קשיים בזוגיותבתשובהתמיד

אנחנו נשואים שנתיים וחצי. שנינו בעלי תשובה, חזרנו בתשובה יחד.

לא מזמן נולדה לנו עוד ילדה (סך הכל 2).

אנחנו גרים בעיר שבה אני נולדתי, ההורים שלי והמשפחה גם גרים פה. ושל בעלי גרים במרחק נסיעה של 30 דקות בערך ברכב.

עם המשפחה של בעלי אנחנו מתראים פעם ב...

עם המשפחה שלי אנחנו מתראים יותר אבל לא פגישות יזומות (אני הולכת איתם לקניות, מקפיצים משהו, לוקחים משהו... בקיצור יותר על הדרך)

מאז תחילת הנישואין, מאוד היה קשה לבעלי הקרבה הזאת, הוא לא הבין למה לראות אותם הרבה, יותר מידי ביחד גרם לו להרבה מתח איתם. הוא גם אדם כעסן, יש לו התפרצויות והוא לא מתבייש ולכן קרו הרבה מקרים כאלה איתם. מה שהיום השאיר אחריו הרבההה מטען!

אז כמו שאמרתי, ילדתי לא מזמן. אנחנו הולכים בדרך מסוימת מבחינת השקפת החיים שלנו.

ההורים שלי שומרים שבת אבל אמא שלי לא לבושה בצורה צנועה, אבא שלי חובש כיפה, יש להם סמארטפונים, טלוויזיה בבית. בקיצור הכל באמצע כזה. אין ספק שהם התחזקו גם אחרי שאנחנו חזרנו בתשובה, התחילו לשים לב לעוד דברים אבל כן יש פערים ביננו.

הגענו לשלב שאנחנו שמים לב שצריך להתחזק יותר בחינוך הילדים, הם רואים הרבה את המשפחה שלי ולכן יש השפעה גדולה. כבר יצא מצב לא מזמן שגילינו שהבת שלי ראתה אצלם טלוויזיה בניגוד לרצוננו ומאחורי הגב, היא נוגעת בטלפונים שלהם (לא משנה כמה אני אומרת לאמא שלי היא לא מקשיבה לי). אני מבקשת שיתנו רק דברים כשרים למהדרין והם פשוט כאילו כל הזמן שוכחים. לא כל הכלים שיש להם בהם טבולים, ואפשר להמשיך...

אני באמת מנסה להתפשר במה שאפשר, ומה שהוא הרג ובל יעבור לא.

בעלי לקח את זה עוד יותר קשה, כמו שאמרתי הוא מהתחלה לא יכל עם הקרבה אליהם.

עכשיו הוא מאוד רוצה לעבור דירה לעיר אחרת ואומר שזה מה שיעשה לנו טוב מבחינת הכל.

אני באמת מבינה, אבל הוא לא יודע לתקשר. כל דבר באגרסיביות וכוחניות ואני כבר נהייתי חסרת סבלנות אז אני עונה לו בעצבים, לפעמים זורקת לו מילים "טיפש, חוצפן, מטומטם" ועוד תארים ותיאורים. לא יכולה יותר ממש. 

ומה שבכלל היה הזוי?

ההורים שלי ביקשו מאיתנו משהו, בעלי היה אמור לעשות את זה, 4 חודשים שהם כל פעם שואלם אותי מתי הוא עושה את זה ותמיד יש תירוץ, באמת שלא התעצבנתי עליו אפילו, הערתי מידי פעם.

השבוע אבא שלי שוב פעם דיבר איתו וביקש, ואז למחרת הוא אמר לי שביום א' אם הוא עוד לא יעשה את זה אני אבוא לעשות בעצמי כי זה כבר המון זמן ואני לא רוצה שזה ידחה יותר.

אמרתי לו טוב, ובאמת בעלי לא עשה (ספציפית היה לו תירוץ טוב, היה חולה)

הבעיה היתה שכשבעלי חזר מהעבודה, ושמע את זה, הוא התעצבן, התקשר לאבא שלי ואמר לו שזה לא יפה שהוא עשה את זה בסוף כשהוא אמר שהוא יעשה, ושזו השתלטות והם משתלטים, שלמה הוא לא אמר לו, למה הוא לא בדק וביקש רשות לפני. (זה היה להעביר משהו למחסן שלנו)

ואני יושבת שם, בשוק, לא מאמינה שהוא מדבר ככה לאבא שלי. התעצבנתי מאודדדד. והוא טוען שאני מגנה עליהם ולא מוכנה להשתחרר מהם. כמה ימים שרבנו והוא עדיין בדעה הזאת ומחכה לסליחה שלי.

אני מרגישה בבעיה ענקיתתתתתתתתת

לא יודעת כבר מה לעשות.

אני חושב שאתם באמת צריכים להתרחקדי שרוט
כדי שלא תצטרכו לשים את הילדים שלכם אצל ההורים שלך.

כי בעיני אין לכם זכות לדרוש מההורים שלך לשנות שום דבר ממה שהם עושים.
אם אתם לא רוצים שהילדים יראו טלויזיה אצל ההורים שלך, אז אל תשימו את הילדים אצלם. קחו בייביסיטר במקום. או פיתרון אחר.

הורים הם כבר לא צעירים וכוחם לא במותנם כמו שהם היו בני 30. הם לא אתם.
כל דבר והמחיר שלו.

בנוגע לבעלך, אין לי עיצה חוץ אולי מלהגיד לו שאם אתם רוצים להתחזק, חלק מזה זה לעבוד על המידות ושלא יהיה כעסן. שיתחיל עם זה ואחר כך שישמשיך עם לשמור 10 שעות בין בשר לחלב כי זה יותר חשוב.
ושכחתי, לגבי הסליחהדי שרוט
תבקשו סליחה אחד מהשני. לא רק את ממנו ולא רק הוא ממך.
המציאות מאוד מורכבתשואל כדי ללמוד
זה שאתם צריכים להמשיך לכבד את ההורים זה פשוט, ולכן אתם לא יכולים לבוא אליהם בדרישות לשינוי החיים שלהם, אפשר לבקש, ראוי וצריך קודם לדבר איתם, אבל אי אפשר לבוא בטענה אם זה לא מתאים לכם, כי אלה החיים שלהם (לא שאני מצדיק מעשים מאחורי הגב אם היו בקשות הפוכות לגמרי).
אם זו המציאות אז באמת כדאי להמעיט ביקורים אצלם, או להזמין אותם יותר אליכם ואם צריכים בייביסיטר אז פשוט לשלם למישהי במקום להשאיר אצלם.

בנוגע לבעלך, הכל יתחיל בקשר בינכם. תמצאו את האיזון, את הדרך להיות רגועים קודם בינכם, זו עבודת מידות (שכולנו צריכים) וגם עבודה על הזוגיות והקשר בינכם וככל שהיא תתחזק ותתקרב תוכלו ביחד להתמודד עם ההורים וגם תוכלו לחזק ברוגע יותר אחד את השניה.
לגמרי הגיוני שאם פחות תתראו איתם יהיה לבעלך יותר קל וזה גם שיקול שצריך לקחת
תיראי יקירה יכולה לומר לך שבדיוק מה שתיארת גם אצלנהיושים
ככה מבחינת ההורים כאילו
גם ההורים שלי דתיים אבל אנחנו חוזרים בתשובה אז זה מאוד קשה
בגדול ההורים שלי מכבדים אבל לפעמים זה ממש מעצבן שאני צריכה להסביר כל דבר וכאילו להתנצל שאני שומרת על דברים שבתכלס גם הם אמורים לשמור כגון בדץ ולא רבנות וכו׳ .. אבל... ברגע שאני מזהה שזה גובל בשלום בית אני מיד מתרחקת עם כל הקושי האפשרי
בגדול לא מבינה למה לתת פתח
צריך לעמוד על 2 רגליים אחוריות
נשמע שאת מאוד חשובה למשפחה שלך(וגם הילדים שהם בעצם הנכדים)
אז אני בטוחה שהם לא ירצו שתתרחקו
פשוט תציבי עובדות ותגידי לאמא שלך שאם היא תיתן לילדה טלפון אז אנחנו פשוט לא נבוא .. לדעתי זה בסדר להגיד את זה כמובן בדרך ראויה אבל שלא משתמעת לשתי פנים
בעניין בעלך.. נשמע שהוא דיבר ככה כי הוא הרגיש לא נעים שבסוף אבא שלך עשה את זה וזה ממש לא נעים אחרי שהתחננו מלא זמן והוא יודע שהם צודקים לכן מרגיש ככה וגרם לו לדבר ככה
ברור שיהיה עצבני ככה זה גברים אהובה בבקשה אל תחשבי שרק בעלך כזה
תני לו להתקרר ותנסו לדבר על זה ולמחול אחד לשני לפתוח דף חדש
מלא בהצלחה יקירה❤️‍🔥
דעתי היא שעדיף להוריד החמרות, בטח על ילדיםרקלתשוהנ
ולהבין שהם מבינים שהסבים והסבתות שלהם הם יישות נפרדת מההורים שלהם, שהם יודעים שזה שונה. שהם יכולים להכיל שבבית זה ככה ואצלם אחרת.
בעיניי הערך של כיבוד סבא וסבתא (אני מדברת בעיניי הנכדים) גובר על החמרות או על כל דבר שהוא לא איסור מוחלט או לחלוטין לא חינוכי ולא תואם גיל.
ץ
להגיד אם תיתני לה טלפון פשוט לא נבוא, לדעתי, זו החמצה גדולה. זה לא כיבוד הורים. זה פספוס.
אפשר להגיד מה כן מרשים לראות, למשל. או לבקש שלא ישוטטו ביוטיוב, אם מראים להם פעם אחת לאן אפשר להגיע מלחיצות אקראיות ביוטיוב הם בעצמם ידאגו מאד שהנכדים לא יכנסו לשם. שיראו סרט של החתונה שלכם במקום, או כל פתרון יצירתי אחר שלא כולל שלילה מוחלטת שלהם ובטח שלא איום כזה, שאם לא תעשו ככה אז לא נגיע...
ילדים הכי לא מבינים לעשות הבדליםבתשובהתמיד

הם ילדים...

אין מצב בחיים שבבית אחד הם יהיו בפלאפון (שזה ע"ז בכלל) ובבית לא. זה יוצר ניגוד ולא משיג את המטרה שזה באמת אסור.

תודה רבה!

אולי אנחנו מדברות על גילאים שוניםרקלתשוהנ
אבל בוודאי שיודעים. אצלינו אף פעם לא היתה טלוויזיה ולא מחשב עם אינטרנט, ואצל סבתא היינו רואים. וידענו בבירור מה ההבדל בין הבית שלנו לבית של סבתא, ולא היתה שום צרימה בין ההורים שלנו אליה, ולדעתי זה נכס הרבה יותר משמעותי לילד מאשר לראות כמה סרטונים מצויירים עם שירי ילדים...

כמובן שאני לא מדברת על לשבת מול תוכניות "למבוגרים" ופרסומות וכאלה. אני מדברת על דברים מותאמים לילדים, שגם אני לא מראה לילדים שלי, אבל זה סה"כ דברים די טיפשיים לילידים ולא יותר מזה
והיום את רואה טלויזיה? יש לך מחשב?בתשובהתמיד

זו לא דעה אישית, זו דעת תורה פשוט...

אין לי טלוויזיה, יש לי מחשב לעבודה.רקלתשוהנ
אני יכולה לראות באינטרנט את רוב הדברים שיש בטלוויזיה. את הרוב אני לא רואה כי זה גועל נפש...

