לא ציון היא ולעולם לא תהיה ציון. דברים מפורשים ע"ד התועלת שיש בידי ההצעה האפריקנית להביא להציונות לא יכולתי להגיד. מעל הבמה הלאומית אין עושים פוליטיקה [בפומבי]... על המבין היה להבין
קישור לערך בוויקיפדיה שממנו הבאתי את הציטוטים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA_%D7%90%D7%95%D7%92%D7%A0%D7%93%D7%94
לאחר הכישלוןאנונימי (פותח)
בשעתו האשימו "ציוני אוגנדה" את אוסישקין במותו של הרצל. הרצל מת ממחלת הזיבה בגיל 44. ה"ציונים" טענו שהרצל מת בגלל עגמת הנפש שגרם לו אוסישקין שנאבק בכל כוחו נגד תכנית אוגנדה, שהרצל היה מחוללה. רק לאחר שהרצל נוכח לדעת שהרוב בקונגרס נגד תכניתו הוא "חזר בתשובה". הרצל גם כתב שאת "כוהני הדת" היהודים צריך לסגור בבית הכנסיות שלהם ולא להניח להם להתערב בענייני המדינה. והוא כתב עוד דברים רבים.... וכוווולם יודעים שה"ציונות" שלו נולדה עקב האנטישמיות ולא כאידיאל היהודי של שיבת ציון. עובדה היא, שהצעתו הראשונה היתה להוציא לשמד את כל היהודים, וכך יפטרו מן האנטישמיות. לאחר שהבין שזה לא ילך, הלך על תכנית מדינית.
לגבי תכנית אוגנדה - התבלבלתאנונימי (פותח)
המזרחי תמך בתכנית אוגנדה
מנחם אוסישקין כמובן לא היה שייך למזרחי כי אם לציונים החילונים מרוסיה ולמרות שהם אלו שסבלו מהפוגרומים (שכדי להנצל מהם אצה להרצל ז"ל הדרך למצוא מקלט מהר) - התנגד בנחרצות לכל פתרון זולת ארץ ישראל!
באמת...אנונימי (פותח)
בס"ד
תלמדו זכות!!!
הוא גדל בבית מתבולל אז את היהדות שהיה לו הוא השיג לבד!
הוא באמת לא היה אולי כ"כ צדיק ביחס לקיום מצוות אבל הוא הציל הרבה יהודים - לדוג' הרבה יהודים עלו בזכותו ונצלו מהשואה!
בלעדיו לא היתה מדינה ועמ"י היה ח"ו מתבולל!
הוא לא שמר תו"מ אבל בזכותו אנחנו חיים כיהודים!!!
והוא כתב ביומן שלו (ובלי זה לא היינו בכלל יודעים) שהייתה לו מחשבה בהתחלה שצריך להתבולל והוא מיד הבין שזה לא הדרך וצריך להקים מדינה יהודית!
אז במקום להגיד דברים רעים-בא נסתכל על הדברים הטובים שהוא עשה!!!
בחר ה' בציון! - איווה למושב לו!דני-יהונתן
אוקי אז אם הוא לא, למה תופסים ממנו כ"כ?שמחה ואמונה
לשמחה ואמונהב.ש.
כי במשך אלפיים שנה לא ידוע על אחד שחשב על הרעיון להקים מדינה יהודית. הוא היה הראשון שחשב על כך שיהודי לא יכול להמשיך לחיות כך בגולה ולהיות נודד ונרדף והוא זה שהביא לעולם את בשורת הציונות.
לכן גם השם של הספר שכתב "מדינת היהודים" עורר תדהמה גדולה בקרב היהודים בתבל. עד אז לא היה מושג כזה מדינת יהודים והוא זה שחשב על הרעיון ואולי לא מעט זכות שמורה לו בזה שאנו היום חיים פה בארץ ישראל. אשרי האיש שנפלה בידו זכות זו.
הוא לא היה הראשון שדיבר, הוא היה הראשון שעשה כ"כ.הסנה-בוער
לסנה בוערב.ש.
עוד לפני שמתחילים לדבר ועוד הרבה יותר לפני שמתחילים לעשות צריך לחשוב על זה. ואת זה הוא עשה ראשון. לא היה אחד קודם לו שחשב שצריכה להיות מדינה ליהודים.
[הר' קלישר ושות'?]הסנה-בוער
וזו סיבה מספיק טובה לשים תמונה שלו בחדר?..שמחה ואמונה
זה הרצי"ה, לא הראי"ה.הסנה-בוער
הוא זה שעורר את עמ"י לחיים לאומיים.ii
וזו כנראה סיבה מספיק טובה..כן.
גם היו רבנים שעוד לפני עוררושמחה ואמונה
לא לחיים לאומיים. הם עודדו עלייה לארץ.ii
התיישבות בארץ. חקלאות.

אבל הרצל חזה מדינה - וסחף את עמ"י אחריו..
אבל אז מה הוא אדם כופר..שמחה ואמונה
הרוח לא שייכת לעניינים כאלה....יהודי מרמ"ג
משיח הוא רק גואל מהחומר...

לא הבנתי..שמחה ואמונה
משיח בן יוסף הוא משיח שתפקידו הוא לתקן את החומר...יהודי מרמ"ג
משיח בן דוד הוא משיח שתפקידו לתקן את הרוח....
אף אחד לא אמר שיהיה משיח בן יוסף..ii
זו לא הלכה אלא אגדתא...
רבים וטובים ממך אמרו שיהיה משיח בן יוסף...יהודי מרמ"ג
כנ"ל אבל הפוך. משיח בן יוסף לא חייב להיות אדם יחידשמחה ואמונה
האריז"ל אמר על עצמו שהוא היה צריך להיות מב"י.יהודי מרמ"ג
לילה טוב...
לא אמרתי שהוא לא אדם יחידשמחה ואמונה
אמרתי שזה לא חייב שהוא יהיה יחיד
לא אמרתי שלא יהיה.ii
אבל גם לא בטוח שיהיה.
זו אגדתא - ואפשר להבין אותה בכמה צורות.
הרצי"ה אמר שהרצל לא היה כופר אלא איש אמונה.ii
"בכתביו של בנימין זאב הרצל ז"ל אין דברי אפיקורסות....הוא איש אמונה" (לנתיבות ישראל ב', עמ' ס)
ועל סמך מה הוא אומר את זה?שמחה ואמונה

על סמך שכתוב בספריו למשל:ii
"אין אומתנו אומה אלא באמונתה"
אבל על סמך מה הוא כתב את הספרים שלו?שמחה ואמונה
על סמך עצמוgolani
מה זה אמורה להיות השאלה הזאת?
אמור להסתמך על משהו..שמחה ואמונה
הוא לא יכול סתם להמציא דברים
שמחה ואמונהב.ש.
יש דברים שאנחנו הקטנים לא מבינים אותם וגם לא מתיימרים להבין אותם.
הדבר היחיד שצריך לברר הוא האם אכן כך אמר רב פלוני או שאמרו דברים בשמו שהוא לא אמר אותם מעולם...
את יכולה  להסביר לי מה בדיוק את רוצה להבין?golani
הרצל כתב ספר שבו הוא הסביר את שיטתו לפיתרון בעית העם היהודי, הפיתרון הצליח ברוך השם. מה הקשר למקורות? אם את מתכוונת למקורות הלכתיים או משהו כזה אז שכנעת אותי סופית שאת שאת מובילה בפורומים האלה קו של פאנאטיות, בורות, וסגירות. (זה לא אישי).
מה היחס שלנו אמור להיות להרצלשמחה ואמונה
זה התגלגל למקורות כי אני לא בקיאה בכל הנושאים האלה אז רציתי גם את זה לדעת.
את גלגלת את הנושא לעניין המקורותgolani
הרצל הוא לא רב ואמר דברים שחשב מליב,ו אז יללא לרדת מזה.
לא הבנתי למה התכוונת..שמחה ואמונה
את סותרת את עצמךgolani
את שאלת על סמך מה יודעים שהרצל היה אדם מאמין, ענו לך "לפי ספריו" ופה לפתע שאלת מה המקורות למ ה שכתוב בספריו. אני חושב שכדאי שתסבירי את עצמך יותר ברור, קל וחומר כשאת מדברת על הרצל ז"ל.
יכול להיות שלא הייתי מובנתשמחה ואמונה
לי קבעו עובדה שהרצל הוא"איש אמונות" אז שאלתי למה ועל סמך מה וכו' כי לכאן זה התגלגל.. ברוב בדיונים קורה שסותים מהנושא המרכזי.. אני כאילו לא מצליחה להבין מה אתה בכלל מנסה לומר פה...
לצטט חצי משפט זו לא חכמה...יהודי מרמ"ג
סליחה?ב.ש.
על מה הרצל אמר את "אין אומתנו אומה אלא באמונתה"? על האמונה בקב"ה? אם כן איפה הוא משתייך באמונה הזו? מילא אנשי דורו... אבל הוא???
וסליחה שאני שואל אבלב.ש.
איך מתבולל וכופר בי"ג עיקרים יכול להיות משיח?
תגיד את זה לרצי"ה...ii
זה מה שהוא אמר.
תאמין לי - אפשר לסמוך על הרצי"ה שהוא לא ראה חצי משפט ואמר מה שאמר. הוא הביא את זה בתור דוגמא/הוכחה.
במספד בירושלים....יהודי מרמ"ג
הרצל...אחד מאלף
בס"ד

כתבתי באריכות, אבל זו התייחסות בקצרה..לא היה לי זמן להרחיב יותר.. סורי.. אם יש שאלות, בשמחה... 

