אז קודם כל זה ברור שאת אמא טובה וגם כשהם יגדלו את תהיי אמא טובה.
אני חושבת שהבסיס זה באמת להכיר את הילדים שלנו.
את התכונות שלהם, את הנקודות הרגישות שלהם, את המתיחויות ביניהם, את העומק שלהם.
נניח, היו מבקשים ממך לכתוב על כל ילד חמישה משפטים שמתארים אותו. אבל חמישה משפטים שהם יחודיים, לא רק '' חכם , מתוק וחברותי''.
אם את מצליחה אז כנראה שאת מכירה היטב את הילדים שלך. וככל שהם יגדלו ככה תכירי יותר ויותר.
אם יש בסיס של הכרות פנימית עם הילדים, אז השלב הבא, נראה לי, זה כל מה שקשור להכוונה שלהם.
זה טווח ענק של דברים, החל מהקשבה, עצה, אמפטיה, מתן כלים להתמודדות, דרך רישום לחוגים מתאימים שיחזקו את הכישרונות והתכונות הטובות שלהם, ועד לשיחות, עם גדולים יותר, על בחירה, ואיך בוחרים נכון, ונתינת יסודות חזקים באמונה וביראת שמיים, ואהבת ה' ואהבת התורה וכו'.
בנוסף, נראה לי שכשאנחנו עושות עם הילדים דברים שאנחנו נהנות מהם ושאנחנו אוהבות אותם זה נהדר לקשר עם ילדים.
החל מהליכה משותפת, ציור, נגינה, שירה, תחומי ענין שונים וכו'.
מבחינת לתת להם הרגשה שהם יכולים לדבר על הכל...קודם כל ברור שאם ילד מספר משהו מהלב אז לעולם לעולם לא לתקוף אותו או לבקר אותו. שנית, וזה משהו שאני ממש משתדלת להקפיד עליו- שאם אני רואה שילדה נמצאת בברוגז כזה או שעובר עליה משהו, אני לא מוותרת לה. בסוף היא תהיה חייבת לבוא ולדבר איתי או עם בעלי או עם שנינו.
אני לא רוצה שישמרו תסכולים בבטן.
עוד דבר לגבי שיחה על רגשות. כמעט כל דבר שילד מספר אפשר לשאול אותו ''ואיך אתה הרגשת כשזה קרה''? וללמוד, לאט לאט לתת שם לרגשות השונים.
לפעמים תכל'ס מה שהם רוצים זה לספר לנו מה הם מרגישים ולא מה קרה...ולא תמיד יודעים איך לעשות את זה.
חשוב לדעתי גם להראות לילדים שלך יש את אותם רגשות. כעס, תסכול, אכזבה, שמחה, התרגשות, מבוכה, וכו'.
נניח, אתמול היתה לי שיחה עם בת הכמעט 12 שלי על משהו שהיא ממש התנגדה אליו. אמרתי לה בואי, ננסה להבין מה בדיוק מפריע לך. עשתה פרצופים מפה ועד ניו יורק, אבל לא ויתרתי ובסוף עלינו על הנקודה שמפריעה לה, ועל הרגש שזה מעורר בה. אז אמרתי לה שגם לי יש רגש כזה לפעמים...אמנם בסיטואציות אחרות ממה שיש לה, אבל אני מבינה את הרגש הזה שלה. והשיחה הזאת, שלקחה בסך הכל 7 דקות, תוך כדי נסיעה, ממש שחררה אותה.
ומעבר לכל הדברים - אם את אמא שלהם אז את האמא הכי טובה שיכולה להיות להם. וגם את, כמו כולנו, בלמידה מתמדת.
אז אל תפחדי משום דבר.
תני אמון מלא בעצמך שאם ה' הפקיד אותם בידייך אז סימן שאת מסוגלת.
ותני אמון מלא בהם שהם יגדלו ויהיו נהדרים ובקשר מצוין איתכם.