האמת אולי דעה לא פופולרית בימינו אלה אבלכלי פשוט
אני מקווה שהשמועות על כיבוש מריופול והשמדת רוב גדוד אזוב ימ"ש נכונות
אמנם "באבוד רשעים רינה", אבל לא כולם רשעים שם.סוזנה ושות'

וגם "מעשיי טובעים בים ואתם אומרים שירה?!".

אז צריך לשמוח באובדן הרשעים, אבל גם להצטער על החפים מפשע שנהרגים..

אבל למה לצטט חצאי גמרותנחשון מהרחברון

ההוא בישראל (בנפול אויבך אל תשמח) אבל בדידכו (בגויים) נאמר באבוד רשעים רינה ואתה על במותימו תדרוך

מעשי ידי טובעים בים ה' אומר למלאאכים. לא לישראל

חזקיה שלא אמר שירה על מעשי ידי ה' שמתו נענש ולא זכה להיות המשיח

..סוזנה ושות'

- לא אמרתי שלא לשמוח על מותם של הרשעים שבהם, אלא שלא לשמוח על החפים מפשע שאינם רשעים שמתו.

- שני חילוקים: בנ"י ניצלו באותו רגע ממצרים, כאן אין הצלה מידי האוקראינים; וגם כאן, יש שאינם רשעים.

- אותם שני חילוקים..

ולכן המסקנה הייתה לשמוח על מות הרשעים, אבל לא על מות אלו שאינם רשעים.

ולכן ציטטתי דווקא מה שציטטתי. וד"ל.

בגדוד אזוב יש יהודיםאינליאז

הטענה שגדוד אזוב הוא "נאצי" , או "ניאו נאצי" , הוא תעמולה רוסית , ואפילו לא אחת מהמוצלחות.

אין צורך לרוץ לגוגל ולנבוח ולצווח ולצרוח ולהביא "הוכחות"

גם אני יודע להכניס שטויות חסרות שחר שיתגלו כאמת מוחלטת ב"גוגל", ואף עשיתי זאת לא פעם.

לא. קראתי את זה הרבה לפני שהרוסים פלשו לאוקראינהכלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך י"ב באדר ב תשפ"ב 10:01
לטעון שכל דבר נגד אוקראינה הוא תעמולה רוסית זה תעמולה אוקראינית, שבאופן מפתיע (או שלא...) מגיעה בדרך כלל מביביסטים, או במילים אחרות: אנשים שלא מסוגלים להכיל מורכבויות ותופסים את העולם תמיד כטובים (מה זה טובים? צדיקים גמורים האוקראינים האלה) מול רעים
ככה זה שלא מבינים.אינליאז

הרוסים פלשו לאוקראינה בפברואר 2014 ואילו גדוד אזוב ההוקם במאי של אותה שנה.

שלושה חודשים אחר כך , גרוסו מודו.

אז איך שמעת שגדוד אזוב הוא ניאו נאצי לפני שהרוסים פלשו , הרי הוא לא היה קיים בכלל.

ככה זה כשלא מבינים.

התכוונתי לפלישה הנוכחית. אתם סתם מתנשאים, חבלכלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך י"ג באדר ב תשפ"ב 00:40

הם פלשו רק למחוזות הבדלניים. אל תנסו להגחיך דווקא

. תאמין לי שלא חידשת לי כלום

ואל תהיה בטוח שאתה מבין יותר. ענין שלך.

אתה מדבר שטויות ואז מתאמץ להגן עליהןאינליאז

"התכוונתי" "התכוונתי"

האם באמת אתה כל כך שוטה ומתממם שאתה טוען שהתעמולה הרוסית , נולדה "רק לפני הפלישה הנוכחית", זאת אומרת בכל אותה תקופה שרוסיה מנהלת מלחמה באוקראינה מאז 2014 , היא לא משתמשת בתעמולה?

אתה ממש לא ראוי לתגובה.

מי טען את זה? וואי פורום של דבילים גמורים חשוכים. עזבתיכלי פשוט
עד מתי תפגינו את בורותכם ברבים?shaulreznik

אה, כן, "סבתא שלי סיפרה שאוקראינים לפני 80 שנה התאכזרו לדוד שלה", "שמעתי מהרב אבינר שאסור לאכול אוזני המן ושהאוקראינים נשארו אנטישמים".

די, די, עם הטמטום שלכם. תבינו דבר אחד פשוט, מדובר בפלישה של מדינה דיקטטורית אל שטחה של מדינה דמוקרטית. תסתלכו על מדדים במקום לספר סיפורי סבתא על פוטין הרחום ועל לאומנים אוקראינים (שבחרו לעצמם נשיא יהודי ולפני כן לא הנידו עפעף למראה ראש ממשלה יהודי).

Countries and Territories

2020 World Press Freedom Index | Reporters Without Borders

פוטין רשע גדול, וגם הגיבור הלאומי של האוקראינים חמלניצקי.כלי פשוט

אתה רוצה שנדבר על מדדי אנטישמיות אצל חבריך באוקראינה?
ודי, חלאס עם להביא הוכחה שהאוקראינים החברים שלך לא אנטישמים מזה שזלנסקי הוא יהודי...
מדינה שבכל ההצבעות באו"ם בעשרות השנים האחרונות מצביעה נגד ישראל בעקביות.
מדינה שמשקרת ביודעין ומשתמשת בבאבי יאר שלא נפגעה שערה משערת ראשה בשיא עזות המצח שלהם ומוזילה את השואה כדי לתקוף את ישראל.

איבדתם את השכל לגמרי

אגב אני מת שהעיר חמלניצקי תושמד עד היסוד

יש כאן יהודים שמתים לחזור לגלות עם האוקראינים צדיקי הדורות. באמת רחמים.

אני רוצה שתתחילו להתייחס למדדים עכשוויים במקום לעבר הרחוקshaulreznik

רוסית אתה יודע? אולי אקראינית? דיברת עם יהודים המתגוררים באוקראינה?

לא, אני סמוך ובטוח שאת דעתך גיבשת על סמך אנקדוטות, באופן של "איפכא מסתברא": אם ביידן וה0מול בעד אוקראינה, אני אהיה מקורי ואצדד ברוסיה.

ובכן, היום יש מדדים להכול, גם לאנטישמיות:

מקור:

בקיצור, אני מגלה בפעם המי-יודע-כמה שבשולי הימין הדתי ניצבים אנשים שטחיים להחריד וחסרי חשיבה ביקורתית.
ביחס למשפט האחרון (ולהלך הרוח בכתיבתך)-כלי פשוט

מתוך היכרותי עם כמות מכובדת של אנשים שהם יוצאי אוקראינה, אפשר להגיד על האנשים האלה דבר אחד:

יש להם אגו בשמים בלי שום כבוד לאחרים. לא חידשת לי הרבה. פגשתי מלא כאלה בצבא ובעוד הרבה אינטראקציות בחיי.

הם חושבים שהם הגאונים של העולם וכל השאר אזובי קיר.

חוץ מזה אין להם כלום

בקיצור, אתה מסתמך על אנקדוטותshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך י"ב באדר ב תשפ"ב 13:36

"פגשתי X יוצאי מרוקו, הם לא היו נחמדים, יאללה, פוטין, לך תפציץ את מרוקו, יש שם נאצים שמפתחים פצצות גרעין, ובדרך תפציץ את ספרד, כי היה שם גירוש ספרד, וגם את ארה"ב כי לפני 100 שנה הייתה שם הפרדה על רקע גזעי ומנעו מיהודים להתקבל לאוניברסיטאות".

הערהנעה ונדה

לא בטוח שזה נכון, אבל יתכן שהאוקראינים לא מממשים את האנטישמיות שלהם כיום כי הכלכלה שלהם מבוססת על היהודים

את מבינה כמה מה שאמרת נשמע כמו תאוריית קונספירציה אנטישמית?חושבת בקופסא

כמה קשה לאנשים לקלוט: העולם של עמים אחרים לא סובב סביב יהודים!

תתפלאי, אבל אני מאוד מסכימה עם הקביעה האחרונה שלךנעה ונדה

וזה לא סותר את זה שעובדתית הכלכלה האוקראינית מתבססת במידה רבה מאוד על התיירות ובמיוחד על התיירות היהודית. היחס האוקראיני ליהודים ידוע כלא סימפטי במיוחד. חברה שלי, חסידת ברסלב שביקרה באומן, תעיד. היא גם אמרה לי (אבל לא מצאתי לזה מקור) שהאחראית על הציון באומן פרסמה באחת הרשתות החברתיות שאם הפרנסה שלה לא הייתה תלויה ביהודים, היא וחבריה היו שוחטים את כולם.

לגבי העובדה שנשיא אוקראינה הוא יהודי, אני באמת לא יודעת מה לענות. כנראה בכל זאת לא כל האוקראינים ואפילו לא רובם אנטישמים.

עדות של מישהי אחת שהייתה בעיר אחת במדינה של 44 מיליון איש?חושבת בקופסא

את לא מבינה שכ200 אלף תיירים לתקופה של מקסימום חודש בשנה לא בונה כלכלה של 44 מיליון?

העולם שלך פשוט קטן מידי. מדובר במדינה שלמה שחייה את החיים שלה בלי כל קשר יוצא דופן ליהודים ברוב הזמן.