הנושא הזה של הרצל הוא נושא מסובך מאוד.
לצערי, רוב התגובות, מאמרים, ספרים, שיעורים, הרצאות שראיתי ושמעתי בנושא סבלו מעודף יתר של בורות, ומדעות קדומות למכביר.
בתור התחלה - הייתי ממליץ לכולם לקרוא את הספרים "הרצל - קריאה חדשה" של ד"ר יצחק וויס, ולטעום קצת מספריו של הרצל עצמו.
לגבי מאמריו של הרב קוק. את המאמר "המספד בירושלים" אמר הרב באירוע ממלכתי. מה שמונע מאיתנו ללמוד על כוונתנו האמיתית. בנוסף, רבו ההסברים על מאמר זה, כדוגמא נביא את הביאור של הרב אבינר, מול הביאור של (רבו) הרה"ג יהודה ליאון אשכנזי (מניטו) זצוק"ל. יתר על כן, לרב עצמו יש מאמר הנראה לכאורה סותר ב"אורות".

לגבי הרב צבי יהודה, כנראה שהיה הבדל בגישה בינו לבין אביו ביחס לרב קוק. לרצי"ה הייתה תמונה שלו מעל שולחנו, בניגוד לאביו. מומלץ לקרוא את הפרק בספר "המתנחלים" של גדי טאוב העוסק בתחום. הבדלים ידועים היו בינהם בתפיסה הפרקטית והנקודתית מול האידאות שבהם כידוע היו אחד. כמו שאמר הרב קוק שהרצי"ה הוא זה שמבין אותו באמת.

נקודה נוספת ממנה אין להתעלם, היא היחס של רבנים רבים בתקופתו אליו. ידוע סיפור על הרבי האחרון מחב"ד שהגיע אליו פעם אחד מראשי הציונים לבקש ממנו עזרה. למרות שאותו אחד היה רשע גדול, הרב קיבל אותו בכבוד רב וסייע לו לגמרי.. אותו רשע נדהם מהיחס של הרב אליו. לאחר זמן, הגיע אותו רשע אל הרב להודות לו. הרב לא הסכים לקבל את פניו, ואמר לו שאסור לראות פני רשע. כששאלו אותו מה ההבדל, אמר שכל עוד היה צריך עזרה, והיה אדם כלל ישראלי - כיבדתי אותו. אבל כרגע הוא אדם פרטי, ואינו צריך עזרה. מדוע להתייחס אליו? הוא רשע, ואסור להביט בפניו.. וד"ל.

"משיח בן יוסף" הוא וודאי תקופה. והספרדים שביננו יודעים להתפלל שלא ימות. וד"ל.

היחס למדינה- נראלי שהדתיים צריכים לחזור בתשובה. לצאת מהאופוריה. הגיע הזמן שנפסיק לחיות כמו יהודים בגלות. שכל מה שה"פריץ" עושה, והוא לא אנטישמי לחלוטין. ישר מוסיפים תפילה מיוחדת לשלום הפריץ. קרוב משפחה שלי, עלה לארץ לפני כ55 שנה מפרס. הוא עדיין יודע לספר עד כמה השאה (המלך) הפרסי היה אישיות מדהימה. בשיחה איתו התברר לי, שהסיבה להערכה אליו הייתה זה שהוא זה שהציק ליהודים הכי פחות.

ולא. היחס שלי לצבא לא ישתנה בגלל מבצע אחד או שתיים או אלף. אני אישית, רואה את המדינה כ"אתחלתא דגאולה" ואומר "מי שברך" לחיילים (בשינויים קלים...). אבל אני לא רואה שום הגיון בלקלל את הצבא כל השנה, ופתאום שיש איזה מבצע שברור שהוא נעשה לצורך הבחירות. וברור שהוא נעשה ע"י אינטרסנטים, פתאום עכשיו לגמור את ההלל? עקביות!

"אמר עולא ייתי ולא איחמיניה וכן אמר רבה ייתי ולא איחמיניה רב יוסף אמר ייתי ואזכי דאיתיב בטולא דכופיתא דחמריה" אומרת הגמרא בסנהדרין דף צ"ח ע"ב. (תרגום דברי רב יוסף: יבוא המשיח, ואזכה לשבת בצל גלליו של חמורו) בניגוד לאמוראים אחרים שהעדיפו שלא להיות בדור זה מפאת הצרות שבו, אמר רב יוסף, אני מוכן אפילו לשבת בצל הגללים של חמורו של המשיח. העיקר לזכות להיות שותף ונוכח בתהליך.
וחבר'ה, לשבת בצל גללים של חמור זה מסריח. עובדה... תריחו קצת בחוץ, תשמעו חדשות, תקראו עיתונים.. הציונות החילונית איננה מסבירת פנים תמיד, וגם לא המציאות הכללית בארץ הקודש. נכון נתניהו? נכון?
אבל מה? עיננו רואות ולא זר את שיבת ציון המתרחשת, בעודנו כחולמים.
ניסי ניסים המתרחשים מול פנינו הנדהמות בכל יום ויום! זו עובדה קיימת.

נקודה נוספת היא חזרה בתשובה. החילונים עשו את הגאולה כי אנחנו התעצלנו. תחשבו על זה.. למה הדתיים והחרדים לא סייעו בנושא?

נקודה נוספת. מובא בכתבי האר"י שהגאולה תבוא בהסתר. לא בקדושה (יעווין הדרך בה נולדו ילדי יהודה ותמר, ודוד הנולד מרות המואביה וכו). ככה השטן אינו מקתרג. א"כ מובן מדוע הגאולה באה ע"י חילונים.

עוד משהו קטן, האם על הרב אלקעלי שמעתם? האם ידעתם שהוא היה הרב של סבו של הרצל? היא ידעתם שאת ביקורו של הרצל בבית הכנסת של הרב אלקעלי הגדיר תיאודור בתור אחת החוויות המשפיעות בחייו? האם ידעתם שדעותיו של הרצל והרב לא רחוקות מאוד מבחינה מעשית?

שאלה נוספת, האם לא היה ברור שהגאולה תבוא ע"י אנשים המתעסקים בחומריות? כיצד אנשים רוחניים לחלוטין יכולים לעמוד מול מלכים ורוזני עמים?

חוץ מזה, לראות את הגאולה בלי תלמידי הגר"א? בלי ראשוני החסידים ותלמידי ר' יהודה? בלי טור הזהב בצפת והשפעת המקובלים? נו באמת?

עוד משהו... תפסיקו לעלות את הרצל גירה... אתם יודעים שאנשים רבים כיום אינם יודעים את רוב הדברים על הרצל? רק הדתיים חופרים על היחס אליו.. תשכחו מהאיש, תתרכזו בכלל. במציאות. בעובדות. בשיבת ה' אותה אנו רואים עין בעין. במה שמוטל עלינו לעשות ולפעול...

"תבוא הישועה מכל מקום" אמר רשב"י זצוק"ל מכל מקום. מרשעים, מצדיקים, מבינונים..

מה זה משנה מי היה הרצל? הוא לא חי היום, והשאלה אם לברך עליו הטוב והמטיב, משנה הבריות, חכם הרזים או את 17 הברכות שמברכים על המשיח איננה קיימת.

אין טעם בשאלות תיארוטיות, או התפלספויות אפלטוניות למינהם, בואו נדבר תכל'ס.

מה שמתרחש מול עיננו הוא נס, והתקדמות בגאולה ב"ה.
ידוע (מדרש תנוחמא) שביאה שלישה אין לה הפסק, ולכן המדינה לא תתפרק לעולם. כלומר: חייבים לדחוף קידמה.
מי היה הרצל, התשובה הזו חשובה לדיין היחידי יושב שמיים. הוא המחליט האם יקבל גנעדן או גיהנם. ואנחנו, כאשר נקום מן הספר, נחפש באשר למדנו אם יש בו דבר אשר נוכל לקיימו...
דבר אחד לא הבנתי...כהן א.
גאולה אמורה להביא שלימות והוספה במצוות

הגואל (ולא משנה אם בן דוד או בן יוסף) אמור להיות גם מוסיף במצוות

המדינה היא רק הורידה יותר ויותר בתורה ומצוות (היום אפשר להסתכל אחורה ולראות - ואם הרב קוק היה היום הוא היה אומר אותו דבר ...אולי)

והרצל היה כ-ו-פ-ר שאת הדברים הכי הכי בסיסים הוא לא עשה...

ולמי שלא יודע ברית מילה הוא לא עשה לבנו,ולגבי היהודים הוא רצה להמיר את דתם.