ערכתי את התגובה הקודמת שלי, לא התכוונתי כמובן לכל תוכן שיש בטלוויזיה.
וואי בדיוק ככהבוקר אור
גם אנחנו היינו ככה
ובשלב כלשהו אפילו ביקשנו מסבתא לא לשים לנו טלוויזיה כי הבנו שזה לא טוב
ילדים הם מאוד חכמים
השאלה אם ה באמת אסורחולת שוקולד
אם מבחינתכם זה אסור כמו ליסוע בשבת אז באמת לא הגיוני לתת גם בבית אחר
אם לא א כמו שכתבו מתחתי
עונה כבת לבעלי תשובהאורי8
קודם כל ממש מציעה שתתיעצו עם רב שמומחה בליווי בעלי תשובה, לגבי היחסים עם ההורים, על מה אפשר להתפשר ומה פחות, ואולי זה גם ירגיע קצת את בעלך, אם ישמע מרב שהוא סומך עליו איפה אפשר להקל.
חוויתי את תהליך התשובה של הורי כילדה , וממש חשוב לי לומר, בתחילת התשובה הכל נראה קו אדום בוהק, הלכות, מנהגים, אמירות של רבנים , הכל נראה אסור באיסור חמור. ובעלי תשובה מחמירים מאוד,בדברים שדתיים מבית , כולל משפחות של רבנים לפעמים לא מחמירים בהם או יודעים באילו סיטואציות אפשר להקל, ההחמרות האלה באות לפעמים על חשבון שלום בית, יחסים עם ההורים, חינוך הילדים, רוגע נפשי.
לדוגמא- לומר שלראות סרטון מצויר בפלאפון בבית של סבתא זה עבודה זרה, זו לא אמת צרופה שכתובה בתורה ולא קו אדום בוהק כמו שמירת שבת, או אכילת טרפה, יתכן שאמירה כזו נאמרה על ידי גדולי הדור כהתיחסות השקפתית לנושא הטלויזיה והפלאפונים, ואם היית שואלת פרטנית, לגבי - מה עדיף שהילדה תראה פעם בחודש סרט מצויר או להתרחק מההורים/ לריב איתם, לא בטוח שהיחס היה כמו לסבא וסבתא שמאכילים את הילדה באוכל טרף.
מבחינתי לדבר בחוסר כבוד להורים שלך( מצד בעלך), זו עברה גדולה יותר מלראות סרט מצויר בפלאפון, או שהילדה אכלה משהו בכשרות רבנות( ואני מקפידה על מהדרין). לא בטוחה שתקבלי את דברי, אבל עם השנים יש התמתנות בדרך כלל, אצל בעלי תשובה, למעלתם אומר שלא לגמרי, תמיד נשאר חיפוש האמת , עד היום ההורים שלי מחמירים בכשרויות יותר מהרבה דתיים רציניים , כולל רבנים שאני מכירה.
ותופעה מענינת ששמתי לב אליה- כילדה שגגלה בבית של חוזרים בתשובה, שכל הזמן מצאו חומרות חדשות. ממש הופתעתי שהכרתי בנות של רבנים, שגדלו במשפחות תורניות שורשיות, שיש משהו ממש רגוע ביחס להלכה, הכל הרבה יותר בנחת, יודעים איפה צריך גמישות, וכמה אפשר להתגמש, אין לחץ סביב ההלכה, יש איזה בטחון שהילדה תצא דתיה גם אם ראתה איזה סרטון, או קיצרה מעט את החצאית בגיל 15.
בקיצור, נראה לי ממש חשוב,ליווי של מישהו שכבר הרבה שנים בתשובה ויודע ללות בעלי תשובה.
אבא שלי תמיד אומרלמה לא123

שמי שבאמת יודע הלכות, יודע מתי להקל

מי שלא יודע, מחפש להחמיר

תודה רבה רבה! ♥בתשובהתמיד

רק לי הפריע שרשמת שגם הם אמורים לאכול בדץ ולא רבנואור123456
מי החליט?
כל רב שפוי יגיד לך שרבנות זה טוב ובדץ זה החמרה טובה אבל החמרה.
כל כך לא נכוןבתשובהתמיד

מצב הכשרויות מאוד חמור, אפילו בבדצים

את מביאה רב אחדאור123456
יש רבנים גדולים ממש חרדים שאומרים שאצל ההורים זה בסדר לאכול רבנות..אז פרופרוציה
וכמו שאמרו לך עם הזמן בע"ה תתמתנו אתם לא הראשונים שמקצינים בחזרה בתשובה ורואים הכל שחור לבן ואז מוצאים את הדרך הנכונה
את מוזמנת לדבר עם חוזרים בתשובה וותיקים שיסבירו לך מהנסיון שלכם.
וכדאי שתעשו את זה לפני שהילדים יגדלו...זה ממש לא טוב לחינוך שלהם
אני הולכת לפי השולחן ערוך בתשובהתמיד

אני לא יודעת מה זה חרדיםבתשובהתמיד

תלבושת לא אומרת בשבילי כלום, זו ההשקפה.....

מוזמנת להסתכל באתר של כושרותיעל מהדרום
לק"י

הם מומחים בכשרות, ויש שם המלצות לכשרויות.
לא כל הבד"צים מומלצים, ויש רבנויות שמקפידות הרבה יותר.
אולי בתאוריה בד"ץ אמור להיות מושגח יותר, בפועל זה לא ככה.
לא רק לך בכללבוקר אור
אני גם לא חושבת שאפשר להגיד שטלוויזיה זו עבודה זרה למרות שאני ממש לא בעד, אבל לא נראה לי שאני אשכנע את הפותחת
גם לי מאוד הפריעאן אליוט
גם השוואת הפלאפון והטלוויזיה לעבודה זרה, אבל לא נראה לי שיש מה להתווכח על זה עם הפותחת.
צריך פרופורציות ולראות דברים לא רק בשחור ולבן, ונראה שהיא עוד לא שם.
מבינה את העצבים בתור אמא אם ההורים אומרים x אבל אז עושים y, אבל היחס פה להורים הרבה יותר צרם לי.
רבנות זה לא טרף, לפי הרבה רבנים מותר כשמתארחים, בייחוד אצל ההורים, לאכול מכלים לא טבולים, וגם בטלוויזיה אפשר למצוא דברים סבירים. לקרוא לזה עבודה זרה זה הקצנה וזילות העבודה הזרה.
בהחלט צריך להתמקד גם בעבודת המידות, וכדאי ללכת לייעוץ סוגי איך לריב ואיך לא להסכים, כדי לא להגיע לקריאה בשמות ועוד.
מי שיש לו טלויזיה או אינטרנט או מהמכשירים הטמאיםבתשובהתמיד

המצויים בעוונות הרבים כמו אייפון ושאר נגעים, פסק מרן הראשון לציון רבנו עובדיה יוסף זצוקל שכיון שהוא עובר על לאו מן התורה "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עינכם" הריהו פסול לעדות. ועתידים ליתן את הדין.

שלא נדבר על זה שסרטים זה אסור ולא משנה מה יש בסרט...זו תרבות יוון. בתי תיאטרות וקרקסאות.

זו ממש לא הדעה היחידהאורי8
והרב עובדיה יוסף כתב,את זה לפני כמה שנים, שלא היתה אפשרות למכשירים מסוננים ומבחר סרטים נקיים וחינוכיים.
ממש מציעה לא להחליט על סמך קריאה של דברים , אלא לשאול רב שמכיר מציאות של בעלי תשובה ומקובל עליכם. יכול להיות שתופתעי.
החד משמעיות שאת מדברת בה שהופכת סרטון תמים ונקי , ומכשיר עם אינטרנט מסונן לאיסור תורה חמור כמו חילול שבת, ממש מאפיינת בעלי תשובה, לרוב לא תמצאי דתיים מבית , שמדברים ככה, זה לא שחור לבן, יש הרבה מקום לאפור באמצע ולדברים שכן מותרים( כותבת כבת לבעלי תשובה שחוותה את כל התהליך כילדה).
חשוב לי לומר, שחיים בגישה כזו בסוף עלולים להרחיק את הילדים, יש הרבה מקום לאפור בהלכה, ורב שבקי בהלכה וביחסח אנוש יכול לומר לך , איפה האפור, מה בעצם מותר, מה מותר במציאות שלך וכו... ממש ממש מציעה לכם להיות בקשר עם רב שמלווה בעלי תשובה ומכיר אתכם, ולא להחליט מה אסור ומותר רק מלקרא בספרים או מלשמע שיעורים.

מה זה קריאה של דברים?בתשובהתמיד

את רצינית? אני בהלם

אנחנו מלווים על ידי רבנים, איך הסקת שאני קוראת דברים לא אמינים?

כשייסדה מרת שרה שנירר ע"ה את בית יעקב, מטרתה היתה ליצור מסגרת חינוכית על טהרת דרך ישראל סבא תוך הבדלות מוחלטת מהשפעות חיצונית שנוגדות את דרך התורה!

כתבה בצוואתה: ובכן אליכן אקרא מורות בית יעקב, כל אשר הנהגתי קדוש יהיה לכן לעולם, אל תהינו ללכת לתיטראות וכדומה". והיום עד כדי כך המציאות היא שקר מוחלט (ותראי מה את עונה לי ומתרצת תירוצים שונים בשביל להצדיק את זה) שפותחים במוסדות בית יעקב עצמם מגמות בימאות דרמה וקולנוע. אפשר ללמוד את זה גם מרות ונעמי "אין דרכן של בנות ישראל לילך לבתי תיאטראות ולבתי קרקסאות וכו"

סרטים כשרים? אין דבר כזה. זו תרבות יוון.

ואיזה רבני אמת יאשרו דבר כזה שנוגד את התורה הקדושה? לא יודעת. מה שידוע שזה באחרית הימים יהיו הרבה רבני שקר. ולא זו לא קיצוניות זו התורה ואני לפחות לא מוצאת על מה להתווכח איתה.

וזה לא *רק* לקרוא ספרים, ספרי קודש זה לא *רק*

הבעיה שהיום כולם רוצים להיות מודרנים. יש הרבה מה להרחיב בזה.

רבנים שיצאו נגד העניין: הרב ואזנער, הרב נתן גשטטנר, הרב יצחק זילברשטיין, הרב שלמה זלמן אולמן, הרב שריאל רוזנברג, הרב אלישיב זצל, הרב נסים קרליץ ועוד

אצטט עניין: "בנוגע לצפייה בסרטי מחשב, אפילו אין בהם מראות אסורות הוא בכלל מה שכתוב בשולחן ערוך : ספרי מלחמות אסור לקרות בהם בשבת ואף בחול אסור משום מושב ליצים ועובר משום אל תפנו אל אלילים לא תפנו מדעתכם"

כבר ידוע ומפורסם אצל העוסקים במלאת חינוך הבנים והבנות עד כמה המחשב מרחיק את נפש הילדים מתורה ויראת שמיים

תגידי, אם העולם היה עולם יהודי חרדיחולת שוקולד
והיו בו טלויזיה ואינטרנט עם תכנים חיוביים בלבד, היית מאפשרת את זה?
אני לא הייתי מחליטה כלוםבתשובהתמיד

אבל על פי הבנתי, כשלא היו מסכים פעם, מובא במדרש רות רבה על ענייני התאטראות שהם אסורים (הצגות,תיאטרון,סרטים)

אסורים מצד עצמם או בגלל התוכן שלהם?חולת שוקולד
זאת שאלה משמעותית
אשמח לכתוב לך על זה כשאתפנה בתשובהתמיד

ברור, במדרש רות רבה דיברו על סרטיםחושבת בקופסא
אם זה כזה חמור לדעתך, למה את ממשיכה להשתמש בעבודה זרה הזאת ולהטיף בציטוטים ארוכים ומוצאים מהקשרם? אין לך משהו יותר תורני וכשר וטהור וצדקני לעשות עכשיו?