ברור שתושבים של כל מקום יסתכלו בעין לא סימפתית על זרים שנראים ומתנהגים שונה מהם באופן בולט ובאים למקום שלהם. אם איזה טקס או חג של עם אחר יעבור לך ליד הבית ואנשי הרחוב שלך או אפילו כל העיר יהיו לא נחמדים אליהם תגידי שאפשר לומר שיש בישראל שנאה מובהקת לעם היפותטי ההוא?

היחס לבאים לאומן לא קשור ליחס שלהם ליהודים כעם. במקרה הזה הסיפור הוא שבכלל לא אכפת להם. הנשיא שלהם יהודי כי לא אכפת להם מעובדה הזאת, לא כי הם איזה אוהבי ישראל גדולים.

ולגבי הסיפור שאותה חברה סיפרה לך, סליחה, אבל זה לגמרי לא הגיוני. למה שהיא תוציא לעצמה שם רע ככה מול כל העולם?

צודקת, שכנעת אותינעה ונדה

ובכל זאת הדוגמה שהבאת לא מדויקת, האנטישמיות היא לא בדיוק שנאת זרים. אומר בעל האור החיים הקדוש: "יודע ה' כי כל האומות שונאי ישראל בטבע המתקנא והיא שנאה יסודית ואין לה תמורה" (פירושו על התורה, ויקרא כו פסוק ז).

בשנים האחרונות ערכה הליגה נגד השמצה סקרים מקיפים למדידת האנטישמיות באירופה ובארצות הברית. המדד העולמי הראשון פורסם במאי 2014 ועל פיו כרבע מאוכלוסיית העולם היא בעלת דעות אנטישמיות (ע"פ הגדרת החוקרים). נכון לשנת 2015 כ-32% מאוכלוסיית אוקראינה היא אנטישמית.

היהודים הם בסה"כ 0.2% מאוכלוסיית העולם, היחס אליהם הוא חריג לפי כל קנה מידה. לא חייב לטעון שכל מה שקורה בעולם קשור אלינו כדי לקבל את הנתונים הפשוטים הנ"ל ואת המסקנה הנובעת מהם.

(לגבי האמירה שלי שעובדתית הכלכלה האוקראינית מתבססת במידה רבה מאוד על התיירות ובמיוחד על התיירות היהודית, התבססתי על נתונים מויקיפדיה לפיהם תיירות היא אחד מענפי הכלכלה החשובים באוקראינה וישראל היא אחת המדינות המערביות שממנה באו אליה הכי הרבה תיירים. לא הצלחתי למצוא נתון מדויק לגבי כמות התיירים הישראלים באוקראינה, אבל אני מניחה שהוא לא רחוק מהנתון שהבאת - כ200 אלף. זה באמת לא הרבה יחסית לגודל האוכלוסייה באוקראינה כולה, לכן אני מקבלת את דעתך בעניין הזה).

כל הכבוד לך על שינוי הדעהחושבת בקופסא

לא הרבה אנשים מצליחים לעשות את זה.

התרשים שבתגובה הזאת אני רוצה שתתחילו להתייחס למדדים עכשוויים במקום לעבר הרחוק - אקטואליה וחדשות מ2016 ולכן מעודכן יותר, (אבל בהחלט לא מספיק) והוא מראה שבאוקרינה יש 5% אנטישמיות.

אבל גם 32% זה ממש לא רוב.

ומה שאמרתי על שנאת זרים זה לא בהקשר של אנטישמיות כתופעה כללית בעולם, אלא שהסיפורים שננחים מספרים קורים בעיקר בגלל שהם אנשים זרים ושונים, ולא דווקא כי הם יהודים. רוב הסיכויים שלעובר האורח שקילל אותם או משהו כזה יש חבר יהודי חילוני שהוא גדל איתו מילדות ואין לו שום בעיה איתו.

ברור שבתור תופעה כללית בעולם האנטישמיות היא דבר חריג, אבל זה לא אומר שכל תופעה בעולם מתקשרת ליהודים וכדי לגנות משהו רע שקורה בעולם לא צריך לבדוק עד כמה הסבים קורבנות של הסבל הזה היו נחמדים לסבים שלנו.

וגם, ישראל היא המדינה שממנה באים הכי הרבה תיירים, אבל זה לא אומר שרוב התיירים ששם באים מישראל.

👍 מסכימה איתך. תודה רבה!נעה ונדה

האנטישמיות חריגה מכל שנאת זרים הן בעוצמה שלהארלט

ובחוסר הפרופורציה בין הכמות והעוצמה שלה לגודל העם וה בזמן ובמקום - בכך שהיא לאורך כל הדורות ובכל רחבי העולם.

שוב, לא דברתי על אנטישמיות באופן כללי, רק באוקראינהחושבת בקופסא
או קיי, ניקח את ממד האנטישמיות של ADLshaulreznik

בבולגריה יש עוד יותר אנשים שמאמינים לסטיגמות אנטישמיות

You are being redirected...

האם זה אומר שאם מחרתיים פוטין יפלוש לבולגריה, צריך לצדד בפוטין? אנחנו לא נביאים וגם לא בני נביאים, לכן כשמודבר באירוע בקנה מידה בינלאומי, לא צריך לגייס פסוקים, פרשני התנ"ך ושאר הירקות המיסטיים. ישנה מדינה אוטוריטרית שפלשה למדינה השכנה והחופשית (הכול מגובה במדדים), זה כל הסיפור.

כל כך מצחיקאינליאז

באמת החברה שלך הזאתי , היא מאותה קבוצת שוליים , של יצורי "אומן אומן"

שאחד הדברים שמאפיינים אותם , חוץ מזה שהם מאוד טיפשים, זה שהם חושבים שכל העולם סובב סביבם.

עכשיו למספרים

בשנת 2016 ביקרו באוקראינה 13 מיליון תיירים

מתוכם מאתיים אלף ישראלים.

לא ממש מספר דרמטי. 

אבל האמת היא , שאת צודקת , הכלכלה האוקראינית מבוססת על יהודים, אבל אלו יהודים מסוג אחר לגמרי .

לא קומץ המטומטמים של "אומן אומן" , אלא מיליונרים כבדים

כמו ואדים רבינוביץ' , שהקים את ערוץ הטלביזיה 1+1, והיה בעלים של קבוצת הכדורגל של קייב וגם תרם שמונה מאות קילו זהב לבנות מנורה בירושלים.

או גנאדי בוגולובוב שהוא הבעלים של הבנק הגדול ביותר באוקראינה , ונשיא הקהילה היהודית בדניפרו .

כן , היהודים האלו בהחלט הם גורמים רבי חשיבות בכלכלה האוקראינית , אבל אלו יהודים מהסוג שאת והחברה שלך לא מכירות. הם לא מסתובבים עם פונפון ואין להם את הקמע המגעיל של נ נח.

יהודים מעולם אחר לחלוטין.

...אלפיניסטית

הטיעונים שלך היו נשמעים היטב גם אם לא היית דוחף עלבונות מיותרים כלפי קבוצה שאתה לא אוהד

אבל זה כל הכיףאינליאז

ואתה חושב שזה נכון שהאוקראינים לא מממשים את האנטישמיות שלהםנעה ונדה

בגלל המיליונרים ההם?

המעמד העליון באוקראינה מעריצים יהודים.אינליאז

אני יודע את זה מתוך הכרות קרובה איתם במשך כמה שנים.

זה לא בגלל שישראל רחמנים וביישנים או בגלל שהם קראו את "אורות התשובה"

הם פשוט מאוד פרו מערביים כאלו ומבחינתם יהודים זה הוליווד, כסף ואמריקה.

מצד שני גם הריאקציה האוקראינית , הימין הקיצוני המקועקע , לא שונא יהודים , אבל בגלל סיבות אחרות. השלטון של פוטין נשען על הכנסיה והם אנטי רוסים , אז לשנוא יהודים מבחינתם זה יותר מדי נוצרי.

גם גדוד איידר המפורסם שמסתובב עם סמלים נאציים , רחוק מלהיות אנטישמי.

הם אירחו בזמנו את דודי אמסלם ועוד חברי מרכז ליכוד.

אם תספרי כזה דבר לאנטישמים אמיתיים , כמו ניאו נאצים אמריקאים , אלכס לינדר וחבורתו או יורשיו של דיוויד לין, הם יתעלפו , "מי מדבר עם יהודים בכלל"

גם מי שמימן והקים את המיליציות האוקראיניות של הימין הקיצוני , היה המליארדר פטרו פרושנקו שלאבא שלו קראו אלכס ויינשטיין , יהודי מאודסה.

אם תימצאי אנטישמיות באוקראינה זה רק נראה לי אצל הריאקציונרים הבולשביקים , אבל אלו מתחבאים היום.

אבל כל מה שאני אומר לך נכון לגבי יהודים נורמאלים , כמוני , כמו יאיר לפיד , כאלו , גם דתיים , גם החבדניקים שם חיים טוב מאוד עם כולם ונחשבים נורמאלים.

את חבורות "אומן אומן" כולם שונאים , גם היהודים שונאים אותם. 

