נולדתי למשפחה שגרה כאן בעיר. אבא שלי היה סוחר גדול, בעל צדקה, שעזר הרבה לאנשים, גם בכסף וגם בעצה טובה. היינו משפחה גדולה, בלי עין הרע, שנים עשר ילדים - שבעה בנים וחמש בנות. כשהייתי ילד לפני בר מצווה, אימי נפטרה בגיל צעיר מאד ממחלה קשה, רחמנא לצלן. היא הייתה בת שלושים ושש. באותו זמן הייתי ילד קטן, ולא באמת הבנתי מה קורה. אבל בכל זאת, הרגשתי את הסביבה והאווירה.
הייתי עצוב מאוד באותה תקופה. זו הייתה טרגדיה גדולה, שכל העיר הרגישה אותה ודיברה עליה.
שנים מאוחר יותר הזדמן לי להגיע לארה"ב, עברתי דרך 770, נכנסתי להתוועדות של הרבי. בסוף ההתוועדות, הרבי עלה לחדר שלו, ואני הלכתי אחריו. רציתי להיכנס אליו לחדר. הגבאי ניסה לעצור אותי, אבל הרבי סימן לו שיניח לי, שייתן לי להיכנס לחדר.
נכנסתי לחדר של הרבי. אפילו לא הצגתי את עצמי, לא אמרתי את שמי. הרבי אמר לי "שב". התיישבתי. הרבי ניגש לארון, ופתח מגירה. בתוך המגירה הייתה מונחת ערימה של מכתבים. הרבי שלף מתוך הערימה מכתב, הניח אותו על השולחן, ואמר לי לקרוא בו.
התחלתי לקרוא את המכתב, והזדעזעתי. זיהיתי מיד את כתב היד של אימא שלי... זה היה מכתב שכתבה אימא שלי, עליה השלום, לרבי, לפני שנים. הייתי בהלם מוחלט. אפילו לא שאלתי את הרבי איך הוא יודע מי אני.
במכתב, אימא מספרת לרבי על המחלה הקשה שהיא לקתה בה, שהרופאים מעריכים שלא נותר לה זמן רב לחיות, ושהיא לא מבקשת על עצמה אלא רק עבור שנים עשר הילדים שלה. היא מרגישה שכל החיים שלה נועדו לגדל ולחנך ילדים בדרך התורה והמצוות שיהיו יהודים יראי שמים, ושכואב לה מאוד לעזוב את העולם...
אימא פירטה שם את כל התחושות, הרגשות והמחשבות שלה על כל אחד מהילדים שלה. זו הייתה הפעם הראשונה בחיים שהרגשתי וחוויתי את היחס של אימא אליי. לא זכיתי לזה בחייה. התחלתי לבכות כמו תינוק. התייפחתי בדמעות.
תפסתי אומץ, והתנהגתי קצת בחוצפה, העזתי לבקש מהרבי את המכתב. רציתי מזכרת אותנטית כל כך מאימא, שלא הספקתי להכיר בכלל. במקום תשובה, הרבי אמר: "בכל ערב יום כיפור, אני לא נכנס לתפילת "כל נדרי" לפני שאני קורא את המכתב הזה של אימא שלך"...
אחרי כאלו מילים, מובן שויתרתי על הבקשה. השארתי את המכתב אצל הרבי.
*~מוגש ע"י 'מעגל הסיפור החסידי', לקבלת סיפור חסידי מדי ערב לחצו:*
Hasipoorhachsidi