איך גורמים לבעל לא להרגיש מאוים?~א.ל
שאלה בעיקר לנשים שבעלן עוסק בתורה.

ברגע שזוג כזה מתחתן, אז האישה סוג של לוקחת על עצמה את עניין הפרנסה,
וגם אם הבעל מפרנס- אז זה לא בצורה תדירה, כי  עיסוקו העיקרי זה בתורה. מה שדורש מהאישה לרכוש מקצוע וכו'..

שמעתי כמה מקרים על זוגות שזה גרם לבעל להרגיש נחות לעומת אשתו, כי היא גם מפרנסת, גם בעלת מקצוע, וגם מגדלת ילדים לתפארת...

יש למישהו תובנות על איך מתעלים מעל מצב כזה ?
ענווה והערכה עצומה כלפי הבעלדני-יהונתן
בוודאי שבענווה ובהערכה עצומה!~א.ל

הרי זו מציאות שהם בחרו בה, ולכן בוודאי שזה יהיה כך..

אבל בכ"ז קשה להתנתק מזה שהבעל יכול להרגיש מאחור...
שאלת בירורדני-יהונתן
האם השאלה שלך בעצם היא: אני לוקחת את רוב האחריות בבית. הוא לא. והוא מרגיש נחות. מה היית מייעץ לו?
תסבירי את עצמך יותר בדיוק. 
לא...~א.ל
אלא: במידה והאישה עושה כמעט את הכל, ולבעל ישנו צורך להרגיש ככזה שמחזיק במושכות ומוביל- ובצדק.
יכולה לקרות סיטואציה לא נעימה שהבעל ירגיש מאחור.

איך מתעלים מעל כך?
לטפח גאוות יחידה של לומדי תורהמאמע צאדיקה
להעריך את הבעל בכל מה שהוא עושה

להבין שכסף זה לא הכל בחיים- יש דברים יותר נעלים ממנו- תורה למשל
וככל שמקצוע זה חשוב- "יראת ה' היא חכמה" (היא- החכמה היחידה, חכמת כל החוכמות.)

לתת לבעל מקום רחב בחינוך של הילדים
בדיוק.אלעד
אם הבעל ירגיש שהוא עוסק בדבר נעלה וחיוני לבית שלהם, זה יקרין גם על האשה וממילא הבעל לא ירגיש נחות והאשה לא תרגיש מנוצלת
אולי אני תמימהרעיה ואם
אבל איך מישהו מאמין
יכול לחשוב שמקצוע כלשהו הוא יותר מלימוד תורה
לא על זה גדלנו, שלימוד התורה הוא מעל הכל?

ואני לא מדברת באוויר
ב"ה אנחנו נשואים 7 שנים
אני אקדמאית ועוסקת במקצוע
ובעלי אברך
ובחיים לא היינו בכיוון של נחיתות שלו כלפי
על מה?
אני באמת לא מבינה

באופן רעיוני, ואח"כ במעשי:ישתבח המשובח
אם האשה מבינה ויודעת ששני בני הזוג שייכים למבנה אחד, שיש בו רצון ושאיפה להתקדם בקודש - שכינה ביניהם - אזי היא מבינה שה"לב" של הבית הוא לימוד התורה.
וזה ממש כמו בגוף אחד - הלב מוחבא עמוק בפנים, לא רואים אותו בעיניים מבחוץ, לפעמים שומעים הדים של דפיקות לב - אבל הוא החשוב ביותר!
הידיים והרגליים יכולות לטעון כל היום, שהן אלו שרצות, מביאות, מחזירות, מתרוצצות, פועלות - אבל לולא הלב לא היה להן כח לכלום!
כאשר אשה מבינה שבכל הפעולות היומיומיות שהיא עושה היא מאפשרת את הדבר הכי חשוב בכל היקום - את לימוד התורה, הרי שכל מעשיה ופעולותיה מוארים באור חדש: האוכל שהיא מניחה על השולחן לבעלה, הנקיון בבית ובבגדים, עבודה מחוץ לבית לפרנסה - כל אלו הם הידיים והרגליים של הלימוד, שהוא הלב והעיקר.
היא, ביחד עם בעלה, יוצרת גוף אחד שיש בו גם לב של לימוד תורה, וגם בית מתפקד לתפארת שבו אפשר להגשים את הלימוד בחינוך ובקיום המצוות. הם שני צדדים של מטבע אחת, לא יכולה להיות תחרות ביניהם - אף צד לא יכול בלי הצד השני.