והאוקראינים בכלל לא קוראים להם יהודים , הם קוראים להם "חסידים" וכל הזמן מתבלבלים ולא מבינים אם החסידים זה יהודים או דת אחרת. החסידים נחשבים מלוכלכים , קיצוניים ופושעים. אין שום קשר.

יש בדניפרו קניון יהודי, קוראים לו מנורה, הכל משיש איטלקי, יושבים שם חרדים מסודרים כאלו, מלצריות אוקראיניות דקיקות מגישות להם גפילטע פיש בהכשר של איזה בד"ץ אמריקאי.

יש שם גם מלון של יהודים,"צונמי" , תשע סאונות, הכל מעוצב כמו פגודות יפאניות.

מלון פלאצו בפולטאבה , גם יהודי , מזוזה , כזה פאר ראיתי רק בצרפת , אצל לואי השש עשרה בארמון.

אתה מגיע לאומן - עולם התוהו ובוהו וחושך על פני מאה שערים , פאשקווילים , קנואים , הפגנות, אשפה בכל מקום.

טוב עכשיו הכל מת. מלחמה.

וואו ממש אנשי העולם הגדול..אלפיניסטית

תודה על הדברים שכתבת, הם גרמו לי להיזכר בדברים החשובים בחיים, שלא אגמור בסופו של דבר בגיל 50 עם הערצה עיוורת לגשם ומה שמרשים אותי הוא כמות השיש המחפה את הקירות.

אני לא מבינה את הבוז הנשקף מתגובותיך למי שלא עומד בראש שלו כסף ופאר, למי שחושב שונה ממך ויש לו סולם ערכים אחר.

אני בהחלט מאחל לך להבין מה הדברים החשובים בחייםאינליאז

אבל בשביל זה את צריכה להבין שהחומר והרוח הם היבטים שונים של אותה תופעה.

לומדים את זה בקבלה , אבל רוב האנשים לא מגלים את זה אף פעם , לא בגיל חמישים וגם לא הרבה אחר כך.

זאת מדרגה.

הראוותנות שרואים באוקראינה , אצל היהודים וגם אצל אחרים , היא לא יותר מאטרקציה משעשעת.

אני מסתובב במכרות ורוב מה שאני רואה מסביבי זה סלעים ובוץ, אבל הפסקתי לרדת מהחדר במלון עם דובון, טרניניג וקרוקס מזוייף עם גרביים , כי זה פשוט גורם לאנשי הביטחון להלחץ.

הבנתי, הסבר מענייןנעה ונדהאחרונה

גם אם פוטין רשע אוקראינים עדייןפליונקה
אנטישמים. גם בממשלה ל פטליורה היה יהודי. אז מה? ואני לגמרי הרגשתי אנטישמיות במכינה במכללה מקומית באוקראינה. בטח מי שהיה שם מיקולה פטרנקו ובארץ הפך לפינקל-שטינקל רבינוביץ' לא הרגיש שום אנטישמיות כי אף אחד לא ידע שהוא יהודי.
ומה זה בזלזול בשואה ובסבתא? את סבתא רבתא שלי רצחו שכנים אוקראינים ובחרו בדרך הכי אכזרית שיכלו. בפורים הלכתי לשכנה שלי כמעט בת תשעים, גם את משפחה שלה רצחו שכנים אוקראינים.
ואני לא בעד פוטין כי גם הוא רשע.
ונמאס מזלנסקי , לא בחרו בו. בחרו בהולובורודקו מסדרה נחמדה שלו. רק שהתברר שלקלל לא מספיק כדי לנהל מדינה. אגב, שיעור גם בשבילו. לא לרוץ אחרי כריזמה אלא אחרי יכולות מוכחות וניסיון.
מומלץ לקרוא מה שכתב סמיון גרפמן על האוקראייניםארלט

"מה שאני רואה שם, החיים שלי השתנו מאז שהייתי שם", אמר גרפמן בבכי. "אני נזכרתי בשנות ה-90, כשאמא שלי בת 35 מחליטה לבד לקחת סבתא זקנה ואותי, ילד בן 15, עם 20 תיקים שבנינו אותם ממצעים ואנחנו עוזבים את אוקראינה שמחרימה את הדירות שלנו, מחרימה הכל".

"על פספורטים, שאנחנו מוותרים על אזרחות, הם לקחו את הכסף האחרון שהיה לנו, אבל אמא ידעה שכדי להגיע לישראל אנחנו נצטרך לשלם כל הדרך שוחד אז היא לקחה הרבה זהב והחביאה אותו", סיפר.

"נסענו מאוקראינה לישראל במשך שבוע. הגענו אחרי שבוע בלי כלום. כל החיילים, כולם בדרך, גם באירופה, לקחו מאיתנו כל מה שאפשר. ואני שכחתי. ב-30 שנה האחרונות אני שכחתי", הוסיף.

"בשנות ה-90 היתה איזו שנאה כלפי ברית המועצות הקומוניסטית כשהגעתי לפה. כמה שנאתי את המדינה שנולדתי בה", אמר. "כמה שנאתי את האנשים שהיו מרביצים לי בבית ספר, שלא היה יום שלא הזכירו שאני יהודי מסריח וזו לא המדינה שלי".

הדבר האחרון שצריך לקרוא, זה את הגיגיו של סמיון בכל נושא שהואshaulreznik

אין שום קשר בין ברית המועצות (שכללה 15 רפובליקות ונוהלה ממוסקבה באופן דיקטטורי) לאוקראינה העכשווית והעצמאית. אלה לא האוקראינים לקחו לסמיון שמחרטט את עצמו לדעת את הכול, אלא ממשלת ברית המועצות הקומוניסטית שחוקקה חוקים בנדון.

בחייאת, תפסיקו להתייחס לאנקדוטות מלפני 30 - 80 שנה. לסכסוך בין שתי מדינות ניגשים עם ידע בשפות, היסטוריה של כל אחת מהן, השוואה על בסיס מדדים חברתיים וכלכליים ועוד ועוד. 

בקיצור, אתה היחיד שמביןכלי פשוט

בקיצור, אני מסיק מסקנות על סמך ידעshaulreznik
לא על סמך סיפורי סבתא או סמיון
לא יודע מי זה סמיון והוא לא מעניין אותיכלי פשוט

אתה סתם משמיץ אותי ומכניס לי מילים לפה בלי קשר למציאות

די משקף את מה שהיה באומן בשנים שנסעתימבקש אמונה

כל הזמן שידרו שנאה, אטימות 

כמעט מכות כל רגע, ואפילו באו עם אלות לאוהל של מישהו

נכנסו לדירות במטרה לגנוב משהו

ובנוסף אזרחים ואפילו שוטרים (וגם פקידים בנמל התעופה.. כן, זה קרה לידי) ניסו לקחת דרכונים ואם הצליחו דרשו כופר

אנשים נחמדים סך הכל 

בדיוק. יש המון סיפורים מאומן מהשנים האחרונות,כלי פשוט

על אנטישמיות.

היה גם יהודי ש"נעלם" ואז מצאו אותו בימה שם.
ב"ה אין לנו זיכרון קצר.

איך תמצא סיפורים על חוסר אנטישמיות?חושבת בקופסא

שליליות משאירה יותר רושם מניטרליות. זאת הסיבה שיותר קל לשנוא אנשים מאשר להבין באמת מה קורה שם.

האוקראינים הם לא צדיקי יסוד עולם, הם סתם אנשים רגילים. חלקם המזערי אנטישמים ממש ורובם הגדול לא עשו שום דבר רע באופן משמעותי דווקא ליהודים. 

כל מדינות ברית המועצות לשער מתמודדות עם שירידים של מערכת מושחתת ורקובה בה מי שמשחד יותר מרוויח יותר. זלנסקי הוא דווקא הנשיא שמפורסם כאחד שפועל באופן מכוון נגד בדברים האלו. סיפורים שכאלו עם פקידים לא קורים שם רק ליהודים. במיוחד באזורים האלו, ממש לא אכפת לאף אחד שאתה יהודי.

אי אפשר להביע דעה בנושא הזה בלי להבין לפחות בצורה בסיסית מה הולך שם. 

עם כל הכבוד, יש הרבה תקריות אנטישמיות כל שנה באומן.כלי פשוט
תסבירי את זה ונתקדם.
(אני מבין שיש לך ידע מקיף על מה שהולך שם)

תשאלי את עצמך שאלה פשוטה: למה את בכלל לוקחת צד בסיפור הזה?
כמה זה הרבה? כמה זה ביחס לכמות התקריות הלא אנטישמיות?חושבת בקופסא

אתה מבין שאנקדוטות הן לא ראייה אמפירית? או שזה סינית בשבילך?

אז במילים מאוד פשוטות: זה שלבן דוד שלך חבר שלך קרה מקרה לא נעים, גם אם אתה יכול להזכיר ב20 מקרים ששמעת עליהם, זאת לא הוכחה לכלום, כי אנחנו מדברים על אוכלוסייה של 44 מיליון איש. סיפורי הסבתא שלך נבלעים לאפס בכמות הזאת.

מה שכן יכול לתת מידע אלו מחקרים מקיפים שמסתכלים על כמויות משמעותיות של מקרים בהתאם לגודל האוכלוסיה הזאת. הם לא יסתכלו על 20 מקרים, או מספר דומה שהוא ביכולת הקליטה של אדם בודד, אלא בעשרות מיליונים של אפשרויות ומקרים וסקרים והוכחות מדעיות חותכות ולא סיפורים של "שמעתי פעם" שאי אפשר באמת לבדוק את האמינות שלהם.

