הגעתי לשבת לרובעעמי בבקשתי

הלכנו כמה חברות, וכן לא היה לי מושג לאן אני הולכת

הן לקחו אותי

הולכות בשוק מפוצץ ערבים ומבטים מתעבים שלא טרחנו להסתכל עליהם, ואם בטעות נפגשנו איתם לא נרשמה תגובה

לא היה לי מושג שאנחנו עוד רגע בשער הכותנה

בתמימות הולכת עד נקודה שבה יש מדרגה

מרימה את הרגל

"שלום". שוטרת אומרת לי הכי קר שאפשר.

אין כניסה"

אני בהלם שואלת מה?

כנראה היא לא פגשה יובלות אורחת תמימה שבאמת ובתמים לא יודעת מה קורה כאן. היא אומרת לי: "אתן יודעות את זה. לא צריך לשחק, אני מכירה אותך היית כאן"

"לא הייתי כאן שנים אינמצב שאת מכירה אותי, באמת לא ידעתי"

זה מה שאני עונה לה, בינתיים עובר זוג מוסלמי שבא למנגל בהר. "are you muzlems?" היא שואלת וכשהם מאשרים היא מפנה להם את דרכם.

ולא. בחיי לא הרגשתי שאני חוזה בחורבן הבית בימיי. באותו רגע נדקר לי הלב.

"ובכן תן כבוד ה' לעמך, הבט משמיים וראה כי היינו לעג וקלס בגויים."

"השב שכינתך לציון, רצה ה' אלוקינו בעמך ישראל ובתפילתם"

וגם אם הם יודעים לצרוח אללה הוא אכבר באל אקצא תזכור שעליך הורגנו כל היום, אנחנו ולא הם. אנחנו עמך וצאן מרעיתך ונחשבנו כצאן לטבח. ולא רק ששמך לא שכחנו, רצוננו לראות את מלכנו. תמיד.

כן יתגדל ויתקדש שמא רבה אנחנו אומרים. אנחנו בני אברהם יצחק ויעקב, אנחנו ולא המרצחים שבהר.

ותזכור אבינו אב הרחמן שאת מלחמתך אנו לוחמים, את דגלך אנחנו מרימים, מעולם בשום דור לא זרקנו והלכנו לסבלותינו כולנו.

אבינו האב הרחמן השב שכינתך!!! ובכן תן כבוד ה' לעמך!!!!

התפללנו. נפתח לנו פרק תהילים מדויק ככ והרבה זמן לא התאמצתי לא לבכות בשבת.

ראינו עוד הרבה מוסלמים עוברים ושבים והמשכנו להתפלל. וידעתי שבסוף יתהפך הגלגל ואנחנו ננצח. כי זו לא מלחמת אדמות וכבוד שאנחנו לוחמים, זה בדיוק מה שנקרא "למען שמו באהבה".

בנה ביתך כבתחילה

אמןן!!! בקרוב!!!אפרת????
כואב מאודעמי בבקשתי

אבל זה לא אנחנו והם. זה הקב"ה והם.

ככל שאנחנו מבינים יותר שאנחנו באים בשמו והמאבק כאן הוא לא על חתיכת אדמה כזאת או אחרת אלא קידוש שם שמים, הבאת הגאולה מתקדמת על ידינו. זה בדיוק גאולה.

בלי להיכנס לשאלהמשמעת עצמית
הר הבית כן או לא
סיכוי גדול שלא איפשרו לך להיכנס פשוט כי זה מסוכן.

וכן.זה עצוב מאוד שהמצב ככה
זה באמת לא רלוונטיעמי בבקשתי

אני אישית לא עולה להר הבית בכל מקרה ברמה ההלכתית, זאת לא הנקודה.

הענין פה הוא המציאות הזו שהר הבית חרב ושועלים בדמות אדם הלכו בו.

ובמצב שבו עמ"י יודע את גדולתו ואת היותו העם הנבחר בסיטואציה "מסוכנת" מסלקים את השועלים. לא את מי שהוא עם ה' והוא זה שרצוי על ההר הזה.

זה החורבן שהתכוונתי אליו. זה חורבן התודעה

אמן! גם אני הולך שם לפעמים.חסדי הים

"הֲשִׁיבֵנוּ יְהוָה אֵלֶיךָ ונשוב (וְנָשׁוּבָה), חַדֵּשׁ יָמֵינוּ כְּקֶדֶם."

--- ---רב שמואל
(כשהם ראו אותי קורא את הדברים שלך (כאמור, הם הרי פורצים לטלפון), וראו שאני שקט ומתייחד עם אלוהיי בזמן קריאת הפסוק - הם כמובן - מפסיקים את עבודת ההטרדות המיניות - פועלים סתם לעשות רעשים מבלבלים (כי יש רגעים שאולי אין הטרדה כנ"ל מספיק מפריעה, ואז הם פועלים כך הסתם בלבול של רעש) - ובלבד שאני לא אמשיך להיות בקשר עם האלוהים - כך הם מקווים)
אמן!!!עמי בבקשתי

חשוב באמת להגיע לשם כמה שיותר ולהתפלל אפילו על המדרגות. זה הרבה יותר קרוב למקום הקדוש מהכותל וגם תודעתית מחבר יותר לכמיהה למקדש, וההבנה שהכותל הוא לא המטרה...

כואב מאוד לעבור שם0x1694
ובמיוחד בשבת דווקא, לא יודע למה
הגיונירב שמואל
זה באמת כתוב בחז"ל על גוי ששבת
הנשמה נוכחת וכוספת יותר בשבתעמי בבקשתי

אולי בגלל זה

המדינה האנטישמית בעולםתילי חורבות
לעלות על מטוס ולברוח מכאן...

ברוכה הבאה למציאות.

וזה עוד כלום... תראי מה קורה ב"שמעון הצדיק"😒

משטרת המנדט הבריטי...
זאת ממש לא היתה המטרה בדברייעמי בבקשתי

המדינה הזאת והארץ הזאת חשובים לי ולכולנו, לא משנה כמה הם מספקים כרגע את הרצון. זאת בכלל לא הנקודה.

ואם המשטרה כמו גופי המדינה כולם נוהגים באוטו אנטישמיות זה נטו משקף את עצמנו ואת האכפתיות והיוקר שאנחנו מייחסים לגופים האלה. וכנראה לא מספיק אכפת לכולם כי הם מדברים על הגופים האלה מינימום כמו שמדברים על טישו של השתמש וזרוק. 

זה לא משנה למה הייתה כוונתך. זאת האמת המרה...תילי חורבות
טוב אז גם ברור לי שזאת לא האמתעמי בבקשתי

לא אמיתי לדבר כך ולא מקדם בשום צורה

כך בדיוק דורכים במקום וגם נסוגים, חוץ מזה שההתבוססות הזאת בתפיסות האלה מסתירה באופן טבעי את הדבר הגדול והמטרה האמיתית. אין לי ענין להשתכשך במחשבות של אנחנו והם או כמה אחים שלי לא אחים שלי ואכלו לי ושתו לי ולא מספקים לי את מה שמגיע לי.... 

אתה יכול לא להסכים איתי, אבל זאת בעיניי בריחה לדבר כך

״ואם המשטרה כמו גופי המדינה כולם נוהגים באוטו אנטישמיות זהבן מערבא

נטו משקף את עצמנו ואת האכפתיות והיוקר שאנחנו מייחסים לגופים האלה״. 

את נשמעת בחורה יקרה וטובה עם נפש גדולה (בלי ציניות! ירבו כמותך בישראל), אבל הדברים האלה הזויים ומנותקים מהמציאות, ומחליפים בין סיבה לתוצאה. 

אתה נשמע כמו אדם שהגיע לשווקרב שמואל
את האיזון הרגשי האולטימטיבי, בין שבחים לחסרונות. נשמע בהחלט בדרגה גבוהה של יוצא מן הכלל
מה שתגיד. הדברים לא יכולים להיות הזויים ומנותקיםעמי בבקשתי

הם יכולים מקסימום לעשות קצת כאב ראש וטיפה מצפון על נפשנו, זה הכל.

עכשיו אני מבינה מה אתה אומר, וגם אני מכירה את התנהלות המשטרה ובגץ גם די מקרוב. אבל בוא נדמיין שלמשטרה היו מתגייסים יותר אנשים אידאולוגים, שהיינו רואים את הגוף הזה ככל כך שלנו עד שחובה לדאוג שיהיו בו שליחים נאמנים. בוא נדמיין שבצבא שלנו היו יותר אנשים שליחים בקבע (ואגב הצבא הוא דווקא דוגמה מעולה- כולנו מכירים את מגמת העליה במספר הקצינים ובעלי דרגות מהזן "השליח" בצבא, וכמה שזה יותר יגדל ויהיו יותר חבר'ה שיאיישו את הדרגים המשפיעים בצבא באופן טבעי הדברים ישתפרו.)- ברור שהדברים היו נראים אחרת.

רק מה שקורה הוא שאנשים מתבצרים ב"לא משחקים שברו את הכלים"- המדינה עשתה לך עוול? סבבה אל תצביע בבחירות, אתה לא אוהב את המדיניות של פתיחה בירי בצבא- לא מתגייסים לצה"ל. המשטרה מתעללת במתנחלים? נקרא להם כלבים ולא נשתף איתם פעולה לטוב ולרע ובטח שלא נכנס לשורותיה.

אז הריני לבשר שהמשטרה עכשיו מאבדת ככ הרבה שוטרים שמתפטרים וזאת בדיוק הזדמנות לתקן את העוול ולבוא לשם אנחנו, ולהתקדם קמעא קמעא עד שברור שיבוא יום שיהיה מפכל יהודי על אמת. פשוט אין סיבה שלא. זה לוקח זמן אבל בדיוק בגלל זה אנחנו עם הנצח, ובדיוק בזיעת אפיים כזאת בנינו כאן מדינה (וברור שהיו שם ניסים הזויים ולא רק זיעת אפיים אבל לפחות לדעתי זה בדיוק מה שנקרא "פתחו לי פתח".. אנחנו התחלנו לפעול וה' נלחם לנו מתוך כך),

צריך נטו אכפתיות והבנה שמה שקורה כאן על כל חלקיו הוא שלנו לחלוטין, ושיש לנו תפקיד הסטורי עכשיו הרבה יותר גדול ורגיש מתקופת האצל והלח"י.... 

בכל מה שכתבתי עד עכשיו אני מדברת גם אל עצמי. 

אגב נקודה שלא זכרתי לכתובעמי בבקשתי

אחרי שהתפללנו התחלנו קצת לדבר עם אותה שוטרת, היא ממש שיבחה בתוך הדברים את הנוכחות שלנו ואמרה שעכשיו אולי ידיה כבולות אבל בעז"ה (ככה היא אמרה!) היא עצמה ועוד שוטרים פועלים ויפעלו בהר בתפילה מתוך הפוזיציה שלהם כשוטרים (לא להכנס לדיון על כניסה להר הבית כי זה פחות רלוונטי), פתאום היא התחילה לזמר פסוקים ושאיפה לשיבת ציון, ולפי איך שהיא דיברה וסיפרה יש כמוה כמה וכמה.

תודה על הסיפור הזה.בן מערבא

הזכרת לי שיש שם עדיין בני אדם עם לב פועם ותקווה. (שוב. בלי ציניות)

כי מבחינתי לראות משטרה זה לקבל בחילה ותחושת גועל ותיעוב, מדובר בארגון הפשע הכי גדול ומסוכן בארץ. מגנט שמצליח למשוך אליו את המיץ של הזבל (וכנראה פה ושם בטעות גם אנשים טובים כמו מה שאת תיארת).  

על המקרה של חיים מזרחי שמעת ? בחור חרדי תמים ופשוט שהיה עד למכונית של שוטרים סמויים שדפקה אוטו אחר, הוא כמובן לא ידע שאלה שוטרים, והעיר להם שהם פגעו במכונית אחרת, בתגובה הם הכניסו אותו לניידת ופירקו אותו במכות ולקינוח ניסו לתפור לו תיק. תראי את הבן אדם בראיון. עשו ממנו ש ב ר  כ ל י. וזה סיפור אחד מני אלף ממעללי הפושעים עם מדים  

האם זה נובע מכך שאנשים כמוני לא נותנים כבוד ויקר לגוף חשוב כמו משטרה או שאנשים כמוני מתייחסים כך למשטרה בעקבות סיפורים כאלה ?

--- ---רב שמואל
אתה נשמע כמו בן אדם אחד המתאימים ביותר להכניס למשטרה (או למערכת אחרת) רעיונות מסוכנים ומעודדי אמונה טבעית בעבריינות.

אתה סכנת המדינה (דרגה אחת לפני @מר חפש את עצמך בטינדר)
מכיר את השם אהוביה סנדק ע"ה?עמי בבקשתי

ותאמין לי (אתה לא חייב בכ"ז אנונימי) שאני מכירה את ההתנהלות מדברים גם שראיתי בעיני. כל מה שאמרתי לא מדבר על מציאות אופורית עכשווית שלא קיימת אלא מדבר על התפקיד שלנו כעמ"י מול גופים ששייכים לעמ"י. וכמה שתתאר לי כמה הם מזוויעים וכמה יש שם הרבה מיצי זבל בסה"כ השאלה הופכת להיות עוד יותר נוקבת- איפה אנחנו היינו? איפה אנחנו עכשיו? למה אתה ואני לא נרתמנו למשימה והצטרפנו למשטרה? (כמובן שלא כיוונתי ספציפית)

אין מה לעשות. זאת משטרת ישראל וזה אחד הניסים היותר גדולים שקרו בדורות האחרונים, רק שאנשים שבוחרים לאינספור ללכת לחינוך ולהייטק ולא מזרימים את עצמם לחקלאות ולמשטרה- זאת בדיוק הסיבה שהמשטרה בסוף מוצאת את עצמה עם המיץ של הזבל.

והכי נורא, שאחרי שזרקנו גוף יהודי יקר כלכך לכלבים תרתי משמע, אנחנו מעיזים להחרים אותו ולקלל אותו, לזרוק עליו רפש עם מליון זריקת אשמה במקום להתעורר ולבדוק מה אנחנו הזנחנו בדרך

זו הלקאה עצמית מיותרתרפרם בר פפאאחרונה
שכדרכן של הלקאות עצמיות- עושה אותן בדיוק מי שלא אשם.

בואי נחשוב: אנחנו רוטשילד? אנחנו אולי סופרמן? מה אנחנו?
אנחנו ציבור כל כך קטנטן, עם משאבים כל כך מוגבלים.
שעם כל זאת - משקיע בלי סוף בהובלת מהפכות.
אבל מלקים את עצמינו...
יש לך כח אדם לשלוח למשטרה? מי בדיוק?
כולנו עוד מגוייסים לנסות לתקן את הצבא. זהו, אין עוד כח אדם.
תספרי כמה ארגונים הקמנו, כמה מפעלי חינוך וחברה, בלי סוף.
אבל כן, אנחנו מוגבלים
אני שם הרבהשפרינצא בוזגלו

ואחד השוטרים שכבר דיי מכיר אמר לי פעם שזו הארץ שלנו וחבל שיהודים מפחדים ללכת במדינה שלהם...
היה מפתיע לראות שעדיין נשארו שם כמה אנשים שPC לא מעניין אותם...

כואב. ממש.שפרינצא בוזגלו

אין לי מה להוסיף.

כואב שהמוסלמים נכנסים יימח שמםרץ-הולך
אבל אני חושב שגם שבביהמ"ק שנבנה במהרה בימינו אמן לא נוכל להיכנס חופשי לשטח ההר, יהיו שוטרים שיוודאו שמי שנכנס טהור ומכיר את ההלכה.
למה ימח שמם?arixon
את חושב שמי שנולד מוסלמי ישר ימח שמו?
מוסלמי שנכנס להר הבית יימח שמורץ-הולך
אוקיי אני מרים ידייםarixon
בהצלחה עם זה
טכנית יש צדק בזהעמי בבקשתי

במצב שבו ביהמ"ק היה קיים יכול להיות שהם היו חייבים מיתה...

חוץ מזה שהדת המוסלמית היא אולי לא ע"ז כמו הנצרות, אבל היא גם אסורה. והם חייבים ב7 מצוות בני נוח.

אמן!נוגע, לא נוגע
דברי אמת וטעם
בעז"ה בקרוב מאוד תחזינה עינינו בשובו לציון ברחמים
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלג

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

השורה הראשונה לדעתי היא הבסיסנפשי תערוגאחרונה

ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.

הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד

פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה

יחלקו כבוד לרבנים חרדים

לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.

לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק

אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים

וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.

תסיק כאן למה ומה זה אומר

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
חחחחחחחחקעלעברימבאראחרונה
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידי

60 לשעה

צודקל המשוגע היחידי

80 לשעה

לא כולל הפסקות אוכל

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אור
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

פינגווין קיסריכְּקֶדֶם
אין אסוטיציהנפשי תערוגאחרונה

כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני

אתם מכירים את ארץ-ישראל מספיק? צריכים יותר?זיויק

מה עדיף?

ידע?

טיולים?

חיבור להתיישבות?

חקלאות?

אני בדיוק מתלבט בעניין

הכרת הארץ לאורכה ולרוחבה ובאופן מייטבי ע"י טיוליםפ.א.

ומסעות

זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ 

אני ישמח לקבל עוד מהכלל המשוגע היחידיאחרונה

מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)

יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר, 
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימון
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
תגובות בוטות המביאות מחלוקת בהתאם.נחלתאחרונה
כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

אולי יעניין אותך