כמו שאמרתי, מריח כמו טרול.
ע"ז ממכרת... חחחחבתשובהתמיד

זה כזה חמור אבל קשה לי (אלף פעם כותבת את זה פה, אבל משום מה קשה לכם לקבל)

הייתי מסבירה לך בפרטיות מדוע, אבל יש לי את הסיבות שלי תאמיני לי

כל החיים שלי הייתי מסביב למחשבים ועבדתי בזה. מה נעשה?

לא הטפה, הוכחה. אסור להוכיח? אסור להגיד את האמת? מתנצלת!!!

ולא הם לא מוצאים מהקשרם. הם פשוטים וברורים מאוד ולא צריך לכפור בהם ולא בתורתנו הקדושה.

מחשב בלי אינטרנט זה כן בסדר?חולת שוקולד
אני באמת חושבת זה טרולחושבת בקופסא
למה טרול? פשוט מישהי עם דעות אחרותרקלתשוהנ

אפשר להציץ בכרטיס אישי לפני שכותבים כזה דבר...

טרול כי אני לא חושבת כמו 90% מבני האדםבתשובהתמיד

ואנשים קוראים לי חוצפנית. בושה וחרפה

"קשה לי" הופך את זה לבסדר?חושבת בקופסא
למה את נותנת לעצמך תירוצים והסברים אבל מאשימה את כל עמ"י ביהרג ובל יעבור?
אחד השלבים החשובים בתשובה זה לעזוב את החטא, אם את לא מוכנה לעשות את זה בגלל שלל תירוצים, למה את חושבת שאנשים יקשיבו לך?

את כנראה לא מבינה מה פירוש המושג עבודה זרה, אם את חושבת שאפשר לדביק אותו ככה לכל נושא ועוד להוסיף חחחח, כאילו זה משהו קליל ונחמד.
מישהו אמר שזה בסדר? עכשיו את שופטת? לא הבנתיבתשובהתמיד

כרת זה יותר חמור, ואנשים יודעים שאסור לחלל שבת וקשה להם לשמור. אז בואי, נרד עליהם?

לא הבנתי מה את רוצה, ברצינות.

אין שום תירוץ, אני יושבת במחשב בפורום של אתר אינטרנט, ויודעת שזה אסור. אוקיי, מה את רוצה? השם ישמור.

ועוד תשובה מעניינת של רב בעניין:בתשובהתמיד

את צריכה לדעת שעוד לפני חמישים שנה יצאו כל הצדיקים והרבנים האמיתיים נגד שיהיה בבית טלויזיה, כי זה סתם ביטול זמן, ומכל שכן שרואים שמה עבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים, היינו מראים כל מיני עובדי עבודה זרה למיניהם וכו', וכן הכל פתוח בגילוי עריות, סיפורי והצגות ומשחקי ניאוף וכו', וכן כל מיני משחקים של שפיכות דמים ממש, איך אחד הורג את השני וכו', ולצערינו הרב הילדים נלכדים בזה, ומזה יצאו הנוער כמו שיצאו וכו' וכו', ולכן הזהירו על זה מאד מאד לא להכניס דבר זה לתוך הבית.

אבל עכשיו יש צרה צרורה יותר חזקה מזו, והיא קליפה עצומה שכובשת את כל חלקה טובה, ומקררת את האמונה ואת היראת שמים מבר ישראל, ומכניסה באדם המסתכל בזה כפירות ואפיקורסות, והוא הכלי משחית הנקרא אינטרנט, אייפד, בלקברי וכו', שבזה יכולים לראות כל מיני שיקוץ תיעוב עירום וזיהום, ומאמללים את עצמם וכו', ואת הילדים וכו'.

ולכן העיקר לא להכניס בבית לא טלויזיה, ולא את הכלי משחית מחשב שמחובר אל אינטרנט וכו' וכו', כי כך אמרו חכמינו הקדושים (סנהדרין מה.) אין יצר הרע שולט אלא במי שעיניו רואות; ואמר החכם "אין חוצץ בפני התאוה כעצימת העינים" ואמר "אין לך אבר באברי האדם שיגרום לו מכשול כמו העינים". ואני מוכרח להגיד לך שהרבה בתים נהרסו לגמרי רק מפני שהיה להם מחשב אינטרנט בבית, ואף שזה נדמה כאילו הגזמה וכו', אבל רבים נפלו בפח בשביל הכלי הארור הזה וכו', ונשבר ביתם, ולבסוף התגרשו רחמנא לישזבן, כי התכתבו בפייסבוק.

ולכן אסור בהחלט שיהיה בבית מחשב שמחובר אל אינטרנט, ואפילו בטלויזיה רואים את כל מיני שיקוץ תיעוב וזיהום וכו', וזה הורס כל חלקה טובה של היהדות, ומוריד את היראת שמים עד השאול תחתית רחמנא לישזבן, ומה גם שמאבדים את הילדים, כי ילד שלוקח כלי משחית כזה בתוך ידו וכו', הוא כבר נופל בשאול תחתית ומתחתיו, ולכן אשרי מי שמבער את החמץ הזה מביתו, ואז השכינה תשמור עליו.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפני תשכילי ותצליחי.

-

אני באמת מתנצלת אבל אני ממש לא פאנטית, אני לא מחפשת מה להחמיר על עצמי, אני בעצמי עם מחשב בבית לצערי הרב אבל אני יודעת לאן להתקדם. אין שום דבר תמים בזה וחבל מאוד שאנשים צריכים לקרוא את התגובות שלכם ולהתקרר ולחשוב שזו האמת, וזה לא משנה איך גדלת זו לא הוכחה עבורי, רוב הבתים החרדים היום הם ממש לא דוגמא לדרך התורה לצערי הרב.

בהצלחה

וזו הבעיהאן אליוט
אצטט ברשותך את סוף דבריך: "רוב הבתים החרדים היום הם ממש לא דוגמא לדרך התורה"
איפה הענווה שלך? יש דעות נוספות בעולם, ורבנים נוספים, ואם את לא רוצה להרחיק את המשפחה שלך את חייבת לקלוט את זה.
את לא היחידה בעולם שצודקת. ורק להדגיש שוב - כיבוד הורים זו מצווה חשובה!
וגם עבודת המידות כמו לא לקרוא לבעל בשמות, ושבעל לא יצעק על הורי אשתו! את נדבקת לעניין הסרטונים ומתעלמת מכל השאר ומהזלזול שלך בדרך החיים של הורייך. תפקחי עיניים לפני שתצרי קרע שיהיה מאוד קשה לתקן
מה קשור ענווה? למה דיברתי על עצמי?בתשובהתמיד

אי אפשר לחיות בבועה ולא אמרתי שאני יותר טובה

חבל שעניין הטלוויזיה שצורם לכם מעוות את כל מה שכתבתי. חבל

את לא טורחת לקרוא מה שכותבים לךאן אליוט
כמו שכתבתי, זה לא רק האינטרנט אלא הזלזול שלך בהרבה אחרים וטובים. תתרכזי בלשפר את עצמך במקום רק להצביע איפה אחרים לדעתך טועים.
ופה סיימתי להגיב כי זה בברור חסר תועלת
זה לא זלזולבתשובהתמיד

פשוט כי כתבתי משהו שלא מוצא חן בעיניך את מרגישה מותקפת, אבל זה ממש לא נכון

דיברנו על בעיה כלשהיא שנקראית מחשבים\אינטרנט\טלויזיה, אני לא אמורה לשקר משום סיבה אם יש לי ידיעה בדבר.

חבל מאוד שאת נפגעת מזה.

נשמע כמו תשובה קלאסית של ברסלבחולת שוקולד
התשובות בספרים האלה רדודות במקרה הטוב ומזעזעות במקרה הגרוע
האמת שאין לי קשר לברסלב בתשובהתמיד

זה פשוט בול הניסוחחולת שוקולד
וגבהות לב ושחצנות זה כן דרך תורה?מהלכת בדרכה
ומצרפת שו"ת מענייןבתשובהתמיד

כמובן שיש המון מידע וזה שות של הרב מוצפי, אבל סתם לידע הכללי:

שאל את הרב - תשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט''א

רגע, השות התפרסם באינטרנט?חולת שוקולד
והוא כותב שם למישהי שמותר לעבוד בזב עד שתמצא עבודה אחרת, ושמותר לבעלי עסקים ולצורך חיוני, תהיי בטוחה שעבןדה זרה אסורה גם במקרים כאלה
האמת שהוא כתב שיש להם תוכנה שנקראת דורש ציוןבתשובהתמיד

ודרכם הם כותבים תשובות, לא גולשים באינטרנט.

זה מה שקראתי

מה ההבדל בין זה לאינטרנט חסום הרמטית?חולת שוקולד
אינטרנט הרמטי הוא רשת חברתית נקיה, בדיוק כמו התוכנה הזאת- תוכנה חברתית, לא וורד או צייר
תתקני אותי אם אני טועה אבל באינטרנט מסונן יש אתריבתשובהתמיד

חדשות למינהם?

כי אם כן אי אפשר לא להתקל בלשון הרע, ערווה וכו

תופעה מוכרת וידועהאניוהוא
בד'כ בעלי תשובה טריים נוטים לקיצוניות והגדרות מאד חותכות של שחור לבן.

תתבגרו, תבשילו עם התשובה, וזה בע'ה יעבור לכם..
מקווה בשבילכם שלא תגרמו יותר מידי נזק עד שזה יקרה.
לא הבנתי את הזלזול...בתשובהתמיד

אין כאן שום קיצוניות טלויזיה וסמארטפון לכל גדולי הדור זו עבודה זרה. מה יש לי להתפשר בזה?

ולמה שזה יעבור? ועוד בעזרת השם?

דווקא מי שחוזר בתשובה קשה לו מאוד, אני לא מחפשת איפה להחמיר. תודה מראש.

אוליסליל
תנסי להתסכל על זה מהעיניים של הורים שלך.
יש להם את דרך החיים שלהם, שבה הם הלכו כל השנים ולפיה הם חינכו אותך.
ואז הבת האהובה שלהם משנה כיוון, בוחרת בדרך אחרת. זה כואב לכל הורה שהילד שלו לא בוחר ללכת בדרך שלו, לא משנה לאיזה כיוון.
אבל מעבר לזה, לא רק שהבת שלהם (שהם אוהבים מאוד מרוצים בטובתה) בחרה בדרך אחרת, היא גם באה ומבקשת מהם להתחיל להתאים את אורח החיים שלהם, אליה. כמובן, זה נעשה רק עבור הבת שלך, ואת לא באמת מנסה לשנות אותם.

אבל זה לא משנה, מבחינתם (אולי), בבקשה שלך את בעצם אומרת להם - הדרך שבה אתם הולכים לא טובה. אני עשיתי את החיפוש שלי, גיליתי את האמת וגיליתי מה נכון. ועכשיו כשאנחנו נמצאים, תתיישרו בבקשה לפי זה.

האם הרצון שלך הוא לגיטימי?
כמובן. את האמא.
אבל האם יכול להיות שזה פוגע בהם?
האם יכול להיות שזה גורם להם להרגיש שהם "לא מספיק טובים"?
גם יכול להיות.