אחרי שבני הזוג שניהם מבינים ומסכימים על כיוון שכזה בבית, האשה יכולה לשדר לבעלה וגם לילדים את החשיבה הזו - "ילדים, בואו נסדר את הבית כי אבא חוזר מהלימוד עוד מעט", "אבא שלנו עסוק עכשיו בעבודה הכי חשובה בעולם - בלימוד התורה", "כשאבא בא הביתה התורה מגיעה איתו לבית", ועוד. הילדים קולטים את זה נפלא, ובעצמם מדרבנים אותנו, ההורים, להכיר בחשיבות הלימוד.
וגם לבעל אפשר לומר ולעשות דברים בכיוון, למשל - להוסיף לסנדוויץ' שלו עוד נשנוש קטן לשעות הלימוד, להקפיד לומר לו כמה את מעריכה את הלימוד שלו, ואיזו השפעה טובה יש לזה על הבית, לחשוב 20 פעמים לפני שאת מבקשת ממנו משהו שיבטל אותו מהלימוד - הוא לא בחופשה, ולא מתבטל. גם אם יש לו צורך בהפסקות באמצע יום לימוד, אם תשדרי לו שזמן הלימוד חשוב לך, הוא ינצל את ההפסקות לצבירת כוחות ולהתמדה ביתר חשק וכח.
וגם במצבים שאת באמת צריכה עזרה - את יכולה לומר לו שלמרות החשיבות של הלימוד, התלבטת בעניין ולא רצית לבטל אותו מלימודו, ובכל זאת את לא מוצאת ברירה אחרת וצריכה את עזרתו.
מדיבור כזה הוא יבין גם את חשיבות הלימוד וגם את הצורך שלך בעזרה.

כללו של ענין, הכל מתחיל בראש, אבל אסור שישאר רק בראש - צריך להראות ולבטא את החשיבות הזו של הלימוד גם לבעל וגם לילדים, ומתוך כך כל הבית מסתובב סביב הלימוד, ואף אחד לא יצליח לטעות ולחשוב שיש דבר חשוב יותר מהלימוד של אבא...
התורה היא במקום הראשון ועל זה אין עוררין,אנונימי (פותח)
אבל התורה זה לא רק לימוד התורה.
ב"ה בעלי לא אברך, אחרי הכל מישהו צריך לפרנס ואחרי הכל בכתובה הוא חתום על לפרנס אותי ולא על ללמד אותי תורה. אז נכון שאני לא פרזיטית ולא יושבת בבית כל היום והוא עובד במרץ, אלא בנטל הזה נופל על שנינו כשברור ש-הוא האחראי גם על פרנסה וגם על להעלות את הבית מבחינה רוחנית תורנית.

קשה?
יופי.
קשה זה טוב.

(כמובן שצריך לראות איך עושים זאת בפועל)

אני מאמינה שבנ"א צריך לפעול ע"מ להרגיש מועיל, אני מאמינה שלבעל עצמו היה טוב יותר אם הוא  היה לומד בישיבה עד 4 ואז מלמד באיזה מכינה או תלמוד תורה או משגיח כשרות או אנערף מה, אם הם גרים ביישוב דתי אז הדברים האלו פחות מהווים בעייה.

תשאלי-ואיך בכ"ז היית גורמת לו לא להרגיש נחות?
אם הוא היה רק לומד, לא הייתי מעודדת זאת בכלל, אלא אם כן המטרה שלו היא להיות רב או משהו והלימודים המסיביים בכולל הם זמניים עד שיסיים את הבחינות.
הוא רוצה להיות רק בעולמה של תורה אז מעולה, שימצא עבודה בתוך עולמה של תורה, כי לעבוד-חייבים.להביא פרנסה הביתה-חייבים. (למרות שאני מאמינה שהתורה זה העולם, זו המטרה שלנו כעם, להיות אור לגויים. כמובן שצריך גם ללמוד אבל תלוי באיזה שלב ובאיזו כמות. התורה לא מחנכת אותנו לעוני או להפלת כל/רוב הנטל על האישה)

** יש לי בת דודה שבעלה למד בשעות היום בישיבה ובלילות עבד במאפייה וכך פרנס את ביתו ומשפחתו. אישית-לנו זה לא היה מתאים, אבל הם חיו ככה כמעט שנתיים. זה רק מראה שלימוד התורה לא מבטל את יכולתך לעבוד.
פתאום בהריון....אנונימי (פותח)
ראשית,מזל טוב.
שנית,אף אחד לא סותר את עניין העבודה,השאלה היא עד כמה נותנים לה ביטוי בחיי היומיום וכל אחד יתחבר לאשר ליבו מנחה אותו.נשמע מדברייך שיש פה אמת אבסולוטית אך לא כך הדבר
כואב ומצער לראות שאת רואה באופן לא טוב את עניין "הנטל" שהאישה לוקחת על עצמה.הנטל נובע מבחירה אישית ולאלו-הגברים,היכולים למות באוהלה של תורה אולי חשוב שתהיה אישה כזו,ואשרייה של אותה אישה.מדוע להסתכל על כך בעין לא טובה?
עוני לראייתך,לא שווה לעוני בעיני אחרים,ראי דוגמא מהדוגמא שאת עצמך נתת

ומעל לכל... אני חושבת שאין זה נוגע לשאלה..
שבעזרת ה' יתברך נדע להכיל את השונה מאתנו,להציג דעתנו בנחת ולראות את אשר ראוי שנראה...
אוקיי, אז זו רק דעתיveredd
אז אל תקפצו עליי...
אבל אני מאמינה שמתוך העונש שלהם, הגבר והאישה למדו את הייעוד שלהם בעולם, מה שגורם להם להרגיש ש"אמא" וכ"אבא" של המשפחה. כמו שאישה, שתהיה אישה ומדהימה תמיד תמיד, לא "תרגיש" שהיא עושה את כל מה שהיא יכולה לעשות בבית עד שתהיה אמא (בין אם זה נכון או לא! זאת פשוט גם ההרגשה שלי הייתה אחרי החתונה) ככה גם האב של הבית לא ירגיש שהוא באמת דואג לבית עד שהוא מביא משכורת...
תראו את הרבנים הגדולים שהיו פעם- כולם עבדו! לרמב"ם היו בערך 10 מקצועות שונים, ולמרות שהיו כמה נשים שנתנו לבעלים שלהן ללמוד תורה והן עבדו (כמו אשתו של המהר"ל מפראג) זה צויין בתור דבכר מדהים וטוב- אבל חריג.
אני לא יודעת אם זה באמת טוב או רע או אם בכלל יש כזה דבר טוב או רע במושגים האלה, אבל בלי קשר לאישה או לבית או לשום דבר אחר, לבעל יש צורך מסויים להרגיש שהוא מביא פרנסה הבייתה, שהוא מחזיק את הבית.
שוב- הרגשה שלי, כככה אני מבינה את הדברים. (אגב, בעלי אישרר את זה... כנראה שהתחתנו מסיבה מסויימת )
מה שהיא ^^^ אמרהאנונימי (פותח)
התורה שלנו מנחה את הבעלים לפרנס את האישהאנונימי (פותח)
כחלק מההנחיות הבסיסיות של מסגרת הנישואין. בדיוק כמו שהוא מחוייב בעונה לצורך העניין.

יש כתובה, יש חובות הלכתיות של הבעל כלפי אשתו ולהיפך. נקודת המוצא צריכה להיות שם.

לגבי הנטל-אני לא חושבת שנטל צריך ליפול על אחד מבני הזוג, זו אחריות של שניהם.

לגבי ההקשר לשאלה-אמרתי את דעתי על המציאות הזו, שאני לא הייתי מעודדת זאת ואם הייתי במציאות הזו הייתי מעודדת אותו לצאת ולעבוד.

ותודה על המזל טוב
שלום לך!~א.ל
אני מסכימה איתך שהבעל צריך לפרנס. ואני חושבת שאין בכוונתי לומר שעבודה היא משהו שלא צריך להזכיר ולהשאיר רחוק מהעין. אלא השאלה כמה מקום נותנים לה. האם היא מהווה צורך, או שהיא עיקר. ויש ביטוי לכך גם בחיי המעשה.

לגבי הנטל- זה אינו נטל. כל עוד זה נובע מבחירה של שניהם, אין זה נטל. זו זכות גדולה לטפח ולעזור לבעל שיש לו את הפוטנציאל להתגדל בתורה עוד ועוד!

אבל כל אחד וראייתו הוא

כששני בני הזוג רואים בלימוד התורה דבר עיקריד.
אין כל סיבה שהבעל ירגיש "נחות". מה פתאום? האשה לומדת (נניח) שלש שנים מקצוע, לפעמים סתם קורס - והוא עוסק עשר שנים (נניח) בתורה, בעמל, מבקר עד ערב. אז מה כאן נחות? הרי הוא יודע יותר ובדבר חשוב יותר. להיפך: האשה אינה מרגישה "נחותה" כי היא שותפה בענין הזה, ויש הכרת טובה כלפיה.  הכל תלוי עד כמה באמת שניהם תופסים כאחד את הדבר כחשוב מצד עצמו ומרכזי בבנין ביתם. הלימוד משפיע על כל האוירה וממילא גם על חינוך הילדים, גם אם כמותית האשה תעסוק בכך יותר, ועם הזמן יש להניח שהלומד גם יתחיל ללמד, ואז יהיה שותף מרכזי יותר גם בפרנסה.
אם מסתכלים כך, אז במקום נחיתות של צד כלשהו  - נוצרת הערכה הדדית רבה והוקרת טובה הדדית רבה.
אם את מרגישה שווה יותר - הוא ירגיש את תחושותיךאנונימי (פותח)
אני מהנדסת מחשבים, ובעלי אברך,
אנחנו נשואים באושר 7 שנים, ומקווים להמשיך כך לאורך ימים ושנים.

ולא, בעלי לא לומד ע"מ להיות רב, אלא כי זה תכלית העולם,
ואני מאושרת מזה- באמת לא יודעת מה הייתי עושה - אילו היה "סתם" עובד,
וכי איזה מן תכלית יש לחיים - רק עבודה / נקיון הבית וריצה אחרי הילדים.

התורה נותנת תכלית גדולה לחיים- וכשיש אידאולוגיה , הכל קל יותר.

כמובן שגם גידול הילדים זו מטרה גדולה, אבל רק זה - הייתי מצפה ליותר שיתוף של הבעל.
אם בעלי היה יוצא לאותם שעות, רק בשביל עבודה- זה היה ממש מפריע לי.

בקשר לכסף, הוא נכנס לחשבון המשותף - ובעלי אחראי על הכספים, חשבונות וכו'..

כך שזה לא שאני באה הביתה בסוף חודש ומגישה לו את הכסף..
אני באמת מאמינה שהפרנסה היא משמים , ונועדה, לבעלי, לי וגם לילדים..
ולא העבודה שלי שלחה את הכסף, כך שזה לא נותן לי תחושה נעלה יותר.
שזה לא משנה איך זה בדיוק הגיע.

חוץ מזה תואר לא מעיד כל כשרון כלל. (בתור אחת שממוצע ציוניה בלי מאמץ היה 90+, אני יכולה להעיד שראיתי בנות מוכשרות הרבה פחות שגם הם הצליחו בלימודים..)
ואני מודעת לכך שבהרבה דברים בעלי עולה עלי, ואני מעריכה אותו על מה שהוא לומד,
ועל מה שהוא בן אדם!

אז הרבה הצלחה!
נראה לי שהעבודה פה היא על הבעל ולא על האשה...Curious
אם הוא בחר ללמוד תורה (כמובן בהסכמת אשתו) הוא מכיר כמה זה חשוב, ואז אם אשתו רוכשת מקצוע - זה פשוט לא רלוונטי.
אם הוא מרגיש מאויים - אז הוא כנראה לא מכיר מספיק בערך לימוד התורה (עובדה שהוא חושב שלפרנס ולרכוש מקצוע זה יותר טוב...)
במצב כזה - עדיף שיצא גם הוא לפרנס ורק יקבע עיתים לתורה כמו אנשים עובדים.
אין שום סיבה שהאשה, בנוסף שזה שהיא לקחה על עצמה להיות מפרנסת יחידה, (כמובן בהנחה שהיא נותנת לבעלה את הכבוד הראוי לו באשר הוא בעלה - לא משנה מה עיסוקו), עוד תשבור את ראשה איך לא לתת לו להרגיש נחות.
"העבודה פה היא על הבעל " - מסכים במאה אחוז ..אלי6
"נראה לי ש"העבודה פה היא על הבעל ולא על האשה..." - מסכים עם הדברים במאה אחוז.
לא אומר שהבעל חייב מייד לעזוב את בית המדרש, אבל שיחשוב פעמיים ושלוש אם הוא שם כי הוא מאמין בזה או מסיבות אחרות.
וגם אשתו צריכה לעזור לו בכיוון הזה, אחרת היא רק מחמירה את הבעיה שלו..
....~א.ל
"אם הוא מרגיש מאויים - אז הוא כנראה לא מכיר מספיק בערך לימוד התורה (עובדה שהוא חושב שלפרנס ולרכוש מקצוע זה יותר טוב...)"- לא לזה כיוונתי, ואני לא מסכימה שזה בהכרח עובד כך..
הדוגמאות האלה נועדו כדי להציג תמונה של אישה שמכורח המציאות מובילה. (לא ממקום של עליונות, אלא כורח)
כך שאם הוא מרגיש מאחור- זה בגלל שלמרות שהוא מכיר, ואף אשתו מכירה בחשיבות לימוד התורה, בשורה התחתונה הוא לא מוביל.
ולא בגלל שהוא חושב שלרכוש מקצוע זה יותר טוב הוא מרגיש כך.

השאלה היא אם כך...Curious
למה בדיוק את קוראת "מובילה"?
ומה בדיוק זה קשור לכך שהבעל לומד תורה?
יכול להיות שאם תסבירי את זה יהיה יותר קל להבין את הבעיה (ולייעץ טוב...)
מובילה- שמחזיקה במושכות בבית~א.ל
היא עושה, היא מתפקדת, היא מנהלת, היא מזיזה.
היא עובדת, לומדת, מפרנסת, מטפלת בילדים..
היא מובילה...

לפי ההגדרות שאת כותבת....Curious
רק "מנהלת" ו"מזיזה" מסתדר לי עם "מובילה" כי שאר הפעולות הם תיאור מצב....
אגב, ישנם בתים שהבעל לומד - אז דוקא בגלל זה הוא יכול לעזור המווון בהבאת הילדים לגן (ואין לדעתי מניעה לבקש את זה ממנו....) אז הוא כבר מתחלק בטיפול בילדים.
ולגבי "מנהלת" ו"מזיזה" - זה יכול גם לקרות כשהבעל כל היום בעבודה והאשה בבית....
לצערי אינני נשואה, אך נראה לי שצריך "לקבוע עיתים" עם הבעל כדי "לנהל" ביחד ו"להזיז" ביחד דברים....
"ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך"אנונימי (פותח)
העבודה היא דבר חשוב ביותר בחיים. היא מעגנת את האדם בעולם המעשי, והיא טובה לנפש ולגוף. לימוד תורה צריך להעשות במקביל לעבודה.
חוץ מזה, אם הבעל לא מפרנס, הוא מפר את החוזה - הכתובה - שבה הוא מתחייב לכך. ויתכן אפילו שבמקרים אלו הנישואין לא תופסים!...
ל"ורד ירוק"ישתבח המשובח
מתגובתך: "לימוד תורה צריך להיעשות במקביל לעבודה" עולה ראיה צרה ומאד ספציפית.
דיברת בחשיבות עמל הכפיים, אך לא התייחסת לחשיבות לימוד התורה, בכלל.

כבר לפני מאות בשנים עלתה הסוגיה איך לאפשר למוכשרים וחפצים בלימוד תורה להתמסר ללימוד, בלי להוות נטל על הציבור ובלי להפוך את התורה לקרדום לחפור בו.
כיום, ככשני בני זוג לוקחים על עצמם משימה משותפת וחלוקת נטל חדשה כדי לאפשר את כל הנ"ל - נמצא פתרון שבעבר היה נדיר יותר, כי לנשים היה קשה יותר לעבוד ולסייע בפרנסה.
ובנוסף, הכתובה לא פירטה באיזה אופן על הבעל לפרנס את אשתו - איש לא העלה מעולם טענה מוזרה כזו כלפי בעל שהוא סטודנט 4, 7 שנים לצורך לימודים, ומי אמר שאותו בעל שישב בכולל 7 שנים לא יוכל לצאת וללמד תורה לרבים ולפרנס את אשתו בכבוד כל ימיה.
אפילו המדינה כבר מכירה בשנות הלימוד בישיבה ובבחינות לרבנות כבמקבילה ללימודים אפילו לתואר שני.

נראה לי קצת נמהר לרשום כאן "בשער בת רבים" שיתכן והנישואין לא תופסים...
ישתבח- את צודקתveredd
אבל נראה לי שהשאלה פה היא על בעל שרק לומד תורה, ולא מרצה תורה או רב ישיבה או משהו כזה שמשלב בזה גם עבודה... אז ברור שאם יש גבר שרוצה ללמוד תורה, וגם ללמד ובתוך זה גם לפרנס ע"י כך את משפחתו בכבוד- הרי שהוא עובד לכל דבר, ואפילו בעבודה נעלית הרבה יותר...
נא לא להתמם. לא מדובר על "מוכשרים" אלא על דרךאנונימי (פותח)
שלטעמי גובלת בבטלנות. איני מאמינה שכל האברכים שכל חייהם לומדים תורה (או לפחות כך הם מוגדרים), אכן מועילים לעם ישראל.
גדולי התורה בימי קדם רובם היו בעלי מקצוע ועבדו לפרנסתם. זה לא גרע מגדולתם בתורה, אלא להפך.
יש הרבה מקורות המדברים בשבח המלאכה, ולא כאן המקום להביאם.
זה נכון, אבל לא זה נושא השרשורמשה
זה רק חצי אמת, כלומר - ממש לא נכוןישתבח המשובח
ברור שישנם רבים כמו שתיארת, אבל זו לא סיבה להכליל איתם את כל אנשי האמת שיגעים בתורה והם אכן מוכשרים במיוחד - גם עכשיו צומחים בבתי המדרשות ענקים בתורה שיאירו את הדורות הקרובים בתורתם.

לא כל האברכים הם בטלנים, וגם לא כל אדם שמביא תלוש משכורת אכן הרוויח אותו ביושר.

אלו ואלו יצטרכו לעמוד אחרי 120 ולתת את הדין.

ההכללות האלו לא עושות צדק עם איש.
תקשיבי נשמהאנונימי (פותח)
הצלחת להוציא ממני רגשות של עצבים ואני בד"כ בן אדם רגוע. (יש אישור מבעלי ה"בטלן")
אז מה שאת כותבת כמו שכתב ישתבח המשובח-ממש לא נכון.
זה כן נכון שיש ערך למלאכה, אך מפני הערך הזה את מבטלת את ערך לימוד התורה כעומד בפני עצמו??
חסרים רבים מגדולי התורה שלנו במשך הדורות שהיו אך ורק לומדי תורה? כן, אני מכירה את רבי יוחנן הסנדלר ואת זה שהרמב"ם היה רופא ועוד ועוד. אבל חסרים כאלה שלא עסקו במלאכה גשמית אלא עיקר מלאכתם היה עסק התורה?
חוץ מזה ממי, בעלי מוסיף ואני מסכימה לדבריו שבעולם המעשה יש מספיק אנשים שנמצאים בעבודה אבל עושים דברים אחרים. סטודנטים שלומדים תארים גם תובעניים, ויש להם זמן לצאת לבלות, לראות סרט, לשבת במסעדה ועוד ועוד, ואברכים שיש בהם יראת שמיים לפעמים בקושי יש להם זמן לשבת לארוחת ערב עם האישה. (מרוב בטלנותם)
ואל תהיי יותר צדיקה מהאפיפיור (המדינה) שגם היא מעריכה את שנות לימודו של אברך ככמעט שוות ערך ללימודי תואר, למרות שלפעמים אברכים יושבים ולומדים 10 שעות ביום. (סטודנטים עם כזאת מערכת של חמישה ימים בשבוע כבר היו בוכים לדקאנט)
אז זכותך המלאה שלא לבחור בדרך כזאת של חיים ואכן אדם לעמל יולד, אבל גם לימוד התורה הוא עמל. (ומעניין שחז"ל למדו שדווקא זו משמעות העמל-לימוד התורה) אל תסכימי אבל תעריכי ולו במעט, או את יודעת מה לפחות אל תזלזלי באלה שמעמידים את עמוד התורה בדור שלנו שכל כך חסר תורה.
"על ישראל ועל רבנן ועל תלמידיהון ועל כל תלמידי תלמידיהון דעסקין באורייתא קדישתא.. יהא לנא ולהון ולכון חנא וחסדא ורחמי.."
שאלה לורד ולפתאם וכל מי שמזדהה איתםדוד
אברך לומד בין 8 ל16 שעות ביום (וכשלימודיו התחיל כבחור שחבל לנסות בכלל להשוות את סדר יומו לשל סטודנט), סטודנט לא יודע בידיוק, אך מהיכרותי  עם לא מעט, הרבה פחות
אברך אחרי 7 שנות לימוד לא מסתכלים עליו,צריך לפחות פי שתיים, סטודנט כבר דוקטור
אברך אין זמן חופשי,אפילו בחופש לומד סטודנט יש בילויים וחופשות
אברך לומד סוגיות וגמרות על הסדר בהעמקה ועיון סטודנט לומד "סוגיות נבחרות במשפט עברי" 
אברך לומד סיפרי אמונה באופן שיטתי,מהתחלה לסוף ובהעמקה מתבטל לגדולי המחשבה ושומע מפי כאלה שמתבטלים להם סטודנט לומד "פרקים במשנת ריה"ל" מפי כשאלה שלא עשו חלק קטן מההשתדלות שעשו בישיבה (למשל ברמב"ם,על פי רוב, מקסימום מכירים אותו מ"המורה" וגם זה בהתעלמות מחלקו האחרון,ולא מכירים אותו מהיד החזקה)
אז מי פה רציני ומי בטלן? (אם תגידו של אכל האברכים ככה,אז תדעו שלפחות רובם,ומה עוד מי שלא ככה למה יוצא מהר לחיים הקלים של האקדמיה (הרי מי שמחפש בטלנות יוכל לעבוד חצי יום ולקבל יותר מאברך)
נקודה נוספת:לכל הרוצות שבעליהם יהיו גם ת"ח וגם מפרנסים (סוג של רמב"ם, שאגב שכחו שבתחילת חייו עד שנהרג אחיו,הוא לא עבד ורק למד)אז ראשית מוזר לי למה התורה היא פחות רצינית משאר החוכמות? האם נפוץ אדם שהוא גם גדול במטמטיקה וגם גדול בהיסטוריה? לאדם קשה לדגול ברמה בשני תחומים! ועוד יותר אם רוצים שבתחום אחד יעסוק בשעות הפנאי לאחר העבודה,ובתורה חושבים שזה כן אפשרי (אפילו הקרב קפאח שמגן על הרמב"ם מהקושיות הכס"מ על שיטתו אומר בסוף שיש היתר בגלל שהיום זה כמעט בילתי אפשרי)
אני התחלתי את לימודי בישיבה מתוך הנחה שאחרי 5 שנים אני יהיה ת"ח ויצא לעולם האקדמיה ואהיה גם וגם
אחרי שנה אחת קלטתי שחייתי בסרט
אז זכותכן לא להיות נשאות לאברכים אבל תדעו שתורה נקנית רק ב"אדם כי ימות באוהל" וזה פונקציה של זה בלבד
תורה שאין עמה מלאכה...משה
סופה בטלה וגוררת עוון.

את זה לא אני כתבתי אלא חז"ל שידעו דבר או שניים על קניין תורה יותר מטיפוסים כמוני. אפשר למצוא 1000 תרוצים למה ללמוד כל היום זה בסדר, אבל אי אפשר להתחמק מהקללה המלווה את ההתנהגות הזו, ראה מה קורה במגזר החרדי.
דמגוגיהדוד
אפילו הרמב"ם לא חשב להביא מפה סעייתא לשיטתו שאסור להתפרנס מהתורה
הפשט- זה יוצא כנגד אפשרות שאדם יתרושש וילסטם בריות לא לאברכים שמסתדרים בגלל המלגה/עבודה של האשה או עבודות מהצד
ויש שהעמיקו כמו שכותב הרב קוק שהכוונה למלאכה שבלימוד התורה (כתיבה, חידושים וכדו')ולא לרבנות (כלומר הכבוד) 
המגזר החרדי הוא מצויין (די להשמצות!!!)עם שוליים כמו כל מגזר ששם יש בעיות אך מי שיטען שהתורה אצלם התבטלה חי בסרט קשה ביותר (שיעשה סיור קטן ב-2:00 בלילה בפונוביז), אגב אני דתי לאומי שמבין שיש לנו הרבה מה ללמוד גם מהחרדים 
אגב האם מחוסר התגובה לשאלה שבה פתחתידוד
זה אומר שאתה מסכים
כי אם לא אשמח לקבל תשובה
האמת שבציבור שלנו נושא האברכים פשוט יותרמשה
מכיוון שיש לגיטימציה ודחף ללכת לכיוון של לעבוד ולפרנס וממילא, רק מי שמתאים ורוצה הולך להיות אברך.

יש לי הרבה קרובי משפחה אברכים (חרדים), והבעיות נראות מכל עבר. דווקא פוניבז' היא דווקא דוגמא מצויינת, לאור המלחמות האלימות שהיו שם, "שהבטלה מביאה לידי שיעמום".

יש מה ללמוד מהחרדים (ביכולת לנהל משא ומתן מול אגד למשל), אבל לא בזה...
אני מסכים ולא מסכיםדוד
באמת ישנם יתרונות מסויימים אצלינו
אבל לדעתי אתה מסתכל על השוליים של החרדים (ואני מדבר מתוך הכרות)
פוניבז' היא בעינייך שוליים?משה
הרבה יותר קל לעבודאנונימי (פותח)אחרונה
אני אומר לך מהנסיון שלי, אני אישית נשוי כמעט שנתיים ובחלק מהזמן עבדתי וחלק אברך, ואני אומר שללמוד תורה בכולל זה קשה מאד, גם כלכלית וגם מעשית, הרבה יותר  קשה לשבת מהבוקר עד הערב על כיסא וללמוד מאשר לעבוד, ומי שלא רואה בלימוד משו חשוב, בדרך כלל מהר מאד עוזב את הישיבה והולך לעבוד.
וגםצריך הרבה אמונה שפרנסה משמיים בשביל ללמוד, וזה קשה, ואני אישית רואה איך גם כשעבדתי וגם כשהייתי אברך, בסוף חודש נשארתי עם אותו סכום ביד כי ה' מסדר לך הוצאות והכנסות לפי מה שנגזר עליך.
ולא מעניין אותי מה קורה אצל החרדים, תסתקל מה קורה אצלינו בישיבות וכוללים טובים, לא מכיר כאלו שלומדים ומשעמם להם, (אז אל תגיד שאפשר למצוא 1000 תירוצים ללמוד, כי אפשר למצוא1000000 תירוצים למה לא ללמוד)
לדוד....Talrats
 1) גם מה ש"התיר" הר"י קאפח ללמוד ולקבל כסף בתור אברך זה רק לתקופה מסויימת ולא לכל הזמן.
 2) כתבת:"אני התחלתי את לימודי בישיבה מתוך הנחה שאחרי 5 שנים אני יהיה ת"ח ויצא לעולם האקדמיה ואהיה גם  וגם אחרי שנה אחת קלטתי שחייתי בסרט" ועיין היטב בהקדמה למו"נ ותמצא שלדעת רבינו הרמב"ם חלק מהתנאי להיות ת"ח(בלי קשר  בכלל לפרנסה) הוא ללמוד מדעים.

1)ראשית אמרתי שאפילו הרב קפאחדוד
לא ציינתי את הגדולים עם גישות אחרות
2)בסדר אך ראשית הרמב"ם בפשטות לא התקבל באופן גורף, אין לי עניין להתחיל לספור גדולים שכן היו בעלי השכלה מעבר לתורה ואלה שלא, אך ברור שישנם עוד גישות
ושנית לדעתי ברור שצריך איזון מסויים,אפילו לרמב"ם, שאלה שהגבתי אליהם לפי הבנתי אותם (וסליחה אם טעיתי בהבנה)חסר,אי אפשר לגדול בתורה ללא התמסרות מוחלטת גם לרמב"ם,גם שאר החוכמות הם רקחות וטבחות והתורה היא האשה,הייתי רוצה לראות אשה אחת מאלו הנשים שהיו רוצות יחס לרקחות והטבחות כמו שהם מצפות מבעליהם להתייחס לאקדמיה ולקבל את היחס שהם מצפות שבעליהם ייתן לתורה.
אגב אני אישית יש לי רקע אקדמאי בלימודים כלליים למרות שאני אברך אך באמת משתדל ונלחם שיהיה פרופורציה נכונה (עיין למשל ברב זצ"ל באדר היקר וגם באורות התורה על הזמן והמקום ללימוד מדעים לת"ח)
לדוד...Talrats
1) אני יודע שיש גישות אחרות רק רציתי לבאר את דעתו של הר"י קאפח.
2) גם לי אין עניין לספור "גדולים" רק רציתי לבאר את דברי רבינו הרמב"ם שלימודי מדעים חשובים בשביל הבנת מחשבת התורה.

מי אמר "גדול יותר"?veredd
ברור שאם יש כסף ללא דאגה- אז אין בעיה לשבת וללמוד, כי כבר אין דאגת פרנסה. אני דיברתי על מצב שבו האישה טוחנת את עצמה מחוץ לבית 8-10 שעות ביום (ככה צריך לעבוד אם רוצים להתפרנס ממשכורת אחת, ובמיוחד אישה, שמרוויחה פחות מגבר), והגבר יישאר ללמוד. אני רק אמרתי שלעניות דעתי, הגבר לא  ירגיש כחלק מהבית אם הוא לא יביא פרנסה, ויראה שעול הפרנסה מוטל אך ורק על כתפי אשתו.
אגב, בעלי היה אברך 4 שנים, ועכשיו הוא לומד- בין 8 לעשר שעות ביום (הנדסת חשמל) בנוסף לכך הוא לומד  בכולל עוד 14 שעות בשבוע. אגב, הוא גם עובד. הוא עצמו היה מעדיף לשבת וללמוד פיזיקה וגמרא כל היום, אבל הוא רוצה לפרנס ולכן הוא מעמיס על עצמו ככה.
כשגבר כן מגיע למצב שהוא גדול בתורה ורוצה לעסוק רק בזה, ואין לו פרנסה אחרת, צריך להתמודד עם העובדה שזה אומר שאשתו תצטרך לעבוד ולפרנס ולהיות רוב היום מחוץ לבית. אם הוא מצא מישהי כזאת ושניהם שמחים- שיבושם להם. באמת. אני אישית לא הייתי רואה את עצמי במשפחה כזו, כי אני רוצה הרבה ילדים ב"ה, ואני גם רוצה להיות בבית איתם.
יש גם מצב הפוךאנונימי (פותח)
יש זוגות שכאשר התחתנו חשבו שהבעל ילמד תורה עוד הרבה שנים ויהיה תלמיד חכם, ובסוף הבעל יצא ללימודים והלך לעבוד. פעמים רבות במצב כזה הבעל מרגיש נחות, שהוא, לא כמו חבריו, לא לומד תורה כל היום. והוא מרגיש כאילו הוליך שולל את אשתו כאשר התחתנו.
הבהרות~א.ל
א. אני לא מדברת על עצמי עדיין, אלא תאורטית

ב. לא אמרתי שהמציאות היא שהבעל נחות- אולי כדאי לשנות את הנושא שמופיע בכניסה לפורומים?!
אלא שתתכן מציאות כזו, ומה עושים במידה והיא מתרחשת

ג. לא שאלתי על עניין תורה ועבודה... ב"ה דעתי מגובשת בנושא אחרי המון חשיבה. נושא השרשור הוא אחר.

אוקי.. לא קראתי את כל השירשור..אבל>>>נצח לנצח!!!
אני חושבת שהכל מתחיל בחשיבה!
כן!
איך לוקחים את "ערך" התורה?!
אברך שלומד תורה.. וזה מבחינתו ה-אידיאל!
לו ולאישתו..
לא משנה במה תעסוק אישתו אפילו תיהיה פרופסור..
בעלה לא צריך להרגיש מעט נחות..
הוא בפועל הרבה מעליה! תורה היא מעל הכל..
היא,גם צריכה לשדר את זה כל הזמן לו ולידלים מעל הכל תורה..
אבא הוא עוסק במשו חשוב לא פחות..
בלי קשר לכך שהיא מקבלת על זה גם שכר..
אז לסיכום!
ערך התורה כ"כ חשוב יותר מכל מקצוע אחר..
כשזה משודר בצורה תקינה בבית אין מה לאברך להרגיש כך..
וכמובן שלאישה יש תפקיד לא פחות חשוב בכל זה
שבת שלום!!
למה מלכתחילה הוא מרגיש נחות?! תורה זו לא חוכמה?!no name102
אז מה אם אין לך תעודת תואר שתלויה לך מאחורי הכיסא בחדר קבלת קהל?...
אם היא נותת לך את התחושה הזאת זו הבעיה באישה ולא בגבר- ה"חסר השכלה"...

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסאאחרונה

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך