האמת אולי דעה לא פופולרית בימינו אלה אבלכלי פשוט
אמנם "באבוד רשעים רינה", אבל לא כולם רשעים שם.סוזנה ושות'
וגם "מעשיי טובעים בים ואתם אומרים שירה?!".
אז צריך לשמוח באובדן הרשעים, אבל גם להצטער על החפים מפשע שנהרגים..
אבל למה לצטט חצאי גמרותנחשון מהרחברון
ההוא בישראל (בנפול אויבך אל תשמח) אבל בדידכו (בגויים) נאמר באבוד רשעים רינה ואתה על במותימו תדרוך
מעשי ידי טובעים בים ה' אומר למלאאכים. לא לישראל
חזקיה שלא אמר שירה על מעשי ידי ה' שמתו נענש ולא זכה להיות המשיח
..סוזנה ושות'
- לא אמרתי שלא לשמוח על מותם של הרשעים שבהם, אלא שלא לשמוח על החפים מפשע שאינם רשעים שמתו.
- שני חילוקים: בנ"י ניצלו באותו רגע ממצרים, כאן אין הצלה מידי האוקראינים; וגם כאן, יש שאינם רשעים.
- אותם שני חילוקים..
ולכן המסקנה הייתה לשמוח על מות הרשעים, אבל לא על מות אלו שאינם רשעים.
ולכן ציטטתי דווקא מה שציטטתי. וד"ל.
בגדוד אזוב יש יהודיםאינליאז
הטענה שגדוד אזוב הוא "נאצי" , או "ניאו נאצי" , הוא תעמולה רוסית , ואפילו לא אחת מהמוצלחות.
אין צורך לרוץ לגוגל ולנבוח ולצווח ולצרוח ולהביא "הוכחות"
גם אני יודע להכניס שטויות חסרות שחר שיתגלו כאמת מוחלטת ב"גוגל", ואף עשיתי זאת לא פעם.
לא. קראתי את זה הרבה לפני שהרוסים פלשו לאוקראינהכלי פשוט
ככה זה שלא מבינים.אינליאז
הרוסים פלשו לאוקראינה בפברואר 2014 ואילו גדוד אזוב ההוקם במאי של אותה שנה.
שלושה חודשים אחר כך , גרוסו מודו.
אז איך שמעת שגדוד אזוב הוא ניאו נאצי לפני שהרוסים פלשו , הרי הוא לא היה קיים בכלל.
ככה זה כשלא מבינים.
התכוונתי לפלישה הנוכחית. אתם סתם מתנשאים, חבלכלי פשוט
הם פלשו רק למחוזות הבדלניים. אל תנסו להגחיך דווקא
. תאמין לי שלא חידשת לי כלוםואל תהיה בטוח שאתה מבין יותר. ענין שלך.
אתה מדבר שטויות ואז מתאמץ להגן עליהןאינליאז
"התכוונתי" "התכוונתי"
האם באמת אתה כל כך שוטה ומתממם שאתה טוען שהתעמולה הרוסית , נולדה "רק לפני הפלישה הנוכחית", זאת אומרת בכל אותה תקופה שרוסיה מנהלת מלחמה באוקראינה מאז 2014 , היא לא משתמשת בתעמולה?
אתה ממש לא ראוי לתגובה.
מי טען את זה? וואי פורום של דבילים גמורים חשוכים. עזבתיכלי פשוט
עד מתי תפגינו את בורותכם ברבים?shaulreznik
אה, כן, "סבתא שלי סיפרה שאוקראינים לפני 80 שנה התאכזרו לדוד שלה", "שמעתי מהרב אבינר שאסור לאכול אוזני המן ושהאוקראינים נשארו אנטישמים".
די, די, עם הטמטום שלכם. תבינו דבר אחד פשוט, מדובר בפלישה של מדינה דיקטטורית אל שטחה של מדינה דמוקרטית. תסתלכו על מדדים במקום לספר סיפורי סבתא על פוטין הרחום ועל לאומנים אוקראינים (שבחרו לעצמם נשיא יהודי ולפני כן לא הנידו עפעף למראה ראש ממשלה יהודי).
פוטין רשע גדול, וגם הגיבור הלאומי של האוקראינים חמלניצקי.כלי פשוט
אתה רוצה שנדבר על מדדי אנטישמיות אצל חבריך באוקראינה?
ודי, חלאס עם להביא הוכחה שהאוקראינים החברים שלך לא אנטישמים מזה שזלנסקי הוא יהודי...
מדינה שבכל ההצבעות באו"ם בעשרות השנים האחרונות מצביעה נגד ישראל בעקביות.
מדינה שמשקרת ביודעין ומשתמשת בבאבי יאר שלא נפגעה שערה משערת ראשה בשיא עזות המצח שלהם ומוזילה את השואה כדי לתקוף את ישראל.
איבדתם את השכל לגמרי
אגב אני מת שהעיר חמלניצקי תושמד עד היסוד
יש כאן יהודים שמתים לחזור לגלות עם האוקראינים צדיקי הדורות. באמת רחמים.
אני רוצה שתתחילו להתייחס למדדים עכשוויים במקום לעבר הרחוקshaulreznik
רוסית אתה יודע? אולי אקראינית? דיברת עם יהודים המתגוררים באוקראינה?
לא, אני סמוך ובטוח שאת דעתך גיבשת על סמך אנקדוטות, באופן של "איפכא מסתברא": אם ביידן וה0מול בעד אוקראינה, אני אהיה מקורי ואצדד ברוסיה.
ובכן, היום יש מדדים להכול, גם לאנטישמיות:

ביחס למשפט האחרון (ולהלך הרוח בכתיבתך)-כלי פשוט
מתוך היכרותי עם כמות מכובדת של אנשים שהם יוצאי אוקראינה, אפשר להגיד על האנשים האלה דבר אחד:
יש להם אגו בשמים בלי שום כבוד לאחרים. לא חידשת לי הרבה. פגשתי מלא כאלה בצבא ובעוד הרבה אינטראקציות בחיי.
הם חושבים שהם הגאונים של העולם וכל השאר אזובי קיר.
חוץ מזה אין להם כלום
בקיצור, אתה מסתמך על אנקדוטותshaulreznik
"פגשתי X יוצאי מרוקו, הם לא היו נחמדים, יאללה, פוטין, לך תפציץ את מרוקו, יש שם נאצים שמפתחים פצצות גרעין, ובדרך תפציץ את ספרד, כי היה שם גירוש ספרד, וגם את ארה"ב כי לפני 100 שנה הייתה שם הפרדה על רקע גזעי ומנעו מיהודים להתקבל לאוניברסיטאות".
הערהנעה ונדה
לא בטוח שזה נכון, אבל יתכן שהאוקראינים לא מממשים את האנטישמיות שלהם כיום כי הכלכלה שלהם מבוססת על היהודים
את מבינה כמה מה שאמרת נשמע כמו תאוריית קונספירציה אנטישמית?חושבת בקופסא
כמה קשה לאנשים לקלוט: העולם של עמים אחרים לא סובב סביב יהודים!
תתפלאי, אבל אני מאוד מסכימה עם הקביעה האחרונה שלךנעה ונדה
וזה לא סותר את זה שעובדתית הכלכלה האוקראינית מתבססת במידה רבה מאוד על התיירות ובמיוחד על התיירות היהודית. היחס האוקראיני ליהודים ידוע כלא סימפטי במיוחד. חברה שלי, חסידת ברסלב שביקרה באומן, תעיד. היא גם אמרה לי (אבל לא מצאתי לזה מקור) שהאחראית על הציון באומן פרסמה באחת הרשתות החברתיות שאם הפרנסה שלה לא הייתה תלויה ביהודים, היא וחבריה היו שוחטים את כולם.
לגבי העובדה שנשיא אוקראינה הוא יהודי, אני באמת לא יודעת מה לענות. כנראה בכל זאת לא כל האוקראינים ואפילו לא רובם אנטישמים.
עדות של מישהי אחת שהייתה בעיר אחת במדינה של 44 מיליון איש?חושבת בקופסא
את לא מבינה שכ200 אלף תיירים לתקופה של מקסימום חודש בשנה לא בונה כלכלה של 44 מיליון?
העולם שלך פשוט קטן מידי. מדובר במדינה שלמה שחייה את החיים שלה בלי כל קשר יוצא דופן ליהודים ברוב הזמן.
ברור שתושבים של כל מקום יסתכלו בעין לא סימפתית על זרים שנראים ומתנהגים שונה מהם באופן בולט ובאים למקום שלהם. אם איזה טקס או חג של עם אחר יעבור לך ליד הבית ואנשי הרחוב שלך או אפילו כל העיר יהיו לא נחמדים אליהם תגידי שאפשר לומר שיש בישראל שנאה מובהקת לעם היפותטי ההוא?
היחס לבאים לאומן לא קשור ליחס שלהם ליהודים כעם. במקרה הזה הסיפור הוא שבכלל לא אכפת להם. הנשיא שלהם יהודי כי לא אכפת להם מעובדה הזאת, לא כי הם איזה אוהבי ישראל גדולים.
ולגבי הסיפור שאותה חברה סיפרה לך, סליחה, אבל זה לגמרי לא הגיוני. למה שהיא תוציא לעצמה שם רע ככה מול כל העולם?
צודקת, שכנעת אותינעה ונדה
ובכל זאת הדוגמה שהבאת לא מדויקת, האנטישמיות היא לא בדיוק שנאת זרים. אומר בעל האור החיים הקדוש: "יודע ה' כי כל האומות שונאי ישראל בטבע המתקנא והיא שנאה יסודית ואין לה תמורה" (פירושו על התורה, ויקרא כו פסוק ז).
בשנים האחרונות ערכה הליגה נגד השמצה סקרים מקיפים למדידת האנטישמיות באירופה ובארצות הברית. המדד העולמי הראשון פורסם במאי 2014 ועל פיו כרבע מאוכלוסיית העולם היא בעלת דעות אנטישמיות (ע"פ הגדרת החוקרים). נכון לשנת 2015 כ-32% מאוכלוסיית אוקראינה היא אנטישמית.
היהודים הם בסה"כ 0.2% מאוכלוסיית העולם, היחס אליהם הוא חריג לפי כל קנה מידה. לא חייב לטעון שכל מה שקורה בעולם קשור אלינו כדי לקבל את הנתונים הפשוטים הנ"ל ואת המסקנה הנובעת מהם.
(לגבי האמירה שלי שעובדתית הכלכלה האוקראינית מתבססת במידה רבה מאוד על התיירות ובמיוחד על התיירות היהודית, התבססתי על נתונים מויקיפדיה לפיהם תיירות היא אחד מענפי הכלכלה החשובים באוקראינה וישראל היא אחת המדינות המערביות שממנה באו אליה הכי הרבה תיירים. לא הצלחתי למצוא נתון מדויק לגבי כמות התיירים הישראלים באוקראינה, אבל אני מניחה שהוא לא רחוק מהנתון שהבאת - כ200 אלף. זה באמת לא הרבה יחסית לגודל האוכלוסייה באוקראינה כולה, לכן אני מקבלת את דעתך בעניין הזה).
כל הכבוד לך על שינוי הדעהחושבת בקופסא
לא הרבה אנשים מצליחים לעשות את זה.
התרשים שבתגובה הזאת אני רוצה שתתחילו להתייחס למדדים עכשוויים במקום לעבר הרחוק - אקטואליה וחדשות מ2016 ולכן מעודכן יותר, (אבל בהחלט לא מספיק) והוא מראה שבאוקרינה יש 5% אנטישמיות.
אבל גם 32% זה ממש לא רוב.
ומה שאמרתי על שנאת זרים זה לא בהקשר של אנטישמיות כתופעה כללית בעולם, אלא שהסיפורים שננחים מספרים קורים בעיקר בגלל שהם אנשים זרים ושונים, ולא דווקא כי הם יהודים. רוב הסיכויים שלעובר האורח שקילל אותם או משהו כזה יש חבר יהודי חילוני שהוא גדל איתו מילדות ואין לו שום בעיה איתו.
ברור שבתור תופעה כללית בעולם האנטישמיות היא דבר חריג, אבל זה לא אומר שכל תופעה בעולם מתקשרת ליהודים וכדי לגנות משהו רע שקורה בעולם לא צריך לבדוק עד כמה הסבים קורבנות של הסבל הזה היו נחמדים לסבים שלנו.
וגם, ישראל היא המדינה שממנה באים הכי הרבה תיירים, אבל זה לא אומר שרוב התיירים ששם באים מישראל.
👍 מסכימה איתך. תודה רבה!נעה ונדה
האנטישמיות חריגה מכל שנאת זרים הן בעוצמה שלהארלט
ובחוסר הפרופורציה בין הכמות והעוצמה שלה לגודל העם וה בזמן ובמקום - בכך שהיא לאורך כל הדורות ובכל רחבי העולם.
שוב, לא דברתי על אנטישמיות באופן כללי, רק באוקראינהחושבת בקופסא
או קיי, ניקח את ממד האנטישמיות של ADLshaulreznik
בבולגריה יש עוד יותר אנשים שמאמינים לסטיגמות אנטישמיות
האם זה אומר שאם מחרתיים פוטין יפלוש לבולגריה, צריך לצדד בפוטין? אנחנו לא נביאים וגם לא בני נביאים, לכן כשמודבר באירוע בקנה מידה בינלאומי, לא צריך לגייס פסוקים, פרשני התנ"ך ושאר הירקות המיסטיים. ישנה מדינה אוטוריטרית שפלשה למדינה השכנה והחופשית (הכול מגובה במדדים), זה כל הסיפור.
כל כך מצחיקאינליאז
באמת החברה שלך הזאתי , היא מאותה קבוצת שוליים , של יצורי "אומן אומן"
שאחד הדברים שמאפיינים אותם , חוץ מזה שהם מאוד טיפשים, זה שהם חושבים שכל העולם סובב סביבם.
עכשיו למספרים
בשנת 2016 ביקרו באוקראינה 13 מיליון תיירים
מתוכם מאתיים אלף ישראלים.
לא ממש מספר דרמטי.
אבל האמת היא , שאת צודקת , הכלכלה האוקראינית מבוססת על יהודים, אבל אלו יהודים מסוג אחר לגמרי .
לא קומץ המטומטמים של "אומן אומן" , אלא מיליונרים כבדים
כמו ואדים רבינוביץ' , שהקים את ערוץ הטלביזיה 1+1, והיה בעלים של קבוצת הכדורגל של קייב וגם תרם שמונה מאות קילו זהב לבנות מנורה בירושלים.
או גנאדי בוגולובוב שהוא הבעלים של הבנק הגדול ביותר באוקראינה , ונשיא הקהילה היהודית בדניפרו .
כן , היהודים האלו בהחלט הם גורמים רבי חשיבות בכלכלה האוקראינית , אבל אלו יהודים מהסוג שאת והחברה שלך לא מכירות. הם לא מסתובבים עם פונפון ואין להם את הקמע המגעיל של נ נח.
יהודים מעולם אחר לחלוטין.

...אלפיניסטית
הטיעונים שלך היו נשמעים היטב גם אם לא היית דוחף עלבונות מיותרים כלפי קבוצה שאתה לא אוהד
אבל זה כל הכיףאינליאז
ואתה חושב שזה נכון שהאוקראינים לא מממשים את האנטישמיות שלהםנעה ונדה
בגלל המיליונרים ההם?
המעמד העליון באוקראינה מעריצים יהודים.אינליאז
אני יודע את זה מתוך הכרות קרובה איתם במשך כמה שנים.
זה לא בגלל שישראל רחמנים וביישנים או בגלל שהם קראו את "אורות התשובה"
הם פשוט מאוד פרו מערביים כאלו ומבחינתם יהודים זה הוליווד, כסף ואמריקה.
מצד שני גם הריאקציה האוקראינית , הימין הקיצוני המקועקע , לא שונא יהודים , אבל בגלל סיבות אחרות. השלטון של פוטין נשען על הכנסיה והם אנטי רוסים , אז לשנוא יהודים מבחינתם זה יותר מדי נוצרי.
גם גדוד איידר המפורסם שמסתובב עם סמלים נאציים , רחוק מלהיות אנטישמי.
הם אירחו בזמנו את דודי אמסלם ועוד חברי מרכז ליכוד.