אז אין כאן עניין של צדק. אין כאן עניין להחזיק חזק חזק בערכים ולהגיד "אבל זו ההלכה". כי זה לא הלכה מול הלכה. זה דרך חיים שלך, מול כאב של ההורים שלך, שגודלו אותך והשקיעים בך.

אני לא יודעת מה נכון לעשות במקרה כזה, ואני מבינה שאלו דברים שלפי הפוסקים שאתם הולכים לפיהם הם מאוד מאוד חשובים.

אבל אני מציעה לנסות לחשוב על זה אחרת.
לא כאמת מול אמת.
אלא כבני אדם.
מה זה גורם להורים שלך כשהם רואים אותך ככה.
ומתוך ההבנה שאת לא רוצה לגרום כאב להורים שלך, אפילו אם את הכי צודקת בעולם, לחשוב איך מתנהלים הלאה.

ממליצה בחום להתייעץ עם רב בנושא הזה. כי אני חושבת שיכול להיות שיש מנעד יותר רחב בהלכה מאשר מה שאת מאפשרת כרגע, מנעד שיכול לפתור הרבה בעיות.
ואוו, להגיד שטלויזיה וסמארטפוןחולת שוקולד
ככה בכללי, לא תכנים מסויימים, זה עבודה זרה *לכל גדולי הדור*
זאת אמירה קיצונית מאוד מאוד מאוד
אבל זה כן, לא דעתי האישיתבתשובהתמיד

דעת רבנייך האישייםחולת שוקולד
לא דעת כל הרבנים וגם לא רובם, יש קומץ קטן של רבנים שאומרים שאינטרנט עם חסימה הרמטית הוא ע"ז ואסור באותה מידה שאסור ליסוע בשבת
אז כן, זאת דיעה קיצונית אצל הרבנים ולומר ש*כל הרבנים* בדיעה הזאת זה עוד יותר קיצוני
קיצוני זה לא אומר לא נכון, זה אומר שזאת דיעה שונה מרוב האנשים, זאת האמת שלך וזה בסדר אבל זאת לא אמת אבסולוטית, יש דברים שאין בהם אמת אחת
כל חכמי ישראל, גדולי ישראל. אני הולכת על פי הגדוליבתשובהתמיד

ם

אז רק קומץ מהרבנים הם גדולים?חולת שוקולד
ואיך יודעים מי גדול ומי לא? לפי הדיעה שלו על אינטרנט? ורק הגדולים צודקים והאמת שלהם אבסולוטית ותקפה לכווולם?

הדיעה שלך קיצונית, זה לא אומר שהיא לא נכונה, יודעת מה? גם אם נניח שזאת האמת היחידה והמוחלטת- עדיין זאת דיעה קיצונית, פשוט כי היא לא רווחת
כן... נבואת ישעיהבתשובהתמיד

ותהי האמת נעדרת, וסר מרע משתולל

כי הנה האדון ה צבאו-ת מסיר מירושלים ומיהודה משען ומשענה כל משען לחם וכל משען מים, גיבור ואיש מלחמה שופט ונביא וקוסם וזקן, שר חמישים ונשוא פנים ויועץ וחכם חרשים ונבון לחש

כדאי להבין מה כתוב פה, ובכלל בנבואה

אני אוהבת את כל עם ישראל, לא המצאתי את זה, פשוט הקב"ה הוביל אותי לרבנים הנכונים, אמרתי לכם מה שאני יודעת וזה בידיים של כל אחד מה הוא יעשה עם החיים שלו (גם בידיים שלי!)

בהצלחה!!!

זו שאלה מאוד יפהבתשובהתמיד

באמת שיש המון בזה ויש הרבה תשובות מהתורה שלנו

באחרית הימים יהיו הרבה ערב רב, גם רבנים שהם ערב רב והם לא נראים לכאורה

וכמו שרשמתי על קיצוניות למעלה, זה לא משהו רע

רק הרבנים שלך נכונים?אורי8
כל השאר ערב רב?
יש 70 פנים לתורה, וכל עוד הרב,נשאר במסגרת ההלכה הוא חלק מה 70 פנים.
והרבנים שלי שלדעתם מותר לראות סרטים נקיים ומותר אינטרנט מסונן, הם ממש לא ערב רב.
וגם הם גדולים.
ואינטרנט? כי כרגע את משתמשת בויעל מהדרום
אני יודעת, אפשר להיות עם השקפה טובהבתשובהתמיד

להיות מודעים לזה שזה אסור, אבל קשה עדיין להתנתק...

אני עם פלאפון כשר ויש לי מחשב עם אינטרנט (עדיין עובדת בתחום שצריך מחשב)

בעזרת השם שאני אפסיק גם עם זה בקרוב

ומה עם הגאולה?למה לא123

את צבועה, אין דבר כזה אני אפסיק בקרוב עם עבודה זרה.

את לא יכולה לכתוב פה נגד סרטים ואינטרנט דברים כ"כ חמורים, ולכתוב אותם באינטרנט.

את בעלת תשובה קלאסית שעושה את כל הטעויות  האפשרויות, וכואב הלב לראות את זה.

כי זה יעלה לך ביוקר. כשתפתחי את העיניים.

ותעזבי את העבודה אםלמה לא123

מכריחים אותך לעבוד בה עבודה זרה

הלוואי, אמןבתשובהתמיד

לא נשמה יקרהבתשובהתמיד

יש דבר כזה הכל, לי קשה אבל מה קשור צביעות? אני מודה בזה...כל יום אני חושבת על הגאולה ומתי אפסיק עם זה, אני הקטנה. זה לא אומר שאני אשקר לאחרים שזה טוב.

גם בן אדם שמעשן ואומר לאחרים שזה לא בריא והוא יודע את זה אבל קשה לו להגמל הוא צבוע?

חבל שאת משתמשת במילים כאלו

לא, לאלמה לא123

את השתמשת במילים האלה

כשיש עבודה זרה, את לא אומרת אני לא מסוגלת לא לעבוד אותה, לפחות אני מבינה שזה לא בסדר.

עבודה זרה זו אחת מהעברות של "ייהרג ואל יעבור"

תנפצי את המחשב, ככה עושים לעבודה זרה. ככה אברהם אבינו עשה.

את לא יכולה לכתוב פה שאחרים צבועים ולהיות כזו בעצמך במסווה של ענווה.

אני כתבתי במפורש שלי קשה להפסיק. באמת זה כברבתשובהתמיד

לא רציני. יום מקסים

קשה לך להפסיק לעבוד עבודה זרה?למה לא123

ה דווקא בדיוק מה היא אמרהחולת שוקולד
שזה לא בסדר אבל קשה לה להפסיק
הכי כנה, הכי לא צבוע
לכתוב על משהו שזה עבודה זרהלמה לא123

ולהמשיך איתו?

לחלל שבת ולהגיד לפחות אני יודעת שזה לא בסדר?

עבודה זרה גרועה מחילול שבת.

אז או שתנפץ את המחשב, או שתפסיק לדבר בכזו קיצוניות.

היא כתבה פה על אנשים שנותנים לילדים לראות אצל הסבתא סרטים צנועים שהם צבועים, כי בבית הם לא מרשים.

והיא לא צבועה שהיא גולשת באינטרנט שהיא קראה לו עבודה זרה?

לא, כי היא לא אומרת שזה בסדר וזה מה עושה את ההבדלחולת שוקולד
גם הם אמרו שזה לא בסדרלמה לא123

אבל עושים את זה מכיבוד הורים

תקראי את כל השרשור ותראי איך היא קוראת לטלוויזיה ואינטרנט עבודה זרה, ותביני את הצביעות

זה שהיא אומרת שהיא לא בסדר, עדיין היא עובדת עבודה זרה

כי זו עבודה זרה, לא הבנתי מה הבעיהבתשובהתמיד

כולנו! בוכה/צוחק

הם אומרים שזה כן בסדר אצל ההוריםחולת שוקולד
בגלל כיבוד הורים
הם לא אומרים שגם אצל ההורים זה לא בסדר ועושים את זה בכ"ז
הם אומרים שזה לא בסדר להראות לילד סרטיםלמה לא123

אבל בגלל כיבוד הורים הם מראים.

עזבי, אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי.

כלומר- הם אומרים מה שהם עושיםחולת שוקולד
בפועל הוא כן בסדר
מה?!?!?!?! ה' ישמורבתשובהתמיד

הם אומרים שלתת אצל ההוריםחולת שוקולד
סרטונים נקיים זה בסדר, לא בבית ולא תוכן לא נקי
כמובן...בתשובהתמיד

שלב ראשון בטיפול בבעיה זה להכיר בה, בכל תחום...

אמרתי שזו צביעות מצידי ללכת בהשקפה מסוימת אבל בחוץ היא לא קיימת.

וואי וואייייייי

זו לא בעיהלמה לא123

את כנראה לא מבינה את החומרה הבסיסית ביהדות של עבודה זרה.

עבודה זרה אמורים להתאבד ולא לעבוד, זה נקרא "ייהרג ואל יעבור"

הבנת?

זו צביעות.

למי שכתבת שהוא צבוע שמראה סרטים אצל הסבתא, גם הם אמרו לך שזה לא טוב, אבל מצוות כיבוד הורים חשובה להם.

אבל את כותבת שזה לא טוב מה שאת עושה וזה עבודה זרה ואת ממשיכה לעבוד אותה.

נו, כולנו אמורים, אז מה? אני אלך להתאבד?בתשובהתמיד

זה מה שכתוב בתורהלמה לא123

ואני לא חושבת שמחשב זו עבודה זרה, ואני אפילו חושבת שיש באינטרנט דברים טובים.

את חושבת שזו עבודה זרה, ועוברת על איסורי תורה עם כל אות שאת מקלידה פה..

יום טוב לך

זה חסר תועלת

זה לא שאלה של מה את חושבת לעצמךבתשובהתמיד

זה שאלה של מה פסקו, ומה הגדולים אומרים.

ברור שאת חושבת ככה, אני רואה לפי התגובות התוקפניות שלך.

גם עברתי פעם על איסורי כרת, אז? עדיף לא לדבר? ללכת להתאבד לפי דברייך? אז אני מניחה שכל אחד מאיתנו יכול להתאבד כל יום, כי זה פשוט שקשה להיות 100%.

את מדברת שטויות. בן אדם יודע שהוא עושה משהו לא בסדר, אומר שזה לא בסדר (כל איסור כל שהוא) ואומרים לו שהוא צבוע. זה מגוחך וילדותי.

יום מקסים

עברת על איסורי כרת בכוונה?למה לא123

מניחה שלא, וגם אם כן התחרט וחזרת בתשובה

ועדיין לא חזרת על האיסור שוב ושוב מאות פעמים ביום.

יש עוד רבנים חוץ מהרבנים שלך שפסקו אחרת ואת מזלזלת בהם, לכן אני תוקפנית.

יום מקסים

גם לך

ואני סיימתי

על מה את מתווכחת? בחייאתתתתתבתשובהתמיד

מלהתווכח על אם זה מותר או אסור את מתווכחת על למה אני עברתי על איסורים?

עברתי בידיעה שאני עושה משהו אסור, כי קשה לי.

יש רבנים גדולי דור שמקובלים על כולם וידועים בתור חכמים בתורה

לא נראה לי שאת תתווכחי עם אחד כזה?

הרב קנייבסקי זצל למשל.

את מבינה בכלל את מה שאת כותבת?חושבת בקופסא
להשוות משהו לעבודה זרה אומר שצריך להתאבד ולא לעשות אותו. אם את לא מוכנה לזה, אל תקראי לזה עבודה זרה.
את קוראת לעצמך עוברת עבירות במזיד "כי קשה לי" ועוד יש את החוצפה להטיף לאחרים על כך שהם לא מבצעים חומרה קיצונית שאת בעצמך לא עומדת בה?