או שלמישהו זה לא דבר בסיסי...
זה לא תיאורטי, זה עושה את כל ההבדל!אנונימי (פותח)
הרצל היה אנטישמי! וכזו היא המדינה שהוקמה בסימן הרצל. נכון שרחמיו נכמרו על עמו (עצמו), אך לא ציון ולא מורשת ישראל שיחקו אצלו תפקיד. מה שנורא בראיית הרצל כמשיח זה היות ההכרה הזו הוכחה למרחק העצום שהתרחקה "הציונות הדתית" מאלוקי ישראל, מעם ישראל ומארץ ישראל.
בדיון על הרצל אין הכוונה להביע עמדה בענין גן עדן או גיהינום לאיש - אלא, היחס לאיש מצביע על תפיסת היהודי את עצמו, האם הוא יהודי או ציוני כמו הרב מדן, המחבק אל חיקו את המוסרים, המלשינים והרודפים - הפקחים על הקפאת שיבת ציון, והרב שילה, הרואים במלחמות שמביאה עלינו המדינה של הרצל, מלחמת מצווה, כאשר עיקר מלחמתו של צה"ל היא נגד העם היהודי, וזה בדיוק הטריגר לכל המלחמות כאן - עמידתה של מדינת הרצל ובן-גוריון לצד הג'יהאד. שאילולא כן, כבר מזמן לא היו כאן מלחמות ועם ישראל היה יושב לבטח, איש תחת גפנו ואיש תחת תאנתו ואיש בצל חממתו. 
ואי, זה טוב.הסנה-בוער
שווה לקרוא-!!! ויש לי מה להוסיףno name102
קראתי תשובה של הרב שמואל אליהו שליט"א שבו הוא כותב דבר מדהים!
הוא כותב שגם אם הרצל ובן גוריון ביחד יקומו עכשיו שניהם ביחד או כל אחד לחוד מהקבר ויגידו לנו- "שגינו, טעינו הציונות קשקוש אחד גדול צאו מהסרט שאתם חיים בו- תעברו לאוגנדה\ ארה"ב וכו וכו וכו..." (מה שאומרים הרבה אנשים גם אם לא קוראים להם הרצל או דוד...)
נענה להם- חמודים, לא בגללכם אנחנו ציונים!!!!!!!
לא בגלל הרצל ולא בגלל בן גוריון אנחנו ציונים אלא, כי התורה מצווה אותנו!!
זה לדעתי ראיה חכמה ופקחית מאוד!

(קצת שיניתי ממה שהוא כותב, אבל זה העיקרון.)

לא קראתי פה את כל התגובות אבל הרצל היה כופר.איציק הג'ינג'י
אני לא יתחיל לכתוב פה הכל, כי זה אשכרה חפירה.
יש ברשותי סירטון שיזעזע אותכם ואת כל היסודות שבניתם על אותה ציונות שהרצל ברא.
אני צריך לחפש אותו, לאיזה שרת אתם ממליצים להעלות?
אנחנו מספיק מזועזעים ממה שקורה במדינהזית שמן ודבש
לגבי הרצל- מה שאני יודע עליו:
הוא במשך מס' שנים רצה להתבולל אבל אח"כ שינה דעתו ורצה להיות יהודי.
לאבא שבשמים ישנם הרבה דרכים איך להביא את הגאולה.

הציונות של הרצל ודאי אינה הציונות של הרב קוק. אולם קווים משותפים יש. אילו קווים? איני יודע.
תגובותאחד מאלף
בס"ד

כהן א. - מי אמר לך שזה מה שהגואל אמור לעשות, הא?
חוצמיזה, שהמדינה הוסיפה. זו עובדה שכולם מסכימים עליה!!

איציק, ו"זית שמן ודבש"- תקרא מה כתבתי למעלה.

מי אמר?... בוא ננסה להיזכר...כהן א.
רמב"ם מפורש:
הלכות מלכים פרק יא הלכה ד:

"ואם יעמוד מלך מבית דוד הוגה בתורה ועוסק במצות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה וילחם מלחמות ה' הרי זה בחזקת שהוא משיח אם עשה והצליח ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בודאי ויתקן את העולם כולו לעבוד את ה' ביחד שנאמר כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה לקרוא כולם בשם ה' ולעבדו שכם אחד"

ומה המדינה הוסיפה לעמ"י בקיום התורה והמצוות?
ואנא - להבדיל בין קודש לחול, בין "המדינה" לארץ הקודש.
זה בדיוק מה שאמרתיאמת מארץ
בס"ד

הרמב"ם מדבר על משיח בן דוד. הלא כן?

כמה ישיבות היו לפני קום המדינה? תלמודי תורה? אולפנות?
כמה תקציבים תרוניים המדינה נותנת?
"גדול קידוש ה' מחילול ה'" אומרים חז"ל. ומבארים: בכל מקום שיש גם חילול שם הבורא, וגם קידושו, גדול הקידוש מהחילול.

ייתר על כן, חילול שם שמיים הנגרם מכך שהאומות אומרים: עם ה' אלה ומארצו יצאו - בגלות, הנמנע בכך שכיום יאמר לנו "בני איש חי". האין זו עובדה קיימת?

אגב, קראת בכלל מה שכתבתי?
הוא היה משיח בן יוסף, כמו ש"המדינה" כס אלוק'אנונימי (פותח)
ב"ה, ה"ממלכתיים" נתלים תמיד ברב קוק לשטיפת המח שלהם. קראתי פעם, איני זוכרת איפה, שהרב קוק היה מכת הפרנקיסטים. נראה לי קצת דמיוני, אבל, יותר ויותר קשה לי לשלול. בספר על החלוצים ודווקא מעריץ את הרב קוק, קראתי שהרב קוק הצטרף למעגל מעורב של "חלוצים" רוקדי הורה, בהתלהבות עצומה.
לי נראה יותר מה ששמעתי פעם מפי הרב בנימין כהנא, זצוק"ל, הי"ד, שהמתיימרים להיות תלמידיו של הרב קוק מייחסים לו דברים שלא היו ולא נבראו. גם מן הספר - אלה מסעי - על המסע שעשו יחדיו הרב זוננפלד והרב קוק במושבות השומרון לצורך הפרשת תרומות ומעשרות, למדתי, שלרב קוק לא היו הרבה סבלנות וסובלנות לעוכרי ישראל להכעיס.
עוד אני יודעת - משיח בן-יוסף אמור להיות צדיק וירא שמים ולא אנטישמי מתבולל כהרצל. וזו בדיוק הסיבה שבן-גוריון תולה את תקומת עם ישראל בארצו בהרצל, ומסרב בכל תוקף להזכיר שם שמים. זאת במגילת העצמאות של "המדינה שהשמאל בנה".
אין זה משנה מי אמר מה על הרצל, אבל, הוא לא היה משיח בן יוסף, בדיוק כמו ש"המדינה" איננה "כס אלוק' ממעל". אמירה כזו היא חילול ה' איום ונורא. 
רגע, ואיך זה מסתדר שהרצל העביר את טבל את בניו לנצרדוסית גאה!
ות?

ואל תתנפלו עלי!
אני שואלת באמת כדי לדעת?!לא כדי להתריס!!!
עניתי על הכל-אמת מארץ
בס"ד

תקראו את העובדות, תפסיקו לדבר משמועות.

