מה דעתכן:
הילדה בת 9 הבוקר לא רצתה ללכת ללימודים כי היא לא הכינה את העבודה בחשבון (באופן כללי היא לא מסתדרת עם המורה לחשבון). היא טענה שנקרע לה הדף אבל לא עשתה שום מאמץ להשלים את הדף.
אני היום מילאתי מקום של משפחתון של הבן שלי אז היו אצלי קבוצת בני שנתיים תוססים ולא הייתי מאוד פנויה אליה..
בעלי לקראת 9:30 הצליח לשכנע אותה ללכת ללימודים, אחרי ששנינו אמרנו לה שהמורה לא תצעק עליה או תעניש אותה אלא תתן לה דף להשלים את העבודה.
לקראת 13:00 אני מקבלת טלפון מהמזכירה שהילדה עפה הביתה ושהיא תצא ב 13:30 בשעה שהקטנות מסיימות במקום ב 15:30 והמזכירה דיברה על זה עם בעלי והוא ביקש שהיא תתאם איתי איך היא חוזרת.
אני בדרך כלל משתדלת לגבות את בית הספר וידעתי ששיעור חשבון היום היה מועד לפורענות אז אמרתי למזכירה שמבחינתי היא יכולה לחזור ברגל (מהקצה השני של הישוב, 20 דקות הליכה - וידעתי שזאת שעה שכל הבנות של א-ב משתחררות ומסתובבים הורים בשטח כך שהיה נשמע לי בסדר,מה גם שסביר שאחת האמהות מהאיזור שלנו היתה מקפיצה אותה..).
התקשרתי לבעלי לעדכן אותו שהיא תחזור ברגל והוא ממש התרגז כי הוא אמר שהוא אסר עליהם לשלוח אותה ברגל ואמר שיש לה הסעה ב 15:30 ומבחינתו שהיא תחכה עד אז אלא אם כן הם יתקשרו אלי ואמצא להם פתרון אחר..
אז הפתרון של המזכירה היה לא לעדכן אותי שבעלי אסר עליה לחזור ברגל..
עכשיו הנושא זה לא האם נכון לתת לה לחזור ברגל או לא (אני מבינה שיתכנו דעות לכאן ולכאן..) אלא האם אחרי שבעלי הביע בנחרצות עמדה נכון לפנות אלי ולהוציא ממני עמדה הפוכה..
התקשרתי בחזרה למזכירה וממש צעקתי עליה שלא יתכן שהורה אחד אומר משהו ואתם מתקשרים להורה השני מאחורי הגב לסכם איתו ההפך..
וסגרתי עם המזכירה שמבחינתי הילדה נשארת בשטח ביהס עד 15:30 כי אין לי איך להחזיר אותה.
אחרי רבע שעה אני מקבלת טלפון נזעם מהמנהלת:
היא קודם כל מתווכחת איתי לגבי האיסור של בעלי על חזרה ברגל - אמרתי לה שלדעתי לא מקלקלים שלום בית בין ההורים בלי קשר חדעה ובכלל לא משנה מה דעתי, משנה שבעלי כבר הביע דעה אחרת לפני כן.
ואז היא מנסה לשדר שאני חסרת אחריות שאני לא מוצאת סידור אחר למי יכול להסיע את הילדה הביתה ושלדעתה הייתי צריכה להתקשר לכל האמהות של בנו א-ב באיזור שלי עד שהייתי מוצאת לילדה הסעה.
הסברתי לה שיש אצלי משפחתון ושאחריו אני מוציאה עוד 2 ילדים מהגן בשעה 14:00 ושלא סביר שאלך בעצמי 20 דקות בכל כיוון עם 3 קטנטנים בחום הזה לאסוף ילדה..
בקיצור היא הוציאה אותי אמא סרבנית וחסרת אחריות כלפי הילדה שלה.
מה אתן אומרות:
סביר לדרוש מהורים להגיע באמצע היום להוציא ילדה כי היא לא מסתדרת עם המורה לחשבון?
זכותי לומר להם להשאיר אותה שם עד סוף היום?
הגיוני שיתקשרו אלי אחרי שדיברו עם בעלי כדי לנסות להוציא ממני תשובה שונה?
ובכלל, הגיוני להעיף ילדה הביתה על הפרעה בשיעור חשבון? לא יודעת בדיוק מה היה אבל לא אלימות או וונדליזם אלא מקסימום חוצפות וחוסר שיתוף פעולה..
בקיצור, אשמח לעצתכן..
אני רותחת מעצבים!
ואני לא טיפוס שמתרגז בדרך כלל...
היא נשמעת ממש נבונה...) ואז לגשת יחד לדבר עם המנהלת בנחת - מצוין.