משהו בזה מרגיש כמו טירלול.
אוקיי, אז אם אני מעשנת סיגריה ויודעת שזה לא בריאבתשובהתמיד

אז אסור לי להגיד שזה לא בריא כי אני לא מוכנה להגמל?

אז איפה אנחנו עומדות,

עכשיו את מסכימה איתי על עבודה זרה אבל מה שמפריע לך זה שאני עדיין עושה אותה ואומרת לאחרים לא לעשות אותה? התבלבלנו.

את באמת לא מבינה מה המילים שאת מוציאה מהפה אומרותחושבת בקופסא

אם תגלי שמה שאת אוכלת חלבי ואת בשרית את תירקי את מיד, לא? את לא תמשיכי לאכול, ותתרצי לעצמך "לפחות אני יודעת שזה לא בסדר" "קשה לי" (אגב, עברה במזיד הרבה יותר חמורה מבשוגג)

ומי שמעשן ומטיף לאחרים לא לעשן, ועוד מוסיף מילים מפוצצות שאין לו מושג מה הן אומרות, הוא באמת צבוע שלא יכול לעמוד במה שהוא אומר האמירה שלו לא שווה כלום.

אני לא מסכימה איתך שזאת עבודה זרה, כי את כנראה לא מבינה מה פירוש המושג הזה וסתם זורקת אותו באוויר בשביל אפקט דרמטי. אם את רוצה באמת להאמין שזאת עבודה זרה, את צריכה לקחת את הרעיון קצת יותר ברצינות. לפחות להתחיל בלזרוק את המחשב מהבית. אחרת כל מה שאת מטיפה לנו פה לא שווה כלום.

זה באמת לא בסדר לא להתאבדחולת שוקולד
במצב כזה, פשוט זה קשה אבל היא יודעת שבאמת היא צריכה להתאסד, היא לא אומרת שזה בסדר
יקירתי אני חייבת להגיד לך משוהמקורית
התרעומת שעולה פה היא לא מהבחירות שאת בוחרת לעשות. אלא מהעניין שאת מכלילה כמעט את כל הציבור היהודי כעוברים על יהרג ובל יעבור. ובמקביל מוציאה את עצמך מהציבור ופוטרת בכך שזה קשה לך אז אצלך זה פחות חמור. למילים יש הרבה משמעות, ואם את לא שמה לב אז מתעכבים פה על הסמנטיקה דווקא כי מה שאת אומרת זה קטרוג גדול על עם ישראל.
אני לא יודעת מאיפה לקחת את המינוח של עבודה זרה, ואין ספק שאפשר להגיע מהאינטרנט להרבה דברים לא טובים, אבל להגיד דבר כזה חמור.. אפשר להבין למה מתקוממים פה.
את יכולה להגיד שזו השקפה שאת הולכת לפיה, שאין לחשוף למסכים, והרבה אנשים שמשתמשים באינטרנט לעצמם כמבוגרים לא חושפים את ילדיהם לכך, כי ההשלכות השליליות ידועות, אבל שתדעי שאין לך באמת איך להימנע מזה לגמרי. אלא אם כו ותעברי לגור במאה שערים. וגם שם כבר לא בטוח.

מה שאומרים לך פה זה לא במטרה לפגוע, ולבייש, חלילה, זה לעזור לך להכיר במציאות של ימינו. שזה בלתי נמנע להשתמש בטכנולוגיה בסופו של דבר, ושלא תעשי דברים שיהרסו את היחסים שלך עם ההורים שלך.
יש הרבה דרכים בריאות ללכת בדרך השם. הרבה אנשים עושים את זה ורואים נחת מיוצאי חלציהם ועושים נחת להוריהם. הדרך שבה את נוקטת לא מחזיקה הרבה זמן. לא מול ההורים ולא מול הילדים וגם את בסופו של דבר לא עומדת בזה, לפחות לא כרגע. וכדאי שתכירי בכך עכשיו ולא כשיהיה מאוחר מדי לתקן. זה דברים שנאמרים מניסיון ובמטרה לעזור לך ולא ממקום של זלזול.
ממש ממש לא חשבתי שאני פוטרת את עצמיבתשובהתמיד

איפה כתבתי את זה?

אני חושבת שהקושי לקבל את זה שזו עבודה זרה גורם לכולם להתנפל עליי ולהוציא לי מילים מהפה שלא אמרתי

מדיון על האם זה נכון או לא זה הפך להיות ברמה נמוכה מאוד על זה שאני צבועה (?)

אז ממה כן אכפת לכם? שאני עדיין במחשב או האם זה באמת ע"ז?

תראי לא באמת אכפת ליהמקורית
ברמת המפריע. פתחת נושא לדיון, והעברת אותו בצורה מאוד נפיצה.
אנשים טובים וצדיקים פה מנסים להסביר לך שהחיים זה לא שחור ולבן כמו שאת רואה עכשיו. ושזה בהחלט שלב בדרך התשובה. כולם עוברים אותו. אבל יש כאלה שיוצאים ממנו בנזק בלתי הפיך.
אני כבר 12 שנים בתשובה ואני יודעת להגיד לך שהרבה עוברים את זה, ושכן צריך הדרכה פרטנית לגבי הרבה דברים. לא רק לגבי מה לעשות בפועל, אלא באיזה גישה לבוא לזה, שזה הכי חשוב. זה שהפכת לבעלת תשובה, אשרייך, זה לא אומר שבשם השם את יכולה לדרוס ולשכוח מדרך ארץ ועבודת המידות. ומצוות אחרות דאורייתא.
בסופו של דבר את מתמיירת לדעת מה יותר חשוב להשם, דרך שאלה ותשובה שקראת באינטרנט. במחילה ממך, זו גאוותנות. יש הרבה אספקטים שאת מניחה בצד בשם מלחמת הקודש, ואני בטוחה שאם היית מסתכלת על זה בעין מאוזנת שבוחנת מה רצון השם, היית מזדעזעת מדברים אחרים לגמרי. זה מה שנקרא איזון. ואת לא נמצאת לדעתי במקום הזה עדיין. וזה ניסיון לא פשוט כי את מרגישה שאף אחד לא מבין אותך ואת מבינה הכי טוב, ואיך אתם לא רואים מה שאני רואה? זו עצת היצר הרע, שממסך את הדברים האחרים שחשובים לא פחות ובסוף מי שלא נעזר בהדרכה טובה פורש מהדרך כי אי אפשר לעמוד בזה.

איך כתבת יפה. מדהימה שאתמיואשת******
❤️❤️❤️המקורית
מצטרפת לכל מילהנגמרו לי השמות

ומילה שלך לכל אורך השירשור

כתבת מדויק וחכם כ"כ 

תודה רבה ❤️ הוחמאתי המקורית
על מה אתן מדברות?פרצוף כרית

על הפלאפונים ואינטרנט?

אם כן, אז דעתי בענין היא - שיש מלא מלא דעות בנושא

ורבנים פשוט לא יודעים להתמודד עם התופעה

אז כמובן כל אחד מקשיב לרב שלו, זה האידיאל

ורבנים שאוסרים - הם פשוט מעדיפים לאסור מאשר שכל הציבור יתקלקל  וכו'

רבנים שמקלים - הם יותר עם ראש פתוח, יותר סומכים על הציבור, זה באמת מאוד מאוד תלוי....

יש אנשים שהאינטרנט יכול לגרום להם לפיתויים חלילה ואסור להם להחזיק את זה

ויש אנשים שהאינטרנט עושה להם רק טוב, ראיה רחבה על החיים

בהצלחה 

אכן. מקרה קלאסי של בעלת תשובה.קופצת
להרגיע:
גם אני וכך אחיי ואחיותי מקרים קלאסיים של
ילדי בעלי תשובה שעשו את כל הטעיות האפשריות, לא פסחו על שום טעות 😅

וגם התפכחו בסוף.

ואין טעם לשכנע עכשיו ולהסביר. כי אדם שלא נמצא בעמדת קבלה - לא ישמע מה את אומרת ולא יקבל.
והילדים - תמיד תמיד יש זכות בחירה. וילדים שנולדו לבית של בעלי תשובה - זה בדיוק מסלול חייהם המדויק אותו הם צריכים לעבור. וממה שאני רואה אצלנו וסביבי - מגיע גיל שהם מבררים ובוחרים נפלא🤗
ברור לי שהיא לא תקבללמה לא123

אבל לפעמים טוב להצמיד מראה לפרצוף

בתור מישהי שמנסה להוכיח, את מנסה אוליבתשובהתמיד

לבייש אותי? להתנהג בחוסר כבוד? ברור שזה לא לשם שמיים.

את כבר לא מנסה לסתור את מה שאמרתי, עכשיו זה עבר לזה שאני צבועה. אוקיי. באמת מחילה מכבודך אבל זה כבר לא שיח מכובד.

אני מנסה לשים לך מראה מול הפרצוףלמה לא123

את לא תקראי לאנשים צדיקים פה בפורום צבועים, ואנשים עם השקפה לא טהורה, ואת תרגישי טוב עם עצמך, כי את מודה שאת לא בסדר?

דוגמא לקיצוניות: לי ולגיסתי יש מחשב, אני נותנת לילדים שלי לראות פה ושם סרטים צנועים רחמנא ליצלן וגיסתי בשום פנים ואופן לא,

יום אחד הבן שלה שיתף אותי שהוא רואה סרטים מזעזעים אצל חברים, הכי לא צנוע שיש (זה נפלט לו בטעות).

זה הדור של היום, אם תקראי לזה עבודה זרה והילדים שלך ימשכו לראות סרט, הם פשוט יסתירו את זה ממך.

זו עבודה זרה נקודה.בתשובהתמיד

לא קראתי הכל...אר
אבל הטון שהדברים שלך נכתבים צורם מאוד....
מרגיש כאילו את יודעת הכל וכולם סביבך טיפשים

חבל,
לא זאת התורה שלנו ):
כל כל מסכיםשואל כדי ללמוד
וכל כך חבל
לא, פשוט רגשי נחיתות ותחושות פגיעה הם אלהבתשובהתמיד

שגורמים לכם להיות תוקפנים ולחשוב שתקפתי אתכם

חמודה...אר
סליחה, אל תפגעי
אבל אין לי ממש רגשי נחיתות

וחושבת שאם ככ הרבה אנשים כאן, הגיבו לך בסגנון שהגבתי.
כנראה יש דברים בגו

האמת לא נמצאת אצלך בלבד

דווקא זה לא מה שזה אומר...בתשובהתמיד

ממצרים יצאו רק 10%, רק 10% נגאלו!

אז אני יכולה להבין למה הרוב מגיבים ככה, כי האמת קשה, וגם אני הגבתי ככה

"כי כולם עושים את זה!"

מאחלת לך בריאות והצלחהאר
בטוחה שאם תקראי את השרשור הזה עוד כמה שנים
תהיי בהלם מעצמך....

עד אז הרבה הצלחה בע"ה
מה שאת מתארת זה שבעלי תשובה אחרי כמה שנים נחלשיםבתשובהתמיד

פשוט?

לא הבנתי

חחחח, ממש לאאר
שוב, התשובה הזו מראה שאת בטוחה שאת במקום הכי גבוה וכולם מתחתייך
חבל

מקווה בע"ה שתתפכחי ולא יגרם הרבה נזק בדרך....