"והסר ממנו, יגון והנחה"..
פליטה פרודיאניתאנונימי (פותח)
מישהו פלט כאן בטעות את המושג הדת הציונית. לפי התגובות כאן אכן מדובר בדת, השתבשתם לגמרי? מה משיח? יש לנו חצי מושג מה זה משיח? איזה אדם זה? איזו יראת שמים יש לו. גם משיח בן יוסף זה עניין רוחני עמוק. לומר שהרצל הוא המשיח זה הזוי, אולי בג"צ הוא גם סנהדרין? והכנסת היא בית המקדש, ביבי כהן גדול וכן על זה הדרך. הדת הציונית, מסתבר, מאמינים רבים לה. בהצלחה! אנחנו נשארים עם תורת משה
טאטע,דוסית גאה!
אפחד לא אמר שהרצל הוא משיח..(תכל'ס-הוא ממש רחוק מזה...)
גם בניו של משה רבנו עליו השלום עבדו עבודה זרהאנונימי (פותח)
1 יש מצב כאשר מנהיג מקדיש את כל כולו לעמו שיש בעיות עם הילדים וכדבר הזה אירע למרבה הצער גם לגדולי ישראל אחרים. אך אין לערבב בין בעיה משפחתית אישית, מצערת ככל שתהיה, לדמותו ופועלו של אותו מהיג
2. הרצל בשלב מוקדם חשב שהפתרון לבעיית היהודים הוא התנצרות המונית עד שראה איש צרפתי מכה את דרייפוס. וההקקבלה למשה רבינו אינה מקריעת ועיין מכתבו של הנצי"ב מוולוז'ין "אחרית כבראשית" (מובא בספר"שיבת ציון" בהוצאת הר ברכה תש"ס עמ' 17).
2. האזיני לשיעורו של הרב אורי שרקי שליט"א על הרצל והציונות http://ravsharki.org/machonmeir/hebrew/audio//Sherki/192/Idx%2019213.mp3
כשהרצל יהיה כמו משה רבנו אז נדבראסף ט
מקורות לעיון ולהאזנהאנונימי (פותח)
ר' הספר "מספד למשיח" - שיעוריו של הרב יהודא ליאון אשכנזי (מניטו) על המספד בירושלים לראי"ה. הוצ' ספרית חוה בית אל
וכן שיעוריו של הרב אורי שרקי שליט"א
משיח בן יוסף במשנתו של הרב יהודא ליאון אשכנזי
הרצל והציונות
מה הקשר בין הרצל למדינת ישראל ??yair1112
א. מי שבגללו הוקמה מדינת ישראל הם אנשי האצ"ל והלח"י שגירשו מכאן את הבריטים.
בלעדיהם הבריטים לעולם לא היו מקיימים את הצהרת בלפור..
הרצל קצת חפר בחו"ל אבל לא יצא מזה כלום.
ב. הסנה בוער-תוכנית אוגנדה- מה עם אנשי המזרחי שתמכו בתוכנית? זה לא כזה שחור ולבן.
זה כן שחור ולבן שגם המזרחי רצו להקים כאן אני לא יודע מה.. במקום להתחבר עם החרדים שהיו כאן בארץ הלכו להתחבר עם הרשעים והכופרים וזאת המדינה שקיבלנו.
ג. ביום ה' באייר תש"ח הקב"ה רצה לגאול את עם ישראל והיו ראויים אחרי שנטהרו בשואה לביאת המשיח אבל קמו כמה רשעים והקימו את עגל הזהב השני והיהודים הלכו אחרים בדיוק כמו אז- אחרי מתן תורה ולצערנו קיבלנו לא רק ארבעים שנה במדבר אלא בנתיים 60...
לשאר התגובות לגבי מנהיג שמקדיש את כולו וזה שילדיו עבדו ע"ז וכו' כתוב "פן יש בכם שורש פורה ראש ולענה וכו'.. ורבצה בו כל הקללה.. ומחה ד' את שמו"- הרצל נמחה לגמרי לא נשארו לו שום צאצאים- הדברים כתובים.
לא נותר לנו אלא להתפלל.."אולי יחוס עם עני ואביון- אולי ירחם"
נ.ב. באירופה היו פחות ישיבות אבל הרוב היו יראי ד' והיום יש יותר ישיבות אבל עמי הארץ מתנהגים כגויים גמורים והחוכמה היא לא שהישיבות בלבד יגיעו לשמים אלא שכל עם ישראל יעבוד את ד' ערבים כל ישראל זה לזה.
הרב קוק היה משיח בן יוסף של דורואנונימי (פותח)
להרצל היה ניצוץ משהו ממשיח בן יוסף , אבל ודאי שלא משיח בן יוסף , אשר צריך להיות צדיק יסוד עולם ועוד פרטים המופיעים בספר קול התור בשם הגר"א , הרב פילבר בספרו איילת השחר בפרק על נושא משיח בן יוסף - מביא בשם הרב הנזיר , שאמר לרב פילבר כי הרב קוק אמר כמה פעמים לו ( לרב הנזיר ) כי הוא משיח בן יוסף.יעויין שם בספרו של הרב פילבר .
כדאי לשמוע גירסה של הרב אמנון על הרצל!!אסף ט
לפני שחושבים עליו שהוא היה משיח בן יוסף צריך קודם כל לשאול אם הוא נהג  כיהודי ?
אגב בקשר למספד בירושלים שהרב אמר אותו כביכול על הרצל ...מעניין שהרב לא מדבר   אפילו חצי מילה עליו אלא רק באופן כללי על ישוב א"י .
 אוי לנו אם זה המשיח שאלפי דורות יהודים מסרו נפשם על קידוש ה' והוא חילל ה' .
דעתו של 'מרן' נשיא ברזיל:ההוא מהנוףאחרונה
להצטער על כך שלא תוקעים בשבת?דורש טוב לעמי

מה אתם אומרים? מה צריך להיות היחס לכך שאנו מנועים מלקיים מצוות שופר השנה?

• צער/באסה על כך שאנחנו לא נזכה לקיים מצווה דאורייתא של שופר השנה?

• לנשום לרווחה שחז"ל 'פטרו' אותנו מחובה זו? - פחות לחץ וסטרס, תפילה קצרה יותר ובכללי אווירה קלילה יותר בלי שופר על הראש, חז"ל קבעו שלא צריך אז מיותר...

• אין מה להתבאס כי גם ככה מבחינה רוחנית בחסידות אומרים שהתיקונים של השופר נעשים בשמיים על ידי שמירת השבת

• תשובב אחרת

יאללה, מחכה לשמוע את דעתכם!

חלילה שחז"ל יעקרו מצווה מהתורה מצד טעמים פנימייםדורש טוב לעמי

אפשר לצרף טעם רוחני בתןר תוספת חשובה לטעם ענייני, אך לא לטעון שהוא העיקרי.

גם שמעתי את מו"ר הרב אשר וייס, לא השתכנעתי

ברור שבמהלך הדורות דווקא היו הרבה אנשים במצבים שונים, בטח בשנים קשות של שמדות גירושים ופוגרומים שהיו נאלצים ללכת עם שופר ביד למישהו שיתקע עבורם או ילמד אותם איך לתקוע. זו סיטואציה הגיונית ביותר. ובימי קדם היתה שכיחה פי אלף.

תעשו לי סדר עם הנושא של השתתפות נשים בכנסת ובממשלהפתית שלג

מה היה בעבר ואיך זה התפתח\לא התפתח במגזרים השונים הנאמנים לתורה [לצורך העניין- שס, יהדות התורה, וציונות דתית]

מה בעניין חברות בכנסת ומה בעניין תפקיד בממשלה?

בעיקר מזווית הפסיקה ההלכתית

לא יודע לסקור את כל הסוגיה, יודע שהיה בעבר דיון עלמתוך סקרנות

עצם הצבעת נשים בבחירות, דווקא הרב קוק התנגד לזה (כמו שגם התנגד לבית יעקב).

לתשומת לב, אלו שמנסים להשתמש בו בטענות שצריך "להתקדם" ולהתאים את ההלכה...

בכוונה לא התייחסתי לזה כי זאת סוגיה מעט שונהפתית שלג

שמשפיעה באופן ישיר על כוחה של המפלגה.

ולכן הגיוני לסבור שבאופן עקרוני ראוי שלא לתת לאישה עסק בציבוריות, ומשום עת לעשות לה' כן לקרוא לנשים להצביע

אבל חברות בכנסת ובממשלה היא קצת שונה

זה כן יכול להשפיע על הפופולריות של המפלגה בקרב ליברלים יותר, ופה נכנסת הסוגיה התורנית

וואי מענייןטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"א באלול תשפ"ו 21:11

אולי @הסטורי או @אריאל יוסף ידעו

(אני רק יודע שהרב עוזיאל והרב ישראלי והרב הרצוג והרב חיים דוד הלוי ועוד התירו הלכתית בספרים שלהם. כמו כן - ראיתי שבמפדל היו טובה סנדרהאי, שרה שטרן-קטן, וגילה פינקלשטיין וכמובן איילת שקד, אורית סטרוק ועידית סילמן)

פתאום נזכרתי בזהטיפות של אור
השאלה לא רק הלכתית אלא של רוח התורהקעלעברימבאר

ניתן לקיים הלכה ולהיות נבל ברשות

הנושא היה נושא בוער בבחירות למוסדות הישובהסטורי

בזמן המנדט הבריטי, כבר בשנת תרפ"א.

חשוב לציין ברקע, שכל המושגים של בחירה דמוקרטית היו יחסית חדשים בעולם וברוב מוחלט של המדינות שכן היו דמוקרטיות - לא היתה זכות הצבעה לנשים (לדוגמא: בשוויץ זכות ההצבעה לנשים ניתנה רק בתש"ל!).

הועברת לדף אחר

בציבור הדתי/חרדי (מושג זהה במונחים של אז) עלתה התנגדות חריפה כפולה - גם שזה אסור תורנית הלכתית/השקפתית וגם שזה פשוט 'נישט שייעך' (=לא שייך) נשים חרדיות (סטייל 'בתי האונגרין' מאה שנה אחורה) - פשוט לא ילכו להצביע ולא יבינו מה רוצים מהן.

רמת הניכור היתה כזאת שרבים מהציבור הדתי האמינו, שגם מפלגות הפועלים לא באמת חושבות שנשים צריכות להצביע, אלא זה בסה"כ דרך להכפיל כח - כי הפועלות ילכו להצביע והדתיות לא...

השלטונות הבריטיים (שגם אצלהם עברו באותן שנים תהליך של נתינת זכות הצבעה לנשים) הכריעו שאמנם תינתן זכות הצבעה לנשים, אך במשפחות שמרניות הבעל יוכל להצביע גם בשביל אשתו. (כן, היום זה נשמע הזוי).

נוצר פולמוס בין רבנים 'מקלים' שטענו שאפשר להתיר, לבין 'מחמירים' שטענו לאיסור גמור. הרב קוק תמך עקרונית בעמדת המתנגדים להשתתפות נשים בבחירות, אבל הקפיד לא לפסוק שזה אסור, אלא רק שזה לא מתאים לאורחות היהדות והצניעות, אה וגם אם נשים יתערבו בענייני ציבור, זה עלול ליצור בעיות בשלום בית.