אם תספרי כזה דבר לאנטישמים אמיתיים , כמו ניאו נאצים אמריקאים , אלכס לינדר וחבורתו או יורשיו של דיוויד לין, הם יתעלפו , "מי מדבר עם יהודים בכלל"
גם מי שמימן והקים את המיליציות האוקראיניות של הימין הקיצוני , היה המליארדר פטרו פרושנקו שלאבא שלו קראו אלכס ויינשטיין , יהודי מאודסה.
אם תימצאי אנטישמיות באוקראינה זה רק נראה לי אצל הריאקציונרים הבולשביקים , אבל אלו מתחבאים היום.
אבל כל מה שאני אומר לך נכון לגבי יהודים נורמאלים , כמוני , כמו יאיר לפיד , כאלו , גם דתיים , גם החבדניקים שם חיים טוב מאוד עם כולם ונחשבים נורמאלים.
את חבורות "אומן אומן" כולם שונאים , גם היהודים שונאים אותם.
והאוקראינים בכלל לא קוראים להם יהודים , הם קוראים להם "חסידים" וכל הזמן מתבלבלים ולא מבינים אם החסידים זה יהודים או דת אחרת. החסידים נחשבים מלוכלכים , קיצוניים ופושעים. אין שום קשר.
יש בדניפרו קניון יהודי, קוראים לו מנורה, הכל משיש איטלקי, יושבים שם חרדים מסודרים כאלו, מלצריות אוקראיניות דקיקות מגישות להם גפילטע פיש בהכשר של איזה בד"ץ אמריקאי.
יש שם גם מלון של יהודים,"צונמי" , תשע סאונות, הכל מעוצב כמו פגודות יפאניות.
מלון פלאצו בפולטאבה , גם יהודי , מזוזה , כזה פאר ראיתי רק בצרפת , אצל לואי השש עשרה בארמון.
אתה מגיע לאומן - עולם התוהו ובוהו וחושך על פני מאה שערים , פאשקווילים , קנואים , הפגנות, אשפה בכל מקום.
טוב עכשיו הכל מת. מלחמה.

וואו ממש אנשי העולם הגדול..אלפיניסטית
תודה על הדברים שכתבת, הם גרמו לי להיזכר בדברים החשובים בחיים, שלא אגמור בסופו של דבר בגיל 50 עם הערצה עיוורת לגשם ומה שמרשים אותי הוא כמות השיש המחפה את הקירות.
אני לא מבינה את הבוז הנשקף מתגובותיך למי שלא עומד בראש שלו כסף ופאר, למי שחושב שונה ממך ויש לו סולם ערכים אחר.
אני בהחלט מאחל לך להבין מה הדברים החשובים בחייםאינליאז
אבל בשביל זה את צריכה להבין שהחומר והרוח הם היבטים שונים של אותה תופעה.
לומדים את זה בקבלה , אבל רוב האנשים לא מגלים את זה אף פעם , לא בגיל חמישים וגם לא הרבה אחר כך.
זאת מדרגה.
הראוותנות שרואים באוקראינה , אצל היהודים וגם אצל אחרים , היא לא יותר מאטרקציה משעשעת.
אני מסתובב במכרות ורוב מה שאני רואה מסביבי זה סלעים ובוץ, אבל הפסקתי לרדת מהחדר במלון עם דובון, טרניניג וקרוקס מזוייף עם גרביים , כי זה פשוט גורם לאנשי הביטחון להלחץ.
הבנתי, הסבר מענייןנעה ונדהאחרונה
גם אם פוטין רשע אוקראינים עדייןפליונקה
ומה זה בזלזול בשואה ובסבתא? את סבתא רבתא שלי רצחו שכנים אוקראינים ובחרו בדרך הכי אכזרית שיכלו. בפורים הלכתי לשכנה שלי כמעט בת תשעים, גם את משפחה שלה רצחו שכנים אוקראינים.
ואני לא בעד פוטין כי גם הוא רשע.
ונמאס מזלנסקי , לא בחרו בו. בחרו בהולובורודקו מסדרה נחמדה שלו. רק שהתברר שלקלל לא מספיק כדי לנהל מדינה. אגב, שיעור גם בשבילו. לא לרוץ אחרי כריזמה אלא אחרי יכולות מוכחות וניסיון.
מומלץ לקרוא מה שכתב סמיון גרפמן על האוקראייניםארלט
"מה שאני רואה שם, החיים שלי השתנו מאז שהייתי שם", אמר גרפמן בבכי. "אני נזכרתי בשנות ה-90, כשאמא שלי בת 35 מחליטה לבד לקחת סבתא זקנה ואותי, ילד בן 15, עם 20 תיקים שבנינו אותם ממצעים ואנחנו עוזבים את אוקראינה שמחרימה את הדירות שלנו, מחרימה הכל".
"על פספורטים, שאנחנו מוותרים על אזרחות, הם לקחו את הכסף האחרון שהיה לנו, אבל אמא ידעה שכדי להגיע לישראל אנחנו נצטרך לשלם כל הדרך שוחד אז היא לקחה הרבה זהב והחביאה אותו", סיפר.
"נסענו מאוקראינה לישראל במשך שבוע. הגענו אחרי שבוע בלי כלום. כל החיילים, כולם בדרך, גם באירופה, לקחו מאיתנו כל מה שאפשר. ואני שכחתי. ב-30 שנה האחרונות אני שכחתי", הוסיף.
"בשנות ה-90 היתה איזו שנאה כלפי ברית המועצות הקומוניסטית כשהגעתי לפה. כמה שנאתי את המדינה שנולדתי בה", אמר. "כמה שנאתי את האנשים שהיו מרביצים לי בבית ספר, שלא היה יום שלא הזכירו שאני יהודי מסריח וזו לא המדינה שלי".
הדבר האחרון שצריך לקרוא, זה את הגיגיו של סמיון בכל נושא שהואshaulreznik
אין שום קשר בין ברית המועצות (שכללה 15 רפובליקות ונוהלה ממוסקבה באופן דיקטטורי) לאוקראינה העכשווית והעצמאית. אלה לא האוקראינים לקחו לסמיון שמחרטט את עצמו לדעת את הכול, אלא ממשלת ברית המועצות הקומוניסטית שחוקקה חוקים בנדון.
בחייאת, תפסיקו להתייחס לאנקדוטות מלפני 30 - 80 שנה. לסכסוך בין שתי מדינות ניגשים עם ידע בשפות, היסטוריה של כל אחת מהן, השוואה על בסיס מדדים חברתיים וכלכליים ועוד ועוד.
בקיצור, אתה היחיד שמביןכלי פשוט
בקיצור, אני מסיק מסקנות על סמך ידעshaulreznik
לא יודע מי זה סמיון והוא לא מעניין אותיכלי פשוט
אתה סתם משמיץ אותי ומכניס לי מילים לפה בלי קשר למציאות
די משקף את מה שהיה באומן בשנים שנסעתימבקש אמונה
כל הזמן שידרו שנאה, אטימות
כמעט מכות כל רגע, ואפילו באו עם אלות לאוהל של מישהו
נכנסו לדירות במטרה לגנוב משהו
ובנוסף אזרחים ואפילו שוטרים (וגם פקידים בנמל התעופה.. כן, זה קרה לידי) ניסו לקחת דרכונים ואם הצליחו דרשו כופר
אנשים נחמדים סך הכל
בדיוק. יש המון סיפורים מאומן מהשנים האחרונות,כלי פשוט
על אנטישמיות.
היה גם יהודי ש"נעלם" ואז מצאו אותו בימה שם.
ב"ה אין לנו זיכרון קצר.
איך תמצא סיפורים על חוסר אנטישמיות?חושבת בקופסא
שליליות משאירה יותר רושם מניטרליות. זאת הסיבה שיותר קל לשנוא אנשים מאשר להבין באמת מה קורה שם.
האוקראינים הם לא צדיקי יסוד עולם, הם סתם אנשים רגילים. חלקם המזערי אנטישמים ממש ורובם הגדול לא עשו שום דבר רע באופן משמעותי דווקא ליהודים.
כל מדינות ברית המועצות לשער מתמודדות עם שירידים של מערכת מושחתת ורקובה בה מי שמשחד יותר מרוויח יותר. זלנסקי הוא דווקא הנשיא שמפורסם כאחד שפועל באופן מכוון נגד בדברים האלו. סיפורים שכאלו עם פקידים לא קורים שם רק ליהודים. במיוחד באזורים האלו, ממש לא אכפת לאף אחד שאתה יהודי.
אי אפשר להביע דעה בנושא הזה בלי להבין לפחות בצורה בסיסית מה הולך שם.
עם כל הכבוד, יש הרבה תקריות אנטישמיות כל שנה באומן.כלי פשוט
(אני מבין שיש לך ידע מקיף על מה שהולך שם)
תשאלי את עצמך שאלה פשוטה: למה את בכלל לוקחת צד בסיפור הזה?
כמה זה הרבה? כמה זה ביחס לכמות התקריות הלא אנטישמיות?חושבת בקופסא
אתה מבין שאנקדוטות הן לא ראייה אמפירית? או שזה סינית בשבילך?
אז במילים מאוד פשוטות: זה שלבן דוד שלך חבר שלך קרה מקרה לא נעים, גם אם אתה יכול להזכיר ב20 מקרים ששמעת עליהם, זאת לא הוכחה לכלום, כי אנחנו מדברים על אוכלוסייה של 44 מיליון איש. סיפורי הסבתא שלך נבלעים לאפס בכמות הזאת.
מה שכן יכול לתת מידע אלו מחקרים מקיפים שמסתכלים על כמויות משמעותיות של מקרים בהתאם לגודל האוכלוסיה הזאת. הם לא יסתכלו על 20 מקרים, או מספר דומה שהוא ביכולת הקליטה של אדם בודד, אלא בעשרות מיליונים של אפשרויות ומקרים וסקרים והוכחות מדעיות חותכות ולא סיפורים של "שמעתי פעם" שאי אפשר באמת לבדוק את האמינות שלהם.
אז המחקרים האלו הגיע למסקנה המדעית שאחוז האנטישמיות של אוקרינה הוא נמוך מאוד, בעיקר כי חוסר האנטישמיות שלהם מתבטא בעובדה הפשוטה הזאת: לאף אחד לא אכפת מהעובדה שמישהו יהודי.
הם לא שולחים מכתבים מלבבים לישראל, לא תורמים כסף לבניין בית המקדש השלישי, הם פשוט לא עושים משהו רע במיוחד נגד יהודים.
"אתה אתנו או נגדנו" זאת תפיסה מאוד פשטנית וילדותית שאנשים בוגרים צריכים להפסיק להחזיק בה. האוקראינים בחרו בזלנסקי כי לא אכפת להם להם שהוא יהודי, לא כי הם איזה אוהבי ישראל גדולים. כנראה קשה לאנשים להבין את זה, אבל החיים של עמים אחרים לא סובבים סביב יהודים 24\7. לחלקם הגדול פשוט לא אכפת ממנו.
סליחה שניפצתי לכם את הבועה.
זה אומר שליהודי בשדה תעופה יש סיכוי שווה לגמרי להידפק כמו כל אזרח\ תייר אחר. אין פה יחס מיוחד.
לגבי אומן זה סיפור קצת שונה. כי באים כל שנה זרים מוזרים לשטח שלהם, גם הם לא תמיד צדיקי יסוד עולם, וככה יוצא שלא כולם מקבלים קבלת פנים מלבבת. זה הגיוני מאוד שריכוזי האנטישמיות הגבוהים יותר נמצאים דווקא שם.
אבל ביחס לכל האוכלוסיה, לפי מחקרים ולא סיפורי סבתא, יש שם רק 5% מדד אנטישמיות, וברוסיה יש כמעט פי 3 יותר אנטישמיות.
בבקשה תגיב לכל האורך, השקעתי הרבה יותר טקסט ממה שצריך להסביר ברחל בתך הקטנה את העניין הזה.
את כותבת כאילו אני לא מבין כלום. אולי חלאסכלי פשוט
לא עושה הרבה חשק להגיב לתגובה הארוכה שכתבת. מחילה.
וסתם דוגמא, כשאוקראינה מצביעה ב30 השנים האחרונות נגד ישראל באום זה אומר משהו עליהם. כמדומני
וזה בדיוק מה שאתה לא מצליח להבין: אתה לא מבין בזהחושבת בקופסא
לפחות אם היית מנסה להבין היה עוד היה על מה להעריך אותך בהקשר הזה, אבל אתה חושב שאתה מבין הכל כשאתה אפילו לא מוכן לנסות ללמוד.
אני לא מבינה הרבה בנושא, מה שאני יודעת מגיע מאנשים שבאמת יודעים לקרוא רוסית והם בקשר עם מה שקורה שם, ומחקר ובדיקה שעשיתי בעצמי במקורות מוכחים.
אתה מבין שההקבלה ההגיונית של המצב שלך היא של אוסטרלי שמגיב בנחרצות למה שקורה בטייוואן?
אני לא מנסה לזלזל בך, אני מנסה לגרום לך להבין. וזה שאתה לא מוכן לנסות להבין זה אתה שמזלזל בעצמך.
התכוונתי שאת כותבת בזלזול כלפיי לא רק בקשר לנושאכלי פשוט
למשל מה האינטרסים של רוסיה לכבוש את אוקראינה, את יודעת?
אז די סתם לתקוף ישר בגלל שאני לא תומך באוקראינה.
ואת לא היחידה בעולם שיודעת לחשוב
אני לא חושב שאני יודע הכל. מאיפה אתם מוציאים את זה?
כולה כתבתי שאני מת שגדוד אזוב יושמד. הלכתם רחוק מדי.
מה אתה יודע אל גדוד אזוב חוץ מפרופגנדה רוסית?shaulreznik
אתה יודע שאחד המייסדים שלו יהודי דתי בשם נתן חזין?
Командир еврейской сотни Майдана теперь спасает бойцов в зоне АТО
"פרופוגנדה" מערבית למשל? שנכתבה הרבה לפני הפלישה לאוקראינהכלי פשוט
אתה מבין שבמערב יש עשרות כלי תקשורת מכל הסוגים?shaulreznik
ואילו ברוסיה שאתה אוהב על סמך סיפורי סבתא הולכים ומתחסלים המקורות העצמאיים האחרונים:
במערב אין שום פרופגנדה שלטונית שהשלטון כופה על ערוצי התקשורת, בעוד שברוסיה מי שמסקר את המלחמה באוקראינה שלא בהתאם למידע של משרד הביטחון הרוסי, צפוי ל-15 שנות מאסר:
Russia to jail citizens who spread ‘false information’ about army
די להפגין בורות בנושאים שאין לך בהם קצה של הבנה.
אתה נלחם בי כאילו אני יועצו של פוטיןכלי פשוט
אתה אותו דבר כמו כל האחרים שלא מסוגלים להבין שמישהו לא תומך בפוטון ולמרות זאת לא בוכה על הפלישה לאוקראינה
הבה נבדוק מי כאן האידיוטshaulreznik
אני מביא קישורים ומצטט מחקרים. אתה מעקם על עצמך את הכתובים ומשחק אותה הרל"ש של הקב"ה. לסיכום: אתה לא מבין כלום ושום דבר בתולדות הסכסוך הרוסי-אוקראיני, לא יודע את השפות, ניזון בעיקר מאנקדוטות ומספק פרשנויות פסבדו-דתיות.
יופי לך. מחר יבוא נוצרי ויגיד שישראל חוטפת טילים, כי יהודים התכחשו לישו ה"משיח". ואז הוא יצטט מהברית החדשה לחיזוק טענותיו האידיוטיות.
תמשיך עם ההתנשאות בסוף תגיע לבידוד יותר חריף משל רוסיהכלי פשוט
בקיצור, אין לך מה לומר חוץ מלהתבכייןshaulreznik
ולשחק אותה נביא זעם שיודע מה בדיוק עומד בבסיסו של אסון הומניטרי כזה או אחר. אסיים בהרמה להנחתה: היטלר פלש לצרפת בגלל משפט דרייפוס, ואז כבש את פולין כי יש שם הרבה אנטישמים, ואז פלש לרוסיה בגלל סגירת בתי הכנסת על ידי הבולשביקים, ואז סטאלין הביס אותו, כי גם בגרמניה לא חסרו אנטישמים. נצרף לכאן כמה גימטריות ושברי פסוקים, והופה, אפשר למכור זאת למחזיר בתשובה ש"סניקי.
חוץ מזה, אתה מתבלבל בין התנשאות לידע. לי יש ידע, לך יש השערות ברמה של אותו מחזיר בתשובה ש"סניקי מן הזן העממי.
כי אתה מתעקש שלא להביןshaulreznik
זהו, כל הישראלים הם נאצים מנוולים לפי ההיגיון האנקדוטלי הזה.
"מתעקש שלא להבין".כלי פשוט
לא כולם גאונים כמוך. במקום להתנשא ולהתעצבן, אתה יכול ללמד אותנו, גבר. עד לפני שניה לא הכרת אותי בכלל ולהיפך.
כשאתה קונה מוצר יקר כלשהו, אתה מסתכל על המפרט הטכניshaulreznik
נניח, אתה רוצה לקנות מחשב. אתה בודק יצרניות, את רמת האמינות שלהם, גודל הזיכרון וכו' וכו'. אותו דבר עושים עם מדינות. יש מחקרים ומדדים של עשרות ארגונים עצמאיים שפועלים בנפרד, ללא תיאום ביניהם:
List of freedom indices - Wikipedia
תמצא את רוסיה ואת אוקראינה בהתאמה, תן את דעתך לכך שרוסיה היא מדינה על גבול דיקטטורה שתוך שבועיים סגרה וחיסלה את אחרוני האתרים שלא התיישרו לפי קו התעמולה הממשלתי.
ולמה אתה חושב שאני מסתכל על רוסיה כדמוקרטיה?כלי פשוט
כי אתה מצדיק את המעשים שלהshaulreznik
בראיה היסטורית, במדינות שאינן דמוקרטיות מתקבלות החלטות שגויות והרסניות לרוב. תמשיך מכאן.
לא הצדקתי לרגע. אתה מבלבל ת'מוחכלי פשוט
לגבי אומן - "באים זרים מוזרים" - אז מובנת האנטישמיות?! זריםארלט
שמפרנסים אותם והם מרויחים מהם לא מעט... ובכל זאת ריכוזי אנטישמיות גבוהים. וגם אם לא כולם "צדיקי יסוד עולם" (אנקדוטות, כבר אמרנו) - זה תרוץ עלוב לאנטישמיות.
נכון, אני לא חושב שמדובר במדינה אנטישמית,כלי פשוט
מוזר באמת שאין לי רחמים מרובים כלפיהם ואני לא מנופף בדגל האוקראיני. לא רוצה גם לקבל עיטור גבורה על שם חמלניצקי מזלנסקי. וחושב שהם עושים זילות לשואה בימים האחרונים
מי אמר שאני מצדיקה את האנטישמיות הזאת?חושבת בקופסא
אמרתי שבתוך המדינה שבה יש אחוז מזערי של האנטישמיות, הגיוני לדעתי שהאנטישמיות המועטת שכן נמצאת שם נמצאת באזורים שמקיימים הכי הרבה אינטראקציה עם יהודים שבולטים ביהדותם.
לא מצאתי לזה שום מקור, זה סתם ניחוש.
יופי של דרך להוציא דברים מחוץ להקשר.
אני מתכוונת שכמו שאותו ננח נעלב מאיזו פקידה בשדה התעופה, ככה עובר אורח ברחוב באומן ייעלב מאיזה ננח שיכור שצעק עליו או משהו, ויפתח סטראוטיפ שלילי על יהודים.
אותו עובר אורח לא מרוויח ממנו שקל, כמו רוב אוכלוסיית אוקרינה.
כמו שיש פה אנשים שמלאים בהכללות בסטראוטיפים ממקרים בודדים, ככה זה אפשרי ביותר שאוקראינים מסוימים יעשו את זה.
הם לא צדיקים ולא רשעים, לא חכמים ולא טיפשים, סתם אנשים רגילים והאוכלוסייה שלהם היא לא מקשה אחת.
ובדיוק בגלל אותה קפיצה מהירה למסקנות של אנשים שלא רוצים לחשוב קצת, אני נאלצת להסביר דברים כל כך פשוטים בפירוט כל כך מיותר.
את לא נאלצת. את בוחרת לכתוב, ואת לא עושה טובה.כלי פשוט
את לא היחידה בעולם שמנסה ללמוד את הנושא הזה.
אם מיותר לך אז אל תכתבי, ולפחות לא תתני לאנשים תחושה לא נעימה שאסור להם לכתוב כי הם פחות מבררים או חכמים ממך (לדעתך)
ואני לא שונא אותם אני כן בעד שה' יעשה בהם נקמה. גם ברוסים.כלי פשוט
זה רק באומן ורק בגלל הישראליםאינליאז
היחסים בין היהודים האוקראינים לבין יתר האוקראינים נראים שונה לגמרי
אוי איזה שטויות. מאיפה אתה מוכיח את הדברים שלך?מבקש אמונה
קודם כל הם התנהגו ככה גם לאנשים שרק הגיעו ולא עשו כלום.
בטח שלא עשו כלום לפקיד בנמל התעופה. אבל הוא מצידו פתאום החליט להעלים למישהו את הדרכון ולבקש כופר.
ולהיכנס למישהו לדירה כדי לגנוב לו? אין שום תירוץ להתנהגות כזאת.
מי שהיה שם ראה שאין שום קשר.
זה כל כך חרטה כל הזמן לחשוב שהישראלים אשמים בהכל.
לא יודע אם זה רק מאנטישמיות.. בכללי זה מערב פרוע שםמבקש אמונה
הנהג שנסענו איתו לא עוצר לשוטרים שניסו שסימנו לו לעצור ומספר לנו (למי שהבין רוסית ודיבר איתו)
שהמשטרה סתם עוצרים אנשים כדי להוציא מהם כסף לשתות אלכוהול...
אנשים נשדדו ע"י נהג מונית שהיה אמור לקחת אותם לאיפשהו
בסרט דוקומנטרי שמישהו בריטי מבקר בבתי כלא - כשהוא הגיע לאוקראינה אחד שם מספר לו שאם רוצים רוצח שכיר בסביבה הכתובת זה אוקראינה.
אם ככה מתנהגים ברור שזה יצא גם על יהודים - מאז ומתמיד אהבו ליפול עליהם
הם גם בכל מקרה עדיין לא שילמו על ההיסטוריה העקובה מדם שלהם.כלי פשוט
אז אין שום טענה גם שאומרים פה שהם לא נאצים בעצמם. נו שוין. ה' ייפרע מהם. כבוד ה' מתגדל על ידי זה. גדולה נקמה שניתנה בין שתי אותיות שנא' א-ל נקמות ה'
רצחו וסייעו לרצח של מיליונים מעמ"י. מגיע להם לפרוע את התשלום.
נכון..מבקש אמונה
אבל אני חייב לציין משהו, לא יודע כמה אני צודק
אבל אני הבנתי שאם הקב"ה נוקם באומה כלשהי הוא קודם נותן למי שרשע להוציא את הרשעות החוצה כדי שיבינו למה הם נענשים... וזה על פי המדרש לגבי מצרים שהקב"ה הפיץ את העם לאסוף תבן כדי שכל המצרים יתנהגו אליהם ברשעות ולא יטענו אח"כ שהם נענשים בגלל פרעה.
למרות שכמו שאמרתי,זה לא אנשים הכי נחמדים
אני חושב שכרגע זה לא הנקמה. אולי זה יתגלגל לשם.. לא יודע
כבודו הוא נביא? אולי מזכירו של הקב"ה?shaulreznik
די עם ספקולציות מטופשות. ישנה דיקטטורה שפלשה בלי שום סיבה אמיתית לשטחה של מדינה אחרת ורצונה לכתוש אותה. באותה המדינה מתגוררים הרבה יהודים (שמשום מה לא מאמינים לתעמולה הרוסית על אודות נאצים ופשיסטים). כל כך פשוט, בלי בלבולי סרק ונבואות זעם שקריות.
"נבואות זעם". תלמד קצת חז"ל חביביכלי פשוט
אתה חושב שאתה ברמה של חז"ל?shaulreznik
לא, אתה עוסק בספקולציות באיצטלה של קדושה. "הקב"ה נפרע מהרשעים האוקראינים" וכו', אך מה לעשות שהערים המופגזות והנצורות, ממריופול ועד חרקוב, מאוכלסות בעיקר ברוסים אתניים. ידעת את זה?
וואו איזה שאלה מטומטמת. תחזור ללמוד.כלי פשוט
כל הלקסיקון שלך הוא הלקסיקון של הישראליםאינליאז
"נהג" , "אוהל" "מי שמבין רוסית"
אלו ביטויים שרק הישראלים משתמשים בהם.
היהודים האוקראינים לא משתמשים במושגים האלו , כי הם לא חיים בעולם בעולם המושגים הזה.
להם דברים כאלו לא קורים אף פעם.
לא מותק.. אלו מילים שקיימות במילוןמבקש אמונה
ומה זה קשור בכלל
אם אין מה לענות עניינית לא חייבים להגיב
רוב המילים נמצאות במילוןאינליאז
המדובר במילים בקונטקסט מתוך הלקסיקון המאפיין את אותם ישראלים , שבוא נאמר במילים עדינות, האוקראינים אוהבים אותם כמוני ממש.
הבנתי, יש לך רגשי נחיתות וגם יכולת חירטוט מופלאהמבקש אמונה
אין לי מה להמשיך בדיון עם מישהו שכבר ירה את החץ ומסמן את המטרה מסביב
לא חיים בעולם המושגים של "נהג" "אוהל" ו"מי שמבין רוסית"?חושבת בקופסא
אתה חושב ש@מבקש אמונה טען שהוא משם, ואתה מנסה להוכיח לו שהוא טועה כי אין באוקראינה נהגים, אוהלים ודוברי רוסית?
בבקשה תסביר כי באמת לא מובן מה ניסת לומר בזה.
נורא פשוטאינליאז
אני כמו ישראלים רבים , עד המלחמה האחרונה, חייתי כמה שנים על הקו ישראל-אוקראינה.
כל אחד וענייניו , אני מתעסק בחומרי בניה טבעיים , אחרים מתעסקים במזון או בריהוט. יש כאלו שעוסקים בתיירות. כל אחד בענייניו.
כמובן , אני מכיר שם הרבה יהודים מערים שונות .
ישנה קבוצה של ישראלים , גם נשים וגם גברים , שאפשר לכנות אותם "חבורת אומן אומן"
מדובר בחוזרים בתשובה ובאנשי שוליים חרדים , מאוד לא משכילים ובדרך כלל מאוד שוטים , שזה מה שהם עושים , נוסעים מאומן וחוזרים מאומן.
ככה הם מדברים , אחרים לא מדברים ככה.
זה הלקסיקון האופייני להם.
לא קשור בכלל ל"יש אוהלים" או "אין אוהלים"
הבנת?
וואו, אתה עדיין לא מוכן לרדת מעץחושבת בקופסא
כל מי שמבקר בארץ זרה ידבר על הנהג שהסיע אותם ועל אנשים שמבינים את השפה המקומית.
ודי הגיוני שאנשים שנוסעים לאומן כל שנה נוסעים וחוזרים משם, יש עוד לפחות 11 חודשים בשנה שהוד עליונותך לא רואה אותם ואז אין לך דרך לקטלג אותם למחקר האנתרופולוגי המחורטט שלך.
לא פצחת פה איזה קוד מיוחד לזיהוי אנשים להתנשא מעליהם. במיוחד שאתה לא צריך שום קוד ומנשא ומזלזל חופשי בכל אדם שהעז לנשום מקבוצת האנשים הלא נכונה לדעתך.
(לא שאני חושבת שנסיעות לאומן זה דבר טוב, ועדיין ההתנשאות והעלק מומחיות שלך שאף אחד לא ביקש זה פשוט דבר דוחה ועלוב)
שאלת שאלה , קיבלת תשובה ואת רק מוכיחה שאת טיפשהאינליאז
"כל מי שמבקר בארץ זרה ידבר על הנהג "
עשית משאל? עשית מחקר? את סתם מדברת שטויות מתוך הקופסה שלך.
המציאות היא שאותה קבוצה טיפוסית נבערת , גזענית ועילגת של "אומן אומן" שנואה מאוד באוקראינה דווקא על ידי היהודים.
הישראלים האלו הם מיעוט מבין התיירים שמגיעים , אבל הם עושים הרבה רעש וההתנהגות שלהם פרימטיבית ומגעילה.
אני תמיד חש כבוד כשיש לי הזדמנות להוקיע אותם ולזלזל בהם , כי מגיע להם.
די עם הזלזול וההכללה.ארלט
כמו תמיד כשמשהו מתחיל לדבר על שם הניק שלי, נגמר לו מה לומרחושבת בקופסא
תהנה עם השנאה הבוערת שלך לבד.
כשניתלים בשתי מילים לא רלוונטיות מתוך חמישיםאינליאז
זה לא מעיד על הרבה רלוונטיות.
מצאתי לך אח תאוםshaulreznik
היתה בגידה ב7.10?זיויק
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ
כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים
בוודאיזיויק
בגידה של מי?ברגוע
של כל מערכת הביטחון?
הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה
של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע
אתה באמת חושב שיש אפשרות שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים?
למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?
אתה רציני??זיויק
והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!
לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.
...ברגוע
אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.
זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.
חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.
אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.
לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai
תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇
הנה איך הגיעו לזה...
אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.
סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.
אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.
להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.
סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.
ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.
ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.
טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X
והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinai
אתה לא תדע לעולםנקדימון
נוטה לחשוב כמוךזיויק
בימים הראשונים הייתי בטוח שהייתה בגידהנקדימוןאחרונה
והיום יותר נראה לי שהבגידה היא של אנשים בזהות של עצמם ואובדן ה"מוחין" שלהם בגלל השנאה לימין ולנתניהו,
כלומר באופן שאולי הוא אפילו לא מודע הם הזיקו למדינה - אבל אלה לא דברים שאפשר להעניש עליהם וגם אין איך להוכיח.
הדבר היחיד שכן אפשרי זה הסרבנות וההמרדה. אלה גלויים וידועים, ואפילו בזה לא יהיה אפשר לטפל.
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik
יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל
אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.
הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.
והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.
ממש לא מביןשבור לרסיסים
בעצם, עדיף שלא תסביר
אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik
גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.
עונש של גלות זה רק כשהכלל חוטא בזה. עובדהקעלעברימבאר
אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל
על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.
הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.
בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.
אין מה להתגאות בוhamedinai
אחר כך התגאו שבחרו הומו ליו"ר הכנסת, ואז לראשונה אסון של סרבנות צבאית, כי סירבו לקבל את חקיקת הכנסת, והתוצאה: טבח 7/10.
אנחנו לא מבינים את דרכי ה' אבל זה כל כך בולט.
שכר שיחה נאה מגיע לערוץ 14איתן גיל
שהראה לפרופסור שיצא מהארון את הדלת החוצה.
חסרי תועבה אנחנו?
אפשר להיעזר בו, כמו שנעזרים ברופא. אבל לא להרעיףhamedinai
נעזרים ברופא וכל מומחה אחר בלי לחםש מי הוא בחיי הפרטיים.
אבל לא להרעיף עליו שבחים בתור הומו. לא להגיד שהנה הומו עשה איזהמשהו מועיל.
הטעות עם אוחנה שהתגאו שהוא היה ההומו הראשון להיות שר, ואחר כך התגאו שהוא ההומו הראשון להיות יו"ר הכנסת.
יו"ר כנסת זה תפקיד סמלי. איןקעלעברימבאר
אבל יור כנסת סמלי יותר ולכן אסןר למנות אדם כזה.
מה יאמרו בטקסים? "כבוד יור הכנסת ובן זוגו"?
למה עצרת שם??הסטורי
לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃
מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.
ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"
עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
שיעור כלשהו ששמעתי בעבר כמדומנינקדימון
אםשרות שניה היא באחד המאמרים על תשובה (אולי באתר שלו, אולי באחד הספרים).
הרב שרקי מפזר את דבריו וחוזר עליהם במגוון הקשרים שוב ושוב, כידוע.
תודהנוגע, לא נוגע
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik
דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.
קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטורי
שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.
שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.
האם אתה שיכור?צדיק יסוד עלום
עיין באורות ארץישראל,קעלעברימבאר
זה כבר קרה טהרה זאת לפני 200 שנה.
כל החטאים בימינו לא מטמאים את הכלל, כי נובעים מדרישות רוחניות גבוהות כמו שכתוב במאמר הדור
אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik
כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.
באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.
כי ה' אמר "ולא ינטשו עוד מעל אדמתם"נקדימון
היות וזכותו של האל למסור מידע לנביאיו (עיין חומש דברים), והוא אכן החליט למסור, ממילא מי שמאמין בחומש בהכרח נובע שהוא מאמין גם בשאר הנביאים. הראשון גורר את השני. אם תרצה לוותר על השני, תצטרך לוותר על הראשון.
ייתכן ואתה חולק על הזיהוי של התקופה שלנו ככזו שנמצאת בתוך תהליך הגאולה, ואז זה דיון אחר. כרגע אני מבין שאתה חולק על עצם מושג הגאולה, וזה ידידי, מנוגד למה שה' עצמו אמר. ואז יש לך כבר עסק איתו ולא איתי.
לגבי חז"ל, זה איש קש יפה לפחות במרחב הדיון שמתנהל בפורומים כאן. אם אתה מתכווח איתנו, אז ביחס אלינו מדובר באיש קש.
בכל הנוגע למדע, כבר רבי יהודה הנשיא שיקע במשנה את הקביעה "חוכמה בגויים תאמין", ואף הגמרא עצמה מביאה דיונים בין חכמי ישראל לחכמי הגויים ומסכימה לדעתם. אפילו בתוך ישראל האמורא 'רב' אמר על עצמו ש"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר", כלומר הבהיר בהחלט שיש דברים שבהם צריך עובדות של ממש (ואם העובדה תשתנה הדין ישתנה וכו).
ובעניין "מגנא ומצלא" אז קודם כל מומלץ ללמוד את מלוא הגמרא שם ולא לגזור ממנה מה שנוח להתנגחות שלך. שנית, מומלץ לפתוח פרשנים שם כדי לראות מה אומרת היהדות האורתודוקסית.
שורה תחתונה, או שאתה בור וחסר ידע - ובמקרה כזה כדאי לרוץ ללמוד ולמלא את החסר, או שאתה כן יודע אבל רשע להכעיס - ובמקרה כזה כדאי להודיע לכולם שאתה טרול.
אני בהחלט חולק על זיהוי התקופהshaulreznik
עמוס מדבר בקונטקסט של ממלכת ישראל של ירבעם בן יואש: לא לעולם חוסן, בגלל חטאיכם תיענשו, אבל בסופו של דבר, ה' יציל אתכם, יחזיר לא"י ולא יגרש שוב. להחיל זאת על מדינת ישראל המודרנית נראה די מאולץ.
אין קשר בין האמונה בתורה שניתנה מן השמיים, לבין האמונה בנכונות של כל היגד בנ"ך (שאינו אלא אסופה שקובצה בידי חז"ל, בהתאם להשקפתם ולצנזורה שלהם). אין לנו כלים לקבוע אם נביא כזה או אחר היה נביא אמת, האם באמת אמר את כל הנבואות שמופיעו במגילה אשר הגיעה לידיהם של חז"ל ועוד. אי לכך, אישית אני מעדיף להסתמך על רשימת החטאים ה"מכאנית" המופיעה בתורה, מאשר על חזיונות אחרית הימים.
לחז"ל לא הייתה ודאות לא רק לגי תחומי המדע, אלא אף בנוגע לתחומים שהם לב ליבה של עבודת ה': עובי הקרשים במשכן, כיסוי היריעות. כך שקשה להתייחס אליהם כאל אלה שקיבלו מסורת מהר סיני בלי שום הפסק או תקלה באמצע.
פ'סדר, התורה מגנא ומצלא מפני יצר הרע, ואז הרבנים החרדים, יורשיהם הרוחניים של חז"ל, הפכו את המימרה ל"עזבו אתכם מכיפת ברזל, הישיבות שלנו הן הן כיפת הברזל האמיתית". מה עם "שלוחי מצווה אינן ניזוקין", כמה ירושלמים נרצחו בטרמפיאדות בדרכם לישיבות ולכוללים?
הארץ לא תקיא שוב כי אנו כברקעלעברימבאר
מי אמר?shaulreznik
מה זה בכלל "מחוסנים להדרדרות"? ה' יעשה לנו הנחות, על אף נרמול העבירות הרבות? ישלים עם היתר מכירה ולא ישלח אותנו לגלות על ביטול השמיטות?
לא נכון. כבר חזל דיברו עלקעלעברימבאר
הרעיון המשיחי הוא השתלשלות הדרגתיתshaulreznik
של מדרשים, אגדות ומימרות שיצאו משליטה. מכהן המשיח דרך סתם מלך עבור מלך טוב (ואפילו גוי כמו כורש) וכלה בדמות מיסטית (בואכה שכונת קראון הייטס).
העיקרון פשוט: הגאולה תבוא על ידי אמונה תורה ומצוותhamedinaiאחרונה
לא על ידי קומבינות.
כאשר ישנו יהודי שמעורר לחזור בתשובה, להוסיף בתורה ומצוות, לתת יותר צדקה, זה בהחלט מקרב את הגאולה גם אם זה לאט לאט.
וכמו שאמר הנביא ישעיהו: "שמרו משפט ועשו צדקה כי קרובה ישועתי לבוא וצדקתי להיגלות", וכמו שנאמר על אברהם אבינו, היהודי הראשון: "כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט". ו"גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה".
וזוהי הנקודה שבכל יהודי יש ניצוץ של משיח, וצריך רק לגלות על ידי תורה תפילה וצדקה.
אין צורך בזה. הכלל נטהר כבר. כמובן יכולהקעלעברימבאר
אין צורך לחימה שפוכה, כי לכל הדור יש במילא דרישות רוחניות גבוהות וגם החילונים בדורינו אידאליסטים, מתחת לתחפושת הפוסטמודרניזם
מסכחם איתך מאוד!!!!!!שלג דאשתקד
מדינה שמתקיימים בה דברים כאלה זה ממש מאפיל ומעפיל על כל דבר טוב או הגיוני.
היה הכי טוב עם ד"ר יעקב ישראל דהאן היה מקים לנו מדינה ועומד בראשה. במדינה של דהאן היו מוציאים להורג כל חד מיני (רגע, בעצם זה מה שעשו, לא?!)
אתה רומז על מה ש דה האן עצמו עשה?קעלעברימבאר
ברור שלזה רמזתישלג דאשתקד
לטעון שקראו לו דהן, זה כמו לומרקעלעברימבאר
שיחימוביץ זה בן חמו
בקטנה, סך הכל 5 שעות הפרש. ביןקעלעברימבאר
אתה מתכווןשלג דאשתקד
ההבדל שדה האן לא הכריז על זה בפומבי, ואילוקעלעברימבאר
זה כמו הגמרא שאומרת שהגוים לפחות לא מתקנין כתובה לזכרים
הלוואי שהיית צודק...שלג דאשתקד
אל תתיראי לא מן ה... ולא מן ה... אלא מן הצבועיםהסטורי
שעושים מעשה כזימרי ומבקשים שכר כפנחס...
משום מה בחוגי 'העדה' בכלל ונטורי קרתא בפרט, מתייחסים כמרטיר, לאחד שכלפי חוץ 'חזר בתשובה' ובסתר קיים קשרים עם נערים ערבים והמשיך לכתוב רומנים כאלו, גם בשנותיו כקנאי כביכול.
לא שהוא חוסל בגלל זה, הוא היה סתם 'מוסר' לפי גדרי ההלכה.
ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai
קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.
1. ועדת מירון כמודל פוליטי
התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.
2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית
למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה
כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.
4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון
על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:
* האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.
* הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".
* התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.
לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.
ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד
מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:
1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.
2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.
3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.
4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...
5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...
אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.
עלה והצלח!!
הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai
וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו.
ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:
הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.
ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.
מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
ותודה על תגובתך
"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai
מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".
אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...
לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות
אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב
אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר
הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות
אויש תנוחאיתן גיל
כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.
איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.
שם רשעים ירקב.
רפואה שלמההסטוריאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר
אבל למה הוא לא מדמם?
"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים
למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?
הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר
אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי
כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר
בקצב של הזמן של העולם שלנו.
אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.
כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.
והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.
ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו
יש עדותשלג דאשתקד
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה
ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.
כנראה ללא הצלחה 🙈
שני מקרים שונים אבל מאוד דומיםhamedinai
חשוד פלסטיני ברח ליו"ש עם רכב שגנב, במהלך בריחתו פגע ברוכב אופנוע, שנהרג במקום. הבוקר הוא נעצר על ידי לוחמי יחידת 'חץ יהודה' במחוז ש"י.
נעצר גנב רכב שהרג רוכב אופנוע במהלך הבריחה - סרוגים
טענה: המשטרה ידעה שבעת בריחתו הוא עלול לפגוע בהולכי רגל או ברוכבי אופניים, למה הם המשיכו לרדוף אחריו. מה יותר חשוב רכב או חיי אדם?
טענה דומה אני שומע גם בהקשר לסרבנות צבאית. לפני השביעי לאוקטובר. הרמטכ"ל וגורמים בצבא הזהירו את ראש הממשלה נתניהו שהמצב בצבא קשה בעקבות הסרבנות והוא חייב לוותר לסרבנים. למה הוא המשיך להתעקש ולא נכנע להם?
היות וברשתות החברתיות יכול לקחת הרבה זמן עד לקבלת מענה, וגם לא תמיד מקבלים מענה, פניתי לAI ג'מיני, והוא ענה תגובה מאוד מלומדת.
השאלות שאתה מעלה נוגעות באחת הדילמות העתיקות והמורכבות ביותר בניהול מערכות: דילמת הטווח הקצר מול הטווח הארוך, או במילים אחרות - המחיר של כניעה לסחיטה (או לאיום) אל מול המחיר של עמידה על עקרון.
הנה ניסוח של הטיעונים המרכזיים המקשרים בין שני המקרים:
1. המרדף המשטרתי: אכיפה מול סיכון מיידי
במקרה של מרדף אחרי גנב רכב, המשטרה עומדת מול משוואה אכזרית:
הסיכון המיידי: המרדף עצמו מייצר סכנה מוחשית לעוברי אורח ולשוטרים. בחישוב קר של "כאן ועכשיו", חיי אדם אכן חשובים יותר מרכוש.
ההשלכה לטווח הארוך: אם המדיניות תהיה "מפסיקים כל מרדף ברגע שיש סכנה", התוצאה היא מתן חסינות מוחלטת לכל עבריין שיבחר לנהוג בפראות. המסר יהיה: "אם תסכן חיים - המשטרה תניח לך". זהו "מדרון חלקלק" שבו הסדר הציבורי קורס, וגניבות הרכב יהפכו למערב פרוע שיעלה בחיי אדם רבים יותר בטווח הרחוק עקב אובדן ההרתעה.
2. המשבר הצבאי: ריבונות מול כשירות
הטיעון המקביל בהקשר המדיני-ביטחוני שהעלית מתמקד בשאלת הסמכות:
האיום המיידי: הרמטכ"ל ומערכת הביטחון התריעו מפגיעה בכשירות הצבאית (חיי אדם וביטחון המדינה בטווח הקצר).
העיקרון הדמוקרטי: מהצד השני עמדה הטענה שכניעה לאיומי סרבנות (מכל צד פוליטי) היא סוף הדמוקרטיה וסוף היכולת של הממשלה למשול. הטיעון כאן הוא שאם הממשלה תיכנע ללחץ של קבוצה בתוך הצבא, היא מאבדת את הריבונות שלה. במצב כזה, הצבא הופך לגוף שמכתיב מדיניות לממשלה, מה שמהווה תקדים מסוכן לעתיד המדינה.
3. הפרדוקס המשותף: מחיר ההרתעה
הנקודה שמחברת בין שני המקרים היא שאלת המחיר והאחריות:
במרדף - האם האחריות למוות היא על השוטר שרדף או על הגנב שסיכן?
בצבא - האם האחריות לפגיעה בכשירות היא על הממשלה שלא עצרה את החקיקה, או על אלו שהחליטו להפסיק להתנדב?
בשני המקרים, מי שבוחר לא "להיכנע" טוען שהוא מגן על הכלל הגדול יותר: שלטון החוק והסדר הציבורי. הטענה היא שברגע שאתה מאפשר לאיום (בין אם זה גנב רכב שנוסע נגד הכיוון ובין אם זו קבוצת לחץ פוליטית) לקבוע את המדיניות, אתה מזמין את האיום הבא.
הפרדוקס המר במדינתנו העצמאית לכאורה, כפי שניתן לראות, הוא שלפעמים הניסיון להגן על העיקרון (הרתעה או ריבונות) גובה מחיר דמים כבד מנשוא במישור המיידי. השאלה שנותרת פתוחה היא היכן עובר הקו האדום שבו המחיר הופך לגבוה מדי מכדי להצדיק את העיקרון.
האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?hamedinai
האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?
המונח "שנאת חינם" מוכר לכולנו כסיבה לחורבן הבית, אך לעיתים קרובות אנחנו מרגישים שהשנאה שלנו "מוצדקת". אנחנו בטוחים שיש לנו סיבות הגיוניות, עובדות ונתונים. אך בתורת חסידות חב"ד מוסבר שהסדר הוא הפוך: השורש הוא קודם כל שנאה, וההסברים השכליים מגיעים רק אחר כך כדי להצדיק אותה.
כדי להבין את זה לעומק, כדאי לבחון את המציאות האקטואלית סביבנו:
המקרה החרדי: סטיגמה מול עובדות
השנאה כלפי הציבור החרדי מבוססת בדרך כלל על הטענות שהם "לא מתגייסים" ו"לא עובדים". אבל כשבוחנים את הפרטים, התמונה משתנה:
* בחזית הלחימה: חרדים רבים משרתים בצה"ל. גדוד "נצח יהודה" הוא דוגמה חיה ללוחמים שמתמודדים באומץ מול טרור. מפקדים בולטים מהמגזר (כמו זרביב) הובילו שיטות לחימה מול מחבלים המסתתרים בבתי אזרחים, ובכך הצילו חיים של חיילים רבים.
* במנועי הכלכלה: הציבור החרדי הוא עמוד השדרה של ענפים קריטיים, כמו בורסת היהלומים – אחד מענפי הייצוא החזקים של ישראל.
* ובראיה רחבה: ביטחון המדינה הוא לא רק צבא. ללא הניצחון במאבק הדמוגרפי, לא היה ערך לניצחונות צבאיים.
באותו אופן, כלכלה אינה רק "ידיים עובדות" אלא גם חוסן חברתי: אחוזי הפשיעה, הרצח והתמכרות לסמים במגזר החרדי הם כמעט אפסיים. המדינה חוסכת הון עתק בזכות העובדה שכמעט אין פשיעה חרדית.
מי שבוחר להתעלם מהנתונים הללו ועדיין לשנוא, מוכיח שהשנאה שלו לא נובעת מחוסר ידע, אלא מהחלטה מוקדמת לשנוא.
המבחן הכפול: חרדים מול ערבים
ההוכחה החזקה ביותר לכך שהשנאה מחפשת תירוצים נמצאת בהשוואה ליחס לאוכלוסייה הערבית.
רבים מאלו שמרבים להאשים את החרדים ולחפש סיבות להשניא אותם, משנים את גישתם לחלוטין כשמדובר במגזר הערבי. למרות שאחוז הפשיעה והרצח שם גבוה עשרות מונים, הם לא יאשימו את האוכלוסייה עצמה אלא ימצאו הסברים חיצוניים כמו "הזנחה של המדינה".
השורה התחתונה:
זהו הפרדוקס של שנאת חינם. כשאנחנו רוצים לשנוא, אנחנו הופכים לחוקרים פרטיים שמחפשים "סיבות". כשאנחנו רוצים לאהוב, אנחנו מוצאים את הדרך להבין ולסלוח. בסוף, הכל תלוי בשאלה מה אנחנו באמת רוצים להרגיש כלפי מי שעומד מולנו.
הרב זרביב ממש אינו 'מהמגזר' החרדיהסטוריאחרונה
אני לא בעד לשנוא אף אחד, אבל הרשימה הבאת כאן כל כך לא רצינית ורצופה אי דיוקים.
האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה
כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר