לא בהכרח זה יעזור לך. אחרי לידה הכל יותר קשה. וגם יש תינוקת לטפל בה, וזה בהחלט מוסיף לאתגר.
אבל אולי בכל זאת יהיו פה כיוונים שיוכלו לעזור, לך או לאחרות…
קודם כל, אני אוהבת להתחיל מבניית לו"ז.
מצד אחד אני לא אוהבת שהלו"ז מידי מחייב, כי אני אוהבת לאפשר לעצמי גם גמישות, להתאים לעצמי כך יום מה שנכון לי באותו יום.
וחשוב לי דם להפריד בין דברים שחייבים להספיק לעשות, לבין דברים שאני רוצה להספיק אבל לא באמת חובה לפני פסח.
אז בדרך כלל אני מתחילה את הרשימה מהסוף - כל הדברים שחייבים לנקות לפני פסח, ושאני גם לא רוצה לנקות מוקדם מידי, כי אחרי שניקינו צריך לשמור על הכל נקי מחמץ. אז אני מתחילה מלשבץ את הכשרת המטבח ביום שאני רוצה (יום בדיקת חמץ, בשנה שעשינו את ליל הסדר בבית הקדמנו את הכשרת המטבח ביום כדי שיהיה לי זמן לבשל בנחת). ומשבצת בימים שלפני את המקרר, תנור, מיקרוגל, ארונות מטבח, וכו'.
בימים לפני זה אני לא ממש משבצת משימות לכל יום, אלא כותבת את כל מה שאני רוצה להספיק, ומארגנת לי בצורה של סדר עדיפויות, שברור לי על מה אני יכולה לוותר אם אני לא מספיקה.
אני גם משתדלת לחלק את המשימות לחלקים. למשל ארונות בגדים - לא חייבים לעשות הכל ביום אחד, אפשר לעשות כל פעם מדף של אחד הילדים.
השנה עשינו לוח לקראת פסח על בלוק ציור גדול שתלינו על הדלת. בצד כתובות כל המשימות, ובאמצע יש משבצות כמו בלוח שנה של שלושת השבועות עד פסח, ואנחנו משבצים את המשימות תוך כדי (אני מכניסה לרשימת משימות גם קניות אוכל, קניות בגדים, מכירת חמץ, לפעמים גם איזה אוכל אני מכינה - בימים ממש לקראת פסח שאין הרבה מה ואיפה להכין).
וכדי להתחיל בפועל לעבוד - לי עוזר להדליק מוסיקה של פסח (יש לנו כמה דיסקים נוסטלגיים שגם בתור ילדה היינו מנקים לפסח תוך כדי ששומעים אותם - ר' אלתר לפסח, חבורת פסח - לא מוסיקה אבל עדיין כיף. ולפעמים פשוט שמים שירי פסח ביוטיוב, או דיסק של חיליק פרנק לפסח).
אני אוהבת להכניס לתוך הלו"ז גם יום אחד של טיול - בדרך כלל לפני הנקיונות הסופיים, ואחרי הנקיונות המקדימים. זה ממש כיף למשפחה, הכל פנוי (בחוה"מ אני פחות אוהבת לטייל בגלל העומס בכל מקום), וגם ממריץ לנסות להספיק כמה שיותר עד הטיול. (מניחה שאחרי לידה זה לא ממש ישמח אותך ורק יתיש יותר. אבל אולי דווקא יתאים לך לשלוח את הבעל עם הילדים לטיול, ולקחת לך יום מנוחה בבית בלי משימות…)
בכל מה שכתבתי לא התייחסתי למי עושה את כל הניקיונות. אצלי ב"ה בעלי לוקח על עצמו די הרבה בבין הזמנים, וזה מאוד מקל.
אבל באמת פה זה שונה בין משפחות שונות. כשיש ילדים גדולים אפשר גם לשתף אותם, ולהיעזר בכל מיני מבצעים כדי לגייס לעזרה.
אנחנו בתור ילדים מאוד אהבנו את מבצעי פסח. לכל משימה היה ניקוד, והיינו צוברים נקודות כדי לקבל פרסים. היו שנים שהניקוד והפרסים היו אישיים, והיו שנים שצברנו נקודות משפחתיות, והפרס היה משהו גדול לכולם.
וכמובן - לקחת עזרה חיצונית איפה שצריך.
בהצלחה רבה!