אגב, הפולמוס הזה היה אחד מכמה עניינים (יחד עם הקמת הרבנות הררשית), שדחף את 'העדה החרדית' לדרוש מהבריטים להכיר בציבור שלהם כ'עדה דתית נפרגת' ולא כחלק מ'הישוב המאורגן' שקיבל סוג של סמכויות אוטנומיות מהשלטון הבריטי כלפי היהודים.

ואחרי הקמת המדינה?טיפות של אור

היה ויכוחים סביב חברות כנסת דתיות כמו סביב מזכ"ליות ליישובים?

במפד"ל אני זוכר פולמוס סביב גילה פינקלשטייןהסטורי

אבל חידשת לי ששנים קודם היו שתי ח"כיות.

לגבי עצם ההצבעה המציאות ניצחה. ברגע שיש זכות הצבעה, אם נשים לא תצבענה, מפסידים חצי מהכח.

גולדה מאיר היתה בשלב מסויים מועמדת לראשות עריית תל אביב, ולטענתה היא לא נבחרה כי החרדים התנגדו (כידוע, היו בתל אביב אדמו"רים וחסידיהם בהמונים).

אכן כפי שציינו כאן, הרב ישראלי הסביר שמינוי לזמן, שלא קבוע ובוודאי שלא עובר בירושה - אינו מוגדר 'שררה' וממילא מותר שיהיו נשים (וגויים).

"אפילו ממונה על אמת המים שמחלק ממנה לשדות"פתית שלג

גם פה מדובר על אופן שבו התפקיד עובר בירושה?

הרמבם בהמשך כותב שכל המינויים עוברים בירושהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"ב באלול תשפ"ו 0:30

"ולא המלכות בלבד, אלא כל השררות וכל המינויין שבישראל ירושה לבנו ולבן בנו עד עולם"

אם אתה רוצה, הרב ישראלי כאן: עמוד הימיני פרק יב אות ח

וסיכום טוב של דעות המתירים ונימוקיהם כאן:

נשים בתפקידים ציבוריים - הרב חיים נבון

ישר כח. תודה👍פתית שלג

שבתאי טבת טוען שחלק מההתנגדות נבעה מצניעותארץ השוקולד

של הליכה לקלפי ולכן הוצע אז פיתרון שבחלק מהמקומות הגברים יצביעו עבור הבנות במשפחה.

אתה יודע אם הוא צודק בכך?

עיין מה הרב קוק מנמק בענייןקעלעברימבאר

תן הפניה בבקשהארץ השוקולדאחרונה

כי שבתאי טבת מפנה לפשרה שהושגה בפועל

מאגרי ספרים תורנייםחזק וברוך

אתר חדש של ספרים ומאמרים און ליין:

ספריית לייבוביץ | הספרייה התורנית

כמובן יש את היברובוקס, אוצר החכמה ואת:

http://www.halachabrura.org/library/library8d.htm

חוברת להורדה וקישורים ללימוד כל ההלכות לחגי תשריעיתים לתורה

ערב טוב,

מצורף לזיכוי הרבים חוברת להורדה של כל ההלכות לחגי תשרי כולל הלכות ראש השנה, יום הכיפורים, ארבעת המינים, סוכות, יום טוב וחול המועד שנככתבו על ידי הרב ירון אליה.

ניתן להוריד את החוברת כאן 20260906223103.pdf

כמו כן מצורפים קישורים לקריאת כל ההלכות אונליין.

כתיבה וחתימה טובה לכולם!

קיצור הלכות ראש השנה

1. ערב ראש השנה

2. תפילת ערבית

3. הסימנים וסעודת הלילההסימנים לשנה טובהסעודת הלילההנהגות יום ראש השנה

4. תקיעת שופרהכנות לתוקעסדר התקיעותתקלות בתקיעות

5. תשליך

6. קידוש וסעודה בליל יו"ט שני

7. דגשים לראש השנה שחל בשבתערב החגסדר היוםלקראת ערב שני

קיצור הלכות יום הכיפורים

1. ערב יום הכיפורים

2. התארגנות לצום

3. איסורי יום הכיפוריםאיסור רחצהאיסור סיכהנעילת הסנדלראישות

4. קטן בתענית

5. מעוברות ומניקות וחולים בתעניתנטילת תרופותאכילה ושתיה ל"שיעורים"

6. התפילות ביום הכיפורים

7. סוף הצום

קיצור הלכות ארבעת המינים

1. הלכות לולב

2. הלכות הדס

3. הלכות ערבה

4. הלכות אתרוג

5. כללי הפסול בארבעת המינים

קיצור הלכות סוכה

1. בניית הסוכה

2. דפנות הסוכה

3. סכך הסוכה

4. סוכה בפרגולה

5. ליל יו"ט ראשון של סוכות

6. מצוות ישיבה בסוכהחיוב ישיבה בסוכהברכת לישב בסוכה    ◦ מנהג ספרד באכילת שאר דברים    ◦ מנהג אשכנז באכילת שאר דברים    ◦ מנהג תימן

קיצור הלכות יום טוב

1. מבוא להלכות יום טובמלאכות שהותרו לצורך אוכל נפשמלאכות שנאסרו אפילו לצורך אוכל נפשהיתרי מלאכה שלא לצורך אוכל נפשהלכות נוספות הקשורות לצרכי יום טוב

2. מוקצה ביום טוב

3. בעלי חיים ביום טוב

4. הכנה מיום טוב ליום אחר

5. טוחן ביום טוב

6. מכשירי אוכל נפש

7. בורר ביום טוב

8. רחצה ביום טובטיפול בשיער ביום טוב

9. הדלקת אש ביום טוב

10. כיבוי אש וגרם כיבוי ביום טובכיבוי אש ביום טובגרם כיבוי ביום טוב

11. 'על האש' ביום טוב

12. הדלקת הנרות

13. הוצאה ביום טוב

14. בונה ביום טוב

15. ערוב תבשילין

16. שמחת יום טובהכנות ליום טובשמחת החג

קיצור הלכות חול המועד

1. מבוא וכללי המלאכות

2. שמחת המועד

3. אוכל נפש

4. מכשירי אוכל נפש

5. צרכי הגוף

6. תיקון רכב

7. תספורת גילוח וציפורניים

8. בגדים – תיקון וכביסה

9. צורך המועד

10. כתיבה

11. מסחר במועד

12. דבר האבד

13. צרכי מצווה

איפה אפשרפצל"פ

לקנות היום את שמירת שבת כהלכתה חלק ב?

יפה נוף/דני ספרים (היום זה הוצאה יותר מורחבת וחדשהנפש חיה.

מהמהדורות הישנות)

באיזה איזור בארץ אתה מחפש?

יצא כרך ב', של המהדורה חדשה?הסטורי

אני לא יודעת, זוכרת שלפני כעשור הייתי בשיעור הלכותנפש חיה.

הלכות שבת, מתוך הספר שמירת שבת כהלכתה בהוצאה החדשה (הבנתי שהספר בהוצאה החדשה כולל בתוכו חלקים א-ב ויש נספח- חלק ג, או שמראי-המקומות וההערות מפורטים יותר, בשונה מהמהדורה הישנה)

אז לאהסטורי

ההוצאה החדשה (כלומר מהדורה שלישית) היא רק חלק א' של המהדורה השניה+ הטמעה של הערות ונספחים שהרב נויבירט הוציא בקונטרס נפרד כמה שנים אחרי המהדורה השניה.

את חלק ב' (במהדורה הזאת) הרב נויבירט זצ"ל לא הספיק להוציא בחייו. לאחרונה שמעתי שהוא כן התחיל לעבוד עליה ויש מי שעמלים לסיים, אבל ככל הידוע לי עדיין לא יצא לאור.

אהה. תודה! לא הכרתי את התוספת. שנזכה בע"ה.נפש חיה.

עבד עליו הרב אשר וסרטייל זצ"ל, ולא הספיק.יהודי שואף לטוב

לא יודע אם מישהו עובד עליו היום.

אני יודע, לאחרונה שמעתי שיש טיוטא ועובדיםהסטורי

לערוך ולהוציא אותה.

מקווה שלא יוסיפו עליו עוד חומרותמשה

למי שמכיר את הסיפור עם שש"כ הראשונה. ביררתי פעם (בכובעי כאוצר החכמה) ומסתבר שהמו"ל (והיום יורשיו) לא מרשים להשתמש בשום עותק שלה לצורך שום שימוש, מאימת הצנזורה הפנימית של העולם החרדי.

קשה להאמין שיוסיפויהודי שואף לטוב

את השינויים בחלק א' עשה הרב המחבר זצ"ל, לנוכח הביקורת בתוך הציבור.

צריך להיות חצוף מאד מאד, ולהיות בז לזכר הרב המחבר, כדי לשנות ממש.

אמנם, אנו מכירים תופעות של השמטות (צינזורים), כגון באם הבנים שמחה בהוצאת המשפחה ובדברי החפ"ק בעניין יישוב הארץ, אבל לשנות ממש לא מכיר שהעזו.