הצלחה מרובה בע"ה
זה מה זה לא ככה, אבל אפשר להיות עסוקיםבתשובהתמיד

בלתקוף מאשר לנהל שיח על הנושא עצמו ''טלויזיה\אינטרנט''

חשבתי שהנושא הוא חינוך ילדים בבית סבא וסבתאחושבת בקופסא

את ממש לא סגורה מה את רוצה לומר.

וגם מה כבר יש לדבר? את צודקת, כולנו חוטאים ביהרג ואל יעבור ומתברר שזה בסדר להמשיך, סוף הדיון.

לא נחלשים, מתאזניםאורי8
מבינים שבתורה יש הרבה גוונים, לא הכל שחור לבן. יש המון אמצע, ופסיקות שונות למצבי חיים שונים.
ויש עוד דעות , שהן מקובלות ומי שרואה סרטים נקיים וכשרים ומחזיק אינטרנט מסונן ברמה גבוהה הוא לא כופר ועובד עבודה זרה.
אכתב פה משפט ששמעתי מרב, שמתעסק עם נוער, ואנינממש מאמינה בו. בחברה שבה יש רק דרך אחת נכונה וכל השאר כפירה, שהדרך הנכונה צרה מאוד יהיו הרבה שוליים. כשהדרך הנכונה היא רחבה, ויש כמה אפשרויות להיות נער דתי ותורני ולא רק דרך צרה אחת, יהיו פחות שולים( נושרים).
הדרך שאת מציגה לא בריאה לחינוך ילדים, ולפי דעתי זה מה שגורם לכך שאצל חוזרים בתשובה יש יותר נשירה של הנוער. לא הקצת טלויזיה שראו אצל סבתא, הפוך.
הילדים הפרטיים שלי ראו סרטים נקיים וכשרים, ויש להורים שלהם סמארטפון מסונן, וב"ה יכולה לומר , לפחות על הגדולים שהם יראי שמיים ויש לנו שמחה מהם.
המציאות היא ממש לא שחור לבן כמו שכתבת פה, לא בטוחה שתקבלי את דברי, חבל לי, כבת לחוזרים בתשובה אני יודעת לאיזה מועקות נפשיות וקשיים זה יכול להוביל . ( ב"ה שההורים שלי שלחו אותי לאולפנא ולא לבית יעקב , וקיבלתי שם גישה מאוזנת, אם היתי הולכת למקום סגור יותר, לא בטוח שהיתי דתיה היום)
בעלי תשובה לא נחלשיםמהלכת בדרכה
הם פשוט מתבגרים. וכמו שילד רואה את החיים בשחור לבן מבוגר מבין שיש בחיים גוונים. וחוזרים בתשובה שלא מבינים את זה לרב מגיע דור שני ומלמד אותו את השיעור הזה (חפשי סטטיסטיקות על יציאה בשאלה אצל דור שני לחוזרים בתשובה).
אני חושבתפרצוף כרית

שדווקא בעלי תשובה בריאים יותר בנפשם כי הם מכירים את כל העולמות

ומכירה יותר מדי חרדים שהם מרובעים בתוך הנישה של החרדיות וקצת לא בריאים בנפשם, כל היום סטיגמות ....

להפך אני חושבת שבעלי תשובה הכי נורמלים, יש לי חברות בעלות תשובה - בדרך כלל הן הכי "נורמליות " (במרכאות כי הכוונה לאופי) ובריאות בנפשן מכולן

אני חושבת שהאיזון הוא להביןהמקורית
שהמסכים הם חלק מהחיים. והם פה כדי להישאר.
ואנחנו לא סגורים באי בודד. ולכן ילדים ייחשפו לזה גם ככה מתישהו בחיים שלהם. זה בלתי נמנע.
אנחנו רק צריכים לתווך להם את זה בצורה נכונה ולהתפלל שלא אנחנו נהיה אלה שנזרוק אותם לגוב האריות חלילה עם ההתנהלות שלנו מולם בנושא.
נראה שאת עושה את זה בצורה חכמה ברוך השם. אשרייך
אני חושבתסליל
שהדרך כאן צריכה לעבור בשני מישורים.

מול ההורים-
תראי, אני מגיעה מהשקפה שונה משלך. אז אולי זה לא הוגן שאגיד לך להבליג על טלוויזיה, או על כלים טבולים. אבל מבחינה עקרונית, אני לא חושבת שיש לכם יכולת לבוא להורים שלך בדרישות. בכלל. עם כמה שזה כואב, ועם כמה שזה קשה. אני חושבת שמשהו בעמדה שממנה אתם מגיעים צריכה להשתנות. הם ההורים שלך, הם לא חייבים לך כלום. נכון, אתם ההורים, ולכן אתם יכולים להתוות את הדרך לילדים שלכם. אבל אם לא מתאים לכם ההתנהלות כלפי הילדה כשהיא נמצאת אצלם, אז אל תביאו אליהם את הילדה.
לפי דעתי ילדים כל יודעים לעשות את ההבדל, ואצלנו סבא וסבתא שומרים על הילדים ומראים להם סרטונים ביוטיוב והבן שלי יודע יפה מאוד שעם סבא וסבתא אפשר לראות ועם אבא ואמא לא. אז אם זה משהו שמבחינתך הוא "ייהרג ובל יעבור", ואם ניסית לבקש מההורים בצורה מכבדת וזה לא עזר, אז אל תביאי אליהם את הילדה. ואולי יש מקום גם להתייעץ עם רב כדי לברר עד כמה הגבולות שלכם הם אכן תואמים את המסגרת ההלכתית ואת כיבוד ההורים, כי אני יכולה לקבל שיש דברים שעליהם באמת אי אפשר לוותר, אבל אם זה מגיע גם לטבילת כלים או כשרות מהדרין, אולי אפשר לברר עם רב מה עדיף - כיבוד הורים או הקפדה על הדברים האלו.

במישור הזוגי - פערים בזוגיות זה דבר נפוץ, בטח אחרי לידה. השאלה איך מתמודדים איתם.
מניסיוני הקטן, זוגיות טובה מגיעה כששני בני הזוג מצליחים לראות אחד את השני באמת וכשכל אחד יוצא מעצמו ובא לקראת השני מתוך רצון אמיתי. נשמע שיש כאן קושי בהבנה שלכם אחד את השני. גם אם בעלך מאוד כעסו, מהצד השני אני חושבת שניתן כמו טיפש, חוצפן ומטומטם הם גם חציית קו אדום בזוגיות.
הייתי שוקלת טיפול זוגי, כדי להבין איך לתקשר נכון ואיך לגשר על הפערים ביניכם.
ורק מוסיפהלמה לא123

שזו דרך התנהלות שבהמשך יכולה להביא הרבה בעיות בחינוך הילדים,

ולא סתם ילדים של חוזרים בתשובה נושרים יותר, בגלל ההסתכלות הצרה הזו..

מחילה מכבודךבתשובהתמיד

אבל ילדים שנשרו זה לא סתם כי ההורים חזרו בתשובה הכל קשור להשקפה.

כשאותו אחד כאן רשם "קיצוניות",

המילה קיצוניות נגזרת מלשון קצה. כאשר בסולם המעלות בקצה האחד אנו אוחזין ב0% שזה כלום. ובקצה השני זו השלמות שהיא מאת האחוזים. ההיפך מקיצוניות היא בינוניות.

כתב החזון איש ז"יע "הדוגל בבינוניות ומואש בקיצוניות, חלקו עם הזייפנים או עם חדלי תבונה. אם אין קיצוניות אין שלמות ואם אין שלמות אין התחלה.... כמו שאין באוהבי חכמה אהבה למיעוטה ושנאה לרב חכמתה, כן אין באוהבי תורה ומצוה אהבה לאמצעיות ושנאה לקיצוניות".

המון אומרים בשם הרמב"ם הקדוש שאמר כביכול ללכת בדרך האמצע. אבל צריך לדעת שהרמב"ם כתב זאת אך ורק לגבי עבודת רוב המידות, המוגדרות במשנה תורה להרמבם דעות.

ואני מוסיפה... כתב בעל הצניעות והישועה שצריך להיות קיצוני ולא לבקש בזה דרך הממוצע, כי אם נכנסים קצת בדרך ההוא כבר נדבק בהרע והולך ומתקלקל ר"ל

יש הרבה מה להוסיף, אבל הסתכלות צרה זו ממש לא.

לעניות דעתי הסתכלות צרה היא זו שאומרת בבית של סבא וסבתא מותר דברים שאסור, וזו צביעות בעיני. מי שרואה טלויזיה, מסכים וכו מתמכר לזה, יש לזה השפעה תודעתית על המון תחומים. וזה נושא מדובר לא רק אצל חרדים אלא גם אצל חילונים.

אני אתקן ואגיד שזו הסתכלות רחבה, וקשה מאוד, כי אני מסתכלת לטווח הארוך ולא כאן ועכשיו לנוחיות שלי.

אני מאוד אוהבת את המשפחה שלי ומנסה להקל כמה שאפשר, באמת.

אבל בתור אחת שיודעת מה זה ומבינה את החומרה של זה בשמיים, שבן אדם עם אייפון לא יגאל, וגם לא עם אינטרנט "מוגן" (אני אומרת את זה ואני נמצאת פה ועכשיו וכותבת דברים בפורום, זה בא ממקום אמיתי. וזה קשה) אז מבחינתי לבת שלי שהיא נולדה מגיל 0 לעולם כזה אני בחיים לא אתפשר על דברים כאלה שיהרסו לה את הנשמה.

אני באמת מנסה להביןלמה לא123

את הקושי של מי שלא נולד לבית חרדי, כמוני

וזה נשמע ממש קשה לחזור בתשובה, אני באמת מעריכה את זה מאוד

יחד עם זאת כל מה שכתבת תיישמי על עצמך, את לא אמורה לחנך אחרים,בוודאי שלא את ההורים שלך.

הם לא חייבים לך כלום!!!

זכותך לשנות דרך חיים, אבל אין לך שום זכות לכפות עליהם אותה.

ולכן, אם את רוצה שישמרו על ילדייך, את אמורה להגיע מלמטה, מההבנה שהם ההורים שלך ואת חייבת בכבודם ואסור לך לבוא בדרישות! את יכולה לבקש, אבל מתוך ענווה והבנה שהם גדלים במציאות אחרת, ויש להם זכות בחירה,.

בדרך שאת דורשת מהם, גם אם את חושבת שאת צודקת, את רק משניאה את העולם שלך עליהם, 

תחשבי מה הילדים שלך רואים?

איך את מכבדת את ההורים שלך?

אני מבינה שזה קשה ללכת בין הטיפות כל הזמן, זה ניסיון גדול, ולכן את צריכה לשאול רבנים שמבינים במורכבות הזו ,ויצליחו לגרום ל0 חיכוכים.

ואם את לא רוצה שהם יראו לילדים שלך מסכים, אז או שלא תביאי אותם לשם, אבל לא מתוך עונש, אלא מתוך הסבר יפה שלפי השקפתך זה גרוע ומסכן את חינוכם.

או שתביאי לשם המון המון תעסוקה אחרת, כמו לורדים ופלסטילינה וכו', בכדי שלא יהיה להם קשה להעסיק אותם.

ולא לנסות לתפוס אותם בקלקלתם, את לא אמורה לחנך אותם.

אם שמת לב שלמרות הכול הם הראו מסך, ייתכן והם לא מסוגלים לשמור עליהם וקשה להם להעסיק אותם, ותסיקי מסקנות לעצמך.

ולגבי חינוך הילדים, לעשות הכול בנועם ולא מתוך פחד ואיומים של גיהנום, במיוחד בדור של היום

זה פשוט לא עובד!!!!