אז המחקרים האלו הגיע למסקנה המדעית שאחוז האנטישמיות של אוקרינה הוא נמוך מאוד, בעיקר כי חוסר האנטישמיות שלהם מתבטא בעובדה הפשוטה הזאת: לאף אחד לא אכפת מהעובדה שמישהו יהודי.

הם לא שולחים מכתבים מלבבים לישראל, לא תורמים כסף לבניין בית המקדש השלישי, הם פשוט לא עושים משהו רע במיוחד נגד יהודים.

"אתה אתנו או נגדנו" זאת תפיסה מאוד פשטנית וילדותית שאנשים בוגרים צריכים להפסיק להחזיק בה. האוקראינים בחרו בזלנסקי כי לא אכפת להם להם שהוא יהודי, לא כי הם איזה אוהבי ישראל גדולים. כנראה קשה לאנשים להבין את זה, אבל החיים של עמים אחרים לא סובבים סביב יהודים 24\7. לחלקם הגדול פשוט לא אכפת ממנו.

סליחה שניפצתי לכם את הבועה.

זה אומר שליהודי בשדה תעופה יש סיכוי שווה לגמרי להידפק כמו כל אזרח\ תייר אחר. אין פה יחס מיוחד.

לגבי אומן זה סיפור קצת שונה. כי באים כל שנה זרים מוזרים לשטח שלהם, גם הם לא תמיד צדיקי יסוד עולם, וככה יוצא שלא כולם מקבלים קבלת פנים מלבבת. זה הגיוני מאוד שריכוזי האנטישמיות הגבוהים יותר נמצאים דווקא שם.

אבל ביחס לכל האוכלוסיה, לפי מחקרים ולא סיפורי סבתא, יש שם רק 5% מדד אנטישמיות, וברוסיה יש כמעט פי 3 יותר אנטישמיות. 

בבקשה תגיב לכל האורך, השקעתי הרבה יותר טקסט ממה שצריך להסביר ברחל בתך הקטנה את העניין הזה.

את כותבת כאילו אני לא מבין כלום. אולי חלאסכלי פשוט
עם הצורה המזלזלת הזאת? אני יודע מה זה אמפירי, את לא צריכה ללמד אותי. התנשאות לא שווה לחכמה.
לא עושה הרבה חשק להגיב לתגובה הארוכה שכתבת. מחילה.
וסתם דוגמא, כשאוקראינה מצביעה ב30 השנים האחרונות נגד ישראל באום זה אומר משהו עליהם. כמדומני
וזה בדיוק מה שאתה לא מצליח להבין: אתה לא מבין בזהחושבת בקופסא

לפחות אם היית מנסה להבין היה עוד היה על מה להעריך אותך בהקשר הזה, אבל אתה חושב שאתה מבין הכל כשאתה אפילו לא מוכן לנסות ללמוד.

אני לא מבינה הרבה בנושא, מה שאני יודעת מגיע מאנשים שבאמת יודעים לקרוא רוסית והם בקשר עם מה שקורה שם, ומחקר ובדיקה שעשיתי בעצמי במקורות מוכחים.

אתה מבין שההקבלה ההגיונית של המצב שלך היא של אוסטרלי שמגיב בנחרצות למה שקורה בטייוואן?

אני לא מנסה לזלזל בך, אני מנסה לגרום לך להבין. וזה שאתה לא מוכן לנסות להבין זה אתה שמזלזל בעצמך.

התכוונתי שאת כותבת בזלזול כלפיי לא רק בקשר לנושאכלי פשוט
אני קורא מאמרים ואני קורא דברים שאנשים דוברי רוסית כותבים. וקראתי על בעניינים שם עוד לפני שהפלישה החלה.
למשל מה האינטרסים של רוסיה לכבוש את אוקראינה, את יודעת?
אז די סתם לתקוף ישר בגלל שאני לא תומך באוקראינה.
ואת לא היחידה בעולם שיודעת לחשוב

אני לא חושב שאני יודע הכל. מאיפה אתם מוציאים את זה?
כולה כתבתי שאני מת שגדוד אזוב יושמד. הלכתם רחוק מדי.
מה אתה יודע אל גדוד אזוב חוץ מפרופגנדה רוסית?shaulreznik

אתה יודע שאחד המייסדים שלו יהודי דתי בשם נתן חזין?

Командир еврейской сотни Майдана теперь спасает бойцов в зоне АТО

"פרופוגנדה" מערבית למשל? שנכתבה הרבה לפני הפלישה לאוקראינהכלי פשוט

אתה מבין שבמערב יש עשרות כלי תקשורת מכל הסוגים?shaulreznik

ואילו ברוסיה שאתה אוהב על סמך סיפורי סבתא הולכים ומתחסלים המקורות העצמאיים האחרונים:

Russian regulator censors Ukraine war coverage, reporters told to toe Kremlin line | Reporters without borders

במערב אין שום פרופגנדה שלטונית שהשלטון כופה על ערוצי התקשורת, בעוד שברוסיה מי שמסקר את המלחמה באוקראינה שלא בהתאם למידע של משרד הביטחון הרוסי, צפוי ל-15 שנות מאסר:

Russia to jail citizens who spread ‘false information’ about army

די להפגין בורות בנושאים שאין לך בהם קצה של הבנה.

אתה נלחם בי כאילו אני יועצו של פוטיןכלי פשוט
אתה נשמע אידיוט לגמרי .
אתה אותו דבר כמו כל האחרים שלא מסוגלים להבין שמישהו לא תומך בפוטון ולמרות זאת לא בוכה על הפלישה לאוקראינה
הבה נבדוק מי כאן האידיוטshaulreznik

אני מביא קישורים ומצטט מחקרים. אתה מעקם על עצמך את הכתובים ומשחק אותה הרל"ש של הקב"ה. לסיכום: אתה לא מבין כלום ושום דבר בתולדות הסכסוך הרוסי-אוקראיני, לא יודע את השפות, ניזון בעיקר מאנקדוטות ומספק פרשנויות פסבדו-דתיות.

יופי לך. מחר יבוא נוצרי ויגיד שישראל חוטפת טילים, כי יהודים התכחשו לישו ה"משיח". ואז הוא יצטט מהברית החדשה לחיזוק טענותיו האידיוטיות. 

תמשיך עם ההתנשאות בסוף תגיע לבידוד יותר חריף משל רוסיהכלי פשוט
יאללה עזבתי את המקום הזה
בקיצור, אין לך מה לומר חוץ מלהתבכייןshaulreznik

ולשחק אותה נביא זעם שיודע מה בדיוק עומד בבסיסו של אסון הומניטרי כזה או אחר. אסיים בהרמה להנחתה: היטלר פלש לצרפת בגלל משפט דרייפוס, ואז כבש את פולין כי יש שם הרבה אנטישמים, ואז פלש לרוסיה בגלל סגירת בתי הכנסת על ידי הבולשביקים, ואז סטאלין הביס אותו, כי גם בגרמניה לא חסרו אנטישמים. נצרף לכאן כמה גימטריות ושברי פסוקים, והופה, אפשר למכור זאת למחזיר בתשובה ש"סניקי.

חוץ מזה, אתה מתבלבל בין התנשאות לידע. לי יש ידע, לך יש השערות ברמה של אותו מחזיר בתשובה ש"סניקי מן הזן העממי.

כי אתה מתעקש שלא להביןshaulreznik
הבה ננסה להשתמש הנימוקים שלך כנגד ישראל. מגיע תייר, פוגש איזה נהג ערס שרוצה לעשות עליו קופה, נתקל בפקידה מטומטמת במיוחד ואז גם נזכר שכל יהודי מאמין מברך בברכות השחר "שלא עשני גוי".

זהו, כל הישראלים הם נאצים מנוולים לפי ההיגיון האנקדוטלי הזה.
"מתעקש שלא להבין".כלי פשוט
בואנה, משפט שמפגין 100% של הבנה בבני אדם.
לא כולם גאונים כמוך. במקום להתנשא ולהתעצבן, אתה יכול ללמד אותנו, גבר. עד לפני שניה לא הכרת אותי בכלל ולהיפך.
כשאתה קונה מוצר יקר כלשהו, אתה מסתכל על המפרט הטכניshaulreznik

נניח, אתה רוצה לקנות מחשב. אתה בודק יצרניות, את רמת האמינות שלהם, גודל הזיכרון וכו' וכו'. אותו דבר עושים עם מדינות. יש מחקרים ומדדים של עשרות ארגונים עצמאיים שפועלים בנפרד, ללא תיאום ביניהם:

List of freedom indices - Wikipedia

תמצא את רוסיה ואת אוקראינה בהתאמה, תן את דעתך לכך שרוסיה היא מדינה על גבול דיקטטורה שתוך שבועיים סגרה וחיסלה את אחרוני האתרים שלא התיישרו לפי קו התעמולה הממשלתי.