עיקר העבודה למהדורה החדשה היא פרויקט המפתחות ועריכה גרפית, ללא התערבות בתוכן.

נקווה שלא יחצו גבולות...

האמת שכשלומדים עם ההערותהסטורי

יש הבדלי ניסוח, אין כמעט יותר חומרות. כל מה שכתוב במהדורה הראשונה ב'למעלה', מובלע במהדורה השניה והשלישית בהערות.

(חוץ מקולט שמש, שאכן הרב אוירבאך לא הסכים לקולא וגם המציאות השתנתה לחומרא)

בין כך - כמעט כל הלכות מלאכות שבת, כבר נמצאות בכרך א'. כרך ב' זה דיני הדלקת נרות, קידוש, סעודה, תפילות וכד', ממילא יש שם פחות עניין לחומרות/קולות.

אגב יש גם את ג..חזק וברוך

ג. של המהדורה השניה, שיצא שנים אחריההסטוריאחרונה

זה הפרקי מבוא והערות נוספות, שבמהדורה השלישית הוטמעו בתוך כרך א. (בחלקים שנוגעים לו, לכרך ב. לא זכינו)

שמיטת כספים, ההיגיון הכלכלי מאחורי המצווה.רנן ציון אביאלי

שמיטת כספים — הרעיון הכלכלי שמאחורי המצווה

רנן ציון אביאלי | לפרשת ספר דברים — ראה

---

כאשר קוראים את מצוות שמיטת הכספים בפרשת ראה, קל לחשוב שמדובר במצווה מוסרית יפה: לעזור לעניים, לוותר על חובות, לגלות רחמים. אך במבט עמוק יותר, ייתכן שהתורה מנסה לומר כאן משהו רחב בהרבה — לא רק על צדקה פרטית, אלא על האופן שבו מערכת כלכלית שלמה צריכה להתנהל כדי לשרוד לאורך זמן.

ומה שמפתיע במיוחד הוא שההלכה עצמה כבר הכילה בתוכה את ההבחנה הכלכלית הנכונה. צריך רק לדעת לקרוא אותה.

---

הבעיה הגדולה של כל מערכת אשראי

הכלכלה המודרנית בנויה על אשראי. אנשים לוקחים הלוואות כדי לקנות דירה, לפתוח עסק, ללמוד מקצוע, או פשוט לשרוד תקופה קשה. בלי אשראי קשה מאוד לקיים מסחר, השקעות וצמיחה.

אבל לכל מערכת אשראי יש בעיה פנימית: חובות נוטים להצטבר מהר יותר מהיכולת האנושית לשאת אותם.

בהתחלה החוב עוזר לאדם.

בהמשך — האדם מתחיל לעבוד בשביל החוב.

לחוב יש תכונה מיוחדת: הוא מחבר את העתיד אל העבר. כאשר אדם לווה כסף, הוא למעשה משעבד חלק מהעבודה העתידית שלו כדי לממן את ההווה.

זה הגיוני כאשר מדובר בהשקעה שבונה משהו: עסק חדש, דירה, לימודים, ציוד מקצועי.

אבל כאשר החובות מצטברים שנה אחר שנה רק כדי לסגור את החודש, נוצר מצב שבו העתיד כולו כבר תפוס מראש. השכר של מחר זורם לאחור — לכיסוי התחייבויות ישנות.

וכך אנשים עובדים יותר ויותר, אך מרגישים שהם נשארים באותו המקום.

---

המעלית שננעלה

אפשר לדמיין את מערכת האשראי כמו מעלית עם מגבלת משקל קשיחה.

כל עוד מספר האנשים סביר — המעלית פועלת.

אבל כאשר המשקל גדול מדי, היא פשוט ננעלת במקום.

בשלב הזה:

לא יעזור ללחוץ שוב על הכפתור,

לא יעזור לשמן את הכבלים,

ולא יעזור לצעוק על המנוע.

צריך פשוט להוריד משקל.

כך קורה גם בכלכלה. כאשר החובות במשק גדלים מעבר ליכולת ההחזר האמיתית, המערכת מתחילה להיחנק. הבנקים נעשים זהירים יותר, האשראי מתייקר, ומשפחות רבות לוקחות הלוואות לא כדי לצמוח — אלא רק כדי לשרוד.

בשלב כזה, הורדת ריבית כבר אינה פותרת את הבעיה. עוד הלוואה אינה פתרון — אלא עוד משקל על המעלית.

הבעיה אינה במנוע.

הבעיה היא במשקל העבר.

---

מה שהתורה הבינה לפני אלפי שנים

וכאן מופיעה שמיטת הכספים.

התורה מכניסה לתוך המערכת רעיון מהפכני:

גם לחוב יש תאריך תפוגה.

לא כל התחייבות יכולה להימשך לנצח.

שמיטת הכספים איננה ביטול האחריות — אלא הגבלת משך הזמן שבו העבר רשאי לשלוט בעתיד.

התורה לא ניסתה לבטל את האשראי. להפך — היא הבינה שאי אפשר לקיים חברה בלי הלוואות ובלי מסחר. אבל היא גם הבינה שחברה שאין בה שום אפשרות להתחיל מחדש עלולה להפוך בהדרגה לחברה של אנשים המשועבדים לעברם.

---

הלל הזקן והרגע שבו העולם השתנה

כמובן שמיד מופיעה השאלה המתבקשת: אם החובות עומדים להימחק — למה שמישהו יסכים להלוות?

זו בדיוק הבעיה שהתעוררה בתקופת הלל הזקן. לקראת שנת השמיטה אנשים פחדו להלוות לעניים מחשש שכספם לא יחזור. האשראי התכווץ, העניים נפגעו, והחברה איבדה חלק מן הערבות ההדדית שלה.

כדי למנוע את קפיאת השוק תיקן הלל את הפרוזבול — מנגנון משפטי שאפשר להעביר את החוב לבית הדין ובכך למנוע את מחיקתו.

בדרך כלל מציגים את הפרוזבול כפתרון הלכתי טכני וחכם. אבל במבט עמוק יותר, הוא מבטא מתח כלכלי אמיתי שקיים עד היום:

מצד אחד — חברה חייבת לאפשר לאנשים לפתוח דף חדש.

מצד שני — חברה אינה יכולה להתקיים בלי אמון במערכת האשראי.

אם מוחקים חובות בקלות רבה מדי — אנשים יפסיקו להלוות.

אבל אם לא מוחקים חובות לעולם — החברה כולה עלולה להפוך משועבדת לעברה.

---

מה שההלכה כבר ידעה

וכאן מגיע אולי החלק המעניין ביותר.

כבר בדברי חז"ל והפוסקים מופיעה הבחנה מעשית בין חובות שיש מאחוריהם נכס בר־גבייה — כגון משכון, קרקע או נכס ממשי — לבין חובות אישיים שאינם מגובים בנכס ממשי.

וזו הבחנה כלכלית עמוקה מאוד.

משכנתה על דירה, השקעה בעסק, הלוואה לציוד — יוצרים נכס ממשי. יש מאחוריהם משהו שאפשר לגבות, למכור או לבנות ממנו ערך עתידי.

לעומת זאת, חובות צרכניים שנועדו רק לאפשר הישרדות — מינוס כרוני, הלוואות מהירות בריבית גבוהה, אשראי שנלקח כדי לשלם חשמל או לקנות אוכל — אינם מייצרים נכס. פעמים רבות הם רק מנציחים מצוקה.

במילים אחרות:

התורה לא הייתה אנטי־אשראי.

היא ניסתה למנוע מצב שבו אשראי צרכני הופך למנגנון של שעבוד קבוע.

---

בלם בטיחות מודרני

כיצד יכול רעיון כזה לעבוד בעולם מודרני בלי לגרום לכאוס?

התשובה אינה מחיקת חובות פתאומית ושרירותית, אלא קביעת כללים ידועים מראש — בדומה לרעיון המשפטי של חוק ההתיישנות.

חוק ההתיישנות אינו מעודד פשע. הוא פשוט מכיר בכך שגם לזיכרון המשפטי חייב להיות גבול זמן.

באופן דומה, אפשר לדמיין מערכת שבה חלק מן האשראי הצרכני הלא־מגובה כולל מראש "אופציית פקיעה" מוגדרת: לאחר מספר שנים קבוע מראש, החוב נמחק.

כאשר הכלל ידוע מראש לכולם:

הבנקים נעשים זהירים יותר,

אשראי מסוכן מתייקר,

בועות חוב מתקשות להיווצר,

והלווה יודע שגם אם נכשל — אין מדובר בגזר דין לכל החיים.

שמיטה מתוכננת אינה כאוס.

היא בלם בטיחות.

---

ומה עם מי שיפסיד?

כמובן, אם מוחקים חובות — מישהו סופג הפסד.

אין קסמים בכלכלה.

אבל השאלה האמיתית אינה האם יהיה מחיר — אלא איזה מחיר מסוכן יותר:

מחיקה מבוקרת ומתוכננת מראש,

או קריסה כאוטית שמגיעה אחרי שהמערכת נחנקת לגמרי.

העולם המודרני כבר הוכיח שבזמן משבר גדול, המדינה תמיד מתערבת בסוף. במשבר של 2008 חילצו בנקים. בזמן הקורונה הודפס כסף בהיקפים עצומים. שוב ושוב מתברר שהפסדים גדולים לעולם אינם נשארים פרטיים באמת — בסוף הציבור משלם עליהם.

השאלה אינה האם תהיה התערבות.

השאלה היא רק מתי, עבור מי, ובאיזה מחיר חברתי.

---

הגבול של החוב

אולי זו הייתה החכמה הגדולה של השמיטה:

לא לבטל אחריות —

אבל גם לא לתת לחוב להפוך לגזר דין לכל החיים.

כי כל מערכת אשראי נוטה להתרחב.

חובות נוטים להצטבר.

והעבר נוטה להשתלט על העתיד.

חברה בריאה אינה חברה בלי חובות.

היא חברה שמבינה שגם לחוב — כמו לכל כוח אחר — חייב להיות גבול.

כי חברה שאין בה שום אפשרות להתחיל מחדש,

עלולה לגלות בסופו של דבר

שלא האדם מנהל את הכסף —

אלא הכסף מנהל את האדם.

הסיבה להתקנת הפרוזבולרנן ציון אביאליאחרונה

"המחזיר חוב בשביעית רוח חכמים נוחה הימנו" (משנה שביעית י' ט')

פרשת השבוע, פרשת ראה, עוסקת בין היתר במצוות שמיטת כספים. לפי מצווה זאת בסוף כל שנה שביעית שומט יהודי את כל חובותיו. לכאורה במצב זה לא ינתנו הלוואות והכלכלה תשותק, לאנשים לא יהיה כל רצון להלוות ביודעם שהכסף שלהם יילך לטמיון. פתחתי בציטוט: המחזיר חוב בשביעית רוח חכמים נוחה הימנו. שכן יש לו חשיבות רבה בהבנת המצווה. לכאורה יגיד אדם בן זמננו אז רוח חכמים נוחה הימנו, האם בגלל זה אחזיר חוב שאני פטור מלהחזירו? אולם יש להבין שלמשמעות רוח חכמים היתה בתקופות קדומות משמעות שונה מזו שאנו חשים כלפי רוח חכמים היום.

היום ובצדק איננו סומכים על אף איש גדול בעיניים עצומות, לא על ראש הממשלה , לא על הנשיא, לא על חברי הכנסת והשרים, לא על מערכת המשפט, לא על ראשי הצבא, לא על אנשי הרוח והפרופסורים ואפילו לא על הרבנים והמקובלים למיניהם. כולנו חשים שהם נגועים באינטרסים. בזמנים עברו עדיין הייתה בעם ישראל תחושה שרוב הגדולים עניינם טובת הציבור ולא טובתם הם, התחושה הייתה שהם באמת היו חכמים.

כאשר אומרים שהמחזיר חוב בשביעית רוח חכמים נוחה הימנו פירוש הדבר בתקופות קדומות היה שטוב לו לאדם שיחזיר את חובו מאשר שלא יחזיר למרות שפטור הוא מכך. הכיצד? ברגע שרוח חכמים נוחה הימנו האדם הוא בחזקת אדם ישר וכדאי לעשות עמו עסקים. המצב היום הוא שאנשי עסקים גדולים נמנעים מתשלום חובם בטענה שמערכת המשפט מתירה להם לעשות כן. לא הכל שפיט, יש טוב ורע ואדם הגון יכול לקלוט זאת. אדם הגון לא יסכים שאיש נוכל ששתיים מקבוצות הכדורגל בהן החזיק פשטו רגל יחזיק גם בקבוצת כדורגל שלישית. אם הייתה הנהגה ראויה למדינה אנשי עסקים שלא משלמים את חובם היו מנודים, לא הייתה להם אפשרות להופיע בקהל ובוודאי לא לקבל כבוד מלכים.

המטרה במצוות שמיטת כספים הייתה לאפשר לאביונים שבאמת לא יכלו להחזיר את חובותיהם לפתוח דף חדש ולא לחיות כחייבים כל חייהם. המטרה לא הייתה לאפשר לאדם שיכול היה להחזיר את חובו להימנע מכך. אולם אנשים מצאו "חכמים" שאמרו להם שהכל שפיט ואם התורה מתירה להם שלא להחזיר את חובם הם יכולים שלא להחזירו. בשל מצב זה תיקן הלל את הפרוזבול שלמעשה ביטל את מצוות שמיטת כספים.

פניה לאנשי חב"ד בענין אגרות קודש…סיעתא דשמייא1

…האם רלוונטי לשאול באגרות קודש אם מותר לבחור בבחירות הבאות עלינו לטובה?

זה פייק החיפוש באגרות קודשקעלעברימבאר

אבל אם פסיכולוגית זה עושה לך טוב, אז מומלץ (כותב ברצינות)

זה לא פייק בכללמשה

זה עובד יפה. פחות בגלל האמונה באדמו"ר שלהם זצ"ל ויותר בגלל המבנה של השיטה שלהם שהופך את זה לעובד פחות או יותר בדרך הטבע.

הדבר הבסיסי שהם עושים זה לכתוב מכתב. אנחנו יודעים ממקומות אחרים שעצם זה שכותבים מכתב ומסדרים לעצמנו בראש את הבעיה זה לבד מספיק הרבה פעמים כדי לפתור אותה באמצעים של השכל.

זה מה שאמרתי. שפסיכולוגית זה מועילקעלעברימבאר

אגרות קודש שווה בגימטיא השגחה פרטיתירחמיאל

כן. האגרות לא מבדילות בין השאלותנקדימון

אין צורך לחפש שום תשובהנרשמתיכדי להגיב

הרבי דרש בקול (שלא לומר צעק) שלא להימנע מלהצביע מהבחירות

ושזאת החובה הבסיסית של כל אחד

למי? הוא לא אמר

נראה שהציונות הדתית יותר דומה בערכים לרבי מאשר החרדים

אין צורך לחפש תשובות על דברים שהרבי דיבר וביקש עליהם במפורש, ספרים על גבי ספרים, שחור על גבי לבן, ועדיין מחפשים תשובות בכוכבים.

חוץ מזה שאגרות קודש זה מושג של חסידים שוטים, הרבי מעולם לא אמר לחפש שם תשובות או לחפש שם ניסים.

הרבי רק ביקש לאגד בספר אחד תשובות שונות בנושאים שונים, שמי שירצה יוכל להיכנס לראות את דעתו.

חיפוש תשובות בספרי קודש זה מושג קדום, יהודים היו פותחים בתנך או בתהילים עם בקשות וחיפוש כיוון.

חסידים אימצו את זה בלי קשר להוראת הרבי, למי שזה עובד, שיהנה.

הוא לא אמר אחרי התרגיל המסריח שצריך…סיעתא דשמייא1

… לא להכנס לפוליטיקה?

הוא הורה לחסידים שלונרשמתיכדי להגיב

לא להיכנס לפוליטיקה

זאת אומרת לא להקים מפלגה

מהסיבה שאחת העקרונות שלו היא הקמת חזית דתית מאוחדת ובריבוי מפלגות מאבדים קולות

וכנראה גם כדי למנוע מחלוקות בתוך חבד

אבל להצביע מאז ומתמיד הוא ממש דרש מכולם

אם זה מעניין אותך יש ספרים עם הדעות של הרבי על הפוליטיקה הישראלית ודברים שהוא פעל ודיבר עם ראשי ממשלות לאורך כל תקופתו

היו לו דעות נחרצות מאוד וציוניות מאוד גם בנוגע להתנחלויות והחזרת שטחים וגם בנוגע למדיניות לחימה ובכלל.

זה אחד הנושאים היחדים שהרבי היה הכי הכי נחרץ לגביהם, צעק ואפילו בכה.

שאני מניחה שהרבה דתיים לאומיים יפתעו לשמוע.

אמנם חבד נחשבת ל"אנטיציונית" כי לפני קום המדינה האדמו"רים לקחו חלק עם הדעה האורתודוקסית

אבל הרבי מפריד לגמרי בין הדעה לפני קום המדינה לבין הדעה של חבד אחרי קום המדינה.

הדברים פשוטיםאנא בכח

א. הרבי כתב במכתבים לאנשים מפורשות להצביע.

ב. זה בכלל לא בסתירה לעמדתו האנטי ציונית

ג. הרבי דיבר מספר פעמים על הסדר של אגרות קודש. דיבר במפורש על כתיבה במכתב. והכנסה לדפי ספר. וגם שפותחים ורואים מה התשובה. איך שעושים היום לא הגיע ממנו ממש. אבל לפועל הדברים עובדים

כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש – חב"דפדיה

נונרשמתיכדי להגיב

בקישור ששלחת לגמרי כתוב שזה מנהג חסידים

הרבי מעולם לא הבטיח שיקבלו תשובות בדרך נס דרך אגרות הקודש.

הוא ביקש לכתוב לו פדיון נפש, זה עניין שונה לגמרי

כמו דו"ח שכל חסיד כותב לו על ענינו והתקדמות שלו.

בשנות חייו הוא ענה פיזית לכל מכתב ולאחר הסתלקותו חסידים אימצו מנהגים שונים.

גם אם הוא אמר שימצא דרכים לענות (הוא אמר זאת לפני הסתלקותו) הוא מעולם לא אמר על אגרות הקודש

והרבי מעולם לא דיבר על להכניס דפים לתוך ספר ולצפות לתשובה

תשלח את הקישור ששלחת בעצמך

הוא סותר את כל מה שאמרת

לא נראה לי שיש הבדל בדרכה של חב"ד…סיעתא דשמייא1

.. בין לפני או בין אחרי קום המדינה. הרבי היה נגד החזרת שטחים שבהשגחה עליונה נכבשו על ידינו כולל שטחים שלא כלולים בגבולות ארץ ישראל. הוא מאוד כעס על בגין והליכוד על החזרת סיני. בתרגיל המסריח אכן הוא חשש שהולכים להחזיר עוד שטחים ולכן הורה לאנשיו בכנסת לטרפד את הצעד. מכוון שבעקבות המשך ממשלתו של שמיר באה עלינו צרת האינטיפדה, צרת הטילים של סדאם שבעקבותיה נולד הרעיון של מלחמת טילים בראשם של אוייבנו הוא כנראה הבין שמעורבות של חסידיו בפוליטיקה לבחור ולהיבחר זה לא היעוד האמיתי של התנועה.

מכוון שהרבי ראה הרבה ....סיעתא דשמייא1

...סיעתא דשמייא לאחר קום המדינה הוא הפריד לגמרי "בין הדעה לפני קום המדינה לבין הדעה של חבד אחרי קום המדינה."

ברגע שעשו הסכם שלום עם מצרים והחזירו את סיני הוא הבין שזה תחילת הירידה במסלול תלול שהביא אותנו עד הלום.

תורה העם והארץיהודי חסידי

הרבי שליט"א אומר להצביע למפלגה שהכי מקדמת את תורת ישראל עם ישראל וארץ ישראל, כמדומני שזה הביטוי המדויק, ויש מחלוקת בחבד האם ג' או המפדל-הציונות הדתית, בן גביר וכו' בבחירות הקרובות מפלגת 'הקהל' רצה ואפשר לומר הרבה שיש להם הרבה מהמאפיינים האלו.

למה הכוונה מקדמת את עם ישראל??סיעתא דשמייא1

הרי יש מחלוקות בסיסיות כמו:

עליה להר הבית, אחדות העם מול שלמות הארץ, עניין הציונות מול שלוש השבועות ועוד.

הרבייהודי חסידי

עכשיו אני רואה שרשום המפלגה הכי חרדית, אבל תורף העניין הוא אותו דבר, לא משנה מה עושים כל יהודי צריך לקדם את הגאולה ובשביל זה צריך להצביע למי שהכי מקדם את השם, הרבי לא הכריע כי זה לא משנה בדיוק מי, כל אחד מתעסק במה שהוא יכול לקדם את הגאולה, אם זה בהר הבית או בישיבות, מי שבכללי אכפת לו ממה שהרבי רוצה אפשר לראות וללמוד איזה נושאים העסיקו אותו בחיים ועפ זה להכווין את עצמו גם למי להצביע.

אפשר להסתכל באריכות בחבדפדיה בערך בחירות (לא מצליח להעלות קישור).

שעצם ההצבעה לא הייתה קריטית.

יש סיפור על ר מענדל פוטרפעס נראה לי, שעשה מבצעים מחוץ לבחירות, ושאל שמאלני אחד האם הוא רוצה להניח תפילין, אז הוא אמר לו שאם הוא מצביע עכשיו למרץ הוא מניח ר מענדל לא התבלבל והלך להצביע למרץ כדי שהוא יניח תפילין, כי זו הייתה המפלגה שהכי קדמה את הגאולה, שעוד יהודי יניח תפילין.

יחי המלך!

אהבתי את הסיפור אבל…,סיעתא דשמייא1

…. לצערי רוב החבדניקים לא יעשו כדבר וימשיכו לתמוך במפלגות שעל מצחם חקוק החזרת שטחים ופילוג בעם ישראל.

הרב בפרוש לאחר התרגיל המסריח סלד מפוליטיקה ולא בכדי הוא לא חזר לאשר לאף מועמד חסדי להציג מועמדות לכנסת. לעניות דעתי גם לבחור זה כלול אם רוצים להיות עקביים.

אני עדין מנסה למצוא עדות לתמיכתו של הרבי במפלגות שמפרות את שלושת השבועות למשל או מפלגות שמעודדות עליה להר הבית.

תתעסק במה אתה תצביענקדימון

ואל תחקור במופלא ממך. בטח שלא להציק לאנשים על מה הם מצביעים.

תעשה את מה שאתה צריך לעשות, ודייך.

המפלגה הכי חרדיתנרשמתיכדי להגיב

היא לא המפלגה עם הזקנים הכי ארוכים ושנקראת בהגדרה מגזרית "חרדית”

חרדית היא מי ששמה את התורה בראש מעייניה (התורה ולא בהכרח לימוד התורה)

לדעת הרבי החזרת שטחים זה פיקוח נפש ממש, הוא עודד התישבות, המדיניות הצבאית הימנית שלו, היא פיקוח נפש ממש.

מפלגה 'חרדית' ככל שתהיה שדוחה פיקוח נפש בשביל לימוד התורה היא לא בהכרח חרדית

לא סתם המון מחבד ורבנים מסוימים הצביעו וימשיכו להצביע לציונות הדתית ולא ל-ג.

נכון לגמרייהודי חסידי

לכן הדגשתי שאין הבדל בין המפלגה שדואגת לתורה העם והארץ למפלגה הכי חרדית, צריך לשים לב שהרבי דאג מאד לארץ אבל לא על פני התורה והקדושה.

העיקר לקדם את הגאולה, השמירה על שלמות הארץ היא קריטית כביטחון לעם ישראל והצלת נפשות, ולא כאידאיל עליון.

וכמו שכתבתי בסיפור העיקר צריך להיות תמיד בראש! הדאגה להשם ולתורה ולעם ישראל! דבר ראשון גאולה ומשיח!

משיח נאו

יחי המלך!

מה יותר חשוב שלמות הארץ או שלמות העם?סיעתא דשמייא1

גאולהיהודי חסידי

גאולה גאולה!

חבד עדין בשלב של ישועות. אתה יודע….סיעתא דשמייא1

… טוב מאוד למה הכוונה אז כדאי שתחשוב על תשובה רלבנטית. כי המעורבות של חסידי חבד במדינה הציונית ובכל העולם כולו עוד מימי מלחמת ששת הימים היא הדוגמא האמיתית לאהבת עם ישראל . מקרה התרגיל המסריח היה מקח טעות היחידי שיש לו השלכות שליליות עד היום.(הסכם לונדון עם המלך חוסן היה מביא אותנו למצב אחר לגמרי היום).

סיפור הזוי מכל צד אפשרי...עזריאל ברגר

א. זה לא חוקי להצביע תמורת הבטחה ממישהו.

ב. איך הוא יכול להוכיח מה הוא הצביע.

ג. זה לא היה ליד הקלפי בכפר חבד, לכאורה. אז איך הרב פוטרפס - תושב כפר חב"ד - הצביע שם?

ד. אני לא מאמין שחסיד כלשהו יצביע למפלגה חילונית (ובוודאי לא אנטי-דתית) בתמורה לכל דבר שיהיה - לא משנה אם גשמי או רוחני.

בקיצור: הסיפור כנראה לא היה ולא נברא, ואפילו משל לא היה.

לא!עזריאל ברגר

האגרות לא נועדו להחליף את הוראותיו המפורשות של הרבי.

וכפי שהזכירו לעיל - הרבי הורה, ביקש, התחנן, זעק וכו' שלא יילך לאיבוד אפילו קול אחד, אלא שכולם יצביעו "בלי טריקים ובלי שטיקים".

תצביע למה שנראה בעיניך "הכי פחות גרוע", אבל אל תימנע מהצבעה, אם איכפת לך מהרבי.

שלח לי קישור לדברים הללו ואשתכנע.סיעתא דשמייא1

מצרף קישורעזריאל ברגר

ראה לדוגמא בחבדפדיה כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש – חב"דפדיה

שמביאים (בציטוט השני בפיסקה זו) את דברי הרבי שמסייג את פתיחת הספרים ל"ענין שלא נתפרשה בתורה הוראה לעשות כך או כך".

ולא לשכוח:עזריאל ברגר

הפרשנות של המכתבים באגרות קודש - היא מאוד סובייקטיבית.

וזו אחת הסיבות מדוע אין שום היגיון שזה יחליף את ההוראות המפורשות.

על כל דבר שאתה רוצה - תתפללשנונימי

ה' יתברך שומע הכל תמיד.

ותבקש אם לעשות ככה או ככה ויאיר דרכך,

גם תשליך עליו תבטח בו שהוא מדריך אותך בדרך הנכונה.

לפעמים לא טוב לנו בגלל עוונותינו -

וזה עיקר התפילה שנזכה לחזור בתשובה שלימה.

אממ, רק לי זה מזכיר קצת "דורש אל המתים"אברהם יאיר שטרןאחרונה

אולי יעניין אותך