ואת יודעת, גם לילדים שלך יש זכות בחירה, ואם את תתנהגי בקפדנות, הם יכולים להביא לך את הבחירה שלהם מול העיניים שלך, ואיומי גיהנום ומוסר פשוט לא יעבדו.

תאמיני לי, יש לי מתבגרים,

בהצלחה

ולגבי ההשקפהלמה לא123

ילדים שנשרו, זה ממש לא קשור לזה

לרב אורי זוהר 6 בנים שכולם נשרו (וחזרו בסוף)

אני בטוחה שאת לא חושדת שההקשפה שלו היתה לא נכונה,

מי שעוקב אחרי החיים שלו, יכול לראות שהוא הגיע מקיצוניות אחת לשניה ברגע,

תשמעי הרצאות שלו על חינוך ילדים, ותקני ספרים שלו, ממליצה לך!

הכול  נובע מתוך קפדנות וקיצוניות,

ממליצה לך מאוד לעבוד על זה עכשיו.

אני אגיד לך משהו, באמתבתשובהתמיד

מאז שחזרתי בתשובה, עברתי המון רבנים, השקפות וסיפורים

והבנתי שהספר היחיד שאני צריכה לקרוא זו התורה הקדושה, כי פשוט רק שם אני אמצא את האמת הנקיה לגמרי. וזהו

קיצוניות רעה ממש אין פה....אני יודעת מה זה גורם לנפש ולאן זה יכול להוביל, רק למקומות רעים.

צוהר לקראות*העני ממעש
כתבת ממש יפהשואל כדי ללמוד
ומדוייק
רגע לפני שאתייחס להכל, איפה פה הבנת שאני מנסהבתשובהתמיד

לחנך את ההורי =ם שלי?

ועכשיו אגיבבתשובהתמיד

אני לא כופה על אף אחד שום דבר. הסיפור שהבאתי היה כזה - ביקשתי מהוריי לשמור על הילדה שלי וכמובן שהם רוצים גם, אבל אני לא יכולה שתהיה טלויזיה ומוזיקה, פלאפונים וכו... בעדינות מאוד. הם אמרו שבסדר אין בעיה. זה גם ככה לא כל הזמן, הגבול נחצה כשהם אומרים לי שהכל בסדר ואז אני באה במקרה ומגלה שזה לא.

אין פה מה להכנס עכשיו לדרך חיים שבחרתי לעצמי (במידה ואתם לא מבינים שזה איסור עבודה זרה מוחלט ואין כאן הקלות) יש כאן עיקרון.

אז אני באמת לא מבינה איפה פה הבנתם שאני כופה, דורשת, ומתנהגת בבהמיות (?)

וכן, אני כבר הבנתי שכנראה אני צריכה למצוא אלטרנטיבות אחרות ולהגיע רק איתם ביחד כדי לשמור עליהם... קשה אבל אין ברירה, בטוח שהם לא עובדים אצלי והם לא חייבים כלום. זה בסדר. בעיני אדם אחר מה שאני אומרת זה שטויות ואני יודעת ומבינה.

אף פעם לא חשבתי שבדרך של איומים הולכים, אני הולכת רק בדרך האמת ובחיוך. אין שום דבר רע ומפחיד ברצון השם. ובמיוחד בדור כזה עדין. ובמיוחד שיש לי משפחה שאני בקשר טוב איתה והם חילונים.

וכן, לילדה בת שנה ו-8 אין שום ידע, אני מעצבת לה את האופי ומנסה לגרום לה שיהיה לה כמה שיותר קל לעבוד את עבודת השם. אז זה חלק מהחינוך מילדות.

תודה רבה

אולי לא הבנתי נכוןלמה לא123

סליחה

בהצלחה בהמשך הדרך..

יצא לך להכיר בעלי תשובה מקרוב?קופצת
עצות חכמותמופאסה
כל הכבוד לחכמי הפורום
כדאי שתיישמי
או שתיפגשו ב"עוד ניפגש"
זו תוכניתמומו100
של משפחות בה ההורים דתיים/חילוניים והבן להיפך.. והקשר בינהם נותק....
הוא כתב תגובה לא יפה :/
זה לא יפהמופאסה
שאתה שופט את התגובה שלי...

סתם, חפשי!
זה באמת קשה ומצב עדיןירוק בעיניים
רק תוודאי שאת נזהרת בכבודם לפחות כמו שאת נזהרת בבד"ץ ובמניעת מסכים.
כי כיבוד הורים זה מצווה דאורייתא מ10 הדברות
וכדאי גם ללמוד מה הגמרא אומרת על פת עכום ואירוח, להבין עד כמה חכמים והתורה נזהרים בכבוד אחרים.
בהצלחה, שתמצאי חן בעיני אלוקים ואדם.
יש לכם רב שמלווה אתכם בהיבט התורני?מיקי מאוס
אם לא אז זה הצעד הראשון. מאוד הגיוני שדברים שמרגישים לך כמו קו אדום בוהק (כמו לתת לילדים לראות משהו בפלאפון) הם בעצם לא כאלה נוראיים. ואז המתח מול ההורים ירד קצת...
צריך לקבל הדרכ מדויקת מה צריך להקפיד גם אצל סבא וסבתא ומה פחות

כשהתחתנתי עם בעל תשובה קיבלתי הדרכה איך להתנהל אצל ההורים שלו, בהחלט הורדנו סטנדרטים בכשרות למשל וקיבלנו הדרכה להתנהלות מבחינת שבת. וזה היה לקיים את התורה בהידור כי מצוות כיבוד הורים וכבוד הבריות היא גם חשובה לפחות כמו כשרות ושבת וצריך לקבל הדרכה איך לאזן את הערכים האלה.

בהיבט הזוגי- ההורים והדת הם בעצם טריגר אבל החיכוך ביניכם היה יכול לצוף גם בהקשר אחר.
אתם צריכים ללמוד עוד כלים לתקשר ולפתור בעיות ביניכם.

בהצלחה!
תראימופאסה
אני חושב שעיקר הבעיה שלכם זה לא ההורים.
זה נשמע שהבחור קצת אימפולסיבי, עצבני וחמום מוח.
זה קשה מנשוא לחיות ככה בלחץ, זאת צורת תקשורת גרועה ביותר. כמובן שזה גם טורף נפשו באפו והנשמה מסתלקת בשעת הכעס והאר"י כותב שצריך 151 תעניות על כל כעס. איפה כבוד אשתו? איפה כיבוד אב ואם? גיוועלד!!
אז מה אפשר לעשות?
האמת אין לי פתרון
עצה היחידה שיש לי היא להתבודד, לדבר עם ה', להתפלל שהוא ירצה לצאת מזה, להתעדן. הלוואי שתצליחו

אני בצד שלך עם המסכים. גם אני חוזרת בתשובההמקורית
וזו ההשקפה אצלנו.
אני לא לא רואה את המשפחה בעקבות זה, אני משקיעה מאמצחם אדירים כדי לפגוש אותם בתדירות מספקת וכמה שיותר, אבל מי ש'מועד לפורענות' מבחינת שונות בהשקפה - אני לא משאירה לו את הילדים שלי לבד. ולא צריך שיקלו לך. אנחנו מקלים בהמון דברים, כי המשפחה בראש מעיינינו, אבל איפה שנפיץ ולא מתאים אני מעדיפה לעקוף. וזה לטובת כולם. אז אם את רוצה לעמוד שלך בענין המסכים - אחלה. אבל צריך לתת מענה אחר למפגשים של ההורים עם הנכדים. ברגע דהם יבינו שזה לא מאבק מולם ולא אצבע שעושה 'נו נו נו' ומצביעה עליהם בהאשמה הם ישחררו. וזה לא שאת עושה בכוונה, זה פשוט ככה כי זה שאת לא הולכת בדרך שלהם זה קשה להם. וצריך לפרק את ההתנגדות באהבה והרבה כבוד.

ומפה לענין הכי חשוב - הזוגיות.
אני חושבת שלא נכון לפרוק מול הבעל על ההורים דברים שיכולים לעצבן אותו. זה החומרה הכי חשובה שלדעתי צריכה להיות בתשובה. זה השלום.
כי זה מרגיש שאתם כאילו בתוך תיבת נח שוחים נגד הזרם של ההורים ומרגישים שאתם במלחמת קודש מול העולם, כשלמעשה זה נכון בתאוריה, אבל בפועל צריך הרבה רגישות כדי להתנהל בצורה חכמה מול תסכולים שלנו מול ההורים . ואם הוא לא במקום להכיל אותם וסה גורם לעימות, אז יהיה מאוד קשה לתקן. כי גמככה הם לא כמונו, שזה גורם מרחיק כביכול (אפילו שזה לא אמור. יש לי יחסים מעל לטובים עם המשפחה שלי ומאוד מכבדים. עם הרבה שיח והבנה והאמת עם המרחק והספייס שטוב לכולנו).
ועכשיו להוסיף עוד קונפליקט זה פשוט לקבור את היחסים איתם. אני לא חושבת שהיית רוצה להיות במקןם שתצטרכי לבחור בין בעלך והורייך. את גם לא אמורה. ואובר שיתוף הוא לפעמים מה שגורם לזה. אז אם אבא שלך עשה משו שלא על דעת בעלך - אפשר להגיד שחשבת שזה בסדר מבחינתו ואת אישרת את זה
ובמקביל, כדאי לדבר עם הבעל. הרמת קול על הורה צריכה להיות כמו חילול שבת, שניהם כתובים בעשרת הדברות. ואחד מול השני דווקא.. זה צריך להיות ברור שכך לא נוהגים. מעבר לזה שזה גם קצת חילול השם מול אנשים לא דתיים. איך עושים את זה בחכמה אני לא יודעת כי אני מומחית בעקיםות, מה שנקרא, אבל ממליצה לך להתעמק בנושא הזוגי ובתקשורת שלכם ובגבולות שלכם פנימה קודם.

מאחלת לך שתזכו לעלות על דרך המלך ותצלחו את הקשיים
תודה רבה יקרה בהצלחה גם לכם בתשובהתמיד

תודה על התגובה

כתבת מקסיםסליל
אני רחוקה ממך מאוד בהשקפה שלי, אבל מעריכה מאוד את מה שאת כותבת ואת הדרך שבחרת בה ואת הולכת בה❤️

ונעלמת לנו, מה שלומך??
תודה יקירה ❤️המקורית
בסדר ברוך השם. לקחתי הפסקה להתרעננות קצרה
בתשובה יקרהאורה שחורה
אל תתרגשי מהתגובות
העולם הזה הפוך ומבולגן, כולנו נשמות מרוטות.
תנסי את לעבוד את ה' בדרך שלך וזהו
אל תשפטי אף אחד ואל תמדדי אחרים.
כל אחד והדרך ארוכה קצרה שלו, כל אחד והסיפור שלו.
בתורה האחרונה שלו בעולם הזה, (בינתיים לפחות) רבי נחמן אומר שאין כמעט אדם שיכול להוכיח את חברו "הוּא מְעוֹרֵר הָרֵיחַ רַע שֶׁל הַמַּעֲשִׂים רָעִים וּמִדּוֹת רָעוֹת שֶׁל הָאֲנָשִׁים שֶׁהוּא מוֹכִיחָם"
עדיף להימנע.
לא קראתי תגובותפרצוף כרית

אבל לפי מה שאני קוראת בשאלה שלך את מציגה 3 בעיות:

1) בעלך בנאדם קצת עצבני/אכפתי /חמום מח/ רגשן / עם הרבה לב

2) קרבה להורים מבחינת חינוך ילדים - מכשירים , כלים לא טבולים וכדו'

3) בעלך לא רוצה לגור קרוב להורייך

פירוט:

2) את הבעיה השניה ניתן לפתור ביתר קלות -

*אי טבילת כלים - אפשר לשאול רב אם מותר לאכול אצלם, אם כן סבבה (לא נראה לי כזה חמור לאכול מכלי לא טבול, אבל אני לא רב, עדיף לשאול) או לחילופין לעשות פרויקט )אם בהסכמתם) ולטבול להם את כל הכלים (לשאול רב קודם.. להסיר חציצה מהכלים וכו')

* מכשירים - יותר בעיתי (בעיניי) - אולי תקבעו כלל שהילדים לא הולכים לשם בלעדיכם? וכך כשאתם שם יותר מפקחים? או שהם גרים ממש קרוב שהילדם הולכים לבד?

1) נראה לי שבעלך עצבני כי את לא מקשיבהי לרצונות שלו ואז בסוף הוא מתפוצץ/מתפרץ על מישהו שלא קשור לענין (אבא שלך בדוגמא שנתת) - כי זה יושב אצלו הרבה זמן, כלומר הוא מבליג המון זמן ושומר בבטן

ולכן את צריכה לדעתי להתעלם מהעצבנות שלו ובאמת להקשיב יותר לרצונות שלו, להרגיע אותו 

כלומר לא להסתכל עליו כאדם עצבני, אלא לנסות להתחשב בו ולא לבטל את דעתו תמיד, וגם אם כן לערוך דיון מכבד שכל אחד אומר את דעותיו ובסוף לחשוב/ להחליט יחד מי מוותר או שעושים פשרה.... אם הוא תמיד יוותר לך =- בסוף הוא יתפוצץ עליך וגם את מפסידה מזה

תסתכלי על זה שהוא לא אדם עצבני - אלא הוא אדם אכפתי עם לב, עם המון רצונות, לדעתי לתת לו צומי ולהקשיב לו - ירגיע אותו בהרבה

(אם בשאר התחומים הוא מתנהג טוב והגון, לפי דבריך מסתבר שכן)

3) לדעתי זה שורש הבעיה - אם תעברו דירה , הרי ציינת (להבנתי) שבעלך נורא רוצה לעבור דירה וזה מאוד מפריע לו - למה לא להתחשב בו? יש לשקול את זה ברצינות ולנהל איתו שיחה, גם אם אתם מחליטים לא לעבור דירה, לפחות תתיחסי לדעתו ולרצונו ותנהלי איתו שיחה עם הסבר הוגן ומפורט על הסיבות למה בעיניך זה יתרון לגור קרוב אליהם, שהוא יראה שאת בכלל רואה אותו ואת רצונותיו ומספקת לו תשובה הולמת בענין

אני בטוחה שזה ירגיע אותו בהרבה

בהצלחה נשמה

כל הכבוד שחזרתם בתשובה, אתם צדיקים ממש! 

וואו איזה שרשור נהיהנגמרו לי השמות

תראי יקרה יש כאן כמה עניינים,

יש את העניין של הדילמה הראשונית שהעלית בתגובה הפותחת - של מציאות של חיכוכים גם ביניכם לבין ההורים ביחס לגבולות כאשר הילדים מגיעים,

וגם בינך לבין בעלך בכל מיני "התנגשויות" ביניכם, שמביאים לידי כעס, ריבים, ויכוחים, הטחות, עלבונות, אכזבות וכן הלאה

ויש את העניין שהתפתח בתת השרשור של עצם הקריאה לאינטרנט או טלוויזיה עבודה זרה, ומתוך כך גם קריאה לכל הצורכים אותם בכל תוכן ובכל מסגרת שהיא - כעובדי עבודה זרה.

לגבי העניין הראשון שמחולק לשניים -

את ובעלך צריכים לחשוב יחד, בתור חזית אחידה, מה ואיך פועלים מול ההורים בכל הנוגע לחינוך הילדים וגבולות,

לראות כיצד מצד אחד שומרים על כבודם ועל הוקרת הטוב עבורם, וכמובן גם על קשר של הנכדים עם סבא וסבתא שהוא קשר חשוב מאוד,

ומצד שני מגיעים להסכמות שמניחות את הדעת לכל הנפשות הפועלות, גם לכם וגם להורים.

וזו מלאכת מחשבת,

אך עם כבוד הדיי, הבנה שלמה, רצון טוב ונכונות - ניתן בהחלט להגיע אליה ב"ה!

ולגבי מה שזה יוצר בינך לבין בעלך, הכעס, ההטחות, העלבונות וכו' - גם כאן כדאי לעצור רגע וללבן את הדברים לעומקם.

להבין כל אחד את הצורך של השני, וגם את הכאב של השני/ה.

לשים לב יותר לבפנים של מה אני צריך/ה ואיך לתקשר זאת בצורה נכונה לבעלי/אשתי, צורה שבה נגיע לתקשורת מטיבה ומקרבת שתגרום לנו לצמוח ולא לדעוך, לכבד ולא לפגוע, לאהוב יותר ולא להתרחק.

וגם לשים לב יותר לצד השני - ומה עובר עליו, ומה הוא מרגיש, ומה הוא צריך, ובעיקר לשמוע מבעד למילים או בתוך המילים את הלמה שלו - מדוע הוא מרגיש או עושה או חושב את מה שהוא מרגיש/חושב/עושה.

אם תגיעו להבנה שלמה והדדית שכזו - תוכלו לגשר על הפערים ולמצוא את הדרך המוצלחת ביותר עבורכם.

כמובן שכדאי גם לשים לב בתוך כל הנ"ל ל"סור מרע" - להמעיט עד כמה שניתן ולהפסיק להשתמש במילים פוגעות כמו טיפש, חוצפן, מטומטם - זה מאוד כואב לשמוע זאת, וכמובן לא מקדם אף אחד...

ואם יש עוד דברים שנכללים ב"סור מרע" - לשים לב אליהם ולהשתדל להפסיקם, ואז גם ה"עשה טוב" יהיה יותר סלול ואפשרי ב"ה.

--------

ולעניין הצגת הטכנולוגיה, האינטרנט והטלפון וכו' כעבודה זרה -

כאן כדאי לשים לב למילים עצמן.

הרי לא סתם הייתה התקוממות ואי-נוחות מהצגת הדברים בצורה הזו ובמילים הללו דווקא.

עבודה זרה היא הדבר הכי חמור שיש, היא אחת משלושת העבירות שאדם צריך להיהרג ולא לעבור אותן.

זה להשוות אדם שעכשיו עונה לך תשובה, או אדם שכותב שאלה או התייעצות כפי שעשית כעת - לאדם שרוצח נפש מישראל, לאדם שעובר על גילוי עריות ונמצא בייחוד עם אימו או אביו חלילה, לאדם שמשתחווה לאלילים ועובד עבודה זרה.

והדברים הללו חמורים מאוד מאוד, וודאי שאין שום השוואה ביניהם.

נכון שיש באינטרנט, בטלויזיה בטלפון הרבה דברים שליליים שחייבים לשים לב איך לא מגיעים לשם, לגלות אחריות אישית וכו' - הדברים ידועים ונכונים ודאי.

אך זו לא עבודה זרה. 

זה יכול להיות חטא אחר, עבירה אחרת, דבר רע, דבר שלילי, אבל זה לא שאדם עכשיו עובד עבודה זרה.

בנוסף, יש בכל המקומות הללו גם הרבה מאוד מאוד טוב.

דרך אותו אינטרנט, אנשים רבים אפילו חזרו בתשובה בזכות שיעורי תורה, הרצאות, לימוד וכו',

דרך אותו אינרטנט גם עולם התורה, ההלכה, התרחב מאוד ויכול להגיע לאוכלוסיה הרבה יותר רחבה שמקבלת מענה דרך המדיה הזו,

אלפי ואפילו מיליוני אנשים מוצאים עצמם לא חוטאים באלפי עבירות כי יש להפ את הפלטפורמה הזו לשאלת רבנים (דרך הטלפון, דרלך הוואטסאפ, דרל האינטרנט וכן הלאה), ללימוד וקריאה של הלכות, להתחזקות באמונה, מוסר, הלכה

זה פשוט מדיה רחבה וענקית גם של עשיית טוב והגדלת התורה ולהפיץ את כל התורה וזה לא פחות ממדהים ומרגש שזה כך!!!

בנוסף, כמה חיים של אנשים ניצלו בזכות הטלפון? בזכות שהייתה להם תקשורת ישירה, שהתקשרו לגורמים שצריך, שניווטו בוויז לא דרך כפר ערבי עוין, שהשתמשו באפליקציות כאלו ואחרות שמצילות חיים, 

כמה חיבור נעשה בין אנשים בזכות המדיה והטלפונים וכו'?

כמה סבתא רחוקה יכולה לראות בוידאו את הנכדים בזמן הקורונה און לא בזמן הקורונה אלא כל ערב שבת וכל יום ולשמוח ולהוסיף לעצמה אוויר לנשימה וחיים, חיים כפשוטו?

כמה הודעות אהבה וקירבה יכולות להיות כך בין בעל לאשתו? בין ארוס לארוסתו, בין הורה לילדו, בין חברים?

כמה סרטים מחזקים שגרמו לאלפים להתעורר לתשובה או להתחזק בכיבוד הורים / שמירת שבת / שמירה על מצווה אחרת יש? המון.

כמה פעמים אישה שבורה או איש שבור כתבו הודעה בפורום וקיבלו מילים כמים לנפש עייפה וצמאה שממש החיו אותם?

כמה נשים ניצלו מדיכאון ובדידות בזכות תמיכה נשית וירטואלית ומילים טובות?

כמה נשים וגברים קיבלו טיפים בהורות, בזוגיות, במשפחתיות, בתעסוקה, בכלכלה בזכות חברי הפורום הזה ואחרים שנמצאים כאן ומוסיפים טוב ותורמים להם ולעולם כולו?

כמה עוד אפשר לתרום ולהיתרם אפילו רק מהפורומים? [יחד עם היד על הדופק להישמר גם מהדברים הרעים שיש, ויש, כמובן!!!]

כמה מקומות בהם אדם יכול להתחזק, להתמלא, לתקשר, להתאוורר בתוכן חיובי, לךשמוח, לצחוק יש בזכות כל אותה המדיה?

המון והמון.

ויש עוד כ"כ הרבה שאין היד מספקת לכתוב הכל...

לכן בהחלט יש לשים לב לדברים השליליים ולעשות הכל כדי להימנע מהם.

בין אם זה לבחור בסינון 

בין אם זה אפילו לבחור מה לא להכניס בכלל

אבל מכאן ועד לקרוא לכל הצרכנים באשר הם עובדי עבודה זרה, ולקרוא לדבר עצמו עבודה זרה שאדם יהרג ולא יעבור - יש דרך ארוכה מאוד ואין השוואה כלל בין הדברים.

וכמובן לזכור ולא לשכוח גם את כל הטוב הרב מאוד מאוד מאוד שזה עשה בעולם, עושה בעולם ועוד יעשה ב"ה.

מה שכתבת אחרי הקופרצוף כריתאחרונה

בנוגע לפלאפונים /אינטרנט - אהבתי את הניסוח, ממש נכון ומדויק,

הבעיה שככה מציגים את זה ברוב הציבור החרדי - כמו עבודה זרה... ולכן ככה מפחידים אותם מי שישמע מה יש שם...

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
לשאול בחוות באיזור אולי5+אחרונה
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

אולי יעניין אותך