ולמה אתה חושב שאני מסתכל על רוסיה כדמוקרטיה?כלי פשוט
כי אתה מצדיק את המעשים שלהshaulreznik

בראיה היסטורית, במדינות שאינן דמוקרטיות מתקבלות החלטות שגויות והרסניות לרוב. תמשיך מכאן.

לא הצדקתי לרגע. אתה מבלבל ת'מוחכלי פשוט
לגבי אומן - "באים זרים מוזרים" - אז מובנת האנטישמיות?! זריםארלט

שמפרנסים אותם והם מרויחים מהם לא מעט... ובכל זאת ריכוזי אנטישמיות גבוהים. וגם אם לא כולם "צדיקי יסוד עולם" (אנקדוטות, כבר אמרנו) - זה תרוץ עלוב לאנטישמיות.

נכון, אני לא חושב שמדובר במדינה אנטישמית,כלי פשוט
אבל יש שם גם אנטישמים. אני לא מבין מה אנחנו מחפשים באוקראינה מלבד להעלות את היהודים שעוד נותרו שם לצערי הרב.
מוזר באמת שאין לי רחמים מרובים כלפיהם ואני לא מנופף בדגל האוקראיני. לא רוצה גם לקבל עיטור גבורה על שם חמלניצקי מזלנסקי. וחושב שהם עושים זילות לשואה בימים האחרונים
מי אמר שאני מצדיקה את האנטישמיות הזאת?חושבת בקופסא

אמרתי שבתוך המדינה שבה יש אחוז מזערי של האנטישמיות, הגיוני לדעתי שהאנטישמיות המועטת שכן נמצאת שם נמצאת באזורים שמקיימים הכי הרבה אינטראקציה עם יהודים שבולטים ביהדותם.

לא מצאתי לזה שום מקור, זה סתם ניחוש.

יופי של דרך להוציא דברים מחוץ להקשר.

אני מתכוונת שכמו שאותו ננח נעלב מאיזו פקידה בשדה התעופה, ככה עובר אורח ברחוב באומן ייעלב מאיזה ננח שיכור שצעק עליו או משהו, ויפתח סטראוטיפ שלילי על יהודים.

אותו עובר אורח לא מרוויח ממנו שקל, כמו רוב אוכלוסיית אוקרינה. 

כמו שיש פה אנשים שמלאים בהכללות בסטראוטיפים ממקרים בודדים, ככה זה אפשרי ביותר שאוקראינים מסוימים יעשו את זה.

הם לא צדיקים ולא רשעים, לא חכמים ולא טיפשים, סתם אנשים רגילים והאוכלוסייה שלהם היא לא מקשה אחת.

ובדיוק בגלל אותה קפיצה מהירה למסקנות של אנשים שלא רוצים לחשוב קצת, אני נאלצת להסביר דברים כל כך פשוטים בפירוט כל כך מיותר.

את לא נאלצת. את בוחרת לכתוב, ואת לא עושה טובה.כלי פשוט

את לא היחידה בעולם שמנסה ללמוד את הנושא הזה.

אם מיותר לך אז אל תכתבי, ולפחות לא תתני לאנשים תחושה לא נעימה שאסור להם לכתוב כי הם פחות מבררים או חכמים ממך (לדעתך)

ואני לא שונא אותם אני כן בעד שה' יעשה בהם נקמה. גם ברוסים.כלי פשוט
זה רק באומן ורק בגלל הישראליםאינליאז

היחסים בין היהודים האוקראינים לבין יתר האוקראינים נראים שונה לגמרי

אוי איזה שטויות. מאיפה אתה מוכיח את הדברים שלך?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"ג באדר ב תשפ"ב 01:07

קודם כל הם התנהגו ככה גם לאנשים שרק הגיעו ולא עשו כלום.

בטח שלא עשו כלום לפקיד בנמל התעופה.  אבל הוא מצידו פתאום החליט להעלים למישהו את הדרכון ולבקש כופר.

ולהיכנס למישהו לדירה כדי לגנוב לו? אין שום תירוץ להתנהגות כזאת. 

מי שהיה שם ראה שאין שום קשר. 

זה כל כך חרטה כל הזמן לחשוב שהישראלים אשמים בהכל.

לא יודע אם זה רק מאנטישמיות.. בכללי זה מערב פרוע שםמבקש אמונה

הנהג שנסענו איתו לא עוצר לשוטרים שניסו שסימנו לו לעצור ומספר לנו (למי שהבין רוסית ודיבר איתו) 

שהמשטרה סתם עוצרים אנשים כדי להוציא מהם כסף לשתות אלכוהול...

אנשים נשדדו ע"י נהג מונית שהיה אמור לקחת אותם לאיפשהו

בסרט דוקומנטרי שמישהו בריטי מבקר בבתי כלא - כשהוא הגיע לאוקראינה אחד שם מספר לו שאם רוצים רוצח שכיר בסביבה הכתובת זה אוקראינה.  

אם ככה מתנהגים ברור שזה יצא גם על יהודים  - מאז ומתמיד אהבו ליפול עליהם 

הם גם בכל מקרה עדיין לא שילמו על ההיסטוריה העקובה מדם שלהם.כלי פשוט
כשה' נוקם באומה הוא לא נוקם בה מיד. מחכה שתגדש הסאה ואז מעניש. ומעניש את הדורות הבאים בגלל האבות.
אז אין שום טענה גם שאומרים פה שהם לא נאצים בעצמם. נו שוין. ה' ייפרע מהם. כבוד ה' מתגדל על ידי זה. גדולה נקמה שניתנה בין שתי אותיות שנא' א-ל נקמות ה'
רצחו וסייעו לרצח של מיליונים מעמ"י. מגיע להם לפרוע את התשלום.
נכון..מבקש אמונה

אבל אני חייב לציין משהו, לא יודע כמה אני צודק

אבל אני הבנתי שאם הקב"ה נוקם באומה כלשהי הוא קודם נותן למי שרשע להוציא את הרשעות החוצה כדי שיבינו למה הם נענשים...  וזה על פי המדרש לגבי מצרים שהקב"ה הפיץ את העם לאסוף תבן כדי שכל המצרים יתנהגו אליהם ברשעות ולא יטענו אח"כ שהם נענשים בגלל פרעה.

למרות שכמו שאמרתי,זה לא אנשים הכי נחמדים

אני חושב שכרגע זה לא הנקמה.  אולי זה יתגלגל לשם.. לא יודע

כבודו הוא נביא? אולי מזכירו של הקב"ה?shaulreznik

די עם ספקולציות מטופשות. ישנה דיקטטורה שפלשה בלי שום סיבה אמיתית לשטחה של מדינה אחרת ורצונה לכתוש אותה. באותה המדינה מתגוררים הרבה יהודים (שמשום מה לא מאמינים לתעמולה הרוסית על אודות נאצים ופשיסטים). כל כך פשוט, בלי בלבולי סרק ונבואות זעם שקריות.

"נבואות זעם". תלמד קצת חז"ל חביביכלי פשוט
אתה חושב שאתה ברמה של חז"ל?shaulreznik

לא, אתה עוסק בספקולציות באיצטלה של קדושה. "הקב"ה נפרע מהרשעים האוקראינים" וכו', אך מה לעשות שהערים המופגזות והנצורות, ממריופול ועד חרקוב, מאוכלסות בעיקר ברוסים אתניים. ידעת את זה?

וואו איזה שאלה מטומטמת. תחזור ללמוד.כלי פשוט
כל הלקסיקון שלך הוא הלקסיקון של הישראליםאינליאז

"נהג" , "אוהל" "מי שמבין רוסית"

אלו ביטויים שרק הישראלים משתמשים בהם.

היהודים האוקראינים לא משתמשים במושגים האלו , כי הם לא חיים בעולם בעולם המושגים הזה.

להם דברים כאלו לא קורים אף פעם.

לא מותק.. אלו מילים שקיימות במילוןמבקש אמונה

ומה זה קשור בכלל

אם אין מה לענות עניינית לא חייבים להגיב

רוב המילים נמצאות במילוןאינליאז

המדובר במילים בקונטקסט מתוך הלקסיקון המאפיין את אותם ישראלים , שבוא נאמר במילים עדינות, האוקראינים אוהבים אותם כמוני ממש.

הבנתי, יש לך רגשי נחיתות וגם יכולת חירטוט מופלאהמבקש אמונה

אין לי מה להמשיך בדיון עם מישהו שכבר ירה את החץ ומסמן את המטרה מסביב

לא חיים בעולם המושגים של "נהג" "אוהל" ו"מי שמבין רוסית"?חושבת בקופסא

אתה חושב ש@מבקש אמונה טען שהוא משם, ואתה מנסה להוכיח לו שהוא טועה כי אין באוקראינה נהגים, אוהלים ודוברי רוסית? 

בבקשה תסביר כי באמת לא מובן מה ניסת לומר בזה.

נורא פשוטאינליאז

אני כמו ישראלים רבים , עד המלחמה האחרונה, חייתי כמה שנים על הקו ישראל-אוקראינה.

כל אחד וענייניו , אני מתעסק בחומרי בניה טבעיים , אחרים מתעסקים במזון או בריהוט. יש כאלו שעוסקים בתיירות. כל אחד בענייניו.

כמובן , אני מכיר שם הרבה יהודים מערים שונות .

ישנה קבוצה של ישראלים , גם נשים וגם גברים , שאפשר לכנות אותם "חבורת אומן אומן"

מדובר בחוזרים בתשובה ובאנשי שוליים חרדים , מאוד לא משכילים ובדרך כלל מאוד שוטים , שזה מה שהם עושים , נוסעים מאומן וחוזרים מאומן.

ככה הם מדברים , אחרים לא מדברים ככה.

זה הלקסיקון האופייני להם.

לא קשור בכלל ל"יש אוהלים" או "אין אוהלים"

הבנת?

וואו, אתה עדיין לא מוכן לרדת מעץחושבת בקופסא

כל מי שמבקר בארץ זרה ידבר על הנהג שהסיע אותם ועל אנשים שמבינים את השפה המקומית.

ודי הגיוני שאנשים שנוסעים לאומן כל שנה נוסעים וחוזרים משם, יש עוד לפחות 11 חודשים בשנה שהוד עליונותך לא רואה אותם ואז אין לך דרך לקטלג אותם למחקר האנתרופולוגי המחורטט שלך.

לא פצחת פה איזה קוד מיוחד לזיהוי אנשים להתנשא מעליהם. במיוחד שאתה לא צריך שום קוד ומנשא ומזלזל חופשי בכל אדם שהעז לנשום מקבוצת האנשים הלא נכונה לדעתך.

(לא שאני חושבת שנסיעות לאומן זה דבר טוב, ועדיין ההתנשאות והעלק מומחיות שלך שאף אחד לא ביקש זה פשוט דבר דוחה ועלוב)

שאלת שאלה , קיבלת תשובה ואת רק מוכיחה שאת טיפשהאינליאז

"כל מי שמבקר בארץ זרה ידבר על הנהג "

עשית משאל? עשית מחקר? את סתם מדברת שטויות מתוך הקופסה שלך.

המציאות היא שאותה קבוצה טיפוסית נבערת , גזענית ועילגת של "אומן אומן" שנואה מאוד באוקראינה דווקא על ידי היהודים.

הישראלים האלו הם מיעוט מבין התיירים שמגיעים , אבל הם עושים הרבה רעש וההתנהגות שלהם פרימטיבית ומגעילה.

אני תמיד חש כבוד כשיש לי הזדמנות להוקיע אותם ולזלזל בהם , כי מגיע להם.

די עם הזלזול וההכללה.ארלט

כמו תמיד כשמשהו מתחיל לדבר על שם הניק שלי, נגמר לו מה לומרחושבת בקופסא

תהנה עם השנאה הבוערת שלך לבד.

כשניתלים בשתי מילים לא רלוונטיות מתוך חמישיםאינליאז

זה לא מעיד על הרבה רלוונטיות.

שאלה רגישה: טריגר- התאבדויות בצה"ל והתאבדויות בכללפתית שלג

בעקבות זה הרחבה משמעותית בזכויות המשפחות השכולות 

זה נושא גדול, ואני כמובן לא פסיכולוג, וכותב את זה בתור אזרח מתוך דאגה אמיתית לשלום הלוחמים ומתמודדי הנפש אחרי מלחמה, כי להבנתי היחס הציבורי הוא גורם משמעותי שיכול להשפיע על אדם בנקודת הקצה שלו-

האם אתם חושבים שאין סכנה שזכויות והטבות והוקרה וכבוד למשפחות השכולות, במקרים שבהם הן שוות לזכויות משפחות שיקיריהן התאבד על מדים, לא יכולה לתת מעין פתח למתאבדים עתידיים ח"ו? 

זאת אומרת- לפעמים אדם חושב להתאבד ומה שמחזיק אותו להתמודד, לשרוד, ולבחור בחיים זה המחויבות למשפחה הקרובה לו, או לפעמים המחשבה על שמו הטוב ואיך יחקק זכרו, ומה הוא ישאיר בציבור. אבל במקרה כזה שהוא יודע שהוא יקבל כבוד והבנה, ותמיכה גדולה במשפחה שלו- לא יכול להסיר לו מחסומים בדרך אל הוויתור על חייו?

זה נכון גם לעניין קולות הלכתיות וחמלה ציבורית בכבודו של מאבד עצמו לדעת, שצריך עיון ודקדוק שלא לייצר יותר מידי הבנה וחמלה שיכולות להסיר מחסומים בפני האדם שהיד שלו על ההדק ח"ו.

כמובן שגם יד נוקשה מאוד כלפי מתאבד יכולה למנוע ממתמודד לחשוף את הקושי שלו ולהשתקם.

(מזכיר לי שפעם ראיתי נתון (אולי היום כבר לא אקטואלי) שאומר שיש יותר נשים שמטופלות בקשר לנסיון התאבדות מאשר גברים, אבל שיש יותר גברים מתאבדים בפועל מאשר נשים (פערים מספריים ענקיים). המרצה ניסה לתת הסבר שהרבה פעמים הבושה\אגו של הגבר מלנסות ולא להצליח, גורמת לו להיות חד יותר ברגע הקצה (מן הסתם הוא הביא עוד טיעונים, אבל זה זכור לי הכי חזק, ויכול להיות שהוא היה העיקרי יותר)

שנזכה ל "ונתתי שלום בארץ", "ושמחת עולם על ראשם"❤

נ.ב התחלתי לכתוב על התאבדויות בצה"ל, אבל כנראה שהשאלה העיקרית היא כללית- איך היחס שלנו למתאבדים יכול להשפיע על אדם שנמצא בנקודת הקצה?

אתה מציג דרך לוגית של סיבה ותוצאהזמירות

אבל אנשים שהגיעו למצבים פסיכוטיים קשים, פוסט - טראומה, דיכאונות עמוקים, שרואים במוות פתרון למצוקתם העצומה, כנראה שלא טרודים במחשבות לוגיות שכאלו.

אנשים עם משפחות, שיש להם ילדים שיגדלו כיתומים ללא אבא, משאירים אישה ש תצטרך להתמודד עם האו דן העצום - ועדיין כל זה לא עצר את אלו ששלחו יד בנפשם. הראש שלהם לא עושה ניתוח לוגי הגיוני. 

ברור שהוא לא טרוד בזה וזה מעשה רגשי לגמריפתית שלג

אבל ברור גם שסיבות לוגיות מסוימות יכולות להרחיק אנשים עם נטייה לאובדנות ממעשה בפועל ומעודדות אותם להשתקם, ומן הסתם סיבות לוגיות אחרות יכולות להקל יותר על התפרצות רגשית כזאת.

זה נכון, אבל מה המשפחה אשמה?קפיץ
היא לא אשמה בכללפתית שלג

בדיוק כמו משפחה שיקירה התאבד בתור אזרח, ומקבלים מעטפת הרבה פחות רחבה.

זה לא אותו דברזמירות
 ברור שיש קשר בין השירות הצבאי לבין מה שקרה לחייל/חיילת, שנפשם התרסקה בעקבות אירועים טראומתיים בצבא. 
לא תמיד מדובר במי שחווה טראומות במסגרת הצבאיתפתית שלגאחרונה

אבל גם אם כן, ורוצים להוקיר את זכרו, צריך לחשוב איך זה ישפיע הלאה.

אחי השמאלני,אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנhamedinai

אחי השמאלני, שאלה אליך בכנות:

אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנים ב-7 באוקטובר, אלא "רק" המצב הבסיסי הזה:

צה"ל לא מסוגל למנוע מתקפת פתע על הגבול, ובשעות הראשונות יש בלבול עצום, קריסת תקשורת, כוחות מפוזרים – ולוקח בערך 10–12 שעות עד שמתחילים להתארגן מחדש בצורה משמעותית,

איך בדיוק אתה לא מפחד ממצב דומה – אבל בסדר גודל הרבה יותר גדול – אם ניסוג גם מיהודה ושומרון?

הרי אורך הגבול עם יו"ש הוא פי 4–5 מהגבול עם עזה (תלוי איפה בדיוק מודדים), וביחד עם רצועת עזה מדובר על פי 6 בערך.

אם מחר בבוקר יקרה משהו דומה – חמאס מעזה + חיזבאללה/ג'יהאד אסלאמי/כוחות מקומיים מיו"ש תוקפים בו זמנית – כמות הקורבנות הפוטנציאלית יכולה להיות פי כמה  

כל המרכז (גוש דן, השרון, ירושלים) הופך להיות חזית ממשית, לא רק עורף  

אין לאן "להימלט" פנימה כמו ב-7/10  

אין מספיק כוחות סדירים שיוכלו להגיע במהירות לכל כך הרבה נקודות פריצה בו זמנית.

אז איך אתה – בתור אחד שמבין ש-7/10 קרה בלי "בגידה" אלא בגלל חולשה מבנית ומבצעית – לא רואה בזה סיכון קיומי ממשי?

מחכה לשמוע את ההיגיון שלך.

התזה של השמאל הציוני בישראל מוכר וידועפ.א.

התזה של השמאל הישראלי (הציוני ברובו) בעד פתרון שתי המדינות והחזרת שטחים מבוססת על שילוב של טיעונים דמוגרפיים, מוסריים, ביטחוניים ומדיניים. המטרה המרכזית אינה רק פתרון הסכסוך, אלא הבטחת עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

להלן עיקרי התזה מחולקים לנושאי ליבה:

1. הטיעון הדמוגרפי: שמירה על הרוב היהודי

זהו אולי הטיעון המשמעותי ביותר בשמאל הציוני. התזה גורסת כי שליטה ארוכת טווח על מיליוני פלסטינים ביהודה ושומרון ובעזה מעמידה את ישראל בפני בחירה בלתי אפשרית:

* מדינה יהודית או דמוקרטית: אם ישראל תספח את השטחים ותעניק לפלסטינים זכויות אזרח, היא תחדל להיות מדינה עם רוב יהודי מוצק.

* סכנת האפרטהייד: אם ישראל תספח את השטח אך לא תעניק זכויות אזרח מלאות, היא תהפוך למדינת אפרטהייד ותאבד את אופייה הדמוקרטי ואת הלגיטימציה הבינלאומית שלה.

הפתרון: היפרדות מהפלסטינים למדינה משלהם כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית.

2. הטיעון הביטחוני: יציבות מול שליטה

בניגוד לתפיסת הימין שרואה בשטח נכס אסטרטגי, השמאל טוען כי:

* נטל ביטחוני: השליטה באוכלוסייה אזרחית עוינת מחייבת הקצאת משאבים עצומים של צה"ל, שוחקת את הצבא ויוצרת חיכוך מתמיד שמייצר טרור.

* גבולות מוסכמים: הסדר מדיני יביא להכרה בינלאומית בגבולות ישראל, שיתוף פעולה ביטחוני עם המדינה הפלסטינית (שתהיה מפורזת) וקואליציות אזוריות עם מדינות ערב המתונות נגד איומים כמו איראן.

3. הטיעון המוסרי והמשפטי

השמאל מדגיש את ההיבט של "סיום הכיבוש":

* זכות להגדרה עצמית: כשם שלעם היהודי מגיעה מדינה, כך גם לעם הפלסטיני יש זכות להגדרה עצמית.

* השחתה מוסרית: שליטה צבאית על עם אחר לאורך עשרות שנים משחיתה את החברה הישראלית, את ערכי צה"ל ואת המוסר הציבורי.

* המשפט הבינלאומי: השטחים נתפסים כשטחים כבושים (או "מוחזקים") על פי הדין הבינלאומי, והמשך ההתנחלות בהם נתפס כבלתי חוקי ומבודד את ישראל בעולם.

4. הטיעון המדיני-כלכלי: השתלבות במרחב

* לגיטימציה בינלאומית: פתרון הסכסוך יסיר את איום הסנקציות, החרמות (BDS) והבידוד המדיני של ישראל במוסדות כמו האו"ם או בית הדין בהאג.

* צמיחה כלכלית: סיום הסכסוך יפנה תקציבי עתק מהביטחון ומההשקעה בתשתיות בשטחים לטובת רווחה, בריאות וחינוך בתוך הקו הירוק ("דיור ולא שטחים")

גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, לא יפרקו מחנות פלhamedinai
גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, כולל ירושלים (אגב, אז תצוץ דרישה מתושבי ירושלים הערבים לעבור לישראל הקטנה, כי כבר התרגלו לחיות במדינה מערבית, והשמאל גם הוא יסכים איתם ויעמוד לצידם, בג"ץ), אף אחד אינו משלה את עצמו שהם יפרקו את מחנות הפליטים. לא יקרה, הם ידרשו את זכות השיבה. גם ישלפו החלטות או"ם על זכות השיבה, ובמקביל ידרשו לחזור לחלוקת 47 שהיא החלטת האו"ם (שגם ישראל הסכימה). ובמקביל תעלה דרישה שכל היהודים שעלו ארצה מאז 48 מכוח חוק השבות יחזרו לארץ מוצאם.

אם פונים שמאלה זה לא נגמר רק אם ילכו עד הסוף לפרק לגמרי את המדינה, חס וחלילה.

מצד שני, אם הולכים ימינה ומחזיקים את שטחי ארץ ישראל, אי אפשר לספח עכשיו את השטחים, כי אז הערבים ביחד עם השמאל יהיו רוב.

חייבים קודם לעודד בדרכי נועם ובדרכי שלום - על ידי מתן הטבות כספיות וכל עזרה אפשרית - הגירת אלו שקיים חשש סביר שהם לא רוצים שתהיה ליהודים מדינה, שיהגרו אל מחוץ לגבולות ארצנו. משימה קשה, וצפוי שהשמאל יפריע, אבל אין ברירה, אם רוצים להגיע לאיזשהו פתרון יציב. ובסוף גם השמאל יודה לנו על זה. 

כמדומני שמעטים ביותר אותם שרוצים להתנתק מ*כל* יו"שפתית שלג

כל שכן עזיבה צבאית

אין אמצע. אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהםhamedinai
במאבק על ארץ ישראל, כמעט שאין מקום לאמצע בין ימין לשמאל. כי אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהם לא יסתפקו וידרשו את הכל עד הסוף. כאשר מצרים קיבלו מאיתנו את כל חצי האי סיני, הם בשום פנים ואופן לא הסכימו לוותר על מלון טאבה. גם בהסכם עם ירדן הם דרשו שטח משנת 48, ובסוף קיבלו.

וגם אם חלקם יתפשרו, אחרים לא יסכימו. ואנחנו כבר מכירים שיש להם אש"ף, חמאס, ג'יהאד, החזית העממית ועוד, ומה שסוכם עם אחד או כמה מהם לא מחייב את השאר. אם כן, יצטרכו לסגת עד הסוף, כולל ירושלים, אחרת כל ההשקעה בשלום תהיה לשווא.

לא חושב שאני שמאלני, אבל גם לא חושב שהיתה בגידהאנונימי חדש

אני לא זקוק לתזה המורכבת הזו (של הבגידה).

אני חושב שהבעיה היא יוהרה מטורפת של אנשים מסוימים... נראה לי שברגע שמבינים את זה- זה גם עונה גם על השאלה שלך בקלות יתרה, הם לא חוששים לזה...

אותו דבר יכול לקרות גם כשיו"ש בידינו…רוני 1234
אולי הנפגעים הראשונים יהיו "מתנחלים" ולא תושבי גוש דן אבל מה זה משנה בעצם?
כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

עקרונות לסיום המלחמהרועישםטוב
ראש הממשלה נתניהו מציג את "סיום המלחמה"
מה רצית לומר כאןאיתן גיל

יש יעדים ויש מציאות. כאשר שני היהודונים וויטקוף וקושנר בוחשים בקדרה, ואינטרסים אישיים יש להם לרוב... תמשיך לבד.

למהרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך ט' בשבט תשפ"ו 6:01

למה אתה מאשים אחרים ולא את מי שבראש - ביבי?

האם אתה עובד כמו השיטה בת העשרות שנים שלו שהוא תמיד מוצא אחרים להאשים?

קחאיתן גילאחרונה

פירוק חמאס מנשקו- בדרך.

השבת כל החטופים- בוצע.

פירוז הרצועה- בדרך.

שליטה בטחונית- הושג חלקית.

ממשל אזרחי- בדרך

אתה הבנת את זה?

סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל

וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.

מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.

בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.

איפה הם היום.

מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.

אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.

או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.

מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.

קטע.

בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
הציבור משום מה, לא מהיום ולא מהקדנציה הזאת, מחפש 'כוכבים' ולא 'פוליטיקאים'. אפי איתם הוא דוגמא מובהקת לביקוש הזה. המפד"ל דישדשה, הביאו גנרל ששם שמים שגור על פיו להנהיג. שום נסיון פוליטי לא היה לו. הכוכב נפל והפיל איתו גם את הרב יצחק לוי, שדווקא התנהל שם לא רע. הסתבר שאין תחליף למי שגדל במסדרונות הפוליטיים.

איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.

https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt

נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל

קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.

נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.

כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.

כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.

אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.

בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי

לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.

מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...

אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מי שבאמת רוצה שתפיסת עולמי תשפיע במציאות, צריך להפסיק לחפש כוכבים ולהבין שהדרך להשפיע עוברת דרך עבודה סזיפית של הישגים חלקיים תמורת וויתורים על נקודות פחות מהותיות.

מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.

זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
בס"ד

ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.

בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת. 

אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי

האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...

מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...

עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.

ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל

הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.

הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.

לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.

חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.

כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.

הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון  תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...

למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.

המשך יבוא.

להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטורי
זה כמובן חשוב שנדע מה הדעות של וינטר בשלל הנושאים העומדים על הפרק, אבל אני מניח שברובם הוא יגיד את מה שרובינו חושבים בתמהיל זה או אחר, בסדר עדיפויות זה או אחר.

השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.

אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.

יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.

אני מהמר גבוה שהוא לא יצטרף לצה"דאיתן גיל

בליכוד הוא שרוף, ולכן עליו לבחור בין בנט לבין להשאר בבית.

בנט, על פניו, לא ישוש לצרף אותו בהיותו נתפס "משיחי" ותואם סמוטריץ' שלא יחליק בגרון, ובקפלן.

בשולי הדברים נזכיר שכל הגנרלים שהצטרפו לפוליטיקה אכזבו את בוחריהם. מי יותר ומי פחות...

כולם, היינו כולל יצחק רבין, ששלושה כדורי אקדח הפכו אותו מלא יוצח פוליטי לקדוש, קדוש. 

אתה מניח שהוא יצטרף למישהוהסטורי

והשאלה רק למי, לעומתך @מרדכי טוען שהוא רוצה ללכת לבד.

אתה קצת מכליל מידי, היו גנרלים שכן הצליחו כמו רפול ועוד. אתה צודק שרבים כשלו, יש סיבות טובות לכשלון. רבין גם כגנרל היה גרוע, הצליח לבנות הילה של 'ביטחוניסט, אבל מעולם לא לחם בעצמו חוץ מבאלטלנה...

כיוון שרבים נכנסו לפוליטיקה בקול רעש גדול וכשלו נחרצות, אני טוען בתוקף שאם גנרל טוב, רוצה לרתום את כחותיו, יכולת ההנהגה שלו, מסירות הנפש שלו ועוד - לעשיה הציבורית בתחום הפוליטי, עליו להתחיל מלמטה. להכנס כח"כ פשוט, אחרי קדנציה או שתיים מוצלחות להתקדם לסגן שר או יו"ר וועדה. 

אני מהמר ומניח שהוא לא יצטרף לצה"ד. נקודה.איתן גיל

ובניגוד ל- @מרדכי  סבורני שהוא לא יקים פלטפורמה חדשה סמוך כל כך לתאריך הבחירות הרישמי וקל וחומר אם יוקדמו הבחירות.

משאת נפשנו צריכה להיות ששתי מפלגות בלבד תתמודדנה זו מול זו, אבל זה לא ריאלי.

אני מזכיר לך שאנחנו חיים במדינת ישראלמרדכי
בס"ד

בשלוש שעות קורה פה מה שביתר המדינות קורה בשנה שלמה. מכיוון שעד הבחירות יש *לפחות* עוד ארבעה חודשים - זה נחשב לנצח.

^^^^הסטורי
אגב, אם הבעיה של @איתן גיל היא הפרוצדורה של הקמת מפלגה - יש את האפשרות של לקנות 'מפלגת מדף' כמו שעשו בנט ושקד שניה וחצי לפני הבחירות.
וזה מחזיר אותנו לליבת הדיון פהאיתן גיל

מה יש לוינטר להציע לסדר היום הפוליטי שלנו חוץ מכלום.

במחשבה נוספת, יש מצב שיחבור לאבי מעוז, וימוקם ראשון ברשימה. < צ >

הוא הסתובב בישיבת בית אלהסטורי

מרשים שם סמארטפונים, בנעם הוא פסול...

🤣

האמת שאני מאוד מקווה (אבל כנראה אתבדה)הסטורי
שהוא לא ייכנס לפוליטיקה בכלל.

מצד אחד ההנחה שלי היא שאולי הוא ימשוך מצביעים לטווח קצר, אבל לא תהיה לו הצלחה משמעותית בפוליטיקה לטווח בינוני ובוודאי ארוך.

מצד שני, אני מאוד מקווה שהפארסה של מינוי זמיר לא תחזור על עצמה והרמטכ"ל הבא יהיה מי שימונה על מנת לנער אתת צה"ל ולהחזיר אותו להיות צבא מנצח.

הצעד הראשון של רמטכ"ל כזה יצטרך להיות החלפת חלק משמעותי מקציני המטכ"ל הנוכחיים, בקצנים ששואפים לנצח ולהכריע. ככל שווינטר, אמונה, סלמון, וינר ואחרים פחות יתלכלכו בפוליטיקה (בה כנראה גם יכשלו) - תהיה יותר אפשרות להחזיר/לקדם אותם בצבא.

וינטר סיים עם השרות הצבאי שלואיתן גיל
גם אייל זמיר וגבי אשכנזיהסטורי
תמיד אפשר לחזור
זמיר הובא מבחוץ כדי להחליף את הלוי הכושל, שהתפוטראיתן גיל

וכמוהו, אשכנזי הובא מבחוץ כדי להחליף את חלוץ הכושל, שהתפוטר.

שניהם היו מטבע הדברים, מינויים בדיעבד, ולא לכתחילה, ומועמדים בדרגת אלוף.

וינטר לעומתם, השתחרר בדרגת תת אלוף, ובדרגתו משרתים בשרות פעיל לא פחות מ- 250. בנסיבות אלה הסיכוי הריאלי להשבתו לשרות פעיל שואף לאפס

מסכים וחבל שכךהסטוריאחרונה
בנתיים גם זמיר מתגלה כעוד מאותו דבר, גנרל קונספציה לכל דבר ועניין. חבל שלא הקשיבו בזמן לאזהרות של תורת לחימה ואחרים.

בתקווה שהגורמים הרלוונטיים הבינו זאת, מוטב מאוחר מלעולם לא, נשאר לקוות שאחרי הבחירות ימנו סוף סוף רמטכ"ל שיבין שאינו יו"ר וועד העובדים של גנרלי הקונספציה, אלא מישהו שבא לנער את המערכת. ככזה הוא יחפש את הקצינים ההתקפיים ובעלי החזון להחליף את משובטי אוסלו במערכת.

השפעתה ההרסנית של וועדת חקירה לאסון מירוןhamedinai
לא ברור לי עד היום אם ב-7 באוקטובר הייתה באמת בגידה מבפנים או לא. אבל אם כן הייתה – נראה לי שהרעיון הבוגדני הזה נולד, בין היתר, בהשראת ועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

למה? כי הם ראו איך הוועדה הזו הצליחה להטיל אחריות אישית חד-צדדית על נתניהו – למרות שהוא לא היה אחראי ישירות כלל – והמסקנות האלה דווקא מצאו חן בעיניהם. הם הבינו שזה כלי יעיל: להקים ועדה "ממלכתית", להפוך אותה למכונת האשמות נגד ראש הממשלה, ואז להשתמש בה כנשק פוליטי.

הוועדה של מירון נכשלה בצורה מביכה ומגוחכת כשהטילה אחריות אישית על נתניהו. הרי ברור שיש דרג אחראי ישיר: מפקד האירוע במשטרה. אפשר ללכת דרגה אחת אחורה – למפכ"ל. אפילו שתי דרגות – לשר לביטחון הפנים – זה כבר מתחיל להיות מוגזם. אבל שלוש דרגות אחורה, עד ראש הממשלה? זה כבר הזוי לגמרי. ובכל זאת, הוועדה ה"ממלכתית" הזו עשתה בדיוק את זה, כנראה כדי לרצות את השמאל.

כשמסתכלים על היועצת המשפטית ועל כל ה"ממלכתיות" שלה – מבינים שהמילה "ממלכתי" אצלם הפוכה לחלוטין ממשמעותה האמיתית.

המסקנות של ועדת מירון היו כל כך מופרכות שהן לא עשו רושם רציני על אף אחד.

כשהחונטה הזו ראתה שהציבור לא קונה את הבלוף, הם ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו – כי הם היו אלו שנפגעו הכי קשה באסון מירון. אבל גם זה לא עבד; החרדים לא נפלו לזה.

ואז, כנראה, נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת המרכזית, אז קשה להסית אותם. אבל אם יקרה אסון נורא ביישוב אחד או שניים מקיבוצי עוטף עזה, ואז התקשורת תציג את ועדת החקירה ה"ממלכתית" כגורם אובייקטיבי ומוחלט – אפשר יהיה לייצר זעם ציבורי עצום נגד נתניהו, כזה שגם הוא לא יוכל לעמוד בו.

ולכן ייתכן מאוד שהמודל של ועדת מירון – להטיל את כל האשמה על ראש הממשלה – היה הטריגר שנתן להם את הרעיון המעוות לפתוח את השערים בפני חמאס. הם היו משוכנעים שבסוף, בדיוק כמו במירון, הכול יונח רק על נתניהו.

שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
בס"ד

1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.

מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.

2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.

לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.

אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר

וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.

אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.

בשאר מסכים איתך. ש"ש

ובכל זאת, יהיה קשה הרבה יותר להכשיר את השרץמרדכיאחרונה
בס"ד

אני לא מדבר עכשיו על מצביעי הדמוקרטים, וגם לא יש עתיד, אלא בעיקר אל אנשי ימין שמצד אחד לא מזוהים עם הממשלה ומצד שני הם עבר נבגדו כבר פעם אחת כשהצביעו לבנט ולימין הממלכתי. כשהם יעמדו בצומת הזו, האם לסתום את האף או לקחת את הסיכון שבממשלה שהם בוחרים תהיה מפלגה שנכנסה לכנסת גם בעזרת מבציעי בל"ד וחדש-תעל, אז הם יבחרו באופציה הראשונה.

הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גיל

לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.

ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.

אני מודאגקעלעברימבאר
מעכשיו יהיה צריך ויזה לגרינלנד? כי עד עכשיו טסתי לשם מלא ללא ויזה.

אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו

הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
לאחר פגישה עם מזכ"ל נאט"ו, טראמפ הודיע על פתרון "מצוין" הכולל הצבת טילים אמריקאיים וזכויות כרייה, שיחסמו השפעה רוסית או סינית באי. 
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה

כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.  

מה שמלכתחילה היה מעוניין.   

אולי יעניין אותך